Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Δευτερα 7 Αυγουστου 2017



Η Στεφανίδη είχε γίνει σημαιοφόρος με κλήρωση
07/08/2017

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του επί κοντώ, είχε επιλεγεί με κλήρωση να είναι σημαιοφόρος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το 2016.
Η επιλογή προέκυψε έπειτα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Κατερίνας Στεφανίδη και του χρυσού Ολυμπιονίκη της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρη Πετρούνια, στο αρχηγείο της ελληνικής αποστολής, παρουσία μελών του αρχηγείου.
Σημείωση: Αγαπητή Νέα Δημοκρατία και λοιποί φιλελεύθεροι
Κατανοούμε το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεστε καθώς με βάση τις εντολές που λαμβάνετε από το Βερολίνο δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε την ουσία της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – η οποία είναι ταυτόσημη με τη δική σας.
Το γεγονός αυτός σας αναγκάζει να βρίσκετε άλλα πεδία αντιπαράθεσης, όπως είναι η Βενεζουέλα και η δράση του Ρουβίκωνα.
Όπως θα έλεγε όμως και ο Αλεξανδρινός μας ποιητής «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις».
Όσο μεγάλη και αν είναι η ανάγκη σας να διαφοροποιηθείτε από το κυβερνών κόμμα δεν μπορείτε να έχετε ως προμετωπίδα των πολιτικών σας επιχειρημάτων τον τρόπο επιλογής των σημαιοφόρων στο δημοτικό σχολείο.
Είναι ντροπή. Σας το λέμε φιλικά.
Καλό θα ήταν μάλιστα να ενημερώσετε και τους δημοσιογράφους σας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο άνθρωπος διαδηλώνει υπέρ της Ειρήνης και της Αγάπης. Οι ψευδο-δημοσιογράφοι παραχαράσσουν την αλήθεια μπροστά στα μάτια μας, ξεσκίζουν το νόημα και προσποιούνται πως αυτός "κλέβει δημοσιότητα".
Πρέπει πάση θυσία να διαφυλακτεί η πρακτική του Κεφαλαίου και Κράτους να χρησιμοποιούν το γυμνό αποκλειστικά για την προώθηση εμπορευμάτων, τουρισμού και κερδοσκοπικών επιχειρήσεων• όταν απλοί λαϊκοί άνθρωποι το αξιοποιούν για να προωθήσουν την Ειρήνη και την Αγάπη, είναι "κλέφτες".

Πως κλεβεις δημοσιοτητα από τον Μπολτ? Γυμνος!
Λονδίνο
Είναι πολύ δύσκολο να κλέψει κάποιος την παράσταση από τον σπουδαίο (και επικοινωνιακό) πρωταθλητή των 100μ και 200μ Γιουσέιν Μπολτ.
Ένας περίεργος τύπος στο Λονδίνο, εκεί όπου γίνεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, είχε μια ιδέα: Άγνωστο πώς, κατάφερε να μπει στον αγωνιστικό χώρο ολόγυμνος, με αποτέλεσμα οι άνδρες ασφαλείας του σταδίου να το ρίξουν στο σπριντ για να τον σταματήσουν.
Μετά από αρκετή ώρα τα κατάφεραν.
«Ειρήνη, Αγάπη» είχε γράψει στο σώμα του ο κύριος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Παλαιστινιακος κρατούμενος παιδί nour αΐσα, 16 ετών, ο νεότερος παλαιστινιακος φυλακισμένος χωρίς κατηγοριες ή δίκη, υπό διοικητική κράτηση, εξετάζει σοβαρά μια ανοικτή απεργία πείνας κατά της κράτησης του, ανέφερε η Asra Voice στις 3 Αυγούστου.
http://samidoun.net/2017/08/palestinian-child-imprisoned-without-charge-or-trial-warns-he-could-launch-hunger-strike/




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αρχές της Βενεζουέλας ανέφεραν ότι πρέπει να εγινε μια στρατιωτική εξέγερση κοντά στην κεντρική πόλη της Βαλένθια, λίγο μετά από μια μικρή ομάδα ανδρών που ντυμένοι με στολή κυκλοφόρησαν ένα βίντεο που δηλώσαν  εξέγερση.

Οι αρχές της Βενεζουέλας δήλωσαν ότι έχουν καταστείλει μια στρατιωτική εξέγερση κοντά στην κεντρική πόλη της Βαλένθια , λίγο μετά που μια μικρή ομάδα ανδρών ντυμένη με στρατιωτικα κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δηλώνεται ότι είναι σε εξέγερση.
Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ντοσντάδο Καμπέλο, δήλωσε ότι υπήρξε "τρομοκρατική επίθεση" σε στρατιωτική βάση.
Ένα άτομο έχει πεθάνει και ένα άτομο έχει τραυματιστεί σοβαρά.
Η ανακοίνωσή του ήρθε μετά την εμφάνιση ενός βίντεο που έδειχνε μια ομάδα ανδρών σε στρατιωτική στολή, οι οποίοι δήλωσαν ότι ξεκίνησαν μια εξέγερση εναντίον του  προέδρου Nicolas Maduro.

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/venezuela-coup-uprising-terrorist-attack-military-nicolas-maduro-valencia-caracas-shooting-arrests-a7879321.html




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομόνοια Κυπρου.  Ποδοσφαιρικη ομαδα που προσκειται στο ΑΚΕΛ. Χθες στη Λευκωσία. Πανο στις εξεδρες.
Venezuela Si
Yankees No
Ατελείωτος σεβαστός στους συντρόφους αυτής της Εξέδρας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να υπενθυμίσω πως στην Πετρούπολη έχουμε την Κατάληψη του Βοτανικού που ανήκει στην ΑΚ.
Ο "ηγέτης" αυτής της " Αναρχικής"(φιλοσυριζαίικης) συλλογικότητας, συνεχίζει να προπαγανδίζει για λογαριασμό των ΗΠΑ κατά του Μαδούρο και της Βενεζουέλας, ζητώντας από όλους μας να στηρίξουμε την Ιμπεριαλιστική ανατροπή του.
Αυτό καλό είναι να το έχουν υπόψιν οι κάτοικοι των Δυτικών Προαστίων γενικότερα για να ξέρουν και τι έχουν δίπλα τους.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελλάδα, Κούβα, Βενεζουέλα στο βάθρο. Και οι συριζαίοι γιατί καμαρώνουν;
Πριν λίγες μέρες η Ελλάδα τάχθηκε μαζί με όλες τις χώρες της Ε.Ε. κατά της Βενεζουέλας, γιατί, λέει, εκεί δεν λειτουργεί η δημοκρατία κ.λπ. κ.λπ. Κι όταν γράφτηκε πως καταψήφισε τις κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας, έσπευσε το υπουργείο Εξωτερικών να το διαψεύσει, λέγοντας απλώς ότι δεν τέθηκε θέμα κυρώσεων.
Τι σχέση έχουν με μια χώρα που η ελληνική κυβέρνηση, την οποία στηρίζουν, τη χαρακτηρίζει αντιδημοκρατική;
Σχολιο.-   Εδώ έχουν αναγνωρίσει τη Σαουδική Αραβία ως επικεφαλής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον ΟΗΕ. Εκεί όπου αυτές τις μέρες θα αποκεφαλιστούν 14 άνθρωποι που είχαν διαδηλώσει κατά του βασιλιά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεκατέσσερις άνθρωποι πρόκειται να εκτελεστούν στη Σαουδικη Αραβια με αποκεφαλισμό λόγω συμμετοχής σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις το 2011-12, σύμφωνα με καταγγελία της Διεθνούς Αμνηστίας.
Τι έγινε; Δεν θα διαμαρτυρηθούν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε.; Δεν θα συνυπογράψει καταδίκη της χώρας αυτής ο ανεκδιήγητος σαλτιμπάγκος του ΝΑΤΟ Νίκος Κοτζιάς; Δεν θα εκφράσει τις ανησυχίες της η κυβέρνηση του αμόρφωτου;
Τι λέω, ρε γαμώτο! Μα, δεν μιλάμε για τη Βενεζουέλα. Για τη Σαουδική Αραβία πρόκειται.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή τη νέα ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Το τελευταίο σημείωμα", που αναφέρεται στους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής την Πρωτομαγιά 1944, διαβάζω πως αποσιωπάται η ιδεολογική τους ταυτότητα, ως κομμουνιστών, και εμφανίζονται γενικώς και αορίστως ως "Έλληνες".
Αν πράγματι συμβαίνει αυτό, πρόκειται για συνειδητή αθλιότητα του Βούλγαρη και για καραμπινάτη ασέβεια προς την ιστορία και τους εκτελεσμένους.
Βλέπω, όμως, διαμαρτυρίες και καταγγελίες από συντρόφους προσκείμενους στο ΚΚΕ που είτε από άγνοια είτε σκόπιμα, εμφανίζουν και τους 200 ως μέλη και οπαδούς του ΚΚΕ. Κι αυτοί θα πρέπει να επιδείξουν τον σεβασμό που για την έλλειψή του επικρίνουν τον Βούλγαρη.
Οι 200 εκτελεσμένοι ήταν όλοι κομμουνιστές, προερχόμενοι από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου, όπου μεταφέρθηκαν από την Ακροναυπλία στην οποία τους φυλάκισε η δικτατορία Μεταξά. Οι 187 απ' αυτούς ήταν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, οι 8 ήταν τροτσκιστές και οι 5 αρχειομαρξιστές.
Τους τιμάμε εξίσου όλους και δεν αποκρύπτουμε τίποτα από την ιστορική αλήθεια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Δεν υπάρχει δεν μπορώ. Υπάρχει δεν θέλω", ήταν η απάντηση του μπαμπά, στην ερώτηση της δεκάχρονης κόρης του γιατί δεν μπόρεσαν οι κάτοικοι της Χιροσίμα να φύγουν όταν έπεφτε η βόμβα.
"Δεν ήθελαν, δηλαδή, να σωθούν;", ξαναρώτησε, με έκφραση έντονης απορίας, η μικρή.
Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της μαμάς να απαντήσει. Που διαβάζει και Κοέλιο:
"Δεν το ήθελαν δυνατά! Αν κάτι το θέλεις πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις".
Σχολιο.- Χυδαία είναι η ιδεολογία του "δεν υπάρχει δεν θέλω, υπάρχει δεν μπορώ". Μια άθλια φράση που ακούγεται ακόμη κι όταν γίνεται λόγος για φτώχεια, δυστυχία, εγκλήματα κ.λπ. κ.λπ. Μέχρι και πως οι Εβραίοι ήταν άξιοι της μοίρας τους έχω ακούσει, γιατί δεν αντιστέκονταν μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το «πρόσωπο» της ΕΕ στο Ισραήλ ζητούσε γενοκτονία Παλαιστινίων και έλεγε τους πρόσφυγες πιθήκους
06/08/2017
Να αποσύρει βίντεο που είχε αναρτήσει στη σελίδα της στο Facebook αναγκάστηκε η αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Τελ Αβίβ όταν έγινε γνωστό ότι ο ηθοποιός που πρωταγωνιστούσε είναι γνωστός για την υποστήριξή του στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.
«Νομίζετε ότι η Ε.Ε. είναι κατά του Ισραήλ;» ρωτά στην αρχή του βίντεο ο Avishai Ivri.
«Θα εκπλαγείτε!».
Στη συνέχεια ο Ivri παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία για το εμπόριο και τον τουρισμό, προκειμένου να πείσει τους Ισραηλινούς θεατές του για το πόσο ωφελεί η Ε.Ε. το Ισραήλ. Με περηφάνια τονίζει ότι η Ε.Ε. είναι και πελάτης της βιομηχανίας όπλων του Ισραήλ, ειδικά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Και καταλήγει: «Η Ε.Ε. είναι ο καλύτερος γείτονας που έχουμε».
Ο Avishai Ivri ήταν ήδη γνωστός ως δημιουργός της «σατιρικής» τηλεοπτικής σειράς Latma, που αντανακλούσε ακροδεξιές και ρατσιστικές απόψεις, απεικονίζοντας, για παράδειγμα, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από την Αφρική σαν πιθήκους.
Το Νοέμβριο του 2012, κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 174 Παλαιστινίων, ο Ivri υποστήριζε την εφαρμογή ακόμη πιο έντονης βίας.
«Ορίστε μια στρατηγική που δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα: 1000 νεκροί Άραβες για κάθε ένα δικό μας νεκρό. Νομίζω μας χρωστούν 5000 από την προηγούμενη εβδομάδα», έγραφε τότε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Μέσα από την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ivri χλευάζει τους Παλαιστίνιους (συχνά με υβριστικούς χαρακτηρισμούς), υποστηρίζει την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης με τη βίαιη εκδίωξη των Παλαιστινίων που αντιστέκονται και συστηματικά εκφράζει το φανατισμό του




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έγγραφα που διέρρευσε αυτές τις ημέρες το WikiLeaks, επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι γνώριζαν. Ότι τα πραξικοπηματικά σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και στη Βενεζουέλα έχουν ως στόχο τον ενεργειακό πλούτο της χώρας και την επαναφορά του ελέγχου του πετρελαίου από αμερικανικά συμφέροντα. Το έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι του 1988, αλλά αναδεικνύει τις διαχρονικές θέσεις των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα. Το απόρρητο έγγραφο με τίτλο «Στόχοι, στρατηγική και διαχείριση πόρων των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα», αναδεικνύει ότι αυτό που ενδιαφέρει για δεκαετίες την Ουάσινγκτον ως προς τη χώρα της Λατινικής Αμερικής είναι το πετρέλαιό της.
Το αμερικανικό έγγραφο καταγράφει τα αμερικανικά συμφέροντα στη Βενεζουέλα, όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πετρελαϊκό απόθεμα στον κόσμο. Σύμφωνα με το έγγραφο, οι ΗΠΑ ενδιαφέρονταν να «συνεχίσει η Βενεζουέλα να παρέχει σημαντικό μέρος των εξαγωγών υδρογονανθράκων της και να διατηρήσει μετριοπαθή και υπεύθυνη στάση στις τιμές του πετρελαίου στον OPEC». Όπως καταδεικνύουν αναλυτές, αυτή η προσέγγιση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα, αλλά έχει αλλάξει η διαχείριση του πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, με τις εθνικοποιήσεις της Μπολιβαριανής Διαδικασίας που άρχισαν με τον Ούγκο Τσάβες.
Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, ο επικεφαλής της CIA είχε παραδεχθεί τα νέα τρέχοντα πραξικοπηματικά σχέδια στη Βενεζουέλα. Το WikiLeaks αποκάλυψε το έγγραφο λίγες ώρες μετά που οι ΗΠΑ επέβαλαν νέες προκλητικές παράνομες κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας και του εκλεγμένου Προέδρου Νικολάς Μαδούρο, ενισχύοντας την υποστήριξη στη φονική βία της φασιστικής ολιγαρχικής αντιπολίτευσης.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία και Κίνα υιοθέτησαν το ψήφισμα  που παρουσιάστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες με το οποίο ενισχύθηκαν οι κυρώσεις που είχαν ήδη επιβληθεί έναντι της Πιονγιάνγκ.
Δεν εχει κυρωσεις για γενοκτονικα κρατη οπως το Ισραηλ η την σαουδικη Αραβια αλλα παντα εχει για χωρες που θελει να τσακισει η Αμερικη (οπως εγινε στο Ιρακ,οπως εγινε στην Συρια,στην Υεμενη κτλ/και την πληρωνουνε παντα οι λαοι )




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΡΩΣΙΑ,οχι μονο εχουν την χωρα ελευθερη απο μεταλλαγμενα αλλα ειναι και πρωτοι στις βιολογικες καλλιεργειες
(δεν ειναι καινουργιο ,ηδη απο το 2014 δηλωναν οτι «Η Ρωσία δεν θα εισάγει προϊόντα Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών»
ο τοτε πρωθυπουργός της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προσθέτοντας ότι«η χώρα έχει αρκετό χώρο και τους πόρους για την παραγωγή βιολογικών τροφίμων». ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει ότι ανησυχούσε για την καλλιέργεια των ΓΤΟ στον κόσμο.
Ο ίδιος ειχε δεσμευτει να μελετήσει τη θέσπιση ενός μηχανισμού για το καλύτερο έλεγχο της εξάπλωσης των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, διότι παρά την αυστηρή νομοθεσία, σπόροι ΓΤΟ έχουν εισαχθεί σε ρωσικό έδαφος.
Στην Εθνοσυνέλευση των βουλευτών που προέρχονται από αγροτικές περιοχές η οποία πραγματοποιήθηκε στο Voljsky, στις 5 Απριλίου 2014 ο Ντ. Μεντβέντεφ έδωσε το παρών αναφέροντας σχετικά ότι ''η Μόσχα δεν έχει κανένα λόγο να ενθαρρύνει την παραγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων ή την εισαγωγή τους στη χώρα.''
«Αν οι Αμερικανοί θέλουν να φάνε τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, τότε να τους αφήσουμε να φάνε. Εμείς δεν χρειάζεται να το κάνουμε. Έχουμε αρκετό χώρο και ευκαιρίες για την παραγωγή βιολογικών τροφίμων», είπε χαρακτηριστικά.
Μια μέρα νωρίτερα, στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός γεωργίας Νικολάι Fyodorov ειχε δήλωσει «Η Ρωσία πρέπει να παραμείνει μια περιοχή ελεύθερη από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Μερικές φορές ακούω παράπονα για το γεγονός ότι στη Ρωσία, δεν πληρούνται οι συνθήκες για την καλλιέργεια φυτών και τη κτηνοτροφία ζώων γενετικά τροποποιημένων.
Ωστόσο, δεν έχουμε την πρόθεση να δηλητηριάσουμε τους Ρώσους με διαγονιδιακά προϊόντα».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Στρατός της Συρίας μπαίνει στο Αλ Sukhnah, το τελευταίο ταγμα του  isis που είχε την πόλη πριν το deir ezzor.
Οι  στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από την Πολεμική Αεροπορία της χώρας και πυρα του πυροβολικού, συνέχισαν να χτυπάνε τις γραμμές άμυνας του ISIL στην Ανατολική Χομς και εισήλθαν στο al-Sukhnah.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" Χρειαζόμαστε στον κόσμο / Ειρήνη - κατά προτίμηση όλα αυτά!" ☭
Λέει το κομμουνιστικό κόμμα ενός συντρόφου της liwa αλ-Quds ταξιαρχιαςστην Συρία. Η liwa al-Quds (ταξιαρχία της Ιερουσαλήμ) είναι μια διάσημη παλαιστινιακή ταξιαρχία στον πόλεμο στη Συρία, η οποία αγωνίζεται για την κυβέρνηση της Συρίας και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση του Χαλέπι. Λειτουργεί στενά και υποστηρίζεται από τον ρωσικό στρατό.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θύρα 9: Venezuela SI – Yankees NΟ!
Aug 5, 2017 - 10:47 pm
Μήνυμα αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα έστειλαν σήμερα Σαββατο οι οργανωμένοι οπαδοί της Ομόνοιας Κυπρου.
Με πανό που ύψωσε σήμερα στη διάρκεια του φιλικού αγώνα με τον Ολυμπιακό, η Θύρα 9 παίρνει θέση δίπλα στο λαό της Βενεζουέλας που αγωνίζεται ενάντια στην προσπάθεια των ΗΠΑ, που κλιμακώνεται αυτό το διάστημα, για να αποσταθεροποιήσουν και να επέμβουν στην πλούσια σε πετρέλαιο Βενεζουέλα. Φαίνεται ότι η προπαγάνδα των δυτικών (και των πλείστων κυπριακών) ΜΜΕ για να προετοιμαστεί η διεθνής κοινή γνώμη για μια “νέα Χιλή”, δεν πείθει πολλούς…
Σχολιο.- Τι είναι αυτά βρε Κύπριοι σύντροφοι. Ακούστε και το ΝΕΟΚΚΕ μπας και αποκατασταθείτε και σεις επαναστατικά : SOSIALISMO 21o NO - SOSIALISMO 20o SI



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Από την χθεσινή Καθημερινή:
Μια γυναίκα στη Βουλγαρία ξυπνάει τη νύχτα, πετάγεται από το κρεβάτι και τρέχει στο μπάνιο όπου ανοίγει το φαρμακείο. Στη συνέχεια τρέχει στην κουζίνα, ανοίγει το ψυγείο και τέλος κοιτάζει από το παράθυρο στο δρόμο. Μετά γυρίζει ανακουφισμένη στην κρεβατοκάμαρα. Τότε ο άντρας της τη ρωτά τι συνέβη και του απαντά ''είδα έναν φριχτό εφιάλτη, είδα πως είχαμε φάρμακα στο φαρμακείο, το ψυγείο ήταν γεμάτο και πως οι δρόμοι ήταν ασφαλείς και καθαροί''. Ο άντρας της ρωτά ''και γιατί αυτό ήταν εφιάλτης;'' Η γυναίκα απαντά: ''νόμισα πως είχαν ξαναπάρει την εξουσία οι κομμουνιστές''.
Τέχνες και γράμματα σελ.7.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017
Αποκαλύφθηκε η Χρυσή Αυγή. Καταψήφισε την τροπολογία του ΚΚΕ που δεν αφήνει ατιμώρητους εργοδότες που δεν πληρώνουν εργαζόμενους

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, με την οποία αναγνωρίζεται ως βλαπτική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων η μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.
Την τροπολογία, έκαναν δεκτή οι υπουργοί Εργασίας και Ψηφιακής Πολιτικής και εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Νίκου Παππά για την τηλεοπτική διαφήμιση, το οποίο υπερψήφισε σήμερα η Ολομέλεια.
«Ναι» στην τροπολογία ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και οι ΑΝΕΛ. Η Χρυσή Αυγή καταψήφισε ενώ η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι δήλωσαν «παρών».

Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ....
ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΤΡΕΠΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΦΗΝΕ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.,
ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (ΔΕΣ ΧΙΤΛΕΡ), ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΗΚΑΝ




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΔΕΙΛΑ ΒΗΜΑΤΑ
Στην Αλγερία οι γυναίκες κάνουν κρυφά την «επανάσταση του μπικίνι» -Ενάντια στο ριζοσπαστικό Ισλάμ

04|08|2017 8:44
Χιλιάδες γυναίκες στην Αλγερία αποφάσισαν να οργανωθούν για να σπάσουν την απαγόρευση που επιβάλλουν οι άνδρες και οι ριζοσπάστες ισλαμιστές να εμφανίζονται με μπικίνι στην παραλία.
Το κίνημα ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου 2017, όταν μια νεαρή γυναίκα 27 ετών, με το ψευδώνυμο Σάρα, αποφάσισε να δράσει, όπως δήλωσε η ίδια στην αλγερινή εφημερίδα «Le Provincial». Ενώ πρώτα πέρασε όλη την ημέρα στην παραλία χωρίς να τολμήσει να βγάλει τα ρούχα της και να μείνει με το μπικίνι, η «Σάρα» γύρισε στο σπίτι της και δημιούργησε έναν μυστικό λογαριασμό στο Facebook, καλώντας τα μέλη της οικογένειάς της να συγκεντρωθούν με μαγιό και μπικίνι στην παραλία.
 Πράγματι, στις 5 Ιουλίου, 50 (πενήντα) περίπου γυναίκες συγκεντρώθηκαν στην παραλία, μέλη της οικογένειας της «Σάρα», αλλά και κάτοικοι της παραλιακής πόλης Annaba όπου διαμένει η νεαρή κοπέλα.
Το κίνημα πήρε αμέσως διαστάσεις σε όλη την Αλγερία. Στην τελευταία τους συγκέντρωση ήταν 3.600 οι γυναίκες που αψήφησαν τις απαγορεύσεις της θρησκείας και της κοινωνίας και διεκδίκησαν το δικαίωμά τους να ντύνονται ελεύθερα στην παραλία, όπως κάνουν και οι άνδρες.
 «Πολλές γυναίκες που ντύνονται αποκλειστικά με μπουρκίνι είναι επίσης μέλη της ομάδας και ενθαρρύνουν τις πιο δραστήριες να προχωρήσουν... Σκοπός τους δεν είναι να επιβάλλουν ένα συγκεκριμένο ντύσιμο στην παραλία, αλλά να ενθαρρύνουν την διαφορετικότητα, η οποία αντανακλάται στην αλγερινή κοινωνία, και την ελευθερία να επιλέγουν τα ρούχα που θα φοράνε ως γυναίκες στην σύγχρονη εποχή», έγραψε η δημοσιογράφος Lila Mechakra, η πρώτη που έγραψε για το κίνημα του μπικίνι στην εφημερίδα «Le Provincial».
Οπως ήταν φυσικό, αυτή η πρωτοβουλία προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια, ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανδρες έγραψαν υβριστικά μηνύματα για τις γυναίκες, τους ζήτησαν «να πάνε να ντυθούν», τις αποκάλεσαν «πόρνες». Ορισμένοι, μάλιστα, δημιούργησαν το hashtag «#Κάνω μπάνιο με το χιτζάμπ μου, αφήνω τη γύμνια στα ζώα».

Σχολιο.-  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ.. ΟΙ ΛΟΓΙΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΦΡΟΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.... ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.... .. ΘΑ ΣΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΣΑΣ.....




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα έβαλαν με τον Γαβρόγλου. Διότι δεν πήγε φαντάρος. Τον κάνει λιγότερο πατριώτη από εκείνους που πήγαν; Από πότε η φιλοπατρία μετριέται με τη θητεία; Αυτοί που υπέγραψαν τα πύρινα άρθρα και προέβησαν στις γνωστές δηλώσεις περί... «σημαίας» είναι όλοι τους γνήσιοι πατριώτες και απαξάπαντες εκπλήρωσαν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις; Από πότε κάποιος που δεν υπηρέτησε τη θητεία του αποτελεί κοινωνικό παρία; Υπάρχει κανένας νόμος που το αναφέρει; Έχουν ακούσει οι «λαλίστατοι» των ΜΜΕ για κάποιο «Κεκτημένο της Κοπεγχάγης»;
Τον Γραβρόγλου δεν τον γνωρίζω και διαφωνώ με το νομοσχέδιο που κατέβασε στη Βουλή για την Παιδεία. Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως. Αυτό δεν σημαίνει ότι ανήκω στη συνομοταξία εκείνων που θελουν δικτατοριες και αυταρχισμους.
Όσο για τη «Σημαία», την ευτελίζουν συνήθως αυτοί που διαρκώς την επικαλούνται. Αφήστε την, λοιπόν, στην ησυχία της να παλεύει με τον άνεμο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοιχτοί οι χώροι των ΚΑΠΗ λόγω καύσωνα στην Πάτρα
Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017, 11:44
Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων ανακοινώνεται ότι λόγω του καύσωνα θα διατηρηθούν ανοιχτοί οι χώροι των τριών ΚΑΠΗ.
Συγκεκριμένα, ανοιχτοί για τους πολίτες θα παραμείνουν οι χώροι των ΚΑΠΗ που βρίσκεται στις εξής οδούς:
Βοσπόρου 7 - Κεντρικό Διαμέρισμα
Καζαντζάκη 21 - Αγυιά
Αιδηψού 2 - Ζαρουχλέικα.
Τα ΚΑΠΗ θα είναι ανοιχτά από σήμερα έως και την Παρασκευή 11 Αυγούστου, από τις 08.00 έως τις 20.30 για φιλοξενία των πολιτών.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μουζάλας: Πρόσφυγες επέστρεψαν στην Ελλάδα για να βοηθηθούν οι κυβερνήσεις της Ε.Ε.
 Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017, 13:03
«Πριν από λίγες μέρες εγκρίναμε μικρό αριθμό επιστροφών προσφύγων από τη Γερμανία και μερικές άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου. Οι γερμανικές και ελληνικές αρχές ασύλου έχουν αναλάβει την εφαρμογή της διαδικασίας. Υπήρχε πίεση από χώρες της ΕΕ να αρχίσουμε να αποδεχόμαστε και πάλι επαναπροωθήσεις. Κατανοώ ότι οι κυβερνήσεις θέλουν να δείξουν στους πολίτες ότι κάνουν κάτι. Γι’ αυτό θέλω να τις βοηθήσω», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης Γ. Μουζάλας σε συνέντευξή του στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, η οποία θα μεταδοθεί απόψε. Η επαναπροώθηση στην Ελλάδα, την πρώτη χώρα εισόδου των εν λόγω προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αφορά άτομα που συνέχισαν το ταξίδι τους από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ μετά το Μάρτιο του 2017.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ ανακαλεί τις διαπιστεύσεις των δημοσιογράφων του Al-Jazeera
 Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017, 16:40
Το Ισραήλ στοχεύει στην ανάκληση των διαπιστεύσεων των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera, τον τερματισμό λειτουργίας των γραφείων του, αλλά και την διακοπή των μεταδόσεων των δελτίων ειδήσεων, από την έδρα του στο Κατάρ, από τους παρόχους καλωδιακών και δορυφορικών συνδέσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Επικοινωνιών, Αγιούμπ Καρά.
Ο υπουργός, κατηγόρησε το τηλεοπτικό δίκτυο ότι “υποστηρίζει την τρομοκρατία,” τονίζοντας ότι οι πάροχοι των καλωδιακών συνδέσεων έχουν συμφωνήσει με την διακοπή μετάδοσης των αραβικών και αγγλικών εκπομπών του δικτύου. Ωστόσο, η πλήρης διακοπή της λειτουργίας του, θα απαιτήσει σχετική νομοθεσία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



7.8.17
Όταν αυτοί μιλάνε για «αριστεία»...
εσύ θα το βουλώνεις κορόιδο!..

Η συζήτηση που πυροδότησε η αλλαγή του τρόπου επιλογής των σημαιοφόρων στα δημοτικά, δεν έχει κάποια ουσία ενώ οι, συνήθως λαλίστατοι, επιστημονικοί φορείς παρέλειψαν να...
τοποθετηθούν για το παιδαγωγικό σκέλος αλλά αφέθηκαν στην «αριστοκαπηλεία». Το ενδιαφέρον όμως είναι ποιοι βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν για την «αριστεία:

Είναι οι πολιτικοί που κληρονόμησαν κόμματα, αξιώματα και βουλευτικές έδρες ενώ διορίζουν 8οχρονες στο γραφείο τους. Είναι οι πολιτικές δυνάμεις που εδραιώθηκαν χάρη στην αναξιοκρατία και δημιούργησαν στρατούς διορισμένων χωρίς προσόντα. Είναι αυτοί που μονιμοποίησαν χιλιάδες απόφοιτους γυμνασίου και λυκείου και έστειλαν τους πτυχιούχους στην ανεργία και το εξωτερικό! Είναι οι πολέμιοι των κλειστών επαγγελμάτων, που δεν τα άνοιξαν ποτέ.

Είναι και αυτοί που διορίστηκαν ως «καθαρίστριες» και έγιναν σε μια νύχτα διοικητικοί ενώ τώρα τους ενοχλούν οι πραγματικές καθαρίστριες. Είναι οι επιχειρηματίες, που φτιάχτηκαν με συμβάσεις του δημοσίου, οι μιντιάρχες που έφτιαξαν ΜΜΕ με λεφτά του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι δημοσιογράφοι που έφτιαξαν καριέρες με payroll. Στη χώρα της αρπαχτής αυτοί μιλούν για την «αριστεία, όπως για την πατρίδα μιλούν οι φοροφυγάδες, για την ηθική οι διεφθαρμένοι, οι παράνομοι για το «νόμο και την τάξη». Και για το «διογκωμένο και αντιπαραγωγικό» δημόσιο αυτοί που το διόρισαν μέχρι σκασμού!

Για την «αριστεία» μιλάνε βέβαια και κάποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες, «επαναστάτες της γραβάτας», μηχανικοί και δικηγόροι σαραντάρηδες και πενηντάρηδες. Στο Πανεπιστήμιο βέβαια η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ τους περνούσαν κάποια μαθήματα αλλά ας μη τα σκαλίζουμε τώρα που υποστηρίζουμε το Νόμο Διαμαντοπούλου. Στο στρατό κάποιος κομματάρχης ή κάποιος δεσπότης φρόντισε για τη μετάθεση δίπλα στο σπίτι. Και αργότερα όμως που μπήκαν στην «ελεύθερη αγορά», σε βουλευτικά γραφεία «μοίραζαν» τις συμβάσεις εκτιμητών και νομικών συμβούλων με τις τράπεζες και τις εταιρίες του δημοσίου, προφανώς με κριτήρια «αριστείας». Και τώρα που μεγάλωσαν για να στείλουν το παιδί τους στον παιδικό, κάποιο κομματάρχη παίρνουν τηλέφωνο...

Τη δεκαετία του ’80 που η γενιά μου πήγε στο Δημοτικό είναι αλήθεια ότι άρχισε να εφαρμόζεται κάποιου είδους αριστεία αν και με θετικές ή αρνητικές διακρίσεις. Σήμερα όμως τα πράγματα είναι απόλυτα. Στο δημοτικό σχολείο το πρωί συναντώ πολλούς γονείς που αγανακτούν ενάντια σε αυτούς που πολεμούν την «αριστεία» και θέλουν κλήρωση. Απολύτως δικαιολογημένα:
Είναι λίγο μεγαλύτεροι από εμένα αλλά, περιέργως, ήδη συνταξιούχοι του δημοσίου
ενώ συμπληρώνουν το εισόδημα με μερικές δουλειές «στη μαύρη». Η γυναίκα τους μονιμοποιήθηκε σε Δήμο από ένα «βλαχοδήμαρχο» μέσω μιας παρένθετης εταιρίας που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά προϋπηρεσίας. Ο παππούς των παιδιών, με σύνταξη από ΔΕΚΟ - αυτές που δεν μειώθηκαν επί μνημονίων - όπου είχε διοριστεί ως «άριστος» κάποτε, έχτισε το αυθαίρετο εξοχικό τους στην παραλία, εκεί που «σκάει το κύμα», καθότι ένας «άριστος» δεν μπορεί να βρίσκεται στη δεύτερη και την τρίτη σειρά. Και γενικώς στη ζωή τους πορεύτηκαν «με το σταυρό στο χέρι», τίμια και ενάρετα, όχι σαν εμάς τους αλήτες.

Γιατί μιλάνε αυτοί; Γιατί αυτός ο τύπος του νεοέλληνα που οικοδόμησαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, είναι ο «άριστος» που εννοούν. Και αν δεν ήταν «άριστοι», θα ήταν «αχάριστοι», όπως κάποιοι άλλοι που ψηφίζουν νεοναζί επειδή δεν πρόλαβαν να διορίσουν και τα εγγόνια τους.
Όταν αυτοί μιλάνε για «αριστεία», εσύ θα το βουλώνεις κορόιδο!..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πυρινος εφιαλτης στα Κυθηρα επι τρεις ημερες. Ομολογια συλληφθεντα, «εβαζα φωτιες γιατι μου αρεσε να βοηθαω στην κατασβεση τους».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Συνελήφθησαν εθελοντές πυροσβέστες που έβαζαν συστηματικά φωτιές για να παίρνουν την αμοιβή
Τους έπιασαν την ώρα που πήγαιναν να βάλουν φωτιά για τα 10 ευρώ την ώρα
 7.8.2017 | 09:32
Η μάστιγα των όσων εκμεταλλεύονται τον κίνδυνο των πυρκαγιών κάθε καλοκαίρι για να αποκτήσουν προσωπικά οφέλη είναι διαρκής κι οι αρχές οφείλουν να γρηγορούν. Αυτό αποδεικνύει κι η υπόθεση που διαλεύκανε η αστυνομία της πόλης Ραγκούζα στη Σικελία, η οποία εξάρθρωσε ένα δίκτυο 15 εθελοντών πυροσβεστών, οι οποίοι έβαζαν συστηματικά φωτιές και κατόπιν τηλεφωνούσαν στην έκτακτη γραμμή για βοήθεια, προκειμένου να ενθυλακώνουν τα 10 ευρώ/ώρα που προβλέπονται για τη συμμετοχή τους στην κατάσβεση.
Οι αστυνομικοί στο Ντιστακαμένο ντι Σάντα Κρότσε Καμερίνα συνέλαβαν τον αρχηγό της σπείρας, την ώρα που μαζύ με άλλους συνεργούς του μετέβαιναν σε κάποιο δασικό σημείο για να ξεκινήσουν μία πυρκαγιά, την οποία άλλα μέλη της σπείρας επεσήμαιναν στις αρχές, ώστε οι συνεργοί τους να σπεύδουν επί τόπου με τις βοηθητικές υδροφόρες και οχήματα και να εισπράττουν την αποζημίωση για τη συνδρομή τους στις κατασβεστικές επιχειρήσεις.
 Και οι 15 κατηγορούμενοι προέρχονται από την επαρχία της Ραγκούζας και έχει διαταχθεί έρευνα εναντίον τους για εξαπάτηση του ιταλικού κράτους και κάποιοι εξ αυτών για δόλιο εμπρησμό.
Οι έρευνες που κατέληξαν στη σύλληψή τους οφείλονται στιην καταγγελία που έκανε στην αστυνομία η τοπική πυροσβεστική διοίκηση της Ραγκούζα, έπειτα από τις υποψίες που κίνησε η ανώμαλη έκρηξη τόσου μεγάλου αριθμού εστιών πυρκαγιάς στη συγκεκριμένη περιοχή και η συγκριτικά μεγαλύτερη συμμετοχή μίας συγκεκριμένης ομάδας εθελοντών στις επιχειρήσεις σε σχέση με άλλες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και οι αριθμοι πιστοποιουν την νεα «εκρηξη» του μεταναστευτικου στην Πατρα. 1600 συλληψεις στο λιμανι της Πατρας σε 7 μηνες! Οι λιμενικοι επισαν 350 αλλοδαπους μονο τον Ιουλιο όταν ολο το 2016 δεν ξεπερασαν τους 900.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα γραφεία του εγκαινίασε ο Ελληνο-συριακός Σύλλογος στα Χανιά!
165 μέλη αριθμεί στα Χανιά ο Ελληνοσυριακός Σύλλογος, ο οποίος είναι φίλα προσκείμενος προς τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Τα εγκαίνια του γραφείου του Συλλόγου έγιναν χθες το απόγευμα με σκοπό την παροχή βοήθειας, ακόμα και ιατρικής περίθαλψης προς τους συμπατριώτες τους, που βρίσκονται στην πόλη των Χανίων.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Burqa is NOT Feminist! Στη Συρία, πιστεύουν ότι η μπούργκα δεν είναι μια φεμινιστική κουλτούρα - In Syria, believe Burqa is NOT a feminist culture