Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Πεμπτη 15 Μαρτιου 2018



ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ Πεμπτη στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια στην Ευελπίδων.

*Στο πρώτο βίντεο ΜΑΤατζήδες δεν αρκούνται στο να πετάξουν κάτω και να απωθήσουν με τις ασπίδες μια γυναίκα αλλά στη συνέχεια την κλωτσούν,κιόλας, επειδή διαδήλωνε ενάντια στους πλειστηριασμούς.
*Στο δεύτερο βίντεο διαδηλωτές βάζουν το σώμα τους μπροστά στο κινούμενο περιπολικό για να μην πάρει τον συλληφθέντα σύντροφό τους.
Δύο κόσμοι
Η Ηθική τους και η ηθική μας

*Με εντολή Τσίπρα μετέτρεψαν τις προσαγωγές σε συλλήψεις στις διαμαρτυριες και στα επεισοδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών για τους πλειστηριασμούς
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ Πεμπτη στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια στην Ευελπίδων.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
-Απόπειρα άσκησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού
-Αντισταση κατα της αρχης
-Διατάραξη κοινωνικής ειρήνης.
Αυτές οι κατηγορίες βαραίνουν τρεις ανθρώπους που βρέθηκαν στη συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών σπιτιών φτωχών ανθρώπων...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλευση Ελευθεριας  14/3/2018   -  22.00
Σε συλλήψεις τελικά μετατράπηκαν οι προσαγωγές δύο μελών της Λαϊκής Ενότητας και ενός μέλους του κινήματος κατά των πλειστηριασμών από την χούνταρα συριζανελ, συνελήφθησαν γιατί προσπάθησαν να σώσουν πρώτες κατοικίες φτωχων ανυπεράσπιστων ανθρώπων που η μνημονιακη συμμορία συριζανελ σε συνεργασία με τούς τοκογλύφους δανειστές, συμβολαιογράφους - κοράκια, και ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ αστυνομικούς προσπαθούν να αρπάξουν
Οι τρείς συνάνθρωποι μας αν και χρειάζονται άμεσα νοσοκομειακή περίθαλψη καθώς είναι τραυματίας οι ανθελληνες αστυνομικοί αρνούνται να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο και κρατούνται τραυματισμένοι μέχρι αυτή τη στιγμή στα κελιά στη ΓΑΔΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πολιτιστική μας κληρονομιά θα θρηνεί 13.785 αλιευτικά ξύλινα κυρίως παραδοσιακά ψαραδικα σκάφη που πάνε προς τις χωματερές μέσα στο 2018 .Και όλα αυτά τα καταστρέφει η μπουλντόζα με ευρωπαική επιδότηση. Κατανοώ κάποιους που είτε το κληρονόμησαν και δεν το θέλουν και αποφάσισαν να πάρουν ρευστό στο χέρι με το αντίτιμο της καταστροφής ,αλλά στην πλειοψηφία πρόκειται για όμορφα παραδοσιακά σκάφη φτιαγμένα με μεράκι ,ξύλινα σκαριά που έθρεψαν γενιές και συνέβαλαν στην ανάπτυξη της αλιείας και με το δέλεαρ της επιδότησης με τον όρο της καταστροφής ,διάλυσης κατακερματισμό ενός ζωντανού οργανισμού γιατί το ξύλο είναι ζωντανό,καταστρέφεται μια πολιτιστική κληρονομιά ,που προσωπική μου γνώμη είναι ότι θα την κλάψουμε πικρά. Όταν σε άλλες ευρωπαικές χώρες επιδοτείται η συντήρηση τους και η προστασία τους και αποτελούν μέρος της πολιτιστικής τους κληρονομιάς . Λυπάμαι πολύ και δεν ξέρω τι άλλο ακόμα θα θυσιάσουμε για την ρημάδα την επιδότηση που σε κρατά σε ομηρία.....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



φωτο/17η Μαρτίου του 1968.ΛΟΝΔΙΝΟ .Ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ συμμετείχε στην πρώτη γραμμή με πατερίτσες στην αντιπολεμικη διαδήλωση για τον πόλεμο του Βιετνάμ,δίπλα η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ και ο δημοσιογράφος Ταρίκ Αλί
*Τη 17η Μαρτίου του 1968, χιλιάδες ακτιβιστές γέμισαν τους δρόμους του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο του Βιετνάμ.
Η πορεία είχε πάρει τεράστια έκταση. Ξεκινούσε απ’ την Trafalgar Square και έφτανε μέχρι την περιοχή Grosvenor Square, όπου βρισκόταν η αμερικάνικη πρεσβεία. Στην πρώτη γραμμή βρισκόταν η ηθοποιός και ακτιβίστρια Βανέσα Ρέγντκρεϊβ, ο δημοσιογράφος Ταρίκ Αλί και ο φυσικός Στίβεν Χόκινγκ, που ακόμα περπατούσε με πατερίτσες.
Ο Αλί καταγόταν απ’ το Πακιστάν, αλλά είχε σπουδάσει στην Αγγλία. Τη δεκαετία του ’60 έγινε γνωστός για τις διαμαρτυρίες του εναντίον του πολέμου του Βιετνάμ και τα δημόσια ντιμπέιτ που συμμετείχε με σημαντικές πολιτικές φιγούρες της εποχής, όπως ο μελλοντικός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ.
Δίπλα του περπατούσε η Βανέσα Ρέντγκρεϊβ. Ήταν γνωστή για τις εξαιρετικές ερμηνείες σε σαιξπηρικές παραστάσεις, αλλά και στον κινηματογράφο.
Η ηθοποιός ήταν δραστήρια και στον πολιτικό τομέα και υπήρξε πολλές φορές υποψήφια βουλευτής με το τροτσκιστικό κόμμα «Worker’s Revolutionary Party», χωρίς όμως επιτυχία.
Το 1968 ο Στίβεν Χόκινγκ μπορούσε ακόμα να περπατήσει, αλλά στηριζόταν σε πατερίτσες. Είχε ήδη κερδίσει το βραβείο Adams από το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ για την εργασία του σχετικά με τον χωροχρόνο.
Ένα χρόνο αφότου τραβήχτηκε η φωτογραφία καθηλώθηκε στην αναπηρική καρέκλα, καθώς η κατάστασή του χειροτέρεψε.
Η πορεία της 17ης Μαρτίου Αρχικά, όλα κυλούσαν ήρεμα. Χιλιάδες άνθρωποι ξεκίνησαν από την Trafalgar Square και κινούνταν αργά, σταθερά και χωρίς φασαρίες προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία στο Grosvenor Square.
Η Ρέντγκρεϊβ είχε πάρει άδεια να εισέλθει στην πρεσβεία και να παραδώσει στον πρέσβη ένα γράμμα διαμαρτυρίας.
Όταν όμως το πλήθος έφτασε στον προορισμό του, ξέσπασαν ταραχές.
Αυτόπτες μάρτυρες θυμούνται ότι ο Μικ Τζάγκερ των Rolling Stones είχε ανέβει σε κάτι σκαλιά και παρακολουθούσε τα επεισόδια.
Πιστεύεται ότι το συμβάν της 17ης Μαρτίου τον ενέπνευσε να γράψει τα τραγούδια «Street Fighting Man» και «Sympathy for the Devil». Συνελήφθησαν 300 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 75, διαδηλωτές και αστυνομικοί.
Η διαδήλωση για την ειρήνη κατέληξε σε γενικευμένη σύρραξη και μέχρι σήμερα είναι γνωστή με το όνομα «H Μάχη του Grosvenor Square». ...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*Στίβεν Χόκινγκ: Θα έπρεπε να φοβόμαστε περισσότερο τον καπιταλισμό από τα ρομπότ....
"Αν οι μηχανές παράγουν όλα όσα χρειαζόμαστε, το αποτέλεσμα εξαρτάται από το πως αυτά θα διανέμονται" σημείωσε σε κάποια από τις απαντήσεις του, προκειμένου να εξηγήσει πως οι μηχανές λειτουργούν λίγο πολύ σαν την ηθική παραβολή πως το μαχαίρι είναι απλά το εργαλείο που μπορεί να κόψει ψωμί ή και να αφαιρέσει ζωές.
"Ο καθένας μπορεί να απολαύσει μια πολυτελή ζωή, αν η ευμάρεια που παράγεται από τις μηχανές μοιράζεται ή περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να καταλήξουν άθλια φτωχοί αν οι ιδιοκτήτες των μηχανών συνεχίσουν το λόμπι κατά της αναδιανομής του πλούτου"
συνέχισε ο Χόκιγνκ παρατηρώντας πάντως πως από τις δύο οδούς, εκείνη που ακολουθούμε προς το παρόν είναι η δεύτερη. "Μέχρι τώρα, η τάση δείχνει προς τη δεύτερη εκδοχή, με την τεχνολογία να οδηγεί σε ολοένα και αυξανόμενη ανισότητα".
Η παρέμβαση Χόκιγνκ έρχεται μόλις λίγες μέρες πριν τις τελευταίες δηλώσεις του που προέβλεπαν τον αφανισμό μας, σε περίπτωση που κάποιος εξωγήινος πολιτισμός ανακάλυπτε και επισκεπτόταν τη γη. Ο διακεκριμένος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, είχε δηλώσει βέβαιος για την ύπαρξη ζωής και σε άλλους πλανήτες του αχανούς σύμπαντος. Όπως, έχει δηλώσει και σε παλαιότερες συνεντεύξεις και ομιλίες του είναι σχεδόν αδύνατο στο απέραντο σύμπαν να μην υπάρχουν ίχνη ζωής και σε άλλους πλανήτες.
*Ως υποστηρικτής για πολλά χρόνια του Εργατικού Κόμματος, ο Χώκινγκ έχει γνωστοποιήσει επίσης όλο και περισσότερο τις απόψεις του πάνω σε διάφορα πολιτικά ζητήματα.
Το 2000 έκανε ένα αφιέρωμα για τον δημοκρατικό υποψήφιο πρόεδρο Αλ Γκορ , αποκάλεσε την εισβολή στο Ιράκ του 2003 ένα "έγκλημα πολέμου", μποϊκόταρε ένα συνέδριο στο Ισραήλ συμμετεχοντας στο κινημα BDS ( μποϊκοτάζ – απόσυρση επενδύσεων - κυρώσεις) προς υποστήριξη των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων σχετικά με τις πολιτικές του έναντι των Παλαιστινίων,
έκανε εκστρατεία για τον πυρηνικό αφοπλισμό, και έχει υποστηρίξει την έρευνα των βλαστικών κυττάρων, την καθολική υγειονομική περίθαλψη, , καθώς και δράσεις για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός βρίσκει εργαστήριο χημικών όπλων μαχητών στην Ανατολική Γκούτα
Τρί Μαρ 13, 2018 06:44 μμ
Τα στρατεύματα του Συριακού Στρατού ανακάλυψαν εργαστήριο που χρησιμοποίησαν ισλαμοφασιστες μαχητές για την κατασκευή τοξικών χημικών όπλων στην Ανατολική Γκούτα, κοντά στην πρωτεύουσα τη Δαμασκό, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας.
Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA ανέφερε την Τρίτη ότι το παράνομο εργαστήριο αποκαλύφθηκε κοντά στην πρόσφατα απελευθερωμένη πόλη al-Shefounieh στον θύλακα, καθώς οι κυβερνητικοί στρατιώτες χτένισαν την περιοχή για πιθανές αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές που φυτεύτηκαν από την λεγόμενη τρομοκρατική ομάδα Jaish al-Islam Takfiri πριν την ήττα της στην πόλη και στα προάστιά της.
Η έκθεση, επικαλούμενη έναν ανώνυμο στρατιωτικό διοικητή, δήλωσε ότι το εργοστάσιο, το οποίο αποτελείται από διώροφο κτίριο με υπόγειο που βρίσκεται μεταξύ της μεγαλύτερης πόλης του Ντουμά και του Al-Shefounieh, προσθέτοντας ότι περιλάμβανε εργαστήριο παρασκευής τοξικών χημικών ουσιών που περιέχουν εξοπλισμός "Σαουδάραβης καταγωγής" και υλικά και εργαλεία προστασίας "δυτικής προέλευσης".
Ο κυβερνήτης αποκάλυψε επίσης ότι το εργαστήριο περιείχε φιαλίδια για την ανάμειξη χημικών ουσιών καθώς και δεξαμενές και εξοπλισμό ανάμειξης και θέρμανσης, εκτός από μια ποικιλία υλικών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία θανατηφόρων χημικών ουσιών και εκρηκτικών, συμπεριλαμβανομένων των ουσιών που περιέχουν χλώριο, καθώς και εγχειρίδια και φυλλάδια της Σαουδικής Αραβίας το λογότυπο της στολής Takfiri.
Σύμφωνα με τον διοικητή, το εργαστήριο στεγάζει εξοπλισμό και εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας, υποδεικνύοντας "τη συμμετοχή" των εμπειρογνωμόνων και χημικών της Ευρώπης και της Σαουδικής Αραβίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι σύντροφοί μας που κρατούνται στη ΓΑΔΑ και αύριο Πεμπτη περνάνε από δίκη,  είναι τραυματισμένοι. Με εντολή Τσίπρα αποφασίστηκε να μη μεταφερθούν σε νοσοκομείο.
Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να εντοπίσει και να ταυτοποιήσει και άλλα άτομα που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΑΞΙΚΑ
Πέθανε σαν σήμερα, στις 14 Μαρτίου 1883, σε ηλικία 65 ετών ο Καρλ Μαρξ, ο άνθρωπος που με το έργο του ανέτρεψε κάθε προηγούμενη αντίληψη για την ιστορία και την κοινωνική συγκρότηση. Ο άνθρωπος που μας έμαθε ότι κινητήρια δύναμη της ιστορίας είναι η πάλη των τάξεων, και ότι ο σοσιαλισμός και ο κομμουνισμός δεν αποτελούν απλώς οραματισμούς καλοπροαίρετων ανθρώπων, αλλά προκύπτουν μέσα από πραγματικές υλικές καταστάσεις: από τον αγώνα των εκμεταλλευομένων κατά των εκμεταλλευτών τους.
Ο Καρλ Μαρξ μας δίδαξε ότι πρωτοπόρα δύναμη κοινωνικού μετασχηματισμού είναι η εργατική τάξη, ακριβώς γιατί αυτή αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης, και η απελευθέρωσή της αποτελεί προϋπόθεση για την απελευθέρωση όλων των ανθρώπων.
Ο Καρλ Μαρξ μας έμαθε πως δεν είναι η κοινωνική συνείδηση που διαμορφώνει το κοινωνικό Είναι, αλλά το κοινωνικό Είναι -οι πραγματικοί όροι ζωής και κοινωνικών σχέσεων- καθορίζει την κοινωνική συνείδηση. Γι' αυτό και η εργατική τάξη είναι η εν δυνάμει πλέον επαναστατική τάξη. Είναι οι όροι ζωής της που της επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική τάξη την αναγκαιότητα του κοινωνικού μετασχηματισμού.
Ο Καρλ Μαρξ μας έμαθε να σκεφτόμαστε με βάση την ταξική ανάλυση της κοινωνικής πραγματικότητας, αν θέλουμε να συμβάλλουμε στον μετασχηματισμό της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανοικοδομική απεργία σήμερα, Τετάρτη 14 Μαρτίου. Τρία θανατηφόρα “ατυχήματα” μέσα σε λίγες μέρες

14/03/2018
Πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη 14 Μαρτίου,  οι οικοδόμοι, με απόφαση της Ομοσπονδίας τους και αιχμή τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα συνεχιζόμενα με εντυπωσιακή συχνότητα θανατηφόρα “ατυχήματα” στον κλάδο.
Τα αιτήματά τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, είναι:
-Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
-Αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς
-Μέτρα για την προστασία των ανέργων και την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες
-Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
Ιδιαίτερη βαρύτητα αποκτά το ζήτημα των εργατικών “ατυχημάτων” και όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, “όταν χάνουν τη ζωή τους εργαζόμενοι κάποιος φταίει, υπάρχουν ευθύνες”.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι “πριν συμπληρωθεί βδομάδα από το τελευταίο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, ο κλάδος μετράει ακόμα έναν συνάδελφο που έχασε τη ζωή του την ώρα της δουλειάς.
Χθες αργά το απόγευμα εργαζόμενος έχασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε μπετονιέρα (επιτόπιας παρασκευής μπετού) σε χώρο αποθήκευσης μηχανημάτων στο Μπραχάμι Αττικής.
Όταν χάνουν τη ζωή τους εργαζόμενοι κάποιος φταίει, υπάρχουν ευθύνες.
Ρωτάμε ακόμη μια φορά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του υπουργείου υγείας να μας απαντήσουν σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα χιλιάδες μηχανήματα που υπάρχουν στους χώρους δουλειάς.
Ποιος ελέγχει αν έχει γίνει η κατάλληλη συντήρηση, αν υπάρχει καταλληλότητα για να συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται ή όχι;
Ποιός ελέγχει σε ποιους χώρους αποθηκεύονται, την ασφάλεια των χώρων και πως ξαναμπαίνουν στην παραγωγή μετά από μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα απουσίας.
Ποιος ελέγχει αν τηρούνται τα ωράρια εργασίας. Αν τα μηχανήματα τα χειρίζονται πιστοποιημένοι με άδεια χειριστές, αν τα συντηρούν ταχτικά αντίστοιχοι ειδικευμένοι τεχνίτες και μηχανικοί.
Το υπουργείο έχει μεγάλες ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς.
Εκτός από την εντατικοποίηση που έχει εξασφαλίσει για τους εργοδότες, εκτός από τους άθλιους όρους δουλειάς, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν από την ακαταλληλότητα, την κακή συντήρηση μηχανημάτων.
Τα δύο τελευταία θανατηφόρα είναι σχεδόν ίδια. Έχουν συμβεί παρόμοια σε λιγότερο από ένα χρόνο όπως στο εργοτάξιο στον οδικό άξονα Κορίνθου – Πατρών στην Παναγούλα.
Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων.
Στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών και ελέγχους στους χώρους δουλειάς”.
Μετά τα θανατηφόρα “ατυχήματα” στο Μαρκόπουλο την προηγούμενη βδομάδα και σε εργοτάξιο στον Αγιο Δημήτριο προχτές, ένας ακόμα εργάτης έχασε τη ζωή του την ώρα της δουλειάς.
Το θανατηφόρο εργατικό “ατύχημα” έγινε, επίσης τη Δευτέρα, σε ξυλουργείο στη Ζήρο Σητείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 30χρονος Πακιστανός που εργαζόταν στο ξυλουργείο, κατά τη διάρκεια χειρισμού μηχανήματος, χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο δεν κατάφεραν να προσφέρουν καμία βοήθεια στον 30χρονο, καθώς ήταν ήδη νεκρός. Την υπόθεση διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας, ενώ σήμερα αναμένεται να μεταβεί στη Ζήρο κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τριτη 13 Μαρτιου  2018
Για μια ακόμη φορά: Η Αφρίν είναι μόνη. Και η ελληνική και ευρωπαϊκή Αριστερά, στο μεγαλύτερο μέρος της, ψοφοδεής και φιλοϊμπεριαλιστική και γλείφτρα του δολοφόνου Ερντογάν.
Φεύγω αηδιασμένος για τα Προπύλαια και για την πορεία στην τουρκική πρεσβεία. Με τους λίγους, που σήμερα τρέμουν από οργή.
Οι πολλοί, όπως είπα και το πρωί, ας θαυμάσουν τις φωτογραφίες με τις ένοπλες Κούρδισσες που ανέβαζαν εδώ στις 8 Μαρτίου...
Μερικές εκατοντάδες αλληλέγγυοι Έλληνες και πολλοί Κούρδοι. Ο πολύς κόσμος της Αριστεράς θα κάνει αύριο αναλύσεις και διακηρύξεις κατά της σφαγής στην Αφρίν.
Φωτογραφίες με κούρδισσες μαχήτριες να μην ξεχάσουμε να αναρτήσουμε. Αυτές που σήμερα σφαγιάζονται και για την υποστήριξή τους ούτε ένα απόγιομα δεν χαλαλίσαμε....
Σχολιο.- Μερικοί χωρίς πολιτική στέγη βρεθήκαμε έστω για τρία τέταρτα στα Προπύλαια , οι συλλογικότητες πού ήταν ? Μεμονωμένοι σύντροφοι δεν υπολογίζονται. Αλλά το βασικότερο θέμα που πρέπει να απασχολήσει είναι γιατί στην Ελλάδα εκδηλώσεις αλληλεγγύης δεν έχουν καμιά τύχη. Επιβεβαιώνω για μιά ακόμη φορά ότι το σύνολο της αριστεράς αποτελεί μια ιδιαίτερη σέχτα απομονωμένη από την ελληνική κοινωνία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Nestle μηνύεται (ξανα) για παιδική εργασία και εκμετάλλευση αλλα και εμποριο ανθρωπων ..
Η μεγαλύτερη βιομηχανία τροφίμων στον κόσμο αντιμετωπίζει κατηγορίες για εκμετάλλευση «παιδιών-δούλων» τα οποία υποχρεώνονται να μαζεύουν κακάο στην Ακτή Ελεφαντοστού στην Αφρική. Η εταιρεία είχε κάνει έφεση την οποία και έχασε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει κατηγορίες για παιδική εργασία
ΗΔΗ ΤΟ 2014
''Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την έφεση της Nestle αλλά και ακόμα δύο εταιρειών, τον Δεκέμβριο του 2014, σύμφωνα με το Reuters. Oι πρώτοι ενάγοντες, οι οποίοι κατάγονται από το Μάλι, κατέθεσαν πως η συγκεκριμένη εταιρεία εμπλέκεται πολύ συχνά σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσω της αγοράς του κακάο από την Ακτή Ελεφαντοστού. Η Nestle φέρεται να έχει επίγνωση της παιδικής δουλείας στην περιοχή αλλά παράσχει χρηματοδοτική και τεχνική βοήθεια στους αγρότες της περιοχής για να παίρνει το προϊόν σε χαμηλότερη τιμή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΕΜΕΝΗ ενα εκατομμυριο ανθρωποι εχουν χολερα
(θα μου πεις,τι τα γραφω,τι σας νοιαζει για την συνεχιζόμενη γενοκτονία που η σαουδαραβική κυβέρνηση διαπράττει εδώ και 2 χρονια στην Υεμένη.Ειναι εγκλήματα πολέμου που η Σαουδική Αραβία διαπράττει ενάντια στο λαό της Υεμένης με την αρωγή ΗΠΑ, Βρετανίας, Γαλλίας, Γερμανίας και άλλων χωρών,
Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας δε διστάζουν να βομβαρδίζουν περιοχές αμάχων,παιδια πεθαινουν απο ΠΕΙΝΑ ενώ, επιπλέον, με το κλείσιμο του εναέριου χώρου έχουν επιβάλλει ένα είδος εμπάργκο σε περιοχές που είναι πλέον αδύνατο να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια, φαγητό, φάρμακα κλπ.....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τι να κανουμε .δεν βρηκαν αποδειξεις που να αποδεικνυουν οτι ο Ασαντ χρησιμοποιησε αεριο σαριν οπως τον κατηγορει η Δυση (αλλα και μπολικοι ''κινηματιες''εδω και χρονια)...
February 12, 2018
Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τελικά ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Assad χρησιμοποίησε Sarin Gas στη Συρία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γυναικα στην θεση του αρχηγου της CIA..και τι γυναικα! απο το χειροτερο ειδος τερατος ..
μαλιστα εκανε και ''φεμινιστικο''σαρκαστικο σχολιο ο ψυχοπαθης Ντόναλντ Τραμπ που ''χαιρέτισε την ανάληψη των καθηκόντων της Χάσπελ αναφέροντας ότι είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διεύθυνση της CIA''
***Όπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ τη θέση της διευθύντριας της CIA αναλαμβάνει η Τζίνα Χάσπελ η οποία ήταν υπεύθυνη για ένα από τα σημαντικότερα κέντρα βασανιστηρίων που λειτουργούσε η υπηρεσία στην Ταϊλάνδη.
Σύμφωνα με αναφορές της CIA, κρατούμενοι οι οποίοι θεωρούνταν ύποπτοι για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα, υπέστησαν το βασανιστήριο του εικονικού πνιγμού (waterboarding), και άλλες απαγορευμένες τεχνικές βασανισμού, συμπεριλαμβανομένων ψυχολογικών βασανιστηρίων. Συγκεκριμένα ο κρατούμενος Abu Zubaydah υπέστη waterboarding 83 φορές σε ένα μήνα ενώ οι δεσμοφύλακες δεν του επέτρεπαν να κοιμηθεί, τον κρατούσαν σε απομόνωση και χτυπούσαν το κεφάλι του στον τοίχο.
Μερικά χρόνια αργότερα η Χάσπελ κατηγορήθηκε από τον διευθυντή του κέντρου αντιμετώπισης τρομοκρατίας της CIA ότι διέταξε να καταστραφούν δεκάδες βιντεοταινίες που κατέγραφαν τα βασανιστήρια στα οποία επέβαλε τους κρατούμενους.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταθέσει αγωγές εναντίον της Χάσπελ ζητώντας την άμεση σύλληψή της σε περίπτωση εισόδου σε ευρωπαϊκές χώρες.
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την ανάληψη των καθηκόντων της Χάσπελ αναφέροντας ότι είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη διεύθυνση της CIA



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τα μεταλλαγμενα λαχανικα μεταλλασουν και το δικο μας DNA ...γι'αυτο και εχει τοσο κοσμο με IQ ραδικιου
https://dailyinformator.com/confirmed-dna-from-genetically-modified-crops-can-be-transferred-into-humans-who-eat-them/

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ: Το DNA από γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες μπορεί να μεταφερθεί σε ανθρώπους που τους τρώνε
7 Μαρτίου 2018
Σε μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική δημόσια βιβλιοθήκη επιστημών (PLOS), οι ερευνητές τονίζουν ότι υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι τα θραύσματα DΝΑ που προέρχονται από το γεύμα φέρουν πλήρη γονίδια που μπορούν να εισέλθουν στο ανθρώπινο σύστημα κυκλοφορίας μέσω ενός άγνωστου μηχανισμού. (0) Αναρωτιέμαι αν οι επιστήμονες σε αυτές τις εταιρείες βιοτεχνολογίας έχουν ήδη προσδιορίσει αυτή τη μέθοδο;
Σε ένα από τα δείγματα αίματος η σχετική συγκέντρωση του φυτικού DΝΑ είναι υψηλότερη από το ανθρώπινο DΝΑ. Η μελέτη βασίστηκε στην ανάλυση πάνω από 1000 ανθρώπινων δειγμάτων από τέσσερις ανεξάρτητες μελέτες. Το PLOS είναι ένα επιστημονικό περιοδικό με ανοιχτή πρόσβαση, με σεβασμό από ομοτίμους, το οποίο καλύπτει πρωτογενή έρευνα από επιστημονικούς και ιατρικούς κλάδους. Είναι υπέροχο να δούμε αυτή τη μελέτη να δημοσιεύεται σε αυτό, επιβεβαιώνοντας όσα πολλοί έχουν υποψιαστεί για χρόνια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



στη Θεσσαλονίκη ξεπουλιούνται τα πάντα, στην Πάτρα ο ΚΚΕτζής δήμαρχος δικάζεται γιατί έκανε έργα χωρίς να χρησιμοποιήσει ..."εργολάβους", στην Αθήνα δέρνουν και συλλαμβάνουν αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιά νά αποκαλύπτονται τά ψέματα...Σημερινοί πλειστηριασμοί σέ ένα από τά δεκάδες συμβολαιογραφεία πού έχουν αναλάβει τό κοινωνικό έργο τής κυβερνησης Σαββίδη-Μελισσανίδη γιά τήν αρπαγή τών όποιων περιουσιακών στοιχείων τών εξαθλιωμένων καί μεταφορά τους στίς τράπεζες καί στά ξένα Funds: ΤΕΤΑΡΤΗ 14 Μαρτίου ώρα 1.45 μ.μ.
Θεμιστοκλέους 42
( Συμβολαιογράφος Ουρανία Καϋμενάκη )
δράση κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών !!!
στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο είχαν -μεταξύ άλλων -προγραμματιστεί :
- Διαμέρισμα 71 τμ στον Κορυδαλλό για χρέος 50000€ με πρώτη προσφορά 45000€
-αγροτεμάχιο 520 τμ για χρέος 100000€ με
πρώτη προσφορά 30000€
-υπόγειο 194 τμ για κατάσχεση 50000€ με
πρώτη προσφορά 42500 €
-οικόπεδο 386τμ με οικία 25τμ στη Νέα Πέραμο
για χρέος 99000€ με πρώτη προσφορά 85000€
Εννοείται οτι οι Ματατζήδες Χρυσαυγήτες τών ρουφιάνων Τσίπρα-Τόσκα -Κοντονη γύρω στίς 3μμ ανευ λόγου καί αιτίας επιτέθηκαν απροειδοποίητα μέ μανία καί βάρεσαν αλύπητα στό «ψαχνό»..νέα παιδιά καί μεγάλους...Τρείς συναγωνιστές μας νέα παιδιά αφού τούς αιματοκύλησαν πέφτωντας επάνω τούς σάν υαινές τούς συνέλαβαν καί τούς απάγγειλαν κιόλας βαρύτατες κατηγορίες... βγάζοντας τό απυθμενο κόμπλεξ καί μίσος τούς πρός όποιον αντιστέκεται δείχνοντας γιά μιά ακόμα φορά οτι αποτελούν τα πιό πιστά σκυλιά τών κάθε φορά αφεντικών τους…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση Τσίπρα μετέτρεψε τις προσαγωγές των τριών αγωνιστών σε συλλήψεις.
Μαρ 14, 2018
Δελτίο Τύπου της ΛΑΕ
«Η κυβέρνηση Τσίπρα μετέτρεψε τις προσαγωγές των τριών αγωνιστών σε συλλήψεις.»
Η ΛΑ.Ε καλεί σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας την Πέμπτη 15/3 στις 11 το πρωί στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.
Η χούντα Τσίπρα – Κοντονή – Τόσκα μετέτρεψε τις προσαγωγές των δύο μελών της ΛΑ.Ε, Οδυσσέα Χαραλαμπόπουλου και Αλέξανδρου Ρωμανού Αγγελή και του μέλους του κινήματος κατά των πλειστηριασμών Θωμά Καρρά σε κανονικές συλλήψεις και παραπέμπονται να δικαστούν στο αυτόφωρο αύριο Πέμπτη 15/3 στις 11 το πρωί στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων με πιθανές κατηγορίες για τρία πλημμελήματα: αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινωνικής ειρήνης και απόπειρα άσκησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού.
Η Λαϊκή Ενότητα καλεί πολιτικές και κοινωνικές συλλογικότητες, συνδικαλιστικούς φορείς, την αυτοδιοίκηση να καταγγείλουν την κυβέρνηση για τον αυταρχικό της κατήφορο, απαιτώντας την αθώωση όσων υπερασπίζονται την λαϊκή περιουσία.
Καλεί όλες και όλους αύριο σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, την ώρα διεξαγωγής της δίκης (Πέμπτη 15/3 στις 11 το πρωί) στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων.
Η Χούντα Τσίπρα – Κοντονή δεν θα περάσει.
Το γραφείο τύπου
14/03/2018



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ
14/3/2018
Η δίωξη της Ηριάννας είναι μια πολιτική σκευωρία με πολλαπλούς αποδέκτες. Αν το κίνημα αφήσει το περιθώριο να περάσει αυτή η σκευωρία δήθεν γιατί υπάρχει κάτι πιο σοβαρό και επείγον, τότε σκάβει τον ίδιο του το λάκκο. Είναι θέμα τιμής να τελειώσει εδώ το πανηγύρι. Είναι ζήτημα ύπαρξης για το συνειδητό προλεταριάτο να υπερασπιστεί τους αγωνιστές του ενάντια στις διώξεις ή τις απειλές για διώξεις του κράτους. Είμαστε εδώ δίπλα σε όλους όσους διώκονται.
o Λευτεριά τώρα στην Ηριάννα και τον Περικλή
o Να καταργηθεί ο τρομονόμος
o Ενάντια στο κράτος έκτακτης ανάγκης και στο καθεστώς εξαίρεσης
Όλοι/-ες στην πορεία αλληλεγγύης την Πέμπτη 15 Μαρτίου, 6μμ στα Προπύλαια και στην παράσταση στην δίκη Τετάρτη 21 Μαρτίου στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως) στις 09:00 π.μ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποζημίωση της FRAPORT σε περίπτωση χρήσης των αεροδρομίων σε καιρό πολέμου!
20.04.17 | 08:49


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχα παρά πολύ καιρό να δω τόση κακία και μίσος από ΜΑΤ σε διαδηλωτές.
Δεν ήθελαν να συλλάβουν. Ήθελαν να δείρουν.
Αυτή δεν είναι εικόνα κράτους.
Φυσικά όλα αυτά με εντολή Τσίπρα.
Διότι το να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης.
 Επομένως, θα στέλνει ο Ευκλείδης στους "θεσμούς" τις φωτογραφίες με τα ξυλοκοπήματα, για να δείχνει πόσο καλά εφαρμόζει τους πλειστηριασμούς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αξία ανεκτιμητη εκείνοι οι Συριζαίοι που εχουν βολεψει ολο τους το σόϊ , και που αναρτουν την ανακοινωση του αρχικόρακα συμβολαιογράφου Ρουσκα εναντίον των μελών της ΛΑΕ, για να κατασυκοφαντήσουν καθε έναν που αντιστεκεται στην εγκληματικη πολιτικη του μορφώματος και στο ζήτημα των πλειστηριασμών...
Δεν είναι απλά άξια τα μισθά που παίρνουν αυτά τα σφουγγαρόπανα του Συστήματος, αλλά είναι βέβαιο,πως αν ζούσαν στην κατοχή, θα έκλεβαν ακόμα και τις καλτσες των θυματων τους..
Καλά, αν έβρισκαν και κανά ρολόϊ ,δεν το συζητάμε, θα ειχαν εξοντώσει και καθε επιζώντα συγγενή.
Ειναι το όνειδος του ανθρώπινου είδους, μαζι με την Χρυσή Αυγή..
Μάλιστα, ορισμένοι έχουν βγει πανικόβλητοι, και γραφουν 'Βάστα Tσίπρα',οπως οι μαυραγορίτες της Κατοχής φώναζαν 'Βάστα Ρόμελ'..
Γελάνε και τα τενεκεδάκια...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14 Μαρτίου 2018
Ποιά είναι η σύνθεση του νέου κουβανικού κοινοβουλίου ;
Η νέα Εθνοσυνέλευση της Λαϊκής Εξουσίας (κοινοβούλιο) εκλέχτηκε στις 11 Μαρτίου από 7.399.891κουβανούς ψηφοφόρους και θα συγκληθεί τον Απρίλιο, όπου θα εκλέξει τα κυβερνητικά όργανα που προβλέπει το κουβανικό Σύνταγμα και τον νέο Πρόεδρο της χώρας.
Η συμμετοχή στις εκλογές (δεν είναι υποχρεωτική) ήταν 82,90%, τα άκυρα ψηφοδέλτια 1,26% και τα λευκά 4,32%.
Οι 605 βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης συγκέντρωσαν το 50% των ψήφων που απαιτείται για να εκλεγούν. Οι υποψήφιοι αναδείχτηκαν μέσω 12.000 προτάσεων σε όλη τη χώρα και οι 940 από αυτές από Συνελεύσεις μαζικών οργανώσεων.
Το 59,34% των βουλευτών είναι λευκοί και το 40,66% νέγροι και μιγάδες.
Το 86% έχει ανώτατη εκπαίδευση και το 14% μέση ανώτερη.
Από το σύνολο των 605 βουλευτών, οι 322 είναι γυναίκες και το ποσοστό αυτό (53,22%), κατατάσσει το κουβανικό κοινοβούλιο στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, συμμετοχής γυναικών στα εθνικά κοινοβούλια.
Από τους βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης, 28 προέρχονται από τον αγροτικό και συνεταιριστικό τομέα, 24 από τον τομέα της έρευνας, 12 είναι αθλητές, 47 εκπαιδευτικοί, 83 προέρχονται από τον τομέα της παραγωγής και των υπηρεσιών, 34 από τον τομέα της υγείας και 39 είναι συγγραφείς, καλλιτέχνες και άνθρωποι του πολιτισμού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρεσιτάλ υποκρισίας του Βερολίνου - Κατακόρυφη αύξηση της εξαγωγής αμυντικού υλικού προς την Τουρκία
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018, 14:11
Πρόκειται για το άκρον άωτον της υποκρισίας και όπως επισημαίνει σε κύριο άρθρο του ο Τούρκος πολιτικός αναλυτής και πανεπιστημιακός Τσενγκίζ Ακτάρ, στην ιστοσελίδα Ahval, η Γερμανία επαναλαμβάνει τον κύκλο των σκοτεινών της επαφών με μία μη δημοκρατική χώρα, όπως έπραξε λίγο πριν και κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο γερμανικός Τύπος εξήρε τη στάση της πολιτικής ηγεσίας κατά τις πολύ πρόσφατες επαφές της με ανώτατους αξιωματούχους της Τουρκίας στο Βερολίνο.
Υποτίθεται πως η Γερμανία καταγγέλλοντας την παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, καθώς και την επιβολή αντιδημοκρατικών μέτρων, αλλά κυρίως λόγω των μαζικών πολιτικών εκκαθαρίσεων, υποτίθεται πάντα, θα ελάμβανε μέτρα, μεταξύ των οποίων και οικονομικά, έναντι της Άγκυρας. Όλα έμειναν στα χαρτιά. Και οι γερμανικοί οίκοι παραγωγής πολεμικού υλικού, ω του θαύματος, αύξησαν κατακόρυφα τις εξαγωγές τους προς την Τουρκία από την ημέρα που άρχισε η τουρκική εισβολή στο Αφρίν της Συρίας. Αυτή η πρακτική συνεχίζεται τις τελευταίες 55 ημέρες με τους αριθμούς να μιλούν από μόνοι τους. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η Γερμανία εξήγαγε περισσότερο πολεμικό υλικό προς την Τουρκία από τις συνολικές εξαγωγές της καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017, όπως επισημαίνει σε ειδικό άρθρο της η Deutsche Welle. Το 2017 συνολικά εγκρίθηκαν 14 άδειες εξαγωγής πολεμικού υλικού ύψους 3,6 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μόνο σε 55 ημέρες εγκρίθηκαν 20 άδειες ύψους 4,4 εκατομμυρίων ευρώ.
Όλα αυτά συμβαίνουν στη σκιά της επίσημης ανακοίνωσης του Βερολίνου για προσωρινό moratorium στην πώληση όπλων προς την Τουρκία. Το πολεμικό αυτό υλικό αφορά πολεμικά τουφέκια, τανκς, ρουκέτες, στρατιωτικά οχήματα μη οπλισμένα, καθώς, το σημαντικότερο ενδεχομένως, τεχνολογικό υλικό παρακολούθησης.
Ο βουλευτής των Πρασίνων στη Γερμανία, Ομίντ Νουριπούρ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η γερμανική κυβέρνηση συστηματικά αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη. Οι εξαγωγές αυτές που εγκρίθηκαν από το αρμόδιο γερμανικό υπουργείο θέτουν σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία της νέας γερμανικής κυβέρνησης».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Στίβεν Χόκινγκ, ο Ταρίκ Αλί και μια διαδήλωση στην οποία ποτέ δεν συναντήθηκαν
14 Μαρτίου 2018
Ήταν περισσότερο ένας ευσεβής …μύθος παρά άλλη μια περίπτωση fake news.
Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου και των social media από την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, ημέρα θανάτου του Στίβεν Χόκινγκ, δεν εικονίζει τον θανόντα φυσικό.
Το πιστοποίησε πρώτος από όλους ο βασικός πρωταγωνιστής του στιγμιότυπου, ο Ταρίκ Αλί. Έγραψε την ίδια μέρα στα social media:
«Ο άνδρας στη φωτογραφία του 1968 δεν είναι ο Στίβεν Χόκινγκ. Είναι λυπηρό που ο Στίβεν Χόκινγκ μας άφησε… Ήταν αντίθετος με τον πόλεμο στο Βιετνάμ και το Ιράκ. Αλλά δεν είναι στη φωτογραφία της διαδήλωσης του 1968. Επαναλαμβάνω δεν είναι. Μια λανθασμένη λεζάντα από το Εθνικό Μουσείο Πορτρέτων δημιούργησε αυτό τον μύθο. Θα ήθελα να ήταν αυτός, αλλά δεν είναι«.
Πράγματι, το Εθνικό Μουσείο Πορτρέτων του Λονδίνου φιλοξενείαυτή την εμβληματική φωτογραφία από το αρχείο του φωτογράφου Lewis Morley με τη λανθασμένη λεζάντα. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 27 Οκτωβρίου 1968 και δωρίστηκε στο Μουσείο 31 χρόνια αργότερα. Από εκεί ξεκίνησε ο μύθος.
Οι υπεύθυνοι του Μουσείου δήλωσαν ότι τη λεζάντα την έδωσε ο ίδιος ο φωτογράφος, ο οποίος προφανώς έκανε λάθος αναγνώριση προσώπων. Η ανακρίβεια διασταυρώθηκε και η επίμαχη λεζάντα δηλώθηκε ότι θα διορθωνόταν.
Καθόλου όμως τυχαίο δεν ήταν που ο μύθος αυτός δεν έγινε απλώς πιστευτός αλλά για ένα κομμάτι χρηστών του διαδικτύου έγινε η εικόνα σύμβολο του Στίβεν Χόκινγκ μετά το θάνατό του.
Ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που δεν μοιράστηκαν με τους «φίλους» τους ένα από τα κλασικά πορτρέτα του Χόκινγκ στο αναπηρικό καροτσάκι για να δηλώσουν τη λύπη τους για το χαμό του δημοφιλούς επιστήμονα, αλλά αυτή την υποτιθέμενη νεανική και μαχητική σκηνή του φυσικού από το διεθνές αντιιμπεριαλιστικό κίνημα εναντίον του πολέμου του Βιετνάμ.
Ο Χόκινγκ άλλωστε υπήρξε εκτός από μαχητής της εκφυλιστικής του ασθένειας και ένας επιστήμονας με ευρύτερες κοινωνικές ανησυχίες. Η τελευταία πιο διάσημη τοποθέτησή του για την κοινωνικοπολιτική κατάσταση του πλανήτη και την απελευθερωτική διάσταση της τεχνολογίας ήταν πραγματικά ριζοσπαστική.
Σε μια συζήτηση στο Reddit απάντησε σε ένα ερώτημα σχετικά με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την αντικατάσταση της εργασίας από μηχανές ως εξής:
«Αν οι μηχανές παράγουν όλα όσα χρειαζόμαστε, το αποτέλεσμα θα εξαρτάται από το πώς θα διανέμονται αυτά. Καθένας μπορεί να απολαύσει μια ζωή πολυτέλειας εάν ο παραγόμενος πλούτος των μηχανών μοιράζεται, ή οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να καταλήξουν μέσα στη φτώχεια αν οι ιδιοκτήτες των μηχανών συσπειρωθούν με επιτυχία κατά της αναδιανομής του πλούτου. Ως τώρα η τάση τείνει προς τη δεύτερη περίπτωση, με την τεχνολογία να αυξάνει ακόμη περισσότερο την αυξημένη ανισότητα». (πηγή:OmniaTV)
Η θέση αυτή μεταφράστηκε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και έπειτα και από τα ελληνικά ως εξής: «Τον καπιταλισμό να φοβάστε, όχι τα ρομπότ».
Η εικόνα ενός ανθρώπου με πατερίτσες στην κεφαλή μιας πορείας είναι αναμφισβήτητα πολύ δυνατή. Στην περίπτωση του Στίβεν Χόκινγκ η εικόνα είναι και αληθοφανής.
Γι’ αυτό και τυπικά μιλώντας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η ιστορία ως fake news, δηλ. να εκληφθεί ως συνειδητή διαστρέβλωση της αλήθειας, ούτε ως hoax, δηλ. ως απάτη. Είναι μάλλον μια πλάνη και μια ασυνείδητη παραχάραξη την οποία η επικαιρότητα και τα social media αποκατέστησαν.
https://mao.gr/steven-hawking-tariq-ali/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017
Απίστευτο: Έκοψαν το επίδομα αναπηρίας σε 26χρονο με ΕΝΑ πόδι και του είπαν «πάθε κάτι ακόμη…»
«Μου είπαν να πάθω και κάτι άλλο για να αυξηθεί το ποσοστό αναπηρίας και να πάρω το επίδομα».
Αντιμέτωπος με το άκαρδο πρόσωπο της Πολιτείας ήρθε ένας 26χρονος παραπληγικός ο οποίος βίωσε μια άκρως απαράδεκτη συμπεριφορά από τους ανθρώπους της Πρόνοιας στην προσπάθειά του να διεκδικήσει τα αυτονόητα.... Μπορεί να γεννήθηκε ανήμερα την πρωταπριλιά του 1991 αλλά αυτό που άκουσε δια στόματος των δήθεν «αρμόδιων» ο Παναγιώτης Μονόλιθος από τα Λεχαινά Ηλείας δεν ήταν ψέμα. Ήταν η σκληρή πραγματικότητα του ανύπαρκτου προνοιακού κράτους.
«Μου είπαν να πάθω και κάτι άλλο για να αυξηθεί το ποσοστό αναπηρίας και να πάρω το επίδομα» καταγγέλλει στο patrisnews.com ο άτυχος νεαρός.
Ο Παναγιώτης, παιδί πολύτεκνης οικογένειας,  στην ηλικία των τριών ετών νόσησε με μηνιγγίτιδα και αποτέλεσμα της ασθένειας ήταν ο ακρωτηριασμός του δεξιού του ποδιού από το γόνατο. Από την ηλικία των 6 ετών λάμβανε προνοιακό επίδομα, μέχρι και το 2012, οπότε το επίδομα κόπηκε «μαχαίρι»…
Από τότε ξεκίνησε ένας απίστευτος Γολγοθάς με συνεχείς αιτήσεις για να του χορηγηθεί εκ νέου το επίδομα, που εκ των πραγμάτων δικαιούταν.
Στις 14 Οκτωβρίου 2016 έλαβε από την διεύθυνση αναπηρίας και ιατρικής της εργασίας (ΙΚΑ) γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά από αξιολόγηση από την  Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή ΚΕ.Π.Α. διαπιστώθηκαν οι παρακάτω παθήσεις κατά βαθμό και βαρύτητα: Ακρωτηριασμός  δεξιάς κνήμης στο ύψος του κάτω τριτημόριου αυτής, αστάθεια αριστερού γόνατος ανεπαρκώς ελεγχόμενη. Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται σε 55% κατά ιατρική πρόβλεψη, από 1/7/16 έως εφ’ όρου ζωής».
Δηλαδή, η αρμόδια επιτροπή απεφάνθη ότι το ποσοστό της αναπηρίας του δεν δικαιολογεί το επίδομα που έπαιρνε από 3 χρονών και πως για το υπόλοιπο της ζωής του θα πρέπει να  ξεχάσει το ενδεχόμενο να επανακτήσει αυτό το βοήθημα.
«Πέρασα δευτεροβάθμια επιτροπή και  μου δώσανε ποσοστό αναπηρίας 55% ενώ ήδη έχω μεγάλο πρόβλημα και στο αριστερό πόδι. Και το χειρότερο: το ποσοστό αυτό όπως μου είπανε θα είναι εφ’ όρου ζωής. Με καταδικάσανε δηλαδή  από τα 26 μου χρόνια! Μια ζωή χωρίς καμία οικονομική βοήθεια. Πήγα και  στην Πρόνοια και εκεί μου είπαν το εξής: “Δεν παθαίνεις και κάτι άλλο για να σου αυξηθεί το ποσοστό αναπηρίας;” Έμεινα άναυδος. Μου ζητάνε να πάθω και κάτι ακόμη για να πάρω επίδομα… Τι να παραπάνω να πάθω δηλαδή; Δείτε πώς είμαι… » ανέφερε ο ίδιος με ένα πικρό χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του.

Σχολιο.- Να τα βλέπει ο νομοθετής που βαθμολόγησε τους ακροτηριασμους μέχρι 35% και δεν μας είπε αν εκείνος θα τον προσλαμβάνε στην επιχηρηση του.   Και στη συνέχεια να ακούς και τους βολεμενους συμπονουντες έξυπνακιδες να σου λένε να κόψεις και το άλλο . .

Σχολιο.- Αυτα τα βρωμοσκυλα που υπογράφουν τετοιους νόμους, να το πουν στα παιδιά τους... να δουν τι ομορφα ειναι να κρινεις τετοιους ανθρώπους.. και οι αρμοδιοι στις επιτροπές, ας το βουλωνουν με την βρωμο υποκρισια τους, γιατί επρεπε να υπαρχουν νομοι,οπως στις αραβικες χωρες, που σε καθε εγκληματικη ενεργεια, που προσβαλει την ανθρωπινη αξιοπρέπεια πεφτει ράβδος...γιαυτο πρέπει ολα αυτα τα γουρουνια, απο τους αρμοδιους που υπογραφουν τετοιους νόμους, μεχρι και αυτους που τους τηρουν στις επιτροπες, να καθησουν στο σκαμνι της Δικαιοσυνης και να δικαστουν... οχι να χαιδεψουν τα αυτια τους...γιαυτο υπάρχει αυτο το υπεροχο εργαλειακι η Λεμιτομος....εκλεψες πάμε... προσβαλες και εκμεταλευτικες την ανθρωπινη αξιοπρέπεια παμε... χερακι ποδαρακι....αυτα κανει ενα σοβαρο κρατος, οσο και ακραιο και εαν ειναι... ετσι δημιουργειτε και ο σεβασμος...οπως λεει και η παροιμία και ο αγιος φο ερα θέλει...!!!

Σχολιο.- Μόνο με μιλημένη και λαδωμένη επιτροπή όπως πάντα αν δεν έχεις αυτό είναι το αποτέλεσμα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΙΣΧΟΣ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ. ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ!
Άγρια, ωμή και απρόκλητη επίθεση και ξύλο με γκλομπς, με αποτέλεσμα 5 τραυματίες (μεταξύ των οποίων ο φωτορεπόρτερ Άγγελος Μπαράι) καθώς και 5 συλλήψεις μελών της ΛΑ.Ε δέχθηκαν οι αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών από τα ΜΑΤ.
Η αστυνομική επίθεση έγινε στη συγκέντρωση για την ακύρωση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που είχε καλέσει η Λαϊκή Ενότητα, η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών, το ΕΠΑΜ και άλλες συλλογικότητες έξω από το συμβολαιογραφείο επί της οδού Θεμιστοκλέους 42.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΜΕΑ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΕΠΑ !!!!
ΝΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΕΠΑ
(εβγαλα το ονομα για να μην εκθεσω την κυρια ασθενη )
"ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!
Θέλω να πω την εμπειρία μου από τα ΚΕΠΑ που για πρώτη φορά πέρασα στις 7/3/2018.
Έχω νεφρωσικό σύνδρομο απο το 1989 τότε 13 χρονών.Έχω μεγαλώσει στο ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και έχω βγάλει το γυμνάσιο εκεί.
ΚΑΤΑΦΕΡΑ και τα βρήκα με το μικρόβιο συγκάτοικο μου έτσι ώστε εγώ να είμαι καλύτερα και αυτό να βρεί σπίτι στα νεφρά μου και να κοιμάται για χρόνια.Έτσι τελειώσα το σχολείο να σπουδάσα στα ΤΕΙ και διορίστηκα χωρίς καμοιά γνωμάτευση ΚΕΠΑ την οποία γνώρισα το 2005 στην υπηρεσία μου ,βγάζοντας τα κουπόνια απεριορίστων διαδρομών για ΑΜΕΑ από μια κοπέλα με την ίδια νόσο.Έψαξα τους φακέλους μου,βρήκα χαρτιά από τότε και κατάλαβα τις πληγές των γονιών μου που ποτέ δεν μου έβγαλαν ποσοστό.Το άφησα και εγώ και είπα μέσα μου κουτά,μην αλλάξω την μοίρα μου.Και έρχομαι στις 7/3/2018 όπου περνάω ΚΕΠΑ, μετά από όχι κουτή σκέψη όπως τα προηγούμενα χρόνια!!!
Μπαίνω σ'ένα εξεταστήριο με μια τραπεζαρία μεγάλη, όπου κάθονταν τρείς άνδρες και μια γυναίκα η οποία κρατούσε τον φάκελο μου.Αρχίζουν οι ερωτήσεις από την κυρία η οποία έχει συμπεριφορά απότομη και αυταρχική.Με ρωτάει για όλο μου τον φάκελο και εγώ τι κάνω ?Προσπαθώ να την πείσω να αποδείξω .Αρχίζω και αισθάνομαι άβολα πολύ άβολα ,θέλω να φύγω.Έχω βάλλει μόνο για εργασιακούς λόγους και μου λέει:κυρία μου έχετε διοριστεί χωρίς το ποσοστό αναπηρίας τι θέλετε τώρα?Απαντώ :όχι βέβαια να ξαναδιοριστώ αλλά να συνεχίσω να εργάζομαι γιατί λόγο υποτροπής η γιατρός μου λέει όπως βέβαια όλα τα χρόνια διάλεξε την ΧΡΙΣΤΙΝΑ η ... Εγώ όμως θέλω να εργάζομαι και το ποσοστό θα με βοηθήσει σε αυτό.Μετά μου λέει με ύφος:Κυρία μου εδώ έρχονται άτομα που η ασθένεια τους φαίνεται, εξωτερικά έχουν παραπληγίες και δεν μοιάζουν με εσάς.Της απαντώ πως βλέπετε η δική μου πληγή είναι εσωτερική αλλά μπορώ να σας κσνω και εγώ μια ερώτηση?Μπορείτε να μου πείτε γιατί η ασθένεια ισούται με βρωμιά και κακομοιριά βάση εσάς?????ΣΙΩΠΗ ... ΤΙΠΟΤΑ...Και συνεχίζω και λέω ότι οι γιατροί μου λένε οτί μπορώ και κοιμίζω την ασθένεια με αυτή την ψυχολογία και την δύναμη που έχω και τότε μου λέει: εντάξει εκτός της υποτροπής και του εγκεφαλικού στη γέννα, δεν πάθατε κάτι άλλο.Τότε μίλησε ένας από τους άνδρες και μου λέει,μπράβο μπράβο καταφέρατε και γεννήσετε με τέτοια νόσο!!!Πήρα το μικρόβιο-συγκάτοικο μου , το οποίο έχω αναγνωρίσει ΕΓΩ χρόνια τώρα και δεν χρειάζεται αναγνώριση από αλλού και φύγαμε μακριά από εκεί.ΝΙΩΘΩ ΥΠΕΡΟΧΑ και θα συνεχίσω με τον φιλαράκο μου-μικροβιούλη μου όπως άλλωστε τόσα χρόνια και όσο αφόρα την ΚΥΡΙΑ των ΚΕΠΑ πρέπει να ξέρει ότι η ασθένεια μου είναι ΠΡΟΣΟΝ σε σχέση με αυτήν που σαν προσόν έχει την ΑΓΕΝΕΙΑ!!!!!"




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ
Μαθητικές διαμαρτυρίες για τη βία στα σχολεία
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Αποχή από τα μαθήματά τους για τουλάχιστον 17 λεπτά και συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα αμέτρητα θύματα ένοπλης βίας σε σχολεία των ΗΠΑ πραγματοποίησαν χτες χιλιάδες μαθητές σχεδόν σε κάθε πολιτεία της χώρας, ένα μήνα μετά το φονικό στο λύκειο «Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας», που πραγματοποίησε 19χρονος στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, με αποτέλεσμα το θάνατο 17 μαθητών και καθηγητών.
Η λεγόμενη «Εθνική Μέρα Αποχής από τα Μαθήματα» έγινε ως φόρος τιμής στα θύματα του μακελειού. «Οχι άλλες σφαίρες, μόνο βιβλία», «Προστατεύστε το μέλλον μας, όχι στα όπλα», «Προστατεύστε τους μαθητές από τη βία», «Ο φόβος δεν έχει θέση στα σχολεία» ήταν μερικά από τα συνθήματα, με την πιο μαζική διαμαρτυρία να πραγματοποιείται το απόγευμα στην Ουάσιγκτον, επί της λεωφόρου Πενσιλβάνια έξω από το Λευκό Οίκο.
Σε ορισμένα σχολεία, όπως σε γυμνάσια του Οχάιο, της Ατλάντα, οι κατά τόπους αρχές διοίκησης και διεύθυνσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιστράτευσαν εταιρείες σεκιούριτι για να αποθαρρύνουν και να εμποδίσουν τους μαθητές να συμμετάσχουν σε οργανωμένη αποχή από τα μαθήματα, συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, με το πρόσχημα ότι στα σχολεία δεν πρέπει να επιτρέπονται «πολιτικές εκδηλώσεις». Σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις, καταγράφηκαν περιορισμένες συγκρούσεις μαθητών και ατόμων σεκιούριτι ή τοπικών αστυνομικών, που δεν πήραν άμεσα μεγαλύτερες διαστάσεις.
Οι μαθητικές κινητοποιήσεις αναμένεται να επαναληφθούν στις 24/3στην Ουάσιγκτον και στις 20 Απρίλη με αφορμή τη 19η επέτειο από τη σφαγή 12 μαθητών και ενός δασκάλου στο γυμνάσιο Κολουμπάιν του Κολοράντο.

Αξίζει, πάντως, μέσα σε όλα αυτά να σημειωθεί το ακόλουθο περιστατικό: Τις ώρες που γίνονταν οι μαθητικές κινητοποιήσεις, σε γυμνάσιο της βόρειας Καλιφόρνια «εκπυρσοκρότησε τυχαία» το όπλο ενός καθηγητή τραυματίζοντας εναν μαθητη!
«Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά» διευκρινίζεται.
Ο καθηγητής, που ονομάζεται Ντένις Αλεξάντερ, έφεδρος αστυνομικός σε μια γειτονική κοινότητα, ήθελε να δείξει στους μαθητές πώς αφοπλίζεται κάποιος κατά τη διάρκεια του μαθήματος «εισαγωγή στην απονομή της Δικαιοσύνης», το οποίο απευθύνεται σε μαθητές που θα ήθελαν να ενταχθούν στις δυνάμεις επιβολής του νόμου, εξήγησε ο πατέρας του μαθητή που τραυματίστηκε, με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο KSBW.
Θέλοντας να εξακριβώσει εάν το όπλο ήταν γεμάτο, στόχευσε προς το ταβάνι και κατά λάθος πυροβόλησε μία φορά, με αποτέλεσμα να πέσουν κομμάτια από το ταβάνι πάνω σε έναν μαθητή, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τζούντι Βελόζ, μια εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.
Η ίδια περιέγραψε το τραύμα του εφήβου ως επιφανειακό, ωστόσο ο πατέρας του Φερμίν Γκονζάλες είπε ότι ένα θραύσμα από τη σφαίρα βρήκε τον λαιμό του παιδιού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ
«Εφυγε» με σημαντική προσφορά στην επιστήμη
ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Ο επίλογος μίας ζωής αφιερωμένης στην επιστημονική έρευνα, με έντονη τη δίψα για απαντήσεις σε σημαντικά αινίγματα της Κοσμολογίας και της Φυσικής και ζωηρό προβληματισμό για σύγχρονα ζητήματα, που εκτείνονται από τους αγώνες ενάντια στους πολέμους έως τις πιθανές επιπτώσεις στις ανθρώπινες κοινωνίες από την ανάπτυξη τεχνολογιών της τεχνητής νοημοσύνης, γράφτηκε χτες τα ξημερώματα στην κατοικία του επιφανούς Βρετανού αστροφυσικού Στίβεν Χόκινγκ στο Κέμπριτζ της Αγγλίας. «Εφυγε» σε ηλικία 76 ετών έπειτα από σκληρή και επίμονη μάχη ενάντια στην ασθένεια «Λου Γκέρινγκ» (γνωστή και ως πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση), που τον είχε καθηλώσει από τα 22 του χρόνια σε αναπηρικό αμαξίδιο, διαψεύδοντας επί δεκαετίες την αρχική εκτίμηση των γιατρών που, λίγο μετά τη διάγνωση της νόσου, του είχαν δώσει διάρκεια ζωής μόλις δύο ετών.
Ο Στίβεν Χόκινγκ ήταν από τους νεότερους καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, όπου δίδαξε μεταξύ 1979 και 2009, κάνοντας μακροχρόνιες έρευνες για τη σύνδεση της κβαντομηχανικής με τη γενική θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν. Συνεργαζόμενος με τον μαθηματικό Ρότζερ Πένροουζ, ο Χόκινγκ προέβλεψε θεωρητικά ότι οι μαύρες τρύπες εκπέμπουν ακτινοβολία, η οποία στη συνέχεια ονομάστηκε προς τιμήν του «ακτινοβολία Χόκινγκ».
Είχε γράψει, μεταξύ άλλων, πολλές εργασίες εκλαϊκευμένης επιστήμης, αναδεικνύοντας τις θεωρίες και την κοσμολογία του, με πιο γνωστό το βιβλίο του «Το Σύντομο χρονικό του Χρόνου» (1988). Ηταν επίτιμος συνεργάτης της Βασιλικής Εταιρείας Τεχνών, ισόβιο μέλος στην Επισκοπική Ακαδημία Επιστημών, ενώ είχε βραβευτεί στις ΗΠΑ με το «προεδρικό μετάλλιο της Ελευθερίας».
Δεν ήταν διάσημος μόνο για την επίμονη έρευνά του σε σημαντικά ζητήματα της Κοσμολογίας, αλλά και γιατί είχε καταφέρει να φέρει πιο κοντά τη θεωρητική Φυσική στον πολύ κόσμο. Δεν ζούσε απομονωμένος σε κλειστό ή «αποστειρωμένο» ακαδημαϊκό περιβάλλον. Το 1968, πριν καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο, συμμετείχε στο Λονδίνο σε πορείες κατά του πολέμου στο Βιετνάμ. Το 2003 είχε αποκαλέσει την ιμπεριαλιστική εισβολή των ΗΠΑ, της Βρετανίας και άλλων συμμάχων τους στο Ιράκ «έγκλημα πολέμου». Το 2013 είχε απορρίψει την πρόσκληση του Ισραηλινού τότε Προέδρου Σιμόν Πέρες να συμμετάσχει σε διεθνή επιστημονική σύνοδο, συμμετέχοντας στο μποϊκοτάζ επιστημόνων και καλλιτεχνών ενάντια στο Ισραήλ ως κατοχική δύναμη στα Παλαιστινιακά εδάφη. Είχε επίσης συμμετάσχει σε εκστρατεία υπέρ του πυρηνικού αφοπλισμού. Υποστήριζε την έρευνα με χρήση βλαστοκυττάρων, ήταν υπέρ της δημόσιας, ελεύθερης υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης και υποστήριζε δράσεις για την αποτροπή των κλιματικών αλλαγών.