Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Σαββατο 17 Μαρτιου 2018


Συνελήφθησαν συνδικαλιστές επειδή εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης σε απολυμένη έγκυο

Πόσο περισσότερες αμφιβολίες μπορεί να έχει κάποιος για το ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να εγκαθιδρύσει στη χώρα μια δημοκρατία «άλλου τύπου», από εκείνες που όσοι «τολμούν» να αντιταχθούν στα άνομα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και στο πιο απάνθρωπο πρόσωπο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν μπορούν παρά να συλλαμβάνονται.
Τελευταίο κρούσμα που θάκανε ακόμη και τον Ερντογάν να μειδιά, η απίστευτη σύλληψη της Προέδρου Δ. Δάσιου και του Αντιπροέδρου της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης επειδή εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης  σε έγκυο η οποία απολύθηκε από την ιδιωτική εταιρία στην οποία εργαζόταν.
Πρωτοφανή... όλα
Η σύλληψή των δύο συνδικαλιστών έγινε από την Αστυνομία Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο της διαδικασίας του αυτοφώρου που διέταξε ο Εισαγγελέας που θεώρησε πως αποτέλεσε έγκλημα η απόφαση των δυο κορυφαίων συνδικαλιστών να καταδικάσουν την εργοδοσία της εταιρείας VresNET (εταιρεία τηλεφωνικού καταλόγου), που δεν δίστασε να απολύσει τη γυναίκα παρά το γεγονός πως βρισκόταν ήδη στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της και στη συνέχεια και τρεις ακόμη συναδέλφους της που «τόλμησαν» να την υπερασπιστούν, ενώ, ως επιστέγασμα του θράσους των ιδιοκτητών της, ακολούθησε και μήνυση εναντίον και των τεσσάρων, κατά τη γνωστή λαϊκή ρήση, «και κερατάς και δαρμένος».
Όπως είναι επόμενο η κίνηση αυτή της Εισαγγελίας γεννά πολλά ερωτηματικά καθώς απέχει πολύ από το να αποτελεί πρακτική των Δικαστικών Αρχών να στρέφονται κατά συνδικαλιστών και φορέων για την έκδοση ενός ψηφίσματος και μάλιστα τέτοιου τύπου, που εκτός των άλλων, βρίσκεται απολύτως μέσα στο κύριο «αντικείμενο-καθήκον» κάθε αχειραγώγητου συνδικαλιστικού φορέα εργαζομένων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σιωνιστές στρατιώτες κατοχής πιεζουν  βάναυσα πετωντας συνεχεια δακρυγονα σε μια παλαιστινιακή ειρηνική διαμαρτυρία στην πόλη Ιεριχω  σήμερα, 16 Μαρτίου 2018.
Aυτά τα τομάρια θα έχουν δικαίωμα επιχειρήσεων στο έδαφός μας. Να τους χαιρόμαστε, με τις ευλογίες και την υπογραφή του Αλέξη. (P)SOFA.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σκοτώνοντας τη «φωνή» μιας φαβέλας του Ρίο
Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΡΗΣ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΦΑΒΕΛΕΣ ΤΟΥ ΡΙΟ ΕΒΓΑΛΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ, ΖΗΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ
Λίγες μέρες πριν τη σκοτώσει εν ψυχρώ αστυνομικός, η Marielle Franco ακτιβίστρια και σύμβουλος, γεννημένη στη φαβέλα Maré του Ρίο Ντε Τζανέιρο είχε ασκήσει δριμύτατη κριτική στις αστυνομικές αρχές της Βραζιλίας, στο πώς παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, στο πώς σκοτώνουν εν ψυχρώ κόσμο, χωρίς να αντιμετωπίζουν ποτέ καμία συνέπεια... Του δικού της θανάτου είχε προηγηθεί η εκτέλεση ενός νεαρού, σε μια γειτονιά που ο πόλεμος των συμμοριών ναρκωτικών είναι τόσο σκληρός, που η κυβέρνηση έχει αναθέσει τη φύλαξή της στον στρατό. Η Franco πίστευε ότι αυτό ήταν κάτι που ενέτεινε τα κρούσματα βίας στη φαβέλα και τελικά αποδείχθηκε πως είχε δίκιο. Ο αστυνομικός που όρμηξε με το αμάξι του πάνω στο δικό της ανοίγοντας πυρ για την ώρα δεν έχει λογοδοτήσει, πυροδότησε, όμως, ταυτόχρονα μια σειρά από βίαιες διαδηλώσεις στο Ρίο. Άνθρωποι από φτωχογειτονιές ξεχύθηκαν στους δρόμους κλαίγοντας και απαιτώντας πλέον ασφαλέστερη καθημερινότητα. Αυτό ακριβώς για το οποίο η Franco είχε κατορθώσει να γίνει η «φωνή» των φτωχών.
"Μέρος μια γενιάς νεαρών μαύρων που διεκδικούν ολοένα και περισσότερο εντός και εκτός των θεσμών ίσα δικαιώματα, η Μαριέλ εξελέγη δημοτική σύμβουλος στο Ρίο το 2016, με τη λίστα του αριστερού Κόμματος Σοσιαλισμού και Ελευθερίας."

Marielle Franco: Η «προστάτιδα» των φαβέλων, η φωνή των μαύρων και της LGBTQ κοινότητας
16 Μαρτίου 2018
Στις 14 Μαρτίου πυροβολισμοί γάζωσαν το αυτοκίνητο της Μαριέλ Φράνκο στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, σκοτώνοντας την ίδια και τον οδηγό της. Μία μέρα πριν, η Μαριέλ στο twitter της είχε καταγγείλει γι’ άλλη μια φορά τη βία στο Ρίο και τη στάση της αστυνομίας. Μία μέρα μετά τη δολοφονία της, χιλιάδες κόσμου βγήκαν στους δρόμους του Ρίο και σε άλλες πόλεις της Βραζιλίας ζητώντας δικαίωση για το θάνατο της Μαριέλ.
Μέρος μια γενιάς νεαρών μαύρων που διεκδικούν ολοένα και περισσότερο εντός και εκτός των θεσμών ίσα δικαιώματα, η Μαριέλ εξελέγη δημοτική σύμβουλος στο Ρίο το 2016, με τη λίστα του αριστερού Κόμματος Σοσιαλισμού και Ελευθερίας.
Μεγαλωμένη στην υποβαθμισμένη συνοικία Favela da Maré του Ρίο, υπήρξε ακτιβίστρια υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η φωνή των φτωχών μαύρων των φαβέλων, των γυναικών αλλά και της LGBTQ κοινότητας. Άλλωστε ήταν και η ίδια μαύρη, γυναίκα, λεσβία και αριστερή.
Στις δημοτικές εκλογές του 2016 -στις οποίες μάλιστα σκοτώθηκαν καμιά εικοσαριά υποψήφιοι δήμαρχοι ή σύμβουλοι από συμμορίες και στρατιωτικές ομάδες,- η Μαριέλ έγινε η πέμπτη υποψήφια που έλαβε τις περισσότερες ψήφους στο Ρίο, συνολικά 46.000.
«Πόσοι περισσότεροι θα πρέπει να πεθάνουν για να τελειώσει αυτός ο πόλεμος;» είχε αναρωτηθεί η Μαριέλε μία μέρα πριν την εκτέλεσή της. Ίσως η οργή που έχει ξεσπάσει για την δολοφονία της να είναι αυτό που θα τελειώσει αυτό τον πόλεμο. Η Μαριέλ είχε επικρίνει ουκ ολίγες φορές τη στάση της αστυνομίας στις γειτονιές του Ρίο, ενώ επισκεπτόταν συχνά εξαθλιωμένες περιοχές, συνομιλώντας με τους ανθρώπους για να μάθει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και να τους στηρίξει. Άλλωστε και η ίδια γνώριζε από πρώτο χέρι τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης στις φαβέλες, μιας και η ίδια ήταν παιδί των φαβέλων που κατάφερε να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της βίας και της εξαθλίωσης και να σπουδάσει κοινωνιολογία. Ποτέ όμως δεν ξέχασε από πού προερχόταν.
Μάλιστα, δύο εβδομάδες νωρίτερα από την εκτέλεσή της η Φράνκο έγινε εισηγήτρια στην ειδική επιτροπή που δημιούργησε το δημοτικό συμβούλιο για την παρακολούθηση της στρατιωτικής επέμβασης στην πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ μόλις τρεις μέρες πριν είχε καταγγείλει τον θάνατο δυο νεαρών κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής επιχείρησης στην κοινότητα Acari. «Πρέπει να φωνάξουμε δυνατά, ώστε όλοι να γνωρίζουν τι γίνεται στο Acari, ότι η στρατιωτική αστυνομία τρομοκρατεί και ασκεί βία εναντίον των κατοίκων της. Αυτό συμβαίνει πάντα και με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τα πράγματα γίνονται χειρότερα», είχε γράψει στο Twitter.
Γι’ αυτό χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους να φωνάξουν «φτάνει πια με τη βία και τις διακρίσεις», ζητώντας δικαίωση για τη δολοφονία της Μαριέλ. Γιατί η Μαριέλ ήταν μια από αυτούς.


- 28 Φλεβάρη: Η αντιπρόσωπος Μαριέλε Φράνκο του κόμματος Σοσιαλισμός και Ελευθερία του Ρίο ντε Ζανέιρο (PSOL-RJ) ορίζεται εισηγήτρια επιτροπής που πρόκειται να καταθέσει παρέμβαση στο Ρίο ντε Ζανέιρο.
- 10 Μάρτη: Η Μαριέλε καταγγέλει την αστυνομική βία στη φαβέλα του Ακάρι.
- 14 Μάρτη: Η Μαριέλε εκτελείται με πυροβολισμούς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki  Papachela
Καλά όλα τ άλλα, αλλά να βγαίνει στην εκπομπή του Φώτη στα σχόλια ένα απ τα λαμόγια της καταπάτησης City Plaza ο Νίκος Βασιλόπουλος, να αμφισβητεί τα ίδια μας τα μάτια και να μας κατηγορεί κι από πάνω ότι τους κατηγορούμε χωρίς αποδείξεις, ενώ αυτοί τα κάνουν όλα από χριστιανοσύνη και ανθρωπισμό, με ξεπερνάει!
Τέσσερεις ώρες εκπομπή πλήρη από αποδεικτικά έκανε ο Fotis Liberopoulosκαι τα λαμόγια φοβούνται μην χάσουν την κουτάλα.
Ουστ ρε, όξω απ την παράγκα πιά!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



VENEZUELA
Μαδούρο: Ο Χόκινγκ, ο Αϊνστάιν και ο Μαρξ προειδοποίησαν τον κόσμο για τον καπιταλισμό
 16 Μαρτίου 2018
Ο αρχηγός του κράτους επισήμανε τις συμπτώσεις των επιστημών που ομαδοποιούνται κάθε 14 Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου του Χόκινγκ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλα Μαδούρο, διαβεβαίωσε ότι ο Άγγλος επιστήμονας και θεωρητικός Στίβεν Χόκινγκ, ο Γερμανός αστροφυσικός Αλβέρτος Αϊνστάιν και ο φιλόσοφος Καρλ Μάρξ – επίσης Γερμανός – είχαν προειδοποιήσει τον κόσμο για τους κινδύνους του καπιταλισμού.
Με αφορμή τον θάνατο του Χόκινγκ σήμερα, την 135η επέτειο από το θάνατο του Μαρξ και τη γέννηση του Αϊνστάιν, ο αρχηγός του κράτους δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, συγκρίνοντας τα ανθρωπιστικά ιδεώδη και τα οράματά τους.
Ο Καρλ Μαρξ ήταν φιλόσοφος, κοινωνιολόγος, ιστορικός, οικονομολόγος και πολιτικός. Θεωρείται ο πατέρας του επιστημονικού σοσιαλισμού, του σύγχρονου κομμουνισμού, του μαρξισμού και του ιστορικού υλισμού.
Ο Μαρξ ήταν η έμπνευση για μεγάλους κοινωνικούς αγώνες σε ολόκληρο τον κόσμο και η φιλοσοφική-πολιτική-οικονομική τροφή για των επαναστατικών γεγονότων όπως αυτών της Ρωσίας, της Κίνας και της Κούβας.
Σήμερα, τα βιβλία του, όπως το «El Capital» ή «Το μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος», είναι πιο ζωντανά από ποτέ για τους ανθρώπους που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για το καπιταλιστικό σύστημα. Από την πλευρά του, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν έγραψε το 1949 ένα αμφιλεγόμενο άρθρο με τίτλο «Γιατί σοσιαλισμός;», όπου ανέπτυξε την κύρια διατριβή του για την υπεράσπιση αυτής της ιδεολογικής επιλογής.
Το άρθρο του Γερμανού επιστήμονα εξηγεί την ιστορία σύμφωνα με τον Μαρξ, συμφωνεί μαζί του και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο επιστήμονας πιστεύει ότι ο υλιστικός σοσιαλισμός είναι το μοναδικό μέλλον για την ανθρωπότητα.
Επίσης, ο αστροφυσικός Χόκινγκ, τον Οκτώβριο του 2015, εξήγησε τους κινδύνους του καπιταλισμού στην καταπολέμηση της ανισότητας. Ο Άγγλος ερωτήθηκε για τον κίνδυνο που μπορεί να συνεπάγεται ο ρομποτισμός της οικονομίας για την εργασία και, κατά συνέπεια, για τη διανομή του εισοδήματος. Ο επιστήμονας ήταν για την απαλλαγή των ρομπότ και δήλωσε ότι τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στις οποίες αναπτύσσεται αυτή η νέα βιομηχανική επανάσταση, θα ήταν το πραγματικό πρόβλημα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Χόκινγκ υποστήριξε ότι μια τελική αποκάλυψη της γης θα προκλήθει από τον καπιταλισμό και όχι από τις μηχανές. «Οι μηχανές δεν θα φέρουν αποκάλυψη, αυτό που θα τη προκαλέσει θα είναι η ανθρώπινη απληστία», ανέφερε.
Για το σύνολο των συμπτώσεων της επιστήμης, στις 14 Μαρτίου κάθε έτους γιορτάζεται επίσης η «Ημέρα της Σταθεράς Π» ή η « η Παγκόσμια Ημέρα της σταθεράς Πι », για να τιμήσει τον πιο πραγματικό αριθμό στην ιστορία των Μαθηματικών.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nτοκουμεντο το ΝΑΤΟ μας σκοτώνει καταγγέλει νοσοκόμα από το νοσοκομείο του Αφρίν

https://www.youtube.com/watch?v=yiakF8DcDxw&feature=youtu.be
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ / ΓΙΑΤΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΗΚΕ TO NOΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ / ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ: NOΣΟΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΦΡΙΝ ΠΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΗΚΕ: ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ......ΒΙΝΤΕΟ
Μια νοσοκόμα του νοσοκομείου Αvrin  στη συριακή πόλη Αφρίν κατήγγειλε σήμερα το ΝΑΤΟ ως υπεύθυνο για την τραγωδία των κούρδων του Αφρίν σε κάμερες μπροστά σε δημοσιογράφους του κουρδικού πρακτορείου ΑΝF.H αντίδραση της τουρκικής νατοικής αεροπορίας ήταν άμεση το βράδυ σήμερα βομβάρδισε το νοσοκομείο υπάρχουν τουλάχιστον 10 νεκροί. Δεν ξέρουμε ακόμη αν η ομιλούσα συνείδηση του Αφρίν η γυναίκα σύμβολο ανεξαρτησίας ζει ή συμπεριλαμβάνεται στα θύματα. Η νοσοκόμα είπε στις κάμερες σήμερα πιο νωρίς. Σήμερα στις 6 η ώρα βομβαρδίστηκαν πολίτες.Πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Δεν έχουμε δωμάτια για τους τραυματίες.Υπάρχει μια καταστροφή. Οπουδήποτε ο λαός χρειάζεται βοήθεια.Υπάρχουν παιδιά μεταξύ των θυμάτων.Παιδιά σκοτώθηκαν εδώ , άνδρες , γυναίκες , νέοι , γέροι.Όλος ο κόσμος το βλέπει αλλά δεν ακούει τη φωνή μας.Ο κόσμος πεθαίνει εδώ.Αυτό το πρόβλημα είναι το ΝΑΤΟ.ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣόχι ακριβώς η Τουρκία.Όλοι οι ευρωπαίοι, όλοι οι αμερικανοί έχουν ευθύνη για το θάνατο αυτού του κόσμου.
Nωρίτερα η ίδια νοσοκόμα είχε πει ότι δεν υπάρχει νερό και τροφή και ότι υπάρχουν μόνο 4 νοσοκόμες .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα σχολεία δεν έχουμε …τραπέζια, έχουμε όμως τράπεζες!
Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ                       Θεσσαλονίκη 14/3/2018
τηλ. Επικοινωνίας 6979850143                               
e-mail: gelmeth3@gmail.com
http://3elmethess.blogspot.gr/
fb  : Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Στα σχολεία δεν έχουμε …τραπέζια, έχουμε όμως τράπεζες!
Με εξαιρετικά επείγον έγγραφο του υπουργείου Παιδείας στις 7/3/2018 κλήθηκαν οι μαθητές των γυμνασίων της χώρας, να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών(!)  με τίτλο European Money Quiz.
Το European Money Quiz,  μας πληροφορεί το υπουργείο μας ως ντίλερ των τραπεζών, είναι ένα παιχνίδι γνώσεων για το Χρήμα και έχει διαμορφωθεί με στόχο να αποτελέσει εργαλείο: - για τη βελτίωση του χρηματοπιστωτικού εγγραμματισμού (sic)μαθητών ηλικίας 13-15 ετών και  προετοιμασίας για τους Διαγωνισμούς μεταξύ τάξεων που θα πραγματοποιηθούν σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο για πρώτη φορά το 2018. Οι ανωτέρω διαγωνισμοί εντάσσονται στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για το Χρήμα (European Money Week)
Ο Εθνικός Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε;; διαδικτυακά την Τρίτη, 13 Μάρτη. (όχι ακόμη  υποχρεωτικά…)
Το έγγραφο συνοδεύουν αναλυτικές οδηγίες στους καθηγητές που θα αναλάβουν το project (τι άλλο θα μας αναθέσουν ακόμη;).
Είσαι 13-15 χρονών και δεν ξέρεις να αξιοποιήσεις τα χρήματα σου ;
Περιγελά τους διαγωνιζόμενους  μικρούς «επιχειρηματίες» η σχετική αφίσα του διαγωνισμού ! Οι τράπεζες εισέρχονται πανηγυρικά  «και με την βούλα» του υπουργείου στο δημόσιο σχολείο να επιμορφώσουν τους γυμνασιόπαιδες στα ιδανικά και τις αξίες τους!
Οι ελληνικές τράπεζες οι σύγχρονοι Σάϊλοκ, που παρασιτούν στο καχεκτικό σώμα της οικονομίας και κοινωνίας και απομυζούν τον πλούτο των εργαζομένων, σε ρόλο …σχολικού συμβούλου και διαμορφωτή εκπαιδευτικών προγραμμάτων! Έλεος !
Αυτές που  από το 2008   καρπώθηκαν το μεγαλύτερο μέρος των μνημονιακών δανείων, που εκτόξευσε το δημόσιο χρέος σε δυσθεώρητα ύψη.
Αυτές που έχουν λάβει ενισχύσεις από το ελληνικό δημόσιο πάνω από 250 δις σε διάφορες μορφές (εγγυήσεις, ρευστό κλπ) σε βάρος των κοινωνικών δαπανών σε Υγεία/Παιδεία κ.λ.π., που συρρικνώθηκαν στο ελάχιστο.
Αυτές που λεηλατούν μέσω τοκογλυφικών δανείων, προμηθειών, των πλειστηριασμών και κατασχέσεων την λαϊκή περιουσία και των οικογενειών των μαθητών μας.  Αυτές που συντελούν να γίνεται …quiz η επιβίωση για εκατομμύρια εργαζόμενους στη χώρα μας και να εγκαταλείπει την χώρα η πλειοψηφία της νέας γενιάς.
Καταγγέλλουμε επίσης το γεγονός ότι την Πέμπτη 8 Μάρτη 2018 μόλις μια μέρα μετά την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην Θεσσαλονίκη που συνοδεύτηκε από βίαιη καταστολή των διαδηλωτών, που διαμαρτύρονταν έξω από τα συμβολαιογραφικά γραφεία, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης προτίμησε να συνεορτάσει την μέρα της γυναίκας με την …Τράπεζα Πειραιώς στο Συνεδριακό κέντρο της τράπεζας με θέμα:  ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ: ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΓΝΩΣΕΙΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» (όπου «δημιουργικές» βλ. επιχειρηματικές…)
Υποτίμησε έτσι τις συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς που αποτελούν την πλειοψηφία του κλάδου μας και αγωνίζονται  με αξιοπρέπεια στην οικογένεια, στο σχολειό και στην κοινωνία ενάντια σε μύριες δυσκολίες και διακρίσεις. Θα μπορούσε για παράδειγμα να οργανώσει μια εκδήλωση για την μητέρα αναπληρώτρια εκπαιδευτικό που καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην εργασία της και την μητρότητα, αφού οι κυβερνήσεις της αρνούνται τις άδεις κύησης.
Η περικύκλωση του δημόσιου σχολείου από τις κάθε λογής εταιρείες,  φαίνεται να αποκτά πλέον νέες επικίνδυνες διαστάσεις και το εκπαιδευτικό κίνημα πρέπει να υψώσει τοίχο προστασίας γύρω του.
Έξω οι εταιρείες  και οι τράπεζες από τα σχολεία μας !
Μore money for our schools !
Υ.Γ. Όσον αφορά τις ίδιες τις τράπεζες αυτές πρέπει να περιέλθουν στο κράτος και την κοινωνία στα πλαίσια μιας  άλλης συνολικής φιλολαϊκής πολιτικής.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ                              ΝΙΚΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το ΣτΕ μπλοκάρει το κλείσιμο του MEGA
15/3/2018 – 18.28
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Νικόλαος Σακελλαρίου, με προσωρινή διαταγή του, αναστέλλει την υπ. αριθμόν 18/2018 απόφαση του ΕΣΡ με την οποία σταματάει η λειτουργία εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού MEGA. Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο ίδιος ο σταθμός.
 Υπενθυμίζεται ότι με ψήφους 6 έναντι 3 το ΕΣΡ είχε αποφασίσει ότι το Mega δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικό κανάλι και δεν μπορεί να του δοθεί αντίστοιχη άδεια. Ουσιαστικά, αποφάσισε την διακοπή λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, καθώς αναγνωρίζει ότι ο σταθμός εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017.
Οι εργαζόμενοι του Mega είχαν προειδοποιήσει ότι θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα που παρέχει ο νόμος προκειμένου να καταστεί προσωρινά ανενεργή και τελικά να ακυρωθεί η απόφαση του ΕΣΡ. Κάλεσαν δε τους μετόχους να «αποδείξουν ότι οι μέχρι τώρα ενέργειές τους δεν ήταν προσχηματικές».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υπάλληλος του Λάτση Κώστας Γαβρόγλου απαίτησε χθες από τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας να πάρουν τα αυτοκίνητά τους από τους χώρους έξω απ' αυτό για να μπορέσουν να κινηθούν οι κλούβες των ΜΑΤ, ενόψει της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών! Απαίτησε, επίσης, να μη δουλέψουν χθες, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της καταστολής.
Προς τιμή τους, οι υπάλληλοι του υπουργείου και δεν έφυγαν και τα αυτοκίνητά τους άφησαν εκεί όπου τα είχαν παρκάρει.
Ποια άλλη βρομιά θα επιχειρήσουν οι εγκάθετοι των μεγάλων συμφερόντων;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ
Ο Στέλιος Αναστασιάδης, Αλεξανδρινός ζωγράφος, ηθοποιός, αλλά και σπουδαίος μάγειρας και ωραίος άνθρωπος, βρέθηκε μετά τον Εμφύλιο, ως μέλος του ΚΚΕ, στη Βουδαπέστη, όπου εργαζόταν στην ελληνική εκπομπή της Ουγγρικής Ραδιοφωνίας, με διευθυντή τον επίσης Αλεξανδρινό Γεώργιο Γεωργαλά.
Χρόνια αργότερα, είχαν βρεθεί και οι δυο στην Ελλάδα. Ο Στέλιος (ο "Κακομοίρας" της "Χαμένης Άνοιξης" του Τσίρκα, που προειδοποιούσε για επερχόμενη δικτατορία ήδη από το 1965), προσπαθούσε να επιβιώσει στα μαύρα χρόνια της Χούντας. Τότε που ο Γεωργαλάς είχε αναδειχθεί υπουργός.
Κάποια μέρα συναντήθηκαν και ο Γεωργαλάς ελεεινολόγησε τη ζωή του παλιού του συντρόφου και συνεργάτη, λέγοντας πως ο ίδιος επέλεξε να είναι με τους νικητές.
Πολύ σύντομα διαπίστωσε πως για τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας δεν ήταν παρά ένα σίχαμα. Με τον Στέλιο να απολαμβάνει, μέχρι το τέλος της ζωής του, την αγάπη και την εκτίμηση όλων όσοι είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να μας τιμήσει με τη φιλία του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Επαναστατική γυμναστική" ο αγώνας για την υπεράσπιση της λαϊκής στέγης, σύμφωνα με τον Πέτρο Κατσάκο της "Αυγής", και τον χυδαίο αυτό όρο τον υιοθετούν οι βολεμένοι με θέσεις και μισθούς, τάχα "αριστεροί διαφωνούντες" του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι αυτός ο όρος προέρχεται από τα πολύ παλιά. Γιατί ο βολεμένος χορτάτος, γλείφτης της εκάστοτε εξουσίας, αδυνατεί να αποδεχτεί πως υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται. Κι αν χρειαστεί, αντιμετωπίζουν και την κρατική βία και το μακέλεμα από τους ένστολους φρουρούς των μεγάλων συμφερόντων και τις δικαστικές διώξεις.
Και καθώς του χαλάμε το άλλοθι του βολέματος, δεν διστάζει να αναπαράγει τον λόγο εκείνων που διαχρονικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις λαϊκές αντιστάσεις. Χυδαιολογώντας και λασπολογώντας. Ο μισθός να πέφτει!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν για τον Γεώργιο Παπανδρέου το ΕΑΜ ήταν "μια μικρά θορυβώδης μειοψηφία" και για τον Παπαδόπουλο "μικρά μειοψηφία αναρχοκομμουνιστών" ήταν η εξέγερση του Νοέμβρη του '73, πώς να μην είναι ανύπαρκτο το κίνημα κατά των πλειστηριασμών για τους χορτάτους διορισμένους "αριστερούς διαφωνούντες" του ΣΥΡΙΖΑ;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαββιδης. Του έδωσαν τη ΣΕΚΑΠ για πενταροδεκάρες κι αυτός την πούλησε χρυσή στους Γιαπωνέζους.
Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο και καραμπινάτη διαπλοκή, τι διάολο είναι;

Εν τω μεταξύ Σαββιδης και κυβέρνηση μας έλεγαν ένα χρόνο τώρα ότι,αν δε σβηστεί το πρόστιμο,θα κλείσει το εργοστάσιο.
Επίσης,κάτι βλαμμένοι γράφουν ότι μετά το επεισόδιο με το πιστόλι αποφάσισε να πουλήσει τη Σεκάπ .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ που φώναζαν να σβηστεί το πρόστιμο είναι βέβαιοι ότι το αφεντικό πούλησε την εταιρεία διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας ή θα χουμε πάλι κλάματα ;
Πούλησε το δωράκι που του έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Σαββίδης...
Την πήρε για 5.000.0000 ευρώ, του χάρισαν τα χρέη 44.000.0000 ευρώ και το μεταπώλησε.
Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αμβρόσιος, μαζί με τον Χριστοδουλα κ τον πρώην μητροπολίτη Πειραιά Καλλινικο, είναι οι ιδρυτές της μεγαλύτερης παραεκκλησιαστικης οργάνωσης (μεταξύ τους την λένε αδελφότητα), της "Παναγίας της Χρυσοπηγης".
Η Χρυσοπηγη που ιδρύθηκε το 1973 (πόσο βολικό. Το 1973 ήταν χούντα) είναι η μεγαλύτερη οργάνωση εντός της Εκκλησίας και προέρχεται μετά από την διάσπαση της πολυ γνωστής κ μη εξαιρετέας αδελφότητας "Ζωής".
Όλα μεταξύ τους τα μέλη αλληλοβοηθιουνται κ στόχος πάντα η απόκτηση όσο των δυνατών μεγαλύτερων αξιωμάτων.
Μετα και την ενθρόνιση του Παρασκευαιδη ως αρχιεπισκόπου (Χριστόδουλος) η οργάνωση θεωρείται κράτος εν κράτει εντός της εκκλησίας κ βέβαια έχει τεράστιες συνδέσεις με τα υπόλοιπα κέντρα εξουσίας όπου πάντα βοηθάνε τα μέλη της οργάνωσης όταν παραστεί ανάγκη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16 Μαρτίου 1968: Η σφαγή του Μι Λάι
Το πρωί της 16ης του Μάρτη, ένα από τα φρικτότερα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, το οποίο δεν έφτασε ποτέ σε κάποιο διεθνές δικαστήριο…
μια μονάδα Αμερικανών στρατιωτών, υπό τις διαταγές του υπολοχαγού Γουίλιαμ Κάλεϊ, εισβάλλει χωρίς αντίσταση στο χωριό Μι Λάι, 650 χιλιόμετρα βορείως της Σαϊγκόν, κοντά στα σύνορα με το Βόρειο Βιετνάμ. Ολοι οι κάτοικοι της περιοχής θεωρούνται εξ ορισμού ύποπτοι συνεργασίας με τους αντάρτες. Οι Αμερικανοί συγκεντρώνουν το πλήθος, κυρίως γυναικόπαιδα και γέρους. Οι εντολές είναι σαφείς, το χωριό και οι κάτοικοί του πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου Γης. Αλλωστε, σε ολόκληρη την περιοχή οι Αμερικανοί ακολουθούν την τακτική της «καμένης γης», για να μην υπάρχουν ζωντανοί άνθρωποι που θα βοηθήσουν τους Βιετκόνγκ. Μόλις ο υπολοχαγός Κάλεϊ δίνει τη διαταγή, αρχίζει η σφαγή. Οι Αμερικανοί στρατιώτες γαζώνουν με τα αυτόματα τους ανυπεράσπιστους ανθρώπους, πετώντας πάνω τους και χειροβομβίδες. Εξοντώνονται έτσι 507 άνθρωποι – ανάμεσά τους 173 παιδιά, 76 μωρά και 60 γέροι.
Ενας από τους στρατιώτες που πήραν μέρος στην αποστολή περιγράφει:
«Ενας από μας πυροβόλησε μια γυναίκα και τότε σκόπευσαν όλοι στο κεφάλι της και άρχισαν να πυροβολούν όλοι μαζί. Κομμάτι – κομμάτι τινάζονταν στον αέρα τα θραύσματα από τα κόκαλα του κεφαλιού της…».
Οι φωτογραφίες και οι διηγήσεις από τη σφαγή του Μι Λάι, η οποία αποκαλύφθηκε στην κοινή γνώμη ενάμιση χρόνο αργότερα, έκαναν το γύρο του κόσμου, προκαλώντας απέραντη φρίκη και αγανάκτηση. Ηταν η οριστική και αμετάκλητη καταδίκη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στη συνείδηση των λαών όλου του κόσμου.
Οπως αποδείχτηκε, όμως, το Μι Λάι ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ο αποστρατευμένος πλέον Γιουτζίν Ράσελ δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ανάλογη σφαγή αμάχων σε χωριό της περιοχής Πλεϊκού, το Νοέμβρη του 1967. Οι Αμερικανοί είχαν ρίξει εξάλλου ως το 1968 στο Νότιο Βιετνάμ περισσότερες βόμβες απ’ όσες στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, ενώ το Βόρειο Βιετνάμ βομβαρδίζεται περισσότερο απ’ όσο η Γερμανία και η Ιαπωνία κατά τη διάρκεια ολόκληρου του πολέμου.
Το περιστατικό μένει κρυφό από το Πεντάγωνο για ένα χρόνο σχεδόν, έως ότου έλθει στο φως από τα δημοσιεύματα του δημοσιογράφου Σέιμουρ Χερς και την επιμονή ενός επαναπατρισθέντος εφέδρου, που βομβαρδίζει με επιστολές την αμερικανική κυβέρνηση. Διατάσσεται, τελικά, δικαστική έρευνα και πέντε στρατιώτες κάθονται στο εδώλιο του στρατοδικείου.
Η δίκη αρχίζει στις 17 Νοεμβρίου 1970 και η απόφαση της 31ης Μαρτίου 1971 ενοχοποιεί μόνο τον επικεφαλής της σφαγής, τον υπολοχαγό Κάλεϊ. Ο υπολοχαγός υποστήριξε ότι εκτελούσε διαταγές ανωτέρων του, γεγονός που αρνήθηκε ο διοικητής του, λοχαγός Έρνεστ Μεντίνα, που κατέθεσε ως μάρτυρας. Καταδικάζεται σε ισόβιο κάθειρξη το 1971, η οποία μετατρέπεται σε πρόσκαιρη κάθειρξη 20 ετών και στη συνέχεια 10 ετών, με απόφαση του Αναθεωρητικού Στρατοδικείου στις 16 Φεβρουαρίου 1973.
Ο Κάλεϊ θα παραμείνει στη φυλακή (στην πραγματικότητα σε κατ’ οίκον περιορισμό στο διαμέρισμά του στο στρατόπεδο Φορτ Μπένιγκ της Τζόρτζια) μόλις τρεισήμισι χρόνια και στη συνέχεια θα λάβει χάρη από τον πρόεδρο Νίξον. Σήμερα, ο Ουίλιαμ Κάλεϊ ζει στο Κολάμπους της Τζόρτζια και είναι ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15 Μαρτίου 1943 : Εβραίοι μεταφέρονται μέσω της Εγνατίας οδού στο γκέτο Βαρόνου Χιρς, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, προκειμένου να επιβιβαστούν στα μακάβρια τρένα για το Άουσβιτς.
16 Μαρτίου 1943: Ο δοσιλογικός ελληνικος τύπος  πανηγυρίζει για την εξόντωση των συμπατριωτών μας .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



15/3/2018
οι Τούρκοι έκοψαν το νερό και το ηλεκτρικό στο ανηλεώς βομβαρδιζόμενο Αφρίν.
Πολιορκία αλα Μεσολόγγι,παλιά μου τέχνη,κόσκινο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-- Σήμερα Πεμπτη  15/3 πρωτοεξεδόθηκαν οι συντάξεις χηρείας με τόν νέο επαναυπολογισμό Νόμου Κατρούγκαλου.
-- Μέχρι 31-12-2014, η χορηγούμενη τών 668,75 ευρώ,
σήμερα μειούται στά 368, 87 ευρώ, δηλ. μείωση κατά 44%.
.. ( ο, -η, δικαιούχος, θα έπαιρνε 782 ευρώ).
.. (όλα τα ποσά, είναι καθαρά).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ο Μαντέλα αρνήθηκε το βραβείο "Κεμάλ Ατατούρκ"...
Ήταν 13 Μαρτίου 1992 όταν ο μεγάλος Νοτιοαφρικανός ηγέτης... σόκαρε την Τουρκία με την απόφασή του.
Το Βραβείο Ειρήνης "Ατατούρκ" δίνεται κάθε χρόνο σε προσωπικότητες και οργανισμούς που έχουν συμβάλει στην ειρήνη. Το 1992, η προσωπικότητα που θα λαμβανε το βραβείο ήταν ο Νέλσον Μαντέλα. Η μεγάλη προσωπικότητα της Νοτίου Αφρικής και του κόσμου, που είχε αποφυλακιστεί το 1990 έπειτα από 27 χρόνια στη φυλακή. Ο αγώνας του κατά του ρατσιστικού καθεστώτος του άπαρτχαϊντ συγκλόνισε, συγκίνησε και ενέπνευσε.
Ο Μαντέλα αρνήθηκε να παραστεί και να παραλάβει το βραβείο επικαλούμενος την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτωνστην Τουρκία και κυρίως την παραβίαση της ελευθερίας των Κούρδων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βραβείο ειρήνης» στον…. Ερντογάν θα απονείμει η Παγκόσμια Παιδιατρική Ομοσπονδία!
Θα μπορούσε να είναι ένα κακόγουστο ανέκδοτο, κι’ όμως, είναι πραγματικότητα. Όπως αναφέρει το τουρκικό portal sol news, η Παγκόσμια Παιδιατρική Ομοσπονδία (IPA) ανακοίνωσε πως θα απονείμει στον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν… το «διεθνές βραβείο ειρήνης» εξαιτίας- όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία- της βοήθειας που παρείχε η κυβέρνηση του στα παιδιά-πρόσφυγες του πολέμου!
Σύμφωνα με τον επικεφαλής διεθνών σχέσεων της IPA Κερέμ Χασάνογλου, η Ομοσπονδία αποφάσισε να βραβεύσει τον Ερντογάν αναγνωρίζοντας την συμβολή της τουρκικής κυβέρνησης στη δημιουργία υποδομών και υπηρεσιών προς όφελος των παιδιών-προσφύγων που φιλοξενούνται στη χώρα.
«Η Τουρκία άνοιξε τις πύλες της και φιλοξένησε περισσότερο από 1.5 εκατομμύριο βρέφη και παιδιά, την ώρα που άλλες χώρες παρέμεναν απαθείς» σημειώνει ο Χασάνογλου και προσθέτει: «Υπό την ηγεσία του κ.Ερντογάν, η Τουρκία βοήθησε αυτά τα αθώα παιδιά να επιζήσουν όταν άλλες χώρες αγνοούσαν την όλη κατάσταση».
Ωστόσο, παρά τους «ύμνους» του επικεφαλής της IPA στον Ερντογάν, το sol news αποκαλύπτει πως η κατάσταση για τα παιδιά-πρόσφυγες στην Τουρκία είναι τραγική, κάνοντας λόγο για παράνομη παιδική εργασία, εκμετάλλευση και καμία πρόσβαση στην εκπαίδευση.
Από τα 3.5 εκατομμύρια προσφύγων από την Συρία που βρίσκονται στην Τουρκία, περίπου 1.6 εκατομμύρια είναι έφηβοι και παιδιά κάτω των 18 ετών. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 2017, ο μισός αριθμός των παιδιών-προσφύγων που ζουν στην Τουρκία δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση ενώ χιλιάδες μικροί σύριοι πρόσφυγες γίνονται «λεία» παράνομων κυκλωμάτων που προωθούν την παιδική εργασία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλοι, διεθνούς φήμης επιχειρηματικοί όμιλοι που διατηρούν εργοστάσια στην Τουρκία, όπως η Zara, ηMango και η Marks & Spenser, απασχολούν παιδιά κάτω των 18 ετών.
Πέραν όλων αυτών, η απονομή «βραβείου ειρήνης» σε έναν πολεμοχαρή ηγέτη, η αντιλαϊκή-αντεργατική κυβέρνηση του οποίου έχει παίξει σημαίνοντα ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην Συρία, που έχει στηρίξει οικονομικά και στρατιωτικά ομάδες ακραίων τζιχαντιστών και έχει εξαπολύσει ανελέητη επίθεση ενάντια στους κούρδους της βόρειας Συρίας, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018
Η Βενεζουέλα καλεί τον ΟΗΕ να στείλει Παρατηρητές στις εκλογές του Μαίου
Εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης επανέλαβαν το αίτημα προς τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) να αποστείλουν αποστολή διεθνών παρατηρητών στις εκλογές στις 20 Μαΐου.
Όπως δήλωσε ο πρέσβης της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ, Σαμουέλ Μονκάδα, σε συνάντηση στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, συμφωνήθηκε ο ορισμός μιας διερευνητικής ομάδας που θα πάει στη νοτιοαμερικανική χώρα πριν από την ημέρα των εκλογών:
“ Η σκοπιμότητα ορισμού μιας διερευνητικής ομάδας έχει στόχο να παρατηρήσει πως διεξάγεται η εκλογική διαδικασία στη Βενεζουέλα και στη συνέχεια να υποβάλλει μια αναλυτική έκθεση στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες ”.

Ο Μονκάδα, επανέλαβε το αίτημα να παραστεί στη χώρα μια ομάδα αυτού του διεθνούς οργανισμού, για να διαπιστώσει πως υλοποιείται η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ των πολιτικών σχηματισμών που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.
Το αίτημα αυτό, υποστηρίζεται επίσης από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος επανειλημμένα εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την αποστολή από την πλευρά του του ΟΗΕ μιας διεθνούς επιτροπής παρατηρητών στις επόμενες προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 20 Μαΐου.
"Θέλω ο Γενικός Γραμματέας να στείλει μια ισχυρή επιτροπή παρατηρητών στην εκλογική διαδικασία της 20ης Μαΐου και θα συνεχίσω να καταβάλλω προσπάθειες αυτό να εκπληρωθεί επιτυχώς", δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας στις 9 Μαρτίου σε πολιτική εκδήλωση στην πλατεία. Μπολίβαρ του Καράκας.
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος Μαδούρο κατήγγειλε το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο αντιτίθεται στο γεγονός ότι αυτή η επιτροπή έρχεται στη Βενεζουέλα για να κάνει τη δουλειά της.

Όπως δήλωσε ο πρέσβης της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ, Σαμουέλ Μονκάδα, σε συνάντηση στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, συμφωνήθηκε ο ορισμός μιας διερευνητικής ομάδας που θα πάει στη νοτιοαμερικανική χώρα πριν από την ημέρα των εκλογών.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Από τη Βρετανία η νευροτοξίνη που χρησιμοποιήθηκε κατά του Σκριπάλ και της κόρης του»
 Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018, 17:28
Ο νευροτοξικός παράγοντας Novichok που φέρεται ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά του ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου και της κόρης του πιθανόν να είχε προέλευση την ίδια τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Σλοβακία, τη Σουηδία ή την Τσεχία, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.
"Η πιθανότερη πηγή προέλευσης αυτού του παράγοντα είναι χώρες, οι οποίες πραγματοποιούν εντατικές έρευνες για χημικές ουσίες για το πρόγραμμα 'Novichok' από τα τέλη της δεκαετίας του 90 μέχρι σήμερα...Αυτές οι χώρες είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σλοβακία, η Δημοκρατία της Τσεχίας, η Σουηδία. Υπάρχουν επίσης ερωτήματα και για τις ΗΠΑ", είπε η Ζαχάροβα στο δίκτυο Rossiya 24.
"Αν η βρετανίδα πρωθυπουργός και άλλοι βρετανοί ειδικοί που ασχολούνται με την υπόθεση παραδώσουν ένα δείγμα της ουσίας που χρησιμοποιήθηκε, θα καταστεί σαφές ποιές χώρες ανέπτυσσαν τις αντίστοιχες ουσίες", πρόσθεσε η ίδια ερμηνεύοντας την άρνηση του Λονδίνου να προβεί σε μια τέτοια κίνηση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πετροπόλεμος στο λιμάνι της Πάτρας
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018, 04:45
Πετροπόλεμος το απόγευμα της Παρασκευής στο λιμάνι της Πάτρας. Μετανάστες που επιχείρησαν να μπουν στην ζώνη ISPS εμποδίστηκαν από λιμενικούς και τότε άρχισαν να πετούν μπουκάλια με νερό και πέτρες στο περιπολικό.
Μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες κλωτσούσαν και κάποια αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο λιμάνι. Επί τόπου έσπευσαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και μία διμοιρία ΜΑΤ προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω επεισόδια. Οι μετανάστες βγήκαν έξω από το λιμάνι, ωστόσο ορισμένοι συνέχισαν τις καταδρομικές στο εσωτερικό του με αποτέλεσμα το ανθρωποκυνηγητό να συνεχίζεται μέχρι που απέπλευσαν όλα τα πλοία για Ιταλία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα την απέλαση 23 βρετανών διπλωματών
 Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018, 17:17
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα την απέλαση 23 βρετανών διπλωματών σε αντίποινα για την απάντηση της Βρετανίας έπειτα από την δηλητηριαση με νευροτοξικό παράγοντα που παραγεται στη Βρετανια εις βάρος του ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσμπερι της Βρετανίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ερντογάν: Να επανέλθει η διδασκαλία της οθωμανικής γραφής
Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018, 15:00
Την συµβολικότερη, έως τώρα, πράξη αποδόμησης της κεµαλικής παράδοσης διέπραξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απορίπτοντας την υιοθέτηση του λατινικού αλφαβήτου από τον Κεµάλ Ατατούρκ το 1932 και ζητώντας να επανέλθει η διδασκαλία της… οθωµανικής γλώσσας στα τουρκικά σχολεία.
«Η γλωσσική επανάσταση της ρεπουµπλικανικής περιόδου κατέστρεψε τη γλώσσα µας, φορτώνοντάς την µε άσχηµες, ανούσιες και άψυχες λέξεις», είπε ο σουλτάνος στο παλάτι του στην Άγκυρα, κατά τη βράβευση των µαθητών ενός γυµνασίου σε διαγωνισµό σύνθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι η παλιά οθωµανική γλώσσα με πληθώρα περσο-αραβικών στοιχείων αποδιδόταν µε το αραβικό αλφάβητο και την κατείχαν ελάχιστοι λόγιοι και ιεροδιδάσκαλοι.
Ο Ατατούρκ την απλοποίησε καθιερώνοντας το λατινικό αλφάβητο και εισάγοντας πολλές αγγλικές και γαλλικές λέξεις υπό την εποπτεία της Τουρκικής Γλωσσικής Εταιρίας (Turk Dil Kurumu).
«Με κάτι τέτοια αποκόπηκαν οι δεσµοί µε την Ιστορία µας και τις ρίζες των παππούδων µας», τόνισε.
«Η περίοδος εκείνη φταίει που οι νέες γενιές δεν καταλαβαίνουν τον Μεχµέτ Ακίφ Ερσόι, τον Οµέρ Σεϊφετίν και τον Αχµέτ Χασιµί, γνωστοί εθνικιστές συγγραφείς της οθωµανικής περιόδου)».
Πέρα από το να συστήσει την επαναφορά της διδασκαλίας των τουρκικών του 19ου αιώνα, ο σουλτάνος κάλεσε τους πολίτες να προσέχουν πώς χρησιµοποιούν το Ιντερνετ και να αποφεύγουν τις λέξεις µε ξενική ρίζα.
Προανήγγειλε και την επόµενη κίνησή του. Σύντοµα θα αλλάξουν οι επιγραφές των καταστηµάτων που δεν είναι στα τουρκικά (έστω µε λατινικούς χαρακτήρες, τουλάχιστον… στην αρχή).



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπόθεση Σκριπάλ: Η Μόσχα θα απελάσει 23 Βρετανούς διπλωμάτες
 Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018, 10:40
Η Ρωσία θα απελάσει 23 Βρετανούς διπλωμάτες, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οι 23 Βρετανοί διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Ρωσία σε διάστημα μιας εβδομάδας, πρόσθεσε το υπουργείο.
Η Ρωσία αποσύρει την άδεια να ανοίξει η Βρετανία γενικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε επίσης το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι κλείνει και το Βρετανικό Συμβούλιο στη Ρωσία.
Τέλος το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να ανακοινώσει κι άλλα μέτρα στην περίπτωση που η Βρετανία προβεί σε περαιτέρω εχθρικά βήματα.
Λίγο νωρίτερα ο Βρετανός πρεσβευτής στην Μόσχα Λόρι Μπρίστοου είχε κληθεί να παρουσιαστεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα και όπως δήλωσε ο ίδιος μετά την συνάντηση αυτή οι ρωσικές αρχές τον ενημέρωσαν για τα βήματα που θα πάρουν σε απάντηση στο μέτρο που έλαβε η Βρετανία για την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών.
Ο Βρετανός πρεσβευτής είχε κληθεί και την περασμένη Τρίτη να παρουσιαστεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο της κρίσης που ξέσπασε μετά την δηλητηρίαση στη Βρετανία του Ρώσου πρώην διπλού κατάσκοπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του με νευροπαραλυτική ουσία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσος πρεσβης στη Βρετανια.  Οι Βρετανοί εξακολουθούν να μας αποκρύπτουν την ιατρική διάγνωση
 Σάββατο, 17 Μαρτίου 2018, 00:10
Ο Ρώσος πρέσβης στην Βρετανία Αλεξάντρ Γιακοβένκο μιλώντας την Παρασκευή στους δημοσιογράφους δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας ενημέρωσε τη ρωσική πρεσβεία για την κατάσταση της υγείας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας.
«Μόλις τώρα λάβαμε μια νότα του Foreign Office με την οποία μας ενημερώνουν ότι η οικογένεια Σκριπάλ είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά για εμάς η πληροφορία αυτή είναι εντελώς ανεπαρκής» δήλωσε ο Γιακοβένκο, εξηγώντας γιατί είναι ανεπαρκής. «Οι Βρετανοί εξακολουθούν να μας αποκρύπτουν την ιατρική διάγνωση, δεν έχουμε πρόσβαση στους πάσχοντες, δεν μπορούμε να συνομιλήσουμε με τους γιατρούς» και «κανένας εδώ δεν δημοσίευσε κάποια φωτογραφία». «Γι αυτό μπορεί να είναι ζωντανοί, μπορεί όχι, ενώ μπορεί να μην έχει συμβεί τίποτα. Δηλαδή μας λένε κατ' αυτόν τον τρόπο να πιστεύουμε κατά λέξη ό,τι είναι απαράδεκτο», δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής.
Ο Αλεξάντρ Γιακοβένκο είπε ακόμη ότι «θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τους βρετανούς καθαρά τυπικά» καθώς «δυστυχώς αποφεύγουν να έχουν τις οποιεσδήποτε επαφές με την πρεσβεία, οι πληροφορίες που μας δίνουν είναι με δόσεις και γενικές, αυτό φαίνεται πως είναι το νέο στιλ της βρετανικής πολιτικής».
Αναφερόμενος μάλιστα στον τρόπο αυτό της ενημέρωσης ο Γιακοβένκο είπε: «Ας πούμε ότι θεωρούν τον Σεργκέι Σκριπάλ Βρετανό πολίτη και αρνούνται να μας ενημερώσουν για την κατάσταση της υγείας του. Όσον αφορά την Γιούλια Σκριπάλ, είναι Ρωσίδα πολίτης και είναι κάτι που αναγνωρίζουν, αλλά και για εκείνη δεν μας λένε επίσης τίποτα. Γι αυτό θεωρούμε ότι αυτή η πολιτική έρχεται σε αντίθεση με το διεθνές δίκαιο. Σύμφωνα με την Συνθήκη της Βιέννης έχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα να ενημερωθούμε πλήρως για την κατάσταση της υγείας της, το οποίο όμως αρνούνται να κάνουν».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι ΗΠΑ ενημερωσαν τη Ρωσια ότι εντος 48ωρου θα χτυπησουν τη Δαμασκο. Η Ρωσια ενημερωνει εσπευσμενα και την Τεχερανη.
Η Ρωσία ενημερώνει την Τεχεράνη μέσω ειδικού απεσταλμένου ότι η αμερικανική διοίκηση πήρε την απόφαση να βομβαρδίσει τη Δαμασκό και θέσεις στο Λίβανο και προειδοποιεί το Ιράν γι αυτή την εξέλιξη.Ο ρώσος αρχηγός ΓΕΣ ενημερώθηκε επίσημα από τις ΗΠΑ ότι θα χτυπηθεί η Δαμασκός εντός 48 ωρών.Η Ρωσία  έχει δεσμευθεί ότι θά απαντήσει αν οι ΗΠΑ χτυπήσουν τηνΣυρία .
Νωρίτερα ο αρχηγός της Κύριας Επιχειρησιακής Διοίκησης του ρωσικού ΓΕΣ ο Sergueï Roudskoï είχε δηλώσει στο Rossiya 24 ότι «παρατηρούμε σημάδια προετοιμασίας για ενδεχόμενα χτυπήματα». Σύμφωνα με τον ίδιο ο αμερικανικός στρατός ήδη έβαλε επι ποδών ομάδες πλοίων επίθεσης επανδρωμένες με πυραύλους κρουζ στην Ανατολική Μεσόγειο στο Περσικό Κόλπο και στην Ερυθρά Θάλασσα
Η Ρωσία κινητοποιεί τις δυνάμεις της στη συριακή ακτογραμμή.
Μέσα στη νύχτα κυκλοφορούν ψίθυροι ότι ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του εκκενώνουν κάποιες  στρατιωτικές εγκαταστάσεις θέσεις στη Δαμασκό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γάζα βομβαρδίζεται από το τις Σιωνιστικές δυνάμεις Κατοχής



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η Συρία ενώνεται ....η κάθε ιστορία είναι διαφορετική .....ενας στρατιώτης είδε την οικογένεια του αδερφού του και τον ίδιο τον αδερφό του που βγήκαν από τη Γκούτα μετά από χρόνια .......



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθήνα 15 Μαρτίου 2018 μεσημέρι, μία γυναίκα κείτεται ημιλιπόθυμη στο δρόμο
Σάββατο 17 Μάρτιος 2018 | 13:17
Αθήνα 15/3/2018, μεσημέρι
«Η ιστορία έχει ως εξής: Λίγο μετά τις 14:00, συνειδητοποιώ ότι ένας άνθρωπος βρίσκεται ακριβώς όπως τον βλέπετε, στη μέση του μεγάλου πεζόδρομου κάτω από το πάρκο του Ευαγγελισμού.
Πεζή καθώς πλησιάζω και ενώ περνάνε δεκάδες πολίτες γύρω από την δύσμοιρη αυτή κυρία, παρατηρώ ότι δεν σταματά κανείς. Κοιτούν απλά με περιέργεια (μάλλον για να συνειδητοποιήσουν αν είναι ζωντανή), πιάνουν τη μύτη τους για να αποφύγουν την έντονη δυσοσμία και απλά αποχωρούν.
Φτάνω στην κυρία και την ιδία ακριβώς στιγμή, βλέπω έναν άλλον κύριο σε παρόμοια κατάσταση ένδυσης να έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση, να γονατίζει και να της πιάνει το χέρι.
Με βοηθά να την μεταφέρουμε στον ίσκιο, ενώ είναι ημιλιπόθυμη και ζητώ από τον (επίσης) ΑΣΤΕΓΟ να την προσέχει, μέχρι να επιστρέψω με πρόχειρο φαγητό και νερό. Επανέρχομαι στο σημείο όσο πιο γρήγορα μπορώ, ενώ παράλληλα καλώ την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων. Φέρνω φαγητό στους ανθρώπους, χυμούς και νερό και προς έκπληξη μου, ο ΚΥΡΙΟΣ αυτός (κύριος με το κ Κεφαλαίο), μου λέει ότι θα φάει μια μόνο μπουκιά από ότι του πρόσφερα, για να αφήσει στην κυρία και το δικό του περίσσευμα, μήπως και δεν έχει να φάει τίποτα το βράδυ.
Μου είπε ακόμα, ότι αυτός έχει βρει μια υπάλληλο από την τροφοδοσία του νοσοκομείου Ευαγγελισμού, η οποία του αφήνει κάθε βράδυ μια μερίδα από τα αποφάγια των ασθενών και έτσι βολεύεται…
Προφανώς με πήραν τα δάκρυα και θύμωσα τόσο πολύ… Με όλους μας… Ένιωσα οργή… Εμείς λεγόμαστε άνθρωποι; Είμαστε αλήθεια άνθρωποι; Κτήνη είμαστε.
Δεν θα αναλύσουμε την κατάντια του ανύπαρκτου κοινωνικού κράτους. Εμείς όμως, οι μονάδες, οι έξυπνοι, οι καλλιεργημένοι, οι ξερόλες που είμαστε όλοι κάτι, ενώ δεν είμαστε ΤΙΠΟΤΑ, τι κάνουμε; Κρατάμε τη μύτη μας και απλά λυπόμαστε για όσο διαρκεί η δυσάρεστη θέα. Αυτό κάνουμε.
Μετά από 4 ώρες η κυρία παραμένει εκεί. . . Συγχαρητήρια στον Δήμο μας και στην ανθρωπιά μας… Χρειαζόμαστε πολύ κόπο και χρόνο για να γίνουμε ΖΩΑ… Και είναι πολύ τιμητικός αυτός ο χαρακτηρισμός. Και αφού γίνουμε ζώα, μετά συζητάμε και το ενδεχόμενο της μετάλλαξης μας σε ανθρώπους. Ντροπή, τίποτα άλλο».


2 σχόλια:

e-h είπε...


I remember so well this day fifteen years ago. We had all marched the week before in the biggest demonstration I had ever seen against the Iraq War, but the specter of war still hung over every moment.
Then the news came that a young woman named Rachel Corrie had been killed by an Israeli soldier, run over by an enormous armed Caterpillar bulldozer while she was protecting a Palestinian home.
I was deeply, truly shocked. I had already been a member of Jewish Voice for Peace for a couple of years, but apparently I had not yet absorbed the reality of what kind of violence Israel was capable of, even against unarmed American volunteers.
I thought endlessly about Rachel’s parents--what they were going through, and what they had done to raise a child of such principle and determination.
A few years later, when I met Cindy and Craig Corrie for the first time, I got my answer. Their response to Rachel’s horrifying death was to turn to community and solidarity in solace. Their unfailing kindness and steadfast commitment in the face of greatest personal tragedy inspires each and every person I have seen them interact with.
Will you join me in thanking Cindy and Craig--in remembrance of their beautiful daughter, and for all the incredible, impactful work and relationships they have brought to our movement in the last 15 years?
Please sign this card to Cindy and Craig with me today.
With hope,

e-h είπε...


Τη θυμάμαι τόσο καλά αυτή τη μέρα πριν από δεκαπέντε χρόνια. Είχαμε πορεια όλοι την προηγούμενη εβδομάδα στη μεγαλύτερη διαδήλωση που είχα δει ποτέ κατά του πολέμου στο Ιράκ, αλλά το φάντασμα του πολέμου εξακολουθούσε να κρέμεται κάθε στιγμή.
Τότε ήρθε η είδηση ότι μια νεαρή γυναίκα με την ονομασία Rachel Corrie είχε σκοτωθεί από έναν Ισραηλινό στρατιώτη, που πέρασε με μια τεράστια ένοπλη μπουλντόζα Caterpillar, ενώ αυτή προστατεύει ένα Παλαιστινιακό σπίτι.
Ήμουν βαθιά, πραγματικά συγκλονισμένη. Ήμουν ήδη μέλος της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη για μερικά χρόνια, αλλά προφανώς δεν είχα απορροφήσει την πραγματικότητα του είδους της βίας που το Ισραήλ ήταν σε θέση να κανει, ακόμη και ενάντια στους άοπλους Αμερικανούς εθελοντές.
Σκέφτηκα ατέλειωτα για τους γονείς της Ρέιτσελ - τι περνούσαν και τι είχαν κάνει για να μεγαλώσουν ένα παιδί τέτοιας αρχής και αποφασιστικότητας.
Λίγα χρόνια αργότερα, όταν συναντήθηκα για πρώτη φορά με την Cindy και τον Craig Corrie, πήρα την απάντησή μου. Η απάντησή τους στον τρομακτικό θάνατο της Ραχήλ ήταν να στραφεί προς την κοινωνία και την αλληλεγγύη για παρηγοριά. Η αδιάκοπη καλοσύνη και η σταθερή δέσμευσή τους ενάντια στη μεγαλύτερη προσωπική τραγωδία εμπνέουν κάθε άτομο με το οποίο έχω δει να αλληλεπιδρούν.
Θα με συνοδεψετε ευχαριστώντας την Cindy και τον Craig - για να θυμηθούμε την όμορφη κόρη τους και για όλα τα απίστευτα και επιζήμια δουλειά και τις σχέσεις που έφεραν στο κίνημά μας τα τελευταία 15 χρόνια;
Υπογράψτε αυτή την κάρτα με τους Cindy και Craig μαζί μου σήμερα.
Με ελπίδα,
https://secure.everyaction.com/S2yHZY0Yj0KrQO_4zjZBBg2?emci=efad5e0c-9228-e811-80c2-00155da79f3e&emdi=a7e3541a-1c29-e811-80c2-00155da79f3e&ceid=94047&fn=Dimitris&mn=&ln=Kaplanis&em=dimkap2007%40yahoo.com&add1=&ci=Athens&st=&pc=&hp=&mp=&wp=&ep=&oc=&p=&s=