Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Κυριακη 14 Ιανουαριου 2018


Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018
Παγκόσμια κατακραυγή για τις ρατσιστικές δηλώσεις Τραμπ

Πολιτικοί αξιωματούχοι και πολίτες από διάφορες εθνικότητες έχουν καταδικάσει ως «διακρισιακά» και «ρατσιστικά» τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ μέσω κοινωνικών δικτύων.
Μετά τα επιθετικά λόγια που εκφωνήθηκαν από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών την προηγούμενη Πέμπτη, με τα οποία χαρακτήρισε ως «σκατοχώρες» το Ελ Σαλβαδόρ και την Αϊτή, έχουν προκληθεί πολυάριθμες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά του Τραμπ.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αϊτής, Λοράν Λαμότ, τόνισε ότι οι δηλώσεις Τραμπ αποτελούν «πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού και άγνοια στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ». Πρόσθεσε ότι πρόκειται για κάτι «απολύτως απαράδεκτο».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Ελ Σαλβαδόρ, Ούγκο Μαρτίνες, μοιράστηκε μια σειρά μηνυμάτων στα οποία ενημέρωσε ότι η κυβέρνησή του εξέδωσε επίσημο ανακοινωθέν προς την κυβέρνηση Τραμπ εκφράζοντας τη λύπη της για τις δηλώσεις, ενώ και ο πρόεδρος της χώρας Σαλβαδόρ Σάντσες έγραψε ότι οι δηλώσεις Τραμπ «χτύπησαν την αξιοπρέπεια των Σαλβαδορένιων».
Στο ανακοινωθέν τονίζεται η συμμετοχή του Σαλβαδορένιων στην ανακατασκευή του Πενταγώνου μετά τις επιθέσεις κατά των Δίδυμων Πύργων και στην ανακατασκευή της πόλης της Νέας Ορλεάνης μετά τον τυφώνα Κατρίνα.
Πολλές αφρικανικές χώρες έχουν καλέσει τους κατά τόπους πρέσβεις των ΗΠΑ για επίπληξη και εξηγήσεις. Στη Νότια Αφρική, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του κυβερνόντος Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου δήλωσε: «Δεν είμαστε μια σκατοχώρα• ούτε η Αϊτή είναι ή άλλη χώρα με προβλήματα. Ούτε είναι να πεις ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν προβλήματα. Υπάρχει ανεργία στις ΗΠΑ, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη».
Οι δηλώσεις Τραμπ χαρακτηρίστηκαν ως «ρατσιστικές» επίσης από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, ενώ και το Βατικανό τις χαρακτήρισε «σκληρές» και προσβλητικές».
Μέσα του Twitter έχει ξεκινήσει καμπάνια με τις ετικέτες #Respectfronhaiti, #RespectfromElSalvador και #TodosSomosSalvadorYHaiti, μέσω των οποίων χρήστες του διαδικτύου από χώρες της Αφρικής, της Κεντρικής και της Λατινικής Αμερικής και από τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν από τον πρόεδρο να ανακαλέσει.
Την προηγούμενη Πέμπτη, ο αρχηγός της κυβέρνησης των ΗΠΑ αναφέρθηκε στο Ελ Σαλβαδόρ, την Αϊτή και διάφορες χώρες της Αφρικής ως «σκατοχώρες» (shitholes), και πρόσθεσε ότι θα προτιμούσε να δεχτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερους μετανάστες από τη Νορβηγία στη θέση αυτών από τις προαναφερόμενες χώρες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : Να μπει στις 43 παθησεις επ αοριστον αναπηρια η σκληρυνση κατα πλακας
16.947 υπογραφές
η σκληρυνση κατά πλακας είναι μια ανιατη και συνεχως επιδεινουμενη νοσος,θα επρεπε να είναι μεσα στις 43 παθησεις.
https://secure.avaaz.org/el/petition/YPOYRGEIO_ERGASIAS_Na_mpei_stis_43_pathiseis_ep_aoriston_anapiria_i_sklirynsi_kata_plakas/?fYhqFdb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-150418-YPOYRGEIO_ERGASIAS_Na_mpei_stis_43_pathiseis_ep_aoriston_anapiria_i_sklirynsi_kata_plakas&utm_term=YhqFdb%2Bel



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υπουργός της κυβέρνησης, κ. Τσιρώνης βρέθηκε στην Athens Cannabis Expo και έδωσε συνέντευξη στα ΜΜΕ λέγοντας ότι σε λίγες εβδομάδες θα έρθει νομοσχέδιο στην βουλή για την διευθέτηση της φαρμακευτικής κάνναβης...
Αναμένουμε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 14/1/13 φεύγει από τη ζωή, στα 62 του, στην γενέτειρα του Reggio Emilia o κομμουνιστής και μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών Prospero Gallinari.
"Ήμασταν σε πόλεμο, όπως εκείνοι οι δυστυχισμένοι φαντάροι που επιστρατεύονταν και στέλνονταν στο Βιετνάμ. Τέτοια ήταν η σύγκρουση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Όλα ξεκίνησαν από το εργατικό κίνημα. Στις διαδηλώσεις μας για μια καλύτερη κοινωνική κατάσταση, ενάντια στην ανεργία, το Κράτος απάντησε με την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής και ξυλοδαρμούς. Οι αντιδραστικές δυνάμεις απάντησαν με τη σφαγή της πιάτσα Φοντάνα. Σε εκείνο το σημείο, από τη μεριά μας, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από το να απαντήσουμε ένοπλα. Μια κυριολεκτική κήρυξη πολέμου."
από το οπισθόφυλλο του βιβλίου Πρόσπερο Γκαλινάρι: Ένας αγρότης στη μητρόπολη, αναμνήσεις ενός αγωνιστή των Ερυθρών Ταξιαρχιών. Εκδόσεις Διάδοση, Αθήνα 2015



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λάθος "συναγερμός" για πυραυλική απειλή στη Χαβάη
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13,1.2018 - 22:22
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί "πλήρη έρευνα" για το εσφαλμένο σήμα συναγερμού το οποίο εστάλη ειδοποιώντας τους κατοίκους της Χαβάης για επικείμενη επίθεση βαλλιστικού πυραύλου και καλώντας τους να σπεύσουν στα καταφύγια.
Η ύπαρξη της απειλής διαψεύσθηκε αμέσως από τις αρχές του αρχιπελάγους στο Twitter, ενώ λίγη ώρα αργότερα, η αμερικανική διοίκηση των δυνάμεων του Ειρηνικού ανακοίνωσε ότι "δεν εντόπισε βαλλιστικό πύραυλο που απειλεί τη Χαβάη" και ότι το μήνυμα το οποίο εστάλη νωρίτερα οφείλεται σε σφάλμα.
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατιωτικού κέντρου διοίκησης της ζώνης του Ειρηνικού έδωσε τη διαβεβαίωση ότι το μήνυμα εστάλη κατά λάθος". "Η πολιτεία της Χαβάης θα αποστείλει διορθωτικό μήνυμα μόλις καταστεί δυνατόν", πρόσθεσε.
Ομως, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ ενημερώθηκε για την "άσκηση διαχείρισης επείγουσας κατάστασης" της Χαβάης. "Επρόκειτο ξεκάθαρα για άσκηση του κρατικού μηχανισμού", δήλωσε η Λίντσεϊ Ουόλτερς.
Πολλοί άνθρωποι, ανάμεσά τους η Τούτσι Γκάμπαρτ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έλαβαν στο κινητό τους τηλέφωνο το μήνυμα μέσω του συστήματος Amber Alert, το οποίο ανήκει στην αρμοδιότητα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.
"ΑΠΕΙΛΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΧΑΒΑΗΣ. ΣΠΕΥΣΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ", ήταν το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι της Χαβάης στις 08.00 του Σαββάτου.
Ο δημοκρατικός γερουσιαστής της Χαβάης Μπράιαν Σατς έγραψε στο Twitter ότι το μήνυμα οφείλεται σε "ανθρώπινο σφάλμα", χωρίς διευκρινίσεις , αλλά πρόσθεσε ότι το σύστημα Amber Alert είναι πολύ σημαντικό να τύχει επαγγελματικής διαχείρισης και να τοποθετηθούν ασφαλιστικές δικλείδες.
Ο τοπικός σταθμός στη Χαβάη της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι το μήνυμα ήταν ένα τεστ, το οποίο εστάλη κατά λάθος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το αγαπημένο παιδί των Δυτικων ΜΜΕ , ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τρουντώ ο ''προοδευτικος ηγέτης'' που υποδεχεται ''πρόσφυγες με λουλουδια ''ενω εχει πουλήσει στην Σαουδική Αραβία όπλα ύψους 11 δις για την γενοκτονία του Υεμένιου λαού.
Ο Τζάστιν Τρουντώ, ο Καναδός ΠΘ ο οποίος έκανε όλες τις νεοφιλελεύθερες καρδιές να πεταρίζουν όταν πρωτοεκλέχθηκε το Νοέμβριο του 2016, υιοθετώντας το φεμινισμό μεταξύ άλλων προοδευτικών αξιών, είναι και αυτος ενας δυτικός ηγέτης που δείχνει ποιές είναι οι πραγματικές προτεραιότητες της ''ανεπτυγμενης και καλλιεργημενης ''Δυσης
Ο Τρουντώ υπέγραψε ένα deal 11 δις. δολλαρίων με τη Σαουδική Αραβία για την εξαγωγή θωρακισμένων οχημέτων στο αιματοβαμμένο και καταπιεστικό καθεστώς οπου επιβάλλεται συχνά η θανατική ποινή για ομοφυλοφιλια ,μοιχεια, θρησκευτικές παραβάσεις,αντικαθεστωτικους κτλ ..Μαλιστα το 2016 προχώρησε στην ομαδική εκτέλεση δεκάδων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ενός θρησκευτικού ηγέτη, προκαλώντας σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο με το Ιράν και έκτροπα στην Τεχεράνη, έξω από την αραβική πρεσβεία.
*μην ξεχναμε οτι και ο αμερικανικός στρατός έχει συνάψει σύμβαση 13 δισεκ. δολαρίων με το καθεστώς των Σαούντ για πολεμικά πλοία, υποβρύχια και ελικόπτερα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει» γράφει ο υπουργός Άμυνας
Ο Καμμένος ζητά δημοψήφισμα για το Σκοπιανό, οι ΑΝΕΛ όμως...
13/01/2018 - 20:10
...οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ανακοίνωση-διαρροή λένε ότι έχουν εμπιστοσύνη στον Νίκο Κοτζιά και δεν προκαταλαμβάνουν «οτιδήποτε πριν τελειώσει η διαπραγμάτευση»
Δημοψήφισμα για το όνομα των Σκοπίων ζητά ο Πάνος Καμμένος, υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με άρθρο του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία», όμως την ίδια ώρα το κόμμα των ΑΝΕΛ με διαρροή-ανακοίνωση στο κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εκφράζει εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας: «Δεν προκαταλαμβάνουμε οτιδήποτε πριν τελειώσει η διαπραγμάτευση».
«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό» αναφέρει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε άρθρο του.
Ο Πάνος Καμμένος επισημαίνει ότι «συμπερίληψη του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού για τους αιώνες που ακολουθούν».
Με μία τοποθέτηση για την οποία μπορούν να κατηγορηθούν για διγλωσσία, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες -δηλαδή το κόμμα που ίδρυσε και στο οποίο προεδρεύει ο Πάνος Καμμένος- λένε ότι δεν προκαταλαμβάνουν οτιδήποτε πριν τελειώσει η διαπραγμάτευση, εκφράζοντας παράλληλα εμπιστοσύνη στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
Μπορεί να μοιάζει πολιτικά παρανοϊκό και να μεταφράζεται σαν ιδιότυπη αμφισημία, όμως πηγές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφερόμενες σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Πάνος Καμμένος θα ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα των Σκοπίων, δήλωσαν ότι «οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας, έχουμε εκφράσει την εμπιστοσύνη μας στον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά και δεν προκαταλαμβάνουμε οτιδήποτε πριν τελειώσει η διαπραγμάτευση»...

Σχολιο.- Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ επιθυμούν λύση "και θα κάνουμε τα πάντα για να τους πείσουμε. Αλλά υπάρχουν σλαβικοί όροι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τους οποίους αποδεχόμαστε, όπως το "Βαρντάρσκα" και το οποίο ουσιαστικά είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός τον οποίον είχαν πριν αρχίσουν οι ιστορικές ανατροπές
Σχολιο.- Η εκλογικη  επιτυχια των ΑΝΕΛ ειναι το λιγοτερο. Το νεο ΟΧΙ κερδιζει εδαφος, αυτο εχει σημασια. Ακουσα φευγαλεα στις ειδησεις οτι και ο Κωστας Καραμανλης εκανε δηλωση περι μη υπαρξης μακεδονικης εθνοτητας,
ΣΧΟΛΙΟ.- Όσο περισσότεροι από τον λαό εγκαταλείπουν την κερκίδα των ανήμπορων μοιρολατρών και δηλώνουν αποφασιστικότητα, τόσο περισσότεροι πολιτικοί θα υποστηρίξουν το ΟΧΙ. Είναι νόμος..
Σχολιο.- Πολυ σωστη παρατηρηση. Και γω εχω την αισθηση οτι οσο δυναμωνουν οι φωνες της αντιστασης, οι πολιτικοι κανουν δευτερες σκεψεις... Ειδικα στη Μακεδονια, δεν τους παιρνει για χαζα.
Σχολιο.- αλλα πρεπει να κουνηθει και ο λαος. Στις 21.1 εχει το πρωτο συλλαλητηριο στον Πυργο το Λευκο!
Σχολιο.- αλλά απορία , ...τι γίνετε με 140 χώρες που εχουν αναγνωρίσει τα σκόπια με το ονομα Μακεδονία ??????
Σχολιο.- Πρόβλημά τους. Να ρωτούσαν και κανέναν σοβαρό ιστορικό να τους ανοίξει τα μάτια.
Σχολιο.- Και αφου τους έχουν αναγνωρίσει 140, γιατί σκίζονται όλοι να τους αναγνωρίσει η Ελλάδα? Για να τελειώνουμε. Το μόνο που έχει σημασία, για όλους, είναι αν θα τους αναγνωρίσει η Ελλάδα! Και εάν αφήσουμε τους κυβερνώντες να κάνουν τέτοια προδοσία, θα είμαστε κατάπτυστοι σε όλες τις μελλοντικές γενιές των Ελλήνων!

σχολιο.- Και ένα τελευταιο. Εάν η Ελλαδα ειχε αναγνωρισει το 1992 επι Κιρο Γκλιγκοροφ και Κωνσταντνου Μητσοτακη τη Βαρντασκα σαν Σλαβο-Μακεδονια, τοτε που ο Κιρο Γκλιγκοροφ ελεγε ότι οι Σλαβομακεδονες είναι Σλαβοι και δεν εχουν καμια σχεση με την αρχαια Μακεδονια, συντομα, όπως και εγινε, θα ερχοταν μια νεα κυβερνηση, όπως και εγινε, με τον Νικολα Γκρουεφσκι το 2006, που θα καταργουσε το «σλαβο», και θα κραταγε μονο το Μακεδονια. Το Μακεδονια είναι ελληνικη λεξη. Και μονο η επιμονη στην υιοθετηση του υποκριπτει αλυτρωτικες διαθεσεις εκ μερους των Σκοπιανων. Ότι είναι απογονοι των αρχαιων Μακεδονων, καταγονται από τον Μεγα Αλεξανδρο, και πρεπει να «απελευθερωσουν» ολη τη «Μακεδονια του Αιγαιου» οπωςτη λενε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κώστας Καραμανλής σε αρθρο του στη σημερινη Real news έθεσε λακωνικά την σωστή Εθνική γραμμή.: «Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος. Αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπέβαλε παραίτηση ο Κώστας Ζουράρις
Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018, 12:43
Την παραίτηση του από υφυπουργός την οποία θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα υπέβαλε ο Κώστας Ζουράρις.
Η παραίτηση υποβάλλεται μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του κ. Ζουράρι κατά των οπαδών του Ολυμπιακού και του Άρη.
Οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας άναψαν φωτιές σε όλο το πολιτικό σκηνικό ακόμα και στους ΑΝΕΛ, ενώ την Κυριακή ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος έθεσε θέμα παραίτησης του κ. Ζουράρι από την κυβέρνηση. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι του δόθηκε διορία από τους ΑΝΕΛ μέχρι την Τρίτη για να παραιτηθεί.
Ο κ. Ζουράρις στη δήλωσή του στο «Βήμα» διευκρίνισε ότι δεν θα παραιτηθεί από βουλευτής και παραμένει στη Βουλή ως επικεφαλής του κόμματός του «Πυρίκαυστος Ελλάς» συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζουράρις: «Ποιος τον γαμ... τον Άρη;»
 Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018, 20:42
Ένα υβριστικό σχόλιο για τον Άρη, που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, προχώρησε ο Υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, ο οποίος δεν έμεινε σε αυτό, καθώς... απήγγειλε με τον δικό του τρόπο υβριστικό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ κατά του Ολυμπιακού.
Πιο συγκεκριμένα, όντας φιλοξενούμενος στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού Metropolis 95.5, ανέφερε: «Στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου υποσυστήματος και ειδικώς με μια τάση προς το εμπρόσθιο τμήμα του κάθισαν 10.000 γαύροι...» ενώ ακολούθως σε μια αποστροφή του λόγου του, ανέφερε για τον Άρη: ««Ποιος τον γ... τον Άρη;».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τυνησία: Προωθούνται μέτρα ανακούφισης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, έπειτα από μία εβδομάδα διαδηλώσεων
 Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018, 08:55
Η κυβέρνηση της Τυνησίας ανακοίνωσε το Σάββατο την προσεχή λήψη μιας σειράς κοινωνικών μέτρων, έπειτα από μια εβδομάδα διαδηλώσεων εναντίον των πολιτικών λιτότητας αλλά και εκτεταμένων ταραχών, με την ελπίδα ότι έτσι θα κατευνάσει την οργή μεγάλου μέρους του πληθυσμού της βορειοαφρικάνικης χώρας, επτά χρόνια μετά τη πρωτη «αραβικη λαϊκή εξέγερση» της CIA.
Αργότερα σήμερα το πρωί προβλέπεται να γίνουν πολλές διαδηλώσεις για την επέτειο της πτώσης του σοσιαλδημοκρατη προεδρου  Ζιν ελ Αμπιντίν μπεν Άλι, ιδρυτη της ανεξαρτησιας της Τυνησιας, ο οποίος εκδιώχθηκε από την Τυνησία τη 14η Ιανουαρίου 2011 από ένα κίνημα διαμαρτυρίας εναντίον της ανεργίας, της ακρίβειας και της εκτεταμένης διαφθοράς.
Το κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο αναμένεται να ωφελήσει πάνω από 120.000 Τυνήσιους οι οποίοι ανήκουν στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, θα κοστίσει πάνω από 70 εκατομμύρια δηνάρια (23,5 εκατ. ευρώ), δήλωσε στον Τύπο ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Μοχάμεντ Τραμπέλσι.
Προβλέπει τη χορήγηση βοήθειας στις φτωχές οικογένειες για την εξασφάλιση στέγης, μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί «ιατρική κάλυψη για όλους» και αύξηση των επιδομάτων για τις πιο φτωχές οικογένειες, που θα αυξηθούν από τα 150 δηνάρια (50 ευρώ) στα 180 ως 210 δηνάρια (60 και 70 ευρώ αντίστοιχα) ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών, ήτοι κατά τουλάχιστον 20%.
Τα μέτρα αυτά περιέχονται σε «ένα πολύ προχωρημένο σχέδιο νόμου, το οποίο έχει υποβληθεί στο Κοινοβούλιο και θα συζητηθεί μέσα σε μία εβδομάδα», δήλωσε μια κυβερνητική πηγή, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Η πηγή αυτή διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να καταρτίσει και να προωθήσει αυτά τα μέτρα πριν ξεσπάσουν οι διαδηλώσεις και οι ταραχές. «Μπορούμε να τα χρηματοδοτήσουμε», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει αν οι επιπρόσθετες δαπάνες είχαν προβλεφθεί ήδη στον προϋπολογισμό.
Ειρηνικές διαδηλώσεις την ημέρα αλλά και εκτεταμένα επεισόδια τη νύχτα σημειώνονταν καθημερινά την περασμένη εβδομάδα σε πολλές πόλεις της Τυνησίας, καθώς τα μέτρα λιτότητας και οι αυξήσεις των φόρων προστέθηκαν στην υψηλή ανεργία –15%, κατά τα επίσημα στοιχεία– ενώ μείωσαν ακόμη περισσότερο την αγοραστική δύναμη των Τυνήσιων, που ήδη έπληξε ο διόλου αμελητέος πληθωρισμός (πάνω από 6% στα τέλη του 2017).
Ο τυνήσιος πρόεδρος Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι, ο οποίος συναντήθηκε το Σάββατο με στελέχη των συμπολιτευόμενων κομμάτων, ενώσεων εργοδοτών και της συνομοσπονδίας συνδικάτων UGTT, αναγνώρισε ότι «το κοινωνικό κλίμα και το πολιτικό κλίμα δεν είναι καλό στην Τυνησία», όμως διαβεβαίωσε πως η κατάσταση παραμένει «θετική» διότι «είμαστε σε θέση να χειριστούμε τα προβλήματα», όπως επέμεινε.
Ο πρόεδρος της χώρας προγραμματίζει να επισκεφθεί αργότερα σήμερα μια φτωχή συνοικία της Τύνιδας όπου σημειώθηκαν επεισόδια αυτή την εβδομάδα.
Ο Εσέμπσι εξάλλου κατηγόρησε τον ξένο Τύπο ότι «μεγαλοποίησε» τα γεγονότα.
Από την πλευρά της την Παρασκευή η καραστημενη από τους αποικιοκρατες  «οργάνωση υπεράσπισης της ελευθεροτυπίας» «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF)», που παινευει τους ισλαμοφασιστες της  CIA, καταδίκασε τις πιέσεις που ασκούνται στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ μετά τις συλλήψεις ενός γάλλου ανταποκριτή κι ενός τυνήσιου ρεπόρτερ που κάλυπταν τις συγκεντρώσεις.
Οι νυχτερινές ταραχές άρχισαν το βράδυ της Δευτέρας, όταν νεαροί διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς, που αντέδρασαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και άλλων κατασταλτικών μέσων, σε πολλές πόλεις της Τυνησίας. Τα επεισόδια συνεχίζονταν ως και την Πέμπτη τη νύχτα. Δημόσια κτίρια δέχθηκαν επιθέσεις και υπέστησαν καταστροφές, καταστήματα λεηλατήθηκαν. Ένας άνδρας σκοτώθηκε στην Τμπάρμπα, 30 χλμ. δυτικά της Τύνιδας, υπό συνθήκες που μέχρι τώρα δεν έχουν αποσαφηνιστεί.
Την Παρασκευή εκατοντάδες διαδηλωτές πήραν μέρος σε –ειρηνικές– πορείες στην Τύνιδα και στη Σφαξ, βγάζοντας «κίτρινη κάρτα» στην κυβέρνηση για τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει, κατόπιν της έκκλησης του κινήματος «Τι περιμένουμε;». Το κίνημα δημιουργήθηκε στην αρχή της χρονιάς κι εναντιώνεται στον προϋπολογισμό του 2018, που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο, καταγγέλλει την άνοδο των τιμών και τη διαφθορά, ενώ προβάλλει ως κεντρικό αίτημα την κοινωνική δικαιοσύνη.
Από το βράδυ της Πέμπτης, η ηρεμία αποκαταστάθηκε γενικά στη χώρα, ωστόσο το βράδυ της Σαββάτου, υπήρξαν περιορισμένα επεισόδια στη Σιλιάνα (κεντρικά).
Από την αρχή των επεισοδίων τη Δευτέρα, οι αρχές συνέλαβαν συνολικά 803 ανθρώπους, δήλωσε το Σάββατο στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Χαλίφα Σιμπάνι.
Για την πολιτολόγο Όλφα Λαμλούμ, οι κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών αποκάλυψαν την «οργή» των «ίδιων ανθρώπων που είχαν ξεσηκωθεί το 2011, οι οποίοι δεν κέρδισαν παρά μόνο κάποια οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα».
Η «Επανάσταση του Γιασεμιού», όπως την ονομασε η CIA οι ισλαμοφασιστες της και τα δημοσιοκαφρικα παπαγαλακια της, ξέσπασε μετά την αυτοπυρπόληση, τη 17η Δεκεμβρίου 2010 στη Σίντι Μπουζίντ του Μοχάμεντ Μπουαζίζι, πλανόδιου πωλητή. Έμελλε να αποτελέσει την αρχή της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης» της CIA.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσεχία: Νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών o Μίλος Ζέμαν
Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018, 17:31
Ο απερχόμενος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν κέρδισε σήμερα τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τσεχική Δημοκρατία συγκεντρώνοντας το 39,80% των ψήφων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα από το 90,3% των εκλογικών περιφερειών.
Δεύτερος έρχεται ο φιλοευρωπαίος ακαδημαϊκός δεξιος χριστιανοδημοκρατης Γίρι Ντράχος με 26,02%, σε απόσταση από τους υπόλοιπους επτά υποψηφίους.
Οι δύο υποψήφιοι που θα συγκεντρώσουν τα υψηλότερα ποσοστά θα μονομαχήσουν σ' έναν δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί στις 26 και 27 Ιανουαρίου.
Ο 73χρονος Ζέμαν είναι γνωστός για τις φιλορωσικές, φιλοκινεζικές και αντιμουσουλμανικές απόψεις του, είναι κεντρώος, προεδρος του σοσιαλδημοκρατικου κομματος 1993-2001. Ο 68χρονος δεξιος χριστιανοδημοκρατης Ντράχος, πρώην επικεφαλής της Ακαδημίας Επιστημών,  και κατηγορηματικά φιλοευρωπαίος. Μεταξύ των υποψηφίων ακολουθούν ο πρώην πρεσβευτής της Τσεχίας στη Γαλλία Πάβελ Φίσερ, τρίτος με 9,39% (με καταμετρημένο το 50% των ψήφων), ο επιχειρηματίας και επιτυχημένος τραγουδοποιός Μιχάλ Χοράτσεκ με 8,74% και ο γιατρός Μάρεκ Χίλσερ με 8,69%. Ο Μιρεκ Τοπολανεκ του δεξιου δημοκρατικου κομματος 4,30%, ο Γιρι Χαινεκ με τους νεοφιλελε ρεαλιστες με 1,23%, ο Πετρ Χανιγκ από την δεξια εθνικη δημοκρατια με 0,56%, και ο Βρατισλαβ Κουλανεκ από την δεξια πολιτικη δημοκρατικη συμμαχια με 0,47%.
Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν σήμερα στις 15:00 (ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πρακτορείου CTK, η συμμετοχή στον πρώτο γύρο, ο οποίος άρχισε χθες Παρασκευή, έφθασε περίπου το 60%, ένα ποσοστό συγκρίσιμο με αυτό των προεδρικών εκλογών του 2013.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Διακήρυξη υπέρ Λούλα από τον Ο. Στόουν και 4 πρώην προέδρους
 Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018, 15:57
Μια διακήρυξη υπέρ της υποψηφιότητας του Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα για την προεδρία της Βραζιλίας συγκέντρωσε περισσότερες από 170.000 υπογραφές, μεταξύ των οποίων αυτές του Όλιβερ Στόουν και τεσσάρων πρώην προέδρων της Νότιας Αμερικής, καθώς πλησιάζει η έκδοση δευτεροβάθμιας δικαστικής απόφασης που μπορεί να τον εμποδίσει να είναι υποψήφιος.
Η διακήρυξη με τίτλο «εκλογές χωρίς τον Λούλα είναι δόλιες» υπογράφεται από την Κριστίνα Κίρχνερ, πρόεδρο της Αργεντινής από το 2007 έως το 2015, τον Ουρουγουανό Χοσέ Μουχίκα (2010-2015), τον Ραφαέλ Κορέα του Ισημερινού (2007-2017) και τον Κολομβιανό Ερνέστο Σαμπέρ (1994-1998).
Φαβορί στις δημοσκοπήσεις πρόθεσης ψήφου για τις εκλογές του Οκτωβρίου, ο Λούλα, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Βραζιλίας από το 2003 έως το 2010, καταδικάσθηκε σε μια στημενη δικη τον Ιούλιο σε κάθειρξη 9 ετών και 6 μηνών από έναν πουλημενο  δικαστακο υποθέσεων διαφθοράς Σέρτζιο Μόρο, όμως παράμεινε ελεύθερος εν αναμονή της κρίσης του σε δεύτερο βαθμό, που έχει οριστεί για τις 24 Ιανουαρίου στο Πόρτο Αλέγκρε (νότια Βραζιλία).
Με την απόφαση αυτή μπορεί εξίσου καλά να απαλλαγεί, να φυλακιστεί ή να του επιτραπεί να διεξαγάγει εκστρατεία για να ξαναγίνει αρχηγός του κράτους. Όποια κι αν είναι η έκβαση, θα είναι δυνατές πολλές προσφυγές.
Ο Λούλα κατηγορείται με ψευτικες στημενες κατηγοριες από τους χουντικους αλητες ότι επωφελήθηκε από τη γενναιοδωρία του ομίλου ακινήτων OAS, που φέρεται ότι του προσέφερε ένα παραλιακό διαμέρισμα ως αντάλλαγμα για να πάρει συμβόλαια από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras.
Ο Λούλα διακήρυττε ανέκαθεν την αθωότητά του και εκτιμά πως η καταδίκη του είναι αποτέλεσμα ενός «διαβολικού συμφώνου» με στόχο να τον εμποδίσουν να είναι υποψήφιος.
«Η απόπειρα να οριστεί για τις 24 Ιανουαρίου, δηλαδή σε χρόνο ρεκόρ, η ημερομηνία της απόφασης σε δεύτερο βαθμό στη δίκη του Λούλα δεν έχει τίποτε νόμιμο. Πρόκειται για μια καθαρή πράξη πολιτικής δίωξης του δημοφιλέστερου ηγέτη της χώρας», καταγγέλλεται στη διακήρυξη, που είναι μεταφρασμένη σε επτά γλώσσες.
Εκτός από τον Όλιβερ Στόουν, σκηνοθέτη ταινιών όπως οι JFK και Platoon, το κείμενο υπογράφουν και άλλες προσωπικότητες, όπως ο βραζιλιάνος ηθοποιός Βάγκνερ Μούρα ή ο γάλλος ψυχαναλυτής Μισέλ Πλον.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de Sao Paulo, το Κόμμα των Εργαζομένων (PT), που ιδρύθηκε από τον Λούλα, προτίθεται να στείλει την ημέρα της απόφασης στο Πόρτο Αλέγκρε 50 λεωφορεία γεμάτα μέλη του. Την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος της πόλης αυτής ζήτησε την υποστήριξη του στρατού για να αποφευχθεί «μια εισβολή» οπαδών του Λούλα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


O καιρος εχει τρελαθει! 47 βαθμους στο Σιδνευ της Αυστραλιας, -15 στη Βοστωνη των ΗΠΑ. Οι ακραιες αυτές θερμοκρασιες μελετουνται από τους επιστημονες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εφημεριδα Πριν τωρα που επιβληθηκανε τα τσουτσεκια του Σορος στο ΝΑΡ, αλλαξε εμφανιση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καλά ρε παλληκάρια εκεί στο ΜΜΜ
Αύριο που η κυβέρνηση των νενεκων θα ψηφίσει στη βουλή μέτρα που εξοντώνουν την ήδη χειμαζομεμη ελληνική κοινωνία και ο κόσμος θέλει να κατέβει το σύνταγμα αποφασίσατε να κάνετε 24 ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ Λεωφορεία - Μετρό - Ηλεκτρικό - Τραμ - Προαστιακό



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην ερώτηση "εξισώνετε τον Εβραϊκό λαό με τον Ναζισμό" η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι...
-Η εξίσωση δεν γίνεται με τον λαό αλλά με όσους θυσίασαν τον Εβραϊκό λαό και τον έστειλαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αφού πρώτα είχαν ξεκινήσει τα πογκρόμ εναντίων του, με το Ολοκαύτωμα και η μαζική εξόντωση να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
-Η εξίσωση γίνεται με αυτούς που αλλοίωσαν την Ιουδαϊκή πίστη δημιουργώντας στην θέση της τον Σιωνισμό
-Η εξίσωση γίνεται με όσους ανταλάσσανε ή παραχωρούσαν εδάφη, τα οποία δεν τους άνηκαν και ήταν προϊόν της αποικιοκρατικής τους ιστορίας
-Η εξίσωση γίνεται με όσους κάνανε εμπορικές συμφωνίες, όπως είναι η Συμφωνία της Χάαβαρα με τους Ναζί για την ασφαλή μεταφορά, με όλα τα υπάρχοντα, στην γη της Παλαιστίνης
- Η εξίσωση γίνεται με τρομοκρατικές οργανώσεις σαν της Λεχί, που το Σιωνιστικό κράτος οφείλει στα μέγιστα την ύπαρξή του. Η Λεχί και τα μέλη της που ήταν εκπαιδευμένα στην Φασιστική Ιταλία και ζητούσε συνεργασία με τους Ναζί
-Η Εξίσωση γίνεται με όσους συνεχίζουν να αναγνωρίζουν και να υπηρετούν ένα Κράτος κατοχής μίας γης, η οποία δεν τους ανήκει. Μία γη, που ακόμα και η Τόρα, αναφέρει πως ο Εβραικός λαός θα πρέπει να ζει μακριά λόγω πνευματικής αδυναμίας να υπηρετεί τον Γιαχβέ
- Η Εξίσωση γίνεται με τους εγκληματίες κατακτητές της Παλαιστίνης, οι οποίοι έχουν πάρει και εφαρμόζουν όλες τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί απέναντι στους Εβραίους, για να τα κάνουν στους Παλαιστίνιους
-Η Εξίσωση γίνεται με όσους δεν καταλαβαίνουν πως ο Ναζισμός και ο Σιωνισμός, είναι δημιουργήματα του Παγκόσμιου Κεφαλαίου, το οποίο αμφότεροι το υπηρετούν καταδυναστεύοντας όλη την ανθρωπότητα.
Καταλάβαμε τώρα;
Όσο για την ένσταση για το Άστρο του Δαυίδ και αν αυτό προϋπήρχε του Ιμπεριαλιστικού Κράτους Κατοχής της Παλαιστίνης, αφήνω αυτό εδώ για να δούμε το τι κάνουν οι πραγματικοί Εβραίοι



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑΙ, θέλω να πάω στο συλλαλητήριο και να φωνάξω!
14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Της Αθανασίας Πέτσα

Θέλω να πάω στο συλλαλητήριο και να φωνάξω ότι τα κρατίδια που δημιουργήθηκαν με την βίαιη και παράνομη επίθεση στη Γιουγκοσλαβία, είναι προϊόν διαμελισμού ενός κυρίαρχου κράτους με ξένη επέμβαση και, ως τέτοια, ΔΕΝ πρέπει να αναγνωριστούν, ασχέτως  της ονομασίας τους. Νομιμοποιώντας τα «προϊόντα», νομιμοποιούμε το δικαίωμα των μεγάλων, ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να επεμβαίνουν πολεμικά και να διαμελίζουν ενιαία, κυρίαρχα κράτη, δημιουργώντας τεχνητά «κρατίδια» – μαριονέτες των δικών τους συμφερόντων στην περιοχή. Μια τακτική, την οποία εφαρμόζουν ή προσπαθούν να εφαρμόσουν, με διάφορους τρόπους, τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στη Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, και όπου αλλού…
Θέλω να πάω στο συλλαλητήριο και να φωνάξω ότι η απαίτηση χρήσης του όρου «Μακεδονία» από το «κρατίδιο» της ΠΓΔΜ είναι απαράδεκτη, ανιστόρητη, υποκινείται από υστερόβουλες πολιτικές σκοπιμότητες και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των λαών των Βαλκανίων.
Θέλω να πάω στο συλλαλητήριο και να φωνάξω ότι δεν είναι δυνατόν να «τακτοποιούνται» θέματα που αγγίζουν τα εθνικά μας ζητήματα, από μια κυβέρνηση-συνεργάτη των δυνάμεων κατοχής, η οποία έχει απεμπολήσει κάθε κυριαρχικό μας δικαίωμα και έχει συμφωνήσει στην ίδια την κατάργηση της κρατικής υπόστασης της Ελλάδας. Να φωνάξω ότι οι πατριδοκάπηλοι εθνικόφρονες που βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το λεγόμενο «μακεδονικό ζήτημα» για να δρέψουν δάφνες πατριωτισμού, 8 χρόνια τώρα τα έχουν κάνει «πλακάκια» με το δοσιλογικό πολιτικό σύστημα και βολεύονται μια χαρά μέσα σε αυτό. Γι’ αυτό δεν λένε κουβέντα για απελευθέρωση της πατρίδας μας από τη σύγχρονη κατοχή, παρά μόνο πετούν όποτε τους συμφέρει τις εθνικιστικές κορώνες τους, απευθυνόμενοι στο συναίσθημα και όχι στη λογική του λαού. Γιατί η λογική λέει ότι, με δεδομένη τη συνέχιση αυτού του συστήματος που και οι ίδιοι συντηρούν, το ξεπούλημα της Μακεδονίας (και όχι μόνο) είναι τελειωμένη υπόθεση.
Θέλω να πάω στο συλλαλητήριο και να φωνάξω ότι, πέρα από τον ανεδαφικό και παντελώς ατεκμηρίωτο «αλυτρωτισμό» των βορείων γειτόνων μας, η εδαφική μας ακεραιότητα όχι απλώς κινδυνεύει, αλλά έχει ήδη παραδοθεί στον έλεγχο ξένων δυνάμεων, τόσο στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τα εδάφη από όπου θα περνούν οι αγωγοί θα βρίσκονται υπό διεθνή (αμερικανική ή νατοϊκή) προστασία, άρα εκτός δικαιοδοσίας του Ελληνικού κράτους, όσο και στο Αιγαίο, όπου με αφορμή το προσφυγικό έχουμε μορατόριουμ (περιορισμένη) κυριαρχία σε πολλά από τα ανατολικά νησιά μας.
Πώς ονομάζεται όταν ξένος στρατός αναλαμβάνει τη φύλαξη των συνόρων σου; Έχουμε καταλάβει ότι, ακόμα κι αν καταφέρουμε να απελευθερώσουμε την Ελλάδα με πολιτικά μέσα, για τη Μακεδονία θα χρειαστεί να πολεμήσουμε; Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το μισό Αιγαίο έχει μετατραπεί σε «γκρίζα ζώνη» και το ίδιο δρομολογείται και για τη Θράκη (τη «Δυτική Θράκη» όπως την βάφτισε προσφάτως ο εξ ανατολών γείτονάς μας); Επίσης, η αμερικανική βάση που σχεδιάζεται να γίνει στην Αλεξανδρούπολη θα μετατρέψει τη Θράκη σε ορμητήριο για τις επεμβάσεις τους στην περιοχή και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα μέρη όπου υπάρχουν αμερικανικές/νατοϊκές βάσεις, αλλά και η νεοφυής βάση ισραηλινών συμφερόντων στην Κρήτη.
Θέλω να πάω στο συλλαλητήριο και να φωνάξω ότι η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι εξίσου αυτονόητη και αδιαμφισβήτητη, όσο και η ελληνικότητα ολόκληρης της Ελλάδας!Ανεχτήκαμε 8 χρόνια κατοχής, 8 χρόνια εξευτελισμού, 8 χρόνια που μας έχουν φέρει στα πρόθυρα εξανδραποδισμού του λαού μας και διαμελισμού του κράτους μας.
Κάθε μέρα που συνεχίζουμε να τα ανεχόμαστε όλα αυτά μας φέρνει πιο κοντά σε καταστάσεις που θα είναι μη αναστρέψιμες. ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! Πρέπει ΤΩΡΑ και όχι αύριο, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Το πατριωτικό συναίσθημα και η μαχητικότητα του ελληνικού λαού στην υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας, που εκφράζεται δυναμικότατα τις τελευταίες μέρες με αφορμή την ονομασία της ΠΓΔΜ, ας γίνει το ορμητικό κύμα που θα σαρώσει τις δυνάμεις κατοχής και θα οδηγήσει στην απελευθέρωση, τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στον τόπο μας!

Η Αθανασία Πέτσα είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Ε.ΠΑ.Μ.
https://epamhellas.gr/?p=74963



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζητείται συριζαία γκόμενα (και σε γκέι δεν λέμε όχι) να με διορίσει Διευθυντή στο Δημόκριτο!
Ο γκομενος της Σβιγκου του ΣΥΡΙΖΑ, 31 ετων, που δεν καταφερε ουτε το ΤΕΙ ιχθυοκαλλιεργειας να τελειωσει, τον διορισανε Συμβουλο στο Ναυτιλιας!!!
Ζητειται… ΣΥΡΙΖαια γκομενα να με διορισει διευθυντη στο Δημοκριτο!!
Κυριε.. βολεψων ημας ΖΑΙΑ…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο νέος αρχηγός του Κινήματος 5 Αστέρων κι υποψήφιος πρωθυπουργός της Ιταλίας Λουιτζι Ντι Μαιο... παύει να ζητάει έξοδο από το ευρώ
Στη γειτονική Ιταλία η βουλή ψηφίζουν στις 4 Μάρτη 2018.
Στο νέο εκλογικό σύστημα κλοπής ψήφων κι επιλεκτικών αποκλεισμών κομμάτων -θα αποτελέσει ιδιαίτερο ζήτημα στη συζήτηση-  παραμένει η εκλογή πρωθυπουργού, δηλαδή η υποψηφιότητα πρωθυπουργού -αν και παραβιάστηκε Σύνταγμα και νόμοι με τέσσερις δοτούς πρωθυπουργούς... για το "καλό της χώρας". Μάλιστα αυτή η "δημοκρατία" της δύσης προνοεί -πάντα για το "καλό του λαού"- και τις μετέπειτα εξελίξεις, γι' αυτό ενώ διαλύθηκε η βουλή, αλλά δεν διορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση ώστε να μην "υπάρξει ακυβερνησία" στην πιθανότητα που δεν θα έχουμε σχηματισμό κυβέρνησης μετά την "βούληση" του ιταλικού λαού.
Ο Luigi Di Maio, νέος ηγέτης του πρώτου σε εκλογική δύναμη πολιτικού κόμματος στην Ιταλία, του Κινήματος 5 Αστέρων, των αγανακτισμένων στις πλατείες εναντίον της λιτότητας και της ευρωπαϊκής πολιτικής, πήρε τη θέση του ιδρυτή `του Κινήματος Beppe Grillo κι ουσιαστικά επιβλήθηκε ως αρχηγός από τον ίδιο τον Grillo στη "διαδικτυακή εκλογή" στις 23 Σεπτέμβρη 2017, είναι σήμερα υποψήφιος πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Η πρώτη δήλωση του νέου ηγέτη του Κινήματος των 5 Αστέρων αμέσως μετά την "περίεργη" εκλογή του στην αρχηγία του Κινήματος 5 Αστέρων κι υποψήφιου , κατόπιν πρότασης του Grillo, ήταν: «Θα αλλάξω την Ιταλία κι όχι το Κίνημα» (“cambierò l'Italia e non il Movimento”)
Πριν λίγες ημέρες, 9 Γενάρη 2018, ο "δεν τον 'ηξερε ούτε η μάνα του" με γνώσεις Λυκείου "ακτιβιστής", σήμερα  υποψήφιος πρωθυπουργός της Ιταλίας από μέρους του πρώτου σε εκλογική δύναμη πολιτικού κόμματος στην Ιταλία, του Κινήματος 5 Αστέρων του Grillo, κάνει την κωλοτούμπα στην εκπομπή με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα της κρατικής τηλεόρασης "Porta a Porta": «Δεν πιστεύω πως για την Ιταλία είναι η στιγμή εξόδου από το ευρώ» ("Non credo che per l'Italia sia più il momento di uscire dall'euro...") και αιτιολογώντας την κωλοτούμπα προσθέτει πως «...θα υπάρξει χώρος για την Ιταλία μιας κι ο γαλλογερμανικός άξονας δεν είναι ισχυρός όπως παλιότερα».
Ο Οράτιος, ο σημαντικότερος Λατίνος ποιητής έγραψε τις Σάτιρές του: «est modus in rebus»... «Υπάρχουν ορισμένα όρια στα πράγματα (υποθέσεις)» που αντικατοπτρίζει το πως σήμερα κατασκευάζονται "ηγέτες" την εποχή της παγκοσμιοποίησης, αλλά και ποιοι τους κατασκευάζουν.
Στις 13 Ιούλη 2016, ένα ολόκληρο χρόνο πριν αποφασίσει ο Beppe Grillo να αποσυρθεί από την ηγεσία του Κινήματος που ο ίδιος δημιούργησε και γιγάντωσε σε σημείο να είναι το πρώτο σε εκλογική δύναμη πολιτικό κόμμα της Ιταλίας (ο προηγούμενος εκλογικός νόμος της Ιταλίας πριμοδοτούσε με έδρες σχηματισμούς κομμάτων κι όχι αυτοδύναμα κόμματα), συσπειρώνοντας την αγανάκτηση του ιταλικού λαού με πολιτικό πρόσταγμα την έξοδο από το ευρώ, είχαμε σημειώσει ότι είναι ο διαδοχος του Ρεντζι  και πραγματικά μετά από την κωλοτούμπα του διάδοχου του Grillo αξίζει σήμερα μια νέα ανάγνωση
Beppe Grillo: «Θέλουμε νομισματική κυριαρχία. Θέλουμε ένα δικό μας κράτος με μία κρατική τράπεζα...»
Πολλοί είχαν χαρακτηρίζει τον Beppe Grillo κι ως λενινιστή, μιας και θύμιζε τον Λένιν: «Για να καταστρέψεις ένα κράτος αρκεί να του καταστρέψεις το νόμισμά του...». Κι ο Grillo ήθελε μια Ιταλία με δικό της εθνικό νόμισμα, μακριά από το τυπωμένο χαρτί που δανείζει ένας ιδιωτικός κερδοσκοπικός οργανισμός με την ονομασία "Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα".
Η στέψη του "ακτιβιστή" Luigi Di Maio στην ηγεσία του Κινήματος 5 Αστέρων έγινε από τον ίδιο τον Beppe Grillo, 23 Σεπτέμβρη 2017 και ώρα 19:30: «Οι ψηφίσαντες ήταν 37.442... Κάποιος Luigi Di Maio έλαβε 30.936 ψήφους». (video)
Από τους 140.000 εγγεγραμμένους στο Κίνημα 5 Αστέρων ψήφισαν -πάντα διαδικτυακά- δηλαδή χωρίς εσωκομματικές διαδικασίες και συζητήσεις, μόλις 37.442 μέλη κι έτσι ο Luigi Di Maio έγινε αρχηγός του Κινήματος 5 Αστέρων κι υποψήφιος πρωθυπουργός της Ιταλίας, με ταυτόχρονη ήττα των "ορθόδοξων" στελεχών του Κινήματος. Ποιος το φανταζόταν... την άνοιξη του 2010 ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο του Pomigliano D'Arco έλαβε 59 σταυρούς προτίμησης και δεν εκλέχθηκε, αλλά το 2013 με μόλις 189 σταυρούς προτίμησης στην εσωκομματική διαδικτυακή ψηφοφορία μπαίνει στη λίστα υποψήφιων βουλευτών και με την εκτόξευση του Κινήματος 5 Αστέρων στο 25,56% διορίζεται βουλευτής (στις εθνικές εκλογές οι βουλευτές διορίζονται με λίστα χωρίς σταυρό προτίμησης).
Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθηθεί για να γίνει κάποιος ευρωπαίος πρωθυπουργός στη χώρα του, να κατασκευαστεί "ηγέτης" είναι πλέον μια πασιφανής συνταγή. Βέβαια μπορεί κάποιος να επικαλεστεί τη "συνομωσιολογία", τις "συμπτώσεις" γεγονότων, αλλά η "συνταγή" είναι δοκιμασμένη με επιτυχία: Renzi, Τσίπρας, Macron, Gentiloni, Rajoy και πάει λέγοντας...
Η πορεία είναι σαφής, συγκεκριμένη και προδιαγεγραμμένη: ΗΠΑ (Σόρος, εβραϊκό κογκρέσο, ευαγή ιδρύματα), Ισραήλ, Rothschild και η επίδοση του χρίσματος, ή έγκριση, η πιστοποίηση πως είναι καλός, υπάκουος και συνεπής μαθητής στο Forum Ambrosetti (Κόμο).
O "ακτιβιστής" Luigi Di Maio για τη συμμετοχή του στο Forum Ambrosetti: «Ένα Κίνημα που έχει θέσει υποψηφιότητα να κυβερνήσει τη χώρα πρέπει να γίνει γνωστό, να εξηγήσει προς τα έξω την ιδέα της Ιταλίας που προτίθεται να υλοποιήσει...»
Έτσι, μόλις 20 ημέρες πριν η διαδικτυακή ψηφοφορία στέψει αρχηγό του Κινήματος 5 Αστέρων κι υποψήφιο πρωθυπουργό της Ιταλίας τον "ακτιβιστή" Luigi Di Maio, είναι προσκεκλημένος στο Κόμο από το Forum Ambrosetti, μαζί με τον ηγέτη της Λίγκας του Βορρά, τον ακροδεξιό Salvini (να σημειωθεί πως εντελώς συμπτωματικά και ο ακροδεξιός Salvini πριν κληθεί στο Κόμο, μετέβη όπως κι ο "ακτιβιστής" Luigi Di Maio σε ΗΠΑ, Ισραήλ και έκανε τη γνωστή κωλοτούμπα αναφορικά με το ευρώ και το εθνικό νόμισμα διότι "πρέπει να σταθμιστούν οι νέες συνθήκες μετά την ήττα της Λεπέν στη Γαλλία).
Στο Κόμο (Forum Ambrosetti) -3 Σεπτέμβρη 2017- ο Luigi Di Maio, λίγες ημέρες πριν αναλάβει την ηγεσία του Κινήματος 5 Αστέρων (23 Σεπτέμβρη 2017), ήταν αποκαλυπτικός. Ανακάλυψε το πολιτικό του μοντέλο κι εμφανίστηκε Rajoyano (θαυμαστής του Ραχόι) τονίζοντας: «Κάνει τα πράγματα όπως οφείλουμε να κάνουμε κι εμείς. Πραγματοποίησε δομικές μεταρρυθμίσεις κι έπεισε την Ευρώπη...».
Όταν η βάση του Κινήματος 5 Αστέρων μένει εμβρόνητη από την πρόσκληση και συμμετοχή του στο Κόμο, ο Di Maio απαντάει: «Στο Forum Ambrosetti γιατί το Κίνημα 5 Αστέρων (M5s) οφείλει να συνομιλεί με όλους».
Η επιχειρηματολογία του "ακτιβιστή" Di Maio, εντελώς συμπτωματικά είναι ταυτόσημη, πιστή αντιγραφή των όσων ειπώθηκαν στην Ελλάδα το Σεπτέμβρη του 2014, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την ημέρα της διαδήλωσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αυτός συμμετείχε προσκεκλημένος στο Forum Ambrosetti (Κόμο). Αρκεί να θυμηθούμε τι γράφτηκε για τη συμμετοχή Τσίπρα και ακριβώς τα ίδια γράφτηκαν για τη συμμετοχή του Di Maio. Περίεργο; Μάλλον συμπτώσεις και ας εξεταστεί αν έχει υπάρξει "κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων"...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η θέση για ανεξάρτητη Μακεδονία πρέπει να καταδικαστεί ρητά και ανεπιφύλακτα.
Αποτελεί περιφρόνηση προς το πάγκοινο εθνικό αίσθημα των Ελλήνων... κανένα θεωρητικό φρασεολογικό κατασκεύασμα δεν μπορεί να δικαιολογήσει ή να αμφισβητήσει ούτε καν απλή σύγχυση πάνω στην στοιχειώδη αλήθεια.
Δεν υπάρχει ζήτημα Μακεδονικό, όπως δεν υπάρχει Πελοπονησιακό ή Θεσσαλικό... με κανένα πρόσχημα κανένας δεν θα δεχτεί ποτέ να αποσπάσει απο την Ελλάδα ούτε μια σπιθαμή γής... προσβάλλει το έθνος ακόμα και η απλή παραδοχή της ύπαρξης τέτοιου ζητήματος».
Αλέξανδρος Σβώλος
 Πρωθυπουργός 1944 «Κυβέρνησης του Βουνού»
Αλέξανδρος Ι. Σβώλος (1892 – 1956) ήταν διαπρεπής Έλληνας νομικός, πανεπιστημιακός καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και πολιτικός, ηγετική φυσιογνωμία.
Κατά την περίοδο της Κατοχής, διετέλεσε πρόεδρος («πρωθυπουργός») της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ, γνωστής και ως «Κυβέρνησης του Βουνού»).
«Ολες οι εξουσίες πηγάζουν και ασκούνται απ' το λαό...»
Εθνικό Συμβούλιο (Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης-ΠΕΕΑ)... Βουλή της Κυβέρνησης του Βουνού
Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του ΕΑΜ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η έκθεση επιβεβαιώνει ότι το Ισραήλ έχει χρηματοδοτήσει κρυφά τους τζιχαντοφασιστες στη Συρια για χρόνια
Η αποκάλυψη μπορεί επίσης να εξηγήσει γιατί ο ISIS ποτε δεν έχει ξεκινήσει επιθέσεις εναντίον ισραηλινών πολιτών ή στο έδαφος του Ισραήλ.
19 Ιουνίου 2017
Σε αυτή την 6η Απριλίου, 2017 φωτογραφία στα ισραηλινά κατεχόμενα γκολάν, οι ισραηλινοί στρατιωτικοί ιατροί βοηθούν τους τραυματίες Τζιχαντοφασιστες στηΣυρια. Πρόκειται για την τελευταία ομάδα τζιχαντοφασιστών στη Συρία που λαμβάνουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη μέσω ισραηλινού στρατιωτικού προγράμματος που λειτουργεί από το 2013. (AP / Dusan Vranic)
Νωρίτερα, όταν συζητήσαμε γιατί οι ισλαμοφασιστεςστη Συρια που πολεμούν τον Assad βρίσκονται σε «αναταραχή», είπαμε ότι ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης κρίσης του Κατάρ, οι διάφορες αλυσίδες εφοδιασμού της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ που υποστήριζαν τους ισλαμοφασιστες, τόσο από πλευράς όπλων όσο και χρηματοδότησης, λόγω των διπλωματικών συνεπειών που αφορούν το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.
"Μαζί με την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία ήταν σημαντικοί χορηγοί της εξέγερσης, οπλίζοντας μια σειρά από ομάδες που αγωνίζονται να ανατρέψουν τον υποστηριζόμενο από την Χεζμπολαχ πρόεδρο της Συρίας".
Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι "η ισλαμοφασιστικη εισβολη  εναντίον του Assad φαίνεται τώρα αδιάφορη και γι 'αυτό το πιθανότερο αποτέλεσμα είναι η διαρκή σταδιακή κατάργηση της στήριξης των δυνάμεων που αγωνίζονται εναντια στην κυβέρνηση της Συρίας μέχρι τελους, η κατάσταση επανέρχεται στην κατάσταση που επικρατεί πριν από το 2011".


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Υεμένη έχει το δικαίωμα να αντισταθεί στην επιθετικότητα, και θα σιγουρευτούμε ότι ο κόσμος θα το μάθει.