Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Σαββατο 9 Σεπτεμβριου 2017



Είναι τα στρατόπεδα… αμερικάνικα…
ΣΕΠ 9, 2017

Οι ΗΠΑ αντιστοιχούν στο 5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Οι φυλακισμένοι τους αντιστοιχούν στο 25% (!!!) του παγκόσμιου πληθυσμού φυλακισμένων. Στις αμερικάνικες φυλακές – πραγματικά στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, κρατούνται σήμερα μισό εκατομμύριο περισσότεροι άνθρωποι απ’ ότι στην Κίνα, της οποίας ο πληθυσμός είναι πενταπλάσιος των ΗΠΑ.[1]
Κατά δήλωση της Σάλι Γιέϊτς, της αμερικανίδας αναπληρώτριας γενικής εισαγγελέα, από τη δεκαετία του ’80, ενώ ο πληθυσμός της χώρας αυξήθηκε κατά 30% ο αντίστοιχος στις φυλακές έχει αυξηθεί κατά 800%.
Στις φυλακές των ΗΠΑ (πολιτειακές, ομοσπονδιακές, ιδιωτικές) σήμερα, κρατούνται πάνω από 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι.[2] Βάσει των ίδιων στατιστικών, 2,7 εκατομμύρια παιδιά έχουν τον ένα γονιό τους στις φυλακές. Ο εγκλεισμός, συν τω χρόνω, όλο και περισσότερων αμερικανών στις φυλακές έχει αναχθεί σε μια εξόχως επικερδή δραστηριότητα – βιομηχανία για την αμερικάνικη (καπιταλιστική) οικονομία. Στην οποία αποτυπώνεται αγρίως η καταναγκαστική εργασία των κρατουμένων, φαινόμενο που τείνει να γενικευτεί. Εργασία που, στην καλύτερη των περιπτώσεων, αμείβεται με 1,25 δολάρια την ώρα, δηλαδή μόλις δέκα (10) δολάρια το 8ωρο!
Οι φυλακές – στρατόπεδα τείνουν να ιδιωτικοποιούνται. Ενώ δέκα χρόνια πριν υπήρχαν μόνο πέντε (5) ιδιωτικές φυλακές με περίπου 2.000 κρατούμενους, σήμερα έχουν φτάσει τις εκατό (100) με 62.000 έγκλειστους. Στο τέλος της δεκαετίας, ο αριθμός κρατουμένων στις ιδιωτικές φυλακές θα φτάσει τους 360.000. Στον τομέα ήδη δραστηριοποιούνται 18 εταιρείες σε 27 αμερικανικές πολιτείες. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εμπορική δραστηριότητα στο σύμπλεγμα σωφρονισμού των ΗΠΑ. Για παράδειγμα, η ομοσπονδιακή υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνείων πληρώνει στη CCA[3] 90 δολάρια την ημέρα για κάθε κρατούμενο στις ιδιωτικές φυλακές.[4]
Σε πάνω από 37 πολιτείες έχει νομιμοποιηθεί η χρήση της εργατικής δύναμης των κρατουμένων από εταιρείες, με αποτέλεσμα πολλές να εγκαθιστούν τις παραγωγικές δραστηριότητές τους εντός των φυλακών. Σύμφωνα με την έρευνα της Palaez, στη σχετική λίστα περιλαμβάνεται η αφρόκρεμα των αμερικανικών εταιρειών: ΙΒΜ, Boeing, Motorola, Microsoft, Dell, Compaq, Intel, Texas Instruments και πολλές άλλες.
Στρατόπεδα συγκέντρωσης – φυλακές. Η νέα μορφή δουλείας που επιβάλλεται στις ΗΠΑ μέσω των φυλακών-κάτεργων καταναγκαστικής εργασίας.

[1] Αποκαλυπτική έρευνα που υπογράφει η Περουβιανή δημοσιογράφος Vicky Palaez, ρεπόρτερ ερευνήτρια της ισπανόφωνης εφημερίδας της Νέας Υόρκης El Diario La Presna
[2] Σύμφωνα με το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό Κέντρο Έρευνας για την Παγκοσμιοποίηση (Centre for Research on Globalization, CRG), που εδρεύει στο Μόντρεαλ του Καναδά.
[3] Μεγάλη εταιρία ιδιωτικών φυλακών. Μαζί με την Wackenhut –ο γνωστός πολυεθνικός όμιλος υπηρεσιών ασφαλείας–, ελέγχουν το 75% της «αγοράς».
[4] Στοιχεία του πρακτορείου Bloomberg.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαο Τσε Τουνγκ
Πέθανε σαν σήμερα, στις 9 Σεπτεμβρίου 1976, έχοντας καθοδηγήσει τη δεύτερη -μετά την Οκτωβριανή- μεγάλη Επανάσταση του 20ού αιώνα. Ο Μάο Τσε-τούνγκ υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές μορφές που ανέδειξε το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα, ενώ η συνεισφορά του στην ανανέωση και την ανάπτυξη της μαρξιστικής θεωρίας υπήρξε καταλυτική.
Γιος μικρογαιοκτήμονα, γεννημένος στις 26 Δεκεμβρίου 1893, θα σπουδάσει δάσκαλος και θα συμμετάσχει το 1921 στην ίδρυση του Κ.Κ. Κίνας. Μετά την αποτυχία των εργατικών εξεγέρσεων στα μεγάλα αστικά κέντρα, στα 1926-27, θα προσανατολιστεί στην ανάπτυξη επαναστατικού κινήματος στην ύπαιθρο, όπου ζούσε η τεράστια πλειονότητα του κινεζικού λαού, και θα προσαρμόσει στις συνθήκες της κινεζικής πραγματικότητας τις θεωρητικές κατακτήσεις του λενινισμού και την εμπειρία της Οκτωβριανής Επανάστασης σχετικά με την εργατοαγροτική συμμαχία και την ηγεμονία της εργατικής τάξης στο πλαίσιό της.
Η Μεγάλη Πορεία των χρόνων 1934-35, κατά την οποία ο επαναστατικός στρατός θα διασωθεί μετακινούμενος σε περιοχές όπου είχε δυνατότητα ανάπτυξης, θα αναδείξει τον Μάο αναμφισβήτητο ηγέτη του κόμματος, ενώ η συμμαχία με τις δυνάμεις της αντίδρασης, του Τάνγκ Κάι-σεκ, για την αντιμετώπιση των ιαπώνων κατακτητών, θα αποτελέσει το ερέθισμα για εμβάθυνση στη μελέτη και περαιτέρω ανάπτυξη της μαρξιστικής θεωρίας των αντιθέσεων. Ο Μάο συνειδητοποιεί και βασίζει την πολιτική του στη διάκριση της βασικής αντίθεσης (εργασίας – κεφαλαίου) από την κύρια αντίθεση της εκάστοτε συγκυρίας (τότε, η αντίθεση κινέζικου λαού και ιαπωνικού ιμπεριαλισμού), αλλά και στην αναγνώριση της σημασίας των «δευτερευουσών» αντιθέσεων κ.λπ.
Παρά την αντίθετη άποψη των Σοβιετικών, αμέσως μετά την αποχώρηση των ιαπώνων κατακτητών το 1945, ο επαναστατικός πόλεμος θα συνεχιστεί και πάλι κατά του αστικού καθεστώτος και το 1949 η Κίνα θα ανακηρυχθεί Λαϊκή Δημοκρατία, ενώ η εξουσία του Τσανγκ Κάι-σεκ θα περιοριστεί στο νησί της Φορμόζας (Ταιβάν).
Αντιμέτωπος με τα προβλήματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, ο Μάο θα αντιληφθεί τις ανεπάρκειες και τους κινδύνους του σοβιετικού μοντέλου, ο γραφειοκρατικός και συγκεντρωτικός χαρακτήρας του οποίου θα αποτελέσει αντικείμενο κριτικής στο περίφημο έργο του «Πάνω στα προβλήματα οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ του Ι.Β. Στάλιν», με το οποίο θα ανοίξει μέτωπο κατά του οικονομισμού. Κατά τον Μάο, δεν είναι η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων που θα μετασχηματίσει τις παραγωγικές σχέσεις, όπως διατείνεται, ήδη από τον καιρό της Β΄ Διεθνούς, ο παραδοσιακός μαρξισμός. Αντίθετα, είναι ο μετασχηματισμός των παραγωγικών σχέσεων σε σοσιαλιστική και κομμουνιστική κατεύθυνση που θα επιτρέψει την ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, προσαρμοσμένων στους όρους αυτού του μετασχηματισμού.
Η αποτυχία του «Μεγάλου Άλματος προς τα εμπρός», που επιχειρήθηκε με στόχο την επιτάχυνση της βιομηχανικής ανάπτυξης της Κίνας, στα τέλη της δεκαετίας του ’50, θα ενισχύσει την πεποίθηση αυτή, ενώ ισχυρή θα εμφανιστεί και η εσωκομματική αντιπολίτευση, η οποία, με κύριους εκπροσώπους τον Λιου Σιάο-σι και τον Τενγκ Χσιάο-πινγκ, προκρίνει τον συγκεντρωτισμό και την «αποτελεσματικότητα» της γραφειοκρατικής διαχείρισης με στόχο την ταχύρρυθμη ανάπτυξη.
Τον ίδιο καιρό επέρχεται και η ρήξη των σχέσεων με το ΚΚΣΕ, καθώς το κινεζικό Κ.Κ. απορρίπτει τόσο την πολιτική της «ειρηνικής συνύπαρξης»,. που προωθούν οι Σοβιετικοί στις σχέσεις με την ιμπεριαλιστική Δύση, όσο και τη στρατηγική του «ειρηνικού δρόμου για τον σοσιαλισμό», την οποία υιοθετούν μια σειρά Κ.Κ. δυτικών χωρών.
Η όξυνση των αντιθέσεων μέσα στο Κ.Κ. Κίνας και στην κινεζική κοινωνία οδηγεί το 1966 στην έκρηξη της Μεγάλης Προλεταριακής Πολιτιστικής Επανάστασης (ΜΠΠΕ), επικεφαλής της οποίας τίθεται ο ίδιος ο Μάο. Πρόκειται για ένα τεράστιας έκτασης και ιστορικής σημασίας εγχείρημα, που επιδιώκει να αντιμετωπίσει «την αστική τάξη που βρίσκεται μέσα στο κομμουνιστικό κόμμα και το προλεταριακό κράτος», θέτοντας ένα καίριο ζήτημα:
Όσο υπάρχει και αναπαράγεται η διάκριση διανοητικής και χειρωνακτικής εργασίας, η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των ειδικών της διαχείρισης, που διαμορφώνουν συνείδηση ιδιαίτερου κοινωνικού στρώματος και τελικά συγκροτούνται σε νέα αστική τάξη.
Σε μια περίοδο διεθνούς επαναστατικής έκρηξης και ανάπτυξης κινημάτων αμφισβήτησης σε Δύση και Ανατολή και κυρίως στις χώρες του λεγόμενου «Τρίτου Κόσμου», οι ιδέες που αναφέρονται με τον όρο «μαοϊσμός» δεν ενέπνευσαν μόνο το «μαρξιστικό-λενινιστικό ρεύμα» και μαρξιστές θεωρητικούς, όπως ο Αλτουσέρ, ο Πουλαντζάς, ο Μπετελέμ, ο Σαμίρ Αμίν, ο Σουίζι, η Ροσάντα, ο Μάγκρι κ.ά., αλλά και κινήματα που διεκδίκησαν ένοπλα την εξουσία, σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής και αργότερα της Λατινικής Αμερικής.
Υποδέχτηκε όμως και τον Νίξον, έφτασε τον αντισοβιετισμό στα άκρα, τροφοδότησε  αντιιμπεριαλιστικά αντάρτικα,  διατύπωσε και τη θεωρία των 3 κόσμων.
Παρά τις ακρότητες και τον έκδηλο «παιδισμό» της, η ΜΠΠΕ αποτέλεσε μια από τις μεγάλες στιγμές στην ιστορία του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος, καθώς έθεσε έμπρακτα το ζήτημα των όρων της κομμουνιστικής προοπτικής. Η υποχώρηση και η τελική ήττα της, που ολοκληρώθηκε μετά τον θάνατο του Μάο, έδειξε τα όρια αυτής της μεγαλειώδους απόπειρας στις συνθήκες της τότε κινεζικής πραγματικότητας.
Εντούτοις, παραμένει πάντα επίκαιρο αυτό που επισήμανε ο Μαρξ, στο βιβλίο του «Η 18η Μπρυμαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη»:
«… οι προλεταριακές επαναστάσεις, όπως οι επαναστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα, κάνουν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, διακόπτουν κάθε στιγμή την πορεία τους, γυρίζουν πάλι σε εκείνο που φαίνεται πως έχει πραγματοποιηθεί για να το ξαναρχίσουν από την αρχή, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζουν οι πρώτες δοκιμές τους, φαίνονται πως ξαπλώνουν κάτω τον αντίπαλό τους μόνο για να αντλήσει καινούργιες δυνάμεις από τη γη και να σηκωθεί μπροστά τους πιο γιγάντιος, οπισθοχωρούν ολοένα μπροστά στην απροσδιόριστη απεραντοσύνη των ίδιων των σκοπών τους, ώσπου να δημιουργηθούν οι όροι που κάνουν αδύνατο κάθε πισωγύρισμα και οι ίδιες οι περιστάσεις φωνάζουν: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλουν να δώσουν στην Τουρκία τον Κούρδο Feyyaz Bayram ,πεμπτοετή φοιτητή της Ιατρικής , γνωστό αγωνιστή της νεολαίας του HDP .
Τόσο σιχαμένοι όσο κι ο Πάγκαλος !!!

Πρωτοφανής απόφαση έκδοσης

Από πότε το ελληνικό κράτος εκδίδει στην Τουρκία αριστερούς πολιτικούς αγωνιστές, τους οποίους ζητά η γειτονική χώρα με την απίστευτη κατηγορία ότι «υποκινούσαν σε διαδήλωση» άλλους συμπατριώτες τους πριν από 7 χρόνια; Από πότε η Ελληνική Δικαιοσύνη θεωρεί, σε αντίθεση με όσα λέει το Σύνταγμα, πως αποτελεί αξιόποινη πράξη η υποκίνηση διαδήλωσης;
Ανάλογα εύλογα ερωτήματα προκαλεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Β. Αιγαίου, το οποίο τη Δευτέρα στη Μυτιλήνη ικανοποίησε το αίτημα έκδοσης στην Τουρκία του 30χρονου Κούρδου, πεμπτοετή φοιτητή Ιατρικής Feyyaz Bayram, γνωστού αγωνιστή και στελέχους του κεντρικού συμβουλίου της νεολαίας του HDP. Γεννημένος στην πόλη Λίτσε, η οποία ισοπεδώθηκε το 1993 από τον τουρκικό στρατό, ο Feyyaz αναγκάστηκε για 7 χρόνια να ζήσει ως πρόσφυγας στο Ντιγιάρμπακιρ.
Το 2006 ως αριστούχος περνά στην Ιατρική Σχολή Κωνσταντινούπολης, όπου παράλληλα δραστηριοποιείται ως συνδικαλιστής φοιτητικών και κουρδικών οργανώσεων.
Τον Νοέμβριο του 2010 συλλαμβάνεται για υποκίνηση διαδήλωσης, φυλακίζεται σε κελί τύπου F και βασανίζεται για 45 μέρες μέχρι να αφεθεί ελεύθερος. Την άνοιξη του 2014 καταδικάζεται σε 9 χρόνια φυλακή για την ίδια υπόθεση και αποφασίζει να περάσει στην παρανομία.
Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, αντιλαμβάνεται ότι απειλείται άμεσα η ζωή του. Επιβιβάζεται στις 9 Οκτωβρίου 2016 στη Σμύρνη σε δουλεμπορικό σκάφος μαζί με άλλους περίπου 120 μετανάστες και πρόσφυγες (Σύροι, Αφγανοί και Ιρακινοί), με σκοπό να περάσει από την Τουρκία προς την Ιταλία.
Για κακή τύχη των επιβαινόντων, στο καράβι προέκυψε σοβαρό μηχανικό πρόβλημα στα ανοιχτά της Μήλου, το οποίο έθεσε σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους.
Η συνεχεια χθες στο litlepost.blogspot

Σχολιο.- ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!! ΕΝΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΑΝ!!!! ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΥΡΔΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ, ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ , ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΗΣ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ...... ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ!!!

Σχολιο.- Αυτό δεν είναι μόνο εκβιασμός .... είναι πολιτική εκκαθάριση κ.α. ...
 θελουν να τους διασπασουν και αργοτερα, να τους απελασουν. ειναι ανθρωποι εκει , που μενουν 15 χρονια και δεν τους δινουν πολιτικο ασυλο. Εν τω μεταξυ , οι κτιριακες υποδομες , ειναι σε αθλια κατασταση. σχεδον ετοιμοροπες. ενας ακομη αξαναγκασμος , για να αποχωρησουν.
 Ο Σαμαράς είχε φέρει την αντιτρομακρατική . Αυτό που γίνεται τώρα είναι ακόμη χειρότερο ....
Ο Λοβέρδος είχε κάνει άλλα .... ΔΕΝ τα κατάφερε ούτε αυτός.
οι δοσιλογοι μας, δεχονται πιεσεις απο την τουρκια, οτι, το στρατοπεδο , πρεπει να κλεισει, γιατι λενε, οτι εκει εκπαιδευονται αγωνιστες του ΡΡΚ! και φυσικα , οπως και στην περιπτωση του φοιτητη, ακολουθουν την ιδια οδο.....
τα ίδια έλεγε κι ο Σαμαράς. Το μόνο που δεν έλεγε ως επιχείρημα ήταν ότι «θα ρθει Ο Κουλης»
Θέλουν να γίνουν πάγκαλοι στη θέση του πάγκαλου, αυτοί είναι χειρότεροι αίσχος



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα 11/9 -7μμ συγκέντρωση Αλληλεγγύης ''Βιθυνίας και Φιλαδελφείας'' στη Νίκαια, στο σπίτι συμπολιτών μας που απειλούνται με έξωση από την ''eurobank''.

Εδώ και 4 χρόνια το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, Αντιστέκεται σθεναρά ανακόπτωντας πανελαδικά ''όλους τους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας'' που επιχειρούν οι κυβερνήσεις των υποτακτικών της τρόικας και των τραπεζιτών.
Σήμερα υπερασπιζόμαστε το σπίτι μιας οικογένειας στη γειτονιά μας που απειλείται με έξωση και κινδυνεύει να πεταχτεί στο δρόμο.

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/9 ΣΤΙΣ 7μμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ ''ΒΙΘΥΝΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ'' ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ- ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ -ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

Οι αντιλαικές και κοινωνιοκτόνες μνημονιακές πολιτικές φτωχοποίησης των πολιτών, σε συνδυασμό με την αρπακτική πολιτική των τραπεζών που διασώζονται από το 2009 με χρήματα της φοροληστείας του λαού, συντελούν και εντείνουν την επίθεση στο δικαίωμα της στέγης.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;
Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!
ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9/9/1955 Συγκρούσεις ξεσπούν στην Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στην Τασκένδη ανάμεσα στους ελαχιστους υποστηριχτες από την νεα ηγεσια των κολιγιαννικων που ειχε επιβαλλει το ΚΚΣΕ στο ΚΚΕ  και την πλειοψηφία των ζαχαριδιακων πολιτικών προσφύγων που υποστήριζε τις θέσεις της ξηλωμενης πλεον ΚΕ του ΚΚΕ. Αμεση ήταν η ανάμειξη κομματικών και κρατικών αξιωματούχων του Ουζμπεκιστάν υπέρ των κολιγιανικων. Οι συγκρούσεις κράτησαν έως τις 11 του Σεπτέμβρη.
http://www.m-lkke.gr/articles/2628/64/%CE%A4%CE%91-%CE%93%CE%95%CE%93O%CE%9DO%CE%A4%CE%91-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%9A%CE%95%CE%9D%CE%94%CE%97%CE%A3-.html



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



,,,Σημαδιακη μερα εφεραν τον Μακρον στην χωρα μας,, Την ιδια μερα,,Οι ιδιοι..εκλειναν φυλακη τον Γερο του Μορια ..Καθικια,,



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Η επίσκεψη Μακρόν θα φέρει επενδύσεις ;
- Το μακρύτερο θα φέρει !!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.: Δεν θα σταματήσουμε να αντιπαλεύουμε τους πλειστηριασμούς
την 9/09/2017 10:20:00 π.μ.

Με αφορμή την επεισοδιακή κατάσχεση καταστήματος στο Ρέθυμνο, το Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης και Αλληλοβοήθειας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Ρέθυμνο, με την επεισοδιακή κατάσχεση καταστήματος από αμερικανικό fund, με συνθήκες που εγείρουν πολλά ερωτηματικά για τη νομιμότητά της, αλλά και για την όλη προσπάθεια τρομοκράτησης και εξουδετέρωσης ενός λαϊκού κινήματος, που έχει τις βάσεις του στις υγιείς αντιστάσεις του λαού σε περίοδο μνημονιακής κατοχής, σαν ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α., στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο λαό του Ρεθύμνου, αλλά και όλης της Ελλάδας, που έχει στοχοποιηθεί από οικονομικούς δολοφόνους που δρούνε μέσω των ξένων funds και των ντόπιων δοσίλογων που τα υπηρετούν και που νομίζουν ότι έχουν το ελεύθερο να μας αποκαλούν άναντρους, βρωμιάρηδες, αποστήματα…
(Προφανώς δεν έχει μόνο ο Ρίχτερ το προνόμιο να μας βρίζει και να μας ακυρώνει σαν μαχόμενο λαό και μάλιστα επαινούμενος από τη δικιά μας πανεπιστημιακή κοινότητα! Αλήθεια έχει ανακοινωθεί επίσημα η ανάκληση της τιμητικής διάκρισης που του αποδόθηκε, περιμένουμε σχετικό Δ.Τ., διαφορετικά θα πράξουμε αναλόγως…)
Θεωρούμε ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία οι συμπεριφορές των επικυρίαρχων προκαλούν το κοινό αίσθημα δικαίου με αχαρακτήριστο τρόπο, χωρίς να συνυπολογίζουν τυχόν συνέπειες που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Επιπλέον η εξαγγελία και μόνο των επικείμενων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που θα τεθούν σε εφαρμογή από την ερχόμενη εβδομάδα, θα ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά, καθότι θα αναγκαστούμε να ζήσουμε σκηνές Ισπανίας, με 5000 πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του 2017 και με επίσπευση παράδοσης κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, στον υπερθεματιστή (εντός 12-15 ημερών).
Επειδή οι σύγχρονοι τύραννοι φαίνεται να φοβούνται την εξέγερση, προσπαθούν να αναχαιτίσουνε με κάθε τρόπο τις αντιστάσεις του και να κάμψουν το ηθικό του, όπως δείχνουν άλλωστε η αφενός αδικαιολόγητη επιχειρούμενη εκτέλεση κατάσχεσης στο Ρέθυμνο, υπό το κράτος εκτεταμένης αστυνομοκρατίας, αλλά και η κατάσχεση νόμιμα κατεχόμενου κυνηγετικού όπλου από Χανιώτη ιερέα (ιστορικά οι ιερείς τίμησαν τα όπλα τους στους απελευθερωτικούς αγώνες και θα΄πρεπε για λόγους σεβασμού στην προσφορά τους να μην αποκλείονται από την οπλοκατοχή, στο όνομα μιας δήθεν θρησκευτικής τάξης).
Δηλώνουμε ότι θα προτάσουμε σαν Δίκτυο, το δικαίωμα και την υποχρέωσή μας,  να προστατεύουμε την περιουσία μας, που είναι μέρος της πατρίδας μας, από ξένες επιβουλές, δε θα σταματήσουμε τον αγώνα στα Ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη 3-5 μ.μ. για όσο συνεχιστούν και θα αντιπαλέψουμε με κάθε νόμιμο μέσο τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Δεν αποδεχόμαστε κανένα πλειστηριασμό και κατάσχεση περιουσιακού στοιχείου, ειδικά σε περίοδο μνημονιακής κατοχής.

Τα μέλη του ΠΑ.Δ.ΔΥ.Α.Α.
Ηράκλειο: Λαϊκή Στάση Πληρωμών (Λ.Σ.Π.)
Ρέθυμνο: Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου (Σ.Α.Ο.Ρ.)
Χανιά: Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα (ΔΗ.ΠΑ.Κ.)
Ν. Λασηθίου: Αλληλέγγυοι Πολίτες Μεραμβέλλου (Α.ΠΟ.Μ)
Χερσόνησος: Κοινωνικοπολιτικό Κίνημα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη ζωή του Ελληνικού λαού.
Ιεράπετρα: Δίκτυο Αλληλεγγύης και προώθησης κοινωνικής οικονομίας «ΙΣΤΟΣ»

Παγκρήτιο Δίκτυο Δυνάμεων Αντίστασης & Αλληλοβοήθειας - pagritioddaa@gmail.com»



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το 30% των πυροσβεστών στην Καλιφόρνια είναι ποινικοί κρατούμενοι. Η μεγαλύτερη χώρα του "ελεύθερου κόσμου" όχι μόνο φυλακίζει τους περισσότερους πολίτες στον πλανήτη, αλλά τους χρησιμοποιεί και για φτηνό εργατικό δυναμικό. Αυτές οι γυναίκες κι αυτοί οι άντρες σβήνουν φωτιές για λιγότερο από 2 δολάρια την ώρα. Έχουν εκπαιδευτεί, έχουν σώσει δάση, ανθρώπινες ζωές, έχουν ρισκάρει κι έχουν χάσει σε κάποιες περιπτώσεις τις δικές τους. Όταν βγουν όμως από τη φυλακή δεν θα μπορούν να δουλέψουν ως πυροσβέστες λόγω ποινικού μητρώου.
Πείτε μου κάτι για Δημοκρατία κ Δικαιοσύνη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Μακρον στο λογο του στην Πνυκα ειπε ότι «η κριση πλεον στην Ελλαδα εχει ξεπεραστει, αλλα και οι Ελληνες πλεον πρεπει να μαθουν να ζουν χωρις τις «σπαταλες» του παρελθοντος»! Δηλαδη μας ειπε ότι πρεπει να μαθουμε να ζουμε στην πεινα και στη φτωχεια και στην ανεργια, γιατι στην Ελλαδα δεν υπηρξε  ποτε «σπαταλη». Απλως καποιοι εξουσιαστες φαγανε τον αγλεουρα, και συμφωνησανε με πλαστα χαρτια ότι ο Ελληνικος Λαος χρωσταει τα χρέη ολης της οικουμενης!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Εσθονική προεδρία της ΕΕ προτείνει το μαζικό φιλτράρισμα της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο

Ένα έγγραφο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διέρρευσε από το Statewatch στις 30 Αυγούστου αποκαλύπτει ότι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η Εσθονία (που ασκεί χρέη Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ αυτό το εξάμηνο) πιέζει τα άλλα κράτη μέλη να ενισχύσουν την αδιάκριτη παρακολούθηση στο διαδίκτυο και να ακολουθήσουν στη λογοκρισία του διαδικτύου.
Σταθερή στην θέση της για την επιβολή φιλτραρίσματος στο περιεχόμενο που ανεβάζουν οι χρήστες, η Εσθονική Προεδρία εργάστηκε σκληρά για να κάνει την πρόταση της για τη νέα οδηγία για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας ακόμη πιο επιζήμια από την αρχική πρόταση της Επιτροπής.
Σύμφωνα με το έγγραφο, που διέρρευσε το κείμενο προτείνει δύο επιλογές για κάθε μία από τις δύο πιο αμφιλεγόμενες προτάσεις: το λεγόμενο » “link tax” ή πρόσθετα πνευματικά δικαιώματα και το φιλτράρισμα περιεχομένου. Όσον αφορά το φιλτράρισμα, το κείμενο προσφέρει δύο εναλλακτικές λύσεις:
Η επιλογή Α διατηρεί την αρχική πρόταση της Επιτροπής για τη δημιουργία ενός φίλτρου που θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο πλατφορμών και άλλων εταιρειών που φιλοξενούν περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Παρόλο που αφαιρεί τις αναφορές στις «τεχνολογίες αναγνώρισης περιεχομένου», στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τρόπος να «αποτραπεί η διαθεσιμότητα» (άλλη έκφραση που παραμένει στο κείμενο) συγκεκριμένου περιεχομένου, χωρίς πρώτα να γίνει σάρωση όλου του περιεχομένου.
Η επιλογή Β είναι, στην καλύτερη περίπτωση, μια πιο ακραία έκδοση της εναλλακτικής λύσης Α. Στην πραγματικότητα, φαίνεται τόσο ακραία ώστε σχεδόν κάνει την πρώτη επιλογή να μοιάζει με έναν λογικό συμβιβασμό. Αυτό μπορεί φυσικά να είναι η «διπλωματική» στρατηγική. Στην ακραία αυτή επιλογή, το κείμενο επιτίθεται εκ νέου στο καθεστώς ευθύνης του e-commerce Directive -το οποίο δεν μπορεί όμως να καταργηθεί, αφήνοντας μας με δύο αντιφατικές νομοθετικές πράξεις της ΕΕ– και προσθέτει μια «διευκρίνιση» για το τι συνιστά «επικοινωνία με το κοινό». Αυτή η διευκρίνιση ορίζει ότι οι πλατφόρμες (και οι χρήστες της) θα είναι υπεύθυνοι για το περιεχόμενο που παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα που έχουν ανεβάσει οι χρήστες τους.
Οι προτάσεις σε αυτή τη διαρροή οδηγούν σε έναν πολύ επικίνδυνο μέλλον για τα κράτη μέλη της ΕΕ, αν ακολουθήσουν τις οδηγίες της Εσθονικής Προεδρίας. Οι συνέπειες αυτών των λανθασμένων προτάσεων μπορούν να αποφευχθούν μόνον εάν η κοινωνία των πολιτών και οι πολίτες της ΕΕ , ενώσουν σθεναρά τις φωνές τους ενάντια στην ύπαρξη της μηχανής λογοκρισίας στην ΕΕ.
Χρησιμοποιήστε το εργαλείο επικοινωνίας που είναι διαθέσιμο στο savethememe.net πριν από κάθε μία από τις κύριες ψηφοφορίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και καλέστε τους ευρωβουλευτές σας να σταματήσουν την #censorshipmachine!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσιπρας. «Πηραμε δυσκολες αποφασεις με πολιτικο κοστος, αλλα εμπνεομενοι από την ελληνικη μυθολογια όπως ο Οδυσσεας εκλεισε τα αυτια του στις σειρηνες»
-Είναι δυνατόν να μην ξέρει ο Τζιφρας αυτό που γνωρίζει σ' ολόκληρο τον πλανήτη όποιος έχει ακούσει στοιχειώδη πράγματα για τα ομηρικά έπη; Ότι, δηλαδή, ο Οδυσσέας δεν έκλεισε τ' αυτιά του στις Σειρήνες, όπως υποχρέωσε τους συντρόφους του να κάνουν, αλλά δέθηκε στο κατάρτι του πλοίου, ώστε και το τραγούδι τους ν' ακούσει και να μην παρασυρθεί και πάει κοντά τους.
-Κοίτα, μπορεί να μην το αναφέρει ο Όμηρος αλλά είναι γνωστό σε συνδικαλιστικούς και κύκλους καταλήψεων. Οι κωπηλάτες του Οδυσσέα, έχοντας μείνει απλήρωτοι επί σειρά ετών αποφάσισαν να τον εκδικηθούν και αφού τον έδεσαν όπως τους ζήτησε μετά του βούλωσαν τα αυτιά με κερήθρα (σαν κι αυτή που κόλλησε στα δόντια του Πρωθυπουργού μας κατά την επίσκεψή του στην Apivita). Έτσι τελικώς δεν άκουσε τις σειρήνες όπως πολύ σωστά αναφέρει το πρωθυπουργικό τιτίβισμα.
Μετά από αυτή τη διευκρίνιση, μπορείς πλέον νομίζω να σχολιάσεις τη σύνταξη του τιτιβίσματος....




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017
Nέους νόμους για την οικονομία της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ο Μαδούρο

Τροφοδοσία και Σταθερότητα των Τιμών.
Ανταλλαγή Κατοικιών και ίδρυση Κέντρων Ανταλλαγής.
Παρακολούθηση και Προστασία των Ξένων Επενδύσεων
Φορολογικό καθεστώς της κυρίαρχης Ανάπτυξης του Ορυκτού Πλούτου.
Φορολόγηση της Μεγάλης Περιουσίας.
Ειδικό Φορολογικό Καθεστώς για την την κοινωνική προστασία του λαού και Κυρώσεις για Οικονομικά Εγκλήματα.
Αύξηση του βασικού μισθού κατά 40%.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο μιλώντας την Πέμπτη, ζήτησε “να νικήσουμε και να ξεπεράσουμε όλες τις μορφές του οικονομικού πολέμου” που αντιμετωπίζει η χώρα. Σε αυτή την κατεύθυνση, ανακοίνωσε την θέσπιση ζωτικών νόμων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, που προκάλεσε η διείσδυση νεοφιλελεύθερων πρακτικών στα κύκλους παραγωγής, διανομής και εμπορίας της Βενεζουέλας.
Οι νόμοι αυτοί είναι:
Ο νόμος “Plan 50, για την Tροφοδοσία και την Σταθερότητα των Τιμών”, ο νόμος αυτός θεσπίζει την ίδρυση εισαγγελικών αρχών για τον έλεγχο της διαδικασίας εφοδιασμού μέσω των Τοπικών Επιτροπών Επιτροπών Προμήθειας και Παραγωγής (CLAP).
Ο νόμος για την “Ανταλλαγή Κατοικιών” και την ίδρυση “Κέντρων Ανταλλαγής” που θα ανοίξουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Ο νόμος για την “Παρακολούθηση και Προστασία των Ξένων Επενδύσεων” και ο νόμος για το “Φορολογικό καθεστώς της κυρίαρχης Ανάπτυξης του Ορυκτού Πλούτου”.
Ο νόμος για την “Φορολόγηση της Μεγάλης Περιουσίας” που αποκτήθηκε στη διάρκεια του οικονομικού πολέμου. Σε αυτή την κατεύθυνση, ο πρόεδρος ζήτησε επίσης την διενέργεια οικονομικού ελέγχου που σε 30 μέρες θα δώσει τα ονόματα και την προέλευση των μεγάλων περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν στη διάρκεια του οικονομικού πολέμου.
Ο νόμος για το “Ειδικό Φορολογικό Καθεστώς για την την κοινωνική προστασία του λαού και Κυρώσεις για Οικονομικά Εγκλήματα”, μέσω του οποίου η κυβέρνηση δημιουργεί μια ειδική φορολογική μονάδα για την δίωξη όσων διαπράττουν οικονομικά εγκλήματα ,όπως η μαύρη αγορά.
Παράλληλα ο πρόεδρος ανακοίνωσε την αύξηση του βασικού μισθού κατά 40% από την προσεχή Δευτέρα.
Κάλεσε επίσης την Συντακτική Εθνοσυνέλευση να προχωρήσει σε έναν μεγάλο οικονομικό μετασχηματισμό της χώρας, ζητώντας να “ξεμπλοκάρει την οικονομία της χώρας και να επιτύχει την οικονομική ειρήνη για τον λαό της Βενεζουέλας”.
Ζήτησε την βοήθεια όλων των κοινωνικών ομάδων της Βενεζουέλας, συμπεριλαμβανομένων και της επιχειρηματικής, της δημόσιας τράπεζας και των λαϊκών οργανώσεων, για να οικοδομήσουν την οικονομική ειρήνη και στέρεες βάσεις για την κοινωνική ειρήνη.
Πρότεινε ένα σοσιαλιστικό και μικτό οικονομικό μοντέλο, ενάντια στο εισοδηματικό πετρελαϊκό μοντέλο που μπήκε σε κρίση με την πτώση των τιμών του πετρελαίου, επισημαίνοντας ότι “Δεν υπάρχει άμεση λύση στην κρίση του εισοδηματικού – πετρελαϊκού μοντέλου και κάθε άλλη πρόταση είναι ένα ψέμα. Πρέπει να προωθήσουμε μια ισχυρή οικονομία που να στηρίζει την κοινωνία της Βενεζουέλας”.
Στη διάρκεια της έκτακτης συνόδου της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, ο πρόεδρος υπενθύμισε τις 120 μέρες διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης που προκάλεσαν την βία στη χώρα και πάνω από 100 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.
Τέλος, σε λίγες μέρες, ο πρόεδρος θα ταξιδέψει στο Καζακστάν και θα πάρει μέρος στην Συνάντηση Κορυφής της Διεθνούς Ισλαμικής Κοινότητας, όπου “θα θέσει την νέα φόρμουλα της αγοράς για την βελτίωση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου¨.

http://prensa-rebelde.blogspot.gr/2017/09/n.html?spref=fb



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Κυβέρνηση των Ηπα επεκτείνει κατά ένα χρόνο τό οικονομικό εμπάργκο στη Κούβα
9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ  ανακοίνωσε την Παρασκευή την επέκταση για ένα ακόμη  έτος τον οικονομικό ,εμπορικό    αποκλεισμό που επέβαλε στην Κούβα και τον λαό της για περισσότερο από μισό αιώνα.
Αυτή η απόφαση επέκτασης του εμπάργκο, που θα ολοκληρωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου, «αντιστοιχεί στα εθνικά συμφέροντα» της Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ   ανέφερε τό Russia Today (RT).
Ο Αποκλεισμός έχει θεωρηθεί ως η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία, λόγω των πολιτικών τους  πού ουσιαστικά  έχει μελετηθεί για να υπονομεύσουν ζωτικά σημεία της άμυνας και της οικονομίας σέ αυτό το νησί  της Καραϊβικής
Η επέκταση του αποκλεισμού αυτού απορρίφθηκε από την κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, η οποία σε μια δήλωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, τόνισε ότι η απόφαση αυτή δείχνει «το εξαιρετικό και αναχρονιστικό χαραχτήρα  της σημερινής αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον των λαών ,είναι αποφασισμένοι να μεθοδεύσουν τα σχέδια τους για την ταυτότητα και την εθνική κυριαρχία».στή Κούβα
«Η δράση αυτή η οποία πραγματοποιήθηκε όλο αυτό το διάστημα   εξυπηρετεί τους ιμπεριαλιστές τών ΗΠΑ  ενώ παραβιάζει κατάφωρα το   διεθνές δικαίο,τα ανθρώπινα δικαιώματα,  τίς θεμελιώδεις ελευθερίες των λαών και την αρχή της μη ανάμειξης και της αυτοδιάθεσης».  Η Μπολιβαριανή κυβέρνηση της Βενεζουελας επαναλαμβάνει την έκκλησή της  να σεβαστουν τις πολυάριθμες εκκλήσεις από τη διεθνή κοινότητα να θέσουν  τέρμα στόν αποκλεισμό εναντίον του ηρωικού  κουβανικού λαού»




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βενεζουέλα στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
8 ΣΕΠΤ 2017
 Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έστειλε χθες Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου ανθρωπιστική βοήθεια προς την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, ένα νησί που χτυπήθηκε σκληρά από τον τυφώνα Irma νωρίς την Τετάρτη.
Ένα από τα αεροσκάφη των Μπολιβαριανών Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων θα μεταφέρει 34 διασώστες και εμπειρογνώμονες της Πολιτικής Προστασίας στα θέματα πλημμύρων ενώ το δεύτερο θα μεταφέρει 10 τόνους εξοπλισμού και φαρμάκων.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Χόρχε Αρεάσα ενημέρωσε ότι ο πρωθυπουργός του νησιού, Γκαστόν Μπράουν, είχε επικοινωνία πριν από 24 ώρες με τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο για να του ζητήσει ανθρωπιστική βοήθεια.
«Ο πρωθυπουργός Γκαστόν Μπράουν, ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στο λαό του, ζητά πρώτα τη βοήθεια της Βενεζουέλας, γιατί ξέρει ότι η Βενεζουέλα είναι η πρώτη χώρα που θα ανταποκριθεί στην έκκληση των αδελφών της Καραϊβικής», δήλωσε από το Διεθνές Αεροδρόμιο Maiqueia, στην πολιτεία Vargas, πριν από την αναχώρηση του αεροσκάφους.
Ο Αρεάσα ανέφερε ότι τα αεροσκάφη θα χρησιμοποιηθούν, επιπλέον, για τη μεταφορά αναλωσίμων από άλλες χώρες που θέλουν να βοηθήσουν το νησί.
Ο Irma, ένας τυφώνας που έφτασε στο επίπεδο πέντε, στο υψηλότερο του είδους του, κατέστρεψε πάνω από το 90% των εγκαταστάσεων της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα,των οποίων οι ζημιές υπολογίζονται σε περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Ειρήνης, Νέστορ Ρεβερόλ, δήλωσε από την Maiquetia ότι τα σώματα πρόληψης της χώρας παρακολουθούν τα τρία φυσικά φαινόμενα που παραμένουν στον Ατλαντικό (Irma, Κatia και Jose.)
«Αυτά τα καιρικά φαινόμενα μας κρατούν σε εγρήγορση στις βροχές απέναντι στις ισχυρές βροχοπτώσεις που συμβαίνουν στη χώρα», πρόσθεσε.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κούβα ταπεινώνει τις ΗΠΑ μέσω ενός… τυφώνα!
 Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017 | 6:50 μ.μ.
Για μέρες η τηλεόραση έδειχνε εικόνες καταστροφής από τις νότιες περιοχές των ΗΠΑ, λόγω της καταιγίδας Harvey. Πέρα όμως από τις καταστροφές το πιο σημαντικό ήταν οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Και ο εφιάλτης θα επαναληφθεί, σε μεγαλύτερη κλίμακα, καθώς πλησιάζει τη Φλόριντα ο Τυφώνας Irma.
Αυτή τη στιγμή ο  Τυφώνας, (κατηγορίας 5 και με ταχύτητες ανέμου μέχρι 185 μίλια την ώρα), ένας από τους ισχυρότερους στον Ατλαντικό Ωκεανό, έχει αφήσει ήδη τουλάχιστον  23 ανθρώπους νεκρούς, αφού έπληξε τον Άγιο Μαρτίνο , τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τις Μικρές Αντίλλες και άλλα νησιωτικά έθνη στη βορειοανατολική Καραϊβική.
Και η Κούβα; Που βρίσκεται ακριβώς στην ίδια περιοχή;
«Η χώρα είναι γνωστή για την απόλυτη ετοιμότητά της για φυσικές καταστροφές», δήλωσε ο καθηγητής του αμερικανικού πανεπιστημίου William LeoGrande στη Herald.
«Η Κούβα έχει τελειοποιήσει την τέχνη της ετοιμότητας των τυφώνων κινητοποιώντας τις τοπικές γειτονικές οργανώσεις και τον στρατό για να εκκενώσουν όχι μόνο τους κατοίκους στην πορεία των συνεχιζόμενων καταιγίδων, αλλά και τα κατοικίδια ζώα τους και τα πιο αξιόλογα κτήματά τους».
Το σύστημα προστασίας των πολιτών σε περίπτωση μεγάλων φυσικών καταστροφών, στη Κούβα, δεν εξαντλείται σε  εκκλήσεις από τα ΜΜΕ. Φυσικά, ήδη από την Τρίτη, το Εθνικό Τμήμα Πολιτικής  Άμυνας της Κούβας ξεκίνησε την «ενημερωτική φάση των επιχειρήσεων»  στις 11 επαρχίες που θα βρισκόταν στο κέντρο της επίθεσης του τυφώνα.
Από εκεί και πέρα όμως αρχίζουν οι διαφορές σε σχέση με τις ΗΠΑ και τα άλλα κράτη της περιοχής.
Στην Αβάνα λειτουργεί Συντονιστικό όργανο που συμμετέχουν εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου Άμυνας, των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Εσωτερικών. Η Πολιτική Άμυνα, η οποία διοικείται από τον στρατηγό  Ramon Pardo , έχει την ευθύνη για να μετακινήσει όλους τους ανθρώπους και τα ζώα από περιοχές χαμηλού υψομέτρου, να μεταφέρει τις προμήθειες τροφίμων σε υψηλότερα εδάφη και  να κατανείμει τρόφιμα σε όλους τους κατοίκους πριν χτυπήσει η καταιγίδα.
Η κυβέρνηση παίρνει τους ανθρώπους έξω από τις περιοχές, πριν οι περιοχές τους πλημμυρίσουν,  χρησιμοποιώντας φορτηγά και λεωφορεία που παρέχονται από το κράτος.
Κάθε κυβερνητικό κτίριο λειτουργεί ως καταφύγιο με τροφή και στελεχωμένο με ιατρικό προσωπικό.
Στη Κούβα, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, λειτουργεί  ένα ολοκληρωμένο εθνικό και τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών καθώς και εκπαίδευσης  για την προστασία από καταστροφές.
Όπως τονίζει και η Marguerite Jimenez, επιτετραμμένης της  Κούβας στον οργανισμό για την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Αμερική, «η στρατηγική απόκρισης της Κούβας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε όλοι να επιβιώσουν και ότι  βασικός στόχος είναι να προστατεύει τους ανθρώπους όλων των κοινωνικοοικονομικών τάξεων, ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας τους. Είναι βασική μας μέριμνα οι φτωχοί άνθρωποι να μην επηρεάζονται δυσανάλογα, από τις επικίνδυνες καταιγίδες» .
Και τον πιο καθοριστικό ρόλο σε αυτό το σχέδιο και την υλοποίηση του δεν παίζουν ούτε τα ΜΜΕ, ούτε η Πολιτική  Άμυνα, ούτε ο κρατικός μηχανισμός ή ο στρατός. Αλλά η πρωτοβουλία και η ταχεία κινητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων μέσω των «Λαϊκών επιτροπών για την Άμυνα της Επανάστασης», οι οποίες υπάρχουν στην Κούβα από τα μέσα της δεκαετίας του 60.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ύψωσε τη σημαία της Συρίας στη κεντρική πλατεία της Πιονγιάνγκ...
...προς τιμή Νίκης του Αραβικού στρατού της Συρίας στην Deir Ezzor η διάσημη Βολιβιανή καλλιτέχνης Carla Ortiz Oporto
Η Carla Ortiz μετά τη Συρία επισκέπτεται τώρα τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας επισημαίνοντας πως είναι οι χώρες που αντιστέκονται στους ιμπεριαλιστές και νικούν!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο νεοταξίτης Κοτζιάς μετά τα χαστούκια της Συρίας, τώρα έβαλε στο στόχαστρο τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας! Πιο φασίστας υπάρχει;
Κοτζιας. «Να καταδικαζουμε και τις χωρες που τροφοδοτουν τη Β. Κορεα»
Σε  αρθρο του στο zougla.gr
Το μορμολύκειο της "κεντροαριστεράς" ξεπέρασε τον Βενιζέλο και τον Αβραμόπουλο! Τώρα ζητάει να καταδικαστούν οι χώρες που βοηθούν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας!
Νεοταξίτη, κάτω τα βρωμόχερά σου από σου από τη Λ.Δ. της Κορέας!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



***ΗΠΑ Φλοριντα ,η κυβερνηση καλεί 6 εκατομμύρια πολίτες της Φλόριδα να φύγουν ΜΟΝΟΙ τους για να σωθούν απ τον τυφώνα Ιρμα . καμία κρατική παρέμβαση και ΜΟΝΟΙ τους οι πολίτες πρέπει να βρουν βενζίνη για τα αμάξια τους και ξενοδοχεία αλλού.
Και οι μη έχοντες;οι φτωχοί; οι άστεγοι;αυτοι θα συναντηθουνε με τον τυφωνα ...
****ΚΟΥΒΑ Οι Κουβανοί, παγκοσμίως γνωστοί για την ετοιμότητά τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ανέλαβαν ήδη δράση για να αντιμετωπίσουν το καταιγιστικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα..
.Παρότι η Κούβα δεν αναμένεται να πληγεί άμεσα από τον κυκλώνα ο οποίος εξασθένησε σήμερα και από την κατηγορία 5, κορυφαία της πεντάβαθμης κλίμακας, έπεσε στην κατηγορία 4, προβλέπεται να περάσει από τις βόρειες ακτές του νησιού πριν φθάσει την Κυριακή στη Φλόριντα...
...Με τον τίτλο: «Κούβα σε δράση!» η καθημερινή εφημερίδα Granma δημοσίευσε φωτογραφίες από τα κυβερνητικά μέτρα που λαμβάνονται ώστε οι ζημιές που θα αφήσει ο κυκλώνας στο πέρασμα του, να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες.
...Άνδρες τοποθέτησαν σιδερένιες πόρτες μπροστά στις προσόψεις των καταστημάτων, φορτηγά μετέφεραν βουνά άμμου για να απορροφήσουν μεγάλη ποσότητα υδάτων, ενώ συνεργεία κατέβασαν πινακίδες και στήλες φωτισμού από τους δρόμους οι οποίες εξαιτίας των ισχυρών ανέμων ενδέχεται να προκαλέσουν θανατηφόρα ατυχήματα.
...Υπάρχει διάχυτη στον αέρα η αγωνία καθώς οι κάτοικοι προετοιμάζονται για το χειρότερο. Παράλληλα όμως υπάρχει και η αίσθηση ασφάλειας ότι η κυβέρνηση είναι εκεί για να επιβλέπει τη διαχείριση των καταστροφών μέσω του καλά κουρδισμένου συστήματος πολιτικής άμυνας (DC) της Κούβας.
«Νομίζω ότι η Κούβα είναι μία από τις χώρες όπου η Πολιτική Άμυνα απαντά άμεσα σε όλα» λέει η Πέρες.
...Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Κούβας έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές τόσο στην προετοιμασία, όσο και στις συνέπειες των φυσικών καταστροφών, και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν τα χαμηλά νούμερα των θανάτων



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΡΙΑ
Εντείνονται οι μάχες στο Ντέιρ Εζόρ
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Εντείνονται οι αεροπορικές επιχειρήσεις των ρωσικών βομβαρδιστικών και των χερσαίων δυνάμεων του συριακού στρατού στο Ντέιρ Εζόρ, τη μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Συρίας, αυξάνοντας τις πιέσεις σε βάρος των τζιχαντοφασιστών του «Ισλαμοφασιστικού κράτους», που είχαν περικυκλώσει την πόλη από το 2015.
Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Αμυνας υποστήριξε πως στη διάρκεια χτεσινών αεροπορικών επιδρομών σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερα ηγετικά στελέχη των τζιχαντοφασιστών στο Ντέιρ Εζόρ, μεταξύ των οποίων είναι ο Αμπού Μουχάμαντ αλ Σιμάλι και ο Γκουλμούροντ Χαλίμοφ, που είχαν επικηρυχθεί έκαστος από τις ΗΠΑ με 3.000.000 δολάρια.
Παράλληλα, ο συριακός στρατός κλιμακώνει τις επιθέσεις σε βάρος των τζιχαντοφασιστών τρεις μέρες αφότου έσπασε (την περασμένη Τρίτη) την πάνω από δύο χρόνια πολιορκία της πόλης από το «Ισλαμοφασιστικό κράτος».
Αυτά ενώ χτες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, υποδέχτηκε στη Μόσχα τον Γάλλο ομόλογό του, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, με τον οποίον είχαν προγραμματίσει να συζητήσουν εξελίξεις και για τους πολέμους «κατά τρομοκρατών» σε Συρία και Λιβύη.Οποτε μαλλον εχουν βαση τα δημοσιευματα που θελουν τη Ρωσια ετοιμη να παρεμβει στη Λιβυη.
Σε δηλώσεις του για τη Συρία, ο Λαβρόφ έκανε λόγο για «σημάδια μάλλον απτής προόδου», την οποία συνέδεσε και με τις «ζώνες αποκλιμάκωσης των συγκρούσεων» που προωθούνται μετά από πρωτοβουλία Μόσχας - Αγκυρας - Τεχεράνης και με πολλά, ωστόσο, ακόμα, θολά σημεία ως προς τη λειτουργία τους. Ταυτόχρονα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ έκρινε σκόπιμο να θυμίσει ότι 13-15 Σεπτέμβρη θα γίνει στην Αστάνα ένας ακόμα γύρος «διεθνών επαφών» για τη Συρία, αναφερόμενος και πάλι στην κοινή δράση που δείχνουν να ενισχύουν Ρωσία - Τουρκία - Ιράν.

Ισραηλινές απειλές
Νωρίτερα, ο ισραηλινοναζιστης υπουργός Αμυνας Αβιγκντορ Λίμπερμαν απείλησε τη Συρία και το σύμμαχό της Ιράν με νέες αεροπορικές επιδρομές, αποφεύγοντας ωστόσο να επιβεβαιώσει την αεροπορική επίθεση που έκαναν προχτές ισραηλινοναζιστικά αεροπλάνα από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου έναντι συριακής, στρατιωτικής επιστημονικής εγκατάστασης στο Μασγιάφ της δυτικής Συρίας, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο Σύρους στρατιώτες. Προσπαθωντας να δημιουργησει αντιπερισπασμο το σιωναζιστικο κωλοισραηλ για να μπορεσουν να διαφυγουν περισσοτεροι ισλαμοφασιστες του ISIS (Daesh), τους οποιους το κωλοισραηλ ιδρυσε και περιθαλπει στα νοσοκομεια του και τους εξοπλιζει.
«Είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε τους εχθρούς μας να βλάψουν, ή ακόμη και να δημιουργήσουν μια ευκαιρία για να βλάψουν, την ασφάλεια των πολιτών του Ισραήλ», απείλησε εμμέσως πλην σαφώς ο Λίμπερμαν, μιλώντας στην ισραηλινοναζιστική τηλεόραση. Διαβεβαίωσε ακόμη ότι οι ισραηλινοναζιστικές αρχές θα κάνουν «τα πάντα για να μην επιτρέψουμε την ύπαρξη ενός σιιτικού διαδρόμου από την Τεχεράνη στη Δαμασκό».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΪΡΟ.-- Οι αρχές της Αιγύπτου απέκλεισαν την πρόσβαση στην ιστοσελίδα της γαμημενης ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης) των αποικιοκρατων «Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσής της για τα δηθεν «συστηματικά βασανιστήρια που υφίστανται κρατούμενοι στη χώρα».

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Προσωπικά δεδομένα και στοιχεία περίπου 143.000.000 πελατών της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ, «Equifax», πιθανόν έχουν παραβιαστεί σε μία από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις των τελευταίων ετών. Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε χτες πως χάκερς κατάφεραν να βάλουν «στο χέρι» δεδομένα πελατών, όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, ημερομηνίες γέννησης και διευθύνσεις κατοικιών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ - ΗΠΑ
Ενδεχόμενο προβοκάτσιας καταγγέλλουν οι Ρώσοι
ΜΟΣΧΑ.--
Την πιθανότητα οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να σχεδιάζουν προβοκάτσια κατά της Ρωσίας αξιοποιώντας την «κατάσχεση» του Ρωσικού Γενικού Προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο καταγγέλλει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Φαίνεται ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προσπαθούν να οργανώσουν μια αντι - ρωσική προβοκάτσια, μπορεί ακόμη και να "φυτέψουν" υλικό στο κτίριο ή να το ανακαλύψουν κάπως στο μέλλον. Διότι δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα τι κάνουν τώρα εκεί (σ.σ. οι αμερικανικές αρχές)», δήλωσε χτες η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζακχάροβα. «Εχει εγκατασταθεί ειδικός εξοπλισμός και εκτελούνται ορισμένα έργα», υποστήριξε η ίδια.
«Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ αποσταθεροποιούν όχι μόνο τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις, αλλά και την παγκόσμια τάξη», πρόσθεσε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεν είναι δυνατόν! Καλά! Δεν παίζεται το άτομο! (O Τζιφρας ντε!)
Μετά από τον Οδυσσέα και τις Σειρήνες, μετά από την ελπίδα πως θα ξανάρθει στην Ελλάδα να δει και τη Μπέτυ, ξαναχτύπησε το θηρίο το ανήμερο!
"Θα καθαρίσουμε τον κόπρο του Αυγέα", είπε απόψε στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Αναφερόμενος, μάλλον, στον γνωστό μύθο με τον Ηρακλή που καθάρισε την κόπρο του Αυγεία. Γιατί λίγο απίθανο φαίνεται να εννοούσε κάνα αδέσποτο που μάζεψε κάποιος Αυγέας από τη μεσσηνιακή Μάνη.
Ρε σεις, οι δικοι του ΤΣΥΡΙΖΑιοι, είναι δυνατόν να τον αφήνετε να εξευτελίζεται έτσι, μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει; Μαζεύτε τον! Τα ρουχαλάκια του, τη βαλιτσούλα του και σπίτι του!
Μπας και βρει χρόνο ν' ανοίξει κάνα ρημαδοβιβλίο, να μην ανοίγει το στόμα του και γελάει ο κόσμος μαζί του.
Σχολιο.- Κάπου μεταξύ Λέσβου και Μυτιλήνης θα πρέπει να βρίσκεται και αυτή.
Στα δυτικά του Αιγαλέου, ίσως. Μπορεί να 'ναι και αραβική χώρα, όπως η Περσία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017
#ΔΕΘ: Προκλητική περικύκλωση της πορείας της Καμάρας από τα ΜΑΤ του Τσίπρα

Προκλητική στάση της αστυνομίας καταγγέλλουν οι συμμετέχοντας στην πορεία στην Θεσσαλονίκη, ενάντια σε κυβέρνηση και μνημόνια με αφετηρία την Καμάρα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και οργανώσεις εξωκ. αριστεράς).
Τα ΜΑΤ με άνωθεν εντολή έχουν την φιλειρηνική πορεία συνεχώς περικυκλωμένη από κατασταλτικές δυνάμεις για να προκαλέσουν τρόμο στους συμμετέχοντες!

Τα ΜΑΤ κοβουν προκλητικα τα μπλοκ του αγωνα
7.24 μ.μ. 9/9/2017
Περικυκλωμενη η πορεια στην Τσιμισκη
7.33 μ.μ. 9/9/2017
Η πορεια της Καμαρας εχει σταματησει και διεκδικει να φυγει η αστυνομια από την πορεια
7.43 μ.μ. 9/9/2017
Η πορεια διεκδικησε και κερδισε ότι η αστυνομια δεν θα κρατησει άλλο περικυκλωμενη την πορεια
7.49 μ.μ. 9/9/2017



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ελπίζω να έρθω πάλι στην Ελλάδα να δω και τη Μπέττυ» είπε σε άπταιστα Αγγλικά ο Αλέξης Τσίπρας στην Μπριζίτ Τρονιέ
Ή δεν έχει λόουερ, ή σκοπεύει να μεταναστεύσει
9/9/2017

Mε τα αγαπημένα αγγλικά του πρωθυπουργού της καλύτερης χώρας του κόσμου έληξε και αυτή η επίσκεψη αρχηγού ξένου κράτους στην Ελλάδα. Χετς, Παρασκευή, ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μπριζίτ Τρονιέ έφτασαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να αναχωρήσουν μετά το τέλος της διήμερης επίσκεψής τους στην Αθήνα. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανώς χαρούμενος, τους ξεπροβόδισε μέχρι την πόρτα του τζετ, λέγοντας στην πρώτη κυρία της Γαλλίας σε άπταιστα Αγγλικά «Χάρηκα που σας γνώρισα, ελπίζω να έρθω πάλι στην Ελλάδα να δω και τη Μπέττυ».
«It was a pleasure to see you. I hope to come back to Greece and to see Betty also».
Δεν είμαστε σίγουροι εάν πρόκειται για κάποιο γλωσσικό λάθος, ή εάν ο Αλέξης Τσίπρας σκόπευε να χωθεί και αυτός στο τζετ στα κρυφά για να μεταναστεύσει στη Γαλλία, αλλά η κα Τρονιέ αρκέστηκε να απαντήσει χαμογελαστά «Goodbye, thank you», οπότε μια ή άλλη συνεννοήθηκαν. Μετά την απροσδόκητη στιχομυθία ακολούθησε ο εγκάρδιος χαιρετισμός του Αλέξη Τσίπρα με τον Εμανουέλ Μακρόν, ενώ πραγματικά ο πρωθυπουργός όταν βλέπει το γαλλικό ζεύγος να μακραίνει, μοιάζει να κρατιέται με το ζόρι να τους σταυρώσει για να μη τους ματιάσει.
Παρακαταθήκη μένει και το tweet του πρωθυπουργού σύμφωνα με τον οποίο ο Οδυσσέας έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες, ενώ σύμφωνα με τον Όμηρο, ο Οδυσσέας ήταν ο μόνος που δεν είχε κλείσει τα αυτιά του αλλά είχε ζητήσει να τον δέσουν στο κατάρτι για να μην παρασυρθεί από το κάλεσμα των σειρήνων. Καλή Οδύσσεια σε όλες και σε όλους.

Σχολιο.- Οποιαδήποτε  σύγκριση με πολιτικό προ του 1974 ή μάλλον προ του 2000 είναι χωρίς βάση, αφού για τους νεότερους έχουμε συντριπτικά περισσότερο δείγμα και βέβαια είμαστε συγκαιρινοί τους. Δες και για τον ΓΑΠ πόσα έχουν γραφτεί και θυμήσου πόσα έλεγε μονο η Μαλβίνα για τον Σημίτη.

Σχολιο.- διαβάζω ότι είπε πως ο Ευαγγελιστής Ιωάννης υπήρξε αρχαίος πρόγονός μας ..... Αληθεύει; Αν αληθεύει δεν αρκεί μόνον φιλόλογος.... Χρειάζονται όλες οι ειδικότητες δασκαλων του Δημοτικου.... Δεν συζητώ φυσικά για ανωτάτης..

 Σχολιο.- Μας έχει που μας έχει αλλάξει τα φώτα με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του, άσε να γελάμε πού και που. (Εδώ που τα λέμε, νομίζω πως το κάνει επίτηδες, σαν τη Μενεγάκη για να μας αποπροσανατολίζει. Δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο άσχετος. Τα περί Οδυσσέα, Αυγεία, Λέσβου/Μυτιλήνης είναι γνώσεις του Δημοτικού)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο κατηφορος των μισθων στον ιδιωτικο τομεα. Εψς και 42% οι απωλειες!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το μεγαλο ψεμα για τον ΟΑΣΘ! Κρατικοποιειται τωρα για να ιδιωτικοποιηθει το 2019!