Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Τεταρτη 14 Μαρτιου 2018


το θυμαστε το βιντεο με τις πεταλουδες ? ε ξεχαστε τις πεταλουδες,θα ψεκαστουν με ζιζανοκτονα 60 εκατομμυρια στρεματα που θα καταστρεψουν την τροφη των πεταλουδων ...
κουραγιο παιδια ,λιγη υπομονη ,σε λιγα χρονια δεν θα μεινει τιποτα ζωντανο στην γη.
Απεικονίζει τον τρόπο με τον οποίο η πεταλούδα αντιμετωπίζει μια νέα απειλή από την επιτάχυνση της χρήσης του επιρρεπής σε παρασυρόμενα και τοξικά ζιζανιοκτόνα dicamba σε μια περιοχή μεγαλύτερη από την πολιτεία της Μινεσότα.
Η έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα διαπίστωσε ότι μέχρι το 2019, η χρήση του dicamba θα αυξηθεί σχεδόν κατά 100 φορές στα χωραφα βαμβακιού και σόγιας στον μεταναστευτικό βιότοπο του πεταλουα-μονάρχη στην καρδιά των Ηνωμένων Πολιτειών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παιδγια......!.έχω μια τραγική υποψία.............ότι εάν ο Σαββίδης ,λέω...αν !!βρε αδερφέ!!....είχε αγοράσει τον Ολυμπιακό αντί για τον ΠΑΟΚ,το 95 % των σχολίων σας ,ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετησεως,ΘΑ ΗΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ............. αρνούμαι να υποστώ λοβοτομή ......και έχω μνήμη ελέφαντα!!!
μιας και θυμηθηκα τον φουκαρα τον ΚΟΣΚΩΤΑ που ΕΚΑΤΣΕ 13!!!!!!!!!!!χρονια φυλακη επειδη λεει!!!!εκλεψε 33 δις απο την ΤΡΑΠΕΖΑ που της τριπλασιασε την αξια ,μιας και πουληθηκε στο ΛΑΤΣΗ ,3 ΤΡΙς!!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αραβικός στρατός της Συρίας βρίσκει τη Σαουδαραβια+ΝΑΤΟ να στηρίζει το εργαστήριο χημικών όπλων της τζιχάντ στο απελευθερωμένη al shifoniyeh, στην ανατολικη Χούτα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Οι 40χρονοι και φεύγα είναι μη παραγωγικοί, οι πιτσιρικάδες δεν κάνει να δουλεύουν. Ποιος μένει για να συντηρήσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει σε κάθε οικογένεια που δεινοπαθεί από την βίαια φτωχοποίηση της;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πολύ σπουδαίος επιστήμονας Στήβεν Χόκινγκ απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 76 ετών.
Ο Χόκινγκ είχε ενεργή συμμετοχή στο διεθνές κίνημα μποϊκοτάζ κατά του Σιωνιστικού Απαρτχάιντ, με αποκορύφωμα να είναι η άρνησή του να συμμετάσχει σε Ακαδημαϊκό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το  2013 στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη, σαν αντίδραση για την Κατοχή της Παλαιστίνης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης «Είμαστε όλοι Βενεζουέλα» σας καλεί την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018, στις 5.30 μ.μ, σε Εκδήλωση Ενημέρωσης - Αλληλεγγύης με θέμα: «Βενεζουέλα - Αλήθειες & προπαγανδιστικοί μύθοι» στην Αίθουσα Τελετών «ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ» στο κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου (Πατησίων 42). Θα μιλήσουν:
IGNACIO RAMONET, Δημοσιογράφος, συγγραφέας, πρώην αρχισυντάκτης Le Monde Diplomatique
- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΤΣΩΝΗΣ, Αναπλ.Καθηγητής Πάντειο Πανεπιστήμιο
- ΜΑΡΤΑ ΣΙΛΒΙΑ ΝΤΙΟΣ ΣΑΝΖ, Φιλόλογος, συγγραφέας
- Συντονίζει: η ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ, Αναπλ.Καθηγήτρια Παν.Πελοποννήσου
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ από εκπρόσωπο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας
θα διαβάσει ποιήματα σε ισπανικά & ελληνικά ο JAIME SVART, Χιλιανός ποιητής.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την Τετάρτη 14 Μαρτίου εκδικάζεται το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση της αγωνίστριας Hazal Secer που ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Η αγωνίστρια  Hazal Secer συνελήφθη και προφυλακίστηκε μαζί με άλλους 8 αγωνιστές από Τουρκία στις 28 Νοεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Erdogan στην Ελλάδα με ένα κατασκευασμένο κατηγορητήριο. Η συντρόφισσα  Hazal Secer είναι η τρίτη αγωνίστρια που απειλείται με έκδοση και ήδη επίκειται ο ορισμός της δίκης και  τέταρτου αγωνιστή που έχει ζητηθεί η έκδοσή του από την Τουρκία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/3 Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Παρά το εθνικιστικό κουτόχορτο που πουλάνε στους υπηκόους τους, οι αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας -και παραδίπλα τους το ετοιμοπόλεμο ακροδεξιό κατακάθι- είναι πάντα ενωμένες απέναντι στον εσωτερικό εχθρό.
Ήταν στο πλαίσιο της ενότητας αυτής που στο τέλος του Νοέμβρη, τις μέρες της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν με ανυπόστατες κατηγορίες εννιά αγωνιστές πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία. Σε ένα ρεσιτάλ μάλιστα ρεβανσισμού, το ελληνικό κράτος έστειλε τους αγωνιστές σε διαφορετικές φυλακές καθιστώντας πρακτικά απαγορευτική την επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους και τους συνηγόρους τους.
Την Τετάρτη 14 Μάρτη εκδικάζεται το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση της αγωνίστριας Hazal Secer, η οποία έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Είναι η τρίτη αγωνίστρια που απειλείται με έκδοση και ήδη επίκειται ο ορισμός της δίκης και τέταρτου αγωνιστή του οποίου η έκδοση έχει ζητηθεί από την Τουρκία.
Το τονίζουμε: το καθήκον των συνειδητών δυνάμεων στην Ελλάδα δεν περιορίζεται στην (αυτονόητη) αλληλεγγύη απέναντι στους συντρόφους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Εδώ δεν έχουμε απλώς να κάνουμε με έναν αγώνα κάποιων τρίτων, στον οποίο πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι. Ο αγώνας αυτός είναι δικός μας, αποτελεί κομμάτι της πάλης ενάντια στην περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και το καθεστώς εξαίρεσης. Αυτός που σέρνει τους αγωνιστές στο δικαστήριο την Τετάρτη και που προσπαθεί να εκφοβίσει τους Έλληνες αλληλέγγυους δεν είναι ο Ερντογάν, αλλά η ελληνική αστική δικαιοσύνη. Πάνω στους Τούρκους συντρόφους, το κράτος δοκιμάζει την αντοχή και του εγχώριου κινήματος.
o ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
o ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
o ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ 9!
 Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 14 Μάρτη  και ώρα 10.30 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως 14 & Αλεξάνδρας)
Η επόμενη σύσκεψη της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν γίνεται την Παρασκευή 16 Μαρτίου και ώρα 18:30 στο Πολυτεχνείο, κτήριο Γκίνη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένταση σημειώθηκε μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και συγκεντρωμένων που διαμαρτύρονταν κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους. Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ έγιναν και προσαγωγές.
Την κινητοποίηση πραγματοποίησαν μέλη της Λαϊκής Ενότητας και του ΕΠΑΜ αντιδρώντας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρέθηκαν οι τραμπούκοι!!! Άγριο ξύλο - 5 συλλήψεις για πλειστηριασμούς. Συγκέντρωση τώρα στη ΓΑΔΑ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξύλο, προσαγωγές και τραυματίες στους πλειστηριασμούς
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018, 14:56

Από εκτεταμένα επεισόδια, μάχες σώμα με σώμα, τραυματισμούς και προσαγωγές, σημαδεύτηκαν για ακόμη μια φορά οι πλειστηριασμοί που λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας. Από νωρίς το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πια συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών κινημάτων κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Θεμιστοκλέους 42.
Όπως και την προηγούμενη Τετάρτη, στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποκλείσουν την είσοδο του συμβολαιογραφικού γραφείου και κάποια στιγμή λίγο μετά τις 15:00 η αστυνομια επιτεθηκε, ενώ εκανε και 5 συλληψεις.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 4 διαδηλωτές, καθώς και ένας φωτορεπόρτερ που μεταφέρθηκε με τραύματα στο νοσοκομείο.
Η αστυνομία έκανε μεγάλη χρήση βίας, ενώ δεν χρησιμοποίησε χημικά.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας για τα επεισόδια:

«Άγριο ξύλο, συλλήψεις και τραυματισμοί σε συγκέντρωση της ΛΑΕ έξω από Συμβολαιογραφείο»
Με εντολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι δυνάμεις καταστολής για μια ακόμη φορά ξεπέρασαν και σήμερα κάθε όριο αυταρχισμού. Οι άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, με πρωτοφανή βία, στο πλήθος διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από το συμβολαιογραφικό γραφείο, στην Αθήνα (Θεμιστοκλέους 42) αντιδρώντας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στην υφαρπαγή, μεταξύ άλλων, μιας λαϊκής κατοικίας 71 τ.μ. Την συγκέντρωση είχαν καλέσει η ΛΑΕ το ΕΠΑΜ και η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών όπως και άλλες κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες.
Οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε 5 συλλήψεις (εκ των οποίων 4 μέλη της Λαϊκής Ενότητας μεταξύ των οποίων και οι Θωμάς Καρράς, Οδυσσέας Χαραλαμπόπουλος, Ρωμανός Ρωμανός) ενώ υπήρξαν και αρκετοί τραυματίες, μεταξύ των οποίων 4 μέλη της ΛΑΕ και ένας φωτορεπόρτερ, ο Άγγελος Μπαράι) οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με χειροπέδες στην ΓΑΔΑ. Αυτή την ώρα, μπροστά από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρίσκονται συγκεντρωμένα μέλη της Λαϊκής Ενότητας, μαζί με μέλη συλλογικοτήτων και του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών, οι οποίοι ζητούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
Η ΛΑΕ καταγγέλλει την αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής με πρωτοφανή βία κατά των διαδηλωτών.
Πολιτικά υπεύθυνοι για αυτήν την πρωτοφανή βιαιότητα είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθώς και οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, και Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Είναι σαφές ότι αυτοί έδωσαν τις σχετικές εντολές για άγρια καταστολή και συλλήψεις μελών της ΛΑΕ και συνολικά αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξέφρασε την αγανάκτησή του για τα επεισόδια, επιρρίπτοντας για μία ακόμη φορά ευθύνες στην κυβέρνηση.
«Προφανώς με εντολές Τσίπρα, Κοντονή και Τόσκα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν εκδικητικά ενάντια στους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών και μας έριξαν χημικά, πέταξαν ότι είχαν μπροστά τους και έριξαν άγριο ξύλο», ανέφερε.
Και πρόσθεσε: «Έχουμε πέντε τραυματίες, ο ένας από αυτούς μάλλον από ότι φαίνεται είναι αρκετά σοβαρά. Έγιναν πέντε αυθαίρετες αναίτιες συλλήψεις, μεταξύ των οποίων δύο νεαρά παιδιά χωρίς να έχουν να κάνει τίποτα. Τα ΜΑΤ τους κλωτσούσαν άγρια, ενώ ήταν πεσμένοι κάτω, μία πρωτοφανής βαρβαρότητα. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα μέλλον».
Νωρίτερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε χαρακτηρίσει κατάπτυση την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί ο συμβολαιογραφικός σύλλογος, τονίζοντας ότι «ψεύδονται για να ληστέψουν τα σπίτια του λαού, να σας πούμε τι εκπλειστηριάζεται σήμερα».
Η σημερινή συγκέντρωση της ΛΑΕ και της Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών έγινε καθώς, όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν οι εξής πλειστηριασμοί: ενός διαμερίσματος 71 τ.μ. στον Κορυδαλλό για χρέος 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 45.000 ευρώ, ένα αγροτεμάχιο 520 τ.μ. για χρέος 100.000€ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 30.000 ευρώ, ενός υπογείου 194 τ.μ. για χρέος 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 42.500 και ενός οικοπέδου 386 τ.μ. με κατοικία 25 τ.μ. στη Νέα Πέραμο για χρέος 99.000 ευρώ με πρώτη προσφορά τα 85.000 ευρώ.
«Ζητάμε να ακυρωθούν οι πλειστηριασμοί, γιατί πρόκειται για λαϊκά σπίτια», τόνισε ο Π. Λαφαζάνης.
Η βία, η αστυνομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν μπορούν να σταματήσουν το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών και της υφαρπαγής των πρώτων κατοικιών και των λαϊκών περιουσιών, που θα συνεχίσει να αγωνίζεται κατά της αρπαγής της λαϊκής περιούσιας και η ΛΑΕ θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Όχι» του Συμβουλίου Εφετών στην έκδοση της 21χρονης Τουρκάλας, κουρδικής καταγωγής
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018, 16:13
Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή η νέα αρνητική απάντηση του Συμβουλίου Ερετών στην έκδοση, αυτή τη φορά της 21χρονης Τουρκάλας που συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο με άλλους οκτώ ομοεθνείς της, κουρδικής καταγωγής, λίγο πριν από την άφιξη του Ερντογάν στην χώρα μας.
Μέσα σε μια δικαστική αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από αλληλέγγυους, το νέο όχι της ελληνικής Δικαιοσύνης προκάλεσε χαμόγελα και χειροκροτήματα.
Απορρίπτοντας το σχετικό αίτημα των τουρκικών αρχών, το Συμβούλιο Εφετών έκρινε πως η νεαρή γυναίκα δεν θα έχει δίκαια δίκη στην Τουρκία υπογραμμίζοντας πως στην περίπτωση που εκδοθεί ενδέχεται να κατηγορηθεί για άλλες πράξεις, σχετικά με τις πολιτικές της πεποιθήσεις και τους κοινωνικούς της αγώνες. Μάλιστα, αναφερόμενοι στην ουσία των κατηγοριών που αφορούν συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις οι δικαστές αποφάνθηκαν δεν συνιστούν ούτε καν αδικοπραξίες καθώς της αποδίδεται συμμετοχή σε διαμαρτυρίες και ανάρτηση πανό.
Στην απόφαση του δικαστικού συμβουλίου φαίνεται πως βάρυνε και το γεγονός ότι σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές η 21χρονη κατηγορείται για “συγκρότηση και διοίκηση ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης από το 2007”, δηλαδή από την ηλικία των 10 ετών…
Αυτό ήταν και ένα από τα στοιχεία που καυτηρίασε τη εισαγγελέας της έδρας Ουρανία Σταθέα, η οποία εισηγήθηκε την απόρριψη του τουρκικού αιτήματος.
«Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ότι αποδίδεται μία κατηγορία για συγκρότηση και διοίκηση ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης από το 2007 όταν η εκζητούμενη ήταν 10 ετών» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός συμπληρώνοντας με νόημα: «Μπορεί να θεωρήσουν ότι και σε μικρότερη ηλικία των 7 ή και των 6 ετών διεύθυνε τρομοκρατική οργάνωση». Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τα στοιχεία αόριστα και ασαφή και την κατηγορία έωλη. Επιπλέον, σημείωσε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκτεθεί σε κίνδυνο ακόμη και η ζωή της νεαρής κοπέλας καθώς, σημείωσε, από τις 16 Ιουλίου 2016 η Τουρκία είναι σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης και θίγονται θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα και διεθνείς συμβάσεις που τα προστατεύουν.
Ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου η 21χρονη ζήτησε να μην εκδοθεί στη γείτονα επισημαίνοντας πως παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει ήδη συλληφθεί τρεις φορές και έχει βασανιστεί καθώς της έχουν σπάσει , όπως είπε, κατά τη διάρκεια της κράτησης της το πόδι, το χέρι και τα πλευρά. «Όλα είναι ψέματα. Δεν είμαι μέλος καμίας τρομοκρατικής οργάνωσης. Εγώ το μόνο που ζητούσα είναι δωρεάν εκπαίδευση στη χώρα μου. Από 17 χρονών με συνέλαβαν και με έδιωξαν από το σχολείο. Οι γονείς μου υπέφεραν. Συνέλαβαν ακόμη και τον πατέρα μου μέσα στο σπίτι μας χωρίς να έχει κάνει κάτι… Αν εκδοθώ δεν θα έχω δίκαιη δίκη. Θα υποστώ βασανιστήρια και κακομεταχείριση. Θα κρατηθώ σε κελιά απομόνωσης», τόνισε.
Η νεαρή κοπέλα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επέστρεψε στη φυλακή όπου κρατείται για αδικήματα που φέρεται να έχει διαπράξει στη χώρα μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα προειδοποίησε την Ουάσινγκτον να μην βομβαρδίσει τη Δαμασκό με τις προβοκατσιες που ετοιμαζει
 Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018, 15:38
Η Μόσχα μέσω όλων των διαύλων επικοινωνίας προειδοποίησε την Ουάσινγκτον να μην πλήξει τη Δαμασκό με τις δυνάμεις της συμμαχίας των οποίων ηγούνται οι ΗΠΑ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Συζητήσαμε σήμερα μεταξύ άλλων ζητημάτων του συριακού προβλήματος τις ενέργειες των ΗΠΑ, πρωτίστως στην ανατολική όχθη του Ευφράτη και σε όλη την επικράτεια του ανατολικού τμήματος της Συρίας, όπου οι αμερικανοί πράγματι δημιουργούν στρατιωτικές βάσεις», δήλωσε ο Λαβρόφ. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι «…οι ΗΠΑ θέλουν να εδραιώσουν τις θέσεις τους εκεί για μεγάλο διάστημα, αν όχι για πάντα, και να συμβάλουν στην κατάρρευση της Συριακής Δημοκρατίας» προσθέτοντας ότι «γι' αυτό χρησιμοποιούνται οι πιο διαφορετικές μέθοδοι».
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης ότι «χθες ενημερώσαμε την κοινή γνώμη μέσω του Υπουργείου Άμυνας και του υπουργείου Εξωτερικών ότι ετοιμάζονται νέες προβοκάτσιες με χρήση χημικών όπλων» και «προειδοποιήσαμε με τον πλέον αυστηρό τρόπο τις ΗΠΑ μέσω όλων των διαύλων επικοινωνίας» για αυτές τις προβοκάτσιες, μετά τις οποίες, όπως είπε, «οι δυνάμεις της συμμαχίας των οποίων ηγούνται οι ΗΠΑ, σχεδιάζουν να βομβαρδίσουν και την Δαμασκό».
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εξέφρασε την ελπίδα ότι τελικά αυτά τα ανεύθυνα σχέδια δεν θα υλοποιηθούν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «τα σχέδια αυτά καταδεικνύουν ότι η πολιτική που προσβλέπει στην ανατροπή της συριακής κυβέρνησης με οποιαδήποτε πρόφαση εξακολουθεί να είναι στην ημερήσια διάταξη των ΗΠΑ και δεν είναι τυχαίο όταν λένε ότι όλα τα σενάρια βρίσκονται πάνω στο τραπέζι».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ: Οι Τουρκοι διεκοψαν την παροχή νερού στην πόλη Αφρίν
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018, 14:34
Η παροχή νερού στην πόλη Αφρίν της Συρίας έχει διακοπεί εδώ και μια εβδομάδα, δήλωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη, μετά την κατάληψη από την Τουρκία του κυριότερου φράγματος και του εργοστασίου νερού στην περιοχή.
Η Άγκυρα εξαπέλυσε πριν από σχεδόν δύο μήνες επίθεση εναντίον την πόλης με σκοπό την εκδίωξη των δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας που ελέγχουν αυτή την περιοχή στη βόρεια Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία.
Το Γραφείο του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις (OCHA) ανέφερε πως οι εχθροπραξίες ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο καντόνι Αφρίν και να κατευθυνθούν προς περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση.
Όταν το φράγμα βορειοανατολικά της Αφρίν άλλαξε χέρια, «ντόπιοι εργάτες δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους ελέγχους του φράγματος για την άντληση νερού. Η παροχή νερού διακόπηκε», ανέφερε η OCHA. Κάτοικοι χρησιμοποιούν νερό από πηγάδια διατρέχοντας τον κίνδυνο μεταδοτικών ασθενειών.
Η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG δήλωσε πως ο τουρκικός στρατός πήρε τον έλεγχο του φράγματος στη λίμνη Μεϊντάκι και ενός αντλιοστασίου την περασμένη εβδομάδα.
«Η παροχή νερού έχει διακοπεί πλήρως λόγω του ελέγχου του τουρκικού στρατού σε αυτό», δήλωσε ο Μπιρούσκ Χασάκα, εκπρόσωπος των YPG στην Αφρίν. «Οι άμαχοι εξαρτώνται από πηγάδια για να πάρουν νερό και δεν είναι αρκετά και ούτε το νερό είναι καλό για πόση δυστυχώς».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσια, στρατηγος Γκερασιμοφ. «Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να βομβαρδίσουν συνοικίες της Δαμασκού»
 Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, 20:03
Οι ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων ετοιμάζουν στη Συρία προβοκάτσια με δηλητηριώδεις χημικές ουσίες, για να δικαιολογήσουν τα μαζικά πλήγματα που θα καταφέρουν στη συνέχεια οι ΗΠΑ σε συνοικίες της Δαμασκού όπου ζουν μέλη της κυβέρνησης και ελέγχονται από τα κυβερνητικά στρατεύματα, δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου Βαλέρι Γκεράσιμοφ.
Ο Βαλέρι Γκεράσιμοφ αναφερόμενος στη σχεδιαζόμενη προβοκάτσια, είπε ότι σε μερικές περιοχές της Ανατολικής Γούτα έχουν μεταφερθεί από άλλες περιοχές γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι οι οποίοι θα προσποιηθούν τα θύματα της χημικής επίθεσης. Στις περιοχές αυτές βρίσκονται ήδη ακτιβιστές της αποικιοκρατικης μκο «Λευκά Κράνη» και τηλεοπτικά συνεργεία με δορυφορικά συστήματα μετάδοσης. Ο ίδιος αφού ανέφερε ότι σε περιοχές του Αφρίν που απελευθερώθηκαν βρέθηκε εργαστήριο παραγωγής χημικών όπλων, είπε ότι μετά την προβοκάτσια που ετοιμάζουν οι ισλαμοφασιστες, οι ΗΠΑ προτίθενται να κατηγορήσουν τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα για χρήση χημικών όπλων. Ως αντίποινα η Ουάσιγκτον σχεδιάζει, όπως είπε ο Γκεράσιμοφ, να βομβαρδίσει συνοικίες της Δαμασκού όπου διαμένουν αξιωματούχοι της συριακής κυβέρνησης.
Ο ίδιος ωστόσο κατέστησε σαφές ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είναι έτοιμο να δώσει τη δική του απάντηση σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες βομβαρδίσουν συνοικίες της Δαμασκού όπου ζουν αξιωματούχοι της συριακής κυβέρνησης. Σύμφωνα πάντως με το αρχηγό του ρωσικού γενικού επιτελείου «οι δραστηριότητες για την περαιτέρω εξομάλυνση της κατάστασης γύρω από την Δαμασκό συνεχίζονται». Η μόνιμη αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ Νίκι Χάλει είχε δηλώσει την Δευτέρα ότι η Ουάσιγκτον "είναι έτοιμη να δράσει εάν πρέπει" και εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν καταφέρει να σταματήσει την δράση του συριακού στρατού στην Ανατολική Γούτα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Η Μόσχα διαμηνύει ότι το Λονδίνο επέλεξε την αντιπαράθεση στην υπόθεση του πρώην κατασκόπου
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018, 18:39
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Τετάρτη τη Βρετανία ότι επέλεξε την αντιπαράθεση παρά τη συνεργασία με τη Ρωσία, δεδομένου του τρόπου που διαχειρίστηκε την υπόθεση του Σεργκέι Σκριπάλ, του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα που δηλητηριάστηκε στη Βρετανία.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ περιγράφει την απόφαση της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι να απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες από τη Βρετανία, μεταξύ άλλων μέτρων, ως σκανδαλώδη πρόκληση και υποσχέθηκε μια ταχεία απάντηση από τη Ρωσία.
Ενώ η Μόσχα ήταν «έτοιμη» να συνεργαστεί, «η βρετανική κυβέρνηση επέλεξε την αντιπαράθεση με τη Ρωσία» τονίζεται στο δελτίο Τύπου.
«Προφανώς, τα αντίμετρά μας δεν θα αργήσουν», συμπληρώνεται, κάνοντας λόγο για μια «σειρά εχθρικών μέτρων» και μια «αντιρωσική εκστρατεία».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφριν ...αλλη μια σφαγη οπου η Δυση κοιταει αλλου ..απ'οτι φαινεται τα ''κινηματικα''αντανακλαστικα περνουν μπρος μονο σε καποιες ειδικες περιπτωσεις ...
φατε υποκρισια και αδιαφορια ..κατι ξερουν η Υεμενη και η Παλαιστινη..κι'εκει τα παιδια,ειναι παιδια ενος κατωτερου θεου...τι εγινε παιδια ?σας τελειωσαν οι φωτογραφιες με γυναικες ανταρτισες και τωρα κοιτατε αλλου?
(ξαφνικα εκ δια μαγειας κοπασαν (ολες μαζι περιεργως)οι κραυγες και οι εικονες απο τις φωτο απο την Αν Γκουτα που εστελναν τα ''λευκα κρανη''η καλπικη ομαδα προπαγανδας ...)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξαφνικα οι Ισραηλινοι θελουν συνεκμεταλλευση του κυπριακου φυσικου αεριου

Παράλογη χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές στη Λευκωσία την απαίτηση των Ισραηλινών να έχουν λόγο στην ανάπτυξη του κοιτάσματος «Αφροδίτη».
Χθες η ισραηλινή Globes έγραψε ότι η εταιρεία Israel Opportunity Energy Resources (ISOP), που συμμετέχει στην κοινοπραξία του τεμαχίου Ισάι, ενημέρωσε τόσο τον Υπουργό Πετρελαίου του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτζ όσο και τον Επίτροπο Πετρελαίου της χώρας Γιόσι Βούτζμπεργκερ υποστηρίζοντας ότι η εξόρυξη από το κοίτασμα «Αφροδίτη» θα οδηγήσει και σε εξόρυξη αερίου και από την ισραηλινή πλευρά.
Ωστόσο, οι απαιτήσεις των ισραηλινών έρχονται σε αντίθεση με το γεγονός ότι η ίδια εταιρεία, είχε ανακοινώσει το 2013 στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ ότι η γεώτρηση που διενεργήθηκε στο κοίτασμα Ισάι, (είναι στα όρια με την κυπριακή ΑΟΖ και πολύ κοντά στην «Αφροδίτη» και για αυτό το λόγο το αποκαλούσαν «Αφροδίτη 2») κατέδειξε αμελητέες και μη ανακτίσιμες ποσότητες. Οι ποσότητες που ανακαλύφθηκαν ήταν μόλις στα 0.6 τρις κυβικά μέτρα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Globes.
Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η απαίτηση, που χρονολογείται, είναι παράλογη αφού οι ίδιοι έχουν παραδεχθεί επισήμως ότι η ποσότητα που ανακαλύφθηκε στο Ισάι είναι αμελητέα και μη ανακτίσιμη».
Οι αντιδράσεις εκδηλώνονται καθώς βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις για την εκμετάλλευση του «Αφροδίτη», αλλά και στον απόηχο δημοσιευμάτων ότι η εταιρεία Shell επιθυμεί να κλείσει συμφωνία για την αγορά 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως από το Αφροδίτη και το ισραηλινό Λεβιάθαν για σκοπούς υγροποίησης του στο τερματικό που διαθέτει η εταιρεία στην Ιντκού στην Αίγυπτο και στη συνέχεια εξαγωγής του σε άλλες αγορές.
Όπως γράφει η ισραηλινή Globes, «οι κάτοχοι της άδειας του Ισάι επιθυμούν να πληροφορηθούν ποια μελλοντικά βήματα θα ληφθούν προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα του Ισραήλ στο Αφροδίτη, έτσι ώστε η Κύπρος να μην μπορεί να προχωρήσει με την υπογραφή συμφωνίας χωρίς την έγκριση από το κράτος του Ισραήλ».
Μάλιστα, ο Πρόεδρος της εταιρείας Ρόνι Χάλμαν υποστήριξε πως «μια ισραηλινή υποχώρηση προς την Κύπρο και μια περαιτέρω ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη, που να αγνοεί τα δικαιώματα του Ισραήλ, συνιστά ένα επικίνδυνο προηγούμενο για το μέλλον που θα επηρεάζει τα πρόσθετα κοιτάσματα στην λεκάνη της Μεσογείου που επεκτείνονται πέραν θαλασσίων συνόρων μεταξύ του Ισραήλ και των γειτόνων του».
Σύμφωνα με την Globes, η θέση του ισραηλινού Υπουργείου είναι ότι η θέση της κυβέρνησης του Ισραήλ είναι ότι η ανάπτυξη του κοιτάσματος καθιστά αναγκαία τη συμφωνία μεταξύ των μερών για την διασφάλιση των δικαιωμάτων και των δύο χωρών στο κοίτασμα και λαμβάνει χώρα διάλογος με την Κύπρο για το θέμα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Απειλές για άμεση σύγκρουση ΗΠΑ - Ρωσίας
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΜΟΣΧΑ.--
Αγριεύει η αντιπαράθεση Δύσης - Ρωσίας με φόντο τα πεδία συγκρούσεων στη Συρία. Χτες, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του ρωσικού Στρατού, Βαλέρι Γκερασίμοφ, έκανε σοβαρές καταγγελίες για προβοκάτσια με χημικά όπλα που ετοιμάζουν αντικαθεστωτικοί στην Ανατολική Γκούτα της Συρίας, οι οποίοι στηρίζονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.
Οπως είπε, ήδη σε μερικές περιοχές της Ανατολικής Γκούτα έχουν μεταφερθεί από άλλες περιοχές «γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι» που θα προσποιηθούν τα θύματα της χημικής επίθεσης, την οποία σχεδιάζουν να δημοσιοποιήσουν μέλη της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» (η οποία δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια από πρώην πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών) και τηλεοπτικά συνεργεία με δορυφορικά συστήματα μετάδοσης. Επισήμανε ότι μετά την προβοκάτσια, οι ΗΠΑ θα κατηγορήσουν τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα για χρήση χημικών όπλων, ώστε να βομβαρδίσουν στη συνέχεια Σύρους κυβερνητικούς αξιωματούχους στη Δαμασκό!
Ο Ρώσος στρατηγός ξεκαθάρισε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα απαντήσει ο ρωσικός στρατός, τονίζοντας παράλληλα ότι συνεχίζονται «οι δραστηριότητες για την περαιτέρω εξομάλυνση της κατάστασης γύρω από τη Δαμασκό».
Ο Β. Γκερασίμοφ απάντησε στις προχτεσινές απειλές της Αμερικανίδας πρέσβειρας στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες «να δράσουν εάν πρέπει» και εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν καταφέρει να σταματήσει τη δράση του συριακού στρατού στην Α. Γκούτα, που έχει τη στήριξη της Ρωσίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εριστικα τα Σκοπια. Ντιμιτροφ. Να μοιραστουμε την «πολιτιστικη  κληρονομια» της Μακεδονιας.


2 σχόλια:

e-h είπε...


Hungry for democracy? Join the team!
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
MAR 13, 2018 — Do you want to play a leading role in the biggest leap forward for British democracy in one hundred years? If so, there are just a few days left to apply to be a Make Votes Matter Engagement Leader before the 16th March deadline at midnight!

We have come a long way since we formed less than three years ago, and made a great deal of progress in our mission to win real democracy. Most of this work has been achieved by a small and determined team, with the support of many wonderful volunteers, local groups, and allies inside and outside Parliament.

We are delighted that we have now secured funding to continue growing the team and are looking for an exceptional individual (or two) to help lead this exciting movement!

We have a great opportunity for one full-time or two part-time Engagement Leader/s to contribute to all aspects of the campaign for Proportional Representation. The role will be responsible for leading and supporting volunteer activists, media outreach, and supporting key areas of the campaign.

Are you interested, or do you know someone who could be?

Find out more here: https://www.makevotesmatter.org.uk/engagement-leaders/

We positively encourage applications from people of all identities / communities / demographics, including but not restricted to those of gender, sexuality, ethnicity, disability and age. Any appointment made will be based solely on merit.

The successful candidate/s will:
* Be positive and passionate about winning Proportional Representation for the House of Commons.
* Love dealing with people and bringing out the best in them.
* Be capable of looking after diverse work-streams.
* Have broad campaign skills, relevant experience, and an ability to learn quickly and to self-manage.

The role sits within our small national campaign team, and will report directly to the campaign Co-Founders and Facilitators, Klina Jordan and Joe Sousek. The contract will be for one year, with the possibility to extend depending on progress made and campaign funding secured. The role will be flexible depending on campaign requirements.

Would you like to play a vital role in an unashamedly ambitious campaign to win the biggest advance in British democracy since women won the vote? If so, apply today! If it’s not for you but you know someone who’d be good for the role, please share it.

More details: https://www.makevotesmatter.org.uk/engagement-leaders

e-h είπε...


Πείνα για δημοκρατία; Μπες στην ομάδα!
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
13 ΜΑΡΤΊΟΥ 2018 - Θέλετε να παίξετε έναν ηγετικό ρόλο στο μεγαλύτερο άλμα προς τα εμπρός για τη βρετανική δημοκρατία σε εκατό χρόνια; Αν ναι, μένουν λίγες μέρες για να γίνεται υποψήφιοι του Vote Matters για να γίνεται ηγέτες δεσμεύσεων για την πραγματοποίηση των ψήφων πριν από την προθεσμία των 16 Μαρτίου τα μεσάνυχτα!

Έχουμε προχωρήσει πολύ από τότε που σχηματιστηκαμε πριν από τρία χρόνια και προχωρησαμε πολύ στην αποστολή μας να κερδίσουμε πραγματική δημοκρατία. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της εργασίας έχει επιτευχθεί από μια μικρή και αποφασισμένη ομάδα, με την υποστήριξη πολλών θαυμάσιων εθελοντών, τοπικών ομάδων και συμμάχων μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο.

Είμαστε ευτυχείς που έχουμε εξασφαλίσει τώρα τη χρηματοδότηση για να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε την ομάδα και αναζητάμε ένα εξαιρετικό άτομο (ή δύο) για να βοηθήσουμε να οδηγήσουμε αυτό το συναρπαστικό κίνημα!

Έχουμε μια εξαιρετική ευκαιρία για έναν ή δύο ηγέτες δέσμευσης πλήρους ή μερικής απασχόλησης για να συμβάλουμε σε όλες τις πτυχές της εκστρατείας για την Αναλογική Αντιπροσωπευση. Ο ρόλος αυτός θα είναι υπεύθυνος για την καθοδήγηση και στήριξη των εθελοντών ακτιβιστών, την ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης και την υποστήριξη βασικών τομέων της εκστρατείας.

Ενδιαφέρεστε ή γνωρίζετε κάποιον που θα μπορούσε να είναι;

Μάθετε περισσότερα εδώ: https://www.makevotesmatter.org.uk/engagement-leaders/

Ενθαρρύνουμε θετικά τις αιτήσεις από ανθρώπους όλων των ταυτοτήτων / κοινοτήτων / δημογραφικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων, αλλά όχι αποκλειστικά, εκείνων που αφορούν το φύλο, τη σεξουαλικότητα, την εθνικότητα, την αναπηρία και ηλικία. Οποιαδήποτε ραντεβού θα γίνει με βάση μόνο την αξία.

Οι επιτυχημένοι υποψήφιοι θα:
* Να είστε θετικοί και παθιασμένοι με τη νίκη της Αναλογικής Αντιπροσωπευσης στη Βουλή των Κοινοτήτων.
* Αγάπη που ασχολείται με τους ανθρώπους και φέρνει το καλύτερο σε αυτούς.
* Να είναι σε θέση να φροντίζει διαφορετικές ροές εργασίας.
* Έχετε ευρείες ικανότητες καμπάνιας, σχετική εμπειρία και ικανότητα να μάθετε γρήγορα και να αυτοδιαχειρίζεστε.

Ο ρόλος αυτός βρίσκεται μέσα στην μικρή εθνική ομάδα καμπάνιας μας και θα αναφερθεί απευθείας στην εκστρατεία των συνιδρυτών και των διευκολυντών, της Klina Jordan και του Joe Sousek. Η σύμβαση θα είναι για ένα έτος, με δυνατότητα επέκτασης ανάλογα με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τη χρηματοδότηση της καμπάνιας. Ο ρόλος θα είναι ευέλικτος, ανάλογα με τις απαιτήσεις της καμπάνιας.

Θα θέλατε να παίξετε ζωτικό ρόλο σε μια καλοπροαίρετη φιλόδοξη εκστρατεία για να κερδίσετε τη μεγαλύτερη πρόοδο στη βρετανική δημοκρατία, αφού οι γυναίκες κέρδισαν την ψηφοφορία; Αν ναι, εφαρμόστε σήμερα! Εάν δεν είναι για σας, αλλά γνωρίζετε κάποιον που θα ήταν καλό για το ρόλο, παρακαλώ μοιραστείτε το.

Περισσότερες λεπτομέρειες: https://www.makevotesmatter.org.uk/engagement-leaders