Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Τριτη 13 Μαρτιου 2018


Μιας και θα δουλευουμε μεχρι αργα το βραδυ, αν δει καποιος τον Σαββιδη ας ειδοποιησει την αστυνομια Θεσσαλονικης που τον καταζητεί...σε τοσο αχανη πολή, που να τον εντοπίσουν;
Υ.Γ. η Ενωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης δεν ειναι αυτή που ζητουσε να "λυθουν τα χερια της" για την αντιμετώπιση των "μπαχαλάκηδων", όπως αποκαλούσε τους αγωνιστες του κινηματος του πλειστηριασμού;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποια είναι η αλήθεια για τον πόλεμο στη Συρία;

Καθώς οι Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται την Jaysh al-Islam, για να απελευθερώσουν την Ανατολική Γκούτα, τα Δυτικά ΜΜΕ αγνοούν εντελώς τις βαρβαρότητες των ανταρτών, προτιμώντας να ρίχνουν όλο το φταίξιμο για τη βία στο "καθεστώς".
Τους βλέπουμε και πάλι, να ουρλιάζουν για μια πόλη στη Συρία που ανακαταλήφθηκε από την κυβέρνηση. Αυτή τη φορά είναι η Ανατολική Γκούτα, ένα προάστιο της Δαμασκού και ένα από τα τελευταία οχυρά των ισλαμιστών ανταρτών που έχουν διαμελίσει τη χώρα τα τελευταία επτά χρόνια.
Πριν την Ανατολική Γκούτα ήταν το Χαλέπι και πριν το Χαλέπι ήταν η Μαντάγια και πριν τη Μαντάγια ήταν η Χομς και πάει λέγοντας. Όλα αυτά τα μέρη απεικονίζονταν σαν να μην υπήρχαν εκεί ένοπλοι αντάρτες και οι Συριακές αρχές απλώς κατακρεουργούσαν αλύπητα άμαχους πολίτες εξαιτίας μιας σατανικής δίψας για αίμα. Αν κάποια στιγμή αναφέρονταν οι αντάρτες, αυτοί παρουσιάζονταν (κάτι που ακόμα ισχύει) από τον Δυτικό Τύπο ως μετριοπαθείς αντάρτες και μαχητές της ελευθερίας.

Για να καταλάβουμε τη σοβαρότητα αυτού που διέπραξαν οι ΗΠΑ στη Συρία, ας το μεταφέρουμε στο περιβάλλον της Αμερικής. Το ανάλογο θα ήταν αν οι αντίπαλοι της Αμερικής χρηματοδοτούσαν και εξόπλιζαν την Κου Κλουξ Κλαν να εισβάλει και να καταλάβει πόλεις των ΗΠΑ και τα ΜΜΕ παρουσίαζαν την ΚΚΚ ως "μετριοπαθείς αντάρτες" και "μαχητές της ελευθερίας", την ώρα που αυτοί θα δολοφονούσαν μέλη μειονοτήτων και θα σκότωναν αμάχους στην Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι "Γιατροί χωρίς σύνορα", συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο που τους έχει ανατεθεί, γεμίζοντας όλες τις στάσεις του Μετρό με προπαγανδιστικές αφίσες για την Αν. Γκούτα.
Η συγκεκριμένη ΜΚΟ που εκμεταλλεύεται την ευαισθησία που έχουν οι άνθρωποι στο άκουσμα της ειδικότητας του ιατρού, γίνονται έτσι οι πιο ξετσίπωτοι προπαγανδιστές των συμφερόντων του Παγκοσμίου Κεφαλαίου.
Η προβοκάτσια τους και το ψέμα τους, γίνεται ακόμα πιο αισχρό, αφού για να το ενισχύσουν, χρησιμοποιούν το έγκλημα στην Λωρίδα της Γάζας, του οποίου κάνουν μία απλή καταγραφή




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαφαζάνης: Αν οι Τούρκοι καταλάβουν την Αφρίν, τότε να περιμένουμε σκοτεινούς χρόνους στην περιοχή μας
«Αν σώσουμε σήμερα την Αφρίν, σώζουμε, ταυτόχρονα, την Κύπρο και το Αιγαίο»

0:15 - 13/03/2018
Για βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Αφρίν της Συρίας, έκανε λόγο ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και κάλεσε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια.
«Ο ηρωικός αγώνας των μαχητών υπεράσπισης της Αφρίν από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο και οριακό σημείο και χρειάζεται όσο ποτέ την αλληλεγγύη όλου του ελληνικού λαού, των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος πρόσθεσε:
«Αν το αντιδημοκρατικό καθεστώς της Τουρκίας καταλάβει την Αφρίν και βάλει πόδι στη Συρία, τότε αναμένουν πολύ σκοτεινοί χρόνοι πολέμων, βαρβαρότητας και καταστροφής όλη την περιοχή μας. Ιδιαίτερα η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν και ένα ειδικό εθνικό συμφέρον για να επιδείξουν ακόμα πιο μαχητική και πλατιά αλληλεγγύη στους Κούρδους και τους άλλους δημοκράτες μαχητές της Αφρίν και είναι ντροπή ότι ακόμα και σήμερα η παραδομένη ελληνική κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει ούτε καν ανακοίνωση αποδοκιμασίας της τουρκικής εισβολής στην Συρία».
Καταλήγοντας στη δήλωση του ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε: «Όλοι στην Ελλάδα οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αν πέσει η Αφρίν, το πλήγμα για τους Κούρδους θα είναι μαχαιριά και για τη χώρα μας, για τον ελληνικό λαό και τα εθνικά μας συμφέροντα. Αν σώσουμε σήμερα την Αφρίν, σώζουμε, ταυτόχρονα, την Κύπρο και το Αιγαίο».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Αφρίν αυτές οι μαχήτριες και οι άντρες μαχητές δίνουν σήμερα αγώνα ζωής και θανάτου κατά των τούρκων εισβολέων.
Εμείς της Λαικης Ενοτητας θα είμαστε στα Προπύλαια στις 6 το απόγιομα κι από κει θα πραγματοποιήσουμε πορεία προς την τούρκικη πρεσβεία.
Προς το παρόν καλουν ΛΑΕ και είδα κάλεσμα και από το Resistance (KOE).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε ο ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης και βγήκαν τα συμπλέγματα στο μεϊντάνι!
Κάποιοι αναφέρονται σ' αυτόν όχι για να μιλήσουν για το έργο του και την προσφορά του στην Τέχνη, όχι για να εκφράσουν τη λύπη τους για τον θάνατο ενός αξιόλογου ανθρώπου, αλλά για να βγάλουν το σύμπλεγμα. Μέσω της δήλωσής του για το Gay Pride.
Ως ομοφυλόφιλος έλεγε ό,τι έλεγε ο άνθρωπος. Και δήλωνε πως δεν ήταν περήφανος, όχι γιατί απέρριπτε την ομοφυλοφιλία, αλλά γιατί τη θεωρούσε απολύτως φυσιολογική κατάσταση.
Πολύ μακριά από την αντίληψη των συμπλεγματικών που ονειρεύονται κοινωνίες χωρίς... πούστηδες!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύριο 10 το πρωί η συμβολαιογράφος - αγριο κοράκι Ζαγκανα Ιωάννα οδός Μπότσαρη 12 Εξάρχεια 1ο όροφος τηλ 2103825505 σε συνεργασία με ανθελληνες αστυνομικούς, διεθνείς τοκογλύφους, και τους εδώ εμισθους συνεργάτες τους συριζανελ, θα προσπαθήσουν να αρπάξουν την πρώτη και μοναδική κατοικία 57, 64 τμ του αγωνιστή Γ.Π για χρέος 70,000 προς την τράπεζα Πειραιώς
Σας περιμένουμε ανθελληνικά ανθρωπακια.!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



José Antonio Echeverría: Ηγέτης – Σύμβολο των φοιτητών της Κούβας

Στις 13 Μάρτη 1957, ο  José  Antonio Echeverría   Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Φοιτητών της Κούβας (FEU) έπεσε στη μάχη (μαζί με άλλους 24 συντρόφους του) έξω από το Πανεπιστήμιο της Αβάνας σε μια στρατιωτική επιχείρηση αντάρτικου πόλης. Οι σύντροφοί του  προσέθεσαν από τότε αυτή την ημερομηνία στο όνομα της οργάνωσής του, Directorio Revolucionario 13 de Marzo  (Επαναστατικό Διευθυντήριο 13 Μάρτη), οργάνωση που ήταν ο ένοπλος βραχίονας της Ομοσπονδίας Φοιτητών της Κούβας.

Η επιχείρηση που οργανώθηκε στις 13 Μάρτη 1957 στην πρωτεύουσα Αβάνα, είχε δύο σκέλη.  Μια ομάδα 50 μαχητών (με 100 μαχητές εφεδρεία) με επικεφαλής τον Faure  Chomón  θα πραγματοποιούσε επίθεση στο Προεδρικό Μέγαρο, (κτίριο που σήμερα στεγάζεται το Μουσείο της Επανάστασης) με στόχο να εκτελέσει τον δικτάτορα, ενώ μια άλλη  ομάδα 15 μαχητών με επικεφαλής τον Echeverría  θα πραγματοποιούσε επίθεση και θα καταλάμβανε τον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Reloj  και θα μετέδιδε  το μήνυμα της εξέγερσης  και του θανάτου του Μπατίστα. Κέντρο των επιχειρήσεων είχε οριστεί το Πανεπιστήμιο της Αβάνας.
" Η επίθεση στο Προεδρικό Μέγαρο δεν πέτυχε τον αναμενόμενο  στόχο , αλλά προσέφερε  άλλη μεγάλη εμπειρία, ως μια συσσώρευση της δύναμης, πού ήδη είχε ο λαός. Αυτά τα διδάγματα έθεσαν νέα καθήκοντα στην εξέγερση και αυτό ήταν που έφερε τη νίκη “ εξηγεί ο Κομαντάντε Faure  Chomón σε συνέντευξή του στοRadio Reloj στις 11 Μαρτίου 2015.
Τίποτα δε θα ήταν ίδιο από εκείνη την ημέρα στην Κούβα και την επανάστασή της. Η επιτυχία αυτής της αποτυχίας ήταν τεράστια, η ένοπλη εξέγερση ήταν πια στην ημερήσια διάταξη σε όλη την χώρα, αλλά και στα αστικά κέντρα, δείχνοντας σε όλους τους κουβανούς ότι η Μονκάδα είναι ζωντανή. Λίγο μετά, στις 30 Ιουλίου 1957, θα έπεφτε δολοφονημένος από την αστυνομία του Σαντιάγκο  ο  Frank País, και μόλις μετά 17 μήνες οι μπαρμπούδος θα κέρδιζαν το αντάρτικο που είχε μετεξελιχθεί πια, σε καθολικό επαναστατικό πόλεμο.
Η διπλή ενέργεια της 13 Μάρτη 1957 του Επαναστατικού Διευθυντηρίου ήταν ένα πολλαπλό σημείο καμπής της ένοπλης πάλης και της Κουβανικής Επανάστασης γενικότερα. Ο José  Antonio Echeverría, ήταν ο αναμφισβήτητος ηγέτης του φοιτητικού κινήματος. Γεννήθηκε στις 16 Ιούλη του 1932 στο Cardenas  της επαρχίας  Matanzas και ήταν το πρώτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. Παρά το γεγονός ότι πάσχει από άσθμα (και αυτός όπως ο Τσε) ζει μια φυσιολογική ζωή , ασκείται  στην κωπηλασία, την κολύμβηση και το μπάσκετ. Ασχολείται με τη ζωγραφική , τη μουσική , το θέατρο  και το χορό.
Στις 22 Αυγούστου του 19590 εγγράφεται στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αβάνας, όπου συμμετέχει δραστήρια σε όλες τις αντιδικτατορικές εκδηλώσεις των φοιτητών. Συλλαμβάνεται και τραυματίζεται πολλές φορές από την αστυνομία της δικτατορίας. Γρήγορα εκλέγεται γενικός γραμματέας, αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Συλλόγου της σχολής του και το 1954 φτάνει στην ηγεσία (Πρόεδρος) της Φοιτητικής Ομοσπονδίας (FEU) της Κούβας και το 1956  επανεκλέγεται σχεδόν με απόλυτη πλειοψηφία.
Το 1955 ιδρύει μαζί με τους Fructuoso Rodriguez, FaureChomón, Julio Garcia Olivera κ.α  το Επαναστατικό Διευθυντήριο, τον ένοπλο βραχίονα της FEU με πανεθνική εμβέλεια και αξιόλογη δράση και παραμένει ηγέτης της μέχρι το 1957.
Με την ιδιότητα του Προέδρου της FEU ταξιδεύει πολλές φορές στο εξωτερικό σε διάφορα φοιτητικά συνέδρια και εκδηλώσεις.
Στις 28 του Ιούλη 1956 ταξιδεύει στη Χιλή για να εκπροσωπήσει την Κούβα σε ένα συνέδριο  φοιτητών και επισκέπτεται διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής.
Το 29 Αυγούστου φτάνει στο Μεξικό και συναντά  τον Φιντέλ Κάστρο , που ζει εξόριστος σε αυτή τη χώρα  προετοιμάζοντας  την εκστρατεία επιστροφής στην Κούβα, για να συνεχίσει τον ένοπλο αγώνα που ξεκίνησε με την επίθεση στο Στρατόπεδο Μονκάδα .
Την επόμενη μέρα, ο José Antonio Echeverría  υπογράφει με τον ηγέτη του “Κινήματος 26 Ιουλίου”  Φιντέλ Κάστρο, ένα έγγραφο γνωστό ως Χάρτα του Μεξικού το οποίο  κήρυττε τον  πόλεμο της κουβανικής νεολαίας ενάντια στη δικτατορία και  διατύπωνε τη δέσμευση  να ενώσουν τις προσπάθειές τους για να ανατρέψουν την τυρρανία και να πραγματοποιήσουν την Επανάσταση.
Οι διαφορές αντίληψης  των δύο οργανώσεων  για το βάρος του ένοπλου αγώνα στις πόλεις (το Επαναστατικό Διευθυντήριο) και στο βουνό (το Κίνημα 26 Ιούλη) παρέμειναν. Συμφωνήθηκε ότι κάθε οργάνωση θα τρέξει το δικό της σχεδιασμό, επιδιώκοντας μόνο  να συμπίπτουν χρονικά. Γυρίζοντας στην Κούβα ο Echeverría έδωσε εντολή να υλοποιηθεί το πρώτο  μέρος του σχεδίου δράσης του Επαναστατικού Διευθυντηρίου, που ήταν να αυξηθεί το επίπεδο των ένοπλων ενεργειών.
Στις 8 Σεπτεμβρίου ο Echeverría ταξιδεύει στην Κεϋλάνη (τώρα Σρι Λάνκα )  για να συμμετάσχει στο VI Διεθνές Συνέδριο Φοιτητών. Επιστρέφει στην Κούβα στις 24 Οκτώβρη, αφού έχει συναντήσει και πάλι με τον Φιντέλ Κάστρο και μεταφέρει στον Τύπο τα αποτελέσματα του Συνεδρίου δηλώνοντας την αλληλεγγύη των σπουδαστικών συλλόγων διαφόρων χωρών στον αγώνα του λαού της Κούβας ενάντια στον Μπατίστα.
Υπάρχουν περιπτώσεις στην ιστορία που ο πολιτικός χρόνος είναι πολύ συμπυκνωμένος και μεστός.  Σε αυτές τις περιπτώσεις συγκαταλέγονται αναμφισβήτητα οι επαναστάσεις. Θα διανύσουμε  λοιπόν αρκετό τέτοιο χρόνο και θα πάμε στην 1η Δεκεμβρίου 1958, όπου ολοκληρώνεται η συμφωνία της Χάρτας του Μεξικού στη Σιέρα Μαέστρα.
Μετά από αρκετές επαφές μεταξύ του Tσε και του  Chomón υπογράφεται από το “Κίνημα 26 Ιούλη” και το “Επαναστατικό Διευθυντήριο” η συμφωνία “Pacto del Pedrero” με την οποία  γίνεται έκκληση για την ένωση όλων των επαναστατικών δυνάμεων για τον ιδανικό συντονισμό των στρατιωτικών τους ενεργειών.  Στις 9 του ίδιου μήνα, το “Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα” (πρώτο Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας) το οποίο είχε ήδη συνεργαστεί με τις δυνάμεις των ανταρτών δηλώνει δημόσια ότι αποδέχεται τη Συμφωνία και εντάσσεται στην εκστρατεία.
Το 1961 το “Κίνημα 26 Ιούλη”, το “Επαναστατικό Διευθυντήριο” και το “Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα” συγχωνεύονται στις “Eνοποιημένες Επαναστατικές Οργανώσεις” (Organizaciones Revolucionarias Integradas) , σχήμα που οδήγησε στην ίδρυση του σημερινού Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία-Λαβρόφ: «Σοβαρότερες συνέπειες» σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιτεθούν εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.  Τσαβουσογλου. «Στη Συρία φτάνουν τρομοκράτες σχεδόν από όλες τις χώρες του κόσμου»
Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, 12:55
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα αυτή τη στιγμή η δημιουργία νέων ζωνών αποκλιμάκωσης στη Συρία.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Λαβρόφ, τόνισε ότι είναι σημαντικό να αποφευχθεί οποιαδήποτε παραβίαση των συμφωνιών για εκεχειρία στην ανατολική Γούτα, ένα θέμα το οποίο πρόκειται να συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αύριο Τετάρτη.
Μάλιστα ο Ρώσος υπουργός προειδοποίησε για τις «σοβαρότερες συνέπειες» σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιτεθούν εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.
«Αν υπάρξει τέτοιου είδους επίθεση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρότατες», δήλωσε ο Λαβρόφ.
Ο Τσαβούσογλου πραγματοποιεί επίσκεψη στη Μόσχα και αύριο είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του για να συζητήσουν τη διαδικασία της πολιτικής διευθέτησης της κρίσης στη Συρία.
«Στην ατζέντα των συζητήσεων θα περιλαμβάνονται κρίσιμα ζητήματα όπως η σταθεροποίηση της κατάστασης στη Συρία και η διαδικασία της πολιτικής διευθέτησης», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Μόσχα θεωρεί ότι η ίδια μαζί με την Άγκυρα φέρουν την ευθύνη για τη διασφάλιση της ειρήνευσης και την επιβολή της τάξης στη Συρία και την περιοχή.
Από την πλευρά του ο Τσαβούσογλου μιλώντας σε Ρώσους φοιτητές σήμερα, δήλωσε ότι Τουρκία και Ρωσία θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους εναντίον των τρομοκρατών.
«Όπου και να κοιτάξουμε στον κόσμο, τρομοκράτες φτάνουν στη Συρία από σχεδόν όλες τις χώρες. Πρέπει να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με όλες τις χώρες, και πρώτη τη Ρωσία, για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυνάμεις», σημείωσε.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπουρούντι: Η κυβέρνηση έχρισε τον πρόεδρο «ανώτατο, αιώνιο ηγέτη»
 Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018, 22:09
Η κυβέρνηση του Μπουρούντι έχρισε σήμερα τον πρόεδρο της χώρας Πιερ Ενκουρουνζίζα «ανώτατο, αιώνιο ηγέτη», οι αποφάσεις του οποίου δεν επιτρέπεται να αμφισβητούνται.
Με τον νέο τίτλο του, ο 54χρονος πρόεδρος θα μπορεί να ασκεί βέτο σε όλες τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής του κόμματος με τις οποίες διαφωνεί.
«Είναι ο πρεσβύτερός μας, ο πατέρας μας, ο σύμβουλός μας» δήλωσε ο Εβαρίστε Ενταγισιμίγιε, ο γενικός γραμματέας του CNDD-FDD, εξηγώντας την απόφαση του κόμματος. Ο Ενκουρουνζίζα, που ανέλαβε την προεδρία του Μπουρούντι το 2005, δικαιούται τον τίτλο επειδή πέτυχε «σημαντική πρόοδο» στη χώρα, πρόσθεσε.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν σφοδρά την απόφαση, σημειώνοντας ότι το σύνταγμα δεν επιτρέπει να μετατραπεί το Μπουρούντι σε «μοναρχία ελέω Θεού». «Ο Ενκουρουνζίζα ήδη επέλεξε ένα μονοπάτι που θέτει σε κίνδυνο τις δημοκρατικές κατακτήσεις των τελευταίων 25 ετών... Θα επιβληθεί ως βασιλιάς» σχολίασε ο Τζέρεμι Μινάνι, ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Συναγερμού των Δημοκρατών του Μπουρούντι (RDB).
Ο Μινάνι αναφερόταν στην τρίτη θητεία στην προεδρία που εξασφάλισε το 2015 ο Ενκουρουνζίζα, κατά παράβαση του συντάγματος. Το γεγονός αυτό είχε πυροδοτήσει μια βίαιη κρίση με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να εκτοπιστούν.
Τον Μάιο πρόκειται να διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση, κάτι που θα επέτρεπε στον πρόεδρο να παραμείνει στο αξίωμά του μέχρι το 2034. Με τις αλλαγές που προτείνονται, η προεδρική θητεία θα αυξηθεί στα επτά χρόνια (από πέντε σήμερα), με συνέπεια ο Ενκουρουνζίζα, η τρέχουσα θητεία του οποίου λήγει το 2020, θα μπορούσε να διεκδικήσει άλλες δύο επταετείς θητείες στη συνέχεια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" σας καλεί την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2018, στις 5.30 μ.μ, σε Εκδήλωση Ενημέρωσης - Αλληλεγγύης με θέμα: "Βενεζουέλα - Αλήθειες & προπαγανδιστικοί μύθοι" στην Αίθουσα Τελετών "ΛΥΣΑΝΔΡΟΣ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ" στο κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου (Πατησίων 42).
Θα μιλήσουν:
IGNASIO RAMONET, Δημοσιογράφος, συγγραφέας, πρώην αρχισυντάκτης Le Monde Diplomatique
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΤΣΩΝΗΣ, Αναπλ.Καθηγητής Πάντειο Πανεπιστήμιο
ΜΑΡΤΑ ΣΙΛΒΙΑ ΝΤΙΟΣ ΣΑΝΖ, Φιλόλογος, συγγραφέας
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ από εκπρόσωπο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας
θα διαβάσει ποιήματα σε ισπανικά & ελληνικά ο JAIME SVART, Χιλιανός ποιητής.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πενταετής άδεια από την κυβέρνηση στο ζιζανιοκτόνο της Monsanto
Την έγκρισή του στο αμφιλεγόμενο ζιζανιοκτόνο της Monsanto με την επικίνδυνη χημική ουσία γλυφοσάτη έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ανοίγοντας τον δρόμο για τη χρήση του στην Ελλάδα μέχρι και το τέλος του 2023.
Δεν υπάρχει τίποτα που δε θα υπογράψει και δε θα κάνει αυτός ο αλητάμπουρας.
Στα παιδιά μας μια παρακαταθήκη: στους μελλοντικούς αγώνες του ανθρώπινου είδους, πρώτα τον ''διπλανό'' εχθρό πρέπει να αντιμετωπίζουν. Αυτός που θα πατήσει πάνω τους για να κάνει τη δουλειά του απέναντι εχθρού καλύτερα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Mevlüt Çavuşoğlu: αμερικανοτουρκικές δυνάμεις θα επιβλέψουν την απόσυρση του YPG από το Manbij.Δεν απευθυνθήκαμε στη συριακή κυβέρνηση είναι ενδο-ΝΑΤΟ-ικό θέμα μεταξύ συμμάχων.......

Oι αμερικανοτουρκικές δυνάμεις θα επιβλέψουν την απόσυρση του YPG από το Manbij και θα διασφαλίσουν την ασφάλεια αναφέρει το Turkish FM.
αυτό δήλωσε στις 13 Μαρτίου ο Mevlüt Çavuşoğlu.Για ενδονατοικό θέμα μετά τον Ολάντ μίλησε και ο Τσαβούσογλου.
Εκφραζόμενος μπροστά στους δημοσιογράφους κατά την πτήση του προς Μόσχα ο  Çavuşoğlu ανέφερε ότι Τουρκία και ΗΠΑ θα αποφασίσουν για ένα πλάνο διασφάλισης του Manbij σε διαπραγματεύσεις στις 19 Μάρτη.
Μια διμερής ομάδα εργασίας μελέτησε ένα σχέδιο και οι ΥΠΕΞ Τουρκίας και ΗΠΑ οφείλουν να συναντηθούν στις  19 Μάρτη στην  Washington επ΄αυτού.
Αν οι YPG δεν αποσυρθούν « μια στρατιωτική επιχείρηση θα γίνει όχι μόνο στο Manbij, αλλά επίσης στ΄Αν. του Ευφράτη », δήλωσε ο Çavuşoğlu.
« Θα δοκιμάσουμε αυτό το μοντέλο αρχικά στο Manbij κι αργότερα σε άλλα μέρη. Ανατολικά του Ευφράτη, Raqqa κι άλλα μέρη υπό τον έλεγχο του YPG περιλαμβάνονται στο σχέδιο », είπε.
Η Τουρκία δεν πρόβαλε κανένα αίτημα στη συριακή κυβέρνηση αναφορικά με το Manbij, ανέφερε ο Çavuşoğlu,προσθέτοντας ότι η Άγκυρα « θα επιτηρήσει » τη επιστροφή των όπλων που δόθηκαν στους YPG από τις U.S.Α, καθώς είναι ένα πρόβλημα που προκάλεσε ένταση στις γραμμές μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ.
Ο υπουργός είπε ότι το μοντέλο αυτό θα εφαρμοστεί στη συνέχεια σε όλες τις πόλεις ανατολικά του Ευφράτη, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Raqqa, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να καθοριστούν οι μαχητές, οι μηχανισμοί και τα χρονοδιαγράμματα γι ‘αυτό κατά τη διάρκεια της αμερικανοτουρκικής συνάντησης στις 19 του τρέχοντος μηνός..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειδήσεις για τουρκο-αμερικανική συμφωνία για απόσυρση του YPG από το Manbij.

Ειδήσεις από πολλές πηγές και ειδησεογραφικά για μια συμφωνία αμερικανοτουρκική για την απόσυρση από το συριακό Manbij oι κουρδικές δυνάμεις των YPG..Η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον θα επιβλέψουν την απόσυρση των κουρδικών μονάδων από το συριακό Manbij.
Όπως προβλέπει η συμφωνία, θα δημιουργηθεί από την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ένα κοινό κέντρο για να διευθύνει την πόλη Manbjib κι αν χρειαστεί, θα προστεθούν και οι ένοπλοι της Συριακής αντιπολίτευσης στο κέντρο δηλ. οι τρομοκράτες του FSA.
Πηγές ειδήσεων ανέφεραν ότι η συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον έγινε πριν από την έναρξη της επιχείρησης Τουρκία στο Afrin.
Πηγές από το τουρκικό ΥΠΕΞ  διαβεβαίωσαν ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου είχε συνενοήσεις με την αμερικανική πλευρά σχετικά με την απόσυρση των μονάδων του ΥPG χάρη της προστασίας των κατοίκων από την συριακή πόλη Ιεράπολη ενώ από κοινού αμερικανικά-τουρκικά στρατεύματα θα διασφαλίσουν την πόλη μετά την απόσυρση των κουρδικών πολιτοφυλακών.
Oι αμερικανοτουρκικές δυνάμεις θα επιβλέψουν την απόσυρση του YPG από το Manbij και θα διασφαλίσουν την ασφάλεια αναφέρει το Turkish FM.
αυτό δήλωσε στις 13 Μαρτίου ο Mevlüt Çavuşoğlu.
Εκφραζόμενος μπροστά στους δημοσιογράφους κατά την πτήση του προς Μόσχα ο  Çavuşoğlu ανέφερε ότι Τουρκία και ΗΠΑ θα αποφασίσουν για ένα πλάνο διασφάλισης του Manbij σε διαπραγματεύσεις στις 19 Μάρτη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Μεγάλη αποχή και ενίσχυση ακροδεξιών δυνάμεων
«Νικητής» στις βουλευτικές εκλογές που έγιναν την Κυριακή στην Κολομβία αναδείχθηκε η αποχή, που έφτασε το 53% για τη Γερουσία (το 2014 ήταν στο 56%) και το 52,4% για τη Βουλή των Αντιπροσώπων (από 56%), στο σύνολο του εκλογικού σώματος που ήταν κάπου 36 εκατομμύρια. Στους κερδισμένους είναι το φασιστικό «Δημοκρατικό Κέντρο» του πρώην Προέδρου της χώρας Αλβαρο Ουρίμπε, από τους κύριους πολέμιους της ειρηνευτικής συμφωνίας με το αντάρτικο κίνημα «Eνοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις Κολομβίας - Στρατός του Λαού» (FARC - ΕP) του Νοέμβρη του 2016, που ήταν από τα βασικά θέματα της εκλογικής αναμέτρησης. Το κόμμα αυτό πήρε για τη Γερουσία των 107 εδρών 19 έδρες και για τη Βουλή των 171, 32 έδρες, ενώ ο Ουρίμπε είναι ο γερουσιαστής με τις περισσότερες ψήφους (875.544). Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε το επίσης αντιδραστικό κόμμα «Ριζοσπαστική Αλλαγή» με 16 γερουσιαστές και 30 βουλευτές και ακολουθούν: Το Συντηρητικό Κόμμα με 15 γερουσιαστές και 12 βουλευτές, το Φιλελεύθερο με 14 και 35, το Κόμμα της Ενότητας (του νυν Προέδρου της χώρας Χ. Μ. Σάντος, που τίθεται υπέρ της συμφωνίας ειρήνης ως μέσου για να εξυπηρετηθούν οι επενδύσεις του κεφαλαίου) με 14 γερουσιαστές και 25 βουλευτές (έχοντας απώλειες από το 2014), η Συμμαχία των Πρασίνωνμε 10 γερουσιαστές και 9 βουλευτές, ο «Δημοκρατικός Εναλλακτικός Πόλος», αριστερής κατεύθυνσης, με 5 γερουσιαστές και 2 βουλευτές, η «Συμμαχία της Αξιοπρέπειας» (εκλογική συνεργασία που συσπειρώνει την «Πατριωτική Ενωση», όπου συμμετέχουν το Κολομβιάνικο ΚΚ και διάφορες αριστερές δυνάμεις) με 4 γερουσιαστές και 2 βουλευτές, και άλλες μικρότερες δυνάμεις. Το κόμμα FARC (Επαναστατική Εναλλακτική Δύναμη της Πλειοψηφίας), που προήλθε από το αντάρτικο κίνημα των FARC - EP, με επίσης αριστερό πρόγραμμα, στο όνομα της «εθνικής συμφιλίωσης», έχει 5 γερουσιαστές και 5 βουλευτές, όπως προβλεπόταν στην ειρηνευτική συμφωνία για την επόμενη και μεθεπόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, αφού σε αυτές θα αποφασιστούν οι εφαρμοστικοί νόμοι της ειρηνευτικής συμφωνίας. Στην κάλπη της Κυριακής συγκέντρωσε γύρω στο 1%.
Από τα αποτελέσματα των εκλογών καταγράφεται ένας κατακερματισμός, με ενίσχυση συντηρητικών δυνάμεων, ενώ αυτά αποτέλεσαν το πρώτο βήμα για τις προεδρικές εκλογές που έρχονται το Μάη. Πραγματοποιήθηκε επίσης μια παράλληλη διαδικασία για την επιλογή των προεδρικών υποψηφίων στις επικρατέστερες λίστες της «αριστεράς» και της «δεξιάς». Στην πρώτη επικράτησε ο Γκουστάβο Πέτρο, αριστερος, πρώην δήμαρχος Μπογκοτά, ο οποίος τη δεκαετία του '80 συμμετείχε στο ένοπλο κίνημα «M-19» (που στη συνέχεια προσαρμόστηκε στο σύστημα) και τώρα ηγείται του κινήματος «Ανθρώπινη Κολομβία», παίρνοντας 2,8 εκατομμύρια ψήφους ή 89,69%, έναντι του Κάρλος Καϊσέδο, πρώην δημάρχου Σάντα Μάρτα, πόλης στα βόρεια της χώρας, ο οποίος πήρε 514.978 ψήφους και 15,30%. Στη διαδικασία της «δεξιάς» επικράτησε ο Ιβάν Ντούκε από το κόμμα του Ουρίμπε με 4.038.101 ψήφους ή 67,74%, έναντι των άλλων δύο υποψηφίων, Μάρθα Λουσία Ραμίρεζ (25,79%) και Αλεχάντρο Ορντονιές (6,45%). Στις προεδρικές εκλογές κατεβαίνουν επίσης με σημαντικές δυνάμεις ο Σέρχιο Φαχάρντο, που στηρίζεται από τη Συμμαχία Πρασίνων και τον «Δημοκρατικό Εναλλακτικό Πόλο», και ο Ουμπέρτο ντε λα Κάγιε, που ήταν διαπραγματευτής στην ειρηνευτική συμφωνία κατά τις συζητήσεις στην Αβάνα και στηρίζεται από το Φιλελεύθερο Κόμμα.
Θυμίζουμε επίσης ότι η FARC έχει αποσύρει τον υποψήφιο για προεδρία ηγέτη της, Ροντρίγκο Λοντόνιο ή Τιμολέον Χιμένες, λόγω μη εγγυήσεων διεξαγωγής της προεκλογικής καμπάνιας και προβλημάτων υγείας του ίδιου, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν.


2 σχόλια:

e-h είπε...


These gorgeous, custom-made mezuzot are going fast! Designed by Western Massachusetts-based independent jewelry artist and JVP member Emily Rosenfeld, these mezuzot are a meaningful way to declare your values on the doorpost of your home. For only $50, we'll send you a Sanctuary Mezuzah, and sign you up for a year of JVP membership.
P.S. If you want to buy a mezuzah (and a year of JVP membership) as a gift for someone you know, you can do that here!


I’m proud to be Jewish. And I’m proud to stand up for human rights.
Those two things shouldn’t be in contradiction. In fact, to me they’re one and the same. But it can be hard to assert both my Jewishness and my political values in a world that tells me that to be Jewish, I have to align myself with the oppression of Palestinians.
That’s why being a member of Jewish Voice for Peace is so special to me. JVP is a Jewish community that allows me to stand in my whole political, cultural, spiritual self. JVP challenges me to commit further to healing my community and the world. JVP is how I declare that my Jewishness and my commitment to human rights are inseparable.
This mezuzah, a special offer from JVP to launch our March Membership Drive, is a beautiful and meaningful way to proclaim our values in a uniquely Jewish way. I just put mine up on my door. Join me and order yours today, and receive JVP membership for a year!
When we affix a mezuzah to our door, it is to remind us of what it means to be Jewish, to create and nurture Jewish space, to live a Jewish life. Every time we walk through the door, we recenter ourselves in who we are and what we believe. And when others visit, the mezuzah tells them that this is a Jewish home with Jewish values.
But what are Jewish values? There is some disagreement in the community, to put it mildly. And there are some very loud voices in the Jewish world preaching insularity, fear, and intolerance. If we are silent, then we consent to let them define us.
As Jews, we know the value of coexistence, and of sanctuary. My Judaism is about working towards a safe, free, and just world— for us and everyone. And that means standing up against Israeli occupation and apartheid, and for the right of Palestinians to live in freedom and dignity. My Judaism teaches me that when we say “Never again,” we mean “to anyone.” It teaches me that it’s on me to stand up for what’s right, and that the time to stand up is now. The time is always now.

Today is Purim, and so my mind is on Esther, and the brave stand she took to save her people. She stepped forward, proclaiming herself as a Jew and risking her own safety, because others were in danger.
This mezuzah, designed by Western Massachusetts-based independent jewelry artist and JVP member Emily Rosenfeld, declares that everyone— Palestinians, immigrants, Syrian and African refugees— everyone— deserves a safe home.
Proclaim your values and your solidarity, and invite others to do the same. Click here now to order one of these beautiful mezuzot, and become a JVP member today.
Thank you. And if you’re celebrating, I wish you a liberatory and joyful Purim.
P.S. Because all our struggles are connected, JVP will be making an organizational gift to Mijente, a national hub for Latinx and Chicanx organizing, in honor of our March Membership Drive and the fight for immigrant rights. We encourage others to support their work as well!


e-h είπε...


Αυτά τα πανέμορφα, custom-made mezuzot πηγαίνουν γρήγορα! Σχεδιασμένο από ανεξάρτητο καλλιτέχνη κοσμημάτων με έδρα τη Δυτική Μασαχουσέτη και μέλος της JVP Emily Rosenfeld, αυτά τα mezuzot είναι ένας σημαντικός τρόπος για να δηλώσετε τις αξίες σας στην πόρτα του σπιτιού σας. Για μόνο 50 δολάρια, θα σας στείλουμε ένα ιερό Mezuzah και θα σας υπογράψουμε για ένα έτος συμμετοχής στο JVP.
P.S. Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα mezuzah (και ένα έτος συμμετοχής JVP) ως δώρο για κάποιον που γνωρίζετε, μπορείτε να το κάνετε αυτό εδώ!

Είμαι περήφανος που είμαι Εβραίος. Και είμαι υπερήφανος που υποστηρίζω τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αυτά τα δύο πράγματα δεν πρέπει να είναι σε αντίθεση. Στην πραγματικότητα, για μένα είναι ένα και το αυτό. Αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να επιβεβαιώσω τόσο την εβραϊσμό μου όσο και τις πολιτικές μου αξίες σε έναν κόσμο που μου λέει ότι για να είμαι Εβραίος, πρέπει να ευθυγραμμιστώ με την καταπίεση των Παλαιστινίων.
Γι 'αυτό το να είσαι μέλος της Εβραϊκής Φωνής για την Ειρήνη είναι τόσο ιδιαίτερη για μένα. Το JVP είναι μια εβραϊκή κοινότητα που μου επιτρέπει να σταθώ σε ολόκληρο τον πολιτικό, πολιτιστικό, πνευματικό εαυτό μου. Το JVP με προκαλεί να δεσμευθώ περαιτέρω να θεραπεύσω την κοινότητά μου και τον κόσμο. Το JVP δηλώνει πως δηλώνω ότι η εβραϊκότητά μου και η αφοσίωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαχώριστα.
Αυτή η mezuzah, μια ειδική προσφορά από τη JVP για να ξεκινήσει το Μάρτιο Μέλος Drive, είναι ένας όμορφος και σημαντικός τρόπος για να διακηρύξουμε τις αξίες μας με έναν μοναδικό εβραϊκό τρόπο. Απλώς έβαλα το δικό μου στην πόρτα μου. Ελάτε μαζί μου και παραγγείλετε σήμερα τη δική σας, και λάβετε την εγγραφή JVP για ένα χρόνο!
Όταν τοποθετούμε μια μεζούζα στην πόρτα μας, μας θυμίζει τι σημαίνει να είσαι Εβραίος, να δημιουργείς και να καλλιεργείς εβραϊκό χώρο, να ζεις μια εβραϊκή ζωή. Κάθε φορά που περπατάμε μέσα από την πόρτα, ανακαλύπτουμε ξανά σε ποιοι είμαστε και τι πιστεύουμε. Και όταν οι άλλοι επισκέπτονται, η mezuzah τους λέει ότι αυτό είναι ένα εβραϊκό σπίτι με εβραϊκές αξίες.
Αλλά ποιες είναι οι εβραϊκές αξίες; Υπάρχει κάποια διαφωνία στην κοινότητα, για να το θέσω ήπια. Και υπάρχουν κάποιες πολύ δυνατές φωνές στον εβραϊκό κόσμο που κηρύσσουν τον νησιωτικό χαρακτήρα, τον φόβο και τη μισαλλοδοξία. Αν είμαστε σιωπηλοί, τότε συμφωνούμε να τους αφήσουμε να μας καθορίσουν.
Ως Εβραίοι γνωρίζουμε την αξία της συνύπαρξης και του ιερού. Ο Ιουδαϊσμός μου είναι να εργαστούμε για έναν ασφαλή, ελεύθερο και δίκαιο κόσμο - για εμάς και όλους. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ισραηλινή κατοχή και το απαρτχάιντ και το δικαίωμα των Παλαιστινίων να ζουν στην ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Ο Ιουδαϊσμός μου με διδάσκει ότι όταν λέμε "Ποτέ ξανά", εννοούμε "σε κανέναν". Μου διδάσκει ότι πρέπει να υπερασπιστώ το σωστό και ότι ο χρόνος για να σηκωθεί είναι τώρα. Ο χρόνος είναι πάντα τώρα.
Σήμερα είναι το Πουρίμ, κι έτσι το μυαλό μου είναι στην Εσθήρ και η γενναία στάση που πήρε για να σώσει τον λαό της. Πήγε προς τα εμπρός, διακηρύσσοντας τον εαυτό της ως Εβραίο και διακινδυνεύοντας την ασφάλειά της, επειδή άλλοι ήταν σε κίνδυνο.
Αυτή η mezuzah, που σχεδιάστηκε από ανεξάρτητο καλλιτέχνη κοσμημάτων με έδρα τη Δυτική Μασαχουσέτη και μέλος της JVP Emily Rosenfeld, δηλώνει ότι όλοι οι Παλαιστίνιοι, οι μετανάστες, οι συριακοί και οι αφρικανοί πρόσφυγες - όλοι - αξίζουν ένα ασφαλές σπίτι.
Δηλώστε τις αξίες σας και την αλληλεγγύη σας και προσκαλέστε τους άλλους να κάνουν το ίδιο. Κάντε κλικ εδώ τώρα για να παραγγείλετε ένα από αυτά τα όμορφα mezuzot, και να γίνει μέλος του JVP σήμερα.
Ευχαριστώ. Και αν γιορτάζετε, σας εύχομαι ένα απελευθερωτικό και χαρούμενο Purim.
P.S. Επειδή όλοι οι αγώνες μας είναι συνδεδεμένοι, η JVP θα κάνει ένα οργανωτικό δώρο στο Mijente, έναν εθνικό κόμβο για την οργάνωση της Latinx και της Chicanx, προς τιμήν του Μάρτιου Μέλους και του αγώνα για τα δικαιώματα των μεταναστών. Ενθαρρύνουμε τους άλλους να υποστηρίξουν και το έργο τους!