Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Δευτερα 3 Ιουλιου 2017




Μπορεί να έκανε τα μπάνια της η γυναίκα και να μην πρόλαβε να κάνει δηλώσεις για τον θάνατο της 62χρονης εργάτριας καθαριότητας, αλλά σε λίγο θα μου στείλουν οι συριζαίοι την εγκύκλιο της κ. Αχτσιόγλου με την οποία απαγόρευε την εργασία εν μέσω καύσωνα. Μου το υποσχέθηκαν χθες, που έκριναν πως αδικούσα την κυρία υπουργό.
Σήμερα, επίσης, υποθέτω πως θα ανακοινωθεί η παραπομπή στη δικαιοσύνη της συριζαίας δημάρχου Ζωγράφου και όποιου άλλου προϊσταμένου της υπηρεσίας καθαριότητας ευθύνεται άμεσα για τον θάνατο της εργάτριας.

Σχολιο.- Η κηδεία της 62χρονης θα έπρεπε να είναι μια τεράστια συγκέντρωση διαμαρτυρία... Θα το πράξει κάνεις; η μόνο με ψηφισματα θα βγάλουμε το καθήκον;




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




- Οσο διαρκουσε η απεργια την χυδαια δουλεια την εκαναν τα διαφορα γνωστα sites του ΣΥΡΙΖΑ και οι ταλιμπαν του διαδικτυου: Επωδοι ήταν πως "θελουν να ριξουν την κυερνηση", "ανιερη συμμαχια ΔΑΚΕ -αριστεράς", "εντολή Μητσοτάκη: πνιξτε τις πολεις στα σκουπιδια", "στοχος της απεργίας η ιδωτικοποίηση "κλπκλπ...
- όταν έσπασε η απεργία (ΔΑΚΕ -ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ την εσπασαν, μην ξεχνιομαστε) οι ταλιμπαν έστησαν παρτι χλευάζοντας τους ανθρώπους που για 500 ευρω μαζευαν τα σκουπιδια μας! "ως πατε με τα σκουπίδια; Νικήσατε;" ήταν η αναρτηση της ...πνευματικής εκπροσωπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανου. Δεν κρατηθηκαν, στο πάρτι του χλευασμου μπηκαν και η ΑΥΓΗ και η ΕΠΟΧΗ...
- Παρασκευή, 12 η ωρα τη νυχτα στο αμαξοστασιο του Δημου Ζωγραφου πεφτει νεκρη η ηλικιωμενη εργατρια. ειναι Κυριακη πρωι, τα τρωκτικα αυτα ειναι κρυμμενα στις τρυπες τους και η ΥΕΝΕΡΤ σε 50λεπτο δελτίο δεν λεει λεξη...ουτε μια λεξη για τη μητερα 4 παιδιων που πεθανε στο σκουπιδιαρικο, 6 λεπτα για τον Παπαδημο, ε δε θαχουμε την σκουπιδιαρισσα ισα με τον τραπεζιτη...
- Χρεος μας με καθε τροπο η μνημη αυτης της γυναικας να μεινει ζωντανη, να δειχνει σε μας το μελλον που μας επιφυλασσουν και σ αυτους να γινει εφιαλτης...



--------------------------------------------------------------------------------------------------



Φαντάζομαι, μετά από αυτόν τον καύσωνα, να έγινε απολύτως κατανοητό γιατί θεωρούμε σπουδαιότερα τα πάρκα από τα γήπεδα γι' αυτή την τσιμεντούπολη της Αθηνας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50%
 Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017, 06:05
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε την Κυριακή μια αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50%, στα 97.351 μπολίβαρ (37 δολάρια βάσει της επίσημης ισοτιμίας ή 32 ευρώ), την τρίτη κατά σειρά από την αρχή του 2017.
Ο Μαδούρο, ανακοίνωσε επίσης ότι αυξάνεται η αξία των κουπονιών τροφίμων που συνοδεύουν τον κατώτερο μισθό για να φθάσει τα 153.000 μπολίβαρ (περίπου 58 δολάρια ή 51 ευρώ).
Ο κατώτατος μισθός είχε ήδη αυξηθεί κατά 50% την 8η Φεβρουαρίου και κατά 60% την 30ή Απριλίου. Όμως, οι αυξήσεις αυτές δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τον πληθωρισμό, που ενδέχεται να φθάσει το 720% εφέτος, κατά εκτιμήσεις του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο Ασντρούμπαλ Ολιβέρος, η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού δεν αποκλείεται να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον πληθωρισμό, μειώνοντας την αγοραστική δύναμη των πολιτών της Βενεζουέλας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Ο ηγέτης των FARC υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο
 Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017, 02:23
Ο Ροντρίγκο Λονδόνιο, ο ηγέτης της οργάνωσης FARC της Κολομβίας, εισήχθη σε νοσοκομείο αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, πάντως αναμένεται να αναρρώσει, δήλωσαν γιατροί χθες.
Ο Λονδόνιο, γνωστός επίσης με το nom de guerre Τιμολέον Χιμένες ή Τιμοσένκο, αντιμετωπίζει επίσης μια καρδιακή πάθηση και είχε χρειαστεί να χειρουργηθεί στην Κούβα κατά τη διάρκεια των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων οι οποίες οδήγησαν στη συμφωνία ειρήνης ανάμεσα στις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας και την κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος, που υπεγράφη τον Νοέμβριο.
Την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης των FARC επέβλεψε τον αφοπλισμό των 7.000 μαχητών της οργάνωσης, που ολοκληρώθηκε με μια τελετή στην οποία ήσαν παρόντες τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος Σάντος.
Ο Τιμοσένκο, ο οποίος είναι 59 ετών, υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο, την απόφραξη ενός αγγείου η οποία προκαλεί στέρηση αιμάτωσης και οξυγόνωσης σε τμήμα του εγκεφάλου.
Αναμένεται να λάβει εξιτήριο μέσα στις επόμενες 48 ώρες.
Γιατροί είπαν σε δημοσιογράφους ότι ο Ροντρίγκο Λονδόνιο συζητά κι αστειεύεται μαζί τους.
Η οργάνωση FARC, που ιδρύθηκε έπειτα από μια εξέγερση των αγροτών το 1964, πολέμησε πάνω από 12 κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της Κολομβίας, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 220.000 ανθρώπους και εκτόπισε εκατομμύρια άλλους.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




αντι να ασχολειστε με τον Κυριακου και με τον καθε μεγαλοκαπιταλιστη που πνιγηκε αμεριμνος , ασχοληθειτε λιγο με τις κρατουμενες στις γυναικειες φυλακες που ειναι σε κινητοποιησεις εδω και μηνες ,για ζητηματα που αφορουν εκτος των ΑΙΣΧΡΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ που ζουνε ,αφορα και αρρωστες εγκλειστες γυναικες που δεν τους χορηγειται η καταλληλη θεραπεια σε αισχρες επαναλαμβανω συνθηκες διαβιωσης
προχτες λιποθυμησανε καποιες γυναικες διοτι στοιβαζονται 20 και 22 ατομα καμια φορα σε θαλαμους χωρητικοτητας 12 ατομων (!)
(εννοειται οτι υπαρχουν προβληματα χορηγησεις αδειων οπως και δεν δινονται αδειες λογω σοβαρων προβληματων υγειας)
αυτα μας αφορουν
μα εχετε καταλαβει τιποτα η αγκιστρωνεστε με απογνωση στην αυτιστικη μεσοαστικη κοσμαρα σας?
η γραψτε ποιηση τοτε,οκ
αλλα η ποιηση γραφεται με αιμα,με αερα,με κοκκαλα,με απελπισια,με κραυγες στις φλεβες,με θανατηφορα αγαπη για την ζωη,με μοναξια,με την ελευθερια στην καρδια
οχι με νεροβραστες ναρκισσιστικες καλπικες κοινοτυπιες




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Σε τροχιά πραξικοπήματος δυνάμεις της αντιπολίτευσης
03/07/2017
Αποφασισμένα να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους προκειμένου να ακυρώσουν τις εκλογές του Ιουλίου για τη συντακτική συνέλευση εμφανίζονται τα ακροδεξιά μέλη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα.
Η κατάσταση κλιμακώθηκε επικίνδυνα  μετά την από αέρος επίθεση με χειροβομβίδες που πραγματοποιήθηκε εναντίον του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας.  Οι δράστες έκλεψαν ελικόπτερο κρατικής υπηρεσίας και άρχισαν να πυροβολούν από αέρος το κτίριο, ενώ ακούστηκαν εκρήξεις, που σύμφωνα με τις αρχές προκλήθηκαν από τη ρίψη τεσσάρων χειροβομβίδων.
Η εθνοφρουρά κατάφερε να αναχαιτίσει τους επιτιθέμενους, οι οποίοι άνοιξαν πανό με αναφορά στο άρθρο 350 του συντάγματος – το οποίο επικαλούνται για να ακυρώσουν την προγραμματισμένες εκλογές για συντακτική συνέλευση στις 30 Ιουλίου. Ο πιλότος του ελικοπτέρου είχε αναρτήσει στο ίντερνετ βίντεο με απειλές εναντίον της κυβέρνησης Μαδούρο, περιστοιχιζόμενος μάλιστα από μασκοφόρους ένοπλους.
Παρ’όλα αυτά, με πρωτοφανή ευκολία, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης άρχισαν να αναπαράγουν διαρροές της αντιπολίτευσης ότι η τρομοκρατική επίθεση ίσως αποτελεί προβοκάτσια της κυβέρνησης με στόχο να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας.
Λίγα 24ωρα μετά την επίθεση στο δικαστικό μέγαρο, μέλη της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν σε κρατικές αποθήκες τροφίμων και παρά την παρέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής πρόλαβαν να καταστρέψουν 40 τόνους τροφίμων που προορίζονταν για συσσίτια σε σχολεία και φτωχές γειτονιές. H επίθεση πραγματοποιείται καθώς αυξάνονται οι ελλείψεις τροφίμων ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης αλλά και των τεχνιτών ελλείψεων που προκαλούν έμποροι και παραγωγοί προκειμένου να κερδοσκοπήσουν με τις τιμές στη μαύρη αγορά ή/και να αυξήσουν την πίεση στην κυβέρνηση.
Σε πολιτικό επίπεδο πάντως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Μαδούρο είναι η περίπτωση της γενικής εισαγγελέως Λουίζα Ορτέγκα Ντιάζ, η οποία από οπαδός του Τσάβες έχει μετατραπεί σε έναν από τους σκληρότερους επικριτές της κυβέρνησης Μαδούρο. Το ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας, που πρόσκειται στον πρόεδρο, ξεκίνησε στις 28 Ιουνίου τη διαδικασία παύσης της γενικής εισαγγελέως ενώ παράλληλα διέταξε το πάγωμα των καταθέσεών της και της επέβαλε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση της Ντίαζ να ασκήσει δίωξη κατά του πρώην διοικητή της εθνοφρουράς της Βενεζουέλας Αντόνιο Τόρες για συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις διαδηλώσεις των τελευταίων τριών μηνών ενάντια στην κυβέρνηση Μαδούρο.
Οι κινήσεις της Τόρες και οι σπασμωδικές αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών εναντίον της, έδωσαν την ευκαιρία σε διεθνή μέσα ενημέρωσης να κλιμακώσουν τις επιθέσεις εναντίον της Βενεζουέλας. Ενδεικτικά είναι τα τηλεγραφήματα διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων που επιχειρούν να αποδώσουν στην κυβέρνηση το σύνολο των θυμάτων από τις συγκρούσεις των τελευταίων μηνών αθροίζοντας μαζί τα θύματα της κυβερνητικής παράταξης αλλά ακόμη και νεκρούς από τυχαία περιστατικά.
http://info-war.gr/venezouela-se-trochia-praxikopimatos-dynamis-tis-antipolitefsis/





---------------------------------------------------------------------------------------------------------





Βρετανια. Η μεγαλη αντικυβερνητικη διαδηλωση του Σαββατου στο Λονδινο, με κεντρικο συνθημα «η λιτοτητα σκοτωνει» (για τον ουρανοξυστη που καηκε), και βασικο ομιλιτη  τον Τζερεμη Κορμπιν, αλλα και οι βολες από το εσωτερικο του κομματος της, αναγκαζουν την Τερεζα Μευ σε ατακτη υποχωρηση στην οικονομικη πολιτικη της.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------





Βενεζουέλα διαδηλωτές ή τρομοκράτες;
Οι βιαιότητες από τους οπαδούς  της αντιπολίτευσης μπορούν να θεωρηθούν ως συστηματικές και σκόπιμες.
Όπως και πολλοί άλλοι Βενεζουελανοί τους τελευταίους μήνες, ο Luigin Pazπροσπάθησε να αποφύγει ένα οδόφραγμα πού είχε στηθεί  από διαδηλωτές της αντιπολίτευσης
Αλλά ο Paz χτυπήθηκε από έναν οδηγό φορτηγού ο οποίος προκειμένου να αποφύγει τους διαδηλωτές πού πετούσαν πέτρες στό δρόμο έπεσε πάνω του
Καθώς ο Paz βρισκόταν τραυματισμένος στο έδαφος, ένας διαδηλωτής έριξε μολότοφ στο φορτηγό.
Ο Jose Bravo, επιβάτης  τού  φορτηγού  υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 95% του σώματός του.
Ο 20χρονος Παζ κάηκε
Δεδομένου ότι οι διαδηλώσεις  διαμαρτυρίας για την παραίτηση του Nicolas Maduro ξεκίνησαν τον Απρίλιο, στή χώρα έχουν παρατηρηθεί αρκετά παρόμοια περιστατικά βίας
Στή πολιτεία  Miranda,σημείο καθημερινών ταραχών, βρέθηκε ο  Orlando Figuera  χτυπήθηκε, μαχαιρώθηκε και πυρπολήθηκε από πλήθος διαδηλωτών της αντιπολίτευσης.
Ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσίασαν την είδηση αποκρύπτοντας την αλήθεια παρουσιάζοντας το περιστατικό ώς σύλληψη ενός κλέφτη που λυντσαρίστηκε από το πλήθος
Ο Figuera, αρχικά επέζησε από την επίθεση αλλά αργότερα κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή
Aλλο περιστατικό, η Amelina Carrillo σκοτώθηκε αφού χτυπήθηκε στο κεφάλι με ένα παγωμένο μπουκάλι νερό που εκφενδονίσθηκε  από ένα κτίριο.
Όπως ο  Figuera πολλά από τα θύματα τους τελευταίους τρεις μήνες, δέν συμμετείχαν στις διαμαρτυρίες ,απλά βρέθηκαν σε λάθος μέρος λάθος στιγμή
Συγχρόνως τα ΜΜΕ παρουσιάζουν ανακρίβειες περί θυμάτων κρατικής βίας
Αρκετοί πολίτες έχουν χάσει το τελευταίο διάστημα τη ζωή τους αποτέλεσμα της βίας που υποκινεί η αντιπολίτευση
Δεκάδες Βενεζουελάνοι έχουν αναφέρει πώς παρενοχλήθηκαν ή κακοποιήθηκαν  από διαδηλωτές θεωρώντας πώς  ήταν οπαδοί της κυβέρνησης.
Yποστηρικτές του προέδρου Nicolas Maduro έχουν επίσης σκοτωθεί.
Αρκετοί εργάτες δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια ενός φιλοκυβερνητικού αγώνα στη Μέριδα.
Σε ένα άλλο περιστατικό, ο Pedro Josue Carrillo, ένας τοπικός σοσιαλιστής ακτιβιστής, σκοτώθηκε – το σώμα του βρέθηκε αρκετές μέρες μετά την απαγωγή του.
Κάποιοι όπως ο 28χρονος λοχίας Εθνικής Φρουράς, Niumar Sanclementeπέθανε  σε πυρκαγιά
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναφερθεί απειλές κατά χρηστών ακόμη και σέ δημοσιογράφους που θεωρούν ότι υποστηρίζουν το Maduro ή που έχουν επικρίνει τις διαμαρτυρίες.
Η δημοσιογράφος Abby Martin από τίς ΗΠΑ που κάλυπτε τα γεγονότα στην Βενεζουέλα έλαβε απειλητικά μυνήματα από χρήστες του διαδικτύου
Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στα μέσα ενημέρωσης τήν κατηγόρησαν  γιά ψευδής αναφορές και πληροφορίες γιά τή σχέση διαδηλωτών με παραστρατιωτικούς στή Βενεζουέλα
Όπως δήλωσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Μονκάδα κατά τη διάρκεια της πρώτης του συνέντευξης Τύπου, οι βίαιες ενέργειες από οπαδούς της αντιπολίτευσης , όπως η επίθεση μέ ελικόπτερο στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου αυτή την εβδομάδα – δεν θα αντιμετωπίζονταν ως απλές «διαμαρτυρίες» σε οποιαδήποτε άλλη χώρα,στη Βενεζουέλα είναι ανησυχητική η κατάσταση
Οι βιαιότητες οπαδών της αντιπολίτευσης προς τους πολίτες που είναι οπαδοί του chavismou μπορούν να θεωρηθούν συστηματικές καί σκόπιμες
Εδώ και χρόνια οι ηγέτες της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση και όσους την υποστηρίζουν ώς σκοτεινούς και τεμπέληδες.Η συγκεκριμμένηΒενεζολάνικη τάξη τροφοδοτειται από το φυλετικό μίσος της αντιπολίτευσης πού εδώ και χρόνια υφίσταται στη χώρα,από την οικονομική κρίση περάσαν στήν επόμενη φάση αυτή του φασισμού και της βίας ,όπως ακριβώς στη Κολομβία της δεκαετίας του «70-«80 όταν παραστρατιωτικοί έκαναν κουμάντο ή συγκροτούσαν ομάδες θανάτου γιά τη Κεντρική Αμερική
Με την ψηφοφορία για τη συγκρότηση της βουλευτικής συνέλευσης, ο στόχος τους ειναι  προφανής  να εκφοβίσουν τους οπαδούς του τσαβισμου ,ενώ οι ηγέτες της αντιπολίτευσης προσπαθούν με χίλιους δύο τρόπους να διαταράξουν την ψηφοφορία ,αρκετοί είναι οι πολίτες που τρομοκρατούνται στην ιδέα πώς μπορεί να είναι ο  επόμενος στόχος τών τρομοκρατών της αντιπολίτευσης
Η έκκληση της κυβέρνησης γιά διάλογο διαρκώς πέφτει στο κενό,αυτό που τους αφορά και αποσκοπούν και δικαιολογούν είναι μία αιματοχυσία

https://solidariagriega.wordpress.com/2017/07/03/%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%AD%CF%82-%CE%AE-%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82/




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας , Ιστορίας και Λογοτεχνίας στα σχολεία του Βελγίου
3/7/2017
Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στις Βρυξέλλες για την υπογραφή Χάρτας Συνεργασίας μεταξύ της Γαλλόφωνης Κοινότητας του Βελγίου και της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Την Πέμπτη 15/6/2017 στις Βρυξέλλες, υπογράφηκε από τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κο Κωνσταντίνο Ζουράρι και την Υπουργό Παιδείας της Γαλλόφωνης Κοινότητας κα Marie – Martine Schyns η Χάρτα Συνεργασίας «Εισαγωγή σε Γλώσσα και Πολιτισμό», ένα πρόγραμμα διμερούς συμφωνίας ανάμεσα στη Γαλλόφωνη Κοινότητα του Βελγίου και την Ελληνική Δημοκρατία. Η Χάρτα προβλέπει την εισαγωγή μαθημάτων ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και λογοτεχνίας στις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Βελγίου.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται από έλληνες εκπαιδευτικούς του Συντονιστικού Γραφείου Βρυξελλών.