Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Σαββατο 23 Σεπτεμβριου 2017




Εν τω μεταξύ, στη νοτιοδυτική περιφέρεια της Ευρωλάνδης ..."Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα: Ισπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα έκαναν την εμφάνιση τους στους δρόμους της Καταλονίας μετά από εντολή του Ραχόι ενώ ήδη υπάρχει επέμβαση Εθνοφυλακής. Την ίδια στιγμή, οι Ισπανοί ξεκίνησαν τις συλλήψεις στελεχών της καταλανικής κυβέρνησης. Απίστευτα πράγματα σε χώρα μέλος της ΕΕ."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ?
Την περασμένη εβδομάδα κοινοποιήθηκε  μια (ομολόγως) οργισμένη κοινή ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και του Δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης (της..."αριστεράς" ντε) να δώσει άδεια λειτουργίας,αποθήκευσης και εμπορίας πετρελαιοειδών στην εταιρεία Oil One,γνωστών επιχειρηματικών συμφερόντων,οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στα όρια της ζώνης που - εν τυμπάνοις και χορδοίς - πριν από 1,5 χρόνο "παραχωρήθηκαν" στο λαό της περιοχής από τον πρωθυπουργό.Μάλιστα,για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δ.Σ. Κερατσινίου - Δραπετσώνας,όπως και διαδήλωση του λαού της περιοχής έξω από το ΥΠΕΚΑ.
Μετά από αυτές τις αντιδράσεις,πληροφορηθήκαμε (πάλι με πανηγυρικό τρόπο) πως η αδειοδότηση "πάγωσε".Σήμερα όμως,μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ ότι το λαθραίο πετρέλαιο που βρέθηκε στο πλοίο Lassea που είχε ξεκινήσει την απάντληση του φορτίου του "Αγία Ζώνη ΙΙ" και κατασχέθηκε...θα αποθηκευτεί στις δεξαμενές της Oil One ως slops (πετρελαϊκά κατάλοιπα δηλαδή),όπου και θα υποστεί επεξεργασία για να καταστεί πετρέλαιο κίνησης πλοίων και φυσικά να μεταπωληθεί!Το ίδιο μάλλον θα γίνει και με το μαζούτ του βυθισμένου πλοίου,το οποίο αντλεί το πλοίο Siros και,αφού εξεταστεί για να χαρακτηριστεί πετρέλαιο κίνησης ή slops,θα καταλήξει στις δεξαμενές της ίδιας εταιρείας.
Ερώτηση:Τελικά η Oil One πήρε άδεια ή όχι?Το παράκτιο μέτωπο που αποδόθηκε πέρσι στο λαό...αποδόθηκε για τα μάτια του κόσμου?Ο αιρετός (άρα και έχων την εξουσιοδότηση του λαού της περιοχής να ενεργήσει στο όνομα του) είναι τελικά...καλλωπιστικό είδος στον "κήπο" της Περιφέρειας?
Ποιος δουλεύει ποιον?
Υ.Γ. Ο λαός μπορεί να δουλευτεί μια - δυο φορές,όμως κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα ξυπνά κι οργίζεται.Και τότε η οργή παίρνει πολλές μορφές!
Υ.Γ. Υπάρχει - έστω και αργά - κι ο δρόμος της αξιοπρέπεια και της παραίτησης.Διαλέγουμε στρατόπεδο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Απεργίες, συνδικάτα, κινήματα και μαλακίες", λέει ο μπάρμπας, που δούλευε οχτάωρο και πενθήμερο, και που τώρα παίρνει τη σύνταξή του, όσο κι αν του την έχουν ψαλιδίσει, στα χρόνια που απαξιώνονται -και απ' αυτόν- τα συνδικάτα. Και τα βρίζει στο μπαλκόνι του σπιτιού που κατάφερε να αγοράσει με τον μισθό του. Που για να αυξηθεί είχαν απολυθεί απ' τη δουλειά κάμποσοι απ' αυτούς που μπήκαν τότε μπροστά.
"Φεμινισμοί και υστερίες", λέει η άλλη, καθισμένη στο μπαράκι, με τον καινούργιο γκόμενο, για τον οποίο δεν ξέρει πως πήρε πόδι από την προηγούμενη σχέση του, όταν σήκωσε χέρι να χτυπήσει την κοπέλα, λέγοντάς την "πουτάνα".
Και μετά από λίγο πιάνουν κουβέντα και για τις γιαγιάδες τους, που ως νέες τους ήταν αδιανόητο να βγουν να διασκεδάσουν χωρίς τη συνοδεία πατέρα ή αδελφού. Οι οποίοι, όπως και ο σύζυγος μετά, θα μπορούσαν ακόμη και να τις σφάξουν, επικαλούμενοι "λόγους τιμής". Και να αθωωθούν!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: Ισπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα περικύκλωσαν την Καταλονία – «Ανασταίνει» τον Φράνκο ο Ραχόι
21/9/2017

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα: Ισπανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα έκαναν την εμφάνιση τους στους δρόμους της Καταλονίας μετά από εντολή του Ραχόι ενώ ήδη υπάρχει επέμβαση Εθνοφυλακής. Την ίδια στιγμή, οι Ισπανοί ξεκίνησαν τις συλλήψεις στελεχών της καταλανικής κυβέρνησης. Απίστευτα πράγματα σε χώρα μέλος της ΕΕ.
Πρόκειται για μία κίνηση η οποία είχε να γίνει από το 1937 και τον ισπανικό εμφύλιο που προηγήθηκε του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Συγκυρία ιστορική θα πει κάποιος. Ίσως αυτό που έχει σημασία είναι ότι και το 1937 και το 2017, κουμάντο κάνει το Βερολίνο και οι Γερμανοί.
Ο πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουιγδεμόντ κατηγόρησε τη Μαδρίτη ότι ουσιαστικά αναστέλλει την αποκέντρωση μετά την κίνησή της να αναλάβει τον έλεγχο των περιφερειακών οικονομικών για να μη χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση του δημοψηφίσματος.
Ο υπουργός Άμυνας της Ισπανίας προειδοποιεί ότι ο στρατός είναι πανέτοιμος και μπορεί να παρέμβει εφόσον η «Καταλονία παραβιάσει τους κανόνες».
Σε μια εκπληκτική κίνηση μιας υποτιθέμενης δημοκρατίας, σύμφωνα με τοCNA, ο ισπανός υπουργός Άμυνας Pedro Morenés, διαβεβαίωσε ότι ο στρατός δεν θα ενεργήσει στην Καταλονία όσο «όλοι εκπληρώνουν το καθήκον τους» στέλνοντας όμως μήνυμα τι θα συμβεί σε διαφορετική περίπτωση.
Ο υπουργός της προεδρίας της Καταλανίας αναφώνησε ότι η δήλωσηMorenes ήταν «εκτός τόπου και χρόνου » και μπορούσε να γίνει μόνο από «κάποιον που φοβάται τη δημοκρατία».
Ο στρατός «θα επιβάλει το Σύνταγμα», καταλήγει ο Morenes, εκτός αν «τα μέλη τηρήσουν αυστηρά τους κανόνες». Όπως είπε ένας υπουργός υπέρ της ανεξαρτησίας, η «απειλή και προσπάθεια εκφοβισμού σημαίνει ότι είστε ηλίθιοι».
Η  καταλανική περιφέρεια της Ισπανίας βρίσκεται σε αναβρασμό λίγο πριν από την διεξαγωγή δημοψηφίσματος υπέρ της ανεξαρτησίας και της επιδίωξης αυτονομίας από την κεντρική  κυβέρνηση.
Η Ισπανία είναι χώρα μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης την οποία ελέγχουν τυπικά οι Βρυξέλες και ουσιαστικά η γερμανική πρωτεύουσα. Δεν γνωρίζουμε τι αναμένουν οι Ισπανοί καθεστωτικοί της κυβέρνησης έχοντας σαφώς εντολές από την ΕΕ.
Ο λόγος έχει να κάνει με την στάση των Καταλανών πολιτών οι οποίοι θα υποστούν «μέτρα τάξης» από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις στην προσπάθεια τους να ανακηρύξουν την αυτονομία τους .
Μια αυτονομία που θα άνοιγε τον «ασκό του Αιόλου» για όλη την ΕΕ. Η ουσία είναι ότι οι όλοι οι Ευρωπαίοι δημοκράτες  «ποιούν την νήσσαν» κανονικά και με ο νόμο , όπως και οι εδώ πολιτικοί μας
Μια επέμβαση του στρατού κατά πολιτών είναι ενέργεια κατακριτέα από όπου και αν προέρχεται , αυτό όμως δεν ισχύει εφόσον υπάρχουν οι «ευλογίες» του Βερολίνου.
Η δήλωση του Morenés προκάλεσε τεράστια διαμάχη μεταξύ των καταλανικών κομμάτων και συγκλόνισε ολόκληρη την ισπανική πολιτική σκηνή. Όλα τα ενδεχόμενα τώρα είναι ανοικτά πυροδοτώντας μια «σπίθα» που αν βάλει «φωτιά» θα κάψει όλο το οικοδόμημα των τραπεζιτών στην ΕΕ.

Εκατομμύρια ψηφοδέλτια για το δημοψήφισμα της Καταλονίας κατασχέθηκαν από την Εθνοφυλακή
Η Εθνοφυλακή κατέσχεσε πολλά εκατομμύρια ψηφοδέλτια που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, την 1η Οκτωβρίου, όπως έγινε γνωστό από μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες.
«Αυτή τη στιγμή τα μετρούν, μπορεί να είναι 9 εκατομμύρια ψηφοδέλτια», είπε η πηγή αυτή μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Διευκρίνισε επίσης ότι η κατάσχεση έγινε στην κοινότητα Μπίγκες που απέχει 45 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελώνης.
Νωρίτερα έγιναν πολλές έρευνες σε κτίρια που στεγάζουν διοικητικές υπηρεσίες της Καταλονίας, όπως στην προεδρία, στο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων και στο συμβούλιο οικονομικών υποθέσεων. Συνελήφθησαν 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο Τζουζέπ Μαρία Τζοβέ Λιαδό, το «δεξί χέρι» του αντιπροέδρου της Καταλονίας Οριόλ Τζουνκέρας.

Έκκληση από τον Ραχόι να σταματήσει η κλιμάκωση
Λίγες ώρες νωρίτερα ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι καλούσε από τηλεοράσεως τους Καταλανούς αυτονομιστές να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους για δημοψήφισμα την 1η Οκτωβρίου και την περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας να εγκαταλείψει «την κλιμάκωση του ριζοσπαστισμού και της ανυποταξίας.»
Μιλώντας από την πρωθυπουργική κατοικία, το μέγαρο Moncloa, ο Ραχόι είπε ότι «υπάρχει ακόμη χρόνος για να αποφευχθούν μεγαλύτερα κακά» και κάλεσε τους Καταλανούς ηγέτες να τηρήσουν το νόμο.
Το δημοψήφισμα, είπε, είναι «μια χίμαιρα».

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν τις συλλήψεις στελεχών της καταλανικής κυβέρνησης
Μετά τις προτροπές να μην το κάνουν, τις επισημάνσεις πως κάτι τέτοιο θα είναι κακό για την οικονομία τους και τις δικαστικές προσφυγές, η ισπανική κυβέρνηση φαίνεται να πέρασε τον «Ρουβίκωνα» προχωρώντας σε συλλήψεις στελεχών της κυβέρνησης της Καταλονίας μεταξύ των οποίων και του «πρωτοπαλίκαρου» του αντιπροέδρου της Καταλονίας.
Ανδρες της ισπανικής Εθνοφυλακής έθεσαν υπό κράτηση τον ΓΓ του συμβουλίου Οικονομίας Τζουζέπ Μαρία Τζοβέ Λιαδό, στενό συνεργάτη του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών της καταλανικής κυβέρνησης Οριόλ Τζουνκέρας, στα πλαίσια επιχείρησης σε αρκετές έδρες της τοπικής «Τζενεραλιτάτ» για την παρεμπόδιση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής την 1η Οκτωβρίου, που τέθηκε εκτός νόμου από το Συνταγματικό Δικαστήριο.
Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας, οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από την Εθνοφυλακή, εξόν από το συμβούλιο Οικονομικών και στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και στο Μέγαρο της Τζενεραλιτάτ και άλλες έδρες της κυβέρνησης για τον εντοπισμό εγγράφων και στοιχείων που σχετίζονται με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αλλά και για να εφαρμοσθεί η απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης να θέσει υπό τον έλεγχό της τα οικονομικά της Καταλωνίας, σε μία προσπάθεια να αναστείλει το δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με άλλες πηγές, η Εθνοφυλακή προέβη σε συλλήψεις 12 προσώπων, μεταξύ αυτών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων της καταλανικής κυβέρνησης. Εκτός από τον Τζουζέπ Μαρία Τζοβέ, κρατούνται ο ΓΓ του συμβουλίου Οικονομικών Λιουΐς Σαλβαδό, ο υπεύθυνος του Κέντρου Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας Πληροφόρησης Τζοσουέ Σαλιέντ Ρίβας, και ο υπεύθυνος του Γραφείου Κοινωνικών Υποθέσεων Τσαβιέρ Πούτς Φαρέ
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της είδησης για την είσοδο της Εθνοφυλακής σε γραφεία της Τζενεραλιτάτ, πλήθος κόσμου συνέρρευσε έξω από τα συγκεκριμένα σημεία, αποδοκιμάζοντας τους Εθνοφύλακες, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ανεξαρτησίας και μοιράζοντας φυλλάδια με την προτροπή «Ψηφίζουμε για να είμαστε ελεύθεροι».
Ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζεμόντ συγκάλεσε αμέσως έκτακτη σύνοδο της «Γκοβέρν» στην έδρα της για να αποφασισθεί η απάντηση στην εισβολή της Εθνοφυλακής. Από την πλευρά του, ο Τζουνκέρας ανακοίνωσε πως με την πράξη αυτή, η κυβέρνηση «επιτίθεται στους θεσμούς και συνεπώς επιτίθεται και στους πολίτες. Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε αυτό».
Η είδηση της εισβολής της Εθνοφυλακής προκάλεσε αναστάτωση και μέσα στο Κοινοβούλιο στη Μαδρίτη, όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Ολομέλειας για τον κυβερνητικό έλεγχο. Οι βουλευτές του καταλανικού κόμματος ERC, που συμμετέχει στην τοπική κυβέρνηση, εγκατέλειψαν το Κοινοβούλιο, αφότου ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ρουφιάν ζήτησε από τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι «να πάρει τα βρωμόχερά του από την Καταλονία».
Αλλά και ο ηγέτης των Podemos Πάβλο Ιγκλέσιας εγκάλεσε την κυβέρνηση, τονίζοντας πως είναι «ντροπή» για την Ισπανία να έχει «πολιτικούς κρατουμένους» τη σήμερον ημέρα και ζήτησε να αναζητηθεί μία λύση «με σωφροσύνη και διάλογο» μέσα από την πρόταση του κόμματός του να συσταθεί μία Εθνοσυνέλευση για το Καταλανικό ζήτημα.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι υπεραμύνθηκε της πολιτικής του απέναντι στην Καταλονία, τονίζοντας «πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλη απάντηση, από αυτή που εφαρμόζουμε» και τόνισε πως τα μέτρα λαμβάνονται «με σωφροσύνη, μετριοπάθεια και αναλογικότητα».

Καταλονία: Εθνοφύλακες πολιορκήθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών
Μία ομάδα από Εθνοφύλακες, που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι από χθες το πρωΐ μέσα στην έδρα του καταλανικού συμβουλίου Οικονομικών στη Βαρκελώνη, κατόρθωσαν σήμερα τα ξημερώματα να εξέλθουν χάρις στην επέμβαση της τοπικής αστυνομίας Mossos d’ Esquadra, που δημιούργησε ένα διάδρομο ανάμεσα στο πλήθος που πολιορκούσε το κτήριο αμέσως μετά την επιχείρηση της Εθνοφυλακής.
Πέντε άνδρες της Εθνοφυλακής με πολιτικά κατόρθωσαν να περάσουν στις τρεις το πρωΐ και αφού διέσχισαν μία μικρή απόσταση στη Ράμπλα, στράφηκαν προς την Γκραν Βία όπου επιβιβάσθηκαν σε αστυνομικά αυτοκίνητα, τα οποία επίσης απομακρύνθηκαν με τη συνοδεία των Mossos.
Μία ομάδα από τους διαδηλωτές, που συνεχίζουν να πολιορκούν την έδρα του συμβουλίου, έρριψαν εναντίον τους αντικείμενα και προπηλάκισαν τους Εθνοφύλακες, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση των ερευνών κατόπιν δικαστικής εντολής για να παρεμποδισθεί το καταλανικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία, που έχει ακυρωθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο.
Οι Mossos d’ Esquadra κατόρθωσαν να δημιουργήσουν έναν διάδρομο γύρω από την πόρτα, απομακρύνοντας σηκωτούς όσους από τους διαδηλωτές παρέμεναν καθιστοί στην είσοδο για να εμποδίσουν την έξοδο των Εθνοφυλάκων.
Μετά την έξοδο της πρώτης ομάδας των Εθνοφυλάκων, άλλοι δυο ένστολοι βγήκαν από το συμβούλιο για να διαπιστώσουν την κατάσταση των οχημάτων τους που βρίσκονται σταθμευμένα έξω και αφού είδαν ότι κάποια από αυτά έχουν σκασμένα λάστιχα, και είναι καλυμμένα με προεκλογικά φυλλάδια και συνθήματα, επανήλθαν στο εσωτερικό του συμβουλίου.
Έπειτα κάποιοι άλλοι Εθνοφύλακες βγήκαν στον δρόμο για να φωτογραφήσουν τα οχήματα που είχαν υποστεί ζημιές. Εντός του συμβουλίου Οικονομίας της καταλανικής Τζενεραλιτάτ εξακολουθούν να βρίσκονται 15 Εθνοφύλακες.
Η έξοδος από το πολιορκημένο κτήριο (η δημοτική αστυνομία εκτιμά πως 40.000 άνθρωποι έχουν κατακλύσει την είσοδό του και την περιοχή γύρω από αυτό) είχε αποδειχθεί μία άκρως ευαίσθητη επιχείρηση, καθώς ο επικεφαλής των Mossos d’ Esquadra Τζουσέπ Λιουΐς Τραπέρο είχε διατάξει τους άνδρες του να αποφύγουν τη χρήση βίας.
Εν μέσω της σύγχυσης που είχε επικρατήσει μέσα στη νύκτα, φήμες κυκλοφόρησαν πως οι Εθνοφύλακες επρόκειτο να επιχειρήσουν έξοδο από το γειτονικό κινηματοθέατρο ‘Κολισέουμ’ . Οι διαδηλωτές έσπευσαν να κλείσουν την είσοδό του φωνάζοντας συνθήματα και δημιουργώντας ένταση, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους ηθοποιούς να βγουν στην πόρτα για να δουν τι συμβαίνει.
Μετά τις δύο το πρωΐ σήμερα, εξήλθαν από το συμβούλιο Οικονομίας κάποιοι από τους υπαλλήλους του, οι οποίοι έγιναν δεκτοί από το πλήθος με ζητωκραυγές και συνθήματα όπως «δεν είστε μόνοι σας».
Η ένταση για τις αστυνομικές επιχειρήσεις κατά της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος μεταφέρθηκε και στη διάσημη όπερα της Βαρκελώνης, το ‘Λισέου’ , όπου μία ομάδα από θεατές τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Καταλωνίας «Els Segadors», πριν την έναρξη της όπερας «Un ballo dimaschera» του Τζουζέπε Βέρντι. Μάλιστα είχαν κρεμάσει στα θεωρία σημαίες της Καταλωνίας και επανέλαβαν αρκετές φορές το σύνθημα «votarem» (θα ψηφίσουμε). Πολλοί από τους παριστάμενους ανέβασαν στο διαδίκτυο βίντεο από τα κινητά τηλέφωνά τους, που αποδεικνύουν πόσο η πολιτική ένταση έχει μετατεθεί και στον χώρο του θεάματος.

Πουϊγδεμόντ: «Η Μαδρίτη πέρασε την κόκκινη γραμμή»
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουιγδεμόντ κατηγόρησε τη Μαδρίτη ότι ουσιαστικά αναστέλλει την αποκέντρωση μετά την κίνησή της να αναλάβει τον έλεγχο των περιφερειακών οικονομικών για να μη χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση του δημοψηφίσματος.
«Η Ισπανία έχει de facto αναστείλει την αυτοδιοίκηση της Καταλονίας και έχει εφαρμόσει de facto κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πιστεύουμε ότι η ισπανική κυβέρνηση πέρασε την κόκκινη γραμμή που τη χώριζε από καταπιεστικά απολυταρχικά καθεστώτα κι έγινε όνειδος για τη δημοκρατία», είπε.
Οι διαδηλώσεις στη Βαρκελώνη κι άλλες πόλεις της Καταλονίας, όπως η Ταραγόνα και η Μπέργκα, συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα.

http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2017/09/eikone-video.html



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χώρα είναι ο τόπος που σου επιτρέπει να έχεις πολιτικές ελευθερίες και να αναπτύξεις τον ιδιαίτερο πολιτισμό σου. Χωρίς αυτήν είσαι ένας ξεριζωμένος νομάδας υποχείριο της διεθνούς αγοράς εργασίας, χωρίς τίποτα να υπερασπίσεις πέρα από το ισχνό μεροκάματό σου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας από 1944 έως 1989 σε αριθμούς και γεγονότα
Σοσιαλιστική Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας από το 1944 έως το 1989 μόνο στοιχεία και γεγονότα.

Η ζωή από το 1944 έως το 1989 που χάσαμε και τι έχουμε "κερδίσει" από το 1989. Διαβάστε και ιστορίες για να αφήσουμε τους ανθρώπους να γνωρίζουν την πραγματική ιστορία ....
Για την περίοδο 1979-1988, οι Ηνωμένες Πολιτείες αυξάνεται το κατά κεφαλήν ΑΕΠ από 182%, η Ιαπωνία με 275% Γερμανία 158% στη Γαλλία 157% και η Βουλγαρία αυξήσεις Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά 234%. Αυτό σημαίνει ότι η Βουλγαρία επί κομμουνισμού, ακόμα και στα χρόνια της περεστρόικα, δεν ήταν ποτέ σε ύφεση, πόσο μάλλον σε πτώχευση, όπως διδάσκουν δυτική προπαγάνδα.
Το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν το 1988, η Βουλγαρία κατέχει την 25η θέση στον κόσμο. Το 2013, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (IWF), η Βουλγαρία κατέχει την 78η θέση ανά παγκόσμιο κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν.
Πριν από την PESTESTROYKA, η Βουλγαρία παράγει το 40% του συνόλου των υπολογιστών που πωλούνται στο πλαίσιο του συμβουλίου «Αμοιβαίας Οικονομικής Βοήθειας».
Σήμερα (2014), η Βουλγαρία έχει το χαμηλότερο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν στην ΕΕ, το υψηλότερο ποσοστό μιζέριας - 21,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Eurostat και των πιο εξωγαμιών που γεννήθηκαν στην Ευρώπη.
Τα στοιχεία λαμβάνονται από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Είναι επίσημα και διατίθενται στο κοινό. Έτσι κάθε πολίτης μπορεί να πάει και να κάνει μια αναφορά. Stastoka στη Βουλγαρία σε βιομηχανικά και γεωργικά υποκαταστήματα για περιόδους πριν από τις 10 Νοεμβρίου, 89 και 2014. Το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας είναι συγκλονιστικό! Εδώ είναι τα γεγονότα:
ΠΑΡΑΓΩΓΗ:
Πρώτη σειρά δεικτών: Τι έφερε η Βουλγαρία το 88. Είναι το τελευταίο κανονικό έτος πριν από τη λεγόμενη ψευδοδημοκρατία. Συγκρίνω το 1988 με το 2014. Και εδώ είναι το αποτέλεσμα από τη βιομηχανία:
Εργαλειομηχανές: Το 1988, παράχουμε 17.440 μονάδες. Συγκριτικά, κατά τη διάρκεια του 2014, έχουμε παράγει μόνο 1930 τεμάχια.
Ηλεκτρικά φορτηγά: Το 1988 - 47.400 μονάδες. - Το 2014 - 180 τεμ.
Ανυψωτικά οχήματα: Το 1988 - 35,100 - Το 2014 - 210 τεμ.
Εγχώρια Ψυγεία: Το 1988 - 111 000 τεμ. - Το 2014 - 0 τεμ.
Έγχρωμες τηλεοράσεις: Το 1988 - 124.300 τεμ. - Το 2014 - 0 τεμ.
Βαμβακερά υφάσματα: Το 1988 - 362 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα - Το 2014 - 8 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα
Υφάσματα μαλλί: Το 1988 - 45 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα - Το 2014 - 2, 4 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα
Κρέας: Το 1988 - 565.600 τόνοι - Το 2014 - 150.000 τόνοι Εκ των οποίων - 4 φορές λιγότερο
Γάλα: Το 1988 - 2.5 εκατομμύρια λίτρα - Το 2014 - 70 χιλιάδες λίτρα. Εδώ η πτώση είναι εκπληκτική - 34 φορές λιγότερο !!!
Κονσερβοποιημένα λαχανικά: Το 1988 - 344.000 τόνοι - Το 2014 - 67.000 τόνοι.
ΕΞΑΓΩΓΗ:
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές: το 1988 - 46.700 τεμ. - Τώρα 2014 - 0 τεμ.
Ηλεκτρικά φορτηγά: Το 1988 - 44.700 τεμ. - Το 2014 - 0 τεμ.
Τηλεφωνικές συσκευές: Το 1988 - 630 000 τεμ. - Το 2014 - 0 τεμ.
Ραδιοτηλέφωνα: Το 1988 - 121 000 τεμ. - Το 2014 - 0 τεμ.
Νωπά φρούτα: Το 1988 - 139 000 τόνοι - Το 2014 - 7 000 τόνους.
Ντομάτες: Το 1988 - 78.900 τόνοι - Το 2014 - 1.100 τόνοι.
KONSUMATSTSIYA ΤΗΣ:
Γάλα - λίτρα ανά άτομο για ένα χρόνο:
Το 1988, εμείς καταναλώνονται 195 λίτρα γάλακτος ανά έτος - το 2014 - 20 λίτρα
Κρέας: Το 1988 - 75 kg. - Το 2014 - 32 κιλά.
Αυγά: Το 1988 - 263 τεμ. - Το 2014 - 143 leva
Φρούτα: Το 1988 - 109 κιλά. - Το 2014 - 50 kg.
Ζάχαρη: Το 1988 - 35 kg. - Το 2014 - 7 κιλά.
Αυτά τα δεδομένα είναι σκληροί δείκτες για το πώς ζουν οι άνθρωποι και τι καταναλώνουν. Η καταστρεπτική πολιτική του λαού που κυβέρνησε τη χώρα από το 89ο είναι μόνο ένας από τους λόγους για τους οποίους σήμερα η Βουλγαρία είναι χώρα του Τρίτου Κόσμου. Το ιδανικό των «δημοκρατικών» πολιτικών μας μετά τις 10 Νοεμβρίου ήταν να κόψουν και να καταστρέψουν τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις ως σύμβολο του κομμουνισμού. Ακόμα και οι επιτροπές που δημιουργήθηκαν ειδικά για την εκκαθάριση των συνεταιριστικών εκμεταλλεύσεων ονομάστηκαν επισήμως με το παράλογο όνομα της "Εκκαθάρισης". Το όνομα αυτό είναι συγκλονιστικό.
Βιομηχανία. Κατά τα έτη αυτά, από το 1944 έως το 1989, μεγάλες παραγωγικές ικανότητες κατασκευάστηκαν στον τομέα της μηχανικής, της μεταποίησης τροφίμων, της ελαφριάς βιομηχανίας και της κατασκευής. Δημιουργείται νέα υλική και τεχνική βάση και αναπτύχθηκαν κλάδοι που ήταν άγνωστοι στη Βουλγαρία μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο - τη βιομηχανία επεξεργασίας πετρελαίου, τη χημεία, τη φαρμακευτική, την ηλεκτρονική. Σε αυτή τη βάση αλλάζουν ο χαρακτήρας και η δομή του πληθυσμού. Ενώ το 1939 υπάρχουν περίπου 105.000 άνθρωποι που εργάζονται στη βιομηχανία, το 1989 ο αριθμός τους είναι ήδη 1 434 525 άτομα.
Γεωργία. Σχεδόν κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η σύγχρονη, σύγχρονη γεωργία χτίστηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι συνεταιριστικές εκμεταλλεύσεις ενώνουν τα διεσπαρμένα περίπου 20 εκατομμύρια ιδιόκτητα πεδία που επεξεργάζονται με πρωτόγονο τρόπο. Ενσωματωμένο πάνω από 2.000 φράγματα άρδευση πάνω από 12 εκατομμύρια. Acres γης (περίπου 25 τοις εκατό της καλλιεργούμενης περιοχής), αύξηση στην μέση ετήσια απόδοση περίπου 3 φορές.
Δυστυχώς ένα από τα ποινικά σφάλματα μετά τις 10 Νοεμβρίου, 1989 τ. Ρόδι. Επιστροφή στη γη με «πραγματικούς όρους», με αποτέλεσμα νέο κατακερματισμό και αναποτελεσματική μέθοδο παραγωγής. Ίσως θα διαρκέσει λιγότερο από ένα τέταρτο έως μισό αιώνα για να φτάσει στο επίπεδο του 1989.
Υγεία. Δεν μπορεί να υποτιμηθεί επιτεύγματα στον τομέα της υγείας - αρκεί να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία πριν το προσδόκιμο μέσο όρο ζωής Παγκόσμιο Πόλεμο είναι περίπου 52 χρόνια, το 1989 ήταν 71 χρόνια πριν. Δεν αφορούν την αύξηση του αριθμού των ιατρών εργασίας και νοσηλευτικό προσωπικό, και έχτισε ένα τεράστιο δίκτυο από νοσοκομεία, κλινικές, θεραπευτήρια και άλλες εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.
Εκπαίδευση και επιστήμη. Ο αναλφαβητισμός έχει εκκαθαριστεί και οι νέοι λαμβάνουν υψηλή επαγγελματική κατάρτιση. Σήμερα, η Βουλγαρία είναι γνωστή για την εξαιρετική της απόδοση και την επιστημονική αριστεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Στεγαστικό απόθεμα. Κάθε χρόνο κατασκευάζονται περίπου 70.000 σπίτια.
Ανεργία. Αυτό είναι ένα σχεδόν άγνωστο φαινόμενο την περίοδο 1944-1989.
Πρότυπο ζωής. Εάν ο πραγματικός δείκτης κατά κεφαλήν εισοδήματος το 1950 ήταν εκατό μονάδες, το 1989 ήταν 5 φορές υψηλότερος.
Δημόσιο προϊόν και εθνικό εισόδημα. Είναι γνωστό από τις στατιστικές ότι το δημόσιο προϊόν το 1989 αυξήθηκε πάνω από 25 φορές σε σύγκριση με το 1939, το εθνικό εισόδημα - πάνω από 15 φορές. Επίσης, η θέση των διαφόρων τομέων στη δημιουργία του δημόσιου προϊόντος και του εθνικού εισοδήματος αλλάζει επίσης σημαντικά. Κυρίως, το παραγόμενο δημόσιο προϊόν και το εθνικό εισόδημα στους βιομηχανικούς τομείς αυξάνονται. Αξιολογώντας το κόστος, πρέπει να συμπεράνουμε ότι όλα αυτά έχουν επιτευχθεί χάρη στην πλήρη κινητοποίηση και τη σχετικά σωστή χρήση των οικονομικών πόρων της χώρας.
Βουλγαρική Ενέργεια
Μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα, ήμασταν οι τελευταίοι στην Ευρώπη στην παραγωγή ενέργειας. Από το 1945 έως το 1990, αυξήθηκαν 120 φορές! Έχουμε φτάσει στο Βέλγιο και την Αυστρία. Ξεπερνάμε τη Δανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα. Έχουμε ευθυγραμμιστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ενεργειακή μας στρατηγική, τα έργα, η υλοποίηση του μηχανικού πραγματοποιήθηκαν από το αξιόλογο επιστημονικό κέντρο "Energoproekt". Δημιουργήθηκε το 1948, ενώσε τις δημιουργικές δυνάμεις αρκετών γενεών ειδικών και έφτασε στο κλίμα της παγκόσμιας ενέργειας.
- NPP Κοζλοντούι. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από κοινού από τους Ρώσους και τους ειδικούς μας, με ισχύ 3760 MW, παρείχε το 45% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας! Είναι ένας από τους μεγαλύτερους πυρηνικούς σταθμούς στον κόσμο!
- Chaira PSPP. Ισχύς / 861 MW / και σχεδιαστική λύση / Στροβιλοαντλία αίθουσα είναι 360 μέτρα υπόγειο στο σπήλαιο το μέγεθος του Hall 1 του NDK / καμία ευρωπαϊκή αναλογική!
Belmeken-Sestrimo Cascade. Οι τρεις σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής (ο πρώτος από τους οποίους είναι HPPP), με συνολική ισχύ 735 MW, είναι μια διεθνής σπανιότητα!
Κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των ενεργών HPP και PSHPs στον κόσμο.
- Cascade «Άρδα» -. Ο όγκος των τριών φραγμάτων του 1,15 δισ cu Μ, είναι μία από τις - μεγαλύτερες στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη!
- Το Ανατολικό Θαλάσσιο Συγκρότημα. Η βάση καυσίμου είναι λιγνίτης με τη χαμηλότερη θερμογόνο δύναμη - 1400 kcal / kg. Σύμφωνα με οικολογικές απαιτήσεις, δύο από τα φυτά έχουν 325 μέτρα από καμινάδες οπλισμένου σκυροδέματος - το υψηλότερο στην Ευρώπη!
/ Τώρα παράλογο απρογραμμάτιστη καπιταλιστικής οικονομίας έχει ως εξής: «... Το μεγαλύτερο αγκάθι στα μάτια όλου του έργου του ΧΧΙ αιώνα -» Μπέλενε «NPP / ξεκινήσει πριν από 89 και σταμάτησε μετά το ξέσπασμα της Δημοκρατίας / Η κατασκευή του πυρηνικού 2.000 μεγαβάτ. δύναμη ενώσει όλες τις αντι-πυρηνικό λόμπι, όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.
- Η παραγωγή των υδροστροβίλων και γεννητριών
μέχρι το 1950 η Βουλγαρία έγιναν τουρμπίνες νερού με χωρητικότητα μέχρι 10 KW το 1954 θα παράγονται στροβίλου και της γεννήτριας ισχύος 700 KW..
το 1960 δώσαμε στην Κίνα, 30 turbogenerators για υδροηλεκτρικούς σταθμούς και 30 υδροηλεκτρικά έργα με 80 βουλγαρικού γεννήτριες τουρμπίνας με συνολική χωρητικότητα των 840 MW. turbostroeneto στέμμα τριών μονάδων μας «Chaira», το καθένα με χωρητικότητα των 215 MW σχεδίων «Toshiba», Ιαπωνία.
- η έρευνα μηχανικών μας, το σχεδιασμό και ενεργειακά έργα που παρατάσσονται για πολύπλοκες γεωλογικές, σεισμικές και άλλες συνθήκες στο Λίβανο, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, τη Συρία, το Ιράκ, την Αλγερία, τη Λιβύη, τη Ρουμανία, την Τσεχοσλοβακία, την Ισπανία.
- Χάρη στην ενεργειακή στρατηγική μας κατά την περίοδο 1950 - 1990, η Βουλγαρία ήταν μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με τις πιο σπάνιες και σύντομες κρίσεις στον ενεργειακό εφοδιασμό! Πολλές γενιές Βουλγάρων έχουν πραγματοποιήσει την κατασκευή του ενεργειακού τομέα, το οποίο το 1989 αντιπροσώπευε το 18% των εθνικών βιομηχανικών κεφαλαίων.
Μετά το 1990, οι στρατιώτες εξωτερικών υποθέσεων προετοίμασαν πεισματικά την έκρηξη της ενέργειας:
"Καταστρέψτε το κέντρο εγκεφάλου του Energoproekt. Διοργανώνει με περίεργο τρόπο το εθνικό έγκλημα - κλείσιμο του πυρηνικού σταθμού Kozloduy
- Η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού του Belene
- Εμπρός / Σβηστό - Πρακτικό στο UPS / Ηλεκτρικό σύστημα διανομής
- Εξαλείφει την ενεργειακή μηχανική. Σήμερα, ακόμη και ένας στρόβιλος νερού των 100 κιλοβάτ πρέπει να εισαχθεί από το εξωτερικό! Οι ξένες εταιρείες που πρέπει να μάθουν από τους κατασκευαστές ενέργειας λαμβάνουν παραγγελίες για έργα ενεργειακής κατασκευής στη Βουλγαρία. Ο καταρράκτης Γκόρνα Άρντα, τέσσερις φορές μικρότερος από τον καταρράκτη Arda, που είναι βουλγαρική μηχανική λύση και απόδοση, ανατίθεται σε αλλοδαπούς που δεν έχουν κατασκευάσει κανένα ενεργειακό αντικείμενο!
Αυτή είναι μια άσχημη ταπείνωση της βιομηχανικής μας νοημοσύνης!
METALURGY
Μέχρι το 1950 η Βουλγαρία θα Μεταλλουργία
έως το 1989 παράγει ήδη τρία εκατομμύρια και 300 χιλιάδες τόνους χάλυβα και ήταν 27 μεταλλουργική χώρες.
"Στόμανα" - Πέρνικ
Ισχυρό ομάδες ειδικών στις μεταλλουργικές βιομηχανίες στο Πέρνικ, Kremikovtsi, Μπουργκάς, Φιλιππούπολη, Pirdop έδωσαν τη ζωή τους και τις νέες τεχνολογίες και τα προϊόντα τους:
- Marine φύλλο. Από το 1970 βουλγαρική ναυπηγική συνεργαστεί πλήρως με την τοπική μέταλλα
- Bronestomani. Από το 1972 μεταλλουργίας παρέχοντάς μας χρειάζεται tankostroeneto με το στομάχι μας
- ψυχρού φωτός προφίλ
- έλασης χάλυβα για τη μεταφορά και την εξόρυξη.
- ψυχρής έλασης, συμπεριλαμβανομένων μέταλλο και πλαστικό επιστρώσεις
- Shtrangovani προφίλ για φορτηγά και ανελκυστήρες
- Radial προφίλ και σωλήνες incl. για σωλήνες φορητών όπλων και κορμούς των όπλων
- σωλήνων Φυγόκεντρες καστ, συμπερ. ανοξείδωτο σε τεχνολογία και εξοπλισμό Eng. Emil Πέτκοφ
- Συνεχής χύτευση χάλυβα.
- υπερθερμανθεί ηλεκτρική χάλυβες, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο «Πάτο» στο Κίεβο
- Σκόνη μεταλλουργία και μέταλλο κεραμικά, που αναπτύχθηκε εδώ και δεκαετίες από την ομάδα του καθηγητή Radoslav Todorov.
- χύτευσης κενού χύτευσης ποιότητας.
-. Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Eng Αλέξανδρος Βάλτσεφ ειδική ναρκωτικές ουσίες τα ηλεκτρόδια των κλιβάνων ηλεκτρικού τόξου, αυξάνοντας τη ζωή τους κατά 30% αγοράστηκε από πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Τον Καναδά και τη Βρετανία
- Έχουμε αναπτύξει mikrolegirana χάλυβα αζώτου μας 10G2SAF για μεταλλικές κατασκευές της Σιβηρίας εργοστάσια στη ζώνη της αιώνιας παγετό. Με αυτούς συμμετείχαμε στη διακρατική ολοκλήρωση του φυσικού αερίου από τη Ρωσία
- Έχουμε λάβει ένα διεθνές πιστοποιητικό για την παραγωγή αγωγών φυσικού αερίου για αυτόν τον χάλυβα. Η συγκόλληση λύθηκε με επιτυχία από τον Dr. Eng. Marin Beloev και από την Art. . Καθ Lubomir Kalev
- μέθοδος πάγκο χύτευσης φυσικού αερίου «Acad Balevski -.. Καθηγ Dimov» είναι ένα από τα αξιόλογα ευρήματα της παγκόσμιας χύτευση μετάλλων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 αιώνων! Με αυτή τη μέθοδο:
- Κατασκευάσαμε πολύπλοκα και παχιά χυτά τμήματα για το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα.
- Άρθρο - Κορ. Ο καθηγητής Yanko Arsov δημιούργησε υψηλής ποιότητας χυτά από ανοξείδωτο χάλυβα, συμπεριλαμβανομένων των και βίδες πλοίων. Έχουμε ήδη χάλυβες με περιεκτικότητα σε άζωτο έως 3%, πράγμα που είναι απίστευτη επιτυχία! Σε αυτά, το ακριβό νικέλιο αντικαθίσταται από το πιο κοινό αέριο στην ατμόσφαιρα της γης. Με τα μηχανήματα και τις τεχνολογίες χύτευσης λειτουργούμε τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τροχών αλουμινίου στον κόσμο. Πάνω από 600 μηχανές αντιπαραβολής χυτεύονται το 50% των χυτών αλουμινίου χυτοσίδηρου στον κόσμο!
Όλα τα καταγεγραμμένα στοιχεία καταστρέφονται ήδη - ή καταρρέουν
Ότι αυτό γίνεται με ξένη διαταγή, μπορεί να φανεί από το ακόλουθο παράδειγμα: στο έδαφός μας έχουμε 70 χιλιάδες αγωγούς. Από αυτά, κατασκευάζονται 50 χιλιάδες τόνοι βουλγαρικού χάλυβα που παράγεται από το εργοστάσιο Σπειροειδών Σωληνουργών του Σεπτέμβρη. Οι υπόλοιποι 20 χιλιάδες τόνοι εισάγονται σωληνώσεις δικαιοσύνης. Όλες οι 13 τεχνικές βλάβες μέχρι τώρα είναι για τους σωλήνες εισαγωγής! Δεν υπάρχει μοναδική αποτυχία με το σωλήνα μας! Ωστόσο, το εργοστάσιό μας καταστράφηκε με το πρόσχημα ότι ήταν ξεπερασμένο με τεχνολογία. Και στην Τουρκία, μια νέα μονάδα χτίζεται αυτή τη στιγμή σε αυτή την τεχνολογία!
Η βουλγαρική χημεία
το 1945 ήταν στα σπάργανα. Έχουμε εισάγει ακόμη καυστική σόδα και μπλε πέτρα!
Δεδομένου του 1989, η βιομηχανία που έχουν ήδη παραχθεί από ένα χρόνο:
- 2,5 εκατομμύρια τόνοι ανόργανων λιπασμάτων
- 1 εκατομμύριο τόνους ανθρακικού νατρίου
- 400 χιλιάδες τόνους πλαστικών
- 1,8 εκατομμύρια ο αριθμός των ελαστικών
- 20 χιλιάδες τόνους χημικών προϊόντων για την προστασία των φυτών
- επεξεργασία 12 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου
- είχαν 11% των εθνικών βιομηχανικών παγίων στοιχείων
- δίνοντας 8,5% της εθνικής βιομηχανικής παραγωγής
- που παρέχουν το 20% των εσόδων από τα δυτικά νόμισμα
Διατηρήθηκαν 100.000 θέσεις εργασίας Το Chimproject οδήγησε την ανάπτυξη των επενδύσεων του τομέα. Είκοσι ερευνητικά ινστιτούτα, πολλά τμήματα του ΙΤΕ, του ΒΑΣ και βάσεις ανάπτυξης με 1.500 επιστήμονες παρείχαν το επιστημονικό έργο. Έχουν διατηρήσει στενούς δεσμούς με τον παγκόσμιο επιστημονικό και επιχειρηματικό κόσμο.
Himproekt Βάρνα
- Βουλγαρία ουρία είχε απεριόριστες αγορές
- δάνεια τέταρτη θέση στον κόσμο στην παραγωγή ανθρακικού νατρίου
- Κρατώντας την 17η θέση στην παραγωγή πλαστικών
- Σε τεχνητές ίνες προσπέραση Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τον Καναδά
- που παρασκευάζονται ή ταμπλετών της βουλγαρικής και εισαγόμενα / κάτω από 50% / ουσίες κοινά φάρμακα
- Να πάρει από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης οργανωμένη παραγωγή του διαθέσιμου σύριγγες
- αγοράσαμε άδειες και τα εμπορικά σήματα των σύγχρονων καλλυντικών
- ένα τεράστιο εξαγωγές προς τη Ρωσία μας κάνουν την πρώτη στον κόσμο στην παραγωγή οδοντόκρεμα
αυτή έχει ήδη εκκαθάριση.
Μηχανική
δείχνει πιο έντονα την ανάπτυξη της βιομηχανίας νοημοσύνη μας
το 1945 στη Βουλγαρία ήταν μια ντουζίνα εταιρείες και 50 εργαστήρια με συνολικά 4.000 εργαζομένους και περισσότερους από 200 μηχανικούς
Το 1989, 730 εργοστάσια, 430.000 εργαζόμενοι και 35.000 μηχανικοί εργάστηκαν στον τομέα. 5000 επιστημονικά στοιχεία που δημιουργούν οι νέες τεχνολογίες και εξοπλισμό σε 30 ερευνητικά ινστιτούτα
Με 5% των εθνικών βασικών κεφαλαίων της μηχανικής εξασφάλισε το 20% του κοινωνικού προϊόντος και το 55% των εξαγωγών της Βουλγαρίας. Αυτοί ήταν οι καρποί της βιομηχανικής μας νοημοσύνης.
Ο πρώτος φορέας σχεδιασμού «Mashproekt» αρχίσει να λειτουργεί το 1949 πήρε έργων πρέσες, συμπιεστές, αντλίες, ανεμιστήρες, στροβίλους νερού, λέβητες, μηχανές ντίζελ, γερανών, μηχανημάτων εξόρυξης.
Ακολούθησαν το Κεντρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Μηχανολόγων Μηχανικών, το Ινστιτούτο Σχεδιασμού Μηχανικών "Machelectroproject", υποκαταστήματα και βάσεις ανάπτυξης. Αυτό το επιστημονικό συγκρότημα έχει κατασκευάσει τη βιομηχανία.
μηχανική Μεταφορών
πρώτο βουλγαρικό ηλεκτρικό εμφανίστηκε το 1951 μετά από τρεις δεκαετίες δώσαμε ένα χρόνο 83 000 ηλεκτρικά περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα. Τρεις ήταν παγκόσμιες εταιρείες σε αυτόν τον τομέα: Clark - ΗΠΑ, Toyota - Ιαπωνία και Balkancar - Βουλγαρία.
/ Εδώ δεν μπορούμε να πληρώσει, αλλά φόρο τιμής στους εικονική αντίγραφο μπλε σαμάνοι, η οποία θα παραμείνει ως ένα λαμπρό στολίδι: οι Ιάπωνες αγοράζουν τα φορτηγά μας, γιατί χυτοσίδηρο. Φαίνεται ότι υπήρχε μεγάλη πείνα του σιδήρου στον κόσμο και στη Βουλγαρία βρισκόταν κάποια έκτακτη τομέα, επειδή τα φορτηγά μας αγοράστηκαν στις 5 ηπείρους και με δεκάδες χιλιάδες - συμπεριλαμβανομένων των πιο αναπτυγμένων «δημοκρατίες» ./
ναυπηγική βιομηχανία
της Απελευθέρωσης στο 1945 έχει παραγάγει 86 σκάφη συνολικής ανυψωτικής ικανότητας 15.500 τόνων.
Από το 1945 έως το 1990, παράχθηκαν 1450 σκάφη συνολικής ανυψωτικής ικανότητας 5 εκατομμυρίων τόνων. Από τις εξαγωγές πλοίων, έχουμε κερδίσει 2 δισ. Δολάρια (5 φορές περισσότερα από τις επενδύσεις στη βιομηχανία).
Το εργοστάσιο ναυπηγείων στη Βάρνα, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τους ειδικούς μας, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη.
Ο κύκλος μέχρι το τελειωμένο πλοίο μπορεί να είναι 3-4 μήνες! Παράγει δεξαμενόπλοιο Han Asparuh με ανυψωτική ικανότητα 100.000 τόνων.
Με τη βοήθεια του UN / UNDP / στη Βάρνα δημιουργήθηκε ένα υδροδυναμικό εργαστήριο για να δοκιμάσει τα μοντέλα πλοίων και τις βίδες πλοίων για πολύπλοκες συνδυασμένες καταστάσεις.
Το Ινστιτούτο Επιστήμης και Έρευνας Ναυπηγικής στη Βάρνα, πρώτα στις σοσιαλιστικές χώρες, εισήγαγε τον αυτοματοποιημένο σχεδιασμό πλοίων με ηλεκτρονικό εξοπλισμό πληροφορικής.
Rousse πλοίο «Belokamenka» - 340000 ΚΟΧ / κόρους /
Ναυπηγική δημιουργήθηκε από λαμπρή επαγγελματίες. Βετεράνοι Eng. Σαούλ Kjuchukov και Μηχ. Stayko Staikov εκπαιδεύσει χιλιάδες των ναυπηγείων. Eng. Πέτκο Darakchiev και καθηγ. Valerian Minkov προβάλλεται θαλάμους αποβάθρα με σύμπλοκο γεωλογία. Ο Engr Matrov και ο Eng. Muratanlarska είναι συγγραφείς των σύνθετων τεχνολογιών παραγωγής.
Ο κλάδος οδηγήθηκε από ταλαντούχους ηγέτες των επιχειρήσεων:. Eng Georgi Georgiev, Pencho Πέτκοφ, Eng Docho Dochev, Eng Τοντόρ Ganchev, Eng Ιβάν Lazarov, Eng Slavi Georgiev, Eng Zlati Zlatev, Eng Peter Μπογκντάνοφ, Tremol Ιβάνοφ και πολλά...... άλλοι.
Μετά το 1990, το απίστευτο - η ναυπηγική βιομηχανία έφερε σε πτώχευση! Το Μαργαριτάρι της Ευρωπαϊκής Ναυπηγικής - CC, Βάρνα πωλήθηκε για $ 1!
Οι μεταλλουργικές μηχανές
ήταν ο κύριος κλάδος της βιομηχανίας. Ξεκίνησε στη δεκαετία του '30 σε 5-6 μικρά εργαστήρια έως το 1980 είχε 40 εργοστάσια που παράγουν 18 000 τόρνοι, τρυπάνια, αρθρωτή εργαλειομηχανών, κέντρα κατεργασίας, αυτόματες γραμμές παραγωγής, χειριστές, τα ρομπότ. 90% από αυτά που εξάγονται σε δεκάδες χώρες από τη Μέση Ανατολή προς τη Δυτική Ευρώπη.
Το Ινστιτούτο Έρευνας και τα γραφεία σχεδιασμού του εργοστασίου του έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία στην κατασκευή νέου εξοπλισμού. Η ανάπτυξή του έγινε από Eng. Shtilyan Petrov, καθ. Assen Vylev, Δρ Μηχ. Moynov, Dr. Ing. Jaroslav Genov, Δρ Μηχ. Ηλία Harampiev, Δρ Μηχ. Penko Somlev, Eng. Bozhil Vuchkov .
Η ναυπηγική βιομηχανία δημιουργήθηκε από λαμπρούς ειδικούς. Βετεράνοι Eng. Σαούλ Kjuchukov και Μηχ. Stayko Staikov εκπαιδεύσει χιλιάδες των ναυπηγείων. Eng. Πέτκο Darakchiev και καθηγ. Valerian Minkov προβάλλεται θαλάμους αποβάθρα με σύμπλοκο γεωλογία. Ο Engr Matrov και ο Eng. Muratanlarska είναι συγγραφείς των σύνθετων τεχνολογιών παραγωγής.
Ο κλάδος οδηγήθηκε από ταλαντούχους ηγέτες των επιχειρήσεων:. Eng Georgi Georgiev, Pencho Πέτκοφ, Eng Docho Dochev, Eng Τοντόρ Ganchev, Eng Ιβάν Lazarov, Eng Slavi Georgiev, Eng Zlati Zlatev, Eng Peter Μπογκντάνοφ, Tremol Ιβάνοφ και πολλά...... άλλοι.
Μετά το 1990, το απίστευτο - η ναυπηγική βιομηχανία έφερε σε πτώχευση! Το Μαργαριτάρι της Ευρωπαϊκής Ναυπηγικής - CC, Βάρνα πωλήθηκε για $ 1!
Μηχανήματα μεταλλουργίας
ήταν η κύρια κατεύθυνση της βιομηχανίας. Ξεκίνησε στη δεκαετία του '30 σε 5-6 μικρά εργαστήρια έως το 1980 είχε 40 εργοστάσια που παράγουν 18 000 τόρνοι, τρυπάνια, αρθρωτή εργαλειομηχανών, κέντρα κατεργασίας, αυτόματες γραμμές παραγωγής, χειριστές, τα ρομπότ. Το 90% εξήχθη σε δεκάδες χώρες από τη Μέση Ανατολή έως τη Δυτική Ευρώπη.
Το Ινστιτούτο Έρευνας και τα γραφεία σχεδιασμού του εργοστασίου του έχουν αποκτήσει τεράστια εμπειρία στην κατασκευή νέου εξοπλισμού. Η ανάπτυξή του έγινε από Eng. Shtilyan Petrov, καθ. Assen Vylev, Δρ Μηχ. Moynov, Dr. Ing. Jaroslav Genov, Δρ Μηχ. Ηλία Harampiev, Δρ Μηχ. Penko Somlev, Eng. Bozhil Vuchkov .
Όλα αυτά ξεχνούν και καταστρέφονται σήμερα από εγκληματίες, αντιφρονούντες, καπιταλιστές και φασίστες.
Όλα αυτά κλέφθηκαν από το βουλγαρικό λαό. Απολάμβανε το δημιουργικό έργο εκατομμυρίων ανθρώπων στις συνθήκες του σοσιαλισμού.
Θυμηθείτε την ιστορία σας και να την πείτε από άτομο σε άτομο.
- Από το 1989 - 2016 και σήμερα καταστραφεί πάνω από 91% του συνόλου των εγκαταστάσεων παραγωγής στη Βουλγαρία και ο πληθυσμός είναι ο πιο γρήγορα εξαφανίζονται στον κόσμο, με σχεδόν το 25% μειώνεται. Ένα παράδειγμα που δίνονται στην έκθεση του ΟΗΕ ως προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία
- Capital καταστρέψει το σύνολο της οικονομίας της Βουλγαρίας δημιουργήθηκε από τους γονείς μας, με την εργασία τους.
- Capital μας αναγκάζουν να ζουν στην άκρη της επιβίωσης με το χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Ευρώπη και ένα από τα τελευταία μέρη του κόσμου.
- Η πρωτεύουσα γεννήθηκε περίπου 100 εκατομμυριούχοι και μερικές εκατοντάδες κυβερνήτες, αλλά οδήγησε πάνω από 3 εκατομμύρια Βούλγαρους στο εξωτερικό, και το υπόλοιπο στη Β. Καταδικάστηκε σε αγωνία και ατυχία.
- Το κεφάλαιο έχει μετατρέψει τη ζωή στη Βουλγαρία σε εμπόρευμα όπου μπορείτε να ζήσετε να το πληρώσετε. Δεν έχετε χρήματα - πεθαίνετε στο δρόμο.
"Το κεφάλαιο έχει καταστρέψει την ιστορία μας, την εκπαίδευσή μας, την υγεία μας, τη βιομηχανία μας και τη βιομηχανία μας. Καταστράφηκαν οι ζωές γενεών εκατομμυρίων Βουλγάρων.
- Το κεφάλαιο μετέτρεψε τη Βουλγαρία σε οφειλέτη με περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια εξωτερικού χρέους και 200 δισεκατομμύρια εγχώριο χρέος Από μια χώρα που κατέλαβε την 27η θέση στον κόσμο στην οικονομική ανάπτυξη το 1988, η Βουλγαρία καταστράφηκε ολοσχερώς.
- Κεφάλαιο έσπασε τη σχέση ανάμεσα σε εμάς και την αδελφική μας η Ρωσία και η ενσταλάξει ψέματα και οι χειρισμοί των φασιστών και των εγκληματιών από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δυτική Ευρώπη, που κατέστρεψε μας.
- Το κεφάλαιο έχει μετατρέψει τη ζωή εκατομμυρίων Βουλγάρων σε δουλεία, όπου κάποιος είναι ευτυχισμένος εάν μπορεί να φάει κατά τη διάρκεια της ημέρας.
- Capital γεννήθηκε η ανεργία, στο παρελθόν τέταρτο αιώνα ήταν ένα άγνωστο φαινόμενο BG
- Capital ληστεύουν και να καταστρέψει τη ζωή σας και συνεχίζει να το κάνει καθημερινά.
Επομένως, όσο υπάρχει διαχωρισμός κεφαλαίων και τάξεων μεταξύ των ανθρώπων, θα υπάρξει ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ!
Ο καθένας έχει το δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και το δικαίωμα να αναπτύσσεται ισότιμα με τους άλλους.
Ο αγώνας θα το έχει μέχρι να νικήσει η εργατική τάξη και το προλεταριάτο!
Η Βουλγαρία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο όπου υπάρχει μια αντιφασιστική εξέγερση ενάντια στον φασισμό και τον καπιταλισμό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θυμάστε το χωριό Ανάβρα στην Μαγνησία; Θαύμα ήταν που μας τέλειωσε!
23/04/2017

Ακουγόταν πολύ καλό για να είναι… ελληνικό, αλλά ήταν τόσο αληθινό που έλαβε διαστάσεις εμβληματικού παραδείγματος προόδου και προκοπής σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ακόμα και ο πλέον… καλοπροαίρετος αδυνατούσε να μην αναρωτηθεί τι γυρεύει αυτή η καθολικά εν σοφία καμωμένη κουκίδα του χάρτη στην ελληνική επικράτεια. ‘Ενα κομμάτι του παζλ αταίριαστο με όλα τα άλλα. Και ως τέτοιο μαγνήτιζε το ενδιαφέρον της διεθνούς ειδησεογραφίας, προβαλλόμενο από τα Μ.Μ.Ε. όλης της Ευρώπης (και όχι μόνο).
Για το «θαύμα» της Ανάβρας και τον εμπνευστή αυτού, τον επί 16 χρόνια κοινοτάρχη της Δημήτρη Τσουκαλά, έχουν πληκτρολογηθεί δεκάδες χιλιάδες λέξεις επί σειρά ετών.
Το ανακριβές είναι το… πληκτρολόγιο αρνήθηκε πεισματικά να ανταποκριθεί στη διαμόρφωση των νέων δεδομένων. Στα δημοσιεύματα περί Ανάβρας, την εποχή της κρίσης, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στο 2011.
Ο ίδιος ο Δημήτρης Τσουκαλάς δεν χρησιμοποίησε τη φράση «ανακρίβεια», αλλά «παραπληροφόρηση», στη συνομιλία που είχαμε μαζί του.
«Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι πια αυτή που ήταν. Μετά τον Καλλικράτη και με το πέρασμα του χρόνου η εικόνα του χωριού επιδεινώθηκε σε μεγάλο βαθμό. Τα δημοσιεύματα επιμένουν να την εξιδανικεύουν, αλλά αυτό που έχει συμβεί προκαλεί θλίψη», λέει στο Menshouse ο «εγκέφαλος» του πιο οργανωμένου σχεδίου ποιοτικής αναβάθμισης, που εφαρμόστηκε ποτέ στη μεταπολιτευτική Ελλάδα.
Για να κατανοήσουμε καλύτερα το πριν, το μετά και το τώρα, πρέπει να κάνουμε ένα σύντομο φλας-μπακ σε μια ιστορία που λίγο, πολύ είναι γνωστή: ένα ορεινό, απομονωμένο χωριό, σε υψόμετρο 925 μέτρων, το οποίο μαράζωνε έως τις αρχές της δεκαετίας του ’90, μετατράπηκε σε πρότυπο ανάπτυξης και κοινόβιας ευημερίας. Πολύ απλό να το γράψεις, εξαιρετικά πολύπλοκο και επίπονο όμως για να το πετύχεις.
Όταν ο κ. Τσουκαλάς επέστρεψε στη γενέτειρα του το 1990, έχοντας συνταξιοδοτηθεί από τη ΔΕΗ, στο χωριό δεν υπήρχε καν άσφαλτος. Χτισμένο στις πλαγιές του όρους Όθρυος και απέχοντας 37 χιλιόμετρα από την κοντινότερη κωμόπολη, τον Αλμυρό (και 82 χλμ. από το Βόλο), ακόμα και η σύνδεση με τους γειτονικούς δήμους ήταν δύσβατη.
Το δίκτυο ύδρευσης ήταν κατεστραμμένο, οι 300 κάτοικοι και τα περίπου 20.000 ζώα, που κυκλοφορούσαν ελεύθερα ανάμεσα τους, έπιναν νερό από το ίδιο μέρος. Η λάσπη το χειμώνα και η σκόνη το καλοκαίρι γινόταν ανυπόφορες για τη ζωή των ντόπιων. Επιπλέον δεν υπήρχαν κτίρια και δημόσιοι χώροι, ούτε κάποια διαδικασία αποκομιδής σκουπιδιών.
Μερικά χρόνια αργότερα και χάρη στις άοκνες προσπάθειες του κ. Τσουκαλά και της συζύγου του, Μάχης Καραλή, αρχιτέκτονα και πρώην καθηγήτρια του ΕΜΠ, που λειτούργησε ως άμισθη τεχνική σύμβουλος, η Ανάβρα αναγνωριζόταν ως η τρίτη σε ανάπτυξη μεταξύ όλων των ΟΤΑ περιοχή στον ευρωπαϊκό νότο.
Σύμβολο αυτής το Αιολικό Πάρκο με τις 20 ανεμογεννήτριες. Ήταν μόνο το… κερασάκι στην τούρτα. Το χωριό μεταμορφώθηκε σε επιτομή ποιότητας ζωής και βιοτικού επιπέδου.
Με ασφαλτοστρωμένους και πέτρινους δρόμους, πλατείες με κρήνες, νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, ιατρείο, διώροφο κλειστό χώρο στάθμευσης για 60 οχήματα, δύο αίθουσες εκδηλώσεων για 100 και 300 άτομα, γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ, κλειστό γυμναστήριο εξοπλισμένο με σύγχρονα συστήματα άσκησης, τρία υπερσύγχρονα κτηνοτροφικά πάρκα, πρότυπο σφαγείο που θυμίζει χειρουργείο, λαογραφικό μουσείο και ένα περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πάρκο 240 στρεμμάτων!
Για να επιτευχθούν όλα αυτά χρειάστηκε να απορροφηθεί και το τελευταίο ευρώ από τα ευρωπαϊκά προγράμματα επιδότησης. Σε μια ακούραστη διαδικασία παρακολούθησης και εκμετάλλευσης αυτών, με τη βοήθεια μιας κοινοτικής υπαλλήλου που ανέλαβε όλη τη γραμματειακή υποστήριξη για τα έργα, η αυτοδιοίκηση της Ανάβρας εξαργύρωσε τους προσφερόμενους πόρους, παράγοντας νέους σε μόνιμη βάση.
Το Αιολικό Πάρκο καλύπτει ένα μέρος του λογαριασμού της ΔΕΗ για τους κατοίκους, ενώ έως τις 31/12 του 2010 απέφερε στην κοινότητα ετήσια έσοδα έως και 100.000 ευρώ (που πλέον εισπράττει ο δήμος Αλμυρού). Παράλληλα η ανάπτυξη της βιολογικής κτηνοτροφίας, με το πιστοποιημένο σφαγείο (HASP, ISO, κωδικός βιολογικής γραμμής) προσελκύει κοινοτικές επιδοτήσεις, βοηθώντας τους παραγωγούς να επεκτείνουν τις επαγγελματικές δραστηριότητες τους.
Τα τρία κτηνοτροφικά πάρκα που στεγάζουν περί τα 25.000 ζώα το χειμώνα (όταν η Ανάβρα αποκλείεται από τα χιόνια) καθιστούν την περιοχή πρώτη σε κτηνοτροφική παραγωγή στην Ελλάδα συγκριτικά με τον πληθυσμό της. Εστω και αν αυτός υπερδιπλασιάστηκε τη δεκαετία 2000-2010 λόγω της επιστροφής των καταγόμενων της από τα μεγάλα αστρικά κέντρα.
«Πολλά παιδιά σπουδάζουν στην Αθήνα και μετά επανέρχονται στην πατρίδα τους. Το «οικολογικό» χωριό αποτελεί ίσως την εξαίρεση του δημογραφικού κανόνα της χώρας, καθώς προσείλκυσε πληθυσμό στην επαρχία, που ο μέσος όρος του δεν ξεπερνάει τα 40 χρόνια», είχε πει η κυρία Καραλή.
Το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων είναι έως και σήμερα ένα από τα υψηλότερα στη χώρα, με ετήσια εισοδήματα που κυμαίνονται από 25.000 έως 100.000 ευρώ και ανεργία στο 0%. Όχι όμως (πια) και το επίπεδο ποιότητας ζωής.
Η Ελλάδα δεν εξαιρεί από τη μιζέρια της ούτε έναν τόπο που κατάφερε με τις δικές του δυνάμεις να υπερβεί κατά πολύ τον πήχη των δυνατοτήτων και της προοπτικής που θέτει η ίδια μέσω των διαχειριστών της εξουσίας.
Η απώλεια της οικονομικής και διοικητικής αυτονομίας της Ανάβρας, μέσω του προγράμματος Καλλικράτης, έβαλε απότομα φρένο στην οικολογική ανάπτυξη του χωριού. Η ένταξη στο δήμο Αλμυρού αφαίρεσε το δικαίωμα να αποφασίζει για τη μοίρα της, ολοκληρώνοντας παράλληλα αυτή την υποδειγματική πορεία.
«Είχαμε ενταχθεί στο πρόγραμμα δημιουργίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξασφαλίσει ένα κοινοτικό κονδύλι ύψους 11 εκατ. ευρώ. Οι μελέτες ήταν έτοιμες για ένα μικρό υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, που θα εκμεταλλευόταν τα νερά του ποταμού Ενιπέα και για ένα σύστημα τηλεθέρμανσης, που θα παρείχε, μέσω υπόγειων αγωγών, σε κάθε σπίτι θέρμανση και ζεστό νερό. Αν δεν υπήρχε ο Καλλικράτης η Ανάβρα θα ήταν σήμερα παγκόσμιο φαινόμενο. Ως ένας οικισμός που θα κάλυπτε εντελώς τις ενεργειακές του ανάγκες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ρεύμα, νερό, θέρμανση, όλα δωρεάν για τους κατοίκους του», λέει ο κ. Τσουκαλάς.
 «Στο σχέδιο είχαμε συμπεριλάβει και άλλα έργα, φιλικά προς το περιβάλλον. Όπως ένα βιοκλιματικό πάρκο και ένα καινοτόμο σύστημα αποχέτευσης. Η Κοινότητα είχε παραδώσει 14 μελέτες στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού. Για την ώρα όμως παραμένουν στο συρτάρι. Το 2013 το πρόγραμμα επανήλθε και ήταν «φωτογραφικό» για την Ανάβρα. Το χωριό πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για να εκταμιευτούν από 11 έως 20 εκατ. ευρώ και να δρομολογηθούν αυτά τα έργα. Ο Δήμος όμως ξέχασε να καταθέσει το φάκελο…
Ο Καλλικράτης είναι καταστροφικός για την ορεινή ύπαιθρο. Έχει τη λογική της σαλαμοποίησης, χωρίς κανένα κριτήριο. Δεν εξαιρεί περιοχές, έστω και αν βάσει ιδιαίτερων χαρακτηριστικών θα έπρεπε να εξαιρεθούν».
Τον ρωτήσαμε για ποιον λόγο δεν έθεσε υποψηφιότητα για το Δήμο Αλμυρού στις περιφερειακές εκλογές του 2010, μολονότι ήταν τότε πασιφανές ότι δεν θα είχε αντίπαλο. «Το ήξερα ότι κατά πάσα πιθανότητα θα εκλεγόμουν. Είναι καλύτερα όμως να σε ρωτάνε «γιατί έφυγες» και όχι «πότε θα φύγεις». Αν ήταν μόνο για την Ανάβρα θα συνέχιζα, δεν μπορούσα όμως για βιολογικούς λόγους να αναλάβω τη διοίκηση τόσων περιοχών. Επί 16 χρόνια εγώ και η γυναίκα μου δεν είχαμε προσωπική ζωή. Δουλεύαμε μέρα-νύχτα ως εθελοντές, βάζοντας και από την τσέπη μας σε κάποιες περιπτώσεις».
Ζητώντας του να υποδείξει το μυστικό της επιτυχίας αναφέρεται σε ένα «γήινο» κατόρθωμα, το οποίο όμως προϋποθέτει το αγνό κίνητρο του πολιτευόμενου.
«Ό,τι κάναμε το κάναμε με οράμα, μεράκι, πίστη και σχέδιο για τον τόπο μας και το συλλογικό συμφέρον. Τι νομίζετε, ότι ήμασταν πιο ευφυείς από τους άλλους; Μέσης ευφυίας είμαστε, αλλά πέσαμε με τα μούτρα στη δουλειά και είχαμε αγάπη για αυτό που κάναμε. Θέλαμε να αλλάξουμε τη μοίρα του χωριού, γνωρίζοντας ότι αν δεν το κάναμε θα ζούσαν σε αυτό σήμερα μόνο υπερήλικες. Όταν θέλεις να κάνεις κάτι βρίσκεις και τον τρόπο και τα μέσα, δεν υπάρχει τίποτε ακατόρθωτο. Όταν είχε έρθει ο ανταποκριτής του BBC στο χωριό για συνέντευξη του είπα το εξής: ”Αυτή η χώρα είναι πρώτη σε ηλιοφάνεια στην Ευρώπη, δεύτερη στον κόσμο σε θαλασσογραμμή, διαθέτει 20.000 επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους, 8.000 μοναδικά φυτά και τεράστιες δυνατότητες σε ναυτιλία και τουρισμό. Αυτή η χώρα έπρεπε να δανείζει τις άλλες και όχι να δανείζεται”.
Η χώρα είναι τυχερή που έχει αυτά τα καλά, αλλά άτυχη που διαθέτει εδώ και χρόνια αυτό το πολιτικό προσωπικό. Όχι ότι δεν έχουν μερίδιο ευθύνης και οι πολίτες, τα κόμματα όμως μας έχουν κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά».
Εν τέλει τι είναι αυτό που συμβολίζει σήμερα η Ανάβρα; «Η απογοήτευση όσων επισκέπτονται το χωριό μας είναι μεγάλη», λέει, εκπλήσσοντας ο κ. Τσουκαλάς. «Η εικόνα που παρουσιάζεται στα Μ.Μ.Ε. δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή πραγματικότητα. Είναι εικόνα εγκατάλειψης, εντελώς διαφορετική με αυτήν έως εφτά χρόνια πριν. Δεν υπάρχει καθαριότητα, δεν υπάρχει φροντίδα. Το πάρκο είναι εγκαταλελειμμένο, το γυμναστήριο μαραζώνει και το parking υπολειτουργεί. Το λαογραφικό μουσείο είναι κλειστό, ο επισκέπτης θα πρέπει να πάρει τηλέφωνο και να περιμένει για να του ανοίξουμε. Προφανώς έφταιξε και η κρίση, αλλά φυσικά δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα αν το χωριό παρέμενε αυτοδιοικούμενο».
Ακόμα και σήμερα, ο κ. Τσουκαλάς, ο οποίος σε μια «κανονική» χώρα θα ήταν πιθανότατα ο υπουργός περιβάλλοντός της, δέχεται διαρκώς αιτήσεις για διαλέξεις και παρουσιάσεις του αναπτυξιακού μοντέλου της Ανάβρας. «Επί σειρά ετών δείχναμε τι είχαμε κάνει για να παραδειγματίσουμε. Βραβευτήκαμε απ’ όλες τις κυβερνήσεις και πλείστες περιβαντολλογικές οργανώσεις. Ο Γιώργος Παπανδρέου ήθελε να λειτουργήσει ως μοντέλο η Ανάβρα για όλη τη χώρα. Όλοι οι κρατικοί τηλεοπτικοί σταθμοί της Ευρώπης είχαν ενδιαφερθεί, ακόμη και κορεατικό κανάλι είχε έρθει για να μας μιλήσει!
Τώρα όμως έχουμε αραιώσει τις διαλέξεις. Πέρασαν άλλωστε χρόνια και δεν το δικαιολογεί η σημερινή κατάσταση. Κάνουμε εξαίρεση για τα 20, 30, 40 σχολεία που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο. Βάζουμε τα παιδιά στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και τους παρουσιάζουμε στον προτζέκτορα το μοντέλο ανάπτυξης».
Σήμερα ο Δημήτρης Τσουκαλάς ζει, μαζί με τη σύζυγό του, στην Ανάβρα και ασχολείται με τη βιολογική γεωργία. Είναι πρόεδρος της εθελοντικής οργάνωσης «Αναβρά-ζω» (www.anavra-zo.gr/el/), που ως σκοπούς της έχει θέσει την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής, την ανάπτυξη και καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και τη διαφύλαξη και ανάπτυξη της πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής.
«Προσπαθούμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, όπως την καθαριότητα, δεν μπορούμε όμως φυσικά να υποκαταστήσουμε τις αρχές», λέει. Τουλάχιστον όμως είναι, χρόνια τώρα, στην ευχάριστη θέση να καμαρώνει για την ευημερία των συγχωριανών του. «Το απολαμβάνω. Τα ζώα βόσκουν 9 μήνες ελεύθερα, στα 1500 μέτρα, εντεταγμένα σε βιολογικά προγράμματα. Οι συγχωριανοί μου αποδείχτηκαν πολύ καλοί επιχειρηματίες και το κρέας της περιοχής είναι φημισμένο. Είμαι αισιόδοξος για την Ανάβρα. Αρκεί ο Δήμος να ρίξει μια ματιά και προς τα εδώ. Περνάμε μια μεγάλη κρίση, ένα μεταβατικό στάδιο. Η περιοχή όμως έχει μέλλον. Και αυτό γιατί έχει εμπεδωθεί σε απολύτως επαγγελματικά πρότυπα η οργανωμένη κτηνοτροφία,
Δίκην επιμύθιου ρωτήσαμε τον κύριο Τσουκαλά αν πιστεύει ότι αυτός ο τόπος θα μπορούσε να δει ποτέ άσπρη μέρα, δεδομένου ότι δεν φαίνεται να έχει διδαχτεί τίποτε από το παράδειγμα της «δικής» του Ανάβρας.
«Εξακολουθώ να καταγγέλλω τη διαφθορά, τους λαδιάρηδες συναδέλφους, τη γραφειοκρατία και όλες τις παθογένειες που μας έφεραν ως εδώ. Αν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν μονoιάσουν και δεν καθίσουν σε ένα τραπέζι να τα βρουν, η ιστορία θα επαναλαμβάνεται. Ακόμα και τώρα, με αυτό το υπέρογκο χρέος που έχει η χώρα, υπάρχουν λύσεις. Όλα τα προβλήματα έχουν λύσεις. Και οι ξένοι θα ήταν διαφορετικοί απέναντί μας αν έβλεπαν ότι υπάρχει σύμπνοια. Αλλά εδώ μας νοιάζει μόνο η κουτάλα. Θυμόμαστε τι είπε ο Παπανδρέου για κερδίσει τις εκλογές το 2009 και αργότερα τι έκανε ο Τσίπρας για να ρίξει τον Σαμαρά. Δεν υπάρχει διάθεση συνεννόησης, το προσωπικό συμφέρον παραμένει υπεράνω όλων. Θα σας θυμίσω και μια πρόσφατη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που νομίζω ότι είναι απολύτως ενδεικτική: “Ο πατέρας μου ζει και αναπνέει για να με δει πρωθυπουργό…”»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- 25 χιλιάδες κόσμου βροντοφώναξε χτες το βράδυ στο Πάρκο Γουδή: «Λευτεριά στην Ηριάννα!».
- Κάτι αρχίζει να κινείται σε αυτήν την κοινωνία, κάτι (ωραίο) αρχίζει να ετοιμάζεται «από τα κάτω»...
- «Μέρες παράξενες, θαυμάσιες μέρες»...
- ΥΓ: Οι φωτογραφίες είναι επιλογή από το θαυμάσιο υλικό



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η παρθενική ομιλία του Ντ. Τραμπ στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως ζούμε σε ένα τέλος μιας περιόδου του κόσμου που γνωρίσαμε μετά την κατάρρευση των χωρών του «υπαρκτού».
Η ομιλία προκαλεί ανατριχίλα. Είναι ένα πρωτόγνωρο και συνειδητό συμπύκνωμα επιθετικότητας, πολεμικών απειλών, αντικομουνισμού και υποκρισίας. Κοινό σημείο της ομιλίας του Τραμπ με ομιλίες άλλων αμερικανών προέδρων είναι η παράδοση μαθημάτων δημοκρατίας και ειρήνης στον υπόλοιπο πλανήτη την ώρα που οι ΗΠΑ πρωτοστατούν σε πολέμους, επιδρομές, πραξικοπήματα, προγράμματα βασανιστηρίων και μαζικών φακελωμάτων. Την ίδια ώρα που ο αμερικανικός λαός μετρά με εκατομμύρια τους άστεγους, τους άνεργους, τους φτωχούς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιρανός στρατηγός: Η ISIS δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ και θα καταρρεύσει μέσα σε 2 μήνες
22 Σεπτεμβρίου 2017
Ο στρατηγός Qassem Soleimani της σωματοφυλακής των ιρανών φρουρών του Ιράν (IRGC) δήλωσε ότι το ISIS θα καταρρεύσει εντελώς μέσα στους επόμενους δύο μήνες, ανέφερε η IRIB την Πέμπτη.
"Το Ιράν, η Ρωσία, η Συρία και το Ιράκ θα πρέπει να πραγματοποιήσουν αυτήν την γιορτή", δήλωσε ο στρατηγός σε τελετή που έλαβε χώρα στη μνήμη ενός ιρανικού στρατιωτικού συμβούλου μαρτύρων στη Συρία.
Είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες "δεν έχουν κάνει καμία κίνηση για την εξάλειψη" ISIS.
"Πώς μπορεί μια διοίκηση, η οποία δημιούργησε η ίδια τη Daesh [ISIS], να ισχυρίζεται ότι έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του;" ρώτησε ο Soleimani.
"Η ήττα των ΗΠΑ στην περιοχή έχει τις ρίζες της στην έλλειψη σοφής ηγεσίας και έχοντας άγνοια οι κυβερνήτες", συνέχισε.
Ο Σολεϊμάνι εξήγησε επίσης γιατί το Ιράν βοηθά τη Συρία στον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας δηλώνοντας: «Δεν μπορούσαμε να καθίσουμε για να δούμε το Ιράκ και τη Συρία να πέφτουν και έπειτα να μας φτάσουν σε εμας».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΜΕ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ al Sukalabiyah στη ΧΑΜΑ
Την Πέμπτη οι τζιχαντιστές στην επαρχία της Χάμα έβαλαν με ομοβροντία ρουκετών κατά της ελληνορθόδοξης πόλης Σελευκόβουλος στη Χάμα.  Αποτέλεσμα ήταν να προκαλέσουν φοβερές καταστροφές στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΕΜΕΣΟΣ: Μουσουλμάνος πολιτικός πρόσφυγας πήρε 2.174 ευρώ σε έναν μήνα – Κύπρια μονογονιός με τρία παιδιά λαμβάνει 500
Θέμα κοινωνικών ανισοτήτων και αδικίας θέτει διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών από την Λεμεσό, μέσω ανάρτησής της στο facebook.
Η κα Μ.Μ. αναφέρει ότι είναι διαζευγμένη μητέρα τριών παιδιών που λάμβανε μέχρι πρότινος κοινωνική παροχή 800 ευρώ. Της απέκοψαν, όπως υποστηρίζει, ποσό 300 ευρώ γιατί η μεγάλη της κόρη έκλεισε τα 18 και κατά συνέπεια δεν θεωρείται ως εξαρτώμενο. «Το ότι ετοιμάζεται να πάει φοιτήτρια το αγνοούμε και το ότι για αρκετό καιρό εγώ η μάνα ήμουν άνεργη, το αγνοούμε κι αυτό;»διερωτάται η μάνα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  μηνιαίο επίδομα 2.174 ευρώ σε μουσουλμάνο: «Από 11 εκ. που δίδονταν σε πολιτικούς πρόσφυγες, μόνο 800.000 ευρώ»
Και στη συνέχεια αποκαλύπτει με έγγραφο την περίπτωση μουσουλμάνου πολιτικού πρόσφυγα που για έναν μήνα εντός του 2016, έλαβε 2.174 ευρώ. Η Μ.Μ. διευκρινίζει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον άνθρωπο, αλλά θέτει θέμα ανισοτήτων.
Γράφει συγκεκριμένα: «Γιατί εγώ η ηλίθια, γιατί περί ηλιθιότητας πρόκειται, πρέπει να δουλεύω για να ζήσω την οικογένεια μου και να κάνω δύο και τρείς δουλειές στην ανάγκη; Γιατί εγώ να μην θέλω να γίνομαι βάρος του κράτους και των υπόλοιπων συμπολιτών μου, που μπορεί να έχουν περισσότερη ανάγκη;».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επιτροπή αλληλεγγύης στη Συρία καλεί σε συνέλευση την Παρασκευή 29-9-2017 ώρα 19:00 στην αίθουσα του ΜΑΧΩΜΕ(οδός Αγ. Κωνσταντίνου & Γερανίου 47, 1ος όροφος, Ομόνοια) με θέματα: 1) Εξελίξεις στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή 2) Απολογισμός-πρόγραμμα δράσης.
Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΙΚΗ


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


10η Διεθνης Συναντηση Κινηματων
29-30 Σεπτεμβρίου, Σχολή Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256), Αθήνα
www.resistancefestival.gr
ΚΟΕ – Δρομος της Αριστερας


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η ισπανική κυβέρνηση τοποθέτησε επικεφαλής της αστυνομίας της Καταλωνίας συνταγματάρχη της Εθνοφυλακής (επειδή οι Καταλανοί αστυνομικοί φέρονται με το γάντι στους διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας)
Η Αυτονομία της Καταλωνίας έχει πλήρως καταλυθεί απ το ισπανικό κράτος με τις ευλογίες της ΕΕ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ;
Τι θα γίνει, επιτέλους, με τον αμόρφωτο λιμοκοντόρο και τον καραβανά υπουργό του; Για ποιο λόγο έστειλαν τη συμμορία της ΔΙΑΣ να κάνει σωματικούς ελέγχους, να ειρωνεύεται και να απειλεί θεραπευόμενους εξαρτημένους;
Όπως καταγγέλλει η θεραπευτική κοινότητα 18 Άνω, η ένστολη συμμορία την έστησε χθες επί δυόμισι ώρες έξω από την είσοδο της Κοινωνικής Επανένταξης στην Κυψέλη και ασχημονούσε σε βάρος των θεραπευόμενων.
Δεν νομίζει πως το παρατραβάει ο αμόρφωτος; Τι φοβάται; Μη μείνει απούλητο το εμπόρευμα των κολλητών του εφοπλιστών;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συζήτηση με τον ΓΓ της Νεολαίας του ΚΚ Βενεζουέλας
Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου θα διοργανωθεί συζήτηση με τον Έκτορ Ροντρίγκες στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα.
Ο Έκτορ Ροντρίγκες είναι ο Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος. Επίσης ήταν υποψήφιος στην Εθνική Συντακτική Συνέλευση τον περασμένο Ιούλιο.
Η συνάντηση με τον Έκτορ Ροντρίγκες για δεύτερη συνεχή χρονιά, αποτελεί μια πολύτιμη ευκαιρία για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα στη Βενεζουέλα. Οι ερωτήσεις, οι παρεμβάσεις και τα σχόλια θα αποτελέσουν τον κεντρικό άξονα της συζήτησης.
Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ διάρκειας 30 λεπτών "Venezuela, la oscura causa" του Κολομβιανού δημοσιογράφου Ερνάντο Κάλβο Οσπίνα. Το ντοκιμαντέρ αυτό προβλήθηκε τον Ιούλιο του 2017 και περιγράφεται από τον δημιουργό του ως «ένα ντοκιμαντέρ που βασίζεται σε συνεντεύξεις με μελετητές από τη Βενεζουέλα οι οποίοι, με απλή και διδακτική γλώσσα, μας διηγούνται μια ιστορία την οποία τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επιμένουν να αποκρύπτουν ή να διαστρεβλώνουν».
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.00 μ.μ., Χάρητος 6, Κολωνάκι.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ν. Ζηλανδία: Πρώτο το κυβερνών εθνικό κόμμα, ρυθμιστές οι εθνικιστές
 Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017, 17:05
Κανένα κόμμα δεν συγκέντρωσε απόλυτη πλειοψηφία στις σημερινές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Νέα Ζηλανδία και όπως ανακοίνωσε η Εκλογική Επιτροπή, με καταμετρημένο το 99,8% των ψηφοδελτίων, στη Βουλη που εχει 120 εδρες, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
- Το κυβερνών Εθνικό Κόμμα με επικεφαλης τον Bill English λαμβάνει 46% και 58 έδρες από 48,06%ν και 61 εδρες που ειχε το 2014. Ο πρωην πρωθυπουργος Τζον Κι ειχε παραιτηθει στις 5/12/2016 και τον διαδεχθηκε στην πρωθυπουργια ο Μπιλ Ινγκλις.
- Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό με επικεφαλης την Jacinda Ardern : 35,8% και 45 έδρες από 24,69% και 32 εδρες το 2014.
- Το εθνικιστικό "Πρώτα η Νέα Ζηλανδία": 7,5% και 9 έδρες και αναδεικνύεται σε ρυθμιστή, από 8,85% και 11 εδρες το 2014.
και οι Πράσινοι 5,8% και 7 έδρες από 10,02% και 13 εδρες το 2014.
Και το νεοφιλελευθερο ACT 0,5% και 1 εδρα από 0,69% και 1 εδρα το 2014.
Οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού θα διαρκέσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες και τα τελικά αποτελέσματα δεν αναμένεται να ανακοινωθούν πριν από τις 7 Οκτωβρίου.
Οι κεντροαριστεροί Εργατικοί  εξασφαλίζουν το 35,8% και ο πιθανός εταίρος τους σε συμμαχία, το Κόμμα των Πρασίνων, το 5,8%.
Ωστόσο, για να σχηματίσει κυβέρνηση το Εθνικό Κόμμα χρειάζεται τη βοήθεια του ακροδεξιού Πρώτου Κόμματος της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο  συγκεντρώνει το 7,5%.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πλημμύρισε» το Γουδί στην συναυλία αλληλεγγύης για την Ηριάννα
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017, 16:57
Ήταν όλοι τους εκεί για να φωνάξουν «Λευτεριά στην Ηριάννα», ενώνοντας τις φωνές τους σε μία από τις πολυπληθέστερες συναυλίες αλληλεγγύης τα τελευταία χρόνια.
Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν χθες στο Πάρκο Γουδή, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και τη συμπαράστασή τους στην κρατούμενη Ηριάννα Β.Λ. που έχει καταδικαστεί σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία.
Το άλσος πλημμύρισε από κόσμο ενώ ο σταθμός του μετρό στην Κατεχάκη, από τις 8 το βράδυ και μετά, ήταν ασφυκτικά γεμάτος από κόσμο που κατευθυνόταν προς τη συναυλία.
Στην αναγγελία της διοργάνωσής της μεγάλο μέρος του καλλιτεχνικού κόσμου έσπευσε να δηλώσει συμμετοχή, ανάμεσά τους οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Νατάσσα Μποφίλιου, Villagers of Ioannina City, Δημήτρης Αποστολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Μυστακίδης, Social Waste, Γιάννης Χαρούλης, Γιάννης Αγγελάκας, αλλά και ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής Manu Chao.
Γύρω στις 10 το βράδυ τα κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης που είχαν τυπωθεί κι ανέρχονταν στις 20.000, εξαντλήθηκαν κι όπως έκαναν γνωστό οι διοργανωτές «τα έσοδα της συναυλίας υπερκάλυψαν τα δικαστικά έξοδα για την Ηριάννα […]τα επιπλέον χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν σε πρόσφυγες και κρατούμενους».
Στους τοίχους ήταν κρεμασμένα πανό με κύρια συνθήματα «κάτω τα χέρια από τις ζωές μας» και «ποιων η δικαιοσύνη, δίκιο θα δικάσει». Ακόμη κι αν κάποιος δεν γνωρίζει την ιστορία της Ηριάννας, χθες το βράδυ την έμαθε.
Στις 16 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να εξεταστεί, για δεύτερη φορά, από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής της Ηριάννας Β.Λ. και του συγκατηγορούμενού της, Περικλή, μετά την πρώτη απορριπτική απόφαση τον περασμένο Ιούλιο που πυροδότησε κύμα αντιδράσεων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διεθνής Αμνηστία: Η βόμβα που ερρίφθη στην Υεμένη με θύματα παιδιά ήταν αμερικανική
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017, 05:10
Μια βόμβα αμερικανικής κατασκευής χρησιμοποιήθηκε σε μια αεροπορική επιδρομή της αποικιοκρατικης συμμαχίας αραβικών ισλαμοφασιστικων κρατών του Αραβικου Κολπου υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή παιδιών και άφησε ορφανό ένα κοριτσάκι στη Σαναά, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Διεθνής Αμνηστία.
Η ΜΚοργάνωση  των αποικιοκρατων αναγκαστηκε απο τα πραγματα και ανέλυσε τα απομεινάρια της βόμβας στον τόπο της επιδρομής η οποία κατέστρεψε την 25η Αυγούστου δύο κτίρια στη Φαζ Ατάν, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας της Υεμένης και στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους, ανάμεσά τους επτά παιδιά.
«Μπορούμε τώρα να πούμε με βεβαιότητα ότι η βόμβα που σκότωσε τους γονείς της Μπουθάινας, τους αδελφούς και τις αδελφές της, καθώς και άλλους άμαχους, είχε κατασκευαστεί στις ΗΠΑ», τόνισε η Λιν Μααλούφ, επικεφαλής της διεύθυνσης της Αμνηστίας η οποία είναι αρμόδια για τις έρευνες της ΜΚΟ στη Μέση Ανατολή.
Αναφερόταν σε ένα κοριτσάκι πέντε ετών, την Μπουθάινα, η φωτογραφία της διάσωσης της οποίας έκανε τον γύρο του κόσμου μετά τον θάνατο των γονιών της και πέντε αδελφιών της στην επιδρομή εκείνη.
Την επομένη της πολύνεκρης επιδρομής, η συμμαχία είχε αναγνωρίσει πως εκείνη ευθυνόταν για την επίθεση κι έκανε λόγο για ένα «τεχνικό σφάλμα».
Από την επέμβαση της αποικιοκρατικης αραβικής συμμαχίας των σειχιδων τον Μάρτιο του 2015  εναντίον της Υεμενης και των πατριωτων σιιτων ανταρτών Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα, στη νέα φάση του αποικιοκρατικου πολέμου στην Υεμένη έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 8.500 άνθρωποι, εκ των οποίων τουλάχιστον 1.700 ήταν παιδιά, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Η αποικιοκρατικη συμμαχία αραβικών κρατών των σειχιδων έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι βάζει στο στόχαστρο άμαχους στους αεροπορικούς της βομβαρδισμούς.
Τον Δεκέμβριο του 2016 οι ΗΠΑ είχαν αποφασίσει να ακυρώσουν την παράδοση ενός πακέτου κιτ μετατροπής βομβών ώστε να κατευθύνονται με λέιζερ στη Σαουδική Αραβία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τεράστιο αριθμό των θυμάτων για τον αριθμό των αμάχων στην Υεμένη.
Ο νέος αληταρας ακροδεξιος αμερικανός πρόεδρος έκτοτε αύξησε τη στρατιωτική υποστήριξη στο Ριάντ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που έκανε τον Μάιο ο αληταρας Ντόναλντ Τραμπ στη Σαουδική Αραβία ανακοινώθηκαν διμερείς συμβάσεις για την αγορά όπλων αξίας 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Την Παρασκευή ο επικεφαλής του Νορβηγικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες αναφέρθηκε στα δεινά των αμάχων στην Υεμένη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
«Οι γειτονικές χώρες και οι περιφερειακές δυνάμεις ρίχνουν λάδι στη φωτιά ενώ οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα του πολέμου», κατήγγειλε ο Γιαν Έγκελαντ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό υποβρύχιο έπληξε στόχους του Ισλαμοφασιστικού Κράτους
Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017, 02:17
Ρωσικό υποβρύχιο εκτόξευσε χθες Παρασκευή πυραύλους κρουζ εναντίον τζιχαντοφασιστικών στόχων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο ανέφερε ότι στόχος των πληγμάτων ήταν ισλαμοφασιστες μαχητές που επιχείρησαν να παγιδεύσουν μια ομάδα ρώσων στρατονόμων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Τα πλήγματα, που εξαπέλυσε από τη Μεσόγειο το υποβρύχιο "Veliky Novgorod", ήταν μέρος μιας αντεπίθεσης σε επίθεση που εξαπέλυσαν την Τρίτη οι τζιχαντοφασιστες σε υπό δημοκρατικο συριακο κυβερνητικό έλεγχο τμήματα της βορειοδυτικής Συρίας κοντά στη Χάμα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την Τετάρτη πως 29 ρώσοι στρατονόμοι περικυκλώθηκαν από τζιχαντοφασιστες και πως η Ρωσία αναγκάστηκε να τους φυγαδεύσει με ειδική επιχείρηση που υποστηρίχθηκε από αεροπορική δύναμη.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την Παρασκευή πως εκτόξευσε πυραύλους κρουζ Kalibr με στόχο αυτούς τους τζιχαντοφασιστες από απόσταση 300 χλμ. πλήττοντας κέντρα διοίκησης, θωρακισμένα οχήματα και τις βάσεις των τζιχαντοφασιστών που είχαν λάβει μέρος στην αρχική επίθεση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Κρεμλίνο απέκλεισε την παρουσία ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ κατά μήκος των συνόρων Ρωσίας-Ουκρανίας
 Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017, 01:26
Η αποστολή ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ θα μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των παρατηρητών του ΟΑΣΕ, αλλά δεν τίθεται ζήτημα για την παρουσία της στα ρώσο-ουκρανικά σύνορα, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ
«Η ουσία της ρωσικής πρότασης, της ρωσικής πρωτοβουλίας συνιστάται στο ότι η αποστολή του ΟΗΕ θα μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των παρατηρητών της αποστολής του ΟΑΣΕ σ’ εκείνα τα σημεία όπου οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ ασκούν τα καθήκοντα τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, εφιστώντας την προσοχή στο ότι οι παρατηρητές «ασκούν κατά κύριο λόγο τα καθήκοντα τους στην γραμμή διαχωρισμού».
Στο ερώτημα, ότι οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους έχουν και την δυνατότητα να επισκεφθούν διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, περιλαμβανομένων και των συνόρων της με την Ρωσία, ο Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε ως εξής: «Ναι, έτσι είναι αναμφισβήτητα. Υπάρχει αναφορά για την εγγύηση της ασφάλειας της αποστολής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ εκεί όπου ασκούν τα καθήκοντα τους. Δεν υπάρχει αναφορά περί παρουσίας της αποστολής του ΟΗΕ στην μεθόριο»
Ο Πεσκόφ είπε επίσης, ότι «το ζήτημα συνίσταται στο ότι η παρουσία των οποιωνδήποτε αποστολών στη μεθόριο είναι με σαφήνεια καταγεγραμμένη στις συμφωνίες του Μινσκ, και κάτι τέτοιο (η παρουσία ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στην ρωσο-ουκρανική μεθόριο) θα έρχονταν σε αντίθεση με τις συμφωνίες του Μινσκ.
Τέλος είπε ότι «το κύριο σε οποιαδήποτε περίπτωση, είναι ότι οι όποιες μορφές αρμοδιοτήτων κάποιων αποστολών θα πρέπει να γίνουν αποδεκτές από τα μέρη που εμπλέκονται στην διένεξη, και συγκεκριμένα μεταξύ του Κιέβου και των μη αναγνωρισμένων Δημοκρατιών από τους δυτικους αποικιοκρατες του Ντονμπάς (ανατολικής Ουκρανίας-σ.σ).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Διορθώθηκε το μνημείο του Μιχαήλ Καλάσνικοφ που περιλάμβανε ένα... γερμανικό όπλο αντί για ένα AK-47
 Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017, 00:10
Το άγαλμα του Μιχαήλ Καλάσνικοφ, του εφευρέτη του θρυλικού, ομώνυμου επιθετικού τουφεκιού, «διορθώθηκε» χθες Παρασκευή αφού διαπιστώθηκε ότι είχε ένα σοβαρό λάθος: στο μνημείο που παρουσίαζε την ιστορία του όπλου, αντί για το σοβετικό καλάσνικοφ είχε τοποθετηθεί κατά λάθος ένα... γερμανικό τουφέκι.
«Επαληθεύσαμε τις πληροφορίες που υποδείκνυαν το λάθος. Επιβεβαιώθηκε. Ο γλύπτης Σαλαβάτ Τσερμπάκοφ αναγνώρισε το λάθος του» ανέφερε η ρωσική Εταιρεία Στρατιωτικής Ιστορίας, λίγες μόλις ημέρες μετά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.
Στο άγαλμα, ύψους άνω των 7 μέτρων, ο Μιχαήλ Καλάσνικοφ κράτα στα χέρια του ένα AK-47, το όπλο που επινόησε. Όμως στο μικρό μνημείο που παρουσιάζει την ιστορία του τουφεκιού είχε τοποθετηθεί κατά λάθος ένα γερμανικό και όχι σοβιετικό όπλο.
Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Ρώσου μηχανικού, ο οποίος απεβίωσε το 2013, έγιναν την Τρίτη στη Μόσχα προκειμένου να τιμηθεί ο εφευρέτης του όπλου που εξελίχθηκε σε σύμβολο για τη χώρα.
Χθες η Εταιρεία παρουσίασε μια σειρά μπρούτζινων προτομών σοβιετικών ηγετών, μεταξύ των οποίων και εκείνη του Στάλιν.
Η Εταιρεία είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Επικεφαλής της σήμερα είναι ο υπουργός Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Mε υπέργεια πυρηνική δοκιμή στον Eιρηνικό απειλεί ο Κιμ
 Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017, 17:34
Συναγερμό στη διεθνή κοινότητα έχει σημάνει η απειλή της Βόρειας Κορέας περί «δοκιμαστικής πυροδότησης της ισχυρότερης βόμβας υδρογόνου στον Ειρηνικό», που διετύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της, Ρι Γιονγκ Χο, λίγο μετά το οργισμένο κατά του Τραμπ τηλεοπτικό διάγγελμα του Κιμ Γιονγκ Ουν.
«Κατά την άποψή μου, ίσως θα μπορούσαμε να εξετάσουμε μία ιστορική υπέργεια δοκιμή υδρογονοβόμβας, πάνω από τον Ειρηνικό», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Πιονγκγιάνγκ Ρι Γιόνγκ-χο, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
Εάν η Πιονγκγιάνγκ όντως δοκιμάσει υδρογονοβόμβα πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, θα πρόκειται για πρωτοφανή πρόκληση προς τη διεθνή κοινότητα και για την πρώτη ατμοσφαιρική πυρηνική έκρηξη από το 1980.
«Θα δαμάσω τον Αμερικανό ξεμωραμένο»
Κατά την πρώτη ομιλία του την Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη, ο Ντ. Τραμπ δήλωσε ότι θα «καταστρέψει τελείως» τη Βόρεια Κορέα, μια χώρα 26 εκατομμυρίων ανθρώπων, αν απειλήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους και αποκάλεσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν «άνθρωπο - πύραυλο» σε αποστολή αυτοκτονίας.
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα εξετάσει «το υψηλότερο επίπεδο σκληροπυρηνικών αντιμέτρων στην ιστορία» εναντίον των ΗΠΑ και ότι τα σχόλια Τραμπ επιβεβαίωσαν ότι το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα είναι «η ορθή οδός».
«Θα δαμάσω σίγουρα και οριστικά τον ψυχικά ανισόρροπο Αμερικανό ξεμωραμένο με φωτιά», αναφέρει στην απαραδεκτη αντιδιπλωματικη  δήλωσή του, η οποία μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
Χθες, Πέμπτη, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας, αναφέροντας ότι θα τιμωρήσουν κάθε πρόσωπο, επιχείρηση ή τράπεζα που κάνει ή διευκολύνει σημαντικές εμπορικές συναλλαγές με την απομονωμένη χώρα.
Η Νότια Κορέα, η Ρωσία και η Κίνα απηύθυναν έκκληση για ηρεμία.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"Δεν υπάρχει απεργία στο Δημόσιο αλλά αποχή από το καθήκον", είπε η υπουργός του αμόρφωτου, Όλγα Γεροβασίλη. Για να δικαιώσει τη Χούντα, που με το ψευτοσύνταγμά της απαγόρευε την απεργία των δημοσίων υπαλλήλων. Την "αποχήν εκ του καθήκοντος", όπως αυτολεξεί έλεγε η εισηγητική παρουσίασή της .



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο φασισμός των Συριζανέλ χτυπάει και τη 10χρονη που μεταφέρθηκε με χρήματα των πολιτών να μεταφερθεί στην Ιταλία αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν "έδινε " πράσινο φως στη μεταφορά της με το πρόσχημα ότι μπορούσε να χειρουργηθεί στο διπλανό Παίδων Αγλαΐα Κυριακού όπου φυσικά δεν υπάρχει ανάλογη εμπειρία για την περίπτωση της και όπου σε τέτοια σπάνια περιστατικά επιλέγονται κέντρα αναφοράς που είναι ελάχιστα και διαθέτουν ανάλογη εμπειρία.
Υπάρχει η γνωμάτευση που απαιτείται γιά τέτοιες περιπτώσεις και στην οποία ρητά αναφέρεται.'Η χειρουργική επέμβαση ,δεν μπορει να πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο μας και ως εκ τούτου κρίνεται αναγκαία η μεταφορά και η αντιμετώπισή του σε εξειδικευμένο κεντρο του εξωτερικού ,με αποδεδειγμένη εμπειρια'..
Δηλαδή μας λενε οι εμετικοι (συρι)Ζαίοι πως τεσσερις γιατροί (και οι τέσσερις εξαιρετικοί γιατροί του 'Αγία Σοφία' Παιδίατροι και της Ορθοπεδικής κλινικης των Παιδων) διέγνωσαν και βεβαίωσαν ψευδώς..Διακινδυνεύουν δηλαδή την δουλειά και τον κόπο πολλών ετών γιά ενα περιστατικό..Μάλιστα..
Αν λοιπον υπέγραψαν ψευδώς και εχουν τα στοιχεια να τους καλέσουν οι αρμόδιοι σε απολογία αφού πρώτα βεβαιώσουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ και τεκμηριωμένα(αλλά τεκμηριωμένα και οχι με συνεντευξούλες της πλακας και 'έπεα πτερόεντα'σε φαιούς σταθμούς) πως η εγχείριση μπορούσε να γίνει εδώ
Ως τοτε θα τους πιστεύουμε και δεν θα πιστεύουμε τα αγράμματα φασισταριά φαιών σταθμων και άσχετων δημοσιογραφίσκων της συμφοράς
Η σκατοψυχιά τους μην θιγεί το βρωμερό κυβερνητικό μόρφωμα εχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα.
Αλλη ερώτηση.... Ο ΙΣΑ έχει στο Δ.Σ. του διάφορες παρατάξεις ,με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις..
Μπορούν να μας απαντήσουν οι (συρι)Ζαίοι αν η απόφαση ηταν ομόφωνη ναι ή οχι?...Μιάς και δεν αποφασίζει σε τέτοια θέματα μονο ένας ,οσο αντιπαθής και να μας είναι αυτός ο ένας..
Και φαίνεται πως η απόφαση του Δ.Σ.του ΙΣΑ ηταν ομόφωνη..
Εφ'όσον και μονο εφ'οσον αποδειχθεί ΕΠΙΣΗΜΑ πωςοι 4 υπογράψαντεςγιατροί βεβαιωσαν ψευδώς μονο τοτε δεν θα τους πιστέψουμε..
Ολα τα άλλα ως τότε ειναι χυδαίος Γκαιμπελισμός και σκατοψυχιά..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δ.Αποστολάκης: ''Παιδιά, μην σκέφτεστε τόσο την κατάσταση που ζούμε, όσο τη δυναμική των καταστάσεων''
(απο την συναυλια για την Ηριαννα & τον Περικλη
αλλα και για καθε ανθρωπο που φυλακιζεται για τις ιδεες του)
μπραβο,πολυ ελπιδοφορο που υπηρχανε 20 με 25,000 κοσμο ..
η μουσικη ενωνει,η μουσικη εμψυχωνει
συνεχιζουμε


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βόλτα στα Χανιά Τσίπρα και Πολάκη ανάμεσα σε ενθουσιασμένους πολίτες.
Τί εννοείς είναι μπάτσοι και μπράβοι;


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρεμπέτικο γλεντι στη Θεσσαλονικη, οικονομικής ενίσχυσής Τούρκων και Κουρδων πολιτικών προσφύγων
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στις 21.00
Ταβέρνα "Κερβάν", Περδίκα 11, Φάληρο



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Τους μποντυμπιλντεράδες σεκιουριτάδες στην είσοδο του City Plaza, ποιός τους πλερώνει;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Στην ερωτηση : «Πιστευεται στην εγκυροτητα των δημοσκοπησεων?», το 60% απαντησε «Όχι», ενώ το 80% απαντησε «Ναι».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταλονία, 20 Σεπτεμβρίου 2017.
Σαράντα χρόνια είχαν να βγουν τανκ στους δρόμους, Από τότε που έπεσε το καθεστώς του Φράνκο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΞΙΚΟ - 4 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ
Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων
Το Σωμα Πεζοναυτων ζητησε συγνωμη για το ψεμα του σχετικα με την υποτιθεμενη 12χρονη μαθητρια Φριντα Σοφια
Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων συνεχώς ανεβαίνει, με τους έως τώρα νεκρούς να ανέρχονται, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι αρχές, στους 286, ενώ εκατοντάδες υπολογίζονται οι εγκλωβισμένοι. Εκατοντάδες είναι και οι τραυματίες, ενώ πολλές χιλιάδες είναι οι πληγέντες και συνεχίζουν τα προβλήματα με τις υποδομές.
 Στην Πόλη του Μεξικού έχουν χάσει έως τώρα την ζωή τους 148 άνθρωποι, 73 στην επαρχία Μορέλος, 43 στην Πουέμπλα, 13 στην επαρχία του κρατιδίου του Μεξικού, 6 στο Γκερέρο και 1 στην Οαχάκα, πόλη όπου είχε χτυπήσει ο Εγκέλαδος των 8,1 Ρίχτερ, στις 7 Σεπτέμβρη, με 98 θύματα.
Στο συγκρότημα κτιρίων του ιδιωτικού σχολείου «Ενρίκε Ρεμπσαμέν», με τμήματα προσχολικής ηλικίας έως και γυμνάσιο, στο νότιο τμήμα της Πόλης του Μεξικού, 21 μαθητές και μαθήτριες από επτά ως δεκατριών ετών και τουλάχιστον 6 ενήλικοι έχασαν τη ζωή τους όταν το κτίριο κατέρρευσε, ενώ το Σώμα των Πεζοναυτών της χώρας, που επιχειρούσε στη συγκεκριμένη περίπτωση αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη σύγχυση που δημιούργησε σχετικά με την φερόμενη ως εγκλωβισμένη 12χρονη μαθήτρια με το όνομα Φρίντα Σοφία. Διέψευσε ότι ήταν αληθινή αυτή η είδηση, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες γιατί διέρρευσε μια τέτοια πληροφορία (προφανώς «βόλευε» για επικοινωνιακούς λόγους). Ο Ανχελ Σαρμιέντο, δεύτερος στην ιεραρχία του Σώματος Πεζοναυτών του Μεξικού, δήλωσε χωρίς πολλά - πολλά ότι «είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι όλα τα παιδιά είναι είτε δυστυχώς νεκρά είτε στο νοσοκομείο ή στα σπίτια τους» και πρόσθεσε ότι «πιθανόν υπάρχει ένας ενήλικος ακόμη παγιδευμένος κάτω από τα χαλάσματα του σχολείου».
Το όλο θέμα της «Φρίντα Σοφία» είναι φανερό ότι έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην κυβέρνηση του Ερνίκε Πένια Νιέτο, σχολιάζεται επικριτικά από τον Τύπο και η ανεύθυνη στάση του στρατού προκαλεί αντιδράσεις και σε απλούς ανθρώπους. Επίσης, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να σταματήσει η επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων στα κτίρια που κατέρρευσαν (ειδικά στην Πόλη του Μεξικού πρόκειται για λαϊκές πολυκατοικίες και εργοστάσια), εκφράζονται φόβοι ότι θα επιχειρηθεί να επισπευστούν οι διαδικασίες.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικοί πύραυλοι «Κρουζ» στη Συρία
Στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, πάντως, οι ρωσικές δυνάμεις κλιμάκωσαν τις επιθέσεις σε βάρος τζιχαντοφασιστών, χρησιμοποιώντας και το ρωσικό υποβρύχιο «Veliky Novgorod», που εκτόξευσε χτες πυραύλους «Κρουζ». Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανέφερε ότι στόχος των πληγμάτων ήταν τζιχαντοφασιστες που επιχείρησαν να παγιδεύσουν, την περασμένη Τρίτη, ομάδα 29 Ρώσων στρατιωτικών αστυνομικών στην περιοχή. Η απόπειρα των τζιχαντοφασιστών απέτυχε μετά από επέμβαση των ειδικών δυνάμεων του ρωσικού στρατού.
Νωρίτερα, χτες το πρωί, δύο ρουκέτες, που προέρχονταν κατά πάσα πιθανότητα από ισραηλινοναζιστικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο, έπεσαν κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού. Οι ισραηλινοναζιστικές αεροπορικές επιδρομές υποτίθεται πως είχαν στόχο «αποθήκη όπλων» της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης «Χεζμπολάχ» κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.
Αυτά ενώ χιλιάδες Κούρδοι σε καντόνια της Βόρειας Συρίας συμμετείχαν σε εκλογές για την ανάδειξη δημάρχων και δημαρχιακής επιτροπής. Εκπρόσωπος Κούρδων της Συρίας, μιλώντας στο «Ασοσιέιτεντ Πρες», υποστήριξε πως οι εκλογές αυτές «είναι σημαντικό βήμα στην ιστορία της Συρίας». Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων «Hawar» μετέδωσε πως στις εκλογές συμμετείχαν 12.421 υποψήφιοι για την ανάδειξη τοπικών, κοινοτικών επιτροπών.
Αμερικανική «ανθρωπιστική βοήθεια»
Τέλος, χτες, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 697.000.000 δολάρια ως «ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της Συρίας», προσθέτοντας ότι με το ποσό αυτό το σύνολο της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν προσφέρει οι ΗΠΑ από το 2012 θα ξεπεράσει τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το ίδιο διάστημα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ κατηγόρησε την ΕΕ ότι «πολιτικοποιεί» το ζήτημα της ανοικοδόμησης της Συρίας, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» το ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να δεσμευτούν πριν αρχίσει μια διαδικασία πολιτικής μετάβασης «χωρίς τον  Σύρο πρόεδρο Ασαντ». Η δήλωση του Γκατίλοφ έγινε μετά την προχτεσινοβραδινή Σύνοδο, που διεξήχθη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την «ειρήνη» στη Συρία. Στη Σύνοδο προέδρευσε η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής και της Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, πέντε μήνες μετά τη διάσκεψη που είχε συγκληθεί στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της οποίας αξιωματούχοι χωρών της ΕΕ είχαν υποσχεθεί χορήγηση «ανθρωπιστικής βοήθειας» 6 δισ. δολαρίων στους Σύρους το 2017.
Στην επικαιρότητα επίσης επανήλθαν οι συναλλαγές της γαλλικής πολυεθνικής του τσιμέντου «Λαφάρτζ» με το «Ισλαμοφασιστικό Κράτος» στη Συρία, που το 2016 είχε αποκαλυφθεί πως πλήρωνε στους τζιχαντοφασίστες φόρους για να κάνει ανενόχλητη μπίζνες. Αφορμή έδωσαν οι χτεσινές ανακρίσεις τριών πρώην υπαλλήλων της εταιρείας, που μετέβησαν στο Παρίσι για τις έρευνες που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεβαίνει περαιτέρω το «θερμόμετρο» της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, μετά την ανακοίνωση νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας από την αμερικανική κυβέρνηση, που περιλαμβάνονται στο διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Η κίνηση έρχεται μετά τις απειλές περί «καταστροφής της», με το πρόσχημα των πυραυλικών δοκιμών. Οι νέες κυρώσεις αφορούν σε άτομα, τράπεζες και επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε εμπορικές συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα, και ουσιαστικά απαγορεύει τις όποιες συναλλαγές και με τις ΗΠΑ εφόσον αυτοί διατηρήσουν τις σχέσεις μαζί της.
Δηλώσεις Ουν
Από τη μεριά της Βόρειας Κορέας, ο ηγέτης της, Κιμ Γιονγκ Ουν, σχολιάζοντας τις πρόσφατες απειλές Τραμπ, μίλησε για συμπεριφορά «διανοητικά διαταραγμένη» και συμπλήρωσε ότι «τώρα που ο Τραμπ αρνήθηκε και προσέβαλε την ύπαρξη της χώρας μου μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και έκανε την πιο άγρια κήρυξη πολέμου στην Ιστορία, θα εξετάσουμε με σοβαρότητα τη λήψη κατάλληλων αντιμέτρων, όσο το δυνατόν πιο σκληρών... Ο,τι κι αν μπορεί να περίμενε ο Τραμπ, θα αντιμετωπίσει αποτελέσματα πέρα από τις προσδοκίες του». Διεθνή ΜΜΕ εμφάνιζαν ακόμα τον υπουργό Εξωτερικών της Β. Κορέας, Ρι Γιονγκ Χο, να λέει ότι η χώρα εξετάζει την πιθανότητα νέας δοκιμής βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό.
Θυμίζουμε, πάντως, ότι στρατιωτική κινητικότητα στην περιφέρεια υποδηλώνουν ευρύτερες εξελίξεις, όπως η ανάπτυξη της αμερικανικής «αντιπυραυλικής ασπίδας» THAAD στη Ν. Κορέα, οι ενισχυμένες ασκήσεις ΗΠΑ με Ιαπωνία και Νότια Κορέα, και σαν απαντηση, τα γυμνάσια Ρωσίας - Κίνας, που φέτος «μεταφέρθηκαν» πρώτη φορά στη θάλασσα του Οχότσκ.
Ετσι, ο Κινέζος ΥΠΕΞ, Ουάνγκ Γι, επανέλαβε ότι «ανεξαρτήτως των αλλαγών στις συνθήκες, ανεξαρτήτως του χρόνου που θα απαιτηθεί, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε, η Κίνα θα επιμένει πάντα στο στόχο της αποπυρηνικοποίησης της (Κορεατικής) Χερσονήσου, προωθώντας τον διάλογο», ενώ παράλληλα κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση». Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Λου Κανγκ, τόνισε ξανά την αντίθεση του Πεκίνου στην επιβολή μονομερών κυρώσεων εκτός του πλαισίου του ΟΗΕ, επικρίνοντας ουσιαστικά αυτές που ανακοίνωσε η Ουάσιγκτον προχτές.
Τέλος, ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε χτες ότι η Μόσχα είναι πεπεισμένη πως «δεν υπάρχει εναλλακτική στην πολιτική και διπλωματική διευθέτηση του βορειοκορεατικού προβλήματος (...) Οποιαδήποτε άλλη λύση ίσως να έχει ανεπιθύμητες, ακόμη και καταστροφικές συνέπειες». Συμπλήρωσε ακόμα ότι η κατάσταση επιδεινώνεται περαιτέρω «από την ανταλλαγή ανόητων και γεμάτων απειλές δηλώσεων».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki  Papachela
Πάντως εγώ πολύ θέλω να μάθω που είναι και που θα πάνε τα περίπου 150.000 ευρώ που μαζεύτηκαν στην συναυλία για την Ηριάννα, αφού οι δικηγόροι της δήλωσαν επισήμως ότι δεν χρειάζεται λεφτά...
σχολιο.-  Θα τα παίξει ο Λομαρι πως σκατα τον λένε στο χρηματιστήριο μετοχές χαλυβδοφυλλα
Aliki Papachela Προς το παρόν παίζει στην Κυψέλη σε μια λέσχη κάθε βράδυ.
Aliki Papachela Μια χαρά βρήκε δουλίτσα ο Λομανί με 10 χιλιαρικάκια τον μήνα που βγάζει και το παίζει κι επανάστα!
Σχολιο.- Υπολογίζεις μόνο την είσοδο αλλά όχι το άπλετο οικονομικό οικοσύστημα εντός του χώρου, μπίρες, σουβλάκια και άλλα "μαύρα". Τύφλα να 'χει το Nammos. Ναι; 300 και βάλε που δεν τα θέλει η Ηριάννα, τόσα σου λέω και λίγα είναι.
Aliki Papachela Εννοείται! Επειδή έμαθα όμως ποιοί θα τα μάσουν κι αυτά έκανα το ερώτημα μπα και φιλοτιμηθεί κανείς. Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις τους σιτιπλαζίτες θα βρείς...