Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Σαββατο 13 Ιανουαριου 2018



ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ ΦΙΛΕΛΕΔΕΣ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!... ΤΩΡΑ ΤΟΥΜΠΕΚΙ!
Την πρώτη δημόσια παραδοχή και συγνώμη προς τον λαό, για την στάση (προπαγάνδα, παραπληροφόρηση, απόκρυψη ειδήσεων, παρερμηνεία γεγονότων, αλλοίωση στοιχείων, καταπάτηση των κανόνων δεοντολογίας) που κράτησαν κατά τη διάρκεια των Μνημονίων αλλά και στην περίοδο του δημοψηφίσματος, εξέφρασαν τα στελέχη του Mega στο σημερινό έκτακτο δελτίο των εργαζομένων ! Και μάλιστα δύο φορές.
Σχολιο.- Συγγνώμη για εγκλήματα διαρκείας δεν προβλέπεται... καλό ψοφο να χουν!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ε.ΠΑ.Μ. για το Σκοπιανό πρόβλημα
11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Ιστορικά είναι αποδεδειγμένο ότι δεν υπάρχει καμία σχέση των Σλάβων με το χώρο και τον πολιτισμό της μιας και μοναδικής  Μακεδονίας,  της Ελληνικής.  Η εμμονή σε όνομα που ούτε τους ανήκει και ούτε σχέση έχει ακόμα και με την αρχαία Δαρδανία στο χώρο της οποίας τα Σκόπια ήταν μια εκ των τριών βασικών πόλεων, η εμμονή αυτή είναι τουλάχιστον ύποπτη[1].
Αφού λοιπόν, έτσι έχουν τα πράγματα, ποιός λόγος υφίσταται να γίνει και μάλιστα υπό την αιγίδα του διεθνή παράγοντα η ονοματοθεσία του κρατιδίου αυτού με το όνομα Μακεδονία;; Απολύτως κανένας!!!.
Η πολιτική της δημιουργίας κράτους στα βόρεια σύνορά μας μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, ήταν προϊόν της παγκόσμιας διευθυντικής ελίτ στο πλαίσιο πολυδιάσπασης κρατών και της δημιουργίας μικρών προτεκτοράτων που θα εξυπηρετούσαν την πολιτική της παγκοσμιοποίησης, αλλά και την ασφάλεια τους  με την προσχώρησή τους στο ΝΑΤΟ, απέναντι σε κάθε εξ ανατολών κίνδυνο. Ενόψει του κινδύνου όμως να μην μπορεί να σταθεί,  ένεκα εσωτερικών κεντρόφυγων τάσεων εκ της ιδιομορφίας του πληθυσμού του, το κρατίδιο  αυτό – και προκειμένου να μπορεί να παίξει το ρόλο του ως προτεκτοράτο-  το πριμοδότησαν με το όνομα Μακεδονία .
Έτσι, και το στόχο τους πετυχαίνουν και σε διαρκή τριβή βάζουν το κρατικό αυτό μόρφωμα  με την Ελλάδα, ώστε η Ελλάδα,  ως αναπτυσσόμενη δύναμη των Βαλκανίων,  να μην γίνει ποτέ δυνατή  και να μην μπορεί να παίξει τον ιστορικό της ρόλο. Οι συνθήκες κατοχής που της  επέβαλαν ακόλουθα, που την αναγκάζουν να αποδεχτεί τετελεσμένα γεγονότα de jure ή defacto, προσφέρουν  επιχειρήματα στο ενδοτικό πολιτικό σύστημα εξουσίας  στην Ελλάδα, που κόπτεται για λύση με σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία erga omnes ( έναντι όλων).
Κατά τούτο λοιπόν, από τη μεριά των Ελλήνων και του Ελληνισμού, κάθε παραχώρηση, με όποια «erga omnes “ σύνθετη ονομασία, με τη λέξη Μακεδονία, είναι ελληνική πολιτική αυτοκτονία, διότι πέρα από το σφετερισμό της ελληνικής πολιτιστικής περιουσίας, αν δοθεί το όνομα Μακεδονία με γεωγραφικό  ή άλλον προσδιορισμό, ανοίγει πλέον ο δρόμος για τη συνάντηση της άλλης Μακεδονίας,  της ελληνικής.  Ας μην ξεχνά δε το ενδοτικό πολιτικό σύστημα εξουσίας της χώρας μας  ότι τα κράτη, διεκδικούν τα συμφέροντά τους εις το διηνεκές! Και η επιδίωξη του κρατιδίου των Σκοπίων είναι, απροκάλυπτα, εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της χώρας μας.
Τα Σκόπια έχουν υποχρέωση  να εγκαταλείψουν ελληνικά σύμβολα και αλυτρωτικές ιδεολογίες σε βάρος του Ελληνισμού και της Ιστορίας των Ελλήνων.
Το Ε.ΠΑ.Μ., από την αρχή της ίδρυσής του, έχει σταθερή και εκπεφρασμένη θέση για το ζήτημα της Π.Γ.Δ.Μ.
Εθνική Πάγια γραμμή των Ελλήνων είναι  και παραμένει:
Δεν αναγνωρίζουμε στα βόρεια σύνορά μας κανένα κράτος που η ονομασία  του περιέχει  τον όρο  ”Μακεδονία “ !
Δεν διαπραγματευόμαστε σε ποιόν  βαθμό θα επιτρέψουμε  στα Σκόπια να καπηλευθούν  την Ιστορία μας!
Δεν διαπραγματευόμαστε για τις διεκδικήσεις που εγείρουν άλλα κράτη  εις βάρος των ελληνικών  εδαφών!
Το Ε.ΠΑ.Μ., ως πολιτικός και κομματικός φορέας, δεν αναγνωρίζει κανένα υβριδικό κράτος, καμία κρατική οντότητα που κατασκευάζουν τα ξένα θεσμικά κέντρα “κατακερματίζοντας” κράτη και  παραχαράσσοντας, μάλιστα, την Ιστορία.
Το Ε.ΠΑ.Μ., ως πατριωτικό δημοκρατικό Μέτωπο, καταγγέλλει τα κόμματα και τους βουλευτές του Κοινοβουλίου που σπεύδουν ασμένως να αποδεχθούν τις εντολές των ευρωατλαντιστών,της παγκόσμιας ολιγαρχικής πολιτικής ελιτ και  ξένων κέντρων, αναγνωρίζοντας το κράτος των  Σκοπίων  με την ανιστόρητη ονομασία της “Μακεδονίας”, προκειμένου να καταστούν “χρήσιμοι”.
Οι  πράττοντες κατ’ αυτόν τον τρόπο  μόνο μειοδότες και πολιτικοί παραχαράκτες της ιστορίας μπορούν να χαρακτηριστούν, η οποία τους περιμένει προς λογοδοσία !!
Το Ε.ΠΑ.Μ., ως σοβαρή, ρεαλιστική, πατριωτική, πολιτική δύναμη, ζητά την ανατροπή  αυτής της εθελόδουλης κυβέρνησης και τη διενέργεια άμεσων εκλογών, προκειμένου ο ελληνικός λαός να δώσει την δική του μοναδική ετυμηγορία και να βάλει τέλος στον κατήφορο, πριν είναι πολύ αργά για την ίδια την Πατρίδα μας.
Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2018
 Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
[1].  Για την ιστορική αλήθεια   βλ. Στράβων Βιβλ. 7 κεφ. 5 : «Δρίλων ποταμός ανάπλουν έχων προς έω μέχρι της Δαρδανικής, η συνάπτει τοις Μακεδονικοίς έθνεσι και τοις Παιονικοίς προς μεσημβρίαν», όπου διακρίνονται και πάλι οι Δαρδάνιοι από τα «Μακεδονικά έθνη». Ο Κλαύδιος Πτολεμαίος στη Γεωγραφία του (βιβλ.3 κ.9) την προσδιορίζει δε την περιοχή ως εξής: «Κατέχουσι δε της επαρχίας… τα προς τη Μακεδονία Δάρδανοι» «της Δαρδανίας δ΄ πόλεις : Ναϊσσός, Αρριβάντιον, Ουλπιανόν, Σκούποι (τα σημερ. Σκόπια)». Επίσης ο Αππιανός στο βιβλ.5, κεφ. 8 είναι ξεκάθαρος: «τους δ΄ επί Δαρδανέας, έτερον Ιλλυριών γένος, αεί Μακεδονίαν επιτρέχοντας». Το ίδιο και ο Κωνσταντίνος ο Πορφυρογέννητος (10ος αι. μ. Χ) στο «περί θεμάτων» έργο του. (P.G. τ.113 στ.145) 8. , όπως και ο Ι. Ζωναράς στην επιτομή της ιστορίας (τ. 2 σ.294.).

https://epamhellas.gr/?p=74890



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο 16χρονος Ali Omar Kados δολοφονηθηκε σημερα Παρασκευη απο τις Ισραηλινες δυναμεις κατοχης στο χωριο Arak Burin κοντα στην πολη Ναμπλούς στη κατεχομενη βόρεια Δυτική Όχθη



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφγανισταν,ενας Αμερικανος στρατιωτης πυροβολει εναν αγνωστο οδηγο φορτηγου (αοπλο αμαχο προφανως)χωρις αιτια,ετσι περνωντας μπροστα του..
το βιντεο ποσταριστηκε στο youtube απο ανωνυμη πηγη και λεγεται ''Happy Few Ordnance Symphony'',κατεβηκε ομως γρηγορα ...
εχει διαταχτει ερευνα αναφερουν στρατιωτικες Αμερικανικες πηγες
#american_war_crimes

Μια στρατιωτική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη αφού κάποιος ανέβασε ένα βίντεο ενός στρατιώτη που πυροβόλησε έναν αθώο πολίτη καθώς οδηγούσαν το φορτηγό τους σε μια εθνική οδό στο Αφγανιστάν.
Το βίντεο ανέβηκε πρόσφατα στο youtube από έναν ανώνυμο χρήστη κάτω από τον τίτλο " χαρούμενη συμφωνία πυρομαχικών," και μετά γρήγορα αφαιρέθηκε.
#warcrimes



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



σημερα στην λαικη ειδα μια γριουλα και ειχε εναν παπαγαλο στον ωμο της ...περιμενε χαρουμενος και χωρις διαθεση να την κοπανησει,να αγορασει η φιλη του ,πατατες και καροτα,αστειο ητανε ..μου θυμισε την γιαγια μου που ειχε εναν παπαγαλο(το ιδιο,γκρι με μαυρο ραμφος και κοκκινη ουρα)που εστεινε ολοκληρες συζητησεις μαζι σου ...οταν πεθανε η γιαγια στα 95,μετα απο εναν μηνα πεθανε κι'αυτος ..
ολοι,ολα νοιωθουν ,αγαπανε και πενθουν σ'αυτον τον κοσμο



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονική τροπολογία Τσακαλώτου.
Από 1η Μαίου θα γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί εξπρές, για χρέη άνω των 500 ευρώ σε Δημόσιο, Δήμους και ασφαλιστικά Ταμεία.Με ένα κλίκ, χωρίς γραφειοκρατικά έξοδα που εμπόδιζαν μέχρι τώρα τις εφορίες να προχωρήσουν σε διαδικασίες οικονομικά ασύμφορες, θα κυνηγάει η κυβέρνηση Τσίπρα τους οφειλέτες. Οι οποίοι κατά 90% είναι μικρο οφειλέτες.
Με την τροπολογία "επαναπροσδιορίζεται" το κατώτατο τίμημα και ορίζεται ως η εμπορική αξία του ακινήτου. Ότι πιάσει δηλαδή στον πλειστηριασμό. Μέχρι τώρα ίσχυε η αντικειμενική αξία και δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Επομένως τρέξτε κοράκια!
Να γιατί τους στόλισε με ωραία λόγια ο Γερούν ο Ολλανδός!
Επαινος
Ντάισελμπλουμ: Όλα έγιναν πιο εύκολα με Τσίπρα – Τσακαλώτο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοντονής: Με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς διασφαλίζεται ο έλεγχος, η διαφάνεια και θα υπάρχει καλύτερο πλειστηρίασμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σας παρακαλώ μη συγκρίνετε την Αχτσιόγλου με την Αντουανέτα. Η Αντουανέτα δεν θα φιλούσε ποτέ κατουρημένες ποδιές για να ανέλθει και να λιγδώσει το αντεράκι της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Το Mega είναι κλασική περίπτωση "υγιούς επιχειρηματικότητας" στην Ελλάδα. Πάμπλουτοι μέτοχοι, δανείζονται ανεξέλεγκτα επί χρόνια, σκάει το κανόνι, αφήνουν απλήρωτους τους πάντες, τα έσοδα από τις διαφημίσεις τρέχουν, τα λεφτά εισπράττονται από τις τράπεζες και στο τέλος την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, λόγω του "αδιεξόδου" που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Να δεις που κάποια στιγμή θα βρεθεί "λύση" όπου οι πάμπλουτοι μέσω κάποιας νέας εταιρείας, που ενδεχομένως θα έχει και άδεια ή θα συμμετάσχει σε κάποιο άλλο σχήμα που έλαβε άδεια, θα αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία του χρεοκοπημένου καναλιού και στο τέλος θα είναι και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα ολόκληρη και οι εργαζόμενοι απλήρωτοι, στους οποίους - όχι όλους φυσικά και σίγουρα όχι τους πιο "άτακτους"- κάποιος θα κάνει τη "χάρη" να τους προσλάβει με το 1/3 του μισθού που έπαιρναν.
Όλα καθαρά και όμορφα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ένα μεγάλο συγνώμη από τον κόσμο για την στάση που κράτησαν την περίοδο των Μνημονίων ζήτησαν δημοσίως οι δημοσιογράφοι του Mega και κατά συνέπεια και όλοι οι υπάλληλοι του καναλιού που στήριζαν για το μεροκάματό τους όσα έκαναν οι δημοσιογράφοι.
Συγνώμη από ευρωναζιστοτσολιαδάκια που συνειδητά συνετέλεσαν στην τρομοκράτηση του λαού και στην πλήρη αλλοίωση της Αλήθειας για το δικό τους ζεστό παντεσπάνι δεν γίνεται δεκτή.
Ραντεβού στον πάτο...σας περιμένουμε με ανοιχτές αγκάλες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποια χώρα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη σκατότρυπα από μία όπου οι άνθρωποι έχουν μόνο μια επιλογή μεταξύ του ρατσιστή μισογύνης ντόναλντ τραμπ και του ρατσιστή εγκληματία πολέμου χίλαρι κλίντον;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.
"Στο τέλος του πολέμου, δημιουργήθηκε η Κομμουνιστική Γιουγκοσλαυία και τότε ο Τίτο έδωσε στο νότιο τμήμα της χώρας, στην περιοχή του Βαρδάρη, το όνομα «Μακεδονία», με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρεθεί στο μέλλον η ευκαιρία να φτάσουν τα σύνορα της χώρας του στο Αιγαίο.
Το δυστύχημα για την χώρα μας ήταν ότι μετά την απελευθέρωσή της από τους Γερμανούς οδηγηθήκαμε στον Εμφύλιο πόλεμο κατά τον οποίο η Κυβέρνηση των Αθηνών εξαρτούσε την επιβίωσή της από την βοήθεια των Δυτικών Δυνάμεων. Ήταν εντελώς εξαρτημένη και όπως φάνηκε, ειδικά οι Άγγλοι δεν ήθελαν να ενοχληθεί ο Τίτο, με την ελπίδα ότι θα έκανε αυτό που τελικά έκανε. Δηλαδή να διακόψει τις σχέσεις του με την Μόσχα. Γι’ αυτόν τον λόγο οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν διαμαρτυρήθηκαν τότε, ενώ όλος ο κόσμος γνώριζε ότι με το όνομα αυτό ο Γιουγκοσλαύος ηγέτης δημιουργούσε τον Δούρειο Ίππο για να επαναλάβει αυτό που έκανε ως άνθρωπος της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Δηλαδή την δημιουργία της Μακεδονίας του Αιγαίου.
ΤΟΤΕ δημιουργήθηκε ο μύθος της καταγωγής των κατοίκων της περιοχής αυτής από τον Μέγα Αλεξάνδρου με όλα τα γνωστά που περιλαμβάνονταν (και δεν ξέρω αν περιλαμβάνονται ακόμα) και στο Σύνταγμα της χώρας σας. Δηλαδή της Μεγάλης Ιδέας του Αλυτρωτισμού με την οποία γαλουχήθηκαν πολλές γενιές, οι οποίες έχουν συνδεθεί -όπως κι εσείς υποθέτω- με την Ιδέα αυτή ολοκληρωτικά. Κι εγώ τους καταλαβαίνω απολύτως που θεωρούν τον εαυτό τους Μακεδόνες, αφού με τον μύθο αυτόν μεγάλωσαν."

Απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη στην επιστολή του Σκοπιανού καλλιτέχνη Μπλαγκόζα Νακόσκι
10.01.2018
Διαβάστε την επιστολή του Μπλαγκόζα Νακόσκι στο κάτω μέρος της ανάρτησης
Αθήνα, 9.1.2018
Κύριε Νακόσκι,
Υποθέτω ότι είσθε πολύ νέος και επομένως δεν γνωρίζετε ορισμένα γεγονότα που συνέβησαν πριν από πάρα πολλά χρόνια και που εξηγούν τη σημερινή στάση μου στο θέμα των σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς μας.
Πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν το νεαρό και αδύνατο τότε ΚΚΕ θέλησε να γίνει μέλος της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Μόσχα), το Βουλγαρικό και το Γιουγκοσλαυικό Κομμουνιστικό Κόμμα έθεσαν ως προϋπόθεση για την ένταξή του να δηλώσει ότι συμφωνεί να σχηματισθεί ανεξάρτητο κομμουνιστικό κράτος με το όνομα «Μακεδονία» που να συμπεριλαμβάνει όλη την Βόρειο Ελλάδα.
Όπως ήταν φυσικό, ξεσηκώθηκε θύελλα στην Ελλάδα, που ανάγκασε το ΚΚΕ να αναθεωρήσει αυτή τη θέση. Του έμεινε όμως ένα μεγάλο στίγμα, που νομίζω ότι έσβησε όταν το ΚΚΕ μπήκε στα 1941 επί κεφαλής της Αντίστασης κατά των Γερμανών.
Στο τέλος του πολέμου, δημιουργήθηκε η Κομμουνιστική Γιουγκοσλαυία και τότε ο Τίτο έδωσε στο νότιο τμήμα της χώρας, στην περιοχή του Βαρδάρη, το όνομα «Μακεδονία», με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να βρεθεί στο μέλλον η ευκαιρία να φτάσουν τα σύνορα της χώρας του στο Αιγαίο.
Το δυστύχημα για την χώρα μας ήταν ότι μετά την απελευθέρωσή της από τους Γερμανούς οδηγηθήκαμε στον Εμφύλιο πόλεμο κατά τον οποίο η Κυβέρνηση των Αθηνών εξαρτούσε την επιβίωσή της από την βοήθεια των Δυτικών Δυνάμεων. Ήταν εντελώς εξαρτημένη και όπως φάνηκε, ειδικά οι Άγγλοι δεν ήθελαν να ενοχληθεί ο Τίτο, με την ελπίδα ότι θα έκανε αυτό που τελικά έκανε. Δηλαδή να διακόψει τις σχέσεις του με την Μόσχα. Γι’ αυτόν τον λόγο οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν διαμαρτυρήθηκαν τότε, ενώ όλος ο κόσμος γνώριζε ότι με το όνομα αυτό ο Γιουγκοσλαύος ηγέτης δημιουργούσε τον Δούρειο Ίππο για να επαναλάβει αυτό που έκανε ως άνθρωπος της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Δηλαδή την δημιουργία της Μακεδονίας του Αιγαίου.
ΤΟΤΕ δημιουργήθηκε ο μύθος της καταγωγής των κατοίκων της περιοχής αυτής από τον Μέγα Αλεξάνδρου με όλα τα γνωστά που περιλαμβάνονταν (και δεν ξέρω αν περιλαμβάνονται ακόμα) και στο Σύνταγμα της χώρας σας. Δηλαδή της Μεγάλης Ιδέας του Αλυτρωτισμού με την οποία γαλουχήθηκαν πολλές γενιές, οι οποίες έχουν συνδεθεί -όπως κι εσείς υποθέτω- με την Ιδέα αυτή ολοκληρωτικά. Κι εγώ τους καταλαβαίνω απολύτως που θεωρούν τον εαυτό τους Μακεδόνες, αφού με τον μύθο αυτόν μεγάλωσαν.
Θα πρέπει όμως να αναγνωρίσετε κι εσείς ότι κι εμείς έχουμε δίκιο όταν με βάση αυτό το όνομα, στέλνετε χάρτες της Μακεδονίας του Αιγαίου που φτάνουν ως τον Όλυμπο, διατείνεσθε ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε κατακτητές της ίδιας μας της συμπρωτεύουσας, της ελληνικής Θεσσαλονίκης κλπ. κλπ. αμφισβητώντας έτσι την ίδια την ακεραιότητα της χώρας μας.
Πώς λοιπόν ζητάτε από μένα να είμαι … «κοσμοπολίτης» όταν με όλα αυτά τα μυθεύματα κάποιοι επιδιώκουν να ακρωτηριάσουν την πατρίδα μου;
Η Μοίρα όμως, αγαπητέ κύριε Νακόσκι, το έφερε έτσι, ώστε να μάθω από πρώτο χέρι τις δολοπλοκίες της Γιουγκοσλαυικής Ηγεσίας, προκειμένου να γίνω κι εγώ συνεργός σ’ αυτή την πολιτική της «Μεγάλης Μακεδονίας». Ήταν τότε που συνέθετα την μουσική για τη μάχη της Σιουκέσκα και επισκεπτόμουν συχνά την ενιαία τότε Γιουγκοσλαυία, προσκεκλημένος του σ. Τίτο που τόσο θαύμαζα και εκτιμούσα.
Τότε λοιπόν ο ίδιος ο Τίτο μου ζήτησε να γράψω τη μουσική για μια Σκοπιανή ταινία. Όταν διάβασα το σενάριο, το οποίο εμφάνιζε εμάς τους Έλληνες ως κατακτητές της Θεσσαλονίκης και καταπιεστές των κατοίκων της, τότε όχι μόνο αρνήθηκα να γράψω τη μουσική αλλά είχα και το θάρρος να έρθω σε έντονη αντιπαράθεση με τον Τίτο. Διότι διαπίστωσα ότι ήταν ο ίδιος που θεωρούσε ότι αφού η Μακεδονία «η δική του» ήταν ιστορική αναγκαιότητα σύμφωνα με τη δική του «κομμουνιστική» αντίληψη, νομιμοποιείτο να δημιουργήσει ένα κομμουνιστικό κράτος σε βάρος μιας χώρας καπιταλιστικής όπως ήταν η Ελλάδα.
Οι σχέσεις μας τότε διαταράχθηκαν, ιδίως όταν του τόνισα ότι δεν έπρεπε αυτός που έθεσε την πατρίδα του πάνω από τη Μόσχα και τον Στάλιν να μη μπορεί να εκτιμήσει τον δικό μου πατριωτισμό που κι εγώ έχω το θάρρος να τον θέτω πάνω απ’ όλα.
Στη ζωή μου ολόκληρη απέδειξα, νομίζω, πόσο είμαι πραγματικά ταγμένος στην υπόθεση της ειρηνικής συνύπαρξης των Λαών.
Και δεν έχω κανένα δισταγμό να δηλώσω ότι δεν έχω τίποτα με τον λαό σας που τον αισθάνομαι πολύ κοντά μου, όπως τότε που διηύθυνα τον Ζορμπά στα Σκόπια.
Όταν όμως βλέπω την υπόθεση αυτή της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών μας να γίνεται πρόσχημα στα χέρια κάποιων σκοτεινών δυνάμεων που εκμεταλλεύονται τους λαούς και το τελικό αποτέλεσμα να είναι να κινδυνεύει αυτή τη στιγμή η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μου, δεν είναι δυνατόν να μην αντιδράσω με όλες μου τις δυνάμεις.
Μετά τιμής,
Μίκης Θεοδωράκης


Επιστολή Μπλαγκόζα Νακόσκι
Κύριε Θεοδωράκη,
Πραγματικά μένω έκπληκτος διαβάζοντας τα σχόλιά σας στη σημερινή έκδοση της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, όπου συσχετίζετε το πρόβλημα στη χώρα σας με το όνομα της πατρίδας μου. Η έκπληξή μου συνίσταται σε πολλούς λόγους:
Πρώτον, από ένα άτομο όπως εσάς, καταξιωμένο καλλιτέχνη παγκοσμίως, περίμενα τουλάχιστο λίγο περισσότερο κοσμοπολιτισμό. Εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε την ευχαρίστηση να εργαζόμαστε σε ένα ευγενές επάγγελμα το οποίο μας επιτρέπει να ταξιδεύουμε ανά τον κόσμο και να μιλάμε μια γλώσσα [η μουσική] που επιτρέπει να ρίχνει τείχη και να γκρεμίζει συγκρούσεις. Αυτό μας επιτρέπει όλους να είμαστε ενωμένοι σε μία μεγάλη οικογένεια όπου οι πολιτιστικές διαφορές μεταξύ των εθνών μας αναπαριστούν τον πλούτο της ανθρώπινης έκφρασης
Δεύτερον, το 1997, το δημοφιλέστερό σας έργο, «ο Ζορμπάς», παρουσιάστηκε στο Μακεδονικό Εθνικό Θέατρο, παρουσία του πρώην προέδρου Κίρο Γκλιγκόροφ (…) και μεταδόθηκε ζωντανά από την ελληνική τηλεόραση. Προσωπικά ως μαθητής στο γυμνάσιο των Σκοπίων παρακολούθησα όλες τις πρόβες και η μητέρα μου συμμετείχε στην παράσταση. (…) Τότε επισκεφτήκατε τον τάφο του Ζορμπά στο νεκροταφείο στο Μπούτελ. Αυτή ακριβώς η ιστορία του Ζορμπά θα μπορούσε να είναι ένα από τα θετικά παραδείγματα για τις επαφές μεταξύ των πολιτισμών των λαών των Βαλκανίων, αλλά θα μπορούσε να μας δώσει ώθηση στην αναζήτηση εποικοδομητικών λύσεων.

http://www.mikistheodorakis.gr/el/writings/articles/?nid=5320



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλαλητηριο για την Μακεδονια
21/1 – 14.00 – Λευκος Πυργος
Η Μακεδονια είναι Ελληνικη. Μακεδονια σημαινει Ελλαδα.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Παρουσίαση του σκεπτικού του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία και ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της διοργάνωσης
Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες φορείς και σωματεία και χιλιάδες απλοί πολίτες έχουν ήδη δηλώσει ότι θα παραβρεθούν στο συλλαλητήριο.
Τη Συντονιστική Επιτροπή του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία αποτελούν οι:
Ιακωβίδης Όθων
Κεχρής Μιχαήλ
Κεχρή Ελένη
Λεονάρδου Ειρήνη
Πατσιάνη Κατερίνα
Πατσίκας Μιχαήλ
Ποργιαλίδης Τάσος
Μαυροσκάς Βασίλης
Σταυρίδου Νάσια
Κόϊος Νίκος
Η ταυτότητα του Συλλαλητηρίου
Το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί την 21η Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Όσοι το επιθυμούν μπορούν να έχουν μαζί τους, είτε την ελληνική σημαία, είτε λάβαρα και σημαίες της Μακεδονίας.
Ποιοι στηρίζουν το Συλλαλητήριο
Το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στηρίζουν έμμεσα ή άμεσα οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, εκατοντάδες πολιτιστικοί σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας, Δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι από όλους σχεδόν τους Δήμους της Μακεδονίας, κληρικοί ή Επίσκοποι από τις Μητροπόλεις της Μακεδονίας, δεκάδες επαγγελματικά, αθλητικά και εξωραϊστικά σωματεία και σύλλογοι της Βόρειας Ελλάδας καθώς και όλα τα χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης.
Για το «Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία 21 Ιανουαρίου 2018»
Η Συντονιστική Επιτροπή



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δ.Κωνσταντακόπουλος. "Ο μέγας Αλέξανδρος πέθανε 900 χρόνια προτού εμφανιστούν τα σλαβικά φύλα στην περιοχή". " ...εκτός των άλλων που πήραν θέλουν να πάρουν (και ) την γαιοπολιτική μας θέση και το πολιτισμικό μας βάθος"
Το θέμα επίλυσης της ονοματολογίας δεν είναι προς το συμφέρον ούτε των Σκοπίων ούτε της Ελλάδας, αντίθετα η Βαλκανική οδεύει προς ‘’στραγγαλισμό’’ με την απομόνωση
παράλληλα της Ρωσίας από την περιοχή, είπε στο Ράδιο 98,4 ο αρθρογράφος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος. Η κυβέρνηση εφαρμόζει τις εντολές των ΗΠΑ, πρόσθεσε, σε όλα τα μεγάλα θέματα με καθαρό στόχο τη γεωπολιτική μας θέση και το πολιτιστικό μας υπόβαθρο. Ο ίδιος προέβλεψε ότι οι εξελίξεις και στην Κύπρο θα είναι αρνητικές αν η Ελλαδική πλευρά δεχτεί την κατάργηση της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 "Η είδηση εκείνη, ξεσηκώνει τον ελληνικό λαό από τη μία έως την άλλη άκρη της χώρας και με πρωτοβουλία του ΕΑΜ, διοργανώνονται ογκώδη μαχητικά συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όλες σχεδόν τις πόλεις και κωμοπόλεις της Μακεδονίας. Είχε προηγηθεί προκήρυξη του ΕΑΜ που καλούσε το λαό και τις ΕΑΜικές οργανώσεις σε συναγερμό, για τη σωτηρία της Μακεδονίας και της Θράκης από τους Βούλγαρους φασίστες....
Στις 22 Ιουλίου, πάνω από 300.000 κόσμου, αδιαφορώντας για την απειλητική παρουσία των κατοχικών δυνάμεων σε επίκαιρα σημεία της πρωτεύουσας, πλημμυρίζουν τους δρόμους της Αθήνας. Από τα σημεία συγκέντρωσης (Μοναστηράκι, Πλατεία Λαυρίου, Ομόνοια) το ανθρώπινο ποτάμι κινήθηκε προς το κέντρο, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Όχι στην Επέκταση» και «Έξω οι Βούλγαροι φασίστες από τη Μακεδονία και τη Θράκη». Τα κατοχικά θωρακισμένα οχήματα προσπάθησαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές. Οι συγκρούσεις δεν άργησαν να γενικευτούν. Στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου μία 17χρονη Επονίτισσα, η Παναγιώτα Σταθοπούλου, προσπάθησε με το σώμα της να ακινητοποιήσει ένα άρμα. Ένας Γερμανός, μέλος του πληρώματος, την πυροβόλησε και τη σκότωσε. Την ίδια στιγμή, η 19χρονη φοιτήτρια της Γαλλικής Ακαδημίας, Κούλα Λίλη επιτέθηκε στον οδηγό του άρματος με το τακούνι του παπουτσιού της, αλλά έπεσε κι αυτή νεκρή από τα πυρά του πληρώματος. Συνολικά, την ημέρα εκείνη 30 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους, 300 τραυματίστηκαν και 500 συνελήφθησαν /"




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Έκκληση Μαδούρο για αλληλεγγύη προς τις χώρες στις οποίες «επιτέθηκε» ο Τραμπ
 Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018, 06:23
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προέτρεψε την Παρασκευή την Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους Λαούς της Δικής μας Αμερικής (ALBA) να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τις χώρες στις οποίες «επιτέθηκε» ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τις «χώρες απόπατους».
«Είναι σημαντικό η ALBA να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τους λαούς στους οποίους επιτέθηκε ο Τραμπ: αυτούς της Αϊτής, του Ελ Σαλβαδόρ και της κεντρικής Αμερικής», διότι «πρώτα έρχονται τα λόγια της περιφρόνησης, κατόπιν οι απειλές, και μετά ακολουθούν οι πράξεις», έκρινε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια ενός πολιτικού συμβουλίου της ALBA στο Καράκας.
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για τη μετανάστευση την Πέμπτη αναφέρθηκε –σύμφωνα με δημοσιεύματα πολλών ΜΜΕ– σε κράτη της Αφρικής, στην Αϊτή και στο Ελ Σαλβαδόρ κάνοντας λόγο για «χώρες απόπατους».
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ζήτησε η ALBA (στην οποία συμμετέχουν, εκτός από τη Βενεζουέλα, ο Ισημερινός, η Κούβα, η Νικαράγουα, η Βολιβία και νησιά της Καραϊβικής) να «ενωθούν και να ενισχύσουν τους δεσμούς τους» μετά την «επίθεση, την περιφρόνηση και τον ρατσισμό» που επέδειξε σύμφωνα με τον ίδιο ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Την Παρασκευή, ο Ρεπουμπλικάνος άφησε να εννοηθεί ότι δεν χρησιμοποίησε την επίμαχη έκφραση: «Η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε από εμένα κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν σκληρή, αλλά όχι αυτή η γλώσσα», ανέφερε σε μια ανάρτησή του στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.
Όμως Aμερικανοί κοινοβουλευτικοί ανέφεραν είτε ότι άκουσαν τον Αμερικανό πρόεδρο να εκφράζεται ακριβώς όπως μεταδόθηκε, ή ότι τους το επιβεβαίωσαν παρόντες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούβα: Η Αβάνα καταδικάζει τα «ρατσιστικά και απρεπή» σχόλια του Τραμπ
 Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018, 05:41
Η κυβέρνηση της Κούβας καταδίκασε την Παρασκευή τις «ρατσιστικές, δυσφημιστικές και απρεπείς» δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναφέρθηκε την Πέμπτη στη μετανάστευση στις ΗΠΑ από «χώρες απόπατους».
Η κυβέρνηση της νήσου «καταδικάζει σθεναρά τις ρατσιστικές, δυσφημιστικές και απρεπείς δηλώσεις (του προέδρου) των ΗΠΑ για την Αϊτή, το Ελ Σαλβαδόρ, τα κράτη της Αφρικής και άλλων ηπείρων», τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας σε μια ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.
«Αυτές οι γεμάτες μίσος και περιφρόνηση δηλώσεις προκαλούν την αγανάκτηση του κουβανικού λαού», προστίθεται στην ανακοίνωση και υπενθυμίζεται ο σημαντικός ρόλος που διαδραμάτισαν οι Αφρικανοί και οι Αϊτινοί στην ιστορία της Κούβας.
Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με κοινοβουλευτικούς και κυβερνητικά στελέχη στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ διερωτήθηκε γιατί η χώρα του οφείλει να υποδέχεται μετανάστες από «χώρες απόπατους» και έκρινε πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να υποδέχονται περισσότερους μετανάστες «από τη Νορβηγία». Τα σχόλιά του προκάλεσαν σάλο εντός της χώρας και σε διεθνές επίπεδο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Εξουδετερώθηκαν τρομοκράτες σε αεροπορική βάση
Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018, 04:09
Ρώσοι στρατιωτικοί εξουδετέρωσαν τα μέλη της ομάδας που επιτέθηκαν κατά της ρωσικής αεροπορικής βάσης Χμεϊμίμ στη Συρία στις 31 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, για την εξουδετέρωσή τους οργανώθηκε ειδική επιχείρηση. Οι άνδρες των Δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων εντόπισαν την τοποθεσία στην οποία δραστηριοποιούνταν η ομάδα των τρομοκρατών σαμποτέρ η οποία βρίσκεται κοντά στα δυτικά σύνορα της επαρχίας Ιντλίμπ
«Μόλις οι τρομοκράτες έφθασαν στην βάση τους, και ενώ ήσαν έτοιμοι να επιβιβαστούν σε ένα μικρό βάν, όλη η ομάδα εξουδετερώθηκε από υψηλής ακριβείας τηλεκατευθυνόμενο βλήμα τύπου «Krasnopol» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν όλες οι δυνάμεις και χρησιμοποιήθηκαν όλα τα συστήματα που διαθέτει η ρωσική κατασκοπεία στην Συρία, με αποτέλεσμα να παρακολουθείται αδιαλείπτως η βάση των μαχητών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.
Εν συνεχεία με τη χρήση υψηλής ακριβείας τηλεκατευθυνόμενου βλήματος τύπου «Krasnopol» καταστράφηκε πλήρως ο χώρος στον οποίο συναρμολογούσαν και αποθήκευαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ροναλντίνιο: Αρνήθηκε πρόταση-μαμούθ για φιλικό αγώνα στα Κατεχόμενα – «Ο φίλος μου έχασε το σπίτι του στην εισβολή»
13/1/2018
Ο Ροναλντίνιο είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με αμέτρητους τίτλους και διακρίσεις, όμως αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που οι Έλληνες τον λατρεύουν. Η αγάπη του για τη χώρα μας είναι γνωστή. Έχει έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα, τρελαίνεται για τα μπουζούκια και τον Νίκο Βέρτη, ενώ στο παρελθόν, όταν αγωνιζόταν στη Μίλαν, οι φήμες τον ήθελαν να παίρνει το ιδιωτικό αεροπλάνο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για να κάνει… βόλτες μέχρι την Αθήνα.
Ως εδώ όλα καλά και λογικά για κάποιον που λατρεύει την καλοπέραση, καθώς η Ελλάδα ενδείκνυται γι’ αυτό. Το να γνωρίζει όμως πτυχές της ιστορίας, αποδεικνύει πως γι’ αυτόν η Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω και γι’ αυτό μάλλον προχώρησε σε μια κίνηση… πατριωτισμού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Κύπρο, ο Βραζιλιάνος άσος αρνήθηκε πρόταση συμμετοχής του σε φιλικό αγώνα στα Κατεχόμενα και όχι μια απλή πρόταση, αφού το ποσό που του προσφέρθηκε  για μόλις δύο ώρες παρουσίας ήταν 500.000 ευρώ!
Η απάντηση του Ροναλντίνιο τον οποίο στην Ευρώπη εκπροσωπεί ο κύπριος Αντρέας Δημητρίου, τους άφησε μάλλον… άφωνους: «Δεν ενδιαφέρομαι, έχω φίλους στην Κύπρο, Ελλάδα και Τουρκία και γνωρίζω πολύ καλά το πρόβλημα της Κύπρου. Έχω δε κολλητό Ελληνοκύπριο με σπίτι στην Κερύνεια ο οποίος το έχασε στην εισβολή... λύστε πρώτα το πρόβλημα σας και θα έρθω να παίξω μπάλα δωρεάν».
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Δημητρίου, επιβεβαίωσε το δημοσίευμά μας, τονίζοντας το εξής: «O Ροναλντίνιο το ξεκαθάρισε από την αρχή. Ούτε καν ήθελε να μπούμε στη διαδικασία να συζητήσουμε την πρόταση. Πολύ λίγοι στη θέση του θα είχαν αποφασίσει το ίδιο. Σε χρόνο ρεκόρ είπε "όχι" χωρίς να σκεφτεί το μισό εκατομμύριο ευρώ. Μιλάμε για έναν εξαιρετικό άνθρωπο. Όσοι τον έχουν γνωρίσει, ξέρουν πολύ καλά ποιες… ηθικές τον συνοδεύουν».
Για το πώς κυλάει τώρα η ζωή του παλαίμαχου σταρ: «Πριν από 20 μέρες κυκλοφόρησε το τραγούδι του στη Βραζιλία και είναι Νο1. Δεν παθιάζεται μόνο για τη μπάλα και το ποδοβόλεϊ, αλλά και για το τραγούδι.
Επίσης, ασχολείται πολύ με το ορφανοτροφείο που έχει στο Πόρτο Αλέγκρε. Λίγοι το γνωρίζουν αυτό. Μεγαλώνουν 1500 παιδιά στο ορφανοτροφείο του Ροναλντίνιο.
Πριν από λίγες μέρες πέρασε πολύ δύσκολα ο αδελφός του, Ρομπέρτο Ασίς. Υπέστη έμφραγμα στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια εσωτερικής πτήσης στη Βραζιλία. Στο… τσακ πρόλαβαν τα χειρότερα οι γιατροί. Ευτυχώς όλα καλά. Έχω πολύ καλή και φιλική σχέση με τον Ρομπέρτο. Καταληκτικά να σας αποκαλύψω ότι ετοιμάζεται κάτι πολύ μεγάλο για τον Ροναλντίνιο. Σύντομα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Έμειναν κάποια διαδικαστικά θέματα».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Στο στόχαστρο της εφορίας οι γυναίκες που ανάβουν καντήλια στα νεκροταφεία" διαβάζουμε στα νέα. Επιτέλους! Έχω πετύχει άπειρες περιπτώσεις γυναικών να ανάβουν το καντήλι κάποιου νεκρού χωρίς να του κόβουν απόδειξη. Μερικοί νεκροί μάλιστα ζητάνε επίμονα απόδειξη αλλά αυτές τίποτα. Δεν είναι μόνο ότι ρίχνουν έξω τα δημοσιονομικά του κράτους, δυσκολεύουν και τους πεθαμένους. Πώς θα χτίσει το αφορολόγητο στην κόλαση ή τον παράδεισο ένας νεκρός αν δεν παίρνει απόδειξη από τα καντήλια;
Δεν είναι ότι κάνει και μεγάλη κατανάλωση κάπου αλλού, το άναμμα του καντηλιού, άντε και κανένα ξεχορτάριασμα είναι τα έξοδά του.
Οι δανειστές επέβαλαν να γίνουν οι εφορίες ανεξάρτητη αρχή για να μην υπόκεινται λέει σε πολιτικές πιέσεις. Έγιναν λοιπόν και από τότε έχουν επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνήγι μεγαλοφοροφυγάδων, όπως καστανάδες του δρόμου, γυναίκες που πουλάνε χόρτα στις λαϊκές και τώρα τις καντηλανάφτρες. Την ίδια στιγμή παραγράφουν συλλήβδην τυχόν αδικήματα από τις διάφορες λίστες μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού, όπως η λίστα Λαγκάρντ.
Ένα είναι το μήνυμα, αν είναι πλούσιος έχεις ισόβια άφεση αμαρτιών. Αν είσαι κανένας φτωχοδιάβολος, δεν τη γλιτώνεις ούτε στο νεκροταφείο.''


και μην ξεχναμε οτι ακύρωσαν και το πρόστιμο 1.734.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στην Ελληνικός Χρυσός .
.Η «Ελληνικός Χρυσός» γλυτωνει λοιπον 1.734.000 ευρώ με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας, που ακύρωσε το πρόστιμο το οποίο είχε επιβληθεί στην εταιρεία τον Γενάρη του 2016 για εννέα παραβάσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος στα Μεταλλεία Κασσάνδρας στην Ολυμπιάδα και δώδεκα παραβάσεις στις Μαύρες Πέτρες και τον Μαντέμ Λάκκο.Σύμφωνα με την Εφ.Συν, η εταιρεία ελέγχθηκε από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος από το 2013 έως και τα μέσα του 2014, αλλά οι εκθέσεις τους δημοσιοποιήθηκαν λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2015.
Πέρασε ακόμη ένας χρόνος για να επιβληθούν τα πρόστιμα κι αυτό είναι που επικαλείται το δικαστήριο για να τα ακυρώσει, χωρίς να εξετάζει επί της ουσίας αν υπήρξαν παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας ή όχι....
αχ τι ωραια που περναμε στον καπιταλισμο ,χαρμα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν αναγνωρίζουμε
στα βόρεια σύνορά μας
κανένα κράτος
με το όνομα Μακεδονία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημητρης Καιρίδης
Στελεχος ΝΔ και καθηγητής Πανεπιστημιου Θεσσαλονικης, τον οποιο τον πληρωνει ο ελληνικος λαος
«Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είναι περισσοτερο σημαντικος από έναν καδο σκουπιδιων μπροστα στην πολυκατοικια μας»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εμείς οι Κρητικοί έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα της Μακεδονίας. Αν διπλώσεις τον χάρτη της Ελλάδας στα δυο θα ‘ρθει η Κρήτη να πέσει πάνω στη Μακεδονία και η Μακεδονία πάνω στην Κρήτη» - Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 Η σκέψη αυτή ανήκει στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι γεγονός. Υπάρχει σε σχετική ανακοίνωση («Ενημερωτικό σημείωμα από την περιοδεία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη στο Νομό Πέλλας»).
  Ομολογούμε πως όταν διαβάσαμε τη σκέψη του κ. Μητσοτάκη σε ιστοσελίδες και στο twitter δυσκολευτήκαμε να πιστέψουμε πως είναι αληθινή. Μετά ήρθαν στο μυαλό οι δηλώσεις του για τους… εξωγήινους στον Υμηττό, τα περί πολιτικού κρατουμένου έξι μηνών, τα εσωτερικά Εξάρχεια που πρέπει να δαμάσουμε κ.α.
  Το ξανασκεφτήκαμε: Μπορεί και να το είπε. Τελικά, όντως, το είπε.
  Σύμφωνα με το σκεπτικό του κυρίου Μητσοτάκη ένα απλό δίπλωμα του χάρτη της χώρας (ενδεχομένως και της Ευρώπης, ακόμα και του κόσμου ολόκληρου)μπορεί να μας κάνει να ανακαλύψουμε «ιδιαίτερες ευαισθησίες» μας που δεν γνωρίζουμε. Δεν είναι ίδια τα συμπεράσματα για όλους, αφού αλλού πέφτει η Κρήτη μετά το δίπλωμα του χάρτη, αλλού η Πελοπόννησος, αλλού η Ήπειρος.
  Υπάρχουν κι άλλες προεκτάσεις:
Εάν προσπαθήσουμε με ακρίβεια να δούμε, μετά το δίπλωμα του χάρτη, σε ποιο ακριβώς σημείο της Μακεδονίας πέφτουν τα Χανιά, τότε τι γίνεται; Τι σημαίνει αυτό για τη ζωή μας;
Εάν διπλώσει κανείς τον χάρτη της Ευρώπης πού πέφτει άραγε η Κρήτη και τι κρύβεται πίσω από μια τέτοια διαπίστωση;
  Καταλαβαίνετε πως η μελέτη γύρω από το δίπλωμα του χάρτη έχει τεράστιες διαστάσεις, που εμείς δεν έχουμε την ικανότητα να τις προσεγγίσουμε. Η συγκρότηση μιας ομάδας ειδικών θα μπορούσε να βοηθήσει, ώστε να μην πάει χαμένη μια τέτοια σκέψη, μια σκέψη ενός πολιτικού άνδρα που είναι ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μην το ξεχνάμε αυτό.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δήλωση του γραμματέα του ΜΕΤΑ Γιωργου Χαρίση για όσους καπηλεύονται τον τίτλο της παράταξης, χωρίς να έχουν καμία σχέση μαζί του.
10 Ιανουαρίου 2018
Αναρωτιέται κανείς αν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αγωνιούν πραγματικά για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου εργατικού, ταξικού και αγωνιστικού μετώπου, για να μπει ένας φραγμός στον μνημονιακό οδοστρωτήρα και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις επαναφοράς των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων που έχουν απωλεσθεί, ιδιαίτερα στη μνημονιακή περίοδο.
Τι και αν επανειλημμένα και επισήμως έχουμε τοποθετηθεί ότι το ΜΕΤΑ δεν εκπροσωπείται στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚΑ, τι και αν εδώ και πάνω ένα μήνα έχουμε θέσει στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος την ανάγκη αγωνιστικής παρέμβασης ενόψει των μέτρων της γ’ αξιολόγησης με την προκήρυξη Γενικής Απεργίας, το ΠΑΜΕ συνεχίζει το ίδιο βιολί! Σημειώνουμε πως το ΠΑΜΕ μέχρι προχθές μιλούσε για απεργία γενικά και αόριστα, την ημέρα που θα ψηφίζει η κυβέρνηση τα μέτρα, καλλιεργώντας κλίμα αναμονής, χωρίς δυνατότητα προετοιμασίας και με την κυβέρνηση να καθορίζει ουσιαστικά τη μέρα της απεργίας, όπως έγινε πέρσι με το νόμο «Κατρούγκαλου», την παραμονή του Θωμά, όπως γίνεται και τώρα με την αναγκαστική προκήρυξη απεργίας την τελευταία στιγμή,
Ως ΜΕΤΑ θέλουμε για μια ακόμη φορά να επισημάνουμε πως όλοι εκείνοι, οι οποίοι συνεχίζουν να καπηλεύονται τον τίτλο της παράταξης, στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚΑ, δεν έχουν καμία σχέση μαζί του, αφού έχουν επιλέξει να συμπλέουν με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο και τους καλεί να σταματήσουν να ευτελίζουν τους αγώνες και να συμπεριφέρονται ως ο «δούρειος ίππος» του νέου μνημονιακού κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Το ΜΕΤΑ έχει επιλέξει στρατόπεδο και είναι σταθερά απέναντι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, κόντρα στη γραφειοκρατία και τον παραγοντισμό και τα στελέχη του δεν έχουν τύψεις συνειδήσεως.
Όσοι λοιπόν άργησαν να το καταλάβουν, όσοι πατούν σε δύο βάρκες, όσοι δίνουν άλλοθι σε κάποιους για να συκοφαντούν τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ και τους τίμιους και ανιδιοτελής συνδικαλιστές του, καιρός να το καταλάβουν πριν είναι πολύ αργά και να διαχωρίσουν τη θέση τους μ’ αυτούς που τους εκθέτουν.
Αθήνα 10-01-2018
http://ergasianet.gr/2018/01/10/%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9-%CF%8C%CF%83%CE%BF/



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τσακαλωτος τα θέλει, τα μπινελίκια του. Μες στη βουλή,είπε χθες, με στομφο στα αμερικανικα ..δεν εχετε δει τίποτα ακομα....
Τι μας περιμένει να δούμε ακομα Ευκλιδη?
Μπορείς να μας πεις? Δεν μας φτανει, το πολύ νομοσχέδιο?
Ποσα μπινελίκια να σου χωσουμε?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η εγγονή του Τίτο λεει : Ο όρος «Μακεδονία» δεν λειτουργεί
05.01.2018 -  07:00
Παρότι ο παππούς μου, Γιόζιπ Μπροζ Τίτο, έδωσε το όνομα «Μακεδονία» σε μία από τις έξι δημοκρατίες που συνιστούσαν τη Γιουγκοσλαβία, είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η κίνηση δεν είχε σκοπό να δημιουργήσει αλυτρωτικές διεκδικήσεις προς τις γειτονικές χώρες, με τις οποίες η Γιουγκοσλαβία ανέπτυξε φιλικές σχέσεις και γόνιμη συνεργασία.
Επί πολλά χρόνια, οι αρχές των Σκοπίων παρουσιάζαν χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας», επεκτείνοντας «τα γεωγραφικά και εθνοτικά σύνορα της» στη Βουλγαρία, την Αλβανία και την Ελλάδα. Είναι αυτό το μοντέλο της περιφερειακής συνεργασίας που οι φίλοι μας στα Σκόπια διακηρύττουν, ότι θα ακολουθήσουν;
H Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη και η διεθνής κοινότητα έχουν επενδύσει σημαντικό πολιτικό και οικονομικό κεφάλαιο και έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες όσον αφορά την ειρήνευση και τη διατήρηση της ειρήνης στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την ανθρωπιστική βοήθεια στα Βαλκάνια. Αυτό δεν ήταν μάταιο. Είναι προφανές ότι οι διεθνής κοινότητα επιδιώκει ένα κλίμα σταθερότητας, συνεργασίας και συγκατάθεσης, σε μία περιοχή, όπου το μέλλον είναι συνδεδεμένο με την ανάπτυξη.
Όπως είναι ευρέως γνωστό, σύμφωνα με την Απόφαση 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η χώρα έγινε δεκτή ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών, λαμβάνοντας προσωρινά την ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», εν αναμονή της επίλυσης των διαφορών σχετικά με το όνομα της.
Επιπλέον, το Συμβούλιο Ασφαλείας, στην Απόφαση 845/1993, παρακίνησε «τις δύο πλευρές (την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ) να συνεχίσουν τις προσπάθειες τους κάτω από την αιγίδα του γενικού γραμματέα, ώστε να φτάσουν σε μία ταχεία επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων». Η διαπραγματεύσεις για αυτή την επίλυση είναι ακόμα σε εξέλιξη, με τη διευκόλυνση του ειδικού αντιπροσώπου του ΟΗΕ για το θέμα, Μάθιου Νίμιτς.
Η αποδοχή της εισόδου στον ΟΗΕ κάτω από την προσωρινή διεθνή ονομασία «ΠΓΔΜ» και η αποδοχή της διαδικασίας «για συνέχιση των προσπαθειών υπό την αιγίδα του γενικού γραμματέα προς μία ταχεία επίλυση» των διαφορών στο ζήτημα της ονομασίας, και παράλληλα η συνέχιση της χρήσης του «συνταγματικού» ονόματος «Μακεδονία» - το οποίο δεν έχει γίνει δεκτό από τον ΟΗΕ! - συνιστά όχι μόνο εξαπάτηση και προσβολή προς τον διεθνή οργανισμό, αλλά και απόδειξη ότι θεωρούν τους εαυτούς τους «έξυπνους» και όλους τους άλλους «ηλίθιους».
Θα ήθελα να θέσω στο τραπέζι ένα απλό ερώτημα: Αν παρουσιάσεις σε κάποιον έναν χάρτη, ο οποίος παραβιάζει την εδαφική του ακεραιότητα, τι θα περίμενες να κάνει; Να δεχτεί τις προτάσεις σου; Θα ήταν κάτι τέτοιο δυνατό;
Aπό τη στιγμή που οι χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» και η σχετική αλυτρωτική πολιτική βασίζονται και απορρέουν από το ζήτημα της ονομασίας, δηλαδή τον όρο «Μακεδονία», είναι ξεκάθαρο πως αυτό ο όρος δεν μπορεί να δουλέψει.
Σε μία συνέντευξη πριν από δύο χρόνια, υπογράμμισα πως «η πολιτική του Τίτο για μένα ήταν ξεκάθαρη: Ποτέ του δεν θα φλέρταρε με την ιδέα να επιμείνει στον όνομα ''Μακεδονία''. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι πολιτικοί των Σκοπίων υπήρξαν τόσο πεισματάρηδες στον ΟΗΕ ή οπουδήποτε αλλού, αντί να βρουν ένα λογικό διακριτό σημείο μεταξύ αυτής της γεωγραφικής περιοχής της Ελλάδας και του νέου κράτους τους. Η πολιτική τους δεν ήταν συνετή, γιατί δεν έκαναν καμία προσπάθεια να βρουν λύση μαζί με την Ελλάδα. Όχι, ο παππούς μου ποτε δεν θα επέμενε σε κάτι τέτοιο.
Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε θεώρηση σχετικά με τις ιστορικές ρίζες ή τους ιστορικούς ισχυρισμούς, σε αυτή την περίπτωση, κατανοούμε ότι βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του ΟΗΕ από το 1993. Με όλο τον σεβασμό και την εγκάρδια φιλία μας προς τους φίλους μας στα Σκόπια, όταν βρισκόμαστε σε ένα πλαίσιο διαπραγματεύσεων, δεν μπορούμε να πούμε «εμμένουμε στο όνομα Μακεδονία και δεν συζητάμε τίποτα άλλο». Το να καταστήσουμε σαφές τι δεν μπορούμε να δεχτούμε σε μία διαπραγμάτευση, προσφέρει ενδείξεις για τους γενικότερους στόχους μας. Αποκλείει ένα συγκεκριμένο πεδίο συζήτησης, όμως αφήνει όλα τα υπόλοιπα ανοιχτά. Παρ' όλα αυτά, το να ξεκαθαρίζουμε αποκλειστικά το τι θέλουμε, να εμμένουμε σε αυτό, και να μην κινούμαστε ούτε ένα χιλιοστό στα δεξιά ή τα αριστερά, η συμπεριφορά αυτή δεν είναι η αρχή αλλά το τέλος των διαπραγματεύσεων.
Ο όρος «Μακεδονία» χρησιμοποιούταν πάντα για μία ευρύτερη γεωγραφική περιοχή, το 51% της οποίας ανήκει στην Ελλάδα, το 38% στην ΠΓΔΜ και το 9% στη Βουλγαρία. Επομένως, θα ήταν παράλογο, από την πλευρά των Σκοπίων, να επιμένουν στη χρήση του όρου «Μακεδονία» σε αποκλειστική βάση. Θα ήθελα λοιπόν η ηγεσία στα Σκόπια να δώσει τον καλύτερο της εαυτό και να βρει λύση.
Στους αρχαίους χρόνους, οι κάτοικοι της περιοχής της Μακεδονίας δόξαζαν τους ίδιους θεούς με τους Έλληνες, μιλούσαν την ελληνική γλώσσα και συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα προνόμιο που ήταν κατοχυρωμένο μόνο για τους Έλληνες. Όλοι οι φιλόσοφοι και οι συγγραφείς από την περιοχή της Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένου του Αριστοτέλη, έγραφαν στα ελληνικά. Ο Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδόνας, ή όπως αλλιώς επιθυμούμε να τον αποκαλούμε, δεν διέδωσε την «μακεδονική» γλώσσα αλλά τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα.
Αν κάποιος έχει κάποια διαφορετική οπτική για την ιστορία, αυτό είναι ακαδημαϊκό ζήτημα, όχι πολιτικό. Αφήστε το στους ακαδημαϊκούς.
Τόσο τις περασμένες δεκαετίες, όσο και πρόσφατα, έχουμε ακούσει επανειλημμένα για την «Μεγάλη Μακεδονία», τη «Μεγάλη Σερβία», τη «Μεγάλη Κροατία», τη «Μεγάλη Αλβανία», καθώς και άλλες εθνικιστικές κραυγές. Πραγματικά, πρόκειται για πολλά «Μεγάλα» κράτη σε έναν τόσο μικρό γεωγραφικό χώρο!
Το όνειρο μου είναι να δω όλες τις δημοκρατίες που συνιστούσαν την πρώην Γιουγκοσλαβία να προοδεύουν και να αναπτύσσονται, κάτι το οποίο αναμφισβήτητα θα ενισχυθεί από την ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Πιστεύω, πως ο Μάθιου Νίμιτς ήταν απολύτως σωστός όταν ισχυρίστηκε ότι «ήρθε η ώρα να βρεθεί η λύση για την ονομασία».
*Η Σβετλάνα Μπροζ, εγγονή του Γιόζιπ Μπροζ Τίτο, γεννήθηκε στο Βελιγράδι και είναι συγγραφέας του βιβλίου «Good People in an Evil Time». Είναι ιδρύτρια και διευθύντρια από το 2001 της ΜΚΟ GARIWO (Gardens of the Righteous Worldwide).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρελα κερδη! Η Γερμανια εβγαλε από την Ελλαδα 290 δισεκατ ευρω (!!!) στα χρονια της κρισης.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


290 δις ευρω κερδισε η Γερμανια από την κριση στην Ελλαδα και τις χωρες του Νοτου!
Το Βερολινο εστησε τη μεγαλυτερη οικονομικη απατη, φορτωνοντας με χρεη τις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες, για να εξασφαλιζει υπερογκα πλεονασματα με φτηνο δανεισμο, καταχρεωνοντας τη χωρα μας και άλλες χωρες της Νοτιας Ευρωπης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Χωρις μετρο, ηλεκτρικο, και λεωφορεια τη Δευτερα η Αθηνα


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Πως το ειπε η κυβερνηση πριν μερικους μηνες, «ουτε ένα ευρω νεα μετρα»? Ποια ηδη ψηφισμενα  μετρα εφαρμοζονται το 2018. Νεα βαρη με το πολυνομοσχεδιο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018
Περού: Bίαιη καταστολή από την αστυνομία της πορείας κατά της αποφυλάκισης του πρώην δικτάτορα Φουτζιμόρι
Χιλιάδες Περουβιανών συγκεντρώθηκαν πρωτεύουσα του Περού Λίμα, για να καταδικάσουν την αποφυλάκιση του πρώην δικτάτοραΑλμπέρτο Φουτζιμόρι (1990-2000), στον οποίο απένειμε χάρη στις 24 Δεκέμβρη ο σημερινός πρόεδρος Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, κατευθύνθηκαν και έφτασαν παρά την ισχυρή αστυνομική καταστολή στην κεντρική Πλατεία 2 του Μάη, όπου ενώθηκαν με το κύριο όγκο της συγκέντρωσης, αφού ήρθαν τελικά σε συνεννόηση με το υπουργείο Εσωτερικών για την διαδρομή της πορείας.
Ο Κουτσίνσκι απένειμε χάρη στον Φουτζιμόρι για λόγους υγείας, τρεις μέρες από όταν μία παράταξη στο κοινοβούλιο, με επικεφαλής τον μικρότερο γιο του δικτάτορα Κένχι Φουτζιμόρι, του παρείχε στήριξη.
Μετά την απονομή χάριτος στον πρώην δικτάτορα παραιτήθηκαν τρεις υπουργοί της κυβέρνησης, ο υπουργός Άμυνας Χόρχε Νιέτο, ο υπουργός Πολιτισμού Σαλβαδόρ ντε Σολάρ, και ο υπουργός Εσωτερικών Κάρλος Μπασόμπριο.
Ο Φουτζιμόρι καταδικάστηκε το 2009 σε 25 χρόνια φυλάκισης για προδοσία, δολοφονίες, απαγωγές και σοβαρές σωματικές βλάβες καθώς και για ηθική αυτουργία στις σφαγές του Μπάριος Άλτος (1991) και της Καντούτα (1992).
Η χάρη που δόθηκε στον Φουτζιμόρι τον απαλλάσσει από το υπόλοιπο της ποινής φυλάκισης, όχι όμως και από το χρέος αποζημίωσης στα θύματά του, που ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια δολάρια.
Οι συγγενείς των θυμάτων φοβούνται ότι η κυβέρνηση Κουζίνσκι θα αναλάβει την πληρωμή αυτού του χρέους και θα απαλλάξει τον πρώην δικτάτορα και από αυτήν την ευθύνη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Την δόξα του χουντικού υπουργού Ν. Εφέσιου (δεξιού, όσο δεν παίρνει, χεριού του Γ. Παπαδόπουλου), ο οποίος το 1973 εισηγήθηκε (ανεπιτυχώς, όπως προέκυψε στην συνέχεια) την θέσπιση της πλειοψηφίας 50+1 για την απόφαση για την κήρυξη απεργίας, φαίνεται ότι ζήλωσε η “αριστερή” υπουργός εργασίας η οποία ανερυθρίαστα πρωταγωνιστεί ως αρμόδια υπουργός στην εισαγωγή της χουντικής ρήτρας για... απεργία επί ημερών της “πρώτη φορά αριστερά”.
  Η ρήτρα για την απεργία περιλαμβανόταν στον “Κώδικα Εργασίας” με τον οποίο η χούντα επιχειρούσε να θέσει ασφυκτικά πλαίσια σε όλο το φάσμα των εργασιακών σχέσεων.
  Ήταν δε τόσο “φιλεργατικός” αυτός ο κώδικας που μέχρι και οι εγκάθετοι της χούντας εργατοπατέρες αντέδρασαν και ζήτησαν – “ευπειθώς” βέβαια και με τον προσήκοντα σεβασμό – την απόσυρσή του γιατί παραβίαζε κάθε δικαίωμα του εργαζόμενου.
Και επειδή η Ιστορία καμιά φορά εκδικείται, το σχετικό άρθρο στον Κώδικα Εργασίας για το δικαίωμα της απεργίας είχε αριθμό 509 (!), αριθμό πολύ οικείο από αρνητικής βέβαια σκοπιάς για κάθε αριστερό στην εμφυλιακή, μετεμφυλιακή και χουντική Ελλάδα.
  Κάποιοι στο Μαξίμου με στοιχειώδη γνώση ιστορίας θα μπορούσαν – και λόγω ηλικίας και εμπειρίας – να ξέρουν τι σημαίνει το “509” για την κήρυξη απεργίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΑΘΑΚΗΣ....
Ένα ακόμη τακτοποιημένο... βολεμένο ρεμάλι της πολιτικής σκηνής, που έχει ως απότερο σκοπό την... εξαθλίωση του Έλληνα.
Ο Σταθάκης ΞΕΧΑΣΕ να δηλώσει 1.800.000€ αλλά είπε συγγνώμη και πέρασαν όλα...
Την Δευτέρα όμως θα ψηφίσει την κατάσχεση της δικής σου περιουσίας... για οφειλές από 500€....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Σχεδιασμοί για  πυρηνικά όπλα
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
«Χαλάρωση» των περιορισμών που ισχύουν στη χρήση πυρηνικών όπλων και στην ανάπτυξη της παραγωγής νέων πυρηνικών κεφαλών σε συμβατικούς πυραύλους επιδιώκει η κυβέρνηση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οξύνονται η ιμπεριαλιστικη επιθετικοτητα και οι εντάσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη.
Αποκλειστικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Γκάρντιαν», επικαλούμενο πληροφορίες του Αμερικανού Τζον Βόλφσταλ, πρώην ειδικού βοηθού του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα σε ζητήματα ελέγχου όπλων και μη διάδοσης πυρηνικών, αναφέρει πως η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει «αλλαγές» στην παραγωγή υποβρυχιακών πυραύλων τύπου Trident D5, ώστε εκτός από συμβατικές να μπορούν να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές προκειμένου «να αποτραπεί η Ρωσία από τη χρήση τακτικών πολεμικών κεφαλών σε μια σύγκρουση στην Ανατολική Ευρώπη». Ο Βόλφσταλ εκτιμά ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης Τραμπ με «μικρότερα, πιο εύχρηστα πυρηνικά όπλα» σε αυτόν τον τομέα συνιστούν σοβαρούς κινδύνους για τη διεθνή ύφεση και ασφάλεια. Η αναθεώρηση της πολιτικής των ΗΠΑ για τα πυρηνικά όπλα, που φέρεται πως επιχειρεί η κυβέρνηση Τραμπ, είναι η πρώτη μετά από μια οκταετία και αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στο τέλος τρέχοντος μηνός, οπότε ο Αμερικανός Πρόεδρος θα εκφωνήσει την ομιλία του για την «Κατάσταση της Ενωσης».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΛΑ.Ε, οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι συκοφαντίες ΚΚΕ-ΔΑΣ
Το Γραφείο Τύπου τη ΛΑ.Ε σχολιάζοντας τα συκοφαντικά σε βάρος της ΛΑ.Εδημοσιεύματα και ανακοινώσεις της ΔΑΣ, συνδικαλιστικής παράταξης του ΚΚΕ, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:
“Η ΛΑ.Ε με έγκαιρη και κατηγορηματική ανακοίνωση της από τις 5/1/2018 καλούσε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις πρώτα απ’ όλα τις τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες και όλο τον κόσμο της εργασίας να αντιδράσει στο σφαγιασμό του δικαιώματος της απεργίας από το επικείμενο πολυνομοσχέδιο με δυναμικές, μαζικές και ενωτικές απεργιακές κινητοποιήσεις και διεκδικούσε αυτές να συνοδευθούν με διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια και πορείες σε όλη την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό τα συνδικαλιστικά στελέχη που είναι μέλη ή έχουν συνεργασία με την ΛΑ.Ε εργάσθηκαν με συνέπεια, στη βάση των ιδιαιτεροτήτων κάθε χώρου, για να υλοποιήσουν αυτές τις κατευθύνσεις, καταθέτοντας στις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις προτάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις σε συνδυασμό με μαζικές αγωνιστικές δράσεις.
Στη βάση των παραπάνω η ΛΑ.Ε αποσαφηνίζει κάτι που είναι αυτονόητο: ότι δεν την εκφράζουν, αντίθετα έχει πλήρη διαφωνία, με τις όποιες τοποθετήσεις συνδικαλιστικών στελεχών, που έχουν αναφορά στην ΛΑ.Ε, με τις οποίες δεν συντάχθηκαν και δεν υποστήριξαν εν γένει στις διοικήσεις των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων προτάσεις και θέσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο.
Η ΛΑ.Ε αποκρούει την κακόβουλη στάση κάποιων αριστερών δυνάμεων και συνδικαλιστικών παρατάξεων, οι οποίες ψάχνουν απλώς αφορμές για να επιτεθούν στην ΛΑ.Ε, επιβεβαιώνοντας έτσι την βαθιά αντιενωτική και ηγεμονιστική στρατηγική τους, σε μια περίοδο που ένας άλλος ενωτικός ταξικός συναγωνιστικός προσανατολισμός είναι όσο ποτέ αναγκαίος για να βγει ο συνδικαλισμός από το τέλμα και για να αναζωογονηθεί ένα μεγάλο σύγχρονο ταξικό, και αποτελεσματικό και νικηφόρο συνδικαλιστικό κίνημα”.
Αθήνα 12/01/2018
Γραφείο Τύπου



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018
Είναι για μπουνιες με το δούλεμα που κάνουν....Απαλλάσσονται από υποβολή πόθεν έσχες τα μέλη του ΤΧΣ με εντολή Τσίπρα
Απαιτούν - και καλά κάνουν - καθολικό "πόθεν έσχες" για δικαστικούς κλπ. και...την ίδια ώρα με (ν) τρπολογία της νύχτας (πάλι) εξαιρούν από την υποχρέωση υποβολής τους τα μέλη του ΤΧΣ!
Για πόσα μπουνίδια είσαστε ρε #ξεφτίλες!
  πσοφοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς δια λυντσαρισματος στα σιχαματα

Με νομοτεχνική βελτίωση της τελευταίας στιγμής, και λίγο πριν εκπνεύσει η μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών "απαλλάσσει" τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες).
Την εν λόγω νομοτεχνική αλλαγή εντόπισε και σχολίασε κατά την ομιλία του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, θέτοντας ερωτήματα για την σκοπιμότητα της εν λόγω ρύθμισης.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμπουράκης με MEGA : Οι άνεργοι να πάνε να δουλέψουν στη Μανωλάδα .
Καμπουράκης χωρίς MEGA : Είμαι 55 χρονών άνεργος, πώς θα ζήσω ;
Γιατί η ζωή η πουτάνα έχει γυρίσματα .
Και μερικές φορές έχει τέτοια κέφια που κάνει και γαμώ τα γυρίσματα .
 Πιο πολύ δε μισώ όσους πάτησαν στον σβέρκο μας .
Αλλά όσους βάλαν τα χέρια τους για σκαλοπάτια ν ανέβουν στον σβέρκο μας τα καθάρματα .
Τα ανθρωπάκια κιοτήδες , τους συμβιβασμένους, αυτούς που για το ψωμάκι τους και τη μίζερη ζωούλα τους, γίναν οι σφαίρες στα πιστόλια τους που μας εκτελούν .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα ζήτημα που τα σαΐνια των διαπραγματευτών για το «όνομα», και οι Γραικοί ή γραικωμένοι μάλλον υποτιμούν και παραβλέπουν είναι η ανακατωσούρα μεταξύ «Μακεδονικής Εκκλησίας» και της «αρχιεπισκοπής Αχρίδος».
Είναι, νομίζω, o κύριος λόγος που η Εκκλησία της Ελλάδας ανησυχεί για τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» και κακώς κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών αποδίδουν, με την γνωστή μηχανική τους αντίδραση, την ανησυχία με πλεύρισμα ισχυρισμών των χρυσαυγιτών.
Για τους αγνοούντες, οι ορθόδοξοι της FYROM, υπήγοντο στο Πατριαρχείο Σερβίας. Οι εκεί κρατούντες, τώρα που το κράτος τους δεν είναι εξάρτημα της Γιουγκοσλαβίας, ευνοούν την σύνδεση με το Πατριαρχείο στη Σόφια. Ο Ιωάννης, αρχιεπίσκοπος Αχρίδας στα τελευταία χρόνια, αντιδρούσε σε αυτό το διαζύγιο. Η κυβέρνηση, ακύρωσε με πολλούς τρόπους τον Ιωάννη, τον τρέλανε στις δίκες, τον έκλεισε και φυλακή, και ίδρυσε εκ βάθρων την «Μακεδονική εκκλησία».
Οι Βούλγαροι, που για το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης ήταν εξαρχικοί, από το 1870, μετά το 1945, αντιμετωπίζονται ως κανονικό Πατριαρχείο. Θεωρούν φυσικό να ενωθούν με την Σόφια οι Σκοπιανοί. Ωστόσο, αυτά τα διλήμματα εκκρεμούν. Η Αρχιεπισκοπή Αχρίδας θεωρείται από το δικό μας Πατριαρχείο «εν αιχμαλωσία».
Ιδρύθηκε τον μεσαίωνα από τους Βυζαντινούς, για να συμβάλει στην πολιτική καθυπόταξη της λεγόμενης «Δυτικής Βουλγαρίας» και αφθονούν οι πηγές  γι αυτά.
Η πλάκα (και η στραβομάρα των «ειδικών», που «χειρίζονται υπεύθυνα» το ζήτημα) έγκειται ότι τον καιρό που η επιρροή των Σέρβων στις επαρχίες όπου είχαν δύναμη, ήταν πολιτιστικά σημαίνουσα, η βυζαντινή διοίκηση δεν περιελάμβανε τον όρο «Μακεδονία» παρά μόνον στη μεσοβυζαντινή περίοδο και αφορούσε εδάφη της Θράκης, με πρωτευουσα την Αδριανούπολη!
Η αρχαία Μακεδονία μοιράζονταν στο Θέμα Θεσσαλονίκης, ανατολικά ήταν το Θέμα Στρυμόνος, μετέπειτα Βολερόν, ενώ Θέμα Βουλγαρίας άρχιζε από τον Δούναβη και κατέληγε στις Πρέσπες. Στα Παλαιολόγεια χρόνια, η Μακεδονία μοιράζονταν στα θέματα Θεσσαλονίκης και Σερρών, μοιρασμένα σε κατεπανίκια και αρχοντείες, ενώ άλλες οικονομικές διαιρέσεις επιτρέπουν «επισκέψεις»«ενορίες» «πετίτα», αλλά και άλλες, όπως βάνδα.
Μακεδονία, πουθενά. Παρομοίως οι Οθωμανοί χώριζαν Καζάδες, όπως Θεσσαλονίκης και Μοναστηρίου, αλλά πουθενά Μακεδονία.
Στο «Μακεδονία» επιμένουν οι Σκοπιανοί, όχι για να γενούν Μεγαλέξανδροι, αλλά για να αποκρύψουν το γεγονός πως επί πολλούς αιώνες, δώδεκα ή δεκατρείς, κατοικούσαν τη Βουλγαρία.
Μπαίνοντας στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε, έχουν μπροστά τους την αναμέτρηση με την Βουλγαρία και παράλληλα, την σχέση τους με την ανήσυχη και αναβάσταση ομάδα .
Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να αυτοθαυμάζεται παινεύοντας την αμερικάνικη πρωτοβουλία. Στο μέλλον βρίσκονται τα ζόρικα, κι αυτά δεν έχουν σχέση με Γαυγάμηλα και Ολυμπιάδες.
Όταν λέω πως το «Μακεδονικό» είναι πρώτιστα Σερβοβουλγαρική διαμάχη, με θεωρείτε ελαφρόν.
Και αν περιορίσουμε την διαπραγμάτευση στο «όνομα», θα μας κατσικωθούν ένα σωρό απρόσμενα (για σας) προβλήματα.
Μαζί με την συμφωνία, αν υπάρξει, επείγει η σύσταση ενός διακρατικού Θεσμού επίλυσης κρίσεων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) κατηγόρησε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων της ΕλληνοΟρθοδοξης Εκκλησιας, Θεόφιλο Γ, για την πώληση γης στο Ισραήλ, διαμαρτυρόμενο για την επίσκεψή του στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
 Σε δήλωση που εκδόθηκε την Κυριακή, το PFLP χαιρέτισε την ισχυρή αντιπολίτευση του παλαιστινιακού λαού στην επίσκεψη του Θεόφιλου Γ 'στη νότια κατεχόμενη πόλη της Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης.
Ο Θεόφιλος Γ ', μαζί με αρκετές άλλες θρησκευτικές και πολιτικές προσωπικότητες, επισκέπτονταν τη Βηθλεέμ ως μέρος των εορτασμών για την Παραμονή των Χριστουγέννων.
Ωστόσο, οι θυμωμένοι πολίτες μαζευονταν γύρω από την πομπή, κρατώντας σημάδια, παλαιοχριστιανικές σημαίες και ψαλμωδικά συνθήματα εναντίον του Θεόφιλου Γ '.
Η δήλωση ζήτησε την κλιμάκωση των διαμαρτυριών κατά της επίσκεψής του, προειδοποιώντας την Παλαιστινιακή Αρχή να την λάβει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκροί δυο Παλαιστίνιοι έφηβοι
Στο μεταξύ, δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι, ηλικίας μόλις 16 ετών, έπεσαν νεκροί το απόγευμα της Πέμπτης από σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων που έχουν αυξήσει τον κλοιό κατοχής μετά την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, στις 6 Δεκέμβρη να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Το πρώτο θύμα ήταν ο 16χρονος Αμπντελχαμίντ Αμπου Μουσαέμπ, που έπεσε νεκρός από σφαίρες στο στήθος στη διάρκεια συγκρούσεων εκατοντάδων νέων διαδηλωτών με τις κατοχικές δυνάμεις κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μπουρέιτζ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας στα σύνορα με το Ισραήλ.
Λίγη ώρα μετά, στο χωριό Μπουρίν που βρίσκεται επτά χλμ. νοτιοδυτικά της Ναμπλούς στη Δυτική Οχθη έπεσε νεκρός από τις σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών ο 16χρονος Αλί Ομάρ Νιμρ Κίνο στη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μετά από διαδήλωση δεκάδων νέων που αντιδρούν στην απόφαση του Προέδρου Τραμπ για την Ιερουσαλήμ. Στις συγκρούσεις που ακολούθησαν αναφέρθηκε επίσης ότι τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι τρεις νέοι.
Μέσα στον τελευταίο μήνα, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει 15 Παλαιστίνιους και έχουν τραυματίσει πολλές εκατοντάδες στη διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
Κάτω τα χέρια από τα οικογενειακά επιδόματα
Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας
Όλες και όλοι την Δευτέρα 15/01 στις 18:00, στο Σύνταγμα.
Προσυγκέντρωση ΛΑ.Ε. Όθωνος και Αμαλίας.