Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Παρασκευη 21 Ιουλιου 2017




H εξομολόγηση μιας Ελληνίδας που έκανε πεζοδρόμιο
Παρακάτω θα διαβάσετε την ιστορία της Μαντούς...
«Οι πραγματικότητες των ανθρώπων κινούνται παράλληλα, καμιά φορά συμπληρωματικά, με το ψέμα και την αλήθεια του καθένα να μη μοιάζει με κανενός άλλου. Η ζωή μοιάζει με περιστρεφόμενη πόρτα που οδηγεί τον καθένα σε άλλη έξοδο, στον δικό του μοναδικό μικρόκοσμο. Ο δικός μου μικρόκοσμος είναι 15 τετραγωνικά, έχει ένα καγκελένιο κρεβάτι μέσα, δυο πορτατίφ με κρόσσια που κρέμονται στα πλάγια του και έναν καλόγερο για να κρεμιούνται τα ρούχα.
Για να βρεθείς στην πραγματικότητα κάποιου άλλου, θα πρέπει να σε πάρει από το χέρι, να περάσετε μαζί αυτή την περιστρεφόμενη πόρτα και να βρεθείτε στο ίδιο δωμάτιο, να πατήσετε μαζί το πέλμα σας σε κάθε τετραγωνικό. Στο δικό μου δωμάτιο θα πρέπει να μυρίσετε κάθε χνώτο που έχει αφεθεί ποτέ εκεί, να ακούσετε τα πνιχτά βογγητά, όλα τόσο διαφορετικά και τόσο ίδια μεταξύ τους, και να στάξει πάνω σας ο ιδρώτας όσων έχουν περάσει από εκεί μέσα.
Με λένε Μαντώ και πληρώνομαι για να το κάνω με άντρες. Μου ζήτησαν να μιλήσω για τους πελάτες μου και μου είπαν ότι θα είναι χρήσιμο. Αυτό που λέω πάντα είναι ότι μια γυναίκα που κάνει αυτή τη δουλειά είναι πάντα χρήσιμη.
Είμαι σήμερα 35 χρονών. Ήρθα στην Αθήνα από την Κρήτη στα 17 μου και για μερικά χρόνια δούλευα σε ένα φούρνο, με τρεις κι εξήντα. Ήθελα να γίνω ηθοποιός, αλλά περισσότερο ήθελα να φύγω από εκείνο το κωλοχώρι που μεγάλωσα. Όπως βλέπετε, δεν γεννήθηκα πουτάνα.Κάνω αυτήν τη δουλειά από τα 22 μου, αλλά δεν την έκανα πάντα συνειδητά. Όλα ξεκίνησαν όταν ήμουν 20 χρονών. Ήμουν ακόμα παρθένα όταν γνώρισα τον –ας τον πούμε– Κώστα, έναν τύπο εθισμένο στα χαρτιά. Ποτέ δεν ήμασταν αυτό που θα έλεγε κανείς αγαπημένοι, όμως ένιωθα ότι ανήκω κάπου, σε μια ξένη πόλη, χωρίς φίλους. Όταν άρχισε να χάνει στα χαρτιά και να χρωστάει πολλά χρήματα σε κάποιον, άρχισα να ανήκω και αλλού.
Μέναμε σε μια γκαρσονιέρα στου Γκύζη τότε. Ο Κώστας με παρακάλεσε κλαίγοντας να πάω μαζί του για να ξεχρεώσει 100 ευρώ, αλλά δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό ήταν πραγματικότητα. Όταν χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού κατάλαβα ότι ζω στ’ αλήθεια μέσα σε αυτή την κατάσταση. Η πόρτα άνοιξε και είδα έναν χοντρό τύπο γύρω στα 40. Φορούσε καφέ σακάκι και μαύρο πουκάμισο. Θυμάμαι ακόμα την ιδρωτίλα που μύριζε όταν ήρθε κι έκατσε δίπλα μου, ανακατεμένη με φτηνή κολόνια. Ο γκόμενός μου πήγε και κλείστηκε στην κουζίνα. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι την ιδρωτίλα να ανακατεύεται με το άρωμα κανέλας που ερχόταν από την τσίχλα του. Μετά σταμάτησα να μυρίζω οτιδήποτε. Σταμάτησα να ακούω, να βλέπω, να νιώθω για ένα τέταρτο. Όταν τελείωσε, έβγαλε άλλα 10 ευρώ και τα άφησε στο κομοδίνο, λέγοντας “Μου άρεσε που είσαι άβγαλτη, αυτά είναι για σένα”, ενώ μετά φώναξε: “Φίλε, είμαστε εντάξει” και έφυγε.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Φρίκη! Ινδια. Γεμάτο βελόνες το σώμα μωρού από τελετές μαύρης μαγείας
Μια φριχτή ιστορία με ένα μικρό κοριτσάκι μόλις 3 ετών ήρθε στο φως της δημοσιότητας στην Ινδία.
Όπως αποκαλύφθηκε η μικρούλα είχε στο κορμάκι της 7 βελόνες, οι οποίες είχαν χρησιμοποιηθεί πάνω της σε… τελετές μαύρης μαγείας.

Η ιστορία εκτυλίχθηκε στην περιοχή Μπανκούρα, με την 3χρονη να μεταφέρεται στο νοσοκομείο από τη μητέρα του, η οποία ανησύχησε για τα σημάδια και τους πόνους που αισθανόταν η μικρή.
Οι γιατροί έκαναν ακτινογραφίες στο σώμα της μικρής, όταν έκπληκτοι διαπίστωσαν πως μέσα στο σώμα της βρίσκονταν 7 μεγάλες βελόνες, ενώ διαπίστωσαν πως το ένα της χέρι ήταν σπασμένο.
Το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε εγχείρηση και της αφαιρέθηκαν οι βελόνες. Οι βελόνες βρίσκονταν μέσα στο κορμάκι της για τουλάχιστον 15-20 ημέρες.
Ύστερα από την έρευνα της αστυνομία αποδείχθηκε πως το παιδί είχε υποστεί βασανιστήρια σε τελετή μαύρης μαγείας, από έναν 50χρονο άνδρα ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη από τις αρχές.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ένας ακόμα υπηρέτης του Σιωνισμού, στην κεφαλή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
Πατριάρχη Θεόφιλε φύγε τώρα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Atallah Hanna, Αρχιεπίσκοπος της Σεβαστιας, επισκέφθηκε χθες το νοσοκομείο Makassed όπου ειδε αρκετούς τραυματίες λόγω της επιθετικότητας των κατοχικών δυνάμεων εναντίον των Αραβων Ιερουσαλημιτων που απορρίπτουν τα μέτρα κατοχής στον ιερό χώρο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ηρωικός υπερασπιστής της Κύπρου που οι Τούρκοι εισβολείς τον συνέλαβαν και του πρόσφεραν τσιγάρο. Η αλήθεια πίσω από την φωτογραφία με τον 23χρονο Γιάννη Παπαγιάννη, αποκαλύφθηκε μετά από 35 χρόνια...
Στις 14 Αυγούστου του 1974 οι  τούρκοι εισβολείς της Κύπρου εκτέλεσαν 18 άοπλους αιχμαλώτους πολέμου και τους έριξαν μέσα σε ένα πηγάδι στο Τζιάος της επαρχίας Αμμόχωστου.
Ο 23χρονος Ιωάννης Παπαγιάννη έφθασε στην Κύπρο στις 17 Ιουλίου από την Αγγλία όπου σπούδαζε, μέσω Ελλάδος, για να καταταχθεί στην Εθνική Φρουρά και να υπερασπιστεί το νησί του από την τουρκική εισβολή. Πολέμησε στην επαρχία Αμμοχώστου και όπως μπορεί κανείς να συμπεράνει έπεσε αιχμάλωτος των Τούρκων. Μαζί του ήταν άλλοι 18 συμπολεμιστές του....
Στη φωτογραφία εμφανίζεται γονατιστός με τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Ένας Τούρκος στρατιώτης του ανάβει το τσιγάρο και ένας άλλος τον φωτογραφίζει. Όπως αποδείχτηκε αργότερα αυτή ήταν μια κίνηση εικονικής μεγαλοψυχίας.
Ο τούρκος φωτογράφος συνελήφθη λίγο αργότερα από Έλληνες μαχητές και όταν εκτυπώθηκε το φιλμ όλοι συγκλονίστηκαν. Είδαν τον Παπαγιάννη με αναμμένο τσιγάρο να καπνίζει. Το φιλμ αυτό τόνωσε την κρυφή ελπίδα ότι οι αιχμάλωτοι βρίσκονταν κάπου ζωντανοί. Έτσι τα επόμενα χρόνια ξεκίνησε διεθνής εκστρατεία για των εντοπισμό των αγνοούμενων της Κυπριακής τραγωδίας....
Μέχρι τότε η ελπίδα των συγγενών του Γιάννη από το Νέο Χωριό Κυθρέας και των άλλων στρατιωτών, ότι μπορεί να υπάρχουν επιζώντες, δεν είχε σβήσει. Η φωτογραφία συμβόλιζε τον αγώνα για τον εντοπισμό όλων των χαμένων του Αττίλα. Τριάντα πέντε χρόνια μετά την λήψη της φωτογραφίας βρέθηκε ένα πηγάδι με οστά στο Τζιάος της Αμμοχώστου. Ακολούθησε ταυτοποίηση του DNA και το συμπέρασμα ήταν ότι ο Γιάννης Παπαγιάννης και οι 18 συμπολεμιστές του εκτελέστηκαν εκεί το 1974 και ρίχτηκαν στο πηγάδι που μετατράπηκε σε ομαδικό τάφο....
Ο Τούρκος τον κέρασε το τελευταίο τσιγάρο της ζωής του. Δεν ήταν ήταν ένας μεγαλόψυχος στρατιώτης, αλλά ένας δειλός άνθρωπος που εκτέλεσε τον αιχμάλωτό του, αφού πρώτα έστησε μια προπαγανδιστική φωτογραφία.
Ο επίλογος γράφτηκε  στις 14 Αυγούστου 2009 όταν έγινε η κηδεία του Ιωάννη Παπαγιάννη και των άλλων υπερασπιστών της Αμμοχώστου. Αιωνία τους η μνήμη....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------




21 Ιουλίου 1965
Μάρτυρες ήρωες οδηγούνε
τα γαλάζια μάτια του μας καλούνε.
Σωτηρη Πετρουλα, σε πηρε ο Λαμπρακης,
Σε πηρε η Λευτερια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νέα δίωξη κατά του Κώστα Σακκά, εκδικητική μεταγωγή του Μάριου Σεϊσίδη.
Για εκείνα τα διαπιστωμένα από ιατροδικαστική εξέταση βασανιστήρια κατά τη σύλληψή τους, ακόμη να δώσει εντολή διερεύνησης ο Τόσκας. Δεν τα πληροφορήθηκε άλλωστε και το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν και Αύγουστος, μήνας κατά τον οποίο, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν ειδήσεις...
Υποκριτές!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Όλοι είμαστε έποικοι". Γραμμένο σε τοίχο της Λευκωσίας, από εκείνους που ως "διεθνισμό" αντιλαμβάνονται την ευθυγράμμιση με την πολιτική του τουρκικού κράτους. Κι ας φωνάζουν οι ίδιοι οι αριστεροί Τουρκοκύπριοι για την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης των κατεχόμενων από την εισροή εποίκων από την Τουρκία!
Το σύνθημα σαφώς στρέφεται και κατά της τουρκοκυπριακής Αριστεράς. Και, φυσικά, υπενθυμίζει πως αυτοί που το έγραψαν είναι οι ίδιοι που χαρακτηρίζουν "αντισημιτισμό" τον αγώνα των Παλαιστίνιων κατά των ισραηλινών εποίκων στα δικά τους κατεχόμενα.
Σχολιο.- Η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων ζητούσαν επιστροφή στο Σύνταγμα του 60 και έξω τα στρατεύματα κατοχής, κρατώντας κυπριακές σημαίες. Αυτά , οι διπλά προδότες, που ουδέποτε αξιοποίησαν αυτό το γεγονός, που έλαβε χώρα το 2012 με μαζικές διαδηλώσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Η ειρηνική συνύπαρξη δοκιμάζεται επίσης –κατά βάναυσο τρόπο– στην Κύπρο, εξαιτίας των πιέσεων που ασκούν η τουρκική κυβέρνηση και το ΝΑΤΟ, αναγκάζοντας τον λαό και την κυβέρνηση της Κύπρου να υπερασπιστούν ηρωικά την κυριαρχία τους".
Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, Ομιλία στον ΟΗΕ, 11 Δεκεμβρίου 1964.
Τότε που ο μέχρι πριν δύο χρόνια ηγέτης της 4ης Διεθνούς Μιχάλης Ράπτης (Πάμπλο) εκπροσωπούσε την Κυπριακή Δημοκρατία στη νεοαπελευθερωμένη Αλγερία. Με σύσσωμο το στρατόπεδο του αντιιμπεριαλιστικού κόσμου να τάσσεται στο πλευρό της και να καταδικάζει τα διχοτομικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της Τουρκίας.
Όργανα του ελληνικού εθνικισμού θα ήταν όλοι αυτοί, σύμφωνα με κάποιους σύγχρονους έλληνες "διεθνιστές" που χρεώνουν την κρίση εκείνων των χρόνων στην απόπειρα του Μακάριου να ανατρέψει τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, που επίσης είχε καταδικάσει το παγκόσμιο κομμουνιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Που κι αυτές τις υπερασπίζονται σήμερα αυτοί ακριβώς οι σύγχρονοι έλληνες "διεθνιστές" «αναρχικοι» και «αριστεριστες»...
Σχολιο.-  Είναι οι ίδιοι που στήριξαν το Maidan στην Ουκρανία, μίλαγαν για "αραβική άνοιξη" και την ανάγκη να φύγουν Άσαντ και Καντάφι. Είναι αυτοί που λέμε ΝΑΤΟική αριστερά και περιλαμβάνει αυτό το συστημικό δήθεν αντικαπιταλιτικό πολιτικό φάσμα οργανώσεις της αριστεράς και της αναρχίας και του Αντιεξουσιαστικού χώρου -όχι πάντως το μεγαλύτερο κομμάτι της αριστεράς κ της αναρχίας.
Ο μικροαστισμός είναι που δίνει τον τόνο σε αυτήν την «αριστερά-αναρχία».
Σχολιο. Αυτού του είδους ο δήθεν "αντιεθνικισμός" που μασκαρεύεται δήθεν ως "διεθνισμός" δεν είναι παρά ενας αντεστραμμένος εθνικισμός, ένας "αντιεθνικισμός" που διολισθαίνει στην υιοθέτηση θέσεων του αντίπαλου εθνικισμού συνειδητά ή ενσυνείδητα. Και που εύκολα τυγχάνει εργαλειακής χρήσης και από το έτερο αστικό ρεύμα, αυτό του νεοφιλελεύθερου κοσμοπολιτισμού. Αντί να εστιάζουν στην ασθένεια (καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό) που προκαλεί το σύμπτωμα (εθνικισμό-σοβινισμό), παίρνουν αποσπασματικά το δεύτερο κομμάτι και το αποδεσμεύουν από το ιστορικό-υλιστικό πεδίο πάνω στο οποίο αναπτύσσεται. Και είναι δω που συναντιούνται εθνικιστές και δήθεν "αντιεθνικιστές" καθώς και οι δύο στη μεθοδολογική προσέγγιση τους για την κατανόηση του Κυπριακού ζητήματος, αρνούνται την ολική ταξική του ανάγνωση, απορρίπτουν το ταξικό πλαίσιο ως εργαλείο ανάλυσης.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




- Μάρτιος 1938. Ο γερμανικός στρατός εισβάλει στην Τσεχοσλοβακία, "για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της μειονότητας των Γερμανών Σουδητών". Το Κ.Κ. Τσεχοσλοβακίας, που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα της μειονότητας, κάλεσε σε αντίσταση κατά των εισβολέων.
- Οκτώβριος 1940. Ο ιταλικός στρατός εισβάλει στην Ελλάδα, "για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της μειονότητας των Αλβανών Τσάμηδων". Το ΚΚΕ, που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα της μειονότητας, κάλεσε σε αντίσταση κατά των εισβολέων.
- Ιούλιος 1974. Ο τουρκικός στρατός εισβάλει στην Κύπρο, "για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της μειονότητας των Τουρκοκυπρίων". Το ΑΚΕΛ, που αγωνιζόταν για τα δικαιώματα της μειονότητας, κάλεσε σε αντίσταση κατά των εισβολέων.
Ας ξαναγραφτεί η ιστορία. Ας καταδικάσουμε το Κ.Κ. Τσεχοσλοβακίας, το ΚΚΕ και το ΑΚΕΛ, και ας δικαιώσουμε τους εισβολείς. Άλλωστε, η εποχή προσφέρεται. Ο ιστορικός αναθεωρητισμός δεν θα πρέπει να αφήσει στο απυρόβλητο ούτε κι αυτά τα γεγονότα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στις 20 Ιουλίου 2001, στη διεθνή διαδήλωση της Γένοβα, έπεφτε δολοφονημένος από την ιταλική αστυνομία ο Κάρλο Τζουλιάνι.
Ο 23χρονος αναρχικός ήταν ανιψιός της Μαρία-Έλενα Αντζελόνι η οποία είχε σκοτωθεί στην Αθήνα στις 2 Σεπτεμβρίου 1970, από έκρηξη της βόμβας που προοριζόταν για την αμερικάνικη πρεσβεία, μαζί με τον Κύπριο Γιώργο Τσικουρή, μέλος της Ομάδας Άρης του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου (ΠΑΜ) που συνδεόταν με το ΚΚΕ εσωτερικού.
Η Αντζελόνι και ο Τσικουρής έπεσαν και για την Κύπρο. Για να μην περάσουν τα διχοτομικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Τουρκίας και της Χούντας. Τέσσερα χρόνια πριν από το χουντικό πραξικόπημα στο νησί και την εισβολή του Αττίλα, στις 20 Ιουλίου 1974.
Τραγική η σύμπτωση της ημερομηνίας μ' αυτή του θανάτου του ανιψιού της ιταλίδας διεθνίστριας...
Σχολιο.- Επειδή βρισκόμουνα περίπου 30 μέτρα,από το σημείο της δολοφονίας του,ένα βαν της αστυνομίας,έκανε όπισθεν και πάλι μπροστά,πάνω από το άψυχο σώμα του.Στις περισσότερες Ιταλικες εφημερίδες της επόμενης ημέρας,πιο δίπλα από τον νεκρό Τζουλιάνι,διακρίνεται ένας σύντροφος ο Γ... ,να κοιτάζει σαστισμένος, αν μου επιτρέπεται η λέξη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Γιαγιά, σώσε μας!» Η αλύγιστη κυρά της Λαπήθου που έκρυψε 12 στρατιώτες από τους Τούρκους το 1974. Υπέστη φρικτά βασανιστήρια αλλά δεν αποκάλυψε τίποτα...

Σην άνιση μάχη της Λαπήθου στις 6 Αυγούστου 1974, δώδεκα στρατιώτες αποκόπηκαν και έμειναν εγκλωβισμένοι πίσω από τις εχθρικές γραμμές.  Αυτούς τους 12 στρατιώτες εντόπισε η κυρία Ευφροσύνη Προεστού και τους φρόνισε για έναν μήνα. Τρεις από αυτούς ανήκαν στο 256 Τάγμα Πεζικού και οι άλλοι εννιά στο 286 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού. Όλοι τους κατάγονταν από περιοχές εκτός της επαρχίας Κερύνειας και δεν γνώριζαν τη Λάπηθο. Η κυρά Φροσύνη που τους βρήκε, στάθηκε δίπλα τους σαν μάνα. Τους έκρυψε, τους τάισε. Εκείνο τον Αύγουστο, απέκτησε άλλα δώδεκα παιδιά: τους Πανίκο Παραλιμνίτη, Κώστα Καστελλανή, Γιώργο Χριστοφή, Στέλιο Θεοδούλου, Κούλλη Κυριάκου, Νίκο Παπαναστασίου, Παύλο Νικολάου, Ανδρέα Γρηγορίου και Νίκο Νικολάου, Πολύκαρπο Πέτρου, Αντώνη Φιλίππου και Γιώργο Παπανικολάου.
Η μαρτυρία...

Στις 6 του Αυγούστου από τις 3.00 π.μ. άρχισαν οι εκρήξεις… Κατά τις 11.00 π.μ. ήρθαν δώδεκα παιδιά μέσα στο σπίτι μου. «Γιαγιά, σώσε μας». Τους είπα: «Πού να σας βάλω, γιε μου!». Εράγισεν η καρδιά μου. Εκρούζαν τα δέντρα, εσκοτείνιαζεν η Λάπηθος• ενόμιζες ότι εχαλούσαν τα βουνά, φωδκιές, εκρήξεις… Ήταν όλοι δεκαοκτώ χρονών. Τους είπα: «Γιε μου, αν θα γλυτώσετε έχει ένα υπόγειο λαγούμι εδώ δίπλα• εκεί να κρυφτείτε». Το στόμα του λαγουμιού ήταν σαν το τζάμι της τηλεόρασης. Εμπήκαν εκεί μέσα… Η Λάπηθος έπηξε από το στρατό. Εγώ έκαμνα πίττες στη σάτζιη, έβαζα σε μια τσάντα ό,τι άλλο είχα και τα έβαζα σ’ έναν καλαμιώνα…
Στις 8 Αυγούστου ήρθαν οι Τούρκοι στο σπίτι μου• μπήκαν μέσα δεκαπέντε Τούρκοι με κάσκες. Ήμουν μάμμη σαράντα χρόνια μέσα σε χωριά τούρκικα. Ήξερα τούρκικα. Μου λέει: «Όλοι έφυγαν, εσύ γιατί δεν έφυγες, κοκκώνα;». Εσκέφτηκα τα δώδεκα παιδιά που ήταν στο λαγούμι. Του λέω: «Άκουσα εις το ράδιο ότι εν να έρτει ο τουρκικός στρατός να φέρει την ειρήνη και την έκκληση να μείνουν ούλλοι οι Έλληνες στα σπίθκια τους. Όπου θέλετε, γιε μου, εγώ πάω, αλλά να σας παρακαλέσω να με αφήσετε σπίτι μου τζιαι εν να ‘ρτουν οι κόρες μου να με πάρουν». Αυτόν που με ρώτησε τον ήξερα• τον είχα γεννήσει εγώ. «Φεύγουμε», λέει στους άλλους. Εκείνος έκοψε πίσω τζιαι μου είπε: «Έμπα έσσω τζιαι κλείσε την πόρτα». Τη νύχτα τους είπα: «Να μη βγείτε από το λαούμι, γιατί ήρθαν οι Τούρκοι• έστω και ένας να χαθεί, εγώ θα κλαίω ώσπου ζω. Προσέξετε κι εγώ θα σας φροντίζω όσο μπορώ»....

Η πεισματική άρνηση όμως της κυράς Φροσύνης να μετακινηθεί από το σπίτι της κίνησε τις υποψίες των Τούρκων στρατιωτών. Στις 4 Σεπτεμβρίου έγινε επίθεση εναντίον του σπιτιού του Καπλάνη στο οποίο κρύβονταν οι 12 στρατιώτες. Ένας από αυτούς ξεκίνησε πεζός και έφτασε στον Αστρομερίτη κι από εκεί στον Αγρό. Ένας δεύτερος συνελήφθη στην περιοχή του Βαβυλά ενώ ένας τρίτος κατάφερε να φτάσει μέχρι την Κερύνεια και να παραδοθεί στον Γλαύκο Κληρίδη, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Ραούφ Ντεντκάς. Οι υπόλοιποι 9 συνελήφθησαν μαζί με την κυρά Φροσύνη.
Τα φρικτά βασανιστήρια
Συνελήφθη πρώτη από τους Τούρκους μόλις τους εντόπισαν. Την ανέκριναν πολύ σκληρά στον αστυνομικό σταθμό του Αγίου Λουκά. Την ξυλοκόπησαν άγρια για να ομολογήσει που βρίσκονταν οι 12 στρατιώτες. Όμως η Κυρά της Λαπήθου δεν άνοιξε το στόμα της. Κράτησε κρυφή οποιαδήποτε λεπτομέρεια αφορούσε τους 12 νέους. Ήταν έτοιμη να υποστεί τα φρικτά ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια. Την έγδυσαν, την έδεσαν σε ένα στρατιωτικό τζιπ και την έσερναν μέσα στους δρόμους για να ομολογήσει την κρυψώνα τους. Η κυρά Φροσύνη όμως δεν λύγισε. Παρά τον διασυρμό, δεν της πήραν ούτε μία λέξη....

«Εβάλαν με μες σε μια κάμαρη που είχαν πεθάνει τα ξημερώματα δύο γέροι. Η κάμαρη γεμάτη αίματα. Εχτυπούσαν με. Έμεινα αναίσθητη. Η μίση μου πάντα (πλευρά) ήταν ολόμαυρη. Εκλωτσούσαν με με τα παπούτσια μες τα μάθκια, με τα παπούτσια τα στρατιωτικά. Εφκάλαν μου την καδένα που είχα στον λαιμό με τον σταυρό τζιαι εβάλαν με να φτύνω πας τον σταυρό». Όταν έφεραν μπροστά της τους στρατιώτες που βοηθούσε, βλέποντας την όψη της, θεώρησαν πως είχε ομολογήσει. Ρώτησαν τον πρώτο: «τη γυναίκα αυτή την ξέρεις;». Ο στρατιώτης απάντησε «Ναι, μου έδωσε φαγητό». Τότε η κυρά Φροσύνη, έξυπνη καθώς ήταν, γύρισε στον στρατιώτη και απάντησε: «Τι ώρα ήρτες γιε μου και τάισα σε; Πρωί ή βράδυ;». Ο Κυριάκος αντιλήφθηκε το λάθος του. Απάντησε «βράδυ» και η κυρά Φροσύνη, εκμεταλλευόμενη τα τούρκικα που ήξερε στράφηκε στον ανακριτή και είπε: «Καλά γιε μου, αν έρκεσουν εσύ νύχτα εν θα σου εδίουν φαί; Που ξέρω εγώ ποιος εν τη νύχτα. Εγιώ δαμέσα εξεγέννησα τις μισές Τουρκάλλες. Μπορεί να τουν Τούρκος μπορεί να τουν Έλληνας. Που να ξέρω;». Και με αυτόν τον τρόπο ξεγέλασε τους ανακριτές, οι οποίοι θεώρησαν πως η 74χρονη γυναίκα δεν είχε κάποια σχέση με τους στρατιώτες. Τα βασανιστήρια κι ο εξευτελισμός συνεχίστηκε μέχρι που την αναγνώρισε ένας Τουρκοκύπριος ανακριτής. Η κυρά Φροσύνη, μαία της περιοχής για σαράντα χρόνια, είχε ξεγεννήσει κι αυτόν....
ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΗΡΤΕΝ ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΗΞΕΡΑ. ΗΤΑΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ. ΛΑΛΕΙ ΜΟΥ: «ΜΕΝ ΚΛΑΙΕΙΣ, ΚΟΚΚΩΝΑ, ΤΖΙ ΕΝ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΣΤΟ ΧΩΡΚΟ ΣΟΥ» (…). ΕΚΑΜΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗ ΛΑΠΗΘΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ...
Η κυρά Φροσύνη, απεβίωσε στις 17 Απριλίου 1993 σε ηλικία 93 ετών. Οι δώδεκα στρατιώτες που γλύτωσαν την είχαν ως μητέρα τους. «Το ότι ζούμε σήμερα, το χρωστάμε στην κυρά Φροσύνη», παραδέχονται....




----------------------------------------------------------------------------------------------------------





Προσχεδιασμένη διάλυση της Εθνικής μας οικονομίας!!!
Συγκλονιστικό απόσπασμα από την ταινία του 1983 του Θ. Μαραγκού για τη συμμετοχή μας στην ΕΕ και τις συνέπειες που ζούμε… !!!.
Ο ηθοποιός Βαγγέλης Καζάν, στην ταινία ρωτώντας τον υπουργό Γεωργίας της κυβέρνησης της εποχής αναρωτιέται, αν η Ευρώπη μας πει να κατεβάσουμε τα παντελόνια, θα τα κατεβάσουμε;;; αυτό δεν έκαναν και κάνουν άλλωστε και οι σημερινοί κευβερνήτες μας ??
Ο λαός όμως φωνάζει :ΟΧΙ!!!
https://www.youtube.com/watch?v=jAHz-U77blY
Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε τώρα την έχουν χρεοκοπήσει από παλιά




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ενημέρωση από τη φίλη Νίκη K. Ντούκα από Πάτρα:
"Αύριο καλείται να λογοδοτήσει στήν Δικαιοσύνη, ο νταής εργαζόμενος του Ασύλου Ανιάτων Πάτρας, πού σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, κακοποίησε τον τρόφιμο του Ασύλου, ανάπηρο και με σύνδρομο Down. (φωτογραφία)
Η ώρα της κρίσης έφτασε, αφού πέρασε από χίλια κύματα.
Μιά ιστορία, πού μας ανάγκασε τον προηγούμενο Νοέμβριο να παρέμβουμε, για να αποτρέψουμε την συγκάλυψη εκ μέρους του ΔΣ του Ασύλου Ανιάτων Πάτρας.
Δεχτήκαμε τόνους λάσπης, δεχτήκαμε απειλές, όμως δεν μετανοιώνουμε για τίποτα, γιατί είμαστε ταγμένοι στο πλευρό των αδύναμων κι ανήμπορων κι αν ξαναδιαλέγαμε, τα ίδια θα κάναμε.
Από εμπειρίες μας από δίκες, κάτι μας λέει οτι θα ζητήσει αναβολή, όμως το νερό μπήκε στ' αυλάκι και θα λογοδοτήσει για την αισχρή πράξη καί θα πληρώσει το τίμημα της ευτέλειας.
Εμείς θα παρακολουθούμε και θα θέλαμε να μας απαντήσει:
Πώς μπόρεσες κι άπλωσες τα ξερά σου, σ' αυτό το πλάσμα άθλιε;
Με τα ιδια χέρια αγκαλιάζεις αυτούς πού αγαπάς καραγκιόζη;"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΤΙΣ 74.000 ΕΙΣΟΔΗΜΑ
52.000 ΦΟΡΟ
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!
ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΑΝΟΥΛΕς !!
Σχολιο.- Και πού να χεις  στα 66 ευρώ εισόδημα....9000 φόρου λόγω ακινήτου που ατυχώς διέθετε η μάνα και κληρονόμησε το άνεργο τέκνο. Δικαιοσύνη φορολογική, πολιτική και οικονομική για το Χάρβαρντ. Οχι παίζουμε. Υπνο τώρα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ !!
6 ΧΡΟΝΙΑ , ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ,ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΡΙΞΑΝΕ ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ,
ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ .
ΟΤΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ,
ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΕ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩς ,
ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΣΕ ΟΜΑΔΕς ,ΣΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΩΝ ΤΟ ΠΟΛΥ 200ΩΝ ,
ΚΑΙ ΣΑς ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ,ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ .
ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ
ΑΚΟΜΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ,ΔΙΑΣΠΟΥΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ .
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΑΜ ΠΟΥ 6 ΧΡΟΝΙΑ ,ΤΟ ΞΕΡΩ ,ΕΚΤΟΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ 10 ΑΝΘΡΩΠΩΝ ,ΤΟ ΠΟΛΥ 200Α ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .
ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑ ΣΤΟ ΕΠΑΜ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ !!!
ΗΔΗ ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ .
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΛΕΟΝ ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑς ΜΑς ,ΚΑΙ ΤΗς ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑς ΜΑς !!
ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ Η ΞΥΠΝΑΜΕ Η ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ !!
ΔΕς ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ .ΤΟ ΕΠΑΜ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ,
ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ!!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΓΥΑΛΙ ,
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ,ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΠΟΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΒΡΕ ΗΛΙΘΙΕ;;;
ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΟΣΑ ΔΙΣ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑ ΤΟ 1999
ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΝΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ;;;;;
ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΚΟΥΣ ΠΕΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ;;;;
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ,ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ;;;;
ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΤΥΠΩΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑ ,ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΗΛΙΘΙΕ;;;;
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟΚΟΥΣ ΗΛΙΘΙΕ;;;;
ΘΕΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ,ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ;;;;
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΟΛΗ ΟΠΩΣ ΖΟΥΣΑΜΕ ;;;;
ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΜΕ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΗΣΟΥΝ ΗΛΙΘΙΕ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;;;;
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ;;;;
ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ!!!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ,ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΑ ,
ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΠΕΡΑΣΑΝ
ΑΠΟ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΑΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ,
ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΕΙΝΑΝ ΜΕΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ !!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ ,
ΔΙΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΘΥΣΤΩ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ,ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΟΥ ,ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΟΥ !!
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΥΣ !!!
ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ,
ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!
ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ!!!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γραφει ο Nasim Hanna Alatras
(...)Στοίβαζαν τα πτώματα που μόλις είχαμε σκοτώσει σε σωρό και τα κάψανε ..κρέμασαν νεκρό σε δέντρο και έκαψαν το δέντρο..σκοτώσαμε πισώπλατα γυναίκες και γέρους..στήσαμε κορίτσια στον τοίχο και τα εκτελέσαμε με τα οπλοπολυβόλα μας...(...) Όχι κύριοι δεν είναι ομολογία ενός Ναζιστή αλλά ενός Σιωνιστή στη κάμερα..του Yehoshua Zettler.
Ο διοικητής των 130 Εβραίων στρατιωτών, ομολογεί λίγο πριν τον πάρει ο χάρος και η ομολογία του περιλαμβάνει στο ντοκιμαντέρ της Neta Shoshani, που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ιερουσαλήμ.
Εκτός από την ομολογία του διοικητή στο ντοκιμαντέρ καταγράφονται και άλλες ομολογίες ατόμων που μετείχαν στη σφαγή των 110 κατοίκων του χωριού Ντέιρ Γιασίν.
Ο Yehoshua Zettler που είχε αναλάβει τη κατάληψη του χωριού Ντέιρ Γιασίν κοντά στη Ιερουσαλήμ και το σβήσιμο του από τον χάρτη, στα πλαίσια της επιχείρηση εθνοκάθαρσης κατά των Παλαιστινίων και τον διωγμό τους από τα χωριά τους και από τις πόλεις τους, για να αλλάξει υπέρ των Εβραίων η δημογραφική σύνθεση της Παλαιστίνης.
Να αλλάξει τόσο όσο χρειαζόταν για να μπορεί να αναγνωριστεί το κράτος του προφήτη Ισραήλ από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Μετά την ίδρυση του κράτους του προφήτη Ισραήλ στον ΟΗΕ υπήρχε μια σκέψη να μετατραπεί η Ιερουσαλήμ σε πόλη υπό διεθνούς προστασίας και να μην ανήκει ούτε στο Ισραήλ αλλά ούτε στους Παλαιστινίους και για τον λόγο αυτό είχε στείλει τον Σουηδό Folke Bernadotte, ως μεσολαβητής ειδικός απεσταλμένος από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το Σιωνιστικό Κίνημα ανέθεσε σε μια ομάδα την δολοφονία του.
Γιατί πίστευαν ότι ο στόχος του ΟΗΕ ήταν να επιτρέψει στους Παλαιστινίους πρόσφυγες να γυρίσουν στα χωριά τους και στα σπίτια τους.
(απο την ισραηλινη εφημεριδα Haaretz)
http://www.haaretz.com/israel-news/1.801307
Το σχέδιο δολοφονίας συζητήθηκε σε ένα διαμέρισμα στον 4ο όροφο που βρίσκεται στην οδό Ben Yehuda στο Τελ Αβίβ.
Στη συνάντηση έδωσαν παρών και σχεδίαζαν με κάθε λεπτομέρεια τη δολοφονία του απεσταλμένου του ΟΗΕ οι Israel Eldad, Nathan Yellin-Mor και γνωστός εγκληματίας πολέμου Yitzhak Shamir, έγινε μετά πρωθυπουργός του Ισραήλ.
Οι Ισραηλινοι εβραιοι δολοφόνοι πριν τραβήξουν την σκανδάλη φώναξαν στον απεσταλμένο του ΟΗΕ "Φύγε από την Ιερουσαλήμ μας, γύρνα πίσω στη Στοκχόλμη"

Η σφαγή στο Deir Yassin
Ο Δεύτερος Παγκόσμιος πόλεμος έχει λήξει. Στη μέση Ανατολή η κατάσταση είναι έκρυθμη. Η Παλαιστίνη, αποτελεί προτεκτοράτο της Βρετανίας, ενώ το σιωνιστικό κίνημα, το οποίο είχε ιδρυθεί από το 1897, κινείται σε διεθνές επίπεδο για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Εβραϊκού κράτους, το οποίο γεωγραφικά προσδιορίζεται από τους ίδιους στην Παλαιστίνη.
Αρχικά οι Βρετανοί αντιδρούν στην ιδέα, ωστόσο, στη συνέχεια η στάση τους αλλάζει και σύντομα στην Παλαιστίνη καταφθάνει πλήθος Εβραίων από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας τις πρώτες Εβραϊκές πόλεις και συνοικίες. Το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου σηματοδοτεί την έναρξη «του πολέμου της ανεξαρτησίας» του Ισραήλ. Ένοπλες μυστικές ομάδες επιτίθενται κατά Βρετανών και Αράβων. Οι Βρετανοί σταδιακά αποχωρούν και το 1947, ο ΟΗΕ αναλαμβάνει τον έλεγχο της και παρουσιάζει το σχέδιο διχοτόμησης της Παλαιστίνης, με την Ιερουσαλήμ να αναγνωρίζεται ως διεθνής πόλη εκτός συνόρων.
Το «κουτί της Πανδώρας» είχε πλέον ανοίξει. Οι πολυάριθμοι Άραβες ξεσηκώνονται και η μετωπική σύγκρουση των δύο λαών είναι πλέον γεγονός. Η 9η Απριλίου 1948, ήταν η ημέρα όπου 120 μαχητές των σιωνιστικών παραστρατιωτικών ομάδων Irgun και Lehi θα εισβάλουν σκορπώντας το θάνατο και τη φρίκη σε ένα παλαιστινιακό, αραβικό χωριό κοντά στην Ιερουσαλήμ.
Το Deir Yassin γίνεται το πρώτο θύμα της Ισραηλινής επιθυμίας για επιβολή στην περιοχή. Οι περίπου 600 κάτοικοι θα βιώσουν το μένος των Εβραίων παραστρατιωτικών. Περίπου 107 χωρικοί, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά θα δολοφονηθούν. Άλλοι εκτελούνται εν ψυχρώ και άλλοι βρίσκουν τραγικό θάνατο από χειροβομβίδες που ρίχνονται μέσα στα σπίτια τους. Αρκετοί Άραβες χωρικοί αιχμαλωτίζονται και παρελαύνουν ως λάφυρα στους δρόμους της Δυτικής Ιερουσαλήμ... κάποιοι από αυτούς στη συνέχεια εκτελέστηκαν. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων παραμένει άγνωστος.
Η σφαγή του Deir Yassin βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της Αραβοϊσραηλινής σύγκρουσης. Το γεγονός προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στο προσκήνιο αλλά και στο παρασκήνιο. Η οργή των Αράβων ξεχειλίζει. Η Haganah, η μεγαλύτερη σιωνιστική παραστρατιωτική οργάνωση αλλά και μετέπειτα επίσημος Ισραηλινός στρατός, αποποιείται των ευθυνών της και καταδικάζει τη σφαγή, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι ο διοικητής της, David Shaltiel, ενέκρινε την επίθεση.
Το Εβραϊκό Συμβούλιο αποστέλλει μία απολογητική επιστολή στον βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα, ο οποίος σύμφωνα με το σχέδιο του ΟΗΕ, θα είχε υπό τον έλεγχό του την παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ και τη δυτική όχθη. Ο Αμπντάλα δεν θα αποδεχτεί ποτέ τη συγγνώμη των Ισραηλινών.
Με την επίθεση στο Deir Yassin, το Ισραήλ επιθυμούσε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον αραβικό κόσμο και μάλιστα με τον πιο επιτακτικό τρόπο. Στη «γη της επαγγελίας», οι «βιβλικές καταστροφές» μόλις είχαν αρχίσει.
Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, στις 14 Μαΐου 1948, το Εβραϊκό Συμβούλιο, με τη συγκατάθεση των Ηνωμένων Εθνών, ανακήρυξε τη δημιουργία του Ισραήλ.
Την επόμενη μέρα, στις 15 Μαΐου, τα τύμπανα του πρώτου Αραβοϊσραηλινού πολέμου ηχούν.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017
Το Εθνικό Μέτωπο Αγώνα της Εργατικής Τάξης (FNLCT) της Βενεζουέλας απορρίπτει την λεγόμενη πανεθνική απεργία και καλεί σε υπεράσπιση των κατακτήσεων του λαού
Επιδιώκουν πραξικόπημα, εμφύλιο πόλεμο ή ξένη επέμβαση
Καράκας, 19 Ιουλίου , Tribuna Popular, TP - Το Εθνικό Μέτωπο Αγώνα της Εργατικής Τάξης (FNLCT) της Βενεζουέλας απορρίπτει την ανεύθυνη έκκληση για «εθνική απεργία ή γενική απεργία» που κάνουν οι πολιτικοί της δεξιάς αντιπολίτευσης προκειμένου να επιτύχουν ένα πραξικόπημα, εμφύλιο πόλεμο ή ξένη επέμβαση.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να μην ακολουθήσουν αυτό το κάλεσμα, που αποτελεί μέρος ενός αντιδημοκρατικού – αντεθνικού σχεδίου του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, όπως αποδεικνύει και η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα Συμβούλια των Εργαζομένων, τα μέτωπα, τα κινήματα και τα ρεύματα της εργατικής τάξης της Βενεζουέλας να μην ενδώσουν στον εκβιασμό της βίας και της φασιστικής τρομοκρατίας και να κάνουν μια έντονη καμπάνια στους χώρους εργασίας και στους δρόμους για να ηττηθεί η προσπάθεια να παραλύσει η χώρα, με σκοπό (υποτίθεται )πατριωτικό και (τελικά) αποσταθεροποιητικό.
Όλο αυτό το σχέδιο είναι εναντίον του εργαζόμενου λαού και υπέρ των μεγάλων καπιταλιστών, ιδιαίτερα των Βορειοαμερικάνων και των Ευρωπαίων, οι οποίοι το μόνο που εποφθαλμιούν είναι οι στρατηγικοί πόροι της χώρας μας και η διάλυση των εργασιακών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων του λαού.
Γι αυτό πρέπει να αγωνιστούμε και να εργαστούμε σκληρά για να πάρει η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός γενικότερα την εθνική ηγεσία, μπροστά στην αποτυχία του ρεφορμισμού και μπροστά στην φασιστική – ιμπεριαλιστική απειλή. Με αυτό τον σκοπό καλούμε σε συμμετοχή στην διαδικασία της Συντακτικής Συνέλευσης και στην υποστήριξη των πιο συνεπών επιλογών από το εργατικό, αγροτικό και επαναστατικό λαϊκό κίνημα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



οι ακροδεξιοι της "αντιπολίτευσης" στη Βενεζουέλα, οι ταγματασφαλίτες της CIA από τις πλουσιες γειτονιές του Καράκας, έκαψαν ζωντανούς δυο ανθρώπους....
αντε να τους χαιρεστε τετοιους ''επαναστατες''
Βενεζουέλα: Λίγες αλήθειες και πολλά ψέματα
Αντιπολίτευση, «αυταρχισμός», αόρατοι Τσαβίστας και άλλα παραμύθια




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικαιωση για τους Ινδιανους της νοτιας Ντακοτα
Νικη για τη Φυλή Stanting Rock Sioux, το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι η έγκριση του αγωγού πρόσβασης της Ντακότα παραβίασε τον νόμο
18 Ιουλίου 2017
Η φυλή Standing Rock Sioux κέρδισε μια σημαντική νίκη σήμερα στον αγώνα της για την προστασία του πόσιμου νερού της φυλής και των προγόνων από τον αγωγό πρόσβασης Dakota.
Ένας ομοσπονδιακός δικαστής αποφάνθηκε ότι οι ομοσπονδιακές άδειες που επιτρέπουν στον αγωγό να διασχίσει τον ποταμό Μισσούρι ακριβώς πριν από την κράτηση Standing Rock, οι οποίες εκδόθηκαν βιαστικά από τη διοίκηση του Trump μόλις λίγες μέρες μετά τα εγκαίνια, παραβίασαν τον νόμο από ορισμένες κρίσιμες απόψεις.
Σε μια απόφαση των 91 σελίδων, ο δικαστής James Boasberg έγραψε ότι «το Συνέδριο συμφωνεί ότι το Σώμα δεν έλαβε επαρκώς υπόψη τις επιπτώσεις μιας πετρελαιοκηλίδας στα αλιευτικά δικαιώματα, στα δικαιώματα κυνηγιού ή στην περιβαλλοντική δικαιοσύνη ή στον βαθμό στον οποίο οι επιπτώσεις του αγωγού Είναι πιθανό να είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενο. "
https://www.theindigenousamericans.com/2017/07/16/victory-standing-rock-sioux-tribe-court-finds-approval-dakota-access-pipeline-violated-law/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαουδικη Αραβια: ετοιμαζονται να αποκεφαλισουν 14 φοιτητες που συμμετειχαν σε διαδηλωση για περισσοτερη δημοκρατια
Η Σαουδική Αραβία ειναι μέλος του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επισης πριν λιγους μηνες εξελέγη μέλος της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των γυναικών για την περίοδο 2018-2022.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Η αστυνομία απαγόρευσε την πρόσβαση στην παλιά πόλη στους άνδρες μικρότερους των 50 ετών
 Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017, 11:22
Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στους άνδρες μικρότερους των 50 ετών την πρόσβαση στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ σήμερα για τη μεγάλη προσευχή των μουσουλμάνων, καθώς η ένταση γύρω από την πλατεία των Τεμενών παραμένει τεταμένη.
«Η είσοδος στην παλιά πόλη και το Όρος του Ναού (η πλατεία των Τεμενών για τους μουσουλμάνους) επιτρέπεται στους άνδρες άνω των 50 ετών. Δεκτές θα γίνονται οι γυναίκες όλων των ηλικιών», επεσήμανε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.
Οι Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν από την Κυριακή την τοποθέτηση ανιχνευτών μετάλλου στις εισόδους της πλατείας μετά τη φονική επίθεση εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών κοντά στο σημείο αυτό.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποφάσισαν να μην πηγαίνουν πλέον να προσεύχονται στην πλατεία των Τεμενών και εκατοντάδες Παλαιστίνιοι προσεύχονται από την Κυριακή στην παλιά πόλη. Σχεδόν καθημερινές είναι οι συγκρούσεις με την αστυνομία.
Καθώς πλησίαζε η προσευχή της Παρασκευής τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ίσως αποσύρει τους ανιχνευτές μετάλλων ώστε να αποφευχθούν συγκρούσεις.
Όμως έπειτα από διαβουλεύσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας και το συμβούλιο ασφαλείας, ο Νετανιάχου τελικά αποφάσισε να τους διατηρήσει.
Ισραηλινός αξιωματούχος επεσήμανε σήμερα ότι το συμβούλιο ασφαλείας «έδωσε άδεια στην αστυνομία να λαμβάνει όλες τις αποφάσεις προκειμένου να επιτρέπεται η ελεύθερη πρόσβαση στους ιερούς τόπους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη».
Τα νέα μέτρα ασφαλείας αναζωπύρωσαν τους φόβους των Παλαιστίνιων ότι το Ισραήλ θα αναλάβει τον αποκλειστικό έλεγχο της πλατείας των Τεμενών, τρίτο πιο ιερό τόπο για το ισλάμ.
Ωστόσο το Ισραήλ διαβεβαιώνει ότι δεν σκοπεύει να τροποποιήσει τους σιωπηλούς κανονισμούς που επιτρέπουν στους μουσουλμάνους να πηγαίνουν οποιαδήποτε στιγμή στην πλατεία και στους εβραίους κάποιες ώρες, χωρίς να μπορούν να προσευχηθούν.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Αβάσιμες» σύμφωνα με τη Μόσχα οι νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν από τις ΗΠΑ
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017, 19:53
Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν για το βαλλιστικό πρόγραμμά του είναι αστήρικτες και θα μπορούσαν να βλάψουν την εφαρμογή της συμφωνίας με την Τεχεράνη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, δήλωσε σήμερα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.
«Στο παράρτημα αυτής της συμφωνίας υπάρχει πράγματι μια έκκληση προς το Ιράν να αποφεύγει την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων όμως, καταρχήν, πρόκειται απλώς για μια έκκληση, όχι για υποχρέωση» της Τεχεράνης, είπε ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, ο επικεφαλής του τμήματος μη διάδοσης και ελέγχου των εξοπλισμών.
«Και, δεύτερον, αν διαβάσετε προσεκτικά τη διατύπωση (...) αφορά μόνο πυραύλους που είναι ειδικά σχεδιασμένοι να φέρουν όπλα μαζικής καταστροφής. Κανείς δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να αποδείξει ότι οι πύραυλοι που δοκιμάζει το Ιράν είναι σχεδιασμένοι για κάτι τέτοιο και, επομένως, δεν υφίσταται λόγος τιμωρίας», συνέχισε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν την Τρίτη υποστηρίζοντας ότι οι «κακόβουλη δραστηριότητά» του στη Μέση Ανατολή υπονομεύει οποιαδήποτε «θετική συμβολή του» από τη συμφωνία με τις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμά του, που υπογράφηκε το 2015.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντροπή! Το Δημοσιο θα πληρωσει τους δικηγορους του Γεωργιου!


---------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Oι μέτοχοι του MEGA (βασικά Βαρδινογιάννης, Ψυχάρης, Μπόμπολας και τώρα έπειτα από μεταβιβάσεις και παραιτήσεις ουσιαστικά Βαρδινογιάννης, Σαββίδης ενώ αναμένεται και ο Μαρινάκης αλλά πρέπει να προηγηθεί θετική απόφαση του Πρωτοδικείου για την πώληση του ΔΟΛ)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αφιέρωμα στον Σωτήρη Πέτρουλα από το Αρχείο της ΕΡΤ
Σαν σήμερα πριν από 52 χρόνια, στις 21 Ιουλίου του 1965, δολοφονούνταν ο Σωτήρης Πέτρουλας. Το Αρχείο της ΕΡΤ τιμώντας τη μνήμη του ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω της ιστοσελίδας www.ert.gr   (http://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/sotiris-petroulas-21-iouliou-1965/) σπάνιο φωτογραφικό υλικό για τη δολοφονία του Σωτήρη Πέτρουλα.
Ιουλιανά, 21 Ιουλίου 1965. Η Αστυνομία διαλύει με βία τη μεγάλη φοιτητική συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΕΦΕΕ και ο 23χρονος φοιτητής  Σωτήρης Πέτρουλας πέφτει νεκρός στη γωνία των οδών Σταδίου και Χρ. Λαδά. Η σορός του μεταφέρεται από τον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, στο Νεκροτομείο και στη συνέχεια κρυφά στο Γ’ Νεκροταφείο.
Το γεγονός αποκρύπτεται από την οικογένειά του. Έπειτα  από πιέσεις και την υποβολή μήνυσης κατά της Αστυνομίας-κατόπιν υπονοιών περί στραγγαλισμού του νεκρού- γίνεται δεκτή η διενέργεια δεύτερης νεκροψίας και παραδίδεται η σορός στην οικογένεια Πέτρουλα. Στις 23 Ιουλίου τελείται η πάνδημη κηδεία του νεκρού αγωνιστή, με χιλιάδες πολιτών να συνοδεύουν τον Σωτήρη Πέτρουλα στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και στη συνέχεια στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Το φωτογραφικό αφιέρωμα που παρουσιάζει το Αρχείο της ΕΡΤ φωτίζει μέσα από σπάνια-πολλά από τα οποία και αδημοσίευτα- στιγμιότυπα που κατέγραψε με το φακό του ο φωτορεπόρτερ του Associated Press Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, τις συγκλονιστικές στιγμές της ταραγμένης αυτής περιόδου της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι 10 αρνήσεις της Χρυσής Αυγής
Κάθε φορά που η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτεται, η ναζιστική οργάνωση σπεύδει να την αρνηθεί σε μια προσπάθεια να αποσυνδεθεί από τις ποινικές ευθύνες.

Αυτό ακριβώς έκανε και πρόσφατα, όταν αναφέρθηκα κατά την κατάθεσή μου στη δίκη, στις δηλώσεις Μιχαλολιάκου στο ξενοδοχείο «Crystal» το 2012, σύμφωνα με τις οποίες οι αντίπαλοι της οργάνωσης όταν περνούν έξω από τα γραφεία της «είτε τρέχουνε ή δεν προλαβαίνουν να τρέξουν».
Η Χρυσή Αυγή ισχυρίστηκε λοιπόν ότι «τέτοια δήλωση δεν έχει γίνει ποτέ από τον Νικόλαο Γ. Μιχαλολιάκο» και ο ισχυρισμός αυτός φυσικά κατέρρευσε, αμέσως μόλις δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας μας το σχετικό βίντεο. http://www.efsyn.gr/arthro/i-ha-ekapse-ton-mihaloliako
Αλλά το γεγονός ότι η ναζιστική οργάνωση με ευκολία χρησιμοποιεί το ψέμα για να διαψεύσει τη δράση της με σκοπό να τη συσκοτίσει, αποτελεί την πάγια τακτική της, την οποία ακολουθεί όταν οι εγκληματικές επιθέσεις της και η ναζιστική της συγκρότηση μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ερευνητικής δημοσιογραφίας και βέβαια της Δικαιοσύνης.
Αυτήν την τακτική την έχουμε δει στις σημαντικότερες υποθέσεις που εξετάζει σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και όχι μόνο σ’ αυτές. Πάμε λοιπόν να τις δούμε μία προς μία.
«Αντίπνοια»
Για τη δολοφονική επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα (30/6/2008), η Χρυσή Αυγή έγραφε στην επίσημη εφημερίδα της (16/7/2008) ότι δεν υπάρχει «ουδεμία σχέση του νόμιμου πολιτικού κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή με τα επεισόδια στα Πετράλωνα».
Φυσικά ο Βασίλειος Σιατούνης, εκ των δύο καταδικασθέντων σήμερα για απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση, ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα τα επόμενα χρόνια επιβραβεύτηκε κιόλας για τη δράση του, από τον Ν. Μιχαλολιάκο, με μια θέση στο ψηφοδέλτιο των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2010 για τον Δήμο Αθηναίων.
Εξάλλου, από την αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση προκύπτει ότι επρόκειτο για «οργανωμένη επίθεση από πολλά άτομα» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης της Χρυσής Αυγής, η οποία όπως τονίζεται «είχε αναβαθμίσει τις επιθέσεις της σε πολιτικά στέκια μεταναστών, στη βίλα Αμαλία κ.λπ.».
«Συνεργείο»
Στις 11/7/2013, την επομένη της επίθεσης στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο», ο Κασιδιάρης μαζί με τον Αρβανίτη αναλαμβάνουν μέσω διαδικτυακής εκπομπής να διαψεύσουν ότι η συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια οργανώθηκε από τη Χρυσή Αυγή.
«Διάβαζα να διαμαρτύρονται οι αναρχικοί γιατί λέει επιτέθηκαν κάποιοι μαυροφορεμένοι, κάποιοι λέγαν για χρυσαυγίτες, γενικά για κάποιες ομάδες λένε, ότι χτύπησαν κάποιο στέκι αναρχικών στα Νότια Προάστια», λέει ο Κασιδιάρης και προσθέτει ότι «χθες έγιναν 8 προσαγωγές μελών της Χρυσής Αυγής [...] για κάτι που φαντάστηκαν οι αναρχικοί», ομολογώντας έτσι ότι οι προσαχθέντες για την επίθεση στο «Συνεργείο» ήταν στελέχη της οργάνωσης.
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η επίθεση είχε προαναγγελθεί από τον Παναγιώταρο στα γραφεία του Αλίμου (Μάρτιος 2013) και πραγματοποιήθηκε με τη φυσική παρουσία του Λαγού (ήταν εκεί με το βουλευτικό του αυτοκίνητο) και του Μίχου (εικονίζεται στα φωτογραφικά ντοκουμέντα) και με τη συμμετοχή τριών τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής (Νίκαια, Πειραιάς, Αλιμος).
Ο καθοδηγητικός ρόλος του Λαγού και η φυσική του παρουσία προκύπτουν βέβαια και από τα μηνύματα που ο ίδιος έχει ανταλλάξει πριν και μετά την επίθεση με άλλα στελέχη της οργάνωσης.
ΠΑΜΕ
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στον Μελιγαλά (15/9/2013) ο Κασιδιάρης βρήκε την ευκαιρία να διαψεύσει και τη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα (12/9/2013). «Ενας από αυτούς τους αλήτες που μιλούσε στα κανάλια είπε ότι χτύπησαν, λέει, δήθεν οι χρυσαυγίτες κάποιους εργάτες», είπε.
Αλλά και την επόμενη μέρα (16/9/2013) ο Κασιδιάρης και ο Παναγιώταρος προσπαθούν, μέσω διαδικτυακής εκπομπής, να αμφισβητήσουν τις αναγνωρίσεις των στελεχών τους από τους παθόντες, επιχειρώντας να συγκαλύψουν την επίθεση:
Παναγιώταρος: Και γιατί; Γιατί σύμφωνα με καταγγελία κάποιων σκληροπυρηνικών εντός εισαγωγικών ΚΚΕδων και του ΠΑΜΕ, ότι σε μια αφισοκόλληση που έκαναν στο Πέραμα δεχτήκαν επίθεση από κάποιους, οι οποίοι φοράγανε κουκούλες, κράνη, ήταν καλυμμένα τα πρόσωπά τους...
Κασιδιάρης: Οχι, κατά τον Κουτσούμπα είχαν καλυμμένα πρόσωπα, κουκούλα και ήταν νύχτα, αλλά εμείς τους αναγνωρίσαμε.
Παναγιώταρος: Αλλά αναγνωρίσανε τρεις και μάλιστα, λέει, ο ένας τους συστήθηκε ότι είναι ο υπεύθυνος των γραφείων του Περάματος και ότι θέλανε να τους βαρέσουν, δηλαδή... οι άνθρωποι είναι νούμερα και γελοίοι.
Αλλά και δύο μέρες μετά (18/9/2013) η Χρυσή Αυγή κάνει την ανήξερη, γράφοντας στην εφημερίδα της ότι «άγνωστοι συνεπλάκησαν με μέλη του ΚΚΕ στην περιοχή του Περάματος με αποτέλεσμα η παράνομη αφισοκόλληση των ορφανών του Μαρξ να πάει “περίπατο”. Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι πως οι ΚΚΕδες είδαν Χρυσαυγίτες να τους χτυπάνε αλλά φυσικά οι μαρτυρίες είναι μόνο δικές τους γιατί δεν υπάρχει καμία επίσημη μαρτυρία που να δείχνει πως ήταν υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής».
Φυσικά ο Λαγός έχει προαναγγείλει την εγκληματική ενέργεια (8/8/2013), ενώ οι συνομιλίες του πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίθεση, προδίδουν την απόλυτη γνώση του γι’ αυτήν ήδη από πριν ξεκινήσει. Ο Λαγός συνομιλεί με τον Αν. Πανταζή, επικεφαλής του τάγματος εφόδου του Περάματος που επιτίθεται εκείνη την ώρα και ενημερώνει τον πυρηνάρχη Νίκαιας Πατέλη για την εξέλιξη της επίθεσης, ενώ πανηγυρίζει με τον σημερινό πυρηνάρχη Πειραιά Σωτ. Δεβελέκο («τους μακελέψαμε»).
Μετά τις πρώτες σχετικές αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» το 2014, η Χρυσή Αυγή υποχρεώθηκε να αλλάξει την υπερασπιστική της γραμμή, με τον Λαγό να παραδέχεται τελικά ότι επρόκειτο για χρυσαυγίτες και να ισχυρίζεται πλέον ότι τα πράγματα έγιναν ανάποδα, δηλαδή ότι «οι κομμουνιστές [...] επιτέθηκαν σε κάποιους Χρυσαυγίτες», προδίδοντας έτσι την ενοχή της οργάνωσης.
Δολοφονία Φύσσα
Αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το Τάγμα Εφόδου της Νίκαιας, η Χρυσή Αυγή έσπευσε να «καταδικάσει» το έγκλημα, διαψεύδοντας και πάλι τη σχέση της με αυτό. Αλλά η «καταδίκη» της δολοφονίας είναι βέβαια υποκριτική και εντάσσεται στην προσπάθεια της οργάνωσης να αποσυνδεθεί από τις ποινικές ευθύνες και να τις ρίξει όλες μόνο στον Ρουπακιά.
Μάλιστα, την επόμενη μέρα (19/9/2013) φαίνεται καθαρά όλη η επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος από τη Χρυσή Αυγή, η οποία επιμένει ότι πρόκειται για «οπαδική συμπλοκή»: «Με αφορμή το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας ενός νεαρού συμπολίτη μας στο πλαίσιο μιας συμπλοκής με καθαρά οπαδικά και σίγουρα όχι πολιτικά κίνητρα γινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμη προσπάθειας κατασυκοφάντησης του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος», ισχυρίζεται.
Στο ίδιο πλαίσιο ο Μιχαλολιάκος αρνείται τον Ρουπακιά, με τον ισχυρισμό ότι ήταν απλώς «ένας περαστικός από τα 70 γραφεία της Χρυσής Αυγής», ενώ ο Αρβανίτης φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί μέχρι και ότι δεν ήταν καν χρυσαυγίτης, αλλά «κομμουνιστής, ο οποίος διείσδυσε στις τάξεις του κόμματός μας με σκοπό να διαπράξει τον φόνο και να συλληφθεί»! (Nouvel Observateur, Οκτώβριος 2013).
Φυσικά το μαχαίρωμα στην καρδιά του Παύλου Φύσσα από τον Ρουπακιά δεν ήταν παρά η κατάληξη της οργανωμένης επίθεσης που ξεκίνησε από τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, μετά το μήνυμα του πυρηνάρχη Πατέλη που καλούσε τα μέλη του Τάγματος Εφόδου να σπεύσουν στην Τοπική και το οποίο έστειλε αμέσως μετά τη συνομιλία του με τον περιφερειάρχη του, τον Λαγό. Οσο για τον Ρουπακιά, όχι μόνο δεν είναι «περαστικός», αλλά είναι ηγετικό στέλεχος του Πυρήνα Νίκαιας και ορκίζει μέχρι και νεοσύλλεκτους χρυσαυγίτες στη Νέδα.
Δολοφονία Λουκμάν
Σχετικά με τη δολοφονία του Σεχζάντ Λουκμάν στα Πετράλωνα (17/1/2013) η Χρυσή Αυγή έγραφε στον επίσημο ιστότοπό της (28/3/2013) ότι «η ΕΛ.ΑΣ. όμως διέρρεε και πάλι ότι... ανακάλυψε φυλλάδια της Χρυσής Αυγής στην οικία ενός δράστη. Τα “φυλλάδια” αυτά τελικά δεν τα είδε ποτέ κανείς! Ντροπή και αίσχος που κάποιοι επίορκοι προσπαθούν με αυτές τις άθλιες μεθόδους να στοχοποιήσουν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα».
Αλλά και ο Κασιδιάρης (10/2/2013, sportdog.gr) δήλωνε ότι «σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έχουμε δεν βρέθηκαν καν φυλλάδια στα σπίτια τους. Αυτό ήταν ένα ψέμα το οποίο κατασκεύασε η αστυνομία». Ομως τα φυλλάδια της Χρυσής Αυγής όχι μόνο βρέθηκαν, αλλά επιδείχθηκαν και στο δικαστήριο που καταδίκασε τους δύο δράστες.
Επίθεση σε φωτορεπόρτερ
Ο Κασιδιάρης προσπάθησε από τη διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής (8/7/2014) να βγάλει ψεύτες και τους φωτορεπόρτερ που είχαν καταγγείλει ότι υπήρξαν θύματα της χρυσαυγίτικης βίας, λίγες μέρες νωρίτερα, στα επεισόδια στο Εφετείο κατά τη μεταγωγή των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού.
Ισχυριζόταν λοιπόν ότι «αυτά που λένε [σ.σ. οι φωτορεπόρτερ] ότι τους επιτέθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής, τους χτύπησαν κ.λπ., είναι ψέματα». Τις αναλυτικές περιγραφές των φωτορεπόρτερ για την επίθεση που δέχτηκαν τότε, τις ακούσαμε πρόσφατα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ υπάρχει και ντοκουμέντο από τη βίαιη δράση της οργάνωσης την ίδια μέρα σε βάρος αστυνομικών των ΜΑΤ.
Ξυλοδαρμός Λάζαρη
Οσο για την πρόσφατη υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη από το Τάγμα Εφόδου των κεντρικών γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, η ναζιστική οργάνωση έσκιζε τα ιμάτιά της ότι το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, ο Χρήστος Ζέρβας, ήταν «αθώος πολίτης». Και στην επίσημη εφημερίδα της έκανε και πάλι την ανήξερη, γράφοντας ότι «όλα ξεκίνησαν όταν ένας φοιτητής βρέθηκε άγρια χτυπημένος από άγνωστο/αγνώστους κάτω από πολύ περίεργες συνθήκες. [...] Φυσικά οι ένοχοι είναι πάλι... χρυσαυγίτες γιατί έτσι το θέλει η χούντα των ΜΜΕ...».
Στη συνέχεια όμως ο Μιχαλολιάκος υιοθέτησε μια εκ διαμέτρου αντίθετη στάση που αποτελεί βέβαια ομολογία ενοχής. Μόλις αντιλήφθηκε ότι ο πρόεδρος της Βουλής είχε ξεκινήσει τον πειθαρχικό έλεγχο του Ζέρβα, μετά την προφυλάκισή του, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής έσπευσε να ζητήσει την απόλυση του διορισμένου στη Βουλή υπαλλήλου του.
Αιγύπτιοι αλιεργάτες
Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση της δολοφονικής επίθεσης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες (12/6/2012) που πραγματοποιήθηκε μόλις μερικές ώρες μετά τη σχετική προαναγγελία του Λαγού. Εκεί η διάψευση της Χρυσής Αυγής ήρθε μέσω της γνωστής τακτικής των μηνύσεων που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι σε βάρος των Αιγύπτιων που τους είχαν αναγνωρίσει.
Τις μηνύσεις αυτές για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμηση κ.λπ., τις έδωσε στους κατηγορουμένους να τις υπογράψουν, σύμφωνα με τις απολογίες τους, ο δικηγόρος Μιλτιάδης Νικολαΐδης, που όπως έχει πει ο κατηγορούμενος Παπαδόπουλος, «ανήκε στη Χρυσή Αυγή», ενώ ήταν άλλωστε και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της ναζιστικής οργάνωσης στην Αττική το 2014.
Ντοκουμέντα «Εφ.Συν.»
Αλλά η Χρυσή Αυγή έχει φτάσει στο σημείο να διαψεύδει, αποκαλώντας τα «φωτομοντάζ», ακόμα και αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα που έχει φέρει στο φως η «Εφ.Συν.», επειδή αυτά προδίδουν τη ναζιστική της συγκρότηση. Οπως το βίντεο από τη συναυλία-ύμνο http://www.efsyn.gr/arthro/i-alithini-patrida-tis-hrysis-aygisστη ναζιστική Γερμανία του 2005 ή όπως τη φωτογραφία του Κασιδιάρη και άλλων χρυσαυγιτών με τη σημαία της Βέρμαχτ στις 21/12/2012.
Στη δεύτερη περίπτωση, μάλιστα, προκειμένου να πείσουν για τους ψευδείς ισχυρισμούς τους, έκαναν οι ίδιοι φωτομοντάζ, αντικαθιστώντας τη σημαία με τη σβάστικα με (ένα άλλο ναζιστικό σύμβολο) τον κέλτικο σταυρό.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To «ευχαριστω» της Ηριαννα και η «καληνυχτα» των συναδελφων της

Επιστολή των συναδέλφων της Ηριάννας:”ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ.”
Εσείς; Κοιμάστε ήδη; Ας είναι ελαφρύς ο ύπνος σας -και σας ευχαριστούμε για το μάθημα.
Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, πήραμε κι εμείς το μάθημά μας. Ήταν τη στιγμή που το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία (3-2) την εισήγηση του Εισαγγελέα για μη αποφυλάκιση της Ηριάννας λόγω πιθανής τέλεσης ‘νέων παρόμοιων αδικημάτων’. Συγκεκριμένα, η Ηριάννα εκτός από το ότι ως την 1η Ιουνίου 2017 τηρούσε τους περιοριστικούς όρους με απόλυτη συνέπεια (σύμφωνα με έγγραφο της ΓΑΔΑ που κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης), είχε αφοσιωθεί στις σπουδές και την εργασία της. Συμπέρασμα:
Έχεις μόνιμη διεύθυνση κατοικίας και, κυρίως: Δεν έχεις επιχειρήσει να φύγεις από την χώρα;
Αδίκημα.
Τελείωσες τις μεταπτυχιακές σου σπουδές με άριστα;
Αδίκημα.
Εκπονείς διδακτορική διατριβή και παράλληλα εργάζεσαι στο Πανεπιστήμιο με υποτροφία που κέρδισες λόγω των επιτευγμάτων σου;
Αδίκημα.
Διδάσκεις Ελληνικά σε αλλοδαπούς και αξιολογείσαι θετικά από τους μαθητές σου;
Αδίκημα.
Εργάζεσαι σε πανεπιστημιακά προγράμματα παραγωγής διδακτικού υλικού;
Αδίκημα.
Θέλεις να συνεχίσεις τις αξιόποινες αυτές δραστηριότητες;
Είσαι επικίνδυνη. Στο κελί σου.
Θέλεις να διασφαλίσεις όσα κατέκτησες με την αξία και τον κόπο σου;
Θράσος.
Είσαι τρομαγμένη με ό,τι σου συμβαίνει;
Ωραία. Στόχος επετεύχθη. Μείνε στο κελί σου.
Για να είμαστε ασφαλείς. Για να παραδειγματιστούν και τα παιδιά μας κι όλοι όσοι τολμήσουν να υποστηρίξουν τις επιλογές τους, όσοι θέσουν υψηλούς στόχους και τους επιτύχουν, όσοι νιώθουν προσβεβλημένοι, όταν τους καταπατάς προσπάθειες και όνειρα ζωής.
Άλλα αδικήματα δεν γνωρίζουμε. Πάμε, λοιπόν, για ύπνο τώρα, χωρίς να κινδυνεύουμε πια. Η Ηριάννα επέστρεψε στη φυλακή.
Εσείς; Κοιμάστε ήδη; Ας είναι ελαφρύς ο ύπνος σας -και σας ευχαριστούμε για το μάθημα.
Διδακτικό προσωπικό (μόνιμα μέλη και επιστημονικοί συνεργάτες) & Διοικητικό προσωπικό
Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας Πανεπιστημίου Αθηνών
Μαρία Αντωνίου, Βενετσιάνα Αστάρα, Φλώρα Βλάχου, Μαρία Γαλαζούλα, Όλγα Δήμα, Ελεωνόρα Δημελά, Σταυρούλα Δημητράκου, Μαρία Διάκου, Ελένη Θώδα, Βασιλική Καβάγια, Μαρία Καββαδία, Ευθυμία Καπούλα, Αργυρώ Καρύδα, Τατιάνα Κατσίνα, Ευφροσύνη Κοντοκώστα, Μαρίνα Κουτσουμπού, Σοφία-Νεφέλη Κύτρου, Χριστίνα Κωστάκου, Ασπασία Λιβιέρη, Αναστασία Μαγγανά, Παναγιώτης Μακρόπουλος, Ασπασία Μπέφα, Στυλιανή Νεστοράτου, Ειρήνη Οικονόμου, Θεανώ Παπαναγιώτου, Γιώργος Σιμόπουλος, Γεωργία Συκαρά, Παρασκευή Τζοβάρα, Ελένη Τίρκου, Αλίκη Τσοτσορού, Μαρία Χαντζησαλάτα .



«Ευχαριστώ όσους υψώνουν φωνή και ανάστημα»: Το μήνυμα της Hριάννας Β.Λ. μέσα από τη φυλακή
«...Το μόνο που κρατάω είναι η εικόνα μιας ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας. Ο κόσμος που ήταν δίπλα μου τη Δευτέρα μου δίνει δύναμη ώστε να μη λυγίσω μέχρι και την αποκατάσταση του αυτονόητου. Προς το παρόν δεν έχω παρά να ευχαριστήσω όλους εκείνους που από την πρώτη μέρα υψώνουν φωνή και ανάστημα στο όνομα της αλήθειας», αναφέρει η Ηριάννα Β.Λ. σε μήνυμά της μέσα από τη φυλακή που δημοσιοποιήθηκε πριν λίγο
Όπως γράφτηκε στη σχετική σελίδα υποστήριξης:
Σας μεταφέρουμε τα λόγια της Ηριάννας από τη φυλακή:
Σήμερα, τρεις μέρες μετά το δικαστήριο της 17ης, παραμένω κρατούμενη για πεντηκοστή μέρα ως αποτέλεσμα της μη αναστολής μιας απόφασης που "στηρίχτηκε" σε ανύπαρκτα στοιχεία και επιχειρήματα που δεν αντέχουν στη λογική. Η πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να καλύπτεται επ’ άπειρον από σαθρά σκεπτικά που κοστίζουν μια ζωή, ακόμη μια φορά.
Παρόλα αυτά το μόνο που κρατάω είναι η εικόνα μιας ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας. Ο κόσμος που ήταν δίπλα μου τη Δευτέρα μου δίνει δύναμη ώστε να μη λυγίσω μέχρι και την αποκατάσταση του αυτονόητου. Προς το παρόν δεν έχω παρά να ευχαριστήσω όλους εκείνους που από την πρώτη μέρα υψώνουν φωνή και ανάστημα στο όνομα της αλήθειας και με τον δικό του τρόπο ο καθένας στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει εμένα και τους δικούς μου στον αγώνα που δίνουμε.
Δύναμη και αγάπη μέχρι το τέλος.
Ηριάννα Β.Λ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκική κυβέρνηση αφού εξαπέλυσε ένα ανελέητο πογκρόμ ενάντια σε κάθε δικαστικό που δεν ήταν φανατικό σκυλί του Ερντογάν και απέλυσε χιλιάδες με μόνο κριτήριο τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, τώρα μιλά για "ανεξαρτησία της δικαιοσύνης" και ότι κακώς διαμαρτύρεται η Γερμανική κυβέρνηση γιατί για τις αποφάσεις της Τουρκικής δικαιοσύνης δεν έχει λόγο η Τουρκική κυβέρνηση.
χαχααααααααααααααααααααα!!
Τουλάχιστον η Πολωνική κυβέρνηση που νομοθέτησε τον διορισμό των δικαστών από την κυβέρνηση και κατάργηση της ανεξαρτησίας της, δεν μιλά για "ανεξάρτητη δικαιοσύνη" αλλά για "αποτελεσματική και σωστή δικαιοσύνη".




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ελληνική. Είναι μία υποταγμένη παρέα που υπηρετεί στο απόλυτο τις μνημονιακές πολιτικές που τις επιβάλλουν οι δανειστές της.
Αυτή η κυβέρνηση και οι πολιτικές που ασκεί έρχονται σε κόντρα με τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, ταυτόχρονα με αυτό όμως, με τις συμμαχίες που έχει προχωρήσει που την εντάσσουν στον Ιμπεριαλιστικό μηχανισμό, στρέφεται ενάντια σε άλλους λαούς, οι οποίοι είναι διαχρονικά στην ίδια πλευρά.
Η Ελλάδα είναι υπό Κατοχή άρα και η ηγεσία της, είναι ΕΧΘΡΙΚΗ! Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, όποιος συμφωνεί ή δεν αντιδράει σε αυτές τις πολιτικές, γίνεται συνένοχος.
Αν ψάχνετε τώρα απαραίτητα κάποιοι να βρείτε ανθέλληνες , καλύτερα να κοιτάξετε στον καθρέφτη σας.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πνευματικα δικαιωματα. Νεος φορεας. Ερχεται  η «Αυτοδιαχειριση» και πραγματοποιει συναντηση γνωριμιας τη Δευτερα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Δεν συνεχίζει να είναι σημαντικό για εμάς η απομάκρυνση του Άσαντ...
Χθες ο Tom Bossert, ο Σύμβουλος για την Εθνική Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατία του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump, ήταν σαφής στις δηλώσεις τους με την ευκαιρία του Forum di Aspen, που πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο με τη συμμετοχή των ειδικών στην εθνική ασφάλεια και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Τόσο δύσκολο ήταν να ενημερώσουν οι ΗΠΑ τους ευρωπαίους υπουργούς των Εξωτερικών και την κυρία Μογκερίνι, ώστε μόλις πριν μία ημέρα είχαν πάρει νέα μέτρα και νέες κυρώσεις εναντίον της Συρίας;
Αυτή η νέα πολιτική των ΗΠΑ στο Συριακό, η χθεσινή εντολή Τραμπ προς τη Cia να διακόψει το πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού των τρομοκρατών στη Συρία, είναι απολύτως φυσιολογική.
Οι ΗΠΑ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η στρατιωτική υπεροπλία στον πλανήτη έχει περάσει στα χέρια της ρώσικης αρκούδας και συνεπώς την "κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια"...
Τώρα, μην αποκλείουμε να αιτηθεί επίσκεψη στον Άσαντ ακόμη κι ο νεοταξίτης Κοτζιάς, αφού θα πρέπει να πάψει να απαιτεί να φύγει ο Άσαντ μιας και τα αφεντικά άλλαξαν γραμμή...
Ε ρε γλέντια!



------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Τζον Μακ Κειν εχει καρκίνο... Να πούμε ότι στεναχωρηθήκαμε για έναν εγκληματία;

Στο νοσοκομείο, διαγνώστηκε με καρκίνο του εγκεφάλου, Τζον Μακέιν κατηγορησε τον Τραμπ  για την ανάσχεση σε όπλα στην Αλ Κάιντα και ISIS



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σωτήρης Πέτρουλας... 21 Ιούλη 1965: «Την κυβέρνηση εκλέγει ο λαός και όχι το παλάτι και οι αμερικανοί»... 21 Ιούλη 2017: «Η κυβέρνηση υπηρετεί τα μνημόνια του 4ου Ράιχ!


Σωτήρης Πέτρουλας
Βρισκόμαστε στον Ιούλη του 1965...
Το παλάτι, έχει ωθήσει σε παραίτηση την κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου, μετά την απαίτηση του Γεωργίου Παπανδρέου να αναλάβει το υπουργείο άμυνας ενώ τα ανάκτορα ήθελαν αυτό το κρίσιμο υπουργείο σε κάποιον «δικό τους», και έχει επιβάλει πραξικοπηματικά την κυβέρνηση των αποστατών (Νόβας, Μητσοτάκης κ.α.), πυροδοτώντας τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.
Όλη η χώρα συγκλονίζεται από... μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία. Με κάθε τρόπο ο λαός εκδηλώνει την πίστη του στη νόμιμη κυβέρνησή που είχε εκλέξει ενάμιση μόλις χρόνο πριν με 52,7% και 171 έδρες.
Στις 21 Ιούλη η ΕΦΕΕ καλεί τους φοιτητές σε συγκέντρωση στα Προπύλαια με κεντρικά συνθήματα «Να φύγει η αυλόδουλη κυβέρνηση» «Την κυβέρνηση εκλέγει ο λαός και όχι το παλάτι και οι αμερικανοί» κ.α.
Στη συμβολή των οδών Σταδίου και Χρ. Λαδά, η αστυνομία κατόπιν διαταγών του υπουργού δημόσιας τάξης, ναυάρχου Τούμπα, επιτίθεται στους συγκεντρωμένους. Ο 23χρονος αγωνιστής φοιτητής της ΑΣΟΕΕ, Σωτήρης Πέτρουλας πέφτει νεκρός, ενώ τραυματίζονται εκατοντάδες και συλλαμβάνονται 258 άτομα στην πλειοψηφία τους νεολαίοι, ανάμεσά τους και 28 μαθητές. Η επίθεση της αστυνομίας και οι ξυλοδαρμοί συνεχίζονται επί πέντε ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων νεαροί ξυλοκοπούνται άγρια ακόμα και μέσα στο σταθμό Α΄ Βοηθειών.
Τις επόμενες ώρες εξελίσσεται μια λυσσαλέα προσπάθεια της αστυνομίας να ταφεί ο Πέτρουλας μυστικά. Ο νεκρός από το νεκροτομείο μεταφέρετε εσπευσμένα στο Γ’ νεκροταφείο Πειραιά το οποίο φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Ενώ αναμενόταν η ταφή κατατέθηκε μήνυση εκ μέρους των γονέων του Πέτρουλα κατά των αστυνομικών για ανθρωποκτονία και αίτημα για δεύτερη νεκροψία καθώς υποστήριζαν πως ο Πέτρουλας στραγγαλίστηκε. Κατόπιν της μήνυσης ο εισαγγελέας ανέστειλε τον ενταφιασμό και τελικά η οικογένεια παρέλαβε τη σορό.
Η κηδεία του Πέτρουλα στις 23 Ιούλη, μετατρέπεται σε τεράστια διαδήλωση με μια ανθρωποθάλασσα να ακολουθεί την πένθιμη πομπή από το σπίτι της οικογένειας στον Κολωνό ως το Α’ Νεκροταφείο. Ο Σωτήρης Πέτρουλας μπήκε στο πάνθεον των ηρώων και μαρτύρων του λαϊκού μας κινήματος αποτελώντας από τότε σύμβολο για τους αντιιμπεριαλιστικούς και αντιφασιστικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας.
Σωτήρη Πέτρουλα, Σωτήρη Πέτρουλα
σε πήρε ο Λαμπράκης σε πήρε η Λευτεριά...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεργία των νέων
Ελλάδα: 46,6% Ισπανία: 38,6% Ιταλία: 37,0% Κροατία: 28,4% Πορτογαλία: 24,0% Γαλλία: 21,6% Πολωνία: 14,1% Ηνωμένο Βασίλειο: 11,7% Γερμανία: 6,7%



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λούλα στο Σάο Πάολο, μια ιστορική ημέρα χιλιάδες ήταν gia ton  λούλα και την κληρονομιά του σήμερα στο σάο πάολο. Αυτό που είδαν αυτοί οι άνθρωποι ήταν μια παθιασμένη άμυνα τoy λούλα προς τη Βραζιλία. " ήταν σε μια ελβετική τράπεζα που έψαχνε τoν  λούλα και βρήκε τον αέτιε. Το πρόβλημα αυτής της χώρας δεν είναι ο λούλα, είναι το πραξικόπημα. Είναι ο πρόεδρος που τοποθέτησε στη θέση της dilma, χωρίς να έχει αμφισβητηθει στις εκλογές. Πρέπει να ανησυχούμε για το τι μας συμβαίνει. Πρέπει να ανησυχούμε για το τι συμβαίνει στη χώρα μας, και με τον λαό της Βραζιλίας. Συμβαίνει με εκατομμύρια εργαζόμενους που έχουν ήδη χάσει τη δουλειά τους. Με χιλιάδες νέους ανθρώπους που δεν έχουν προοπτικές εργασίας ", ειπε  ο πρώην πρόεδρος στο πλήθος 120 #diretasjá #foratemer #fascistasnãopassarão#stopcoupinbrazil #lulapresidente avenida παουλίστα, 20/07/2017




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aυτός ο Εισαγγελέας που κάλεσε σε απολογία σεισμολόγους... ακόμη δεν απολύθηκε μετά το φονικό σεισμό στην Κω;
Kι αυτός ο Εισαγγελέας που κάλεσε σε απολογία τους σεισμολόγους επειδή έκαναν... ζημιά βρίσκεται ακόμα στη θέση του μετά το φονικό σεισμό στην Κω; Κοντονή κρίμα κι είσαι από την πολύπαθη Ζάκυνθο! Σε βολεύει κι εσένα φαίνεται να μη μιλά κανείς...
ΥΓ
Βάζω και μια φωτογραφία από τον σεισμό της Κω μπας και καταλάβουν οι αγράμματοι της Κυβέρνησης ότι την ζημιά στον τουρισμό την κάνουν οι σεισμοί και όχι οι... σεισμολόγοι!!!!


O εισαγγελέας που κάλεσε -με εντολή Σπίρτζη- τον Τσέλέντη για τις δηλώσεις του, είναι ακόμη στη θέση του; Ντρέπεται τουλάχιστον;
Σπίρτζης: Να παρέμβει η δικαιοσύνη για τις δηλώσεις σεισμολόγων...
Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Σπίρτζης για την κινδυνολογία για το σεισμό!
Εισαγγελέας καλεί Τσελέντη για τις δηλώσεις του μετά τον φονικό σεισμό της Λέσβου – Έξαλλος ο σεισμολόγος...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τους το είπαν, το έκαναν! Φέρανε ρύθμιση της νύχτας για κάλυψη των δικαστικών εξόδων του Γεωργίου!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela
Η μαλακία στην γλάστρα κάνει παρέα με τ άστρα, έλεγε η σχωρεμένη η μανούλα μου.
Η ΛΑΕ απτόητη εξακολουθεί την City Plazική μαλάκυνση, με κείμενα που αποπειρώνται ιδεολογικούς ακροβατισμούς και ως συνήθως ψεύδη. Χώρια που φάσκει κι αντιφάσκει, λέγοντας ότι η ατομική επιβίωση έχει καταστεί δυσχερέστατη λόγω μνημονίων, αλλά φροντίζουν να εξαλείφουν κάθε πιθανότητα της δικής μου ατομικής επιβίωσης.
Τώρα που βρήκαν ότι ο...
ΣΥΡΙΖΑ ποινικοποιεί την καταπάτηση City Plaza, όταν οι μπάτσοι δεν περνάνε ούτε απ έξω, κι όταν όλοι ξέρουμε ότι αυτή η καταπάτηση είναι κυβερνητική, μόνο το δικό τους ζαβό μυαλό ξέρει.
Καλά το πάτε παιδιά, όταν σας φτύνουν, δεν βρέχει, ναι;





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Νέα απόφαση σε βάρος των απλήρωτων εργαζομένων βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα της επίσχεσης

Αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες και η υποκρισία της κυβέρνησης

Τον βαθιά αντεργατικό χαρακτήρα του νομοθετικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί από τις αστικές κυβερνήσεις υπέρ του κεφαλαίου, του πλαισίου δηλαδή την παγίωση και παραπέρα εμβάθυνση του οποίου ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το 4ο μνημόνιο, έρχεται να επιβεβαιώσει άλλη μια απόφαση του Αρείου Πάγου σε βάρος των εργαζομένων.
Αυτήν την φορά, η δικαστική απόφαση που δημοσιεύτηκε στρέφεται ευθέως ενάντια στο δικαίωμα των εργαζομένων που μένουν απλήρωτοι από την εργοδοσία να προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Συγκεκριμένα, επαναλαμβάνοντας προηγούμενη νομολογία του, ο Αρειος Πάγος ορίζει ως «καταχρηστικές» τις επισχέσεις εργασίας από απλήρωτους εργαζόμενους, όταν η εργοδοσία επικαλείται «οικονομική δυσπραγία»,προσθέτοντας ότι υπό όρους η επίσχεση εργασίας σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να θεωρηθεί... «σιωπηρή» παραίτηση!
Η απόφασή αυτή, σε συνδυασμό με την άλλη απόφαση του Αρείου Πάγου που δημοσιεύτηκε επίσης πρόσφατα, η οποία - ακολουθώντας και πάλι προγενέστερη νομολογία - ορίζει ότι ακόμα και η μακροχρόνια μη καταβολή των δεδουλευμένων ενός μισθωτού από την εργοδοσία δεν αρκεί από μόνη της για να θεμελιώσει την έννοια της «βλαπτικής μεταβολής» των όρων της σύμβασης εργασίας του, αποτυπώνουν ανάγλυφα το πλέγμα της ομηρίας των χιλιάδων απλήρωτων εργαζομένων.
Στην ουσία, ο συνδυασμός των δύο αυτών αποφάσεων επιβεβαιώνει ότι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι καλούνται από το αστικό κράτος και τους θεσμούς του να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται! Αν οι εργαζόμενοι προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να κριθεί «καταχρηστική» και να θεωρηθεί ότι... παραιτήθηκαν (!), ενώ όσο και να τους αφήνει απλήρωτους η εργοδοσία, αυτό δεν αποτελεί «βλαπτική μεταβολή» και άρα δεν επιτρέπει στους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αποζημίωση απόλυσης!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Μικρή η συμμετοχή στη λεγόμενη «απεργία»

Κατώτερη των προσδοκιών της φασιστικής αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμά της για 24ωρη γενική απεργία «ανυπακοής και αντίθεσης στην κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο και τη διαδικασία της εκλογής αντιπροσώπων για τη νέα Συντακτική Συνέλευση» που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιούλη. Χτες μόνο σε κάποιες περιοχές έκλεισαν μικρές εμπορικές επιχειρήσεις αλλά στην πλειοψηφία τους οι μεγάλες επιχειρήσεις λειτούργησαν κανονικά, όπως και δημόσιες υπηρεσίες.
Η φασιστική αντιπολίτευση που συσπειρώνεται στο λεγόμενο «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας» επιχείρησε να κάνει αποκλεισμούς δρόμων σε διάφορες περιοχές στην πρωτεύουσα Καράκας και την υπόλοιπη χώρα και δεν έλειψαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας. Επίσης, στελέχη της δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν με νέες κινητοποιήσεις και αποκλεισμούς τις επόμενες μέρες. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της χώρας και του αριστερού Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ν. Μαδούρο,χαρακτήρισε την «αποτυχία της λεγόμενης απεργίας, επιτυχία της θέλησης του λαού για ειρήνη».
Νωρίτερα, το Εθνικό Μέτωπο Πάλης της εργατικής τάξης, που συσπειρώνει ταξικές δυνάμεις είχε καταγγείλει «την προσπάθεια της αντιδραστικής αντιπολίτευσης για τη δημιουργία συνθηκών αποσταθεροποίησης και την πρόκληση ξένης επέμβασης, ως σχέδιο που προωθούν οι καπιταλιστές με τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ που επιδιώκουν να καρπωθούν τον πλούτο της χώρας και να διαλύσουν ό,τι εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι». Ταυτόχρονα, το Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους «να δυναμώσουν την οργάνωσή τους και την παρέμβαση για να πάρει η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός την πραγματική εξουσία ξεπερνώντας την αποτυχία του ρεφορμισμού και τη φασιστική - ιμπεριαλιστική απειλή».
Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής της Συντακτικής Συνέλευσης για «να ισχυροποιηθεί αυτή η κατεύθυνση στηρίζοντας τις πιο συνεπείς δυνάμεις του εργατικού, αγροτικού, λαϊκού επαναστατικού κινήματος».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αρχές του Κουβέιτ ζήτησαν από το Ιράν να μειώσει τους διπλωμάτες του στη χώρα, αλλά και να κλείσουν η «στρατιωτική, πολιτιστική και εμπορική» αποστολή της πρεσβείας του Ιράν στην πόλη του Κουβέιτ. Το ιρανικό ΥΠΕΞ με τη σειρά του κάλεσε τον εκπρόσωπο της πρεσβείας του Κουβέιτ στην Τεχεράνη για να διαμαρτυρηθεί.

2 σχόλια:

e-h είπε...


There are two ways the Israeli government wages war on the people of Gaza.

One is full-on military assault. Three years ago Israeli Defense Forces dropped bombs and launched a ground invasion, killing over 2,000 people, destroying homes, displacing families, damaging hospitals, schools and other facilities. In 2012, and in 2008-09, the stories were similar.

And in between these assaults, the war doesn’t stop. A decade-long, deadly blockade denies people in Gaza access to nearly every aspect of a normal, decent life, from food and medicine to building supplies and electricity.

And now increased power cuts mean Gazans have as little as, well, as little as zero hours of power a day. On average, homes in Gaza have electricity for 2-4 hours daily. Last week, for the first time, an entire 24-hour period passed without any power whatsoever. But since bombs are not falling daily (for now), most of the the U.S. media is ignoring this unbelievable crisis.

Sign our petition to the New York Times and Washington Post: Cover the Gaza power crisis and its root causes: siege, occupation, and displacement.
https://org.salsalabs.com/o/301/p/dia/action4/common/public/?action_KEY=22124

Palestinians in Gaza are living without reliable refrigeration or potable water. Hospitals can’t offer adequate care. Summer temperatures soar into the 90s with no way to cool homes. The sea is too polluted to offer any relief, because there’s also no way to treat sewage. In the absence of safe sources of light, people turn to candles, a fire hazard that has claimed the lives of children.

The thing that saddens me most is that this humanitarian crisis is completely human-made. As the occupying power, the Israeli government bears ultimate responsibility for this crisis. Perhaps because the world at large ignores the daily siege on Gaza, responding only to the most spectacular military violence of direct and sustained attacks, the Israeli government thinks they’ll get away with this continuous devastation because we won’t notice, or won’t care.

I care. And I know you do too. But for anything to change, people need to know what’s happening— there’s no other way we’ll muster the urgency and political will to stop it.

So let’s show them we’re paying attention. Sign our petition and tell the New York Times and Washington Post to put the Gaza power crisis on the front page, where it belongs.
https://org.salsalabs.com/o/301/p/dia/action4/common/public/?action_KEY=22124

e-h είπε...


Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους η ισραηλινή κυβέρνηση ασκεί πολέμους στον λαό της Γάζας.
Ο ένας είναι πλήρης στρατιωτική επίθεση. Πριν από τρία χρόνια, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις έριξαν βόμβες και προκάλεσαν εισβολή στο έδαφος, σκοτώνοντας πάνω από 2.000 ανθρώπους, καταστρέφοντας σπίτια, εκτοπίζοντας οικογένειες, καταστρέφοντας νοσοκομεία, σχολεία και άλλες εγκαταστάσεις. Το 2012, και το 2008-09, οι ιστορίες ήταν παρόμοιες.
Και μεταξύ αυτών των επιθέσεων, ο πόλεμος δεν σταματά. Ενας δεκαετής μακρά, θανατηφόρος αποκλεισμός αρνείται στους ανθρώπους στη Γάζα την πρόσβαση σε όλες σχεδόν τις πτυχές μιας κανονικής και αξιοπρεπούς ζωής, από τα τρόφιμα και τα φάρμακα μέχρι την κατασκευή και την ηλεκτροδότηση.
Και τώρα οι αυξανόμενες περικοπές ενέργειας σημαίνουν ότι οι κατοικοι της Γαζας έχουν τόσο λίγες όσο και ελάχιστες ώρες ισχύος την ημέρα. Κατά μέσο όρο, τα σπίτια στη Γάζα διαθέτουν ηλεκτρική ενέργεια για 2-4 ώρες την ημέρα. Την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά, πέρασε μια ολόκληρη περίοδος 24 ωρών χωρίς κανενα ηλεκτρισμο. Αλλά επειδή οι βόμβες δεν πέφτουν καθημερινά (προς το παρόν), το μεγαλύτερο μέρος των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης αγνοεί αυτήν την απίστευτη κρίση.
Υπογράψτε την έκθεσή μας στους περιοδικούς New York Times και Washington Post: Καλύψτε την κρίση εξουσίας της Γάζας και τις αιτίες της: πολιορκία, κατοχή και εκτόπιση.
https://org.salsalabs.com/o/301/p/dia/action4/common/public/?action_KEY=22124
Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα ζουν χωρίς αξιόπιστο ψυγείο ή πόσιμο νερό. Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να προσφέρουν επαρκή φροντίδα. Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες ανεβαίνουν από τη δεκαετία του '90 χωρίς να υπάρχει κανένας τρόπος να ψυχθούν τα σπίτια. Η θάλασσα είναι πάρα πολύ μολυσμένη για να προσφέρει οποιαδήποτε ανακούφιση, γιατί δεν υπάρχει κανένας τρόπος για την επεξεργασία των λυμάτων. Ελλείψει ασφαλών πηγών φωτός, οι άνθρωποι γυρίζουν στα κεριά, έναν κίνδυνο πυρκαγιάς που έχει στοιχήσει τη ζωή των παιδιών.
Το πράγμα που με στενοχωρει περισσότερο είναι ότι αυτή η ανθρωπιστική κρίση είναι απόλυτα ανθρωπογενής. Ως κατοχική δύναμη, η ισραηλινή κυβέρνηση φέρει την τελική ευθύνη για αυτήν την κρίση. Ίσως επειδή ο κόσμος γενικά αγνοεί την καθημερινή πολιορκία στη Γάζα, απαντώντας μόνο στην πιο θεαματική στρατιωτική βία άμεσων και συνεχών επιθέσεων, η ισραηλινή κυβέρνηση πιστεύει ότι θα ξεφύγουν με αυτή τη συνεχή καταστροφή, διότι δεν θα παρατηρήσουμε ή δεν θα ενδιαφερθουμε.
Νοιάζομαι. Και ξέρω ότι και εσύ νοιαζεσαι. Αλλά για να αλλάξουν τα πραγματα, οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν τι συμβαίνει - δεν υπάρχει άλλος τρόπος να συγκεντρώσουμε την επείγουσα ανάγκη και την πολιτική βούληση να την σταματήσουμε.
Ας τους δείξουμε λοιπόν ότι προσέχουμε. Υπογράψτε την αίτησή μας και πείτε στους New York Times και την Washington Post να βάλουν την κρίση της Γάζας στην πρώτη σελίδα, όπου ανήκει.
https://org.salsalabs.com/o/301/p/dia/action4/common/public/?action_KEY=22124