Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Τριτη 8 Αυγουστου 2017



Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017
Ανακοίνωση των FANB με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση κατά της 41ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας του Μπολιβαριανού στρατού

Οι Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενημερώνουν τον λαό της Βενεζουέλας και ολόκληρο τον κόσμο ότι τα ξημερώματα της Κυριακής 6 Αυγούστου, έγινε τρομοκρατική επίθεση παραστρατωτικής φύσης κατά της 41ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας του Μπολιβαριανού στρατού, που βρίσκεται στη Βαλένσια, στην πολιτεία Καραμπόμπο.
Η παραπάνω πράξη διεξήχθη από μια ομάδα εγκληματιών, ντυμένων με στρατιωτικά ρούχα, και από έναν λιποτάκτη υπολοχαγό. Οι ίδιοι απωθήθηκαν άμεσα από το προσωπικό της προαναφερθείσας μονάδας, το οποίο προέβη σε αρκετές συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένου του παραπάνω κατώτατου αξιωματικού του στρατού. Μερίδα των εγκληματιών κατόρθωσε να περιλάβει στην κατοχή της κάποια όπλα και καταζητείται από την κρατική ασφάλεια.
Η τρομοκρατική επίθεση περιελάμβανε τη διάδοση ενός βίντεο που γράφτηκε από έναν κατώτερο αξιωματικό που πριν από τρία χρόνια απεμπολήθηκε από τον στρατό για έσχατη προδοσία και εξέγερση κι ο οποίος δραπέτευσε από τη χώρα και δέχτηλε προστασία στο Μαϊάμι, ΗΠΑ.
Οι συλληφθέντες ομολόγησαν πως είχαν προσληφθεί σ τις πολιτείες Σούλια, Λάρα και Γιαρακούι, από ενεργά μέλη της ακροδεξιάς σε συνεργασία με ξένες κυβερνήσεις.
Αυτή η επίθεση συνέβη ακριβώς αφότου ο λαός της Βενεζουέλας, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, εξέλεξε, με περισσότερες από 8 εκατομμύρια ψήφους, την Εθνική Συντακτική Συνέλευση, η οποία εγκαθιδρύθηκε την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017 και η οποία, ως έκφραση της πρωταρχικής δύναμης είναι ο κατάλληλος μηχανισμός για να διευθετήσει ειρηνικά τις διαφορές που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ των Βενεζουελάνων.
Οι εκλογές και μόνο για τη Συντακτική Συνέλευση επέτρεψαν να επιστρέψει η αρμονία και η ειρήνη στην κοινωνία της Βενεζουέλας μετά από μια περίοδο εστιασμένης βίας ενορχηστρωμένης από εγχώριους και εξωτερικούς παράγοντες που επιδιώκουν μια ξένη επέμβαση στη Βενεζουέλα.
Η τρομοκρατική επίθεση σήμερα δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια επιχείρηση προπαγάνδας, μια φαντασιοσκοπία, μια κίνηση απελπισίας που ανήκει στα σχέδια αποσταθεροποίησης και συνεχούς συνωμοσίας, που αποσκοπούν να αποτρέψουν την παγίωση της αναγέννησης της δημοκρατίας μας.
Οι FANB παραμένουν άθικτες, ενωμένες σε μια γροθιά και πιστές στις δημοκρατικές πεποιθήσεις τους, με ανεβασμένο το ηθικό, στηρίζοντας ανιδιοτελώς τον πολίτη Νικολάς Μαδούρο Μόρος, τον Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας βάσει συντάγματος και αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, καθώς και την πρωτοβουλία του για συντακτική συνέλευση και τη μπολιβαριανή επανάσταση ως σχέδιο που επιδιώκει την ενοποίηση της ελεύθερης, κυρίαρχης και ανεξάρτητης πατρίδας.
Εμείς επιβεβαιώνουμε σθεναρά την απόρριψή μας απέναντι σε αυτήν την προσβολή που έχει σχεδιαστεί από μικρές ομάδες με κακόβουλα συμφέροντα και μικροπρεπείς απάτριδες προθέσεις. Ως εκ τούτου, ήδη ενημερώθηκε δεόντως η Γενική Στρατιωτική Εισαγγελία που θα κινήσει τη διαδικασία για να χαρακτηρίσει την πράξη αυτή ρητά ως στρατιωτικό αδίκημα
Επιβεβαιώνουμε την απόρριψη μας σε αυτού του είδους τις πράξεις βαρβαρότητας εναντίον του λαού και των θεσμών του. Αυτή ύπουλη πράξη δυναμώνει τις αρχές και τις αξίες μας. Σε καμιά περίπτωση δε θα δεχθούμε κάποιο πλήγμα στην εθνική μας κυριαρχία και ακόμα περισσότερο δε θα δεχτούμε να πληγούν τα κοινωνικά επιτεύγματα προς όφελος της πλειοψηφίας.
Τέλος κάνουμε κάλεσμα σε κάθε άντρα και κάθε γυναίκα αυτής της γης. Σαν αδέλφια που μας ενώνουν η απελευθερωτική ιστορία και οι ρίζες μας, πρέπει να βρούμε λύσεις στα προβλήματα πουτ αντιμετωπίζουμε στο πλαίσιο της νομιμότητας. Μια χώρα δεν θεμελιώνεται πάνω στη βία ή στη μνησικακία, αλλά πάνω στη δικαιοσύνη, τη συνεργασία και την κατανόηση.
¡CHÁVEZ VIVE... LA PATRIA SIGUE!
¡INDEPENDENCIA Y PATRIA SOCIALISTA...
VIVIREMOS Y VENCEREMOS!
Βλαδιμίρ Παδρίνο Λόπες
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/08/fanb-41.html?spref=fb




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Λιβύη του Καντάφι
1. Ο ηλεκτρισμός ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες της.
2. Δεν υπήρχαν τόκοι στα δάνεια. Οι τράπεζες της ήταν κρατικές και τα δάνεια δίνονταν, σύμφωνα με το νόμο, σε όλους τους πολίτες της με 0% επιτόκιο.
3. Η κατοικία θεωρείτο ένα ανθρώπινο δικαίωμα στη χώρα.
4. Όλα τα νεόνυμφα ζευγάρια λάμβαναν 60.000 δηνάρια ( 50.000 δολάρια) από τη κυβέρνηση για να αγοράσουν το πρώτο τους
διαμέρισμα και για να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της οικογένειας τους.
5. Η παιδεία και η ιατρική περίθαλψη ήταν δωρεάν. Πριν την άνοδο του ηγέτη τους στην εξουσία, μόνον το 25% των κατοίκων ήξεραν ανάγνωση
και γραφή. Λίγο πριν εκτελεστεί το ποσοστό αυτό ήταν 83%.
6. Όσοι αποφάσιζαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αγρότη, λάμβαναν δωρεάν αγροτική γη, δωρεάν αγροτική κατοικία και δωρεάν εξοπλισμό για να ξεκινήσουν τις φάρμες τους.
7. Όσοι δεν μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονταν στη χώρα, λάμβαναν χρηματοδότηση από τη κυβέρνηση για να πάνε στο εξωτερικό (συν 2.300 δολάρια/μήνα για έξοδα διαμονής και μετακινήσεων).
8. Η κυβέρνηση της χώρας επιδοτούσε το 50% του κόστους αγοράς ιδιωτικής χρήσης οχημάτων.
9. Η τιμή της βενζίνης ήταν 0,14 δολάρια/λίτρο.
10. Η χώρα δεν είχε εξωτερικό χρέος και τα συναλλαγματικά της αποθέματα φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια.
11. Αν κάποιος κάτοικος δεν μπορούσε να βρει εργασία μετά την αποφοίτηση του, το κράτος του κατέβαλε το μέσο μισθό του επαγγέλματος που θα λάμβανε αν ήταν εργαζόμενος, μέχρι ότου έβρισκε εργασία.
12. Ένα μέρος των πωλήσεων πετρελαίου της χώρας, πιστωνόταν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των πολιτών.
13. Κάθε μητέρα που γεννούσε ένα παιδί λάμβανε 10.000 δολάρια.
14. Σαράντα καρβέλια ψωμί κόστιζαν 0,15 δολάρια.
15. Το 25% των κατοίκων είχαν πανεπιστημιακό πτυχίο.
16. Ο δολοφονημένος πια ηγέτης είχε ξεκινήσει το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο του κόσμου, γνωστό ως Great Man-Made River, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε νερό σε ολόκληρη την ερημώδη χώρα…
Αλλά ήταν "δικτάτορας", ήθελε το κακό του λαού του κι έπρεπε να πεθάνει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στήριξη Μαραντόνα στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας: «Είμαστε chavistas μέχρι θανάτου»
«Ντύνομαι σαν στρατιώτης για μια ελεύθερη Βενεζουέλα, για να παλέψω απέναντι στον ιμπεριαλισμό και σε όσους θέλουν να μας πάρουν τις σημαίες»
Την στήριξή του στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, εκφράζει ανοιχτά ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, μέσω facebook.
Όπως γράφει ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου:

Είμαστε… Τσαβίστας μέχρι θανάτου.
Και όταν ο Μαδούρο διατάζει, ντύνομαι σαν στρατιώτης για μια ελεύθερη Βενεζουέλα για να παλέψω απέναντι στον ιμπεριαλισμό και σε όσους θέλουν να μας πάρουν τις σημαίες, που είναι το πιο ιερό πράγμα που έχουμε.
Ζήτω ο Τσάβες!!!
Ζήτω ο Μαδούρο!!!
Ζήτω η επανάσταση!!!
Ζήτω οι αληθινοί Βενεζουελάνοι, όχι αυτοί που ενδιαφέρονται και αναμειγνύονται με τη δεξιά.
Ντιέγκο και Ρόσιο».
https://solidariagriega.wordpress.com/2017/08/08/%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τι θα πει "με δεδομένες τις ελλείψεις σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό", ρε αληταράδες;
Δυόμισι χρόνια κυβέρνηση και ακόμη αυτό λέτε για δικαιολογία, κάθε που ξεσπάει πυρκαγιά και καταστρέφει τον τόπο;
Καθόλου τσίπα; Διόλου φιλότιμο;
Αλλά τι ζόρι τραβάτε εσείς; Η πατρίδα σας είναι η Ευρώπη. Έτσι δεν λέτε; Τι σας νοιάζει για τούτον εδώ τον τόπο; Ή μήπως με κάθε κατοστή στρέμματα που καίγονται, μειώνονται τα χιλιάρικα που βουτάτε κάθε μήνα από το υστέρημά μας, για να ζήσετε κι εσείς τη μεγάλη ζωή και να μοιάσετε στην αληταμπουρία που πριν από σας ακριβώς το ίδιο έλεγε: "Με δεδομένες τις ελλείψεις σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό".
Αληταράδες!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




στη συνεντευξη στο Reuters ο υφυπουργός Εξ. της Συρίας ο Fayçal Mokdad είπε:
« η Συρία δεν θα παραχωρήσει ούτε το παραμικρό εκατοστό από έδαφός της και δεν θα επιτρέψει ποτέ το διαμελισμό της χώρας. Η απόφαση των κούρδων να διοργανώσουν εκλογές δεν είναι παρά μια πλάκα », και
« πιστεύουμε ότι οι πολιτες σύριοι που κατοικούν στο βορρά της χώρας δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την κατάσταση της χώρας και δεν θα κατευθυνθούν ποτέ προς το διαμελισμό της πατρίδας τους. Αυτοί που θα οδηγηθούν προς αυτή την διεύθυνση θα πληρώσουν το τίμημα των πράξεων τους ».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Πριν από λίγες μέρες εγκρίναμε μικρό αριθμό επιστροφών προσφύγων από τη Γερμανία και μερικές άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου. Οι γερμανικές και ελληνικές αρχές ασύλου έχουν αναλάβει την εφαρμογή της διαδικασίας. Υπήρχε πίεση από χώρες της ΕΕ να αρχίσουμε να αποδεχόμαστε και πάλι επαναπροωθήσεις. Κατανοώ ότι οι κυβερνήσεις θέλουν να δείξουν στους πολίτες ότι κάνουν κάτι. Γι αυτό θέλω να τις βοηθήσω», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης Γ. Μουζάλας σε συνέντευξή του στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD, η οποία θα μεταδοθεί απόψε.

Πόση ξεφτίλα αυτοί οι Ευρωπαίοι, μα πόσο σιχαμένοι;
Να θεωρούν σωστό οι πρόσφυγές, να επιστρέψουν, που;;; Στην Ελλάδα! Με ποια λογική ένας πρόσφυγας που έφτασε στην Γερμανία πρέπει να μεταφερθεί ξανά πίσω στην Ελλάδα; Σε τι εξυπηρετεί αυτό τον πρόσφυγα;
Ευρωπαϊκός πολιτισμός!!
Σκατά στα μούτρα τους!!
Και μη τολμήσει κανείς να μου πει για συμφωνία του Δουβλίνου και τέτοια γιατί θα τον πάρει ο διάολος.
Ποιος τις έφτιαξε αυτές τις συμφωνίες, οεο;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πεθανε η Αρλέτα
 Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017, 18:10
Ήμασταν νεαροί, τότε, διαβάζαμε Τσε, πηγαίναμε στις μπουάτ, ακούγαμε τον Σαββόπουλο με τα Μπουρμπούλια του, βλέπαμε ταινίες όσο πιο περίεργες γινόταν και τα βράδια κάτω από την Ακρόπολη, σε κείνες τις ατελείωτες βόλτες χεράκι –χεράκι, συντροφιά με την Αρλέτα να μας ακολουθεί. Έφυγε ήσυχα όπως έζησε ήρεμα, απομακρυσμένη από την πολύβουη ζωή μας. Είχε μια φωνή κρύσταλλο, καθάρια, συναρπαστική.
Την αποχαιρετούμε με το τραγούδι της που ακόμη συντροφεύει τις στιγμές της μοναξιάς μας.
Σύμφωνα με την τραγουδίστρια-μουσικοσυνθέτη Sunny Μπαλτζή, η γνωστή τραγουδίστρια Αρλέτα απεβίωσε το μεσημέρι της Τρίτης σε ηλικία 72 ετών. Η Αρλέτα (Αργυρώ-Νικολέττα Τσάπρα) νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες στην εντατική του νοσοκομείου «Αγία Όλγα», καθώς είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο παράλληλα με έμφραγμα.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Μαρτίου 1945. Το πραγματικό της όνομα ήταν Αργυρώ-Νικολέτα Τσάπρα. Μέχρι την εφηβεία της έζησε στην Αγίου Κωνσταντίνου στο Μεταξουργείο. Μετά για πολλά χρόνια στα αγαπημένα της Εξάρχεια, τα τελευταία στην πλατεία Κυψέλης.
Τον Ιούνιο του 1965 έχοντας τελειώσει το Αρσάκειο βρισκόταν πρωτοετής στα εργαστήρια της Σχολής Καλών Τεχνών. Σε μια εκδρομή Γιώργος Παπαστεφάνου φοιτητής της Νομικής τότε την άκουσε να τραγουδά το «Άξιον Εστί».
Τραγουδούσε για την παρέα της και μαγεύτηκα. Δεν ήταν δυνατόν να ακούσεις αυτή την φωνή και να μην σε συνεπάρει. Την πήρα από το χέρι και την έβαλα στη δισκογραφία.
Την πήρε από το χέρι και την σύστησε στον τρομερό Αλέκο Πατσιφά που είχε κάνει την Lyra. H τριάδα συμπληρόνταν εκείνη την περίοδο από τον πολλά υποσχόμενο νεαρό συνθέτη Γιάννη Σπανό που κουβαλούσε φρέσκο άερα από την παραμονή του στο Παρίσι.
Έτσι ξεκίνησε η πρώτη της μουσική περιπέτεια που θα κρατούσε μισό αιώνα. Με πολλές βέβαια παύσεις και προβλήματα υγείας που ωστόσο κατάφερνε να ξεπερνά.
Ο Αλέκος Πατσιφάς από το 1964 είχε επενδύσει στο Νέο Κύμα διαμορφώνοντας ένα χειροποίητο νέο είδος, ατμοσφαιρικό και αθώο, που ξέφευγε από το λαϊκό, κοιτώντας προς το ελαφρό, με προσεγμένους στίχους, νέες φωνές, μικρές μικρές ορχήστρες. Με καλλιτέχνες όπως οι Καίτη Χωματά, Γιώργος Ζωγράφος, Γιάννης Σπανός, Νότης Μαυρουδής, Γιώργος Κοντογιώργος. Σε αυτό το Κύμα εντάχθηκε η νεοεισερχόμενη Αρλέτα που σταδιακά θα άνοιγε με τις ιστορίες και μια κιθάρα το δικό της μονοπάτι.
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΥΜΑΜΑΙ
1966. Κυκλοφορεί το πρώτο 45άρι της με τη σημείωση στην ετικέτα «Παρουσιάζουμε την Αρλέττα με την κιθάρα της». Με τα τραγούδια «Η Μέρα Τέλειωσε» του Νίκου Χουλιαρά και «Τώρα Θ' Ανοίξω Τα Φτερά» των Γ. Στεφάνου (Παπαστεφάνου), Γιώργου Κοντογιώργου.
Ακολουθεί την ίδια χρονιά ένα ακόμη 45άρι με τα τραγούδια «Ερημιά» (Γ. Σπανού – Γ. Στεφάνου (Παπαστεφάνου) και «Δέκα στρατιώτες κι ένας λοχαγός» (Γ. Σπανού – Κ. Γεωργουσόπουλου)» όπου το όνομά της αναγράφεται πια ως Αρλέτα.
Με αυτό το όνομα κυκλοφορεί το πρώτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ σε τραγούδια των Γιάννη Σπανού, Νότη Μαυρουδή, Νίκου Χουλιάρα, Γιώργου Κοντογιώργου φρεσκάροντας το ελληνικό τραγούδι με «το πολύ νέο ΝΕΟ ΚΥΜΑ» όπως γράφεται στο οπισθόφυλλο.
Ακολουθούν τα επόμενα βήματά της με το «Αρλέτα 2» (1967), «Στο ρυθμό του αγέρα» (1968), «12+1 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι» (1969), «Έξι μέρες» (1970) σε ποίηση της Παυλίνας Παμπούδη και δική της μουσική.
Ξεκίνησε να τραγουδά ζωντανά το 1968 όταν στήθηκαν στα μαγαζιά μικροφωνικές και μπορούσε να ακουστεί η χαμηλότονη φωνή της. Όχι για πολύ. Ακολουθεί υποχρεωτική αφωνία λόγω χούντας που είχε ήδη λογοκρίνει δύο τραγούδια από το πρώτο της άλμπουμ. Σταμάτησε κάθε εμφάνιση όταν συνηδητοποίησε ότι σε όποιο χώρο και να πήγαινε αυτός θα έκλεινε. Μένει μακριά από το τραγούδι. Παρά τα προβλήματα που είχε στη συνέχεια με τον Πατσιφά στη Λύρα κυκλοφορεί μετά την χούντα η «Τρίτη Ανθολογία» του Σπανού το 1975 με μελοποιημένα ποιήματα των Σαχτούρη, Βάρναλη, Καββαδία, Σκαρίμπα, κ.ά. σε ερμηνείες της Αρλέτας και του Κώστα Καραλή.Με την μεταπολίτευση μετά από πρόσκληση του Ζωρζ Μουστακί βρέθηκε να τραγουδά ζωντανά στο θέατρο Bobino στο Παρίσι.
Μετά τον Σπανό η Αρλέτα το 1976 συνεργάστηκε με τον Ανέστη Τριανταφύλλου και σε δικούς της στίχους μαζί με δύο μελοποιήσεις Λόρκα και Μπρεχτ κυκλοφορεί το άλμπουμ «Ταξιδεύοντας». Ένα χρόνο αργότερα μαζί με τον Ηλία Λιούγκο μοιράζονται τις ερμηνείες στο «Παιδί της Γης» σε ποίηση Χατζιδάκι και μουσική Νότη Μαυρουδή και το 1978 ακολουθεί το «Romancero Gitano» (1978) του Λόρκα σε μουσική Θεοδωράκη και απόδοση του Ελύτη κλείνοντας ένα πρώτο κύκλο τραγουδιών. Γιατί το 1981 έρχεται ένα καπέλο γεμάτο νέα τραγούδια. Δικά της.
«Ένα καπέλο γεμάτο τραγούδια» (1981)
Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Από πού πάνε για την άνοιξη;» με ποιητικά και πεζά κείμενα και φυσικά με δικά της σχέδια....
Μετά από τον Έμπορο Ονείρων η Αρλέτα έκανε 13 χρόνια για να τραγουδήσει. Από το 1995 μέχρι το 2009 δεν έκανε καμία εμφάνιση αναρρώνοντας διαρκώς από σοβαρές ασθένειες με αποκορύφωμα την εγκεφαλική αιμορραγία που υπέστη λίγο πριν από μια συναυλιά της το 2008 διαθέτοντας μεγάλες αντοχές και υπομονή.
2009. Επανέρχεται δισκογραφικά με το άλμπουμ «Και πάλι χαίρετε!»




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συλληπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο της Αρλέτας
 Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017, 20:41
Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, καθώς και ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής, εξέφρασαν τα συλληπητήρια τους για τον θάνατο της Αρλέτας.
«Αποχαιρετούμε σήμερα μια σπουδαία δημιουργό, έναν υπέροχο άνθρωπο. Τα τραγούδια σου θα μας συντροφεύουν πάντα. Καλό σου ταξίδι, Αρλέτα», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης δήλωσε τα εξής: «Η Αρλέτα υπήρξε μια πολύπλευρη καλλιτεχνική προσωπικότητα, συνθέτρια, ερμηνεύτρια, ποιήτρια και ζωγράφος, που σφράγισε με την ευαισθησία, το λυρισμό, αλλά και την ανατρεπτικότητά της το ελληνικό τραγούδι. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους της».
Συλληπτήριο μήνυμα της Υπουργού Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου για τον θάνατο της Αρλέτας: «Η Αρλέτα υπήρξε ένας φάρος στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι. Μια καλλιτέχνης μοναδικής τρυφερότητας, μια τραγουδοποιός που άγγιξε το κοινό με τους ευαίσθητους στίχους της και τη ζεστή φωνή της. Τα τραγούδια της, αλύγιστα στο χρόνο, σήμα κατατεθέν μιας ολόκληρης εποχής, θα μας κρατάνε συντροφιά, ακούραστα, σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας. «“Τα ήσυχα βράδια...” μας, από δω και στο εξής, δεν θα είναι πια τα ίδια. Καλό ταξίδι. Εκφράζω στους οικείους της τα θερμά μου συλλυπητήρια».
Συλλυπητήριο μήνυμα του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο της Αρλέτας:
«Η Αρλέτα, μία από τις σημαντικότερες φωνές του ελληνικού έντεχνου τραγουδιού, δεν είναι πια κοντά μας. Έπειτα από μακρά ταλαιπωρία με την υγεία της, η τρυφερή κι αισθαντική φωνή της έσβησε, τα τραγούδια της όμως, τόσο εκείνα που έγραψε η ίδια, όσο και εκείνα των σημαντικών δημιουργών που ερμήνευσε, θα μας συντροφεύουν πάντα.
Η Αργυρώ-Νικολέτα Τσάπρα, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε το 1945 και η καλλιτεχνική της φύση την οδήγησε αρχικά στην Καλών Τεχνών, γρήγορα όμως την κέρδισε το τραγούδι, εν μέσω της δεκαετίες του ’60, του ελληνικού «νέου κύματος» και των μπουάτ. Η φωνή της ξεχώρισε, όπως ξεχώρισε και το σπάνιο ήθος της, η επιλεκτικότητά της όσον αφορά τις εμφανίσεις της στη σκηνή, αλλά και συνολικά τη δημόσια παρουσία της. Τραγούδησε τραγούδια σημαντικών ελλήνων συνθετών, όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, εμφανίστηκε στη δισκογραφία και με δικά της τραγούδια, ενώ λίγο αργότερα έκανε κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της με τραγούδια των Λάκη Παπαδόπουλου και Μαριανίνας Κριεζή.
Εκείνη που χαρακτηρίστηκε «ελληνίδα Τζόαν Μπαέζ», κέρδισε, μέσα από τη διαδρομή της στο ελληνικό τραγούδι, κάτι πραγματικά σπάνιο, να αγαπηθεί από διαδοχικές γενιές που μεγάλωσαν με τα τραγούδια της και εκτίμησαν την ιδιαίτερη παρουσία της, το ταλέντο αλλά και το ήθος της, τον γνήσιο ρομαντισμό αλλά και το γλυκόπικρο χιούμορ της.
Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλειά της και απευθύνουμε στους οικείους της τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



24 χρόνια μετά τις συμφωνίες (τον συμβιβασμό) του Όσλο και την υποτιθέμενη ειρηνική διευθέτηση του Παλαιστινιακού ζητήματος, νομίζω πως είναι αρκετά ξεκάθαρο πλέον πως η δικαιοσύνη στην περιοχή, δεν μπορεί να έρθει με "ειρηνικά" μέσα και διαβουλεύσεις.
Υπενθυμίζω πως η συμφωνία για λύση των δύο κρατών στην Παλαιστίνη και η αναμενόμενη αθέτηση της συμφωνίας από τους Ισραηλινούς, προκάλεσε σοβαρά πλήγματα στην Παλαιστίνη.
Καταρχάς οδήγησε τους Παλαιστίνιους στην αναγνώριση του "Ισραήλ", κατά δεύτερον δεν υπήρξε ποτέ η δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους αλλά αντίθετα οι εποικισμοί συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό και τρίτον αποδυναμώθηκε η Παλαιστινιακή αντίσταση.
24 χρόνια μετά, όλος ο Δυτικός κόσμος μαζί με τους Παλαιστίνιους που δεν το καταλαβαίνουν, θα πρέπει να καταλάβουν πως θα πρέπει να ενισχυθεί με κάθε μέσο και τρόπο η Παλαιστινιακή Αντίσταση.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αναγνώριση του Παλαιστινιακού "κράτους" στα χαρτιά από τον ΟΗΕ, ίσως να είναι και η μεγαλύτερη παγίδα που έχει στηθεί εις βάρους του Παλαιστινιακού λαού στα χρονικά!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στοιχεια  απο το συστημα   «εργανη»
ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΟΙ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ  

Το 54,3% του συνόλου των προσλήψεων φτάνουν οι προσλήψεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης για το μήνα Ιούλη 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» που ανακοινώθηκαν χτες.
Σύμφωνα με αυτά, σε σύνολο 225.856 νέων προσλήψεων, οι 122.555 (54,3%) ήταν με συμβάσεις μερικής απασχόλησης και εκ περιτροπής εργασίας. Απ' αυτές οι 89.712 (39,72%) ήταν μερικής απασχόλησης και οι 32.843 (14,54%) εκ περιτροπής εργασίας. Οι υπόλοιπες 103.301 συμβάσεις (45,74%) ήταν πλήρους απασχόλησης, ωστόσο ένα μέρος και από αυτές είναι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δηλαδή έχουν ημερομηνία λήξης. Ενδεικτικό είναι το στοιχείο που δείχνει ότι τον Ιούλη του 2017 έληξαν 90.457 συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αριθμός που αυξάνεται συνεχώς, χρόνο με το χρόνο (το 2013 ήταν 40.348).
Επιπλέον, τον ίδιο μήνα, 4.043 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν κυρίως σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης, αλλά και εκ περιτροπής.
Ετσι, το όποιο θετικό ισοζύγιο (περισσότερες προσλήψεις από απολύσεις), που για το μήνα Ιούλη είναι 7.242, έχει ως βασικά χαρακτηριστικά την κυριαρχία των ευέλικτων και προσωρινών μορφών απασχόλησης, αλλά και τη μεγάλη μείωση των μισθών, με άλλα λόγια την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.


4 σχόλια:

e-h είπε...


Why is a civil rights org running a deadly police exchange?
Jewish Voice for Pease
Why did the Anti-Defamation League (ADL), a self-described civil rights organization with a mission “to secure justice and fair treatment to all,” issue a scathing attack against JVP and our Deadly Exchange campaign— which aims to do exactly that?
Our campaign challenges police exchange programs that have facilitated trainings for thousands of high-ranking police, FBI, ICE, and border officials, and Israeli police and military over the last 20 years, reinforcing both governments’ oppressive tactics and ideologies. And the ADL is one of the primary leaders of these exchange programs.
Sign our petition: Tell the ADL to end their deadly exchange programs.
The ADL markets their police exchange programs as a chance for U.S. law enforcement to learn from Israeli expertise on counter-terrorism. “Expertise” here is a synonym for Israel’s decades of enforcing a brutal military occupation, policing Palestinian communities as enemy combatants. The trip features visits to Israeli checkpoints, airports, prisons, illegal settlements, and secret service offices— all sites with long records of Israeli human rights abuses. We want to end Israeli oppression of Palestinians, not valorize it.
The lessons that U.S. officials bring back from these trips are part of a larger trend in policing since 9/11. The importation of counter-terrorism tactics and technologies into domestic policing and immigration policy is evident in many dangerous developments: from the growth of an unprecedented deportation machine premised on the linking of immigration and homeland security policies, to the pervasive surveillance Muslim communities face on the basis of their religion, to the military tactics police and private security use to violently repress Indigenous-led movements like the water protectors at Standing Rock. The frame of counter-terrorism allows police to further criminalize entire communities solely on the basis of race, religion, political activism or immigration status.
At the same time, Israeli police have started adopting a “broken windows” approach from U.S. law enforcement. The idea— which has been thoroughly debunked by activists, lawyers, and advocates— is that constant policing of low-level disorder, through the targeting of communities of color, with constant police surveillance, harassment, and arrest, will somehow deter serious criminal activity. This adds yet another dimension of discriminatory policing and detention to the arsenal of paramilitary and spying practices that Israel has always used against Palestinians.
These programs facilitate an exchange of dangerous worst practices. Join us in asking the ADL to stop supporting this exchange.

e-h είπε...


No one is surprised that such programs are run by right-wing organizations like AIPAC or JINSA, a hawkish pro-war lobby with ties to the defense industry and the Islamophobia network. But it is particularly upsetting to find in their ranks an organization whose stated mission is promoting civil rights.
In this frightening time of increased antisemitism, Islamophobia and racism, many people are turning to the ADL for leadership. At the same time, the organization is dispatching high ranking police, ICE and FBI agents to exchange ideas with Israeli police and soldiers. Far from protecting civil rights, these programs endanger already marginalized communities in Israel/Palestine and the U.S.
As a Jewish organization, we feel a special obligation to call specifically upon the organizations in our communities who run and fund these programs.
Join us in asking the ADL to stop leading deadly exchange programs.
These programs are not the root of police violence or occupation, but they are clearly branches, supporting and exacerbating the dangerous policies of both governments.
We believe in a world where all people have safety and freedom, and reject the notion that the safety of some communities requires the oppression of others. And we believe Jewish institutions who claim to fight for civil rights must stand for the rights of everyone.
If you agree, join us.


e-h είπε...



Γιατί υπάρχει οργανισμός αστικών δικαιωμάτων το οποίο διεξάγει μια θανατηφόρα αστυνομική ανταλλαγή;
Εβραϊκή Φωνή για την Ειρηνη
Γιατί η Λέσχη κατά της Δυσφημησης (ADL), μια αυτο-περιγραφείσα οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων με αποστολή "να εξασφαλίσει δικαιοσύνη και δίκαιη μεταχείριση σε όλους", εκδίδει μια σφοδρή επίθεση εναντίον της JVP και της εκστρατείας Deadly Exchange -που επιδιώκει να κάνει ακριβώς αυτό ;
Η καμπάνια μας προκαλεί προγράμματα αστυνομικών ανταλλαγών που διευκόλυναν την εκπαίδευση των χιλιάδων υψηλόβαθμων αστυνομικών, του FBI, των ICE και των συνοριακών αξιωματούχων και της ισραηλινής αστυνομίας και στρατιωτικών τα τελευταία 20 χρόνια, ενισχύοντας τις καταπιεστικές τακτικές και τις ιδεολογίες των δύο κυβερνήσεων. Και η ADL είναι ένας από τους πρωταρχικούς ηγέτες αυτών των προγραμμάτων ανταλλαγής.
Υπογράψτε την αίτησή μας: Πείτε στο ADL να τερματίσει τα θανάσιμα προγράμματα ανταλλαγής.
Η ADL εμπορεύεται τα προγράμματα αστυνομικών ανταλλαγών τους ως μια ευκαιρία για την επιβολή του νόμου των ΗΠΑ να μάθει από την ισραηλινή εμπειρογνωμοσύνη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η "εξειδίκευση" εδώ είναι ένα συνώνυμο των δεκαετιών του Ισραήλ που επιβάλλουν μια βίαιη στρατιωτική κατοχή, ασκώντας την αστυνόμευση των παλαιστινιακών κοινοτήτων ως εχθρικών πολεμιστών. Το ταξίδι περιλαμβάνει επισκέψεις σε ισραηλινούς σταθμούς ελέγχου, αεροδρόμια, φυλακές, παράνομους οικισμούς και γραφεία μυστικών υπηρεσιών - όλες τις τοποθεσίες με μακρά καταγραφή των ισραηλινών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θέλουμε να σταματήσουμε την ισραηλινή καταπίεση των Παλαιστινίων, να μην την αξιοποιήσουμε.
Τα διδάγματα που επιστρέφουν οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ από αυτά τα ταξίδια αποτελούν μέρος μιας μεγαλύτερης τάσης στην αστυνόμευση από τις 9/11. Η εισαγωγή αντιτρομοκρατικών τακτικών και τεχνολογιών στην εγχώρια πολιτική αστυνόμευσης και μετανάστευσης είναι εμφανής σε πολλές επικίνδυνες εξελίξεις: από την ανάπτυξη μιας μηχανής απελάσεων άνευ προηγουμένου που βασίζεται στη σύνδεση των πολιτικών μετανάστευσης και εσωτερικής ασφάλειας με την διαδεδομένη εποπτεία των μουσουλμανικών κοινοτήτων Με βάση τη θρησκεία τους, στη στρατιωτική τακτική αστυνομία και την ιδιωτική ασφάλεια να καταστρέφουν βίαια τις κινήσεις των ιθαγενών, όπως τα προστατευτικά νερού στο Standing Rock. Το πλαίσιο της αντιτρομοκρατίας επιτρέπει στην αστυνομία να ποινικοποιεί περαιτέρω ολόκληρες κοινότητες μόνο με βάση τη φυλή, τη θρησκεία, τον πολιτικό ακτιβισμό ή το καθεστώς μετανάστευσης.

e-h είπε...

Ταυτόχρονα, η ισραηλινή αστυνομία έχει αρχίσει να υιοθετεί μια προσέγγιση "σπασμένων παραθύρων" από την επιβολή του νόμου των ΗΠΑ. Η ιδέα - η οποία έχει κατακερματιστεί από ακτιβιστές, δικηγόρους και υποστηρικτές - είναι ότι η συνεχής αστυνόμευση των διαταραχών χαμηλού επιπέδου, μέσω της στόχευσης των κοινοτήτων χρώματος, με συνεχή αστυνομική επιτήρηση, παρενόχληση και σύλληψη, θα αποτρέψει κάπως σοβαρή εγκληματική δραστηριότητα . Αυτό προσθέτει μια ακόμη διάσταση της αστυνομίας και της κράτησης που εισάγουν διακρίσεις στο οπλοστάσιο παραστρατιωτικών και κατασκοπευτικών πρακτικών που το Ισραήλ χρησιμοποίησε πάντα κατά των Παλαιστινίων.
Τα προγράμματα αυτά διευκολύνουν την ανταλλαγή επικίνδυνων χειρότερων πρακτικών. Ελάτε μαζί μας ζητώντας από το ADL να σταματήσει να υποστηρίζει αυτή την ανταλλαγή.
Κανείς δεν εκπλήσσει που τέτοιου είδους προγράμματα διοικούνται από δεξιους οργανισμούς όπως το AIPAC ή το JINSA, ένα γελοίο πυγμαχικό λόμπι με δεσμούς με την αμυντική βιομηχανία και το δίκτυο ισλαμοφοβίας. Είναι όμως ιδιαίτερα ενοχλητικό να βρούμε στις τάξεις τους μια οργάνωση της οποίας η αναφερόμενη αποστολή προωθεί τα πολιτικά δικαιώματα.
Σε αυτήν την τρομακτική εποχή αυξημένου αντισημιτισμού, ισλαμοφοβίας και ρατσισμού, πολλοί άνθρωποι στρέφονται προς την ADL για ηγεσία. Ταυτόχρονα, ο οργανισμός αποστέλλει υψηλόβαθμους αξιωματικούς της αστυνομίας, του ICE και του FBI για να ανταλλάξουν ιδέες με ισραηλινούς αστυνομικούς και στρατιώτες. Αντί να προστατεύουν τα πολιτικά δικαιώματα, τα προγράμματα αυτά θέτουν σε κίνδυνο τις ήδη περιθωριοποιημένες κοινότητες στο Ισραήλ / Παλαιστίνη και στις ΗΠΑ
Ως εβραϊκή οργάνωση, αισθανόμαστε μια ειδική υποχρέωση να καλέσουμε ειδικά τους οργανισμούς των κοινοτήτων μας που τρέχουν και χρηματοδοτούν αυτά τα προγράμματα.
Ελάτε μαζί μας ζητώντας από το ADL να σταματήσει να οδηγεί θανάσιμα προγράμματα ανταλλαγής.
Αυτά τα προγράμματα δεν αποτελούν τη βάση της αστυνομικής βίας ή κατοχής, αλλά είναι σαφώς κλάδους, υποστηρίζοντας και επιδεινώνοντας τις επικίνδυνες πολιτικές και των δύο κυβερνήσεων.
Πιστεύουμε σε έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν ασφάλεια και ελευθερία και απορρίπτουν την άποψη ότι η ασφάλεια ορισμένων κοινοτήτων απαιτεί την καταπίεση άλλων. Και πιστεύουμε ότι τα εβραϊκά θεσμικά όργανα που ισχυρίζονται ότι αγωνίζονται για τα πολιτικά δικαιώματα πρέπει να υποστηρίζουν τα δικαιώματα όλων.
Εάν συμφωνείτε, εγγραφείτε μαζί μας.