Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Τριτη 4 Ιουλιου 2017



Aliki Papachela
Αυτά που όλοι ξέρουν και κανείς δεν καταγγέλει, αλλά συγκαλύπτει με την σιωπή του, δεχόμενος απειλές για την ζωή του, της οικογένειάς του, την δουλειά του και την οιαδήποτε υπόστασή του. (Καθόλου τυχαία κάποιες άλλες καταλήψεις όπως πχ της Νοταρά δεν θέλουν ούτε να τους...
δουν ζωγραφιστούς και τους πετάνε έξω απ τις συνελεύσεις.)
-Το City Plaza μόνο χώρος στέγασης προσφύγων δεν είναι. Είναι διεθνές κέντρο human trafficking, σεξουαλικών σκανδάλων και ναρκοσκανδάλων, μέχρι και κακοποίησης παιδιών.
-Στο City Plaza δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή ούτε μισός πρόσφυγας. Μόνο λίγοι οικονομικοί μετανάστες απ το Πακιστάν, το Μαρόκο, το Ιράν, όμηροι των καταπατητών για βιτρίνα. (Καθόλου τυχαία ότι όποιος πάει εκεί του απαγορεύεται ν ανέβει πάνω απ τον 1ο και του δείχνουν μόνο την φτιαχτή εικόνα που θέλουν να πλασάρουν.)
-Η καταπάτηση City Plaza διατάχθηκε και καλύπτεται πλήρως απ την κυβέρνηση. Οποιος δικαστικός ή αστυνομικός λειτουργός υπάκουσε κι έθαψε εισαγγελικές εντολές και αστυνομικές παρεμβάσεις προήχθη σε βαθμό και μισθό, όποιος πήγε κόντρα απειλείται ή εξαφανίστηκε.
-Το City Plaza είναι μια καλοστημένη μπίζνα, μαφιόζικου τύπου με πολύ καλό μάρκετινγκ, που μεταξύ άλλων βοηθάει σε διακίνηση μαύρου χρήματος ξένων ιδρυμάτων και ΜΚΟ με λογαριασμούς με ξένους κωδικούς.
-Το City Plaza είναι ορμητήριο πολιτικών συνεργασιών και παιχνιδιών διαχείρισης πλήθους.
-Στο City Plaza πάνω από 50 δωμάτια είναι κατειλημμένα από "αλληλέγγυους" απ όλον τον κόσμο, κυρίως νέες κοπελίτσες απ την Βόρεια Ευρώπη, που με την δικαιολογία ότι έρχονται να στηρίξουν την κατάληψη, κάνουν τζάμπα διακοπούλες, υποκύπτοντας βεβαίως και στις σεξουαλικές ορέξεις κάποιων εκ των κεφαλών. Παγκοσμιοποίηση...
-Το City Plaza είναι η έδρα κάτι Κορωνάκηδων και λοιπών που έφτιαξαν και εταιρεία που παίρνει απ ευθείας αναθέσεις από δήμους προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο δήμος Χαλανδρίου, και εκδοτικούς οίκους όπως ο ΚΕΔΡΟΣ.
-Το City Plaza προσπαθούν να το κάνουν και γενικά κέντρο εκδηλώσεων και πολιτιστικών, διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις και εκθέσεις ζωγραφικής, προσπαθώντας έτσι να ενισχύσουν την "αλληλέγγυα ανθρωπιστική και πολιτιστική" του υπόσταση.
-Το City Plaza δεν έχει καμμία απολύτως νομική υπόσταση, παρά ταύτα κάνει εμπόριο προϊόντων μέχρι και λειτουργεί ως καφετέρια ή εστιατόριο, φυσικά χωρίς αποδείξεις και χωρίς το ΣΔΟΕ να το ακουμπάει.
-Το City Plaza λειτουργεί χωρίς καμμία άδεια απ τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως η άδεια λειτουργίας κτιρίου, η Πυροσβεστική και άλλες κρίσιμες υπηρεσίες των οποίων η άδεια είναι απαραίτητη για να προστατευτεί όποιος κινείται εκεί μέσα. Και φυσικά το οτιδήποτε συμβεί βαρύνει τον ιδιοκτήτη (που αν το λειτουργούσε χωρίς όλ αυτά θα του το είχαν κλείσει απ την πρώτη μέρα). Επίσης έχει παράνομα συνδέσει νερό και ηλεκτρικό των οποίων τους λογαριασμούς όχι μόνο δεν καλύπτει αλλά βαρύνουν τον ιδιοκτήτη μαζί με όλους τους σχετικούς φόρους που ακολουθούν το ακίνητο.
-Το City Plaza είναι ορμητήριο λαμόγιων και μαφιόζων που καμμία σχέση δεν έχουν με τα κινήματα και την ανθρωπιά.
Και τώρα περιμένω τα γνωστά γλέντια.
Φασίστω κλπ κλπ.
Πονάει η αλήθεια, μάτια μου, πονάει.
Επίσης μη μου ζητήσει κανείς "αποδείξεις" για όσα λέω! Είναι γνωστό οι Μαφίες και τα ξεπλύματα λειτουργούν χωρίς αποδείξεις. Κι ο Καπόνε από απόδειξη την πάτησε. Νόμος!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμβουλος του Κληρίδη (2000-2003) ήταν η εθνομηδενίστρια Σια Αναγνωστοπουλου, λάτρης του Οθωμανισμού... και του ακραίου εθνικισμού των Γκρίζων Λύκων και του φασίστα Ερντογάν...
...κι αναρωτιέσαι γιατί θέλουν διζωνική-διχοτόμηση;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2017... Ίσως το ανώτατο στάδιο του «Σοσιαλισμού» να είναι και η Βίζιτα!
Κεντρικό Σύνθημα: Όταν η ανάγκη γίνεται Ιστορία.
"ΡΕΣΑΛΤΟ"
Ας μείνουμε στο σύνθημα και στο τέλος, μετά την εξιστόρηση των συμβάντων μιας εκδήλωσης – συζήτησης στο εν λόγω φεστιβάλ, ας καταληφθούμε από τη ‘Βακχεία’ κοινώς μεράκλωνα, του λαϊκού άσματος από το οποίο είναι παρμένο το σύνθημα.Πρώτη ημέρα.
Περιεχόμενο της εκδήλωσης η απελευθέρωση της σεξουαλικής επιθυμίας.
Μια κυρία μέσης ηλικίας στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ – αγνοώ ποιάς συνιστώσας- νομίζω πανεπιστημιακός, διαβάζει μετά παρρησίας σε ομήγυρη 50-60 νέων, 18-35 ετών, την επιστολή ενός πτωχού γκέι σπουδαστή σε...
επαρχιακό πανεπιστήμιο η ΤΕΙ, δεν ενθυμούμαι.
Πτωχός λοιπόν ο σπουδαστής και προκειμένου να βιοποριστεί, αναγκάζεται να εργαστεί σε μπαρ με πολύ χαμηλό ημερομίσθιο, πολλές ώρες εργασίας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρακολουθήσει τη σχολή του.
«Προοδευτικού» προσανατολισμού όπως διαφαίνεται, στο γράμμα του αναφέρει ότι δανείστηκε 20€, προκειμένου να ταξιδέψει ώστε να ψηφίσει στο δημοψήφισμα.
Απελπιστική κατάσταση και ως από μηχανής θεός η λύση.
Αναρτά αγγελία στο facebook, ότι παρέχει επ’ αμοιβή τις σεξουαλικές του υπηρεσίες.
Γνωρίζει ανθρώπους, γίνεται εξομολογητής των μύχιων σκέψεων τους, και αντικείμενο των σεξουαλικών ορέξεων τους.
Πλήρης «απελευθέρωση» της σεξουαλικής επιθυμίας.
Ταξιδεύει, αποκτά σταθερό εισόδημα που του επιτρέπει να συνεχίσει τις σπουδές του και απ΄ ότι μας πληροφορεί, βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του πτυχίου του.
Αμέριστη συμπάθεια από την πλευρά της «καθοδηγήτριας», καλώντας τους παρευρισκόμενους και προτρέποντας την Αριστερά, να υποστηρίξουν τα αιτήματα των «σεξεργατών» και «σεξεργατριών».
Επιτέλους ας κατοχυρωθεί νομοθετικά η ταρίφα, μια συλλογική σύμβαση εργασίας βρε αδερφέ!!!
Ίσως και τιμοκατάλογος των προσφερομένων υπηρεσιών.
Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και στο παρελθόν η θρυλική Γαβριέλα.
Αξιοποιώντας την τεχνολογία εκείνης της εποχής, τον αυτόματο τηλεφωνητή, όπως και στην προκειμένη περίπτωση ο φίλος μας σεξεργάτης το facebook.
Το λόγο τώρα έχει το κοινό.
Ένας νέος περίπου 25-30 ετών, που αυτοσυστήνεται σαν μέλος της Νεολαίας της Κομουνιστικής Απελευθέρωσης, νεολαίας του Νέου Αριστερού Ρεύματος (ΝΑΡ), συμφωνεί απολύτως πως η βίζιτα είναι και αυτή μια εργασία (ας λείψουν πια τα αναχρονιστικά στερεότυπα περί πορνείας) άλωστε και αυτός εργάζεται και λόγω της φύσης της εργασίας του, αισθάνεται πόνους στου ώμους και στη μέση όπως είπε.
Τόνισε επίσης πως στον έρωτα, όλα είναι επιτρεπτά, αναφέροντας τον Μαρκήσιο Ντε Σάντ, υπονοώντας μάλλον το σαδισμό και τον μαζοχισμό, συνεχίζοντας ακάθεκτος, αναφέροντας και την κτηνοβασία. Κατέληξε δε πως αυτές τις «Χαρές» του έρωτα, θα πρέπει να τις απολαμβάνει η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι.
Να προβάλλονται απ’ την Αριστερά και τις οργανώσεις της, ώστε να σπάσει το μονοπώλιο της προβολής τους από την πλευρά των δυνάμεων του Αστισμού και του Νεοφιλελευθερισμού.
Τόση κομμουνιστική απελευθέρωση δεν αντέχεται.
Γι αυτό άλλωστε ο γράφων αποχώρησε τονίζοντας στην «καθοδηγήτρια»,γιατί όχι πορνοβοσκό, αλλά και στους παρευρισκόμενους, ότι η πορνεία αποτελεί την μεγαλύτερη μορφή καταπίεσης, εκμετάλλευσης και υποδούλωσης, του νου και του ανθρώπινου σώματος, επισημαίνοντας παράλληλα το γεγονός, ότι οι Αμερικάνικες νεοταξίτικες δεξαμενές σκέψης, έχουν κάνει σπουδαία δουλεία στις υποτιθέμενες οργανώσεις της Αριστεράς.
«Σύντροφοι», εδώ η ανάγκη γίνεται πορνεία.
Η σεξουαλική διαστροφή απόλαυση για όσους διαθέτουν χοντρό πορτοφόλι.
Τα ήθη της παρακμής της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας κυρίαρχα. Οι «Βαλλιανάτοι» κοινωνικά πρότυπα. Η ιδεολογική σαβούρα της αστικής τάξης πλήρως ηγεμονεύουσα.
Αυτά συνέβαιναν ενώ στην κεντρική εξέδρα διεξάγονταν συζήτηση για την Οκτωβριανή επανάσταση.
Αναφορές στο παρελθόν, ενώ στο παρόν και στο μέλλον, με θεμέλιο τη μεταμοντέρνα αντίληψη για την «απελευθέρωση» της σεξουαλικής επιθυμίας, οικοδομούνται νέες «Τρούμπες», η οικονομική κρίση δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες.
Νέα μπαρ «ΧΑΒΑΗ» των περίφημων «Κατελαναίων», που διέθεταν ως εμπόρευμα τους πρώτους άντρες πόρνους ντυμένους γυναικεία, ελέγχοντας παράλληλα και όλους τους οίκους ανοχής επί της οδού Ακομινάτου.
Προλετάριοι/ες τώρα έχοντας κατακτήσει ένα «γερό» φιλοσοφικό και ιδεολογικό αριστερό υπόβαθρο, μπορείτε να εκπορνευθείτε!!!
Ίσως το ανώτατο στάδιο του «Σοσιαλισμού» να είναι και η Βίζιτα!!!
Οι πρώην «Σοσιαλιστικές» χώρες έδειξαν το δρόμο.
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10634




------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι περιφερειακές εξελίξεις επιταχύνουν τη Χαμάς -   Χεζμπολάχ συμφιλίωση




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εκτός απ’ την Ηριάννα, υπάρχει κι ο Περικλής
Εχουμε ήδη επισημάνει σε όλες τις αναφορές μας για την Ηριάννα ότι ακριβώς με την ίδια ποινή, με τα ίδια ανύπαρκτα στοιχεία και χωρίς καμία μαρτυρία καταδικάστηκε και ο συγκάτοικος του συντρόφου της Ηριάννας, που απλώς έτυχε να βρίσκεται κι εκείνος στο ίδιο σπίτι όταν εισέβαλε η αστυνομία.
Η προσφυγή του εκδικάζεται την ίδια ημέρα με την προσφυγή της Ηριάννας και, όπως φαίνεται, «πληρώνει» κι αυτός τη φιλική του σχέση με τον Κ., ο οποίος έχει ήδη αμετάκλητα αθωωθεί.
Δύο νέοι άνθρωποι κλεισμένοι στη φυλακή συνεχίζουν να αναρωτιούνται για την «ενοχή» που στηρίζεται απλώς και μόνο σε φιλικές σχέσεις και αστήρικτα σενάρια που μετατράπηκαν σε βαριά κατηγορητήρια.
Ο δικηγόρος του Περικλή Μ. μιλά
«Στις 17 Ιουλίου 2017, στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα στην ελευθερία και ο Περικλής Μ., 33 ετών, ο οποίος κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και για διακεκριμένη οπλοκατοχή και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση που άσκησε. Η αιτιολογία της πρωτόδικης απόφασης δεν έχει μέχρι σήμερα (29-06-2017) δημοσιευθεί, έτσι ώστε να είμαι σε θέση να τη σχολιάσω, καθώς δεν συμμετείχα ως υπερασπιστής στην πρωτόδικη δίκη.
»Ομως, από τη δικογραφία που μελέτησα, δεν προκύπτει κανένα αξιόπιστο και ασφαλές αποδεικτικό στοιχείο το οποίο να δικαιολογεί τόσο την ίδια την καταδίκη του όσο και την εξαιρετικά σκληρή μεταχείρισή του, που εκφράστηκε με τη μη χορήγηση ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεσή του. Αντίθετα, όλα τα στοιχεία της δικογραφίας συνηγορούν στην αθωότητά του, καθώς και στη συνδρομή των προϋποθέσεων για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του.
»Ο Περικλής, πτυχιούχος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, δεν είχε ποτέ στο παρελθόν κατηγορηθεί για το παραμικρό, δεν ήταν και δεν είναι ύποπτος φυγής. Κατά την ανάκριση του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο Α.Τ. του τόπου κατοικίας του) τους οποίους ουδέποτε παραβίασε. Μάλιστα, μετά το τέλος της ανάκρισης, κατά τον χρόνο που υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, το Συμβούλιο Εφετών είχε διατάξει την άρση του περιοριστικού όρου εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα.
»Τέλος, η παραμονή του στη φυλακή προκαλεί άμεσο κίνδυνο για ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας του, καθώς πάσχει από σπάνια και σοβαρή νόσο του πνεύμονα. Σύμφωνα με πληθώρα ιατρικών γνωματεύσεων, η παραμονή του στο περιβάλλον της φυλακής δύναται να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του και να του προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες. Και στην περίπτωση του Περικλή Μ., η τήρηση της αρχής της νομιμότητας, ο σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητάς του και η εφαρμογή των θεμελιωδών δικονομικών κανόνων επιβάλλουν την άμεση αποφυλάκισή του».
Αθήνα 29 Ιουνίου 2017
Ο συνήγορος υπεράσπισης
Νίκος Δαμασκόπουλος
►Σημ.: Ισχύουν –και στην περίπτωση του Περικλή– όσα έχουν δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες αναφορικά με την «αξιοπιστία» του αμφιλεγόμενου, ανεπαρκούς και σκιώδους «δείγματος» και εν προκειμένω «μείγματος»(!) DNA.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Συριακός Στρατός κατάσχεσε ισραηλινά όπλα και πυρομαχικά που άφησαν πίσω τους οι ισλαμιστές στην Χομς...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Απεργία πείνας κρατούμενων ανταρτών και δολοφονίες
Στην πέμπτη μέρα έχει μπει η απεργία πείνας 1.760 πολιτικών κρατουμένων, ανταρτών των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός (FARC - EP), στους οποίους συμπαραστέκεται με απεργία πείνας και ο Χεσούς Σάντριχ από την Γραμματεία της Οργάνωσης (που συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις στην Αβάνα). Οι απεργοί απαιτούν να εφαρμοστεί άμεσα η αμνηστία για τους 2.577 κρατούμενους αντάρτες, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία ειρήνης, που όμως παρότι έχουν περάσει 6 μήνες δεν έχουν απελευθερωθεί παρά ελάχιστοι αντάρτες. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι δολοφονίες λαϊκών αγωνιστών, όπως της καθηγήτριας Μέγια Αντράδε στην επαρχία Τσοκό, που δολοφονήθηκε την Παρασκευή και αποτελεί την έβδομη γυναίκα αγωνίστρια που δολοφονείται από τις αρχές της χρονιάς.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο ηγέτης των FARC, Ροντρίγκο Λοντόνιο, 58 χρόνων, γνωστός ως Τιμολέων Χιμένες ή Τιμοσένκο, νοσηλεύεται από την περασμένη Κυριακή στην πόλη Ελ Βίγια, με παροδικό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο, σύμφωνα με την ιατρική διάγνωση, ξεπερνάει ικανοποιητικά. Οι FARC σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι ικανοποιητική και ευχαριστούν για τη μεγάλη έκφραση αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε.




---------------------------------------------------------------------------------------------------




ΜΕΞΙΚΟ
Απελευθέρωση μετα απο ενα 24ωρο συλληφθέντων νέων κομμουνιστών
Την απελευθέρωση των συλληφθέντων - από τις 30 Ιούνη - μελών του ανακοίνωσε την Κυριακή το ΚΚ Μεξικού, ανάμεσά τους και ο Ομάρ Κότα, Πολιτικός Γραμματέας του ΚΣ της Ομοσπονδίας Νέων Κομμουνιστών Μεξικού. Στην ανακοίνωσή τους με τίτλο «Θα νικήσουμε! Χίλιες φορές θα νικήσουμε!», οι Μεξικανοί κομμουνιστές ευχαριστούν όσους εξέφρασαν την άμεση υποστήριξή τους και σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «η αλληλεγγύη είναι η δύναμη των λαών. Χάρη σε εκείνους που την εξέφρασαν. Ακόμα μια φορά αποδεικνύουμε ότι η καλύτερη άμυνά μας είναι η διατήρηση της επίθεσης, της πολιτικής δράσης και του προλεταριακού διεθνισμού». Γίνεται αναφορά στην διεθνιστικη αλληλεγγυη από την ΚΝΕ, την Κομμουνιστική Νεολαία Βενεζουέλας, την Κομμουνιστική Νεολαία Γουατεμάλας, τις Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών - Ισπανία και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών, που με ανακοινώσεις τους εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους και την απαίτηση να απελευθερωθούν άμεσα, κάτι που συνέβη μετά από 24 ώρες. Οι νέοι κομμουνιστές είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια λαϊκής διαδήλωσης στο κρατίδιο Μορέλος, ενάντια σε πολυεθνική που μολύνει το περιβάλλον.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απεργία σε νοσοκομεία και Τράπεζα της Αγγλίας εν μεσω Brexit
Απεργούν σήμερα εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στην υποδοχή και στη φύλαξη τεσσάρων νοσοκομείων του Λονδίνου, που έχουν προσληφθεί μέσω εργολαβικής εταιρείας, διεκδικώντας αύξηση στους μισθούς τους. Επίσης έχουν προειδοποιήσει για απεργία στις 11 και στις 25 Ιούλη.
Χτες οι εργαζόμενοι στα τμήματα συντήρησης και ασφάλειας της Τράπεζας της Αγγλίας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία από τις 31 Ιούλη ως και τις 3 Αυγούστου, σύμφωνα με το συνδικάτο «Unite», το μεγαλύτερο της Βρετανίας. Οι εργαζόμενοι - που απεργούν για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια - διαμαρτύρονται γιατί η αύξηση 1% στους μισθούς τους υπερκαλύπτεται από το 2,9% του πληθωρισμού.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΡΩΣΙΑ
Επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας
Διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία ξεκίνησε χτες ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, καθοδόν για τη Σύνοδο των G20, του 20 πιο αναπτυγμένων καπιταλιστικών κρατών, που γίνεται στις 7 - 8 Ιούλη στο Αμβούργο. Ο Κινέζος Πρόεδρος θα είχε χτες ανεπίσημο δείπνο με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, ενώ οι επίσημες επαφές είναι προγραμματισμένες για σήμερα. Πρόκειται για την έκτη επίσκεψη του Σι στη Ρωσία, και την τρίτη συνάντηση των δύο ηγετών το τελευταίο διάστημα.
Σύμφωνα με όσα δηλώνονται και από τις δύο πλευρές, θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση στις διμερείς σχέσεις και συζήτηση για ευρύτερα διεθνή ζητήματα. Αναμένεται επίσης να υπογραφούν συμφωνίες ύψους 10 δισ. ευρώ, σε διάφορους τομείς, με την Ενέργεια, τις υποδομές και την αγροτική οικονομία να ξεχωρίζουν. Επίσης είναι προγραμματισμένο ο Πούτιν να απονείμει στον Σι το μετάλλιο του Αγίου Ανδρέα, ως αναγνώριση για την προσφορά του στην ενίσχυση της σινορωσικής φιλίας και συνεργασίας.
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ρωσίας, αντιπροσωπεύοντας το 14,3% στο σύνολο του εξωτερικού εμπορίου, και από τον Γενάρη μέχρι και τον Απρίλη του 2017 ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκε κατά 37%, φτάνοντας τα 24,5 δισ. δολάρια. Η Γερμανία είναι ο δεύτερος εταίρος, με μερίδιο στο 9%.
Στα διεθνή ζητήματα ξεχωρίζει η αναφορά του Κινέζου Προέδρου, πριν αναχωρήσει για την Μόσχα, στο θέμα της εγκατάστασης των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα (THAAD), την οποία χαρακτήρισε ως «διατάραξη της στρατηγικής ισορροπίας στην περιοχή, που απειλεί τα συμφέροντα ασφαλείας όλων των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας και της Κίνας». Επανέλαβε επίσης ότι το Πεκίνο πιέζει Ουάσιγκτον και Σεούλ να πάρουν πίσω την απόφαση για την ανάπτυξη της «ασπίδας» THAAD στην Κορεατική Χερσόνησο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ G20
Την Παρασκευή ξεκινούν οι εργασίες εν μέσω ισχυρών αντιθέσεων
Αγκελα Μέρκελ και Ντόναλντ Τραμπ θα έχουν μια ιδιαίτερη συνάντηση πριν τη Σύνοδο
Διαδηλωσεις διαμαρτυριας χιλιαδων ανθρωπων προχθες

Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής του G20 ξεκινούν την Παρασκευή 7 Ιούλη και ολοκληρώνονται το Σάββατο 8 Ιούλη στο Αμβούργο, με τις συνομιλίες να αναμένονται ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς έχουν οξυνθεί οι κόντρες, με επίκεντρο το «ελεύθερο εμπόριο» και την «αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», μετά και την πρόσφατη αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού, αλλά και τις απειλές της αμερικανικής κυβέρνησης για επιβολή μέτρων προστατευτισμού στις εμπορικές συναλλαγές, κυρίως με τη Γερμανία και την Κίνα. Στο G20 συμμετέχουν οι εξής χώρες: Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ιταλία, Ινδία, Ινδονησία, Καναδάς, Κίνα, Μεξικό, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Τουρκία και η Ευρωπαϊκή Ενωση ως σύνολο.
Η Γερμανία έχει φέτος την προεδρία του G20 και πασχίζει να αποσπάσει μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη δέσμευση κατά του «προστατευτισμού και του απομονωτισμού», αλλά και υπέρ της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, όπως επιτάσσουν και τα συμφέροντα των γερμανικών μονοπωλίων. Γι' αυτό το σκοπό η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, όλο το προηγούμενο διάστημα σε συναντήσεις της με αρχηγούς κρατών επιχειρούσε να προετοιμάσει μια επιτυχημένη έκβαση των εργασιών. Πάντως η ίδια έχει ξεκαθαρίσει πως «θα είναι δύσκολες συνομιλίες».
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Αγκελα Μέρκελ σκοπεύουν να έχουν μια ιδιαίτερη συνάντηση πριν την έναρξη της Συνόδου, πιθανόν την Πέμπτη, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ.
Στο μεταξύ, προχτές, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Αμβούργο για να διαμαρτυρηθούν για τη Σύνοδο του G20, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες κινητοποιήσεις μες στη βδομάδα, με αποκορύφωμα το Σάββατο. Χαρακτηριστικά τα αιτήματα των διαδηλωτών περιορίστηκαν σε μια «αντι - Τραμπ» ρητορική και στην έκκληση για «μια άλλη πολιτική» και για «σεβασμό του περιβάλλοντος», παίρνοντας θέση στην κόντρα για το κλίμα υπέρ των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή φυσικού αερίου, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην ανακύκλωση, στην αυτοκινητοβιομηχανία (ηλεκτροκίνηση) κ.λπ. Ενδεικτικά, στο λιμάνι του Αμβούργου, μέλη της «Greenpeace» διαδήλωσαν μπροστά από ένα φορτηγό πλοίο φορτωμένο κάρβουνο, ζητώντας να σταματήσει η χρήση άνθρακα στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.
Περίπου 15.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν για την ασφάλεια της Συνόδου Κορυφής, στους οποίους θα προστεθούν άλλοι 3.800 ομοσπονδιακοί αστυνομικοί που θα επιτηρούν το αεροδρόμιο και το σιδηροδρομικό σταθμό.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ
Προεκλογικό πρόγραμμα ενίσχυσης της θέσης των γερμανικών επιχειρηματικών ομίλων
Ενόψει των εκλογών στις 24 Σεπτέμβρη
Μυθολογια από τον καθεστωτικο Τυπο ότι η Μερκελ υποσχεθηκε μηδενικη ανεργια το 2020, ξεχνωντας ο αστικος βρωμιαρικος Τυπος ότι στη Γερμανια κυριαρχουν οι «ευελικτες» μορφες εργασιας

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Στην υπηρεσία της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των γερμανικών μονοπωλιακών ομίλων, το πρόγραμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU/CSU) υπό την Αγκελα Μέρκελυπερψηφίστηκε χτες ομόφωνα σε κοινή συνεδρίαση των δυο κομμάτων. Ενα πρόγραμμα που εν πολλοίς υπαγορεύεται από τις αξιώσεις των ισχυρότερων Γερμανών επιχειρηματιών για άνοδο της παραγωγικότητας της εργασίας και αύξηση των κερδών μέσα από τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, την ψηφιοποίηση της παραγωγής, την ενεργειακή αλλαγή και όσο γίνεται αυτοτέλεια, την ενίσχυση της Ερευνας και της καινοτομίας. Ως εκ τούτου, συμπίπτει σε πολλά σημεία με αυτό των Σοσιαλδημοκρατών (SDP), που συγκυβερνούν με τους Χριστιανοδημοκράτες.
Ετσι και οι Χριστιανοδημοκράτες υπόσχονται «ευημερία για όλους» μέσα από την ένταση των επενδύσεων, τις οποίες πρέπει να ενισχύσει το κράτος. Ετσι, σημειώνεται στο πρόγραμμα: Δημόσιες επενδύσεις, έργα υποδομής, εθνικό σχέδιο εκσυγχρονισμού των μεταφορών, δηλαδή έργα με κρατικό χρήμα που θα διευκολύνουν το κεφάλαιο. Μέχρι το 2025 οι δαπάνες για την ανάπτυξη και την Ερευνα αναμένεται να αυξηθούν στο 3,5% του ΑΕΠ, ενώ θα υπάρξουν και φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις, ύψους 2 δισ. ευρώ.
Σχετικά με τις θέσεις εργασίας, θέτουν ως στόχο τη μείωση στο μισό του σημερινού ποσοστού ανεργίας (5,5%) και τη δημιουργία νέων θέσεων - βασικά εξειδικευμένης εργασίας - στους τομείς της ψηφιοποίησης, της βιοτεχνολογίας, των προηγμένων περιβαλλοντικών, της υγείας και των υπηρεσιών. Παράλληλα, τονίζεται στο πρόγραμμα ότι για «μια σύγχρονη αγορά εργασίας είναι σημαντικές η ευελιξία και η κινητικότητα», καθώς «συνεισέφεραν στη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας», ενώ υπόσχονται «νέα νομοθεσία για τη μερική και ελαστική εργασία», ώστε να αποφεύγονται οι «καταχρήσεις». Θυμίζουμε ότι στη Γερμανία περίπου οι μισές θέσεις εργασίας είναι με «ευέλικτες» μορφές.
Κατά τ' άλλα, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα υπόσχονται ορισμένα «ψίχουλα», όπως μικρές φοροελαφρύνσεις της τάξης των 15 δισ. και κατάργηση του φόρου αλληλεγγύης από το 2020.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Η καπιταλιστική οικονομία εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα...
...παρά τις συνεχείς αυξήσεις του κατώτατου μισθού στον κρατικό τομέα
Εν μέσω συνεχιζόμενων προσπαθειών της φασιστικής αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα να δημιουργήσει εστίες σύγκρουσης και αποσταθεροποίησης τόσο σε περιοχές της πρωτεύουσας όσο και σε άλλες πόλεις, αντιδρώντας στην πολιτική της αριστερής κυβέρνησης που προωθεί τη λεγόμενη Συντακτική Συνέλευση, η οποία θα εκλεγεί στις 30 Ιούλη, ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50%. Ο λεγόμενος κατώτατος ενιαίος μισθός για υπαλλήλους του κρατικού τομέα (διοικητικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, γιατροί και άλλοι) πάει στα 250.531 μπολίβαρες (περιλαμβάνει 97.531 μπολίβαρες ως μισθό και 153.000 μπολίβαρες ως κουπόνια για τρόφιμα).
Αν και η επίσημη αναλογία είναι 1 δολάριο προς 10-20 μπολίβαρες, στις πραγματικές συνθήκες της καπιταλιστικής αγοράς φτάνει το 1 δολάριο τα 6.500 - 7.500 μπολίβαρες, κάτι που δείχνει το τεράστιο μέγεθος του πληθωρισμού που εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα, «τρέχοντας» με περίπου 720%. Οι αυξήσεις των τιμών στα βασικά προϊόντα που ελέγχει το ιδιωτικό κεφάλαιο είναι καθημερινές και δεν μπορούν να αντισταθμιστούν από τις συνεχείς αυξήσεις μισθών (είχαν προηγηθεί αυξήσεις το Φλεβάρη και τον Απρίλη αντίστοιχου μεγέθους), ενώ οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα είναι αντιμέτωποι με την πιο σκληρή εργοδοτική ασυδοσία. Ενώ αυτή είναι η κατάσταση λόγω της απόλυτης κυριαρχίας του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής οικονομίας, παρά τα μεγάλα λόγια των αριστερών κυβερνήσεων Τσάβες και Μαδούρο, περί «σοσιαλισμού του 21ου αιώνα», τώρα ο Πρόεδρος Μαδούρο υπόσχεται μέσω της Συντακτικής Συνέλευσης να υπάρξει «νομοθετικό πλαίσιο που θα επιτρέπει τη ρύθμιση των τιμών και την επιβολή κυρώσεων κατά των κερδοσκόπων».
Την ίδια ώρα, ο Βενεζουελάνος Πρόεδρος κάλεσε το λαό να είναι σε επαγρύπνηση, ενάντια στα σχέδια πραξικοπήματος που προωθούνται από την ξενοκινητη φασιστικη αντιπολίτευση να καταλάβει την εξουσία, σε μια παραλλαγή του σεναρίου του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2002 κατά του Τσάβες.
 Μόνο το ΚΚ Βενεζουέλας σημειώνει ότι η αναγκαία απάντηση στην υπαρκτή ιμπεριαλιστική επιθετικότητα πρέπει να συνδυαστεί με την ενίσχυση της ταξικής πάλης για τη σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του, ώστε να μπορέσει να ανοίξει μια πραγματική σοσιαλιστική προοπτική.





---------------------------------------------------------------------------------------------------------




3 Ιουλιου 2017
Την ώρα που εμείς εδώ παραπονιόμαστε και γκρινιάζουμε για τον καύσωνα που μας χτύπησε τριγυρίζοντας τις όμορφες παραλίες μας, σκεφτείτε ότι την ίδια στιγμή αυτός ο ΗΡΩΑΣ Σύριος στρατιώτης παρέμεινε πιστός στην Πατρίδα του να πολεμάει τους Τζιχαντοφασίστες Μισθοφόρους με καύσωνα γύρω στους 50 βαθμούς κελσίου στις αχανείς ερήμους της Συρίας, με την σκόνη και το χώμα να έχουν γίνει ένα με το δέρμα του.
Να πω απλά ρισπέκτ? Θα είναι το ελάχιστο μπροστά στο μεγαλείο καρδιάς και ψυχής που δείχνει αυτός ο πραγματικός μαχητής, που δεν επέλεξε να γίνει ρίψασπις για τις ΜΚΟ του Σόρος και τα δουλεμπορικά φουσκωτά του Ερντογάν. Υποκλινόμαστε βαθιά.