Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Παρασκευη 7 Ιουλιου 2017




αθώος ο Τάσος, τίποτε άλλο, δικαίωση



-------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ανεξάντλητη δικαιοσύνη τα χει κάπως χαμένα: αθώωσε τον Τάσο αλλά ήθελε να καταδικάσει τον Θεοφίλου.




------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόκειται για βαθιά συγκίνηση και άγρια χαρά, γιατί αυτή την υπόθεση του Τάσου Θεοφίλου (Οτάσσιος Θεοφίλου) την έζησα άμεσα και ως υπόθεση προσωπική μου. Και θλιβόμουν όταν πήγαινα να καταθέσω στις δίκες (και πρωτόδικα και στο Εφετείο) και αντί για "κουράγιο", ήταν τόσοι πολλοί αυτοί που μου έλεγαν πως πρόκειται για μια ακόμη χαμένη μάχη.
Εκείνοι που θεωρούν πως ο αντίπαλος είναι παντοδύναμος και πως η ιστορία έχει τελειώσει πια. Λέγοντας ακριβώς αυτό που προσπαθούν με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους να μας κάνουν να πιστέψουμε οι κυρίαρχοι αυτού του κόσμου.
Ε, λοιπόν, όχι! Τίποτα δεν πάει χαμένο στη χαμένη μας ζωή!
Χάσαμε αλλεπάλληλες μάχες δεκαετίες τώρα. Αλλά όσο κερδίζουμε έστω και μία μάχη, κανείς δεν δικαιούται να καλλιεργεί την ηττοπάθεια και την απογοήτευση. Ο πόλεμος δεν έχει κριθεί ακόμη!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------




ο Μαρινακης προμοτάρει στην χθεσινη εφημεριδα του 6/7, Ελευθερια του τυπου,  σημερινο ΚΚΕ. Λογικο .
Περίεργα πράγματα!!!
Γιατί ενθουσιάστηκε τόσο πολύ ο Μαρινάκης με τα όσα είπε χθες ο Κουτσούμπας στη Βουλή για τον Καμμένο και την υπόθεση Nooor 1; Και γιατί ο υπάλληλος του Μαρινάκη, Γιώργος Παπαχρήστος λέει ότι δεν χόρταινε να τον ακούει;
Έχω την εντύπωση πως η,,, μαρξιστική ανάλυση του Κουτσούμπα κερδίζει έδαφος. Κι απ' ότι φαίνεται πλησιάζει κι ο... σοσιαλισμός!!!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΔΩ ΓΕΛΑΜΕ...Μητσοτάκης: Δεν έχω καμία ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Μαρινάκη
Για τις σχέσεις του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη μίλησε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Δεν έχω καμία ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Μαρινάκη. Οι σχέσεις μου με τους επιχειρηματίες είναι ανάλογες με τον θεσμικό μου ρόλο. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς είχαν σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη.
Η σημερινή κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των Ελλήνων και στις δυνατότητες της χώρας», ανέφερε.
Το κοινό γλέντι του Μητσοτακέικου με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη (φωτο)
http://anemosanatropis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_833.html?spref=fb




----------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν πέρασε το βρώμικο σχέδιο ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και Ερντογάν, στις συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του εοκαβητατζή Αναστασιάδη!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αθώο τον Τάσο Θεοφίλου που είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε 25 χρόνια κάθειρξη για τη ληστεία στην Πάρο τον Αύγουστο του 2012, ενώ δικάστηκε και ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.
«Δεν θέλω φασαρία όποιο και να είναι το αποτέλεσμα», είπε η πρόεδρος προτού ανακοινώσει το αποτέλεσμα στην κατάμεστη αίθουσα του Εφετείου.
Στη συνέχεια το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση και ο Θεοφίλου σήμερα, για πρώτη φορά ύστερα από πέντε χρόνια, αφήνεται ελεύθερος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δώδεκα χιλιάδες διαδηλωτές σε άγριες συγκρούσεις στο Αμβουργο της Γερμανιας στη συνοδο των G20 και μπράβο τους. Αλλά λίγο κράτει, ρε αδέρφια!
Θα 'ταν σαν να συγκρούονταν εδώ κάπου 1.500, αναλογικά με τον πληθυσμό Ελλάδας - Γερμανίας. Και οι μισοί να 'χαν έρθει από άλλες χώρες.
Ας το ελέγξουμε λίγο αυτό το επαρχιώτικο σύμπλεγμα κατωτερότητας, κάθε που συμβαίνει οτιδήποτε οπουδήποτε στον κόσμο!
 Να μαζευτούν και μισό εκατομμύριο. Αλλά και λίγοι να ΄ναι πάλι προς τιμή τους. Η κακομοιριά και η μίρλα με ενοχλεί.
Και συνήθως αυτοί που γκρινιάζουν είναι όσοι δεν κατεβαίνουν και σε κινητοποιήσεις. Αφού δεν κατεβαίνουν όλοι γιατί να έρθουν κι αυτοί;



----------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Τσοχατζόπουλος δήλωσε πως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ τον αντιπροσωπεύει και θα τον ψηφίσει.
Χθες στην συνέντευξή του στην Αυτοψια στον ALFHA TV σχεδόν είπε πώς το βάλανε στην φυλακή για να περάσουν τα μνημονια!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ; ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ; ΠΟΙΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ;
Στο Κίεβο εκδικάζεται στο Εφετείο το αίτημα του Κ.Κ. Ουκρανίας να ακυρωθεί η δικαστική απόφαση που το θέτει εκτός νόμου. Απ' ολόκληρη την ευρωπαϊκή Αριστερά οι μόνοι που παραβρίσκονται είναι ένας βουλευτής του ΚΚΕ και ένας δικηγόρος, μέλος της ΛΑΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όπως έμαθα, απόψε Πεμπτη 6/7 ήταν να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου και η συνεδρίαση αναβλήθηκε. Η συριζαία δήμαρχος κρύβεται, για να μη δώσει λόγο για τον θάνατο της 62χρονης εργαζόμενης.
Κάτι η πρωινή παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο δημαρχείο, κάτι η διαδήλωση το απόγευμα, κάτι η εξαγγελθείσα παρουσία επιτροπών κατοίκων στη συνεδρίαση, πώς να εμφανιστεί η κ. Κατσαφάκη!
Άλλωστε, μια ηλικιωμένη σκουπιδιάρισσα πέθανε...




------------------------------------------------------------------------------------------------------




6/7/2017
Επιτέλους, τη λύση του Κυπριακού θα τη δώσει ο Νίκος Αναστασιάδης!
Ο γιος του χουντικού πραξικοπηματία, αστυνομικού διευθυντή Λεμεσού, Χρύσανθου Αναστασιάδη, ο συνήγορος των δολοφόνων της ΕΟΚΑ Β΄ και λιποτάκτης από τον αγώνα κατά της εισβολής του Αττίλα, αποδέχτηκε τις προτάσεις Ερντογάν. Μαζί του έχει και το ανεκδιήγητο ΑΚΕΛ του κυπριακού μνημονίου. Το ΑΚΕΛ που είχε φτάσει μέχρι και στο να προωθεί την υποψηφιότητα του κύπριου Στουρνάρα, Μάικ Σπανού.
Θριαμβολογούν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Για το καλό του κυπριακού λαού, βεβαίως!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Πάντως αν οι Συριζαίοι είχαν τα ίδια αντιδραστικά αντανακλαστικά στα #μνημόνιαΣΥΡΙΖΑ με αυτά που αστραπιαία παρουσίασαν για τη Νοτοπούλου, ο Τσίπρας δεν θα μπορούσε να περάσει ΟΥΤΕ μισό μνημόνιο.
#Συριζοξεφτίλες_λαμόγια
Στο πρόσωπο της Νοτοπούλου είδαν να βάλλεται το βόλεμα όλων τους. Από το τσόλι των 270 χιλιάδων μέχρι τον χλιμίτζουρα των 700 ευρώ που αποσπά από το δημόσιο ταμείο μόνο και μόνο γιατί στηρίζει την κυβέρνηση του αμόρφωτου φιλοφασίστα.
Λύσσαξαν από προχθές, γιατί στο πρόσωπο της Νοτοπούλου, που κονομάει κάτι χιλιάρικα κάθε μήνα, υπηρετώντας την πολιτική της κοινωνικής εξαθλίωσης, είδαν τους εαυτούς τους. Από το τσόλι των 270 χιλιάδων μέχρι τον κάθε χλιμίτζουρα των 700 ευρώ, που αποσπάει από το δημόσιο ταμείο επειδή στηρίζει την κυβέρνηση του αμόρφωτου.
Δεν βλέπω, όμως, ανάλογο θόρυβο και γι' αυτά που γράφουμε για την ψήφιση σαν αντιπροεδρου του χουντοφασίστα Δημητρη Καμμενου στη Βουλή! Τι έγινε; Κατάπιαν τη γλώσσα τους; Δεν θα μας καταγγείλουν για "χρυσαυγιτισμό" που χαρακτηρίζουμε φασίστα τον υμνητή του Θεοφιλογιαννάκου και ξευτιλισμένους αυτούς που τον ψήφισαν;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΚΚΛΗΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Την Ειρήνη (Irene Liberte ) (https://www.facebook.com/profile.php?id=100014424134333&fref=mentions&pnref=story) την έχω γνωρίσει από κοντά και ξέρω πολύ καλά την κατάσταση στην οποία ζει. Με σοβαρά προβλήματα υγείας η ίδια και με την οικογένειά της σε έσχατη φτώχεια, χωρίς κανένα επίδομα, χωρίς την ελάχιστη κρατική στήριξη, χωρίς την παραμικρή βοήθεια από τις ψευδεπίγραφες "δομές αλληλεγγύης" των απατεώνων της αρπαχτής, το κοριτσάκι αυτό επιστρατεύει κάθε φορά όλο του το θάρρος και απευθύνεται στην κοινωνία του ΦΒ για βοήθεια.
Είναι αυτό το κορίτσι που πριν κάποιες μέρες σύντροφοι από τη δημοτική κίνηση της Νίκαιας Κόντρα στο Ρεύμα επανασύνδεσαν στο σπίτι του το νερό.
Ναι! Η κυβέρνηση της μνημονιακής κοινωνικής καταστροφής, η κυβέρνηση που έδωσε γη και ύδωρ στον φασισμό με την υπερψήφιση του φασίστα Καμμένου στη Βουλή, έκοψε το νερό σε ένα φτωχόσπιτο, στερώντας το από ένα κοριτσάκι με προβλήματα υγείας, που το ΄χει αφήσει στην τύχη του. Για να κονομάνε 270 χιλιάρικα τον χρόνο τα τσόλια της κυβερνητικής διαπλοκής και να λεηλατούν τον δημόσιο πλούτο τα απίθανα τίποτα που ψήφισαν τον φασίστα.
Η Ειρήνη απευθύνει έκκληση κι αυτή τη φορά για βοήθεια. Εμείς εδώ κοντά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και πάλι. Ας δει όποιος μπορεί κι αν μπορεί και την άμεση βοήθεια, αλλά και όποια δυνατότητα πιο σταθερής αντιμετώπισης του προβλήματος, έστω και με στοιχειώδη κάλυψη ζωτικών αναγκών.
Ας μιλήσει μαζί της στο ίνμποξ. Μην την αφήσουμε μόνη! Μην ξεχνάμε ποτέ τις ανθρώπινες ζωές που καταστρέφουν τα τσόλια των 270 χιλιάδων!

Μην αφήσουμε το κοριτσάκι αβοήθητο! Μην ξεχάσουμε ποτέ πόσοι και πόσοι γύρω μας εξαθλιώνονται, για να τσεπώνει 270 χιλιάρικα το κάθε τσόλι!
Επείγουσα ανάγκη για:
-Λάδι
- Υποσέντονα μεγάλου μεγέθους
- Πάνες ακράτειας μεγάλου μεγέθους
- Σαπούνια
- Γάλατα εβαπορέ

Σχολιο.- Να κάνει αίτηση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στο Δήμο που ανήκει. Να ρωτήσει.
Σχολιο.-   Λες να μην τα έχει κάνει αυτά; Ξέρω εκτός απ' αυτήν και καμιά δεκαριά άλλες περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έχουν τις προϋποθέσεις. Πρόκειται για αισχρή κατάσταση.
Σχολιο.- Irene Liberte Πηγα και ο ανεργος αδερφος μου για το κοινωνικό ειδοσημα αλλα επειδη φιλοξενουμαστε στο σπτι της μητερας μου δεν.το δικαιούμαστε
Σχολιο.-  είναι η κλασσική περίπτωση που αναδεικνύεις ενα σοβαρό ζητημα διαβίωσης και σου λένε τραβα δούλεψε , πήγαινε κάνε αίτηση ,τράβα ρώτα και μπλα μπλα μπλα ( συγνωμη για την παρέμβαση ) αλλα λες και γουστάρουμε να είμαστε στα όρια της ...να μη πω και να μας κάνουν ζητιάνους ..

Σχολιο.- Οι φιλοξενούμενοι δεν δικαιούνται να κάνουν αίτηση. Αίτηση κάνει για όλο το νοικοκυριό αυτός που τους φιλοξενεί. Αν έχουν δηλώσει όμως ιδιοκτησία, ενοικίαση, δωρεάν παραχώρηση, μπορούν να κάνουν αίτηση. Υπάρχουν "παραθυράκια" που δεν τα λένε οι "αρμόδιοι" υπάλληλοι! Έχω βοηθήσει πολύ κόσμο έτσι.
Αν η μητέρα σου έχει εισόδημα πάνω από 2400 δεν μπορεί να κάνει αίτηση. Μπορεί όμως να κάνει δωρεάν παραχώρηση το σπίτι σε σένα και να κάνεις την αίτηση εσύ με φιλοξενούμενο τον αδελφό σου! Καλή δύναμη.

Σχολιο.- Irene Liberte  αυτο που θα πω αναφερομαι προσωπικα μονο για μενα.... Εγω σαν ειρηνη που εδω και χρονια ριχνοντας τα μουτρα μου στο φβ να κανω εκκλησεις η οταν ντρεπομαι να βαζω ανθρωπους φέρνοντας τους σε δυσκολη θεση εξαιτιας μου να κανουν εκκληση για την οικογενεια μου.... Ειμαστε πολλες απορες οικογενειες που ζηταμε βοηθεια κατι που ουτε εσκεμμενα ουτε και μας αρεσει αυτο που κάνουμε, αλλα εμενα επειδη εχει γινει μεγαλη κακια συνηθεια να ζηταω καθε μηνα βοηθεια και εχω ξεφτιλιστει σε μεγαλο βαθμο, εγω προσωπικα για μενα ετσι αισθανομαι "ζητιανα" και με ντρέπομαι

Σχολιο. -  Irene Liberte  Η μητερα μου παιρνει συνταξη χηρειας 440ευρω το μηνα συν και το επικουρικο που ειναι 89ευρω... Η μανα μου ειναι με θεματα υγειας και κατάθλιψης ειναι καθηλωμενη πανω σχεδον απο 10χρόνια κλεισμένη μεσα στο σπιτι της... Και εχει χρονια να κανει δηλωση σε εφορια, και επειδη τρέχω με γραφειοκρατιες καθε φορα μου κανει εξουσιοδοτηση για να κανω τις διαδικασιες με εφορια ΕΥΔΑΠ ΔΕΗ και αλλα... Κανενας οπως λες αρμοδιος υπαλληλος δεν μου εχει πει αυτα που μου πες τωρα.... Εγω ποσο και τι αλλο να κανω ;; γιατι εχω και εγω σοβαρα προβληματα υγειας και εχω κουραστει στην κυριολεξια ψυχολογικα.....




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μια ακόμη προκλητική απόφαση της εξευτελισμένης Δικαιοσύνης, στη χώρα όπου αντιπρόεδρος της Βουλής είναι, πλέον, ένας χουντοφασίστας.
Απορρίφθηκε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για την ετήσια άδεια εξόδου από τη φυλακή, την οποία δικαιούται.
Γιατί; Γιατί έτσι γουστάρουν η εισαγγελέας Βικτωρία Μοσριώνη και οι δικαστές Ιωάννης Μαλούχος, Ευθύμιος Κατσαλούλης και Αλεξία Κυριλλίδη.
Και με ποιο σκεπτικό; Γιατί, όπως έγραψαν στην απόφαση, "ουδόλως διαφοροποιήθηκε το συνειδησιακό υπόβαθρο".
Ή θ' αλλάξει ιδέες ή θα σαπίσει στη φυλακή...




---------------------------------------------------------------------------------------------------




Θα τους βγουν ξινά τα χιλιάρικα που κονομάνε κάθε μήνα.
Του Γιώργου Αλεξάτου        
Λέγεται Χρήστος Καραγιαννίδης και είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει ψηφίσει μνημόνια και νόμους, και έχει συμβάλλει στο μέτρο του δυνατού στο να σπείρει πόνο και δυστυχία στον κόσμο της εργασίας και της ανάγκης.
Όμως, όταν κονομάς γερά για να τα κάνεις όλα αυτά, οπλίζεσαι και με θράσος απύθμενο. Και τη μέρα ακριβώς που αντιπρόεδρος της Βουλής εκλέγεται από το κόμμα σου ένας δηλωμένος φασίστας, εσύ χαρακτηρίζεις "ντροπή της Αριστεράς" και καταγγέλλεις για χρυσαυγιτισμό στέλεχος της ΛΑΕ, τη σ. Δέσποινα Σπανού, επειδή μίλησε για τον θάνατο μιας 62χρονης εργαζόμενης γυναίκας, αντιπαραβάλλοντάς την με ένα σαπρόφυτο που, όπως κι εσύ, ζει πλουσιοπάροχα από τον ιδρώτα του κόσμου που τσαλαπατάει.
Θα δώσουν λόγο οι μνημονιακοί ολετήρες (καταστροφεις). Και για τον πόνο που σκορπάνε στον λαό μας και για τον δρόμο που ανοίγουν για την επέλαση του φασισμού. Θα τους βγουν ξινά τα χιλιάρικα που κονομάνε κάθε μήνα.
http://anemosanatropis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_904.html?spref=fb




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τα τσιράκια της αντιτρομοκρατικής και τα φερέφωνα τους στα ΜΜΕ ισοπεδωθηκαν από την αλληλεγγύη σήμερα. Οι "επαγγελματίες " δημοσιογράφοι οφείλουν στον Τάσο εκτός από συγγνώμη μετά τον κανιβαλισμό στον οποίο τον υπέβαλαν και 5 χρόνια από τη ζωή του. Ας σωπασουν τα κοράκια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μια μέρα τρελοκομείο μαθαίνεις το νεο της αθώωσης του Θεοφίλου και ο αέρας γίνεται δροσερός και μυρωμενος... Αλλά το ερώτημα αμείλικτο: Ποιοι έστησαν την σκευωρία και Ποια η τιμωρία τους? Και, κυρίως, Ποιος θα δώσει σ αυτόν τον νέο άνθρωπο πίσω τα 5 μαρτυρικά χρόνια?



---------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεδομένου ότι αν κάνεις αίτηση αποζημίωσης ως αδίκως φυλακισθείς επί 5ετία κ δεν βρεις ακροαριστερό δικηγόρο, δεν θα σου μείνει κάτι στο τέλος, συμφέρει ανεπιφύλακτα να βουτήξεις μερικά μύρια, να τα καβατζώσεις, να καταδικαστείς, αλλά με τις ευεργετικές διατάξεις, σε καμιά 5ετία, πάλι θα' σαι έξω (αφθονούν τα παραδείγματα: Παπαγεωργό γίγαντα) και ...σε καλή μεριά!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την απόφαση αθώωσης του Τάσου Θεοφίλου θυμάμαι τότε μετά και τη σύλληψη του όλα τα ΜΜΕ με πηχυαιους τίτλους προεξοφλούσαν την ενοχή του αλλά και την συμμετοχή του στην οργάνωση συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς
Μετά και τη δικαστική απόφαση που όπως αποδείχτηκε άδικα έκατσε στη φυλακή πέντε ολοκληρα χρόνια μήπως ήρθε η ώρα να στραφεί νομικά εναντίον όλων αυτών




---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας για να βλέπετε , τότε θα τα χρειαστείτε για να κλάψετε
Ζαν Πωλ Σαρτρ




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γιατί είναι τόσο σημαντικό το να ανοίξει η Πρεσβεία της Συρίας... Από έναν Σύριο μετανάστη
«Είναι ανάγκη να ανοίξει ξανά η συριακή πρεσβεία ή έστω το προξενείο στην Αθήνα και η αντίστοιχη ελληνική στη Δαμασκό, που έκλεισαν πριν από τρία χρόνια. Δεν σχετίζεται με τα πολιτικά, ποιος υποστηρίζει ποιον, αλλά με τη βοήθεια στους ανθρώπους. Εάν υπήρχε η ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό, θα μπορούσαν πολλοί Σύροι να πάρουν την ελληνική βίζα και να ταξιδέψουν με νόμιμο τρόπο στην Ελλάδα από τη Βηρυτό ή αλλού. Θα γλίτωναν έτσι πολλοί άνθρωποι που σήμερα πέφτουν στα κυκλώματα διακίνησης και θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο».
Η έλλειψη συριακής διπλωματικής αντιπροσωπείας δημιουργεί προβλήματα και στους Σύρους που διαμένουν στην Ελλάδα. Οταν λήγει το διαβατήριό τους, πρέπει να απευθυνθούν για ανανέωση στη συριακή πρεσβεία στη Βουλγαρία. Υποχρεώνονται να ταξιδέψουν στη Σόφια ή να στείλουν το διαβατήριο με κούριερ. «Εχουν όμως σημειωθεί κλοπές χρημάτων και εγγράφων. Εξάλλου τα συριακά διαβατήρια είναι πλέον περιζήτητα...»



----------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξακαθαρα λογια.
Ολοι τους εχουν δεχτει ότι η Ελλαδα  βρισκεται υπο κατοχη.
Προσποιουνται (παντα με το αζημιωτο) ότι δεν είναι.
Προκειμενου να μην εξεγερθει κανεις εναντιον των δανειστων και της ΕΕ
Διαβαστε περισσοτερα από τον  Dimitris Kazakis
https://www.facebook.com/dimitris.kazakis.5/posts/1571624546310249




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την πέταξαν στο δρόμο για ένα ενοίκιο - Κοιμάται σε ένα χαλί σε χωράφι
«Που υπάρχει ανθρωπιά; Έχουν χαθεί όλα;». Μ' αυτά τα λόγια, η Βούλα Ανάπα εκφράζει την αγανάκτησή της για το γεγονός πως για ένα ενοίκιο βρίσκεται τις τελευταίες πέντε ημέρες… στο δρόμο.
Η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε απίστευτες εικόνες εξαθλίωσης στην περιοχή Παλαιά ΚΑΤΕΕ. Εκεί μια γυναίκα ζει σε ένα χωράφι και κοιμάται κάτω από ένα λιόφυτο πάνω σε ένα χαλί, μετά την έξωση που της έγινε από την γκαρσονιέρα στην οποία διέμενε για ένα απλήρωτο ενοίκιο, όπως η ίδια ισχυρίζεται.
Μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα της, περιγράφει τις δύσκολες στιγμές που περνάει και εκλιπαρεί για μια θέση εργασίας για να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς.
Παράλληλα, το γεγονός πως και τα παιδιά της είναι άνεργα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για εκείνη διότι, όπως αναφέρει, δεν έχει κανέναν να τη βοηθήσει.

http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2017/07/survivor-video.html




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΙΑ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - Το ΔΗΚΚΙ συμμετέχουμε.
Όλοι στο φεστιβάλ Unity(Ενότητα) 2017, της Λαϊκής Ενότητας.
Παρασκευή 7 και Σαββάτο 8 Ιουλίου 2017 - Από τις 18:30
ΟΣΥ - Πειραιώς και Ερμού - Έναντι "Γκάζι" - Αθήνα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΚΑΤΟΧΗ




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι πρώτες αντιδράσεις των Ελληνοκυπρίων πολιτικών αρχηγών για τη Διάσκεψη
Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017, 14:12
Μέσω twitter οι αρχηγοί πολιτικών κομμάτων σχολίασαν κατά την αναχώρησή τους από το Κραν Μοντανά, το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
«Τώρα πρέπει να εκτιμήσουμε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τις αρνητικές εξελίξεις και να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή!», αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.
Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Νικόλας Παπαδόπουλος, ζητά και πάλι νέα στρατηγική. «Η αποτυχία οφείλεται στην τούρκικη αδιαλλαξία» και προσθέτει: «Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι Νέα Στρατηγική & πίστη στο δίκαιο του λαού μας».
Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, τόνισε ότι «η τουρκική αδιαλλαξία για μια ακόμα φορά οδήγησε την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού σε ναυάγιο».
Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Γιωργος Περδικης, έγραψε στο twitter: «Τι αχαριστία, Θεέ μου; Ούτε ένα ευχαριστώ. Τους έδωσε εκ περιτροπής, ευρωπαϊκές ελευθερίες κ.λπ. και τον είπαν “λαϊκιστή”».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κυπριακό: Μετά το “ναυάγιο” σχέδιο Β' βλέπει η Άγκυρα
Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017, 11:06
Μια μικρή φράση με την οποία ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά το «ναυάγιο» των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας για την επίλυση του Κυπριακού είναι το «κλειδί» για τις περαιτέρω εξελίξεις.
Αυτό το σχέδιο Β, με δύο λόγια, προβλέπει ότι η τουρκική πλευρά δεν συζητά πλέον για μια ομοσπονδία με δύο οντότητες, ενιαία κρατική έκφραση και ένα διεθνές «πρόσωπο» αλλά για δύο κράτη ή ακόμη και για προσάρτηση της βορείου Κύπρου στην Τουρκία.
Το «ναυάγιο» ήταν πλέον εμφανές κατά τη διάρκεια του μαραθώνιου δείπνου στο Κραν Μοντανά, που διήρκεσε περισσότερες από πέντε ώρες. Πληροφορίες του ελληνοκυπριακού και τουρκοκυπριακού Τύπου αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι θα αποχωρήσει από το διαπραγματευτικό τραπέζι.
Λίγη ώρα αργότερα, όμως, ο ίδιος έγραψε στο Twitter: «Αυτήν την ώρα απαιτείται ψυχραιμία και υπομονή. Γνωρίζω τα όρια στα οποία διαπραγματεύομαι. Πολλά από όσα εσκεμμένα διαδίδονται δεν ισχύουν».
Η «απειλή» αυτή όντως ειπώθηκε, αλλά τελικώς ο κ. Αναστασιάδης παρέμεινε στο Κραν Μοντανά μέχρι το τέλος.
Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι τη Διάσκεψη για το Κυπριακό «τορπίλισε» η τουρκική πλευρά, η οποία αρνήθηκε πεισματικά να βάλει… νερό στο κρασί της στα ζητήματα των εγγυήσεων και των στρατευμάτων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου, για τις εγγυήσεις και το επεμβατικό δικαίωμα οι Τούρκοι πρότειναν επανεξέταση σε 15 χρόνια και μείωση στον στρατό σε συμφωνημένα επίπεδα. Η τουρκική πλευρά αξίωνε, επίσης, πρωτογενές δίκαιο και ισότιμη μεταχείριση.
Στο εδαφικό, αποδέχτηκαν μόνο την επιστροφή της Μόρφου. Η «Καθημερινή» της Κύπρου αναφέρει ότι στο δείπνο η Τουρκία έδειξε ετοιμότητα και δήλωσε έτοιμη να συζητήσει. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, όμως, ζήτησε συγκεκριμένη πρόταση από τον Τούρκο υπουργό. Ο κ. Τσαβούσογλου καθ’ όλη τη διάρκεια του δείπνου έλεγε πως συζητά, αλλά ήθελε «ικανοποίηση για τέσσερα κεφάλαια».
Παρότι δήλωνε «ευέλικτος», δεν παρουσίαζε γραπτή πρόταση. Στο σημείο αυτό έπεσε στο τραπέζι και το θέμα των πρωθυπουργών. Όπως έγινε γνωστό και από την ελληνική πλευρά, ο κ. Αναστασιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα για να συζητήσει εάν υπήρχε ανάγκη να μεταβούν στην Ελβετία οι πρωθυπουργοί.
«Η Διάσκεψη έκλεισε χωρίς αποτέλεσμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να ληφθούν άλλες πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του προβλήματος» είπε ο κ. Γκουτέρες, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι αποστολές έκαναν «ό,τι ήταν δυνατόν για να έρθουν κοντά, αλλά δυστυχώς η Διάσκεψη έκλεισε χωρίς τη δυνατότητα να βρεθούν λύσεις σε αυτό το δραματικά μακροχρόνιο πρόβλημα».
Παρά τα επίμονα ερωτήματα των δημοσιογράφων, ο γ.γ. του ΟΗΕ αρνήθηκε να επεκταθεί στα αίτια που οδήγησαν στην κατάρρευση των συνομιλιών. Υπογράμμισε, παρ’ όλα αυτά, ότι «εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών σε έναν αριθμό από ζητήματα».

Κοτζιάς: «Δεν ήταν δυνατό να γίνουν αποδεκτά παρεμβατικά δικαιώματα Τουρκίας σε όλη τη Μεγαλόνησο»
Με τη σειρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έγραψε τα ξημερώματα στο Twitter ότι «δεν ήταν δυνατό να γίνουν αποδεκτά παρεμβατικά δικαιώματα Τουρκίας σε όλη τη Μεγαλόνησο».
«Το όνειρο και σχέδιο λύσης του Κυπριακού παραμένει ανοικτό» έγραψε παράλληλα ο Νίκος Κοτζιάς.
Λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Κοτζιάς έλεγε σε Έλληνες και Κύπριους δημοσιογράφους ότι βούληση της Ελλάδας είναι να συνεχίσει να εργάζεται με όλες της τις δυνάμεις για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, «… ώστε η Κύπρος να γίνει ένα φυσιολογικό κράτος χωρίς εγγυήσεις και κηδεμόνες».
Δεν παρέλειψε, επίσης, να εκφράσει την ικανοποίησή του για την άψογη συνεργασία με την ηγεσία της Κύπρου.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Ρωσία μπλόκαρε κείμενο του ΟΗΕ που προέβλεπε τη λήψη "σημαντικών μέτρων" εις βάρος της Βόρειας Κορέας
Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017, 11:49
Η Ρωσία μπλόκαρε χθες Πέμπτη στον ΟΗΕ ένα αμερικανικό προσχέδιο ανακοίνωσης που ζητούσε να ληφθούν «σημαντικά μέτρα» κατά της Βόρειας Κορέας, επισημαίνοντας ότι ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε την Τρίτη από την Πιονγκγιάνγκ ήταν μεσαίου βεληνεκούς και όχι διηπειρωτικός.
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι ο Hwasong-14 ήταν διηπειρωτικός πύραυλος, γεγονός που θα αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την Πιονγκγιάνγκ, στόχος της οποίας είναι να μπορέσει να απειλήσει αμερικανικό έδαφος.
Το κείμενο που είχαν προτείνει οι ΗΠΑ υπενθύμιζε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είχε συμφωνήσει να λάβει «νέα σημαντικά μέτρα» σε περίπτωση νέας πυρηνικής δοκιμής ή εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, στην οποία περίπτωση «θα ξεκινούσε να εργάζεται αμέσως πάνω στα μέτρα αυτά».
Το κείμενο καταδίκαζε έντονα την εκτόξευση του πυραύλου και προετοίμαζε τον δρόμο για ένα προσχέδιο της απόφασης που θα επέβαλε πιο αυστηρές κυρώσεις εις βάρος της Βόρειας Κορέας.
Η ρωσική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ επεσήμανε ότι δεν μπλόκαρε το κείμενο, απλώς πρότεινε στις ΗΠΑ «να κάνουν τις κατάλληλες αλλαγές».
«Η ρωσική αντιπροσωπεία δεν μπορεί να δεχθεί να αναφέρεται δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού, διηπειρωτικού πυραύλου», ανέφερε η αντιπροσωπεία σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας ξανά ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εκτιμά πως πρόκειται για έναν πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς.
Η Ουάσινγκτον από την πλευρά της αρνήθηκε να αφαιρεθεί η αναφορά αυτή και τελικά οι διαπραγματεύσεις για το κείμενο σταμάτησαν, σύμφωνα με διπλωμάτες.
Οι ανακοινώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας πρέπει να έχουν την έγκριση όλων των μελών του.
Η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι θα παρουσιάσει ένα σχέδιο νέων κυρώσεων εις βάρος της Βόρειας Κορέας τις επόμενες ημέρες.
Η Χέιλι είχε εκτιμήσει ότι η εκτόξευση του πυραύλου αυτού αποτελεί «μια ξεκάθαρη και σαφή στρατιωτική κλιμάκωση» της Βόρειας Κορέας και προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να κάνουν χρήση της στρατιωτικής τους ισχύος, όμως «θα προτιμούσαν να μην χρειαστεί να πάνε προς αυτή την κατεύθυνση».
Από την πλευρά του ο Ρώσος πρεσβευτής Βλαντίμιρ Σαφρόνκοφ εκτίμησε ότι οι κυρώσεις δεν πρόκειται «να λύσουν το πρόβλημα» και «κάθε απόπειρα να δικαιολογηθεί η στρατιωτική επιλογή είναι απαράδεκτη».
«Επίσης απαράδεκτες είναι οι απόπειρες να στραγγαλιστεί οικονομικά η Βόρεια Κορέα, την ώρα που εκατομμύρια Βορειοκορεάτες έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας», τόνισε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύμα αποκρατικοποιήσεων από το Σεπτέμβριο στη Γαλλία
Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017, 20:21
Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε σήμερα ότι η πώληση μετοχών κρατικών εταιρειών, η οποία ανακοινώθηκε την προηγουμένη, θα αρχίσει «από τον Σεπτέμβριο» με στόχο να χρηματοδοτηθεί ένα ταμείο 10 δισεκατομμυρίων ευρώ αφιερωμένο στην καινοτομία.
«Θα παραχωρήσουμε τις συμμετοχές του Κράτους σε έναν ορισμένο αριθμό δημόσιων επιχειρήσεων ξεκινώντας τον Σεπτέμβριο», είπε ο υπουργός ερωτηθείς σχετικά από τη γερουσιάστρια Φαμπιάν Κελέρ (Ρεπουμπλικάνοι).
Ο Λεμέρ, ο οποίος εξήγγειλε το σχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις χθες, σε μια ομιλία του στη λέσχη Cercle de l'Union interalliée στο Παρίσι, διευκρίνισε ότι δεν θα αφορούν "στρατηγικές" δημόσιες επιχειρήσεις.
Οι πωλήσεις συμμετοχών θα «επιτρέψουν να τροφοδοτηθεί ένα ταμείο 10 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα αναλάβει να χρηματοδοτεί την καινοτομία», συνέχισε ο Λεμέρ, για τον οποίο ο στόχος είναι "η γαλλική οικονομία να είναι αύριο μια από τις σύγχρονες, τις πιο ανταγωνιστικές, τις πιο ανοικτές στις τεχνολογικές επαναστάσεις οικονομίες στην Ευρώπη και στον κόσμο".
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Εμανουέλ Μακρόν είχε υποσχεθεί ότι αυτό το ταμείο θα χρηματοδοτηθεί από τις αποδόσεις τίτλων στο χαρτοφυλάκιο του κράτους, αλλά και διαμέσου κάποιων ιδιωτικοποιήσεων.
Ο οργανισμός κρατικών συμμετοχών της Γαλλίας (Agence des participations de l'Etat, APE) έχει μερίδιο σε 81 επιχειρήσεις. Οι συμμετοχές αυτές εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ και συμπεριλαμβάνουν μετοχές 70 εισηγμένων.
Πέραν της χρηματοδότησης του ταμείου για την καινοτομία, το γαλλικό δημόσιο ενδέχεται να προχωρήσει στην πώληση συμμετοχών για να διασωθούν (σ.σ. να ανακεφαλαιοποιηθούν) η EDF και η Areva.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υπό τον έλεγχο του Δημοσίου περνά ο ΟΑΣΘ στηΘεσσαλονικη, ο οποίος θα λειτουργεί στα πρότυπα του ΟΑΣΑ στην Αθήνα μια κρατικοποίηση την οποία εγκρίνουν ακόμη και οι... θεσμοί. Στο Δημοσιο μετα από 60 χρονια.
07.07.2017, 14:32
Τέλος ο ΟΑΣΘ. Ο… νομοθετικός «γρίφος της Σφίγγας» απαντήθηκε έπειτα από 60 χρόνια από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Είναι τόσο αληθινό, αλλά ακόμη και σήμερα μοιάζει απίστευτο. Και πώς να γίνει πιστευτό όταν, ύστερα από δεκαετίες σκανδαλιστικού μονοπωλίου και λεόντειων συμβάσεων, μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουμε την πρώτη κρατικοποίηση στη χώρα; Και, μάλιστα, με τη βούλα και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Χθες το βράδυ ο κ. Σπίρτζης κατέθεσε στη Βουλή το νομοσχέδιο, παρότι οι δηλώσεις του τους τελευταίους μήνες από πολλούς -όχι άδικα, βέβαια, αφού η καχυποψία είχε μετατραπεί σε βεβαιότητα από τις πολλές ανέξοδες, λιγόψυχες ή απλώς υποκριτικές κινήσεις των προηγούμενων δεκαετιών- είχαν θεωρηθεί απλές «στρακαστρούκες» και «λεονταρισμοί χωρίς περιεχόμενο». Τώρα όμως ο υπουργός αλλάζει τα δεδομένα στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, προχωρώντας σε μια ριζοσπαστική μεταρρύθμιση.
Αυτό που μέλλεται να ζήσουμε τις επόμενες μέρες συμπυκνώνεται κατ' αρχάς στα άμεσα και ουσιαστικά, που είναι: με την ψήφιση του νομοσχεδίου και τη δημοσίευσή του ο ΟΑΣΘ δεν θα υπάρχει, παραμένει μόνο ως όνομα μέχρι τις 3/12/2019 -δημόσιος όμως πια-, ως οργανισμός παροχής συγκοινωνιακού έργου, για να μη μείνει η πόλη ούτε λεπτό χωρίς συγκοινωνία, μόνο που η διοίκησή του θα είναι άλλη, η σημερινή θα έχει καταργηθεί και αντικατασταθεί από διοίκηση διορισμένη από το Δημόσιο.
Ολη η περιουσία του ΟΑΣΘ μεταφέρεται στο Δημόσιο, οι όποιες αποζημιώσεις -και μετά τους συμψηφισμούς με τα χρέη (πάνω από 40 εκατομμύρια υπολογίζονται μόνο αυτά στα ασφαλιστικά ταμεία)- θα κριθούν στα… δικαστήρια, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά.




------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεργια. Στο 31,3% υπολογιζει την ανεργια στην Ελλαδα οι αληταραδες τοκογλυφοι της  Ευρωπαικης Κεντρικης Τραπεζας με άλλη μεθοδολογια μετρησης από αυτην της Eurostat. Και το λενε χωρις να ντρεπονται οι αληταρδες τοκογλυφοι, γιατι αυτοι είναι υπευθυνοι για την καταστροφη της πατριδας μας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



17 Ιουλη παιρνουμε την Ηριαννα πισω
Παρασκευη 14/7    Συγκεντρωση πλατεια Συνταγματος  19.00
Δευτερα 17/7   Εφετειο Αθηνων 9.00 π.μ. (Λουκαρεως και Λ. Αλεξανδρας)




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Παρακράτος» Μπογδάνου κατηγορεί αθώους για τρομοκρατία
07/07/2017
Ο Κ.Μπογδάνος προσπαθώντας να στοιχειοθετήσει την… σύνδεση του πρωθυπουργού με το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του Λ.Παπαδήμου, προσφέρει ως αποδεικτικά στοιχεία δηλώσεις στήριξης μελών του ΣΥΡΙΖΑ για την Ηριάννα Β.Λ που διώκεται με κατηγορητήριο την σχέση της με φερόμενο μέλος των Πυρήνων της φωτιάς. Για την ιστορία, ο σύντροφος της αθωώθηκε σε δίκη, ενώ εκείνη παραμένει στα χέρια των αρχών.
Συνεχίζοντας, παραθέτει στο… καταγορητήριο την στήριξη στον απεργό πείνας Κ. Σακκά το 2013, του οποίου η προφυλάκιση παρατάθηκε παράνομα, καθώς ήδη βρισκόταν προφυλακισμένος για 30 μήνες. Μάλλον ο Κ. Μπογδάνος πρέπει να κατηγορήσει για στήριξη της τρομοκρατίας και τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε ανησυχία για την μη τήρηση του νόμου. Όπως άλλωστε και τον δικηγορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης.
Στο ίδιο μήκος κύματος «καταλογίζει» την παράσταση ως μαρτύρων υπεράσπισης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε δίκες τρομοκρατικών οργανώσεων. Μάλλον ούτε η αστική δικαιοσύνη και το δικαίωμα υπεράσπισης αναγνωρίζεται από τον Κ.Μπογδάνο στους «τρομοκράτες» (υπαρκτούς και μη) που πρέπει να καίγονται στη πυρά, χωρίς να τους αναγνωρίζεται έστω το δικαίωμα της υπεράσπισης της αθωότητάς τους, ενώπιον της δικαιοσύνης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς Μαγιακόφσκι (7 Ιουλίου 1893 - 14 Απριλίου 1930) υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Ρώσους ποιητές και καλλιτέχνες του 20ού αιώνα αλλά και ο κορυφαίος εκπρόσωπος του ρωσικού Φουτουρισμού.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Απειλές ΗΠΑ για χρήση «στρατιωτικών μέσων» «αν χρειαστεί»
Αντιδράσεις από Κίνα και Ρωσία που προτάσσουν το διάλογο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--
Ενδεικτική  με τους οποίους συνδέονται οι εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο και γενικά σε Ασία - Ειρηνικό ήταν η συζήτηση που έγινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ αργά το βράδυ της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), με θέμα την «αντιμετώπιση» της ΛΔ Κορέας, δυο μέρες μετά τη νέα βαλλιστική δοκιμή που πραγματοποίησε και μάλιστα - όπως ισχυρίζεται και η ίδια - με διηπειρωτικό πύραυλο που μπορεί να φέρει πυρηνικά όπλα.
Η συνεδρίαση έγινε εκτάκτως, μετά από αίτημα των ΗΠΑ, των οποίων η πρέσβειρα, Νίκι Χάλει, είπε πως η νέα δοκιμή της Πιονγιάνγκ «κλείνει γρήγορα την πιθανότητα μιας διπλωματικής λύσης» στο πρόβλημα και πως «οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουμε όλο το εύρος των ικανοτήτων μας για την υπεράσπιση τη δική μας και των συμμάχων μας... Μία από αυτές τις ικανότητές μας αφορά τις σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις μας. Θα τις χρησιμοποιήσουμε αν πρέπει, αλλά προτιμάμε να μη χρειαστεί να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση». Την ίδια στιγμή, είπε ότι σύντομα η Ουάσιγκτον θα προτείνει την επιβολή νέων κυρώσεων στη ΛΔ Κορέας και ότι αξιοποιώντας και τις εμπορικές συμφωνίες «θα στραφούμε (ενάντια) σε κάθε χώρα που επιλέγει να συναλλάσσεται επιχειρηματικά με αυτό το παράνομο καθεστώς (σ.σ. στην Πιονγιάνγκ)».
Μάλιστα, σύμφωνα με το «Ρόιτερς», η Χάλει είπε ότι «μεγάλο μέρος του φορτίου για την επιβολή των κυρώσεων του ΟΗΕ (προς τη ΛΔ Κορέας) εξαρτάται από την Κίνα», εκφράζοντας κατά πολλούς την ετοιμότητα της Ουάσιγκτον να αντιταχθεί ακόμα πιο συγκεκριμένα στις συνεχιζόμενες στενές οικονομικές σχέσεις Πεκίνου - Πιονγιάνγκ.
Ταυτόχρονα, το «Ασοσιέτεντ Πρες», σε τηλεγράφημά του, εμφάνισε μια ανάρτηση του Αμερικανού Προέδρου, Ντ. Τραμπ, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναρωτιέται γιατί οι ΗΠΑ πρέπει να διατηρήσουν εμπορικές συνεργασίες που εκείνος θεωρεί «άσχημες» με «χώρες που δεν μας βοηθούν».

Αντιδράσεις Κίνας και Ρωσίας
Από τη μεριά του, ο πρέσβης της Κίνας Λιου Τζιεγί σημείωσε πως η πρόσφατη πυραυλική εκτόξευση της Βόρειας Κορέας αποτέλεσε σοβαρή παραβίαση των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ και στράφηκε ενάντια στη βούληση της διεθνούς κοινότητας. Επανέλαβε πως η χώρα του παροτρύνει «δυναμικά» τη ΛΔ Κορέας να σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣΑ και να απέχει από κάθε ενέργεια κλιμάκωσης της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο. Ωστόσο, ο Λιου επισήμανε πως η χώρα του «πάντα αντιτάχθηκε σθεναρά στο χάος και τις συγκρούσεις στη Χερσόνησο», αλλά και ότι «από αυτήν την πλευρά τα στρατιωτικά μέσα δεν πρέπει να αποτελούν επιλογή (για την αντιμετώπιση της κατάστασης)».
Στη στρατιωτική «εναλλακτική» έντονα αντέδρασε και η Ρωσία, της οποίας ο εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «η χρήση στρατιωτικών μέσων πρέπει να αποκλειστεί». Η Μόσχα καλεί «σε άμεση έναρξη διαλόγου με στόχο να βρεθεί μια περιεκτική λύση», τόνισε ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Σαφρόνκοφ.
Μάλιστα, σύμφωνα με το «Ιτάρ Τας», ο Σαφρόνκοφ είπε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι ανησυχίες της Πιονγιάνγκ για την ασφάλειά της, σχολιάζοντας ότι «την παρούσα στιγμή είναι σημαντικό να αντιστραφεί αυτή η επικίνδυνη τάση αντιπαράθεσης». Παράλληλα, χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις προσπάθειες οικονομικού πνιγμού της ΛΔ Κορέας και υποστήριξε ότι η επιβολή κυρώσεων δεν θα λύσει το θέμα.
Επίσης, ο Ρώσος διπλωμάτης κάλεσε σε στήριξη της «ρωσο-κινεζικής πρωτοβουλίας για την επίλυση της κατάστασης στην Κορεατική Χερσόνησο» - όπως είπε - η οποία περιλαμβάνει τη διακοπή του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος της ΛΔ Κορέας, όπως και την αναστολή των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ΗΠΑ - Νότιας Κορέας , την επανάληψη των συνομιλιών για αποκήρυξη της επιθετικότητας και την αποπυρηνικοποίηση της Χερσονήσου. Δεν παρέλειψε, επίσης, να επαναλάβει την αρνητική στάση της χώρας του στην εγκατάσταση της αμερικανικής αντιπυραυλικής «ασπίδας» THAAD στη Χερσόνησο, καλώντας «τις χώρες που εμπλέκονται να σταματήσουν αμέσως και να ματαιώσουν την εγκατάστασή της».
Στο μεταξύ, σε δήλωσή του, ο αληταρας καριολης λακες των αμερικανων γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ειχε το θρασσος το απολιφαδι να κατηγορησει την Πιονγιάνγκ για «νέα ιταμή παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας», ενώ το Συμβουλιο Ασφαλειας φυσικα δεν πηρε καμιαν αποφαση,  και μίλησε το σκατοτσουτσεκι για «επικίνδυνη κλιμάκωση», συμπληρώνοντας ο σκατομπινες ότι έχει «σημασία να διατηρηθεί η ενότητα της διεθνούς κοινότητας απέναντι σε αυτήν τη σοβαρή πρόκληση».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποζημίωση 2.500.000 ευρώ στον υπηρετη των ξενων τοκογλυφων Λουκά Παπαδήμο;

Η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του Λουκά Παπαδήμου μπορεί να πέρασε, αλλά το σοκ, υποτιθεται πως, παραμένει ισχυρό.
Πολύ λογικό εξάλλου, από τη στιγμή η τρομοκρατική επίθεση δεν υπηρχε περιπτωση να του στοιχίσει τη ζωή, γιατι ηταν μια απλη στρακαστρουκα.
Ο πρώην πρωθυπουργός υποτιθεται πως τώρα στο οικείο περιβάλλον να αναρρώσει σωματικά και ιδίως ψυχικά, αφού τα τραύματα στο σκέλος το ψυχολογικό είναι πολύ πιο βαθιά. Αλλωστε πως θα διεκδικισει την αποζημιωση.
Πάντως, για τον κίνδυνο και τη μεγάλη ταλαιπωρία,  οι πληροφορίες,  αναφέρουν πως δικαιούται αποζημίωση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ ως πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.

Σχολιο.- Αποζημιωση ,,,ΓΙΑΤΙ??? Την κοινωνια ποιος θα την αποζημειωση??? Ευχη και αγωνας να ΄΄΄΄συμμετασχω'''' στην πολιτικη και φυσικη ΤΙΜΩΡΙΑ ολων των ΄΄΄΄ΔΑΥΤΩΝ΄΄΄΄΄ που λεηλατησαν την πατριδα μας.


3 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice for Peace
News & Action Digest

I hope you are enjoying your summer thus far! Here are a few key updates from JVP that I wanted to share as we head into the weekend. Please let me know if you have questions, feedback, or other ideas to make our work stronger!
TURN THE LIGHTS ON
While much attention has been paid recently in the American Jewish community to discussions of gender equity at the Western Wall, the electricity crisis in Gaza has been largely ignored. During the same period of time, the Palestinian Authority and Israel colluded to reduce the already drastically curtailed supplies of electricity to Gaza to just two hours a day, which constitutes a severe public health crisis and escalation of pressure on Gaza. Our new Health Workers Council put out this statement to help bring a sense of urgency to the crisis. And please watch and share this video from the IMEU for a sense of the impact on people in Gaza.
ON CAMPUS
JVP student and faculty members in California have been fighting hard on an egregious case at SF State (sadly only one of several battles being waged on campuses this month). A coalition of groups (including JVP) held a “Know Your Rights” fair at SF State, specifically for undocumented Arab, Muslim and LGBTQ students. Hillel subsequently filed a suit claiming that their exclusion from tabling as part of the event was an incident of discrimination against Jews.
These claims not only erase the Jews on campus who are actually supportive of Palestinian rights, but it uses claims of Jewish discomfort to harass and repress the rights of Arab and Muslim students. David Spero wrote an excellent op-ed explaining the situation, many students wrote letters to the editors, and our members in California have been making calls to the President of the University, urging him to defend against the lawsuit and protect all students. The decision is expected sometime in the next week. If the university rules in Hillel's favor, it will effectively validate Hillel's claim to define Jewishness on campus, and its claims that the Palestine solidarity movement is inherently antisemitic.
BIG FIRSTS: #ISSAAMRO, TOWN HALLS, AND THE UN FORUM
In better news, we are very proud to have been part of the effort, along with the US Campaign for Palestinian Rights, Code Pink, and American Muslims for Palestine, to urge Members of Congress to sign on to a letter in support of Issa Amro, the founder of Youth Against Settlements in Hebron, who will be prosecuted in Israeli court on July 9th for non-violent protests.
An unprecedented 32 congresspeople signed on to the letter, the largest number to date on a letter supporting Palestinian rights. So many of you in chapters did an enormous amount of work reaching out to your congressperson-- and even if yours didn't sign on this time, hopefully they will the next!
Speaking of which, we have set an ambitious goal for 20 chapters to participate in Town Halls with Members of Congress in August. We want to make sure that Palestinian rights are on the progressive agenda.
Also this month, I was invited to represent JVP at the UN Forum to Mark 50 Years of Occupation, a first for us! You can see video of my remarks here.
ON ANTISEMITISM
If you haven’t already, you can order our book "On Antisemitism: Solidarity and the Struggle for Justice" here! In light of so much recent public discourse on the relationship between Zionism and antisemitism and the role of Israel in Jewish identity (and discussions on the intersection of queerness with Jewishness sparked by events at the Celebrate Israel Parade in New York and the Chicago Dyke March), this is a great time to organize talks about the book-- if you are interested in doing so please contact tallie@jvp.org.
Here's to a summer of fruitful political conversations, effective campaigning, and continued progress!
Until next time, until we win,

e-h είπε...


Εβραϊκή φωνή για την ειρήνη
News & Action Digest

Ελπίζω να απολαμβάνετε το καλοκαίρι σας μέχρι τώρα! Ακολουθούν μερικές βασικές ενημερώσεις από τη JVP που ήθελα να μοιραστώ καθώς μπαίνουμε στο Σαββατοκύριακο. Παρακαλώ ενημερώστε μας εάν έχετε ερωτήσεις, σχόλια ή άλλες ιδέες για να καταστήσετε την δουλειά μας πιο ισχυρή!
ΑΝΑΨΕ ΤΑ ΦΩΤΑ
Ενώ πρόσφατα δόθηκε μεγάλη προσοχή στην αμερικανική εβραϊκή κοινότητα στις συζητήσεις για την ισότητα των φύλων στο Δυτικό Τείχος, η κρίση της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γάζα αγνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, η Παλαιστινιακή Αρχή και το Ισραήλ συνήθιζαν να μειώσουν τις ήδη δραστικώς περιορισμένες προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας στη Γάζα σε μόλις δύο ώρες την ημέρα, γεγονός που αποτελεί σοβαρή κρίση δημόσιας υγείας και κλιμάκωση της πίεσης στη Γάζα. Το νέο Συμβούλιο Υγείας των εργαζομένων μας έθεσε αυτή τη δήλωση για να βοηθήσει να υπάρξει μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης για την κρίση. Και παρακαλώ παρακολουθήστε και μοιραστείτε αυτό το βίντεο από το IMEU για μια αίσθηση του αντίκτυπου στους ανθρώπους στη Γάζα.
ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ
Οι σπουδαστές της JVP και τα μέλη του διδακτικού προσωπικού στην Καλιφόρνια πάλεψαν σκληρά για μια γελοία υπόθεση στο κράτος SF (δυστυχώς μόνο μία από τις πολλές μάχες που διεξάγονται στις πανεπιστημιουπόλεις αυτό το μήνα). Ένας συνασπισμός ομάδων (συμπεριλαμβανομένης της JVP) διοργάνωσε μια εκδήλωση "Γνωρίστε τα δικαιώματά σας" στο κράτος SF, ειδικά για τους αδελφούς, τους μουσουλμάνους και τους LGBTQ χωρίς χαρτιά. Ο Hillel κατέθεσε στη συνέχεια μια αγωγή υποστηρίζοντας ότι ο αποκλεισμός τους από την κατάθεση ως μέρος της εκδήλωσης ήταν ένα περιστατικό διάκρισης κατά των Εβραίων.
Οι ισχυρισμοί αυτοί όχι μόνο διαγράφουν τους Εβραίους στην πανεπιστημιούπολη που στηρίζουν πραγματικά τα παλαιστινιακά δικαιώματα, αλλά χρησιμοποιεί ισχυρισμούς εβραϊκής δυσφορίας για παρενόχληση και καταστολή των δικαιωμάτων των αραβικών και μουσουλμανικών φοιτητών. Ο David Spero έγραψε ένα εξαιρετικό op-ed εξηγώντας την κατάσταση, πολλοί φοιτητές έγραψαν επιστολές στους συντάκτες και τα μέλη μας στην Καλιφόρνια κάλεσαν τον Πρόεδρο του Πανεπιστημίου, προτρέποντάς τον να υπερασπιστεί την αγωγή και να προστατεύσει όλους τους μαθητές. Η απόφαση αναμένεται κάποια στιγμή την επόμενη εβδομάδα. Αν ο πανεπιστημιακός κανόνας ευνοήσει τον Hillel, θα επικυρώσει αποτελεσματικά το αίτημα του Hillel να ορίσει την εβραϊκότητα στην πανεπιστημιούπολη και τους ισχυρισμούς του ότι το κίνημα αλληλεγγύης της Παλαιστίνης είναι εγγενώς αντισημιτικό.

e-h είπε...


ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡΩΤΕΣ: #ISSA AMRO, ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΟ FORUM ΟΗΕ
Στα καλύτερα νέα, είμαστε πολύ περήφανοι που συμμετείχαμε στην προσπάθεια, μαζί με την αμερικανική εκστρατεία για τα παλαιστινιακά δικαιώματα, τον κωδικό ροζ και τους αμερικανούς μουσουλμάνους για την Παλαιστίνη, να παροτρύνουμε τα μέλη του Κογκρέσου να υπογράψουν μια επιστολή υπέρ της Issa Amro , Ο ιδρυτής της Νεολαίας κατά των Οικισμών στη Χεβρώνα, ο οποίος θα διωχθεί στο ισραηλινό δικαστήριο στις 9 Ιουλίου για μη βίαιες διαμαρτυρίες.
Ένας πρωτόγνωρος 32 ηγέτης συναντήθηκε με την επιστολή, τον μεγαλύτερο αριθμό μέχρι σήμερα σε επιστολή που υποστηρίζει τα παλαιστινιακά δικαιώματα. Τόσοι πολλοί από εσάς στα κεφάλαια έκαναν μια τεράστια εργασία που έφτασε στον συνάδελφό σας - και ακόμα κι αν η δική σας δεν υπέγραψε αυτή τη φορά, ελπίζουμε ότι θα το επόμενο!
Μιλώντας για αυτό, έχουμε θέσει έναν φιλόδοξο στόχο για 20 κεφάλαια να συμμετάσχουν στις Δημαρχεία με μέλη του Κογκρέσου τον Αύγουστο. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα παλαιστινιακά δικαιώματα βρίσκονται στην προοδευτική ατζέντα.
Επίσης, αυτό το μήνα, ήμουν καλεσμένος να εκπροσωπώ τη JVP στο φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών για να σημάνει 50 χρόνια κατοχής, ένα πρώτο για εμάς! Μπορείτε να δείτε το βίντεο των παρατηρήσεών μου εδώ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ
Εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, μπορείτε να παραγγείλετε εδώ το βιβλίο μας "Σχετικά με τον αντισημιτισμό: την αλληλεγγύη και τον αγώνα για δικαιοσύνη"! Υπό το φως τόσο πολύ πρόσφατου δημόσιου λόγου για τη σχέση μεταξύ του σιωνισμού και του αντισημιτισμού και του ρόλου του Ισραήλ στην εβραϊκή ταυτότητα (και οι συζητήσεις για τη διασταύρωση της γαλήνης με την εβραϊκότητα που πυροδοτήθηκε από τα γεγονότα της Γιορτής Ισραηλινής παρέλασης στη Νέα Υόρκη και το Μάρτιο του Chicago Dyke) , Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να οργανώσετε συνομιλίες για το βιβλίο - αν σας ενδιαφέρει να επικοινωνήσετε με το tallie@jvp.org.
Εδώ είναι ένα καλοκαίρι των καρποφόρων πολιτικών συνομιλιών, της αποτελεσματικής εκστρατείας και της συνεχιζόμενης προόδου!
Μέχρι την επόμενη φορά, μέχρι να κερδίσουμε,