Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Κυριακη 13 Αυγουστου 2017



Μαραντόνα σε Καπρίλες: Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν ξεπουλήθηκα
10/08/2017
"Τους καίει, τους πονά και τους σφάζει" γενικά τους τζακάτους κ τους χρηματοδοτούμενους απ τις ΗΠΑ εμπόρους ναρκωτικών, οι οποίοι κανένα πρόβλημα δεν είχαν όταν ο αναλφαβητισμός κάλπαζε κ δεν υπήρχε κρατική ιατρική περίθαλψη, όταν βρεθεί ένας διάσημος που απέκτησε εκατομμύρια, αλλά δεν έγινε σαν τα μούτρα τους, ούτε ξέχασε από που ξεκίνησε!
Και μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί οι περίεργοι πουθενάδες που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους , δεν θα υπήρχαν σε ένα πραγματικά κομμουνιστικό κράτος. Και που του μιλά ο Μαραντόνα πολύ του είναι!
 Ο ίδιος ο Λόπεζ, ο άλλος ηγέτης της αντιπολίτευσης, εξηγούσε σε δημοσιογράφους ότι ανήκει στο 1% των κατοίκων της χώρας που απέκτησαν υψηλή μόρφωση για να βοηθήσουν, όπως λέει, τη Βενεζουέλα.
Αν δεν κανω λαθος ο Καφριλας δεν εχασε το δικαιωμα του συμμετοχης στις εκλογες επειδη κατηγορηθηκε για υποκινηση ταραχων αλλα γιατι τα επαιρνε,για υποθεση δωροδοκιας.
Ναι το τσεκαρα,ετσι για την ιστορικη αληθεια,για διαφθορα κατηγορηθηκε,ενας αλλος ο Λοπεζ κατηγορηθηκε και καταδικαστηκε για προτροπη σε βια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ηπα, Σάρλοτσβιλ – Φασιστική επίθεση με αυτοκίνητο σε αντιφασιστική συγκέντρωση, 3 νεκροι ,πολλοι τραυματιες
Σήμερα στο Σάρλοτσβιλ κατά την διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης ενάντια στο μάζεμα νεοναζιστών, ρατσιστών και των φασιστών της κκκ την λεγόμενη «Unite the Right» στην Emancipation Park, ένας φασίστας οδηγός επιτέθηκε με το αυτοκίνητο στους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες που βρίσκονταν στην συγκέντρωση.
Απο την μελετημένη δολοφονική επίθεση των φασιστών σκοτώθηκε τουλάχιστον ένα άτομο και τραυματίστηκαν άλλα 19. Υπάρχουν πληροφορίες πως ο δολοφονημένος αντιφασίστας ήταν μέλος της Industrial Workers of the World (Βιομηχανικοί εργάτες του κόσμου)
Νωρίτερα είχε προηγηθεί τσάκισμα των φασιστών από αντιφασίστ(ρι)ες στους γύρω δρόμους του Σάρλοτσβιλ, μετά την εκκένωση από τους μπάτσους της Emancipation Park, στην οποία οι φασίστες είχαν βρεθεί απο νωρίς και απειλούσαν τους αντιφασίστες της αντισυγκέντρωσης, με παλούκια, στιλάρια και άλλα όπλα.
Οι περισσότεροι από τα ναζιστικά καθήκια διασκορπίστηκαν, αν και μερικοί εξακολουθούσαν να κινούνται γύρω από το κέντρο σε μικρές ομάδες.
Ωστόσο κόσμος της αντιφασιστικής συγκέντρωσης πορεύονταν στους δρόμους, φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα. Καθώς πλήθος εκατοντάδων αντίφα διαδηλωτών κατευθύνονταν συντεταγμένα προς στο κέντρο της πόλης, ένα όχημα εμφανίστηκε από μια γωνία και επιτάχυνε πρός το πλήθος.
Χτύπησε πολλά άλλα οχήματα, και πολλοί άνθρωποι βρέθηκαν καρφωμένοι μεταξύ των αυτοκινήτων ενώ άλλοι έτρεχαν προς τα πίσω.
Μετά την επίθεση, το όχημα έκανε αναστροφή με μεγάλη ταχύτητα, περνώντας από τους μόλις τραυματισμένους ανθρώπους που βρίσκονταν στο έδαφος.
ΗΠΑ ..Αυτη η κοπελα ειναι η Heather Heyer και δολοφονηθηκε χτες απο τους Ναζιστες Αμερικανους οταν αυτοκινητο χτυπησε τους αντιφασιστες διαδηλωτες..#Charlottesville
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρεις νεκροί και 35 τραυματίες σε συγκρούσεις ακροδεξιών και νεοναζί με αντιφασίστες στη Βιρτζίνια
21:46 | 12 Αυγ. 2017
Σε τουλάχιστον τρεις ανέρχονται οι νεκροί και στους 35 οι τραυματίες από τις βίαιες συμπλοκές που ξέσπασαν στο Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων και μελών της αμερικανικής ακροδεξιάς, μετά και από την πτώση ενός οχήματος σε πεζούς που διαδήλωναν, ανέφεραν αξιωματούχοι.
Μια 32χρονη γυναίκα βρίσκεται ανάμεσα στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Σάρλοτσβιλ Αλ Τόμας, ενώ πρόσθεσε πως οι τραυματισμοί κυμαίνονται από απειλητικοί για την ζωή έως και ήσσονος σημασίας.
Ο άνδρας, οδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω στο πλήθος, συνελήφθη τόνισε ο Τόμας και η αστυνομία αντιμετωπίζει το περιστατικό ως υπόθεση ανθρωποκτονίας.
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών ακροδεξιών ομάδων που επρόκειτο να συγκεντρωθούν στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης της Πολιτείας να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η αστυνομία να αποφασίσει την απαγόρευση της συγκέντρωσης.
Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, καθώς τα επεισόδια μεταξύ των υποστηρικτών της ακροδεξιάς και των αντι-διαδηλωτών εντάθηκαν πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης των ακροδεξιών μεταξύ των οποίων ήταν η altright (υποστηρικτές του Τραμπ), νεοναζί και μέλη της Κου Κλουξ Κλαν. Το σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν «Unite the Right» και συνοδευόταν από ρατσιστικά και ομοφοβικά μηνύματα. Ενάντια στη συγκέντρωση διαδήλωναν αντιφασίστες και αντιρατσιστές.
Συμπλοκές, εκτοξεύσεις αντικειμένων, χτυπήματα με γκλομπ συνέθεσαν το σκηνικό. Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και στη συνέχεια απαγόρευσε την συγκέντρωση των ακροδεξιών που ήταν προγραμματισμένη στο δημοτικό πάρκο. Έγιναν αρκετές προσαγωγές.
Μεταξύ άλλων ένα όχημα έπεσε πάνω σε ομάδα διαδηλωτών, μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων. Επίσης, πληροφορίες θέλουν πάντως ένα κορίτσι να έχει ακρωτηριαστεί.
Σε αυτό το κλίμα έντασης, αναζωπυρώθηκαν οι φόβοι πρόκλησης σοβαρότερων επεισοδίων, καθώς μέλη ακροδεξιών παραστρατιωτικών οργανώσεων εμφανίστηκαν με στρατιωτική περιβολή, κρατώντας ημιαυτόματες καραμπίνες. Η οπλοκατοχή επιτρέπεται από τον νόμο στην πολιτεία της Βιρτζίνιας. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν οι δυνάμεις ασφαλείας.
Οι ακροδεξιές οργανώσεις, μεταξύ αυτών η Κου Κλουξ Κλαν και ομάδες νεοναζιστών, ήθελαν να καταγγείλουν το σχέδιο της δημοτικής αρχής του Σάρλοτσβιλ να ξηλωθεί από το πάρκο το άγαλμα ενός στρατηγού υπέρμαχου της δουλείας. Στο μεταξύ, ακροδεξιοί το απόγευμα της Παρασκευής παρέλασαν έξω από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, κρατώντας δάδες και φωνάζοντας «δεν θα μας αντικαταστήσετε»
Ο Τραμπ επικρίνεται επειδή δεν κατήγγειλε συγκεκριμένα την άκρα δεξιά για τα επεισόδια
Το FBI άρχισε έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων αναφορικά με τις συνθήκες στις οποίες χθες στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια ένας άνδρας έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος σκοτώνοντας μια γυναίκα, στη διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε ακροδεξιούς και αντιδιαδηλωτές.
Η έναρξη της έρευνας ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του FBI στο Ρίτσμοντ (Βιρτζίνια).
Οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο Σάρλοτσβιλ σηματοδοτούν την επανεμφάνιση του κινήματος της υπεροχής των λευκών κάτω από το λάβαρο «alt-right», έπειτα από χρόνια που βρισκόταν στη σκιά στην αμερικανική πολιτική σκηνή, σημειώνει το Ρόιτερς.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως «πολλές πλευρές» εμπλέκονται στα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ, με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά απ' όλο το πολιτικό φάσμα επειδή δεν κατήγγειλε συγκεκριμένα την άκρα δεξιά. Τα βίαια επεισόδια ήταν ίσως η πρώτη εγχώρια κρίση που αντιμετωπίζει η νεαρή κυβέρνησή του.
«Παρακολουθούμε από κοντά τα τρομοερά γεγονότα που εκτυλίσσονται στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια» είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους μιλώντας από το γήπεδό του για γκολφ στο Νιου Τζέρσεϊ.
«Καταδικάζουμε με τους εντονότερους δυνατούς όρους αυτή τη φοβερή επίδειξη μίσους, μισαλλοδοξίας και βίας από πολλές πλευρές».
Ο Τραμπ δεν απάντησε σε έναν δημοσιογράφο που του φώναξε για να τον ρωτήσει αν πιστεύει πως μίλησε αρκετά αυστηρά εναντίον των λευκών εθνικιστών.
Εξέχοντες Δημοκρατικοί, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των πολιτών και μερικοί Ρεπουμπλικανοί είπαν ότι είναι ασυγχώρητο για τον πρόεδρο το γεγονός ότι δεν κατήγγειλε τους υποστηρικτές της λευκής υπεροχής.
«Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να αποκαλούμε το κακό με το όνομά του», έγραψε στο Twitter ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Κόρι Γκάρντνερ.
«Αυτοί ήταν λευκοί ρατσιστές και το ζήτημα ήταν εσωτερικό», δήλωσε ο Γκάρντνερ, πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής της Γερουσίας, η οποία είναι αρμόδια για να βοηθάει Ρεπουμπλικανούς να εκλέγονται στη Γερουσία.
Η Νάνσι Πελόζι, η επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων ανέφερε επίσης σε μήνυμά της στο Twitter που απευθυνόταν στον πρόεδρο: «Επαναλάβατε μετά από μένα, @realDonaldTrump: η θεωρία της υπεροχής των λευκών είναι μια προσβολή προς τις αμερικανικές αξίες».

Σχολιο.- `Οταν κυνηγάς μια ζωή κομμουνιστές κ επιτρέπεις να κυκλοφορούν χαλαρά, "τα πάντα όλα" οι ΚΚΚ, κ με δικαίωμα ψήφου, τότε such shit happens!

Σχολιο.-   εδω επι Ομπαμα οι μαυροι σκοτωνοντουσαν σαν τα κοτοπουλα απο τους αστυνομικους,αληθεια που βρισκονται αυτοι οι αστυνομικοι σημερα,δεν ακουσα τιποτα για καταδικη τους.

Σχολιο.- Η Χρυσή Αυγή έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στα καθάρματα ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ της ΚΚΚ, της UR και της WS που χτες παρελαυσανε με σβάστικες στο #Charlottesville και δολοφονησαν αντιφασίστες διαδηλωτές (ήδη τουλάχιστον 3 νεκροι και εκατοντάδες τραυματίες, μερικοί σε κρίσιμη κατάσταση)
**Η Χρυση Αυγη που ειναι πανω απ'ολα ρατσιστικο ναζιστικο μορφωμα υπερ της ''Λευκής Φυλής'' και μετα εθνικιστικο κομμα .
ειναι συνονθύλευμα νονων της νυχτας ,νταβαντζηδων,εγκληματιων, μπραβων του Κεφαλαιου,και δολοφονων ..

Σχολιο.- Η Heather Heyer δολοφονήθηκε εχθές εν ψυχρώ από οπαδό της Κου Κλουξ Κλαν, που μαζί με άλλες συμμορίες διαδήλωναν κατά των Εβραίων, των Αφροαμερικάνων και υπέρ της "λευκής" ανωτερότητας.
Η Heather ήταν νέα, αντιφασίστρια, μέλος των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου- IWW
Ο Παύλος δολοφονήθηκε από την Χρυσή Αυγή στο Κερατσίνι
Ο Παύλος ήταν νέος, αντιφασίστας, τραγουδαγε για τους καταφρονεμένους αυτού του κόσμου
Ο Σαχζάτ Λουκμάν δολοφονήθηκε χαράματα πηγαίνοντας στη δουλειά του από τη Χρυσή Αυγή
Ο Σαχζάτ Λουκμάν ήταν Πακιστανός, από τους καταφρονεμένους αυτού του κόσμου, για τους οποίους τραγούδαγε ο Παύλος και αγωνιζόταν η Heather.
Και οι τρεις θύματα των ιδίων εγκληματικών συμμοριών μίσους.
Καμία ανοχή! Τσακίστε τους ναζί!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στις 10 Αυγούστου 1961, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να πέταν τον  πορτοκαλί παράγοντα, ένα χημικό όπλο, στο Βιετνάμ.
Σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να νικήσουν τους επαναστάτες βιετκόνγκ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και ο στρατός αποφάσισαν ότι θα χρησιμοποιήσαν τον  πορτοκαλί παραγοντα για να ισοπεδώσει τα κρησφύγετα της ζούγκλας και να καταστρέψει τις σοδειές τους. Αν και με τον καιρό οι επιπτώσεις στους ανθρώπους ήταν άγνωστες τότε, οι επιστήμονες και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι γνώριζαν πολύ καλά τις καταστροφικές συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η χημική ουσία, τόσο έμμεσα όσο η καταστροφή των χωριάτικων οικονομιών και η λήψη τροφής, και άμεσα από την άποψη της εκθεσης.
Σήμερα ο πληθυσμός στην περιοχή και γύρω από τις εκτεθείμενες περιοχές συνεχίζει να παρουσιάζει σημεία έκθεσης στο χημικό προϊόν με υψηλά ποσοστά καρκίνων, γενετικές ανωμαλίες και σύντομη διάρκεια ζωής.
Αυτή η επέτειος είναι ιδιαίτερα σημαντική για το σημερινό παγκόσμιο πολιτικό κλίμα, δεδομένου ότι αποτελεί απόδειξη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν κίνδυνο για την παγκόσμια Ειρήνη εδώ και δεκαετίες. Ο κομμουνισμός, ο σοσιαλισμος, και η αυτό-προσδιορισμος στον Παγκόσμιο Νότο πάντα ήταν στο στοχαστρο της δυτικής βίας, μια βία που δεν γνώριζε κανένα όριο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θανάσης Καναούτης, 13 Αυγούστου 2013.
Δεν ξεχνάμε πως δολοφονήθηκε στα 19 του για ένα εισιτήριο.
Όπως δεν ξεχνάμε και την πνευματική σαπίλα αυτού του τόπου που έστησε πάρτι πάνω στον τάφο του.
Με τη Λένα Διβάνη να τον χαρακτηρίζει "τσαμπατζή" και να δικαιολογεί τη δολοφονία του. Κι από κοντά Πέτρος Τατσόπουλος, Χρήστος Χωμενίδης, Σώτη Τριανταφύλλου, Νίκος Ζερβός, Θανάσης Χειμωνάς κ.ά., να επιτίθενται με χυδαιότητες σε όσους αποδοκιμάσαμε την εκδήλωση παλιανθρωπιάς της κ. Διβάνη.
Δεν ξεχνάμε!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκαετια του 70. Ήταν η περίοδος που η Αριστερά έδινε τον τόνο σε όλα! Ακόμα και στην Τέχνη, καθώς δεν υπήρχε νέο παιδί που να μην επηρεάζεται από τα δικά μας γούστα!
Δεν αφήναμε τότε σοβιετική, ουγγρική, πολωνική, βουλγαρική ταινία να μη τη δούμε. Ακόμα και δυτικές, ψαγμένες, βλέπαμε. Μπέργκμαν, Μπερτολούτσι, Φελίνι, Παζολίνι, Αντονιόνι, Γούντι Άλεν. Έγινε χαμός με τον "Θίασο" του Αγγελόπουλου και το "Χάππυ Νταίη" του Βούλγαρη!
Τις καλές πολιτικές ταινίες τις βλέπαμε τον χειμώνα στο «Ίλιον» και την «Αλκυονίδα», κοντά στη Βικτώρια, στο «Στούντιο» στα Πατήσια, και στου Ζωγράφου, στο «Άλεξ».
Ανάμεσά τους και οι ταινίες για τον Λένιν: "Ο Λένιν τον Οκτώβρη", "Ο Λένιν στην Πολωνία". Μόνο το "Ο Λένιν για κατούρημα" δεν είχε παιχτεί!
Έξω από το σινεμά, με το που τελείωνε η προβολή, την είχαν στημένη οι εφημεριδοπώλες:
«Οδηγητής! Όργανο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας!»
«Θούριος! Η εφημερίδα του Ρήγα Φεραίου!»
«Λαϊκός Δρόμος! Η εφημερίδα της Συνεπούς Αριστεράς!»
«Λαϊκοί Αγώνες! Ενάντια στις δυο υπερδυνάμεις!»
«Σοσιαλιστική Αλλαγή! Για να ρίξουμε τώρα τον Καραμανλή!»
«Εργατική Πάλη! Για εργατικούς αγώνες! Για τον σοσιαλισμό!»
Οι πολλοί γελάσαμε, κάποιοι, μάλλον πιο επαναστάτες από μας, αγριοκοίταξαν, όταν εκείνος ο γέροντας, με τα άσπρα μακριά μαλλιά και τη γενειάδα, και το παλιό παλτό ξεκούμπωτο, να ανεμίζει, στάθηκε στην είσοδο του κινηματογράφου, με τα χέρια ανασηκωμένα και απήγγειλε:
«Μόλις χαράξει η αυγή, παίρνω τον λαϊκό δρόμο, σιγοψιθυρίζοντας ένα επαναστατικό θούριο, με οδηγητή τον Ριζοσπάστη και με εμπιστοσύνη στους λαϊκούς αγώνες και την εργατική πάλη, βαδίζοντας προς τη σοσιαλιστική αλλαγή».
Και άνοιγαν τα πηγαδάκια και οι καβγάδες. Όχι για την καλλιτεχνική αξία του έργου, ποιος τη γαμεί αυτήν; Για τα πολιτικά του διδάγματα! Που, φυσικά, ήταν διαφορετικά για καθεμιά από τις οργανώσεις.
Καμιά φορά γίνονταν και φασαρίες την ώρα της προβολής, μέσα στην ίδια την αίθουσα! Όπως τότε, με εκείνη τη σοβιετική ταινία για τον Ισπανικό Εμφύλιο, που ανέφερε τους τροτσκιστές σαν συμμάχους του φασισμού. Κι όπως ήταν αναμενόμενο, ακούστηκαν γιουχαΐσματα από δυο-τρεις και κραυγές για τη «σταλινική διαστρέβλωση της ιστορίας», που προκάλεσαν την αντίδραση κάποιων άλλων, πολύ περισσότερων, που άρχισαν κι αυτοί να φωνάζουν, καταγγέλλοντας τον «από πάντα γνωστό προβοκατόρικο και αντικομμουνιστικό ρόλο του διεθνούς τροτσκισμού», με συνέπεια άγρια επαναστατικά μαρξιστικά γρονθοκοπήματα, συνοδευόμενα από συνεπή λενινιστική κλωτσοπατινάδα. Μέσα στα μαύρα σκοτάδια, γιατί μόνο σ’ αυτά μπορεί να ευδοκιμήσουν τα δηλητηριώδη φίδια του οπορτουνισμού και της αποστασίας, και ο επαναστάτης υποχρεούται να τα αντιμετωπίσει ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες!
Από την "Η Παράξενη υπόσχεση" του Γιωργου Αλεξατου - Άπαρσις, Αθήνα 2012




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΜΑ, ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ, ΣΟΥ ΛΕΩ!
Πόσες βεβαιότητες και πόσο πάθος μπροστά στη σιγουριά της επικείμενης επαλήθευσής τους! Και πώς να μην αντιμετωπίζεις την άλλη άποψη μέσα στην Αριστερά ως καταστροφική, όταν έστεκε εμπόδιο στη μεγάλη νίκη που θα δικαίωνε τη μόνη σωστή και ψαγμένη άποψη: τη δική σου!
- Βιετνάμ, Λάος, Καμπότζη, Αγκόλα, Αιθιοπία, Νικαράγουα, Αφγανιστάν! Μα, πώς μπορεί να μην το βλέπεις; Το σοσιαλιστικό στρατόπεδο όλο και επεκτείνεται! Το ιμπεριαλιστικό όλο και συρρικνώνεται! Η ΕΣΣΔ είναι πιο ισχυρή παρά ποτέ. Το ΚΚΕ ξεπέρασε τα προβλήματα που του προκάλεσαν οι αναθεωρητές το 1968 και από το 9% του 1977 πήγε στο 11% παρά την πίεση του ΠΑΣΟΚ. Με τόσους και τόσους δήμους δικούς μας, με συνδικάτα ισχυρά, με την Πανσπουδαστική πρώτη δύναμη στους φοιτητές. Τι μου λες τώρα; Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά!
- Μπορεί στην Ελλάδα να συναντάμε εμπόδια, αλλά για κοιτάξτε τι γίνεται και παραέξω! Από επιτυχία σε επιτυχία βαδίζουν τα δυτικά Κ.Κ. Σε Ιταλία και Γαλλία, ίσως και στην Ισπανία, αύριο και εδώ και αλλού, ανοίγει ο δρόμος για κυβερνήσεις σοσιαλιστών-κομμουνιστών, που θα αλλάξουν την Ευρώπη. Και μια Ευρώπη της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού θα ενισχύσει τις δυνάμεις εκείνες που θα οδηγήσουν στον εκδημοκρατισμό και τις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Και τότε το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα θα είναι ακατανίκητο. Πολύ σύντομα! Αύριο!
- Νίκησαν οι ένοπλοι αγώνες των λαών στην Ινδοκίνα, στην Αφρική, στη Νικαράγουα. Διαψεύστηκαν τα κηρύγματα για ειρηνική συνύπαρξη και ειρηνικούς δρόμους. Κι ο Μάης και το ιταλικό θερμό φθινόπωρο και η Πράγα και ο δικός μας Νοέμβρης δείχνουν τον δρόμο. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τα συμβιβασμένα Κ.Κ. Πυκνώνουν παντού οι γραμμές της επαναστατικής Αριστεράς. Και η επανάσταση είναι στην ημερήσια διάταξη παγκοσμίως και φυσικά και στην Ελλάδα.
Αρχές δεκαετίας του 1980 αυτά. Στις αρχές της επόμενης καμιά απ αυτές τις βεβαιότητες δεν είχε επαληθευτεί. Το εντελώς αντίθετο συνέβη. Κι όμως! Μερικές δεκαετίες μετά η κουβέντα εξακολουθεί να γίνεται με βεβαιότητες.
Μα, αφού είμαι βέβαιος! Κι αν δεν το καταλαβαίνεις ή είσαι ηλίθιος ή κάποιο βρώμικο παιχνίδι παίζεις. Δεν ξέρω εγώ; Κι ας μη δικαιώθηκα παλιότερα. Τώρα, όμως, θα δεις εσύ!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κοίτα τον τρόμο στο πρόσωπό του.
3 ισραηλινοί κατακτητές απαγάγουν ένα παλαιστινιακο αγόρι (φαίνεται να μην είναι μεγαλύτερο απο 12) στο shufat, στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ (ISRA-HELL)
ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΩΝ.
Πάει για ανάκριση.
Πέταξε το ίδιο πέτρες ή είδε να πετάνε και ποιοι ήτανε; Παράλληλα με τις κατεδαφίσεις σπιτιών, με τις καταλήψεις σπιτιών από εβραίους έποικους, με τις δολοφονίες εφήβων.
Ένα ναζιστικό σύστημα κατοχής, με σκοπό την εθνοκάθαρση αυτο συμβαινει στο Ισραηλ
Σχολιο.- Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φυλακές ανηλίκων υπάρχουν στο Ισραήλ. Η ποινή για πέταγμα πέτρας κυμαίνεται από 6 μήνες έως 15. Αλλά υπάρχουν και 3ετης ποινές για πανω απο 12 χρονών.
Οι ανακρίσεις και η μεταχείριση δεν διαφέρουν από αυτές των ενήλικων




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παραίτηση Παπουτσή από την Παγκόσμια Τράπεζα ζητά η κυβέρνηση
 Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017, 11:06
Την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή από την Παγκόσμια Τράπεζα ζητά η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών». Ο λόγος φέρεται να είναι η αρνητική στάση του πρώην κορυφαίου υπουργού του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το αίτημα της Ελλάδας για χορήγηση δανείου ύψους 3 δισ. ευρώ από τον διεθνή οργανισμό.
Ο ίδιος όμως αρνείται εδώ και έξι μήνες να αποχωρήσει από την θέση του και φέρεται να υποστηρίζει πως η σύμβαση που έχει είναι με την Παγκόσμια Τράπεζα και μάλιστα αορίστου χρόνου.
Υπενθυμίζεται ότι το  2013 ο Χρ. Παπουτσής είχε διοριστεί από τον Ευάγγ. Βενιζέλο υπό τον όρο να μην μπορεί η επόμενη κυβέρνηση να τον ανακαλέσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν να ζητήσει το συγκεκριμένο ποσό για τη χρηματοδότηση ενός τριετούς αναπτυξιακού προγράμματος δημιουργίας 150.000 θέσεων εργασίας ετησίως.
Το σχέδιο, σύμφωνα με την εφημερίδα, φέρεται ότι έχει και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές η πρόταση ήρθε πριν λίγους μήνες από την ελληνική πλευρά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για 70 εκατ ευρω πουλησε η Attica Bank κοκκινα δανεια 1,3 δις ευρω!  Αυτό και αν είναι σκανδαλαρα! Γιατι η τραπεζα δεν καλεσε τους δανειοληπτες να πληρωσουν σε αυτό το ποσοστο τα δανεια τους?  Αυτος θα επρεπε να είναι ο ορος για όλα τα κοκκινα δανεια! Τωραοι οφειλετες θα είναι κατω από τον εκβιασμο της Aldridge EDC που θα τους ζηταει ολο το ποσο!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα πρεπει να συνειδητοποιησουν απαντες ότι αιτια της καταστροφης μας είναι το ευρω. Από τη στιγμη που ο καταστροφεας Σημιτης μας  εβαλε τις χειροπεδες αυτου του καταραμενου νομισματος χαριν των γερμανικων συμφεροντων, κι από τη στιγμη που καναμε τη βλακεια να απαρνηθουμε το εθνικο μας νομισμα, η εθνικη μας ανεξαρτησια εσβησε. Γιναμε αποικια της Γερμανιας. Ο Λενιν αλλωστε  μας ειχεπροειδοποιησει «Εάν θελεις να καταστρεψεις μια χωρα, να καταστρεψεις το νομισμα της..» Το σαπιο πολιτικο μας συστημα αγωνιζεται με κάθε μεσο  να αποκρυψει αυτή την αληθεια. Για αυτό όχι μονον η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλα και ολοι οι αντιπολιτευομενοι (εκτος από το ΕΠΑΜ), οι οποιοι εχουν προσκυνησει το «ιερατειο» των Βρυξελλων, προσπαθουν να πεισουν τους αφελεις ότι το προβλημα θα λυθει μονον αν βγουμε… στις αγορες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε  χρονο ρεκορ παραδιδεται το «λαβωμενο» τμημα του λιμανιου της Κω.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΛΣΤΑΤ.  Αυξηση κατά 45,7% ο αριθμος των οικοδομικων αδειων το Μαιο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------


Συμφωνα με την ΕΡΓΑΝΗ, για δευτερη χρονια στη σειρα, ρεκορ 17ετιας το πρωτο επταμην στην απασχοληση. Υψηλοτερη επιδοση από το 2001 μεχρι σημερα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Σχεδια για αναλογικα τελη απορριματων



---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με ελαστικες σχεσεις εργασιας καλυπτονται χιλιαδες παγια κενα. Θεσεις για γκαρσονια και ανειδικευτους. Ο περασμενος Ιουλιος ηταν ένας ακομα μηνας κατά τον οποιο χαθηκαν εκατονταδες θεσεις εργασιας στην Αχαια. Οι νεες θεσεις εργασιας που προεκυψαν κατά τον ιδιο μηνα στην περιφερεια της Δυτικης Ελλαδας αφορουν σερβιτορους και μερικη απασχοληση εναντι απολυσεων εργαζομενων  με πληρη δικαιωματα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




12/08/2013
Δολοφονία του Θανάση Καναούτη από ελεγκτή τρόλει, στο Περιστέρι.
Η μνημονιακή Κατοχή, η οποία βάζει το ψεύτικο και τεχνητό χρέος πάνω από την ανθρώπινη ζωή, ήταν και ο λόγος που οδήγησε σε αυτό το έγκλημα.
Για την ακρίβεια, ο υπερβάλλον ζήλος που έδειξε ο ελεγκτής του τρόλει με κατεύθυνση στο Περιστέρι, κατά του "εγκληματία" έφηβου που δεν είχε να πληρώσει το εισιτήριο του, με την συνδρομή του οδηγού, οδήγησε στην δολοφονία του Θανάση, μεγαλώνοντας έτσι τον κατάλογο των θυμάτων του μνημονιακού ολοκαυτώματος.
Ο Θανάσης Καναούτης, είχε την "ατυχία" να είναι γεννημένος στις λαϊκές γειτονιές του Περιστερίου με αποτέλεσμα να έχει υποστεί, όπως όλοι μας, τις συνέπειες της βίαιης και άμεση φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων
Ο Θανάσης Καναούτης και η οικογένειά του όμως είχαν ακόμα μία ατυχία...
Να βλέπουν τον "ευεργέτη" Δήμαρχο της πόλης, Παχατουρίδη, ο οποίος ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας να κάνει την πιο αισχρής μορφής προπαγάνδα μέσα από χαρτί της ανακοίνωσης της κηδείας.
Ο ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ Παχατουρίδης, προσπάθησε να δώσει κάλυμμα στους δολοφόνους, για να μην θιχτούν τα συμφέροντα όσων υπηρετούν τις μνημονιακές πολιτικές εξόντωσης γράφοντας πάνω στο κηδειόχαρτο, πως ο θάνατος του Θανάση ήρθε από τροχαίο ατύχημα!!!
Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τελευταιο στατους της 32χρονης Heather Heyer στο facebook στην Βιρτζινια των ΗΠΑ πριν δολοφονηθει απο τους φασιστες ..
''αν δεν ειστε εξοργισμένοι ,αυτο σημαινει οτι δεν δινετε την πρεπουσα προσοχή''




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Αρκεί να θυμάσαι το πέταγμα,
το πουλί πεθαίνει μια μέρα"
(Frough)
29 χρόνια κλείνουν από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος Αγησίλαος (Λάκης) Χριστοδουλόπουλος, ο «Τάσος Βέλας» της αντιδικτατορικής αντίστασης, ο «ξανθός της Κ.Ο.ΜΑΧΗΤΗΣ».
Σύντροφος χαρισματικός και υποδειγματικός, εμπνευστής των ελπίδων μας και οδηγητής των αγώνων μας κοντά δυο δεκαετίες, έκλεισε τον κύκλο της ζωής και της δράσης του μόλις στα 42 χρόνια του, στις 13 Αυγούστου του 1988.
Μας άφησε ανεξίτηλα σημάδια. Γιατί δεν έβαλε απλώς τη σφραγίδα του στην αντιδικτατορική και μεταπολιτευτική Επαναστατική Αριστερά, σε όλα τα γεγονότα που αυτή πρωτοστάτησε, στις νέες ιδέες και πρακτικές που μπόλιασαν το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Η παρουσία του μας σφράγισε όλους και τον καθέναν ξεχωριστά. Τόσο που τον αισθανόμαστε πάντα δίπλα μας, ακούμε το γέλιο του στις παρέες μας, τον νιώθουμε κοντά μας σ’ όλες τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.
"Με υπερβολικά μεγάλες φτερούγες για να μένει διαρκώς στο έδαφος, αλλά και υπερβολικά σάρκινος για να περπατάει στα σύννεφα, ο Αγησίλαος ήταν από εκείνο το είδος ανθρώπων που θαρρείς πως έχουν έρθει από το μέλλον..."
[φωτό 1: Το μπλοκ της Κ.Ο.ΜΑΧΗΤΗΣ την 21η Απριλίου του 1976, πηγαίνοντας προς τα Προπύλαια. Ο σ.Λάκης Χριστοδουλόπουλος στην πρώτη γραμμή στο κέντρο.
φωτό 2: Τα μπλοκ της Επιτροπής Πρωτοβουλίας (με τον τηλεβόα, ο αείμνηστος Αγησίλαος Χριστοδουλόπουλος της Κ.Ο. Μαχητής) καθ’ οδόν προς το Κάραβελ, 4/12/1984, στη διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Λεπέν]

Σχολιο.- Είναι 1988 Φλεβάρης μήνας !Ο Λάκης ,έτσι τον λέγαμε, είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασής του ! Ήταν η πρώτη indifanda των Παλαιστινίων εναντίον του Ισραήλ ! Ήθελε να είναι εκεί ,στην πρώτη γραμμή! Πήγαμε ! Τρομερή εμπειρία ! Μας παράλαβε κλιμάκιο μαχητών των Παλαιστινίων και μας πέρασε στα εδάφη τους ,δηλαδή μπήκαμε σε κατάσταση παρανομίας ! Επισκεφθήκαμε τα σημεία των μαχών και ο ΛΆΚΗς εκεί και δεν ξεκόλλαγε με τίποτα ! Κρυμμένος πίσω από τα βαρέλια πετρελαίου για προφύλαξη ,γινόταν ένα με τους μαχητές των Παλαιστινίων ! Τα προβλήματα υγείας που τον είχαν καταβάλει, ΠΑΡΑΜΕΡΊΣΤΗΚΑΝ ,ΞΕΧΑΣΤΙΚΑΝ και ήταν όλες τις μέρες θηρίο ανήμερο ! Εγώ έτσι θα τον θυμάμαι πάντα και δεν τον ξεχνώ γιατί εκεί γίναμε ένα ,σα να μας ένωσαν με δεσμό αίματος που έκαιγε ! Κατακόκκινο ! Που το βλέπαμε παντού ! Στα πεδία των μαχών , στους δρόμους, στα νοσοκομεία που επισκεφτήκαμε ,στα σπίτια που παράνομα μας φιλοξενούσαν ! Που δεν είδαμε πουθενά τον φόβο ! Που η καθαρή ματιά τους μας έλεγε ότι είμαστε ΑΔΈΡΦΙΑ τους ! Για μένα ο Λάκης ήταν ο ΑΔΕΡΦΌς και ο ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗς ! Με το χαμόγελο και στα απλά αλλά και στα πολύ δύσκολα !Αυτές τις μέρες είμαστε μαζί στην Ιερουσαλήμ, την Χεμπρόν, την Βηθλεέμ ,τη Ναμπλούς, τη Ναζαρετ , τη Ραμάλα όπου και η φωτογραφία !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΕΜΕΝΗ ..ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ,Η ΧΟΛΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΛΟΓΩ ΕΜΠΑΡΓΚΟΥ ,ΤΩΡΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ
#STOP_THE_WAR_AND_GENOCIDE_ON_YEMEN
Οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται στο έδαφος της Υεμένης και περισσότερα στρατεύματα θα  είναι καθ ' οδόν την επόμενη εβδομάδα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαρροή από το WikiLeaks δείχνει ότι ο στόχος των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ήταν και είναι το πετρέλαιο
Η διαρροή έγινε μια μέρα μετά από αιχμές των ΗΠΑ για παρέμβαση στη Βενεζουέλα
8 Αυγούστου 2017
Προς έκπληξη κανενός, ένα έγγραφο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω του Wikileaks επιβεβαιώνει τα παρεμβατικά και πραξικοπηματικά σχέδια των ΗΠΑ είχαν και στη Βενεζουέλα στόχο τον ενεργειακό πλούτο της χώρας και την επαναφορά του ελέγχου του πετρελαίου από αμερικανικά συμφέροντα.
Το έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Αμερικάνικη πρεσβεία στο Καράκας μπορεί να είναι από τον Δεκέμβριο του 1978, αλλά δείχνει ποιές είναι οι προθέσεις και ο δρόμος που ακολουθουν οι ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα. Το απόρρητο έγγραφο με τίτλο «Στόχοι, στρατηγική και διαχείριση πόρων των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα», αναδεικνύει ότι οι ΗΠΑ ασχολούνται με τη Βενεζουέλα για ένα και μοναδικό λόγο: το πετρέλαιό της.
Το αμερικανικό έγγραφο καταγράφει τα αμερικανικά συμφέροντα στη Βενεζουέλα, όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πετρελαϊκό απόθεμα στον κόσμο. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ΗΠΑ ενδιαφέρονταν να «συνεχίσει η Βενεζουέλα να παρέχει σημαντικό μέρος των εξαγωγών υδρογονανθράκων των ΗΠΑ και να διατηρήσει μετριοπαθή και υπεύθυνη στάση στις τιμές του πετρελαίου στον OPEC». Όπως καταδεικνύουν αναλυτές, αυτή η προσέγγιση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα, αλλά έχει αλλάξει η διαχείριση του πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, με τις εθνικοποιήσεις της Μπολιβαριανής Διαδικασίας που άρχισαν με τον Ούγκο Τσάβες.
Η δημοσίευση του έγγραφου έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την προειδοποίηση εκπρόσωπου των ΗΠΑ για «αλλαγή καθεστώτος» στη Βενεζουέλα και λίγο μετά αφ’ ότου επέβαλαν νέες προκλητικές παράνομες κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας και του εκλεγμένου Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ενισχύοντας την υποστήριξη στη φονική βία της φασιστικής ολιγαρχικής αντιπολίτευσης.
Ο υπουργός εξωτερικών τον ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον είχε δηλώσει μια μέρα πριν την δημοσίευση του Wikileaks:
«Αξιολογούμε όλες τις επιλογές που έχουμε σχετικά με το τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αλλάξουμε τις συνθήκες ούτως ώστε ο Μαδούρο είτε να αποφασίσει ότι δεν έχει μέλλον και να φύγει από μόνος του, ή να επιστρέψουμε την κυβερνητική λειτουργία στο Σύνταγμα».
Ο Ρεξ Τίλερσον ήταν CEO στον πετρελαϊκό κολοσσό ExxonMobile, εγείροντας ακόμη περισσότερες υποψίες για τα συμφέροντά του από την υπόθεση της Βενεζουέλας.Η νέα κλιμακούμενη ένταση από την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα έχει οδηγήσει σε νέο κύμα βίας από τον Απρίλιο και μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 123 άτομα. Από τις αρχές του Απρίλη με το νέο κύμα βίας που εξαπέλυσε η υποστηριζόμενη από την Ουάσινγκτον αντιπολίτευση, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 123 άτομα.
Ο Μαδούρο απάντησε μάλιστα στις πρόσφατες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Βενεζουέλα χαρακτηρίζοντάς τες ως ιμπεριαλιστική επίθεση απέναντι στη Βενεζουέλα. Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το WikiLeaks αποκαλύψει «καυτά» έγγραφα για την πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Βενεζουέλα. Συγκεκριμένα είχαν δημοσιευτεί έγγραφα των ΗΠΑ που αποδείκνυαν ότι η Χίλαρι Κλίντον, ως ΥΠΕΞ του Μπαράκ Ομπάμα, προωθούσε την αποσταθεροποίηση στη Βενεζουέλα ενισχύοντας παλαιότερες βίαιες τρομοκρατικές φονικές ενέργειες της αντιπολίτευσης, ενώ άλλα έγγραφα που είχε διαρρεύσει πάλι το Wikileaks, είχαν επιβεβαιώσει τα πραξικοπηματικά σχέδια της Ουάσινγκτον και την περίοδο του Τσάβες, περιλαμβανομένης της χρηματοδότησης με εκατομμύρια δολάρια και μέσω του USAID.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα, 13 Αυγούστου 1926, γεννήθηκε o Φιντέλ Κάστρο, ο κομμουνιστής ηγέτης, ο Φιντέλ της Επανάστασης, ο Φιντέλ της Κούβας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι άλλοι ξεχασμένοι νεκροί!
Σαν σήμερα το 2013, ο Μπαζ (Θανασης Καναουτης) δολοφονείται στο Περιστέρι από ελεγκτή που τον πέταξε από το τρόλεϊ-γραμμή 12 για ένα γαμωεισιτήριο. (ήταν ψηλός, αναγκάστηκαν επιτόπου να μακρύνουν τον τάφο. Το φτυάρι πάνω στο σχοινιασμένο χώμα έβγαζε έναν μεταλλικό ήχο συνθέτοντας το σπουδαιότερο συμφωνικό έργο της γενιάς του.)

Σχολιο.- Ο ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ Παχατουρίδης, προσπάθησε να δώσει κάλυμμα στους δολοφόνους, για να μην θιχτούν τα συμφέροντα όσων υπηρετούν τις μνημονιακές πολιτικές εξόντωσης γράφοντας πάνω στο κηδειόχαρτο, πως ο θάνατος του Θανάση ήρθε από τροχαίο ατύχημα!!!
Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε

Σχολιο.- Δε νομίζω να έχω ξαναδεί ποτέ κηδειόχαρτο που να αναγράφει αιτία θανάτου.
Δεδομένου ότι το κηδειόχαρτο είναι σαν ανοιχτή 'πρόσκληση' για την κηδεία, μου φαίνεται ανατριχιαστικά φρικτή ιδέα.
Δηλαδή τι, υπάρχει κανένας που να λέει 'θα πήγαινα στην κηδεία αλλά άλλαξα γνώμη τώρα που είδα ότι πήγε από ανακοπή'; Τελεταί Μπούκουρας, διαφωτίστέ μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Η 13η Αυγούστου αποτελεί για όλους τους Ανωγειανούς όπου γης η σπουδαιότερη ημέρα μνήμης και τιμής για τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας, καθώς εκείνη την μαύρη ημέρα ξεκίνησαν οι Ναζί φασίστες το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων 73 χρόνια πριν, ισοπεδώνοντας το χωριό από άκρη σ’άκρη, μην καταφέρνοντας όμως ούτε στο ελάχιστο να υποτάξουν το φρόνημα και την πίστη των κατοίκων του για Ελευθερία και Ανεξαρτησία."




---------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αν επιτρέψουμε στους ακροδεξιούς και στους νεο-ναζί να οργανωθούν, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές".
Φυλλάδιο των αντιφασιστών από το Σάρλοτσβιλ #defendcville
13/8/2017
Την αλληλεγγύη όλου του κόσμου και την καταδίκη του ρατσισμού και του φασισμού ζητάνε αντιφασίστες από το Σάρλοτσβιλ, μετά τη δολοφονία μιας διαδηλώτριας, 32 ετών, και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, από όχημα που έπεσε επάνω τους την ώρα της διαμαρτυρίας τους εναντίον αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών ακροδεξιών ομάδων.
Στο κάλεσμα τους ανταποκρίνονται με εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες άνθρωποι απο πολλά μέρη του κόσμου.
Ακολουθεί η μετάφραση του φυλλαδίου που μοιράζεται από αντιφασίστες στο Σάρλοτσβιλ για την ενημέρωση του κόσμου (pdf).
ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ
Στις 12 Αυγούστου, ένας ακροδεξιός φασίστας δολοφόνησε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε χιλιάδες, πέφτοντας με το όχημά του πάνω σε ομάδα αντιφασιστών διαδηλωτών, στο Σάρλοτσβιλ, στη Βιρτζίνια.
Αν επιτρέψουμε στους ακροδεξιούς και στους νεο-ναζί να οργανωθούν, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Η Σάρλοτσιβιλ είναι μόνο η αρχή. Πρέπει να αντιταχθούμε στους υπέρμαχους της Λευκής Κυριαρχίας και πρέπει διαλύουμε κάθε προσπάθειά αυτών των φανατικών να οργανωθούν, αλλιώς θα σκοτώσουν και άλλους ανθρώπους.
Είσαι και εσύ στόχος. Οι φασίστες στοχοποιούν ανθρώπους με βάση το χρώμα τους, γυναίκες, Μουσουλμάνους, Εβραίους, LGBTQ, ριζοσπαστικούς, φιλελεύθερους και όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους - όχι μόνο με λόγια αλλά και με βία.
Ενδυναμωμένοι από την εκλογή του Τραμπ, οι ακροδεξιοί και οι φασίστες έχουν ήδη πυροβολήσει και τραυματίσει αντιφασίστες διαδηλωτές στη Μινεάπολη και στο Σιατλ, έχουν μαχαιρώσει θανάσιμα διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την ισλαμοφοβία, στο Πόρτλαντ, και σπέρνουν το μίσος και τη διχόνοια σε ολόκληρη τη χώρα.
Προδίδουμε τους φίλους και τους γείτονές μας όταν δεν παίρνουμε θέση.
Η αστυνομία δεν θα μας προστατεύσει. Η αστυνομία δολοφονεί χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο σε αυτή τη χώρα και επιτίθεται στους διαδηλωτές μας όταν αντιστέκονται στην τρομοκρατία των φασιστών.
Πρέπει να οργανωθούμε γα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη ο οδηγός που έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος διαδηλωτών στη Βιρτζίνια
την 13/8/2017 11:47:00 π.μ.
Το δημοτικό συμβούλιο του Σάρλοτσβιλ ψήφισε ομόφωνα να επιτρέψει στον αρχηγό της αστυνομίας να κηρύξει απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, έπειτα από τις αιματηρές συγκρούσεις που ξέσπασαν χθες μεταξύ ακτιβιστών αντιρατσιστικών οργανώσεων και μελών της αμερικανικής ακροδεξιάς, γνωστοποίησε ο δήμαρχος της πόλης Μάικ Σίγκνερ με ανάρτησή του στο facebook, σημειώνοντας ότι δεν έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής τα αντίστοιχα μέτρα.
Όπως τόνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Σάρλοτσβιλ Αλ Τόμας, μια γυναίκα 32 ετών σκοτώθηκε όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος των διαδηλωτών. Ακόμη 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πτώση του οχήματος.

Το τελευταιο στατους της 32χρονης Heather Heyer στο facebook πριν δολοφονηθει απο τους φασιστες ..
''αν δεν ειστε εξοργισμένοι ,αυτο σημαινει οτι δεν δινετε την πρεπουσα προσοχή''

Οι αρχές ανακοίνωσαν την σύλληψη του 20χρονου Τζέιμς Άλεξ Φιλντς που φέρεται να είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου.
Η αστυνομία έκανε λόγο για συνολικά τρεις νεκρούς και 35 τραυματίες, εκ των οποίων δύο αστυνομικοί που σκοτώθηκαν από την συντριβή του αεροσκάφους όπου επέβαιναν κοντά στο Σάρλοτσβιλ. Δεν έχει διευκρινισθεί αν το περιστατικό αυτό συνδέεται με τα βίαια επεισόδια.
«Τρεις θάνατοι σήμερα και πολλοί τραυματίες», δήλωσε σε μια συνέντευξη τύπου ο κυβερνήτης της Βιρτζίνιας, που ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα, Τέρι Μακόλιφ, επικρίνοντας όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση των ακροδεξιών, που είχε ονομαστεί «Ενώστε την Δεξιά» (Unite the Right).
Μέλη της αμερικανικής ακροδεξιάς, μεταξύ αυτών της Κου Κλουξ Κλαν και ομάδων νεοναζιστών, είχαν συγκεντρωθεί για να καταγγείλουν τα σχέδια της δημοτικής αρχής να ξηλώσει από δημοτικό κήπο το άγαλμα ενός στρατηγού της Συνομοσπονδίας που υποστήριζε τη σκλαβιά.
«Έχω ένα μήνυμα σε όλους τους λευκούς ακροδεξιούς και στους Ναζί που ήρθαν στο Σάρλοτσβιλ σήμερα. Το μήνυμά μας είναι σαφές και απλό – να πάτε σπίτια σας! Δεν είστε επιθυμητοί σε αυτή την σπουδαία πολιτεία, ντροπή σας! Παριστάνετε τους πατριώτες, αλλά είστε οτιδήποτε άλλο παρά πατριώτες», τόνισε ο Μακόλιφ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει «καμία θέση» για υποστηρικτές ακροδεξιών απόψεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Ο κόσμος που ήρθε εδώ είχε στόχο να προκαλέσει χάος και ταραχές που είχαν αποτέλεσμα τρεις νεκρούς», δήλωσε ο Μαουρίς Τζόουνς, επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου της πόλης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ
Κυριαρχούν ελαστικές μορφές εργασίας, μερική απασχόληση και χαμηλά μεροκάματα
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, του ΙΚΑ και της ΕΛΣΤΑΤ

Kυριαρχία των ελαστικών μορφών εργασίας στο σύνολο των προσλήψεων, σημαντική άνοδος της μερικής απασχόλησης στο σύνολο της απασχόλησης, πολύ χαμηλά μεροκάματα, μείωση του εργατικού δυναμικού και συνολικά του ικανού προς εργασία πληθυσμού είναι ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.
Η διαπίστωση αυτή προκύπτει από τα στοιχεία που δίνονται από το σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, του ΙΚΑ και μετέπειτα του ΕΦΚΑ, και της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ).

Η ίδια η καπιταλιστική κρίση αποτέλεσε τον καταλύτη για την επιτάχυνση της εφαρμογής πολιτικών που τσακίζουν την πλήρη απασχόληση και το σταθερό χρόνο εργασίας. Τα μέτρα που λήφθηκαν τα τελευταία χρόνια προστέθηκαν σε αυτά που είχαν εφαρμοστεί προ κρίσης και στο σύνολό τους «ήρθαν για να μείνουν» με γνώμονα την εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου, τη στήριξη και ανάκαμψη της κερδοφορίας του. Γι' αυτό και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν πείραξε ούτε «τρίχα» από τα μέτρα που έλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αντιθέτως εμπλουτίζει το αντεργατικό οπλοστάσιο με νέα μέτρα (Ασφαλιστικό, Εργασιακά, συνδικαλιστική δράση κ.ά.).
Πλειοψηφία οι προσλήψεις μερικής και εκ περιτροπής εργασίας
Τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» καταγράφουν με σαφήνεια ότι οι προσλήψεις για θέσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης αποτελούν την πλειοψηφία των προσλήψεων για την περίοδο 2014 - 2016.
Το 2013 είναι ο πρώτος χρόνος που εφαρμόστηκε το σύστημα «Εργάνη», που δίνει στοιχεία για την περίοδο Μάρτη - Δεκέμβρη. Με βάση αυτά, οι προσλήψεις θέσεων πλήρους απασχόλησης ήταν ακόμα οι περισσότερες, ωστόσο ήταν ήδη σαφής η μεγάλη άνοδος των ελαστικών μορφών εργασίας. Ετσι:
Την περίοδο Μάρτης - Δεκέμβρης 2013, το 53,85% των προσλήψεων ήταν πλήρους απασχόλησης και το 46,14% μερικής (37,13%) και εκ περιτροπής (9,01%) απασχόλησης.
Το 2014 κυριαρχούν πλέον οι προσλήψεις μερικής (36,16%) και εκ περιτροπής (14,34%), που στο σύνολό τους αποτελούν το 50,5% του συνόλου των προσλήψεων.
Το 2015 οι προσλήψεις μερικής (37,44%) και εκ περιτροπής (15,61%) ανεβαίνουν στο 53,05% του συνόλου των προσλήψεων.
Το 2016 αυξάνονται και άλλο. Συνολικά οι προσλήψεις μερικής (40,11%) και εκ περιτροπής (14,63%) φτάνουν το 54,74%.
Το 2017, τα στοιχεία για το πρώτο επτάμηνο δείχνουν ότι οι προσλήψεις μερικής (38,33%) και εκ περιτροπής (13,81%) αποτελούν το 52,14% του συνόλου των προσλήψεων. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί, καθώς τα προηγούμενα χρόνια, την περίοδο Σεπτέμβρης - Δεκέμβρης καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, που ανεβάζουν το ετήσιο ποσοστό, και αυτό αναμένεται να συμβεί και φέτος.
Για τις ηλικίες 15 - 24
Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ένα μεγάλο ποσοστό των προσλήψεων αφορά την ηλικιακή ομάδα 15 - 24. Οι εργαζόμενοι αυτοί αμείβονται με τον «κατώτερο των κατώτατων» βασικό μισθό, και συγκεκριμένα με 510,95 ευρώ μεικτά το μήνα ή με 429,19 ευρώ καθαρά! Από αυτή την ηλικιακή ομάδα προήλθαν το 45,22% των προσλήψεων το 2014, το 48,29% το 2015 και το 33,4% το 2016.
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι τους μήνες Ιούνη και Ιούλη της περιόδου 2013 - 2017 (εκτός από τον Ιούλη του 2015), τα θετικά ισοζύγια που καταγράφονται (περισσότερες προσλήψεις από απολύσεις) οφείλονται, είτε αποκλειστικά είτε στη συντριπτική τους πλειοψηφία, στις προσλήψεις εργαζομένων 15 - 24 ετών.
Επίσης, από το σύστημα «Εργάνη» προκύπτει η διαρκής αύξηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, με άλλα λόγια της προσωρινής απασχόλησης. Αυτό φαίνεται καθαρά από τη σύγκριση του στοιχείου που δείχνει πόσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου έληξαν τον Ιούλη κάθε έτους, από το 2013 έως το 2017:
Το 2013 έληξαν 40.348 συμβάσεις ορισμένου χρόνου, το 2014 έληξαν 61.325, το 2015 έληξαν 62.890, το 2016 έληξαν 73.134 και το 2017 έληξαν 90.457.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στους υπόλοιπους μήνες.
Κατρακύλα των μισθών
Τα στοιχεία του ΙΚΑ και μετέπειτα του ΕΦΚΑ για την απασχόληση δίνουν μια ανάλογη εικόνα. Ενα συμπέρασμα είναι ότι οι θέσεις μερικής απασχόλησης είναι, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, περίπου το 27% των θέσεων εργασίας.
Το 2014 οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν με μερική απασχόληση έφτασαν, κατά μέσο όρο, τους 460.000 σε σύνολο 1.761.000 εργαζομένων.
Το 2015 τους 507.600 σε σύνολο 1.857.000.
Την περίοδο Γενάρης - Αύγουστος 2016 τους 560.000 σε σύνολο 1.948.000.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι λόγω του τρόπου καταγραφής, οι εργαζόμενοι με εκ περιτροπής απασχόληση περιλαμβάνονται στην κατηγορία της πλήρους απασχόλησης. Στην πράξη, δηλαδή, όσοι απασχολούνται με ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι περισσότεροι από όσους καταγράφει ο ΕΦΚΑ.
Τα ίδια στοιχεία δείχνουν την κατρακύλα των μισθών.Παίρνοντας ως παράδειγμα και πάλι τον Ιούλη για τα έτη 2012 έως 2016, προκύπτει ότι ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης:
Τον Ιούλη του 2012 ήταν 1.351,93 ευρώ, του 2013 ήταν 1.281,8 ευρώ, του 2015 ήταν 1.181,43 ευρώ και του 2016 ήταν 1.167,48 ευρώ. Δηλαδή, από το 2012 μέχρι σήμερα μειώθηκε κατά 13,64%!
Επίσης, ο μέσος μισθός μερικής απασχόλησης:
Τον Ιούλη του 2012 ήταν 591,48 ευρώ, του 2013 ήταν 519,30 ευρώ, του 2015 ήταν 429,72 ευρώ και του 2016 ήταν 408,69 ευρώ. Δηλαδή, από το 2012 μέχρι σήμερα μειώθηκε κατά 31%!
Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους μήνες.
Μείωση του εργατικού δυναμικού
Ενα από τα ζητήματα που αναδεικνύει η εξέταση της ΕΛΣΤΑΤ είναι η μείωση του εργατικού δυναμικού (απασχολούμενοι και άνεργοι) και η μείωση του ικανού προς εργασία πληθυσμού (εργατικό δυναμικό και «οικονομικά μη ενεργοί», δηλαδή όσοι μπορούν να δουλέψουν αλλά δεν δουλεύουν και δεν ψάχνουν για δουλειά).
Από τα στοιχεία, λοιπόν, της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει η σχεδόν συνεχής μείωση του εργατικού δυναμικού. Το α' τρίμηνο του 2011 το εργατικό δυναμικό ήταν 4,96 εκατομμύρια, του 2014 ήταν 4,82 εκατομμύρια και του 2017 ήταν 4,77 εκατομμύρια. Μείωση 3,83%.
Συμπεριλαμβάνοντας και τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, που και αυτός μειώνεται, προκύπτει συνολικά η μείωση του ικανού προς εργασίας πληθυσμού. Το α' τρίμηνο του 2011 ήταν 9,37 εκατομμύρια, του 2014 ήταν 9,29 εκατομμύρια και του 2017 έπεσαν στα 9,19 εκατομμύρια. Μείωση 1,92%.
Η μείωση αυτή προέρχεται κατά κύριο λόγο από τη μείωση των αριθμού των αλλοδαπών απασχολουμένων, οι οποίοι το 2011 ήταν 638,3 χιλιάδες και το 2017 έπεσαν στους 439,3 χιλιάδες.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία & Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας... Κοινός αγώνας, κοινός εχθρός... ο ιμπεριαλισμός!
Δαμασκός, SANA – Με μέλη της Φιλίας Συρίας Κορέας στη Λαϊκή Συνέλευση συναντήθηκε την Τετάρτη ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (ΛΔΚ) στη Δαμασκό Jang Myong Ho.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία με την ευκαιρία της 51ης επετείου από την ίδρυση διπλωματικών σχέσεων της Συρίας Κορέας , οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα το κοινοβουλευτικό, η οποία θα ωφελήσει την φιλία στις δύο χώρες και τους δύο λαούς.
Από την πλευρά του, το μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης Riyad Tawouz είπε ότι η Συνέλευση του συριακού λαού είναι περήφανοι για τις ισχυρές και συνεχώς εξελισσόμενες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.
Με τη σειρά του, ο Πρέσβης διαβεβαίωσε ότι η σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών πριν από 51 χρόνια «προήλθε από τα κοινά ιδεώδη της κυριαρχίας και της φιλίας από κοινού από τη Συρία και τη Βόρεια Κορέα.»




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13 Αυγούστου μέρα μνήμης! Η απόπειρα τυρρανοκτονίας από τους Παναγούλη-Βερυβάκη!
Σαν σήμερα 13 Αυγούστου του 1968 έγινε η απόπειρα τυρρανοκτονίας, του δικτάτορα Παπαδόπουλου από τον Αλέκο Παναγούλη, τον Λευτέρη Βερυβάκη, και την οργάνωση "Ελληνική Αντίσταση" στην παραλιακή Αθηνών - Σουνίου.
Οι Παναγούλης και Βερυβάκης συλλαμβάνονται, φυλακίζονται και βασανίζονται φρικτά, από το χουντικό καθεστώς της αμερικανοκίνητης χούντας.
Σήμερα η Πατρίδα μας στενάζει κάτω από τη μπότα του 4ου Ράιχ, τη γερμανική Ε.Ε., του ευρώ... σαν να μην πέρασε μια μέρα...
Λαοί χωρίς μνήμη δεν έχουν μέλλον...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκλογές τον Οκτώβρη αντί του Δεκέμβρη,,, στη Βενεζουέλα!
Η Συνταγματική Εθνοσυνέλευση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ τη διεξαγωγή των Περιφερειακών Εκλογών το μήνα Οκτώβρη, αντί του Δεκέμβρη...
Προκαλεί ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιμετωπίσουν το γεγονός τα ΜΜΕ κι οι...
αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες, δηλαδή τι εντολές θα πάρουν για αυτή τη δημοκρατική εκλογική διαδικασία...
Πρόκειται για την 23η διεξαγωγή Εκλογών σε 18 χρόνια της Τσαβικής "δικτατορίας" στη Βενεζουέλα...
20 από 22 εκλογικές μάχες κέρδισαν οι σοσιαλιστές του Τσάβες!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτω τα χέρια από τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία!
«Είμαστε όλοι στρατιώτες του Μαδούρο!»...




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φωτογραφία του 8χρονου Στεφανή Ξυλούρη, του πρώτου θύματος των Γερμανών στα Ανώγεια τον Αύγουστο του 1944
Ο Στεφανής εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τους Ναζί την πρώτη μέρα που κύκλωσαν τα Ανώγεια, στις 13 Αυγούστου του 1944.
Ο Στεφανής πήρε το δρόμο προς τα... πλάγια για φύγει προς το βουνό. Οι Γερμανοί καταχτητές έδειξαν από την πρώτη στιγμή τις βάρβαρες διαθέσεις τους, σκοτώνοντας ένα 8χρονο παιδί, στην προσπάθεια του να πετάξει προς την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Το παιδί θα μείνει άταφο για πολλές μέρες μέσα στην εκκλησία της Παναγίας. Η μάνα του, η Ζαφειρένια Ξυλούρη, βρήκε κάποια στιγμή το κουράγιο και μπήκε στα ισοπεδωμένα Ανώγεια για να θάψει το παιδί. Συγκλονιστική είναι η διήγηση της ίδιας της Μπαμπακιουδένας:«Έψαξα στα χαλάσματα να βρω νερό για πλύνω το κορμί του δεν βρήκα και το έπλυνα με τα δάκρυα μου…»




------------------------------------------------------------------------------------------------------------




O Ηγέτης! Μπασαρ Αλ Ασαντ! Όταν όλοι τον καλούσαν να φύγει διασφαλίζοντας του περιουσίες και πλούτη εκτός πατρίδας...
...όταν όλοι πίστευαν ότι η "αραβική άνοιξη made in USA" σάρωνε τα πάντα!
...όταν ο δικός μας Αβραμόπουλος δήλωνε πως είναι υπόθεση ημερών ή εβδομάδας η φυγή του, διέκοπτε τις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με τη Συρία, απέλασε την πρέσβειρα της Συρίας ως ανεπιθύμητο πρόσωπο στην Ελλάδα, ξεκίνησε εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας (και συνέχισαν με την ίδια θέρμη ο Βενιζέλος και σήμερα ο Κοτζιάς)!
...όταν μαζί με τη δεξιά κι η ιμπεριαλιστική "αριστερά", με όποιους "επαναστατικούς" φερετζέδες στρατεύτηκε στο 4ο Ράιχ!
Τότε πήραν απάντηση: "Γεννήθηκα στη Συρία, θα πεθάνω στη Συρία"!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι τελείωσε το αμερικάνικο όνειρο στη Συρια...
.της "αραβικής άνοιξης made in USA", του σκοταδιστικού χειμώνα των ιμπεριαλιστών!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι θα λαμβάνει ο αμισθί δράκος πατέρας του παπατζή γιαλαντζί πολιτικού
Πραγματικά η τοποθέτηση του Στέλιου Παππά πατέρα του υπουργού Νίκου Παππά είναι αμισθί. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέει την αλήθεια. Δηλαδή ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ δεν έχει μισθό. Δεν λαμβάνει δεκαπενθήμερο ή εκκαθαριστικό μηνιαίο εισόδημα. Δηλαδή δεν εντάσσεται στις
μηνιαίες καταστάσεις του οργανισμού που με βάσει αυτές, πληρώνονται οι υπόλοιποι διοικητικοί υπάλληλοι. Με άλλα λόγια δεν έχει ούτε ευρώ μισθό.
Αυτό με την κοινή λογική λέει πως ο Στέλιος Παππάς ή έπεσε θύμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που εντόπισε τον «βλάκα» που θα εργάζεται χωρίς να πληρώνεται και μάλιστα σε μια επιχείρηση που βρωμάει με τεράστια προβλήματα και για την οποία θα υπογράφει και θα αναλαμβάνει ευθύνες τέτοιες που με μια στραβοτιμονιά θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν σε ποινικά δικαστήρια ή η εξουσιομανία και αρχομανία του υπερβαίνουν τη ανθρώπινη λογική ή ξέρει κάτι που όλοι εμείς η άλλοι δεν γνωρίζουμε και που αυτό το κάτι, αξίζει τον κόπο για να αναλάβει μια τέτοια υπεύθυνη και με μεγάλα ποινικά ρίσκα θέση.
Στην Ελλάδα είθισται να αναλαμβάνεις μια θέση «αμισθί» στο Ελληνικό Δημόσιο ή σε μια κρατική επιχείρηση υπό εκκαθάριση, είτε για την «εύφημος μνεία», το στήσιμο ενός «ηρώου», ή ένα βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών είτε γιατί τα μαύρα λεφτά που θα παντελονιάσεις είναι και πολλά και αφορολόγητα.
Ας επανέλθουμε όμως στο Στέλιο Παππά. Ο εν λόγω Πρόεδρος έχει δηλώσει μόνιμη κατοικία την περιοχή της Καισαριανής στην Αθήνα. Αυτό συνεπάγεται πως όσες φορές χρειαστεί να παραστεί στα συμβούλια του οργανισμού θα ταξιδέψει από Αθήνα-Θεσσαλονίκη πληρώνοντας τα οδοιπορικά από την τσέπη του. Και μάλιστα θα ταξιδέψει τόσες φορές όσες του επιτρέπει η πενιχρή σύνταξη που λαμβάνει. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε τις μέρες παραμονής σίτισης και ύπνου που θα χρειαστεί, τότε σε τρείς μέρες θα έχει φάει όλη τη σύνταξη. Εδώ βέβαια υπάρχει η περίπτωση να κοιμάται στα γραφεία των κομματικών οργανώσεων και να σιτίζεται από τα συσσίτια του Άνθιμου στην πόλη, οπότε κάτι θα περισσέψει από τη σύνταξη για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ μια και έχει δική του κατοικία.
Λοιπόν μάγκες καλή η πλάκα και το χιούμορ αλλά το σανό έχει αντικαταστήσει τη φασολάδα και έχει γίνει «εθνική τροφή»
Κάθε πρόεδρος ΔΣ ΔΕΚΟ ή Κρατικής Επιχείρησης ή Εντεταλμένος Εκκαθαριστής ή…ή…ή
Λαμβάνει.
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
των οποίων το ύψος καθορίζεται (αν ταξιδεύεις με το δικό σου αυτοκίνητο) με βάση τα χιλιόμετρα, την βενζίνα, τη φθορά του αυτοκινήτου. Αν η μέση τιμή βενζίνας σήμερα είναι 1,40 η αποζημίωση υπολογίζει συν ένα 75% επί της τιμής δηλαδή 2,45.
Αν δηλαδή για τα 1.100 χιλιόμετρα μετ’ επιστροφής καταναλώσεις 120 λίτρα βενζίνας θα ξοδέψεις 120 χ 1,40 = 168 ευρώ και θα αποζημιωθείς 294 διαφορά 126 ευρώ στην τσέπη. Αν πας και πέντε φορές, περίπου μια την εβδομάδα, μόνο από οδοιπορικά έχεις 126 χ 5 = 630 ευρώ κέρδος.
Τα διόδια πληρώνονται με βάση τα αποκόμματα που θα προσκομίσεις.
Αν πάλι ταξιδέψεις με αεροπλάνο η αποζημίωση είναι το αεροπορικό εισιτήριο συν 480 ευρώ πάγια έξοδα για έκτακτες μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο.
ΤΡΟΦΙΑ και αστικές μετακινήσεις εντός της πόλης που δραστηριοποιείσαι.
80 ευρώ ημερησίως. Εδώ υπολογίζεται ολόκληρος ο μήνας (είναι εκτός έδρας) δηλαδή 80 χ 30 = 2.400 ευρώ
ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Είναι διάφορα έξοδα και πληρώνονται με βάση τις προσκομισθείσες αποδείξεις. Εδώ υπολογίζονται. Ταβέρνες, Βενζίνες εσωτερικής μετακίνησης, Καφετέριες, Έξοδα κάθε μορφής εκδηλώσεων. Δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 750 ευρώ μηνιαία.
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Πολλές φορές το ξενοδοχείο είναι ήδη κλεισμένο και πληρωμένο από τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Όμως και εδώ έχεις επιλογή. Μπορεί να δηλώσεις δικό σου ξενοδοχείο και να πληρωθείς με βάση το τιμολόγιο που θα προσκομίσεις. Νομίζω ότι το καταλαβαίνετε άπαντες.
ΠΑΡΟΧΕΣ
Οι παροχές είναι αρκετές όπως δύο δωρεάν κινητά τηλέφωνα. Προσωπικό οδηγό για τις μετακινήσεις σου, υπηρεσίες καθαριότητας (στεγνοκαθαριστήρια, πλυντήρια κ.λ.π. )
Πληρωμές διάφορων δώρων προς επισήμους και γεύματα.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.
Εδώ πληρώνεται η κάθε συμμετοχή στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων. Το ελάχιστο σε αυτή τη θέση είναι 425 ευρώ. Συνήθως είναι δυο με τρείς το μήνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον ΟΑΣΘ σε εκκαθάριση δεν θα δημιουργούσε απορία αν το διοικητικό συμβούλιο συνερχόταν και κάθε μέρα.
ΔΩΡΑ
Για τις «αμισθί» υπηρεσίες παρέχεται στον πρόεδρο και μια πιστωτική κάρτα με πλαφόν (πιστωτικό όριο) από 8.000 μέχρι 12.000 χιλιάδες ευρώ ετήσια.
Όλα τα παραπάνω είναι οι απολαβές του Στέλιου Παππά και επειδή η εντιμότητα του δεν αμφισβητείται είναι και τα μόνα που θα κερδίσει.
Εκείνο που με προβληματίζει είναι γιατί όλοι οι φίλοι και συγγενείς τοποθετούνται σε θέσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Αναμένω κάποιον υπεύθυνο να μας πει τι από όλα αυτά δεν θα απολαμβάνει ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ για να συμβάλω και εγώ στον έρανο προκειμένου να του στηθεί ανδριάντας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Είμαστε όλοι στρατιώτες του Μαδούρο!»...
«Είμαστε όλοι στρατιώτες του Μαδούρο!»... στο πλευρό Εθνικής Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας, που με πρόεδρο μια νέα γυναίκα, την Delcy Eloína RodríguezGómez, αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο πανανθρώπινο ιδανικό και όραμα, την «παράδοση της εξουσίας στο λαό», όπως την χαρακτήρισε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας σοσιαλιστής ηγέτης Diosdado Cabello.
«Είμαστε όλοι στρατιώτες του Μαδούρο!»... γιατί αρνούμαστε τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που θέλει τους λαούς να λιμοκτονούν και λίγοι άνθρωποι να νέμονται τον πλούτο των χωρών.
«Είμαστε όλοι στρατιώτες του Μαδούρο!»... γιατί διαφωνούμε με την "εξαγωγή δημοκρατίας" με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Λιβύη, Ιράκ, Συρία, Υεμένη...).
«Είμαστε όλοι στρατιώτες του Μαδούρο!»... γιατί ο σοσιαλισμός παραμένει η μοναδική σωτηρία για τους λαούς!