Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακη 10 Σεπτεμβριου 2017



10 Σεπτεμβρίου 2017
Ο τυφώνας Irma πλήττει την Κούβα

Ο τυφώνας Irma έφτασε και τις δυτικές επαρχίες της χώρας (Αβάνα, Αρτεμίσα, Μαγιαμπέκε), οι οποίες είχαν τεθεί ήδη σε κατάσταση συναγερμού, με ταχύτητα ανέμου σχεδόν 200 χιλιόμετρα και κύματα ύψους 6- 9 μέτρων. Το μετεωρολογικό φαινόμενο είναι έντονα αισθητό και στην πρωτεύουσα Αβάνα, ιδιαίτερα στην γνωστή παραλιακή λεωφόρο Μαλεκόν .
Πάνω από 1.000.000 πληθυσμός εκκενώθηκε , σύμφωνα με το μόνιμο σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών του Γενικού επιτελείου Πολιτικής Άμυνας και μετακινήθηκε σε σπίτια συγγενών ή καταφύγια σε ασφαλείς περιοχές.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ! ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ! ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!
Για τη χθεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη επιστρατεύτηκαν 4.000 αστυνομικοί. Σύμφωνα με μαρτυρίες δεκάδων ανθρώπων που συμμετείχαν, οι αστυνομικοί ήταν παρόντες και συνόδευαν το μπλοκ που ξεκίνησε από την Καμάρα σε όλη τη διαδρομή. Δεν έκαναν το ίδιο και με το μπλοκ της ΓΣΕΕ και όσων συμπορεύτηκαν μ' αυτήν, και αυτό δημιούργησε σε κάποιους την εντύπωση πως η αστυνομία ήταν ανύπαρκτη στην πορεία. Φυσικά κι αυτοί μιλάνε για τα ΜΑΤ στη ΔΕΘ και για τα κάγκελα κ.λπ κ.λπ.
Ο έξυπνος χειρισμός από την κυβέρνηση είναι ότι απέφυγε επιθέσεις κατά των διαδηλωτών, με εξαίρεση τα χημικά κατά το ντου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη ΔΕΘ. Μετά από την άθλια επίθεση στη ΛΑΕ πριν δύο μέρες στην Αθήνα, όταν μας έπνιξαν στα χημικά, έκριναν πως δεν συνέφερε πολιτικά να χτυπήσουν και στη Θεσσαλονίκη. Απλώς, δημιούργησαν κλίμα τρομοκράτησης με τις στρατιές των ένστολων χρυσαυγιτών που κουβάλησαν εκεί πάνω.
Και το δημοκρατικό αίτημα που προβάλλουμε σταθερά ως Αριστερά και ως λαϊκό κίνημα από το 1975, παραμένει:
Να διαλυθούν οι δολοφονικές συμμορίες των ΜΑΤ! Να πάψει η αστυνομία να παραβρίσκεται σε λαϊκές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις! Να καταργηθούν τα χημικά!
Όσοι παραμένουμε δημοκράτες (αριστεροί και όχι μόνο) επιμένουμε. Οι άλλοι -και κυρίως όσοι ανακάλυψαν τη χρησιμότητα ΜΑΤ και χημικών από το 2015 και μετά- ας ψαχτούν, ως προς τη δημοκρατικότητά τους.
Σχολιο.- Ωντος μας είχαν περικυκλώνει από παντού! Το ζήτημα όμως δεν είναι αυτό! Με σύγκριση με τις πορείες πριν μερικά χρόνια αυτή την πορεία δεν ήταν καν μέτρια όσο αφορά την συμμετοχή! Δυστυχος!!!!
Η κοινωνική και πολιτική πολυδιασπαση φάνηκε πεντακάθαρα χθες στην Θεσσαλονίκη! Η εικόνα όντως ήταν απογοητευτικη...!!!
Σχολιο.- Σύντροφε, ήμουν μπροστά στην πύλη, ένιωσα το απειλητικό στρίμωγμα από τους ματατζηδες. Αλλά, δεν ξέρω από που προήλθε η πληροφορία. ΔΕΝ πέσαν χημικά. Ναι, είδα για μια στιγμή κάτι σαν σκόνη, που θα μπορούσε να είναι χημικό , αλλά ίσως ένα, που ίσως ξέφυγε και που πάντως η όσφρηση μου και τα μάτια μου δεν επιβεβαιώνουν. Ούτε και των συντρόφων που είμασταν μαζί. Ήταν εμφανώς γραμμή μη επίθεσης ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση.
Τώρα βέβαια δεν ξέρω τι θα γινόταν αν όσοι πρόλαβαν να μπουν δεν έβγαιναν μόλις οι μπάτσοι επιχείρησαν το στρίμωγμα



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα έφυγε ο ήρωας κομμουνιστής Κώστας Κάππος (1937-2005), αφήνοντας, μεταξύ άλλων, γόνιμο έργο για την ερμηνεία του σοβιετικού συστήματος,πέρα από τις κομματικές ευκολίες και τις νομιναλιστικές απλουστεύσεις. `Εδειξε μεγαλειώδη αυταπάρνηση και κριτική συνέπεια στις κομμουνιστικές ιδέες μέχρι το τέλος της ζωής του, χωρίς στιγμή να διολισθήσει σε μικροαστικές ευκολίες του συρμού.

Του Νίκου Μπογιόπουλου
«Ονομάζεται Κώστας Κάππος, είναι 37 ετών πατέρας ενός ανήλικου αγοριού. Στις 25 Απριλίου 1968 το απόγευμα συνελήφθη. Κρατήθηκε στη Γενική Ασφάλεια ένα μήνα και μετά οδηγήθηκε στο Διόνυσο. Βασανίστηκε ένα μήνα εκεί και τον ξανάφεραν στην Ασφάλεια Αθηνών, από όπου οδηγήθηκε στη Λέρο. Καμία κατηγορία δεν απαγγέλθηκε εις βάρος του. Κανένας μάρτυρας δεν τον κατάγγειλε για τίποτα. Η δουλειά του ήταν λογιστής. Αρτιμελής, καλοφτιαγμένος, από τη φύση του.Το μόνο που δεν ήξερε ήταν η αντοχή του. Αυτή την δοκίμασε στον Διόνυσο και αργότερα στο Μπογιάτι. Όσοι τον ήξεραν πριν, είδαν ότι τόσο η φυσιογνωμία του, όσο και η διάπλαση του είχαν αλλοιωθεί. Τα βασανιστήρια είχαν αλλοιώσει τη διάπλαση και τη μορφή του. Δεκαέξι βασανιστές, εκτός από εκείνους που έδιναν μόνο ξύλο, όργωσαν κυριολεκτικά το κορμί του. Νοσηρές διάνοιες, σατανικοί εφευρέτες.
Τέσσερεις στο Διόνυσο, 12 στο Μπογιάτι. (…) 500 περίπου (οι) ώρες βασανιστηρίων, που συνολικά πέρασε σε μπουντρούμια, φυλακές, στα κρατητήρια και στις απομονώσεις (…)».
(Απόσπασμα από το βιβλίο «Η Επανάσταση που έρχεται»,
Επιλογή από άρθρα, κείμενα, συνεντεύξεις του Κώστα Κάππου,
εκδόσεις «Αλήθεια»).

«Oσο απάνθρωπα όμως κι αν βασάνισαν τους άλλους, η περίπτωση του Κώστα ήταν η μόνη απ’ όσες έχω υπόψη μου κατά την οποία επιχειρήθηκε χωρίς κανένα πρόσχημα η φυσική του εξόντωση: Μετά από μέρες ξύλο, με δεκάδες ανοιχτές πληγές σ΄ όλο του το σώμα να αιμορραγούν, τον έδεσαν μπρούμυτα πάνω στο κρεβάτι του κελιού με τα χέρια πίσω με χειροπέδες, στοίβαξαν πάνω του ένα σακί τσιμέντο και τον άφησαν να πεθάνει μόνος του μέσα στο κελί, αργά, από ασφυξία – ένας θάνατος παρόμοιος μ΄ αυτόν του Μεσαίωνα, όταν έβαζαν μια μεγάλη πέτρα πάνω στο στήθος του κρατούμενου και συνέχιζαν να τον ανακρίνουν μέχρι ν΄ αφήσει την τελευταία του πνοή με συνθλιμμένους τους πνεύμονες. (…) Ο Κώστας έμεινε ‘‘αγνοούμενος’’, ‘‘εξαφανισμένος’’, σχεδόν μέχρι την κατάρρευση του δικτατορικού καθεστώτος. Οι ουλές ψηλά στο μάγουλο του κάτω από τον αριστερό του κρόταφο, που φαίνονται ολοκάθαρα ακόμα και στις πιο πρόσφατες φωτογραφίες του τρεις δεκαετίες αργότερα, είναι από το Μπογιάτι. Το ίδιο άσκημες ήταν κι οι ουλές που δε φαίνονταν, κρυμμένες κάτω απ’ τα ρούχα του: Δύο μήνες μετά την απελευθέρωση μας, το Σεπτέμβριο του 1974, μετέφραζα ζωντανά μια συνέντευξη του για τα βασανιστήρια στη χούντα σ΄ ένα σκανδιναβικό κανάλι, όταν οι δημοσιογράφοι του ζήτησαν να γδυθεί. Το κορμί του ήταν σαν ανάγλυφος γεωφυσικός χάρτης: Λες κι είχαν αφαιρέσει με μαχαίρι κομμάτια σάρκας σε διάφορα σημεία»…
(Η περιγραφή είναι της Νάντιας Βαλαβάνη, συγκρατούμενη του
Κώστα Κάππου, για τα βασανιστήρια που υπέστη
στο Μπογιάτι από τους βασανιστές της χούντας).

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται αύριο από τον θάνατο του Κώστα Κάππου. Αυτού του μοναδικού ανθρώπου. Που όταν τον ρωτούσαν για τις αντιπάθειές του, αυτός απαντούσε: «Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ούτε τους βασανιστές μου». Ο Κάππος δεν εξαργύρωσε ποτέ τα σημάδια του. Ήταν κομμουνιστής. Κανονικός. Στα λόγια και στα έργα. Γι’ αυτό και ήταν ένας από εκείνους τους ξεχωριστούς που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή, μια ολόκληρη γενιά.
Σε ένα δημοσίευμα των «Νέων» (27-28 Οκτωβρίου 2000) ο αείμνηστος Γιάννης Διακογιάννης σημείωνε: «Οκτώ χρόνια από τότε που πήρε τη βουλευτική σύνταξη, δίνει χωρίς ποτέ να βαρυγκωμήσει, το μεγαλύτερο τμήμα της στη μακρινή Κούβα και στο ΚΚΕ . Και αν δεν είναι σήμερα ενταγμένος σε αυτό συνεχίζει να το ψηφίζει. Ο κ. Κάππος, τελικώς, αν δεν έδινε τα χρήματα του στη χώρα όπου αγωνίστηκε ο Τσε Γκεβάρα και στο Κομμουνιστικό Κόμμα, αλλά τα έπαιζε στο Χρηματιστήριο, αξιοποιώντας τις οικονομικές του γνώσεις, ίσως με τα 40.000.000 που πρόσφερε από το 1992 (200.000 δρχ. τον μήνα στην Αβάνα και άλλα τόσα στο ΚΚΕ) να ήταν σήμερα πλούσιος».
Στην ίδια εκείνη συνέντευξη είχε ρωτηθεί γιατί συνέχιζε να ενισχύει το ΚΚΕ παρότι δεν ήταν πια βουλευτής και κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος και είχε πάψει να είναι οργανωμένος σε αυτό μετά την αποχώρησή του και την διαφωνία του με την κυβέρνηση Τζανετάκη: «…με το ΚΚΕ δεν προσμένεις σε οφίτσια, τιμές και απολαβές. Ε, αυτό δεν είναι και λίγο! Μου αρέσει», απαντούσε…

Ο Κάππος δεν έγινε ποτέ πλούσιος με την έννοια των πολιτικών αντιπάλων του. Δεν το είχε ανάγκη: «… πέρα από τα χρήματα, υπάρχουν οικουμενικές αξίες, υπάρχουν ιδανικά. Οι αστοί ιδεολόγοι, βέβαια δεν καταλαβαίνουν από τέτοια γιατί η ιδεολογία τους χωρίς οικονομική στήριξη είναι ανύπαρκτη», έγραφε. Έζησε μαζί με την συντρόφισσά του την Πόπη και τα δυο τους παιδιά, τον Θανάση και την Φωτεινή, σε ένα μικρό τριάρι, στο Γκύζη. Εκεί πέθανε.
Ο Κάππος έζησε και πέθανε όπως έλεγε ο Γληνός: «Έχουμε μια ιδεολογία με την οποία ή για την οποία πεθαίνουμε», απαντούσε ο Κάππος όταν τον ρωτούσαν να σχολιάσει τις θεωρίες για το «τέλος των ιδεολογιών» («Ριζοσπάστης», 2005). Δεν υπήρξε μάχη για την υπεράσπιση των αρχών του, της κομμουνιστικής κοσμοθεωρίας για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία, δεν υπήρξε μικρός ή μεγάλος αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων που ο Κάππος δεν ήταν εκεί. «Χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν γίνονται», έλεγε ο Κάππος.
Ο Κάππος ήταν ένας άνθρωπος που δεν έπαψε μέχρι την τελευταία στιγμή να ψάχνει, να σκέφτεται, να αναζητά απαντήσεις: «… αν τα φαινόμενα ταυτίζονταν με την ουσία, δεν θα χρειαζόταν καμία επιστήμη», επαναλάμβανε μνημονεύοντας τον Μαρξ.
Δεν έχασε ποτέ την εμπιστοσύνη του στον άνθρωπο. «Δεν υπάρχει αναλλοίωτη ανθρώπινη φύση, έλεγε. Ο άνθρωπος μεταβάλλεται με την αλλαγή των κοινωνικών συνθηκών. Απέναντι στους κήρυκες του ατομικού συμφέροντος υπάρχουν οι άνθρωποι του πνεύματος, οι επαναστάτες, τα μαρξιστικά κόμματα που αγωνίζονται και θυσιάζονται για την ανθρώπινη απελευθέρωση» έγραφε λίγο πριν το θάνατό του («Ελευθεροτυπία», 2005).
Ο Κάππος ήταν άνθρωπος της δράσης και της σκέψης. Όταν στην Ελλάδα έδιναν και έπαιρναν τα ευρω-πανηγύρια, ο Κάππος εξηγούσε: «… η κατάσταση για τη χώρα μας θα χειροτερέψει μετά την ένταξη στην ΟΝΕ» («Νέα», 2000). «Η Αργεντινή δεν είναι μακριά», έγραφε στην ίδια εφημερίδα, ήδη από το 2002.

Ο Κάππος ήταν ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος. Εργάτης και διανοούμενος μαζί. Ήταν η ζωντανή διάψευση των θεωριών ότι η ένταξη ενός διανοούμενου στον οργανωμένο αγώνα, στον αγώνα του λαού, στον κομμουνιστικό αγώνα, οδηγεί στην «ισοπέδωση της προσωπικότητας». Η προσωπικότητά του Κάππου και οι ιδιαίτερες αρετές του αναδείχτηκαν μέσα στο συλλογικό αγώνα.
Ευγενικός και ταυτόχρονα απαιτητικός με τους συνεργάτες του. Μελετητής και ταυτόχρονα μαθητής σε κάθε του βήμα. Ακέραιος και συνεπής. Έντιμος Ήταν «κύριος» με κεφαλαίο «Κ». Όλα όσα ειπώθηκαν για τον Κώστα ήταν έτσι. Τίποτα παραπανίσιο. Τίποτα ψεύτικο. Γιατί ο Κάππος ήταν φτιαγμένος από εκείνη τη σπάνια στόφα που, όπως έλεγε ο Μαγιακόφσκι, φτιάχνονται οι «ανθρώπινοι άνθρωποι». Γιατί ο Κάππος ήταν Κομμουνιστής. Ήταν τύχη να τον έχεις σύντροφο. Ήταν τιμή να τον έχεις αντίπαλο.
Όσοι είχαμε την τύχη και την τιμή να τον γνωρίσουμε ποτέ δεν εξηγήσαμε πραγματικά εκείνο που πρόβαλε μπροστά μας ανεπιτήδευτο: Πως γινόταν σε κάποιον σαν αυτόν – ήταν ο Κάππος! – να μην κολλάει επάνω του ούτε ένας κόκκος έπαρσης;
Ο Κώστας Κάππος δεν έπαψε ούτε στιγμή να υπερασπίζεται τις ιδέες του για μια καλύτερη κοινωνία. Το έκανε με κάθε κόστος. Είτε στα κρατητήρια της χούντας, είτε ως βουλευτής του ΚΚΕ από το 1974 μέχρι το 1989, είτε κατόπιν ως μισθοσυντήρητος λογιστής που αρνιόταν να κρατάει τα λογιστικά μεγάλων εταιρειών που «εκμεταλλεύονταν εργάτες».
«Την τιμή δεν την χάνεις ό,τι κι αν πουν οι άλλοι. Την τιμή μόνος σου μπορείς να τη χάσεις, με τα καμώματά σου», συνήθιζε – μνημονεύοντας τον Ζαχαριάδη – να λέει στους φίλους του, χαμογελώντας με κείνο το δικό του χαμόγελο και κοιτώντας τους μέσα από τα χοντρά γυαλιά του. Και είχε ένα ατράνταχτο επιχείρημα για τον λόγο που τον υποχρέωνε να κρατά ψηλά τη σημαία της τιμής και του καθήκοντος: «Το όνομα ‘‘Κάππος’’ – έλεγε – γράφεται με δύο ‘‘Πι’’. Το πρώτο ανήκει σ΄ εμένα, το δεύτερο ανήκει στους άλλους…….»




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πέραν των 15.000 παιδιών που πουλήθηκαν από τη Φρειδερίκη έναντι 4.000 δολαρίων το κεφάλι, ποιά ήταν η τύχη των υπόλοιπων 20.000 περίπου παιδιών που αρπάχτηκαν στην πιο τρυφερή τους ηλικία (από 5-6 χρόνων μέχρι 16-17) και που μέχρι το 1968 ο αριθμός τους στις παιδουπόλεις έφτασε τα 36.562;"

Το «παιδομάζωμα», η Φρειδερίκη και το δουλεμπόριο της εθνικοφροσύνης
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

η άθλια αντικομμουνιστική καραμέλα περί «παιδομαζώματος», γεννημένη στα καταγώγια του μετεμφυλιακού κράτους, επανήλθε. Φρόντισε εφημερίδα των Αθηνών, η οποία με αφορμή την 29η Αυγούστου που είναι η ημερομηνία λήξης του Εμφυλίου πολέμου, έσπευσε να τροφοδοτήσει τους αναγνώστες της με βιβλίο αφιερωμένο «Στην τελική νίκη του Εθνικού στρατού, στο χρονολόγιο των μαχών και στο παιδομάζωμα».
Κατ’ αρχάς, όποιος επιθυμεί να έχει εικόνα της αλήθειας όσον αφορά το ζήτημα του λεγόμενου «παιδομαζώματος» δεν έχει παρά να προμηθευτεί δυο πραγματικά σπουδαία βιβλία. «Το παιδομάζωμα και ποιοι φοβούνται την αλήθεια» του Δημήτρη Σέρβου και την «Ιστορία (κωμικοτραγική) του νεοελληνικού κράτους» του Βασίλη Ραφαηλίδη.
Από εκεί και πέρα δεν έχουμε παρά να υπενθυμίσουμε στους τυφλοπόντικες της Ιστορίας τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως τη δεκαετία του ’90, δηλαδή 50 χρόνια μετά την άθλια αντικομμουνιστική προπαγάνδα περί «παιδομαζώματος». Αποκαλύψεις ότι το πραγματικό παιδομάζωμα διεπράχθη, αλλά από τους «αναμορφωτές του έθνους».
Μετεμφυλιακά καταγώγια
 
Ας δούμε, πριν, τι ισχυρίζονταν τα καταγώγια:
«Εκ των κομμουνιστικών θρανίων επέρασαν μέχρι σήμερον ουχί μόνον οι 28.000 αρπαγέντες Ελληνόπαιδες, αλλά και έτεροι …νεαροί συμμορίται, οίτινες εξεπαιδεύθησαν συστηματικώς εις τα κομμουνιστικά σχολεία, σύνολο δηλαδή 50.000 και άνω προσώπων, τα οποία ετράφησαν και τρέφονται και θα τρέφονται με το μαρξιστικόν γάλα και θα δέχονται το κομμουνιστικόν εμβόλιον»!!
Αυτό είναι απόσπασμα από το βιβλίο του «μεταμεληθέντα» – χαφιέ Γ. Χ. Μανούκα με τίτλο «Παιδομάζωμα» που εκδόθηκε το «χουντικό» έτος 1969,σύμφωνα με την οποία οι κομμουνιστές «έκλεβαν» κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου τα παιδιά της Ελλάδας και τα «φυλάκιζαν στο σιδηρούν παραπέτασμα» για να τα κάνουν «γενίτσαρους»…
Πρόκειται για δείγμα της προπαγάνδας του μετεμφυλιακού κράτους, που έστησαν στη χώρα οι Αγγλοαμερικάνοι, οι χίτες, το παλάτι και τα φερέφωνά τους του αστικού πολιτικού κόσμου.

Ομολογίες παλιανθρωπιάς
Όπως είπαμε, η υπόθεση του παιδομαζώματος επανήλθε στην επικαιρότητα τη δεκαετία του ‘90, αλλά με τη μορφή, πλέον, της ομολογίας.
Ήταν οι ίδιοι οι πάτρωνες των αποβρασμάτων που μετά την ήττα του ελληνικού λαού στον Εμφύλιο στιγμάτισαν τη ζωή αυτού του τόπου που τους έβγαλαν στη σέντρα.
Ανάμεσά τους μέχρι και οι «Νιου Γιορκ Τάιμς» ανακάλυψαν τον Απρίλη του 1996 ότι πράγματι υπήρξε στην Ελλάδα παιδομάζωμα, μόνο που αυτό ήταν το τερατώδες έργο εκείνων που κατηγορούσαν τους κομμουνιστές για πράγματα που οι ίδιοι έκαναν.
Το πραγματικό παιδομάζωμα γινόταν από τη Φρειδερίκη και τους «φιλέλληνες» Αμερικανούς «μπίσνεσμαν» σε συνεργασία με τους μηχανισμούς του αστικού ελληνικού κράτους και την «ευλογία» υψηλά ισταμένων της Εκκλησίας.
Γινόταν από τα όργανα της «βασιλομήτορος», που, αφού στη δίνη του Εμφυλίου άρπαζαν βρέφη και παιδιά, τα στοίβαζαν στα «αναμορφωτήρια» της εθνικοφροσύνης, αναμένοντας αγοραστές για να τα πουλήσουν!
Άλλωστε, μεταξύ των λόγων που αναφέρονταν στην ανάγκη απόσπασης των παιδιών από τις ρίζες τους ήταν η «μόλυνσή τους» από «κομμουνιστικά γονίδια»! Χώρος υποδοχής για την «αποστείρωση» των «συμμοριτόπληκτων» παιδιών αποτέλεσαν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του δυτικού πολιτισμού…
Εκεί, μέσω του υπερωκεανίου «Φρειδερίκη» και με την εποπτεία του Ελληνοαμερικανού Σ. Σπανός (θαμώνας του παλατιού και πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ τη δεκαετία του ’50), περίπου 15.000 «παιδιά – εμπορεύματα», παραδόθηκαν για υιοθεσία από τα «ευαγή» ιδρύματα, έναντι 4.000 δολαρίων το κεφάλι! Όσο για τους γονείς τους, όταν μετεμφυλιακά τα αναζητούσαν, εισέπρατταν την απάντηση ότι πέθαναν…

Απόφαση διάσωσης των Ελληνόπουλων
Την ίδια ώρα που οι έμποροι λευκής σάρκας επιδίδονταν στην …εφαρμογή των «αρχών» τους περί «Πατρίδος – Θρησκείας – Οικογένειας», κατηγορούσαν τους κομμουνιστές για «παιδομάζωμα»!
Πρόθεση των «δημίων κομμουνιστών» – σύμφωνα με το ασφαλίτικο έντυπο που προαναφέρθηκε – ήταν «να σαρώσουν μια γενεά Ελληνοπαίδων, να τη σύρουν εις το παραπέτασμα… να τη βομβαρδίσουν με «μαρξιστικάς βόμβας» διά να εξαληφθή η θρησκεία των, να διαστραφούν τα εθνικά των ιδανικά, να αχρηστευθή η μητρική των γλώσσα, να αντικατασταθούν αι ιστορικαί, πνευματικαί και ηθικαί παραδόσεις των, να εκλείψουν όλα τα φυλετικά και εθνικά γνωρίσματά των…».
Και το ερώτημα που έθετε το σκυλολόι του μοναρχοφασισμού ήταν εύληπτο:
«Ποιος διαβεβαιώνει ότι οι απαχθέντες Ελληνόπαιδες, οίτινες υπέστησαν τον πνευματικόν και ηθικόν θάνατον εκ της αγωγής και διδασκαλίας του κομμουνισμού… δε θα προβούν και εις τον φυσικόν θάνατον των γονέων των;»!
Έτσι η μη «αποκήρυξη του παιδομαζώματος» έφτασε να αποτελεί «έγκλημα» ισότιμο της μη «αποκήρυξης του κομμουνισμού», επισείοντας την ποινή του θανάτου από τα μετεμφυλιακά στρατοδικεία…
Αυτή ήταν η γκεμπελική αντίδραση της εθελόδουλης αστικής τάξης της Ελλάδας από τη στιγμή που η Προσωρινή Δημοκρατική Κυβέρνηση (ΠΔΚ) και ο ΔΣΕ αποφάσισαν να σώσουν τα παιδιά, προχωρώντας από το Μάρτη του 1948 (μετά τη θετική ανταπόκριση των σοσιαλιστικών χωρών) στη φυγάδευση των παιδιών που αποτελούσαν μαζικά θύματα των βομβαρδισμών με αμερικανικές βόμβες «Ναπάλμ», που εκτόξευε η «Βασιλική Αεροπορία» κατά του αγωνιζόμενου λαού.
Έσωσαν 28.000 παιδιά, που αποτελούσαν τα υποψήφια θύματα της πείνας και της αρρώστιας, λόγω του αποκλεισμού που επέβαλαν οι ιμπεριαλιστές στις ελεύθερες περιοχές της χώρας. Παιδιά υποψήφια  – εμπόρευμα στα παραρτήματα δουλεμπορίας της Φρειδερίκης, στη Μακρόνησο, στη Γυάρο, στη Λέρο και τις 50 περίπου «βασιλικές παιδουπόλεις»…

Άθλια προπαγάνδα
Όλοι οι μηχανισμοί του μετεμφυλιακού κράτους υπήρξαν αρωγοί της σχετικής προπαγάνδας. Σύμφωνα με αυτήν, τα παιδιά «αρπάχθηκαν», παρά τη θέληση τη δική τους και των γονιών τους, λιμοκτονούσαν στις σοσιαλιστικές χώρες, έπεφταν θύματα μαρτυρικής εκμετάλλευσης, υπέστησαν πλύση εγκεφάλου για να γίνουν «κομμουνιστές γενίτσαροι»… Εκδηλώθηκε δε και πλήθος ενεργειών για «διεθνή καταδίκη της γενοκτονίας»…
Από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας Σπυρίδωνα (αλλά και την Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής μέχρι τον πάπα!), που από άμβωνος τα Χριστούγεννα του ’49 κατακεραύνωνε τους «άπιστους» για το «έγκλημα, το οποίον έχει διαπραχθή εις βάρος της Ελλάδος, με δήμιους κράτη τινά του σιδηρού παραπετάσματος και μάρτυρας χιλιάδες αθώα παιδιά».
Από την Αμερικανική Πρεσβεία, που διατεινόταν ότι «η υπό των κομμουνιστοσυμμοριτών απαγωγή 28.000 Ελληνοπαίδων, αντιπροσωπεύει εν εκ των μεγαλύτερων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».
Από την Ακαδημία Αθηνών, που τελούσε «μετέχουσα της οδύνης και της αγανακτήσεως του ελληνικού λαού διά τη μισηράν αρπαγήν χιλιάδων Ελληνοπαίδων… και τη βίαιαν τούτων αποκόμισιν εις ξένας κομμουνιστικάς χώρας προς τον ανίερον σκοπόν της εκριζώσεως του τε εθνικού φρονήματος…»
Μέχρι, βεβαίως, από τη Φρειδερίκη που προσέφυγε στον ΟΗΕ (!) για να ζητήσει, διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Τσαλδάρη,στις 28/9/48, την επιστροφή των «χιλιάδων παιδιών απαχθέντων από τους γονείς των, (που) έχουν ήδη εκτοπισθεί υπό των ορδών αναρχικών… και… εξωθούμενα να μισήσουν τη χώρα των, ταύτα θα αποτελέσουν μια ημέρα ομάδα νέων γενιτσάρων»…
Η αλήθεια ήταν από τότε γνωστή
Η αλήθεια, φυσικά, ήταν διαφορετική. Ας σημειωθεί ότι η ΠΔΚ, μέσω του υπουργού Παιδείας, καθηγητή Ιατρικής Πέτρου Κόκκαλη, δήλωνε τη συμφωνία της για τη διεξαγωγή έρευνας εκ μέρους του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού για την κατάσταση των παιδιών στις Λαϊκές Δημοκρατίες, εφόσον η έρευνα αυτή γινόταν και στα στρατόπεδα της μοναρχοφασιστικής Ελλάδας (Γ. Ζωίδης). Η Φρειδερίκη βέβαια ποτέ δε δέχτηκε τέτοια έρευνα…
 
Ας δούμε, όμως, μερικά στοιχεία της …«κομμουνιστικής θηριωδίας»:
Από το σύνολο των 25.000 περίπου Ελληνόπουλων που κατέφυγαν στις σοσιαλιστικές χώρες, το 90% έπασχαν από πνευμονικές παθήσεις, βρογχικά, νευρικές παθήσεις, ψώρα, ρευματικά κλπ. Στις 30/1/52 και ενώ η μοναρχοφασιστική προπαγάνδα περί λιμοκτονίας των παιδιών στο «σιδηρούν παραπέτασμα» οργιάζει, η Κόλμπι, παρατηρήτρια του ΟΗΕ – μέλος της Διεθνούς Ενωσης για την Προστασία του Παιδιού, δηλώνει μετά από επίσκεψη στην Τσεχοσλοβακία: «Τα Ελληνόπουλα είναι τόσο λαμπρά από άποψη υγείας και γενικά δείχνουν τόσο ευτυχισμένα, ώστε θα ήταν ευτύχημα αν τα παιδιά σ’ όλον τον κόσμο είχαν τέτοια όψη».
Στις 22/8/49 ο Ρ. Γκασλοπέν, γενικός διευθυντής του Ερυθρού Σταυρού, γράφει στον Πέτρο Κόκκαλη για τα Ελληνόπουλα: «Οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολύ ικανοποιητικές».
Από το σύνολο των παιδιών, το 60% ήταν εντελώς αγράμματα, ενώ μόλις το 4% είχε μόρφωση πάνω από τη Γ’ τάξη. Με βάση τα στοιχεία του 1979 και έπειτα από 30 χρόνια πολιτικής προσφυγιάς, 786 παιδιά είχαν αποφοιτήσει ή φοιτούσαν σε Πανεπιστήμια και άλλα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (στοιχεία από το βιβλίο «Μείναμε Ελληνες», Θ. Μητσόπουλου).
Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά του «παιδομαζώματος» βρέθηκαν και πάλι στις ρίζες τους. Στους δικούς τους ανθρώπους, με την πατρίδα, τη γλώσσα, τον πολιτισμό και την παράδοση,  άσβεστα.

Ποια ήταν όμως η κατάσταση που επικρατούσε στα «αναμορφωτήρια» της Φρειδερίκης; Την περιγράφει ο Γιώργος Χατζάτογλου, ένα από’ τα παιδιά του παιδομαζώματος της Φρειδερίκης:
«(…) Το στρατόπεδο είχε φρουρά και ήταν περιφραγμένο με συρματόπλεγμα 4 μέτρα ύψος. Υπήρχαν παιδιά ηλικίας από 2 μέχρι 16 και 17 χρόνων, που έκλαιγαν γιατί είχαν με τη βία αποχωριστεί απ’ τους γονείς τους. Μέναμε σε τολ, που το καλοκαίρι οι λαμαρίνες τους καίγανε και το χειμώνα πάγωναν. Κοιμόμασταν σε σιδερένια κρεβάτια, σε τρεις σειρές και χωρισμένα κατά 25άδες. Με την άφιξή μας στο Καστρί, μας μοίρασαν στρατιωτικές φόρμες. Πρώτο μέλημά τους ήταν να μας στείλουν ιεροκήρυκα, να δημιουργήσουν κατηχητικά και στελέχη προσκόπων. Θυμάμαι ότι σε όλους τους τοίχους ήταν ζωγραφισμένη μια μορφή ενός αγριανθρώπου γενειοφόρου με μια χατζάρα στο στόμα, που έσταζε αίμα, να αρπάζει απ’ την αγκαλιά της μάνας το παιδί της. Επίσης, στους τοίχους υπήρχαν συνθήματα για το έθνος και τη βασίλισσα Φρειδερίκη. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα γίνονταν η διαπαιδαγώγηση και η νουθέτηση για τη «μάνα μας» τη Βασίλισσα. Νύχτα – μέρα αυτά διαρκώς μας έλεγαν (…)».
Πέραν των 15.000 παιδιών που πουλήθηκαν από τη Φρειδερίκη  έναντι 4.000 δολαρίων το κεφάλι, ποιά ήταν η τύχη των υπόλοιπων 20.000 περίπου παιδιών που αρπάχτηκαν στην πιο τρυφερή τους ηλικία (από 5-6 χρόνων μέχρι 16-17) και που μέχρι το 1968 ο αριθμός τους στις παιδουπόλεις έφτασε τα 36.562;
Αφού τα άρπαζαν για να τα «αναμορφώσουν» ώστε να «αποτελέσουν τους πυρήνας του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού», κατά τις ανακοινώσεις του Βασιλικού Ιδρύματος, τα στοίβαζαν στην εκμετάλλευση και την αμορφωσιά.
«Κανένα απ’ τα έγκλειστα παιδιά, όχι μόνο δεν πήγε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά δεν τέλειωσε καν τη δευτεροβάθμια. Ένας πολύ μικρός αριθμός κοριτσιών πήγε μέχρι 2η ή 3η τάξη του Γυμνασίου. Μόνο ελάχιστες εξαιρέσεις υπήρχαν και αυτές κάτω απ’ την προσωπική προσπάθεια και κόπο των ίδιων των παιδιών. Τα ήθελαν αμόρφωτα και ανίκανα ν’ αναπτύξουν την προσωπικότητά τους. Όσα κορίτσια δεν επέστρεψαν στα χωριά τους κι αργότερα εγκαταστάθηκαν στις μεγαλουπόλεις, μετατράπηκαν σε φτηνή εργατική δύναμη στα μεγάλα υφαντουργεία και καπνεργοστάσια (Ρετσίνα, Καρέλα, Σφαέλου, Λαναρά, Παπαστράτου, Κεράνη, κλπ.).
Την ίδια στιγμή, αυτά τα “ιδρύματα” αποτελούσαν μια άκρως κερδοφόρα επιχείρηση, όπου τα παιδιά χρησίμευαν ως τζάμπα εργάτες. Σύμφωνα με τον απολογισμό δράσης για τη δεκαετία 1947 – 1957, τα κέρδη του ιδρύματος “Βασιλική Πρόνοια Βορείου Ελλάδος” απ’ την εκμετάλλευση της υποχρεωτικής εργασίας των κοριτσιών των παιδουπόλεων ανέρχονταν σε πολλά εκατομμύρια δραχμές (…)ι μόνο σ’ ένα χρόνο το Βασιλικό Ιδρυμα της Φλώρινας – με τιμές 1949 – είχε κέρδη 1.005.000 δραχμές! Τα κέρδη αυτά προέρχονταν απ’ την πώληση 170.608 φορεμάτων, 90.936 πήχεων υφάσματος. Στα 22 ταπητουργεία – κιλιμοποιεία, όπου πάλι κορίτσια απ’ το παιδομάζωμα της Φρειδερίκης εργάζονταν χωρίς αμοιβή, κατασκευάστηκαν χιλιάδες χαλιά, που πουλήθηκαν στην εσωτερική αγορά και στο εξωτερικό. Το 1968 (!), τα ταπητουργεία της Φρειδερίκης έφθαναν τα …65» (Ριζοσπάστης, 1/3/2009) .
***
    Η αποστολή παιδιών στις Λαϊκές Δημοκρατίες ξεκίνησε στις 10 Απρίλη του 1948 με πρωτοβουλία των ίδιων των αγωνιστών του ΔΣΕ υλοποιήθηκε με τη φροντίδα της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης της Ελεύθερης Ελλάδας σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των Λαϊκών Δημοκρατιών και αφορούσε συνολικά 28.000 παιδιά.
Αποτέλεσε μέτρο αναγκαίο για να σωθούν τα παιδιά από τους βομβαρδισμούς του μοναρχοφασιστικού στρατού και την πείνα. Οι οικογένειές τους ήταν κυνηγημένες από τους μοναρχοφασίστες ή δολοφονημένες ή στις φυλακές και τις εξορίες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει φροντίδα για τα παιδιά ή να συγκεντρώνονται από το μοναρχοφασιστικό καθεστώς και να μεταφέρονται στα ιδρύματα-γκέτο της Φρειδερίκης που είχε εξαπολύσει το πραγματικό παιδομάζωμα
Η αποστολή παιδιών στις Λαϊκές Δημοκρατίες έσωσε τη ζωή τους. Τα παιδιά αυτά διαπαιδαγωγήθηκαν, μορφώθηκαν και γλίτωσαν τις συνέπειες της εξαφάνισης από τη δράση της Φρειδερίκης.
Αντίθετα,  από τα παιδιά του πραγματικού παιδομαζώματος, το ένα μέρος τους υπήρξε θύμα «αναμόρφωσης», βαναυσότητας και εκμετάλλευσης, το άλλος μέρος τους (με τον συντριπτικό τους αριθμό να μην το γνωρίζει ακόμα!) υπήρξε θύμα αρπαγής και αγοραπωλησίας. Όσοι ανακάλυψαν την αλήθεια την δεκαετία του ‘90, ανακάλυψαν – για πρώτη, ίσως, φορά – και την Ελλάδα!
Το λιγότερο που υποχρεούνταν προς αυτούς τους χιλιάδες ανθρώπους το σημερινό κράτος – το οποίο υπηρετούν τα θρασίμια που αναμηρυκάζουν την ασφαλίτικη μετεμφυλιακή προπαγάνδα – θα ήταν να ρίξει άπλετο φως στην απίστευτη αυτή υπόθεση της κλοπής και της μεταφοράς των παιδιών στις ΗΠΑ, να ανοίξει τα αρχεία των παράνομων υιοθεσιών από τα κολαστήρια της Φρειδερίκης, ώστε να μπορέσουν – όσα από τα θύματα της «εθνικοφροσύνης» θα το κατάφερναν – να ξαναενώσουν το νήμα της ζωής τους. Το κράτος των αστών και των σμπίρων τους, αν και έχουν περάσει 20 χρόνια από την αποκάλυψη, δεν το έπραξε ποτέ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Εισαγγελέας Περιμένη σήμερα 9/9/2017 στης 20:00 μαζί με Αρχυφιλακες και τον Διευθυντή της φυλακής πήγε στην Ά πτέρυγα του Κορυδαλλού και προσπάθησαν να κλείσουν το προαύλιο για να σπάσει τη κινητοποίηση. Οι κρατούμενοι απαντησαν όπως έπρεπε και η Εισαγγελέας αποχώρησε ενό απείλησε με πειθαρχικά και μεταγωγές τους κρατούμενος που διεκδικούν τα αυτονόητα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσιπρας στη ΔΕΘ «θα πεσουν πολλα κεφαλια στις Λερναιες Σπετσες»
Σχολιο.-  μεγάλη Λέρνα
Σχολιο.- Θα πιάσουμε το Μινώταυρο από την αχίλειο πτέρνα.
Σχολιο.- Και σαν άλλος Λυκούργος είναι αποφασισμένος να φυλάει Θερμοπύλες μέχρι τέλους ...
Σχολιο.- τα βάζει με κείνον τον κόπρο τον Αυγέα και  κλείνει τ'αυτιά του στις σειρήνες των βομβαρδισμών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντέμπορα Σαντάνα
Χαιρετισμούς και αλληλεγγύη από το Πουέρτο Ρίκο. Τον περασμένο χρόνο μοιράστηκα μαζί σας το πώς η χώρα μου, ένα έθνος της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, είναι αποικία των Ηνωμένων Πολιτειών από την εισβολή του 1898.
Περιέγραψα τις διάφορες φάσεις της εκμετάλλευσης που οδήγησαν σε μία οικονομική κρίση δεκαετίας η οποία επιβαρύνεται με ένα παράνομο δημόσιο χρέος που είναι αδύνατο να αποπληρωθεί. Κατά τη διάρκεια του Resistance Festival 2016 η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε ένα νόμο για τη δημιουργία ενός Συμβουλίου Φορολογικού Ελέγχου, το οποίο θα ενεργούσε ως μη εκλεγμένος άμεσος κυβερνήτης στο Πουέρτο Ρίκο, εγκρίνοντας ή απορρίπτοντας προϋπολογισμούς και αγνοώντας τους τοπικούς νόμους που παρεμποδίζουν την αποστολή τους: να επιβάλουν τη λιτότητα στον λαό και τις δημόσιες υπηρεσίες, να ιδιωτικοποιήσουν τους εθνικούς πόρους και να εξασφαλίσουν την αποπληρωμή του χρέους στους δανειστές, ιδίως στα αρπακτικά της Γουόλ Στριτ που έχουν αγοράσει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους.
Από πέρσι το Συμβούλιο Φορολογικού Ελέγχου – αποκαλούμενο στα ισπανικά ως «Χούντα Φορολογικού Ελέγχου», αλλά στο Πουέρτο Ρίκο απλώς ονομάζεται «Η Χούντα» – έχει θεσμοθετήσει πολιτικές οι οποίες θα είχαν νόημα μόνο εάν δεν προσπαθούσαν να «σώσουν» το Πουέρτο Ρίκο, αλλά να διαλύσουν τη χώρα μας. Αύξησαν τη μηνιαία πληρωμή που θα πρέπει να καταβάλει το Πουέρτο Ρίκο για τα έξοδά τους από 2 σε 5 εκατομμύρια δολάρια, απέρριψαν τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης και ζήτησαν περισσότερες περικοπές στις υπηρεσίες, στις δουλειές και στις συντάξεις. Ανακήρυξαν το Πουέρτο Ρίκο ως μία ειδική «περιοχή (αποικία) χρεωκοπίας» και τώρα ένας Αμερικανός δικαστής πτώχευσης από τη Νέα Υόρκη ετοιμάζεται να αποφασίσει τι υπηρεσίες μπορεί να παρέχει το Πουέρτο Ρίκο, τι πρέπει να πουλάμε, και ποιους δανειστές πρέπει να αποπληρώσουμε πρώτους. Την ίδια στιγμή οι λακέδες της τοπικής κυβέρνησης πέρασαν νέους νόμους που ποινικοποιούν τη διαφωνία και τις διαμαρτυρίες και το αμερικανικό σύστημα φυλακών επέλεξε μια νεαρή διαδηλώτρια – μία φοιτήτρια ονόματι Νίνα Ντροθ – ως δοκιμαστική περίπτωση για δαιμονοποίηση από τα μίντια και κακομεταχείριση στις φυλακές, ενώ περιμένει την καταδίκη της για τις υποτιθέμενες πράξεις της κατά τη διάρκεια της μαζικής πορείας της Πρωτομαγιάς στο Πουέρτο Ρίκο.
Θέλω επίσης να σας αναφέρω μερικά καλά νέα: πέρσι πολλοί από εσάς συμμετείχατε σε μια σειρά από κινητοποιήσεις για την υποστήριξη της απελευθέρωσης από τις φυλακές των ΗΠΑ του Όσκαρ Λόπεζ Ριβέρα, ο οποίος τότε είχε φυλακιστεί για 35 χρόνια, αγωνιζόμενος για την ανεξαρτησία του Πουέρτο Ρίκο. Μόλις δύο μέρες πριν φύγει από τον Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος Ομπάμα υπέγραψε τελικά τα έγγραφα για την απελευθέρωσή του. Ο Όσκαρ επέστρεψε στην πατρίδα και από τις 17 Μαΐου είναι και σωματικά όσο ελεύθερος ήταν πάντα πνευματικά. Ευχαριστώ πολύ για την αλληλεγγύη την οποία όλοι εσείς εκφράσατε κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς εκστρατείας!
Υπάρχουν, φυσικά, πολλά περισσότερα να ειπωθούν για την ιστορία καταπίεσης και αντίστασης του Πουέρτο Ρίκο.
http://www.resistancefestival.gr/deborah-santana-dilosi/




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΡΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΕΚΛΑΤΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΕΛ.ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ,ΕΝΟΧΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΔΟΝΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ,ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ,ΛΙΜΑΝΙ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΠΗΡΕ,ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΗΡΕ,ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΣ ΠΗΡΕ.ΕΣΥ ΌΜΩΣ;  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΕΛΠΙΔΑ ΖΗΤΗΣΕΣ, ΤΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΗΡΕΣ;;;;;;;ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟΥΣ,ΑΝΑΤΡΕΨΕ ΤΟΥΣ,ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ, ΘΥΜΙΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ..ΕΠΑΜ ΤΩΡΑ!ΒΑΡΚΙΖΑ ΤΕΛΟΣ.-



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
 21:45 | 09 Σεπ. 2017
Ολοκληρώθηκαν οι πορείες των εργατικών συνδικάτων με αφορμή την 82η Διεθνή 'Εκθεση Θεσσαλονίκης.
Με σύνθημα "Η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη", των καρεκλοκενταυρων εργατοπατερων της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΞΘ και ΕΔΟΘ ξεκίνησαν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας γύρω στις 6 το απόγευμα, στο 'Αγαλμα του Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία.
Ξεχωριστή συγκέντρωση, με αφετηρία την Πλατεία Αριστοτέλους, πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ και δυνάμεις που πρόσκεινται σε αυτό, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Στην Αγίας Σοφίας συγκεντρώθηκε το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), παρουσία και του επικεφαλής της, Παναγιώτη Λαφαζάνη και ξεκίνησε πορεία με τη συμμετοχή και μελών της ΟΚΔΕ και συνδικαλιστών του χώρου.
Στην Καμάρα έγινε η συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Συνδικάτων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και μελών των επιτροπών αγώνα κατά του χρυσού. Ακολούθησε πορεία, που κατέληξε στη ΧΑΝΘ.
Στα προβλήματα και τις ανάγκες της εργατικής τάξης, «των λαϊκών οικογενειών, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και της νεολαίας» αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Στολτίδης, κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας ΠΑΜΕ. "Είμαστε η τάξη που παράγει τα πάντα, χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά" είπε χαρακτηριστικά ο κ.Στολτίδης και πρόσθεσε ότι το ταξικό κίνημα μπορεί να αντισταθεί και να δυναμώσει και άλλο. "Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σους χώρους δουλειάς. Το ταξικό κίνημα μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει δυνατό και ρωμαλέο. Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα στους χώρους εργασίας σε κάθε κλάδο", κατέληξε. Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ υπήρξε και ένα δρώμενο, με ανθρώπους που παρίσταναν τον Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί με εκπροσώπους της ΕΕ και του ΣΕΒ, να πετούν ψίχουλα "από το πλουσιοπάροχο γεύμα τους" σε εργάτες, που ακολουθούσαν πεζή με φόρμες εργασίας και προστατευτκά κράνη.
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επισήμανε από την πλευρά του ότι "ο λαός διαμαρτύρεται με το σημερινό συλλαλητήριο ελπίδας, ανατροπής και νέας προοπτικής. Η ΛΑΕ είναι δύναμη ενωτική, θέλει να δημιουργηθεί μεγάλο μέτωπο όλων των ριζοσπαστικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, γιατί αυτό μπορεί να φέρει πιο γρήγορα το ποθούμενο αποτέλεσμα, μια Ελλάδα ελεύθερη, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, χωρίς μνημόνια και λιτότητα".
Ενταση χωρίς επεισόδια στη νότια πύλη της ΔΕΘ
'Ενταση σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ στη Νότια Πύλη του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου της ΔΕΘ, κοντά στο "Ι.Βελλίδης", όπου πριν από λίγο ξεκίνησε η τελετή εγκαινίων της 82ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, παρουσία του πρωθυπουργού. Το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Συνδικάτων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα και δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σήκωσαν τα στόρια ασφαλείας που κλείνουν την πύλη και έφτασαν μέχρι τα μηχανήματα ακύρωσης εισιτηρίων, όπου βρίσκονταν παραταγμένες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν μετά από πέντε λεπτά, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η χώρα είναι γνωστή για την απόλυτη ετοιμότητά της για φυσικές καταστροφές», δήλωσε ο καθηγητής του αμερικανικού πανεπιστημίου William LeoGrande στη Herald. «Η Κούβα έχει τελειοποιήσει την τέχνη της ετοιμότητας των τυφώνων κινητοποιώντας τις τοπικές γειτονικές οργανώσεις και τον στρατό για να εκκενώσουν όχι μόνο τους κατοίκους στην πορεία των συνεχιζόμενων καταιγίδων, αλλά και τα κατοικίδια ζώα τους και τα πιο αξιόλογα κτήματά τους»
Το σύστημα προστασίας των πολιτών σε περίπτωση μεγάλων φυσικών καταστροφών, στη Κούβα, δεν εξαντλείται σε εκκλήσεις από τα ΜΜΕ. Φυσικά, ήδη από την Τρίτη, το Εθνικό Τμήμα Πολιτικής Άμυνας της Κούβας ξεκίνησε την «ενημερωτική φάση των επιχειρήσεων» στις 11 επαρχίες που θα βρισκόταν στο κέντρο της επίθεσης του τυφώνα.
Από εκεί και πέρα όμως αρχίζουν οι διαφορές σε σχέση με τις ΗΠΑ και τα άλλα κράτη της περιοχής.
Στην Αβάνα λειτουργεί Συντονιστικό όργανο που συμμετέχουν εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας, των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Εσωτερικών. Η Πολιτική Άμυνα, η οποία διοικείται από τον στρατηγό Ramon Pardo , έχει την ευθύνη για να μετακινήσει όλους τους ανθρώπους και τα ζώα από περιοχές χαμηλού υψομέτρου, να μεταφέρει τις προμήθειες τροφίμων σε υψηλότερα εδάφη και να κατανείμει τρόφιμα σε όλους τους κατοίκους πριν χτυπήσει η καταιγίδα.
Η κυβέρνηση παίρνει τους ανθρώπους έξω από τις περιοχές, πριν οι περιοχές τους πλημμυρίσουν, χρησιμοποιώντας φορτηγά και λεωφορεία που παρέχονται από το κράτος.
Κάθε κυβερνητικό κτίριο λειτουργεί ως καταφύγιο με τροφή και στελεχωμένο με ιατρικό προσωπικό.
Στη Κούβα, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, λειτουργεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό και τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών καθώς και εκπαίδευσης για την προστασία από καταστροφές.
Όπως τονίζει και η Marguerite Jimenez, επιτετραμμένης της Κούβας στον οργανισμό για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αμερική, «η στρατηγική απόκρισης της Κούβας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε όλοι να επιβιώσουν και ότι βασικός στόχος είναι να προστατεύει τους ανθρώπους όλων των κοινωνικοοικονομικών τάξεων, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Είναι βασική μας μέριμνα οι φτωχοί άνθρωποι να μην επηρεάζονται δυσανάλογα, από τις επικίνδυνες καταιγίδες» .
Και τον πιο καθοριστικό ρόλο σε αυτό το σχέδιο και την υλοποίηση του δεν παίζουν ούτε τα ΜΜΕ, ούτε η Πολιτική Άμυνα, ούτε ο κρατικός μηχανισμός ή ο στρατός. Αλλά η πρωτοβουλία και η ταχεία κινητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων μέσω των «Λαϊκών επιτροπών για την Άμυνα της Επανάστασης», οι οποίες υπάρχουν στην Κούβα από τα μέσα της δεκαετίας του 60.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Η τραγικότητα της ΛΑ.Ε. Από την επαγγελία της Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης στην αυτοκατάργηση;
Με αφορμή την ''Ημερίδα της ΛΑΕ για την παγκόσμια μέρα του μετανάστη''
(Κείμενο που γράφηκε σε αρχική μορφή στις 20-10-2016 για την ανάλογου περιεχομένου ψευτοαντιϊμπεριαλιστική διαδήλωση εκείνης της ημέρας)

Οξύμωρο σχήμα αποτελεί, να επιθυμεί ένας φορέας να εκφράσει προνομιακά τα λαϊκά στρώματα και μάλιστα με τη φιλοδοξία εξόδου απ΄το σύστημα που γεννά την κρίση και ταυτόχρονα να οργανώνει πολιτικές πρωτοβουλίες, όπως η διαδήλωση της 20-10-2016, αλλά και η παρεμφερής εκδήλωση στη Νομική στις 17-12-2016, που αμιγώς (βλ. σχετικές ανακοινώσεις της ΛΑΕ) εσωκλείουν την απολογητική των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων μέσα από:

1. Την παρασιώπηση της εμβληματικής για τα αμερικανοσιωνιστικά συμφέροντα επέμβασης στη Συρία, που σοβεί ήδη απ΄το 2011 και αποσκοπεί στην κατάλυση του στοιχείου Ανεξαρτησίας στην περιοχή και στη συντριβή του μετώπου αντίστασης (Συρία-Ιράν-Χεσμπολάχ). Πρωταγωνιστικά γκανγκστερικός σ΄αυτό το εγχείρημα ήταν και παραμένει ο ρόλος της Τουρκίας, που ζητά τα σχετικά ανταλλάγματα στην υποϊμπεριαλιστική κατανομή ισχύος. Εξ ου και η σχέση ανταγωνισμού-εταιρισμού της με το Ισραήλ, όπως και η σταθερά εκδιπλούμενη αναθεωρητική στρατηγική της έναντι του Ελληνισμού . Ιδιαίτερα η καλλιέργεια αγωνιστικής απάντησης του λαού σ΄αυτές τις προκλήσεις- στον τουρκικό επεκτατισμό προπάντων, στον Αμερικανοτουρκικό και Αμερικανοισραηλινό άξονα και στην γεωστρατηγική τομή τους- πώς είναι δυνατόν να μη θεωρείται πρώτιστο αντικείμενο εκδηλώσεων που επιγράφονται τύποις ως ''αντιϊμπεριαλιστικές''; Αν δεν υπερασπίσουμε τη Συρία, αν δεν απαιτήσουμε κατ΄ελάχιστο την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με τη χώρα μας, πώς θα βρούμε το δίκιο μας στα εθνικά μας ζητήματα σαν ηθική δύναμη της περιοχής; Πώς θα ξεσκεπάσουμε και θα αντιταχθούμε στο νέο ραγιαδισμό που σχεδιάζεται απ΄τους Αμερικανούς με κυρίαρχη σηματοδοτούσα πλευρά του -και για τις άμεσες πολιτικές εξελίξεις- την ελάφρυνση του χρέους έναντι απτής εκχώρησης εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων;

2. Την αγνόηση των θέσεων του Παλαιστινιακού απελευθερωτικού κινήματος και ιδιαίτερα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, που υπογράμμισε εξαρχής την υποδαύλιση των ''Αραβικών ανοίξεων''με κριτήριο την έξωθεν εισαγωγή της ''δημοκρατίας'' και των ''ανθρωπίνων δικαιωμάτων''. Εισαγωγή, με τελικό στόχο να μετατεθεί το ζητούμενο από την αναίρεση και ήττα της ναζιστικής Ισραηλινής κατοχής, στην ''ευαισθησία''να πρστατευθεί ''η μόνη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή''. Μέγα τμήμα της ''Ευρωπαϊκής Αριστεράς'' έχει προ πολλού ενσωματωθεί σ΄αυτή την προτεραιότητα, διαμέσου του μυθοπλαστικού τρίπτυχου ''αντιεθνικισμός- αντιρατσισμός-αντιφασισμός''. Εννοώντας ως φασισμό τις μορφές αναπαλαίωσής του και όχι τους μηχανισμούς της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης,, που προάγουν και εμβαθύνουν αυτές, καθώς κατατείνουν σε δυνάμει μοντέλλο πλανητικής δικτατορίας. Η ''παγκόσμια διακυβέρνηση'' αποτελεί το πλαίσιο συναίνεσης και μόνιμης συμπόρευσης του φιλελευθερισμού με τη ΝΑΤΟϊκή ''αριστερά''. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα απ΄αυτή τη γραμμή κυρίως, όπως και το τέως ''ΠΑΣΟΚ''στην ύστερη φάση του, υιοθέτησε το κοσμοείδωλο της ΕΕ σαν υποκατάστατο της αυτοτελούς εθνικής αμυντικής στρατηγικής, καθώς και ως υπέρτερο κάθε είδους εθνικής-δημοκρατικής νομιμοποίησης, με αναπόφευκτο, τον βέβαιο εντός της ΕΕ ορίζοντα των μνημονίων. Η ΛΑΕ επιθυμεί ή όχι να χειραφετηθεί απ΄αυτή την παράδοση; Αν ναι πώς θα το επιτύχει χωρίς την προβολή ενός συνολικά εναλλακτικού σχεδίου, που θα προτάσσει την κεντρικότητα της Εθνικής Ανεξαρτησίας και την άρθρωσή της οικονομικά,θεσμικά, πολιτισμικά; Οι περιστασιακές τοποθετήσεις επ΄αυτών δεν στοιχειοθετούν πολιτικό σχέδιο. Συνιστούν συνδικαλιστικές φωνασκίες, άσφαιρες. Αν δεν το πράξει, όπως καθαρά διαφαίνεται με τις ιεραρχήσεις που σκιαγραφούν οι σχετικές παραπάνω εκδηλώσεις , τι πολιτικό μέλλον μπορεί να έχει εκτός του να αποτελέσει μελλοντική εφεδρεία επιβίωσης της σαπισμένης ''Αριστεράς της ανανέωσης'', που έδωσε βάθος νομιμοποίησης στην αποικιοποίηση της χώρας;

3. Την εξομοίωση θύτη και αμυνόμενου. Του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που απειλεί την αυτεξουσιότητα μη επιθυμητών εθνών-κρατών(ο μέγιστος ρατσισμός) και της Ρωσίας που την προασπίζεται και συνδράμει στην άμυνα της νόμιμης κυβέρνησης της Συρίας κατόπιν αιτήματος της τελευταίας.Η γραμμή των ''ιμπεριαλισμών'' αφηρημένα που επικεντρώνει όχι στη νίκη της εθνικοαπελευθερωτικής αντίστασης, αλλά θέτει σε προτεραιότητα την φροντίδα των θυμάτων των πολέμων ατομικά, ταυτίζεται με τη λογική των αργυρώνητων ΜΚΟ και των θιασωτών της παγκόσμιας διακυβέρνησης.Οι τροτσκίζονες οπαδοί της λεγόμενης ''αντιλιτότητας'', που συνέταξαν τα καλέσματα της ΛΑΕ για τις εν λόγω εκδηλώσεις, επιδιώκουν ουσιαστικά να αφήσουν άθικτη την πολεμική διέξοδο της καπιταλιστικής κρίσης; προκειμένου να δικαιώσουν τον Ευρωπαιοκεντρισμό τους.: Να διευρυνθεί το πεδίο της ιμπεριαλιστικής ληστείας στην περιφέρεια ώστε να στοιχειοθετηθούν όροι κοινωνικού συμβολαίου στο κέντρο.Τα ξόρκια κατά των πολέμων γενικώς κι όχι κατά των συγκεκριμένων επεμβάσεων συναντούν τον ολιγοεθνικό εθνικισμό του ιμπεριαλισμού εντοπίζοντας την''αντιεθνικιστική πάλη''στη στοχοποίηση του δικαίωματος της νόμιμης άμυνας χωρών που δέχονται επίθεση. Μη διεκδικώντας τη νίκη αυτών των χωρών η όποια ''Αριστερά''νομιμοποιεί τη ρευστοποίηση του Διεθνούς Δικαίου, μέσα απ΄την επίκληση της ξένης επέμβασης για την επίλυση εσωτερικών διαφορών. Μη μιλώντας για το σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής και το πώς θα αποκρουστεί παύει να είναι Αριστερά.Αυτό έχει μείζονα σημασία ιδιαίτερα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την επαπειλούμενη κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας που προωθούν πεισμόνως οι Αγγλοαμερικάνοι. Γιατί η ΛΑΕ δεν θέτει σε άμεση προτεραιότητα την απόκρουση του νεοΑνανικού σχεδίου με κεντρικές πρωτοβουλίες λαϊκών κινητοποιήσεων, ενώ το ΚΚΕ, όπως και φορείς του Δημοκρατικού Πατριωτισμού ρητά τις επιδιώκουν; Γιατί η Επιτροπή ''Ελλάδα-Κύπρος'', που συγκροτήθηκε στην πλειονότητά της από μέλη της ΛΑΕ, ενώ μάζεψε υπογραφές, έκανε ανοικτή εκδήλωση και προλόγισε με ακρίβεια τα σημερινά τεκταινόμενα (από 3-3-16), αφέθηκε πλήρως ακάλυπτη απ΄την ηγεσία; Προφανώς επειδή το ζήτημα δεν χρήζει αναφοράς(!!!) σαν ''δύσκολο'',αφού πρέπει, αφενός να αποκηρυχθεί αναδρομικά η χείριστη διχοτομική ''λύση'' της διζωνικής-δικοινοτικής, αφετέρου δε να προταχθεί το αδιαπραγμάτευτο της νομικοπολιτικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκτιμά η ηγεσία ότι το.... ''συριζικό κεκτημένο'' της μειοδοτικής ευρωατλαντικής γραμμής στα εθνικά ζητήματα οφείλει να καθοδηγήσει ξανά το ''αντιμνημονιακό εκλογικό μέτωπο'', ως ασφαλής συνταγή νέων ...προοδευτικών θριάμβων; Γιατί ποτέ αυτά τα μείζονα ζητήματα δεν έχουν αποτελέσει κριτήρια πολιτικής εμπιστοσύνης και συμμαχιών; Οι μπίζνες που τάζει η μεγαλοαστική κοσμοπολίτικη ελίτ (από την επαύριο ήδη του μεγαλει'ωδους Όχι του 2004 στο σχέδιο Ανάν) σαν αντιστάθμισμα της κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, στοιχειοθετούν ή όχι και ζήτημα ταξικής αντίθεσης στο αντεθνικό πραξικόπημα που τεκταίνεται; Η συνηγορία της ΕΕ, υπό το πρόσχημα στήριξης των διακοινοτικών συνομιλιών, σε ''λύση''που συστατικά αποδέχεται(αφετηριακό πλαίσιο Αναστασιάδη-Έρογλου) την Τουρκική θέση περί ''εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας'' και η συναφής πενταμερής που επίκειται δεν αποτελούν κατεξοχήν αφορμές πυροδότησης μιας αντιστασιακής- αντικατοχικής έγερσης σε πανεθνική βάση; Αποτελεί ή όχι ρατσισμό κατά του Ελληνισμού η νομιμοποίηση των τετελεσμένων της Τουρκικής εισβολής-κατοχής-εθνοκάθαρσης- εποικισμού του 1974; Η ''φιλία των λαών'' μπορεί να χτιστεί υπεράνω, με τη λήθη αυτού του ζόφου; Συνιστά άραγε ...διεθνιστικό προηγούμενο η αποσιώπηση κι ο εξωραϊσμός της σωβινιστικής βαρβαρότητας της Άγκυρας;

4. Την υιοθέτηση του κατά Σόρος συνθήματος ''όλοι είναι καλοδεχούμενοι''.Άκριτα, με παράκαμψη του γεγονότος, ότι το κύριο κύμα των πρσφύγων φεύγει απ΄τη Συρία μετά την παρέμβαση των Ρωσικών δυνάμεων και την ανατροπή των συσχετισμών υπέρ της νόμιμης κυβέρνησης. Δυστυχείς πράγματι είναι οι πρόσφυγες, όμως πρακτικά, σ΄ένα σημαντικό τμήμα τους, έχουν πάρει πολιτική θέση υπέρ της ξένης επέμβασης στην πατρίδα τους,, υπέρ των ιμπεριαλιστών εισβολέων. Γι αυτό ασυγκράτητος ο ομιλητής-μέλος της ΛΑΕ(!)- στη συγκέντρωση της 20-10 καταδίκαζε τους ρώσικους και συριακούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι για την απελευθέρωσή του, που φυσικά απευχόταν, όπως ορίζουν τα ευρωατλαντικά επιτελεία που επείγονταν για εκεχειρία για να αναστηλώσουν τον καταρρακωμένο ISIS. Μπορεί να υπάρξει πολιτική αλληλεγγύη με αυτή τη μερίδα των προσφύγων ;Όταν μάλιστα η νεοοθωμανική στρατηγική προτάσσει ρητά, ήδη από το 1987 την κατάληψη της Ελλάδας δια μέσου αυτών των ροών, πώς μια αξιόπιστη γραμμή αντιπαράθεσης στην κυβέρνηση δεν θέτει καν ζήτημα παγώματος της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για το Άσυλο; Αλλά και γενικότερα η αντιπολιτευτική στάση που επικεντρώνει στην πλειοδοσία των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας, δεν στοιχειοθετεί απόλυτη συναίνεση στην πολιτική της ελεύθερης διακίνησης εργατικού δυναμικού, φτηνού, ανέστιου, χωρίς δικαιώματα, που σύμφωνα με τις εκθέσεις ΕΕ και ΔΝΤ υπολλείπεται σε σχέση με την απελευθέρωση των αγορών Κεφαλαίου και εμπορευμάτων; Ο αυτονόητος ανθρωπισμός που ήδη έχει αποτυπωθεί απ΄το λαό μας,χωρίς την ανάγκη κηνσόρων-ρατσιστομετρών και ΜΚΟ, μπορεί να υποκαταστήσει την σχεδιασμένη μεταναστευτική πολιτική, για μια χώρα που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ ύφεσης και ανεργίας; Οι Μαρξ-Ένγκελς που πρότειναν στην εποχή τους σε ανάλογους μετανάστες να κάνουν επανάσταση στη χώρα τους ήσαν ...ρατσιστές; Η ΕΣΣΔ που δεν δεχόταν οικονομικούς μετανάστες ήταν ...ξενοφοβική; Ο πραγματικός διεθνισμός σημαίνει υιοθέτηση ενός ανακαινισμένου αμερικάνικου ονείρου ατομικίστικου , ή πυροδότηση του αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος στην περιφέρεια;

Από τα παραπάνω κι όχι μόνο, είναι πρόδηλο ότι η ΛΑΕ πρέπει ν΄αποφασίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θ΄αφήσει. Είναι επίσης προφανές,ότι μέχρι να το κάνει, λευκές επιταγές δεν μπορούν να παρασχεθούν. Ισορροπία και πολύ περισσότερο σύνθεση με τον εθνομηδενισμό δεν μπορεί να υπάρξει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα 11/9 -7μμ συγκέντρωση Αλληλεγγύης ''Βιθυνίας και Φιλαδελφείας'' στη Νίκαια, στο σπίτι συμπολιτών μας που απειλούνται με έξωση από την ''eurobank''.

Εδώ και 4 χρόνια το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, Αντιστέκεται σθεναρά ανακόπτωντας πανελαδικά ''όλους τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας'' που επιχειρούν οι κυβερνήσεις των υποτακτικών της τρόικας και των τραπεζιτών.
Σήμερα υπερασπιζόμαστε το σπίτι μιας οικογένειας στη γειτονιά μας που απειλείται με έξωση και κινδυνεύει να πεταχτεί στο δρόμο.

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/9 ΣΤΙΣ 7μμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ''ΒΙΘΥΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ'' ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

Οι αντιλαικές και κοινωνιοκτόνες μνημονιακές πολιτικές φτωχοποίησης των πολιτών, σε συνδυασμό με την αρπακτική πολιτική των τραπεζών που διασώζονται από το 2009 με χρήματα της φοροληστείας του λαού, συντελούν και εντείνουν την επίθεση στο δικαίωμα της στέγης.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



οι ΗΠΑ εμποδιζουν τον Συριακο στρατο που εδιωξε την ISIS, να προσεγγισει το Ντειρ Εζορ (οι ΗΠΑ νομιζουν οτι ολος ο πλανητης ειναι προτεκτορατο τους)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 10 Σεπτέμβρη έκλεισαν "δώδεκα" χρόνια από το θάνατο του Κώστα Κάππου, σε ηλικία 68 ετών. Ο Κ. Κάππος με τη συνολική του στάση ζωής διαμόρφωσε στην πράξη μια εξαιρετική κομμουνιστική φυσιογνωμία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
Το ράσο στον αγώνα για την πατρίδα
H Εκκλησία έπαιξε το δικό της ρόλο στις μεγάλες στιγμές του ελληνικού γένους και του λαού μας. Θα πρέπει, όμως, εξαρχής ν' αναφέρουμε ότι διαφορετικός ήταν ο ρόλος της ηγεσίας της, η πλειοψηφία της οποίας ζούσε μακριά από το λαό και, πολλές φορές, δρούσε εναντίον του, από κείνον των απλών κληρικών, που ζούσαν μαζί με το λαό και, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, πάλευαν μαζί του.
Η ελληνική ιστορία - από την Εθνική Παλιγγενεσία και εντεύθεν - έχει να επιδείξει πολλά, θετικά και αρνητικά παραδείγματα, ιερωμένων. Είναι γνωστές οι ηρωικές μορφές του Γρηγορίου Δικαίου (Παπαφλέσσα),του Αθανασίου Διάκου,του επισκόπου Σαλώνων Ησαϊα,του καλόγηρου Σαμουήλ,που αγωνίστηκαν στην Επανάσταση του 1821 και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.
Στη διάρκεια της Εθνικής Αντίστασης φάνηκε καθαρά η διαφοροποίηση της προσφοράς ανάμεσα στον ανώτερο και κατώτερο κλήρο. Φάνηκε η απουσία - και, εν πολλοίς, η προδοσία - της πλειοψηφίας της ηγεσίας της Εκκλησίας από τον αγώνα κατά των κατακτητών και από την άλλη η μεγάλη συμμετοχή και προσφορά του λαϊκού κλήρου. Μόνο λίγοι, φωτισμένοι, επίσκοποι συντάχθηκαν με τους απλούς κληρικούς και τον ελληνικό λαό και, ανταποκρινόμενοι στο εθνεγερτικό κάλεσμα του ΕΑΜ, μετέτρεψαν τους άμβωνες των εκκλησιών σε επάλξεις του αγώνα, πήραν το όπλο στο χέρι να πολεμήσουν τον κατακτητή, έδωσαν τα πάντα για την πατρίδα.
Απόντες από τον αγώνα
Ο ανώτερος κλήρος, λοιπόν, στην πλειοψηφία του, έμεινε ασυγκίνητος από το δράμα του σκλαβωμένου ελληνικού λαού, ενώ πολλοί εκ των ιεραρχών πέρασαν με το μέρος των κατακτητών, δίνοντας "γην και ύδωρ".
Εγραφε, χαρακτηριστικά, σε άρθρο του στην εφημερίδα "Ελεύθερη Ελλάδα", ο ΕΑΜίτης Μητροπολίτης Κοζάνης Ιωακείμ: "Η ιεραρχία ηκολούθησε το παράδειγμα των στρατιωτικών, των πλειόνων πολιτικών και των αστικών τάξεων. Και αφήκεν την τιμήν της ηγεσίας εις τον λαόν και εις τους εκλεκτούς εκ των ηγέτιδων τάξεων. Εις εποχήν μεταστοιχειώσεως των πάντων εστέρησεν τους απολογητάς και υποστηρικτάς της του μεγαλυτέρου επιχειρήματος διά την χρησιμότητά της κοινωνικήν και εθνικήν. Και διήγειρε εναντίον της τα ζωτικότερα στοιχεία του έθνους. Διότι όχι μόνον δεν ηγωνίσθη συντεταγμένη ως Εκκλησία, ως Ιεραρχία, ως ανώτερος κλήρος με τα θύματά του, με τους μάρτυρες και ήρωές της. Ας έπιπτον εις τον αγώνα και μερικοί, δε θα χαλούσε ο κόσμος, έπεσαν τόσα άλλα εκλεκτά τέκνα της φυλής. Αλλά και επολέμησε τον απελευθερωτικό αγώνα. Και εις την πάλην μεταξύ πατριωτών και προδοτών εθόλωσε τα νερά και την όρασιν του λαού. Μερικοί δε Αρχιερείς περιερχόμενοι τους ιερούς ναούς της πρωτευούσης και ιερουργούντες, επέσειον τους κεραυνούς του Ουρανού κατά του ΕΑΜ και ΕΛΑΣ και των άλλων οργανώσεων του Αγώνος... "
Πράγματι, οι περισσότεροι Ιεράρχες στάθηκαν απέναντι κι όχι στο πλάι του λαού, σ' εκείνες τις δύσκολες στιγμές. Μητροπολίτες, όπως ο Ιωαννίνων Σπυρίδων Βλάχος,Σερρών Κωνσταντίνος,Καστοριάς Νικηφόρος,Φθιώτιδας Αμβρόσιος,Κασσανδρείας Ειρηναίος κι άλλοι, συνεργάζονταν με τους κατακτητές και καλούσαν το λαό να πειθαρχήσει σ' αυτούς, διακρινόμενοι ταυτόχρονα και για τα αντιΕΑΜικά, αντικομμουνιστικά κηρύγματά τους.
Υπήρξαν, όμως, και λαμπρές εξαιρέσεις. Οπως οι Μητροπολίτες Κοζάνης και Σερβίων Ιωακείμ και Ηλείας Αντώνιος που οργανώθηκαν στο ΕΑΜ και εξελέγησαν Εθνοσύμβουλοι. Αλλά και άλλοι, όπως οι Μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας Ειρηναίος,Χίου Ιωακείμ Στρουμπής,Χαλκίδας Γρηγόριος,Αττικής Ιάκωβος,Βόλου Ιωακείμ,Δρυινουπόλεως και Κονίτσης Δημήτριος,ο δεσπότης Λάρισας και Ελασσόνας Καλλίνικος,ο επίσκοπος Μήθυμνας Διονύσιος,που βοήθησαν με πολλούς και διάφορους τρόπους τον αγώνα.
Η συμβολή της Παγκληρικής
Οπως έχουμε προαναφέρει, σε αντίθεση με τον ανώτερο, ο κατώτερος κλήρος πήρε μαζικά και δυναμικά μέρος στην Αντίσταση και πρόσφερε μεγάλες θυσίες. Απλοί κληρικοί εντάχθηκαν στο ΕΑΜ, πολέμησαν και πολλοί έπεσαν για την πατρίδα.
Η δημιουργία της Παγκληρικής Ενωσης Ελλάδας - ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου των συλλόγων κληρικών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδας - συνέβαλε στη συσπείρωση του κατώτερου κλήρου στον αγώνα της Εθνικής Αντίστασης. Στις αποφάσεις της β Ολομέλειας της Παγκληρικής τονίζεται: "Ο κλήρος θεωρεί τον εθνικό αγώνα του Λαού σαν δικό του αγώνα, γιατί γίνεται ενάντια στον αντίχριστο φασισμό. Για την καλύτερη συμβολή του κλήρου στον αγώνα επιβάλλεται η σύντομη και σφιχτή οργάνωση του κλήρου της Ελλάδος στους συλλόγους κληρικών και στην Παγκληρική. Επιβάλλεται μορφωμένοι ιδία κληρικοί να πλαισιώσουν τον Λαϊκό Στρατό του ΕΛΑΣ, για να καθαγιάσουν και δώσουν τον πνευματικό μαχητικό χαρακτήρα στον αντιφασιστικό αγώνα του Λαού. Η συνεργασία του οργανωμένου κλήρου με όλες τις αδελφές απελευθερωτικές οργανώσεις πρέπει να είναι στενή και αποδοτική για τον αγώνα... ".
Το αίμα τους για την πατρίδα
Πρώτοι βγήκαν στον αγώνα κληρικοί της Ρούμελης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αρη Βελουχιώτη,ο οποίος, εκτός των άλλων πολλών ικανοτήτων, είχε και το χάρισμα να επικοινωνεί και να πείθει τους ιερωμένους για το δίκιο του αγώνα. Ανάμεσα σ' αυτούς τους πρώτους, οι παπάδες Κώστας Τζεβελέκης (Παπακουμπούρας) από την Κολοκυθιά, Νίκος Αυγερόπουλος από την Ανατολή, Λάιος Δροσογιάννης από τη Δάφνη, Παπαριστείδης από τη Στρώμη, Δημήτρης Χολέβας (Παπαφλέσσας) από την Τσιούκα, ο αρχιμανδρίτης Γερμανός Δημάκης (Ανυπόμονος).Κι ύστερα πολλές εκατοντάδες άλλοι κληρικοί στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία, στην Ηπειρο, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, σ' όλη την κατεχόμενη Ελλάδα, γυρίζουν πόλεις και χωριά εμψυχώνοντας το λαό, πολεμώντας στα βουνά.
Και πάρα πολλοί δίνουν και τη ζωή τους. Σε σχέση με το συνολικό αριθμό των κληρικών ο φόρος αίματος είναι υπερβολικός. Πάνω από 140 αρχιμανδρίτες, παπάδες, διάκονοι, ηγούμενοι, καλόγεροι, καλόγριες, σκοτώθηκαν από τους κατακτητές. Το πρώτο θύμα, ήδη από τις 4 Ιούνη 1941, ο αρχιμανδρίτης Φώτιος Θεοδοσάκης από το Σκαλάνι Ηρακλείου Κρήτης. Ηρωικός ο θάνατος του αρχιμανδρίτη Κοζάνης Ιωακείμ Λιούλια,που βασανίστηκε άγρια πριν εκτελεστεί στις 6 Ιούνη 1943. Ηρωικός και περήφανος ο θάνατος και του παπά Δημήτρη Κουτσούμπα,ΕΑΜίτη και καθοδηγητή της οργάνωσης "Εθνική Αλληλεγγύη" στο Δομοκό, που συνελήφθη μετά από προδοσία την ώρα της λειτουργίας μαζί με το γιο του Κώστα, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν, τον Απρίλη του 1944 στο Χρισσό της Αμφισσας. Οι εκτελέσεις συνεχίστηκαν μέχρι λίγο πριν την απελευθέρωση και τα τελευταία θύματα ήσαν οι παπάδες Δημήτριος Τομαράς από τον Χορτιάτη, Χρήστος Παπαδόπουλος από την Καβάλα και Χρήστος Σιάνος από τη Φλώρινα. Αλλά και μετά την απελευθέρωση, στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου πολλοί κληρικοί δολοφονήθηκαν και εκτελέστηκαν από τους συμμορίτες - ταγματασφαλίτες και το μετεμφυλιακό τρομοκρατικό κράτος.
(σ. σ. Τα στοιχεία έχουν παρθεί από το βιβλίο του Μήτσου Κάιλα "Ο λαϊκός κλήρος στην Αντίσταση").




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η Πυροσβεστική των ΗΠΑ προειδοποιεί για τους κινδύνους από τα βακτήρια των υπονόμων μετά τις πλημμύρες
 Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017, 01:15
Οι κάτοικοι του Χιούστον που θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους μετά τον κυκλώνα Χάρβεϊ θα πρέπει να φορούν μάσκες προστασίας για την αναπνοή ώστε να προφυλαχθούν από τα βακτήρια τα οποία προέρχονται από τους υπονόμους της πόλης και να προσέχουν για αλιγάτορες και φίδια, προειδοποίησε σήμερα ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Την ίδια ώρα περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι στις ακτές του Τέξας είτε δεν έχουν νερό είτε πρέπει να βράζουν το νερό προτού το καταναλώσουν, επισήμανε από την πλευρά του αξιωματούχος της αρχής προστασίας του περιβάλλοντος του Τέξας. Αυτό συμβαίνει σε τμήματα του Χιούστον, όπου τα λιμνάζοντα νερά δεν έχουν υποχωρήσει δύο εβδομάδες αφότου η καταιγίδα σάρωσε την πόλη.
Ο αρχηγός της πυροσβεστικής της πόλης, Σάμουελ Πένα, που παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου, σημείωσε ότι οι κάτοικοι θα πρέπει να φοράνε μάσκες προστασίας και να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κάνουν εμβόλιο για τέτανο καθώς το σύστημα υπονόμων του Χιούστον πλημμύρισε και υπερχείλισε.
Στις περιοχές όπου οι δρόμοι έχουν στεγνώσει, τα βακτήρια από τους υπονόμους μπορούν να γίνουν αερομεταφερόμενα, ένας κίνδυνος όταν κανείς αναπνέει.
«Πρόκειται για μια επικίνδυνη ζώνη» τόνισε ο Πένα.
Έκρουσε παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να συναντήσει κανείς αλιγάτορες, φίδια ή τρωκτικά εντός των κατοικιών που πλημμύρισαν.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεξικό: Τουλάχιστον 90 οι νεκροί από τον σεισμό
Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017, 10:22
Ανεβαίνει ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε το Μεξικό την Πέμπτη το βράδυ. Οι νεκροί έχουν φτάσει συνολικά τουλάχιστον τους 90, μετά την ανακοίνωση των αρχών της Οαχάκα ότι 71 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το σεισμό μόνο σε αυτή την πολιτεία.
«Είναι 71 νεκροί. Μόνο στην Οαχάκα», είπε ο Χεσούς Γκονζάλεζ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Τσιάπας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ ακόμα τέσσερις θάνατοι έχουν επιβεβαιωθεί στην πολιτεία Ταμπάσκο.
Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται, την ώρα που πολλοί από τους πολίτες φοβούνται να γυρίσουν στα σπίτια τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το χρήμα που εισρέει στον ANT1 από τη Cia, φορολογείται ή είναι μαύρα δολάρια;
Αυτοί πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έχουν διπλό μισθό και μάλιστα από μυστική υπηρεσία!
- Μισθοδοσία από την αμερικάνικη πρεσβεία ή απευθείας από Λάνγκλεϋ (Cia), έχει το δημοσιογραφικό επιτελείο του ANT1;
- Μετά το αντικομουνιστικό παραλήρημα Κοτζιά... να κι ο ANT1 με παλιό βίντεο της Cia για τη ΛΔ Κορέας! ΕΣΗΕΑ η προστάτιδα της δημοσιογραφικής πορνείας!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μισθοδοσία από την αμερικάνικη πρεσβεία ή απευθείας από Λάνγκλεϋ (Cia), έχει το δημοσιογραφικό επιτελείο του ANT1;
Το βίντεο του 2014 (πηγή: Θυμάστε το κοριτσάκι της Χίλαρυ από την Πιονγιάνγκ;), που χρησιμοποίησε και μετά ζήτησε συγνώμη ο Ευαγγελάτος... μας σερβίρισε σε διατεταγμένη υπηρεσία o ANT1!
Όταν ο κάθε ηλίθιος -ας πούμε ηλίθιος- δεν ζητάει έστω μια συγνώμη κι όταν η ΕΣΗΕΑ σιωπά κι ουσιαστικά έχει ενεργό ρόλο στη δημοσιογραφική πορνεία, πως να πιστέψεις ότι δεν είναι μισθοδοτούμενοι από τη Cia;
Αυτοί πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έχουν διπλό μισθό και μάλιστα από μυστική υπηρεσία!