Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Τριτη 20 Μαρτιου 2018



Ο στρατός που εδώ και μισό αιώνα έχει επιβάλλει κατοχή σε μεγάλο μέρος της Κύπρου εντάσσεται στο ΝΑΤΟ. Είναι υποκριτής και παγερά αδιάφορος για το δράμα της Κύπρου, όποιος, Ελλαδίτης ή Ελληνοκύπριος, παριστάνει τον πατριώτη και συνάμα υποστηρίζει το ΝΑΤΟ.
Ο στρατός που αυτές τις μέρες επέβαλε κατοχή σε κουρδικά εδάφη στη Συρία, σφάζοντας και λεηλατώντας, είναι ό ίδιος στρατός του ΝΑΤΟ, μ' αυτόν που κατέχει τα εδάφη της Κύπρου. Είναι υποκριτής και παγερά αδιάφορος για το δράμα του κουρδικού λαού, όποιος παριστάνει τον διεθνιστή και συνάμα δεν βγάζει τσιμουδιά για το ΝΑΤΟ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



φωτο/ΣΥΡΙΑ -Χαλεπι δεκεμβριος 2017
Εορτασμοί για την επέτειο ενός χρόνου από την απελευθέρωση του Χαλεπίου. Τεράστια πλήθη γεμάτα ανακούφιση που απελευθερώθηκαν από το ζυγό των τακφίρηδων. Ούτε γενοκτονίες, ούτε ολοκαυτώματα ούτε τίποτα.
* όταν μπήκε ο συριακός στρατός στο ανατολικό Χαλέπι το Δεκέμβρη του 2016.
Πριν μπει, οι αναφορές για την επικείμενη γενοκτονία που περίμενε τους κατοίκους του ανατολικού Χαλεπίου έβγαιναν κατά εκατοντάδες
οπως αυτο εδω το αρθρο που εκθειαζε τους FSA ξερετε αυτους που σφαζουν τους Κουρδους στο Αφριν σημερα
Η αντεπανάσταση συνθλίβει το Χαλέπι
Δεκ 14, 2016
https://www.kar.org.gr/2016/12/14/i-antepanastasi-synthlivi-ti-chalepi/



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μα ναι ,ζουμε υπεροχα στις υπεροχες δημοκρατιες της ζε σουι Δυσης,βομβαρδιζουμε χωρες για να τις εκπολιτισουμε και να τις απελευθερωσουμε απο στυγνους χασαπηδες και κλεινουμε τους προσφυγες σε φυλακες στα νησια (οσοι δεν πνιγουν)για το καλο τους
δεν ειμαστε εμεις Ρωσια η Κουβα,εχουμε ελευθεριες ...ολα αυτα διαβαζουμε εδω μεσα απο υποτιθεμενους ''αριστερους'' και επισης η γνωστη καραμελα με τον ''δαιμονα ''Πουτιν
τι βαρεμαρα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν υπήρχαν δημοσιογράφοι θα ήξερες ποιός τραπεζίτης δανειζόταν από την τράπεζα της οποίας ήταν πρόεδρος για να αγοράζει ακίνητα τα οποία νοίκιαζε στην ίδια την τράπεζα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νορβηγικό φεστιβάλ, απορρίπτει τη συμμετοχή Ισραηλινών καλλιτεχνών.
Το φεστιβάλ με εκδηλώσεις πάνω σε θέματα φεμινισμού και ταυτότητας φύλου, Feminine Tripper που γίνεται στο Όσλο, απέρριψε τη συμμετοχή έξι ισραηλινών χορογράφων. Οι διοργανωτές πληροφόρησαν τους Ισραηλινούς ότι η άρνηση για τη συμμετοχή τους έγινε για πολιτικούς λόγους. Οι πέντε ισραηλινοί καλλιτέχνες, που είχαν ζητήσει να συμμετάσχουν στο Feminine Tripper— το οποίο ξεκινά αυτό το Σάββατο στο Όσλο είναι οι - Eden Wiseman, Roni Rotem, Nitzan Lederman, Maayan Cohen Marciano, Adi Shildan και Maia Halter. Η απάντηση, από τους διοργανωτές Kristiane Nerdrum Bøgwald και Margrete Slettebø, ήταν η εξής:
"Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το φεστιβάλ. Λυπούμαστε που πρέπει να σας πληροφορήσουμε ότι κατόπιν ώριμης σκέψης αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να δεχθούμε ισραηλινή συμμετοχή στο φεστιβάλ μας.
Ο λόγος που πήραμε αυτή την απόφαση είναι ότι δεν μπορούμε, με τη συνείδησή μας καθαρή, να προσκαλέσουμε ισραηλινούς συμμετέχοντες ενώ ξέρουμε ότι οι καλλιτέχνες από τις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές, πασχίζουν με πολύ περιορισμένη πρόσβαση στο να ταξιδέψουν σε διεθνή καλλιτεχνικά συμβάντα και ότι έχουν πολύ λίγες πιθανότητες να επικοινωνήσουν την τέχνη τους έξω από τις κατεχόμενες περιοχές.
Επίσης έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιεί τον πολιτισμό ως μια μορφή προπαγάνδας για να ξεπλύνει ή για να δικαιολογήσει το καθεστώς κατοχής και καταπίεσης του λαού των Παλαιστίνιων."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γνωρίζει ο νησιωτικός πληθυσμός μας την συμφωνία της Βέρνης; Μεταξύ Καραμανλή- Ντεμιρέλ;Το 1976; Και τις συνακόλουθες μειοδοσίες οσων κυβέρνησαν μεχρι σήμερα;Και οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες;Πως δηλαδή ξεπούλησαν το Αγαίο και την εθνική κυριαρχία; Κατα τα λοιπά...δωστε ψήφο -πεσκέσι στους πουλητάδες!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρά τό οτι από εχθές τό βραδυ είμαι βαθύτατα θλιμένος μέ τίς αρνητικές εξέλιξεις μέ εκατόμβες νεκρών Κούρδων μέ θύματα κυρίως αμαχους παιδιά ,γυναίκες ,γέροντες καί τίς σφαγές στήν ΑΦΡΙΝ από Τούρκους Γκρίζους Λυκους στρατιώτες καί τά μισθοφορικά φασισταριά τών FSA & ISIS ,Θέλω νά καταθέσω τήν γνώμη μου γιά αυτήν τήν τραγικη κατάσταση πού διαμορφώνεται εκεί...Εγώ εχω τήν Εικόνα οτι η Ηγεσία τών Κούρδων στήν Αφρίν αρνηθηκε επανειλημμένα οποιαδήποτε βοήθεια από τήν Ρωσία καθώς καί την Συρία γιατί είχαν εναποθέσει τίς ελπίδες γιά τήν εδαφική αυτόνομία τούς ολοκληρωτικά στούς Αμερικανούς οί οποίοι οπως αναμενόταν, τελικά τούς πούλησαν μολις εξασφάλισαν τά δικά τούς συμφέροντα..Σημειώνω οτι όταν ξεκίνησε η κατευθυνόμενη καί ποδηγετούμενη από τούς Αμερικάνους Αραβική Ανοιξη γιά τήν ανατροπή τού Ασαντ το κομμάτι αυτών τών κούρδων YPG μάζί μέ τούς τωρινούς μισθοφόρους τών τούρκων, τούς Φασίστες του FSA & ISIS πού ονομάζονταν«Ελεύθερος Συριακός Στράτός» υπηρξαν συμμαχοι καί πολεμούσαν γιά τήν ανατροπή τού καθεστώτος Ασαντ.Οι μέν FSA & ISIS γιά νά τό ανατρέψουν οπως σχεδίαζαν οι Αμερικανοι καί οι δέ γιά νά ιδρύσουν αυτόνομο Κουρδικο Κράτος μέ απόσχιση από τήν Συριακή Επικράτια.. Αυτή η εξελιξη μήπως μάς φέρνει στό μυαλό μας δυσαρεστες αναμνήσεις από τήν Τραγωδία καί τήν διχοτόμηση τής Κύπρου μέ τά παιχνίδια πού εκαναν οι Αμερικάνοι μέ τούς ξεφτίλες Χουνταίους οι οποίοι αργά κατάλαβαν οτι μόλις τά σχεδια τών Αμερικανών καί τού ΝΑΤΟ μέσω Σαμψών γιά ανατροπή τού Μακαρίου τά εφεραν σέ πέρας οι Αμερικάνοι τούς εγκατέλειψαν.Κατι Ανάλογο δέν υπάρχει καί σήμερα ώς νοοτροπία από τούς Νενέκους τού σύριζα-Ν.Δ.-Πασόκ-Ποταμι-Λεβέντη καί τόν Γελοίο ΠΑΚΗ;;; Οί οποίοι εχουν εναποθέσει τίς ελπίδες τους στούς Νταβατζήδες τής Χώρας μας καί επικαλούνται μέ γελοίο τρόπο οτι η Ελλάδα είναι Χώρα τού ΝΑΤΟ καί τά συνορά της ειναι συνορα τής Ε.Ε. σπέρνωντας αυταπάτες οτι σέ περίπτωση κινδύνου πολέμου από την Τουρκία θά επεμβουν οι Βιαστές τής Ελλαδας γιά νά μας σώσουν...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Iwo Jima έριξε άγκυρα στη Λεμεσό
 Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, 13:01
Στα νερά της Λεμεσού βρίσκεται το αμερικανικό αεροπλανοφόρο αμφιβίων επιχειρήσεων Iwo Jima το οποίο συνοδεύεται από μοίρα του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.
Το Iwo Jima περιπολεί ήδη στην ανατολική Μεσόγειο εδώ και ημέρες συμμετέχοντας σε κοινή άσκηση με το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ καθώς και με την πολεμική αεροπορία της χώρας αυτής. Σχεδόν ταυτόχρονα βρέθηκαν στην περιοχή του θαλάσσιου οικοπέδου της Exxon Mobil τα δύο ερευνητικά σκάφη, το ένα προερχόμενο από το Λαύριο και το άλλο από το λιμάνι της Χάιφα τα οποία θα προετοιμάσουν την γεώτρηση που θα πραγματοποιήσει η πετρελαϊκή εταιρεία στις αρχές τους επόμενου φθινοπώρου.
Η παρουσία του Iwo Jima παράλληλα με τα ναυλωμένα ερευνητικά σκάφη από την Exxon Mobil εκπέμπει ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση σχετικά με το απαραβίαστο των εργασιών στο οικόπεδο του πετρελαϊκού κολοσσού. Το γεγονός και μόνο ότι το αμερικανικό αεροπλανοφόρο αγκυροβολεί στη Λεμεσό και περιπολεί εντός της κυπριακής ΑΟΖ από μόνο του προδίδει τις αμερικανικές προθέσεις και διαθέσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εντελώς απομονωμένος από τον έξω κόσμο ο Οτσαλάν στο Ιμραλί!
 Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018, 14:25
Έχει καταργηθεί κάθε μορφής επικοινωνία με τον έξω κόσμο, για τον Αμπτουλάχ Οτσαλάν και τρεις ακόμη κρατούμενους στις τουρκικές φυλακές του Ιμραλί, συμπεραίνει, σε έκθεση της που δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, η Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT)!
Παρόλο που η έκθεση δημοσιεύεται με διετή… καθυστέρηση - καθ' όσον για τη δημοσίευση της χρειάζονταν η έγκριση της τουρκικής κυβέρνησης - οι διαπιστώσεις των εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι συγκλονιστικές.
Οι συνθήκες κράτησης τους και η παροχή υπηρεσιών υγείας στους τέσσερις «αποκλεισμένους» στις φυλακές του Ιμραλί, έχουν μεν βελτιωθεί αλλά, όπως συμπεραίνεται στην έκθεση, έχει επιδεινωθεί πολύ η κατάσταση των κρατουμένων, σε σχέση με την επαφή τους με τον έξω κόσμο.
Δεν μπορούν να δεχθούν επισκέψεις από δικηγόρους τους για μια πενταετία και από συγγενείς τους, για πάνω από δεκαοκτώ μήνες.
Τους έχει απαγορευθεί, τέλος, να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις, σε συγγενείς, φίλους ή δικηγόρους!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Le Monde: Συνελήφθη ο Nikolas Sarkozy
Τρίτη, 20-Μαρ-2018 09:37
Υπό κράτηση τέθηκε στον αστυνομικό τμήμα της Nanterre ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy, όπου εκλήθη στο πλαίσιο της έρευνας για ενδεχόμενη παράτυπη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας από τη Λιβύη το 2007 σύμφωνα με πληροφορίες της Le Monde. Με την εκστρατεία αυτή, ο Sarkozy επικράτησε στις προεδρικές εκλογές και διατήρησε το αξίωμά του έως το 2012.
Είναι η πρώτη φορά που ο Sarkozy βρίσκεται αντιμέτωπος με τη συγκεκριμένη υπόθεση από την έναρξη της δικαστικής έρευνας τον Απρίλιο του 2013. Η κράτησή του ενδέχεται να διαρκέσει 48 ώρες.
Η Le Monde διερωτάται αν η απόφαση να τεθεί υπό κράτηση σηματοδοτεί ότι ίσως οι δικαστές έχουν συγκεντρώσει καινούριες αποδείξεις σχετικά με την παράνομη χρηματοδότηση της εκστρατείας Σαρκοζί. Ή αν οι Αρχές της Λιβύης αποφάσισαν, τελικά, να συνεργαστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί πρώην αξιωματούχοι της Λιβύης της εποχής του Καντάφι φέρεται να έχουν στη διάθεσή τους καινούρια στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις υποψίες για παράνομη χρηματοδότηση.
Το νέο αυτό στάδιο της έρευνας σηματοδοτεί μια επιτάχυνση σ' αυτή την πολυπλόκαμη υπόθεση που έχουν αναλάβει δικαστές του οικονομικού εγκλήματος.
Οι δικαστές ενδιαφέρονται για χρηματοοικονομικές ροές στις οποίες ενέχονται πρωταγωνιστές που συνδέονται με τον ηγετη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι. Πρώην αξιωματούχοι της Τρίπολης και ο γαλλολιβανέζος μεσάζων Ζιάντ Τακιεντίν μίλησαν για καταβολές χρημάτων προς όφελος της προεκλογικής εκστρατείας του Sarkozy.
Άλλοι αξιωματούχοι της χώρας αυτής τις διέψευσαν και ο πρώην αρχηγός του γαλλικού κράτους απέρριπτε ανέκαθεν αυτές τις κατηγορίες.
Η υπόθεση ξέσπασε το 2012 μετά τη δημοσιοποίηση από τον Mediapart ενός σημειώματος που αποδίδεται στον Μούσα Κουσά, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών εξωτερικών πληροφοριών της Λιβύης, που υπονοεί μια λιβυκή χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί.
Στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, κατηγορίες για πλαστογραφία, χρήση πλαστών και ξέπλυμα φορολογικής απάτης από οργανωμένη συμμορία έχουν απαγγελθεί σε βάρος του πρώην γενικού γραμματέα του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων Κλοντ Γκεάν. Οι δικαστές θέτουν ερωτήματα για μια μεταφορά ποσού ύψους 500.000 ευρώ που έγινε προς τον Γκεάν τον Μάρτιο 2008, προερχόμενη από μια εταιρεία ενός δικηγόρου της Μαλαισίας. Υποστήριξε πως πρόκειται για το αντίτιμο από την πώληση δύο πινάκων ζωγραφικής.
Τρεις βαλίτσες με 5 εκατομμύρια ευρώ
Τον Νοέμβριο 2016 ήρθαν οι δηλώσεις στον Mediapart του Ζιάντ Τακιεντίν, ο οποίος διαβεβαίωσε πως στο διάστημα από τον Νοέμβριο 2006 μέχρι τις αρχές του 2007 είχε παραδώσει στον Νικολά Σαρκοζί, τότε υπουργό Εσωτερικών, και στον διευθυντή του γραφείου του, τον Κλοντ Γκεάν τρεις βαλίτσες που περιείχαν 5 εκατ. ευρώ προερχόμενα από το καθεστώς του Καντάφι. Ο Σαρκοζί και ο Γκεάν το διέψευσαν κατηγορηματικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απορρίφθηκε το αίτημα της Άχεντ Ταμίμι για δημόσια δίκη από ισραηλινό δικαστήριο «προς όφελός της».
Η στρατιωτική εισαγγελία δήλωσε ότι δεν θα είχε αντίρρηση σε μια δημόσια δίκη, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε ότι η εμπειρία αποδεικνύει ότι οι ανήλικοι επωφελούνται από τις κλειστές διαδικασίες.
Η Άχεντ Ταμίμι συμπλήρωσε τρεις μήνες φυλάκισης και η δίκη της συνεχώς αναβάλλεται.
19/03/2018-Haaretz



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας ισραηλινός αστυνομικός στραγγαλίζει ένα παλαιστινιακό παιδί μέχρι θανάτου το Σάββατο κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Το αθώο αγόρι διάβασε ακόμα και το "kalima e shahadat" πριν πεθάνει. Παρά τις πολλές προσπάθειες των ομάδων να ανεβάσουν αυτό το βίντεο στο youtube, αφαιρέθηκε συνεχώς και διαγράφηκε από το google, το facebook και το youtube. Πλιζ κάντε αυτό το βίντεο viral έτσι ώστε να φτάσει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τον Σαρκοζί στη Γαλλία που έπαιρνε βαλίτσες με ευρα από τον Καντάφι τον μπουζουριασανε, ο άλλος ο βαλιτσακιας ο Σαμαράς εδώ στην μπανανιά που έπαιρνε βαλίτσες γεματες με 500 ευρα από τη νοβαρτις κυκλοφορεί ελεύθερος
Τρεις μάρτυρες το κατέθεσαν για τον Σαμαρα, εξάλλου δεν είναι πρώτη φορά που γίνετε καταγγελία για τον Σαμαρά ότι τα αρπάζει, και φυσικά στην πιάτσα είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι ο αναπαγγελτος Αντωνάκης έχει αποκτήσει αμύθητη περιουσία από τις μίζες, κάτι που εχει πει και δημόσιος ο Κώστας Μητσοτάκης
 Ας μην ήταν ο Τσίπρας ο μνημονιακος που πάει για κουκουλωμα την υπόθεση, αν ηταν στην κυβέρνηση κανας άλλος πατριώτης πρωθυπουργός και θα σου έλεγα εγώ που θα ήταν τώρα ο Αντωνάκης ο μιζαδορος.
Δυστυχώς φίλε μου μετά από όλα αυτά υπάρχουν ακόμα αρκετοί αφελείς που πιστεύουν ότι ο Σαμαράς δεν τα άρπαξε. Όπως βλέπεις δεν είναι καθόλου τυχαίο που μας δουλεύουν ψιλό γαζί οι πολιτικοί, υπάρχουν αρκετά θύματα ακόμα
 Οι δικαστές το λένε για τον Σαμαρα, αυτοί που του κουβαλούσαν τις βαλίτσες με τα χρήματα το λένε, η δικογραφία το λέει.  είναι στοιχεία της δικογραφίας, γι'αυτό είναι κατηγορούμενοι,ναι έτσι γίνετε, σε βαλίτσες περνούν τις μίζες, έτσι απλά
Εγώ λέω ότι τα αρπάζει ο Σαμαράς; αυτοί που τα έδιναν το λένε, εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που κατηγορούν τον Σαμαρά ότι τα αρπάζει, γνωστό είναι αυτό στους πάντες, μην πας μακριά, ο μακαρίτης ο Μητσοτάκης επίσημα είχε δηλώσει ότι ο Σαμαράς τα είχε αρπάξει από τον Κόκκαλη τότε που τον έριξε. Όσο για τα 200 δις αυτά είναι παπαριές των μνημονιακων απατεώνων, το μνημόνιο που υπέγραψε ο Γιωργάκης το 2010 λέι συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να γίνουν ,αυτά λοιπόν γίνονται τώρα και όποιος να έρθει στην κυβέρνηση αυτά θα εφαρμόσει, για να σου δώσω να καταλάβεις εκεί που ήταν να πάρεις σύνταξη 1300 ευρώ σε 3 χρόνια από τώρα η σύνταξή σου θα είναι στα 350 ευρώ. Αυτό είναι το μνημόνιο. Αν δεν γυρίσουμε άμεσα στη δραχμή ή καταστροφή θα συνεχισθεί, ακόμα και ο θεός ο ίδιος να πάρει την κυβέρνηση αν δεν γυρίσουμε στη δραχμή ξέχνα την Ελλάδα που ξέρεις, θα μας αρπάξουν τα πάντα και θα γίνουμε σκλάβοι μέσα στην ίδια την πατρίδα μας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρώσος υπ. Άμυνας: Αποτρέψαμε τρεις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία
 Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018, 17:11
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να εργάζεται για την σταθεροποίηση της κατάστασης στη Συρία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, επισημαίνοντας ότι την τελευταία εβδομάδα ο ρωσικός στρατός απέτρεψε τρεις επιθέσεις με χημικά όπλα.
Ο Ρώσος υπουργός δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο, οι αντάρτες να κάνουν χρήση χημικών όπλων ώστε στη συνέχεια να κατηγορήσουν ως υπαίτιους για την χρήση τους τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα.
«Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε τις ενέργειες των ΗΠΑ και των χωρών της συμμαχίας» είπε ο Σόϊγκου, προσθέτοντας ότι παρατηρείται δραστηριοποίηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων γύρω από την Συρία.
Παράλληλα, ο Σεργκέι Σόϊγκου, εξέφρασε την προσδοκία ότι μέσα στην διαμορφούμενη κατάσταση οι δυτικοί εταίροι, κατά τη λήψη των αποφάσεων τους, θα ακολουθούν την κοινή λογική και θα σταματήσουν να παίζουν με τους τρομοκράτες, ενώ τους κάλεσε επίσης να υποστηρίξουν τις ρωσικές πρωτοβουλίες στην Συρία. Επισήμανε επίσης ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να πράττει οτιδήποτε είναι αναγκαίο για να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην περιοχή ενώ απηύθηνε έκκληση προς όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να συμμετάσχουν σ’ έναν εποικοδομητικό διάλογο και σε κοινές προσπάθειες με στόχο τον τερματισμό της βίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ: Η Ρωσία εμπόδισε σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας με θέμα τα αποικιοκρατικα δικαιώματα στη Συρία
 Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, 23:51
Η Ρωσία εμπόδισε σήμερα τη διεξαγωγή μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με θέμα συζήτησης την κατάσταση των αποικιοκρατικων δικαιωμάτων στη Συρία.
«Δεν βλέπουμε τίποτε που να δικαιολογεί αυτή τη συνεδρίαση από τη στιγμή που τα αποικιοκρατικα δικαιώματα δεν βρίσκονται στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Συμβουλίου Ασφαλείας», δήλωσε ο Γενάδι Κουζμίν, αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη.
Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος διεθνής υποστηρικτής του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η Γαλλία και έξι ακόμη μέλη του ΣΑ ζήτησαν αυτή τη συνεδρίαση, που αναμενόταν να συμπεριλάβει μια ενημέρωση του αληταρα καθυστερημενου ισλαμοφασιστα σαουδαραβα Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν, του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα αποικιοκρατικα δικαιώματα.
«Το Συμβούλιο μας χρειάζεται να διαθέτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να κατανοήσει την κρίση την οποία εξετάζει, συμπεριλαμβανόμενων εκείνων που σχετίζονται με τα αποικιοκρατικα δικαιώματα. Και αυτή είναι κυρίως η υπόθεση στη Συρία», δήλωσε ο Γάλλος πρεσβευτής στα ΗΕ Φρανσουά Ντελάτρ.
Ο Κουζμίν ζήτησε τη διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της διαδικασίας και μόλις οχτώ αντιπροσωπείες ψήφισαν υπέρ της συνεδρίασης αυτής, μια ψήφος λιγότερη από τον απαιτούµενο αριθµό.
Η Κίνα, η Βολιβία και το Καζακστάν ψήφισαν μαζί με την Ρωσία κατά της διεξαγωγής της συνεδρίασης, ενώ η Ακτή Ελεφαντοστού, η Ισημερινή Γουινέα και η Αιθιοπία απείχαν.
Μαζί με τη Γαλλία, υπέρ ψήφισαν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Πολωνία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ, το Περού και το Κουβέιτ. Όλοι, εκτός από το Κουβέιτ, είχαν μια ανεπίσημη συνάντηση στην οποία ο Ζέιντ αναμενόταν να μιλήσει.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαριές εκφράσεις του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς για τον Αμερικανό πρέσβη στο Ισραήλ
 Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, 21:34
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς αποκάλεσε σήμερα «π…γιο» τον Αμερικανό πρέσβη στο Ισραήλ Ντέιβιντ Φρίντμαν.
«Ο Αμερικανός πρέσβης στο Τελ Αβίβ είναι ένας έποικος και ένας π…γιος», είπε σε ομιλία του στη Ραμάλα ο Αμπάς, αποδοκιμάζοντας την πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη σύγκρουση Ισραήλ – Παλαιστίνης.
Η φραστική επίθεση του Παλαιστίνιου ηγέτη ήρθε ως απάντηση σε ένα tweet του Φρίντμαν με το οποίο κατηγόρησε την Παλαιστινιακή Αρχή για υποκίνηση της τρομοκρατίας και για την αποτυχία της να καταδικάσει τη φονική επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε την Κυριακή ένας ισραηλινός από άγνωστο στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.
Γνωστός για τις απόψεις του υπέρ του σιωναζιστικού εποικισμού, ο Φρίντμαν έχει επανειλημμένα προκαλέσει την οργή των Παλαιστινίων και πέρσι είχε λόγο για «δήθεν κατοχή» των παλαιστινιακών εδαφών από το σιωναζιστικό κράτος. Ήταν ένας από τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του προέδρου Τραμπ, που είχε πιέσει για την μονομερή απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του ισραήλ.
Πρώην δικηγόρος του Τραμπ, ανέλαβε τα καθήκοντα του πρεσβευτή τον Μάιο του 2017 και έχει χρηματοδοτήσει στο παρελθόν σχέδια στους ισραηλινοναζιστικούς οικισμούς.
«Ο πρέσβης Ντέιβιντ Φρίντμαν, δηλώνει ότι χτίζουν στη δική τους γη. Ρε π… γιε, χτίζουν στη δική τους γη;» είπε εξοργισμένος ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, σημειώνοντας ότι ο Φρίντμαν «θεωρεί τους εποικισμούς νόμιμους».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δαμασκός καταδίκασε την τουρκική σουλτανικη εισβολή στα συριακα εδαφη στο Αφρίν
 Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, 20:04
Η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα την «τουρκική εισβολή» στην πόλη Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, αξιώνοντας την «άμεση απόσυρση» των στρατευμάτων που η Άγκυρα έχει αναπτύξει στη Συρία, επεσήμανε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Sana.
«Η ανακοίνωση του προέδρου της Τουρκίας ότι οι τουρκικές δυνάμεις εισβολής ελέγχουν πλέον την Αφρίν είναι παράνομη» τονίζεται από το ΥΠΕΞ, σε επιστολές που εστάλησαν στον ΟΗΕ.
«Η Συρία αξιώνει οι δυνάμεις εισβολής να αποσυρθούν αμέσως από τα συριακά εδάφη που κατέλαβαν» προσθέτει το υπουργείο.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσια δεν ειναι ιμπεριαλιστικη χωρα,καπιταλιστικη ναι ,αλλα οχι ιμπεριαλιστικη .Υπάρχει πραγματικά μόνο μια ιμπεριαλιστική δύναμη, στο σημερινό κόσμο και ειναι οι ΗΠΑ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μάχη με το μνημονιακο καθεστώς θα δοθεί αύριο στο Κολωνάκι, στις 2 το μεσημέρι, εξω από το συμβολαιογραφείο, οδός Σκουφά 77
Μετά και τα τελευταία γεγονότα και ο πιο αδαής πλέον έχει καταλάβει ότι το μνημονιακο καθεστώς αποτελείται δυστυχώς είτε κρυφά είτε φανερά, από όλα τα κόμματα που είναι αυτή τη στιγμή στην ελληνική βουλή, την στιγμή που όλοι αυτοί θα έπρεπε να είναι στο δρόμο, έξω από τα συμβολαιογραφικά γραφεία ώστε να υπερασπιστούν την λαϊκή περιουσία, έχουν προτιμήσει κρυμμένοι πίσω από μισθούς χιλιάδων ευρώ να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, και με την στάση τους να βοηθούν στο ξεπούλημα της πατρίδας μας και την αρπαγή της περιουσίας των Ελλήνων από τα διεθνείς κοράκια
Οι εντολές που έχουν πάρει για αύριο οι υψηλόβαθμοι αστυνομικοι από τα αφεντικά τους Τσίπρα - Τόσκα - Κοντονή είναι με κάθε κόστος να χτυπήσουν στο ψάχνω τους πρωην συντρόφους τους
Το μίσος που τρέφουν οι συριζαιοι για τους πρώην συντρόφους τους είναι μεγάλο, και όσο πλησιάζει η στιγμή της κατάρρευσης για αυτούς αυτό το μίσος θα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, δεν μπορούν να χωνέψουν ότι εμείς δεν πουληθηκαμε, τους πετάξαμε στη μούρη τις καρέκλες την εξουσία και τα μισθα και φύγαμε, φύγαμε με το κεφάλι ψηλά,με άξιοπρεπεια, ενώ αντίθετα αυτοί κάθε μέρα που περνάει ξεφτιλιζονται όλο και περισσότερο, χωνουν ολο και πιο βαθιά το κεφάλι τους μεσα στο βόθρο της Κουμουνδούρου, εχουν φτάσει στο σημείο ακόμα και τα ίδια τους τα σκατα που γλυφουν να τους σιχαίνονται



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο σαρκοζι βομβαρδισε τη Λιβυη οχι ο Ολαντ ...Τον Δεκέμβριο του 2007, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί υποδέχτηκε με μεγάλη λαμπρότητα στο Παρίσι τον Μουαμάρ Καντάφι: μια τεράστια έκταση μπροστά στα Ηλύσια Πεδία εκκενώθηκε, έτσι ώστε ο Λίβυος δεσπότης να μπορέσει να στήσει τη «λαογραφική» σκηνή της ερήμου στην καρδιά του Παρισιού. Στα ΜΜΕ παρουσιάστηκε μια φαινομενικά άθραυστη φιλία μεταξύ ανδρών, που θεμελιώθηκε κατόπιν με μια πολύ εγκάρδια επίσκεψη του Σαρκοζί στη Τρίπολη. Σχεδόν 4 χρόνια αργότερα, η Γαλλία μετατράπηκε σε ακραίο υποστηρικτή του πολέμου κατά του Λίβυου ηγέτη: Στις 16/2/2011 ξεκίνησε η εξέγερση στη Βεγγάζη. Ήδη, στις 10 Μαρτίου, ο Σαρκοζί υποδέχτηκε στο Παρίσι εκπροσώπους του «Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου» που είχε σχηματιστεί στη Βεγγάζη, και το ανεγνώρισε ως τον μοναδικό εκπρόσωπο του λαού της Λιβύης, αν και τα περισσότερα μέλη του ήταν άγνωστα, ενω ήταν άγνωστο και το ποιον εκπροσωπούσαν. Την ίδια στιγμή, η Γαλλία προσπάθησε να πάρει εντολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, κάτι που απέρριψαν τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ. Παράλληλα, κάλεσε το ΝΑΤΟ να επέμβει, το οποίο όμως απέρριψε, με το επιχείρημα ότι για κάτι τέτοιο χρειαζόταν μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και την πρόσκληση από την περιφερειακή οργάνωση του Αραβικού Συνδέσμου. Αμέσως, στις 11 Μαρτίου, ο Αραβικός Σύνδεσμος, που κυριαρχούνταν από τις χώρες του Κόλπου, παρείχε την απαραίτητη απόφαση. Χωρίς χρονοτριβή, στις 17 Μαρτίου, μετά την έγκριση του ψηφίσματος 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία θέσπισε μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, η Γαλλία ξεκίνησε (μαζί με τη Μ. Βρετανία) τον μαζικό βομβαρδισμό λιβυκών στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Στις 20 Οκτωβρίου, ο Καντάφι συνελήφθη και σκοτώθηκε.
Υ.Γ Σίγουρα θα ήταν υπεραπλουστευμένο να πιστέψει κανείς ότι ο Σαρκοζί ήθελε με τον παραμερισμό του Καντάφι, να σβήσει τα ίχνη των 50 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρεται να έλαβε από αυτόν για την εκλογική του εκστρατεία για την προεδρία. Επίσης, η Λιβύη ήταν παραδοσιακά ένας σημαντικός εισαγωγέας όπλων από τη Γαλλία. Μόνο κατά τα έτη 2005-2009, τα κράτη μέλη της ΕΕ προμήθευσαν τη Λιβύη με όπλα αξίας περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Στην κορυφή των εξαγωγέων βρίσκονταν η Ιταλία με 287 εκατομμύρια, στη δεύτερη θέση η Γαλλία, η οποία ήδη στη δεκαετία του 1970 είχε παραδώσει 110 πολεμικά αεροσκάφη Μιράζ στη Λιβύη, με 210 εκατομμύρια, ακολουθούμενη από τη Βρετανία με 119 εκατομμύρια και τη Γερμανία με 83 εκατομμύρια. Στοιχεία για τα προηγούμενα χρόνια δεν είναι διαθέσιμα, καθώς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επέβαλε, από το 1986 έως το 2004, εμπάργκο στις εξαγωγές όπλων προς τη Λιβύη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία Βρετανή που πολεμούσε με τους Κούρδους σκοτώθηκε κατά την τουρκική επίθεση στο Αφρίν
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, 16:58
Μια Βρετανή που πολεμούσε με τις κουρδικές δυνάμεις σκοτώθηκε κατά την επίθεση που πραγματοποιεί η Τουρκία στο συριακό καντόνι Αφρίν, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των δυνάμεων αυτών.
Η Άννα Κάμπελ σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στον θύλακα Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, στόχο μιας επίθεσης που εξαπέλυσε η Άγκυρα και οι Σύροι σύμμαχοί της πριν από δύο μήνες, δήλωσε η Νισρίν Αμπντάλα, εκπρόσωπος των Μονάδων Προστασίας της Γυναίκας (YPJ).
«Σκοτώθηκε στις 15 Μαρτίου στη διάρκεια ενός τουρκικού βομβαρδισμού» στο μέτωπο, κοντά στην πόλη Αφρίν, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως η νεαρή γυναίκα ήταν 27 ετών.
«Μάθαμε τον θάνατό της χθες και ήρθαμε σε επαφή με τους γονείς της.»
Η Άγκυρα εξαπέλυσε στις 20 Ιανουαρίου επίθεση στον κουρδικό θύλακα Αφρίν για να εκδιώξει από τα σύνορά της την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).
Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους ελέγχουν πλέον ολόκληρο τον θύλακα, μετά την κατάληψη χθες της πρωτεύουσάς του. Προωθήθηκαν ταχύτατα στην πόλη μετά την υποχώρηση των Κούρδων μαχητών.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η Άννα Κάμπελ είχε ενταχθεί στις YPJ τον Μάιο του 2017 και δεν είχε πάει στο μέτωπο μέχρι αυτό τον μήνα. Μετά την έναρξη της τουρκικής επίθεσης στο Αφρίν, «επέμεινε να σταλεί εκεί», διευκρίνισε η Αμπντάλα.
«Συζητήσαμε πολύ μαζί της αλλά μας έθεσε ενώπιον ενός τελεσιγράφου: ‘Η εγκαταλείπω την επανάσταση ή πηγαίνω στο Αφρίν», δήλωσε η εκπρόσωπος.
Εκατοντάδες ξένοι μαχητές έχουν ενταχθεί στις τάξεις των YPJ και YPG στη Συρία, κυρίως κατά τις μάχες κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Τουλάχιστον δύο σκοτώθηκαν τον περασμένο μήνα κατά την επίθεση εναντίον του Αφρίν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσεχία: Σταματούν οι διαδικασίες έκδοσης του πρώην ηγέτη των Κούρδων της Συρίας Σάλεχ Μούσλιμ
 Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, 17:09
Οι τσεχικές αρχές σταμάτησαν τις διαδικασίες έκδοσης ενός πρώην ηγέτη των Κούρδων της Συρίας τον οποίο είχαν συλλάβει για λίγο τον Φεβρουάριο βάσει ενός τουρκικού εντάλματος σύλληψης, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του κρατικού εισαγγελέα.
Ο Σάλεχ Μούσλιμ είναι πρώην ηγέτης του PYD, της κυριότερης συνιστώσας του συνασπισμού που διοικεί τις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των Κούρδων στη βόρεια Συρία η οποία χαρακτηρίζεται από την Τουρκία τρομοκρατική οργάνωση.
Η απελευθέρωσή του, με εντολή που έδωσε το δικαστήριο στις 27 Φεβρουαρίου, προκάλεσε διπλωματική αντιπαράθεση με την Άγκυρα η οποία τον κατηγορεί για φόνο.
Κατά την απελευθέρωσή του υποσχέθηκε ότι θα παραμείνει στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα συνεργαστεί με περαιτέρω δικαστικές διαδικασίες.
Η νέα απόφαση σημαίνει πως οι τσεχικές αρχές κλείνουν πλήρως την υπόθεση.
«Ο κρατικός εισαγγελέας σταμάτησε τις διαδικασίες επειδή το εν λόγω πρόσωπο δεν βρίσκεται στο έδαφος της Τσεχικής Δημοκρατίας και ως εκ τούτου η διαδικασία έκδοσης δεν μπορεί να συνεχιστεί», δήλωσε η εκπρόσωπος Στεπάνκα Ζένκλοβα.
Ο δικηγόρος του Μούσλιμ, ο Μίροσλαβ Κρούτινα, δήλωσε πως η απόφαση σημαίνει επίσης πως ο πελάτης του δεν δεσμεύεται πλέον από την υπόσχεσή του να παραμείνει στην ΕΕ.
«Είναι ελεύθερος», δήλωσε ο Κρούτινα.
Η Άγκυρα, που χαρακτήρισε την απελευθέρωσή του πολιτική απόφαση που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, δεσμεύτηκε να τον ακολουθήσει «όπου κι αν πάει».
Η Τουρκία ζήτησε αργότερα από τη Γερμανία και τη Σουηδία, όπου ταξίδεψε ο Μούσλιμ αφού έφυγε από την Τσεχική Δημοκρατία, να τον συλλάβουν, χωρίς αποτέλεσμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραήλ: Μείωση ποινής για στρατιώτη που σκότωσε τραυματισμένο Παλαιστίνιο
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, 16:25
Ο ισραηλινός στρατός αποφάσισε να μειώσει κατά το ένα τρίτο την ποινή ενός στρατιώτη, ο οποίος είχε καταδικαστεί αρχικά σε φυλάκιση 18 μηνών επειδή σκότωσε πυροβολώντας εξ επαφής έναν Παλαιστίνιο, που είχε τραυματιστεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και η δίκη του οποίου είχε προκαλέσει έξαψη των παθών στη χώρα του, ανέφερε τη Δευτέρα.
Ο Ελόρ Αζάρια αναμένεται να βγει από τη φυλακή στις 10 Μαΐου, ανέφερε ο στρατός. Φυλακίστηκε στις 9 Αυγούστου 2017, αφού προηγουμένως είχε τεθεί υπό περιορισμό στη βάση του. Συνολικά θα έχει περάσει εννέα μήνες στη φυλακή.
Μέλος μιας παραϊατρικής μονάδας, είχε κινηματογραφηθεί από φιλοπαλαιστίνιο ακτιβιστή στις 24 Μαρτίου 2016 να πυροβολεί στο κεφάλι τον Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σαρίφ στη Χεβρώνα.
Ο Παλαιστίνιος είχε επιτεθεί σε στρατιώτες με μαχαίρι. Είχε τραυματισθεί από σφαίρες από τους στρατιώτες και κειτόταν στο έδαφος μην μπορώντας προφανώς να βλάψει, όταν τον πυροβόλησε ο Ελόρ Αζάρια. Το βίντεο είχε διανεμηθεί ευρύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στο τέλος μιας δίκης στην οποία είχε δοθεί μεγάλη δημοσιότητα, ο Ελόρ Αζάρια κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από ισραηλινό στρατιωτικό δικαστήριο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών στις 30 Ιουλίου 2017. Τον Σεπτέμβριο, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού μείωσε την ποινή του κατά τέσσερις μήνες.
Σε ένα πλαίσιο συνεχιζόμενης κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών και επίμονων βιαιοτήτων, η υπόθεση Αζάρια είχε αναδείξει τις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στους Ισραηλινούς που τάσσονται υπέρ του σεβασμού των ανθρωπινων ηθικών αξιών από τον ισραηλινό στρατό και εκείνους τους γουρουνοποιητους σιωναζι που παρέχουν απόλυτη υποστήριξη στους σιωναζι στρατιώτες που αντιμετωπίζουν παλαιστινιακές επιθέσεις για τη λεφτερια της Παλαιστινης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπέπε Γκρίλο: «Πρέπει να δοθεί ένα όραμα στην Ιταλία για τα επόμενα 20 χρόνια»
 Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, 13:49
Στην κοινωνική και πολιτική κατάσταση της Ιταλίας αναφέρεται σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ο συμβιβασμενος πλεον ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων Μπέπε Γκρίλο.
«Ευθύνη όλων είναι να δοθεί ένα όραμα στην Ιταλία για τα επόμενα είκοσι χρόνια», δηλώνει ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός. «Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και πόροι αρχίζοντας από τις συντάξεις. Το ετήσιο κόστος ενός ηλικιωμένου είναι διπλάσιο από εκείνο του παιδιού. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό και όχι στις καρέκλες», προσθέτει ο υποκριτης Γκρίλο.
Σε σχέση με ενδεχόμενες πολιτικές και κυβερνητικές συμμαχίες των «πεντάστερων», τονίζει ότι «μπορεί να τελείωσε η εποχή των βωμολοχιών, αλλά εκείνη των υπόγειων συμφωνιών δεν πρόκειται να αρχίσει», διότι «δεν θα υπάρξει γενετική μετάλλαξη του κινήματος». «Εμείς είμαστε λίγο χριστιανοδημοκράτες, λίγο δεξιοί, λίγο αριστεροί και λίγο κεντρώοι. Μπορούμε να προσαρμοσθούμε στα πάντα. Υπό τον όρο να βρουν εφαρμογή οι ιδέες μας», δηλώνει ο ιδρυτής των Πέντε Αστέρων. Kαθιστά σαφές παράλληλα ότι πλέον ο πολιτικός αρχηγός του κινήματος είναι ο Λουίτζι Ντι Μάιο και «κάποιες απαντήσεις πρέπει να δώσει εκείνος».
Με αναφορά στην Ευρώπη, δε, εκτιμά ότι «πρέπει να επανασυντεθεί, αλλά με καινούριο τρόπο», διότι «το πρόβλημα δεν είναι ο ενιαίος αυτός χώρος, αλλά ο τρόπος με τον οποίο ερμηνεύεται». Ο Μπέπε Γκρίλο μιλώντας στην La Repubblica υπογραμμίζει επίσης ότι «θα συνεχίσει να είναι η φωνή όσων δυσκολεύονται να τραβήξουν μπροστά όπως και των ενεργών μελών που μάχονται για να αλλάξουν την Ιταλία, την Ευρώπη και των κόσμο».
Δηλώνει με έμφαση ότι για το κίνημά του οι προτεραιότητες είναι «οι νέοι, οι ηλικιωμένοι, και-για τα επόμενα είκοσι χρόνια - ο ρόλος της Ιταλίας σε όλους τους τομείς-- από τον πολιτισμό μέχρι την οικονομία».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφρίν: Εικόνες λεηλασίας και πλιάτσικου από μισθοφορους ισλαμοφασιστες των τουρκων
 Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, 13:32
Εικόνες από την πόλη του Αφρίν μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, μετά την κατάληψή του από τις σουλτανικες τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, μισθοφορους ισλαμοφασιστες της Συριας, το πρωί της Κυριακής.
Οι φωτογραφίες δείχνουν το σκηνικό των λεηλασιών και του πλιάτσικου στο οποίο επιδίδονται οι ισλαμοφασιστες γουρουνομαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού σε μαγαζιά και σπίτια.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είσαι ένα λιοντάρι ραμί, μην τους φοβάσαι... τα λόγια των γειτόνων του....... τη στιγμή που οι σιωναζιστές στρατιώτες κατοχής απήγαγαν τον παλαιστινιο ραμί μοχάμεντ ghanem από την τζενίν, σήμερα 20 Μαρτίου 2018.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση των γουρουνιων ισλαμοφασιστών σήμερα στην κεντρική αγορά της Δαμασκού με αποτέλεσμα δεκάδες αμάχους νεκρούς...
Για την ακρίβεια, το ρωσικό κέντρο συμφιλίωσης στη Συρία αναφέρει πως 37 άτομα σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν μετά από βομβαρδισμό τρομοκρατών της αγοράς Kashkul στο Κυβερνείο της Δαμασκού.....
Για αυτούς δεν θα σας μιλήσει κανένας λακές του Ιμπεριαλισμού. Για αυτούς δεν θα ασχοληθεί κανένα μέσο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΤΑΚΤΟ / Πυραυλική επίθεση εξαπέλυσε ο συριακός στρατός κατά των τρομοκρατών της Άγκυρας στα σύνορα στη μεθόριο του Ιντλίμπ.Τρόμαξαν οι τούρκοι οι εκρήξεις ακούστηκαν εντός Τουρκίας ως την Hatay.
20/3/2018 – 23.55
Οι συριακές δυνάμεις που είναι κοντά στην πόλη της Λαττάκεια εκτόξευσαν πυραύλους κατά της πόλης Salkin στο İdlib που είναι υπό τον έλεγχο της φιλότουρκης αντιπολίτευσης των τρομοκρατών συνεργατών της Άγκυρας. Οι ήχοι της επίθεσης ακούστηκαν ως την περιοχή Reyhanli στην Hatay στο νότο της Τουρκίας και ο δήμαρχος αυτής ο Hussein Şanverdi αναγκάστηκε να εξηγήσει ότι δεν υπήρχε αρνητική κατάσταση στη δική του περιοχή. Ο θόρυβος των εκρήξεων ακούστηκε ως την Reyhanli στη Hatay.Η επίθεση έγινε στις 10 μ.μ σήμερα τη νύχτα.Χτυπήθηκαν τα τουρκικά σύνορα αφού το χωριό Harim που επλήγη στην περιοχή είναι στην συριακή μεν πλευρά αλλά ακριβώς πάνω στα τουρκικά σύνορα στη μεθόριο..Toύρκικα μίντια μεταδίδουν τώρα ως ΕΚΤΑΚΤΟ αυτή την είδηση. Δεν γνωστοποιείται αν υπήρξαν νεκροί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20/3/2003: Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός εισβάλλει στο Ιράκ, με μια δύναμη περίπου 180.000 στρατιωτών (Αμερικανοί, Βρετανοί, Αυστραλοί), στην "Επιχείρηση Ιρακινή Ελευθερία" για να καταλάβει τη χώρα, με πρόσχημα τα "όπλα μαζικής καταστροφής" του Σαντάμ και τους κακόμοιρους τους κορμοράνους.
Η -και τυπικά- κατοχή της χώρας θα διαρκέσει 8 χρόνια. Δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί. 4-5 εκατομμύρια συνολικά Ιρακινοί πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένοι.
Ο παιδικός υποσιτισμός θα εκτοξευτεί στο 28%, ένα στα δύο παιδιά πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Οι περισσότεροι Ιρακινοί δεν θα έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και μια επιδημία χολέρας θα τους θερίσει.
Οι βόμβες ουρανίου και λευκού φωσφόρου θα σπείρουν καρκίνους και γενετικές ανωμαλίες.
Τουλάχιστον οι μισοί γιατροί της χώρας θα μεταναστεύσουν. Εκτεταμένη καταστροφή κάθε είδους υποδομής της χώρας.
Κι αυτά είναι ένα μικρό μόνο τμήμα (και μάλιστα από δυτικές πηγές και ΜΚΟ) του ατελείωτου κατάλογου με τα οφέλη που προσέφερε η "αμερικανική ιρακινή ελευθερία".
Έχει προηγηθεί ένα γιγαντιαίο και εξωφρενικό κρεσέντο προπαγανδιστικής προπαρασκευής της εισβολής από τα δυτικά media και άλλους ιδεολογικούς μηχανισμούς που θα έκανε τον Γκέμπελς να αφρίσει από την ζήλεια του και να κρυφτεί ντροπιασμένος. ''