Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Πεμπτη 10 Αυγουστου 2017


http://www.rizospastis.gr/story.do?id=9462470. Αυτό που λέγαμε χθες. Η επίσημη γραμμή του ΝΕΟ-ΚΚΕ είναι αυτή που είπε ο ''Βριζοσπαστης''. Τι να πρωτοσχολιασεις από αυτήν την γελοιότητα. Εμετός κυριολεκτικά!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Xristoforos Triantafillos ||
Από εχθές, με έχει σβήσει ένα μπλοκ ψηφοφόρων του ΚΚΕ με την καταγγελία πως δίνω βήμα σε ανθρώπους, οι οποίοι πολεμάνε το ΚΚΕ. Για αυτό πρέπει να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα...
Το προφίλ μου στο Facebook είναι δημόσιο κατά 95%, πράγμα που σημαίνει πως ο οποιοσδήποτε, από όπου και να βρίσκεται(ακόμα και φασίστες, Ισραηλινοί κλπ) θα μπορεί ελεύθερα κάτω από τα ποστ μου, να πει την άποψή του.
Το παρών προφίλ είναι πολιτικό αλλά δεν έχει σαν στόχο να κάνει κομματική προπαγάνδα. Αντίθετα, η άποψη μου είναι, πως μόνο μέσα από τον διάλογο ή ακόμα και την σκληρή και ακραία αντιπαράθεση, μπορεί να αναδειχθεί η αλήθεια.
Το γεγονός πως έχω δηλώσει πως υποστηρίζω το ΚΚΕ και συμμετέχω σε διάφορες κινητοποιήσεις, αφού το θεωρώ πιο αξιόπιστο, δεν σημαίνει κι'ολας πως θα αποκλείσω τον οποιοδήποτε. Ειδικά ανθρώπους που έχουν την ίδια αγάπη με εμένα και θέλουν να στηρίξουν την Παλαιστίνη( όπως κάνει και το ΚΚΕ) και την Παλαιστινιακή αντίσταση(που το ΚΚΕ δεν το κάνει).
Όταν όμως αυτό γίνεται μαζικό και φεύγει από τον έναν και πάμε στους πιο πολλούς(αν δεν κάνω λάθος στο μέτρημα, κάπου στα 10 προφίλ υποστηρικτών του ΚΚΕ, με έχουν διαγράψει από χθες), το πράγμα αλλάζει.

Αυτό όμως αποτελεί και μία καλή ευκαιρία για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα ωστε να ξέρει ο καθένας μας, τι ρόλο βαράει ο άλλος

Σχολιο.-  Ίσως κάποιοι οπαδοί του κκε δεν αντέχουν να έχουν φίλο κάποιον που οι απόψεις του να μην είναι 100% ακριβώς ό,τι λέει το κκε και ο κουτσούμπας.
Σχολιο.-  Έχει καταντήσει αηδία αυτό με τους οπαδούς του ΚΚΕ. Έχουν γίνει χίλιες φορές χειρότεροι από την ηγεσία.





------------------------------------------------------------------------------------------




Ανακοίνωση για το βομβαρδισμό της Γάζας

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη “Γασάν Καναφάνι” καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τους νέους βομβαρδισμούς που διεξήχθησαν στη Λωρίδα της Γάζας, τα ξημερώματα της 9ης Αυγούστου, από τις δυνάμεις της σιωνιστικής κατοχής. Στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά, εν είδει πρόβας, από τον σιωνιστικό στρατό τα αμερικανικά μαχητικά στελθ F-35.

Συνένοχη στο έγκλημα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού, πιστή στην υποτέλεια της στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, παραχωρεί τακτικά το FIR της Αθήνας για τις ασκήσεις “Ηνίοχος” στις οποίες συμμετέχουν οι στρατοί της Ελλάδας, του Ισραήλ και άλλων δυνάμεων με σκοπό την πιο αποτελεσματική καταστολή οποιασδήποτε αντίστασης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Οι δυνάμεις κατοχής και τα σιωνιστικά μέσα ενημέρωσης δε διστάζουν να παρουσιάσουν το θύτη σαν θύμα και να ισχυριστούν ότι οι βομβαρδισμοί αποτέλεσαν απάντηση στην “τρομοκρατία”, όπως ονομάζουν την παλαιστινιακή αντίσταση. Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο στην προσπάθεια να κανονικοποιηθεί το σιωνιστικό κράτος και να στραφεί η πραγματικότητα με τα πόδια πάνω και το κεφάλι κάτω, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να παραμείνει η Χαμάς στη λίστα των “τρομοκρατικών οργανώσεων”.

Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι ο κοινός αγώνας όλων των λαών ενάντια στο σιωνισμό και ευρύτερα στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Ο ελληνικός λαός, που στενάζει κάτω από την μπότα των πιο επιθετικών κύκλων του ιμπεριαλισμού, μόνο να κερδίσει έχει από την αποδυνάμωση των βασικών αντιπάλων του, μέσω της ήττας του σιωνισμού και του ευρωατλαντισμού στην περιοχή, και πρέπει να απαιτήσει την άμεση διακοπή των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ.

Η αντίσταση δεν είναι τρομοκρατία!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για τη Παλαιστίνη “Γασάν Καναφάνι”




-------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΆΜΠΙΝΓΚ ΝΑΖΙΣΤΏΝ ΕΚΠΑΙΔΕΎΕΙ ΠΑΙΔΙΆ «ΣΤΡΑΤΙΏΤΕΣ» ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΊΑ
09/08/2017
Αντί να κολυμπούν ή να κάνουν αθλήματα, εκατοντάδες παιδιά περνούν το καλοκαίρι τους μυούμενα στην τέχνη του πολέμου, στην κατασκήνωση του νεοναζιστικού τάγματος του Αζόφ, έξω από το Κίεβο.
Επισήμως μέρος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, το τάγμα του Αζόφ, που έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου, λειτουργεί και σαν ιδιωτικός στρατός και χρηματοδοτείται από δωρεές ιδιωτών.
Φέτος δημιούργησε ένα καλοκαιρινό παραστρατιωτικό πρόγραμμα δυο εβδομάδων για παιδιά. Μέχρι σήμερα στις επτά κατασκηνώσεις του Αζόφ έχουν συμμετάσχει περισσότερα από 850 παιδιά από όλη την Ουκρανία.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση εστιασμένη στην τέχνη του πολέμου και γυμναστικές ασκήσεις. Η εκπαίδευση βασίζεται σε εθνικιστικές ιδέες, ενώ οι γονείς θεωρούν ότι τα παιδιά τους στην κατασκήνωση γίνονται πιο δυνατά και πειθαρχημένα.
Παιδιά σε άσκηση με ψεύτικα ξύλινα τουφέκια και στα αριστερά ο εκπαιδευτής τους με αληθινό Καλάσνικοφ
Στρατιωτικές ασκήσεις, 8/7/2017
Σε προσομοίωση πολεμικού μετώπου
Οι μαθητές με τη γροθιά στην καρδιά, κατά τη διάρκεια βραδινής τελετής στις 8/7/2017
Δείτε το σχετικό video του NBC
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=YR5TZnFZ4tg




----------------------------------------------------------------------------------------------




Κάποιος κόσμος αγνοεί το βιογραφικό του Στέλιου Παππά και δικαιολογείται να νομίζει πως τον προώθησε ο γιος του. Κάνοντας, όμως, μέγα λάθος.
Ο Στέλιος Παππάς έχει μεγάλη διαδρομή στην Αριστερά από τα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα. Υπήρξε στέλεχος του Ρήγα Φεραίου, του ΚΚΕ εσωτερικού, του ΚΚΕ Εσ./Ανανεωτική Αριστερά, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, και συνδικαλιστής.
Γνωρίζοντάς τον εδώ και δεκαετίες, παραξενεύτηκα όταν δεν τον είδα μεταξύ των υπουργών στην πρώτη κιόλας κυβέρνηση του Τσίπρα. Αντ' αυτού, είδα τον γιο του, τον Νίκο Παππά.
Ε! Εκεί έγκειται το σκάνδαλο! Η ανάδειξη του γιου του, παντελώς άγνωστου στον χώρο της Αριστεράς, με διαδικασίες αδιαφανείς. 
Στην προκειμένη περίπτωση, δεν είχαμε καμιά καινοτομία: Ο ικανός και με ιστορία πατέρας άνοιξε τον δρόμο για την καριέρα του ουρανοκατέβατου γιου. Όπως ακριβώς γίνεται από αμνημονεύτων χρόνων εκτός Αριστεράς.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ
Ξεπούλησε τα αεροδρόμια της χώρας στη γερμανική κρατική εταιρία Fraport, που έχει επιβάλλει εργασιακές συνθήκες γαλέρας. Μετά τον θάνατο εργαζόμενου στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, που δούλευε στο ύπαιθρο κάτω από 43 βαθμούς, καταγγελίες για λιποθυμίες και άλλων εργαζομένων, για μεροκάματα πείνας και για απλήρωτες υπερωρίες, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Νέα καταγγελία εργαζομένου της Fraport στην Κέρκυρα. Απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά στους 40 βαθμούς!!


Με το ιστολόγιο μας επικοινώνησε προ ολίγου εργαζόμενος της Fraport στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, που προφανώς εκτιμώντας ότι τρέξαμε να αναμεταδώσουμε την δολοφονία εργαζόμενου του αεροδρομίου από την Γερμανική εταιρία, αφού προήλθε ύστερα από εξαντλητικές συνθήκες εργασίας, μας ενημέρωσε για την εκεί κατάσταση. Ο εργαζόμενος που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του μας πληροφόρησε τα παρακάτω....

"Στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας οι συνθήκες που έχει επιβάλει η Fraport είναι απαράδεκτες. Μας βάζουν και εργαζόμαστε χωρίς κλιματισμό σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου. Μόνο αυτή την εβδομάδα είχαμε 2 λιποθυμίες εργαζομένων", μας λέει ο εργαζόμενος, και συνεχίζει

"Για αναρρωτικές άδειες ούτε κουβέντα, αφού δεν δίνονται, ενώ αν επιμείνει απλά απολύεσαι. Και βέβαια δεν μιλάμε για σταθερή δουλειά.... Οι συμβάσεις είναι δίμηνες, σου λένε ότι είσαι δοκιμαστικός για δύο ολόκληρα χρόνια και αν φύγεις δεν παίρνεις λεφτά χρωστούμενα"

"Δουλεύουμε για 500-600 ευρώ για οκτάωρο κανονικά κάνοντας υπερωρίες, οι οποίες ΔΕΝ πληρώνονται", καταλήγει ο εργαζόμενος της Fraport στην Κέρκυρα.

Θυμίζουμε ότι την διοίκηση του αεροδρομίου την έχει η κρατική Γερμανική εταιρία Fraport που έχει δώσει την διαχείριση στις εταιρίες Goldair και Swissport.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που φέρνουν οι ιδιωτικοποιήσεις (που για να αγοράσει τα αεροδρόμια η Fraport πήρε δάνειο, όντας χρεοκοπημένη). Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και ο Τσίπρας προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι καλύτερος από την Νέα Δημοκρατία εφαρμόζοντας τα ίδια μνημόνια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το κατοχικό καθεστώς γιορτάζει τους τουρκικούς βομβαρδισμούς που έγιναν στην Τηλλυρία το 1964 και το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση που καταδικάζει τους εορτασμούς. Και έχει δίκιο. Δεν γιορτάζεις τους βομβαρδισμούς αμάχων.
Συνάμα, όμως, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως χρησιμοποιήθηκαν βόμβες ναπάλμ, αλλά και για πρώτη φορά παγκοσμίως χημικά.
Η αλήθεια είναι πως ούτε τότε ούτε αργότερα είχε γίνει λόγος για χημικά. Και ως προς αυτό, η κριτική που ασκείται στο υπουργείο για ανιστόρητη ανακοίνωση είναι σωστή. Είναι προβληματικό όμως το ότι η κριτική δεν συνοδεύεται και από καταδίκη του εορτασμού των βομβαρδισμών.
Τι θα λέγαμε αν οι Ελληνοκύπριοι γιόρταζαν επίσημα τις σφαγές των άμαχων Τουρκοκυπρίων από τους Γρίβα και Σαμψών; Προφανώς θα καταδικάζαμε. Γιατί δεν κάνουμε το ίδιο και για τους τουρκοκυπριακούς εορτασμούς;
Σχολιο.- Συμφωνω απολύτως.  ναπαλμ  ειχαν ριξει πρωτη φορα στο Γράμμο!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Από τον Απρίλιο και μετά η Γκούγκλ χρησιμοποιεί νέα πρωτόκολλα αναζήτησης τα οποία μπλοκάρουν σάιτ με περιεχόμενο αριστερό, αντιπολεμικό, υπέρ των δικαιωμάτων, αντισυστημικό κτλ. 
Το νέο λογισμικό έχει την πρόβλεψη να δέχεται από την Γκούγκλ οδηγίες για το ποια σάιτ να μην εμφανίζονται καν στα αποτελέσματα της αναζήτησης. Κάποια σάιτ ορίζονται από την ίδια την Γκούγκλ και κάποια τα βρίσκει το ίδιο το λογισμικό όταν χρησιμοποιούν λέξεις κλειδιά όπως σοσιαλισμός, μαρξισμός κτλ που έχουν επιλεγεί από την εταιρία και είναι σε μαύρη λίστα. 
Παρουσιάστηκε μεγάλη πτώση στην επισκεψιμότητα συγκεκριμένων αριστερών σελίδων ακριβώς με την εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων. Υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία στο άρθρο που ακολουθεί.
Αυτή είναι η δυτική "δημοκρατία"!
Να την χαίρεστε!
Το νέο πρωτόκολλο αναζήτησης της Google περιορίζει την πρόσβαση σε κορυφαίους ιστότοπους αριστεράς
Σημείωση: Η Λαϊκή Αντίσταση έχει επίσης παρατηρήσει μια πτώση στις απόψεις, καθώς και μείωση κατά 60% από τον Απρίλιο, που ήταν ο τελευταίος ισχυρός μας μήνα. Αυτός ήταν ο ίδιος μήνας με το νέο πρωτόκολλο αναζήτησης Google. KZ & MF

Τα νέα δεδομένα που καταρτίστηκαν από την  Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ιστοσελίδα με τη βοήθεια άλλων ειδησεογραφικών εταιριών ειδήσεων μέσω Διαδικτύου και εμπειρογνωμόνων στην τεχνολογία αναζήτησης αποδεικνύουν ότι οι τεράστιες απώλειες αναγνωστών που παρατηρήθηκαν από τις σοσιαλιστικές, αντιπολεμικές και προοδευτικές ιστοσελίδες τους τελευταίους τρεις μήνες Που προκλήθηκε από μια σωρευτική μείωση κατά 45 τοις εκατό της επισκεψιμότητας από τις αναζητήσεις Google.

Η πτώση ακολούθησε την εφαρμογή των αλλαγών στα πρωτόκολλα αξιολόγησης αναζήτησης της Google. Σε μια δήλωση που εκδόθηκε στις 25 Απριλίου, ο Ben Gomes, αντιπρόεδρος της μηχανολογικής μηχανικής της εταιρείας, δήλωσε ότι η ενημέρωση της μηχανής αναζήτησης της Google θα αποκλείσει την πρόσβαση σε "προσβλητικούς" ιστότοπους, ενώ εργάζεται για να επιτύχει πιο "αυθεντικό περιεχόμενο".

Η  Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ιστοσελίδα  έχει αποκτήσει στατιστικά στοιχεία από το SEMrush για την εκτίμηση της μείωσης της επισκεψιμότητας που παράγεται από τις αναζητήσεις Google για 13 ιστότοπους με σημαντικά αναγνωστικά. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

https://popularresistance.org/googles-new-search-protocol-is-restricting-access-to-13-leading-leftist-web-sites/




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πάει κι η Αρλέττα! Ένα- ένα αποχαιρετάμε τα ινδάλματα της νιότης μας, οδεύοντας κι εμείς προς το τέλος




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ !
ζητω η ελευθερη Παλαιστινη και ζητω οι γενναιοι Εβραιοι Ισραηλινοι που μαχονται για την δικαιοσυνη και την αδελφοσυνη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλιευμενο αξιζει να διαβαστει
Eιναι νέος, ειναι εργατης, δουλεύει 12 ωρες την ημέρα σε μια βιοτεχνία,εχει μια γυναίκα και σε λίγο θα εχει και παιδι, αλλα μακρυά,πολύ μακρυά. Δουλεύει σ' ενα γέροντα αφεντικό. Φίλους δεν εχει, μόνο αυτο το γέροντα,πηγαίνει σπίτι του, του ψωνίζει,του καθαρίζει του μαγειρεύει ,κι όλο χαμογελάει.
Κάποια στιγμή ο γέροντας κουράστηκε έκλεισε τη βιοτεχνία ,εκατσε να ξεκουραστει,αυτος βρήκε μεσ στο χαλασμό άλλη δουλειά, ειναι καλός τεχνίτης, όμως εξακολουθει να φροντιζει το γερο φίλο του. Τα χρόνια περνάνε, κάποια στιγμή ο γέρος πεθαίνει. Ειδοποιει τ αδέλφια του και του λένε ,πέτα τον, δε μας νοιάζει ,ειμαστε τσακωμένοι.
Τα λεφτά που μάζευε να φέρει απ το Μπάνγκλαντες τη γυναίκα του και το παιδι του τα εδωσε για να θάψει αξιοπρεπώς το φίλο του.
Αυτο. Ετσι αντι καληνύχτας !''




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπερασπιστείτε τη Μπολιβαριανή Επανάσταση στη Βενεζουέλα!
05 Αυγούστου 2017
Μέσα από μαζικές διαδηλώσεις, η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας ορκίστηκε στην πρωτεύουσα της χώρας του Καράκας. Την ίδια στιγμή, ο αγώνας ανάμεσα στο σοσιαλιστικό μπολιβιανικό κίνημα και την υπέρ της καπιταλιστικής δεξιάς αντιπολίτευσης θέρμανε με αρκετούς αριθμούς που συνελήφθησαν και αντικαταστάθηκε η Γενικη Εισαγγελέας της χώρας. Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης πιέζουν επιθετικά να υπονομεύσουν την κυβέρνηση και να ανεβάζουν τις φλόγες της δυσαρέσκειας.
Οι εχθροί της Βολιβαριανής επανάστασης στη Βενεζουέλα βρίσκονται σε υπερβολική προσπάθεια να δυσφημίσουν την ψήφο των εκπροσώπων της Συντακτικής Συνέλευσης στις 30 Ιουλίου. Δεν μπορεί να σπάσει τη βάση του Chavista και να θέσει την σκηνή για ένα πραξικόπημα, η αντιπολίτευση και οι διεθνείς υποστηρικτές δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να προσπαθήσουν να δυσφημήσουν το αποτέλεσμα για να ενισχύσουν τη σχετική τους θέση. Στο επίκεντρο ολόκληρης αυτής της διαμάχης είναι αν ο επίσημα δηλωμένος αριθμός των ψηφοφόρων, 8.089.320, ήταν ακριβής
https://www.liberationnews.org/defend-the-bolivarian-revolution-in-venezuela/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσία: Οι αρχές εξέδωσαν άδεια διανομής της ταινίας «Ματίλντα» που λεει την αληθεια
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017, 17:29
Το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε άδεια διανομής της κινηματογραφικής ταινίας «Ματίλντα», το ιστορικό δράμα που πραγματεύεται τον έρωτα του τσάρου Νικόλαου Β’ με τη μπαλαρίνα Ματίλντα Κσεσίνσκαγια, η οποία έχει πυροδοτήσει έντονη αντιπαράθεση τόσο στην Δούμα όσο και στην καθυστερημενη Ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσιας.
«Σήμερα, το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε άδεια διανομής για την ταινία του σκηνοθέτη Αλεξέι Ουτσίτελ ‘Ματίλντα’ με βάση την νομοθεσία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του τμήματος κινηματογράφου του υπουργείου Βιατσεσλάφ Τελνόφ.
«Εντούτοις, οι κατά τόπου αρχές, λαμβάνοντας υπόψη τις παραδόσεις και τα έθιμα των πληθυσμών τους, μπορούν να κρίνουν ανεξάρτητα την χρησιμότητα της διανομής μιας τέτοιας ταινίας», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει «τίποτα απαγορευμένο» στη συγκεκριμένη ταινία.
Οι αρχές των Δημοκρατιών της Τσετσενίας και του Νταγκεστάν κάλεσαν το αρμόδιο υπουργείο να μην επιτρέψει την διανομή της ταινίας στις περιοχές τους.
Η «Ματίλντα» του Ουτσίτελ έχει πυροδοτήσει την οργή των καθυστερημενων θρησκευτικών ηγετών και της καθυστερημενης Ορθόδοξης εκκλησίας της Ρωσιας, με κάποιους βλαμενους σκοταδιστες να έχουν απειλήσει ότι θα πυρπολήσουν τους κινηματογράφους που θα προβάλουν την ταινία.
Νωρίτερα, μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι εκπρόσωποι μιας θρησκευτικής οργάνωσης τόνισαν ότι η ταινία αποτελεί «μια πρόκληση ενάντια στην Ρωσία και την θρησκεία».
Η βουλευτής Νατάλια Ποκλόνσκαγια έστειλε ένα αίτημα στην γενικό εισαγγελέα της χώρας Γιούρι Τσάικα να διεξάγει έρευνα για την ταινία. Όπως υποστήριξε, μια ειδική επιτροπή κατέληξε ότι η ταινία πλήττει την εικόνα του τσάρου Νικολάου, ο οποίος, μαζί με την οικογένειά του, αγιοποιήθηκαν το 2000 από την καθυστερημενη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Η ταινία του Ουτσίτελ αναμένεται να προβληθεί στην Ρωσία στις 25 Οκτωβρίου.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοκ: Έκαψαν ζωντανή οικιακή βοηθό στο Πακιστάν γιατί δεν τους επέστρεψε δανεικά
 Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017, 18:40
Μια οικιακή βοηθός βρήκε φρικτό θάνατο, καθώς όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη από την τοπική αστυνομία, της έβαλαν φωτιά και την έκαψαν οι εργοδότες της στην επαρχία Πουντζάμπ του Πακιστάν, διότι δεν κατάφερε να επιστρέψει χρήματα που τους χρωστούσε.
Το τραγικό περιστατικό εκτυλίχθηκε την Κυριακή στην περιοχή Νανκάνα Σαχίμπ, σε απόσταση περίπου 95 χιλιομέτρων από την πόλη της Λαχόρης, στο ανατολικό Πακιστάν.
«Η Φουζία Μπίμπι, το θύμα και ο σύζυγός της εργάζονταν στην οικία ενός τοπικού επιχειρηματία τους τελευταίους πέντε μήνες και τους είχαν δανείσει 25.000 ρουπίες Πακιστάν (περίπου 200 ευρώ)» ανέφερε ο Τζαφάρ Χουσάιν, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζευγάρι είχε ενημερώσει τους ιδιοκτήτες—έναν πατέρα με τον γιο του, ότι σκόπευε να φύγει και οι εργοδότες του ζήτησαν να τους επιστρέψει τα χρήματα που του είχαν δανείσει.
«Το ζευγάρι δεν είχε χρήματα να τους δώσει, επομένως οι εργοδότες χτύπησαν τον σύζυγο, τον έκλεισαν σε μια αίθουσα, περιέλουσαν με βενζίνη τη γυναίκα και της έβαλαν φωτιά» περιέγραψε ο ίδιος.
Το θύμα διακομίστηκε επειγόντως στο νοσοκομείο της Φαϊζαλαμπάντ, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.
Σύμφωνα με τον Άσγκαρ Σαχίν, έναν άλλο αξιωματικό της αστυνομίας που επιβεβαίωσε το τραγικό συμβάν, οι ύποπτοι συνελήφθησαν.
Ο κουνιάδος του θύματος, ο Μουχάμαντ Αμίρ, δήλωσε ότι οι εργοδότες κακομεταχειρίζονταν το ζευγάρι.
«Δεν τους έδιναν φαγητό ούτε μισθό» τόνισε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 Αυγούστου 2017
Επιστολή Ραούλ προς Μαδούρο: Kάθε χτύπημα ενισχύει την ενότητα
Αβάνα, 6 Αυγούστου 2017
59ο έτος από την Επανάσταση
Νικολάς Μαδούρο Μόρος
Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας
Αγαπητέ Νικολάς:
Με πολύ μεγάλη επαναστατική χαρά έμαθα τα αποτελέσματα των εκλογών και την εγκαθίδρυση της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης. Δεν χωρά αμφιβολία, ότι αυτή η διαδικασία αντιπροσωπεύει ένα πολύτιμο μάθημα, που κάνει την Βενεζουέλα σύμβολο για την ήπειρό μας, όπως θα έλεγε ο Φιντέλ με την ξεκάθαρη διαύγειά του. Η επίδειξη της λαϊκής υποστήριξης ήταν ξεκάθαρη και κατηγορηματική, πιστή στην παρακαταθήκη του Απελευθερωτή, Σιμόν Μπολίβαρ, και του Προέδρου Ούγκο Τσάβες Φρίας.
Η εμπειρία δείχνει ότι κάθε πράξη τρομοκρατίας ανεβάζει το ηθικό του λαού, κάθε επίθεση τον κάνει πιο δυνατό, κάθε χτύπημα ενισχύει την ενότητα.
Είναι σίγουρο πως επίκεινται μέρες έντονου αγώνα, διεθνούς κατακραυγής, αποκλεισμών, περιορισμών. Όμως θα είναι επίσης, και μέρες δημιουργίας και δουλειάς για τους επαναστάτες και όλο το λαό της Βενεζουέλας που, όπως μέχρι σήμερα, δεν θα είναι μόνος και εμάς τους κουβανούς θα μας έχει στην πρώτη γραμμή της στρατευμένης και ακόμα πιο αφοσιωμένης αλληλεγγύης στον αγώνα του.
Μια δυνατή αγκαλιά,
Ραούλ Κάστρο Ρους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξανα μαζι.  Σκοπια και Βουλγαρια γιορτασαν μαζι για πρωτη φορα παρεα το Ιλιντεν των κομιτατζιδων.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι ο "αιμοσταγής δικτάτορας"...
"Τ' αδέλφια Χριστιανοί, ιστορική συνιστώσα και πλήρες μέλος της κοινωνίας θα τύχουν υπεράσπισης από όλες τις δυνάμεις ασφάλειας της Συρίας, εναντίον κάθε τρομοκρατίας και διακρίσεων"
Bashar Al Assad
Διαχρονικά υπερασπιστής των Χριστιανών της Συρίας, εγγυητής της κοσμικότητας, της ανεξιθρησκίας και της ειρήνης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων που συμβιώνουν ειρηνικά στα βάθη των αιώνων στη Συριακή γη...
Αυτός είναι ο "δικτάτορας" Bashar Al Assad!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Η αντιπαράθεση στη Βενεζουέλα (και για τη Βενεζουέλα) συνεχίζεται, ενώ η Συντακτική Συνέλευση συνεδρίασε και αποφάσισε τον προγραμματισμό της δράσης της το επόμενο διάστημα.
Την Τρίτη στο Καράκας συνεδρίασαν έκτακτα οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών - μελών της «Μπολιβαριανής Συμμαχίας των λαών της δικής μας Αμερικής - Συνθήκη Εμπορίου των Λαών» (ALBA - TCP),της διακρατικής ένωσης όπου συμμετέχουν η Βενεζουέλα, η Κούβα, η Βολιβία, το Εκουαδόρ, η Νικαράγουα, ο Ισημερινός και άλλες μικρότερες χώρες της Καραϊβικής. Εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον βενεζουελάνικο λαό και χαιρέτισαν «τη δημοκρατική ημερίδα της 30ής Ιούλη 2017, γνωρίζοντας πως η πραγματοποίηση αυτών των εκλογών και της συμμετοχής σε αυτές ήταν μια αυθεντική πράξη εθνικής κυριαρχίας και πως μόνο οι Βενεζουελάνοι φέρουν την ευθύνη για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους, χωρίς παρεμβάσεις, απειλές ή παρεμβατικούς όρους». Κατήγγειλαν «τις οικονομικές κυρώσεις μονομερούς χαρακτήρα οι οποίες έχουν επιβληθεί ενάντια στο λαό της Βενεζουέλας, αποτελώντας σαφή παραβίαση του διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και μια απαράδεκτη παρεμβατική εφαρμογή που έχει ως μοναδικό στόχο, με άμεσο τρόπο, το λαό και τη Μπολιβαριανή κυβέρνηση της Βενεζουέλας, ώστε να εξασφαλίσει μια αλλαγή πολιτικού καθεστώτος». Επίσης επαναλαμβάνουν «την έκκληση για τη δημιουργία ενός εποικοδομητικού και αξιοσέβαστου διαλόγου για την προώθηση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας στη Βενεζουέλα».
Από την άλλη, και η ντόπια αντίδραση του φασιστικου «Τραπεζιού Δημοκρατικής Ενότητας» (MUD), εχει συμμαχους τις αντιδραστικες κυβερνησεις της Λατινικης Αμερικης. Στη Λίμα του Περού συνεδρίασαν, επίσης την Τρίτη το βράδυ, οι κυριότεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ και της ΕΕ, υπουργοί Εξωτερικών των αστικών κυβερνήσεων των Αργεντινής, Βραζιλίας, Καναδά, Χιλής, Κολομβίας, Κόστα Ρίκα, Γουατεμάλας, Ονδούρας, Μεξικού, Παναμά, Παραγουάης και Περού, για να δηλώσουν ότι δεν αναγνωρίζουν τη Συντακτική Συνέλευση και ότι στηρίζουν το Κοινοβούλιο που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, και για να χαρακτηρίσουν έμμεσα τη Βενεζουέλα «δικτατορία». Ο Περουβιανός ΥΠΕΞ Ρικάρντο Λούνα το είπε και ανοιχτά.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ν.Μαδούρο, από το Καράκας στάθηκε στην ανάγκη ενός «περιφερειακού διαλόγου» ώστε «να αποκατασταθεί ο σεβασμός του διεθνούς Δικαίου», ενώ τόνισε ότι «η Βενεζουέλα έχει αποφύγει έναν εμφύλιο πόλεμο χάρη στην ενότητα πολιτών - στρατού».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΕΡΒΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στηρίζει ΝΑΤΟικές ασκήσεις σε σερβικό έδαφος!
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--
Στήριξη στα επικίνδυνα σχέδια για εξάπλωση του ΝΑΤΟ σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια φαίνεται πως παρέχει μέρος της αστικής τάξης στη Σερβία. Το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΝΓΙΟΥΝΓΚ μετέδωσε χτες πως τον Οκτώβρη του 2018 (δηλαδή 19 χρόνια μετά τις φονικές ΝΑΤΟικές επιδρομές του 1999 κατά της τότε ΟΔ Γιουγκοσλαβίας) έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν ΝΑΤΟικές ασκήσεις στο σερβικό έδαφος.
Το πρακτορείο αναφέρει ότι σχεδιάζεται να γίνουν 20 στρατιωτικές ασκήσεις με την επωνυμία REGEX18, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟικού προγράμματος «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη», του οποίου η Σερβία είναι μέλος από το Δεκέμβρη του 2006.
Εκπρόσωπος του σερβικού υπουργείου Αμυνας επιβεβαίωσε χτες το σχέδιο για τις ΝΑΤΟικές ασκήσεις, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Μικροσκοπική συσκευή, νανοτσίπ, που μπορεί να μεταφέρει νέο DNA ή RNA στα κύτταρα του δέρματος προκαλώντας την αναγέννηση των ιστών και των οργάνων, ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν στις ΗΠΑ ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου και του Κολεγίου Μηχανικής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, με επικεφαλής τους καθηγητές Τσάνταν Σεν και και Τζέιμς Λι.
ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε πως συνέλαβε 6 Ρώσους και 5 Σέρβους επειδή πέρασαν παράνομα τα σύνορα από τη Σερβία.
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις της «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας πραγματοποίησαν χτες τα ξημερώματα ισραηλινά αεροσκάφη με πρόφαση την αναίμακτη ρίψη ρουκέτας στο ισραηλινό έδαφος. Από τις επιδρομές των Ισραηλινών τραυματίστηκαν τουλάχιστον 3 Παλαιστίνιοι.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΡΟΥ
Πολυήμερη απεργία των εκπαιδευτικών
Για πάνω από 50 μέρες συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να απεργούν στο Περού, παρά τις απειλές που τους απευθύνει η ακροδεξια νεοφιλελε κυβέρνηση του Πέδρο Πάμπλο Κουζίνσκι ότι θα προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις αν δεν είναι στη θέση τους για να ξεκινήσουν τα μαθήματα, που είχε προγραμματιστεί να αρχίσουν αυτή τη βδομάδα. Στην απεργία τις τελευταίες βδομάδες προστέθηκαν και οι εκπαιδευτικοί από τις επαρχίες Αγιακούτσο, Κούσκο, Πούνο, Τσικλάγιο, Τρουχίγιο, Τσιμπότε και Πουέρτο Μαλντονάδο.
Οι εκπαιδευτικοί ζητάνε αύξηση του προϋπολογισμού για την Παιδεία, αυξήσεις στους μισθούς τους, βελτίωση του ασφαλιστικού τους συστήματος, των υποδομών και των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών και κατάργηση του νόμου ο οποίος συνδέει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ουσιαστικά με τη συνδικαλιστική και κοινωνική τους δράση, επιχειρώντας να διαμορφώσει πλήρως χειραγωγημένους υπαλλήλους της κυβέρνησης. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, με τη λεγόμενη αποκέντρωση, ο τομέας της Εκπαίδευσης αντιμετωπίζει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, με ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων για τη λειτουργία των σχολείων.
Το 2003, ο νόμος της αποκέντρωσης και ο οργανικός νόμος της περιφερειακής κυβέρνησης ψηφίστηκαν για να περάσουν εξουσίες της κεντρικής κυβέρνησης στην πολιτική, διοικητική, οικονομική, αλλά όχι για τον τομέα της Εκπαίδευσης.
Επίσης, οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν την απεργία τους, κυρίως με μισθολογικά αιτήματα, για πάνω από 40 μέρες και οι υπηρεσίες λειτουργούν οριακά, μόνο με το προσωπικό ασφαλείας.