Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Παρασκευη 11 Αυγουστου 2017Με αφορμή μια συζήτηση για το εύρος και την βαθύτητα της αντικομμουνιστικής προπαγάνδας, που πλέον, ελλείψει ισοσταθμιστικής συμπτωματολογίας, τα τελευταία 27 χρόνια, οργιάζει μόνη της, θυμήθηκα τα εγκώμια της Δύσης, με την αίγλη του Νόμπελ φυσικά, στον Αλεξάντερ Σολτζενίτσιν και την πειθώ που ασκούσε στους απλούς αριστερούς πολίτες! Ακόμα κ μένα μου πέρασε προς στιγμήν απ το μυαλό ότι ο άνθρωπος απλώς ενδιαφέρεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ΕΣΣΔ, γι' αυτό εντρύφησα λίγο παραπάνω σε λεπτομέρειες της βιογραφίας του, γιατί βέβαια είμαστε αυτό που κάνουμε κι όχι αυτό που ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε. Εκτός από τον έμπρακτο βαθύ αντικομμουνισμό, βρήκα κ στοιχεία ρατσισμού ενάντια στους εβραίους. Το αποκορύφωμα ήταν όταν προσπαθούσα να καταλάβω γιατί επέστρεψε τελικά μόνος του και υπερήλικας στη Ρωσία, ενώ είχε εγκατασταθεί στις ΗΠΑ, όπου παρέμειναν και τα παιδιά του! Δεν ήθελε, λέει, και του φαινόταν εξοργιστικό και αφύσικο να ζει δίπλα δίπλα τυπικά ισοτίμως με τους μαύρους... Τόσο δημοκράτης!

http://fanthis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9790.html
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Χαζεύοντας λίγο το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου...
- δύσκολη η προσαρμογή στις "αγορασμενες" εθνικές ομάδες, η ανεξάντλητη πηγή της Αφρικής Και της Καραϊβικής γίνεται κι εδώ αντικείμενο αρπαγής. Βέβαια και εδώ ακολουθουν τα γατάκια, πρώτοι οι έλληνες έδειξαν τον δρόμο, ο τύραννος των Συρακουσών Διονυσιος αγοράζε έτοιμες ομάδες ( εξαιρετικά ενημερωτικά τα Βιβλία του Κ. Σιμοπουλου για το... Αρχαίο πνεύμα τ αθάνατο!)
- Μετά από αρκετή ώρα συνειδητοποίησα τι έλειπε! Ρώσοι αθλητές! Αποκλεισμένοι από όλες τις διοργανώσεις γιατί λέει ντοπαρονται (εννοείται...) σε αντίθεση με τους άλλους αθλητές, ειδικά των ΗΠΑ, που τρώνε ελιές, σύκα και πορτοκαλάδα...
Ας ξαναγυρίσουμε στον Καμιλερι, τα -λευκά- σταυρόλεξα και τις βόλτες στη θάλασσα το βραδάκι!
Σχολιο.-  19 Ρώσοι αγωνίστηκαν με ειδική άδεια, υπό τον ...απίθανο τίτλο "Authorized Neutral Athletes"...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τo παιδάκι που ήταν κάτω αιμόφυρτο και φωνάζανε οι φασίστες άποικοι, "ψόφα πουτάνας γιε". Που το ανακρίνανε βίαια με ανήθικες μεθόδους, χωρίς την παρουσία δικηγόρου και το παιδί επαναλάμβανε "δε θυμάμαι", "δε θυμάμαι". Που περιμένανε να πάει 14 για να το περάσουνε στρατοδικείο γιατί οι Παλαιστίνιοι μπορούνε να φάνε ποινές ενηλίκων έτσι. Τώρα του μειώσανε την ποινή από τα 15 στα 9,5 χρόνια.
(Ισραηλ η σκατοχωρα του πλανητη)

Ο ισραηλινός ανώτατος δικαστής προβλέπει τη μείωση της ποινής του Ahmad Manasra κατά 12 ετών
10 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2017 4:10 ΜΜ
BETHLEHEM (Ma'an) - Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ μείωσε την ποινή του 15χρονου Παλαιστίνιου Ahmad Manasra, ο οποίος είχε εμπλακεί σε μια μαχητική επίθεση το 2015, από 12 χρόνια σε εννέαμισι την Πέμπτη, μετά Η οικογένειά του άσκησε έφεση κατά της μακράς ποινής φυλάκισης.
Ο Manasra και ο 15χρονος ξάδερφος Hassan Khalid Manasra μαχαιρώσαν και τραυμάτισαν σοβαρά δύο Ισραηλινούς, ηλικίας 13 και 21 ετών, κοντά στον παράνομο ισραηλινό οικισμό Pisgat Zeev στη γειτονιά Beit Hanina της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ στις 12 Οκτωβρίου 2015 . Την εποχή της επίθεσης, ο Manasra ήταν μόλις 13 ετών.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο Χασάν σκοτώθηκε στη σκηνή από ισραηλινές δυνάμεις, ενώ ο Αχμάντ χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο και τραυματίστηκε σοβαρά.
Ένα βίντεο του Αχμάντ που τραυματίστηκε και αιματηρή στο έδαφος αφού χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο φορτώθηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και πήγε διαδοση. Στο πλάνο, ένας θεατής του Ισραήλ μπορεί να ακουστεί σαφώς λέγοντας: "Πέθανε, γιος μιας wh ***! Die!" Ενώ ένας άλλος λέει στον αστυνομικό να τον πυροβολήσει.
Στα βίντεο που τραβήχτηκαν από τον Μάαν ένα μήνα μετά την επίθεση , οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι βρεθηκαν σε ταινία που έριξε κατάχρηση στο Manasra, στη συνέχεια 13, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του.
Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης , αποφασίστηκε να μειωθεί η ποινή του Manasra κατά δυόμισι χρόνια εν μέρει λόγω των αποδεικτικών στοιχείων ότι ο Manasra διαδραμάτισε δευτερεύοντα ρόλο στην επίθεση.
"Δεν μπορούμε επίσης να αγνοήσουμε την εξαιρετικά νεαρή ηλικία του αναιρεσείοντος και τη διαδικασία αποκατάστασής του", ανέφεραν οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, οι ισραηλινές φυλακές είχαν επίσης ζητήσει τη μείωση της ποινής λόγω της συμπεριφοράς της Manasra από τότε που έλαβε χώρα το έγκλημα.
Η απόφαση ελήφθη «ενόψει του τρόπου με τον οποίο ο αναιρεσείων αντιμετώπισε τα εγκλήματα που διέπραξε, τις γνώσεις που απέκτησε από αυτό, την καλή συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ασφαλή (νεολαία) εγκατάσταση και τώρα στη φυλακή και την εντύπωση της Υπηρεσίας Δοκιμών ότι Μια μακρά φυλάκιση μπορεί να έχει ανεπιθύμητες συνέπειες γι 'αυτόν ", δήλωσε η απόφαση των δικαστών.
Η οικογένεια είχε επίσης αμφισβητήσει τα βαριά πρόστιμα που τέθηκαν στην οικογένεια. Ωστόσο, το αίτημα απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, αφήνοντας την οικογένεια να πληρώσει 27.872 δολάρια σε πρόστιμα για τον τραυματισμένο 13 ετών Ισραηλινό και 22.298 για τους άλλους Ισραηλινούς τραυματίες.
Η δίκη του Manasra αναβλήθηκε αρκετές φορές, κάτι που ορισμένοι σχολιαστές ισχυρίστηκαν ότι ήταν μια συνειδητή κίνηση για να καθυστερήσει την υπόθεση έως ότου επέστρεψε 14 τον Ιανουάριο, οπότε έγινε αρκετά μεγάλος υπό τον ισραηλινό νόμο για να δοθεί ποινή φυλάκισης .
Σύμφωνα με τις ομάδες δικαιωμάτων των κρατουμένων Addameer, συνολικά 320 Παλαιστίνιοι ανηλίκοι φυλακίζονται σήμερα στις ισραηλινές φυλακές.
Οι ανακρίσεις των παλαιστινιακών παιδιών μπορούν να διαρκέσουν έως και 90 ημέρες σύμφωνα με το Addameer, ενώ εκτός από το να χτυπηθούν και να απειληθούν, αναφέρθηκαν επίσης περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και τοποθέτησης σε απομόνωση για να γίνουν ομολογίες, ενώ τα έγγραφα εξομολόγησης που οι αναγκασμένοι να υπογράψουν Στα εβραϊκά - μια γλώσσα που οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι δεν μιλούν.
http://www.maannews.com/Content.aspx?id=778626
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μαραντόνα σε Καπρίλες: Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν ξεπουλήθηκα
Με μήνυμά του στο Facebook απάντησε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο Ενρίκε Καπρίλες, ένας εκ των αρχηγών της δεξιάς αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα.
Ο Καπρίλες είχε υποστηρίξει ότι ο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής δεν θα στήριζε τον πρόεδρο Μαδούρο εάν έπρεπε να ζήσει με 15 δολάρια το μήνα.
«Μακάρι να είχα αυτά τα 15 δολάρια» όταν μεγάλωνα με τα εφτά αδέρφια μου και δεν είχαμε τίποτα να φάμε, απάντησε ο Μαραντόνα, ποστάροντας παράλληλα μια φωτογραφία από το φτωχικο παιδικό του σπίτι στη γειτονιά Βίλα Φιορίτοτου Μπουένος Αϊρες.
«H διαφορά ανάμεσά μας είναι ότι εγώ δεν ξεπουλήθηκα», συμπλήρωσε οΑργεντίνος πρώην ποδοσφαιριστής.
Σε διαφορετικό μήνυμά του ο Μαραντόνα σημείωσε: «Είμαστε Τσαβίστας μέχρι το θάνατο… και όταν ο Μαδούρο διατάξει, θα πολεμήσω σαν στρατιώτης για μια ελεύθερη Βενεζουέλα, απέναντι στον ιμπεριαλισμό και σε αυτούς που θέλουν να υποστείλουν τις σημαίες μας, το πιο ιερό πράγμα. Βίβα Τσάβες, Βίβα Μαδούρο».
Γιος μεγάλου επιχειρηματία της Βενεζουέλας, ο Καπρίλες υπήρξε το νεαρότερο μέλος του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας. Παρόλα αυτά έχασε στις δυο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις απέναντι στον Τσάβες και τον Μαδούρο.
Αργότερα έχασε το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές όταν κατηγορήθηκε για την υποκίνηση των ταραχών του 2014 που στοίχισαν τη ζωή 40 ανθρώπων.
Ο Καπρίλες είχε ιδρύσει μαζί με τον Λεοπόλντο Λόπεζ το πολιτικό κόμμα Primero Justicia, το οποίο κατά διαστήματα χρηματοδοτούνταν από αμερικανικές υπηρεσίες, όπως η NED και η USAID.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Όταν η δουλεία είναι ντροπή : Σήμερα ένας "εργαζόμενος" συνεργάτης της κατοχικής διοίκησης της ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε μοναστήρι της Κερατέας.
Στο μοναστήρι αυτό, μεταξύ των υπέργηρων μοναχών ζει και ένας σεβάσμιος γέροντας που πάσχει από πνευμονική πάθηση και την ώρα της διακοπής λόγω χρέους, ήταν συνδεδεμένος με το μηχάνημα που του παρέχει οξυγόνο...
Εγώ δε θα πω μόνο ένα μεγάλο μπράβο για την άμεση κινητοποίηση των Πολιτών κατά των πλειστηριασμών στα Μεσόγεια, που για μια άλλη φορά έπραξαν το χρέος τους και ξανά έδωσαν οξυγόνο στο γέροντα. Αλλά θα επιστήσω την προσοχή σε όλα αυτά δουλικά υποκείμενα που έφτασαν σήμερα να γίνουν παραλίγο "ΔΟΛΟΦΌΝΟΙ"...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κράτα γερά Βενεζουέλα! Τα κροκοδείλια δάκρυα της Δύσης για τη Βενεζουέλα

Σε μια εποχή σαν τη δική μας που αντί να επικρατεί η χαρά της ζωής , η δημοκρατία, η ειρήνη κι ο πολιτισμός παντού, εστίες πολέμου ανάβουν και φλέγονται κάθε τόσο λόγω της απληστίας και της αδηφαγίας των κεφαλαιοκρατών του πλανήτη, κατάφορη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων γίνεται φανερή κάθε τόσο και μένουμε αδιάφοροι θεατές , βία και αδικία ανελέητη κατά μεγάλου μέρους των κατοίκων του πλανήτη που πάντα τυχαίνει να είναι οι φτωχοί και αδύναμοι- η μεγάλη πλειοψηφία – χωρίς να υπάρχει ίχνος ευαισθησίας γι αυτούς από τους «κρατούντες της Γης, έχουμε τον τελευταίο καιρό την «αγανάκτηση» και τις έντονες διαμαρτυρίες των αργυρώνητων δημοσιογράφων και των κρατούντων της Δύσης για τους πλούσιους «καταπιεσμένους» κατοίκους της Βενεζουέλας από τον «κακό» Μαδούρο και την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας!

Τα μεγαλύτερα κανάλια της Ευρώπης αλλά και όλα σχεδόν της χώρας μας παρουσιάζουν κάθε τόσο κάτι ύποπτους κουκουλοφόρους πότε με ακριβά μπλουζάκια, πότε με πανάκριβα γυαλιά και σακίδια των 200 δολαρίων και πάνω, άλλοτε κάτι διαμαρτυρόμενους με ακριβά τζιπ και αυτοκίνητα ως δήθεν «λαό» της Βενεζουέλας, να τρέχουν στους δρόμους να πετάνε μολότοφ και πέτρες και να διαδηλώνουν για την καταπίεσή τους από την αριστερή κυβέρνηση του νόμιμα εκλεγμένου και επανεκλεγμένου προέδρου Μαδούρο, διαδόχου του αείμνηστου Τσάβες που πολύ είχε «κάτσει στο μάτι της Δύσης και των Αμερικανών και πολλά ψιθυρίζονται για την ασθένεια και τον θάνατό του που πολύ βόλεψε τους εχθρούς του.

(συνεχιζεται στο)
https://solidariagriega.wordpress.com/2017/08/10/%CE%BA%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%BB%CE%B9%CE%B1/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Βενεζουέλα:Βρέθηκε κλεμμένο οπλοστάσιο από τους τρομοκράτες
H Δημοσιογράφος και ανταποκριτής  τού Telesur, Madelein García, αποκάλυψε τήν  Τετάρτη τήν εύρεση όπλων από τήν  Μπολιβαριανής εθνοφυλακή , τά οποία είχαν κλαπεί από το Fort Paramacay στή περιοχή της Βαλένθια
«Βρέθηκαν στό  Carabobo 16 τουφέκια και 18  AK-103, 3 εκτοξευτές χειροβομβίδων, 1 AR15 και 1 πιστόλι »η  Garcia τό  μέσω του λογαριασμού της στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, δημοσιεύοντας φωτογραφίες  τών  όπλψων που βρέθηκαν.
Τήν περασμένη Κυριακή 06 Αυγούστου , μια τρομοκρατική παραστρατιωτική ομάδα, με επικεφαλής τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Juan Caguaripano, απέτυχε παταγωδώς στην προσπάθειά τους να καταλάβουν στρατιωτική βάση στο  Fort Paramacay.
https://solidariagriega.wordpress.com/2017/08/10/%CE%B2%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC/----------------------------------------------------------------------------------------------------------Politico: Έξι Ευρωπαίοι ηγέτες ευμενείς προς Μαδούρο
Πρώτος πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας
11.08.2017 - 09:16
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Αλέξης Τσίπρας, ο πάπας Φραγκίσκος και τέσσερις ηγέτες της αντιπολίτευσης (των Εργατικών στη Βρετανία κ. Τζέρεμι Κόρμπιν, των Podemos στην Ισπανία κ. Πάμπλο Ιγκλέσιας, της «Ανυπότακτης Γαλλίας» κ. Ζαν-Λικ Μελανσόν και ο κ. Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής στο «Κίνημα Πέντε Αστέρων» της Ιταλίας) είναι, κατά την ιστοσελίδα Politico, οι Ευρωπαίοι ηγέτες που υποστηρίζουν τον κ. Μαδούρο της Βενεζουέλας, παρόλο που ολοένα «γίνεται δυσκολότερο να υπερασπιστεί κανείς την προσπάθειά του για περισσότερη εξουσία».
Σε ό,τι αφορά ειδικά τον κ. Τσίπρα, το Politico σημειώνει, ανάμεσα στ΄ άλλα:
Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας από τους λίγους Ευρωπαίους πολιτικούς που πήγαν στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες
«Κάποτε ανέφερε τη Βενεζουέλα ως ένα αντικαπιταλιστικό μοντέλο και οι συνεργάτες του λένε ότι ο Τσάβες είναι ένας από τους ήρωές του, με τον οποίο έχει γεννηθεί την ίδια ημέρα»\
Ο κ. Τσίπρας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είχε επαφές με τη Βενεζουέλα για φτηνό πετρέλαιο, ενώ επιδίωκε και διπλωματική στήριξη σε περίπτωση Grexit
(Σ.Σ. Οι βαθμός υποστήριξης του κ. Μαδούρο από τους έξι αναφερόμενους ηγέτες σαφώς ποικίλλει, από άρνηση καταδίκης και σχετική ουδετερότητα μέχρι καθαρή υπεράσπιση).
http://www.athensvoice.gr/kosmos/politico-exi-eyropaioi-igetes-eymeneis-pros-madoyro
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ονομάστηκε Φρεντ Αστέρ της Ελλάδας και έγινε γνωστός ως Φλερύ μετά από τη συμμετοχή του στο ομώνυμο γαλλικό μπαλέτο.
Ο Γιάννης Παπαντωνόπουλος (Φλερύ), γεννημένος στην Πάτρα το 1914, άρχισε να χορεύει από τα εφηβικά του χρόνια και υπήρξε επί δεκαετίες παρτενέρ της Λίντα Άλμα, συντρόφισσας του Μάνου Κατράκη. Επί χρόνια συνεργάστηκε και με την Εντίθ Πιαφ.
Ενταγμένος στο ΕΑΜ στα χρόνια της Κατοχής, αντιμετώπισε κατόπιν σοβαρά επαγγελματικά προβλήματα, λόγω της αριστερής πολιτικής του τοποθέτησης.
"Δεν φτάνει που 'σαι αδερφή, είσαι και κομμουνιστής", του είπε ειρωνικά ένας τραμπούκος παρακρατικός το 1963, τότε που οργίαζε η καραμανλική τρομοκρατία. Ούτε που κατάλαβε για πότε έφαγε τόσες γροθιές από τον Φλερύ και ήταν ένας από τους πρώτους που νοσηλεύτηκαν στο ΚΑΤ, που μόλις είχε ιδρυθεί!
Ο Γιάννης Φλερύ πέθανε στις 10 Αυγούστου 2001.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΠΕΙΓΟΝ!
Για τους πολιτικούς πρόσφυγες, στο Κέντρο Αιτούντων Άσυλο στο Λαύριο, είναι αναγκαία τα εξής είδη:
Όσπρια, ρύζι, σάλτσες, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, γάλα βρεφικό, γάλα εβαπορέ, ψωμί ή αραβικές πίτες, αλεύρι, φρυγανιές, φρουτόκρεμες, κρέμες και αυγά.
Επίσης, πάνες νούμερο 3, 4 και 5, μωρομάντιλα, σερβιέτες, χαρτί υγείας, σαπούνι, χλωρίνη, σακούλες σκουπιδιών. Παυσίπονα για παιδιά και μεγάλους, αντιβίωση για παιδιά, οινόπνευμα και Betadine.
Ας βοηθήσουμε όσοι μπορούμε. Η κυβέρνηση Τσίπρα άφησε αυτούς τους ανθρώπους στο έλεος ενός παλιανθρώπου. Του Μουζάλα.
Τα είδη συλλέγονται στο Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν. Αριστοτέλους 187 στην Αθήνα, όλο το 24ωρο.
Επισης στο Λαύριο το Κέντρο Κράτησης των Αιτούντων Άσυλο βρίσκεται στην οδό Δουνακάρα 1 (Τ.Κ. 19 500) στο κέντρο της πόλης.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------Κάποιοι, έχουν πρόβλημα με τον αντικομμουνισμό αλλά παράλληλα ντρέπονται να δηλώσουν Κομμουνιστές...
Μετά τους φταίνε οι άλλοι
----------------------------------------------------------------------------------------------------------Βρέθηκε το ημερολόγιο του Χάινριχ Χίμλερ. Ο αρχηγός των δολοφονικών SS έγραφε πότε δολοφονούσε, πότε έτρωγε ή έκανε έρωτα με την γυναίκα και την γραμματέα του. Γιατί ο εμπνευστής του «ολοκαυτώματος» ζούσε διπλή ζωή...
09/08/2016...
Ο αρχηγός των SS Χίμλερ κρατούσε ένα ανατριχιαστικό ημερολόγιο για το πότε δολοφονούσε, έτρωγε, έκανε έρωτα. ΄Όπως αποκαλύπτει η  Deutsche Welle το τετράδιο βρέθηκε σε ρωσικό αρχείο, είναι αυθεντικό και περιέχει νέα σημαντικά στοιχεία για την ηγεσία του ναζιστικού καθεστώτος....
Το ημερολόγιο υπηρεσίας του Χάινριχ Χίμλερ αναμειγνύει πολιτική, μπανάλ θέματα, ιστορίες από την προσωπική του ζωή αλλά και ανατριχιαστικές περιγραφές για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων. «Δείπνο στην καντίνα των μυστικών υπηρεσιών, συζήτηση με τον συνταγματάρχη, πέρασμα από το γκέτο», γράφει στο ημερολόγιο για μια επίσκεψή του στις 9 Ιανουαρίου του 1943 στο γκέτο της Βαρσοβίας. Εκεί όπου οι εθνικοσοσιαλιστές είχαν εγκλωβίσει εκατοντάδες χιλιάδες Πολωνοεβραίους....
Το Γερμανικό Ινστιτούτο Ιστορίας (DHI) της Μόσχας ανακάλυψε σε ένα αρχείο τα επί δεκαετίες χαμένα ημερολόγια του Χίμλερ. Ο «Ραϊχσφύρερ» των SS χαρακτηρίζεται από ιστορικούς ως το νούμερο δύο του ναζιστικού καθεστώτος μετά τον Χίτλερ. Ο Χίμλερ ήταν ο εμπνευστής των στρατοπέδων συγκέντρωσης και ο «αρχιτέκτονας» του σχεδίου της μαζικής εξόντωσης των Εβραίων της Ευρώπης.
Τα ημερολόγια υπηρεσίας του από το 1943/44 θεωρούνταν για δεκαετίες εξαφανισμένα. Τα σημαντικά ιστορικά ντοκουμέντα επέζησαν ως σοβιετική λεία από τον πόλεμο στο κεντρικό αρχείο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας (CAMO) στο Πόντολσκ της Μόσχας. «Μπορούμε να πούμε με ακρίβεια ποιον συναντούσε ο Χίμλερ κάθε μέρα μεταξύ 1943 και 1944, σε ποιο σημείο βρισκόταν κάθε φορά, καθώς και ποιος ανήκε στον στενό κύκλο επιρροής του», λέει ο ιστορικός Ματίας Ουλ του DHI στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων....
Στο ημερολόγιο του Χίμλερ καταγράφονται επίσης, σύμφωνα με την Bild, τακτικά τηλεφωνήματα στη γυναίκα του, Μαργαρίτα και την κόρη του, Γκούντρουν, που είχαν παραμείνει πίσω στην πατρίδα του, την πόλη Γκμουντ στην Τέγκερνζε....
Παράλληλα ο Χίμλερ είχε και σχέση με την πρώην γραμματέα του, Χέτβιγκ Πότχαστ, από την οποία απέκτησε άλλα δυο παιδιά.
Επίσης «εντυπωσιάζουν οι πολλές γνωριμίες που είχε ο Χίμλερ, με τις οποίες προσπαθούσε μέσω των SS να έχει πρόσβαση στην πολιτική, στο κράτος, στους αξιωματικούς ακόμη και στην οικονομία», αναφέρει ο καθηγητής Ουλ.
Μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου του Χίμλερ δίνεται πάντως η εντύπωση ενός κοινωνικού ανθρώπου που ζούσε μια διπλή ζωή, παρουσιάζεται άλλοτε ως ρομαντική ψυχή και άλλοτε ως ψυχρό όργανο ενός απάνθρωπου καθεστώτος. Το όλο αποτέλεσμα μοιάζει με ένα «τερατούργημα», σημειώνει ο Νικολάους Κάτσερ.
Προς το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αυτό πάντως που φαινόταν στις καθημερινές σημειώσεις του ήταν τελικά η δειλία του. Αν και ήταν ένας από τους κύριους υπεύθυνους των ναζιστικών εγκλημάτων, όταν όλα προμήνυαν την ήττα προσπάθησε να δείξει ότι είναι υπέρ της ειρήνης. Έπειτα δραπέτευσε με άλλο όνομα και τελικά αυτοκτόνησε στις 23 Μαΐου του 1945 ενώ είχε πιαστεί αιχμάλωτος από τους Βρετανούς....----------------------------------------------------------------------------------------------------------Roger Waters: Μην κάνετε συναυλίες στο Ισραή
 Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017, 10:21
Μην κάνει κάποια σέξι εμφάνιση μία από τις άφωνες αλλά καλλίπυγες τραγουδίστριες της σύγχρονης εποχής και όλα τα δυτικά Μέσα προβάλλουν την «είδηση».
Δεν είδα, ωστόσο, κάπου να αναμεταδίδονται οι δηλώσεις που έκανε ο θρυλικός Roger Waters των Pink Floyd, αλλά η δικαιολογία είναι αυτονόητη: «Είναι πολιτικές - υπέρ των Παλαιστίνιων και εναντίον του Ισραήλ».
Σε τηλεοπτική συνέντευξη που μεταδόθηκε χθες το βράδυ από το «κόκκινο πανί» για τα αμερικανικά ΜΜΕ, το «RT America», ο Waters έδωσε δημοσιότητα και σε ένα ζήτημα που αποτελεί «ταμπού» για τα αμερικανικά Μέσα: στην κίνηση «Βoycott Israel», που καλεί τα αμερικανικά μουσικά συγκροτήματα να μην κάνουν συναυλίες στο Ισραήλ, όσο συνεχίζεται η κατοχή της παλαιστινιακής γης.
Ο Waters κι άλλοι υποστηρικτές του καλλιτεχνικού μποϊκοτάζ προς το Ισραήλ πρόσφατα είχαν απευθύνει έκκληση στο συγκρότημα των Radiohead να μη δώσουν συναυλία στο Τελ Αβίβ.
Για να πάρουν την απάντηση: «Δεν εγκρίνουμε την ισραηλινή κυβέρνηση, αλλά ούτε τη διακυβέρνηση Τραμπ. Κι όμως δίνουμε συναυλίες στις ΗΠΑ».
Αφού αναφέρθηκε στην ένταση που έχει προκαλέσει μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας η απόφαση Τραμπ για νέα οικονομικά αντίποινα, επέστησε την προσοχή στην επιρροή του ισραηλινού λόμπι, ιδιαίτερα στην περίπτωση των δηλώσεων του Thom Yorke, ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχουν οι Radiohead στο «Boycott Ισραήλ».
Όπως δήλωσε ο Waters στο RT: «Οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται υπό κατοχικό καθεστώς και υπάρχει οργανωμένη αντίσταση εναντίον της κατοχής».
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου γιατί τα αμερικανικά Μέσα δεν μεταδίδουν το μήνυμα του «μποϊκοτάζ στο Ισραήλ», «ούτε καν στα νυχτερινά talk shows», απάντησε: «Δεν γνωρίζουμε αν η εντολή έρχεται από υψηλά ιστάμενους ή από κάπου αλλού. Διαλέχτε».-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Ερυθρός Σταυρός θυμίζει κάποια πράγματα που δεν μας είπαν για τη Μοσούλη
Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017, 09:35
Εδώ και μερικές εβδομάδες τερματίστηκε μία από τις μεγαλύτερες μάχες του αιώνα: για την ανακατάληψη της Μοσούλης στο Ιράκ. Πόσα, όμως, μας αποκάλυψαν και πόσα μας απέκρυψαν τα αποκαλούμενα «διεθνή ΜΜΕ», τα οποία αμάσητα αναμεταδίδουν τα ημέτερα;
# Μήπως ότι η ανατολική Μοσούλη είναι κτισμένη γύρω από την αρχαία Νινεβί που κατοικείται από το 6.000 π.Χ; Κι ότι πριν από 3.000 χρόνια οι άνθρωποι εκείνοι που ζούσαν στην εύφορη γη ανάμεσα στον Τίγρη και τον Ευφράτη ανακάλυψαν τον τροχό;
# Με στρατηγική θέση στον εμπορικό δρόμο που ενώνει τη Συρία με το Ιράκ, το Ιράν, την Τουρκία και την Ασία, αλλά και την Ευρώπη κατοικούσαν εκεί άνθρωποι με έντονη εμπορική δραστηριότητα. Είτε μουσουλμάνοι (σουνίτες και σιίτες), είτε Γεζίντι, είτε Κούρδοι, ή Τουρκμένιοι, χριστιανοί και Αρμένιοι, μονιασμένοι.
# Οι μουσουλμάνοι, οι χριστιανοί και οι Εβραίοι τιμούν τον προφήτη Ιωνά σύμφωνα με τη Βίβλο και o Γιούνους, όπως αναφέρεται στο Κοράνι, δίδασκε στη Νινεβί. Ο τάφος του ήταν ιερό προσκύνημα για χριστιανούς και μουσουλμάνους πιστούς, ώσπου καταστράφηκε στον πόλεμο το 2014.
# Στη Μοσούλη μπορεί να καταγραφεί πως έγινε μία από τις μεγαλύτερες μάχες μετά το Στάλινγκραντ.Οι οδομαχίες, από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2017, σπίτι με σπίτι και δρόμο με δρόμο, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.
# Από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος, πλέον των 800.000 κατοίκων εγκατέλειψαν τις εστίες τους. Οι περιγραφές που έχουν κάνει είναι ανατριχιαστικές: στην προσπάθειά τους να κρυφτούν, πηδούσαν από σπασμένα παράθυρα από σπίτι σε σπίτι, για να γλυτώσουν από ελεύθερους σκοπευτές, ενώ στον δρόμο μαίνονταν μάχες.
# Στη Μοσούλη υπάρχουν πλέον μόνον ερείπια. Το κάθε σπίτι έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τις οδομαχίες ή τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Κι όχι μόνον οι κατοικίες. Τα δημόσια κτήρια, τα εμπορικά καταστήματα, οι δρόμοι, οι γέφυρες έχουν καταστραφεί.
Όσο για τις οικογένειες που τόλμησαν να επιστρέψουν μετά την ανακατάληψη της πόλης από τις ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις, είναι τυχερές, εάν έχουν έστω και για λίγες ώρες ηλεκτρικό ρεύμα στη γειτονιά τους ή παροχή νερού, καθώς ελάχιστα αντλιοστάσια και ηλεκτρικοί υποσταθμοί παροχής ρεύματος λειτουργούν. Με τη βοήθεια της Ερυθράς Ημισελήνου επισκευάσθηκαν πρόχειρα οκτώ αντλιοστάσια για την παροχή νερού σε 600.000 κατοίκους της ανατολικής Μοσούλης.
Όσοι, δε, διαθέτουν τα απαιτούμενα χρήματα δεν γνωρίζουν πού να βρουν τρόφιμα, καθώς η αγορά δεν λειτουργεί και ο ανεφοδιασμός είναι ανεπαρκής.
Καθημερινά ο Ερυθρός Σταυρός σε συνεργασία με την ιρακινή Ερυθρά Ημισέληνο προσπαθεί να ανεφοδιάσει με τα απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα τους καταυλισμούς των προσφύγων, υπό πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες αυτήν την εβδομάδα έφθασαν τους 50 βαθμούς Κελσίου.
Τις τελευταίες ημέρες, μοιράσθηκαν 15.000 φιάλες με νερό και 129.000 φραντζόλες φρέσκο ψωμί. Αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στη Μοσούλη περισσότεροι από 2.500 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.
Ξεπερνούν τους 40.000 οι νεκροί - τίμημα της απελευθέρωσης από τη «Συμμαχία των Προθύμων»
Το σημαντικότερο, όμως, που ουδέποτε μεταδόθηκε από τα δυτικά Μέσα, είναι ο τραγικός απολογισμός: Περισσότεροι από 40.000 άμαχοι πολίτες έχασαν τη ζωή τους κατά την επιχείρηση «απελευθέρωσης» της Μοσούλης από την «αντιτρομοκρατική συμμαχία» υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
Και το πιο σημαντικό: η συντριπτική πλειονότητά τους δεν σκοτώθηκε από το αποκαλούμενο Ισλαμικό Χαλιφάτο αλλά από τη «Συμμαχία» που ήρθε να τους «απελευθερώσει».
Η σφαγή στη Μοσούλη εντάσσεται στο απερίγραπτο από τους ιστορικούς «Ιρακινό Ολοκαύτωμα» και στην «Ιρακινή Γενοκτονία» που ανάγεται στην ιστορία της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας. Ο πρώτος που έκανε την αποκάλυψη ήταν ο ειδικευμένος σε ειδήσεις γύρω από τη Μέση Ανατολή δημοσιογράφος Patrick Cockburn, από τις στήλες της ιστοσελίδας του βρετανικού «Independent». Ποιο αμερικανικό έντυπο Μέσο θα τολμούσε να δημοσιεύσει κάτι ανάλογο…
Απέναντι στη βαρβαρότητα των φανατικών τζιχαντιστών του ISIS που επικαλούνται εξτρεμιστική φονταμενταλιστική ισλαμική ιδεολογία, η απάντηση από την «ειρηνοποιό Δύση» ήταν η καταστροφή των ιρακινών πόλεων Μοσούλη, Ραμάντι και Φαλούγα.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραιτήθηκε η Ντελ Ποντε επειδή δεν μπόρεσε να «στριμώξει» τον Άσαντ
Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017, 09:07
Carla Del Ponte: Μη με ρωτήσετε τώρα πια είναι η κυρία. Οι παλιότεροι θα πρέπει να τη θυμούνται όταν έδινε την υπέρ πάντων μάχη εναντίον του Σλομπόνταν Μιλόσεβιτς. Ήταν τότε για ακόμη μία φορά όργανο εκείνων που πρωτοστατούσαν στη διάλυση της αλήστου μνήμης Γιουγκοσλαβίας.
Τώρα την είχαν βάλει να πρωτοστατήσει στο παιχνίδι για την καταδίκη ως «εγκληματία πολέμου» του προέδρου της Συρίας Άσαντ και επί πέντε χρόνια συντόνιζε τις προσπάθειες της επιτροπής.
Η είδηση; Η διορισμένη ως εισαγγελέας στο ερευνητικό σώμα του ΟΗΕ, για την καταδίκη για εγκλήματα πολέμου και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, Carla Del Ponte, υπέβαλε την παραίτησή της.
Ο λόγος; Για να εκφράσει έτσι τη δυσαρέσκειά της για εκείνο που περιέγραψε ως «έλλειψη πολιτικής βούλησης να τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους και να παραπεμφθούν οι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου στη Συρία».
«Παραιτούμαι! Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας δεν επιθυμούν τη Δικαιοσύνη» δήλωσε στην ελβετική εφημερίδα «Blick».
Η παραίτηση της Del Ponte έρχεται επειδή τόσο η ίδια όσο και η επιτροπή στην οποία είχε τεθεί επικεφαλής δεν κατόρθωσαν να αντιπαρατεθούν στα ρωσικά επιχειρήματα ώστε να στριμώξουν τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ -όπως επιθυμούσαν οι Αμερικανοί εντολείς της- και να του αποδοθούν εγκλήματα πολέμου. Λες και εκείνος ήταν που ξεκίνησε το αιματοκύλισμα στη Συρία.
Παραδέχτηκε, πάντως, στις δηλώσεις της πως οι υποστηριζόμενοι από τη Δύση καθικια ισλαμοφασιστες μισθοφοροι  «είναι ως επί το πλείστον εξτρεμιστές που έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου. Αλλά δεν παρελειψε να πει και το χοντροκομμενο ψεμα της  ότι και η συριακή κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».
Παράλληλα, υποστήριξε πως «στη Συρία έγιναν εγκλήματα που δεν είχαν σημειωθεί ούτε στη Ρουάντα ούτε στην πρώην Γιουγκοσλαβία», όπου συμμετείχε ως εντεταλμένη σε αντίστοιχες διερευνητικές επιτροπές.
Είναι προφανές πως η «κυρία» που τόσο ενδιαφερόταν να παραπέμψει τους υπευθύνους για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» δεν έβλεπε από την αρχή τα εγκλήματα των ισλαμοφασιστων μισθοφορων της δυσης, τους οποίους θεωρούσε «καλά παιδιά» παρά τους βιασμούς, τις πυρπολήσεις χωριών και τα βασανιστήρια στους στρατιώτες που συλλάμβαναν. Η ανησυχία της είχε ενταθεί ιδιαίτερα όταν άρχισαν οι κυβερνητικές δυνάμεις να παίρνουν το επάνω χέρι.
Πάντως, μετά την παραίτησή της, στην ερευνητική επιτροπή παραμένουν -ακόμη- δύο μέλη.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κολομβία: Ο ELN ενδέχεται να κηρύξει μονομερώς κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου
Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017, 01:01
Ο Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) ενδέχεται να κηρύξει μονομερώς κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου στη χώρα τον επόμενο μήνα εάν δεν μπορέσει να επιτευχθεί συμφωνία με την κυβέρνηση του προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος για μια αμοιβαία εκεχειρία, δήλωσε ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της οργάνωσης των ανταρτών.
Ο ELN και η κυβέρνηση του Σάντος συνεχίζουν να διαπραγματεύονται στον Ισημερινό μια συμφωνία η οποία θα επιτρέψει να υπάρξει ανακωχή ανάμεσα στις δύο πλευρές κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, η οποία αναμένεται να γίνει σε περίπου έναν μήνα. Ωστόσο μέχρι στιγμής η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί.
«Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες ώστε η κατάπαυση του πυρός να είναι διμερής, αλλά εάν αυτό δεν είναι κατορθωτό θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο μιας μονομερούς εκεχειρίας», δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Πάμπλο Μπελτράν, ο επικεφαλής των διαπραγματευτών του ELN.
«Η αγιότητά του ο Φραγκίσκος είναι ένας πάπας που φρόντισε η εκκλησία να ξαναρχίσει να σκέφτεται τις φτωχές και κοινωνικά αποκλεισμένες πλειοψηφίες. Είναι ένας προοδευτικός πάπας και ό,τι μπορούμε εμείς οι Κολομβιανοί να κάνουμε για να τον υποδεχθούμε θα αποτελέσει μια χειρονομία (σ.σ. ευγνωμοσύνης) για την υποστήριξη που προσέφερε στην ειρηνευτική διαδικασία», πρόσθεσε ο ίδιος.
Η κυβέρνηση και ο ELN, η δεύτερη μεγαλύτερη οργάνωση ανταρτών της Κολομβίας, άρχισαν επίσημα τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις τον Φεβρουάριο, έπειτα από μυστικές επαφές που διαρκούσαν τρία χρόνια.
Ο Σάντος απαιτεί πριν διατάξει να ανασταλούν οι εχθροπραξίες ο ELN να σταματήσει τις απαγωγές, τις ενέργειες εναντίον υποδομών και αμάχων, όμως οι αντάρτες αντιτείνουν ότι οι ενέργειές τους έχουν κυρίως αμυντικό χαρακτήρα και στόχο την αντιμετώπιση των επιχειρήσεων του στρατού εναντίον τους.
Ο ELN, ο οποίος κατά τις αρχές στην Μπογοτά διαθέτει ακόμη περίπου 2.000 μαχητές, χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και των κρατών μελών της ΕΕ. Άντλησε έμπνευση από την επανάσταση της Κούβας και είχε την υποστήριξη ριζοσπαστών καθολικών ιερωμένων όταν ξεκίναγε τη δράση του το 1964.
Ο Μπελτράν τόνισε εξάλλου ότι ο ELN ανέπτυξε δυνάμεις σε περιοχές που έλεγχε η οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), η οποία υπέγραψε συμφωνία ειρήνης με την κυβέρνηση στα τέλη της περασμένης χρονιάς.
Πολλά εδάφη που μέχρι πρότινος έλεγχαν οι μαχητές των FARC καταλήφθηκαν από ακροδεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις και ο ELN αποφάσισε να αναλάβει πρωτοβουλία για την προστασία του άμαχου πληθυσμού, εξήγησε ο Μπελτράν.
Θα είναι δύσκολο να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για μια οριστική συμφωνία ειρήνης πριν ο Σάντος αποχωρήσει από την προεδρία το 2018 κι επομένως οι συνομιλίες πρέπει να προχωρήσουν τόσο ώστε η επόμενη κυβέρνηση να είναι αναγκασμένη να τις συνεχίσει και να τις ολοκληρώσει, σημείωσε εξάλλου ο επικεφαλής διαπραγματευτής του ELN.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το Ιράν δεν αναγνωρίζει και πολύ σωστά το Κράτος του Israhell. Αποτέλεσμα ήταν να αποκλείσουν δια παντός από την Εθνική Ιράν, τους δύο παίκτες του Πανιωνίου που έπαιξαν κόντρα στην ομάδα του Κράτους Κατοχής, Μακάμπι---------------------------------------------------------------------------------------------------------------Στείλτε τον Θεόφιλο Γ στον αγύριστο! Και να πάρει μαζί του και τον Νεντανιάχου

Ιερουσαλήμ για  πώληση: Οι Χριστιανοί σε  αγώνα με την εκκλησία για την μεταφορά χριστιανικης γης σε αποίκους

#Κατοχή
Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία αντιμετωπίζει την Παλαιστινιακή οργή για την πώληση γης σε άκρα δεξιά ισραηλινά σύνολα στα ανατολικά της πόλης
Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017 16:37

Παλαιστίνιοι Χριστιανοί δεσμεύθηκαν να πολεμήσουν την πώληση εκκλησιαστικής γης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ σε Ισραηλινούς έποικους μέσα σε μια διαμάχη που έσκαψε την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Τα μέλη της Εκκλησίας είπαν στο MEE ότι η δράση διαμαρτυρίας και, αν ήταν απαραίτητο, η κατοχή των χώρων ήταν οι τελευταίες διαθέσιμες επιλογές για να αποφευχθεί η μετάβαση τριών ακινήτων στην Παλιά Πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από τη συνέχιση, αφού ένα δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η πώληση ήταν νόμιμη.
Ένα περιφερειακό δικαστήριο της Ιερουσαλήμ αποφάνθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι η αμφισβητούμενη συμφωνία του 2004, η οποία είχε αντιμετωπίσει τους ισχυρισμούς για δωροδοκία και απάτη, ήταν νόμιμη.
Ο Ateret Cohanim, ένας ακροδεξιός ισραηλινός οικιστής που σκοπεύει να δημιουργήσει εβραϊκή πλειοψηφία στην Παλιά Πόλη, είναι ο αγοραστής των τριών ακινήτων.
Η συμμετοχή του προκάλεσε έντονη οργή στους Παλαιστίνιους όταν έσπασε η είδηση της συμφωνίας το 2005.
Η σημερινή εκκλησία ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ 'προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τη συμφωνία, η οποία υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του προκατόχου του Ειρηναιου. Ο Ειρηναίος καταργήθηκε από τη θέση του και υποβιβάστηκε στο βαθμό του μοναχού όταν αποκαλύφθηκε η συμφωνία το 2005.
Σε αγγελία που δημοσιεύθηκε στην παλαιστινιακή εφημερίδα Al-Quds, ο πατριάρχης Θεόφιλος καταδίκασε την απόφαση του δικαστηρίου και δεσμεύτηκε να τον προσβάλει. "Θα ασκήσει όλες τις προσπάθειες και τα νομικά και οικονομικά μέσα για να ακυρώσει αυτή τη συμφωνία", ανέφερε.
Ισχυρισμοί της ελληνικής κυριαρχίας
Ωστόσο, η διαφήμιση δεν μπόρεσε να καθησυχάσει τους θυμωμένους λατρευτές της εκκλησίας, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Παλαιστίνιοι Άραβες και είναι δυσαρεστημένοι με την ελληνική κυριαρχία της εκκλησίας τους.
"Όλες οι ορθόδοξες εκκλησίες στον κόσμο είναι εθνικές", δήλωσε στο MEE ο Alif Sabbagh, μέλος του Κεντρικού Ορθοδόξου Συμβουλίου στο Ισραήλ.
"Η βουλγαρική εκκλησία, για παράδειγμα, έχει βουλγαρική ηγεσία, η ελληνική στην Ελλάδα έχει ελληνική ηγεσία, η ίδια στη Ρωσία, στη Ρουμανία ... εκτός από εμάς, η εκκλησία μας έχει ελληνική ηγεσία".
Οι επικριτές του Θεόφιλου επίσης επισημαίνουν άλλες πωλήσεις γης που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα ως απόδειξη εναντίον του πατριάρχη. Τους τελευταίους μήνες οι Άραβες χριστιανοί έκαναν κάθιστικη διαμαρτυρια και πορείες εναντίον του, φέρνοντας πανό που τον ονόμαζαν "ανάξιο".
"Αυτός ο άνθρωπος [Θεόφιλος] έρχεται να πουλήσει και να εγκαταλείψει τις ιδιότητές μας", δήλωσε ο Sabbagh.
Τον Ιούλιο, 14 τοπικά ορθόδοξα ιδρύματα αποφάσισαν να μποϋκοτάρουν τον Θεόφιλο και την εκκλησιαστική σύνοδο.
"Όλοι οι σύμβουλοι και οι επιτροπές δήλωσαν ένα πλήρες μποϋκοτάζ του πατριάρχη σε όλα τα επίπεδα και κάθε φορά αν είναι ιδιωτικά ή δημόσια", δήλωσε ο Sabbagh.
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο Sabbagh είπε ότι οι Χριστιανοί πρέπει να κινητοποιήσουν και να αναλάβουν δράση για να εμποδίσουν τους εποίκους να αναλάβουν τις ιδιοκτησίες.
"Το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει μια αλλαγή είναι αν αναλάβουμε δράση και διεξάγουμε διαμαρτυρίες", είπε. "Πρέπει να κινητοποιήσουμε τους ανθρώπους, τους νέους, ενάντια σε αυτό".
Ο πατριάρχης Atallah Hanna, Αρχιεπίσκοπος της Σεμπαστιάς, ένα χωριό κοντά στη Ναμπλούς, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, και ένας από τους λίγους παλαιστίνιους αρχιεπίσκοπους της εκκλησίας, δήλωσε στο MEE ότι "όσοι πωλούν τις ιδιοκτησίες μας και τα ορθόδοξα έργα μας δεν εκπροσωπούν την εκκλησία".
"Είμαστε εντελώς αντίθετοι και αρνούμαστε αυτήν την ύποπτη συμφωνία. Θα έχει πολύ επικίνδυνες συνέπειες για τον χαρακτήρα της Παλιάς Πόλης ».
Δύο από τα ακίνητα που πωλούνται στον Ateret Cohanim βρίσκονται στην πύλη Jaffa, την κύρια είσοδο στην χριστιανική συνοικία της Παλιάς Πόλης. Αυτά τα δύο ακίνητα, τα ξενοδοχεία Imperial και Petra, είναι μεγάλα, καλά τοποθετημένα ακίνητα και θα επέτρεπαν στον Ateret Cohanim να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Παλιά Πόλη. Η ομάδα αναμένεται τώρα να καταθέσει εντολές έξωσης έναντι των σημερινών ενοικιαστών.
"Δεν αρκεί να μιλάμε απλώς εναντίον της συμφωνίας, πρέπει να αναλάβουμε δράση εναντίον της. Πρέπει να σταματήσουμε φυσικά τους εποίκους να πάρουν τα ξενοδοχεία ", δήλωσε ο Αρχιεπισκοπος  Χάνα, που κάλεσε τους Χριστιανούς να καταλάβουν τις τοποθεσίες εάν ειναι απαραίτητο.
Το Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό.
Παλαιστίνιοι Χριστιανοί διαμαρτύρονται εναντίον του Πατριάρχη Ι Irenaios για την πώληση εκκλησιαστικής γης σε Ισραηλινούς αποίκους, Απρίλιος 2005 (AFP)
Μυστικές ομάδες προγραμματιστών προκαλούν ανησυχία στο Ισραήλ
Η πώληση των ακινήτων, η οποία πρωτοεμφανίστηκε το 2005, βυθίστηκε σε αντιπαραθέσεις και ισχυρισμούς για δωροδοκία και απάτη. Ο εκπτωτος πατριάρχης ισχυρίστηκε ότι έγινε χωρίς γνώση του και κατηγόρησε έναν φευγαλέο ελληνικό οικονομικό σύμβουλο, τον Νίκο Παπαδήμα, για να σφυρηλατήσει την υπογραφή του και να δεχθεί δωροδοκίες από τον Ateret Cohanim.
Ο Παπαδήμας, που είχε έδρα την Ιερουσαλήμ, παρέμεινε χωρίς προειδοποίηση το 2005, όταν έφθασε στο φως η συμφωνία.
Επανήλθε ξανά το 2013 όταν συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Αθήνας βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης.
Ο Ειρηναίος έφερε πανω του το κύρος της οργής και εξαναγκάστηκε να παραιτηθει από τη θέση του, παρά το ότι οι πατριάρχες  συνήθως υπηρετούν μέχρι το θάνατο. Ο Ειρηναιος αρνήθηκε έντονα τη συμμετοχή του στη συμφωνία, ισχυριζόμενος ότι είχε κατασκευαστεί από τους αντιπάλους του και συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι είναι ο νόμιμος πατριάρχης.
Έκτοτε ο Ειρηναίος έχει κλειστει σε ένα κελι σε ένα από τα μοναστηρι του πατριαρχείου με περιορισμένη επαφή με τον έξω κόσμο. Ισχυρίζεται ο αντίπαλός του στην εκκλησία και, ειδικότερα, ο Θεόφιλος, του απαγόρευσε να δεχτεί τους επισκέπτες και αρνείται να φύγει καθώς πιστεύει ότι δεν θα του επιτραπεί να γυρισει ξανά.
Ο Θεόφιλος και το πατριαρχείο λένε ότι η απομόνωση του Ειρηναίου είναι εθελοντική και ότι αρνήθηκε να αναγνωρίσει τις νόμιμες διαδικασίες που τον απομάκρυναν από τη θέση του.
Η κύρια επαφή του Ειρηναιου με τον έξω κόσμο είναι η καθημερινή παράδοση φαγητού, που του φερνει ένας Παλαιστίνιος μουσουλμάνος και βρεισκει στο παράθυρό του σε πλαστική σακούλα.
Τα ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης  ανέφεραν ότι οι κάτοικοι κοντά στον πατριάρχη λένε ότι η εκκλησία, η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στο Ισραήλ, ακόμη και κατεχοντας το έδαφος κάτω από το ισραηλινό κοινοβούλιο, την Κνεσέτ, έχει τεθεί υπό την τεράστια πίεση των ισραηλινών αρχών να πουλήσουν την ακίνητη περιουσία .
Μεγάλο μέρος της γης διοικείται ήδη από το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο, το οποίο το μισθώνει στη δεκαετία του 1950, και οι εκκλησιαστικοί εμπιστευματοδόχοι δήλωσαν ότι η εκκλησία διατηρεί λίγο πραγματικό έλεγχο επί της ακίνητης περιουσίας. Το εβραϊκό εθνικό ταμείο είναι μια σιωνιστική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1901 για να αγοράσει γη για εβραϊκό οικισμό της Παλαιστίνης.
Άλλες προσφορές γης που αφορούν την εκκλησία και τους μυστικούς αγοραστές έχουν έρθει στο φως πρόσφατα , υπονομεύοντας τον ισχυρισμό της εκκλησίας ότι είναι ενάντια στην πώληση εκκλησιαστικής γης.
Η εκκλησία έχει πουλήσει ακίνητα και μεγάλες εκτάσεις γης σε ιδιώτες επενδυτές στη Δυτική Ιερουσαλήμ, Jaffa κοντά στο Τελ Αβίβ και στην Καισάρεια στις ακτές της Μεσογείου, συχνά  μυστικά και χωρίς συνεννόηση με τους σημερινούς ενοικιαστές που φοβούνται την έξωση όταν λήγουν οι μισθώσεις τους.
Η ταυτότητα του αγοραστή σε μία συμφωνία δεν αποκαλύφθηκε, προκαλώντας ανησυχία στο Ισραήλ.
"Είναι ακόμα πιθανό να ανακαλύψουμε ότι χώρες όπως το Ιράν και το Κατάρ μπορεί να βρίσκονται πίσω από αυτές τις μυστικές ομάδες προγραμματιστών, πράγμα που θα ήταν αντίθετο με ολόκληρο το σιωνιστικό ήθος", δήλωσε η Ραχήλ Αζάρια, βουλευτής του Ισραήλ σε συνεδρίαση της επιτροπής του Knesset τον Ιούλιο.
Ο πρώην αντιδήμαρχος της Ιερουσαλήμ σχεδιάζει νομοθεσία η οποία θα απαιτούσε την έγκριση πωλήσεων εκκλησιαστικής γης από μια επιτροπή Knesset και ότι οι αγοραστές πρέπει να είναι ισραηλινοί πολίτες ή εταιρείες.

http://www.middleeasteye.net/news/schism-jerusalem-palestinian-christians-pledge-fight-sale-church-lands-1390795373

σχολιο.- Ο πατριάρχης Ειρηναιος κατηγορήθηκε FALSELY για συμμετοχή στη συμφωνία με τον Ateret Cohanim. Η Παλαιστινιακή Αρχή αργότερα τον απαλλάσσει από τις κατηγορίες. Απορρίφθηκε λανθασμένα το 2005 και υποβιβάστηκε στην ιδιότητα του μοναχού από τους φιλόδοξους σφετεριστές οι οποίοι είναι οι ίδιοι πιασμένοι τώρα κρυφά πωλώντας εκκλησιαστικές ιδιοκτησίες. Ο Πατριάρχης Ειρηναίος είναι ο Δικαιωματικα, Αληθινός Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ και πρέπει να επανεγκατασταθεί και ο ψεύτικος, παράνομος Θεόφιλος και οι λοχοι του στρατου του να καταστραφούν από τους ορθόδοξους πιστούς και τις κυβερνητικές αρχές της Ιερουσαλήμ.
Σχολιο.- Κανείς δεν σταματά τους Παλαιστινίους να σχηματίσουν τη δική τους 'Ορθόδοξη' εκκλησία
Οι Έλληνες δεν θα απονέμουν το Πατριαρχείο στους Παλαιστίνιους δεν υπαρχει περιπτωση.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------10/8/17
Ο Καραϊσκάκης και οι αρνητές στράτευσης

Ο Καραϊσκάκης, ο Αχιλλέας της Ρούμελης, και όλοι οι νέοι και αρχαίοι καπεταναίοι του Γένους, στους αρνητές στράτευσης, εφάρμοζαν κάτι περίεργες και «σκοταδιστικές πρακτικές», ως θα έλεγε μια προοδευτική συνιστώσα...
Στην νεότερη εποχή εξόχως αποκαλυπτική και ξεκαρδιστική είναι η τακτική του στρατάρχη της Ρούμελης, του Καραϊσκάκη. Αυτός, όπως γράφει ο Δημήτρης Φωτιάδης στη βιογραφία του, «έσερνε ένα γυναικείο παλιόβρακο, γνωστό σ’ όλο το ασκέρι του με τ’ όνομα το βρακί της Κατερίνας, που το φόραγε στους φοβιτσιάρηδες. Όταν η πατρίδα κινδύνευε και ήθελε ο στρατηγός να στρατολογήσει πολεμιστές πήγαινε στα χωριά και τους μάζευε.
Όσους κρύβονταν, τους κιοτήδες, «τις σαπιοκοιλιές», όπως τους ονόμαζε ο Καραϊσκάκης, τους ξετρύπωνε και τους ανάγκαζε να φορέσουν «το βρακί της Κατερίνας». (Η Κατερίνα ήταν περιβόητο για την ελευθεριότητα το γύναιο της περιοχής.)
Όσοι λαγόκαρδοι και κιοτήδες φορούσαν «το βρακί» ντροπιάζονταν διά βίου και συνήθως εξαφανίζονταν, για να γλιτώσουν τον περίγελω του κόσμου και κυρίως των οικείων τους, μανάδων, αδελφών και γυναικών τους. Εκείνα τα χρόνια «μιλούσαν οι καρδιές, τώρα μιλούν τα χρήματα» (Κανάρης). Οι λιποτάκτες ατιμάζονταν ως ανάξιοι της πατρίδας.

Αναστήθηκε το Γένος από ανθρώπους «τρελούς» σαν τον Καραϊσκάκη, που με τις ηρωικές «αποκοτιές τους» έδιναν θάρρος. Χαρακτηριστικό το παρακάτω επεισόδιο, το οποίο αναφέρει ο Φωτιάδης (σελ. 111). Συνήθιζε στις μάχες ο στρατηγός να προκαλεί τους Τούρκους με βρισιές και χοντρά πειράγματα. «Μέσα στο ξάναμμα της μάχης», (στο Κομπότι, στις 8 Ιουνίου του 1821), τους φωνάζει:
- Ουχά, κιοτήδες, σταθείτε ωρέ να πολεμήσετε!
- Ποιος είσαι εσύ ωρέ, που θα μας πεις κιοτήδες;
- Είμαι ο γιος της καλογριάς και σας χέζω!
- Εμάς, γκιαούρη, χέζεις;
- Εσάς μεμέτηδες!
- Περίμενε, μπάσταρδε, να σε πιάσουμε, να σε σουβλίσουμε και τότες βλέπεις τι θα κρένει ο πισινός σου!
- Εμένα, ωρέ, θα σουβλίσετε;
- Εσένα, ωρέ, Καραϊσκάκη!
- Αμ τότες σταθήτε ν’ ακούσετε από τώρα τι κρένει (=λέει) ο πισινός μου!
Πηδάει πάνω σ’ ένα βράχο, ξεβρακώνεται, τεντώνει γυμνό τον κώλο του στους οχτρούς και τους φωνάζει:
- να ωρέ Τούρκοι…!
Ήταν όμως κρυμμένος κοντά ένας Τούρκος, τον πυροβόλησε και είδε και τρόμαξε να γιατροπορευτεί από το βόλι που τον βρήκε «στα μεριά». Όταν όμως έγινε το βαυαροκρατούμενο κρατίδιο οι αγωνιστές παραμερίστηκαν και τα αξιώματα πήγαιναν στους απειροπόλεμους πολιτικάντηδες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, η Κίνα θα παραμείνει ουδέτερη σε περίπτωση που η Κορέα επιτεθεί πρώτη. Αν όμως πρώτα επιτεθούν οι ΗΠΑ με σκοπό την αλλαγή καθεστώτος, τότε η Κίνα θα επέμβει και θα τους αποτρέψει.
Ε, σταματήστε λοιπόν να είστε φλώροι και ισαποστάκηδες στο θέμα της Κορέας.

Η Κίνα λέει ότι θα υπερασπιστεί τη Βόρεια Κορέα σε περίπτωση αμερικανικής εισβολής
11/8/2017

Η εκδοχή της κινεζικής επίσημης εφημερίδας Global Times αναφέρει τις κόκκινες γραμμές της Κίνας: η Κίνα θα επεμβαίνει σε περίπτωση εισβολής των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα για να εμποδίσει την αλλαγή καθεστώτος.

Καθώς ο πόλεμος των λέξεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας συνεχίζει να αυξάνεται, μια ολοένα και πιο θυμωμένη και ανησυχημένη Κίνα έδωσε στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάν μια ξεκάθαρη δημόσια υπαινιγμό για το πού βρίσκονται οι κόκκινες γραμμές της.
Η υπόδειξη ήρθε σε ένα άρθρο στο περιοδικό Global Times, μια εφημερίδα που ανήκε στην επίσημη εφημερίδα People's Daily, η οποία χρησιμοποιείται συχνά από την κινεζική κυβέρνηση για να εκφράσει τις απόψεις της, αλλά αισθάνεται ότι μπορεί να είναι πολύ προκλητική για την επίσημη αεροπορία.
Επομένως, τα άρθρα του περιοδικού Global Times δεν έχουν το ίδιο βάρος με τα άρθρα της People's Daily ή το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ή φυσικά δημόσιες δηλώσεις της κινεζικής κυβέρνησης. Ωστόσο, αντικατοπτρίζουν την επίσημη κινεζική σκέψη και θα πρέπει να διαβάζονται ως τέτοια, ειδικά αφού η διατύπωσή τους επιλέγεται προσεκτικά εκ των προτέρων.
Το περιοδικό Global Times, στο οποίο η Κίνα έχει υποδείξει τις κόκκινες γραμμές της, υποβαθμίζει τον κίνδυνο του πολέμου. Λέει ότι η θυμωμένη ρητορεία Ουάσινγκτον και Πιονγκγιάνγκ εκτοξεύονται ο ένας στον άλλο είναι ανόητη πατρίδα. Σχετικά με αυτό είναι σχεδόν βέβαιο. Ωστόσο, λέει επίσης ότι αυτή η μεγαλειότητα διακινδυνεύει τον πόλεμο, διότι και οι δύο πλευρές διακινδυνεύουν την ταπείνωση, αν υποχωρήσουν
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η πιθανότητα του πολέμου είναι πολύ χαμηλή. Αν ο πόλεμος ξεσπάσει πραγματικά, οι ΗΠΑ δύσκολα θα αποκομίσουν οποιαδήποτε στρατηγική συγκομιδή και η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίσει πρωτοφανείς κινδύνους. Η Βόρεια Κορέα έχει ως στόχο να ωθήσει τις ΗΠΑ να διαπραγματευτούν μαζί της, ενώ οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγξουν τη Βόρεια Κορέα. Ούτε μπορούν να επιτύχουν το στόχο τους, έτσι ανταγωνίζονται για να κλιμακώσουν τις εντάσεις, αλλά ούτε θέλουν να αναλάβουν την πρωτοβουλία να ξεκινήσουν έναν πόλεμο.
Ο πραγματικός κίνδυνος είναι ότι μια τέτοια απερίσκεπτη μάχη μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένους υπολογισμούς και σε στρατηγικό «πόλεμο». Δηλαδή, ούτε η Ουάσινγκτον ούτε η Πιονγκγιάνγκ θέλουν πραγματικά τον πόλεμο, αλλά ο πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει ούτως ή άλλως, επειδή δεν έχουν την εμπειρία της τοποθέτησης Ένα ακραίο παιχνίδι υπό έλεγχο.
Χθες σε ένα άρθρο για το The Duran είπα ότι η υπομονή της Κίνας με τις ΗΠΑ ήταν σχεδόν εξαντληθεί και η συντακτική παγκόσμια φορές ευθέως λέει αυτό, βάζοντας τις ΗΠΑ στο ίδιο επίπεδο της παιδικότητας, όπως η Βόρεια Κορέα και λέγοντας ότι η Κίνα έχει δώσει την ελπίδα να πείσει αυτούς Δύο χώρες να αρχίσουν να συμπεριφέρονται σαν ενήλικες. Λέει ότι υπό το φως αυτής της «απερίσκεπτη» συμπεριφορά και από τις δύο πλευρές - με το μεγαλύτερο βάρος να συμπεριφέρονται υπεύθυνα είναι όμως πρώτα απ 'όλα στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι είναι μακράν το ισχυρότερο κόμμα - Κίνα οφείλει να καταστήσει σαφές στις δύο πλευρές ό, τι του Κόκκινες γραμμές είναι
Το Πεκίνο δεν είναι σε θέση να πείσει την Ουάσινγκτον ή την Πιονγιάνγκ να υποχωρήσει αυτή τη στιγμή. Πρέπει να καταστήσει σαφή τη στάση του σε όλες τις πλευρές και να τους καταστήσει κατανοητό ότι όταν οι ενέργειές τους θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Κίνας, η Κίνα θα απαντήσει με σταθερό χέρι.
Τότε έρχεται η σαφής δήλωση του τι είναι οι κόκκινες γραμμές και τι θα κάνει σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης
Η Κίνα θα πρέπει επίσης να καταστήσει σαφές ότι εάν η Βόρεια Κορέα ξεκινά πυραύλων που απειλούν το πρώτο αμερικανικό έδαφος και οι ΗΠΑ ανταποδίδει, η Κίνα θα παραμείνει ουδέτερη. Εάν οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα πραγματοποιήσει απεργίες και να προσπαθήσουν να ανατρέψουν το καθεστώς της Βόρειας Κορέας και να αλλάξει το πολιτικό σχέδιο της χερσονήσου της Κορέας, η Κίνα θα τους αποτρέψει από το να κάνει έτσι.
http://theduran.com/china-says-will-defend-north-korea-in-event-of-us-invasion/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------Όταν σου έλεγαν πως στη Σοβιετική Ένωση πέθαιναν από την πείνα και ζούσαν με συσσίτια...
..τώρα σου λένε τα ίδια για τη Βενεζουέλα, τη Συρία, την Κούβα, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας κι όσες χώρες παράμένουν Αδέσποτες κι Αδούλωτες!---------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΥΕΜΕΝΗ
«Παράδεισος της χολέρας» το αποτέλεσμα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης
ΣΑΝΑΑ.--
«Η Υεμένη είναι ο παράδεισος της χολέρας. Είναι η συνταγή της καταστροφής», δήλωσε χτες μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους ο Τζορτζ Κχούρι, επικεφαλής του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων στην Υεμένη, χωρίς βεβαίως να δείξει την αιτία αυτής της κατάστασης, που είναι η ιμπεριαλιστική επέμβαση που πραγματοποιεί η Σαουδική Αραβία με τους συμμάχους της εδώ και δυο χρόνια, με πρόσχημα θρησκευτικές διαφορές, αλλά στην πραγματικότητα για τον γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής.
Ο Κχούρι σημείωσε ότι οι επιδημίες χολέρας που καταγράφονται από τον περασμένο Οκτώβρη στην Υεμένη οφείλονται στην πλήρη διάλυση των υποδομών της χώρας (από τις δυνάμεις επέμβασης...) σε αποχέτευση, ύδρευση, ηλεκτροδότηση, βασικές υπηρεσίες Υγείας, αποκομιδή απορριμμάτων. Επισήμανε πως στην Υεμένη καταγράφονται πλέον τα περισσότερα θύματα από χολέρα παγκοσμίως και τόνισε πως τα θύματα στη φτωχότερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου είναι πλέον πολύ περισσότερα μέσα στον τελευταίο χρόνο από τα πάνω από 9.000 άτομα που πέθαναν στην Αϊτή από το 2010 λόγω χολέρας.
Στοιχεία της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού αναφέρουν ότι ένας στους 120 Υεμενίτες έχει αρρωστήσει από χολέρα. Από τις 27 Απρίλη έχουν επιβεβαιωθεί «επισήμως» πάνω από 2.000 θάνατοι εξαιτίας της συγκεκριμένης επιδημίας, ενώ πλέον υπολογίζεται ότι κάθε μέρα αρρωσταίνουν εξαιτίας του ακάθαρτου νερού, της έλλειψης αποχέτευσης και αποκομιδής σκουπιδιών πάνω από 5.000 άνθρωποι. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρουν πως πλέον στην Υεμένη πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι εμφανίζουν τα πρώτα συμπτώματα χολέρας.
Η εικόνα της καταστροφής συμπληρώνεται και από το γεγονός πως πλέον συμπληρώνουν σχεδόν ένα χρόνο απλήρωτοι αρκετές δεκάδες χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές σε όλη τη χώρα, λόγω της κόντρας για τον έλεγχο των δημόσιων αποθεματικών ταμείων που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση που έχουν φτιάξει Σιίτες Χούτι, στην πρωτεύουσα Σαναά και στο μεγαλύτερο τμήμα της βόρειας Υεμένης, και σε εκείνη του Προέδρου Χάντι, που ελέγχει νότιες περιοχές της Υεμένης.
Παράλληλα, χτες, εκπρόσωπος της διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Νορβηγικό Προσφυγικό Συμβούλιο» δήλωσε πως η πολύμηνη αναστολή λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά σκοτώνει πλέον περισσότερους ανθρώπους από τις βόμβες που ρίχνουν στη χώρα την τελευταία διετία οι Σαουδάραβες και οι σύμμαχοί τους. Ο ίδιος υποστήριξε ότι πολλοί ασθενείς πεθαίνουν, είτε επειδή δεν μπορούν να μεταφερθούν αεροπορικώς για νοσηλεία, είτε επειδή δεν μπορούν να φτάσουν στη χώρα επαρκείς ποσότητες φαρμάκων και ιατρικού υλικού. Εξέφρασε έτσι την ανησυχία πως οι νεκροί του πολέμου είναι πάνω από τους 10.000 που αναφέρονται συχνά στον απολογισμό θυμάτων του διετούς πολέμου.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΡΑΗΛINONAZI  ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νέες κατεδαφίσεις σπιτιών Παλαιστινίων
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--
Οι μπουλντόζες των ισραηλινοναζιστικών κατοχικών δυνάμεων δεν σταματούν, καθώς πλέον σε καθημερινή βάση κατεδαφίζουν σπίτια και ζωές Παλαιστινίων.
Χτες, ένα 24ωρο μετά την κατεδάφιση σπιτιών τριών οικογενειών Παλαιστινίων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινοναζιστικός στρατός κατέστρεψε τα σπίτια άλλων τριών οικογενειών, στο πλαίσιο της τακτικής της «συλλογικής τιμωρίας» που εφαρμόζει. Αφορμή έδωσαν οι επιθέσεις που εξαπέλυσαν μέλη των τριών οικογενειών σε βάρος των ισραηλινοναζιστικών κατοχικών δυνάμεων τον περασμένο Ιούνη.
Τα σπίτια που ισοπεδώθηκαν από τις μπουλντόζες του ισραηλινοναζιστικού στρατού βρίσκονταν στο χωριό Ντέιρ Αμπού Μάσαλ της Δυτικής Οχθης.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΣΥΡΙΑ
Ο στρατός ανακατέλαβε μεθοριακές περιοχές
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Στην ανακατάληψη στρατηγικής σημασίας περιοχών της νότιας επαρχίας Σουέιντα, στα σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία, προχώρησε χτες ο συριακός στρατός.
Ρεπορτάζ της συριακής δημόσιας τηλεόρασης ανέφερε πως ανακατελήφθη περιοχή έκτασης 1.300 τ.χλμ. καθώς και ορισμένοι παρακείμενοι λόφοι στρατηγικής σημασίας, έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις με δυνάμεις τζιχαντοφασιστών.
Νωρίτερα, το αντικυβερνητικό «Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Συρια» ανακοίνωσε χτες πως τουλάχιστον πέντε πυροτεχνουργοί του «Ισλαμοφασιστικού κράτους» στάλθηκαν σε περιοχές της επαρχίας Χομς, πως τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και νάρκες, προκαλώντας εκρήξεις που οδήγησαν στο θάνατο 39 στρατιώτες και τραυμάτισαν άλλους 25.
«Υποχώρηση» των αντιπάλων βλέπει η Σααμπάν
Η Δρ. Μπουτάινα Σααμπάν, σύμβουλος πολιτικών υποθέσεων του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Ασαντ, μιλώντας στη συριακή τηλεόραση υποστήριξε ότι οι Αρχές της χώρας στην παρούσα φάση κινούνται σε δύο κατευθύνσεις: α) Στην απελευθέρωση κάθε ίντσας εδάφους της χώρας και β) την καταβολή όλων των δυνατών προσπαθειών για την ανάσχεση της αιματοχυσίας στη Συρία.
Υποστήριξε ότι η επίθεση και οι συγκρούσεις κατά της Συρίας και οι προσπάθειες για διαίρεση και εισβολή από το καθεστώς του Ερντογάν «έχουν τελειώσει» και πως οι εξελίξεις στα πεδία της μάχης και η πραγματικότητα «απέδειξαν πως είμαστε ανίκητοι και πως θα απελευθερώσουμε τη χώρα από την τρομοκρατία».---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΡΙΑΝΤ.-- Ισοπεδωμένη είναι σχεδόν μία από τις παλιότερες συνοικίες της ανατολικής σαουδαραβικής πόλης Αουαμίγια, όπου ζει σημαντικό μέρος της σιιτικής μειονότητας, μετά τις κατεδαφίσεις χιλιάδων σπιτιών και επιχειρήσεων από τον στρατό και τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, που ακολούθησαν πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟΥΡΚΙΑ
Νέες συλλήψεις αντιπολιτευόμενων
ΑΓΚΥΡΑ.--
Συνεχίστηκε και χτες στην Τουρκία το μπαράζ συλλήψεων από την κυβέρνηση του ισλαμογασιστα σουλτανου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν κατά 35 ανθρώπων, περιλαμβανομένων εννέα δημοσιογράφων, που θεωρούνται μέλη του δικτύου. Κατηγορούνται ως μέλη «ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης» και ανάμεσά τους περιλαμβάνεται και ο διευθυντής της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Birgun», Μπουράκ Εκιτζί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο «Ανατολού», οι ύποπτοι φέρεται να ήταν χρήστες του «ByLock», μιας κρυπτογραφημένης εφαρμογής μηνυμάτων του δικτύου και μέλη του τμήματος ΜΜΕ του δικτύου.
Πάντως, μέχρι τώρα έχουν κλείσει περίπου 150 ΜΜΕ και σύμφωνα με την Ενωση Δημοσιογράφων γύρω στους 150 συναδέλφους τους βρίσκονται στη φυλακή, ενώ υπολογίζεται ότι κρατούνται γύρω στις 50.000 ύποπτοι για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος και περίπου 150.000 υπάλληλοι έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του «Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» θέλει να προχωρήσει από τη νέα σχολική χρονιά στην ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση του εκπαιδευτικού προγράμματος από τη θρησκεία του Ισλάμ (κατάργηση της διδασκαλίας της Θεωρίας της Εξέλιξης, ή δυνατότητα των ιμάμηδων να διδάσκουν στα σχολεία), κάτι που δημιουργεί αντιδράσεις σε σημαντικά τμήματα των εργαζομένων. Το ΚΚ Τουρκίας οργανώνει καμπάνια συλλογής υπογραφών ώστε να μην προχωρήσει αυτός ο σχεδιασμός της κυβέρνησης. Καθημερινά πραγματοποιεί εξορμήσεις και ενημερώνει το λαό, τον καλεί να αντισταθεί στον σκοταδισμό και ταυτόχρονα να οργανώσει τον ταξικό αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΚΟΥΒΑ
Περίεργη υπόθεση με Αμερικανούς διπλωμάτες που ... κουφαίνονται
Μια περίεργη υπόθεση είναι σε εξέλιξη εδώ και μήνες, σχετικά με τους διπλωμάτες των ΗΠΑ που υπηρετούν στην Αβάνα της Κούβας. Από το φθινόπωρο του 2016, λίγο διάστημα μετά τη μερική αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών (επί Προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, το 2015), διαπιστώθηκαν για αρκετούς υπαλλήλους σοβαρά προβλήματα ακοής. Μετά από έρευνα οι αμερικανικές υπηρεσίες θεωρούν ότι οι υπάλληλοι αυτοί είχαν εκτεθεί σε κάποια συσκευή εκπομπής ήχου που προκάλεσε τη βλάβη. Για τον λόγο αυτό ενημέρωσαν τις κουβανικές αρχές και το Μάη του 2017 προχώρησαν στην απέλαση 2 Κουβανών διπλωματών από την πρεσβεία της χώρας στην Ουάσιγκτον. Πάντως, υπό καθεστώς ανωνυμίας, οι Αμερικανοί ερευνητές δεν αποκλείουν την περίπτωση πίσω από την υπόθεση να βρίσκεται τρίτο κράτος.
Η κουβανική πλευρά είχε προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα και ενημέρωνε τους Αμερικανούς. Λόγω δε του ότι το θέμα ξαναβγήκε στην επικαιρότητα, την Τετάρτη το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση. Σε αυτή σημειώνεται ότι είχαν ενημέρωση για τα περιστατικά από τις 17 Φλεβάρη 2017, οπότε ξεκίνησαν ενδελεχή έρευνα και ενημέρωναν τις αμερικανικές αρχές, ενώ αύξησαν και τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τις διπλωματικές κατοικίες. Χαρακτηρίζουν δε τις απελάσεις διπλωματών «μη δικαιολογημένες και προϊόν παρεξήγησης».
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, η Κούβα τηρεί τη Συνθήκη της Βιέννης του 1961 για τις διπλωματικές σχέσεις, σε ό,τι αφορά την προστασία και ακεραιότητα των διπλωματικών υπαλλήλων και των οικημάτων των διπλωματικών αποστολών. Σημειώνει καταλήγοντας: «Η Κούβα δεν επέτρεψε και δεν θα επιτρέψει το κουβανικό έδαφος να χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε δράση κατά διπλωματών και των οικογενειών τους. Επίσης, επιβεβαιώνει την πρόθεσή της για συνεργασία ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».