Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Σαββατο 12 Αυγουστου 2017


Η Συρία απελευθερώνει το τελευταίο οχυρό του Daesh στο Homs
Ο συριακός στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις του έχουν διωξει τους τρομοκράτες του Takfiri Daesh από το τελευταίο τους φρούριο στην κεντρική επαρχία Homs της Συρίας.
Τα συριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το Σάββατο ότι η βασική πόλη της al-Sukhna είχε καθαριστεί πλήρως από τους τρομοκράτες της Daesh.
Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν συριακούς στρατιώτες που πυροδότησαν εορταστικούς πυροβολισμούς και έδειξαν τις ερημικές εκτάσεις και τα κρησφύγετα των τρομοκρατών στην πόλη.
Η Sukhna απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα που χωρίζουν το Homs από τη γειτονική επαρχία Dayr al-Zawr. Το τελευταίο είναι το τελευταίο έδαφος στην αραβική χώρα όπου η Νταές διατηρεί σχετικά ουσιαστική παρουσία.
Η κυβέρνηση είχε επίσης τις δυνάμεις της να εισέλθουν στο Dayr al-Zawr από το νότο.
Ξεχωριστά, ο ανταποκριτής Τύπου της τηλεόρασης της Συρίας Mohamad Ali ανέφερε από τη βορειοδυτική πόλη Suwayda ότι ο στρατός κατάφερε να φτάσει στα σύνορα με την Ιορδανία για πρώτη φορά από το 2011, όταν άρχισε η μαχητικότητα στη Συρία.
Οι επιτυχημένες επιχειρήσεις απελευθέρωσαν μια έκταση γης μήκους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων.
Ο Τύπος του δημοσιογράφου της τηλεόρασης δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε πλέον αποκτήσει τον έλεγχο πολλών φυλακισμένων συνόρων και εμπόδισε τα μαχητικά σημεία διείσδυσης στα κοινά σύνορα.
Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε τη βορειοδυτική πόλη του Χαλέπι στα τέλη του περασμένου έτους, παρέχοντας το βαρύτερο πλήγμα στους μαχητές από την έναρξη της κρίσης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δηλώνεις Ιδιωτικός Πρωτόβουλος και θέλεις ν' ασχοληθείς με την ενέργεια.
Μάλιστα σου λέει η ΔΕΗ. Και τι θα θέλατε από εμάς;
Απλά πράγματα: Το δίκτυό σας να το χρησιμοποιώ δωρεάν, τις μονάδες παραγωγής σας (υδροηλεκτρικά εργοστάσια, εξορύξεις λιγνίτη, μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού από φυσικό αέριο) και ό,τι τέλος πάντων έχετε για να πουλήσω ρεύμα.
Μα αυτά κόστισαν αμέτρητα δις στους φορολογούμενους, πώς θα σας τα δώσω τζάμπα; λέει η ΔΕΗ.
Αρχίζουν ΟΛΑ τα ΜΜΕ να φωνάζουν πως γίναμε Σοβιετία και κυνηγάμε την ιδιωτική πρωτοβουλία.
Ο Ιδιωτικός Πρωτόβουλος τρίβει τα χέρια του.
Οπισθοχωρεί η ΔΕΗ.
Δεν ησυχάζει ο Ιδιωτικός Πρωτόβουλος, θα κάνω επενδύσεις φωνάζει τάχαμ. Αλλά θα με δανείσετε γιατί δεν βγαίνω μάναμ μερικά δις θα μου δώσετε, και έχω πρόσωπο στην αγορά, όταν μπορέσω θα σας τα επιστρέψω.
Πάλι τα κανάλια κλπ.
Παίρνει και τα δάνεια από τις τράπεζες που πτώχευσαν αλλά τις ανακεφαλαιοποιήσαμε.
Πάλι δεν ησυχάζει ο Ιδιωτικός Πρωτόβουλος: ναι αλλά θέλω και φτηνό το ρεύμα γιατί ο ανταγωνισμός κλπ.
Μα η τιμή που ζητάτε είναι πολύ κάτω από το κόστος.
Ξανά μανά τα κανάλια κλπ τελικά το ρεύμα το αγοράζει τόσο που θα συνέφερε τη ΔΕΗ να το αγοράζει από τον Ιδιωτικό Πρωτόβουλο αντί να το παράγει. Αλλά η ανάπτυξις δεν την αφήνει να επιμείνει.
Νομίζετε πως τώρα πια θα ησύχαζε ο Ιδιωτικός Πρωτόβουλος ε;
Αμ δε!
Τι άλλο θέλεις πχια, φωνάζει έξαλη η ΔΕΗ;
Μα πελάτες, πού θα πουλήσω το ρεύμα αν δεν μου δώσεις τους πελάτες σου;
Του δίνει και εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες, γιατί τα κανάλια κλπ.
Μέσα σ' ένα χρόνο ο Ιδιωτικός Πρωτόβουλος κέρδισε ΕΝΑ ΔΙΣ με την ικανότητά του στην επιχειρηματικότητα.
Όσα θα χρειάζονταν ΟΛΟΙ οι άνεργοι για να έχουν ένα πολύ καλό εισόδημα.
Αλλα εσείς οι Μπυθουλαίοι πού να καταλάβετε πως ήρθε επιτέλους η ανάπτυξις και βρίζετε τον Ιδιωτικό Πρωτόβουλο που προσπαθεί ο καημένος να μη γίνουμε Σοβιετία.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΙΟΟΟΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ !;;
Γίνονται προσπάθειες από ρώσσους βουλευτές, λέει, να απαγορευτεί ταινία που δείχνει έναν νεαρό τσάρο (τσαροπούλι να πούμε) να ερωτευεται και να κάνει σεξ!
Γιατί;; Μα διότι μόλις προ λίγων ετών,λέει, ανακήρυξαν το συγκεκριμένο τσαρόπουλο σε `Αγιο της Ρώσικης εκκλησίας (σφαγιασθέντα υπό των μπολσεβίκων φυσικά) και δεν συνάδει ο `Αγιος να γαμεί!
Ποιάαα παντόφλα, ποιοοό κάστανο! ;;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν Σημερα 12 Αυγούστου 2013 στην Αθήνα(Περιστέρι),ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης έχασε τη ζωη του από τα σιχαμερά ανδρείκελα του κράτους,τους ελεγχτές-μπάτσους των αστικών συγκοινωνιών για ένα εισιτήριο.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ...ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΑΜΕ
ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκάδες χιλιάδες στη Βόρεια Κορεα σε συγκέντρωση μετά από νέες απειλές Τραμπ για πόλεμο.

Την Τετάρτη, οι δρόμοι της Πιονγκγιάνγκ ήταν γεμάτοι με ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στις δηλώσεις του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υποσχόμενος "φωτιά και οργή" για τη χερσόνησο. Οι μαζικές συγκεντρώσεις έγιναν στην πλατεία Κιμ Ιλ σουνγκ, σε μια επίδειξη κυριαρχίας και δύναμης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑφωτο/την παραγκα του Μαραντονα οταν ηταν μικρος
«Μακάρι να είχα αυτά τα 15 δολάρια» όταν μεγάλωνα με τα εφτά αδέρφια μου και δεν είχαμε τίποτα να φάμε, απάντησε ο Μαραντόνα, ποστάροντας παράλληλα μια φωτογραφία από το παιδικό του σπίτι στη γειτονιά Βίλα Φιορίτο του Μπουένος Αϊρες.
(απαντηση του Μαραντονα στον Καπρίλες, ένας εκ των αρχηγών της δεξιάς αντιπολίτευσης) που είχε υποστηρίξει ότι ο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής δεν θα στήριζε τον πρόεδρο Μαδούρο εάν έπρεπε να ζήσει με 15 δολάρια το μήνα)
«H διαφορά ανάμεσά μας είναι ότι εγώ δεν ξεπουλήθηκα», συμπλήρωσε ο Αργεντίνος πρώην ποδοσφαιριστής.
Σε διαφορετικό μήνυμά του ο Μαραντόνα σημείωσε: «Είμαστε Τσαβίστας μέχρι το θάνατο… και όταν ο Μαδούρο διατάξει, θα πολεμήσω σαν στρατιώτης για μια ελεύθερη Βενεζουέλα, απέναντι στον ιμπεριαλισμό και σε αυτούς που θέλουν να υποστείλουν τις σημαίες μας, το πιο ιερό πράγμα. Βίβα Τσάβες, Βίβα Μαδούρο».
Γιος μεγάλου επιχειρηματία της Βενεζουέλας, ο Καπρίλες υπήρξε το νεαρότερο μέλος του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας. Παρόλα αυτά έχασε στις δυο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις απέναντι στον Τσάβες και τον Μαδούρο.
Αργότερα έχασε το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές όταν κατηγορήθηκε για την υποκίνηση των ταραχών του 2014 που στοίχισαν τη ζωή 40 ανθρώπων.
Ο Καπρίλες είχε ιδρύσει μαζί με τον Λεοπόλντο Λόπεζ το πολιτικό κόμμα Primero Justicia, το οποίο κατά διαστήματα χρηματοδοτούνταν από αμερικανικές υπηρεσίες, όπως η NED και η USAID.

Σχολιο.- Στην αυτοβιογραφια του, "εγώ, ο Ντιέγκο" γράφει... "Όταν έβρεχε ήταν καλύτερα να στεκομασταν έξω από σπίτι παρά μέσα". Επίσης σημείωνε, "εμείς παρ ότι ειμασταν 8 παιδιά ήμασταν τυχεροί. Ο πατέρας μου δούλευε σε ένα εργοστάσιο χαρτιού και είχαμε πάντα φαγητό στο σπίτι μας. Τι νομίζετε, δεν υπήρχαν άλλοι πιτσιρικάδες πιο μπαλαδοροι από μένα; και βέβαια υπήρχαν. Αλλά αυτοί δεν είχαν πάντα φαγητό στο τραπέζι. Πολλές φορές ο προπονητής μας στις ακαδημίες της Argentino Juniors, όταν είχαμε παιχνίδι το Σάββατο, πήγαινε 2 κιλά κρέας στο σπίτι καποιων παιδιών ώστε να φάνε και να δυναμώσουν τα πόδια τους και να μπορέσουν να παίξουν".




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν είναι hot-spots! Είναι η πιο παλιά κρατική δομή στην Ελλάδα για πρόσφυγες. Το να κλείσει το Λαύριο είναι σαν να θέλουν να θάψουν μια ιστορία προσφυγιάς, αλλά κι αγωνιστών , είναι σαν να έχουν κάνει ντιλ με την Τουρκία . Είναι ντροπή ! Είναι ξευτίλα! Το ζήτημα δεν είναι μόνο ανθρωπιστικό είναι κυρίως πολιτικό . Είναι άλλη μια χάρη στον σουλτάνο . Είναι άλλη μια προδοσία για έναν λαό που θεωρεί κι έχει την αντίσταση ζωή . Τα παιδία τραγουδούν : 'Berxwedan jiyane εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=QzIUNvTLWY8 που πάει να πει στα κουρδικά : «η αντίσταση είναι ζωή» . Η κυβέρνηση ίσως επέλεξε τον Αύγουστο γνωρίζοντας ότι πολλοί δεν μπορούμε να είμαστε εκεί …Όσοι είναι Αττική και κυρίως αυτοί που ξέρουν κάτι παραπάνω ... μπορούν και πρέπει να αποδείξουν ότι εκτός από την αντίσταση ΖΩΗ είναι κι η αλληλεγγύη .

 Η κυβέρνηση «βάζει λουκέτο» στα hot-spots των Κούρδων στο Λαύριο
Ο ρόλος της Άγκυρας και οι καταγγελίες των προσφύγων
Η κυβέρνηση κλείνει τα χοτ-σποτ στο Λαύριο. Ήδη από την 1η Αυγούστου αποχώρησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, υπό την επίβλεψη του οποίου λειτουργούσαν τα δύο καμπ, και έτσι οι πρόσφυγες κυρίως οικογένειες Κούρδων- έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Το ρεπορταζ μπήκε στις δομές, συζήτησε με τους πρόσφυγες, και κατέγραψε την κατάσταση και τις ανησυχίες τους. Οι ίδιοι πιστεύουν ότι το κλείσιμο δεν είναι τυχαίο, καθώς κάτι τέτοιο έχει ζητήσει επανειλημμένα η Άγκυρα.
Πενήντα οικογένειες Κούρδων, 320 άτομα, ανάμεσά τους 170 παιδιά. Υπάρχουν και τρεις οικογένειες Αφγανών. Κάποιοι μένουν εκεί 20 χρόνια. Κάποιοι άλλοι ήρθαν την τελευταία διετία, κυνηγημένοι από τους τζιχαντιστές. Τώρα, μετά την αποχώρηση του Ερυθρού Σταυρού, καθώς έληξε η σύμβαση που είχε με το Δημόσιο, μένουν ξεκρέμαστοι. Οι ίδιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μείνουν, καθώς το στρατόπεδο στο Λαύριο έχει για τους ίδιους και ιστορική, συμβολική αξία.
 «Δεν θα φύγουμε από δω. Αν θέλει το υπουργείο να γίνει φασαρία, θα γίνει. Αν μας στείλουν ΜΑΤ και φαντάρους, πιστεύω ότι θα μας συμπαρασταθούν όλοι οι Έλληνες», λέει ο Νουρρεντίν,  Κούρδος πρόσφυγας.
«Εδώ υπάρχουν παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι, άρρωστοι, τραυματίες πολέμου. Δεν έχουμε υποστήριξη, καμμιά βοήθεια, σχεδόν τίποτα. Τα παιδιά μας πεινάνε», συμπληρώνει η Φατιμά, επίσης Κούρδισσα που μένει στο στρατόπεδο.
Σε δυο συναντήσεις που είχαν με το Γιάννη Μουζάλα, ο ίδιος τους είπε ότι θα βρεθεί λύση, χωρίς να τους εξηγήσει όμως τι θα απογίνουν. Εδώ και δέκα μέρες ζουν από τρόφιμα που μαζεύουν αλληλέγγυοι.
Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει αποφασίσει να κλείσουν τα μισά χοτ-σποτ σε όλη τη χώρα και οι πρόσφυγες να μείνουν σε διαμερίσματα. Οι Κούρδοι όμως του Λαυρίου, δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση. Θεωρούν ότι η απόφαση να κλείσει το κέντρο είναι πολιτική. Καθώς το έχει ζητήσει κατ' επανάληψη ο Ερντογάν.
Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι σε αυτό το χώρο, στο κέντρο του Λαυρίου, γίνεται εκπαίδευση ένοπλων ανταρτών του Πε-Κα-Κα. Η αλήθεια είναι ότι παντού υπάρχουν σημαίες του Κουρδιστάν, λάβαρα και συνθήματα της απελευθερωτικής οργάνωσης των Κούρδων, και φωτογραφίες του κρατούμενου ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Όπως υπάρχουν και πολλά δορυφορικά πιάτα, για να παρακολουθούν εκπομπές από τα παράνομα στην Τουρκία, κουρδικά κανάλια.
Η κυβέρνηση όμως κλείνει και το δεύτερο χοτ-σποτ στο Λαύριο, αν και δεν βρίσκεται μέσα στην πόλη. Σε αυτό υπάρχουν μόνο κοντέϊνερ, όπου μένουν ογδόντα Κούρδοι, από τους οποίους τα σαράντα παιδάκια.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΥΠ: Διακινούσε γυναίκες για πορνεία ο Λαγός
09:20 | 01 Οκτ. 2013
Σύμφωνα με απόρρητο φάκελο της ΕΥΠ που δημοσιεύουν τα ΝΕΑ, ο συλληφθείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, δραστηριοποιούνταν στην νύχτα. Παράνομη οπλοφορία, εκβιασμοί, προστασία σε νυχτερινά κέντρα, διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία, «σπάσιμο» επιταγών: Είναι κάποιες από τις ασχολίες με τις οποίες είχε καταπιαστεί ο βουλευτής του νεοναζιστικού κόμματος.
τι λες βρε παιδι μου,ο τραμπουκος μπραβος του Κεφαλαιου,με τις διασυνδεσεις με τον υποκοσμο,διακινουσε γυναικες ? πεφτω απο τα συννεφα!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουμε στρατεύματα σε όλο τον κόσμο και η Βενεζουέλα είναι πολύ κοντά, δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εισβολής στη Βενεζουέλα
12/08/2017
«Έχουμε πολλές επιλογές για την Βενεζουέλα και παρεμπιπτόντως δεν πρόκειται να αποκλείσω την ανάληψη στρατιωτικής δράσης» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ και συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν στρατεύματα σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ο ίδιος απέφυγε να διευκρινίσει εάν θα πρόκειται για επίθεση από συμμαχία χωρών ή εάν θα πραγματοποιηθεί μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου δήλωσε ότι μέχρι τη στιγμή που έγιναν οι δηλώσεις Τραμπ, δεν είχαν λάβει καμία σχετική εντολή από το Λευκό Οίκο σχετικά με τη Βενεζουέλα.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες ο διευθυντής της CIA είχε αναφερθεί σε επαφές που είχε με αξιωματούχους στην Κολομβία και το Μεξικό, με αντικείμενο την ανατροπή του προέδρου Μαδούρο.
Οι πρόεδροι Τσάβες και Μαδούρο έχουν κατηγορήσει τις ΗΠΑ για τη διοργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2002 ενώ απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής πρεσβείας, που κυκλοφόρησαν από το Wikileaks, αποδείκνυαν ότι αμερικανικές υπηρεσίες χρηματοδοτούσαν με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ηγετικά στελέχη της δεξιάς αντιπολίτευσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Ναι, οκ, πάλι θα βγω κακιά, φασιστάκι κλπ κλπ, αλλά ένα πράγμα δεν αντέχω με την καμμία! Την εκμετάλλευση ανθρώπων και δη παιδιών, έτι περαιτέρω προσφυγόπουλων.
Τα έχουν χρησιμοποιήσει πάμπολλες φορές οι City Plazίτες, για να προωθήσουν το "θεάρεστο" έργο τους απ το οποίο αποκομίζουν τεράστια οφέλη εις βάρος προσφύγων και εμού.
Αλλά ρε ηλίθιοι στήσατε ολόκληρο "παιχνίδι" για να φανεί ότι πήγατε εκδρομή και θάλασσα τα 30 προσφυγόπουλα, τα φωτογραφίσατε, τα πλασάρατε, κεντρικό σαλόνι τα είχε η ΕΦΣΥΝ, ήταν ανάγκη την επόμενη μέρα να πετάξετε τα κόκκινα κουβαδάκια στους κάδους της Αχαρνών;
Ας τα δίνατε σε κανένα φτωχό παιδάκι...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Η Συντακτική Συνέλευση καταδικάζει τις «αισχρές απειλές» του Ντόναλντ Τραμπ
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017, 19:30
Η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας εξέφρασε σήμερα τη συμπαράστασή της στον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο ενώπιον των «αισχρών απειλών» που διατύπωσε ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον της χώρας της Νότιας Αμερικής.
«Απορρίπτουμε τις άνανδρες, προκλητικές και αισχρές απειλές» του Τραμπ εναντίον της «ιερής εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας» έγραψε η πρόεδρος του σώματος, Ντέλσι Ροντρίγκες στον λογαριασμό της στο Twitter.
Η Συντακτική Συνέλευση «θα ενεργήσει για να συντροφεύσει» τον πρόεδρο Μαδούρο «στην άμυνα» της χώρας, συμπλήρωσε η ίδια.
«Έχουμε πολλές επιλογές για την Βενεζουέλα, περιλαμβανομένης μιας πιθανή στρατιωτικής επιλογής εάν καταστεί αναγκαίο» δήλωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, από το Νιου Τζέρσεϊ, όπου βρίσκεται σε διακοπές.
Οι δηλώσεις αυτές χαρακτηρίστηκαν «πράξη παραφροσύνης» από τον υπουργό Άμυνας της Βενεζουέλας, Βλαντίμιρ Παντρίνο, ο οποίος προειδοποίησε ότι σε περίπτωση επίθεσης «όλοι μας θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και την εθνική κυριαρχία της αγαπημένης μας Βενεζουέλας».
Άμεση στις απειλές του Ντόναλτ Τραμπ ήταν η αντίδραση του υπουργού Άμυνας της Βενεζουέλας, Βλαντίμιρ Παντρίνο, ο οποίος χαρακτήρισε την κίνηση του Αμερικανού προέδρου «τρέλα» λέγοντας:
«Είναι μια πράξη τρέλας. Είναι μια πράξη ακραίου εξτρεμισμού. Τις ΗΠΑ κυβερνά μια εξτρεμιστική ελίτ».
«Ως στρατιώτης, στέκομαι στο πλευρό των βενεζουελανών ενόπλων δυνάμεων και του λαού. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε όλοι στις πρώτες γραμμές της υπεράσπισης των συμφερόντων και της κυριαρχίας της αγαπημένης Βενεζουέλας», πρόσθεσε.
Τις απειλές Τραμπ σχολίασε και ο υπουργός Πληροφόρησης Ερνέστο Βιγέγκας αποκαλώντας το σχόλιο «άνευ προηγουμένου απειλή εναντίον της εθνικής κυριαρχίας».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Τραμπ ότι απειλεί τη σταθερότητα της Λατινικής Αμερικής
 Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017, 19:51
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατηγόρησε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι θέλει να απειλήσει τη σταθερότητα της Λατινικής Αμερικής με την «επιπόλαιη απειλή» μιας «στρατιωτικής επιλογής» μπροστά στην κρίση που συνταράσσει την χώρα.
«Η επιπόλαιη απειλή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στοχεύει στο να οδηγήσει τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική σε μια σύρραξη που θα διατάρασσε, μόνιμα, τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής μας» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος ανέγνωσε μια ανακοίνωση εξ ονόματος του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα κράτη της Mercosur απορρίπτουν τη χρήση βίας στη Βενεζουέλα
 Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017, 19:36
Η εμπορική ένωση κρατών της Νότιας Αμερικής Mercosur απορρίπτει το ενδεχόμενο χρήσης βίας στη Βενεζουέλα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εστάλη από το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής σήμερα, μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε με στρατιωτική επέμβαση.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο διάλογος και η διπλωματία είναι τα μόνα αποδεκτά μέσα για την προώθηση της δημοκρατίας στη Βενεζουέλα.
Το Περού καταδικάζει την απειλή για χρήση βίας στη Βενεζουέλα και διαπραγματεύεται μια γραπτή απάντηση από κοινού με άλλα κράτη στην περιοχή, αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Ρικάρντο Λούνα σε μια δήλωση που στάλθηκε σήμερα αποκλειστικά στο πρακτορείο Ρόιτερς,  την ώρα που η Λίμα ανακοίνωσε την απέλαση του πρέσβη της Βενεζουέλας στην χώρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περίπου 3,5 εκατ. Βορειοκορεάτες ζήτησαν να καταταγούν στις ένοπλες δυνάμεις για να πολεμήσουν εναντίον των ΗΠΑ
 Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017, 10:26
Περίπου 3,5 εκατομμύρια πολίτες έκαναν αίτηση να καταταγούν στον βορειοκορεατικό στρατό για να πολεμήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρουν σήμερα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.
Οι Βορειοκορεάτες, ανάμεσα στους οποίους φοιτητές, εργάτες και απόστρατοι στρατιωτικοί, ζητούν να καταταγούν ή να επιστρέψουν στις ένοπλες δυνάμεις μετά τις δηλώσεις της βορειοκορεατικής κυβέρνησης ότι θα προβεί σε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ μετά την έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ νέων κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας του βορειοκορεατικού Κόμματος των Εργατών Rodong Sinmun, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν την τελευταία μεγάλη πόλη που ελεγχόταν από το Ισλαμοφασιστικό κράτος στην Χομς
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017, 12:04
Οι συριακές Δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως την τελευταία μεγάλη πόλη της επαρχίας Χομς που ελεγχόταν από το Ισλαμοφασιστικό κράτος, μετέδωσαν σήμερα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς ο στρατός και οι σύμμαχοι του προχωρούν τώρα προς τις ανατολικές περιοχές που ελέγχονται από την τζιχαντοφασιστική συμμορια.
Συριακά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν επικαλούμενα στρατιωτική πηγή πως αληταραδες τρομοκρατες του Ισλαμοφασιστικού κράτους σκοτώθηκαν και τα όπλα τους καταστράφηκαν στην πόλη αλ-Σούχνα, περίπου 50 χλμ. βορειοανατολικά της αρχαίας πόλης της Παλμύρας.
Η πόλη βρίσκεται επίσης σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από τα εσωτερικά σύνορα με την επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, που είναι το τελευταίο μεγάλο προπύργιο του Ισλαμοφασιστικού κράτους στη Συρία και ένας μείζων στόχος για τη συριακή κυβέρνηση.
Οι τζιχαντοφασιστες έχουν χάσει μεγάλα τμήματα του συριακού εδάφους από τις χωριστές εκστρατείες που διεξάγονται από κυβερνητικές δημοκρατικες δυνάμεις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία και το Ιράν και από τις υποστηριζόμενες από τους αποικιοκρατες των  ΗΠΑ «Συριακές» (κουρδικες στην ουσια) «Δημοκρατικές» Δυνάμεις (SDF), στις οποίες κυριαρχεί η κουρδική πολιτοφυλακή YPG. Οι SDF είναι αυτή τη στιγμή επικεντρωμένες στην κατάληψη της πόλης Ράκα από το Ισλαμοφασιστικό κράτος.
Συριακές δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις που έρχονταν από δυσμάς εισήλθαν πρόσφατα στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ από τις νότιες περιοχές της επαρχίας της Ράκα.
Το Ισλαμοφασιστικό κράτος ελέγχει σχεδόν ολόκληρη την επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία συνορεύει προς ανατολάς με το Ιράκ. Η συριακή κυβέρνηση εξακολουθεί να ελέγχει έναν θύλακο στην πόλη Ντέιρ αλ-Ζορ και μια γειτονική στρατιωτική βάση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζητούν την απελευθέρωση αυτόχθονα που συνελήφθη και αγνοείται
 Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017, 05:50
Η γνωστή οργάνωση «Μητέρες της Πλατείας του Μαΐου» και άλλες οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησαν την περασμένη Τρίτη από το Κοινοβούλιο της Αργεντινής να συμβάλει ώστε να εμφανισθεί, ζωντανός και σώος, ο Σαντιάγο Μαλδονάδο, που στις αρχές του μήνα συνελήφθη στη διάρκεια διαμαρτυρίας αυτοχθόνων κι έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη του.
Ο Σαντιάγο Μαλδονάδο είναι 28 ετών, είναι εργάτης και ζει στο Ελ Μπολσόν, στην επαρχία Τσουμπούτ. Την 1η Αυγούστου, ο Σαντιάγο συμμετείχε στη διαμαρτηρία της Κοινότητας Αυτοχθώνων Μαπούτσε, που επί δύο χρόνια έχουν κάνει κατάληψη σε εδάφη τους, τους τίτλους των οποίων έχει αγοράσει πλέον ο Ιταλός επιχειρηματίας Λουτσάνο Μπένετον. Ωστόσο, οι Μαπούτσε διεκδικούν την πάτρια γη τους και αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν έμπρακτα, κάνοντας κατάληψη στην εθνική οδό που οδηγεί προς τη Χιλή, διαδηλώνοντας συνάμα και για τη σύλληψη του αρχηγού τους Φακούνδο Ουάλα, τον περασμένο Ιούνιο.
Η διαμαρτυρία της 1ης Αυγούστου είναι και η τελευταία φορά που είδε κανείς τον Σαντιάγο Μαλδονάδο. «Όταν ξεκίνησε η επιχείρηση καταστολής με πραγματικές και λαστιχένιες σφαίρες, όλοι μας τρέξαμε άτακτα και διασχίσαμε κολυμπώντας τον ποταμό Τσουμπούτ», εξηγεί στους δημοσιογράφους η Σοράγια Μαϊκόνιο, μέλος της κοινότητας Μαπούτσε. Είδαμε όλοι τον Μαλδονάδο να έχει αγκαλιάσει ένα δέντρο και να μην έχει διασχίσει τον ποταμό και ακούσθηκε η διαταγή «συλλαμβάνεσαι», αφηγείται η ίδια.
«Κατόπιν ακούσθηκε το «εντάξει, εντάξει», αλλά κανείς, μέσα στη σύγχυση των στιγμών εκείνων, δεν κατόρθωσε να διακρίνει εάν τα λόγια αυτά προέρχονταν από τον Μαλδονάδο, ή από τους χωροφύλακες. Μετά δεν τον ξαναείδαμε».
Στα πλαίσια των διαμαρτυριών, έχουν συλληφθεί 16 πρόσωπα (9 στο Μπαριλότσε και 7 στο Μπουένος Άιρες). Ο ηγέτης του αυτόχθονου κινήματος Φακούνδο Χόνες Ουάλα είχε συλληφθεί στις 27 Ιουνίου κοντά στο Μπαριλότσε έπειτα από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει η κυβέρνηση της Χιλής, η οποία τον κατηγορεί για την οργάνωση κινητοποιήσεων για την προάσπιση των εδαφών Μαπούτσε. Από τις 2 Ιουλίου, ο Ουάλα έχει ξεκινήσει απεργία πείνας.
Οι μαρτυρίες από την περιοχή των γεγονότων τεκμαίρουν τη σύλληψη και την κακοποίηση που υπέστη ο Μαλδονάδο, πράγμα που συνηγορεί πως στοιχειοθετείται η υπόθεση μίας «βίαιας εξαφάνισης». Όσοι παρέστησαν στην καταδίωξη και στην επακόλουθη σύλληψη του νεαρού διαδηλωτή διαβεβαιώνουν πως η τελευταία φορά που τον είδαν ήταν όταν οι χωροφύλακες τον ανέβαζαν σε μία κλούβα, έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό του.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης κατά στρατιωτικής βάσης
 Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017, 04:17
Ο Βενεζουελανός υπουργός Αμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο ανακοίνωσε με ανάρτησή του χθες στο Twitter τη σύλληψη δύο ανδρών που φέρονται ως οι εγκέφαλοι της επίθεσης της Κυριακής 6ης Αυγούστου εναντίον στρατιωτικής βάσης στη Βαλένσια, στη βόρεια Βενεζουέλα.
Κατά την επίθεση ενάντια στο Φορτ Παραμακάι σκοτώθηκαν δύο από τους δράστες και οπρόεδρος Νικολάς Μαδούρο είχε κάνει λόγο για μια «τρομοκρατική επίθεση» που πραγματοποιήθηκε από «μισθοφόρους».
«Οι συλλήψεις αποτελούν ένα ισχυρό πλήγμα ενάντια στην τρομοκρατία», ανέφερε ο Παντρίνο, τονίζοντας στους δύο άνδρες, τον ηγέτη της 41ης Ταξιαρχίας, που λέγεται Χουάν Καγκουαριπάνο και στον υπολοχαγό Τζέφερον Γκαρθία θα επιβληθούν «παραδειγματικές τιμωρίες».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κένυα: Ο Ουχούρου Κενυάτα επανεξελέγη πρόεδρος με το 54,27% των ψήφων
Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017, 22:58
Ο πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα επανεξελέγη για μια δεύτερη πενταετή θητεία συγκεντρώνοντας το 54,27% των ψήφων, έναντι 44,74% του βασικού του αντιπάλου Ράιλα Οντίνγκα, ανακοίνωσε πριν από λίγο η εκλογική επιτροπή της χώρας.
«Ανακηρύσσω επομένως τον Ουχούρου Κενυάτα (...) εκλεγμένο πρόεδρο», τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής Ουαφούλα Τσεμπουκάτι.
Η κενυατική νεοφιλελε αντιπολίτευση αμφισβητεί εξαρχής τα επίσημα αποτελέσματα και καταγγέλλει νοθεία μεγάλης κλίμακας.
Ο Κενυάτα έτεινε κλάδο ελαίας στην νεοφιλελε ακροδεξια αντιπολίτευση αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκλογικής επιτροπής, καλώντας να υπάρξει εθνική ενότητα και ηρεμία στη χώρα εν μέσω μιας εξαιρετικά τεταμένης πολιτικής ατμόσφαιρας.
«Σας τείνω το χέρι, τείνω το χέρι σε όλους τους υποστηρικτές σας», ανέφερε ο Κενυάτα απευθυνόμενος στον Οντίνγκα. «Προς τα αδέλφια μας, τους άξιους αντιπάλους μας: δεν είμαστε εχθροί, είμαστε όλοι πολίτες της ίδιας δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος Κενυάτα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρατσιστικός τυφώνας στη Βιρτζίνια
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017, 21:00
Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών ακροδεξιών ομάδων που επρόκειτο να συναντηθούν στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης της Πολιτείας να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η αστυνομία να αποφασίσει την απαγόρευση της συγκέντρωσης.
Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, καθώς τα επεισόδια μεταξύ των υποστηρικτών της ακροδεξιάς και των αντι-διαδηλωτών εντάθηκαν πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης.
Συμπλοκές, εκτοξεύσεις αντικειμένων, χτυπήματα με γκλομπ συνέθεταν το σκηνικό, όπως μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο.
Σε αυτό το κλίμα έντασης, αναζωπυρώθηκαν οι φόβοι πρόκλησης σοβαρότερων επεισοδίων, καθώς πολλοί από τους διαδηλωτές κράδαιναν όπλα. Η οπλοκατοχή επιτρέπεται από τον νόμο στην πολιτεία της Βιρτζίνιας.
Μέλη ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων εμφανίστηκαν με στρατιωτική περιβολή, κρατώντας ημιαυτόματες καραμπίνες. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν οι δυνάμεις ασφαλείας.
Μπροστά στις ταραχές, οι αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών αποφάσισαν λίγο πριν από το απόγευμα τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) να απαγορεύσουν την προγραμματισμένη εκδήλωση και να προχωρήσουν στην εκκένωση του δημοτικού πάρκου όπου θα γινόταν. Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου προχώρησαν σε προσαγωγές προσώπων.
Οι ακροδεξιές οργανώσεις, μεταξύ αυτών η Κου Κλουξ Κλαν και ομάδες νεοναζιστών, ήθελαν να καταγγείλουν το σχέδιο της δημοτικής αρχής του Σάρλοτσβιλ να ξηλωθεί από το πάρκο το άγαλμα ενός στρατηγού υπέρμαχου της δουλείας.
Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνιας, που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, Τέρι Μακόλιφ από την πλευρά του κήρυξε το μεσημέρι την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ένα μέτρο που επιτρέπει την κινητοποίηση κι ανάπτυξη επιπλέον αστυνομικών δυνάμεων.
Ο Μακόλιφ είχε απηύθυνε χθες έκκληση προς τους κατοίκους να μην προσέλθουν σε αυτή τη συγκέντρωση.
«Πολλοί άνθρωποι αναμένονται (το Σάββατο) στο Σάρλοτσβιλ θέλοντας να εκφράσουν ιδέες που πολλοί άνθρωποι, περιλαμβανομένου εμού, θεωρούν απαίσιες. Εφόσον το κάνουν ειρηνικά, είναι δικαίωμά τους» είχε υπογραμμίσει.
Οι αρχές φοβούνταν ότι χιλιάδες μέλη ακροδεξιών οργανώσεων και ακτιβιστές αντιφασιστικών οργανώσεων θα έρχονταν σε αντιπαράθεση σε αυτή την εκδήλωση, που ονομάστηκε «Unite the Right Rally»

Όχημα έπεσε πάνω σε διαδηλωτές - ένας νεκρός - αρκετοί τραυματίες
Ένα όχημα έπεσε σήμερα πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος στο Σάρλοτσβιλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πολλοί άνθρωποι, αφού οι αρχές απαγόρευσαν μια εκδήλωση ακροδεξιών οργανώσεων σε αυτήν την πόλη στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.
Σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που κυκλοφόρησε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ένα αυτοκίνητο σκούρου χρώματος να προσκρούει με βία στο πίσω μέρος του ενός άλλου αυτοκινήτου, κατόπιν να κάνει όπισθεν και να πέφτει πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος.
Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή είδε τραυματισμένους ανθρώπους πεσμένους στο οδόστρωμα, άλλους ανθρώπους να κλαίνε, ενώ ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα σπεύδουν στην περιοχή.
«Περπατούσαμε στον δρόμο όταν ένα αυτοκίνητο, μαύρο ή γκρι, έπεσε πάνω μας. Παρέσυρε όλο τον κόσμο. Κατόπιν έκανε όπισθεν τραυματίζοντας και άλλους. Εκεί πίσω είναι ένα κορίτσι, προσπαθούν να το επαναφέρουν» αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας.
«Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Ένα κορίτσι που κείτεται στο έδαφος έχει ακρωτηριαστεί. Ήταν εσκεμμένη ενέργεια, σκόπιμα έκανε όπισθεν» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα, όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς, που διαδήλωναν κατά εκδήλωσης διαμαρτυρίας ακροδεξιών οργανώσεων στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Σάρλοτσβιλ.
«Είμαι αγανακτισμένος και αποτροπιασμένος από το γεγονός της πρόσκρουσης του οχήματος που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων» έγραψε αρχικά ο Μάικ Σίγκνερ σε μήνυμα στο Twitter.
«Είμαι συντετριμμένος που μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε»ήταν το tweet που ανήρτησε ο δήμαρχος της αμερικανικής πόλης μισή ώρα αργότερα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------


...για ένα κύκλωμα τοκογλυφίας που είχε αποκαλυφθεί και στο οποίο εμπλέκονταν, ως τοκογλυφοι, ο Λαλιώτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου και τινές άλλοι



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απo το Καρακας στη Μοσουλη: Οι προοδοι του παγκοσμιου ολοκληρωτισμου
Γνωρίζετε ασφαλώς για τους νεκρούς στη Βενεζουέλα, έστω και αν δεν είναι πάντα σαφές από αυτά που ακούτε, αν ανήκουν στην αντιπολίτευση ή στην κυβέρνηση.
Είναι αδύνατο να μην το γνωρίζετε, αν παρακολουθήσατε δύο-τρία δελτία ειδήσεων τους τελευταίους μήνες. Σας πληροφόρησαν ότι ένας, δύο ή πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αυτή τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Φυσικά δεν ξέρετε και είναι αδύνατο να  μάθετε, όσα δελτία και αν παρακολουθήσετε, ότι...
πάνω από σαράντα χιλιάδες άμαχοι πολίτες σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση «απελευθέρωσης» της Μοσούλης από την «αντιτρομοκρατική συμμαχία» υπό την ηγεσία των ΗΠΑ – η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν σκοτώθηκε  από το Ισλαμικό Κράτος αλλά από τη «Συμμαχία» που ήθελε να τους «απελευθερώσει». (1)
Δεν ξέρετε ότι έλεγαν στους κατοίκους από το ραδιόφωνο να μην φύγουν από τα σπίτια τους και να κρεμάνε τα ρούχα τους στις ταράτσες για να καταλάβουν ότι είναι άμαχοι. Τους άκουσαν, τα κρέμασαν κι αυτοί τους βομβάρδισαν τα σπίτια και τους έθαψαν κάτω από τα ερείπια.
Δεν ξέρετε ότι έχουν ισοπεδώσει τη δεύτερη πόλη του Ιράκ και ένα ιστορικό μνημείο του αραβικού πολιτισμού, μεταβάλλοντάς την σε Κόλαση του Δάντη. Κι αν κάποιο σάιτ δημοσιεύσει, πολύ σπάνια μια τέτοια είδηση, αποδίδει την καταστροφή στο Ισλαμικό Κράτος και όχι σε αυτούς που τη διέπραξαν.
Αλλά και για τη Βενεζουέλα την ίδια και τη Λατινική Αμερική τι ξέρετε; Μόνο επιβαρυντικές κατηγορίες κατά του Μαδούρο και αρνητικές ειδήσεις γι’ αυτόν. Ουδέποτε οι τηλεοράσεις μας κάνουν μια αναφορά και στα θετικά του καθεστώτος, π.χ. στις θεαματικές επιτυχίες στην αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού και της ακραίας φτώχιας, ή στην απόδοση στοιχειωδών δικαιωμάτων σε εκατομμύρια ιθαγενών.
Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το καθεστώς στη Βενεζουέλα πλήττεται από σοβαρή εσωτερική κρίση, αποτέλεσμα και των επιλογών του, σε ένα διεθνές περιβάλλον πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Αλλά δεν χωρεί επίσης αμφιβολία για το ότι έχει γίνει στόχος διεθνούς πολέμου, επίθεσης και απειλής, ούτε και για το τι θα συμβεί αν επικρατήσουν οι διεθνείς «υποστηρικτές της δημοκρατίας»!
Δεν υπάρχει ούτε μία χώρα στον πλανήτη, που να έγινε στόχος τέτοιου πολέμου για την «δημοκρατία», που να μην καταστράφηκε ολοσχερώς, τα τελευταία 25 χρόνια!
Οι τηλεοράσεις σας, που τόσο κόπτονται για τη Βενεζουέλα, δεν σας είπαν κουβέντα για την κατάσταση στην Αργεντινή και τη Βραζιλία, ούτε για την επιδημία πολιτικών δολοφονιών οικολόγων, δημοσιογράφων, ακτιβιστών για τα δικαιώματα των Ινδιάνων και των γυναικών, σε σειρά χωρών της Λατινικής Αμερικής.
Ξέρετε τα πάντα για τους αποκεφαλισμούς του ISIS, αλλά τίποτα για τους αποκεφαλισμούς της Σαουδικής Αραβίας.
Σας λένε ότι πρέπει να καταπολεμήσουμε την «τρομοκρατία», δεν εξηγούν όμως τη μαζική υποστήριξη των ίδιων των «αντιτρομοκρατικών» δυνάμεων στην δημιουργία και το γιγάντωμα του ISIS!
Πάνω από δέκα χώρες έχουν καταστραφεί και πολλά εκατομμύρια ανθρώπων έχουν χάσει τη ζωή τους, εδώ και 25 χρόνια, εξαιτίας δυτικών, άμεσων ή έμμεσων στρατιωτικών επεμβάσεων, που προετοιμάστηκαν με τέτοιες επικοινωνιακές επεμβάσεις, όπως αυτή που τώρα παρακολουθούμε κατά της Βενεζουέλας.
Ο σκοπός των επικοινωνιακών επιθέσεων, εν συνεχεία των κυρώσεων και, τελικά, των άμεσων ή έμμεσων στρατιωτικών επεμβάσεων, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δεν ήταν η εμπέδωση της δημοκρατίας στον πλανήτη, αλλά η καταστροφή οποιουδήποτε κράτους και καθεστώτος, που διατηρεί κάποια ψήγματα ανεξαρτησίας και κυριαρχίας.
Και τι δεν ακούσαμε για τα εγκλήματα των Σέρβων, τα πυρηνικά του Σαντάμ, τις αγριότητες του Άσαντ, τους αποκεφαλισμούς του ISIS (όχι όμως της Σαουδικής Αραβίας), ακόμα και για μας τους «ανεπρόκοπους, διεφθαρμένους, τεμπέληδες, ανοργάνωτους Έλληνες», όπως ακούμε τώρα για τη Βενεζουέλα του Μαδούρο.
‘Ένα εκατομμύριο εξεγερμένοι Λίβυοι, μας είπαν οι τηλεοράσεις μας, απειλούνται από τον αιμοσταγή Καντάφι στη Βεγγάζη και πρέπει να γίνει επέμβαση για να σωθούν. Τώρα δεν υπάρχει Λιβύη και μόνο αν είστε καθημερινός αναγνώστης της βρετανικής Guardian γνωρίζετε ότι γίνονται δημοπρασίες σκλάβων στην κάποτε ευημερούσα αυτή αραβική χώρα. Φαίνεται ότι η αποκατάσταση της δουλείας είναι τμήμα του αγώνα για την εμπέδωση της δημοκρατίας παγκοσμίως.
‘Όταν αύριο, εξ αιτίας και όσων έγιναν στη Μοσούλη, δούμε νέες στρατιές προσφύγων να θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο ή άλλους να βάζουν βόμβες σε δυτικές πόλεις, οι πολίτες δεν θα έχουν τη στοιχειώδη πληροφόρηση για να εγκαθιδρύουν μια σχέση αιτίου και αιτιατού για όσα τους συμβαίνουν.
Καλοπληρωμένοι κονδυλοφόροι θα ανατρέχουν στα κείμενα της μεσαιωνικής ισλαμικής θεολογίας για να αποδείξουν ότι το Ισλάμ είναι μια ολοκληρωτική θρησκεία εναντίον της οποίας πρέπει να κάνουμε ακόμα έναν πόλεμο για να αμυνθούμε. Δεν θα σας ενημερώσουν για το τι έχει συμβεί στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν, δεν θα σας πουν τίποτα για τη χολέρα στην Υεμένη, θα παραλείψουν να πουν το παραμικρό για τους σκλάβους στη Λιβύη.
‘Όπως αποφάνθηκε πρόσφατα το ανώτατο δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας, ο Τόνι Μπλερ δεν μπορεί να δικαστεί για το έγκλημα της εισβολής στο Ιράκ, διότι δεν υφίσταται έγκλημα καταστροφής χώρας.
Στη Βρετανία θεωρούν πολύ σοβαρό έγκλημα να σκοτώσεις έναν άνθρωπο, όχι όμως τρία εκατομμύρια, ιδίως αν είναι Άραβες, και να καταστρέψεις τη χώρα τους.
Η παραπλανητική «ενημέρωση» συνεπάγεται τη μετατροπή των δυτικών πολιτών σε μια άμορφη μάζα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς προσωπικότητα, χωρίς κριτική ικανότητα, πειραματόζωα, ανίκανα να αντισταθούν στα οικονομικά, τεχνολογικά και  στρατιωτικά «πειράματα» του ολοκληρωτισμού που εμπεδώνεται.
Όπως ο όχλος στον οποίο μετετράπησαν κάποια στιγμή οι πολίτες της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας, που δεν ζητούσαν παρά άρτο και θεάματα και απολάμβαναν τις ανθρωποθυσίες, όπως απήλαυσε η Χίλλαρυ Κλίντον το δημόσιο, άγριο λυντσάρισμα του Μουαμάρ Καντάφι.
Οι καμπάνιες αυτές, εναντίον συγκεκριμένων χωρών κάθε φορά, με τη χρήση μισο-αληθειών, ψευδών, αποσιωπήσεων και διαστρεβλώσεων, προηγούνται συνήθως των βομβαρδισμών και τους προετοιμάζουν (όπως έγινε και το 2009-10 με την επίθεση, όχι με πυραύλους, αλλά με CDS και Δανειακές Συμβάσεις, κατά της Ελλάδας).
Ο «Ειδησεογραφικός Στραβισμός» των κυρίαρχων ΜΜΕ, συνιστά το θεμέλιο του Ολοκληρωτισμού. Τα τελευταία 25 χρόνια, μετά ιδίως την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, διαπιστώνεται σε σειρά περιπτώσεων, θεμελιώδης διαφορά με την κατάσταση που επικρατούσε στη Δύση για τρεις ή τέσσερις δεκαετίες μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και την νίκη επί του Φασισμού. Το καταλαβαίνει κανείς αμέσως αν συγκρίνει τη σημερινή κατάσταση με εκείνη που επικρατούσε στη Δύση κατά τη διάρκεια των πολέμων στο Βιετνάμ και την Αλγερία.
Τότε, οι αποκαλύψεις του Σάιμουρ Χερς για τη σφαγή του Μάι Λάι στο Βιετνάμ, του εγκυρότερου ίσως δημοσιογράφου στις ΗΠΑ, σε ότι αφορά τις πολιτικές του Πενταγώνου και της CIA, έκαναν πάταγο στην Αμερική και διεθνώς.
Σήμερα, ο Χερς δεν μπορεί να βρει εφημερίδα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία να δημοσιεύσει την έρευνά του για τα δήθεν χημικά του Ασαντ και χρειάστηκε να τη δημοσιεύσει στη γερμανική Welt.
Το καθεστώς σχετικής ελευθερίας της ενημέρωσης στη Δύση έχει καταργηθεί. ‘Όχι μόνο δεν εξάγουμε δημοκρατία και ελευθερία στον πλανήτη, τις καταργούμε στο εσωτερικό της Δύσης, που μοιάζει να γνωρίζει τώρα την ίδια διαδικασία που γνώρισε η αρχαία Ρώμη.
Η επέκταση τότε του Imperium οδήγησε σε απαξίωση την ρωμαϊκή δημοκρατία και στον θάνατο τον αρχαίο πολιτισμό.
Υπάρχουν βέβαια και μερικές διαφορές. Τότε τη Ρώμη κυβέρνησαν ο Νέρων, ο Ηλιογάβαλος, ο Καλιγούλας, που ήθελε μάλιστα να στέψει Καίσαρα το άλογό του. Δεν κατάφερε όμως και να το κάνει!
Σήμερα εξάλλου, οι άρχοντες του κόσμου, οι απειροελάχιστες μειοψηφίες της δύναμης, του πλούτου, της γνώσης, που αναπτύσσονται ως καρκίνος στο σώμα της ανθρωπότητας, έχουν τα μέσα, αν δεν συναντήσουν μεγάλες αντιδράσεις και μεγάλες αντιστάσεις, όχι μόνο να προκαλέσουν την καταστροφή του σύγχρονου κόσμου, όπως προκάλεσαν την καταστροφή του Αρχαίου, αλλά και τον Άνθρωπο και τη Ζωή στον πλανήτη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μπογιοπουλος Νικος (twiter)
Φυσικα &μαλωνουν που πηγε ο μπαμπας # ΟΑΣΘ. Τι θελατε, να μαλωνουν που πηγαν αεροδρομια σε γερμανους, τρενα σε ιταλους, και ελληνικο σε λατση?




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέσα στον Δεκαπενταύγουστο βολεύουν 14 άτομα με μισθούς έως και 2.500 ευρώ!

Μέσα στον Δεκαπενταύγουστο προκηρύσσουν 14 θέσεις εργασίας στο δημόσιο με προκλητικούς μισθούς. Δεν είναι μόνο όμως η περίοδος των διακοπών που επέλεξαν να κάνουν τις... συγκεκριμένες προσλήψεις. Εξίσου προκλητικά είναι και τα κριτήρια.

Ο λόγος για το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης το οποίο θα προσλάβει δεκατέσσερα άτομα με συμβάσεις μίσθωσης έργου, οι οποίες θα έχουν χρονική διάρκεια τέσσερα χρόνια και μηνιαίο μισθό από περίπου 2000 έως 2500 ευρώ!
Το οξύμωρο της συγκεκριμένης πρόσκλησης είναι ότι για την επιλογή των ατόμων δεν υπάρχουν αντικειμενικά μοριοδοτούμενα κριτήρια, τα οποία θα κατατάσσουν τους υποψήφιους ανάλογα με τα τυπικά τους προσόντα, αλλά ως κριτήριο επιλογής θα είναι η πρόταση ιδεών, η οποία θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι και την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 στο Τμήμα της Κεντρικής Γραμματείας, Αχαρνών 417 και Κοκκινάκη!
Στις θέσεις ζητείται και αντίστοιχη προϋπηρεσία, η οποία όμως σε πολλές περιπτώσεις διατυπώνεται γενικόλογα (χαρακτηριστικά ζητείται για συγκεκριμένη θέση επαγγελματική εμπειρία πέντε ετών σε θέση οικονομικού αντικειμένου, ενώ σε άλλη θέση επαγγελματική εμπειρία γραμματειακής υποστήριξης).

Πόσο αντικειμενική θα είναι η αξιολόγηση των προτάσεων;
Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι αποκαλυπτική για το πόσο "αδιάβλητη" θα είναι η διαδικασία (όπως αναφέρεται δεν υπάρχει καν η δυνατότητα ένστασης!) "
Το Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα ορίσει Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία θα ελέγξει τις προτάσεις που θα υποβληθούν. Η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει
1) Έλεγχο των προτάσεων κατά τα ανωτέρω,
2) Έλεγχο των προσόντων και αξιολόγησή τους
3) Εισήγηση στο Δ.Σ του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ για την έγκριση των αποτελεσμάτων. Η Επιτροπή Αξιολόγησης δικαιούται να ζητήσει διευκρινίσεις από έκαστο ενδιαφερόμενο σχετικά με το περιεχόμενο της πρότασής του. Η παροχή των διευκρινίσεων είναι υποχρεωτική για τον ενδιαφερόμενο και δεν επέχει θέση αντιπρότασης, η οποία απαγορεύεται απολύτως.
Η παρούσα διαδικασία πρόσκλησης δεν είναι διαγωνιστική και η επιλογή αντισυμβαλλομένου δεν έχει χαρακτήρα πρόσληψης, αλλά αποδοχής πρότασης κατά το ιδιωτικό δίκαιο και συνεπώς δεν χωρεί υποβολή ή εξέταση ενστάσεων για οποιονδήποτε λόγο."

Όλα αυτά σε μια περίοδο που οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι κάτω από 600 ευρώ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"ΤΡΑΜΠΑ!" ΠΩΣ εξηγείται η "περίεργη μουγγαμάρα" για το ΑΠΕ...
Περί όνου σκιάς...
1. Πριν δύο μέρες και υπό την αιγίδα του Κούλη, βγήκε δημόσια η Νέα Δημοκρατία και κατηγόρησε ευθέως τον Γενικό Διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλη Ψύλο, ότι δημοσίευσε "μαϊμού" δημοσκόπηση για ν' αβαντάρει την κυβέρνηση που τον διόρισε καθώς και ότι έχει καταντήσει το Πρακτορείο Ειδήσεων, φερέφωνο των...αριστεροχριστιανιστών.
Τον κάλεσε, μάλιστα, είτε να δημοσιεύσει αυτούσια αυτή τη δημοσκόπηση είτε να παραιτηθεί.
2. Δύο μέρες μετά και η Νέα Δημοκρατία απέφυγε να επανέλθει στο θέμα ενώ, ο Ψύλος ούτε παραιτήθηκε αλλά ούτε και έκανε, όπως συνηθίζει όταν δημοσιεύει "μαϊμού" τηλεγραφήματα, κάποια γενναία δήλωση ανάληψης της ευθύνης.
3. Ο προηγούμενος Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Αντώνης Σκυλάκος υπήρξε, στα νιάτα του, τρόφιμος του ΚΚΕ, όπως άλλωστε τρόφιμος του ΚΚΕ υπήρξε στα νειάτα του και ο νυν αφέντης του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων Μιχάλης Ψύλος.
4.Ο Αντώνης Σκυλάκος διορίσθηκε στη θέση του ΓΔ του ΑΠΕ, από τους προηγούμενους "που δεν ήτανε καλύτεροι" και μάλιστα με εντολή του Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο, λέει, ήταν στενοί φίλοι.
5. Τον Μάρτιο του 2015, όταν οι αριστεροχριστιανιστές πήραν στα στιβαρά τους χέρια τα ηνία της χώρας, ο Σκυλάκος παραιτήθηκε αξιοπρεπώς από την θέση του επικεφαλής του ΑΠΕ και στη θέση του διορίσθηκε ο Μιχάλης Ψύλος. Τέσσερις μέρες μετά, όμως, ο Σκυλάκος ξέχασε την αξιοπρέπεια και αποδέχθηκε τον διορισμό του ως συμβούλου ,με 4.000 ευρώ το μήνα, στο ΑΠΕ, από το νέο αφεντικό που έβαλαν στη θέση του οι αριστεροχριστιανιστές.
6. Εικάζεται βάσιμα ότι όλη αυτή η "τράμπα", τότε, έγινε με την πλήρη συναίνεση Νέας Δημοκρατίας και Σύριζα καθόσον, οπως γνωρίζει και ο πάσα ένας μαλάκας, αυτά τα πράγματα, μεταξύ άσπονδων εχθρών, δεν γίνονται άμα δεν υπάρχει κοινή πολιτική βούληση.
Δεν πιστεύω, μετά απ' αυτά, να έμεινε σε κανεναν η απορία γιατί η Νέα Δημοκρατία "ξέχασε" τόσο γρήγορα τις σοβαρές της καταγγελίες εναντίον του Ψύλου, γιατί το διορισμένο απ'αυτήν παιδί της ο Σκυλάκος παρουσίασε μία περίεργη μουγγαμάρα, αντί να συνδράμει τους πρώην ευεργέτες του και γιατί κανένα από τα άλλα πολιτικά κόμματα και δή το ΚΚΕ, έκαναν την κοροϊδα έναντι μιας τόσο σοβαρής καταγγελίας για την λειτουργία του Εθνικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Υπάρχουν βλέπετε και τα....τηλέφωνα, για να μην παίρνουν έκταση τέτοιες μικροπαρεξηγήσεις.





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δολοφονήθηκε από ένα κτήνος σαν αυτούς που "κάνουν τη δουλειά" τους σε ΔΟΥ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και σια...
Σαν Σημερα 12 Αυγούστου 2013 στην Αθήνα (Περιστέρι), ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης έχασε τη ζωη του από τα σιχαμερά ανδρείκελα του κράτους,τους ελεγχτές-μπάτσους των αστικών συγκοινωνιών για ένα εισιτήριο.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ... ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΑΜΕ
ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Το ΚΚ Βενεζουέλας, σε συνεδρίαση της ΚΕ του το περασμένο Σαββατοκύριακο, εκτίμησε τη νέα εξέλιξη με τη Συντακτική Συνέλευση και την χαιρέτισε ως μια «νίκη του λαού», μια «καταδίκη της φασιστικής βίας, των ξένων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων» αλλά που απαιτείται «να έχει σύνδεση με τις λαϊκές ανάγκες» και να μην «υπάρχουν φαινόμενα αυτάρκειας, έπαρσης και ηγεμονισμών». Οπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο ΓΓ της ΚΕ, Οσκαρ Φιγκέρα, το κόμμα απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις επαναστατικές δυνάμεις «να δυναμώσουν την οργάνωση στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς, να στηθούν συνελεύσεις παντού, ώστε τα λαϊκά αιτήματα να φτάνουν στη Συντακτική Συνέλευση, να πάρουν μορφή νόμων οι οποίοι θα οδηγούν σε μέτρα που θα αντιμετωπίζουν το υψηλό κόστος ζωής, την κερδοσκοπία, τη διαφθορά, τα εργασιακά δικαιώματα, νόμοι που θα τηρούνται τόσο από το κράτος όσο και από την εργοδοσία».
Ακόμα, «καλεί στην πιο πλατιά συσπείρωση για συλλογική ηγεσία των δυνάμεων που στηρίζουν την Μπολιβαριανή Διαδικασία, για κατοχύρωση των κατακτήσεων, και θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο με τις πιο συνεπείς επαναστατικές δυνάμεις, ώστε με την οικοδόμηση μιας επαναστατικής λαϊκής ενότητας να συνεχιστεί η πάλη για την πραγματική σοσιαλιστική προοπτική».
Σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές εκλογές του Δεκέμβρη, το ΚΚ Βενεζουέλας δηλώνει ότι επιθυμεί «την πιο πλατιά ενωτική συμμαχία που απαιτεί η ιστορική στιγμή», η όποια όμως, σημειώνει, «θα εξαρτηθεί από το αν θα υποχωρήσουν οι ηγεμονικές, αλαζονικές και αυτάρκεις συμπεριφορές τμημάτων της Μπολιβαριανής Διαδικασίας, που θεωρούν ότι είναι ιδιοκτήτες των πάντων».

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας, στελεχών της Συντακτικής Συνέλευσης, υπουργών και του ιδίου, και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ, του είπε να μην «υποτιμάει την Βενεζουέλα» και ότι αν θέλει «μπορούν να έχουν ομαλές σχέσεις ως ίσοι». Ετσι κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα να κάνει όλες τις επαφές για μια τηλεφωνική επικοινωνία και πιθανή συνάντηση με τον Τραμπ στη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας σε ανακοινώσεις του καταδίκασε τόσο τις κυρώσεις των ΗΠΑ, όσο και τη μεροληπτική έκθεση του ΟΗΕ για τις απώλειες ζωών από τον Απρίλη.
Χτες έγινε επίσης γνωστό ότι το κόμμα «Πάμε Βενεζουέλα» της αντιδραστικής αστής πολιτικού Κορίνα Ματσάδο αποχωρεί από το λεγόμενο «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας». Διαφωνεί με τη συμμετοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές στις 10 Δεκέμβρη, λέγοντας ότι «πρέπει να συνεχιστούν οι διαδηλώσεις και να μη νομιμοποιηθεί η δικτατορία Μαδούρο».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η ελβετική τράπεζα «Credit Suisse» απαγόρευσε χτες ρητά στα στελέχη της να διαπραγματεύονται ή να αποδέχονται ως εγγύηση ομόλογα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ή τίτλους της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA, λόγω της «τρέχουσας κατάστασης» και κάνει κριτική στην κυβέρνηση της χώρας περί «παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».