Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Δευτερα 19 Μαρτιου 2018


Oι ΗΠΑ θα χτυπήσουν από ώρα σε ώρα τη Δαμασκό; Ρωσία προς ΗΠΑ: Αν χτυπήσετε τη Δαμασκό θα χτυπήσουμε τις αμερικάνικες βάσεις σε όλο τον Κόλπο και τα διυλιστήρια σε Σ Αραβία, Κουβέιτ.Η Ρωσία έστειλε χθες βράδυ S-600 στη Δαμασκό.Ρωσικά Sukhoi-34 πάνω από την πρωτεύουσα προς αναχαίτιση των αμερικάνικων πυραύλων κρουζ.

Oι ΗΠΑ θα χτυπήσουν από ώρα σε ώρα τη Δαμασκό; Η Αμερική έχει θέσει περί τους  40 πυραύλους κρουζ για να χτυπήσει τη Δαμασκό από ώρα σε ώρα.Εικόνες από δορυφόρο έχουν καταγράψει την όλη κινητικότητα.Oι πύραυλοι κρουζ θα πραγματοποιήσουν μαζικές καταστροφές στον κεντρικό δρόμο όπου βρίσκονται το Συριακό Υπουργείο Άμυνας , το συριακό ΓΕΣ και το Διοικητήριο της πολεμικής αεροπορίαςδιαρρέουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές.Πύραυλοι κρουζ θεαματικά θα καταστρέψουν ομοίως πολυάριθμους δρόμους της Δαμασκού.Η διοίκηση του ρωσικού ΓΕΣ δήλωσε ότι έθεσε σε ετοιμότητα το σύστημα S-600, που η Ρωσία έστειλε χθες το βράδυ στη Δαμασκό σε γενικό alerte, και οι πύραυλοι S-600 που για α΄φορά βγαίνουν εκτός Ρωσίας θα εκτοξεύουν 15 πυραύλους την φορά. 130 εκτοξευτές ρουκετών με ικανότητα να ρίξουν 3 600 σε 10΄ στους στόχους που θα κατευθύνονται εναντίον της Δαμασκό.
Ο ρώσικος στρατός θα καταστρέψει τους αμερικανικούς πυραύλους κρουζ πριν φτάσουν στη Δαμασκό.
Ο ρωσικός στρατός είναι σε συναγερμό ενώ αεροπλάνα μαχητικά  Sukhoi-34 πετούν πάνω από τη συριακή πρωτεύουσα τη Δαμασκό κι είναι έτοιμα με ραντάρ 200 km για την εκτόξευση πυραύλων αέρος – αέρος κατά των αμερικανικών πυραύλων κρουζ.
Η διεύθυνση του ρωσικού στρατού προειδοποίησε εκ νέου τον αμερικανικό στρατό  δηλώνοντας του ότ αν χτυπήσετε τη Δαμασκό εμείς θα χτυπήσουμε τις αμερικανικές βάσεις σε όλο τον  Κόλπο και θα χτυπήσουμε τα διυληστήρια πετρελαίου της Σ Αραβίας στο Abu Dhabi και στο Kουβέιτ. Σε αυτό το στάδιο 70% της εξόρυξης πετρελαίου θα σταματήσει και ο κόσμος θα βρεθεί στην πιο μεγάλη ενεργειακή κρίση . Ο ρώσικος στρατός δεν έχει φόβο να πάρει αυτό το μέτρο και είναι έτοιμος να το θέσει σε εφαρμογή αν οι ΗΠΑ χτυπήσει με πυραύλους κρουζ τη Δαμασκό.Αναφέρθηκε πως γαλλικά και αμερικανικά μαχητικά πραγματοποιούν εντατικές πτήσεις πάνω από τον εναέριο της Συρίας. Αμερικανικά πλοία από Α Μεσόγειο, Περσικό και Ερυθρά Θάλασσα είναι έτοιμα να πλήξουν τη συριακή πρωτεύουσα.
Συριακά μέσα καταγγέλουν ότι η διεθνής συμμαχία των ΗΠΑ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια ολοκληρωτική επίθεση κατά του συριακού στρατού πολύ σύντομα . Άλλη πηγή αναφέρει ότι η επίθεση θα είναι πολύ ευρεία και ένας από τους στόχους της θα είναι να αιχμαλωτίσει τα σύνορα με το Ιράκ και πολύ πιθανόν να χτυπήσει θέσεις πλησίον του αυτοκινητοδρόμου Homs-Damascus … σχεδόν μια επίθεση όμοια με την εισβολή στο Ιράκ το 2003.Θέλουν να πάρουν τα συροιρακινά σύνορα για να κόψουν το δρόμο Ιράν- Συρία και ν΄αποτρέψουν τη Ρωσία να στείλει ενισχύσεις στη Συρία.Η συμμαχία των ΗΠΑ σχεδιάζει επίσης να καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της συριακής αεράμυνας κατά την επίθεση και πιθανώς να κυριεύσει αεροπορικές βάσεις κλειδιά στα ΒΑ της Δαμασκού..μια πλήρης εισβολή γύρω από τη Δαμασκό όχι ακριβώς μια επίθεση.
Μια επίθεση επίσης των  FSA, YPG  και των ΗΠΑ κατά του συριακού στρατού στα ιρακινά σύνορα είναι πολύ υψηλή τώρα  καθώς αυτές οι 3 δυνάμεις συγκεντρώνονται σε al-Tanafκαι στην Α όχθη του Ευφράτη.Η συμμαχία των USΑ έχει ήδη προειδοποιήσει το συριακό στρατό κατά μήκος όλης της Δ όχθης του Ευφράτη.Οι κινήσεις της συμμαχίας των ΗΠΑ είναι ήδη ορατή στο al-Tanaf … πολλές δυνάμεις από US\UK\Γαλλία , Ιορδανία ..Οι FSA και SDF θα έχουν δευτερεύοντα ρόλο..O FSA επίσης μπορεί να ξεκινήσει επίθεση στην Daraaκατά του SAA με έμμεση υποστήριξη από διεθνή συμμαχία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλος ένας εκλογικός θρίαμβος του Πούτιν
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, 23:48
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεκλέγεται στην προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας συγκεντρώνοντας το 76,65% των ψήφων, με το 99% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, γνωστοποίησε σήμερα η ρωσική εκλογική επιτροπή.
Τον ψήφισαν σχεδόν 55,5 εκατομμύρια Ρώσοι.
Ο κομμουνιστής υποψήφιος του ΚΚ Ρωσικης Ομοσπονδιας Πάβελ Γκρουντίνιν έλαβε το 11,82% των ψήφων, ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας (ακροδεξιο φασιστικο κομμα) Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι συγκέντρωσε το 5,67%, ενώ η υποψήφια της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ξένια Σόμπτσακ έλαβε το 1,67% των ψήφων, ανέφερε η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.
Ο Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, συνιδρυτής του νεοφιλελευθερου κόμματος Γιάμπλοκο, έλαβε το 1,04% των ψήφων, ο Μπαρίς Τίτοφ του δεξιου Κομματος Αναπτυξης το 0,76%, ο κομμουνιστής υποψήφιος του Κομματος Κομμουνιστων Ρωσιας Μαξίμ Σουράικιν 0,68% και ο Σεργκέι Μπαμπούριν της Ρωσικης Ενωσης ολου του Λαου 0,65%.
Το 2012, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε κερδίσει τις προεδρικές εκλογές συγκεντρώνοντας το 63,6% των ψήφων.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Μόσχα και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει ένα μεγάλο μέλλον μπροστά της υπό την προϋπόθεση ότι ο λαός της θα παραμείνει ενωμένος.
Μιλώντας από εξέδρα δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση όσων έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες συνθήκες.
Αναφερόμενος στην κρίση των σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι οι κατηγορίες ότι η Ρωσία έκανε κάτι τέτοιο είναι «ανοησίες», η Ρωσία δεν διαθέτει τέτοια όπλα και ότι εάν η επίθεση είχε γίνει με τέτοιο νευροτοξικό παράγοντα θα είχαν πεθάνει πολλοί άνθρωποι. Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί με τις βρετανικές αρχές.
Στην εξουσία από το 2000
Πρώην αξιωματικός της KGB, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, 65 ετών, ανέλαβε το 2000 την εξουσία μίας χώρας με αποσταθεροποιημένη ηγεσία και παραπαίουσα οικονομία. Για πλήθος συμπατριωτών του είναι ο άνθρωπος της σταθερότητας και μίας νέας ευημερίας χάρη στην εκμετάλλευση του πετρελαϊκού μπουμ επί σειρά ετών, αλλά για άλλους ευθύνεται για τη σαφή υποχώρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών στη χώρα του.
Στη διεθνή σκηνή, αυτός που χαρακτήρισε τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή του 20ού αιώνα», έβαλε ως στόχο να επαναφέρει την επιρροή της Ρωσίας στον κόσμο μετά τη διάλυση την πτώση της ΕΣΣΔ και τα χαώδη χρόνια της περιόδου Γέλτσιν που ακολούθησαν.
Η μέθοδός του, ένας εμμονικός και υπομονετικός αγώνας, παρακολούθηση των σημείων αδυναμίας του αντιπάλου, εξηγούσε το 2013 ο κάτοχος οκτώ νταν στο τζούντο, απαντώντας σε έναν Ρώσο που του ζητούσε να κάνει τα πάντα «για να φτάσει και να ξεπεράσει την Αμερική», ένα παλιό σύνθημα της σοβιετικής εποχής.

Γεννημένος στις 7 Οκτωβρίου 1952 σε οικογένεια εργατών που έμενε σε διαμέρισμα του ενός δωματίου σε εργατική πολυκατοικία του Λένιγκραντ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν προοριζόταν για το Κρεμλίνο.
Από την νεανική του ζωή στους δρόμους του Λένιγκραντ, όπως δήλωσε το 2015, έμαθε ένα πράγμα: «Εάν ο καυγάς είναι αναπόφευκτος, χτύπα πρώτος».
Εφοδιασμένος με πτυχίο Νομικής, μπαίνει στην KGB, όπου γίνεται εξωτερικός πράκτορας. Θα σταλεί σε ένα ταπεινό πόστο στη Δρέσδη της Ανατολικής Γερμανίας από το 1985 μέχρι το 1990.
Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, ο πράκτορας της KGB μεταλλάσσεται σε σύμβουλο για τις εξωτερικές σχέσεις του τότε φιλελεύθερου δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης Ανατόλι Σαμπτσάκ. Από εκεί αρχίζει η θεαματική άνοδός του.
Το 1996 καλείται να εργαστεί στο Κρεμλίνο. Το 1998 ορίζεται αρχηγός της FSB, διαδόχου της KGB, και μόλις έναν χρόνο αργότερα, ορίζεται πρωθυπουργός από τον Μπορίς Γέλτσιν.
Ο Γέλτσιν και το περιβάλλον του είχαν γοητευτεί από «τη διακριτικότητα και την αποτελεσματικότητα» του άνδρα αυτού με το γυμνό μέτωπο και το διαπεραστικό βλέμμα. Ορισμένοι συνεργάτες του Γέλτσιν θεωρούν τότε ότι θα μπορέσουν να τον χειραγωγήσουν εύκολα. Ο Πούτιν όμως ξεκινά μια επιχείρηση ανασύστασης μιάς ισχυρής και συγκεντρωτικής κρατικής εξουσίας και ενίσχυσης των προεδρικών εξουσιών.
Καλλιεργώντας ήδη την εικόνα του σκληρού, την 1η Οκτωβρίου 1999, έπειτα από ένα κύμα επιθέσεων, ξεκινά τον δεύτερο πόλεμο της Τσετσενίας, έναν αιματηρό ισλαμοφασιστικο πόλεμο που κατευθυνεται και χρηματοδοτείτε από τις ΗΠΑ και την Βρετανια.
 Ο πόλεμος αυτός θα γίνει το θεμέλιο της δημοφιλίας του στη Ρωσία και η βάση της εικόνας του ως ανθρώπου με σιδηρά πυγμή που δεν φοβάται τις δύσκολες αποφάσεις.
Οταν ο Μπορίς Γέλτσιν παραιτείται στο τέλος του 1999 και ορίζει διάδοχό του τον πρωθυπουργό του, ο Βαντίμιρ Πούτιν έχει ήδη γίνει ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας.
Εκλέγεται εύκολα το 2000 και επιταχύνει την εδραίωση της εξουσίας του βασιζόμενος στους κρατικούς θεσμούς ισχύος, τις μυστικές υπηρεσίες, την αστυνομία και τον στρατό, και στους ανθρώπους του στην Αγία Πετρούπολη.
Στρέφεται προς τους ολιγάρχες, τους επιχειρηματίες που είναι πιονια των αμερικανων και των ευρωπαιων αποικιοκρατων που έκαναν περιουσίες εκμεταλλευόμενοι τις αδιαφανείς ιδιωτικοποιήσεις της δεκαετίας του ΄90 , και που θελουν να κανουν τους Ρωσους σκλαβους των αποικιοκρατων συμφωνα με το προαιωνιο ναζιστικο σχεδιο, τους αποκλείει από το πολιτικό παιγνίδι και καταδιώκει και φυλακίζει τους μη συνεργάσιμους, όπως ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, της Iuko. Όπως ακριβως ειχε κανει ο Ιβαν ο Τρομερος στους Βογιαρους αριστοκρατες.
Το 2008, περιορισμένος από το ρωσικό Σύνταγμα που προβλέπει δύο μόνο συνεχείς προεδρικές θητείες, ο Πούτιν αναθέτει προσωρινά την προεδρία στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ και κρατά για τον εαυτό του το πόστο του πρωθυπουργού. Ανακοινωνει το 2011 την πρόθεσή του να επανέλθει στην προεδρία και για εξαετή θητεία.

Η συμμετοχή του εκλογικού σώματος στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη Ρωσία ανήλθε σε ποσοστό 67,4%, σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή της χώρας.
Το ποσοστό αυτό ήταν λίγο υψηλότερο από το 65% στο οποίο είχε φτάσει η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις εκλογές του 2012, την ώρα που το Κρεμλίνο είχε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες τις προηγούμενες ημέρες να κινητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το εκλογικό σώμα, ώστε οι εκλογές αυτές να έχουν ένα αποτέλεσμα που δεν θα άφηνε κανένα περιθώριο αμφιβολίας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Εννιάχρονος σκότωσε την 13χρονη αδελφή του γιατί δεν το άφηνε να παίξει με ένα βίντεο γκέιμ
 Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, 11:08
Ένα 13χρονο κορίτσι στο Μισισίπι των ΗΠΑ έχασε τη ζωή του όταν πυροβολήθηκε από τον 9χρονο αδελφό του με αφορμή ένα βίντεο γκέιμ, ανακοίνωσε η αστυνομία, σύμφωνα με το BBC.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το αγόρι άρπαξε ένα όπλο που υπήρχε στο σπίτι το μεσημέρι του Σαββάτου όταν η αδελφή του αρνήθηκε να του δώσει την κονσόλα του παιχνιδιού για να παίξει.
Ο 9χρονος φέρεται να πυροβόλησε την αδελφή του από πίσω και η σφαίρα διαπέρασε το κρανίο της.
Τοπικός σερίφης ανακοίνωσε χθες ότι το κορίτσι υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο του Μέμφις. Δεν είναι ακόμη σαφές πώς περιήλθε στην κατοχή του αδελφού της το όπλο και ποιες είναι οι συνέπειες που θα αντιμετωπίσει ο μικρός.
«Είναι μόλις εννέα ετών. Φαντάζομαι ότι το έχει δει αυτό σε βίντεο γκέιμς ή στην τηλεόραση. Δεν είμαι σίγουρος αν ήξερε ποιες θα ήταν οι συνέπειες. Δεν μπορώ να το απαντήσω αυτό. Ξέρω όμως ότι μιλάμε για μια τραγωδία», δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Clarion Ledger ο σερίφης της κομητείας Μονρόε Σέσιλ Καντρέλ.
Η μητέρα των παιδιών βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού και τάιζε τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας όταν συνέβη το περιστατικό.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κρεμλίνο για την υπόθεση Σκριπάλ: «Παρουσιάστε αποδείξεις για τις κατηγορίες κατά της Μόσχας ή ζητήστε συγγνώμη»
 Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, 12:28
Στοιχεία ζητάει το Κρεμλίνο από το Λονδίνο που στηρίζουν τους ισχυρισμούς του πως η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού κατάσκοπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στη Βρετανία, αλλιώς «προτρέπει» τις βρετανικές αρχές να ζητήσουν «αργά ή γρήγορα» συγγνώμη.
Η Βρετανία έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι ευθύνεται για τη χρήση του νευροτοξικού παράγοντα Νοβιτσόκ, που είχε παρασκευαστεί την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, για τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι ισχυρισμοί της Βρετανίας είναι «δύσκολο να εξηγηθούν και είναι αβάσιμοι και συκοφαντικοί».
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες Κυριακή πως είναι ανοησία να πιστεύει κανείς ότι η Μόσχα ευθύνεται για την επίθεση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομογενείς πραγματοποίησαν συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Ν. Υόρκη
 Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, 09:19
Πλήθος ομογενών από τη Ν. Υόρκη και άλλες πολιτείες πραγματοποίησαν συγκέντρωση το μεσημέρι της Κυριακής έξω από το κτήριο του ΟΗΕ εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ.
Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής, σε συνεργασία με το Hellenic American Congress.
Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, χαιρετισμό απηύθυναν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Ελληνικού Σωματείου Μείζονος Ν. Υόρκης και του Ελληνικού Αμερικανικού Κογκρέσου Π. Γαλάτουλας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Σικάγου Κ. Χανιωτάκης, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Σ.Κυριμλής, εκπρόσωποι ομογενειακών ενώσεων από όλη την Αμερική, μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου και εκπρόσωποι της νεολαίας της ομογένειας.
«Απευθύνομαι σε σας, όχι με την ιδιότητα του Αρχιεπισκόπου αλλά του Μακεδόνος, γιατί γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη κι η οικογένεια μου έχει βαθιές ρίζες. Είμαι Μακεδόνας τουλάχιστον 3 αιώνες. Μεγαλώσαμε με την αίσθηση ενός ιερού αγώνα που έγινε για να μείνει η Μακεδονία ελεύθερη και ελληνική. Αυτό τον αγώνα τον κάνουμε πολλά χρόνια» ξεκίνησε την ομιλία του ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.
«Το μήνυμα της διαδήλωσης απευθύνεται και στα Ηνωμένα Έθνη και στον προσωπικό απεσταλμένο του γγ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος είπε ότι δεν είναι ρεαλιστική μία λύση χωρίς να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία» είπε ο παρουσιαστής του συλλαλητηρίου και αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Δημήτρης Φιλιππίδης. Τόνισε ότι τα μηνύματα πρέπει επίσης να τα λάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ότι οι Έλληνες είναι οι σταθεροί σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών και όχι τα Σκόπια.
Μιλώντας στο συλλαλητήριο, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής, Στέλιος Κυριμλής ευχαρίστησε όλους, για τη συμπαράσταση στον αγώνα. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για τη συμπαράσταση και το κάλεσμά του, καθώς και την οργανωτική επιτροπή.
«Η Μακεδονία είναι ελληνική» ήταν το θερμό μήνυμα της συμπροέδρου της Ομάδας Ελληνικών Θεμάτων της αμερικανικής Βουλής, Κάρολιν Μαλόνι, που σημείωσε ότι την επομένη πρόκειται να το μεταφέρει στους συναδέλφους της στο Κογκρέσο.
Μηνύματα συμπαράστασης έστειλαν οι πολιτειακοί βουλευτές Νικόλ Μαλλιωτάκης και Αραβέλλα Σιμωτά, ο πολιτειακός γερουσιαστής Νέας Υόρκης, Μιχάλης Γιάνναρης, όπως και ο πολιτειακός γερουσιαστής Ροντ Άιλαντ Λεωνίδας Ραπτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ψήφισμα που έχει εκδώσει το πολιτειακό Κογκρέσο της πολιτείας του για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μηνύματα επίσης έστειλαν πολλοί φιλέλληνες Αμερικανοί πολιτικοί, μεταξύ αυτών κι ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.
Στο συλλαλητήριο παρέστη και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο οποίος στον χαιρετισμό του υπογράμμισε πως «η ελληνική ομογένεια δίνει σήμερα δυναμικό "παρών" και βροντοφωνάζει ενωμένη και χωρίς κομματικές ταμπέλες πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγγνώμη από το Facebook που μπλόκαρε πίνακα του Ντελακρουά λόγω...γυμνού
 Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018, 08:32
Το Facebook παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος που απαγόρευσε προσωρινά μια διαφήμιση στην οποία χρησιμοποιείτο ο διάσημος ρομαντικός πίνακας του Ευγένιου Ντελακρουά «Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό», εμπνευσμένο από τη γαλλική επανάσταση του 1830. Η απαγόρευση είχε γίνει, επειδή ο πίνακας απεικονίζει μια γυμνόστηθη γυναίκα να κρατά μια γαλλική σημαία.
Ο πίνακας, που δεν απεικονίζει μια τυχαία γυναίκα, αλλά τη Μαριάν, το εθνικό σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας, η οποία έχει αποτυπωθεί και σε γαλλικό χαρτονόμισμα, είχε αξιοποιηθεί σε μια online διαφημιστική καμπάνια για ένα θεατρικό έργο που θα ανέβει στο Παρίσι.
Όμως, την περασμένη εβδομάδα η λογοκρισία του Facebook «έκοψε» τη διαφήμιση και μαζί τον πίνακα, όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης του έργου Ζοσλί Φιορινά. Όπως είπε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, «ένα μόλις τέταρτο της ώρας μετά το ξεκίνημα της διαφήμισης, αυτή μπλοκαρίστηκε και η εταιρεία (σ.σ. Facebook) μας είπε ότι δεν μπορεί να δείχνει γυμνό».
Στη συνέχεια, ο ίδιος ανάρτησε μια νέα διαφήμιση με τον ίδιο πίνακα, όπου όμως τα στήθη της «Ελευθερίας» είχαν καλυφθεί με ένα μπάνερ που έγραφε «λογοκριμένο από το Facebook». Αυτή η διαφήμιση δεν απαγορεύθηκε.
Την Κυριακή, το Facebook ζήτησε συγγνώμη για το ζήλο του. Όπως δήλωσε το διευθυντικό στέλεχος του αμερικανικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης στο Παρίσι Ελοντί Λαρσίς, «το έργο 'Η Ελευθερία οδηγεί το Λαό' έχει τη θέση του στο Facebook...Πληροφορήσαμε αμέσως τον χρήστη ότι συνεπώς εγκρίνεται η χρήση του πίνακα από αυτόν».
«Προκειμένου να προστατεύσουμε την ακεραιότητα της υπηρεσίας μας, επαληθεύουμε εκατομμύρια εικόνες που δημοσιοποιούνται κάθε εβδομάδα και μερικές φορές κάνουμε λάθη» είπε η Λαρσίς.
Την Πέμπτη, ένα δικαστήριο της γαλλικής πρωτεύουσας απέρριψε τις κατηγορίες ενός Γάλλου δασκάλου, ο οποίος ζητούσε αποζημίωση, επειδή, σύμφωνα με τη μήνυσή του, το Facebook είχε λογοκρίνει τη σελίδα του, όταν ανάρτησε ένα γυμνό πίνακα του Γκιστάβ Κουρμπέ. Το δικαστήριο πάντως επεσήμανε ότι το Facebook έκανε λάθος που δεν εξήγησε στον χρήστη τους λόγους για την απόφασή του.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Κατασχέθηκε πλοίο της αποικιοκρατικης ΜΚΟ «ProActiva Open Arms»
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, 23:58
H εισαγγελία της Κατάνης διέταξε την κατάσχεση πλοίου της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «ProActiva Open Arms», η οποία μετέφερε το απόγευμα του Σαββάτου, στην Σικελία, 218 μετανάστες.
Το πλήρωμα του πλοίου, πριν δυο ημέρες, αποφάσισε να μην παραδώσει στην λιβυκή ακτοφυλακή τους μετανάστες που έχει διασώσει. Τώρα, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να απαγγείλουν κατηγορία της εγκληματικής δράσης με στόχο την παράνομη μετανάστευση.
Ουσιαστικά, οι εισαγγελείς της Σικελίας θεωρούν ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ δεν σεβάστηκε τους νόμους περί μετανάστευσης και τις σχετικές διεθνείς συμφωνίες. Οι καταγγελίες απαγγέλθηκαν στον καπετάνιο και τον συντονιστή του πλοίου της ProActiva Open Arms, το οποίο βρίσκεται, τώρα, υπό κατάσχεση, στο λιμάνι του Ποτσάλο.
«Προφανώς, έχουν θεσπίσει και το αδίκημα αλληλεγγύης», σχολίασε η συνήγορος υπεράσπισης του καπετάνιου του πλοίου της ισπανικής ΜΚΟ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΣΑ ΤΖΕΝΙΝΓΚΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΟΔΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ
13 Σεπτεμβρίου 1922. Η τεράστια πυρκαγιά κατακαίει το μαργαριτάρι της ιωνικής γης, την κοσμοπολίτικη Σμύρνη. «Είχε αρχίσει να γίνεται σαφές σε όλους τους χριστιανούς στην πόλη –κατοίκους και πρόσφυγες, Έλληνες και Αρμένιους– ότι οι Σύμμαχοι και οι Αμερικανοί καμία πρόθεση δεν είχαν να τους απομακρύνουν ή έστω να τους προστατέψουν. Θα τους εγκατέλειπαν φεύγοντας, να τα βγάλουν πέρα με τη φωτιά, τον τουρκικό στρατό και τα κατώτερα τμήματα της τουρκικής κοινωνίας, που είχαν μετατραπεί σε όχλο», γράφει ο καθηγητής δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης Λου Γιουρένεκ στο έργο του Η μεγάλη φωτιά (The Great Fire).
14 Φεβρουαρίου 2016. Στον Βόλο, σε μια ιδιαίτερα συγκινητική τελετή, γίνονται τα αποκαλυπτήρια αναθηματικής πλάκας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Παρών είναι ένας Αμερικανός, ο Ρότζερ Τζένινγκς. Η εκδήλωση γίνεται προς τιμή του παππού του, του μεθοδιστή πάστορα Έισα Κεντ Τζένινγκς, ενός ήρωα της Μικρασιατικής Καταστροφής το όνομα του οποίου δεν είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα.
Τι ηρωικό έκανε αυτός ο ασθενικός Αμερικανός που είχε φτάσει με την οικογένειά του στη Σμύρνη έναν σχεδόν μήνα πριν από την Καταστροφή για να αναλάβει τη θέση του γραμματέα στη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων; Ενορχήστρωσε μια εντυπωσιακή επιχείρηση διάσωσης 250.000-300.000 ανθρώπων από τη Σμύρνη προς τα νησιά του Αιγαίου, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας μια δωροδοκία, ένα ψέμα και μια κενή απειλή, και αφού συναντήθηκε με τον ίδιο τον Μουσταφά Κεμάλ.
Όταν είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης από τα παράλια του Αιγαίου, ο πάστορας έστρεψε την προσοχή του στα λιμάνια του Εύξεινου Πόντου, όπου και εκεί περίμεναν χιλιάδες. Και πάλι συγκέντρωσε ελληνικά πλοία, ενώ βρήκε και τρόπους να ναυλώσει και άλλα, ανάμεσά τους και εμπορικά με τη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας.
Πάνω από ένα εκατομμύριο ψυχές υπολογίζεται ότι διασώθηκαν χάρη στον Έισα Τζένινγκς. Την προσφορά του αναγνώρισαν τόσο το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και το ελληνικό κράτος, που πρόλαβε να του αποδώσει τις ύψιστες τιμές.
Ιούνιος 2017. Ο Λου Γιουρένεκ επιστρέφει στην Ελλάδα για δύο συναντήσεις με το αναγνωστικό του κοινό, στον Βόλο και στην Αθήνα. Ο συγγραφέας έχει έρθει πολλές φορές στη χώρα, αρκετές ήταν και οι επισκέψεις του στη Σμύρνη προκειμένου να μπορέσει να ανασυνθέσει το 1922. Το βιβλίο του δεν είναι μυθιστόρημα: Έχοντας στο επίκεντρο τον Έισα Τζένινγκς, περιγράφει την πρώτη Γενοκτονία του 20ού αιώνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 70.000 μετέτρεψαν σε διαδήλωση οργής και οδύνης την κηδεία της Μαριέλ Φράνκο
Οργή και οδύνη κατά της διαφθοράς και της αστυνομικής βίας στη Βραζιλία.
Με αυτή την φράση χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αποχαιρετούν την Marielle Franco που δολοφονήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 14 Μαρτίου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Η Marielle Franco, Βραζιλιάνα ακτιβίστρια, δημοτικός σύμβουλος στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ήταν υπέρμαχος και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μεγάλωσε στη φαβέλα  da Maré, μια παραγκούπολη στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου και διέμενε, ήταν μαύρη, φεμινίστρια, μέλος αριστερού, σοσιαλιστικού κόμματος και μέλος της κοινότητας  ΛΟΑΤ. Την προηγούμενη μέρα από την δολοφονία της –μέσω του λογαριασμού της στο Twitter– επέκρινε για άλλη μια φορά την αστυνομία και τη βία που χρησιμοποιεί στη χώρα της. «Πόσοι ακόμη πρέπει να πεθάνουν για να τελειώσει αυτός ο πόλεμος;» είχε χαρακτηριστικά γράψει.
Η Franco, πυροβολήθηκε σε αυτοκίνητο που επέβαινε γυρνώντας από μια εκδήλωση που παρευρέθηκε.  Ο οδηγός του οχήματος, Anderson Pedro Gomes, τραυματίστηκε και αυτός θανάσιμα ενώ χτυπήθηκε και η σύμβουλος της Marielle.
Η Marielle Franco είναι ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα των δολοφονημένων ακτιβιστών σε όλο τον κόσμο που παλεύουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δολοφονήθηκε για τη δράση της, για τις απόψεις της, για αυτό που ήταν.
“Είμαι η Marielle Franco. Γυναίκα, μαύρη, μητέρα από τη φαβέλα. Είμαι γιατί είμαστε.”
Μετά τη δολοφονία της δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους του Ρίο Ντε Τζανέιρο εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τη δολοφονία της Marielle Franco, απαιτώντας δικαιοσύνη αλλά και ένα τέλος στην αστυνομική βία που μαστίζει την χώρα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απλά ήταν μόνοι τους οι Κουρδοι στην Συρια..και θεωρώ ότι η επίθεση από αέρα των Τουρκων τούς έκανε την ζημιά..Ήταν λάθος η μη συμφωνία με τον Άσαντ για την υπεράσπιση του Αφριν από το συριακό στρατό.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την Κομμούνα του Παρισιού, μια σκέψη για τον δογματισμό.
Η Κομμούνα ήταν αποτέλεσμα της αποφασιστικότητας του παρισινού προλεταριάτου για αντίσταση στον ξένο εισβολέα, τους Πρώσους.
Σχεδόν μισό αιώνα αργότερα, το 1917, μια άλλη -νικηφόρα αυτή τη φορά- επανάσταση θα ξεσπάσει, όταν το ρωσικό προλεταριάτο θα αρνηθεί να συνεχίσει να πολεμάει σ' έναν πόλεμο ιμπεριαλιστικό.
Δογματισμός είναι το να λες ότι σε καμιά περίπτωση δεν υπερασπίζομαι την πατρίδα. Ακριβώς όπως κι όταν λες ότι συμμετέχω σε κάθε πόλεμο που διεξάγει η χώρα μου.


ΠΑΡΙΣΙ 1871. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
"Το Παρίσι των εργατών με την Κομμούνα του θα γιορτάζεται πάντα σαν δοξασμένος προάγγελος μιας νέας κοινωνίας".
Καρλ Μαρξ
Η εισβολή των στρατευμάτων του Ναπολέοντα Γ΄ στη Γερμανία -που καταδικάστηκε από τους Μαρξ-Ένγκελς και την Α΄ Διεθνή- το καλοκαίρι του 1870, κατέληξε σε πανωλεθρία και εισβολή του στρατού της Πρωσίας, που είχε ήδη ενοποιήσει τα γερμανικά κρατίδια, στη Γαλλία. Κι αυτή η εισβολή καταδικάστηκε από το διεθνές εργατικό κίνημα, που κάλεσε τον γαλλικό λαό να αποκρούσει τους εισβολείς.
Ενώ ο πρωσικός στρατός βρίσκεται μπροστά στο Παρίσι και το πολιορκεί, την άμυνα της πόλης ανέλαβε η αποτελούμενη από πολίτες Εθνοφρουρά, εναντίον της οποίας, στις 18 Μαρτίου 1871, στράφηκε και ο εναπομείνας στρατός του Θιέρσου, του αστού δημοκράτη που έγινε πρωθυπουργός μετά την ανατροπή του Ναπολέοντα Γ'.
Για τη γαλλική αστική τάξη και τους πολιτικούς της εκπροσώπους, η κατάληψη της γαλλικής πρωτεύουσας από τους Πρώσους ήταν προτιμότερη από τον έλεγχό της από τον παρισινό λαό.
Η Εθνοφρουρά αντιμετώπισε και τον στρατό του Θιέρσου, υποχρεώνοντάς τον να αποσυρθεί στις Βερσαλλίες, και στις 28 Μαρτίου ο παρισινός λαός (εργάτες, μικροϊδιοκτήτες κ.ά.) ανακηρύσσει την επαναστατική αυτοδιοίκησή του, την Κομμούνα. Για πρώτη φορά στην ιστορία επιχειρείται η εφαρμογή μιας πολιτικής σε κατεύθυνση σοσιαλιστική. Για πρώτη φορά η εργατική τάξη δοκιμάζει τη δυνατότητά της να ασκήσει την εξουσία.
Δυο μήνες αργότερα το Παρίσι έπεφτε στα χέρια των αστών, μετά από ηρωική αντίσταση του λαού του, που έδωσε περισσότερους από 30.000 νεκρούς σε μάχες και εκτελέσεις.
Η πρώτη "έφοδος στον ουρανό" του γαλλικού προλεταριάτου απέτυχε. Κυρίως γιατί δεν φρόντισε -ή δεν υπήρχαν ικανοί όροι- για τον συνδυασμό της παρισινής εξέγερσης με μια εξέγερση των αγροτών σε όλη τη Γαλλία, άρα για μια εργατο-αγροτική συμμαχία που θα συσπείρωνε τη μεγάλη πλειονότητα του γαλλικού λαού.
Συνάμα, η Κομμούνα έδειξε πως το προλεταριάτο δεν είναι ικανό μόνο για επιμέρους αγώνες και εξεγέρσεις, αλλά και για την κατάληψη της εξουσίας.
Η εμπιστοσύνη σ' αυτή τη δυνατότητα και η φροντίδα για την οικοδόμηση της εργατο-αγροτικής συμμαχίας θα αποτελέσει τη βάση για τη μεγαλύτερη επανάσταση όλων των εποχών, σχεδόν μισό αιώνα αργότερα, τον Οκτώβρη του 1917.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ως έλληνες πολίτες μας εξευτέλισε η σιωπή της ελληνικής κυβέρνησης για το έγκλημα στην Αφρίν.
Τη μεγάλη πλειονότητα, μάλιστα, του λαού μας, που αποτελείται από ορθόδοξους χριστιανούς, φρόντισε να την εξευτελίσει ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης που τάχθηκε στο πλευρό των δολοφόνων.
Όσο για την ελληνική διανόηση, αυτή μόνο όταν πρόκειται για τη Νέα Υόρκη ή το Παρίσι ακούγεται να λέει, "σήμερα όλοι είμαστε...". Τους συμπλεγματικούς βαλκάνιους διανοούμενους, που σιχαίνονται την καταγωγή τους και ονειρεύονται Ευρώπες, σιγά μην τους απασχολεί το τι γίνεται ακριβώς δίπλα μας!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσια απειλεί να εξουδετερώσει τα αμερικανικά πλοία αν ανοίξουν πυρ εναντίον δυνάμεων της Συρίας και της Ρωσίας. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ ενημέρωσαν πως θα χτυπήσουν τις επόμενες 48 ώρες.
*Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ έχουν λάβει εντολές να αποχωρήσουν από την Δαμασκό.
*Ο Ρώσος Αρχηγός ΕΔ Β.Γκερασίμοφ τόνισε προχτές πως η Μόσχα έχει δεσμευτεί να απαντήσει αν οι ζωές των Ρώσων στρατιωτών τεθούν σε κίνδυνο.
«Σε περίπτωση που οι ζωές του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού τεθούν σε κίνδυνο, οι ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις θα απαντήσουν με συγκεκριμένα μέτρα και στους «πυραύλους» και στους «εκτοξευτές» των ΗΠΑ»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οργή Μόσχας από την αποκάλυψη πρώην μέλους του ISIS: «Η Τουρκία μας εκπαίδευσε για το Αφρίν»
14:09  -  09/02/2018
Η Τουρκική Κυβέρνηση στρατολογεί και εκπαιδεύει τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους στο Ιράκ και τη Συρία για τη συνεχιζόμενη επίθεσή της στην επαρχία Afrin της βόρειας Συρίας, δήλωσε πρώην τζιχαντιστής στη βρετανική εφημερίδα Independent. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνέντευξης, ένας πρώην μαχητής του ISIL με όνομα Faraj, από τη βορειοανατολική Συρία, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες παρακολουθεί στενά το κίνημα  των τζιχαντιστών, ισχυρίστηκε ότι η τουρκική κυβέρνηση «εκπαίδευσε τα μέλη του ISIL και τα έστειλε στο Αφρίν».
«Οι περισσότεροι από εκείνους που αγωνίζονται στο Αφρίν ενάντια στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) είναι το ISIL, αν και η Τουρκία τούς έχει εκπαιδεύσει να αλλάξουν τις τακτικές των επιθέσεών τους», δήλωσε το πρώην μέλος του ISIL.
Ο Faraj, 32 ετών, δήλωσε ότι δεν υποστηρίζει τις κουρδικές δυνάμεις, αλλά είναι επίσης σκεπτικιστής σχετικά με τη χειραγώγηση των μαχητών του ISIL από την Τουρκία, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα χρησιμοποιεί τον ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) προκειμένου να καλύψει την ευθυγράμμισή της με την εξτρεμιστική ομάδα. «Η Τουρκία αντιμετωπίζει το ISIL σαν χαρτί τουαλέτας», δήλωσε στην Independent, προσθέτοντας πως «Μετά τη χρήση, θα το πετάξει».
Σύμφωνα με τον Faraj, οι Τούρκοι διοικητές έχουν επανεκπαιδεύσει τους εξτρεμιστές για να εγκαταλείψουν τις παραδοσιακές τους τακτικές βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας και βομβαρδισμών αυτοκινήτων, «επειδή αυτό θα καθιστούσε υπερβολική την οδυνηρή συνεργασία ISIL-Τουρκίας». «Αφήνουμε τις επιθέσεις αυτοκτονίας για το YPG και το PKK, ούτως ώστε ο κόσμος να πειστεί πως αυτοί είναι οι τρομοκράτες», ανέφερε ο 32χρονος, επικαλούμενος μαρτυρία Τούρκου αξιωματικού.
Η Τουρκική Πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, κληθείσα να σχολιάσει αυτές τις αναφορές, αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, σύμφωνα με την Independent.
Η Τουρκία είχε μια διφορούμενη σχέση με τους τζιχαντιστές από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία το 2011. Αρχικά, επέτρεψε σε ξένους «μαχητές» να περάσουν στη Συρία, όπως, επίσης, επέτρεψε και τη μεταφορά στρατιωτικών προμηθειών.
Με τις ενέργειές της, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η Άγκυρα κατέστησε σαφές, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της κουρδικής πόλης Κομπανί, ότι θα προτιμούσε να νικήσει η ISIS και όχι το YPG.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπήκε θριαμβευτής ο Άσαντ στην Α Γκούτα .Στην α΄γραμμή μαζί με τους στρατιώτες. Ελευθερώθηκε το 80%
Assad στη Ghouta στους στρατιώτες: δίνετε τη παγκόσμια μάχη κατά της τρομοκρατίας. Δεν πολεμάτε μόνο για τη Συρία.....κάθε τανκ που προελαύνει αλλάζει τον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη.
Στην Ανατολική Γκούτα θριαμβευτής μπήκε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ο κυρίαρχος πλέον της Δαμασκού νικητής τροπαιοφόρος στην πρώτη γραμμή ένα με τους ήρωες στρατιώτες. Είναι η ώρα της απελευθέρωσης ήδη το 80% της Α Γκούτα απελευθερώθηκε από το στρατό..
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Al-Ghouta στην Al-Sharqiyya σήμερα, ο Πρόεδρος Assad είπε στους γενναίους άνδρες του Συριακού Στρατού, τους οποίους συνάντησε στους απελευθερωμένους τομείς στο βάθος του θύλακα: «Σήμερα δίνετε την παγκόσμια μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, όχι μόνο τη μάχη της Συρίας … και κάθε σφαίρα που ρίχνετε για να σκοτώσει έναν τρομοκράτη συμβάλει στην ισορροπία του κόσμου .. Και κάθε οδηγός τανκ που προχωράει αλλάζει τον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη…. «



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ;;;;;;;;;;
Ταμέρ Τσιλιγκίρ: Λευτεριά στον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί
Μήνυμα για την απελευθέρωση του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, έστειλε ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ, Πόντιος ακτιβιστής και συγγραφέας με καταγωγή από τη Λιβερά της Ματσούκας Τραπεζούντας φυλακισμένος για 12 χρόνια στην Τουρκία λόγω της δράσης του για την αναγνώριση της Γενοκτονίας και για το βιβλίο του στην τουρκική γλώσσα για τη Γενοκτονία στον Πόντο, που σήμερα ζει ως πολιτικός εξόριστος στην Ελβετία.
Το μήνυμα που έστειλε ο Ταμέρ Τσιλιγκίρ, όπως και η σύντροφός του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, η Μεράλ Γκευλανί, διαβάστηκε στην εκδήλωση που έγινε την Κυριακή το πρωί στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης, στην παρουσίαση του συλλογικού βιβλίου για τον Γιάννη Βασίλη και διαβάστηκε από τον Φάνη Μαλκίδη.
Το μήνυμα του Ταμέρ Τσιλιγκίρ
Στέλνω σε όλους τους Έλληνες Πόντιους που ζουν στην Ελλάδα την ειλικρινή αγάπη και σεβασμό μου.
Μετά την γενοκτονία, στην οποία χάθηκαν 353.000 ζωές, εκδιώχθηκαν 1.250.000 Έλληνες. Είμαστε τα παιδιά αυτών των εξόριστων ανθρώπων, τα εγγόνια τους. Ζείτε αυτή την κουλτούρα εδώ και 100 χρόνια. Γι 'αυτό γνωρίζουμε ότι εσείς, οι γονείς σας, οι παππούδες σας και οι προπαππούδες σας έχετε ένα μεγάλο χρέος.
Είμαστε θύματα των επιζώντων Ελλήνων, οι οποίοι είναι Τουρκοποιημένοι και Μουσουλμάνοι. 100 χρόνια ιστορίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, η επίσημη κρατική ιδεολογία έχει εμβαθύνει τη διαδικασία αφομοίωσης δίνοντας ψευδείς πληροφορίες. Αλλά τα γεγονότα θα μπορούσαν να είναι τόσο κρυμμένα. Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην περιοχή του Πόντου οι οποίοι ονομάζονται Ρωμηοί, οι οποίοι έχουν την ταυτότητα του Πόντου.
Ένας από αυτούς είναι ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί. Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί κρατείται στη φυλακή για σχεδόν ένα χρόνο χωρίς λόγους. Και διοργανώσατε πολλά γεγονότα μέσα σ’ αυτόν το χρόνο, δείχνοντας ένα καλό παράδειγμα αλληλεγγύης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς εξ ονόματος του Γιάννη Βασίλη.
Ο Γιάννης ήταν ένας από τους συμμετέχοντες στην διάσκεψη για τη Γενοκτονίας που έγινε στην Άγκυρα το 2016. Εκεί εξήγησε πώς ανακάλυψε την ελληνική ταυτότητα του Πόντου. Και έπειτα είπε ότι θα αγωνιστεί για τους Έλληνες του Πόντου.
Σήμερα ξεκίνησε μια νέα διαδικασία διαφώτισης για τον Πόντο. Οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν την ταυτότητά τους, οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν το παρελθόν τους. Μερικές φορές μια αρχαιολογική ανασκαφή δείχνει τη Γενοκτονία που συνέβη πριν από 100 χρόνια ή τους Έλληνες που ζούσαν σε αυτή τη γεωγραφία. Μερικές φορές είναι πολύ σημαντικές από τις οικογενειακές ιστορίες για το παρελθόν. Μερικές φορές συνδέονται με τους ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό και βρίσκονται στην πλευρά των Ελλήνων του Πόντου.
Και εκατοντάδες άνθρωποι στον Πόντο ρωτούν για το παρελθόν τους και μετά για την ταυτότητά τους.
Και πάλι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με τα τεστ DNA, οι άνθρωποι προσπαθούν να μάθουν το παρελθόν τους μέσω της γενετικής έρευνας.
Πριν από 100 χρόνια, παρόλο που οι άνθρωποι που διενήργησαν τη Γενοκτονία δεν άφησαν ούτε ίχνη και έκαψαν τα σχολεία, οι εκκλησίες ακόμα και τα σπίτια, η πραγματικότητα του Πόντου εξακολουθεί να ζουν στην περιοχή του Πόντου 100 χρόνια αργότερα.
Και η αλληλεγγύη που δείξατε ειδικά στην Ελλάδα ενάντια στην κράτηση του Γιάννη Βασίλη, ο οποίος είναι φυλακισμένος για ένα χρόνο, κάνει την ελπίδα μας ακόμα μεγαλύτερη.
Αυτή η διαδικασία μάθησης είναι η ιστορία του λαού στην περιοχή του Πόντου, η οποία είναι ένα μεγάλο βήμα στην εκμάθηση της ιστορίας αυτών των κοινωνιών, την ίδια στιγμή που η Τουρκία διέπραξε μία μεγάλη αδικία πριν από 100 χρόνια.
Ως εκ τούτου, σας ευχαριστώ και σας χαιρετώ όλους με σεβασμό και αγάπη με την ελπίδα να συνεχιστεί αυτή η αλληλεγγύη και ο δεσμός που έχουμε δημιουργήσει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλάδος ελαίας, λέγεται ο πόλεμος (από τους Τούρκους). Θυμάστε τον "εκσυγχρινισμό" Σημίτη; Τώρα καταλαβαίνεις; #Ψεύτες_αισχροί



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρόζα Λούξεμπουργκ: «…Η σημερινή μας θέση στο Ανατολικό Ζήτημα είναι να αποδεχτούμε τη διαδικασία διάλυσης της Τουρκίας ως μια υπαρκτή πραγματικότητα και να μην κάνουμε σκέψη ότι θα μπορούσε ή θα έπρεπε κανείς να τη σταματήσει και να εκδηλώσουμε στους αγώνες για αυτοδιάθεση των χριστιανικών εθνών την απεριόριστη συμπαράστασή μας.»

«Η Τουρκία δεν μπορεί να αναγεννηθεί σαν σύνολο γιατί αποτελείται από διαφορετικές χώρες. Κανένα υλικό συμφέρον, καμιά κοινή εξέλιξη που θα μπορούσε να τις συνδέσει δεν είχε δημιουργηθεί! Αντίθετα, η καταπίεση και η αθλιότητα της κοινής υπαγωγής στο τουρκικό κράτος γίνονται όλο και μεγαλύτερες! Έτσι δημιουργήθηκε μια φυσική τάση των διαφόρων εθνοτήτων να αποσπασθούν από το σύνολο και να αναζητήσουν μέσα από μια αυτόνομη ύπαρξη το δρόμο για μια καλύτερη κοινωνική εξέλιξη. Η κρίση της Ιστορίας για την Τουρκία είχε πια βγει: βάδιζε προς την διάλυση«.

Η σλαβομακεδονική κρίση, καθώς και η επέτειος της γενοκτονίας των Ποντίων φέρνει ξανά στο προσκήνιο δύο φαινομενικά ξεχωριστά ζητήματα. Το πρώτο είναι τη στάση που θα έπρεπε να κρατά η Αριστερά απέναντι στις εθνικές διεκδικήσεις και στις συγκρούσεις που απορρέουν απ’ αυτές και υπονομεύουν το ταξικό κίνημα. Το δεύτερο είναι το τι έγινε στην Ανατολή την περίοδο 1908-1923.
Το ποια θα έπρεπε να είναι η  στάση του επαναστατικού κινήματος απέναντι στα εθνικά κινήματα, η Λούξεμπουργκ το απάντησε με απόλυτο τρόπο.  Εξειδικεύοντας τη θεώρησή της, με αφορμή το Πολωνικό Ζήτημα αντιτάχθηκε πλήρως  -παρ’ ότι Πολωνή και η ίδια- στις προσπάθειες των Πολωνών να προτάξουν τα εθνικά αιτήματα της απελευθέρωσης από το ρωσικό ζυγό. Με επιχείρημα ότι το εθνικό κίνημα υπονομεύει το ταξικό και δημιουργεί διχόνοια στους κόλπους της εργατικής τάξης.
Μόνο στην περίπτωση του Ανατολικού Ζητήματος η Λούξεμπουργκ θεώρησε ότι τα εθνικά κινήματα των χριστιανικών λαών ταυτίζονται και εκφράζουν το ταξικό κίνημα.Γι αυτό και κάλεσε το επαναστατικό κίνημα να συνδράμει τον αγώνα τους και να αγωνιστεί για τη διάλυση της απολυταρχικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, της «Τουρκίας» όπως την αποκαλεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Αφρίν έπεσε…..και λοιπόν?
Διάφοροι ανακάλυψαν μόλις σήμερα τη ΝΑΤΟική επέμβαση στη Συρία με αφορμή την κατάληψη του Αφρίν από τον τουρκικό στρατό και τους κατσαπλιάδες του FSA. Μιλάμε για τους ίδιους κατσαπλιάδες που κάποιοι ονομάτιζαν «επαναστάτες» και «πολιτικό υποκείμενο» τα προηγούμενα 7 χρόνια και μάλιστα από τους επαναστάτες που πρέπει ως κομμουνιστές να υποστηρίζουμε.
Η αλήθεια είναι ότι οι ΗΠΑ, σταθερά και μετ’ επιτάσεως επεμβαίνουν σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής από το 2011, ανατρέποντας καθεστώτα, επιχειρώντας ταυτόχρονα να αλλάξουν τα υφιστάμενα σύνορα. Ο εμφύλιος πόλεμος στην Συρία ήταν πάνω από όλα αμερικανική επέμβαση. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τη Λιβύη του Καντάφι, που κατάντησε «δουλεμπορική δημοκρατία».
Το χαρτί του εθνικού ζητήματος των Κούρδων της Συρίας είναι αυτό που απομένει στις ΗΠΑ να αξιοποιήσουν μετά την ήττα των τζιχαντιστών στην Συρία. Οι Κούρδοι έχουν στρατολογηθεί από τις ΗΠΑ με αντάλλαγμα ένα puppet-state στα ανατολικά του Ευφράτη. Χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ για να εκβιάσουν καταστάσεις σε ότι απομείνει ως Συρία στη, δυτικά του Ευφράτη, περιοχή. Οι Κούρδοι είναι οι Κοσοβάροι της Συρίας.
Δεν πολέμησαν φανατικά για το Αφρίν και μάλιστα πριν την τουρκική εισβολή απέρριψαν όλες τις προτάσεις του Ρωσικού και του Συριακού παράγοντα που θα τους έθετε σε καθεστώς προστασίας. Για την ακρίβεια δεν τους νοιάζει το Αφρίν. Τους όρους του παιχνιδιού τους θέτουν οι ΗΠΑ και ένας από τους όρους είναι η buffer-zone, μέχρι την αμερικανοκρατούμενη περιοχή στα ανατολικά του Ευφράτη. Ανατολικά του Ευφράτη το puppet-state θα είναι ένα κράτος τύπου Μπαρζανιστάν.
Το τελευταίο δεν ξέρω αν το έβαλε ποτέ το PKK στο λογαριασμό. Αν το έβαζε στον λογαριασμό θα είχε διαπιστώσει ότι η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα με τους Μπαρζανήδες. Στην εξίσωση που λέει ότι Τουρκία είναι Δύση και ΝΑΤΟ, αυτός που δεν χωράει είναι το PKK, όσες κωλοτούμπες και να κάνει. Η Τουρκία θα ζητήσει το λογαριασμό για τα 30 σχεδόν χρόνια αντάρτικου και τον λογαριασμό δεν θα τον ζητήσει γενικώς και αορίστως από τους Κούρδους, αλλά από το PKK.
Η Ρωσία από μεριάς της έκανε αυτό που ήταν δυνατόν να κάνει λαμβάνοντας υπόψη τον αντικειμενικό σκοπό της επέμβασης και τον υφιστάμενο συσχετισμό. Η Ρωσία δεν κατέβηκε στην Συρία για να αρχίσει τον Τρίτο Παγκόσμιο, ερχόμενη σε απευθείας αντιπαράθεση με την Τουρκία και το Ισραήλ. Η Ρωσία κατέβηκε για να διασώσει ότι μπορεί να διασωθεί από την Συρία, να κρατήσει ανοιχτό το διάδρομο επικοινωνίας μεταξύ των μελών του «άξονα της αντίστασης», να αλαφρύνει τη γεωπολιτική πίεση που δέχεται η ίδια και οι σύμμαχοι της.
Στους Κούρδους του Αφρίν δόθηκε η ευκαιρία να διαπραγματευθούν με τους Ρώσους και την Συριακή Αραβική κυβέρνηση. Αυτοί αρνήθηκαν και μάλιστα αρνήθηκαν ενώ δεν υπήρχε ουδεμία περίπτωση να κάνουν το οτιδήποτε με την περιοχή του Αφρίν, μια που οι Τούρκοι είχαν εξασφαλίσει από τα πριν τον πλήρη διαχωρισμό του Αφρίν από τα υπόλοιπα κουρδικά καντόνια.
Για τους οπαδούς του Τρίτου Δρόμου στη Ροτζάβα, έχω να κάνω το εξής σχόλιο. Όταν θα δω τον Αμερικάνο Πρέσβη να αποβιβάζεται στο αεροδρόμιο της Αβάνα δεν πρόκειται να βγάλω συμπέρασμα ότι το εγχείρημα του σοσιαλισμού στην Κούβα, βαθαίνει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι μεν μεμψιμοιρούν για τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό που δεν υπερασπίζεται αποφασιστικά τα ελληνικά δίκαια έναντι της Τουρκίας.
Οι δε μεμψιμοιρούν για την Ρωσία-την οποία χαρακτηρίζουν ιμπεριαλιστική-που δεν άρχισε τον Τρίτο Παγκόσμιο ανοίγοντας πολεμικά μέτωπα με το Ισραήλ και την Τουρκία, υπερασπιζόμενη τα "δίκαια" του κουρδικού λαού ή δεν ξέρω και γω ποιανού άλλου. Φαίνεται, της έχουν αναθέσει τα καθήκοντα της παγκόσμιας επανάστασης και αυτή τους πρόδωσε αρνούμενη να τα εκπληρώσει.
Οι πιο αστείοι από όλους όταν τοποθετούνται πάνω στο ζήτημα των εξελίξεων στη Συρία και είναι κατηγορία από μόνοι τους, είναι κάποιοι Συριζαίοι.
"Κάποιοι Συριζαίοι" που στηρίζουν την κυβέρνηση που επέλεξε τον συμβιβασμό και την συνθηκολόγηση των μνημονίων το Καλοκαίρι του 2015 αλλά τώρα απαιτούν να βομβαρδιστεί η Άγκυρα από τους Ρώσους για να δικαιωθεί ο δίκαιος κουρδικός αγώνας.
Έχει χαθεί η μπάλα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*Η Ρωσια απειλεί να εξουδετερώσει τα αμερικανικά πλοία αν ανοίξουν πυρ εναντίον δυνάμεων της Συρίας και της Ρωσίας. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ ενημέρωσαν πως θα χτυπήσουν τις επόμενες 48 ώρες.
*Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ έχουν λάβει εντολές να αποχωρήσουν από την Δαμασκό.
*Ο Ρώσος Αρχηγός ΕΔ Β.Γκερασίμοφ τόνισε προχτές πως η Μόσχα έχει δεσμευτεί να απαντήσει αν οι ζωές των Ρώσων στρατιωτών τεθούν σε κίνδυνο.
«Σε περίπτωση που οι ζωές του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού τεθούν σε κίνδυνο, οι ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις θα απαντήσουν με συγκεκριμένα μέτρα και στους «πυραύλους» και στους «εκτοξευτές» των ΗΠΑ»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολιτιστικοί Σύλλογοι Μακεδόνων: Θάνατος αν ψηφίσετε λύση με «Μακεδονία»!
19/3/2018
Με την ποινή του θανάτου απειλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων όσους πολιτικούς ψηφίσουν τυχόν λύση που θα περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» με νέο εξώδικο που απέστειλε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εξασέλιδη επιστολή της που απέστειλε τη Δευτέρα η Ομοσπονδία απειλεί ότι η ενδεχόμενη ψήφιση μιας τέτοιας συμφωνίας ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία και η ποινή θα είναι θάνατος…
Συγκεκριμενα, η επιστολη καταληγει, «Παραχωρηση ονοματος ισοδυναμει με παραχωρηση εδαφους, και κατι τετοιο χαρακτηριζεται από το Ελλανικο Συνταγμα ως Εσχατη Προδοσια, και τιμωρειται με Θανατο!».
Σημειώνεται ότι στις 26 Φεβρουαρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων είχε αποστείλει ανάλογου περιεχομένου εξώδικο, στο οποίο απειλούσε και πάλι με την ποινή του θανάτου.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14/10/2014
Σνόουντεν: Μείνετε μακριά από Google, Facebook, Dropbox και άλλες υπηρεσίες του web 2.0
Κατά του Dropbox, του facebook, της google και άλλων δωρεάν υπηρεσιών του "κοινωνικού διαδικτύου" καταφέρεται ο Εντουαρτ Σνόουντεν λέγοντας πως είναι "εχθρικές προς προστασία της ιδιωτικής ζωής". Απευθύνει έκκληση προς τους χρήστες του Διαδικτύου να εγκαταλείψουν κάθε μη κρυπτογραφημένη επικοινωνία
Κατά του Dropbox, του facebook, της google και άλλων δωρεάν υπηρεσιών του λεγόμενου «κοινωνικού διαδικτύου» καταφέρεται ο Εντουαρτ Σνόουντεν λέγοντας πως είναι «εχθρικές προς προστασία της ιδιωτικής ζωής». Μάλιστα απευθύνει επείγουσα έκκληση προς τους χρήστες του Διαδικτύου να εγκαταλείψουν κάθε μη κρυπτογραφημένη επικοινωνία και να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις απορρήτου των ψηφιακών συσκευών που χρησιμοποιούν σε αποτρεπτικό επίπεδο ασφαλείας για τις κυβερνήσεις που τους κατασκοπεύουν, κάτι που γίνεται με αυξανόμενα επιθετικούς τρόπους, όσο αναπτύσσεται το web 2.0.
«Δεν είμαστε πια πολίτες, δεν έχουμε ηγέτες. Είμαστε υποκείμενα υπό καταδυνάστευση» δήλωσε στο περιοδικό New Yorker, ο ίδιος σε μια συνέντευξη διάρκειας μιας ώρας, η οποία παρατίθεται στο τέλος του κειμένου στα αγγλικά. «Δεν γίνεται αρκετή έρευνα για την διαδικτυακή ασφάλεια, την προστασία των μεταδεδομένων μας online και δεν συζητάμε αρκετά το λόγο για τον οποίο είναι απαραίτητο σήμερα περισσότερο από ποτέ να ασχοληθούμε με το θέμα της προστασίας της ιδιωτικότητας» είπε χαρακτηριστικά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις ΗΠΑ ένα βίντεο που δείχνει δεσμοφύλακες σε φυλακής της Καλιφόρνια να γελούν με έναν κρατούμενο που είναι έτοιμος να ξεψυχήσει.
Ο Andrew Holland, που είχε διαγνωστεί με σχιζοφρένεια από νεαρή ηλικία μπαινόβγαινε στις φυλακές.
Στις αρχές του 2017 και ενώ εξέτιε μια μικρή ποινή στην φυλακή του Σαν Λούι Ομπίσπο, βίωσε ένα ψυχωσικό επεισόδιο.
Οι δεσμοφύλακες έδεσαν τον 36χρονο σε μια καρέκλα περιορισμού όπου τον άφησαν για 46 ολόκληρες ώρες, χωρίς να ανταποκρίνονται στα επίμονα αιτήματά του να τον λύσουν και χωρίς να καλέσουν γιατρό.
Στη συνέχεια, όταν τον έλυσαν προσωρινά και τον μετέφεραν στο κελί του για να καθαρίσουν την καρέκλα της απομόνωσης από τις ακαθαρσίες και τα περιττώματα (αφού δεν τον είχαν αφήσει καν να πάει στην τουαλέτα), ένας θρόμβος αίματος μεταφέρθηκε στους πνεύμονές του και ο 36χρονος ξεψύχησε από πνευμονική εμβολή.
Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του η κομητεία του Σαν Λούι Ομπίσπο έδωσε στην οικογένεια του αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων, μιας και είναι γνωστό ότι κάπου τόσο είναι η αντικειμενική αξία της ανθρώπινης ζωής στις ανεπτυγμένες Η.Π.Α.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



εδω βλεπουμε εναν μπασταρδο σιωναζι αποικο που κατεβαινει και αμολαει το πεινασμενο πιτ μπουλ του(καποια στιγμη αυτο ξεριζωνει την ουρα ενος πανικοβλητου προβατου)στα κοπαδια των Παλαιστινιων..
το γεγονος οτι ειναι παντελως παρανομοι οι ισραηλινοι οικισμοι αφου ειναι σε κατεχομενη γη των Παλαιστινιων,δεν φαινεται να ενοχλει κανεναν
Αυτό το φασιστόμουτρο κατέβηκε από την παράνομα εγκαταστημένη αποικία του, αφού πρώτα είχε στήσει με τους ομοίους του και το στρατό κατοχής το σκηνικό για την δολοφονία ενός ακόμα Παλαιστινίου, αν τολμούσε να τον ακουμπήσει. Και αυτό το σκηνικό επαναλαμβάνεται κάθε μέρα σε πολλές περιοχές με άλλους Εβραίους αποίκους. Στόχος τους δεν είναι άλλος από το να κάνουν την ζωή των Παλαιστινίων αγροτών και βοσκών αφόρητη και να τους ωθήσουν ή να εγκαταλείψουν τη γη τους και την πατρίδα ή να σηκώσουν κεφάλι και χέρι εναντίον των αποίκων και, έτσι δίνουν την απαιτούμενη αφορμή και δικαιολογία για την δολοφονία τους και μετά, για την κατάσχεση των χωραφιών και οικοπέδων τους και την κατεδάφιση των σπιτιών τους στα χωριά και στις πόλεις.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρά τον βομβαρδισμό από τα ΜΜΕ και τους "αναλυτές" για πιθανή επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας, ο πρόεδρος Bashar Al Assad πήγε στο Μέτωπο της Γκούτα και συνάντησε τους στρατιώτες που πολεμούν τους τρομοκράτες Νατοϊκούς μισθοφόρους.
Για την αραβική κουλτούρα κι ειδικότερα αυτή του λαού της Συρίας αυτή η "κίνηση" είναι ανεκτίμητη για τους στρατιώτες κι ολόκληρο το λαό.
Συγκλονιστικό...
Σε μια χώρα που μπήκε στον 8ο χρόνο πολέμου... ο "αιμοσταγής δικτάτορας Άσαντ" κατευθλυνθηκε στην καρδιά των συγκρούσεων στην Ανατολική Γκούτα οδηγώντας μόνος του το αυτοκίνητο στους δρόμους της Δαμασκού...
Οδηγώντας λέει:
"Κάθε τμήμα που μπορούμε να πάρουμε πίσω από τους τρομοκράτες χωρίς μάχη είναι μεγάλη νίκη για τη σωτηρία ανθρώπων..."
Λόγια μεγάλων ηγετών!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Αφρίν δεν έπεσε... παραμένει κατεχόμενη!
Σημειώναμε πριν λίγες ημέρες (12 Μάρτη 2018) όταν η ευρωπαϊκή κι εγχώρια κοσμοπολίτικη "αριστερά" των "Radical chic" (12 Μάρτη 2018) Αφρίν... οι Κούρδοι αρνήθηκαν τη βοήθεια Άσαντ!, αφού είχε κάνει σημαία για επτά ολόκληρα χρόνια την "αραβική άνοιξη made in USA" και τον "ελεύθερο συριακό στρατό made in USA"-FSA, ξεκίνησε την "επαναστατική" της γυμναστική εξυμνώντας τους Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών και το αμερικανοσιωνιστικό κατασκεύασμα του YPG, με συνέπεια στις πολιτικές Σόρος, υπερεθνικό κεφάλαιο.
Σήμερα οι Κούρδοι "επαναστάτες", μαζί με τα κατοχικά αμερικάνικα στρατεύματα στην περιοχή παρέδωσαν αμαχητί στους χθεσινούς συμμάχους τους (FSA, "ισλαμικό κράτος") και στο τουρκικό φασιστικό καθεστώς την Αφρίν. Όπως αυτοί που σήμερα παρέλαβαν την Αφρίν, έτσι ακριβώς, αμαχητί είχαν παραδώσει τη... Ράκα στο YPG και τις ΗΠΑ.
Η Αφρίν δεν έπεσε, παραμένει κατεχόμενη!
Η Αφρίν παραμένει ακόμη εκτός ελέγχου από τη νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Συρία σημαίνει Αφρίν! Χωρίς την Αφρίν δεν υπάρχει Συρία!

Στην Αφρίν βρίσκεται ο ιστορικός ναός των Χετταίων, ένα μνημείο μοναδικής παγκόσμιας κληρονομιάς και των αιώνων της Συριακής πατρίδας, άντεξε περισσότερα από 3.000 χρόνια -κατασκευάστηκε το 1.300 π.Χ. και καταστράφηκε από τις επιθέσεις της Τουρκίας στους Κούρδους

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah αποδείχθηκε "μάντης", είχε προβλέψει επακριβώς ότι συνέβη με τους Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών.
«Χεζμπολάχ: Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις Κουρδικές Δυνάμεις στη Συρία ως "Εργαλεία"»
«Στη μάχη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, το μοναδικό χαρτί των Λιβανέζων είναι η αντίσταση... οι συριακές κουρδικές δυνάμεις χρησιμοποιούνται ως "εργαλεία" από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απονομιμοποίηση της συριακής κυβέρνησης... η Ουάσινγκτον θα τους εγκαταλείψει...»
Το τουρκικό φασιστικό καθεστώς, ο πιο στενός σύμμαχος των ΗΠΑ και της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας" εισβάλει στη Συρία και μια νέα Γενοκτονία εναντίον του λαού της Συρίας. Όμως η "διεθνής κοινότητα" σιωπά ένοχα αλλά ταυτοχρόνως ζητεί εκεχειρία για τη Γκούτα που αναμένεται η απελευθέρωσή της από τους Νατοϊκούς φονιάδες μισθοφόρους
Σήμερα οι "μετριοπαθείς" εξεγερμένοι για την "πολιτισμένη" δύση, οι φονιάδες μισθοφόροι υπό την καθοδήγηση Τούρκων αξιωματικών σφάζουν, κλέβουν, βιάζουν, καταστρέφουν στην Αφρίν της Συρίας, αφού οι "ηγέτες" Κούρδοι του YPG αφού παρέδωσαν την Αφρίν μεταφέρθηκαν σώοι και αβλαβείς σε ασφαλείς περιοχές από τους Αμερικανούς πεζοναύτες.