Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Τεταρτη 16 Αυγουστου 2017



Η μαύρη 14η Αυγούστου στην Κυπρο
August 14, 2017
Από τις πιο μαύρες μέρες η σημερινή στη ιστορία της Κύπρου. Το 1974 έγινε η δεύτερη φάση της εισβολή του τουρκικού στρατού υπό την ονομασία «Αττίλας 2» και η κατάληψη της Αμμοχώστου, της Μόρφου και της Καρπασίας.
Το 1996 δολοφονήθηκε ο Σολωμός Σολωμού και το 2005, 121 άτομα σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα της εταιρείας Ήλιος.
Φυσικά κανένας δεν τιμωρήθηκε ακόμα γι αυτά τα εγκλήματα.
Ο κατοχικός στρατός εξακολουθεί να κρατά περίκλειστο και ερημωμένο ένα μεγάλο μέρος της πόλης της Αμμοχώστου παρά τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου (εμφανής εδώ και η υποκρισία αυτών των οργανισμών που δήθεν καταδικάζουν αλλά στη πράξη νομιμοποιούν και μονιμοποιούν την κατοχή και διχοτόμηση). Θυμίζουμε ότι η δεύτερη φάση της εισβολής έγινε παρά την εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί.
Μετά και την δεύτερη φάση της εισβολής, συνολικά ο τραγικός απολογισμός της τουρκικής εισβολής στο νησί, ήταν σχεδόν 4 χιλιάδες νεκροί, περίπου 200 χιλιάδες πρόσφυγες και το 37% του κυπριακού εδάφους υπό κατοχή από τον τουρκικό στρατό. Επίσης για πάνω από χίλιους Ελληνοκύπριους αγνοούμενους ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί η τύχη τους.

Οι σφαγές Τουρκοκυπρίων από μέλη της ΕΟΚΑ Β

Μια σημαντική πτυχή, ίσως όχι και τόσο γνωστή, είναι οι σφαγές άμαχων Τουρκοκυπρίων που διέπραξαν Ελληνοκύπριοι ακροδεξιοί, κυρίως μέλη της εοκα β, τις μέρες μετά την δεύτερη εισβολή. Στα χωριά  Μάραθα, Αλόα και Σανταλάρης της επαρχίας Αμμοχώστου, οι φασίστες της εοκα β, εισέβαλαν στα σπίτια και αφού μάζεψαν τους κατοίκους, τους μετάφεραν σε σχολεία και στρατόπεδα.  Όλα τα γυναικόπαιδα και οι ηλικιωμένοι εκτελέστηκαν τον Αύγουστο του 1974 και θάφτηκαν σε μαζικούς τάφους: 89 άτομα στη Μάραθα και 37 άτομα στην Αλόα.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του Τ/κ Ασιήρ Αχμέτ από τη Μάραθα, τα Ηνωμένα Έθνη ανακάλυψαν τα πτώματα στο σκυβαλότοπο του χωριού: Υπήρχαν δεκάδες αποκεφαλισμένα και ακρωτηριασμένα πτώματα, κυρίως παιδιών, τα οποία είχαν σκεπαστεί μόνο με σκουπίδια. Μερικά από τα θύματα ήταν δεμένα μεταξύ τους με τέλι. Μόνο σε μια περίπτωση, μετρήσαμε δέκα άτομα δεμένα με τέλι. Μερικά από τα θύματα ήταν μισοκαμένα. Σχεδόν όλα τα αγόρια κάθε ηλικίας, ήταν χωρίς κεφάλια. Μεταξύ των παιδιών που βρέθηκαν δολοφονημένα στο σκυβαλότοπο, ήταν και τα έξι αδέλφια μου, η μητέρα μου, η γιαγιά και η θεία μου μαζί με τα εφτά παιδιά της».
Σύμφωνα με μαρτυρία Ε/κ στρατιώτη (Χαραυγή, 20.7.1998) του Νίκου Γενιά, ο οποίος κατά την υποχώρηση από τον Πενταδάκτυλο πέρασε από τρία μαρτυρικά τ/κ χωριά, «εοκαβητατζήδες με εκσκαφείς άνοιγαν λάκκους και έθαβαν τους γέρους και τα παιδιά που σκότωσαν σε αυτά τα χωριά. Μάλιστα ένας από αυτούς κομπάζοντας μας είπε “Εμείς εκάμαμεν τη δουλειά μας”…»
Όταν μερικούς μήνες μετά, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ προσπάθησε να διερευνήσει την υπόθεση, οι δολοφόνοι ξέθαψαν τα θύματα και τα έθαψαν στη Γεράσα. Οι επιβάτες του δεύτερου λεωφορείου εκτελέστηκαν και θάφτηκαν στην Παρεκκλησιά. Μέχρι σήμερα η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους εντόπισε και ταυτοποίησε τα οστά 46 θυμάτων της Τόχνης, άλλα βρίσκονται σε διαδικασία ταυτοποίησης ενώ ορισμένα ακόμα αναζητούνται… Οι Τουρκοκύπριοι έχουν συνολικά 500 αγνοούμενους από τα τραγικά γεγονότα του 1974.
Η αποκάλυψη των σφαγών φούντωσε και τη δολοφονική μανία του προελαύνοντος Αττίλα σε βάρος των Ε/κ που ξεριζώνονταν από τα χωριά τους. Πολλοί Ε/κ που είχαν αιχμαλωτιστεί από τον τούρκικο στρατό διηγούνται τα άγρια βασανιστήρια που υπέστησαν από τους Τούρκους ως «αντίποινα» για τις σφαγές αυτές. Με άλλα λόγια, οι χουντικοί και οι εοκαβηταζήδες αφού έδωσαν -με το πραξικόπημα- την αφορμή που έψαχνε η Τουρκία για να εισβάλει στο νησί, αντί να πολεμήσουν τον τούρκικο στρατό, προτίμησαν να δολοφονούν αιχμαλώτους και γυναικόπαιδα στα μετόπισθεν.
Η δολοφονία του Σολωμού
Η δολοφονία του Σολωμού έγινε ως γνωστό αμέσως μετά την κηδεία του Ισαάκ, για την δολοφονία του οποίου αναφερθήκαμε αναλυτικά με κείμενο για τα όσα προηγήθηκαν. Μία ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας του Τάσου Ισαάκ.  Η σκηνή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν εμφανίστηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μπάτσοι και άρχισε  πετροπόλεμος. Ο Σολωμού πυροβολήθηκε και δολοφονήθηκε εν ψυχρώ όταν προσπάθησε να κατεβάσει την κατοχική σημαία. Ο δολοφόνος του αν και είναι γνωστός δεν αντιμετώπισε οποιαδήποτε δίωξη, αντίθετα καταλαμβάνει σημαντικά αξιώματα στα κατεχόμενα.
Αν και ο Σολωμού όπως και ο Ισαάκ δεν ήταν κάπου οργανωμένοι, ούτε είχαν συγκεκριμένη πολιτική τάση, τα χρόνια που ακολούθησαν οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής τους πήραν ένα εθνικιστικό χαρακτήρα, σε μια κατεύθυνση που περισσότερο συντηρεί το μίσος και τον διαχωρισμό μεταξύ των 2 κοινοτήτων, παρά τον κοινό αγώνα τουλάχιστον από τα πιο προοδευτικά και ριζοσπαστικά κομμάτια για απελευθέρωση και επανένωση. Το άνοιγμα των οδοφραγμάτων πέραν από τις όποιες προθέσεις των κατοχικών αρχών, έπρεπε να αντιμετωπιστεί σαν μια δυνατότητα να ενταθούν οι κοινές παρεμβάσεις και εκδηλώσεις ενάντια στον οποιοδήποτε διαχωρισμό γενικότερα, αλλά και ιδιαίτερα σε εκδηλώσεις μνήμης θυμάτων των εθνικισμών.
Τίποτα απ όλα αυτά δεν ξεχνάμε. Καλύτερη ταξική μνήμη είναι ο ανυποχώρητος αγώνας για απελευθέρωση-επανένωση και η συνεχής πάλη για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που δολοφονεί για τα συμφέροντα των εταιρειών και επιχειρηματιών.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΦΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ
Αμερικάνικα ελικόπτερα με κομμάντος πήραν ένα ανώτατο στέλεχος του ΙΚ μαζί με την σύζυγό του με επιχείρηση σε πόλη της Συρίας ελεγχόμενη απο την συμμορια στη ΝΑ Συρία. Το στέλεχος αυτό ασχολούνταν με τα οικονομικά της οργάνωσης και την χρηματοδότησή της.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ο αρχηγος του Κου κλουξ Κλαν ευχαριστει τον Τραμπ για την καταδικη του των ''αριστεριστων'' (ακομη δεν εχει κρυωσει το πτωμα της Χεδερ δολοφονημενη απο νεοναζι)
Ο πρώην ηγέτης της KKK David Duke ευχαριστεί το Trump για την «καταδίκη των αριστερών τρομοκρατών»
Πριν μια εβδομάδα,  ο κ. Trump καταγγέλθηκε ότι δεν εχει  αποστασιοποιηθεί από λευκούς υπερασπιστές
Ενώ μεγάλο μέρος του Διαδικτύου αντέδρασε με αποτροπιασμό στο τελευταίο στην αμφιβολία του Donald Trump για τη βία στο Charlottesville, ο λευκός επικεφαλής ηγέτης David Duke επαίνεσε τον πρόεδρο για την "ειλικρίνεια και το θάρρος του".
Αφού ο κ. Trump είπε ότι υπήρξε "φταίξιμο και από τις δύο πλευρές" για το αυτοκίνητο οργώματος σε αντιπροστατευτές έξω από ένα λευκό αγωνα υπεράσπισης, επιστρέφοντας σε μια προηγούμενη στάση που προκάλεσε εκτεταμένη κριτική, ο κ. Duke χαρισε στον κ. Trump σε ένα tweet για την απόρριψη "αριστερών τρομοκρατών".




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*ΗΠΑ #Charlottesville οπλισμενες ακροδεξιες πολιτοφυλακες που συνοδευαν τους Αμερικανους Νεοναζι και τους οπαδους της Κου Κλουξ Κλαν )Αλλα ο Τραμπ καταδικαζει την ''βια των ακροαριστερων''
#ΑΜΕΡΙΚΗ_2017



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν φτανουν οι νεοναζι υπερ της ''Λευκης Φυλης''που οργανωνονται και δολοφονουν στις ΗΠΑ ,τωρα οργανωνονται και στον Καναδα ..
ε στην Αριστερα ακομη να καταδικασουνε τους νεοναζι στην Ουκρανια
Λευκές εθνικιστικές ομάδες που βρίσκονται σε άνοδο στον Καναδά, προγραμματίζουν περισσότερες συγκεντρώσεις




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H πιο δυσκολη στιγμη της ημερας.. (Τριτη)
Ισχυρη ξαφνικη αναζοπυρωση μεσα στη χαραδρα μας αναγκασε σε ατακτη φυγη..και ταυτοχρονα πλησιαζε απειλητικα σπιτι με ζωα..Το σκηνικο που κοσμος κυνηγουσε κοτες και κατσικες για να τις γλυτωσε απο τη φωτια απλα δε περιγραφεται




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Ισχυει οτι παραταθηκε η κυρωση των δασικων χαρτων για τις 7 σεπτεμβριου. Ισχυει επισης οτι ως τωρα, τα δασικα ή μη τμηματα οριζονται με βαση αεροφωτογραφιες του '45 και του '60 (αναλογα τι υλικο υπαρχει). Οποτε δεν εχει σημασια για τον νομο που ειχε δεντρα και που οχι αλλα τι οριζεται ως δασικο και τι οχι. Αυτα τα πονηρα περι αναδασωσης αφορουν οτι θεωρει ο νομος δασικο..
Εαν σ ενους φτωχου το χωραφακι φυτρωσουν δυο πουρναρια θεωρηται αλλαγη χρησης γης και το χαρακτηριζουν25% δασικη εκταση αλλα δεν εχουν κανενα προβλημα να αποχαρακτηρισουν εκατονταδες στρεματα για να χτιστουν ξενοοχειακες μοναδες
Σχολιο.- Το ρουσφέτι βασιλεύει και σ' αυτό τον τομέα. 'Οποιος έχει μέσον, υποδεικνύει στους εκάστοτε αρμόδιους ποιές είναι, δηλαδή θέλει να είναι δασικές εκτάσεις και ποιές όχι. Συνήθως, τουλάχιστον έτσι συμβαίνει εδώ στη Νάξο, αυτοί που χτίζουν βίλες και ξενοδοχειακά συγκροτήματα, με πλήθος πολεοδομικές αυθαιρεσίες, με την ανοχή του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης (οξύμωρο), αφού ολοκληρώσουν το έκτρωμά τους, προσλαμβάνουν τοπογράφους και χαράσσουν όρια όπου και όπως τους συμφέρει, για να πετύχουν στη συνέχεια τον χαρακτηρισμό του περιβάλλοντος χώρου τους ως δασική έκταση για να μη χτίσουν άλλοι και τους χαλάσουν τη θέα. Αυτά είναι τα κριτήρια. 'Οσες παρεμβάσεις, όσες διαμαρτυρίες, όσες κινητοποιήσεις κι αν έχουμε κάνει, τίποτα, καμιά δικαιοσύνη, καμιά λογική...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΣΡΑΗΛ/ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚA ΕΔAΦΗ (ΚΠΕ): ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΒAΣΙΜΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΤA ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜAΤΩΝ
Οι Ισραηλινές αρχές θα πρέπει να αποσύρουν όλες τις κατηγορίες σε βάρος του Παλαιστίνιου υπερασπιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Issa Amro.
Οι Ισραηλινές αρχές θα πρέπει να αποσύρουν όλες τις κατηγορίες σε βάρος του Παλαιστίνιου υπερασπιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Issa Amro, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με φυλάκιση για την εκ προθέσεως αναγνωρισμένη ειρηνική ακτιβιστική του δράση ενάντια στις παράνομες εγκαταστάσεις του Ισραήλ στην πόλη Χεβρώνα, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία.
Ο καταιγισμός των κατηγοριών κατά του Issa Amro δεν μπορεί να ελεγχθεί εξονυχιστικά
Magdalena Mughrabi, Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Η δίκη του Issa Amro άρχισε στις 23 Νοεμβρίου 2016 στο Στρατιωτικό Δικαστήριο Ofer, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
«Ο καταιγισμός των κατηγοριών κατά του Issa Amro δεν μπορεί να ελεγχθεί εξονυχιστικά. Αποφασισμένοι να τον φιμώσουν και να καταπνίξουν το έργο του για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ισραηλινές αρχές έχουν, απ’ ότι φαίνεται ανοίξει εκ νέου ακόμα και έναν κλειστό φάκελο της υπόθεσης. Αν καταδικαστεί, θα θεωρήσουμε τον Issa Amro ως έναν κρατούμενο συνείδησης», δήλωσε η Magdalena Mughrabi, αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγω να δεχτω οτι οι εστιες ειναι πολλες, υπαρχουν εμπρησμοι σε ολη την ελλαδα, ειναι ανθρωπινως αδυνατο να σβηστουν οι φωτιες με τετοιες καιρικες συνθηκες, υπαρχει ελλειψη προσωπικου, εχει ευθυνες το κρατος κτλ. Ολα αυτα σωστα.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΧΕΙΜΩΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ?
ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΑΣΟΣ?
Εκει εχει κονομα και χορηγιες και ελντοραντο και αναπτυξη. Εκει δεν μας πειραζει που χαθηκε αρχεγονο δασος, ε?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν υπάρχει μια ομάδα ναζί στις ΗΠΑ που υποστηρίζει τη Συρία, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σύμμαχοί μας.
Αυτοί οι κόπανοι (αν υπάρχουν) υποστηρίζουν τον ασάντ για τους λάθος λόγους. Πιστεύουν ότι ο ασάντ σκοτώνει σουνίτες μουσουλμάνους, ενώ η πλειοψηφία του Συρίας στρατού είναι σουνίτες μουσουλμάνοι που μάχονται ενάντια στην τρομοκρατία.
Αν αυτοί οι ηλίθιοι γεννήθηκαν στη Συρία, θα είχαν ενταχθεί στο στρατόπεδο κατά του ασάντ, όπως ο "ελεύθερος στρατός της Συρίας", η Αλ Κάιντα και η ISIS.
Οι αντι-Ασάντ φανατικοί είναι ψυχοπαθείς, και οι ναζί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Κάπου εδώ αρχίζω να το πιστεύω, ο Θεός μας ξέχασε» έγραψε πυροσβέστης στο Facebook
Συγκλονίζει το μήνυμα πυροσβέστη στο λογαριασμό του στο Facebook από το Μετόχι, όπου συμμετέχει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς
«Κάπου εδώ ΝΑΙ αρχίζω να το πιστεύω, ο Θεός μας ξέχασε», γράφει στον λογαριασμό του στο Fabebook και αναφέρει πως η πυρκαγιά είναι αδύνατον να ελεγχθεί και η κατάσταση είναι πλέον υπεράνω των δυνάμεων των πυροσβεστών, που όσο περνάει η ώρα λιγοστεύουν και υποχωρούν.
Διαβάστε ολόκληρη τη συγκλονιστική ανάρτηση του πυροσβέστη:
Κάπου εδώ ΝΑΙ αρχίζω να το πιστεύω ο Θεός μας ξέχασε ίσως να μην είναι φωτιά αυτό που αντιμετωπίζουμε δεν γίνεται με τίποτα να την ελέγξουμε είναι υπεράνω των δυνάμεων μας λιγοστεύουμε και υποχωρούμε έχουμε ανάγκη να ξαποστάσουμε δεν ελέγχουμε το σώμα μας αλλά η ψυχή λέει σήκω μην κάθεσαι για πόσο ακόμα πες μου Θεέ μου για πόσο ακόμα???
Έχουμε μαζί μας 4 μικρόσωμα σκυλιά τα βρήκα εγκλωβισμένα σε μια αποθήκη έκοψα τα σχοινιά τους και με ακολουθούν βρισκόμαστε βόρεια 1,6 χιλιόμετρα πάνω από την ράχη θα τα κατεβάσω σε προσβάσιμη και ασφαλή περιοχή σε δυο ώρες παρακαλώ τους εθελοντές φιλόζωους να είναι εκεί με νερά και φάρμακα για τα ζώα..




----------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βγήκαν χτες στο γυαλί, μαυρισμένοι από … τις θερινές διακοπές τους οι επικοινωνιακοί υπουργοί της κυβέρνησης του τέταρτου μνημονίου, Σκουρλέτης , Κοντονής και Τόσκας ως καθ΄ύλην αρμόδιοι να μας μιλήσουν για το οικολογικό έγκλημα που διαπράττεται στην Βορειοανατολική Αττική. Χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους μετατρέπονται για άλλη μια χρονιά σε στάχτη και δηλητηριώδη αέρια. Θυμάστε εκείνο το περίφημο «ο στρατηγός άνε-μος» του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης  Β.Πολύδωρα όταν πριν δέκα χρόνια η φωτιά σαν μυθικός θεός κατέτρωε  πάλι την Πάρνηθα και την Δυτική Πελοπόνησο; Τώρα το μυθικό τέρας που ξερνάει φωτιές και μας τρώει τη ζωή είναι « το οργανωμένο σχέδιο» αόρατων δυνάμεων.
Λίγη ώρα πιο πριν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ άκουγε εμβρόντητος τον διοικητή της πυροσβεστικής να λέει ότι οι δυνάμεις του σώματος του δεν βρίσκονται στη μέγιστη ετοιμότητα κι ότι έτσι είναι το σωστό και να μην τον ρωτάει περισσότερα γιατί δεν είναι ειδικός και δεν θα καταλάβει. Εδώ η μεταφυσική συναντάει την τεχνοκρατική γλώσσα της εξουσίας.Το μυστικό μας το είπε πρωί-πρωί η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του πυροσβεσ-τικού σώματος: στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής επιχειρούν λιγότεροι από 200 πυροσβέστες,100 στρατιώτες και 75 οχήματα. Αν σας φαίνονται αρκετές αυτές οι επίγειες δυνάμεις σίγουρα ανήκετε στους οπαδούς του μνημονιακού τόξου!
  Και λίγη ώρα νωρίτερα βγήκε στο γυαλί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αυτός ο νέος άνθρωπος, και δήλωσε ότι «δεν είναι ώρα για απολογισμό και επιμερισμό ευθυνών αλλά η ώρα της μάχης με τη φωτιά».
Αν θέλετε να πάμε λίγο πιο κεί απ΄ αυτήν την αφόρητη και προσβλητική για την ιδιότητα μας σαν πολίτες, μεταφυσική της εξουσίας του τέταρτου μνημονίου σας παραπέμπω στο καταπληκτικό ρεπορτάζ της Κυράς Αδάμ αυτής της έγκριτης δημοσιογράφου στην Ελευθε-ροτυπία εκείνες τις μέρες της φωτιάς στην Πάρνηθα. Λέει ότι η φωτιά ξεκίνησε μπροστά στα μάτια της σε ένα μετασχηματιστή της ΔΕΗ από βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε από κακή συντήρηση. Επεκτάθηκε γιατί η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή είχε περικόψει της προσλήψεις έκτακτου δυναμικού δασοπυρόσβεσης, γιατί οι δασοπυροσβέστες τον χειμώνα και την άνοιξη του 2007 δεν συντήρησαν τα μηχανήματά τους και όταν τα έβαλαν μπροστά …μπλόκαραν, γιατί οι κάτοικοι του χωριού αντί να τρέξουν με ότι μέσο διέθεταν να περιορίσουν την εστία της φωτιάς πριν ξεφύγει έβρεχαν με τα λάστιχά τους τους τοίχους  των σπιτιών τους…
  Αν θέλετε να πάμε πιο βαθιά θα σας θυμίσω τις φωτιές που κατάκαψαν την μετασοβιετική Ρωσία. Εκείνες ήταν φωτιές άλλης κλίμακας, τεράστιες σαν την χώρα που έκαιγαν. Κι όμως λίγα χρόνια πιο πριν όταν η αγροτική γη δεν είχε ιδιωτικοποιηθεί και το κάθε Κολχόζ και Σοβχόζ ήταν υπεύθυνο για την δασοπυρόσβεση του τομέα του η χώρα ανάσαινε καταπρά-σινη, με προβλήματα ναι αλλά καταπράσινη.Φαίνεται  ότι ο καπιταλισμός δεν αγαπά το πράσινο εκτός αν είναι γκαζόν.
Θα μπορούσαν τουλάχιστον οι ιππότες της ελεεινής μορφής Συριζαίοι, Νεοδημοκράτες,Πασόκοι, Ποταμίσιοι, Λεβεντοκεντρώοι και Χουνταραίοι να πουν ένα λόγο παρηγοριάς για τον κόσμο που υποφέρει αλλά αυτοί είχαν στον νου τους πρώτα να τη βγουν στον πολιτικό τους αντίπαλο. Μα και ο Αρχιεπίσκοπος κάτι θα μπορούσε να πει κι αυτός όμως προτίμησε τημέρα της Παναγίας να βγει και να πει ότι οι Έλληνες ήταν και θα είναι πάντα Ορθόδοξοι. Να φυλάξει κιαυτός το μαγαζί.
  Ευτυχώς ο μητροπολίτης Τήνου ύψωσε την ανθρωπιά του και έστειλε ένα λόγο παρηγοριάς!

                                                                                                                                       15/8/2017


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στα καμένα της Αττικής
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017, 13:23
Το μέτωπο της καταστροφής εκτείνεται σε ένα μήκος που ξεπερνά τα τριάντα χιλιόμετρα ακολουθώντας μια δαιδαλώδη πορεία ανάμεσα σε ρεματιές και λαγκάδια. Ξεκινάει σχεδόν από την παραλία των Αγίων Αποστόλων στον Κάλαμο, διαπερνά τον Βαρβάνα, προχωρά προς το Καπανδρίτι, «γλύφει» το Σέσι Γραμματικού για να επεκταθεί στην τελική φάση της πυρκαγιάς στο Πολυδένδρι προς Μαλακάσα.
Εναέρια Μέσα επιχειρούν από το πρωί της Τετάρτης για να σβήσουν και αυτές τις τελευταίες εστίες πριν αλλάξουν συμπεριφορά οι άνεμοι
Το μέτωπο από τις στάχτες και τα αποκαΐδια σταματά ενάμιση χιλιόμετρο από την εθνική οδό στην οποία ευτυχώς δεν έφτασε ακριβώς και άρα δεν την διαπέρασε.
Δεκάδες σπίτια καμένα,αυτοκίνητα ΙΧ ακόμα και νταλίκες, υποστατικά και άλλες πρόχειρες κατασκευές συμπληρώνουν το εφιαλτικό τοπίο της επόμενης ημέρες μετά την τριήμερη πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.
Περιμετρικά ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής σχηματισμοί εθελοντών κάτοικοι, με τις μάνικες ανά χείρας βρίσκονται σε μόνιμη επιφυλακή από τον φόβο της αναζωπύρωσης των πολλών εστιών που ακόμα σιγοκαίουν.
Εναέρια Μέσα επιχειρούν από το πρωί της Τετάρτης για να σβήσουν και αυτές τις τελευταίες εστίες πριν αλλάξουν συμπεριφορά οι άνεμοι οι οποίοι ευτυχώς από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη βρίσκονται σε ύφεση.
Ο επίσημος απολογισμός των ζημιών δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Κανείς δεν ξέρει επακριβώς πόσες κατοικίες κάηκαν, ποιες από αυτές ήταν αυθαίρετες, ποιες παράνομες και ποιες κατέστησαν νομιμοποιημένες.
Κανείς δεν ξέρει επακριβώς σήμερα Τετάρτη πόσα στρέμματα δάσος και χαμηλής βλάστησης παραδόθηκαν στις φλόγες, αλλά υπολογιζεται σε 25.000 στρεμματα.
Κανένα ενεργό μέτωπο δεν υπάρχει πλέον στην ανατολική Αττική που τα τελευταία εικοσιτετράωρα είχε παραδοθεί ολοσχερώς στην πύρινη λαίλαπα. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μετά από μια ακόμη ολονύκτια μάχη, κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της στο Πολυδένδρι και να σβήσουν τις φλόγες που κατέκαψαν το πευκοδάσος.
Η πυρκαγιά στο πέρασμα της κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα δάσος, χωρίς, όμως να υπάρχει ακόμα κάποιος επίσημος απολογισμός, ενώ έκανε στάχτη και αποκαΐδια τουλάχιστον 20 σπίτια, κυρίως εξοχικές κατοικίες.
Μόνο διαχειρίσιμες μικροεστίες σύμφωνα με την Πυροσβεστική
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει μόνο μικροεστίες διαχειρίσιμες σε όλη την περίμετρό της, ενώ στη χαράδρα μέσα από την οποία κατευθυνόταν προς την Εθνική Οδό, έχουν ήδη κατεβεί πεζοί πυροσβέστες και μηχανήματα και σε σημαντικό βαθμό την έχουν οριοθετήσει.
Σημειώνεται πως ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμείνουν στα σημεία όπου μαίνονταν η πυρκαγιά για τρεις ημέρες.
Συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα
Από το πρωί της Τετάρτης ρίψεις νερού πραγματοποιούν στις μικρές εστίες δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ενεργά μέτωπα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκοπιανός Πρόξενος στο Τοροντο του Καναδα με χάρτη της “Μακεδονίας του Αιγαίου”!
 Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017, 12:39
Κεντρική φωτογραφία: Από την παρουσία του Γενικού Προξένου των Σκοπίων στο Τορόντο στην αλυτρωτική εκδήλωση «Ilinden Picnic 2017» της οργάνωσης «United "Macedonians" Organization of Canada» η οποία είχε διαφημισθεί και στην εφημερίδα “Toronto Star’’. Στο φόντο φαίνονται ξεκάθαρα ο χάρτης της "Μεγάλης Μακεδονίας" και η σημαία με αστέρι της Βεργίνας.
Σε αλυτρωτική εκδήλωση των Σκοπιανών στον Καναδά συμμετείχε ο εκεί γενικός πρόξενος των Σκοπίων. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν χάρτες με ενσωματωμένη στο γειτονικό κρατίδιο την “Μακεδονία του Αιγαίου”, με τη Θεσσαλονίκη εντός, και τα όρια των Σκοπίων να αγγίζουν τη Θεσσαλία! Έντονη υπήρξε η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση.
“Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή του Γενικού Προξένου της πΓΔΜ στο Τορόντο, κ. Jovica Palacevski, σε αλυτρωτική εκδήλωση με την οποία παραβιάζεται για άλλη μία φορά από την πΓΔΜ η Ενδιάμεση Συμφωνία που επιτάσσει την αποχή από κάθε ενέργεια υποστήριξης εδαφικών διεκδικήσεων. “Στην εκδήλωση αυτή, ο Palacevski απηύθυνε χαιρετισμό σε εξέδρα με φόντο αλυτρωτικά σύμβολα και χάρτη της πΓΔΜ, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται ελληνικά εδάφη.
“Η νέα κυβέρνηση της πΓΔΜ δηλώνει ότι θέλει να γίνει μία νέα αρχή στις σχέσεις της με την Ελλάδα. Ωστόσο, παρά τις αλλαγές προσώπων, φαίνεται ότι ο αλυτρωτισμός εξακολουθεί να παραμένει η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία και η καθημερινή πολιτική πρακτική στη γειτονική χώρα.
“Η εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού, ο σεβασμός των συνόρων και η έμπρακτη τήρηση των αρχών της καλής γειτονίας αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ευόδωση των ευρωατλαντικών φιλοδοξιών της ΠΓΔΜ”, αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας από την ΠΓΔΜ σχετικα με την προκληση στο Τοροντο καταγγέλλει το Υπουργείο Εξωτερικών
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017, 12:33
Πολλές οι διακηρύξεις της ΠΓΔΜ για την εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού και μία νέα αρχή στις σχέσεις της με την Ελλάδα, αλλά ουσία μηδέν. Αυτό φαίνεται να προκύπτει από την τελευταία προκλητική συμπεριφοράτων Σκοπίων, την οποία καταγγέλλει το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του σχετικά τη συμμετοχή του γενικού προξένου της πΓΔΜ στο Τορόντο, Γιόβικα Παλατσέφσκι (Jovica Palacevski), σε αλυτρωτική εκδήλωση με την οποία παραβιάζεται για άλλη μία φορά από την ΠΓΔΜ η Ενδιάμεση Συμφωνία που επιτάσσει την αποχή από κάθε ενέργεια υποστήριξης εδαφικών διεκδικήσεων.
Ο κ. Παλατσέφσκι έλαμψε δια της παρουσίας του εκπροσωπώντας την κυβέρνηση των Σκοπίων σε αλυτρωτική εκδήλωση συμπατριωτών του απευθύνοντας χαιρετισμό από εξέδρα με πίσω φόντο έναν μεγάλο χάρτη της ΠΓΔΜ, η οποία «εξαπλώνεται» ίσαμε τον Θερμαϊκό, την Καβάλα και τη Φλώρινα, χωρίς να απουσιάζει φυσικά και ένας τεράστιος ήλιος της Βεργίνας.
Σε ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του επιπλήττει την κυβέρνηση των Σκοπίων τονίζοντας ότι παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου και τις αλλαγές προσώπων «φαίνεται ότι ο αλυτρωτισμός εξακολουθεί να παραμένει η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία και η καθημερινή πολιτική πρακτική στη γειτονική χώρα».
Υπενθυμίζει δε με σαφήνεια ότι «απαραίτητες προϋποθέσεις για την ευόδωση των ευρωατλαντικών φιλοδοξιών της ΠΓΔΜ» είναι «η εγκατάλειψη του αλυτρωτισμού, ο σεβασμός των συνόρων και η έμπρακτη τήρηση των αρχών της καλής γειτονίας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεα προκλητικη δηλωση Τσαβούσογλου: Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017, 09:58
Νέα πρόκληση από την Τουρκία για το Αιγαίο με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να αναφέρει σε δηλώσεις του πως δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, αλλά ούτε και διεθνής συνθήκη σε ισχύ ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα.
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Τουρκίας απαντώντας σε επερώτηση στην τουρκική βουλή υποστήριξε πως υπάρχουν σειρά αλληλένδετων προβλημάτων στο Αιγαίο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.
«Μεταξύ των προβλημάτων αυτών είναι και το καθεστώς κυριαρχίας ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, καθορισμένα από μια διεθνή συμφωνία, η οποία να είναι σε ισχύ ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.
«Υπό την έννοια αυτή το πρόβλημα αφορά στην ερμηνεία των άρθρων που αναφέρονται στις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε:
«Όπως είναι γνωστό, τα ζητήματα στο Αιγαίο συζητούνται στο πλαίσιο των υφιστάμενων διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Η χώρα μας επιθυμεί να βρεθεί δίκαιη λύση σε όλα τα προβλήματα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και λαμβάνοντας υπόψη τα βασικά δικαιώματα και συμφέροντά της».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραμπ συνεχιζει τις προκλησεις: «Η ευθύνη για τις ταραχές στο Σάρλοτσβιλ ανήκει και στις δύο πλευρές»
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017, 08:49
Ο Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε νέο κύμα κατακραυγής στις Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνοντας ότι η ευθύνη για τις ταραχές που συγκλόνισαν το Σάρλοτσβιλ ανήκει «σε δύο πλευρές». Κέρδισε όμως την ευαρέσκεια του περιώνυμου πρώην αρχηγού της Κου Κλουξ Κλαν Ντέιβιντ Ντιουκ που ήταν παρών στη μικρή πόλη της Βιρτζίνια: «Ευχαριστώ πρόεδρε Τραμπ για την εντιμότητα και το θάρρος σας», έγραψε στο Twitter συγχαίροντάς τον διότι «είπε την αλήθεια» και κατήγγειλε «τους τρομοκράτες της αριστεράς».
Κατά τη διάρκεια μίας χαώδους συνέντευξης Τύπου το βράδυ της Τρίτης στο Trump Tower στη Νέα Υόρκη, ο Τραμπ κατάφερε να φέρει αντιμέτωπους τους λευκούς ρατσιστές της ακροδεξιάς που είχαν δώσει ραντεβού στο Σάρλοτσβιλ και τους αντιδιαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να τους καταγγείλουν.
Οι βίαιες και άνευ ειρμού και αυτοσχέδιες δηλώσεις του έρχονταν σε πλήρη αντίθεση με την δήλωση που είχε καταφέρει τελικά να διαβάσει τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο μέσα από τον τηλεϋποβολέα για να καταγγείλει με μεγάλη καθυστέρηση την «απαράδεκτη ρατσιστική βία».
Όρθιος μπροστά τα χρυσαφένια ασανσέρ του πύργου του στο Μανχάταν, ο αμερικανός πρόεδρος, αντιμέτωπος με τις επικρίσεις του ίδιου του πολιτικού του στρατοπέδου, άρχισε λέγοντας ότι η πρώτη του δήλωση μετά τα γεγονότα οφειλόταν στην έλλειψη πληροφοριών.
«Τα γεγονότα μόλις είχαν συμβεί», είπε για να δικαιολογήσει την αντίδρασή του.
Ομως αργότερα και μπροστά σε καταιγισμό ερωτήσεων των δημοσιογράφων και μιλώντας αυθορμήτως εμφανίσθηκε εκδικητικός. Ορθιος στο πλευρό του, ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, ο απόστραρτος στρατηγός του Σώματος των Πεζοναυτών Τζον Κέλι, παρέμεινε ακίνητος, παγωμένος.
«Κοίταξα από πολύ , πολύ πιο κοντά από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι. Υπήρχε μία ομάδα ανθρώπων που ήσαν επιθετικοί. Και υπήρχε από την άλλη πλευρά μία άλλη ομάδα που ήταν επίσης βίαιη. Κανείς δεν θέλει να το πει», είπε.
«Τι να πούμε για την Alt Left που επετέθη στην Alt Right; Δεν έχουν μέρος της ευθύνης; Καταδίκασα τους ναζί ή τους λευκούς ρατσιστές...υπήρχαν πολύ καλοίο άνθρωποι και παό τις δύο πλευρές...», διαβεβαίωσε.
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν νέο κύμα κατακραυγής σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. «Η ρατσιστική βία υπήρχε πάντα στην Αμερική. Το ξέρουμε, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις την επανέφερε στη μόδα», δήλωσε ο σούπερ σταρ του μπάσκετ Λεμπρόν Τζέιμς.
«Προσωπικότητες όλου του πολιτικού φάσματος , από όλη τη χώρα, καταδίκασαν αυτά τα άτομα και τις πράξεις τους με ξεκάθαρα λόγια, χωρίς δισταγμό. Ο αμερικανικός λαός έχει ανάγκη ο πρόεδρός του να κάνει το ίδιο και το έχει ανάγκη τώρα», έγραψε σε ανακοίνωσή του ο δημοκρατικός κυβερνήτης της Βιρτζίνια Τέρι ΜακΟλιφ.
«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Η ιδέα της λευκής υπεροχής είναι αποκρουστική...Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ηθική αμφισημία», έγραψε στο Twitter ο Πολ Ράιαν, ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.
«Το να κατηγορεί κανείς "τις δύο πλευρές" μετά το Σάρλοτσβιλ; Όχι. Επιστροφή του σχετικισμού όταν μιλάμε για την Κου Κλουξ Κλαν, τους υποστηρικτές των ναζί και των λευκών ρατσιστών; Ξεκάθαρα όχι», έγραψε η Ιλεάνα Λος-Λέτινεν, ρεπουμπλικανή της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ο Τραμπ εκμεταλλεύθηκε αυτή τη συνάντηση με τους δημοσιογράφους για να αφήσει να εννοηθεί ότι ο Στιβ Μπάνον, ο σύμβουλος του επί της στρατηγικής, είναι πιθανόν να εγκαταλείψει σύντομα τον Λευκό Οίκο.
«Θα δούμε τι θα γίνει με τον κ. Μπάνον», δήλωσε τη στιγμή που το μέλλον της φωνής της αμερικανικής εναλλακτικής δεξιάς είναι αντικείμενο έντονης φημολογίας. «Τον συμπαθώ τον Μπάνον, είναι φίλος, είναι καλός τύπος, δεν είναι ρατσιστής».
Σε ένα νέο ισχυρό πλήγμα για τον Τραμπ, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου αμερικανικού συνδικάτου, του AFL-CIO, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την συμβουλευτική για την οικονομία ομάδα του Αμερικανού προέδρου.
«Δεν μπορούμε να καθόμαστε στο συμβούλιο με έναν πρόεδρο που ανέχεται τον εθνικό σεκταρισμό και την τρομοκρατία», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Τρούμκα λίγο μετά την αυτοσχέδια και παράξενη συνέντευξη Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



OHE: 600.000 Σύροι έχουν επιστρέψει τις εστίες τους
 Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017, 09:57
Το πρώτο εξάμηνο του 2017, περί τους 602.759 Σύροι πρόσφυγες που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους λόγω των εχθροπραξιών, έχουν ήδη επιστρέψει σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Οργάνωση Μετανάστευσης του ΟΗΕ (IOM).
Από τους πρόσφυγες, περισσότεροι από τους μισούς, το 67% επέστρεψαν στο Χαλέπι και τις γύρω περιοχές του –σύμφωνα με τους υπολογισμούς γύρω στους 405.420 και σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας της Χάμα εκεί κατευθύνθηκε το δεύτερο μεγάλο κύμα των επιστρεφόντων προσφύγων: 75,209 επέστρεψαν στις κατοικίες τους.
Από εκείνους που επέστρεψαν, το 84% είχαν καταφύγει σε άλλα μέρη της Συρίας, και περί το 16% επέστρεψαν από την Τουρκία, το Λίβανο την Ιορδανία και το Ιράκ.
Μετά την απελευθέρωσή του με την συνδρομή των ρωσικών δυνάμεων, το Χαλέπι (που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων) είχε αποδοθεί και πάλι στον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης, το Δεκέμβριο του 2016.
Σύμφωνα με την ΙΟΜ, το μεγαλύτερο μέρος όσων έχουν επιστρέψει, κατόρθωσαν να εγκατασταθούν και πάλι στις δικές τους κατοικίες. Για τους υπόλοιπους βρέθηκαν άλλα νοικιασμένα καταλύματα ή τους ενέταξαν σε προσφυγικούς καταυλισμούς.
Τα στοιχεία του ΙΟΜ αναφέρουν όμως, ότι άλλοι 808,661 Σύροι, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην περίοδο από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο του 2017, λόγω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών.
Πάντως, από εκείνους που έχουν επιστρέψει στις κατοικίες τους υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες για τον ανεφοδιασμό τους με καθαρό νερό και την πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες.
Το Al Jazeera, σε σχόλιό του επισημαίνει ότι οι πρόσφυγες επιστρέφουν στις περιοχές που απελευθερώνουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, παρά να παραμένουν σε εκείνες που έχουν καταλάβει οι ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Ολοκληρώθηκε ο αφοπλισμός των Farc
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017, 00:50
Η σύρραξη με τους αντάρτες των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (Farc), που σπάρασσε την Κολομβία για περισσότερο από μισό αιώνα, έχει «πραγματικά» τερματιστεί, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος μετά την παράδοση των τελευταίων όπλων της οργάνωσης.
«Σήμερα, είναι η ύστατη πνοή του πολέμου (…) Με την παράδοση των όπλων, η σύρραξη τερματίζεται πραγματικά και ένα νέο στάδιο ξεκινά στην ζωή του Έθνους μας» σημείωσε ο ηγέτης της χώρας, ο οποίος το 2016 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ για τις προσπάθειές του να τερματιστεί η σύρραξη, σε μια ομιλία από την περιοχή Ποντόρες (Λα Γκουαχίρα, βόρεια).
«Με αυτό το γεγονός, η διαδικασία επαλήθευσης της κατάπαυσης του πυρός και του αφοπλισμού ολοκληρώνεται (…) και ξεκινά, επίσης μέσω των Ηνωμένων Εθνών, η επαλήθευση της επανενσωμάτωσης των Farc στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Ιβάν Μαρκές, ένας εκ των ηγετών των Farc και πρώην διαπραγματευτής στις συνομιλίες για την ειρηνευτική συμφωνία που υπογράφηκε το Νοέμβριο.
Στο πλευρό του ο Σάντος ασφάλισε το τελευταίο εμπορευματοκιβώτιο που θα μεταφερόταν, υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, από την περιοχή Ποντόρες, μια από τις 26 περιοχές όπου οι Farc είχαν ανασυνταχθεί από τις αρχές του έτους.
Εδώ και 8 μήνες, σχεδόν 7.000 άνδρες, γυναίκες και ανήλικοι παρέδωσαν τα όπλα τους, τα οποία θα λιωθούν και θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή τριών μνημείων στην Μπογοτά, την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και στην Αβάνα όπου διεξήχθησαν οι διαπραγματεύσεις για την ειρήνη για 4 έτη.
Ο Γάλλος Ζαν Αρνό, επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών, χαιρέτισε την «εξαντλητική διαδικασία του αφοπλισμού». Διευκρίνισε επιπλέον ότι παραδόθηκαν 8.111 όπλα και σχεδόν 1,3 εκατομμύρια φυσίγγια κι ότι «οι Farc αποκάλυψαν την τοποθεσία 873 κρυπτών» όπου περιέχονταν «795 όπλα, 22 τόνοι εκρηκτικών υλών, 3.957 χειροβομβίδες και 1.846 χερσαίες νάρκες κατά προσωπικού».
Οι Farc κάνουν ένα νέο βήμα, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία ειρήνης που υπογράφθηκε το Νοέμβριο για τον τερματισμό μιας σύρραξης που καθ’ όλη τη διάρκειά της είχε ως αποτέλεσμα 7,5 εκατομμύρια θύματα, νεκρούς, αγνοούμενους και εκτοπισμένους. Θα μετασχηματιστούν σε αριστερό πολιτικό κόμμα, στα τέλη Αυγούστου.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεταδοση : Ο Syrian FM κατηγορεί τις ΗΠΑ, και το Ηνωμένο Βασίλειο ότι προμηθεύουν τρομοκράτες με χημικούς παράγοντες
16/8/2017
ΒΕΪΡΟΥΤ, ΛΙΒΑΝΟΣ (2:45 μ.μ.) - Την Τετάρτη, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο ότι προμηθεύουν τοξικά μέσα CS, CN σε τρομοκράτες.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, οι τοξικοί παράγοντες που βρέθηκαν στο Αλέπο και στο προάστιο της Δαμασκού παράγονται από μία βρετανική εταιρεία και δύο αμερικανικές εταιρείες.
"Ο ειδικός εξοπλισμός που βρέθηκε ήταν χειροβομβίδες και γύροι για εκτοξευτές χειροβομβίδων εξοπλισμένων με τοξικά μέσα CS και CN [...] Τα χημικά πυρομαχικά παράγονται από την εταιρεία των Ομοσπονδιακών Εργαστηρίων στις ΗΠΑ. Οι τοξικοί παράγοντες παρήχθησαν από την Cherming Defense UK και την NonLethal Technologies (ΗΠΑ), δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Faisal Mekdad.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, οι  δηλητηριώδεις ουσίες εντοπίστηκαν στις αποθήκες των μαχητών στο Χαλέπι και στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού.
Το Μέκκατ σημείωσε ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 της Σύμβασης για την Απαγόρευση της Ανάπτυξης, Παραγωγής, Αποθήκευσης και Χρήσης  Χημικών Όπλων , η χρήση τοξικών παραγόντων επιτρέπεται μόνο για την καταπολέμηση των ταραχών. Απαγορεύεται η χρήση τους στον πόλεμο.
"Έτσι, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και οι σύμμαχοί του στην περιοχή παραβιάζουν τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα. Υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις που λειτουργούν στη Συρία. Παρέχουν στους μαχητές όχι μόνο όπλα αλλά και απαγορεύσεις τοξικών παραγόντων ", πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τα 18 αεροσκαφη τυπου «Καναντερ» μολις 6 ηταν διαθεσιμα, λογω των περικοπων των κωλοευρωπαιων τοκογλυφων. Οι κωλοευρωπαιοι της κωλοευρωενωσης αρνηθηκαν να μας βοηθησουν!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποκρισια του Δημαρχου Ψινακη που διασκεδαζε στη Μυκονο μαζι με τον υπουργο Κουρουπλη και χθες ηρθε και παριστανε ότι εσβηνε φωτιες.  Ο εξαφανισμενος Τσιπρας, ο Κυριακος και η Φωφη, εκαναν κριτικη από τις ξαπλωστρες των νησιων (μεσω twiter)




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
«Οχι κ. Τραμπ, δεν είμαστε ίδιοι με τους νεοναζί»
16.08.2017, 12:48
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στον Guardian από την επιστήμονα, ακτιβίστρια και κάτοικο της Σάρλοτσβιλ Emily Gorcenski και είναι απάντηση στις τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, που έβαλε στο ίδιο τσουβάλι νεοναζί και αριστερούς ακτιβιστές ρίχνοντας και στις «δυο πλευρές» το φταίξιμο για τα πρόσφατα γεγονότα βίας στην πόλη.  Δημοσιεύουμε αποσπάσματα:
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκάλεσε μια συμμορία ανθρώπων που έκαναν πορεία με πυρσούς και φώναζαν συνθήματα των Ναζί "πολύ καλούς ανθρώπους".
Οι πολύ καλοί άνθρωποι δεν φωνάζουν συνθήματα των Ναζί.
Οι πολύ καλοί άνθρωποι δεν επιτίθενται σε φοιτητές.
Και οι πολύ καλοί άνθρωποι δεν στηρίζουν αυτούς που κάνουν τέτοια πράγματα.
Ημουν εκεί εκείνη τη νύχτα στη Σαρλοτσβιλ. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οι μοναδικοί καλοί άνθρωποι που είδα ήταν οι νεαροί φοιτητές που μειονεκτούσαν αριθμητικά και ήταν έτοιμοι να υπερασπιστούν το πανεπιστήμιο τους και τα πιστεύω τους απέναντι στην σφοδρή επίθεση της δημαγωγίας.
Γνωρίζω ορισμένους από αυτούς τους φοιτητές. Ηταν έτοιμοι να πεθάνουν για τα πιστεύω τους. [....]
Οι μοναδικοί καλοί άνθρωποι εκείνη τη νύχτα ήταν αυτοί που τους έλουσαν με εύφλεκτο υγρό από τους πυρσούς και τους ξυλοκόπησαν, και ήταν τρομοκρατημένοι ότι θα τους κάψουν ζωντανούς.
Οι καλοί άνθρωποι δεν φορούν σβάστικες.
Παρόλα αυτά ο πρόεδρος Τραμπ έριξε το φταίξιμο και στις δυο πλευρές, παρότι μόνο η μια πλευρά δέχθηκε επίθεση από τρομοκράτη.
Ο πρόεδρος μπορεί να πιστεύει όσο θέλει ότι "και οι δυο πλευρές" φταίνε- αλλά μόνο η μια πλευρά ξυλοκόπησε σχεδόν μέχρι θανάτου έναν μαύρο άνδρα σε πάρκινγκ φωνάζοντας ρατσιστικές προσβολές (¹). Δεν ήταν η δική μας πλευρά.
Γιατί λοιπόν ο πρόεδρος ρίχνει το φταίξιμο και σε εμάς, μαζί με τους Νεοναζί;
Δεν ήταν η Κου Κλουξ Κλαν και αυτοί που κρατούσαν σημαίες του Τρίτου Ράιχ που προσπάθησαν να σώσουν ζωές στην Σάρλοτσβιλ.
Ηταν οι αριστεροί ακτιβιστές, όπως εγώ.
Δεν υπάρχει χώρος στο τραπέζι και για σας και για την αξιοπρέπεια κύριε πρόεδρε.
Επειδή στάθηκα απέναντι σε ανθρώπους με πυρσούς και σβάστικες που φώναζαν "Οι Εβραίοι Δεν Θα Μας Αντικαταστήσουν" και επειδή είδα αίμα να χύνεται στη Σάρλοτσβιλ μπορώ να σας πω το εξής: δεν στέκεστε στο πλευρό μου. Δεν στέκεστε στο πλευρό της Αμερικής. Είστε με την λάθος πλευρά»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Υστερα απο τη χτεσινη υπερπροσπαθεια δεν υπαρχει ενεργο μετωπο στη Αν.Αττικη..δηλαδη δε υπαρχει ανεξελεγχτο μετωπο σε κινηση..οι εστιες εχουν περιμετρικα κυκλωθει απο δυναμεις..οχι ομως οτι δεν υπαρχει φωτια.
Το απογευμα δινουν 6-7 μποφορ..που σημαινει οτι τυχον αναζοπυρωσεις ,εκεινη την ωρα και αργοτερα το βραδυ,χωρις τη βοηθεια εναεριων μεσων θα κανει τη κατασταση εξαιρετικα δυσκολη και παλι...οσοι μπορουν να ειναι εκει..για ολους τους λογους του κοσμου..μεχρι να κερδηθει η μαχη..για τα ζωα,το δασος και για οτι μας εχει αναγκη''



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτες σκηνές: Ξεφτίλισαν τον Λοβέρδο στην παραλία κι εκείνος ζητούσε εξηγήσεις
Δευτέρα, 14 Αύγουστος 2017 20:36
Δείτε τι μπορεί να πάθει ένας πρώην υπουργός στη διάρκεια των θερινών διακοπών του. Στην προκειμένη περίπτωση ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Βρίσκεται σε ένα χωριό της Εύβοιας μαζί με την οικογένειά του και πήγε το πρωί με το ποδήλατο στον φούρνο του χωριού για να αγοράσει οκτώ τυρόπιτες και μια γαλλική μπαγκέτα. Ο φούρνος δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο, είναι ένας παραδοσιακός τοπικός φούρνος, αλλά ο μοναδικός στην περιοχή. Οταν βγήκε έξω μαζί με αυτά που αγόρασε τον σταμάτησαν δύο κύριοι (και οι δύο ήταν καλοντυμένοι, δεν τους πέρασε για τουρίστες). «Πώς πάνε τα πράγματα, υπουργέ;» του είπε ο ένας και ο κ. Λοβέρδος πολύ.. χάρηκε που τον αναγνώρισαν έτσι όπως ήταν καλοκαιρινά ντυμένος. Και πριν προλάβει να τους χαιρετήσει και αυτός, ο ένας από αυτούς που τον χαιρέτησε και αναγνώρισε του είπε αμέσως: «Είμαστε το... ΣΔΟΕ. Πήρατε απόδειξη;».
Σημειώνω  πως  θεωρείται αδίκημα όχι μόνο να μην εκδώσεις αλλά και να μην πάρεις απόδειξη. Ο κ. Λοβέρδος τους κοίταξε έκπληκτος και τους είπε: «Νομίζω πως πήρα». Και αμέσως μετά οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ που μάλλον δεν πείθονται με προφορικές διαβεβαιώσεις τού ζήτησαν να δουν τις αποδείξεις. Εβαλαν τα χέρια τους στη σακούλα με τις τυρόπιτες και το ψωμί και βρήκαν την απόδειξη. Την τσέκαραν, ευχαρίστησαν τον πρώην υπουργό για τη συνεργασία και έφυγαν. Η αλήθεια είναι ότι τη μεγαλύτερη έκπληξη δεν την ένιωσε ο κ. Λοβέρδος από τους ανθρώπους του ΣΔΟΕ, αλλά στην παραλία. Εκεί που ήταν μαζί με τα παιδιά τους πρόσεξαν ένα σκυλάκι που πηγαινοερχόταν με μια μπάλα στο στόμα. Οι πάντες στην παραλία του φώναζαν «Λοβέρδο»: «Λοβέρδο, φέρ' την μπάλα, Λοβέρδο, πιάσε την μπάλα» και πολλά άλλα. Ο πρώην υπουργός αμέσως ζήτησε εξηγήσεις και οι λουόμενοι του εξήγησαν (τι άλλο να του πουν;) ότι έδωσαν το όνομα αυτό στο σκυλάκι «τιμής ένεκεν» για την παρουσία του στην παραλία τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι απίστευτος
Καίγεται 5 μέρες η Ελλάδα και ο Τσιπρας συνεχίζει τις διακοπές του (στους Αντίπαξους) σαν να μην τρέχει τιποτα και μετά την γενική κατακραυγή εμφανίζεται ξαφνικά σήμερα να μας πει ότι το 2009 κάηκαν 150 χιλιάδες στρέμματα ενώ σήμερα μόνο 15 χιλιάδες  (25.000 εχουν καει συμφωνα με την  τελευταια εκτιμηση, και ο αθλιος προσπαθει να υποβαθμισει)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν δέχθηκε να συνδράμει στο μέτωπο κατά της φωτιάς στην Ελλάδα.
Μένουμε Ευρώπη
Μένουμε Μαλάκες
Σχολιο.- Σιγά μη δεχόταν ευρωπαϊκή χώρα να στείλει βοήθεια, αυτοί ν'αρπάζουν ξέρουν μόνο. Από προσφορά βοήθειας μηδέν δεν γνωρίζουν.......



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΕΜΕΝΗ **φωτο/παιδι με χολερα στο νοσοκομειο ..
οι συνθηκες που επετρεψαν την επιδημια χολερας δημιουργηθηκαν απο το εγκληματικο εμπαργκο ,τους ανελεητους βομβαρδισμους αμαχων και υποδομων απο τον συνασπισμο ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ,ΗΠΑ,ΕΕ και Αγγλιας
#εγκληματιες_κατα_της_ανθρωποτητας
#stop_the_genocide_of_Yemen



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρε καργιόλα Ευρώπη, πυροσβεστικά αεροπλάνα δεν έχεις.??
Αλληλέγγυα κατά τα άλλα η ΕΕ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αξιολόγηση: Οι δανειστές ξανάρχονται, τα επιδόματα ψαλιδίζονται!
16 Αυγούστου 2017 10:24
«ΤΣΕΚΟΥΡΙ» ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΤΡΙΤΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Νέος γύρος αιματηρών περικοπών αναμένεται προκειμένου να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση μέχρι τα Χριστούγεννα.
Η νέα «λαίλαπα», που περιμένει τους καθημαγμένους πολίτες, αυτή τη φορά θα παρασύρει τα επιδόματα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα, προνοιακά, οικογενειακά, στεγαστικά και εκπαιδευτικά επιδόματα θα βρεθούν στο στόχαστρο.
Επίσης αναμένονται σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο με αξιολόγηση και κινητικότητα χιλιάδων υπαλλήλων.
Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, η επάνοδος των ελεγκτών συμπίπτει με τη σύνταξη του προσχεδίου του προϋπολογισμού, στον οποίο θα ενσωματώνονται και δημοσιονομικά μέτρα 543 εκατ. ευρώ για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2018, το οποίο βλέπει η Κομισιόν.
Έτσι, στο… κρεβάτι του Προκρούστη αναμένεται να μπουν:
η μείωση των επιδομάτων τέκνων, ανεργίας και θέρμανσης
τα οικογενειακά επιδόματα
τα επιδόματα αναπηρίας
τα εκπαιδευτικά επιδόματα (προκειμένου να εφαρμοστούν από φέτος τον Οκτώβριο)
τα επιδόματα στέγασης (με βάση συστάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας)
η επαναξιολόγηση των πολιτικών κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής συνοχής
η πλήρης χαρτογράφηση των κοινωνικών υπηρεσιών της χώρας και η δημιουργία ενός οργανισμού για όλες τις παροχές κοινωνικής πρόνοιας.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;
ΚΛΑΙΜΕ ΟΛΟΙ για αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες και η πανέμορφη Ελλάδα μας με τα αιωνόβια δάση της μετατρέπεται σε αποκαϊδια.
Οι αιτίες; Δείτε ΤΙ κάνουν οι γείτονές μας οι Βούλγαροι που ΔΕΝ κάνουμε εμείς...
Βασικά έχουν υπερσύγχρονα μέσα πυρόσβεσης παλαιότητας ... ΔΥΟ ετών.
Δεν υπάρχει βουνό -και είναι άπειρα- που να μην διατέθει αντιπυρικές ζώνες με ευκολη πρόσβαση στα πυροσβεστικά οχήματα.
ΟΛΟ το χρόνο οι ζώνες αυτές καθαρίζονται με επιμέλεια απο εργαζόμενους στους δήμους που προσλήφθηκαν γι αυτό το λόγο.
Υπ'οψιν οτι οι δήμοι έχουν τεράστια έσοδα απο τις ζώνες στάθμευσης, τα δημοτικά τέλη, την έκδοση διπλωμάτων, τέλη κυκλοφορίας, διόδια (Βινιέτα), την είσπραξη κλήσεων- προστίμων, την εκμετάλευση των 100άδων πάρκων, την είσπραξη νερού, ρεύματος, αερίου, τηλεφώνων   κ.λ.π.
Υπάρχουν χιλιάδες ασχολούμενοι στα δάση που πληρώνονται απο τα έσοδα των δήμων.
Διαθέτουν συστήματα αυτόματης ανίχνευσης πυρκαγιών και άμεσης επέμβασης.
Και φυσικά οι όποιες Κυβερνήσεις που περνάνε απ τη χώρα τους, βελτιώνουν οτι έκαναν οι περασμένες στον Δασικό τομέα που είναι ο κυρίαρχος πλούτος.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εμείς εδώ τους πυροσβέστες μας τους έχουμε στείλει να φυλάνε το αεροδρόμιο της Fraport...
Ερη Ριτσου
Εμείς εδώ τους πυροσβέστες μας τους έχουμε στείλει να φυλάνε το αεροδρόμιο της Fraport.
Τρεις μέρες καιγόταν ο ΧΥΤΑ δίπλα στο Βαθύ και οι Βαθιώτες ανέπνεαν τη διοξίνη της αρκούδας. Δε μιλήσαμε πολύ γι' αυτό για να μην πληγεί ο τουρισμός!
Σήμερα καίγεται το σύμπαν. Λογικό. Με την πυροσβεστική αποδυναμωμένη, χωρίς προσλήψεις εποχιακών υπαλλήλων, χωρίς πρόβλεψη και σχεδιασμό, είτε από αμέλεια είτε από εμπρησμό, είμαστε στο έλεος του μελτεμιού. Η φρίκη χρόνια και η ανικανότητα και η αδιαφορία επίσης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΣΥΡΙΟΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ: Οι από  τους Δυτικους υποστηριζόμενοι τρομοκράτες δεν έφεραν τίποτα άλλο παρά τη φθορά, τη φτώχεια, το θάνατο και τη μοναξιά

Νέο εσωτερικά εκτοπισμένο αγόρι στο Jaramanah, προάστιο της Δαμασκού. Ονειρεύεται να πάει στο σπίτι όταν ο ΣΑΣ έχει οδηγήσει το μέτωπο Nusra εξω από την πατρίδα του στην ύπαιθρο της Δαμασκού. (Φωτογραφία: Vanessa Beeley). Αύγουστος 2017 Ειδησεις 21ου αιώνα
Vanessa Beeley
Το τελευταίο ταξίδι μου στη Συρία ξοδευτηκε στο Αλέπο και στη Δαμασκό. Κατά τη διάρκεια του χρόνου μου στο Ανατολικό Χαλέππι ήμουν κεραυνοβολημενη από την κυψέλη της δραστηριότητας, τις τσέπες της βιομηχανίας, την ανοικοδόμηση των πληγέντων γειτονιών, την ανοικοδομηση της  πέτρας. Παρά την έλλειψη ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, σε κάθε δρόμο και διαδρόμους, ο ήχος των συγκολλητών και το κτύπημα των σφυριών, που χτύπησαν έξω.
Οι σπινθήρες από ένα τρίο συγκολλητών χύθηκαν στο πεζοδρόμιο όπου κάθισαν και έπιναν καφέ με τους κατοίκους τους, επιστρέφοντας στις κοινότητες τους που είχαν καταστραφεί από την σχεδόν πενταετή κατοχή αυτών των επαρχιών του Ανατολικού Χαλεπίου, από τις εξτρεμιστικές ταξιαρχίες της Nusra Front.
Οι κάτοικοι ανοικοδομούν στην περιοχή Alsh'ar του Ανατολικού Χαλεπίου. (Φωτογραφία: Vanessa Beeley). Αύγουστος 2017
Στο Jaramanah, στη Δαμασκό, συναντήσαμε πολλούς εσωτερικά εκτοπισμένους. Τα εκτιμώμενα 6,4 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισθέντα άτομα στη Συρία σχεδόν πάντοτε έφυγαν σε ελεγχόμενες περιοχές της Συριακής Κυβέρνησης για καταφύγιο από τις εξτρεμιστικές παρατάξεις των ΗΠΑ, οι οποίες τους οδήγησαν εξω από τις πατρίδες τους και τα χωριά της Συρίας.
Αυτή η περιοχή υπήρξε ιστορικά κατοικημένη από τους Druze και τους χριστιανους. Τώρα έχει γεμίσει με Σύριους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, τα υπόβαθρα και τις περιοχές. Όλοι μου μίλησαν για τις κακουχίες τους κάτω από τις ένοπλες και χρηματοδοτούμενες εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές παρατάξεις της Συμμαχίας των ΗΠΑ. Πολλοί οδηγήθηκαν από τα σπίτια τους από τις ένοπλες μισθοφορικές δυνάμεις, υποφέροντας αποκρουστικές πληγές στη διαδικασία.
Ένας γέρος από τον Talbiseh στο Homs είχε χάσει ένα πόδι, πυροβολήθηκε στη σπονδυλική στήλη και είχε το υπόλοιπο πόδι του θρυμματισμένο από τις μπροστινές ταξιαρχίες Nusra που είχαν εισβάλει στο χωριό του και οδήγησαν τους κατοίκους εξω από τα σπίτια τους με βία. Πουλούσε ψωμί στο δρόμο, από τη σύζυγό του, για να πληρώσει για ένα διαμέρισμα χωρίς στέγη. "Εξέδωσε" την "ελευθερία και τη δημοκρατία" που οι εισβολείς του έφεραν στη ζωή του, σύμφωνα με τα δυτικά εταιρικά μέσα ενημέρωσης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για Νεα Ταξη Πραγματων πρωτομιλησε ο αληταρας ο Χιτλερ. Και τωρα μιλανε τα αμερικανικα ναζιστικα καθαρματα. Ο οποιος αληταρας Χιτλερ δολοφονησε 6.000.000 Εβραιους στα στρατοπεδα συγκεντρωσης. Επειδη δεν θελανε να πανε στο Ισραηλ και θελανε να παραμεινουν στα σπιτια τους στην Ευρωπη. Τους δολοφονησε λοιπον, και αφησε ζωντανους μονο τους αφεντες του τους σιωναζι. Και καποιους τρομαγμενους Εβραιους, οι οποιοι μετα την φρικη που ζησανε στα στρατοπεδα συγκεντρωση πηγαν στην Παλαιστινη που τους στελνανε. Και όλα τα κρατη στον ΟΗΕ μπροστα στην φρικη του ναζισμου αναγκαστηκαν να συμφωνησουν με την καταληψη της Παλαιστινης από τους σιωναζι, γιατι τοτε δεν ηταν ακομη ξεκαθαρο ότι σιωνιστες και ναζι είναι το ιδιο πραγμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



540 Ελληνες πυροσβέστες αποσπασμένοι στα 14 αεροδρόμια της Fraport γερμανικών συμφερόντων που πληρώνονται από το Ελληνικό δημοσιο
Της ξεπουλήσαμε τ' αεροδρόμια, της χαρίσαμε και τους πυροσβέστες! Όλα για την Ευρώπη, δηλαδή το γερμανικό συμφέρον!
Κι ο Τσίπρας πήρε τα χαμογελαστά του πρόσωπα και πήγε τις διακοπούλες του!
Η Ελλάδα στάχτη και μπούρμπερι!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛεΜπρόν Τζέιμς: «Πάντοτε υπήρχε ρατσιστικό μίσος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ξέρουμε. Αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ το επανέφερε στη μόδα!»
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, το αστέρι του αμερικανικού μπάσκετ, κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι «επανέφερε στη μόδα» το ρατσιστικό μίσος, απαντώντας στις αυτοσχέδιες παραδοξολογίες στις οποίες παραδόθηκε ο αμερικανός πρόεδρος σχολιάζοντας τις αιματηρές ταραχές στο Σάρλοτσβιλ κατά τη διάρκεια χαώδους συνέντευξης Τύπου τη χθεσινή ημέρα.
«Πάντοτε υπήρχε ρατσιστικό μίσος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ξέρουμε. Αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ το επανέφερε στη μόδα!», έγραψε στο Twitter ο αρχηγός των Cleveland Cavaliers.
Λίγα λεπτά πριν, ο Τραμπ απέδιδε την ευθύνη για τις βίαιες ταραχές ανάμεσα σε νεοναζιστές, ρατσιστές διαδηλωτές και αντιδιαδηλωτές «και στις δύο πλευρές», κερδίζοντας τα συγχαρητήρια του περιώνυμου πρώην αρχηγού της Κου Κλουξ Κλαν Ντέιβιντ Ντιουκ.
Το βράδυ, παίρνοντας τον λόγο στο Ιδρυμά του στο Σαντάσκι του Οχάιο, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς επέκρινε και πάλι με δριμύτητα τον Τραμπ: «Εχω αυτήν την ευκαιρία για να μιλήσω, και είμαι κάποιος που η φωνή του ακούγεται και λέω ότι ο μόνος τρόπος για να βελτιωθούμε ως κοινωνία και ως άνθρωποι είναι η αγάπη. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε κάτι μαζί».
«Δεν είναι ο τύπος που υποτίθεται ότι είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ή όποιος άλλος, αλλά εμείς πρέπει να δραστηριοποιηθούμε», συνέχισε ο άσος των Cleveland Cavaliers: «Εμείς πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Από παιδιά μέχρι την ενήλικες. Εμείς οφείλουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να αναρωτηθούμε “τι μπορούμε να βελτιώσουμε για να βοηθήσουμε στην αλλαγή;” ».
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ένας από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες του πλανήτη, είναι πολιτικά δραστήριος και συνηθίζει να δημοσιοποιεί τις πολιτικές του θέσεις. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε υποστηρίξει την αντίπαλο του Τραμπ, της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



κανείς δεν έχει δει ποτέ τον τζήμερο και τον αρκά στο ίδιο σημείο την ίδια ώρα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρης Βελουχιωτης για τη θρησκεία
Γιατί λοιπόν να κάψουμε τις εκκλησιές; Θα γδάρουμε τους παπάδες; Μα, γιατί; Εμείς βλέπουμε ότι χιλιάδες παπάδες βρίσκονται τώρα στην πρωτοπορία του κινήματός μας και η συμβολή του κλήρου, που στάθηκε στο πλευρό μας, υπήρξε ανεκτίμητη.
Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Γιατί αυτοί που εμφανίζονται σαν προστάτες της εκκλησίας, γκρεμίσανε μαζί με τους Γερμανούς και γδέρνουνε παπάδες.
Ο κομμουνισμός, λένε, θα καταργήσει τη θρησκεία. Μα η θρησκεία είναιζήτημα συνείδησης. Πώς θα καταργηθεί, λοιπόν; Η κατάργηση της θρησκευτικής συνείδησης είναι πράμα αδύνατο, έστω κι αν ακόμα οι κομμουνιστές θέλανε να την καταργήσουν. Η θρησκευτική συνείδηση δεν καταργείται με απλές διαταγές. Αν συνέβαινε ένα τέτοιο πράμα, αυτό θα έμοιαζε με τη διαταγή που έβγαλε κάποτε ένας αστυνόμος στην Ανάφη, με την οποία απαγόρευε την πάλη των τάξεων!
Το τι θα γίνει στο πολύ μακρινό μέλλον, το πώς θα σκέπτονται οι άνθρωποι τότε, είναι άλλο πρόβλημα. Και κανένας πολιτικός δεν μπορεί να βγάλει νόμο για το τι θα πρέπει να γίνει ύστερα από 200 ή 500 χρόνια! Ούτε λοιπόν κι εμείς θα βγάλουμε τέτοιο νόμο. Μας ενδιαφέρει το πώς θα προκόψει ο λαός μας σήμερα κι όχι το τι φιλοσοφικές πεποιθήσεις θα 'χει ύστερα από 500 χρόνια.
Συνεπώς, καταλαβαίνετε τώρα ότι αυτοί που διαδίδουν αυτές τις συκοφαντίες επιδιώκουν άλλους σκοπούς, προσπαθώντας με το μέσο αυτό της συκοφαντίας να εξαπατήσουν το λαό και να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους πάνω του. Αν, μάλιστα, εξετάσουμε βαθύτερα το πράμα αυτό, θα δούμε ότι αυτοί είναι άθρησκοι, γιατί σ' αυτούς δεν υπάρχει ίχνος θρησκευτικής συνείδησης κι ο μόνος που λατρεύουν είναι ο Θεός Μαμμωνάς, ο Θεός του χρήματος...


ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΠΑΣ ΟΡΚΙΣΕ ΤΟ ΕΠΑΜ! 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
ΠΑΠΑ-ΗΛΊΑΣ, Ο ΣΎΓΧΡΟΝΟΣ … ΠΑΠΑΦΛΈΣΣΑΣ
Είναι πνευματικό παιδί του παπα-Ανυπόμονου, του πρωτοπαλίκαρου του Άρη Βελουχιώτη, ο οποίος όρκιζε τους αντάρτες του ΕΛ.ΑΣ. στο βουνό. Στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Μενίδι Αττικής, όπου λειτουργεί, εκτός από το Χριστό και την Παναγία, σε περίοπτη θέση στο γραφείο του έχει δύο φωτογραφίες: του Ευαγόρα Παλληκαρίδη και του Τσε Γκεβάρα.
Με καταγωγή από την ορεινή Αρκαδία, δεν δίστασε ποτέ να πει την άποψή του, ακόμη κι αν δεν άρεσε στην ιεραρχία. Ο λόγος για τον παπα-Ηλία Κωνσταντόπουλο, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι έκανε το γύρο της Ελλάδας με τη «γουρούνα» του, ένα τετράτροχο όχημα «με το οποίο πηγαίνεις αργά, βλέπεις γύρω τα πρόσωπα των ανθρώπων και απολαμβάνεις τους τόπους», όπως λέει ο ίδιος. Με τη χαμηλή ταχύτητα της «γουρούνας» ταξίδεψε από τη Λαμία μέχρι και το τελευταίο χωριό της Πελοποννήσου. Αλλά δεν το έκανε για τουρισμό.

«Πήγα να υποβάλω τα σέβη μου, να αποτίσω φόρο τιμής στα μνημεία της αρχαίας και της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Πήγα να μάθω από κοντά την αλήθεια», δηλώνει  ο παπα-Ηλίας.
«Το επόμενό μου ταξίδι θα είναι στην Κύπρο. Θέλω να πάω και στα άγια χώματα της Κύπρου με τη “γουρούνα” μου. Να γνωρίσω τον κόσμο και τον τόπο σπιθαμή προς σπιθαμή. Οι πρώτοι κάτοικοι της Κύπρου ήταν Αρκάδες…», μας λέει.
Έμπνευση από Καζαντζάκη
Γόνος οικογένειας «πετράδων», τεχνιτών της πέτρας δηλαδή, ο Ηλίας Κωνσταντόπουλος έζησε από νωρίς την αγωνία και τις δυσκολίες των ανθρώπων του κάματου.
Το 1964, σε ηλικία 15 ετών, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου χρειάστηκε να κάνει πολλές δουλειές για να επιβιώσει. Παρότι από τα 9 του χρόνια τον είχε εμπνεύσει η εκκλησία και «η ομορφιά της βυζαντινής εποχής», δούλεψε αρχικά σε οικοδομή, αλλά και σε άλλες βαριές δουλειές για να εξασφαλίσει τα προς το ζην. «Εμπνεύστηκα από το γίγαντα της αλήθειας, το Νίκο Καζαντζάκη, ο οποίος έγραψε για τις ψευτιές που μας δίδαξαν στα σχολεία».
«Μην πιστεύετε τους παραχαράκτες της ιστορίας», είχε πει.

«Ακολουθώντας τα λόγια του, άρχισα να ψάχνω και να ανακαλύπτω για την Ορθοδοξία, την ορθή δηλαδή τοποθέτηση του λόγου», μας εξηγεί ο 59χρονος σήμερα ιερέας.
«Το ταξίδι που έκανα στη μισή Ελλάδα είναι μέρος της αναζήτησης της αλήθειας. Είμαι κατά όλων όσοι προσπάθησαν να καπηλευτούν τα ιερά σύμβολα του ελληνισμού και του πλανήτη. Όπως το πουλί που αναγεννάται από τις στάχτες του, ένα σύμβολο του Καποδίστρια, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι αχρείοι της Χούντας…», μας λέει.
«Δυσμενής» μετάθεση Στην ενορία του προφήτη Ηλία στο Μενίδι βρέθηκε πριν από 17 χρόνια, σε «δυσμενή» μετάθεση…
«Βρέθηκα εδώ, σε ένα εκκλησάκι του 8ου αιώνα, χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα… Κάθε μέρα μαζεύαμε ένα κουβά από σύριγγες… Ήρθα μόνος, ολομόναχος, σε αυτό το μέρος που δεν ήξερα κανέναν», διηγείται.
«Έφτασα στο λόφο, κοίταξα την Αθήνα γύρω-γύρω, είδα τις εργατικές κατοικίες δίπλα και σκέφτηκα ότι εδώ πιο κάτω είναι το βασικό σημείο απελευθέρωσης της πόλης από τον Καραϊσκάκη. “Εδώ θα φανεί αν αξίζει, είπα στον εαυτό μου”»,λέει.
Με τα χέρια του, αλλά και με την εμπειρία του ως οικοδόμος,έχτισε τη νέα εκκλησία του Προφήτη Ηλία.
Έφτιαξε περίβολο, δρομάκο, καθώς και έναν κήπο, όπου καλλιεργεί χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά, σπόρους ελληνικούς, με ονομασία προέλευσης (όπως πεπόνι Θεσσαλίας, ντομάτα κατσαρή Νάξου, αγγουράκια Πίνδου και πολλά άλλα).
Αλλά, κυρίως, έγινε αγαπητός από το ποίμνιό του, τους μεγαλύτερους και τους μικρότερους ενορίτες.
«Πλάνταξα μονάχος, αποθύμησα τη συντροφιά. Αλλά με αγαπάει ο κόσμος. Όχι όλοι -αν ήταν έτσι θα ανησυχούσα. Γιατί δεν φοβάμαι να πω την άποψή μου, γιατί δεν κάνω κομπλιμέντα. Λέω την αλήθεια και αυτό το εκτιμούν όλοι και κυρίως τα παιδιά στα σχολειά, που πηγαίνω για να κάνω αγιασμό», τονίζει.
Θρησκευτικά και Γέροντας Γερμανός (Δημάκος)
Κι όταν τον ρωτάμε για το θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, ο παπα-Ηλίας σχολιάζει: «Είμαι εναντίον της θρησκοληψίας. Το μάθημα μπορεί να παραμείνει, αλλά για να μαθαίνουν τα παιδιά την πραγματική ιστορία των θρησκειών, όχι για να χωρίζουν τα παιδιά μεταξύ τους και να τα προσηλυτίζουν».
Αγώνας για την επιβίωση. Γόνος οικογένειας «πετράδων», τεχνιτών της πέτρας, ο Ηλίας Κωνσταντόπουλος έζησε από νωρίς την αγωνία και τις δυσκολίες των ανθρώπων του μεροκάματου. Το 1964, σε ηλικία 15 ετών, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου χρειάστηκε να κάνει πολλές δουλειές για να επιβιώσει.
Παρότι από τα 9 του χρόνια τον είχαν εμπνεύσει η Εκκλησία και «η ομορφιά της βυζαντινής εποχής», αρχικά δούλεψε σε οικοδομή και σε άλλες βαριές δουλειές, για να εξασφαλίσει τα προς το ζην.
Μνημονεύει συχνά τον πνευματικό του πατέρα, τον παπα-Ανυπόμονο. Μόλις φόρεσε τα ράσα ο παπα-Ηλίας, επέλεξε να βρεθεί δίπλα στον Γερμανό Δημάκο, που στα χρόνια της Κατοχής, καλόγερος ήδη, εντάχτηκε στον ΕΛΑΣ, παίρνοντας το ψευδώνυμο «παπα-Ανυπόμονος» από τον Αρη Βελουχιώτη. Μέχρι το 2004 ο παλιός αντάρτης συμβούλευε και «καθοδηγούσε» τον «παπά αντάρτη του Μενιδίου».
ΑΧΡΕΙΟΣ Ο ΕΦΡΑΙΜ
Μέχρι το 2004 ο παπα-Ανυπόμονος, συμβούλευε και «καθοδηγούσε» τον «παπά αντάρτη του Μενιδίου».
«Τι σχέση έχει ο παπα-Ανυπόμονος ή ο γέροντας Παϊσιος με τον Εφραίμ; Και ο ίδιος και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του στο Βατοπέδι είναι αχρείοι. Προσπαθούν να ρίξουν το “κάστρο” από μέσα, όπως θέλει άλλωστε η παγκοσμιοποίηση. Ευτυχώς, το Αγιον Ορος είναι αυτοδιοίκητο και η Ελλαδική Εκκλησία δεν έχει εμπλακεί. Αλλά πέφτει στις δικές μας πλάτες το χρέος να πούμε ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι Εφραίμ και Αρσένιος, αλλά τα έργα που μιλούν αντί για λόγια», σημειώνει.
Φοβάμαι προδοσία στην Κύπρο
Ο παπα-Ηλίας πάρκαρε τη «γουρούνα» του μπροστά στο Πολεμικό Μουσείο, για να παρακολουθήσει μια μαζική εκδήλωση για το Κυπριακό. Το ενδιαφέρον του, εξάλλου, για το εθνικό μας θέμα υποδηλώνεται από το γεγονός ότι στο εκκλησιαστικό γραφείο του δεσπόζει και η φωτογραφία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη.
«Φοβάμαι πως το σχέδιο Ανάν θα επιστρέψει, ότι η Κύπρος βαδίζει προς προδοσία. Κι αν επιστρέψει το σχέδιο αυτό, θα σημάνει το τέλος του κυπριακού κράτους», μας λέει. «Αλλά φταίνε και οι ίδιοι οι Κύπριοι. Δεν επισκέπτονται συχνά την κρεμάλα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Η ευμάρεια κλείνει το στόμα. Αυτό έκαναν οι Αγγλοι: ξέρουν καλά ότι όπου δεν φτάνει το αγγλικό κανόνι, φτάνει ο αγγλικός χρυσός», λέει με νόημα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Σάρλοτβιλ είναι ένα κάλεσμα για δράση ενάντια στον φασισμό



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομολογώ πως σπάω μεγάλη πλάκα μ΄εκείνους που νομίζουν πως οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ψαγμένοι ορθολογιστές κι απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες.
Πώς φαίνεται ότι δεν έχουν διαβάσει ούτε μια σελίδα από τα ομηρικά έπη, πως δεν έχουν ιδέα για το τι ακριβώς σήμαιναν τα μαντεία, στα οποία προσέφευγαν ακόμη και οι μεγάλοι ηγέτες για να μάθουν τη μοίρα τους και το θέλημα των θεών, πως είναι εντελώς ανυποψίαστοι για τον τρόμο που νιώθανε αν τους έβρισκε η νύχτα σε κάνα δάσος και δίπλα σε κάνα ποτάμι, όπου είχαν το βασίλειό τους οι νεράιδες και τα ξωτικά!
Αλλά πού να τους αφήσει η ναζιστικής έμπνευσης θεωρία της αιώνιας αντιπαράθεσης εβραϊσμού-ελληνισμού να τα σκεφτούν όλα τούτα! Νομίζουν οι δόλιοι πως ήταν οι Οβριοί που τα φέρανε δώθενε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια σημείωση για όσους δίνουν σημασία σ' αυτά. Στην ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο της Αριστούλας Ελληνούδη γράφτηκε και τούτο: «Από τα 14 της χρόνια αρχίζει επαφές με τη Λέσχη των Λαμπράκηδων». Στη συνέχεια αναπαράχθηκε σε διάφορες αναρτήσεις. Είναι λάθος. Η Αριστούλα γεννήθηκε το 1944. Δεκατεσσάρων ετών ήταν το 1958. Δεν υπήρχαν τότε λέσχες των Λαμπράκηδων ούτε Νεολαία Λαμπράκη. Μόνο Νεολαία της ΕΔΑ.


Tην Δευτέρα (14-8-17) «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών -ύστερα από άνιση μάχη με την επάρατο νόσο- η δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» Αριστούλα Ελληνούδη, σύζυγος του αείμνηστου ηθοποιού Τίμου Περλέγκα και μητέρα τού επίσης ηθοποιού Γιάννου Περλέγκα.
Ηθοποιός η ίδια, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και εντάχθηκε στο δυναμικό της εφημερίδας του ΚΚΕ αμέσως μετά τη μεταπολίτευση, όπου δούλεψε στο πολιτιστικό ρεπορτάζ ενώ κρατούσε και τη στήλη της κριτικής θεάτρου με το ψευδώνυμο «Θυμέλη».
Η Αριστούλα Ελληνούδη γεννήθηκε το 1944. Ηταν κόρη αγωνιστών του ΚΚΕ και συγκεκριμένα του Γιώργη Ελληνούδη -προπολεμικού στελέχους του κόμματος, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, του ΔΣΕ και στη συνέχεια πολιτικού πρόσφυγα στην Πολωνία- και της Καλλιόπης Πάπαρη.
Από πολύ μικρή έζησε τις συνθήκες παρανομίας και των διώξεων που υπέστησαν οι γονείς της ενώ μεγάλωσε πολύ δύσκολα, με τεράστιες στερήσεις και φυσικά χωρίς να γνωρίσει τον πατέρα της παρά μόνον όταν πλέον ενηλικιώθηκε.
Στο Δημοτικό πήγε με ψεύτικο όνομα και στη συνέχεια πολιτογραφήθηκε με το επώνυμο της μητέρας της, το οποίο πήρε με δικαστική απόφαση καθότι ήταν αδύνατο να συνεχίσει αλλιώς τις γυμνασιακές της σπουδές.
Για να συναντήσει τον πατέρα της, η Αριστούλα ταλαιπωρήθηκε αρκετά από το μετεμφυλιακό καθεστώς, παρ’ όλο που εκείνος την αναγνώρισε από την πρώτη στιγμή. Το 1963, όταν ήταν 19 ετών -σύμφωνα με την τότε νομοθεσία- έκανε αίτηση για να τον επισκεφθεί στην Πολωνία όπου ζούσε.
Η αίτηση απορρίφθηκε καθώς κρίθηκε «ασύμφορως διά σοβαρούς λόγους τάξεως και δημοσίου συμφέροντος». Ασφαλώς έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Γιώργης Ελληνούδης ήταν κομμουνιστής, πολιτικός πρόσφυγας και με Βασιλικό Διάταγμα είχε στερηθεί την ελληνική ιθαγένεια από το 1959.
Το σημαντικότερο, όμως, ήταν η ίδια η δράση της Αριστούλας, η οποία από το 1958, σε ηλικία 14 ετών, είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται σε δράσεις της Νεολαίας της ΕΔΑ.
Οι Αρχές δίωξης του κομμουνισμού -πέραν των άλλων- είχαν καταγράψει και το γεγονός ότι τον Δεκέμβριο του 1958 η «Αυγή» είχε δημοσιεύσει κείμενο διαμαρτυρίας προς τον νομάρχη Αττικής, το οποίο υπέγραψαν πάνω από εκατό νέοι και αφορούσε την απαγόρευση λειτουργίας του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Καισαριανής.
Πρώτη υπογραφή ήταν αυτή της Αριστέας Πάπαρη. Τελικά ο Γιώργης και η Αριστούλα Ελληνούδη συναντήθηκε λίγο πριν από τη δικτατορία, όταν σ’ εκείνη και στον -τότε- αρραβωνιαστικό της Τίμο Περλέγκα επιτράπηκε να ταξιδέψουν στην Πολωνία.
Το 1974 η Αριστούλα έγινε μέλος του ΚΚΕ και στη συνέχεια -όπως προαναφέραμε- εντάχθηκε στο δυναμικό του «Ριζοσπάστη», γεγονός που προκάλεσε το ενδιαφέρον της Ασφάλειας, η οποία και την έθεσε υπό παρακολούθηση.
Από το 1992 έως το 1998 διετέλεσε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη» ενώ για πολλά χρόνια είχε την ευθύνη της έκδοσης του περιοδικού της ΠΕΑΕΑ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ».
Η κηδεία της Αριστούλας θα γίνει αύριο 17 Αυγούστου στη 1.00 μ.μ. στο Νεκροταφείο Καισαριανής και θα είναι πολιτική.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------



16 Αυγούστου 1936: Το δημόσιο κάψιμο…
16 Αυγούστου 1936: Το δημόσιο κάψιμο των «κομμουνιστικών» βιβλίων από τον φασίστα Μεταξά
16-08-2017
Μία από τις πρώτες πράξεις της 4ης Αυγούστου ήταν το κάψιμο των προοδευτικών βιβλίων πού κατασχέθηκαν από τα βιβλιοπωλεία, πρακτορεία και σπίτια συλληφθέντων. Μάλιστα κατά το πρότυπο των ναζιστών δασκάλων τους, καλούσαν τον Λαό να παρακολουθήσει όλες αυτές τις μεσαιωνικές βαρβαρότητες, στο όνομα τής «εθνικοφροσύνης».

Μία από τις πρώτες πράξεις της 4ης Αυγούστου ήταν το κάψιμο των προοδευτικών βιβλίων πού κατασχέθηκαν από τα βιβλιοπωλεία, πρακτορεία και σπίτια συλληφθέντων. Μέλη των φασιστικών οργανώσεων και διάφοροι τραμπούκοι ή πληρωμένοι αλήτες, με άγριους αλαλαγμούς χαράς, άναψαν σε δημόσιους χώρους μεγάλες φωτιές και έκαψαν εκατοντάδες τόμους βιβλίων  Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.  Ανάμεσα στα βιβλία που κάηκαν δεν ήταν μόνον του Μάρξ, του Ένγκελς, του Λένιν, του Πλεχάνωφ και των άλλων κλασικών του μαρξισμού, αλλά και του Χάινε, του Μπέρναρ Σω, του Φρόυντ, του Τσβάϊχ, του  Ανατόλ Φράνς, του Γκόρκυ, του Ντοστογιέφσκυ, του Τολστόι, του Γκαίτε, του Φίχτε, του Δαρβίνου, του, Παπαδιαμάντη, του Καρκαβίτσα κλπ.*


2 σχόλια:

e-h είπε...


Jewish Voice for Pease
Βγήκαν χτες στο γυαλί, μαυρισμένοι από … τις θερινές διακοπές τους οι επικοινωνιακοί
υπουργοί της κυβέρνησης του τέταρτου μνημονίου, Σκουρλέτης , Κοντονής και Τόσκας ως
καθ΄ύλην αρμόδιοι να μας μιλήσουν για το οικολογικό έγκλημα που διαπράττεται στην
Βορειοανατολική Αττική. Χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους μετατρέπονται για άλλη μια
χρονιά σε στάχτη και δηλητηριώδη αέρια. Θυμάστε εκείνο το περίφημο «ο στρατηγός άνε-
μος» του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Β.Πολύδωρα όταν πριν δέκα χρόνια η φωτιά σαν
μυθικός θεός κατέτρωε πάλι την Πάρνηθα και την Δυτική Πελοπόνησο; Τώρα το μυθικό
τέρας που ξερνάει φωτιές και μας τρώει τη ζωή είναι « το οργανωμένο σχέδιο» αόρατων
δυνάμεων.
Λίγη ώρα πιο πριν ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ άκουγε εμβρόντητος τον διοικητή της
πυροσβεστικής να λέει ότι οι δυνάμεις του σώματος του δεν βρίσκονται στη μέγιστη
ετοιμότητα κι ότι έτσι είναι το σωστό και να μην τον ρωτάει περισσότερα γιατί δεν είναι
ειδικός και δεν θα καταλάβει. Εδώ η μεταφυσική συναντάει την τεχνοκρατική γλώσσα της
εξουσίας.Το μυστικό μας το είπε πρωί-πρωί η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του πυροσβεσ-
τικού σώματος: στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής επιχειρούν λιγότεροι από 200
πυροσβέστες,100 στρατιώτες και 75 οχήματα. Αν σας φαίνονται αρκετές αυτές οι επίγειες
δυνάμεις σίγουρα ανήκετε στους οπαδούς του μνημονιακού τόξου!
Και λίγη ώρα νωρίτερα βγήκε στο γυαλί ο ίδιος ο
The President of the United States just stood at a podium and defended white supremacists. There are no “both sides” to this story.
It goes without saying that this is a difficult time. What happened in Charlottesville on Saturday is absolutely heart-breaking and terrifying. And while the events of this weekend should not be entirely shocking— because we know that they are an outgrowth of this country’s long history of racism and white supremacy— moments like this can also serve as a wake-up call. Now more than ever, we need to come together, organize, and take action.
Click here to read JVP’s full statement about organizing in the wake of Charlottesville.
https://jewishvoiceforpeace.org/getting-organized-wake-charlottesville/
And here are three things you can do right now:
Take Action: JVP is one of many organizations in a broad coalition taking action this week. You can search for actions near you on Indivisible's site http://act.indivisibleguide.com/event/stand-in-solidarity-with-charlottesville/search/ or create your own. The Movement for Black Lives has also put out a specific call for actions that target institutions of white supremacy on August 19th.
Donate to support organizers: You can give directly to Black Lives Matter Charlottesville for ongoing mental health and trauma counseling for local organizers as well as victims of violence on Friday and Saturday, especially people of color.
Educate yourself, your friends and family: Take a look at our book “On Antisemitism.” In this political moment, it’s especially important to understand what antisemitism is (and isn’t), and how it is connected to racism and other forms of bigotry and oppression. Click here to order the book, http://onantisemitism.com/ and find more resources including how to organize a discussion group.
You are also invited to come together virtually with JVPers across the country in grief and rage tonight at 8pm ET / 5pm PT, to discuss how we all are responding, each in our own ways, in the wake of Charlottesville. You can register here. https://zoom.us/webinar/register/49591244bd7b98ffd746f627e8486654 After registering, you will receive a confirmation email containing information about joining the webinar.
We are all in this together.
With love and rage,


e-h είπε...


Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών απλώς βρισκόταν σε ένα βάθρο και υπερασπίστηκε λευκούς υπερασπιστές. Δεν υπάρχουν "δύο πλευρές" σε αυτή την ιστορία.
Είναι αυτονόητο ότι αυτή είναι μια δύσκολη περίοδος. Αυτό που συνέβη στο Σαρλότβιλ το Σάββατο είναι απολύτως καρδιακό σπασιμο και τρομακτικό. Και ενώ τα γεγονότα αυτού του Σαββατοκύριακου δεν πρέπει να είναι εντελώς συγκλονιστικά - διότι γνωρίζουμε ότι είναι μια έκρηξη της μακράς ιστορίας του ρατσισμού και της λευκής υπεροχής αυτής της χώρας - στιγμές όπως αυτή μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως μια κλήση αφύπνισης. Τώρα περισσότερο από ποτέ, πρέπει να συναντηθούμε, να οργανώσουμε και να αναλάβουμε δράση.
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την πλήρη δήλωση της JVP σχετικά με την οργάνωση μετά τον Charlottesville.
Και εδώ είναι τρία πράγματα που μπορείτε να κάνετε τώρα:
Πάρτε Δράση: Το JVP είναι ένας από τους πολλούς οργανισμούς σε ένα ευρύ συνασπισμό που αναλαμβάνει δράση αυτή την εβδομάδα. Μπορείτε να αναζητήσετε ενέργειες κοντά σας στον ιστότοπο της Indivisible ή να δημιουργήσετε τη δική σας. Το Κίνημα για τη Μαύρη Ζωή έδωσε επίσης μια συγκεκριμένη έκκληση για ενέργειες που στοχεύουν στους θεσμούς λευκής υπεροχής στις 19 Αυγούστου.
Δώστε την υποστήριξη των διοργανωτών: Μπορείτε να δώσετε απευθείας στο Black Lives Matter Charlottesville για τρέχουσες συμβουλές ψυχικής υγείας και τραυμάτων για τους τοπικούς διοργανωτές, καθώς και τα θύματα βίας την Παρασκευή και το Σάββατο, ειδικά οι άνθρωποι του μαυρου χρώματος.
Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας, τους φίλους και την οικογένειά σας: Ρίξτε μια ματιά στο βιβλίο μας "Σχετικά με τον αντισημιτισμό." Σε αυτή την πολιτική στιγμή είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταλάβουμε τι είναι (και όχι) ο αντισημιτισμός και πώς συνδέεται με τον ρατσισμό και άλλες μορφές Φανατισμό και καταπίεση. Κάντε κλικ εδώ για να παραγγείλετε το βιβλίο και βρείτε περισσότερους πόρους, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου οργάνωσης μιας ομάδας συζήτησης.
Καλείτε επίσης να έρθετε μαζί με τους JVPers σε ολόκληρη τη χώρα με θλίψη και οργή απόψε στις 20:00 ET / 5μμ PT, για να συζητήσουμε πώς απαντούμε όλοι, με τους δικούς μας τρόπους, μετά τον Charlottesville. Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ. Αφού εγγραφείτε, θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επιβεβαίωσης που θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή στο webinar.
Είμαστε όλοι μάζι σε αυτο.
Με αγάπη και οργή,