Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Κυριακη 18 Μαρτιου 2018


18/3/2018 – 11.00
Πριν από μια ώρα η Αφρίν πέρασε στα χέρια των Τούρκων. Εκατοντάδες αμαχοι εκτελούνται και βομβαρδιζονται νοσοκομεία ! ! Τώρα δείχνει η τηλεόραση ότι βάζουν τις τουρκικες σημαίες στα κτίρια της Αφρίν! Επίσης με ανακοίνωση Ερντογαν οι 2 Έλληνες στρατιωτικοι θα μείνουν φυλακισμένοι για ενάμιση χρόνο αν δεν προκύψουν νέες κατηγορίες!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βρετανια της μοντερνας Θατσερ(Τερεζα Μευ) στηριζει λεει την εγκληματικη Σαουδικη Αραβια στον πολεμο της με την Υεμενη (την γενοκτονια του Υεμενιτικου λαου )διοτι λεει η Σαουδικη Αραβια ''αμυνεται''...ε βεβαια,λογικο ,με τοσα δισεκατομμυρια οπλα και βομβες που πουλησε η Αγγλια στην Σαουδικη Αραβια,''ο πελατης εχει παντα δικιο''...δεν θυμαμαι ποιος το ειπε αλλα οι μεγαλες χωρες ειναι νταβαντζιδες και οι μικρες χωρες,πορνες
μονο ναπαλμ στα ιμπεριαλιστικα καθικια και τους εγκληματιες κατα της ανθρωποτητας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πεφτω απο τα συννεφα ..η Αμερικανικη κυβερνηση ξοδεψε 500 εκατομμυρια δολαρια για ψευτικα βιντεο της Αλ Καιντα..δεν το λεω εγω ,το λεει η Independent το 2016
US government spent over $500m on fake Al-Qaeda propaganda videos that tracked location of viewers
The Pentagon hired a UK-based PR firm to produce and disemminate videos during the Iraq War
Thursday 6 October 2016



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μα που ειναι τωρα οι υποστηρικτές του λεγόμενου "Ελεύθερου Συριακού Στρατού"(οι διαβοητοι επαναστατες ''freedom fighters '' του FSA)που αυτές τις μέρες συμμετέχει μαζί με τον στρατό του Ερντογάν στην πολιορκεία της Αφρίν ?
παφλοφικα αντανακλαστικα ,ρηχη πολιτικη σκεψη αυτιστικης ιδεολογιας και παντελως χειραγωγουμενοι ...
οταν ειχαμε ενστασεις,μας λεγανε γραφικους και τρελους
..στηριξτε βρε σεις και την υστερικη αντιρωσικη προπαγανδα και την δαιμονοποιηση του ''διαβολου'' Πουτιν ,αντε στηριξτε τον κου κλουξ κλαν Τραμπ και την μοντερνα Θατσερ (Τερεζα Μευ).α και μην ξεχασετε να στηριξετε και Σαουδικη Αραβια και Ισραηλ ,τους φαρους της ανθρωποτητας
εγκληματιες της ανθρωποτητας ενωθειτε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Oι επαναστατικές δυνάμεις της Βενεζουέλας, ιδιαίτερα το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PVC), απαιτούν την απελευθέρωση και τον επαναπατρισμό του Ίλιτς, ενός συνεπούς μαχητή της υπόθεσης του παλαιστινιακού λαού, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον Σιωνισμό.

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
Ίλιτς Ραμίρες (Κάρλος) : Η αξιοπρέπεια φυλακισμένη
Oι επαναστατικές δυνάμεις της Βενεζουέλας, ιδιαίτερα το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PVC), απαιτούν την απελευθέρωση και τον επαναπατρισμό του Ίλιτς, ενός συνεπούς μαχητή της υπόθεσης του παλαιστινιακού λαού, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον Σιωνισμό.

Tribuna Popular/MJR.- Στις 24 Νοέμβρη 1997, μετά από μια δίκη διάρκειας 11 ημερών, ένα “λαϊκό δικαστήριο” - σύμφωνα με μια ενδιαφέρουσα επισήμανση των σιωνιστικών ΜΜΕ - που αποτελείτο από 3 δικαστές και εννέα “λαϊκά μέλη”, καταδίασε για πρώτη φορά σε ισόβια κάθειρξη τον Βενεζουελάνο διεθνιστή Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσες.
Ο “Κομαντάντε Κάρλος” - “Κχαλίλ” στα αραβικά, με το επαναστατικό ψευδώνυμο “Ίλιτς”, κατηγορήθηκε για τον θάνατο δύο Γάλλων αστυνομικών και ενός Λιβανέζου πληροφοριοδότη, στις 25 Ιουνίου 1975 και προσήχθη αρκετές φορές στα γαλλικά δικαστήρια.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 15 Αυγούστου 1994, ο Κάρλος απήχθη από το γαλλικό κράτος και παραμένει κρατούμενος από τότε, μετά την άφιξή του στο Σουδάν, όπου του προσφέρθηκε υποστήριξη και προστασία στα τέλη του 1993. Ύστερα από πιέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αλλά και ανταλλάγματα, η Σουδανική κυβέρνηση παρέδωσε στην Γαλλία τον περίφημο “'Ιλιτς”.
Συνελήφθη από τους ίδιους τους Σουδανούς φρουρούς του, που τον φρουρούσαν ενώ ανάρρωνε από μία εγχείρηση, και παραδόθηκε σε δύο Γάλλους πράκτορες στην πρωτεύουσα Χαρτούμ του Σουδάν. Λίγες ώρες αργότερα, μετά την άφιξή του σε γαλλικό έδαφος, εκδόθηκε εθνικό ένταλμα σύλληψης, το οποίο ισχύει για συλλήψεις εντός των γαλλικών συνόρων.

Διάτρητη νομική διαδικασία
Στην πραγματικότητα, η βίαιη μεταφορά του "Κάρλος" από το Σουδάν στη Γαλλία παραβιάζει τη διεθνή διαδικασία σύλληψης. Για να συλληφθεί κάποιος σε διεθνές επίπεδο, πρέπει να υπάρχει ένα (διεθνές) ένταλμα που εκδίδεται από την Ιντερπόλ. Μόλις το άτομο αυτό συλληφθεί σε κάποια χώρα, το κράτος ειδοποιεί την χώρα που τον καταζητεί , η οποία κινεί τη διαδικασία έκδοσης.
Επομένως, η σύλληψη του Ilich ήταν, από νομική άποψη, απαγωγή από το γαλλικό κράτος. Και αυτό το γεγονός ακυρώνει ολόκληρη τη δικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε από την τελευταία δεκαετία του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα.
Κατά τη σχεδόν 24χρονη φυλάκισή του , ο αντιιμπεριαλιστής αγωνιστής έχει υποστεί αμέτρητες επιθέσεις, σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια, παρατεταμένη στέρηση ύπνου και άλλες παρενοχλήσεις και ταπεινώσεις, οι οποίες έχουν κλωνίσει την υγεία τους. Όλα τα αυτά, κατά παράβαση των διεθνών συμβάσεων για τη μεταχείριση των κρατουμένων, που έχει υπογράψει το γαλλικό κράτος.
Για το λόγο αυτό, οι επαναστατικές δυνάμεις της Βενεζουέλας, ιδιαίτερα το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PVC), απαιτούν την απελευθέρωση και τον επαναπατρισμό του Ίλιτς, ενός συνεπούς μαχητή της υπόθεσης του παλαιστινιακού λαού, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον Σιωνισμό.
“Το βασικό είναι το πνεύμα του ανθρώπου. Δηλαδή, η θέληση να αντισταθείς, η θέληση για αγώνα”, είχε πει το 2014. Για κακή τύχη των εχθρών της παγκόσμιας εργατικής τάξης, η θέληση και το διεθνιστικό πνεύμα του Κάρλος δεν έχουν σπάσει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι υποστηρικτές του λεγόμενου "Ελεύθερου Συριακού Στρατού", του διαβόητου FSA, που αυτές τις μέρες, μάλιστα, συμμετέχει μαζί με τον στρατό του Ερντογάν στην πολιορκία της Αφρίν, δεν έχουν καμιά θέση στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια.
"Τώρα κυματίζει εκεί η τουρκική σημαία. Κυματίζει η σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού".
Ταγίπ Ερντογάν, αμέσως μετά την κατάληψη της Αφρίν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Συγχαρητήρια στην Ευρώπη, Συγχαρητήρια στις ΗΠΑ, Συγχαρητήρια στη Ρωσία, Συγχαρητήρια σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα. Το κέντρο της πόλης Afrin βρίσκεται τώρα στα χέρια των άγριων τζιχάντιστών υπό την ηγεσία της Τουρκίας.
Μια κοσμική, προοδευτική περιοχή με διαφορετικές θρησκείες και εθνοτικές ομάδες που ζουν ειρηνικά δίπλα-δίπλα, βρίσκεται τώρα στο έλεος των βάρβαρων, φανατικών Ισλαμιστών και Τούρκων φασιστών και ποτέ δεν θα μπορούσαν να το κάνουν χωρίς τη βοήθειά σας. Χάρη σε σας, ο τζιχάντισμος και η βιαιότητα προχωρούν.
Συγχαρητήρια, γιατί αυτό σημαίνει περισσότερη δολοφονία, περισσότερη καταστροφή και περισσότερο χάος. Συγχαρητήρια, γιατί ο συριακός πόλεμος μόλις ξεκινά και υπάρχουν περισσότερα όπλα για να πουλήσετε.
Εικόνα: Πολίτης που συνελήφθη από τους Τούρκους τζιχαντιστές στο κέντρο της πόλης Afrin σήμερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ 8 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2014. Η πρώτη λαϊκή αντίδραση κατά των πλειστηριασμών έκανε την εμφάνισή της στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΕΠΑΜ και άλλων πολιτικών και κοινωνικών φορέων, στις 15.30, έξω από τις 3 αίθουσες στις οποίες θα διεξάγονταν πλειστηριασμοί, ήταν συγκεντρωμένοι 150 με 200 πολίτες Για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, ακούστηκε το σύνθημα «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ» μέσα στις αίθουσες του ειρηνοδικείου. Το σύστημα αιφνιδιάζεται. Οι πλειστηριασμοί ματαιώνονται.
Τεταρτη 3 Δεκεμβρίου 2014. Το κάλεσμα για κινητοποίηση επαναλαμβάνεται με την ίδια επιτυχία. Ακόμη περισσότεροι πολίτες μαζεύονται στα δικαστήρια.
Το σύστημα, με αρχηγό την Ιωάννα Μπιλίση – Χρουσαλά, αφού προσπαθεί να κρατήσει τους διαδηλωτές εκτός κτηρίου με τα ΜΑΤ και δεν τα καταφέρνει, μεταφέρει την ένταση μέσα στις αίθουσες. Πολίτες σπρώχνονται και σέρνονται εκτός των αιθουσών από την αστυνομία. Η διαμαρτυρία όμως συνεχίζεται. Και πάλι, οι πλειστηριασμοί ματαιώνονται.
Μετά το τέλος της διαδικασίας, στις σκάλες, έξω από το κτίριο, τα ΜΑΤ περικυκλώνουν 17 από τους τελευταίους αποχωρούντες και τους προσάγουν. Για 8 από αυτούς η προσαγωγή μετατρέπεται σε σύλληψη. Ανάμεσά τους, 3 μέλη του ΕΠΑΜ. Πρόκειται για τις πρώτες συλλήψεις που αφορούν την διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών.
Οι συλλήψεις φανέρωναν εκδικητικότητα αυτών που νόμιζαν ότι έχουν την εξουσία να αφαιρούν το σπίτι του άλλου, χωρίς κανένας να τους ενοχλεί. Φανέρωναν επίσης την προσδοκία τους να καταστείλουν το φρόνημα και την αντίσταση του κόσμου. Γιατί ο στόχος ήταν αυτός: Η Ιωάννα Μπιλίση - Χρουσαλά και ο κάθε ένας από τους κατηγόρους-μηνυτές, ήλπιζαν ότι η δίωξη των 8 θα σταματούσε τους άλλους από το να καταγγέλλουν τον παράνομο, ανήθικο και ανάλγητο ρόλο μιας μικρής μερίδας συνεργατών των τραπεζιτών.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ. Παρά τους νέους νόμους που θεσπίστηκαν από την κυβέρνηση κατ' εντολή των «θεσμών» και των δανειστών, παρά την θέσπιση ιδιώνυμου, παρά την αλλαγή του ΚΠΔ υπέρ των τραπεζιτών, παρά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η αντίσταση συνεχίζεται. Και η καταστολή καλά κρατεί.
ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
Οι 8 πρώτοι συλληφθέντες της Θεσσαλονίκης δικάζονται.
Στην Αθήνα, την ίδια μέρα, 30 ΜΑΤΡΙΟΥ 2018
δικάζονται οι 3 συλληφθέντες για την διαμαρτυρία κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών της 14ης Μαρτίου 2018.
Το ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης καλεί τον λαό της πόλης
στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης
την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 στις 8.30 το πρωί
για να συμπαρασταθούμε στους διωκόμενους και να ζητήσουμε την απαλλαγή τους.
ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ
ΕΠΑΜ - Τομέας Θεσσαλονίκης



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περι Αμβροσιου..προσεξτε μην βγαλετε τα ιδια τα ματακια σας
διοτι,η αναγνώριση της αρμοδιότητας του κράτους να μπορει να εξισώνει τον λόγο με την πράξη ποινικά, χωρίς απτές αποδείξεις που να συνδέουν τα δύο, εν τελει δικαιώνει το σκεπτικό πίσω από την αντιτρομοκρατική νομοθεσία και άλλες μεθόδους καταστρατήγησης πολιτικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας λόγου

.. Ποιος μπορεί να μην αντιλαμβάνεται ότι έχουμε εδώ μία διεύρυνση της ήδη εκτρωματικής έννοιας της «ηθικής αυτουργίας», σχεδιασμένης έτσι ώστε να επεκτείνει κατά βούλησιν το εύρος της διώξεως εκ μέρους τού κράτους εναντίον όσων (πιστεύει ότι) το απειλούν – και βλέπουμε ήδη με ποιον τρόπο εφαρμόζεται στις «αντιτρομοκρατικές» δίκες για τη συντριβή τού πιο ευαίσθητου και απείθαρχου κομματιού της κοινωνίας, ιδίως τής πρόσφατα εξεγερμένης νεολαίας απέναντι στην προδιαγεγραμμένη της εξουθένωση που απεργάζονται καθ’ όλα σύννομοι μηχανισμοί;,



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χώρα του Τσάβες βρίσκεται στο επίκεντρο
«Για κάποιους ένα ράφι μπορεί να είναι μόνο γεμάτο
και για άλλους μόνο άδειο.
Για ορισμένους φταίει ο σοσιαλισμός. Για άλλους η απουσία του.
Για μερικούς στη Βενεζουέλα υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι.
Υπάρχουν και στην Καταλονία;
Για κάποιους η χώρα είναι το θύμα ενός αυταρχικού καθεστώτος.
Του Καράκας ή της Ουάσινγκτον;
Βοήθησέ μας να μάθουμε».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χανιά: Οίκος ευγηρίας απέλυσε έγκυο επειδή δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της
 Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, 03:28
Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στα Χανιά όταν ένας οίκος ευγηρίας απέλυσε μία έγκυο επειδή δεν… μπορούσε ν’ αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το περιστατικό συνέβη πριν 8 μήνες όταν η κοπέλα διένυε τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της.
Η επιχείρηση αποφάσισε να την απολύσει με την 26χρονη γυναίκα να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη.
Η δικαστική απόφαση ήταν υπέρ του εργοδότη με την 26χρονη πλέον να έχει καταθέσει έφεση.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή»
Για το θέμα έχει ενημερωθεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Χανίων που τάσσεται στο πλευρό της 26χρονης.
«Δυστυχώς αυτό που συμβαίνει δεν μας προκαλεί εντύπωση γιατί μετά την πρόσφατη απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλέον ανοίγει ο δρόμος για τις απολύσεις εγκύων. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε τέτοιες ενέργειες», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του Σωματείου, Φώτης Ρηγανάκος ενώ παράλληλα τόνισε πως η διοίκηση του σωματείου θα επισκεφτεί τον πρόεδρο των Πρωτοδικών Χανίων για το συγκεκριμένο θέμα.
«Εμείς έχουμε κανονίσει να πάμε στον πρόεδρο Πρωτοδικών Χανίων προκειμένου να θέσουμε το ζήτημα στην σωστή του βάση και σε αυτή μας την προσπάθεια ζητάμε την στήριξη απ’ όλους τους εργατικούς φορείς, και όχι μόνο», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Ρηγανάκος.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων
Το θέμα ήρθε στο «φως» μετά από ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Χανίων.
«Το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Χανίων καταδικάζει την απόλυση της συναδέλφου και μέλος του σωματείου μας Κ. Σ .
Η εργοδοσία με πρόφαση ότι η εργαζόμενη δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα της λόγω εγκυμοσύνης, την απέλυσε. Η ίδια δεν έσκυψε το κεφάλι καιδιεκδίκησε το δικαίωμά της για δουλειά .Η απόφαση του δικαστηρίου ήτανυπέρ της εργοδοσίας.
Για τους εργοδότες η προστασία της μητρότητας είναι κόστος και για αυτό η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών – μελών της ,και οι δικαστές που εξυπηρετούν αυτά τα συμφέροντα, συστηματικά παίρνουν μέτρα κατά των εργαζομένων και κατά των λαών γενικότερα.
Αυτό φαίνεται και με την τελευταία απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου της ευρωπαϊκής ένωσης σε βάρος των εγκύων εργαζόμενων γυναικών, καθώς «νομιμοποιεί» την απόλυσή τους από επιχειρήσεις που υλοποιούν πρόγραμμα ομαδικών απολύσεων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την εργοδοτική αυθαιρεσία με κάθε μορφή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γενοκτονία καταγγέλλουν οι Κούρδοι στο Αφρίν
 Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, 13:20
Την ώρα που Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοινώνει την κατάκτηση της πόλης Αφρίν, κουρδικές πηγές κάνουν λόγο για γενοκτονία.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκατοντάδες άμαχοι έχουν πέσει νεκροί από τις αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις και προσθέτουν πως υπάρχει αντίσταση.
Στο κέντρο της πόλης βρίσκονται ήδη ένοπλες ομάδες Σύρων ανταρτών που υποστηρίζει η Άγκυρα, όπως φαίνονται και στα βίντεο που έχουν δημοσιευτεί σε τουρκικά μέσα, ωστόσο κουρδικές πηγές αναφέρουν πως σημειώθηκαν δύο αποκεφαλισμοί Κούρδων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άσαντ επισκέφτηκε την Ανατολική Γούτα
 Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, 18:02
Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ επισκέφθηκε σήμερα θέσεις του στρατού στην Ανατολική Γούτα της Συρίας, όπως ανέφερε ο λογαριασμός του προέδρου στο Telegram (Σ.τ.Σ. μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποκλειστικά για κινητό τηλέφωνο).
"Στη γραμμή του πυρός στην Ανατολική Γούτα...Ο πρόεδρος Άσαντ με ήρωες του Συριακού Αραβικού στρατού", γράφει η λεζάντα δίπλα σε φωτογραφίες του Άσαντ ανάμεσα σε πλήθος ανδρών με στρατιωτικές στολές, κάποιοι από αυτούς ανεβασμένοι σε άρματα μάχης.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν σε έναν δρόμο όπου διακρίνονται κατεστραμμένες προσόψεις κτιρίων και κάποια σταθμευμένα άρματα μάχης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό ΥΠΕΞ: Το δηλητηριο «Novichok» παρασκευάσθηκε στο εξωτερικό
 Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, 11:09
Η απάντηση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών στις καταγγελίες του Λονδίνου ότι την εντολή για την φονική επίθεση στον πρώην πράκτορα Σκριπάλ και την κόρη του στις 4 Μαρτίου στο Σόλσμπερι, δόθηκε από το Κρεμλίνο, είναι πως «το δηλητήριο "Novichok" μπορεί να παρασκευάσθηκε είτε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ή την Σουηδία, ή την Τσεχία, ή την Σλοβακία, ακόμη και στις ΗΠΑ».
Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, «η πλέον πιθανή πηγή προέλευσης της τοξίνης, είναι χώρες που έκαναν εκτεταμένες έρευνες στο πρόγραμμα της ουσίας "Novichok", από την δεκαετία του 1990 έως σήμερα. Και το πρόγραμμα δεν ήταν της σοβιετικής Ένωσης ή της Ρωσίας».
Και η Ζαχάροβα συμπλήρωσε: «Πώς έφτασαν στο συμπέρασμα για το ρωσικό "αποτύπωμα" χωρίς να μας έχουν δώσει κάποιο δείγμα της ουσίας. Με ποιο δείγμα κατέληξαν στο συμπέρασμά τους; Ή θα πρέπει να μας δοθούν δείγματα αλλιώς πρόκειται για ψέμα από την αρχή έως το τέλος».
Οι απόψεις που διατύπωσε η Ζαχάροβα, απηχούν και όσα δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόσωπος στον Οργανισμό Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων (OPCW), Aleksandr Shulgin, ότι «οι έρευνες γύρω από το "Novichok" διέρρευσαν στο εξωτερικό, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης», χωρίς ωστόσο να αναφέρει τις χώρες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Αφρίν έπεσε.
Προσφυγιά, θάνατος, μαυρίλα.
Τούρκοι και FSA το ελέγχουν, την ώρα που εχθές έκαναν παρέλαση οι νατοϊκές ΜΚΟ αντάμα με τον FSA στους δρόμους της Αθήνας.
Αυτό έλεγα μόλις τώρα... Στη χώρα μου, στην πρωτεύουσά της, στην ΠΟΛΗ ΜΟΥ, παρελαύνουν "τζιχαντιστές" αντάμα με άλλα λέλουδα, και δεν κουνιέται φύλλο... Παρελαύνουν υποστηρικτές των δολοφόνων, αυτών που είναι η αιτία να ξεσπιτώνονται άνθρωποι στην προσφυγιά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν τους επετράπη η είσοδος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με… εντολή του Τούρκου πρόξενου!
16 Mar, 2018
Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχώρησαν άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας το απόγευμα της Πέμπτης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, καθώς μετά από εκτεταμένο αστυνομικό έλεγχο δεν επετράπη η είσοδος σε τέσσερα άτομα χωρίς συγκεκριμένη αιτιολόγηση. Σύμφωνα με πληροφορίες την απόφαση έλαβε ο επικεφαλής του Τουρκικού προξενείου, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιούνταν η εν λόγω παράσταση.
Όπως αναφέρουν σε καταγγελία τους στο alterthess.gr η Ζαχαρούλα Βεζύρη, η Μάγδα Βαμβακίδου και η Μαρία Ελευθεριάδου το απόγευμα της Πέμπτης συναντήθηκαν στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου με έναν φίλο τους, πολιτικό πρόσφυγα από την Τουρκία ο οποίος έχει λάβει άσυλο από την Ελλάδα, με σκοπό να παρακολουθήσουν την παράσταση «Περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες», από το Σύνολο Ιστορικής Τουρκικής Μουσικής Istanbul του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.
Τότε, άνδρες της αστυνομίας, με πολιτικά και ένστολοι, που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου προσέγγισαν τα τέσσερα άτομα και τους ζήτησαν να ελέγξουν τις προσκλήσεις με τις οποίες σκόπευαν να παρακολουθήσουν την παράσταση. Αφού επέδειξαν τις προσκλήσεις με τις οποίες είχαν το δικαίωμα να εισέλθουν στο Μέγαρο μια αστυνομικός δήλωσε πως υποχρεούται να πραγματοποιήσει «τυπικό» έλεγχο στις τσάντες τους, πράγμα που έγινε, και διαπιστώθηκε πως είναι όλα εντάξει.
Στη συνέχεια όμως άνδρες της αστυνομίας και της ασφάλειας περικύκλωσαν τα τέσσερα άτομα και δήλωσαν πως δεν μπορεί να τους επιτραπεί η είσοδος στο Μέγαρο Μουσικής αν δεν υπάρξει πρώτα έγκριση από τον Τούρκο πρόξενο. Στο σημείο αυτό τα τέσσερα άτομα διαμαρτυρήθηκαν εντόνως προς τις αστυνομικές δυνάμεις, τονίζοντας πως δεν έχουν το δικαίωμα να μην τους επιτρέψουν την είσοδο, από την στιγμή που έχουν τις απαραίτητες προσκλήσεις, και έχουν δεχτεί τον «τυπικό» έλεγχο, τον οποίο δεν δέχθηκαν οι υπόλοιποι θεατές.
Εμφανώς σοκαρισμένοι και με την υπομονή τους να χάνεται μετά από μισή και πλέον ώρα οι τέσσερις άνθρωποι που βρίσκονταν σε αστυνομικό κλοιό έσκισαν τις προσκλήσεις και αποχώρησαν από το σημείο. «Ήταν εντυπωσιακή η στάση της αστυνομίας, η οποία μας απαγόρευε την είσοδο χωρίς κάποια αιτιολογία. Η ειρωνεία τους δεν σταμάτησε παρά μόνο τη στιγμή που αποχωρήσαμε» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι καταγγέλλουσες.
Επικοινωνήσαμε με την διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης η οποία μας τόνισε πως η συγκεκριμένη παράσταση φιλοξενούνταν στους χώρους του Μεγάρου, και η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Τουρκικού Προξενείου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι αστυνομικοί γνωρίζοντας τον Τούρκο πρόσφυγα από την πολιτική του δράση τον σταμάτησαν για έλεγχο, ενώ στη συνέχεια ο Τούρκος πρόξενος έδωσε εντολή να μην επιτραπεί στον ίδιο και στην παρέα του η είσοδος στο Μέγαρο Μουσικής.
Τέλος, να σημειωθεί ότι τα στελέχη του Μεγάρου Μουσικής τονίζουν ότι το θέμα χειρίστηκε εξ ολοκλήρου η Αστυνομία, σε συνεννόηση με τον Τούρκο πρόξενο στη Θεσσαλονίκη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Λιοντάρι της Συρίας, ο πρόεδρος Άσαντ επισκέφθηκε τους μαχητές της Λευτεριάς στη Γκούτα, την πρώτη γραμμή του μετώπου εναντίον των μισθοφόρων φονιάδων της "πολιτισμένης" δύσης!