Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Πεμπτη 17 Αυγουστου 2017




το Μάρτη του 1947 το Γ` Δικαστήριο δωσιλόγων αθώωσε τους προδότες εγκληματίες Πλυτζανόπουλο και Σγούρο (πρωταγωνιστές της σφαγής). Ο Πλυτζανόπουλος έγινε υποστράτηγος του κυβερνητικού στρατού. Ο Σγούρος διορίστηκε διοικητής του 3ου Τάγματος Μακρονήσου. Και ο Ν. Μπουραντάς απαλλάχθηκε, παρότι στο Β` Δικαστήριο δωσιλόγων, αναφερόμενος στο Μπλόκο, ομολόγησε ότι «διευκόλυνε το έργο της Ειδικής




--------------------------------------------------------------------------------------------------------



μεταφέρετε παρακαλώ σε τυχόν επαφές σας του φιλοσιωνιστικού μπλοκ την καταγγελία αντιφασιστών που συμμετείχαν σε διαδήλωση στη Ν. Υόρκη ότι τα αγγλοσαξωνικής προέλευσης ναζίδια που παρενοχλούσαν συμμετέχοντες στη διαδήλωση (μαύρους, lgbtq, εβραίους) τα σιγοντάριζαν μέλη της jewish defence league και ρωτήστε τους αν θέλουν καλύτερη απόδειξη για το ότι η jdl είναι μια καθαρόαιμη σιωνιστική φασιστική οργάνωση και όχι ''κάποιοι εβραίοι που πολεμούν τον αντισημιτισμό'' όπως μας λένε οι του φιλοσιωνιστικού μπλοκ και μας πρήζουν τα αρχίδια.

Ο Yair Netanyahu λέει ότι οι αριστεροί είναι πιο επικίνδυνοι από τους νεοναζί
Ακούγοντας το Trump, ο γιος του πρωθυπουργού ισχυρίζεται ότι «οι κακούργοι της Antifa και η Μαύρη Ζωή Matter γίνονται ισχυρότεροι», ενώ οι Ναζί είναι κάτι του παρελθόντος
Για να βάλουμε τα πράγματα σε προοπτική", έγραψε ο Netanyahu στο Facebook , "είμαι Εβραίος, είμαι Ισραηλινός, τα νεοναζιδικα απομεινάρια στη Βιρτζίνια μισούν εμένα και τη χώρα μου. Αλλά ανήκουν στο παρελθόν. Η φυλή τους πεθαίνει.
"Ωστόσο, οι κακοποιοι της Αντίφα και του [Μαύρων Ζωες Μετρανε] που μισούν τη χώρα μου (και την Αμερική κατά την άποψή μου) εξίσου ισχυροί και δυνατοί και γίνονται σούπερ κυρίαρχοι στα αμερικανικά πανεπιστήμια και στη δημόσια ζωή".
Ο ίδιος ο ισραηλινός πρωθυπουργός σε tweeted εγραψε την Τρίτη ότι ήταν «εξοργισμένος από εκφράσεις αντισημιτισμού, νεοναζισμού και ρατσισμού». Ο καθένας πρέπει να αντιταχθεί σε αυτό το μίσος ", αφού  επικρίθηκε επειδή παρέμεινε σιωπηλός στο Charlottesville.
Σε απάντηση την Τετάρτη το απόγευμα στα σχόλια του Yair Netanyahu, πηγές κοντά στον πρωθυπουργό είπαν: "Ο Yair είναι ενήλικας και οι απόψεις του είναι από μόνος του"



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15.000 στρέμματα κάηκαν στην Αττική, σύμφωνα με τον αμόρφωτο. Να, όμως, που έρχεται το Εθνικό Αστεροσκοπείο και κάνει λόγο για 26.900 στρέμματα, ισχυριζόμενο πως διαθέτει την επιστημονικοτεχνική δυνατότητα ακριβούς καταγραφής.
Να θυμηθουμε τη δήλωσή του αμορφωτου πως "ψεύτες μπορούν να μας πουν, όχι όμως και απατεώνες".




---------------------------------------------------------------------------------------------------------



17.8.1944: Κοκκινιά - μία από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας μας
Κοντά στις 2:30 το πρωί ξεκινά το δράμα της ομαδικής σφαγής που θα ακολουθήσει όταν ανέβει ο ήλιος ψηλά. Δεκάδες γερμανικά καμιόνια περικυκλώνουν τις γύρω περιοχές που περικλείουν την Κοκκινιά, από Κορυδαλλό, Αιγάλεω, Δαφνί και Ρέντη μέχρι Κερατσίνι, Φάληρο και Πειραιά, ο κλοιός σφίγγει.  Μαζί με τους Ναζί κατακτητές καταφθάνει στην προσφυγούπολη του Πειραιά, τη «Μικρή Μόσχα», όπως είχαν βαπτίσει την Κοκκινιά, και το μηχανοκίνητο τμήμα του δοσίλογου Ν. Μπουραντά. Περί τους 3.000 βαριά οπλισμένους με πολυβόλα, όλμους, μυδράλια, ταχυβόλα, αυτόματα, Γερμανούς και Έλληνες ταγματασφαλίτες κυκλώνουν την πόλη που εκείνη την ώρα κοιμάται.
  Επικεφαλής της κτηνωδίας που θα εξελιχθεί σε λίγες ώρες, ο συνταγματάρχης Ιωάννης Πλυντζανόπουλος, ο ταγματάρχης Γιώργος Σγούρoς και ο διοικητής του μηχανοκίνητου τμήματος της Αστυνομίας Νίκος Μπουραντάς.
Μετά τις 6:00 π.μ. ακούγονται τα «χωνιά» στους δρόμους της Κοκκινιάς. Όχι τα χωνιά της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ που καλούσαν κάθε τόσο τον Κοκκινιώτικο λαό σε αντίσταση και του έδιναν κουράγιο, μα τα χωνιά των ταγματασφαλιτών: «Προσοχή-προσοχή! Σας μιλάνε τα τάγματα ασφαλείας. Όλοι οι άνδρες από 14-60 ετών να πάνε στην πλατεία της Οσίας Ξένης για έλεγχο ταυτοτήτων. Όσοι πιαστούν στα σπίτια τους θα τουφεκίζονται επί τόπου». Πανικός σε κάθε σπίτι και σε κάθε δρόμο της πόλης. Μερικοί κρύβονται όπως-όπως σε στέγες, καταπακτές, πηγάδια, όπου βρουν. Με υποκόπανους γκρεμίζονται οι πόρτες των φτωχών παραγκόσπιτων και με βρισιές και κλωτσιές σέρνονται κυριολεκτικά προς τον τόπο του Μαρτυρίου, εκατοντάδες συμπολίτες μας αγωνιστές. Αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν υπάκουσαν στην εντολή και εκτελέστηκαν επί τόπου στα σπίτια τους.
Οι γυναίκες με τα παιδιά κλαίνε και οδύρονται ακολουθώντας με αγωνία τους δικούς τους ανθρώπους. Οι Γερμανοί αρχίζουν να καίνε τα σπίτια. Οι ταγματασφαλίτες μπαίνουν στα σπίτια και αρπάζουν ότι βρουν, καταστρέφουν, καίνε, βρίζουν και χτυπούν τα γυναικόπαιδα. Η μικρή αντίσταση που πρόλαβαν να δεχτούν από ομάδες ΕΛΑΣιτών πνίγεται στο αίμα. Οι πρώτοι νεκροί πέφτουν σε διάφορους δρόμους.
Γύρω στις 8.00 π.μ. η πλατεία της Οσίας Ξένης, αλλά και οι γύρω δρόμοι, έχουν γεμίσει από κόσμο. Περίπου 25.000 άτομα. Χωρίζονται κατά ομάδες σε πεντάδες με κενά μεταξύ τους για να μπορούν οι δήμιοι και να υποδεικνύουν όποιον θέλουν. Η εντολή είναι να κάθονται γονατιστοί με ψηλά το κεφάλι. Η ζέστη αφόρητη και αρκετοί είναι αυτοί που λιποθυμούν και ζητούν εναγωνίως λίγες σταγόνες νερό. Όσες γυναίκες προσπαθούν να πλησιάσουν τους κρατούμενους προσφέροντάς τους από τις πήλινες στάμνες λίγο νερό, κακοποιούνται μπροστά σε όλους.
http://anemosanatropis.blogspot.gr/2017/08/1781944.html?m=1




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμενη / η γενοκτονια συνεχιζεται ..η Σαουδικη αραβια και οι ΗΠΑ αρπαζουν το 60% της παραγωγης πετρελαιου
6 Μαρτίου 2017
Η Σαουδική Αραβία και οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν μια « γενοκτονία » ενώ ο κόσμος κλείνει τα μάτια, χωρίς να γνωρίζει ότι στην Υεμένη εχουν εισβάλλει για τα τεράστια πετρελαϊκά της αποθέματα.
Οι παρατηρητές έχουν μπερδευτει γιατί η πλούσια σε πετρέλαιο Σαουδική Αραβία, υποστηριζόμενη από τους συμμάχους τους τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει στρέψει την προσοχή της στη φτωχή Υεμένη - ωστόσο, όλα δεν είναι όπως φαίνονται στην περιοχή.
Το πετρέλαιο της Σαουδικής Αραβίας εξαφανίζεται και η επιστημονική έρευνα από τις διεθνείς εταιρείες γεώτρησης δείχνει ότι τα ανεπτυγμένα αποθέματα πετρελαίου της Υεμένης είναι μεγαλύτερα από τα συνδυασμένα αποθέματα όλων των κρατών του Κόλπου που είναι πλούσια σε πετρέλαιο.
Η Υεμένη, ο φτωχός της περιοχής, έχει αναδειχθεί ως βραβείο και οι αδίστακτοι Σαουδάραδες δεν βιώνουν καμία ενοχή για τη σφαγή των πολιτών της Υεμένης για να εξασφαλίσουν ότι το παρθένο πετρελαιο θα αρχίζει να ρέει μέσω των αγωγών τους.
"Το 63% της ακαθάριστης παραγωγής της Υεμένης κλέβεται από τη Σαουδική Αραβία " , ανέφερε ο Mohammad Abdolrahman Sharafeddin στο FNA την Τρίτη, εξηγώντας ότι η στρατιωτική δράση της Σαουδικής Αραβίας καταβάλλει ήδη μερίσματα στους εισβολείς.
"Η Σαουδική Αραβία έχει δημιουργήσει μια βάση πετρελαίου σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρία Total στα νότια τμήματα της περιοχής Kharkhir κοντά στη σαουδική συνοριακή επαρχία Najran και εκμεταλλεύεται πετρέλαιο από τα πηγάδια της περιοχής ", πρόσθεσε.
Αλλά χειροτερεύει για τους ανθρώπους της Υεμένης, που αλιεύονται σε μια παγίδα εξαιτίας του γεγονότος ότι έχουν δισεκατομμύρια βαρέλια αργού που ρέουν βαθιά κάτω από τα σπίτια όπου κοιμούνται τα παιδιά τους.
Ο Σραραφέντιν δήλωσε ότι το Ριάντ αγοράζει " όπλα και όπλα " με το πετρέλαιο να κλαπεί από τους ανθρώπους της Υεμένης. Αυτά τα όπλα και τα όπλα μεταφέρονται στη συνέχεια σε μισθοφόρους που χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία, με οδηγίες να " κόψουν " τη χώρα, σπάζοντας την Υεμένη σε περιοχές πλούσιες σε πετρέλαιο.
Γιατί η Υεμένη δεν εκμεταλλεύτηκε τον πετρελαϊκό της πλούτο;
Αργότερα τον περασμένο χρόνο, άλλος οικονομικός εμπειρογνώμονας δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον και το Ριάντ δωροδόκησαν την πρώην κυβέρνηση της Υεμένης να απέχει από τις δραστηριότητες γεώτρησης και εξερεύνησης πετρελαίου, προσθέτοντας ότι η Υεμένη έχει περισσότερα αποθέματα πετρελαίου από ό, τι ολόκληρη η περιοχή του Περσικού Κόλπου.
"Η Σαουδική Αραβία έχει υπογράψει μυστική συμφωνία με τις ΗΠΑ για να εμποδίσει την Υεμένη να αξιοποιήσει τα αποθέματα πετρελαίου της τα τελευταία 30 χρόνια ", δήλωσε η Χαssan Ali al-Sanaeri στο FNA.
Η μυστική συμφωνία πλούτισε την πολιτική ηγεσία της χώρας, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι άνθρωποι της Υεμένης θα παραμένουν φτωχοί - σε αντίθεση με τους ομολόγους τους στις γειτονικές χώρες παραγωγής πετρελαίου.
Η Υεμένη είναι χρυσωρυχείο
" Οι επιστημονικές έρευνες και οι αξιολογήσεις που διεξάγονται από διεθνείς εταιρείες γεώτρησης δείχνουν ότι τα πετρελαϊκά αποθέματα της Υεμένης είναι περισσότερα από τα συνδυασμένα αποθέματα όλων των κρατών του Περσικού Κόλπου ", δήλωσε ο Χασάν Αλί Αλ Σαναρί.
Ο οικονομικός εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι υπάρχουν άφθονα αποθέματα πετρελαίου στις περιφέρειες Ma'rib, al-Jawf, Shabwah και Hadhramaut.
Επανέλαβε ότι έχουν ανακαλυφθεί νέα αποθέματα πετρελαίου στην επαρχία al-Jawf της Υεμένης που θα μπορούσαν να κάνουν τη χώρα έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς πετρελαίου στην περιοχή και στον κόσμο - αλλά όχι εάν η Σαουδική Αραβία και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κάποιο λόγο στο θέμα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



απο την Ισραηλινη εφημεριδα Χααρετζ : το Ισραηλ εχει χτυπησει 100 φορες τα κονβου της Συριας και της Χεζμπολαχ (που πολεμουν την ΙΣΙΣ)
Σύμφωνα με έναν ισραηλινό στρατηγό της Αεροπορίας, το Ισραήλ επιτέθηκε στις Συρίας δυνάμεις και στους συμμάχους τους της Χεζμπολάχ πάνω από 100 φορές στην περιοχή της Συρίας, ενώ οι σύριοι ήταν απασχολημένοι με την καταπολέμηση της ISIS ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛ Καιντα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------



βρεθηκαν αμερικανικα & βρετανικα χημικα οπλα σε εγκατελειμενες αποθηκες των Τζιχαντιστων στην \Συρια




------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βρώμικος Πόλεμος του Μουσολίνι και του ιταλικου φασισμου
***φωτο/Αιθιοπια 1937 /η σφαγη αμαχων απο τον ιταλικο φασιστικο στρατο το 1937 ..ο ''Ιταλος Χασαπης της Λιβυης''στρατηγος Rodolfo Graziani ηταν αυτος που διεταξε την σφαγη χιλιαδων αμαχων,το καψιμο χωριων και την χρηση χημικων οπλων κατα αμαχων



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Η 6χρονη Yemameh και ο αδελφος της ο 4χρονος Obeideh πηγανε σημερα με την μητερα τους να επισκεφτουνε τον πατερα τους Bajis Sweiti σε Ισραηλινη φυλακη..
Το ταξιδι ηταν πολυωρο καθως επρεπε να περασουν πολλες ωρες στα διαφορα στρατιωτικα φυλακια σημεια ελεγχου(check points)και προς μεγαλη τους απογοητευση,η διευθυνση της Ισραηλινης φυλακης δεν τους επετρεψε να δουνε τον πατερα τους. Κοιμηθηκαν στο δρομο στην αγγαλια της μανας τους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να θυμησω αλλη μια φορα οτι αποδεδειγμενα το ΙΚ (ISIS)εχει στηριχτει και χρηματοδοτηθει απο την Σαουδικη Αραβια ,την συμμαχο των ΗΠΑ,του ΝΑΤΟ και της ΕΕ ?
Να θυμησω επισης σε ολους τους ''αριστερους''και ''ελευθεριακους''πως ο ''χασαπης Ασαντ''(με την βοηθεια των Ρωσων,των Κουρδων,της Χεζμπολαχ ) ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΝΕΙ τον ΙΣΙΣ?
**αρθρο του t-zine,gr
Το t-zine.gr είναι ηλεκτρονικό περιοδικό τρανς*, κυρίως, θεματολογίας, με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, και πολιτικοποίηση σε ζητήματα έκφρασης, ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου
ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΜΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΥ «ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ» ΓΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
O ISIS δημοσιεύει εικόνες από εκτελέσεις ομοφυλόφιλων στη Συρία




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η βρετανιδα πρωθυπουργος Τερεζα Μεη αρνειται να σχολιασει και να καταδικασει την στηριξη του Τραμπ στους ακροδεξιους



---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρια / ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ κατηγορει αμερικανικες και βρετανικες εταιρειες οτι προμηδευσανε με χημικα οπλα τους ανταρτες της Αλ Νουσρα (Αλ Καιντα)..τα χημικα οπλα βρεθηκανε σε αποθηκες στο Χαλεπι και στα προαστια της Δαμασκου
** ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών υποστήριζει εδω και πολυ καιρο πως ο συριακός στρατός «δεν χρησιμοποίησε και δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ» χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού του, «ούτε καν» εναντίον των ανταρτών και των τζιχαντιστών.
«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω για μια ακόμη φορά πως ο συριακός αραβικός στρατός δεν χρησιμοποίησε και δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ αυτού του είδους τα όπλα εναντίον του ίδιου του λαού μας, εναντίον των παιδιών μας, ούτε καν εναντίον των τρομοκρατών που σκότωσαν τον λαό μας»,ειχε τονισει ο Μουάλεμ σε συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό στις 6 απριλιου 2017



---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Αδημονώ να έρθουν τα νέα ΕΝΦΙΑ, ειδικά του ξενοδοχείου!
Μ αυτό, το επιπλέον χρέος μου απ την ημέρα της καταπάτησης του City Plaza, θα ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ, χώρια το ρεύμα που ακόμα δεν έχει σκάσει και πρέπει να ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ!
Κι η Παναγιά δεν έβαλε το χέρι της...
Μιλάμε για μεγάλη ευτυχία και πλούτο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάλος στο Τέξας: Αστυνομικοί εξευτέλισαν νεαρή φοιτήτρια σε σωματικό έλεγχο
 Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017, 12:36
Τον απόλυτο εξευτελισμό, στα όρια του βιασμού, από τα κατ' επίφαση όργανα του νόμου, έζησε μια Αφροαμερικανή στην πολιτεία του Τέξας. Ενεργώντας ως... οτιδήποτε άλλο παρά αστυνομικοί, στο πλαίσιο της σωματικής έρευνας για το ενδεχόμενο κατοχής ναρκωτικών στις 21 Ιουνίου 2015, οι ένστολοι έψαξαν επί 11 ολόκληρα λεπτά σε δημόσιο πάρκινγκ τον κόλπο μιας 23χρονης.
Πλέον η νεαρή ζητεί αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων από τους αστυνομικούς, ενώ οι ισχυρισμοί της για τον αχρείαστο και προσβλητικό έλεγχο στα γεννητικά της όργανα επιβεβαιώνονται κι από το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα.
Οι αστυνομικοί αρχικά τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, όμως στη συνέχεια απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποια Διεθνιστική Αλληλεγγύη; Όταν ο Nasrallah τιμούσε τον Okamoto...
8/17/2017 10:07:00 μ.μ.
Υπάρχει και τι περιεχόμενο μπορεί να εμπεριέχει η...
Διεθνιστική Αλληλεγγύη σήμερα;
Πέρασαν 17 χρόνια από την εκδήλωση της Χεζμπολάχ προς τιμή του τον Kozo Okamoto...
Πέρασαν 17 χρόνια από την ημέρα που ο Sayyed Hassan Nasrallah, Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, τίμησε για τη δράση του τον Γιαπωνέζο Kozo Okamoto, Μαχητή του "Γιαπωνέζικου Κόκκινου Στρατού" και στέλεχος του "Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης" (FPLP)...
Ήταν 30 Μάη του 1972, όταν τρεις Γιαπωνέζοι του Κόκκινου Στρατού (Kozo Okamoto, Tsuyoshi Okudaira και Yasuyuki Yasuda) έφθασαν με πτήση της Air France από το Παρίσι στο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Lod (αρχαία ελληνική αποικία Λύδδα και τη Βυζαντινή περίοδο Γεωργιούπολη, σήμερα στην κατεχόμενη Παλαιστίνη Τελ Αβίβ), και μέσα από τις θήκες των βιολιών τους ανέσυραν τα τσεχοσλοβάκικα Vz-58... (αναλυτικά η επιχείρηση της Παλαιστινιακής Αντίστασης σε: H άγνωστη πολιτική κρατούμενη ως "βασίλισσα της τρομοκρατίας"...).
Ο Okamoto ήταν ο μόνος που συνελήφθη ζωντανός. Φυλακίστηκε, βασανίστηκε με τις πιο τρομακτικές μεθόδους και "δικάστηκε" σε μια δίκη παρωδία των κατοχικών δυνάμεων της Παλαιστίνης.
Απελευθερώθηκε το 1985 μετά από απαίτηση της Χεζμπολάχ για να υπάρξει ανταλλαγή με σιωνιστές στρατιώτες που είχε συλλάβει η Χεζμπολάχ στη διάρκεια εισβολής των σιωνιστών στο Λίβανο.
Ο Okamoto συνέχισε τη δράση του υπέρ της Παλαιστινιακής υπόθεσης, βρέθηκε στη Λιβύη, στη Συρία, τη μάνα της Παλαιστινιακής Αντίστασης κι από τα τέλη του '90 ζει σε Παλαιστινιακό καταυλισμό στο Λίβανο. Είχαμε την τιμή μαζί με το υπέροχο σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή κι αγαπημένο φίλο Μανώλη Δημελλά, να τον συναντήσουμε από κοντά και είμαστε περήφανοι, όταν γυρίσαμε ένα ντοκιμαντέρ για τους Παλαιστινιακούς καταυλισμούς στο Λίβανο και το μνημείο μαρτυρίου και της Αντίστασης Σάμπρα - Σατίλα ("The eye of beauty", ολόκληρο το ντοκιμαντέρ ελεύθερο στο διαδίκτυο: ΕΔΩ)
Το 1997 η Ιαπωνία ζήτησε την έκδοση του Kozo Okamoto, όπως και οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, αλλά το Δικαστήριο του Λιβάνου έκοψε κάθε "όρεξη" με την απόφασή του: "Αναγνωρίζει τη νομιμότητα της ένοπλης Αντίστασης για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στην επιχείρηση που συμμετείχε...".
Πριν 17 χρόνια, αυτές τις ημέρες (φωτογραφία ανάρτησης) ο Kozo Okamoto... ήταν φιλοξενούμενος σε εκδήλωση της Χεζμπολάχ όπου τιμήθηκε προσωπικά για τους αγώνες του από τον Sayyed Hassan Nasrallah.
Προχθές (14 Αυγούστου), επέτειος της νίκης των 33 ημερών πολέμου στο Λίβανο μετά την εισβολή του Ισραήλ το 2006 και την ντροπιαστική ήττα, αλλά και τη νίκη του άξονα της Αντίστασης στη Συρία, ο Nasrallah(Seyyed Hassan Nasrallah... είναι ο εφιάλτης του ισραηλινού καθεστώτος απαρτχάιντ) σηματοδότησε τις νέες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: "Το παιχνίδι του Ισραήλ τελείωσε στη Συρία..."!
Άραγε οι σημερινοί πολιτολογούντες, οι "διεθνολόγοι" κι "αναλυτές", η κοσμοπολίτικη "αριστερά" των "Radical chic" θα μπορούσαν να συνεισφέρουν, ή η αγαπημένη τους "αραβική άνοιξη made in USA" μαζί με τον ενταφιασμό της επιβεβαίωσε την άλλη πορεία τους προς τη νέα τάξη και την παγκοσμιοποίηση;

Σαν σήμερα στις 17 Αυγούστου 1964 είχαμε την επίσημη διπλωματική και στενή πολιτική σχέση αδελφικής αντιιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης μεταξύ της Κούβας του Φιντέλ και του πρόεδρου της Συρίας Χαφέζ Αλ Άσαντ.
Η επέτειος γιορτάστηκε σήμερα δεόντως στη Δαμασκό με τον Rogerio Manuel Santana Rodriguez, πρέσβη της Κούβας στη Συρία, να "ευχαριστεί εκ μέρους του Κουβανέζικου λαού τη Συρία για την στήριξη που δίνει στη διάρκεια των δεκαετιών εμπάργκο εναντίον της σοσιαλιστικής Κούβας" και "ανανέωσε την αλληλεγγύη του λαού της Κούβας στον αγώνα του λαού της Συρίας εναντίον της τρομοκρατίας και του ιμπεριαλισμού".

Σήμερα άνοιξε τις πύλες της στη Δαμασκό η 59η Διεθνής Έκθεσης Δαμασκού (17 - 25 Αυγούστου)...
Απούσα η Ελλάδα που έχει επιβάλλει εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας κι έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις... Λες και δεν θέλει να κάνει εξαγωγές γεωργικών προϊόντων, φαρμάκων, βιοτεχνικών μηχανημάτων, υπηρεσιών...
Περισσότεροι από 1.300 ξένους εκθέτες προϊόντων και υπηρεσιών από όλο τον πλανήτη...
Η Ελλάδα δεν προτίθεται να διαθέσει προϊόντα της, υπηρεσίες, κατασκευαστικές εταιρίες, μηχανικούς στη Συρία, μένει έξω από την ανοικοδόμηση... Επιμένει στη γραμμή του 4ου Ράιχ να φύγει ο εκλεγμένος δημοκρατικά πρόεδρος της Συρίας: Η Ε.Ε. υποστηρίζει την τρομοκρατία!
Στη Διεθνή Έκθεση της Δαμασκού -τι ειρωνεία- μια από τις μαζικότερες αντιπροσωπείες αυτή της Αιγύπτου του πραξικοπηματία Σίσι. Κι όμως, μαζί του και με τον Νετανιάχου προχωρούμε στην κλοπή των πλουτοπαραγωγικών πόρων της Παλαιστίνης (ως απλοί υπάκουοι διαμεσολαβητές), αλλά σ' αυτόν πως επιτρέπουν να "παίζει" κι εκεί, ενώ η Ελλάδα παραμένει σκληρή στη γραμμή Μογκερίνι;
Τρεις υπουργοί των Εξωτερικών, που εκφράζουν δήθεν τρεις βασικές συστημικές πολιτικές συνιστώσες κι υποτίθεται με διαφορετικές κι αντίθετες πολιτικές (δεξιά, σοσιαλδημοκρατία, "αριστερά") Αβραμόπουλος - ΝΔ, Βενιζέλος - ΠΑΣΟΚ, Κοτζιάς - ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνούν απόλυτα μεταξύ τους! Λες και δεν κατανόησαν πως το όνειρο της "αραβικής άνοιξης" τελείωσε οριστικά. Λες και δεν τους αφορά η Ελλάδα κι ο ρόλος της στην Ανατολική Μεσόγειο. Λες και θέλουν την οικονομική καταστροφή της πατρίδας μας...

Τι συμβαίνει;
Η Συρία ήταν διαχρονικά πάντα στο πλευρό της Ελλάδας. Ειδικότερα την περίοδο της αμερικανοφασιστικής δικτατορίας (1967-1974) αποτέλεσε κύριο εκφραστή της διεθνούς αλληλεγγύης στη συνεργασία της με το ΠΑΚ και τον Αρχηγό του Ανδρέα Παπανδρέου. Σε κάθε πτυχή του Κυπριακού, από την εισβολή και κατοχή μέχρι σήμερα, στάθηκε δίπλα μας κι υποστήριξε τις ελληνικές θέσεις.
Οι πολιτικές ηγεσίες κι οι μνημονιακές κυβερνήσεις ("αριστερές" και δεξιές) των τελευταίων επτά χρόνων πρόδωσαν μια φιλία, μια σχέση που πρόσφερε τα πάντα στην πατρίδα μας: "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!
Λαοί χωρίς μνήμη δεν έχουν μέλλον... κι ο ελληνικός λαός διαθέτει και μνήμη και μέλλον. Όσοι ξεπούλησαν αυτή τη "διεθνιστική αλληλεγγύη" θα κριθούν από την Ιστορία και θα κριθούν όπως αξίζει σε κάθε προδότη του Έθνους και της Πατρίδας!

«Οι αναμνήσεις είναι η δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας κι όταν η νύχτα
επιχειρεί να ξανάρθει, εμείς ας βάλουμε φωτιά στις
μεγάλες επετείους, όπως θα ανάβαμε πυρσούς»
Βίκτωρ Ουγκό, από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μια καταγγελία «γροθιά στο στομάχι» προχώρησαν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως ναυτιλιακή εταιρία δεν τους επέτρεψε να ταξιδέψουν καθώς «δεν έχει σύμβαση με τους πυροσβέστες».
Μάλιστα  η καταγγελία κοινοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού και τους αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Προς
1. Γραφείο Πρωθυπουργού
Αξιότιμο κο Αλέξη Τσίπρα
2.Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
Αξιότιμο κο Νικόλαο Τόσκα
Θέμα: « Αποκλεισμός συναδέλφων στο λιμάνι νήσου Κεφαλονιάς »
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.
μόλις τώρα πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους, που επιχειρούσαν στην Κεφαλονιά και αποδεσμεύτηκαν, ότι οι ίδιοι πηγαίνοντας στο λιμάνι, για να φύγουν από την νήσο της Κεφαλονιάς, η εταιρεία kefalinia line με προκλητικό τροπο τους κατέβασε προσβάλλοντας τους από το καράβι της, διότι δεν έχει σύμβαση με τουςπυροσβέστες, όπως ισχυρίζεται.
Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας, ώστε οι συνάδελφοι να αποχωρήσουν από την Κεφαλονιά, διότι η παραμονή τους εκεί επιβαρύνεται με χρήματα -φαγητό διαμονή κλπ - τα οποία όμως δεν τα έχουν και αδυνατούν».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις της ΙΣΙΣ εκτός του άμεσου πεδίου δράσης της, έχουν πραγματοποιηθεί στον Δυτικό κόσμο.
Προσπερνάω το γεγονός, πως σε κάθε επίθεση που γίνεται στην Ευρώπη, όλα τα ΜΜΕ τρέχουν να δώσουν τον χαρακτήρα της τρομοκρατικής επίθεσης από την ΙΣΙΣ, η οποία ταυτόχρονα τρέχει να κάνει ανάληψη ευθύνης.
Θα μείνω όμως στο παιδί του Δυτικού κόσμου, το κράτος του Ισραήλ, που για κάποιον πολύ περίεργο λόγο, δεν έχει δεχτεί(ούτε πρόκειται) καμία τρομοκρατική επίθεση στα εδάφη του από την ΙΣΙΣ. Το Ισραήλ, που γεωγραφικά θα βόλευε την δράση της ΙΣΙΣ αφού βρίσκεται στο ίδιο σημείο και θεωρείται ο μεγαλύτερος εχθρός για τον Αραβικό και Μουσουλμανικό κόσμο, έχει την "τύχη" να μην αποτελεί ο στόχος.
Η αλήθεια είναι και η απάντηση βρίσκεται, πως στον σχεδιασμό για την νέα παγκόσμια τάξη, η οποία στηρίζει τον πολιτικό της σχεδιασμό "στον πόλεμο στην τρομοκρατία", που ήρθε να αντικαταστήσει τον Κομμουνιστικό κίνδυνο, και σαν βάση είχε την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, το κράτος του Ισραήλ, βρίσκεται εκτός πλάνου.
Όλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία 10 χρόνια στον δυτικό κόσμο, στοχεύουν στην άνοδο της Ισλαμοφοβίας, η οποία παράλληλα θα αποτελεί τον βασικό φόβο στον μέσο δυτικό πολίτη που πίσω από όλα βλέπει την ΙΣΙΣ. Όπως πριν από χρόνια έβλεπε παντού Ταλιμπάν και Αλ Κάιντα, αλλά τώρα που την ενισχύουν οι ΗΠΑ, την ξέχασε
Ο λόγος; Μα για τον έλεγχο των λαών και γιατί μόνο έτσι μπορούν να περάσουν κάθε αντιλαικό μέτρο και να έχει την αποδοχή των λαών "για το καλό μας"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Το Ντονμπάς θα... Νικήσει!
DONBASS UNIDO JAMAS SERA VENCIDO!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Σςςςςς! Ήταν κομμουνιστές, μη μιλάτε…»
Η ιστορία των 27 εκτελεσθέντων αγωνιστών της Αντίστασης από το Σοκαρά Κρήτης, κι η ιστορία ενός χωριού που θάφτηκε, γιατί οι κάτοικοί του ανήκαν στο ΕΑΜ και ήταν κομμουνιστές.
Σαν σήμερα, στις 17 Αυγούστου του 1944, λίγους μήνες πριν την...
απελευθέρωση της Ελλάδας από τη ναζιστική κατοχή (αν και η Κρήτη απελευθερώθηκε αργότερα, με το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου) και την ίδια μέρα με το Μπλόκο της Κοκκινιάς, 27 αγωνιστές της Αντίστασης από το χωριό Σοκαρά στο νομό Ηρακλείου, εκτελέστηκαν ομαδικά από τους ναζί κατακτητές.
Στο Σοκαρά, την περίοδο της Κατοχής, δρούσε οργανωμένη ομάδα του ΕΑΜ, που βοηθούσε τις αντάρτικες ομάδες, έκρυβε τους (σύμμαχους τότε) πράκτορες των Άγγλων και τιμωρούσε τους δωσίλογους συνεργάτες των Γερμανών. Η δράση της είχε υποπέσει στην αντίληψη των κατακτητών, που παρακολουθούσαν στενά τα μέλη της και μάζευαν σταδιακά στοιχεία εναντίον της, θεωρώντας το χωριό “κομμουνιστική φωλιά”.
Στις 12 Αυγούστου 1944 συνελήφθη ο Σοκαριανός Σταύρος Ανδρεαδάκης, που μετέφερε όπλα, σφαίρες και προκηρύξεις του ΕΑΜ, κρυμμένα σε φορτίο ξύλων. Οι Γερμανοί τον βασάνισαν άγρια μέχρι θανάτου (τον έδεσαν σε πάσσαλο, του έκοβαν μέλη και στο τέλος συνέθλιψαν το σώμα του με τανκ), αλλά δεν κατάφεραν να αποσπάσουν τις πληροφορίες που ήθελαν.
Το Γερμανικό Στρατηγείο στο Ηράκλειο (όπου βρισκόταν μεταξύ άλλων κι ο Έλληνας απότακτος αξιωματικός που είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει το Βενιζέλο στη Λιόν) έδωσε διαταγή για τη σύλληψη 60 Σοκαριανών και την καταστροφή του χωριού. Η επιχείρηση έγινε τη νύχτα της 16ης προς 17 Αυγούστου. Με όπλο την παραπλάνηση και τον αιφνιδιασμό, οι Ναζί συνέλαβαν 29 από τους προγραμμένους Σοκαριανούς. Οι 27 από αυτούς οδηγήθηκαν στην (ανώνυμη τότε) Σπηλιάρα κι εκτελέστηκαν ομαδικά, μαζί με άλλον ένα χωριανό τους, που εκτελέστηκε επί τόπου από τους κατακτητές την επομένη. Ο υπόλοιπος άμαχος πληθυσμός απομακρύνθηκε από το χωριό, κι επιστρέφοντας μετά από μερικές μέρες, είδε τα σπίτια του λεηλατημένα και κατεστραμμένα.
Για το έγκλημα αυτό, καταδικάστηκαν κι εκτελέστηκαν δύο δωσίλογοι (Μαγιάσης και Καλιτσούνης) καθώς και δύο Γερμανοί αξιωματικοί, ο στρατηγός Μίλερ που έδωσε τη διαταγή κι ο Φρούραρχος της Γκεστάπο Μοιρών, Σπρέγκερ. Αυτοί ήταν δύο απ’ τους μόλις οκτώ αξιωματικούς των Ναζί που συνελήφθησαν και δικάστηκαν για τις εγκληματικές πράξεις που τέλεσαν στην Ελλάδα.
Παρόλα αυτά, για πολλά χρόνια, η ιστορία του Σοκαρά έμενε θαμμένη από το μετεμφυλιακό αστικό κράτος. Όπως δηλώνει ο καθηγητής Σήφης Κόσογλου (που μαζί με το δικηγόρο Γ. Καρτσωνάκη κι άλλους συγχωριανούς μάζεψαν με πολύ κόπο στοιχεία, για να διασώσουν την ιστορική μνήμη):
Μετά τον πόλεμο ήρθε ο εμφύλιος, οι συγγενείς «κρύβονταν», διότι τους έλεγαν ότι οι συγγενείς τους εκτελέστηκαν ως κομμουνιστές. Ούτε στο μνημόσυνο δεν μπορούσαν να πάνε. Αν τύχαινε και η ημέρα ήταν εργάσιμη τους προειδοποιούσαν από την προηγούμενη: «Πηγαίνετε στις δουλειές σας, μην κουβεντιάζετε για αυτούς, έχουν εκτελεστεί ως κομμουνιστές…»
Αυτός είναι πιθανότατα ο λόγος που ο Σοκαράς δεν είχε συμπεριληφθεί μέχρι τις μέρες μας στα μαρτυρικά χωριά. Ενώ μόλις το 1982, στήθηκε στο χωριό ένα μνημείο της Φτερωτής Νίκης, στη μνήμη των εκτελεσθέντων αγωνιστών της Αντίστασης.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δαμασκός, 17 - 25 Αυγούστου 2017... 1.300 περίπτερα ξένων επιχειρήσεων που στοχεύουν την Συριακή αγορά... Αντιπροσωπείες από όλες τις χώρες που δεν έχουν επιβάλλει εμπάργκο εναντίον της Συρίας!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!
6/10/2016
Πριν δεκαέξι χρόνια, σαν σήμερα το 2000 έφυγε ένας μεγάλος φίλος της πατρίδας μας, ο πρόεδρος της Συρίας Hafez Al Assad.
Ανεξίτηλη μνήμη... όταν τον Μάρτη του ΄87, εκείνης της μεγάλης ελληνοτουρκικής κρίσης,  ανέθεσε ο πρωθυπουργός Ανδρέα Παπανδρέου στον Κωστα Τσιμα, να πάει στη Συρία και να μεταφέρει μήνυμα στον πρόεδρο Άσαντ (πατέρα του σημερινού Σύρου προέδρου).
Μια αποστολή στη Δαμασκό, που φάνταζε ανυπέρβλητη εκείνες τις ώρες, μπροστά στα διεθνή προβλήματα και την απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου να μην επιτρέψει καμία πρόκληση από το τουρκικό καθεστώς στο Αιγαίο, αποδείχθηκε η πιο εύκολη "δουλειά" που είχε αναθέσει ο Ανδρέας Παπανδρέου στον φίλο του Κώστα Τσίμα.
Ο Τσίμας αποβιβάζεται στο αεροδρόμιο της Δαμασκού και τον μεταφέρουν απευθείας στο προεδρικό μέγαρο. Δεν χρειάστηκε να προσθέσει ούτε μια λέξη περισσότερη, από το λιτό "χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας...".
Πριν τελειώσουν να παίρνουν το τσάι τους, εκδόθηκε η σαφής διακήρυξη του Προέδρου Άσαντ προς την Τουρκία: "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!
Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Δαμασκού, για την επιστροφή στην Αθήνα, ο Κώστας Τσίμας επικοινωνεί με την Αθήνα, ώστε να δώσουν μια πρώτη ενημέρωση στον πρωθυπουργό της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου.
Μάγος είναι ο Τσίμας;... αναρωτιούνται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την ΕΥΠ. Η δήλωση του προέδρου της Συρίας Άσαντ κι οι τεθωρακισμένες μεραρχίες του Αραβικού στρατού της Συρίας κινούνται να καταλάβουν θέσεις στα σύνορα Συρία Τουρκίας!
Ο πανικός του τουρκικού καθεστώτος δεν περιγράφεται... Σ' αυτά "λύγιζε" ο Κώστας Τσίμας... η συγκίνησή του ήταν έκδηλη...
Σήμερα, 16 χρόνια μετά το θάνατο του προέδρου Άσαντ, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη βοήθεια που προσφέρθηκε από τη Συρία.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Στα τέλη του μήνα το ιδρυτικό Συνέδριο των FARC
Ολοκληρώνονται αυτές τις μέρες οι προετοιμασίες για το Συνέδριο των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων Κολομβίας - Στρατός του Λαού (FARC - EP), που θα μετατραπούν σε νόμιμο κόμμα, μετά τη συμφωνία που υπογράφτηκε στις 24 Αυγούστου του 2016, η οποία τερματίζει την ένοπλη σύγκρουση πενήντα περίπου χρόνων. Το συνέδριο έχει προγραμματιστεί για τις 27/8 έως την 1η Σεπτέμβρη στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, όπου θα πάρουν μέρος 1.000 αντιπρόσωποι, ανάμεσά τους και τα 61 μέλη της Κεντρικής Διοίκησης. Στη δημόσια εναρκτήρια εκδήλωση έχουν προσκληθεί τα ντόπια κόμματα και διεθνείς αντιπροσωπείες, ενώ μεγάλη αναμένεται να είναι η κάλυψη των ΜΜΕ.
Την Τρίτη, σε μια τελική εκδήλωση όπου παραδόθηκε σε αντιπροσωπεία του ΟΗΕ και το τελευταίο κοντέινερ με τον οπλισμό της αντάρτικης οργάνωσης, ο Ιβάν Μάρκες, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας των FARC στις συνομιλίες που κράτησαν 4 χρόνια στην Αβάνα της Κούβας, δήλωσε σχετικά με το όνομα του νέου πολιτικού κόμματος ότι θα διατηρήσει το ακρωνύμιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θέλουμε να σπάσουμε τους δεσμούς με το παρελθόν μας. Ημασταν και θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε μια επαναστατική οργάνωση. Θέλουμε να είμαστε η φωνή των αποκλεισμένων, όσων δεν έχουν φωνή, των ατόμων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας, η φωνή των απλών ανθρώπων, των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».
Σε ό,τι αφορά την ακριβή ονομασία, αυτή θα αποφασιστεί από τους συνέδρους και τα ενδεχόμενα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι: FARC - EP (Εναλλακτική Επαναστατική Δύναμη Κολομβίας - Ελπίδα του Λαού και Εναλλακτική Δύναμη Συμφιλίωσης της Νέας Κολομβίας - Ελπίδα του Λαού).
Σύμφωνα με τις θέσεις που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και το σύνθημα του συνεδρίου, επιδίωξη είναι η δημιουργία ενός πλατιού κόμματος που θα συσπειρώσει διάφορες τάσεις και κεντρικός άμεσος στόχος η δημιουργία μιας μεταβατικής εναλλακτικής κυβέρνησης μέσα στο 2018 (που θα γίνουν οι προεδρικές εκλογές), η οποία θα έχει ως πρώτο στόχο την εφαρμογή της συμφωνίας ειρήνης και τη δημοκρατική και ομαλή εξέλιξη της πολιτικής ζωής χωρίς αποκλεισμούς και διώξεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Την κατασκευή υπόγειου τείχους κατά μήκος των συνόρων με τα παλαιστινιακά εδάφη της Λωρίδας της Γάζας (προς αποφυγή δημιουργίας τούνελ) προωθεί η ισραηλινή κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Υποβολή υποψηφιοτήτων για τις περιφερειακές εκλογές
Σχέδιο επίθεσης στο προεδρικό μέγαρο ανακοίνωσαν ότι εξουδετέρωσαν οι μυστικές υπηρεσίες

Ο Πρόεδρος Μαδούρο, σε συνάντησή του με πρέσβεις από διάφορες χώρες του κόσμου, διατύπωσε το αίτημα για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής σε επίπεδο προέδρων των χωρών της περιοχής με ανοιχτή τη συμμετοχή και ηγετών από άλλες χώρες, ώστε να συζητηθούν ανοιχτά οι προκλητικές απειλές του Ντ. Τραμπ, και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «την απειλή του πολέμου μπορεί να την διαλύσει μόνο ο διάλογος». Επίσης, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας ευχαρίστησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που αποφάσισαν να εγγράψουν υποψηφίους για τις εκλογές του Οκτώβρη, ώστε να «υπάρξει πολιτική αντιπαράθεση χωρίς βία».
Σε σχέση με τις εκλογές το ΚΚ Βενεζουέλας κατεβάζει τους υποψηφίους του, ενώ απευθύνει κάλεσμα συντονισμού σε όλες τις δυνάμεις του λεγόμενου Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου (όπου κυρίαρχο είναι το κυβερνών ΕΣΚ) και ζητάει συνάντηση, η οποία ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

«Αποτράπηκε σχέδιο επίθεσης στο Μιραφλόρες»
Οπως ανακοίνωσαν χτες οι Μυστικές Υπηρεσίες της χώρας (SEBIN), κατάφεραν να εξουδετερώσουν ένα σχέδιο επίθεσης στο προεδρικό μέγαρο κατά του Προέδρου Μαδούρο και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων. Οπως ανακοινώθηκε, ήταν μέρος της λεγόμενης «επιχείρησης Δαβίδ» από στρατιωτικούς και εγκληματίες που είχαν συμμετάσχει και στην επίθεση στις 6 Αυγούστου στο στρατόπεδο Παραμακάι στην επαρχία Βαλένσια και αποτελούταν από 4 φάσεις, με τελική αυτή στο προεδρικό Μέγαρο Μιραφλόρες. Περιλάμβανε επίσης απελευθέρωση του κρατούμενου πρώην στρατηγού Ισαΐας Μπαντουέλ, ενώ ανακοινώθηκε ότι έγιναν 19 συλλήψεις και έχουν εκδοθεί εντάλματα για 9 ακόμα άτομα.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η Συντακτική Συνέλευση αποφάσισε να παραπέμπει τους συλληφθέντες και κατηγορούμενους για «τρομοκρατία και βία» σε πολιτικά δικαστήρια αντί για στρατιωτικά, όπως γινόταν έως τώρα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Αυξήσεις, της τάξης του 2,1%, στο εισόδημα εργαζομένων, το τρίμηνο Απρίλη - Μάη - Ιούνη σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ανακοίνωσε χτες η βρετανική Στατιστική Υπηρεσία.
Ανακοινώθηκε επίσης ότι ο πληθωρισμός και τον περασμένο Ιούλη έμεινε σταθερός στο 2,6% και υπήρξε αύξηση της απασχόλησης κατά 0,1%. Ετσι, η απασχόληση του εργατικού δυναμικού ηλικίας μεταξύ 16 και 64 ετών κυμάνθηκε στο 75,1%, ποσοστό που θεωρείται το υψηλότερο από το 1971.