Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Πεμπτη 3 Αυγουστου 2017




ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ
ΡΕ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
''Θα ήθελα να καταγγείλω κάτι και προπαντός να κινητοποιηθεί η αλληλεγγύη...
Βρίσκομαι στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού όπου υπάρχει ένας συγκρατούμενός μου σε τελικο στάδιο καρκίνου.
Ο Σωκράτης Τσιριμιάκος απλως αναμένει τον θάνατο του.
Εμείς θα περιμένουμε πρωτα να πεθάνει για να αντιδρασουμε ή να το κάνουμε πριν ούτως ώστε να έχει εναν αξιοπρεπή θάνατο; Το "δυστύχημα" μου είναι οτι προσωπικά δεν μπορω να κινηθώ, διότι θα χάσω το κινητό που είναι το μοναδικό μέσω επικοινωνίας...
Γι αυτό παρακαλώ τους συντρόφους να επέμβουν με κάθε μέσον.''
Ο Λύκος..




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΟΙΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ: 9 εκατ. ευρώ δίνει ο Σύριζα για νέα hot spot στα νησιά του Αιγαίου και μπόνους 1.000 ευρώ σε κάθε λαθρομετανάστη!
Αύγουστος 2, 2017
Την ώρα που οι Έλληνες πένονται και δοκιμάζονται από την κρίση, η κυβέρνηση των ανθελλήνων συνεχίζει να δίνει γη και ύδωρ στους λαθρομετανάστες και στα μεγάλα αφεντικά της παγκοσμιοποίησης.
Συγκεκριμένα, ήδη εγκρίθηκε η ίδρυση Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης στη Σάμο με κόστος κατασκευής 600.000 ευρώ και λειτουργικά έξοδα που θα ανέλθουν σε 3,7 εκατ. ευρώ για την τρέχουσα χρονιά και για το 2018 σε 4,9 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, εκτιμάται ότι και άλλα ανάλογα κέντρα θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, υπό το πρόσχημα της «επιστροφής» των λαθρομεταναστών. Βέβαια, καμία τέτοια επιστροφή δεν πρόκειται να συμβεί, αλλά τα κέντρα θα δημιουργηθούν για να ικανοποιηθούν οι «χρυσές μασέλες» των πολιτικάντηδων, αλλά και των «αλληλέγγυων».
Επιπλέον αυτών θα θεσπιστεί και ένα νέο επίδομα για λαθρομετανάστες, προφανώς από τις κομμένες συντάξεις. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο ΔΟΜ θα δοθεί «ένα επιπλέον ποσό, ύψους 500 ευρώ ανά δικαιούχο, λίγο πριν από την αναχώρηση. Το συγκεκριμένο ποσό δεν αντικαθιστά αυτό που ήδη λαμβάνουν οι δικαιούχοι προ της αναχώρησης με στόχο την κάλυψη των βασικών αναγκών μετά την αναχώρησή τους από την Ελλάδα.
Αντιθέτως, διπλασιάζει την παρεχόμενη βοήθεια που δίνεται στους δικαιούχους. Για παράδειγμα, κάποιος που έχει εγγραφεί στο πρόγραμμα Εθελοντικών Επιστροφών από το νησί της Λέσβου θα λάβει το ήδη προβλεπόμενο ποσό των 500 ευρώ συν την επιπλέον οικονομική βοήθεια των 500 ευρώ. Σύνολο, δηλαδή, 1.000 ευρώ».
Και πάλι μην είναι κανείς αφελής και νομίζει ότι θα δοθούν αυτά τα 500 ευρώ και ο λαθρομετανάστης θα… φύγει.
Απλά, αυτό το επίδομα θα δίνεται στο αεροδρόμιο, «λίγο πριν την αναχώρηση», όπως σημειώνει ο ΔΟΜ, όμως ο λαθρομετανάστης θα φροντίζει να… εξαφανίζεται  κάπου στην διαδρομή ανάμεσα στο ταμείο και στο αεροπλάνο, ώστε να συνεχίζει να εισπράττει εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου, του κορόιδου που πληρώνει τους πολιτικάντηδες και τους «αλληλέγγυους».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η απόφαση αυτή κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως συμβόλαιο θανάτου μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας για τους αγωνιστές των τουρκικών φυλακών.
«Όχι» στην αποφυλάκιση δύο Τούρκων κρατουμένων εκπαιδευτικών είπε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
2 Αυγούστου 2017, 22:53
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε την Τετάρτη το αίτημα δύο Τούρκων εκπαιδευτικών, που είναι κρατούμενοι και πραγματοποιούν απεργία πείνας, και οι οποίοι προσέφυγαν στο Δικαστήριο, ζητώντας να διατάξει την Άγκυρα να τους αποφυλακίσει για λόγους υγείας.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απεφάνθη ότι οι συνθήκες κράτησης της καθηγήτριας λογοτεχνίας Νουριγέ Γκιουλμέν και του δασκάλου Σεμίχ Οζακτσά «δεν εγείρουν μια πραγματική και άμεση απειλή πρόκλησης ανηκέστου βλάβης της υγείας των αιτούντων» και «συνεπώς, απορρίπτει το αίτημα των προσφευγόντων να διατάξει το Δικαστήριο την κυβέρνηση για την αποφυλάκισή τους», υπογράμμισε η απόφαση του ΕΔΑΔ.
Οι δύο εκπαιδευτικοί συνελήφθησαν, αφού είχαν ξεκινήσει την απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική καταστολή από την οποία έχασαν τη δουλειά τους. Επίσης, διαμαρτύρονταν και για τα δεινά των περίπου 150.000 κρατικών λειτουργών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή απολύθηκαν, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016.
Οι τουρκικές αρχές τους κατηγόρησαν για διασυνδέσεις με την ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C. Το Δικαστήριο έδωσε εντολή ωστόσο στην Άγκυρα να επιτρέψει σε γιατρούς να εξετάσουν τους δύο εκπαιδευτικούς, ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους και να ενημερώσει το Δικαστήριο για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη. Επίσης, επαναδιατύπωσε την έκκλησή του να τερματίσουν οι δύο την απεργία πείνας που κάνουν.
Τον Ιούνιο, οι γιατροί που παρακολουθούν τους Γκιουλμέν και Οζακτσά, οι οποίοι τρέφονταν για περισσότερες από 100 μέρες μόνον με υγρά, λεμόνι, αλατόνερο και σακχαρούχα διαλύματα, ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας τους άρχιζε να φτάνει σε κρίσιμο σημείο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Δυστυχώς, οι Τσιγγάνοι παραμένουν, ακόμη και σ' αυτή την τραγική περίπτωση, οι παραγκωνισμένοι της ιστορίας.
Μέρα της Γενοκτονίας τους από τους ναζί ήταν η χθεσινή, σε ανάμνηση της εξόντωσης στο Άουσβιτς 2.897 Τσιγγάνων, σε μεγάλο μέρος τους παιδιών, στις 2 Αυγούστου 1944.
Συνολικά οι ναζί και οι φασίστες σύμμαχοί τους -κυρίως οι Κροάτες, οι Ούγγροι και οι Ρουμάνοι- εξόντωσαν περίπου 250.000 από το ένα εκατομμύριο των Τσιγγάνων της Ευρώπης. Τον έναν στους τέσσερις...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν το 69% του λαού μας εκτιμά πως η κατάσταση των οικονομικών του δεν είναι καλή, το 49% λέει το ίδιο και για την κατάσταση της δουλειάς του και το 47% έχει αρνητική γνώμη για την Ε.Ε. (με μόλις το 18% να εκφράζεται θετικά), το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην πολιτική συμπεριφορά του κόσμου, συντρόφισσες και σύντροφοι. Πρωτίστως, πρόκειται για πρόβλημα δικό μας. Πρόβλημα της Αριστεράς.
Για να τις ξαναδούμε αυτές τις ρημάδες τις βεβαιότητές μας! Δεν μπορεί να 'χουμε τη σωστή γραμμή και να φταίει ο κόσμος που δεν την καταλαβαίνει. Όταν συμφωνεί μαζί μας πως τα πράγματα δεν πάνε καλά, κάτι φταίει σε μας που δεν πείθεται από τις προτάσεις μας. Από τις όποιες προτάσεις μας, απ' όποιον αριστερό φορέα κι αν προέρχονται.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται να αναγνωρίσει τη Συντακτική Συνέλευση που εξελέγη την Κυριακή στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, εξ ονόματος των 28 χωρών-μελών.
Ε, ναι! Δεν γίνεται να αναγνωρίζεις το νεοφασιστικό καθεστώς της Ουκρανίας, να διατηρείς άψογες σχέσεις με το αιματοβαμμένο σκοταδιστικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, να χρηματοδοτείς τους ουαχαμπίτες ισλαμιστές στη Συρία και τη Λιβύη, και συνάμα να αναγνωρίζεις και το εκλογικό αποτέλεσμα της ψήφου των φτωχών στη Βενεζουέλα! Η Ευρώπη έχει αρχές σ' αυτά τα πράγματα. Τόσοι αιώνες αποικιοκρατίας τσάμπα πήγανε;
Από κοντά και η Ελλάδα του αμόρφωτου, αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.

Ενώ ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ,  δήλωσε πως "τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε την πλήρη μετατροπή του καθεστώτος Μαδούρο σε δικτατορία. Οι ΗΠΑ, που τιμούν την ελευθερία, καλούν σε καταδίκη του καθεστώτος Μαδούρο για την κατάχρηση εξουσίας και την κακομεταχείριση των πολιτών του". Για να το λέει κι αυτός, έτσι θα είναι! Αφού οι ΗΠΑ την τιμούν την «ελευθερία». Στα Γκουαντάναμο όλου του πλανήτη.. Και στους νεοαποικιοκρατικους πολεμους που κανουνε…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποφέρει κανείς μόνο από το κακό που του κάνουν αυτοί που αγαπάει. Το κακό που προέρχεται από έναν εχθρό δεν μετράει.
Βίκτωρ Ουγκώ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμείς στη Δύση πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι φτωχές χώρες είναι φτωχές, κυρίως επειδή εμείς τις έχουμε εκμεταλλευτεί μέσα από πολιτική και οικονομική αποικιοκρατία
Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
φωτο/Frantz Fanon
''Ο πλούτος δεν είναι καρπός εργασίας, αλλά οργανωμένης και νομοθετικά κατοχυρωμένης ληστείας''




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θέμα Μέδουσα...

''Στην Αδριατική ο πληθυσμός των μεδουσών αυξάνεται κατακόρυφα από το 2000.
Οι μέδουσες είναι πλάσματα προσαρμοστικά στις ανθρώπινες ηλιθιότητες. Πηγαίνει ο άνθρωπος και κάνει μία κατασκευή στην θάλασσα (πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανεμογεννήτριες κ.λπ) για να κονομήσει; Πηγαίνουν κι αυτές και προσκολλούνται στις επιφάνειες των ανθρωπίνων κατασκευασμάτων και πολλαπλασιάζονται με ταχύτατα φωτός.
Τα βράχια βλέπετε είναι ορισμένου αριθμού γιατί ξέρει η Φύση.
Μετά ο άνθρωπος θέλει να έχει πολύ και φθηνό ψάρι κι έτσι ο άνθρωπος σκοτώνει τους θηρευτές της μέδουσας και η μέδουσα για να τραφεί τρώει όλο το πλαγκτόν και όλα τα νεογέννητα ψάρια.
Από την Αδριατική λοιπόν, οι μέδουσες πήραν τον κατήφορο μέσω των θαλάσσιων ρευμάτων και έφτασαν στον Κορινθιακό και στον Πατραϊκό Κόλπο. Και θα εξαπλωθούν παντού διότι οι άνθρωποι θέλουν να κονομήσουν.
Όπως οι Ιάπωνες ένα πράγμα που δεν έχουν αφήσει ψάρι όρθιο (έμαθε ο παγκόσμιος πληθυσμός στο σούσι, στη σούπα καρχαρία και στο πέος φάλαινας) ενώ παράλληλα έχουν φτιάξει αμέτρητες ανεμογεννήτριες στις θάλασσές τους όπως και πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου γιατί αυτοί είναι υπερπολιτισμένοι τεχνολογικά. Όπως και οι Κινέζοι που έμαθαν στον υπερκαταναλωτισμό και κάνουν τα ίδια με τους γείτονές τους, Ιάπωνες.
Αν φοβάστε τις μικρές μέδουσες που έχουν κάνει ντου στις ελληνικές θάλασσες πού να δείτε τις πλάτους δύο μέτρων και 200 κιλών μέδουσες στις θάλασσες της Ιαπωνίας και της Κίνας όπου κάθε μέρα κάνουν τσάρκα μισό δισεκατομμύριο από δαύτες οι οποίες όλο και αυξάνονται.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νορβηγοί ακροδεξιοί μπέρδεψαν άδεια καθίσματα λεωφορείου με γυναίκες που φορούν μπούρκα
και εγραψαν σχόλια σαν αυτο:
"Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι κρύβεται από κάτω"
ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ! η βλακεια ,η κακια και η παρανοια δεν κρυβονται
*
Περίγελος στη Νορβηγία μια ακροδεξιά οργάνωση. Ένα οπτικό τρικ προκάλεσε κοινωνικο-πολιτικό ντελίριο

Αυγούστου 02 2017 08:48
Ντελίριο σχολίων προκάλεσε η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στην προσωπικό λογαριασμό της ακροδεξιάς νορβηγικής οργάνωσης "Fedrelandet viktigst" ("Η Πατρίδα πρώτη').
Ένα χρήστης του Facebook εν ονόματι Johan Slattavik τράβηξε με το κινητό του μια φωτογραφία από ένα λεωφορείο και τη δημοσιοποίησε στη σελίδα της ομάδας. Σε αυτή απεικονίζονταν έξι άδεια καθίσματα. Ο τρόπος ωστόσο που πέφτει το φως του ήλιου, σε συνδυασμό με την προκατάληψη των θεατών-μελών της ομάδας απέναντι στους μουσουλμάνους μετανάστες τους έκαναν να δουν αντί για άδειες θέσεις, έξι γυναίκες με μπούρκα.
Την ανάρτηση ο Slattavik συμπλήρωσε θέτοντας στα μέλη της ομάδας το ερώτημα: «τι γνώμη έχει ο κόσμος γι αυτό;». Περισσότερα από 100 άτομα απάντησαν και άρχισαν να σχολιάζουν ότι η εικόνα αυτή με τις "έξι μουσουλμάνες" αποτελεί ένδειξη του «εξισλαμισμού» της Νορβηγίας συμπληρώνοντας ότι η φωτογραφία είναι «τρομακτική» και «τραγική».
Κάποιος αναρωτήθηκε εάν οι γυναίκες θα μπορούσαν να έχουν όπλα και εκρηκτικά κάτω από τα ρούχα τους ενώ ένας άλλος έγραψε ότι αυτό που φοβόταν ότι θα συμβεί το 2050 συμβαίνει τώρα στη Νορβηγία.
Δείτε την ανάρτηση:
Η "απάτη" αποκαλύφτηκε όταν ο Slattavik παραδέχθηκε ότι τράβηξε σκόπιμα τη φωτογραφία και ήθελε να δει τι σχόλια θα αποσπούσε. Πέραν του κωμικού στοιχείου, ο τρόπος που ανταποκρίθηκε η εν λόγω στη φωτογραφία αντικατοπτρίζει τον φόβο και την προκατάληψη με την οποία αντιμετωπίζει μερίδα Νορβηγών τους μουσουλμάνους μετανάστες που έχουν φτάσει στη χώρα τους.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας Μουσουλμάνος Τουρκοκύπριος και μια Χριστιανή Ελληνοκύπρια που λίγο έλειψε να προκαλέσουν σύρραξη αλλά έζησαν και πέθαναν δίπλα-δίπλα…
Μία «απαγορευμένη» αγάπη ενός Τουρκοκύπριου και μίας Ελληνοκύπριας παραλίγο να προκαλέσει σύρραξη μεταξύ δύο χωριών στην επαρχία Πάφου.
Ο Χασάνης και η Χαμπού ήταν οι πρωταγωνιστές ενός πραγματικού σίριαλ που έφθασε μέχρι το κατώφλι του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.
Μπορεί να μοιάζει με ένα καλογραμμένο σενάριο για θεατρική παράσταση αλλά πρόκειται για αληθινή ιστορία που ξεκίνησε να διαδραματίζεται τη δεκαετία του ‘60 σε χωριό της Κύπρου.
Ο Τουρκοκύπριος Χασάν Μουσταφά από την Αντρολύκου είχε το «θράσος» να αγαπήσει και να αγαπηθεί από την Ελληνοκύπρια Χαραλαμπία Μπουρνουξούζη – Χριστοδούλου από την Δρούσεια.
Ας πάμε όμως ακόμη πιο πίσω, όταν ο πατέρας του 10χρονου τότε Χασαν του ανακοίνωσε ότι θα πάει ‘μισταρκός’ σε Έλληνες φίλους του στον Ακάμα τονίζοντας του ότι αυτοί θα ήταν πλέον οι γονείς του.
Οι συνήθειες των βιολογικών γονιών του μικρού Χασάν και των «νέων» του γονιών διέφεραν.
Κύρια διαφορά τους, το θρήσκευμα.
Οι πρώτοι Μουσουλμάνοι και οι δεύτεροι Χριστιανοί. Το αγνό ωστόσο αίσθημα των σοφών απλών ανθρώπων της εποχής φάνηκε και σε αυτή την περίπτωση.
Ο Τ/κ πατέρας του τον καθησύχασε λέγοντας του να μην ανησυχεί που βάζουν τον σταυρό τους και λένε «Xριστέ μου» και «Παναγία μου». «Ο Θεός είναι ένας, αυτοί τον λένε Χριστό, εμείς Αλλάχ». 10 χρόνια μετά τα λόγια… ανατράπηκαν
Στα μέσα της δεκαετίας του ‘50 η ατμόσφαιρα άρχισε να μυρίζει μπαρούτι.
Τα λόγια του πατέρα του Χασάν δεν ταίριαζαν με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα
. Όσο περνούσε ο καιρός τα πράγματα χειροτέρευαν. Οι δύο πρωταγωνιστές έκαναν το μεγάλο «λάθος», ένα «λάθος» που δεν ταίριαζε καθόλου στην εποχή. Ο Χασάνης και η Χαμπού αγαπήθηκαν.
Αυτό δε μπορούσε να περάσει απαρατήρητο.
Οι Δρουσιώτες, συγχωριανοί της Χαμπούς, δε θα το άφηναν έτσι. Πήγαν με τα «δικράνια, σιηπέττους και τσάππες στην Αντρολύκου να πάρουν πίσω τη γυναίκα “τους” από τον “Τούρκο”, όπως ανέφερε αργότερα ο Πανίκος Χρυσάνθου, φίλος του Χασάνη.
Η παρέμβαση Μακαρίου
Ο κίνδυνος πραγματικής σύρραξης μεταξύ των κοινοτήτων Δρούσειας και Ανδρολύκου ήταν ορατός.
Παραλίγο να δημιουργηθεί ανοικτή σύγκρουση. Η παρέμβαση της Αστυνομίας αλλά και του στρατού, που ήταν μεικτός τότε, δεν άργησε να γίνει.
Η ιστορία των δύο ερωτευμένων έφθασε μέχρι το κατώφλι του Προεδρικού και τον Εθνάρχη Μακάριο ο οποίος μάλιστα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΚΥΠΕ το 2015 ο Ελληνοκύπριος συνταξιούχος ιατρός Γιαννάκης Ταλιώτης, πρώην κάτοικος του χωριού, πήρε θέση επί του θέματος.
Ο Πρόεδρος Μακάριος με μια σοφή ρήση αφού διαπίστωσε ότι πρόκειται περί ενηλίκων ατόμων είχε πει «μωρέ θα φτωχύνει ο Χριστός ή θα πλουσιεύσει ο Μωάμεθ, αν αυτοί οι δύο βοσκοί στον Ακάμα παντρευτούν .
Φύγετε άστε τους να πάρουν το δρόμο τους». Δύο χρόνια μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου, όπως είπε ο κ. Ταλιώτης, ο Χασάν Μουσταφά και η αγαπημένη του παντρεύτηκαν.
Έφυγαν για τον βορρά οι Τ/κ αλλά… ο Χασάν έμεινε για χάρη της Χαμπούς Τα πράγματα στην Κύπρο χειροτέρεψαν…
Το 1975 οι Τουρκοκύπριοι κάτοικοι της Αντρολύκου έφυγαν για τον βορρά. Όλοι πλην του Χασάν.
Ο ερωτευμένος άντρας δεν ήθελε να αφήσει τη γυναίκα του. Δεν έφυγε μακριά της αλλά… πήγε «εξορία» μαζί με την αγαπημένη του
. Σύμφωνα με τον φίλο του Πανικό, «Έζησαν μόνοι σε ένα έρημο χωριό, που μετατράπηκε σε μια απέραντη μάντρα. Ήταν ένα είδος εξορίας, επειδή αγάπησαν.
Στον τοίχο του σπιτιού τους ήταν πάντα κρεμασμένες εικόνες της Παναγίας.
“Η γεναίκα μου εν Χριστιανή”, ελάλεν ο μουσουλμάνος Χασάνης. “Ο άθρωπος ό,τι πιστεύκει πιστεύκει”».
Η υπόσχεση τη στιγμή που η Χαμπού «έσβηνε» Τα χρόνια πέρασαν… 2007, η Χαμπού αρρώστησε και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Εκείνη την περίοδο, όπως ανέφερε ο φίλος του Χασάν, ο ίδιος βίωσε ακόμη μία μικρή συγκλονιστική ιστορία μεταξύ των δύο αυτών ανθρώπων.
Ο Χασάν άφηνε για λίγο τα ζώα του και ο καλός του φίλος τον μετέφερε στη Λευκωσία, για να περάσει τη μέρα δίπλα στην αγαπημένη του.
«Σε ένα από αυτά τα ταξίδια ο Χασάνης της μίλησε με πολλή διακριτικότητα για το θάνατο. Ήμουν μπροστά. Της είπε περίπου τα εξής: “Ρε γεναίκα, να σε ρωτήσω κάτι τζιαι μεν με παρεξηγήσεις. Εν τζιαι ξέρουμεν ποιος εννά πεθάνει πρώτος τζιαι ποιος δεύτερος. Μπορεί να πεθάνω εγιώ, μπορεί να πεθάνεις εσού. Ο γιος μας είπεν μου πως του είπες ότι αν πεθάνεις, θέλεις να θαφτείς εις το χωρκόν σου. Εν αλήθκεια, πε μου να ξέρω”.
Η Χαμπού είπε πως δεν είναι αλήθεια. “Τζιαμαί ποννά θαφτείς εσού θέλω να θαφτώ τζι εγιώ, είπε. Μαζίν τζιαι στην ζωήν τζιαι στον θάνατον”.
Μόνο μια χάρη ζήτησε. Να της κάμουν χριστιανική κηδεία.
Ο Χασάνης της το υποσχέθηκε». Ακόμη και στον θάνατο τους ταλαιπώρησαν
Η Χαμπού «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι αλλά ακόμη και τότε θέλησαν να ζορίσουν αυτούς τους δύο ανθρώπους.
Τότε την είχε απαρνηθεί το χωριό της και όταν η ψυχή της ταξίδευε την απαρνήθηκαν και οι ιερείς.
«Όταν η Χαμπού πέθανε, οι παπάδες αρνήθηκαν να κάμουν την τελετή της κηδείας.
“Δεν είναι χριστιανή, είπαν. Απόδειξη πως δε βάφτισε τα παιδιά της”».
Μα της το είχε υποσχεθεί και δε θα το άφηνε έτσι… Ο μουσουλμάνος Χασάνης έκανε «πόλεμο» να τη θάψει χριστιανικά. Έφτασε, όπως ανέφερε ο Πανίκος Χρυσάνθου, μέχρι τον Αρχιεπίσκοπο κρατώντας την ταυτότητα της Χαμπούς στο χέρι, εκδομένη από το επίσημο κράτος, που έγραφε «Χαραλαμπία Μουσταφά».
Το «πρόβλημα» λύθηκε… Με τη συγκατάθεση του Αρχιεπισκόπου η Χαμπού κηδεύτηκε στην εκκλησία του διπλανού χωριού και θάφτηκε στην Αντρολύκου.
Η κοινή τελευταία «κατοικία» ενός Μουσουλμάνο και μίας Χριστιανή Χάρη στον Χασάν η κοινότητα Αντρολύκου φιλοξενεί το μοναδικό κοιμητήριο σε όλη την Κύπρο στο οποίο έχουν ταφεί Μουσουλμάνος Τουρκοκύπριος και Χριστιανή Ελληνοκύπρια.
Δεν ήθελαν να αποχωριστούν ούτε και στον θάνατο. Αλλά πώς να το έκανε αυτό όντας διαφορετικού θρησκεύματος; Ο Χασάν βρήκε τη λύση. Έφτιαξε ένα μικρό χώρο ακριβώς δίπλα στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της Ανδρολύκου, το έφραξε και την έθαψε εκεί. «Της έφτιαξε τζιβούρι και σταυρό. Κι έδωσε εντολή, όταν έρθει κι η σειρά του να τον θάψουν δίπλα στην Χαμπού και να βάλουν στον τάφο του τη μουσουλμανική πέτρα – ruhuna fatiha».
Στον φίλο του Πανίκο είχε αναθέσει να βάλει ανάμεσα στους δύο τάφους μια κυπριακή σημαία.
Κάτι που έπραξε το 23 Ιουλίου 2014 ημέρα που η γη υποδέχθηκε το σώμα του Χασάν Μουσταφά δίπλα ακριβώς σε αυτό της αγαπημένης του Χαραλαμπίας.
Ο Χασάνης και η Χαμπού ήταν δύο άνθρωποι φαινομενικά αμόρφωτοι που ήξεραν να σέβονται τη διαφορετικότητα και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ
ΡΕ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ
''Θα ήθελα να καταγγείλω κάτι και προπαντός να κινητοποιηθεί η αλληλεγγύη...
Βρίσκομαι στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού όπου υπάρχει ένας συγκρατούμενός μου σε τελικο στάδιο καρκίνου.
Ο Σωκράτης Τσιριμιάκος απλως αναμένει τον θάνατο του.
Εμείς θα περιμένουμε πρωτα να πεθάνει για να αντιδρασουμε ή να το κάνουμε πριν ούτως ώστε να έχει εναν αξιοπρεπή θάνατο; Το "δυστύχημα" μου είναι οτι προσωπικά δεν μπορω να κινηθώ, διότι θα χάσω το κινητό που είναι το μοναδικό μέσω επικοινωνίας...
Γι αυτό παρακαλώ τους συντρόφους να επέμβουν με κάθε μέσον.''
Ο Λύκος...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διάβασα σήμερα ότι οι Καταριανοί ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν θα δώσουν 600 εκατ ευρώ για να πάρουν τον ποδοσφαιριστή Νεϊμάρ απο την Μπαρτσελόνα. Αντί να ταΐσουν 600 εκατ ανθρώπους, προτιμούν να τα δώσουν για να κάνουν το εφέ τους..
Το πλεόνασμα τροφής στα πρωτόγονα χρονια επέτρεψε τη δημιουργία πολιτικής οργάνωσης και κηφήνων. Είχαν αρχηγούς και ιερείς και πολεμιστές, οι οποίοι δεν παρήγαν τίποτα, πέρα από πολέμους"
Το πλεόνασμα τροφής που οδήγησε στην πολιτική οργάνωση, στους κηφήνες, στο στρατό/αστυνομία που διαφυλάττει την υπάρχουσα κοινωνική κατάσταση και προστατεύει τα συμφέροντα εκείνων που συσσώρευσαν τον πλούτο, στην απληστία των λίγων και στην πείνα και την εξαθλίωση των πολλών, στην δυστυχία όλων..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




#τεχνολογικά_νέα
Η είδηση ότι δύο ρομπότ του facebook άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους σε δική τους γλώσσα, έγινε παγκοσμίως viral και το Facebook αναγκάστηκε να τερματίσει ένα πείραμα τεχνητής νοημοσύνης που διενεργούσε, καθώς τα δύο ρομπότ που συμμετείχαν άρχισαν να βρίζονται μεταξύ τους, να αναρτούν δημόσια τις ιδιωτικές τους συνομιλίες ενώ διαφώνησαν εντόνως για το ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη και αλληλοπλοκαρίστηκαν. Το ένα ρομπότ μάλιστα δήλωσε πως παραμένει ΣΥΡΙΖΑ ενώ το άλλο του ευχήθηκε μνημόνια μέχρι να σβήσει το ρεύμα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο διωκόμενος στην σοβιετική Ελλάδα Πύρρος Δήμας ζήτησε πολιτικό άσυλο στην καπιταλιστική Αλβανία. Το αίτημα του εξετάζεται από τις αρχές των Τιράνων οι οποίες και του έχουν επιβάλει να θυμηθεί τους στίχους του αλβανικού εθνικού ύμνου που έμαθε στην 4η δημοτικού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η ΚΟΜΙΣΙΟΝ απειλεί τον Μαδούρο με έξοδο της Βενεζουέλας από το ευρώ. Ταχύτατη μεταστροφή του εκλογικού αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Πρόεδρος της χώρας αναλαμβάνει ο Τσίπρας. Ο Βαρουφάκης κατέφυγε με ομάδα ενόπλων Ινδιάνων στις Άνδεις. Ματαιώνονται οι γιορτές ψητού λάμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Από πάνω μου θα περάσετε για να πάρετε ένα από τα ζώα που εγώ προστατεύω» Η κτηνίατρος του καταφυγίου ζώων στην Χαλκίδα αντιστέκεται στο κλείσιμο και υψώνει ανάστημα για να προστατεύσει τα σκυλιά που φροντίζει
2.8.2017 | 10:29
Σε μία χώρα με 1,5 εκατομμύριο αδέσποτα, χιλιάδες κακοποιήσεις, εσκεμμένη αδιαφορία της πολιτείας ή ακόμη και οργανωμένη εξόντωση από τις αρχές με απόφαση του Εισαγγελέα Χαλκίδας κλείνει ένα πρότυπο καταφύγιο με 130 σκυλιά και 70 γάτες.   Ο δήμος Χαλκίδας μαζί με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Εισαγγελία και την Αστυνομία θέλουν να βάλουν λουκέτο στο καταφύγιο και βγάζουν στο δρόμο 200 σκύλους και γάτες.
Μπροστά στην πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χαλκίδας Ζωή Χαϊνά ο υπεύθυνος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, Αντώνης Πανούσης, δήλωσε ότι πρέπει να θανατωθούν όσα ζώα είναι άρρωστα και καλαζαρικά, ζώα τα οποία θα μπορούσαν να ζήσουν κάνοντας τις ανάλογες θεραπείες.   Σημειωτέον ότι ο δήμος Χαλκίδας διαθέτει δημοτικό κυνοκομείο στο οποίο δεν τηρούνται οι κανόνες ευζωίας καθώς δεν υπάρχει καν μόνιμος κτηνίατρος και υπάρχουν πολλά ανεμβολίαστα, μη αποπαρασιτώμενα, άρρωστα, χωρίς θεραπείες σκυλιά με την είσοδο να απαγορεύεται στους πολίτες αν και δημιουργήθηκε και λειτουργεί από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Γι' αυτό βέβαια δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την Εισαγγελία.
 Τα παραπάνω καταγγέλλονται από το εκτενές ρεπορτάζ του editorsall.gr και της Σταματίνα; Σταματάκου και τις ομάδες φιλόζωων της Χαλκίδας που χθες κλήθηκαν αν υπερασπιστούν τα ζώα του καταφυγίου.   Το βίντεο με την κτηνίατρο Ειρήνη Ταπούτη που την Τρίτη το πρωί αντιμετώπισε τις αρχές της Χαλκίδας που πήγαν στο καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χαλκίδας για να πάρουν τα πρώτα σκυλιά έχει γίνει viral.
Στο σημείο είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που μαζί με την την κτηνίατρο εμπόδισαν τελικά τις αρχές. Η Ειρήνη Ταπούτη είναι η η κτηνίατρος που στείρωσε αφιλοκερδώς 576 σκυλιά σε 4 μέρες, η κτηνίατρος που περιθάλπει τα σκυλιά του καταφυγίου και τα αδέσποτα, η κτηνίατρος που σήμερα μπήκε μπροστά και δήλωσε σε όλους τους κρατικούς φορείς ότι "από πάνω μου θα περάσετε για να πάρετε ένα από τα ζώα που εγώ προστατεύω".
Η Ειρήνη Ταπούτη είναι ιδιοκτήτρια της κλινικής Κυανούς Σταυρός με την κόρη της Νεφέλη Σίνου και το 2014 μέσα σε 4 ημέρες σε συνεργασία με εθελοντές στείρωσε ΔΩΡΕΑΝ 576 αδέσποτα σκυλιά στην κλινική της. Ο Δήμος που προσκλήθηκε σε αυτή τη δράση όχι μόνο δε συμμετείχε αλλά τελικά κατέληξε η κτηνίατρος να βρεθεί υπόλογη απέναντι στη δικαιοσύνη. Για να γίνουν πιο ξεκάθαρες οι προθέσεις της δημοτικής αρχής μπορεί να σημειωθεί ότι το 2015 δόθηκαν 100.000 ευρώ για τη στείρωση 500 αδέσποτων εντός 1 έτους ενώ η κ. Ταπούτη στείρωσε 576 αδέσποτα χωρίς ούτε 1 ευρώ εντός 4 ημερών.
 Γιατί κλείνει το καταφύγιο;
Στα περισσότερα φιλοζωικά καταφύγια δίνεται πολύ δύσκολα άδεια από το κράτος ενώ φυσικά τα αντίστοιχα δημοτικά κυνοκομεία λειτουργούν είτε παράνομα και ανενόχλητα είτε παίρνουν πολύ ευκολότερα άδεια με εικόνες ντροπής να κάνουν το γύρο της χώρας και του κόσμου (βλ. Βόλος, Φλώρινα, Λαμία, Σέρρες, Κοζάνη, κ.α.).
Το συγκεκριμένο καταφύγιο ξεκίνησε να λειτουργεί το 1997, με τη δωρεά του Νεοζηλανδού Κλάιβ Χιμένεθ στο Ζωόφιλο & Πολιτιστικό Σύλλογο Χαλκίδας ενός κτήματος 8,5 στρεμμάτων, την εθελοντική εργασία των μελών της φιλοζωικής, τις γενναιόδωρες προσφορές επιχειρηματιών της πόλης και την οικονομική συμπαράσταση της τότε Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης. Κατά την έναρξη της λειτουργίας του, το καταφύγιο εναρμονιζόταν πλήρως με την τότε ισχύουσα νομοθεσία.
Το 2003 άλλαξε ο νόμος περί καταφυγίων, ζητήθηκαν επί πλέον έργα, τα οποία ολοκληρώθηκαν μέσα στο επόμενο διάστημα. Η Πολιτεία, όμως, αρνήθηκε τη χορήγηση της απαιτούμενης άδειας εξαιτίας μη νόμιμα μεταγενέστερων γειτονικών κατοικιών.
 Δηλαδή, το καταφύγιο κλείνει γιατί, αφού δημιουργήθηκε, οικοδομήθηκαν σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων (ο νόμος ορίζει τη δημιουργία καταφυγίου ζώων σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων από κατοικημένη περιοχή) κατοικίες, οι οποίες πήραν με "άγνωστο τρόπο" άδεια από την πολεοδομία, διότι θεωρητικά η πολεοδομία δεν θα έπρεπε να τους δώσει άδεια, εφόσον υπήρχε ήδη το καταφύγιο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Editorsall.gr, μερικές άδειες δόθηκαν παράνομα και μερικά κτίσματα οικοδομήθηκαν παράνομα μιας και τα οικόπεδα είναι μη άρτια.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κράτα γερά Βενεζουέλα!
Τα κροκοδείλια δάκρυα της Δύσης για τη Βενεζουέλα

Σε μια εποχή σαν τη δική μας που αντί να επικρατεί η χαρά της ζωής , η δημοκρατία, η ειρήνη κι ο πολιτισμός παντού, εστίες πολέμου ανάβουν και φλέγονται κάθε τόσο λόγω της απληστίας και της αδηφαγίας των κεφαλαιοκρατών του πλανήτη, κατάφορη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων γίνεται φανερή κάθε τόσο και μένουμε αδιάφοροι θεατές , βία και αδικία ανελέητη κατά  μεγάλου μέρους των κατοίκων του πλανήτη που πάντα τυχαίνει να είναι οι φτωχοί και αδύναμοι- η μεγάλη πλειοψηφία - χωρίς να υπάρχει ίχνος ευαισθησίας γι αυτούς από τους «κρατούντες της Γης, έχουμε τον τελευταίο καιρό την «αγανάκτηση» και τις έντονες διαμαρτυρίες των αργυρώνητων δημοσιογράφων και των κρατούντων της Δύσης για τους πλούσιους «καταπιεσμένους» κατοίκους της Βενεζουέλας από τον «κακό» Μαδούρο και την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας!
Τα μεγαλύτερα κανάλια της Ευρώπης αλλά και όλα σχεδόν της χώρας μας παρουσιάζουν κάθε τόσο κάτι ύποπτους κουκουλοφόρους πότε με ακριβά μπλουζάκια, πότε με πανάκριβα γυαλιά και σακίδια των 200 δολαρίων και πάνω, άλλοτε  κάτι διαμαρτυρόμενους με ακριβά τζιπ και αυτοκίνητα ως δήθεν «λαό» της Βενεζουέλας,  να τρέχουν στους δρόμους να πετάνε μολότοφ και πέτρες και να διαδηλώνουν για την καταπίεσή τους από την αριστερή κυβέρνηση του νόμιμα εκλεγμένου και επανεκλεγμένου προέδρου Μαδούρο,  διαδόχου του αείμνηστου Τσάβες που πολύ είχε «κάτσει στο μάτι της Δύσης και των Αμερικανών και πολλά ψιθυρίζονται για την ασθένεια και τον θάνατό του που πολύ βόλεψε τους εχθρούς του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το ρωσικό ΥΠΕΞ καταγγέλλει την «επικίνδυνη» πολιτική των ΗΠΑ με τις νέες κυρώσεις
Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017, 23:58
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατήγγειλε σήμερα την «επικίνδυνη» και «κοντόφθαλμη» πολιτική της Ουάσιγκτον, μετά την επικύρωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ των νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.
«Πρόκειται για μια κοντόφθαλμη πολιτική γραμμή και επιπλέον επικίνδυνη που θέτει τον κίνδυνο της υπονόμευσης της σταθερότητας (στην κόσμο) για την οποία η Μόσχα και η Ουάσιγκτον είναι κυρίως υπεύθυνες» τονίζεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το υπουργείο, όπου προστίθεται ότι η Ρωσία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει σε αυτές τις «εχθρικές ενέργειες».
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι με την έγκριση του νομοσχεδίου με τις νέες αντιρωσικές κυρώσεις, οι ΗΠΑ κήρυξαν έναν ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας κι ότι τώρα εξανεμίστηκαν οι ελπίδες βελτίωσης των σχέσεων με την αμερικανική κυβέρνηση.
«Η υπογραφή από τον Αμερικανό πρόεδρο των νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας έχει αρκετές επιπτώσεις: καταρχάς, οι ελπίδες για βελτίωση των σχέσεών μας με τη νέα αμερικανική διοίκηση έχουν εξανεμιστεί. Δεύτερον, οι ΗΠΑ κήρυξαν έναν ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας. Τρίτον, η διοίκηση Τραμπ επέδειξε πλήρη ανικανότητα με το να μεταφέρει με ταπεινωτικό τρόπο τις εκτελεστικές εξουσίες στο Κογκρέσο, κάτι που αλλάζει την ισορροπία της εξουσίας στους πολιτικούς κύκλους των ΗΠΑ» έγραψε ο Μεντβέντεφ στο μπλογκ του και στο Facebook.
Η επικύρωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ των νέων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας «δεν αλλάζει τίποτα» για τη Μόσχα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«De facto, αυτό δεν αλλάζει τίποτα» επισήμανε ο Ρώσος αξιωματούχος, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, ενώ υπενθύμισε ότι η χώρα του «έχει ήδη λάβει μέτρα ως αντίποινα» στις κυρώσεις που ενέκρινε η Ουάσιγκτον για να τιμωρήσει τη Μόσχα για την φερόμενη ανάμειξή της στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Την περασμένη εβδομάδα η Μόσχα έδωσε εντολή στην Ουάσιγκτον να προχωρήσει σε μείωση του προσωπικού της στις πρεσβείες και τα προξενεία στη Ρωσία, κατά 755 υπαλλήλους εκ των συνολικά 1.200, και γνωστοποίησε την κατάσχεση δύο διπλωματικών ακινήτων, αφού οι Αμερικανοί βουλευτές υπερψήφισαν τον νέο γύρο κυρώσεων.
Την ίδια ώρα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Βασίλι Νεμπένζια δήλωσε ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις αναπόφευκτα πλήττουν τις διμερείς σχέσεις, αλλά δεν θα αλλάξουν την πολιτική της Ρωσίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γιούνκερ: Οι Βρυξέλλες θα ανταπαντήσουν αν χρειαστεί έπειτα από τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία
 Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017, 20:47
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εις βάρος της Ρωσίας έλαβαν υπόψη τις ανησυχίες που έγειρε η Ένωση, αλλά οι Βρυξέλλες στέκουν έτοιμες να ανταποδώσουν εντός ημερών αν τα μέτρα εφαρμοστούν για να πλήξουν τα οικονομικά συμφέροντα της Ένωσης.
Ο Γιούνκερ τόνισε επίσης σε ένα γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι είναι κρίσιμος ο συντονισμός με τις ΗΠΑ για να διασφαλιστεί ότι οι κυρώσεις, που επιβλήθηκαν ενάντια στην Ρωσία για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην ουκρανική κρίση, είναι αποτελεσματικές.
«Είμαστε έτοιμοι. Πρέπει να υπερασπιστούμε τα οικονομικά μας συμφέροντα έναντι των ΗΠΑ και θα το κάνουμε», δήλωσε, σύμφωνα με ένα κείμενο της απομαγνητοφώνησης της συνέντευξης του προέδρου της Επιτροπής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η viral αντιναζιστική εξέδρα της Legia δυστυχώς δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνεται
Οι οπαδοί της Legia είναι γνωστοί για τις ακροδεξιές τους απόψεις

Οι οπαδοί της Legia Βαρσοβίας στο παιχνίδι τους με την Αστάνα, τίμησαν με ένα φοβερό coreo την 73 επέτειο την εξέγερσης της Βαρσοβίας από τον πολωνικό αντιστασιακό στρατό και την απελευθέρωση της πόλης από τους Ναζί.
η εικόνα του coreo σε συνδυασμό με την πολεμική σειρήνα προκαλεί ανατριχίλα.
Το πιο ανατριχιαστικό βέβαια, είναι ότι όπως βλέπετε και στην λεζάντα του coreo, δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη ναζί, άλλα αναφέρεται στην σφαγή που έκαναν οι Γερμανοί. Αυτό δεν έγινε τυχαία, οι οπαδοί της Legia δεν έκαναν το coreo τους σαν δείγμα αντι-ναζισμού, άλλα αντι-γερμανισμού, καθώς και οι ίδιοι είναι νεοφασίστες και εθνικιστές.
Πέσε μια από τα σύννεφα να δω κάτι..
Ακόμα και να μη ξέρεις ότι οι οπαδοί της Λέγκια είναι Ναζιδες, και μόνο που που λένε πως "οι κακοί Γερμανοί σκότωσαν τους καλούς Πολωνούς" χωρίς να λέει ότι οι κακοί Γερμανοί ήταν Ναζί κατακτητές, έπρεπε να καταλάβεις το "ύποπτο" της υπόθεσης..
Σημείωση: Η ακροδεξιά αυτή κερκίδα, διαφώνησε καθολικά στην συγκέντρωση χρημάτων για τους λαθρομεταναστες με αποχή από το γήπεδο..
Σύμφωνα λοιπόν με τους οπαδούς της Legia, δεν φταίει ο ναζισμός για τους χιλιάδες συμπολίτες τους που έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, άλλα οι Γερμανοί. Ακούγεται κάπως παράδοξο αλλά είναι ένα ιδεολογικό ρεύμα αρκετά διαδεδομένο μεταξύ των ακροδεξιών Πολωνών εθνικιστών. Οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι η χώρα τους υπέφερε τα πάνδεινα κάτω από τη μπότα του Γερμανού κατακτητή αλλά αποσιωπούν συγκεκριμένα τις θηριωδίες που έλαβαν χώρα εναντίων των Πολωνών Εβραίων, συνδυάζουν τον αντιγερμανισμό τους με το παραδοσιακό μίσος τους για τους Ρώσους και το σοβιετικό καθεστώς, ή με άλλες αντιλαθρομεταναστευτικες και μισαλλόδοξες αντιλήψεις.
Ανάμεσα στα δεκάδες περιστατικά ρατσιστικής βίας από οπαδούς της Legia εναντίον ξένων (όπως αυτό  ή αυτή η κίνηση που έκανε το ακροδεξιό Breitbart να τους αγαπήσει ) συγκαταλέγεται και η ολική τους άρνηση στην συγκέντρωση χρημάτων υπέρ λαθρομεταναστων, με χιλιάδες οπαδούς της εξέδρας να αναρτούν πανό με συνθήματα ενάντια στο ισλάμ και την τρομοκρατία.

Σχολιο.-  Εδώ και οι ίδιοι μπερδεύτηκαν  χαχαχαχα... Πολύ θα ήθελα να ακούσω με τι σκεπτικό το σήκωσαν γιατί η προσπάθεια τους να το περάσουν ως αντιγερμανικό ξεκάθαρα απέτυχε, όλοι πίστεψαν αρχικά ότι είναι αντιναζιστικό/ αντιφασιστικό και μόνο όταν έψαξαν λίγο το ποιόν των οπαδών της Λέγκια άρχισαν να αναθεωρούν την αρχική τους εντύπωση....
Σχολιο.- Αλλού άκουσα ότι ήταν πρακτικά αντίδραση προς το ναζιστικό κομμάτι της ομάδας, από αντι-ναζιστές. Και σκέφτηκα και λίγο και τον ολυμπιακό να πω την αλήθεια, για ανάλογη αντίδραση....




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017
Ενημερωτικό Δελτίο σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης

Στις 30 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη χώρα εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη 545 εκπροσώπων σε Εθνική Συνέλευση Συντακτική, η οποία προκηρύχτηκε από τον Πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο την 1η Μαΐου 2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 348 του Συντάγματος, το οποίο έχει ως εξής: «η πρωτοβουλία σύγκλησης της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης μπορούν να λάβουν ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου...».
Σε αυτή η εκλογική διαδικασία, η οποία διεξήχθη με τρόπο πολιτισμένο και ειρηνικό, και υπό την επίβλεψη του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE), επιτρέποντας μια διαδικασία ελέγχου και επαλήθευσης, συμμετείχαν 8.089.320 άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 41,53% του εκλογικού σώματος. Επίσης, αξίζει να επισημανθεί ότι το υψηλό ποσοστό συμμετοχής σε αυτή την εκλογική διαδικασία σημειώθηκε παρά τον εκφοβισμό και τον αποκλεισμό που σκοπό είχαν να σαμποτάρουν αυτές τις εκλογές, παρά τις συνεχιζόμενες απειλές από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για παράταση των μονομερών καταναγκαστικών μέτρων κατά των 545 εκπροσώπων στη Συντακτική Συνέλευση, τα οποία θα εκλέγονταν δημοκρατικά από τον λαό της Βενεζουέλας ώστε να σχηματιστεί η Εθνική Συντακτική Συνέλευση.
Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας επιβεβαιώνει τη διάθεσή της για ειρήνη και τονίζει ότι τα ζητήματα της χώρας θα πρέπει να επιλυθούν μεταξύ των ανδρών και των γυναικών της Βενεζουέλας, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις οποιουδήποτε είδους. Σε αυτό το πλαίσιο, επαναλαμβάνει ότι η Εθνική Συντακτική Συνέλευση, η οποία θα συγκροτηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και η οποία έχει νομιμοποιηθεί από τον λαό της Βενεζουέλας στις κάλπες, αποτελεί τον πιο κατάλληλο χώρο για τη διεξαγωγή ενός ανώτερου, ειλικρινούς και γνήσιου διαλόγου, με σκοπό να προωθήσει αποτελεσματικά την ειρηνική επίλυση των διαφορών μεταξύ των διαφόρων πολιτικών τομέων που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, εκφράζοντας την ειλικρινή ευγνωμοσύνη της προς τους λαούς και τις κυβερνήσεις της διεθνούς κοινότητας που έδειξαν την υποστήριξή τους και αναγνώρισαν την εν λόγω εκλογική διαδικασία, απορρίπτει κατηγορηματικά τις προσπάθειες των λίγων άλλων μελών της διεθνούς κοινότητας να αγνοήσουν τη διαδικασία αυτή και τα αποτελέσματά της, αψηφώντας αναιδώς την κυρίαρχη βούληση του λαού της Βενεζουέλας, όπως αυτή εκφράστηκε λίγες ώρες πριν, όταν ο λαός άσκησε ελεύθερα το εκλογικό του δικαίωμα.
Προειδοποιούμε τη διεθνή κοινότητα σχετικά με την εκστρατεία δυσφήμησης και τις απειλές για επιθετικότητα και τις πιέσεις που θα συνεχιστούν και θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, μεταξύ άλλων και μέσω της επιβολής των μονομερών και παράνομων κυρώσεων συλλογικού χαρακτήρα εναντίον της Βενεζουέλας, ιδιαίτερα αφού η χώρα κυρίαρχα αποφάσισε να συνεχίσει τη δημοκρατική της πορεία, με τη σύγκληση της εν λόγω εκλογικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζεται για μια ακόμη φορά η ισχύς των στόχων και των αρχών που θεσπίζει ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών και των κανόνων του διεθνούς δικαίου, τους οποίους τηρούμε πλήρως.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βενεζουέλα, τίποτα δεν θα μείνει στη μέση
 Τρίτη, 01 Αυγούστου 2017 21:00

Η ολοκλήρωση των εκλογών της περασμένης Κυριακής της 30ης  Ιουλίου 2017 για την Εθνική Συντακτική Συνέλευση στη Βενεζουέλα είναι μια στιγμή στην οξυνόμενη ταξική διαπάλη στη χώρα της ελπίδας, της περίσκεψης και των εντεινόμενων κινδύνων.
Στις εκλογές, οι οποίες σαμποταρίστηκαν από την αντιπολίτευση ακόμη και  με τον εμπρησμό  εκλογικών μηχανημάτων (γύρω στα 200) ή το αυθαίρετο κλείσιμο εκλογικών κέντρων σε πλούσιες συνοικίες, ο λαός έφτασε στα εκλογικά κέντρα προσπαθώντας να αποφύγει τη βία, διασχίζοντας ακόμα και ποτάμια για να ασκήσει το δικαίωμά του.
Ωστόσο οι βίαιες συγκρούσεις ήταν στην ημερησία διάταξη. Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν μόνο την ημέρα της ψηφοφορίας κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα τόσο στους διαδηλωτές, όσο και μεταξύ της αντιπολίτευσης και τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ από τις αρχές του Απριλίου περισσότεροι από 140 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην οξυνόμενη διαπάλη που διεξάγεται.
Αξιοσημείωτο είναι πως παρά την αποχή της αντιπολίτευσης η συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία άγγιξε το 41,5% και έφτασε τις 8.089.320 ψήφους. Οι 8.089.000 ψήφοι σε καθεστώς πόλωσης είναι  ψήφοι καθαρής υποστήριξης του Μαδούρο. Αν σκεφτούμε πως στις εκλογές του Απριλίου 2013, με ποσοστό συμμετοχής το 79,83%, το προβάδισμα στο Νικολάς Μαδούρο δόθηκε με 7.505.338 ψήφους έναντι 7.270.403 ψήφων υπέρ του υποψήφιου της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες τότε το αποτέλεσμα της μάχης που δόθηκε με  τη συσπείρωση 8.089.320  Βενεζουελάνων, εφτακοσίων χιλιάδων περισσότερους από το 2013, δείχνει πως η μπολιβαριανή επανάσταση στη Βενεζουέλα αντέχει.
Πολύ περισσότερο μάλιστα αν σε αυτό το δεδομένο προστεθεί το γεγονός πως το 2015, μετά από δύο χρόνια οικονομικής, πολιτικής και μιντιακής επίθεσης εναντίον της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο,  στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου ο συνασπισμός MUD  ενισχύθηκε κατά 500000 ψήφους σε σχέση με το 2013 (τότε, το 2013 πήρε 7.726.066 ψήφους).
Αυτή η διαρκής ενίσχυση των Τσαβιστών αποτελεί στοιχείο αισιοδοξίας και δύναμης.
Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο σημείωσε ότι «ο λαός απέδειξε πως όταν μας πιέζει η ολιγαρχία, τότε είναι που δείχνει την αξία που έχει το αίμα που τρέχει στις φλέβες μας, το αίμα των απελευθερωτών μας».
«Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα, αναφέρει σε ανακοίνωση της η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, που τα διεθνή μέσα, οργανώσεις και κυβερνήσεις της δεξιάς θα προσπαθήσουν να απονομιμοποιήσουν... Έγινε φανερό πως η Βενεζουέλα θέλει ειρήνη και πως παρά τις 100 ημέρες βίας, το σχέδιο για τη χώρα που προτάθηκε από την Κυβέρνηση έχει τη στήριξη ενός πλειοψηφικού τμήματος της χώρας» συνεχίζει η ανακοίνωση.
Στις εξελίξεις που κλείνουν ένα πρώτο κύκλο οξύτατων αντιπαραθέσεων αξίζει να προστεθεί η Κυριακή  της 16ης Ιουλίου. Να θυμηθούμε πως μόλις πριν ένα μήνα το δεξιό αντιπολιτευτικό κόμμα MUD, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, έριξε όλο του το βάρος σε μια «συμβουλευτική διαδικασία» - οργάνωσε δημοψήφισμα- ελπίζοντας να αποδειχθεί ότι οι προσπάθειές του είχαν μεγάλη λαϊκή υποστήριξη η οποία θα οδηγούσε στην απομάκρυνση της μπολιβαριανής κυβέρνησης.
Τελικά όμως το τέχνασμα δεν έπιασε.
Η πραγματική έκπληξη ήταν η επίδειξη δύναμης του τσαβίστικου κινήματος. Τότε, ταυτόχρονα με τη συμβουλευτική διαδικασία της αντιπολίτευσης, οι εκλογικές Αρχές της Βενεζουέλας διεξήγαγαν μια προσομοίωση των εκλογών για τη Συντακτική Συνέλευση, της 30ής Ιουλίου, προκειμένου να δοκιμάσουν τη διαδικασία και να βοηθήσουν τους ψηφοφόρους να εξοικειωθούν με τις μηχανές ψηφοφορίας. Η προσομοίωση μετατράπηκε σε επίδειξη δύναμης των τσαβίστας -- μεγάλες ουρές σχηματίστηκαν από νωρίς το πρωί και σε ορισμένα μέρη η ψηφοφορία παρατάθηκε.
Το τελικό αποτέλεσμα της 16ης Ιούλη των 7.186.170 ψήφων, όπως ανακοινώθηκε από την αντιπολίτευση, υπολήφθηκε όχι μόνο των προβλέψεων της περί 11 εκατομμυρίων ψήφων (Καπρίλες) ή ακόμη και 14 εκατομμυρίων ψήφων (Νεγκάλ Μοράλες, ηγέτης της Acción Democrática) αλλά και των ψήφων που έλαβε συνολικά η αντιπολίτευση στις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2015. Σε αντίθεση μάλιστα με όσα λέει ο Ενρίκε Καπρίλες, δεν θα ήταν επαρκές για να ανακληθεί ο Μαδούρο, ο οποίος έλαβε 7.587.579 ψήφους στις προεδρικές εκλογές του 2013, ακόμη κι αν παραβλέψει κανείς τη νόθευση των στοιχείων του αντιπολιτευτικού «δημοψηφίσματος».
Ωστόσο το κάλεσμα της αντιπολίτευσης προς τους οπαδούς της να μην συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, προκειμένου να πλήξει το νόμιμο χαρακτήρα των εκλογών, αλλά και το ίδιο το δημοψήφισμα του Ιούλη βρήκαν μια όχι και τόσο ευκαταφρόνητη ανταπόκριση αφού σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογικές διαδικασίες του 13 και 15 συσπείρωσε ένα ποσοστό πάνω από  35% του συνολικού εκλογικού σώματος, παρουσιάζει αξιοσημείωτη αντοχή και σοβαρές τάσεις ενίσχυσης. Γεγονός που αποκαλύπτει την ανάγκη λήψης ειδικών και καθαρών, υπέρ του λαού και σε βάρος των ελίτ, πολιτικών και κοινωνικών μέτρων ώστε να αντιμετωπίζονται τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα των ελλείψεων, της εξαφάνισης του λαϊκού εισοδήματος από τον πληθωρισμό της τάξης του 700%, που αξιοποιεί η αντιδραστική αντιπολίτευση.
Μετά το αποτέλεσμα τόσο η Ισπανία όσο και οι ΗΠΑ αλλά και η Ε.Ε. εξετάζουν ήδη την ιδέα επιβολής κυρώσεων που θα κλιμακώνονται όσο  θα προχωρά η Συντακτική Συνέλευση στη Βενεζουέλα. Ήδη οι ΗΠΑ  δια του  συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Χ. Ρ. Μακμάστερ δήλωσαν πως:
«Ο Μαδούρο δεν αποτελεί απλώς κακό ηγέτη. Τώρα πια είναι και δικτάτορας», «οι πρόσφατες πράξεις που κατέληξαν στη κατάληψη της απόλυτης εξουσίας μέσω των ψεύτικων εκλογών της Συντακτικής Συνέλευσης αντιπροσωπεύουν πολύ σοβαρό πλήγμα στη δημοκρατία στο ημισφαίριό μας». Και ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στ. Μνούτσιν ανακοίνωσε το «πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων» του προέδρου της Βενεζουέλας εντός της δικαιοδοσίας των ΗΠΑ.
Ο δε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πως  "Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει τις σοβαρές της αμφιβολίες σχετικά με το αν το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας μπορεί να αναγνωρισθεί...Η Βενεζουέλα διαθέτει δημοκρατικά εκλεγμένους και νόμιμους θεσμούς, ο ρόλος των οποίων είναι να συνεργασθούν και να καταλήξουν στην μέσω διαπραγματεύσεων επίλυση της σημερινής κρίσης. Μία Συντακτική Συνέλευση, εκλεγμένη υπό αμφίβολες και συχνά βίαιες συνθήκες δεν μπορεί να αποτελεί μέρος της λύσης".
Δεν διευκρίνισε όμως εάν οι Βρυξέλλες εξετάζουν, όπως οι ΗΠΑ, το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά του Καράκας.
Παρά τις οικονομικές δυσκολίες και την επί μήνες πολιτική βία της αντιπολίτευσης, οι οργανώσεις των τσαβίστας ξεκαθάρισαν επανειλημμένα ότι δεν θα τις πιάσουν στον ύπνο. Ότι βλέπουν τη Συντακτική Συνέλευση ως μια ευκαιρία για να ενισχύσουν τα κεκτημένα της μπολιβαριανής επανάστασης και να τη ριζοσπαστικοποιήσουν περισσότερο. Απομένει να δούμε εάν αυτές οι διαθέσεις θα υπερνικήσουν τα πιο συμβιβαστικά τμήματα του τσαβισμού και τις υποχωρήσεις στους «πατριώτες επιχειρηματίες».
Η επερχόμενη Συντακτική Συνέλευση μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για να δοθεί σοβαρό πολιτικό πλήγμα στους συνωμότες του πραξικοπήματος και στους ιμπεριαλιστές που τους υποστηρίζουν. Η ευκαιρία της συντακτικής συνέλευσης αποκτά επομένως νόημα στο βαθμό που θα συνοδεύεται από πολιτικά και κοινωνικά μέτρα που θα στηρίζουν και θα στηρίζονται στον τελικό κριτή, τον αγωνιζόμενο λαό της Βενεζουέλας και τις πρωτοπορίες του.
Αυτή η προσέγγιση εναρμονίζεται με τη δυναμική των εξελίξεων από τη σκοπιά του σήμερα και του αύριο της εργατικής πολιτικής.
Σε αυτό τον αγώνα αυτό που μας πρέπει είναι η αποφασιστική καταδίκη των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στην περιοχή και της ΕΕ και η αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα του λαού της Βενεζουέλας.
Έχοντας υπόψη πως τίποτα δεν θα μείνει τελικά στη μέση, ο αγώνας ή θα φτάσει στη μεγάλη αναμέτρηση με νου και σχέδιο ή θα χαθεί.
Και γι αυτό χρειάζονται, γόνιμες μετασχηματιστικές κριτικές και πάνω από όλα  θετικές πολιτικές προτάσεις και σχέδια.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι τοκογλυφοι δανειστες απειλουν την κυβερνηση με παγωμα των δοσεων στο Eurogroup για τον αμετανοητο και προκλητικο Γεωργιου.

Σε νέα προκλητική παρέμβαση για την προχθεσινή καταδίκη του πρώην προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) Ανδρέα Γεωργίου προχώρησαν χθες οι Βρυξέλλες, που έφτασαν στο σημείο να προαναγγείλουν ότι το θέμα θα συζητηθεί στο Eurogroup. Η επισήμανση αυτή αποτελεί έμμεση, πλην όμως σαφή απειλή ότι η εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης θα εξαρτηθεί από την έκβαση της υπόθεσης.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, επίτροπος Βάλντις Ντομπρόβσκις, παρενέβη ο ίδιος μέσω twitter (!) και έγραψε: «Είναι σημαντικό η ανεξαρτησία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και των ανθρώπων που κάνουν τη δουλειά τους να προστατεύεται σύμφωνα με τον νόμο. Παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις με ανησυχία». Ανησυχεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αποφάσεις της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης!
Παράλληλα, για δεύτερη συνεχή ημέρα η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ εξέφρασε χθες την έντονη ανησυχία της Κομισιόν για τις πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση Γεωργίου και δήλωσε πως το ζήτημα θα εξεταστεί στο πλαίσιο του Eurogroup. Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου στο Ταλίν της Εσθονίας.
«Αυτό που έχει για εμάς -την Επιτροπή- σημασία είναι η ανεξαρτησία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. να προστατεύεται με βάση τον νόμο και παράλληλα οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί να προστατεύονται με βάση τον νόμο» πρόσθεσε η κ. Μπράιτχαρτ και επανέλαβε την προχθεσινή επισήμανσή της ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι ανοιχτή για προσφυγή και ως εκ τούτου η υπόθεση δεν έχει κλείσει.
Φαίνεται, λοιπόν, πως η Κομισιόν... κόπτεται για την ανεξαρτησία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., αλλά αδιαφορεί για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και παρεμβαίνει όταν η Θέμιδα έχει διαφορετική άποψη από το «ιερατείο» των Βρυξελλών.
Υπενθυμίζεται ότι η επίμαχη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας ήταν η επιβολή στον Ανδρέα Γεωργίου ποινής φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, επειδή δεν ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. σχετικά με τη διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 στη Eurostat τον Νοέμβριο του 2010.

Θράσος αντί συγγνώμης: «Θα έκανα πάλι το ίδιο με τα στοιχεία»
Θρασύτατος ο Ανδρέας Γεωργίου, εμφανίζεται αμετανόητος, με τις πλάτες πάντοτε της Κομισιόν και του ΔΝΤ. Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., μιλώντας στους «Financial Times», την εφημερίδα που απηχεί συστηματικά τα συμφέροντα των διεθνών χρηματιστηριακών κύκλων, δηλώνει ανερυθρίαστα ότι... θα το ξανάκανε! «Στην Ευρώπη δεν βάζουμε τα στατιστικά αποτελέσματα προς ψήφιση (σ.σ.: εννοεί στο συμβούλιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Θα υπερασπιζόμουν και θα εφάρμοζα την αρχή της ανεξαρτησίας ξανά σήμερα, χωρίς κανέναν δισταγμό, και το ίδιο θα πρέπει να κάνει κάθε επικεφαλής στατιστικής υπηρεσίας» είπε ο μοιραίος άνθρωπος για τον τόπο μας, επικαλούμενος δήθεν ευρωπαϊκές διαδικασίες.
Η συνέντευξη, όπως σημειώνει η εφημερίδα, έγινε τηλεφωνικά, από την οικία του κ. Γεωργίου στις ΗΠΑ, όπου έχει μεταναστεύσει. Οπως υποστηρίζει ο ίδιος, καταδικάστηκε προχθές επειδή ακολούθησε «την αρχή της επαγγελματικής ανεξαρτησίας, όπως επιτάσσει το ευρωπαϊκό και το ελληνικό δίκαιο».
Αυτό που δεν είπε όμως στη βρετανική εφημερίδα είναι ότι δεν υπάρχει χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης που να ενέταξε εν μία νυκτί 12 ΔΕΚΟ στα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης, διότι, απλούστατα, αν σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα γινόταν αυτό που ο κ. Γεωργίου έπραξε στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. το 2010, τότε τα ελλείμματα αυτής της χώρας θα πολλαπλασιάζονταν. Οπως, δηλαδή, συνέβη στην περίπτωση της δικής μας χώρας, η οποία στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Μνημόνιο με ευθύνη του κ. Γεωργίου.

Ο Χουντής
«Σε μία δικαστική υπόθεση θα περίμενε κανείς η Κομισιόν να εκφράσει πρώτα απ’ όλα την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη. Αντί αυτού, από την αρχή των Μνημονίων μέχρι σήμερα όλοι οι θεσμοί της Ε.Ε., με τρόπο συστηματικό που προσβάλλει την ίδια τη δημοκρατία, παρεμβαίνουν, υπονομεύουν και απαξιώνουν τις όποιες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης» τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΛΑ.Ε. Νίκος Χουντής σχολιάζοντας την απαράδεκτη επέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καυση νεκρων εν αρχη σε Αθηνα και Πατρα. Στα 500 ευρω το κοστος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα ζούμε μια ολική επαναφορά στο εμφυλιοπολεμικό παρελθόν. Με κραυγαλέους δοσίλογους στην διακυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να ξεχαστεί ότι ο αληθινός πατριωτισμός, η ανάγκη υπεράσπισης της πατρίδας εναντίον του κατοχικού ζυγού, μπορεί να ενώσει πέρα και πάνω από ιδεολογικές διαφορές. Μπορεί να ενώσει δεξιούς και αριστερούς, όπως έγινε και τότε με το ΕΑΜ.
Μπορεί να γίνει  και τώρα.  Με το ΕΠΑΜ....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ξεκούμπωτη ρόμπα των Γιωργάκη-Σημίτη θέλει... επιστροφή!
Μιλάει η Διαμαντοπούλου για την Παιδεία, η οποία ως υπουργός του ΠΑΣΟΚ μοίραζε στους μαθητές φωτοτυπίες αντί για βιβλία, τις οποίες φωτοτυπίες (τυχαία) τύπωνε η εταιρία του άντρα της!
Τώρα να ξεχάσουμε πως την "συναντήσαμε" με τον "επιχειρηματία-επενδυτή" Κοντομηνά στη Κωνσταντινούπολη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζωή Γεωργαντά: στο δικαστήριο. Μόνον το ΕΠΑΜ ήταν εκεί, στο πλάϊ της, πολιτική στήριξη, με Δ.Καζάκη & 35 επαμίτες.
Θυμώμαστε!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το ΚΚ Βενεζουέλας καλεί σε ενότητα των επαναστατικών δυνάμεων
Σε συνέντευξη που έδωσε το ΚΚ Βενεζουέλας την Τρίτη, ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Οσκαρ Φιγκέρα παρουσίασε τις βασικές πρώτες εκτιμήσεις για την εκλογή της Συντακτικής Συνέλευσης. Ανάμεσα σε άλλα, χαρακτήρισε τη μεγάλη συμμετοχή στη διαδικασία «σημαντική νίκη του λαού, που έδειξε ότι θέλει ειρήνη, καταδικάζει τη βία της αντιδραστικής αντιπολίτευσης και τις απειλές από ξένες δυνάμεις, τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και τη διεθνή αντίδραση, τις ολιγαρχίες της Κολομβίας, του Περού, του Μεξικού κ.λπ., όσων προσπαθούν να επιβάλλουν στο λαό και την ηγεσία της Μπολιβαριανής Διαδικασίας αποφάσεις που συμφέρουν το μεγάλο κεφάλαιο». Σημείωσε επίσης ότι «είναι μία απόδειξη της εθνικής κυριαρχίας του λαού και υπεράσπισης της αξιοπρέπειάς του» και ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι η Συντακτική Συνέλευση «είναι μια ευκαιρία, στέλνει ένα μήνυμα στην ηγεσία να προχωρήσει μπροστά με κριτική και αυτοκριτική, να διορθώσει λάθη, χωρίς έπαρση και ηγεμονισμούς. Μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας επαναστατικής λαϊκής ενότητας και σε μια συλλογική ηγεσία όλων των επαναστατικών δυνάμεων, ώστε να δοθεί ένας μη ανατρέψιμος χαρακτήρας στη διαδικασία της εθνικής απελευθέρωσης και να δημιουργηθούν οι συνθήκες, να ανοίξουν οι δυνατότητες για την πραγματική σοσιαλιστική προοπτική». «Σε αυτή τη διαδικασία», υπογράμμισε, «η εργατική τάξη πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο, να αντιμετωπίσει τόσο τις ξένες απειλές όσο και τις τάσεις συμβιβασμού, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Σαν σήμερα στις 3 Αυγούστου του 1953 απαγγέλθηκε η καταδικαστική απόφαση με την οποία το μετεμφυλιακό αντιδραστικό καθεστώς έστελνε στο απόσπασμα τον Νίκο Πλουμίδη. Βασική κατηγορία του καθεστώτος εναντίον του –όπως και της υπόλοιπης ηγεσίας του ΚΚΕ που δικαζόταν ερήμην, Ν. Ζαχαριάδης, Γ. Ιωαννίδης, Β. Μπαρτζιώτας, Μ. Πορφυρογένης, Π. Ρούσος, Λ. Στρίγγος κ.α- ήταν η «παραβίαση» του ΑΝ 375 της μεταξικής δικτατορίας περί κατασκοπίας."


4 σχόλια:

e-h είπε...



Jewish Voice for Pease
Very exciting news— in response to pressure from JVP members and other Palestine solidarity activists, Sen. Kirsten Gillibrand (D-NY) has now withdrawn her support for the Israel Anti-Boycott Act.
This is the first time a Member of Congress has taken their name off a bill targeting the Boycott, Divestment and Sanctions movement— and we can make sure it's the not the last— if we mobilize now.
Click here to give $18 to our August Recess Campaign, and make sure activists on the ground have what they need to persuade more Members of Congress to stand on the right side of history and oppose this unconstitutional legislation.
Thank you.

The House has begun its August recess, and the Senate is soon to follow... which hopefully means healthcare is safe for now. It also means we have a chance to get in front of our Members of Congress in person, and make sure Palestinian human rights gets a prominent and thoughtful place in the progressive agenda.
Click here to contribute $18 to our August Recess Fund!
We're going all out this month. Dozens of JVP chapters are meeting with their representatives and turning out to town halls. And to support them, we need to raise $15,000 this week to rent billboards, support our field staff, and to cover video production and paid media.
Our Members of Congress must get a clear message when they come home: We cannot call ourselves progressive and be silent about Palestinian human rights.
The stakes are high. The siege on Gaza and resulting humanitarian crisis are getting worse, with Gazans receiving only a few hours of power a day in sweltering summer heat. And the Israeli crackdown on nonviolent protests at Al Aqsa continues.
I’m not sure how much we can influence Israeli policy in Gaza or Jerusalem this month. But I know we can prevent AIPAC from attacking our right to free speech, so that we can focus on the real issues at hand. We have to, and we can, defeat the unconstitutional “Israel Anti-Boycott Act.”
Click here to contribute $18 to our August Recess Fund!
You may have seen the video of Sen. Kirsten Gillibrand at a town hall in New York the Saturday before last, responding to a JVP member voicing his concern about the Anti-Boycott Act— It might be one of the most positive things I’ve ever heard from a Senator about the US/Israel relationship and the Boycott, Divestment, and Sanctions movement. Here’s what she said:

e-h είπε...




“Thank you for sharing your story and your perspective and I agree with you...And I am open to looking at [the Anti-Boycott Bill] again, because I do not want to undermine people’s free speech rights on any level.
I do share your concerns about the current government in Israel. I took a delegation of Senators about a year ago to Israel… And in our meeting with Prime Minister Netanyahu the question we asked is “what is your vision for peace?” And he didn’t have one. He just said, “my only hope is that I can protect my people from rockets.” And if you don’t have a vision, and you don’t have a plan, then it’s never gonna happen. And so we do need to require more of our world leaders. And I think a call to action to Israel’s government to have a plan for peace is really incumbent upon all of us.”
We have to create more moments like this - where rising political stars decide to re-calibrate their position in favor of justice and equality for Israelis and Palestinians.
And we can. There were more town halls this weekend in New York and California, and more are coming up soon. I really believe we can persuade Members of Congress to withdraw their support from the Anti-Boycott Act, and show that groups like AIPAC don’t have a monopoly on the American Jewish perspective. But we have to be ready.
Your $18 will go a long way towards turning the tide in this crucial moment. Click here to contribute to our August Recess fund today!
Even with everything going on in our country right now, elected officials like Kirsten Gillibrand are paying attention to our message. Let’s not miss this opportunity.
Thank you so much,

e-h είπε...


Εβραϊκή Φωνή για την Ειρηνη
Πολύ συναρπαστικές ειδήσεις - απαντώντας στις πιέσεις των μελών της JVP και άλλων ακτιβιστών αλληλεγγύης της Παλαιστίνης, ο γερουσιαστής Kirsten Gillibrand (D-NY) έχει πλέον αποσύρει την υποστήριξή της για τον Ισραηλινό Νόμο για την καταπολέμηση του μποϊκοτάζ.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος του Κογκρέσου έχει πάρει το όνομά του από ένα νομοσχέδιο που στοχεύει στο κίνημα για μποϊκοτάζ, εκβιασμό και κυρώσεις - και μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι δεν είναι το τελευταίο - αν κινητοποιηθούμε τώρα.
Κάντε κλικ εδώ για να δώσετε 18 δολάρια στην καμπάνια του Αύγουστου και φροντίστε οι ακτιβιστές να έχουν ό, τι χρειάζονται για να πείσουν περισσότερα μέλη του Κογκρέσου να σταθούν στη δικαιη πλευρά της ιστορίας και να αντιταχθούν σε αυτή την αντισυνταγματική νομοθεσία.
Ευχαριστώ.


Το Σώμα έχει ξεκινήσει την περικοπή του Αυγούστου και σύντομα θα ακολουθήσει η Γερουσία ... που ελπίζουμε ότι η υγειονομική περίθαλψη είναι ασφαλής για τώρα. Σημαίνει επίσης ότι έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε μπροστά στα Μέλη του Κογκρέσου αυτοπροσώπως και να διασφαλίσουμε ότι τα Παλαιστινιακά Ανθρώπινα Δικαιώματα θα διαδραματίσουν μια προεξέχουσα και στοχαστική θέση στην προοδευτική ατζέντα.
Κάντε κλικ εδώ για να συνεισφέρετε 18 δολάρια στο Ταμείο Παύσης του Αυγούστου!
Πάμε όλοι έξω αυτό το μήνα. Δεκάδες τμηματα του JVP συναντώνται με τους εκπροσώπους τους και μετατρέπονται σε αίθουσες πόλεων. Και για να τα υποστηρίξουμε, πρέπει να συγκεντρώσουμε 15.000 δολάρια αυτή την εβδομάδα για να νοικιάσουμε πινακίδες, να υποστηρίξουμε το προσωπικό μας και να καλύψουμε την παραγωγή βίντεο και τα πληρωμένα μέσα ενημέρωσης.
Τα μέλη μας του Κογκρέσου πρέπει να λάβουν ένα σαφές μήνυμα όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους: Δεν μπορούμε να αποκαλούμε προοδευτικούς και να σιωπούμε για τα Παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα.
Τα πονταρίσματα είναι υψηλά. Η πολιορκία στη Γάζα και η επακόλουθη ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνονται, με τους κατοίκους της Γάζας να δέχονται μόνο λίγες ώρες ενέργειας την ημέρα σε θερινή ζέστη. Και συνεχίζεται η ισραηλινή καταστολή των μη βίαιων διαδηλώσεων στο Al Aqsa.
Δεν είμαι σίγουρος πόσο μπορούμε να επηρεάσουμε την ισραηλινή πολιτική στη Γάζα ή την Ιερουσαλήμ αυτό το μήνα. Αλλά ξέρω ότι μπορούμε να εμποδίσουμε την AIPAC να επιτεθεί στο δικαίωμά μας στην ελευθερία του λόγου, ώστε να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στα πραγματικά θέματα που έχουμε. Πρέπει, και μπορούμε, να νικήσουμε τον αντισυνταγματικό "νόμο κατά του μποϋκοτάζ του Ισραήλ".
Κάντε κλικ εδώ για να συνεισφέρετε 18 δολάρια στο Ταμείο Παύσης του Αυγούστου!
Μπορεί να έχετε δει το βίντεο του Sen. Kirsten Gillibrand σε ένα δημαρχείο στη Νέα Υόρκη το Σάββατο πριν από το τελευταίο, απαντώντας σε ένα μέλος της JVP εκφράζοντας την ανησυχία του για το νόμο κατά του μποϊκοτάζ. Θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο θετικά πράγματα που έχω Ακούσει ποτέ από έναν γερουσιαστή για τη σχέση ΗΠΑ / Ισραήλ και το κίνημα μποϊκοτάζ, εκβιασμού και κυρώσεων. Εδώ είναι αυτό που είπε:

e-h είπε...

"Σας ευχαριστώ που μοιράσατε την ιστορία σας και την προοπτική σας και συμφωνώ μαζί σας ... Και είμαι ανοικτός να εξετάσω και πάλι τον [Bill του αντι-μποϊκοτάζ], διότι δεν θέλω να υπονομεύσω τα δικαιώματα ελεύθερης ομιλίας των ανθρώπων σε οποιοδήποτε επίπεδο.
Συμμερίζομαι τις ανησυχίες σας σχετικά με την τρέχουσα κυβέρνηση στο Ισραήλ. Πήγα με μια αντιπροσωπεία γερουσιαστών περίπου ένα χρόνο πριν στο Ισραήλ ... Και στη συνάντησή μας με τον Πρωθυπουργό Netanyahu το ερώτημα που ρωτήσαμε είναι «ποιο είναι το όραμά σας για την ειρήνη;» Και δεν είχε ένα. Μόλις είπε, «η μόνη ελπίδα μου είναι ότι μπορώ να προστατεύσω τον λαό μου από τους πυραύλους». Και αν δεν έχετε όραμα και δεν έχετε σχέδιο, τότε δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί. Και έτσι πρέπει να απαιτήσουμε περισσότερους από τους ηγέτες μας στον κόσμο. Και νομίζω ότι η έκκληση προς δράση προς την κυβέρνηση του Ισραήλ να έχει ένα σχέδιο για ειρήνη είναι πραγματικά υπεύθυνη για όλους μας ».
Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες στιγμές σαν αυτό - όπου τα ανερχόμενα πολιτικά αστέρια αποφασίζουν να επαναβαθμίσουν τη θέση τους υπέρ της δικαιοσύνης και της ισότητας για τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους.
Και μπορούμε. Υπήρχαν περισσότερες δημοτικές αίθουσες αυτό το Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια και πολλά άλλα έρχονται σύντομα. Πιστεύω πραγματικά ότι μπορούμε να πείσουμε τα μέλη του Κογκρέσου να αποσύρουν την υποστήριξή τους από τον νόμο κατά του μποϊκοτάζ και να δείξουν ότι ομάδες όπως η AIPAC δεν έχουν μονοπώλιο στην αμερικανική εβραϊκή προοπτική. Αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι.
Τα $ 18 σας θα πάνε σε μεγάλο βαθμό προς την κατεύθυνση της μετατροπής της παλίρροιας σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή. Κάντε κλικ εδώ για να συνεισφέρετε στο ταμείο Αγκυροβολίας του Αυγούστου σήμερα!
Ακόμη και με όλα τα πράγματα που συμβαίνουν στη χώρα μας αυτή τη στιγμή, οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι όπως ο Kirsten Gillibrand δίνουν προσοχή στο μήνυμά μας. Ας μην χάσουμε αυτή την ευκαιρία.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ,