Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Κυριακη 6 Αυγουστου 2017



Τις τελευταίες ημέρες, στήθηκε στο Facebook «λαϊκό δικαστήριο» στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες χρήστες, οι οποίοι δίκασαν και καταδίκασαν 2 ανθρώπους, βασιζόμενοι σε έναν εντελώς ανυπόστατο ισχυρισμό... "Χωρίς το παραμικρό στοιχείο ο κύριος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ* μας διέσυρε με αποτέλεσμα να δεχόμαστε πρωτοφανή επίθεση από πλήθος ανθρώπων, που απειλεί ακόμη και τη ζωή μας. Ζητούμε βοήθεια, για να σταματήσει ο διασυρμός μας".

Πρωτοφανής διασυρμός πολίτη στο facebook
Καταγγελία για μανιακό που σφάζει γάτες στον Περισσό, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο
5/8/2017

Είναι γνωστό πως η δύναμη των κοινωνικών δικτύων στη μετάδοση της πληροφορίας είναι ασύλληπτη σε σχέση με πριν λίγα χρόνια. Πολλές από αυτές τις πληροφορίες όμως, μπορεί να είναι λανθασμένες και να οδηγήσουν στην άδικη στοχοποίηση ανθρώπων. Παρακάτω θα δούμε μια ακριβώς τέτοια περίπτωση, όπου το πρόσωπο και τα πλήρη στοιχεία ενός συμπολίτη μας έχουν εμπλακεί σε μια ιστορία που έχει γίνει viral στο Facebook, με χιλιάδες κοινοποιήσεις. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό, ο εικονιζόμενος είναι «ψυχοπαθής δολοφόνος και κυκλοφορεί στη περιοχή του Περισσού, σφάζοντας αδέσποτα ζώα και απειλεί τη ζωή όσων προσπαθούν να τα ταΐσουν». Όπως όμως θα δούμε παρακάτω, δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη για αυτή την καταγγελία.
Η επίμαχη ανάρτηση που δημιούργησε το σάλο, και έχει πάνω από 7.000 κοινοποιήσεις, αναρτήθηκε σε προφίλ με το όνομα Παναγιώτης Χατζηστεφάνου.
Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε, ο εικονιζόμενος που υποτίθεται πως ονομάζετε Δημήτρης .Δούκας είναι ένας «ψυχοπαθής που σφάζει γάτες». Στην εικόνα φαίνεται ένας νεαρός άνδρας και μια κοπέλα (που επίσης δέχτηκε αρκετές ύβρεις). Όμως το όνομα του εικονιζόμενου δεν είναι αυτό, (του Δημητρη Δουκα οπως λεει στην καταγγελια της η ψυχοπαθης), αλλά Φίλιππος Τσιπλάκος, όπως θα δούμε πιο κάτω.

Πώς ξεκίνησε η ιστορία;
Στις 2 Αυγούστου, μια χρήστης του facebook η Tereza Bardhi ανέβασε στο λογαριασμό της, το παρακάτω πoστ, όπου αναφέρει περιστατικό πως ο εικονιζόμενος προσπάθησε να την σκοτώσει επειδή φροντίζει τις αδέσποτες γάτες. Μάλιστα κατάφερε, σύμφωνα με την ίδια, να «σκοτώσει» μια από τις αδέσποτες γάτες που φρόντιζε. (δεν αναφέρει πώς, αν και αφήνει να εννοηθεί ότι την έσφαξε).
Λίγες ώρες αργότερα, ο «Panagiotis Chatzistefanou» κοινοποίησε την ιστορία στο προφίλ του, προσθέτοντας τον ισχυρισμό ότι αυτό το άτομο «είναι ψυχοπαθής και κυκλοφορεί με μαχαίρι, σφάζοντας γάτες».

Αν και από την εικόνα του νεκρού ζώου, δεν φαίνεται να είναι μαχαιρωμένο, αποφασίσαμε να πάρουμε τηλέφωνο την καταγγέλουσα για να μάθουμε τι συνέβη.
Η γυναίκα μας είπε ότι έχει προστριβές με τον εικονιζόμενο και την οικογένειά του, επειδή φροντίζει αδέσποτες γάτες και για αυτό το λόγο έχει δεχτεί πολλές φραστικές επιθέσεις. Μας ανέφερε επίσης ότι έχει στοχοποιηθεί και έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή της.
Όταν όμως την ρωτήσαμε, εάν είδε το άτομο αυτό να μαχαιρώνει την αδέσποτη γάτα, μας απάντησε ότι την βρήκε νεκρή ένα πρωί, χωρίς να γνωρίζει ακριβώς πώς πέθανε. Το προηγούμενο βράδυ είχε δεχτεί απειλητικό μήνυμα από το άτομο που κατηγορεί. O εικονιζόμενος στη φωτογραφία (Φίλιππος), δεν έχει καμία σχέση με το προφίλ του Δημητρη Δουκα  που έστειλε το απειλητικό μήνυμα. Η καταγγέλουσα, συνδύασε το παρακάτω μήνυμα με το εικονιζόμενο άτομο, εντελώς αυθαίρετα.
Παρόλα αυτά, ο «Panagiotis Chatzistefanou» δεν δίστασε να καλέσει τον διαδικτυακό «όχλο» σε «πογκρόμ» κατά του «μαχαιροβγάλτη» Δ.Δ με φωτογραφία του 27χρονου Φίλιππου Τσιπλάκου και της κοπέλας του.
Στο περιστατικό ενεπλάκη η φιλοζωική ομάδα Angels Team Athens, που μετέβη στο σημείο για να ελέγξει τις καταγγελίες. Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκαναν στο Facebook, οι ισχυρισμοί της καταγγέλουσας όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, αλλά το άτομο που στοχοποιήθηκε δέχθηκε απειλές για τη ζωή του.
Με βάση τα λεγόμενα της ίδιας της καταγγέλουσας που μας δήλωσε ότι δεν ήταν παρούσα στο περιστατικό και τη μαρτυρία της Angels Team Athens που δεν διαπίστωσε κάτι μεμπτό, ο ισχυρισμός πως «κυκλοφορεί ψυχοπαθής που σφάζει γάτες στο Περισσό», καταρρίπτεται.
Ωστόσο, το ρεζουμέ της ιστορίας όμως είναι (και) αλλού. Τις τελευταίες ημέρες, στήθηκε στο Facebook «λαϊκό δικαστήριο» στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες χρήστες, οι οποίοι δίκασαν και καταδίκασαν 2 ανθρώπους, βασιζόμενοι σε έναν εντελώς ανυπόστατο ισχυρισμό.
Επικοινωνήσαμε με τον Φίλιππο Τσιπλάκο, ο οποίος σε κατάσταση σοκ μας δήλωσε: «Καταστρέφεται η οικογένεια μου, καταστρέφομαι εγώ, καταστρέφεται η κοπέλα μου. Χωρίς το παραμικρό στοιχείο ο κύριος Χατζηστεφάνου μας διέσυρε με αποτέλεσμα να δεχόμαστε πρωτοφανή επίθεση από πλήθος ανθρώπων, που απειλεί ακόμη και τη ζωή μας. Ζητούμε βοήθεια, για να σταματήσει ο διασυρμός μας».
Ήδη η οικογένεια Τσιπλάκου έχει καταθέσει τρεις μηνύσεις, μία κατά της χρήστριας του facebook που ξεκίνησε την ανυπόστατη καταγγελία, καθώς και άλλων δύο πολιτών που τους απείλησαν έξω από το σπίτι τους. Τις επόμενες μέρες θα καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά του «Panagiotis Chatzistefanou».
Είναι πραγματικά εκπληκτική και συνάμα τρομακτική η δύναμη των social media, μέσα από τα οποία, μια ιστορία που δεν στηρίζεται σε καμία απόδειξη, γίνεται viral και μπορεί να απειλήσει τη σωματική ακεραιότητα ενός ανθρώπου.
Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε αυτά που κοινοποιούν, ακόμη και αν προέρχονται από δημόσια πρόσωπα. Ο διαδικτυακός εκφοβισμός και ειδικά τα «λαϊκά δικαστήρια» είναι εύκολο να στηθούν στο Facebook και περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενη και εχθρική συμπεριφορά απέναντι σε άτομο ή ομάδα ατόμων με σκοπό την πρόκληση συναισθηματικής και ψυχολογικής βλάβης, πολλές φορές χωρίς να φταίνε σε τίποτα. Οι καταστάσεις αυτές είναι δύσκολο να περιοριστούν, αφού δεν υπάρχει περιορισμός ούτε των ποστ και των μηνυμάτων που διανέμονται και κοινοποιούνται ηλεκτρονικά, ούτε του αριθμού των παραληπτών. Οι συνέπειες για το άτομο που έχει στοχοποιηθεί, μπορεί να είναι συντριπτικές και εκτός από ψυχολογική φόρτιση και τρομοκράτηση, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να βρεθεί κάποιος θερμοκέφαλος που θα αποφασίσει να πάρει το «νόμο» στα χέρια του.
Φυσικα εχουν γινει μηνυσεις απο την οικογενεια, στην ψυχοπαθη καταγγελουσα, σε δυο ατομα που απειλησανε οτι θα τους σκοτωσουν εξω απο το σπιτι τους, και στον Παναγιωτη Χατζηστεφανου.
http://ellinikahoaxes.gr/2017/08/05/protofanis-diasirmos-politi-sto-facebook/




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το τι τραβανε οι Ρομά δεν λεγεται,το τι τραβανε και οι τρανς δεν λεγεται ,.φαντασου να εισαι τρανς Ρομά σε (αντρικη)φυλακη ..
γραφει η δικηγορος Electra Leda Koutra
''Χθες συναντήθηκα με Τρανς Ρομά φυλακισμένη (στις ανδρικές φυλακές, ...). Ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάμματα όταν την είδα και κατευθείαν της είπα "τι Γιάννης παιδί μου, αφού είσαι τρανς". "Άντε πες τους το", απάντησε. Μπαινοβγαίνει στη φυλακή από τα 13 της. Η νέα μου μούσα. Η κράτηση των τρανς γυναικών στις ανδρικές σημαίνει κοροϊδία, βία, βιασμούς, διαρκή φόβο παρενόχληση κι εξευτελισμό. Πρέπει να τελειώσει. Όχι με απομόνωση στις ανδρικές φυλακές, αλλά με κράτηση στις γυναικείες.''



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν είναι από την Βενεζουέλα το βίντεο που κοινοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης
4/8/2017
Το παρακάτω βίντεο κοινοποιήθηκε σήμερα στο twitter, με τον ισχυρισμό πως βλέπουμε «δολοφονία φοιτητή από το παρακράτος του Μαδούρο». Το βίντεο αναπαρήγαγε και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Το βίντεο είναι πραγματικό, αλλά υπάρχει στο διαδίκτυο τουλάχιστον από τις 15 Αυγ. 2015 στη σελίδα liveleak.com, με αναφορά πως το περιστατικό συνέβει στο Πουέρτο Ρίκο, και πιθανότατα είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικάΜπορεί η Βενεζουέλα να μετράει δεκάδες νεκρούς από τα επεισόδια και τις διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο, αλλά το βίντεο αυτό (αποδεδειγμένα), δεν έχει καμιά σχέση με τη συγκεκριμένη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, οι κοινοποιήσεις στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δεν θα πρέπει να θεωρούνται αξιόπιστες πηγές πληροφοριών, τουλάχιστον μέχρι να ελεγχθούν και να επιβεβαιωθούν. Ο κάθε χρήστης μπορεί να ανεβάσει και να ισχυριστεί οτιδήποτε.
. http://ellinikahoaxes.gr/2017/08/04/gkafa-adoni-georgiadi-video-venezouela/




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όχι,δεν διαφώνησαν...για το κομμωτήριο,αλλά...για τον Μακρυγιάννη!
την 05/8/2017 01:57:00 μ.μ.
Διαβάζω πως το πρωί κοντραρίστηκαν στον ΣΚΑΪ η Καφαντάρη με τη Βούλτεψη.Όχι,δεν διαφώνησαν...για το κομμωτήριο,αλλά...για τον Μακρυγιάννη!
Κάποιος να πει και στις δυο πως ο Μακρυγιάννης και οι άλλοι ήρωες της Επανάστασης ούτε συνθηκολόγησαν με τους δυνάστες τους,ούτε σκέφτηκαν τους συσχετισμούς δυνάμεων της εποχής και δεν σταμάτησαν τον αγώνα μέχρι να πετύχουν το σκοπό του,την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.Το ότι η Ελλάδα έπεσε στα νύχια των "συμμάχων" της Γερμανογαλλοάγγλων οφείλεται...στους πολιτικούς προγόνους των δυο κυριών,τους Κωλέτηδες και τους Μαυροκορδάτους που για να έχουν ένα μικρό δικαίωμα στην...κουτάλα της εξουσίας έστειλαν σε φυλακές,εξορίες και αγχόνες τους απελευθερωτές της χώρας (οι δυο κυρίες μαζί με τα κόμματα που εκπροσωπούν έστειλαν όλη την ελληνική κοινωνία στην αγχόνη των μνημονίων)!
Γι αυτό μη λερώνετε τη μνήμη του Μακρυγιάννη και των άλλων ηρώων πιάνοντας τους στο στόμα σας που με τη φράση "ναι σε όλα" παρέδωσε τη χώρα στους δανειστές της!
#ξεφτίλες




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Σήμερα αυτή η όμορφη νεαρή γυναίκα που ακούραστα πολέμησε εναντίον της χούντας Kιέβου σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Δεν πιστεύω στα ατυχήματα.
RIP Irina Berezhnaya.''
ανάρτηση από ακτιβίστρια για το Ντόνετσκ
Η Irina ήταν πολιτικός, δικηγόρος και αγωνίστρια
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΝΑΖΙ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΝΙΔΙ ΑΧΑΡΝΕΣ
Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της ιστορίας αυτού του τόπου αποτέλεσε η μετονομασία των τοπωνυμίων πόλεων και χωριών. Έτσι ώστε να χαθεί η ιστορική συνέχεια, να σβήσει κάθε στοιχείο, που έδειχνε ότι το νεοελληνικό έθνος προέκυψε μέσα από τη σύμμειξη πολλών λαών που έζησαν εδώ επί αιώνες και ήρθαν σε επιμειξία με τους γηγενείς απόγονους των αρχαίων Ελλήνων ή εξελληνίστηκαν.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για αναξιοπρέπεια έναντι των προγόνων μας, που τσαλαπατάμε τη μνήμη τους, προκειμένου να εμφανιστούμε ως γνήσιοι και απευθείας απόγονοι κάποιων ανθρώπων που ζούσαν εδώ πριν από δύο χιλιάδες χρόνια.
Ετσι το Λιοπεση εγινε Παιανια, και ο Κουρσαλάς εγινε Κορωπη. Οι Κουκουβαουνες εγιναν Μεταμορφωση, και η Μαγγουφαννα εγινε Πευκη. Το Μπογιατι εγινε Αγιος Στεφανος,  τα Λιοσα εγιναν Ιλιον.
Αν υποθέταμε πως επανέρχονταν στη ζωή κάποιοι πρόγονοι σημερινών, π.χ., Ξηρομεριτών, μάταια θα έψαχναν να βρουν την Ποδολοβίτσα, τον Μαχαλά, το Δραγαμέστο, τη Ζάβιτσα, τη Ζαβέρδα. Και πού να καταλάβουν πού βρίσκονται και τι χωριά είναι εκείνα, με τα ονόματα Πεντάλοφο, Φυτειές, Αστακός, Αρχοντοχώρι, Πάλαιρος;
Θα έφευγαν απελπισμένοι. Και οι απόγονοί τους θα συνέχιζαν να καμαρώνουν για τους προγόνους τους. Όχι αυτούς. Τους άλλους. Τους προ δύο χιλιάδων χρόνων. Από τον Αστακό και την Πάλαιρο.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αφου το γραφουν οι New York Times η κατεξοχην καθεστωτικη Αμερικανικη εφημεριδα(σαν να λεμε εβγαλε ανακοινωνση ο Λευκος Οικος)οπως φανταζεστε οχι μονο ειναι αληθεια αλλα κρυβουν και πολλα αλλα ...Εδω ειναι το πρόγραμμα τής CIA με κωδικό όνομα "Timber Sycamore" [επίσης γνωστό σε διάφορους κύκλους ως "Συριακή Επανάσταση", και το οποίο σταμάτησε ο Τραμπ πριν από μερικές μέρες].
Το άρθρο γράφει, μεταξύ πολλών άλλων, για το πώς η CIA εκπαίδευε και εξόπλιζε ιμπεριαλοτζιχαντιστες (η Τζιχαντιστες της Δυσης η πληρωμενοι μισθοφοροι αν προτιματε), των οποίων μάλιστα πλήρωνε και παχυλους μισθούς, και ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν "μία από τις ακριβότερες προσπάθειες εξοπλισμού και εκπαίδευσης ανταρτών από την εποχή τού προγράμματος τής Υπηρεσίας για εξοπλισμό των Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν κατά τη δεκαετία τού '80".
οι λεγομενοι ειναι αυτοι που πολλοι ''αριστεροι''και ''ελευθεριακοι ''περιεγραφαν ως ''οι επαναστατες της Συριας''η 'η μετριοπαθης-αντιπολιτευση-κατα-του-χασαπη-Ασαντ''
πεστε παλι απο τα συννεφα
παλι οργανωμενο κινημα πληρωμενων μισθοφορων απο την Δυση ,οπως Ουκρανια,οπως Λιβυη κτλ κτλ
https://www.nytimes.com/2017/08/02/world/middleeast/cia-syria-rebel-arm-train-trump.html
Πίσω από τον ξαφνικό θάνατο ενός μυστικού πολέμου της CIA ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στη Συρία



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλεία :Φράουλες, αίμα και κέρδη απο μετανάστες εργάτες γης σε παραγκες σε καθεστως ημιδουλειας,πυροβολισμοι με καραμπινες απο επιστατες (που αθωονονται),σπασιμο σαγονι σε ανθρωπο που παει να ζητησει τον πενιχρο μισθο του(80 ευρω για μερες δουλειας κατω απο τον ηλιο),ανοιγμα κεφαλι με τσαπα σε αλλον
και τωρα ο δολοφονος Ρουπακιας κανει ανενοχλητος τα μπανακια του με αλλους μπραβους χρυσαυγιτες σκυλια του Κεφαλαιου...
κανονικη φωλια φασιστων εχει γινει εκει και πολυ αερα εχουν παρει τα καθαρματα ..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΟΗΕ καταδικάζει τις αεροπορικές επιδρομές (των σαουδαραβων) κατά αμάχων στην Υεμένη
 Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017, 14:20
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ στην Υεμένη, δήλωσε σήμερα ότι αεροπορικές επιδρομές (των σαουδαραβων αλλα δεν το λενε από τον ξεφτιλοΟΗΕ), από τις οποίες σκοτώθηκαν σήμερα τουλάχιστον 12 άμαχοι, μεταξύ αυτών και παιδιά, αποτελούν ένα παράδειγμα “περιφρόνησης” έναντι της ασφάλειας των αμάχων από αυτούς που πολεμούν στην Υεμένη.
Οι άμαχοι σκοτώθηκαν ενώ δέκα άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επαρχία Σάαντα, μετά τις επιθέσεις κατά ενός σπιτιού κι ενός οχήματος, σύμφωνα με τον συντονιστή του ΟΗΕ στην Υεμένη, Τζέιμι Μαγκόλντρικ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χάρη στο εμπάργκο εισαγωγής τροφίμων ενισχύεται η ρωσική γεωργία
 Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017, 12:00
Τρία χρόνια μετά την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ (από τον Αύγουστο του 2014) οι Ρώσοι καταναλωτές άρχισαν να στρέφονται μαζικά σε τοπικά προϊόντα. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ «WkusWill» η οποία ειδικεύεται σε τρόφιμα από την ευρύτερη περιοχή της Μόσχας αυξάνει μάλιστα ραγδαία τα κέρδη και τα υποκαταστήματά της.
Αναφερόμενος στο εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων από τη Δύση ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας Αλεξάντερ Τκατσόφ κάνει λόγο στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) για μία «καταπληκτική είδηση για την ρωσική παραγωγή» και προσθέτει ότι η Ρωσία χρειάζεται το εμπάργκο για μια δεκαετία ακόμα, μιας και αυτό ενισχύει τις επενδύσεις στον γεωργικό τομέα. Υπάρχουν όμως και ειδικοί που εκτιμούν ότι, λόγω του εμπάργκο, οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 3% ετησίως, που αντιστοιχεί σε 4.400 ρούβλια, δηλαδή περίπου 60 ευρώ.
Στην αρχή αναγκαστικά και σήμερα πλέον από επιλογή, οι Ρώσοι αγοράζουν κρέας, γάλα, λαχανικά και φρούτα ντόπιων παραγωγών. Ό,τι δεν παράγεται στη χώρα, εισάγεται από την κεντρική Ασία ή τη βόρεια και νότια Αμερική. Στο μεταξύ, τον Ιούνιο, ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε την παράταση του εμπάργκο μέχρι τα τέλη του 2018.
Ο Γεβγένι Στσέπιν, εκπρόσωπος της δημοφιλούς αλυσίδας σούπερ μάρκετ WkusWill (στα ελληνικά «Γεύση της υπαίθρου»), η οποία ειδικεύεται σε τοπικά προϊόντα, δηλώνει στο dpa ότι από τον κιμά μέχρι το τυρί, όλα προέρχονται από τους παραγωγούς των γύρω περιοχών και διαβεβαιώνει ότι στα τρόφιμα που διατίθενται στο WkusWill δεν υπάρχουν συντηρητικά ή υποκατάστατα.
Ο Αντρέι Κριβένκο, ιδρυτής της αλυσίδας WkusWill, ψηφίστηκε πέρυσι επιχειρηματίας της χρονιάς από το ρωσικό οικονομικό περιοδικό RBK. Ξεκίνησε την αλυσίδα αυτή το 2009, με ελάχιστο κεφάλαιο. Στις συνεντεύξεις του ο 42χρονος αποφεύγει να μιλήσει για τα οικονομικά της επιχείρησής του. Ειδικοί της εφημερίδας Wedomosti υπολογίζουν ωστόσο ότι ο ετήσιος τζίρος των καταστημάτων WkusWill έφθασε το 2015 τα 5,6 δις ρούβλια, το 2016 τα 15 δις, ενώ για το 2017 αναμένουν 28 δις, περίπου 400 εκ. ευρώ. Η αλυσίδα συνεργάζεται σήμερα με 500 προμηθευτές. Παρά την οικονομική ύφεση και το εμπάργκο, σχεδόν κάθε εβδομάδα ανοίγουν νέα καταστήματα. Σήμερα λειτουργούν 360 καταστήματα, ενώ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια σχεδιάζονται να φθάσουν τα 1.000. Ο ιδρυτής της αλυσίδας ωστόσο δεσμεύεται ότι θα διατηρήσει τον χαρακτήρα της αλυσίδας και θα επεκταθεί μόνο στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΞεφτιλοΟΗΕ: Το Ξεφτιλισμενο Συμβούλιο Ασφαλείας επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά της Πιονγκγιάνγκ
 Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017, 22:29
Τα 15 μέλη του Ξεφτιλισμενου Συμβουλίου Ασφαλείας του ΞεφτιλοΟΗΕ ενέκριναν ομοφώνως απόφαση που προβλέπει την επιβολή νέων αυστηρών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, με την εφαρμογή των οποίων η χώρα στερείται πόρους ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως.
Το νέο πακέτο κυρώσεων, στους τομείς του σιδήρου, του άνθρακα και της αλιείας, είναι το πρώτο που επιβάλλεται στην Πιονγκγιάνγκ με πρωτοβουλία των ΗΠΑ από την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ. Αποτελεί ένδειξη για μεταβολή της στάσης της Κίνας ως προς τη Βόρεια Κορέα, της οποίας είναι το κύριο στήριγμα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαδούρο: «Ποτέ δεν θα αποκλεισθούμε από τη Mercosur»
 Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017, 22:25
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεν θα αποκλεισθεί «ποτέ» από τη Mercosur, παρά την απόφαση που ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν για την πολιτική αναστολή της συμμετοχής της Βενεζουέλας για «διάρρηξη της δημοκρατικής τάξης».
«Η Βενεζουέλα δεν θα αποκλεισθεί από την Mercosur. Ποτέ. Η ψυχή μας, η καρδιά μας, η ζωή μας είναι Mercosur», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής ο Μαδούρο, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι οι απόπειρες της κυβέρνησης της Βραζιλίας («υποκινητές πραξικοπημάτων») και της κυβέρνησης της Αργεντινής (εξαθλιωμένοι) προορίζεται είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με κληρωση (εκτος πια από τα Δημοτικα) οι σημαιοφοροι και σε Γυμνασια-Λυκεια.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αλβανικη μαφια θεριζει την Ελλαδα. Απορρητη εκθεση της ΕΛΑΣ. Ενδεικτικα το 2010-15 υπηκοοι  αλβανιας  ηταν δραστες σε 13.500 διαρρηξεις  και  3200  ληστειες.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ενώ λοιπουν γιατροι και νοσηλευτες. Προσληψεις ανειδικευτων στα νοσοκομεια.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαύρος Πύργος
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Νικολάι Αρσέλ με τους: Ίντρις Έλμπα, Μάθιου ΜακΚόναχι, Τζάκι Ερλ Χέιλι, Τομ Τέιλορ
Ένα νεαρό αγόρι δραπετεύει από τον κόσμο μας για μια παράλληλη πραγματικότητα. Εκεί θα περιπλανηθεί μαζί με τον σκληροτράχηλο Πιστολέρο, αναζητώντας τον Άνθρωπο με τα Μαύρα, την απόλυτη απειλή και για τους δυο κόσμους.
Μια καταπληκτική ταινία επιστημονικής φαντασίας, που παρακολουθείται ευχάριστα και από όποιον δεν είναι φίλος του είδους. Ιδίως τώρα που είναι καλοκαίρι.
Γεννήθηκε πριν από 44 χρόνια στην Κοπεγχάγη, όμως ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Νικολάι Αρσέλ είναι υπερήφανος που οι ρίζες του είναι κατά το ήμισυ ελληνικές: από την πλευρά της μητέρας του, Ελευθερίας Τατά, γέννημα-θρέμμα της Μυτιλήνης.
«Γνωρίστηκαν πάνω σε ένα καράβι με προορισμό τη Βενετία. Ενα καλοκαίρι, στα τέλη της δεκαετίας του '60. Ηταν πολύ εξωτικό το σκηνικό. Ο πατέρας μου, φοιτητής Αρχιτεκτονικής, ερωτεύτηκε τρελά τη μητέρα μου. Την πήρε μαζί του στη Δανία, όπου και παντρεύτηκαν».
Προτού καν γίνει ενός έτους ο Αρσέλ επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Μυτιλήνη. Από τότε οι δεσμοί του με την Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από ισχυροί. «Σε αντίθεση με τη Δανία, όπου έχω τους γονείς και την αδελφή μου, η οικογένειά μου στη Μυτιλήνη είναι τεράστια. Παππούς, γιαγιά, θείοι, θείες, ξαδέλφια... Γι' αυτό δεν μπορώ παρά να έρχομαι κάθε χρόνο. Εδώ ανακαλύπτω από την αρχή ένα κομμάτι του εαυτού μου που δεν υπάρχει στη Δανία. Και μου αρέσει».
Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή του σεναρίου της δανέζικης εκδοχής τού «Κοριτσιού με το τατουάζ», όπου κεντρικός ήρωας είναι δημοσιογράφος.
Μάλιστα είναι ο σεναριογράφος της σουηδικής εκδοχής της ταινίας «Το κορίτσι με το Τατουάζ», το οποίο έγινε διάσημο από το αμερικάνικο ριμέικ με τον Ντάνιελ Κρεγκ.
Επισκέπτεται κάθε χρόνο την Ελλάδα και συγκεκριμένα τον τόπο καταγωγής του, την Μυτιλήνη, όπου η οικογένειά του διαθέτει σπίτι.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=92&v=ScOns8HSspQ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γκρεμιζουν αυτά που ενωνουν τους Ελληνες. Η  επιλογη του σημαιοφορου στα σχολεια ενοχλουσε. Η επαρση της σημαιας και η προσευχη φταινε που εφτασε εδώ η χωρα…??




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Tiya Alkerdi από τη Συρία κέρδισε τον τίτλο στον διαγωνισμό "Miss Elegant miss Arab 2017"...
H Tiya Alkerdi γεννήθηκε στη Halab της Συρίας και κέρδισε τον τίτλο στον διαγωνισμό που διεξήχθη στη Βηρυτό του Λιβάνου...
Στον 7ο χρόνο ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας και την προσπάθεια από τα ανθρωπόμορφα κτήνη της "αραβικής άνοιξης made in USA" δεν σταματούν τη ζωή στην κοσμική Συρία του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ"...
Η Συρία παραμένει η πατρίδα όλων των θρησκειών, της ανεξιθρησκείας και δεν θα υποταχθεί στα κτήνη που θέλουν να επιβάλουν σαρία και επιθυμούν τη γυναίκα ως αντικείμενο-εργαλείο αναπαραγωγής...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να, εδώ, διαβάζω  για το πρόγραμμα τής CIA με κωδικό όνομα "Timber Sycamore" [επίσης γνωστό σε διάφορους κύκλους ως "Συριακή Επανάσταση", και το οποίο σταμάτησε ο Τραμπ πριν από μερικές μέρες]. Το άρθρο γράφει, μεταξύ πολλών άλλων, για το πώς η CIA εκπαίδευε και εξόπλιζε ιμπεριαλοτζιχάντια, των οποίων μάλιστα πλήρωνε και τους μισθούς, και ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν "μία από τις ακριβότερες προσπάθειες εξοπλισμού και εκπαίδευσης ανταρτών από την εποχή τού προγράμματος τής Υπηρεσίας για εξοπλισμό των Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν κατά τη δεκαετία τού '80".
Ελάτε, σύντροφοι τής ιμπεριαλιστικής Αριστεράς, να παίξουμε το αεροπλανάκι!! Ένας θα κάνει "βζουμ, βζουμ, βζιν, βζιν το αεροπλανάκι", εσείς θα κάνετε "ααααα", και θα σας δίνει να τρώτε τα γραπτά σας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάφα Σαλάλ (Safa Salal) ανταποκριτής στην πρώτη γραμμή του μετώπου εναντίον της τρομοκρατίας...
Οι Δημοσιογράφοι (με Δ κεφαλαίο) πλήρωσαν μεγάλο τίμημα αίματος από την έναρξη της "αραβικής άνοιξης made in USA"...
Ούτε μία ανακοίνωση δεν εξέδωσαν οι δυτικές δημοσιογραφικές ενώσεις για τις δεκάδες δολοφονημένων συναδέλφων τους στη Συρία...
Δημοσιογραφική πορνεία σε υπηρεσία Υπηρεσιών!
Πριν λίγες ημέρες ένας ακόμη δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στη Συρία..