Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Παρασκευη 16 Μαρτιου 2018


Συνθλίβεται από Ισραηλινή μπουλντόζα στις 16 Μαρτίου του 2003, σε ηλικία 24 ετών, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την κατεδάφιση παλαιστινιακού σπιτιού, στον καταυλισμό προσφύγων στη Ράφα, νότια της Γάζας. Οι γονείς της προχωρούν σε δικαστική μάχη ενάντια στον Ισραηλινό στρατό. Το πόρισμα αναμενόμενο, από το σιωναζιστικό κράτος του Ισραήλ. "Ατύχημα ο θάνατος της Ρέητσελ Κόρυ..." Το θράσος τους όμως ξεπερνά κάθε όριο, αφού με την δικαστική απόφαση στην ουσία ρίχνουν την ευθύνη στην δολοφονημένη Ρέητσελ δηλώνοντας :« τα μέλη της ακτιβιστικής ομάδας ήταν ανεύθυνα καθώς ηθελημένα βρίσκονταν σε μια περιοχή που αποτελεί ζώνη μάχης»....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, δεν υπάρχει ούτε ένας δικαστής που θα δώσει προσωρινή διαταγή για να σωθεί ένα σπίτι από πλειστηριασμό.
Αλλά υπάρχει ο πρόεδρος του ΣτΕ που σώζει το Mega των θαλασσοδανείων και της διαπλοκής.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες απομακρύνθηκαν από την ανατολική χούτα καθώς ο αραβικός στρατός της Συρίας κλείνει τους τζιχάντ. " οι άστεγοι έχουν παράσχει αποδειξεις για το πώς οι τζιχαντοφασιστες μαχητές που ελέγχουν την ανατολική χούτα οδήγησαν προς τα πανω  τις τιμές των τροφίμων και επέβαλαν σκληρές ποινές για ακόμα και τις παραμικρες παραβάσεις. Αυτό ήρθε καθώς οι τρομοκρατικές ομάδες στην περιοχή συνέχισαν τον διαχωρισμο στις πολιτικές περιοχές της Δαμασκου και πυροβολυσαν αυτούς που προσπαθούσαν να διαφύγουν από το θύλακα."
Ιστορική μέρα στη #Συρία: χιλιάδες από την #eastghouta άνθρωποι φεύγουν  και επιστρέφουν στην αγκαλιά της πατρίδας. Με την βοηθεια του Αραβικου Συριακου Στρατου, που παρεχει τροφιμα και ιατρικη περοθαλψη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16 Φεβρουαριου  2018
Το παλαιστινιακό θύμα μηνύει τον ολλανδό προμηθευτή ισραηλινών σκύλων επίθεσης: Όταν ο χάσεμ αμπού hamzeh ήταν 16 χρονων, οι ισραηλινοί στρατιώτες του επιτέθηκαν με σκυλιά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


13 Μαρτιου   2018
Οι ισραηλινές δυνάμεις προσπάθησαν απειλιτικά και χτυπωντας τους να αποτρέψουν το νοσηλευτικό προσωπικό των ασθενοφορων να βοηθησει τραυματισμένους παλαιστίνιους διαδηλωτές κοντά στην παράνομη καταληψη  του Beit Ελ στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη χθες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αληταραδικες διαδηλώσεις ακροδεξιων και φασιστομουτρων στη Σλοβακία με αίτημα τις πρόωρες εκλογές
 Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018, 21:09
Τουλάχιστον 20.000 αληταραδες ακροδεξιοι «διαδηλωτές» πληρωμενοι από την  CIA κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους της Μπρατισλάβας με αίτημα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, παρά την παραίτηση, μία ημέρα πριν, του πρωθυπουργού της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο, μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
«Η Σλοβακία κινείται σε μια κακή κατηφόρα», «Θέλουμε εκλογές», «Μια τίμια Σλοβακία για τα παιδιά μας» ή «Αφήστε τον λαό να αποφασίσει» ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό των καθυστερημενων αληταραδικων φασιστομουτρων.
Οι αληταραδες ακροδεξιοι του φασιστικου κινήματος «Για μια τίμια Σλοβακία», το οποίο αξιώνει να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ, ανέφεραν ότι θα πραγματοποιηθούν σήμερα διαδηλώσεις σε 34 πόλεις της Σλοβακίας και 25 πόλεις στο εξωτερικό.
Η παραίτηση του πρωθυπουργού, που υπήρξε το κεντρικό αίτημα στις ακροδεξιες  κινητοποιήσεις, και η ανάληψη πρωθυπουργικών καθηκόντων από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής Πέτερ Πελεγκρίνι, ο οποίος προέρχεται από τους κόλπους του σοσιαλδημοκρατικου  πολιτικού κόμματος Smer-SD, δεν αποθαρυναν τις φασιστικες διαδηλώσεις των καθυστερημενων αληταραδων ακροδεξιων πλρωμενων από την CIA επικριτών των κυβερνώντων.
Σήμερα εξάλλου, ο Πελεγκρίνι ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό της κυβέρνησής του, στην οποία πρέπει να εκπροσωπούνται εκτός του κόμματός του Smer-SD, τα κόμματα Most-Hid (Ουγγροι, δεξιά) και SNS (φασιστική ακροδεξιά).
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα είναι μια κυβέρνηση η οποία θα διατηρήσει τον σαφή φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό» της, τόνισε ο ίδιος σε ένα δελτίο τύπου.
«Και κυρίως πιστεύω ότι θα είναι μια κυβέρνηση, η οποία θα συμβάλει στην άμβλυνση της κατάστασης στη χώρα μας».
Σύμφωνα, ωστόσο, με αναλυτές, η αντικατάσταση του Φίτσο από τον Πελεγκρίνι δεν θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και ρίξτε το φταίξιμο στον Πούτιν…
 Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018, 12:38
Περάσαμε πλέον στην «τοξική περίοδο» των διεθνών σχέσεων. Βρισκόμαστε πλέον σε κατάσταση κλίματος «τοξικού πολέμου» που αντικατοπτρίζει τη ΝΑΤΟϊκή «ρωσοφοβία» που μετά από τις ΗΠΑ πέρασε πλέον στη Βρετανία για να ακολουθήσει και η Γαλλία.
Η Ρωσία καταγγέλλεται ως ένοχη, χωρίς να εμφανισθούν αποδείξεις, για την συμμετοχή της στην δηλητηρίαση στο Σόλσμπερι του πρώην κατασκόπου Sergei Skripal και της κόρης του, που ζούσε ανενόχλητος επί οκτώ χρόνια στην Βρετανία.
Ο κόσμος καλείται να πιστέψει πως η Μόσχα διέταξε τη δολοφονία ενός αδιάφορου πλέον πρώην πράκτορα με χημικό όπλο που είχε παραχθεί πριν 30 χρόνια, την σοβιετική εποχή, παραμονές της εκλογικής αναμέτρησης για την ανανέωση της προεδρικής θητείας στη Ρωσία.
Ακόμη κι αν χρησιμοποιήθηκε δηλητήριο «novichok» (νεοεισερχόμενο) για να πλήξει τους Skripal, δεν αποδεικνύεται η ρωσική ανάμειξη. Επειδή δεν είναι απίθανο να έχει κατασκευασθεί ανάλογη τοξική ουσία κι από άλλα δυτικά κράτη.
Η όλη προσπάθεια θυμίζει τις προσπάθειες της CIA and NSA να αναμείξει το Κρεμλίνο για τις κυβερνο-επιθέσεις ή την ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Η άποψη της βρετανικής κυβέρνησης να εμπλέξει τη Μόσχα στην δηλητηρίαση των Skripal, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ηγέτη της Εργατικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν στη Βουλή των Κοινοτήτων, για να δεχθεί μαζική επίθεση από τους Συντηρητικούς βουλευτές και το μεγαλύτερο μέρος του βρετανικού Τύπου.
Αλλά ήδη έχουν αρχίσει να διατυπώνονται αμφιβολίες αν πραγματικά υπάρχει παρόμοια νευρο-τοξική δηλητηριώδης ουσία «Novichok».
Θυμίζουμε ανάλογο περιστατικό που είχε συμβεί στα 2001 στις ΗΠΑ, όταν είχαν ταχυδρομηθεί φάκελοι με σπόρους ουσίας «Άνθραξ» με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο κάποιοι αποδέκτες.
Με εντολή του Λευκού Οίκου, το FBI κατήγγειλε ως υπεύθυνη την al-Qaeda. Αλλά όπως αποδείχθηκε κατόπιν, ο Άνθραξ είχε κατασκευασθεί σε αμερικανικό βιο-χημικό οπλικό εργαστήριο. Η υπόθεση σήμερα έχει ξεχασθεί.
Υπάρχει τώρα κάποιος «σφυριχτράκιας», ονόματι Vil Mirzanyanov, ο οποίος με βιβλίο του έχει αποκαλύψει την ύπαρξη του προγράμματος «Novichok».
Αλλά, ούτε η ύπαρξη του προγράμματος έχει αποδειχθεί –πέρα από την μαρτυρία του συγγραφέα του βιβλίου- ούτε η ύπαρξη των τοξικών ουσιών που περιγράφονται έχει αποδειχθεί στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα. Η ρωσική κυβέρνηση υποστηρίζει πως ουδέν γνωρίζει για το πρόγραμμα αυτό.
Πρόσφατα, μόλις το 2016 ο Dr Robin Black, επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου της μόνης βρετανικής βιοχημικής οπλικής βιομηχανίας στο Porton Down, είχε δημοσιεύσει σε επιστημονικό περιοδικό: «Οι πληροφορίες για την ύπαρξη «Novichoks», προέρχεται αποκλειστικά από τον αντιφρονούντα Ρώσο στρατιωτικό χημικό Vil Mirzayanov, χωρίς κάποια άλλη ανεξάρτητη επιβεβαίωση να έχει δημοσιοποιηθεί».
Ο Ρώσος χημικός επιστήμονας επί ΕΣΣΔ Vil Mirzanyanov που έγραψε για το «Novichok», σήμερα ζει σε κατοικία αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Πρίνστον του Νιού Τζέρσι των ΗΠΑ.
Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP του πήρε συνέντευξη για τις «αποκαλύψεις του» που τώρα βγήκαν και πάλι στην δημοσιότητα: «Είμαι βέβαιος ότι το έκαναν οι Ρώσοι, επειδή εκείνοι είναι που το διαθέτουν και διατηρούν γι΄αυτό απόλυτη μυστικότητα», είπε. Για να προσθέσει: «Είτε οι Ρώσοι το έκαναν ή κάποιοι που διάβασαν το βιβλίο μου».
Το βιβλίο του Mirzanyanov είχε εκδοθεί το 2008, πωλείται ακόμη και σε ηλεκτρονική μορφή αντί 8,16 δολαρίων και περιλαμβάνει σειρά από φόρμουλες με τις οποίες κάποιος μπορεί να δημιουργήσει παρόμοια δηλητήρια.
Όλα αυτά καθιστούν τον ισχυρισμό της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι εξαιρετικά αμφίβολο, πως μόνη η Ρωσία είναι υπεύθυνη για την δηλητηρίαση των Skripal, μια και οποιοδήποτε αξιόπιστο εργαστήριο θα μπορούσε να έχει κατασκευάσει παρόμοια τοξική ουσία.
Ο θόρυβος που δημιούργησε η υπόθεση που καταγγέλθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο στη Βουλή των Κοινοτήτων από την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως φυσιολογική αντίδραση, για να μετατοπισθεί η πολιτική δυσκολία που αντιμετωπίζει η βρετανική κυβέρνηση με την υπόθεση του Brexit.
Ήδη το ενδιαφέρον των βρετανικών, αλλά και των διεθνών ΜΜΕ έχει μετατοπισθεί στο «τοξικό σκάνδαλο με ευθύνη του Κρεμλίνου».
Η μόνη εφημερίδα που εξέφρασε σκεπτικισμό για το κατά πόσον η ρωσική κυβέρνηση έχει ευθύνη για την υπόθεση δηλητηρίασης είναι η «Irish Times».
Πάντως η Μέι απαίτησε και επέτυχε να γίνει ειδική σύσκεψη στο ΝΑΤΟ, το οποίο ωστόσο κατόπιν, εξέδωσε ανακοίνωση που κρίνεται «ασθενική». Επειδή παρέχει μεν υποστήριξη στη διεξαγωγή έρευνας για την υπόθεση, αλλά μόνο ζητεί από την Μόσχα να απαντήσει στις βρετανικές καταγγελίες χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια αντίμετρα εναντίον της Ρωσίας.
Σύμφωνα με την άποψη πολλών αναλυτών, οι βρετανικές καταγγελίες αποτελούν «πύργο από τραπουλόχαρτα» που σίγουρα θα καταρρεύσει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Περισσότεροι από 40.000 άμαχοι εγκατέλειψαν την ανατολική Γούτα
Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018, 17:53
«Περισσότεροι από 40.000 άμαχοι» χρησιμοποίησαν χθες τους διαδρόμους «που ανοίχθηκαν από τον συριακό στρατό σε συνεργασία με τους ρώσους συμμάχους του» προκειμένου να φύγουν από την ανατολική Γούτα, κοντά στη Δαμασκό, δήλωσε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Σύρος μόνιμος αντιπρόσωπος Μπασάρ Τζα'αφάρι.
«Μετέβησαν στα κέντρα που εγκατέστησε η συριακή κυβέρνηση και η συριακή αραβική Ερυθρά Ημισέληνος, κέντρα προσωρινής στέγασης εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα για τη φροντίδα τους», πρόσθεσε.
Πριν από λίγο ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι μαζί με τις συμμαχικές του δυνάμεις ανακατέλαβαν το 70% του εδάφους που τελούσε υπό τον έλεγχο των ισλαμοφασιστών στον θύλακο της ανατολικής Γούτα.
Στην ανακοίνωση του στρατού αναφέρεται πως οι στρατιώτες κατέλαβαν τμήματα αγροτικής γης, πολλά χωριά και ορισμένες πόλεις.
Νωρίτερα, στρατιωτικό μέσο ενημέρωσης της Χεζμπολάχ ανέφερε πως ο συριακός στρατός κατέλαβε σήμερα την πόλη Τζισρίν της ανατολικής Γούτα.
«Ο συριακός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στην ανατολική Γούτα και πήρε τον έλεγχο της πόλης Τζισρίν», ανέφερε ο σταθμός τον οποίο διαχειρίζεται η Χεζμπολάχ, που πολεμά στο πλευρό του στρατού στη Συρία.
Εξάλλου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο συριακός στρατός κάλεσε τους κατοίκους της ανατολικής Γούτα να φύγουν από την περιοχή μέσω «των ασφαλών διαδρόμων» καθώς σφίγγει τον κλοιό στους τομείς που εξακολουθούν να τελούν υπό τον έλεγχο των ισλαμοφασιστών.
«Η γενική στρατιωτική διοίκηση καλεί τους πολίτες να φύγουν από την ανατολική Γούτα  μέσω των ασφαλών διαδρόμων», αναφέρει ανακοίνωση που μεταδόθηκε από τη συριακή δημόσια τηλεόραση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΑΖΙΛΙΑ Ρίο ντε Τζανέιρο: Οργή για την εκτέλεση της Μαριέλε Φράνκο
"Δεν θα μας κάνουν να σωπάσουμε",
ακόμα κι όταν δολοφονούν τους δικούς μας ανθρώπους. Ειδικά τότε.
*Μία μέρα μετά τη δολοφονία της Μαριέλε Φράνκο, της "φωνής" των πιο φτωχών από τις φαβέλες, η Βραζιλία των φεμινιστικών οργανώσεων, των εργατικών συνδικάτων, της αριστεράς και των ανθρώπων που θέλουν να μπει ένα τέλος στην αστυνομική ασυδοσία, βγαίνει στους δρόμους.

Βραζιλία: Εν ψυχρώ δολοφονία της ακτιβίστριας Μαριέλε Φράνκο
Τεράστιο είναι το σοκ που έχει προκαλέσει στη Βραζιλία η εν ψυχρώ δολοφονία της ακτιβίστριας Μαριέλε Φράνκο με χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν, ζητώντας δικαίωση για τον θάνατο της
Ήταν δημοτική σύμβουλος και από τα πιο προβεβλημένα μέλη του κινήματος για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βραζιλία.
Η Μαριέλε Φράνκο, ο οδηγός της και ένας δημοσιογράφος βρίσκονταν στο αυτοκίνητο της δημοτικής συμβούλου όταν δύο άγνωστοι άνδρες «γάζωσαν» το όχημα με πυροβόλα όπλα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η Φράνκο και ο οδηγός της, ενώ ο δημοσιογράφος είναι τραυματίας.
Μόλις μία μέρα πριν, με ανάρτησή της στο Twitter, η Μαριέλε Φράνκο είχε ασκήσει κριτική για την κατάσταση στην πόλη, αμφισβητώντας τη δράση της αστυνομίας.
Η 38χρονη Φράνκο είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στη Φαβέλα ντε Μαρέ, μία από τις πλέον φτωχές κοινότητες της πόλης και ανήκε στη γένια των ακτιβιστών που ύψωσαν τη φωνή τους για τα προβλήματα των συμπολιτών τους και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος το 2016 και θεωρούνταν ο φύλακας άγγελος των φτωχών.

Marielle Franco, 38 ετών. Εκτελέστηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μαζί με το οδηγό της, Anderson Pedro Gomes. Μία εκτέλεση εν ψυχρώ και παρά την ανάληψη από το στρατό της ασφάλειας της πόλης τον προηγούμενο μήνα(16/2). Μαύρη, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος με το PSOL και από τα πλέον ενεργητικά και μαχητικά στελέχη του κινήματος ενάντια στις διακρίσεις αλλά και την αστυνομική βία. Γι’ αυτό ακριβώς και την δολοφόνησαν.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νέες ισραηλινές επιθέσεις
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--
Ισραηλινά άρματα μάχης βομβάρδισαν χτες θέσεις της «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας, με αφορμή «τέσσερις βομβιστικές εκρήξεις» κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, δίχως να αναφερθούν θύματα ή τραυματίες. Αραβικά ΜΜΕ μετέδωσαν αργότερα πως ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πραγματοποίησε επίθεση με ρουκέτες σε περιοχή της Μπέιτ Χανούν στην ανατολική Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ατόμου σε χωράφι.
Το ίδιο 24ωρο, αξιωματούχοι του ΟΗΕ που είχαν κάνει έκκληση διεθνώς για τη χρηματοδότηση του οργανισμού για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, UNRWA, ανακοίνωσαν ότι πήραν διαβεβαιώσεις για τη συγκέντρωση 100.000.000 δολαρίων. Ωστόσο, τα κεφάλαια δεν επαρκούν για να καλύψουν ανάγκες που απαιτούν 350.000.000 δολάρια, τα οποία έκοψε πέρσι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε μία προσπάθεια να κάμψει την αντίσταση της Παλαιστινιακής κυβερνησης, μετά την απόφασή του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να συμμετάσχουν σε μία νέα διαπραγμάτευση με το Ισραήλ, με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ.
Επιπλέον, το Παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε έντονα στις πρόσφατες δηλώσεις του ισραηλινού προέδρου Ρέουβεν Ρίβλιν στο «Ισραηλινό Ινστιτούτο για τη Δημοκρατία» περί «επιβολής ισραηλινής κυριαρχίας σε Ιουδαία και Σαμάρεια», επισημαίνοντας πως με τον τρόπο αυτόν ο ισραηλινός πρόεδρος προσπάθησε να προωθήσει τη διεύρυνση των εβραϊκών εποικισμών στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Οχθης και την προσάρτησή τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία τελευταία φωτογραφία για σήμερα, πραγματικά έπος...
Γυναίκες "κομάντο" της Αλ Νούσρα με μπούρκες, αμερικάνικα όπλα και ολόσωμες στολές-φουστάνια παραλλαγής στα αμερικάνικα χρώματα, κρατάνε με μεγάλο αγωνιστικό φρόνημα τις... σημαίες του FSA και της Τουρκίας μέσα στα Συριακά εδάφη.
Αυτές οι γυναίκες, που έχουν την χαρά και την ευλογία να λαμβάνουν την ευαισθησία σύσσωμης της Δύσης για τις επιθέσεις που δέχονται από τον Συριακό στρατό, γιορτάζουν και την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας.

1 σχόλιο:

e-h είπε...


Esta semana La Jiribilla propone el dossier Periodismo Cultural: la voz
de sus protagonistas, dedicado a la más reciente entrega del Premio José
Antonio Fernández de Castro, que otorga el Ministerio de Cultura de
Cuba. Integran esta selección cuatro entrevistas, una al maestro Luis
Sexto y las demás a los colegas Joel de Río, Andrés Machado Conte y Luis
Morlote Rivas, ganadores del mencionado premio en su edición 2018.
Completa este dossier un texto de Luis Toledo Sande titulado ¿Para qué
perfeccionar la prensa?
También como parte de su más reciente entrega, La Jiribilla pone en
circulación artículos de Laidi Fernández, Oni Acosta, Guille Vilar y
Ricardo Riverón Rojas, entre otros reconocidos autores cubanos e invita
a El patio de Baldovina, que ofrecerá su habitual concierto el miércoles
próximo y tendrá como invitado al cantautor Diego Gutiérrez, siempre en
los predios de la Casa del Alba Cultural de La Habana.
A todos estos contenidos usted puede acceder por intranet e internet, a
través de la dirección electrónica www.lajiribilla.cu


Αυτή την εβδομάδα Jiribilla προτείνει τον φάκελο Πολιτιστικη Δημοσιογραφία: η φωνή
των πρωταγωνιστών της, αφιερωμένο στην τελευταία δόση του βραβείου José
Antonio Fernández de Castro, που χορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού της
Κούβας. Μέχρι αυτή την επιλογή τέσσερις συνεντεύξεις, ένας καθηγητής ο Luis
Sexto και άλλοι στο Ρίο Joel Andres Machado Luis Conte και οι συνεργάτες
Morlote Rivas, δήλωσαν νικητές του βραβείου στην έκδοση του 2018.
Η πλήρης ο φάκελος ένα κείμενο από τον Luis Τολέδο Sande με τίτλο Γιατί Τι να
τελειοποιήσετε τον Τύπο;
Επίσης, στο πλαίσιο της τελευταίας δόσης της, η Jiribilla τεθεί σε
άρθρα κυκλοφορία Laidi Fernandez, Oni Acosta, Guille Vilar και
Ricardo Rojas Riverón, μεταξύ άλλων διάσημοι Κούβας συγγραφείς και καλούνται
να Baldovina Το δικαστήριο, το οποίο θα προσφέρει το συνηθισμένο συναυλία την Τετάρτη
το επόμενο και θα έχει ως προσκεκλημένο τον τραγουδιστή Diego Gutierrez, πάντα με
το σκεπτικό της Casa del Alba Πολιτιστική Αβάνα.
Όλοι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο από το intranet και το Internet,
μέσω e - mail σας www.lajiribilla.cu