Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Δευτερα 12 Μαρτιου 2018


ΥΕΜΕΝΗ .Η είδηση δεν είναι καινούργια. Ήρθε στη δημοσιότητα μέσα από την ιστοσελίδα των βετεράνων των ΗΠΑ, τη vetaranstoday.com, όταν στις 21 Μαΐου του 2015 διερεύνησε το περιστατικό της ρίψης μιας πολύ ισχυρής βόμβας, που έλαβε χώρα στις 20 του ίδιου μήνα κοντά στην πρωτεύουσα της Υεμένης, στη Σανάα, μετά από φερόμενη Σαουδαραβική αεροπορική επιδρομή.
Σύμφωνα λοιπόν με το εν λόγω δημοσίευμα, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό ότι επρόκειτο για χρήση ατομικού όπλου, μιας «μίνι» ατομικής βόμβας νετρονίων, η ρίψη της οποίας πιθανότατα να εκτελέστηκε από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη, ως της μόνης χώρας στην περιοχή η οποία κατέχει αποδεδειγμένα πυρηνικά όπλα, είναι η μόνη που κατασκευάζει βόμβες νετρονίων, διαθέτει τα ανάλογα πιστοποιημένα αεροσκάφη για να την εκτελέσουν, δραστηριοποιείται στην περιοχή εμπλεκόμενη στην ένοπλη επέμβαση στην Υεμένη, διατηρώντας ταυτόχρονα ανεπίσημες αλλά ιδιαίτερες σχέσεις με το βασίλειο των Σαούδ. Πρόκειται μάλιστα για τη δεύτερη φορά που γίνεται χρήση της στην Υεμένη.
Παρότι η εν λόγω καταγγελία ήταν ιδιαίτερα σοβαρή, μια και υπογράφονταν από ένα πυρηνικό φυσικό, συνεργάτη της ιστοσελίδας vetaranstoday.com, και πρώην επιθεωρητή της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας και ενώ η είδηση αυτή αναμεταδόθηκε ταχύτατα σε πλειάδα αραβόφωνων ηλεκτρονικών μέσων, σε ιστοσελίδες που αντιτίθενται στην πολιτική των ΗΠΑ, αλλά και από την Pravda, το Russia Today και την αραβική έκδοση του Sputnik, όσο κι αν ψάξαμε, δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε κάποιο δημοσίευμα που να υποδηλώνει ότι αποτέλεσε αντικείμενο διερεύνησης.
Άλλωστε, παραδειγματική ανοχή τηρείται συνολικά εκ μέρους των λεγόμενων «διεθνών οργανισμών», όσον αφορά τη βάρβαρη πολεμική επέμβαση στην Υεμένη, που διεξάγει από τις 26 Μάρτη 2015 συνασπισμός 9 χωρών – το λεγόμενο και «Αραβικό ΝΑΤΟ», υπό την αιγίδα της Σαουδικής Αραβίας και η οποία έχει οδηγήσει εκατομμύρια κάτοικους της χώρας στα πρόθυρα λιμού, υπάρχει ανεξακρίβωτος αριθμός θυμάτων που υπολογίζονται σε χιλιάδες, ενώ έχει καταστρέψει σχεδόν ολοκληρωτικά τις υποδομές της χώρας




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O εκπρόσωπος της Κούβας επιβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση και το λαό της Συρίας στην σύγκρουσή τους στον άδικο τρομοκρατικό πόλεμο
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018
Συρία και Κούβα επιβεβαίωσαν τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας

Δαμασκός – Ο υπουργός Εξωτερικών και Αποδήμων της Συρίας, Ουαλίμ Αλ Μουαγιέμ και ο πρώτος υφυπουργός Εξωτερικών της Κούβας,Μαρσελίνο Μεδίνα, επεσήμαναν την Τετάρτη τις ιστορικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσημης επίσκεψης του κουβανού διπλωμάτη στην αραβική χώρα, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης για την εξέλιξη της κατάστασης στη Συρία και την περιοχή, δήλωσε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα δύο μέρη συμφώνησαν για τη σημασία ανάπτυξης και εδραίωσης των σχέσεων σε διάφορους τομείς. καθώς να διατηρήσουν τον συντονισμού μεταξύ των δύο χωρών στα διεθνή φόρουμ για την υποστήριξη των δίκαιων υποθέσεών τους.
Ο Αλ Μουαγιέμ, ενημέρωσε τον διακεκριμένο κουβανό επισκέπτη για τις προσπάθειες αυτής της αραβικής χώρας να αντιμετωπίσει τον τρομοκρατικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει εξτρεμιστικές ομάδες, υποστηριζόμενες από δυνάμεις της περιοχής και από την Δύση.
Σε αυτό το πνεύμα, τόνισε ότι ο λαός της Συρίας θα συνεχίσει τον αγώνα του ενάντια στην τρομοκρατία και στους χορηγούς της.
Ο επικεφαλής της συριακής διπλωματίας ευχαρίστησε την Κούβα για την αλληλέγγυα υποστήριξη στη χώρα του και επαναβεβαίωσε την συνεχιζόμενη υποστήριξη της Δαμασκού στο κράτος της Καραϊβικής, απέναντι στο άδικο οικονομικό αποκλεισμό που επιβλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και πάνω από μισό αιώνα.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Κούβας επιβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κυβέρνηση και το λαό της Συρίας στην σύγκρουσή τους στον άδικο τρομοκρατικό πόλεμο, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Ο κουβανός υφυπουργός εξωτερικών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τη Συρία για την υποστήριξή και τις ενέργειες για τον τερματισμό του άδικου οικονομικού, χρηματοπιστωτικού και εμπορικού αποκλεισμού κατά της Κούβας και επανέλαβε ότι η Αβάνα θα συνεχίσει να στηρίζει τη Συρία στους διεθνείς οργανισμούς.
Ο Μαρσελίνο Μεδίνα συναντήθηκε επίσης την Πέμπτη με τον Β' Γενικό Γραμματέας του Αραβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπάαθ, Χίλαλ Αλ-Χίλαλ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αλ-Χίλαλ υπογράμμισε τις βαθιές και σταθερές ιστορικές σχέσεις μεταξύ Συρίας και Κούβας και επεσήμανε ότι οι δεσμοί αυτοί αναπτύχθηκαν και εξελίχθηκαν θεαματικά και μετατράπηκαν σε ένα μοντέλο διεθνών σχέσεων.
Ο ηγέτης του Αραβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπάαθ αναφέρθηκε επίσης στην αυξανόμενη ανάπτυξη των δεσμών μεταξύ αυτού του κόμματός του και του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας.
Από πλευράς του ο Μεδίνα επαναδιατύπωσε την αλληλεγγύη της Κούβας με τη Συρία στην αντιπαράθεση της τελευταίας με τον τρομοκρατικό πόλεμο και υπογράμμισε τη στήριξη που παρείχε ο συριακός λαός στον κουβανικό λαό που υπέφερε επί δεκαετίες από τις πιέσεις, τις οικονομικές κυρώσεις και τον αποκλεισμό από την Ουάσινγκτον .



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΑΛΛΑΧ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΝΑ ΔΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΓΙΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΉ .......( ΚΟΡΑΝΙ 3.34)....Η ΦΟΤΟ ..ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμα ένας Βρετανός μισθοφόρος, ο οποίος ήταν τρομερά αγανακτισμένος από τον "δικτάτορα" αλλά τελικά πιάστηκε από τον Συριακό Στρατό στην Αν. Γκούτα.
Πάμε κλάμα
Έκτακτα νέα: 11/3/2018 – 14.00
Βρετανός στρατιώτης που συνελήφθη από τον αραβικό στρατό της Συρίας πολεμώντας μαζί με τρομοκρατικές ομάδες στη Γκούτα....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό το κτίριο βρίσκεται στην οδό Γ Σεπτεμβρίου στο ύψος της Κοδριγκτώνος. Ολόκληρο το κτίριο (5 διαμερίσματα) το αγόρασε πρόσφατα Αραβας για 150.000 ευρώ. Το έδωσε αμέσως στην Υπατη Αρμοστεία, η οποία το γέμισε Αφγανούς. Μαθαίνουμε ότι ο ίδιος Αραβας έχει αγοράσει μεγάλο ρετιρέ στην πλ. Αμερικής, όπου κάνει την ίδια δουλειά. Πάντα με την Υπατη. Στην διπλανή του πολυκατοικία άλλη κυρία των Νοτίων Προαστίων έχει επίσης δώσει με το αζημίωτο το διαμέρισμα της στην Υπατη και κανει την ίδια δουλειά, θεωρώντας προφανώς ότι μπορεί να βιοπορίζεται εις βάρος των υπολοίπων συμπολιτών της. Αλλος αλληλέγγυος εδώ κοντά αγόρασε από μία ξεφτιλισμένη ένα υπόγειο για 1500 ευρώ και έκτοτε έχει κουβαλήσει όλες τις φυλές της οικουμένης. Μαντέψτε με ποιόν συνεργάζεται.
Το 2012 η ενοικίαση σε ανθρώπους χωρίς χαρτιά, όπως είναι όλοι αυτοί που η Υπατη κουβαλάει μέσα στα σπίτια μας, και η φιλοξενία τους, ήταν παράνομη. Η Αστυνομία έκανε εφόδους σε τέτοια διαμερίσματα και κτίρια, γέμιζε δυο κλούβες, και σχηματίζονταν δικογραφίες για τους ιδιοκτήτες, γιατί ήταν κακούργημα αυτό που έκαναν.
Η συμμορία που κυβερνά ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ και ΕΧΡΙΣΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ.
Ο δε Καμίνης με τον αντιδήμαρχο Μεταναστών και Προσφύγων Παπαγιαννάκη σε ΡΟΛΟ ΜΕΣΙΤΗ.
Κινέζοι και Αραβες καθώς και Ελληνες μαυραγορίτες αγοράζουν σπιταρώνες μπιρ μπαρά.
Αυτό το ρημάδι το πόθεν έσχες δεν ισχύει για τους ξένους, και ειδικά για τους υπήκοους τρίτων χωρών θα ήθελα να ήξερα;
Ποιός θα ελευθερώσει το κέντρο, τις γειτονιές και τις πόλεις από την κατάρα της κάθε Υπατης και των συνεργατών της;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περιβαλλοντικό ατύχημα συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στην Χαλκιδική, όταν φορτηγό εργολάβου της Eldorado Gold που μετέφερε χύδην τοξικά απόβλητα από την Ολυμπιάδα στον υπό κατασκευή χώρο απόθεσης αποβλήτων του Κοκκινόλακα ανετράπη έξω από τα Αρχαία Στάγειρα, με αποτέλεσμα δεκάδες τόνοι αποβλήτων να χυθούν στο δρόμο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιητής Κώστας Βίρβος : 800 χρυσές λίρες στους Γερμανούς γι' αποφυλάκιση κ μετά στο βουνό, στον Άρη. Της γερακίνας γιός



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΥΓΕ κ. Σκαμπαρδώνη !! και πάλι ΕΥΓΕ !!!
...η ρεπούση και οι φίλοι της, δεν έκαναν τίποτα δωρεάν ...

Σκίτσο του Ηλία Μακρή από Τα Νέα. του Γιώργου Σκαμπαρδώνη από Τα Νέα Σ' όλη σχεδόν τη Μεταπολίτευση, μας έλεγαν ότι οι Τούρκοι είναι και ήταν καλά παιδιά, ντερβίσηδες και καραμπουζουκλήδες, ότι εμείς φταίγαμε που εξεγερθήκαμε το '21, κι ότι περνούσαμε μια χαρά στην Τουρκοκρατία, χαϊρλίδικα. Οτι εμείς οι Ελληνες φταίμε για όλα, ακόμα και για το ότι υπάρχουμε και αναπνέουμε. Πως στην Σμύρνη δεν έγινε παρά ένας απλός συνωστισμός με μπόλικο κολλητήρι, ότι Γενοκτονία των Ποντίων δεν υπήρξε ποτέ, ούτε των Αρμενίων. Πως έπρεπε όταν μπήκαμε στην Τριπολιτσά, μετά από αιώνες σφαγών των Ελλήνων, εξανδραποδισμών, γενιτσαρισμών και άπειρων εγκλημάτων και σκότους επί τέσσερις αιώνες, να τους μιλάμε στον πληθυντικό και να τους λέμε υποκλινέστατα μπουγιουρούμ εφέντη μ'. Οτι ο Κολοκοτρώνης ήταν αδερφή και πιθανώς ο Καραϊσκάκης να είχε στάχτες στο πέτο. Να μην μιλάμε περί μπούρκας γιατί η Μπουμπουλίνα σε κάποιον πίνακα ζωγραφικής φορούσε τσεμπέρι κι ότι στο Ζάλογγο οι γυναίκες σάλταραν κατά λάθος, σκοτώθηκαν κάνοντας ακραία σπορ, ή ότι έπεσαν στον γκρεμό απλώς λόγω του άθλιου νόμου της βαρύτητας. Και είχαν κολλήσει με εμμονή στο ότι δεν υπήρξε κρυφό σχολειό, ούτε Αρκάδι, ούτε Κούγκι, και έπρεπε οι ημιδιανοούμενοι να προσαρμόζονται σε αυτό το μοτίβο μήπως και φανούν μη επαρκώς προοδευτικοί, να απολογούνται στη διάχυτη, λευκή, αριστερή τρομοκρατία συνέχεια και δουλοπρεπώς. Να αναμασούν διαρκώς ανθελληνικά κλισέ, αρνούμενοι την οποιαδήποτε μελέτη των πρωταρχικών πηγών - άσε, εκείνος ο καημένος ο Παλαιών Πατρών που αναδρομικά, ύστερα από εκατόν πενήντα χρόνια τράβηξε περισσότερα από όσα είχε τραβήξει επί Τουρκοκρατίας. Ακόμα λίγο και θα τον έμπλεκαν με τη Novartis και με κανένα τροχήλατο μανουάλι-πεσκέσι απ' την εταιρεία. Πολλοί ντρέπονταν να γράψουν (είπαμε: η απολογία στη λευκή τρομοκρατία) ότι έξι μεραρχίες ελλήνων φαντάρων και τσολιάδες πολιόρκησαν και απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη μετά τη νίκη τους επί των Τούρκων στη Μάχη των Γιαννιτσών - όχι: δεν γράφανε «απελευθέρωση». Ντρέπονταν, μην τους επικρίνουν. Γράφανε ψοφοδεώς «ενσωμάτωση». Δηλαδή δεν σκοτώθηκαν χιλιάδες ηρωικά Ελληνάκια στις μάχες, παρά οι Τούρκοι μάς χάρισαν τη Θεσσαλονίκη, έτσι, μπερεκέτ, από γενναιοδωρία, και εμείς την πήραμε και την κοτσάραμε, την βιδώσαμε, την ενσωματώσαμε απλώς κι αμαχητί. Λες και κάναμε ανταλλαγή προϊόντων. Σε τέτοιο σημείο είχαν φτάσει κι επιβάλει τη στρέβλωση σε κάποιους παντοτινά απολογούμενους χωρίς λόγο ώστε να ντρέπονται να πούνε το αυτονόητο και το δικαιωματικό: ότι η Θεσσαλονίκη, με βάση οποιονδήποτε νόμο του πολέμου, απελευθερώθηκε ύστερα από σφοδρές μάχες και πολιορκία. Ούτε καν αυτό τολμούσαν να γράψουν. Το θεωρούσαν «εθνικιστικό». Οπως και τη Μάχη του Μαραθώνα. Μήπως ο Ελύτης δεν είναι εθνικιστής που έγραψε: «Κι ένα φύλλωμα λέξεων θα σε ντύσει, ελληνικά να μοιάζεις αήττητη». Αυτό το «ελληνικά» τι το 'θελε; Δεν είναι εθνικιστικό; Και τώρα τι γίνεται με τους Τούρκους; Θα έλεγα ότι καλό είναι να μην γράφουμε ότι απειλούν τα νησιά του Αιγαίου, για να μην μας πούνε κι εμάς κάποιοι ότι είμαστε «νασιοναλιστές» και στάξει η ουρά του γαϊδάρου. Οχι, ο Ερντογάν είναι καλό παιδί, είναι το απαύγασμα της δημοκρατίας, δεν θέλει να καταλάβει τη Θράκη και τα Ιμια, δεν απειλεί με σύγκρουση τα γεωτρύπανα στην Κύπρο, δεν απειλεί την ΑΟΖ, δεν εισβάλλει στην Αφρίν και είναι Καφρίν όσοι τα λένε αυτά. Οσοι τα λένε αυτά είναι «υπερπατριώτες» - άλλος καινούργιος, ωραίος όρος στο οπλοστάσιο. Διότι υπάρχει μια δοσολογία του ορθού πατριωτισμού, δεν ξέρω πόσα κιλά και πόσα γραμμάρια ακριβώς που μόνο αυτοί την ξέρουν, αποκλειστικά. Εχουν την πλάστιγγα, τον ρωμαϊκό ζυγό ακριβείας ή κάποια μεζούρα και σε μετρούν αν ξεφεύγεις δώθε-κείθε κανένα μισό γραμμάριο ή πόντο πατριωτισμού, οπότε βγάζουν και τον ανάλογο χαρακτηρισμό. Το μέγεθος. Είσαι medium, large ή small πατριώτης; Πάλι τα ίδια και τα ίδια, θα πεις, φίλε. Βαρεθήκαμε. Αλλά το κακό είναι ότι η άθλια πραγματικότητα επιμένει: Τι δουλειά έχει λοιπόν ο Ερντογάν στο Καστελλόριζο; Εντάξει, είναι δημοκράτης, είναι ο ορισμός της δημοκρατίας, είναι τσαχπίνης και τσοκ γκιουζέλ, οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας, όπως λέει ο κυρ Γιάννης, αρκαντάς, και θέλουν το Αιγαίο από αδερφική αγάπη. Μας αγαπούν όπως θα το έκανε μόνο η Χούλια Κότσγιγιτ. Ρωτήστε και τη Ρεπούση, που ξέρει καλύτερα. Ψάξτε τον Κορδάτο και τον Ψυρούκη - όλοι λένε πως εμείς φταίμε για όλα. Οτι εμείς δεν ανταποκρινόμαστε στην αγάπη τους. Και για τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, και για το σούβλισμα του Αθανασίου Διάκου φταίμε εμείς - άσε που μάλλον το σούβλισμα δεν έγινε ποτέ, αυτά είναι κατασκευές του αντιδραστικού Τύπου και της CIA. Αυτό βέβαια θα το έλεγαν μέχρι πριν το 2015, διότι τώρα άλλαξαν οι καιροί και η CIA είναι αίφνης καλή, όπως είναι καλό και το FBI, του οποίου ζητούν τη συνδρομή. Τώρα το FBI είναι αξιοσέβαστο και ό,τι λέει είναι νόμος. Επαψε να είναι ιμπεριαλιστικό, αντιδραστικό, και ξαφνικά έγινε σαν την KGB που επί δεκαετίες ήταν καλή και σε έστελνε σε ουμανιστικά γκουλάγκ και στην ωραιοτάτη και γραφική Κολιμά. Κι ακαρτέρει κι ακαρτέρει το ωραίο Τσερνομπίλ, ήρθε τέλος ο Κιλ Μπιλ - ου γαρ οίδασι τι πηδούσι. Μιλάμε για κανονική παράνοια. Εξάλλου, όπως λένε και οι κυβερνητικοί, τι δουλειά έχουμε εμείς με το Αιγαίο και με όλα αυτά; Πρόκειται για σύνορα της Ευρώπης, ας φροντίσει αυτή για την άμυνά της - της Ευρώπης που απεχθάνονται και κατά περίπτωση εγκαλούν. Διότι τα καλά του Γιώργη τα θέλουμε, τον Γιώργη δεν τόνε θέλουμε. Εξάλλου, αν μας σφάξουν οι Τούρκοι, θ' αγιάσουμε. Λίγο το 'χεις;
http://ardin-rixi.gr/archives/207442



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



..που να βρίσκετε άραγε το παιδάκι που άφησε το ποδήλατο του ,
με το οποίο παίζει ο τούρκος στρατιώτης ???
ΑΦΡΙΝ !!! η ανήθικη Δύση τσιμουδιά ...
...ξέχασα , αυτοί πέρασαν διαφωτισμό...
Και καθώς ένα από τα ελάχιστα ιστορικά πειράματα Κοινοτισμού, αληθινής ισότητας και ελευθερίας, ετοιμάζεται να πνιγεί στο αίμα του, κανένα je suis Afrin και κανένα me too δεν ακούγεται από την Δύση των ατομικών δικαιωμάτων...
Που να είναι άραγε το παιδί που άφησε πίσω το μικρό ποδηλατάκι του με το οποίο διασκεδάζουν οι Τούρκοι στρατιώτες;...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα πήγαινε ο επίκουρος καθ. Hatem Bazian (Πανεπιστήμιο #Μπέρκλεϋ) σε μια εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της #Αριζόνα και το τελευταίο του έδωσε να υπογράψει ένα...συμφωνητικό: "Δεν θα μιλάς κατά του Ισραήλ"
Το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα απαγορεύει την κριτική στο Ισραήλ
Δευτερα 12 Μαρτίου 2018
Οι καθηγητές και η διοίκηση του κρατικού πανεπιστημίου της Αριζόνα (SUA) εδώ και καιρό υπερηφανεύονται για το ίδρυμά τους που ανήκει στην ελίτ των 11 καλύτερων αμερικανικών πανεπιστημίων. Το ίδρυμα «επικεντρώνεται στις λύσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία», ενώ ποζάρει δίπλα σε Harvard και Stanford. Φοιτητές τους έχουν κερδίσει «ελίτ υποτροφίες Marshall και Churchill». Ωραία ως εδώ και τα χαμόγελα πλατιά.
Τον επόμενο μήνα στο εκλεκτό αυτό ίδρυμα θα οργανωθεί εκδήλωση της Ένωσης Μουσουλμάνων Φοιτητών και ζητήθηκε από τον παλαιστινιακής καταγωγής επίκουρο καθηγητή του Πανεπιστημίου Berkeley Hatem Bazian να παραβρεθεί και να μιλήσει. Η διοίκηση του πανεπιστημίου δεν έχει καμία αντίρρηση, αρκεί να βάλει την υπογραφή του σε ένα έγγραφο.
Όπως αναφέρει το Middle East Monitor, ζητήθηκε από τον Bazian να υπογράψει ένα συμφωνητικό βάσει του οποίου του απαγορευόταν αφενός να ασκήσει κριτική στο Ισραήλ, αφετέρου να εμπλακεί με το κίνημα BDS. Το εν λόγω κίνημα «Μποϊκοτάζ, Εκδιώξεις, Κυρώσεις» (BDS) δραστηριοποιείται για να τερματίσει τη διεθνή υποστήριξη στην καταπίεση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ. Στόχος αυτού του κινήματος είναι να ασκηθούν πιέσεις στο Ισραήλ να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.
Ο επίκουρος καθηγητής αρνήθηκε να υπογράψει το έγγραφο, λέγοντας ότι πιστοί πράκτορες του Ισραήλ αποτελούν σοβαρό εμπόδιο στην ελευθερία της έκφρασης και της ακαδημαϊκής ελευθερίας στα αμερικανικά πανεπιστήμια. Εάν υπέγραφε ένα τέτοιο χαρτί θα ήταν σαν να αγνοεί την ελευθερία της σκέψης και της ακαδημαϊκής ελευθερίας. «Πιστεύω ότι το Ισραήλ αγνοεί το διεθνές δίκαιο, καταπιέζοντας τον παλαιστινιακό λαό» είπε ο ίδιος. Το Συμβούλιο Ισλαμοαμερικανικών Σχέσεων κατέθεσε μήνυση στο πρωτοκλασάτο Πανεπιστήμιο για λογαριασμό του ακαδημαϊκού.
Το πανεπιστήμιο της «αριστείας»
Κατήγγειλε δε, ότι υπάρχουν φιλοϊσραηλινοί οργανισμοί και προγράμματα στις ΗΠΑ που αποτρέπουν την διοργάνωση εκδηλώσεων υποστήριξης του παλαιστινιακού αγώνα, ασκώντας πιέσεις στις διοικήσεις των πανεπιστημίων. Στο Ισραήλ, πάντως, η Βουλή (Κνεσέτ) προχώρησε στην ποινικοποίηση της αρνητικής κριτικής στον ισραηλινό στρατό.
Το SUA κατατάσσεται στο πρώτο 16% των πανεπιστημίων διεθνώς με κριτήριο την απασχόληση των αποφοίτων του, σύμφωνα με την Παγκόσμια Κατάταξη Πανεπιστημίων QS. Η κατάταξη βασίζεται στην ακαδημαϊκή φήμη, στην επιτυχή προετοιμασία των φοιτητών για να κάνουν καριέρα, στην ακαδημαϊκή αριστεία και στην πολυμορφία του φοιτητικού πληθυσμού.
Ωστόσο, το πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής «ταπεινοφροσύνης» δεν διαφημίζει και τις άλλες πρωτιές του. Το 2014 συμπεριλήφθηκε στα 55 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ που ελέγχονται «για πιθανές παραβιάσεις του ομοσπονδιακού νόμου για σεξουαλική κακοποίηση και καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης«. Την βαθμολόγηση αυτή την έκανε η Ομάδα Εργασίας του Λευκού Οίκου που σύστησε ο Μπαράκ Ομπάμα. Ένα άλλο πρωτοκλασάτο ίδρυμα, το Πρίνστον, είναι ανάμεσα σε αυτά. Αλλά σημασία έχει η αριστεία.
Υπάρχουν και Αμερικανοεβραίοι επικριτές του Ισραήλ
Πάντως ο Hatem Bazian ίσως να μην είναι και τόσο μόνος του. Υπάρχουν ισχυρές τάσεις στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ για άσκηση κριτικής στο Ισραήλ. Σε πολλά αμερικανικά πανεπιστήμια ο αντι-Σιωνισμός είναι διάχυτος. Ορισμένοι τον αποδίδουν σε υποφώσκοντα αντισημιτισμό. Το κλίμα αυτό, πάντως, ωθεί κάποιους νεαρούς Εβραίους να διατηρούν χαμηλό προφίλ, ή να παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ επειδή ντρέπονται.
Πολλοί νεαροί Εβραίοι είναι προσηλωμένοι στην απονομιμοποίηση, την δυσφήμιση ακόμα και την καταστροφή του Ισραήλ(!), σύμφωνα με τον Daniel Gordis από το Κολέγιο Shallem στην Ιερουσαλήμ. Όπως η καθηγήτρια εβραϊκής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Χασία Ντινέρ, η οποία ασκεί έντονη κριτική στο Ισραήλ.
Στις ΗΠΑ οι διοικήσεις των πανεπιστημίων απαλλάσσουν τους πολέμιους του Ισραήλ, όπως ο Hatem Bazian, από τη γενική απαγόρευση εκδηλώσεων που θεωρούν ως επιθετικές. Ούτε η προσκόλληση στο Ισραήλ είναι πιθανόν να συγκινήσει πολλούς, εκτός των πιο σκληροπυρηνικών. Για τον Daniel Gordis, η κουλτούρα της πολιτικής ορθότητας στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, η οποία ενισχύεται από πολλά επιστημονικά πεδία, καταδικάζει τον Σιωνισμό. Από τους Σιωνιστές, άλλωστε, λίγοι έχουν το θάρρος ή τα απαραίτητα επιχειρήματα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάμε στην Ισλανδία. Σταματά την περιτομή.
Προφανώς, πολλοί τουρίστες φημολογείται ότι απειλούν να ακυρώσουν τα σχέδιά τους για επίσκεψη στην Ισλανδία, επειδή η ισλανδία περνάει νόμους που καταργούν την ανδρική περιτομή (εκτός αν είναι ιατρικά απαραίτητο).
Η απαγόρευση της Ισλανδίας για την παιδική περιτομή φαίνεται να βασίζεται σε μια αυξημένη συνείδηση σχετικά με τη βία και τα παιδιά. Δεν είναι (κατά τη γνώμη μου) σήμαινε να είναι κατά, ή κατά, και είναι (κατά τη γνώμη μου) λάθος να το επιβεβαιώσουμε αυτό.
Η αντιμετώπιση των καταπιεστικό πρακτικών δεν είναι επίσης εξ ορισμού αυτόματα (και δεν είναι ασιανολόγος σε αυτή την περίπτωση).
Επίσης, υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ της ανδρικής περιτομή και του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων (ο όρος περιτομή δεν θεωρείται κατάλληλος), esp όσον αφορά τις συνέπειες για τα νεαρά κορίτσια και τις γυναίκες.
Κατά τη γνώμη μου, τόσο οι άνδρες εγκ όσο και ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων κάνουν λάθος και πρέπει να σταματήσουν επειδή παραβιάζουν την αυτονομία ενός ατόμου.
Σίγουρα, είναι ένα μικρό άτομο, αλλά είναι ένα άτομο παρ ' όλα αυτά. Δεν έχει σημασία ο μικρός;
Η Ισλανδία απαγόρευσε τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων πριν από 5 χρόνια περίπου.
Οι προσπάθειες για την απαγόρευση του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων σε ορισμένες αφρικανικές χώρες με την ψήφιση νόμων χωρίς πρώτα να προετοιμάσει τον πληθυσμό γι ' αυτούς οδήγησαν μόνο την εγκληματική πρακτική (εγκληματικά) υπόγεια, σε ένα είδος μαύρης αγοράς. Οι προσπάθειες για τη θέσπιση νόμων κατά των γυναικείων γεννητικών οργάνων σε άλλες χώρες της Αφρικής βρίσκονται σε εξέλιξη.
Υποστηρίζω την ισλανδία 100 %.
Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι, για παράδειγμα, οι New York Times αναφέρουν όλη την οργή για τις επιλογές της Ισλανδίας, επειδή βλέπω τόσο την ανδρική περιτομή όσο και τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων να τιμωρία σε πατριαρχική συστήματα καταπίεσης, και, φυσικά, οι τώρα θα το υποστηρίξουν αυτό. - Ναι.
Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ορισμένα από τα επιχειρήματα που ακούω κατά της απόφασης της ισλανδίας ανέρχονται σε αυτό:
1. είναι αντι-Σημιτική
2. είναι μια δυτική λευκή ιμπεριαλιστική επίθεση στην κουλτούρα ενός άλλου λαού.
3. Σκάσε.
Το παραπάνω επιχείρημα ισοδυναμεί με την ίδια λογική που χρησιμοποίησαν πολλοί φιλελεύθεροι για να σιωπήσουν όποιος επιλέγει να λάβει θέση για τα δικαιώματα των γυναικών έναντι του σημερινού κλίματος καταπιεστικό transrights. Για παράδειγμα, εάν μια trans-Γυναίκα συμμετέχει σε έναν κύκλο γυναικών, το επιχείρημα είναι ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να μιλήσουν για τους κόλπους τους ή τους μήτρες τους, διότι αυτό αποτελεί διάκριση κατά της trans-γυναίκας.
- Όχι.
Ομοίως, γίνονται τα επιχειρήματα ότι η κατάργηση αυτής της πρακτικής στην ισλανδία αποτελεί διάκριση κατά των μουσουλμάνων και των Εβραίων.
- Όχι.
Οι άνθρωποι που θέλουν να υποστηρίξουν την ανδρική περιτομή ή τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων που εκτελούνται σε οποιονδήποτε κάτω από το ~ 18 μπορεί να θέλουν να διερευνήσουν πώς τα επιχειρήματά τους υποστηρίζουν την καταπίεση και τη βία
Αν τα παιδιά είναι ιδιοκτησία, λοιπόν, εκεί έχετε την καρδιά του προβλήματος, qed., πλακώνονται είπε: Η καταπίεση και το "δικαίωμα" στην καταπίεση λαμβάνονται για δεδομένο σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, και στον κόσμο μου που είναι η διαιώνιση του (κυρίως) Η πατριαρχική βία και αυτή η βία εξυπηρετεί τη μόνιμη οικονομία του πολέμου και δεν θέλω να έχω καμία σχέση με αυτό.
Αλλά αν τα παιδιά είναι μια κοινή και δημόσια εμπιστοσύνη-που στον κόσμο μου είναι-Τότε κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει τι θα συμβεί στο σώμα τους εκτός από αυτούς, και μέχρι να είναι αρκετά μεγάλοι για να ενημερωθούν, να εκπαίδευση αποφάσεις, χωρίς κόψιμο, ουλές Ο Τραυματισμός, ο ακρωτηριασμός, κλπ. Θα πρέπει να πραγματοποιηθεί.
Αυτό περιλαμβάνει επίσης να μην τα άντληση με ορμόνες ή να κάνουν επεμβάσεις πάνω τους πριν καν φτάσουν στην εφηβεία ή πριν " έλα " (18) απλά επειδή κάποιος αποφάσισε ότι το παιδί είναι trans ή, χειρότερα, κάποιο ιατρικό ψυχολογικό " επαγγελματικό " Έχει κάνει διάγνωση γι ' αυτό.
Φυσικά, η ανδρική περιτομή από ιατρική αναγκαιότητα, όπου η ανάγκη είναι εύλογα και όχι αυθαίρετα ή υποκειμενικά καθορισμένη, είναι μια διαφορετική ιστορία. Αλλά δεν υπάρχουν περιπτώσεις που να μπορούν ποτέ να γίνουν για τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων με βάση την "Ιατρική αναγκαιότητα".
Πήγαινε ισλανδία!
Επιτρέψτε μου να δηλώσω τη θέση μου εντελώς διαφορετικά:
Οι άνθρωποι όλων των πολιτισμών, των τάξεων και των θρησκευτικών πεποιθήσεων είναι ευπρόσδεκτοι στο σπίτι μου. Αλλά αν νομίζετε ότι αυτό σημαίνει ότι εσείς-Όποιος είστε, όπου και αν είστε από-Θα είναι ελεύθεροι να κατάχρηση, να γελοιοποίηση, να καταπιέζουν ή να ακρωτηριάζουν τα παιδιά σας (ή οποιονδήποτε άλλο) με βάση τις θρησκευτικές ή πνευματικές ή πολιτιστικές πεποιθήσεις σας, ενώ ζείτε μέσα Η σφαίρα της επιρροής μου κάνεις λάθος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον τελευταίο χρόνο επενδυτές και κυρίως διάφορα Ισραηλινά fund προχωρούν σε αγορές διαμερισμάτων στην ευρύτερη περιοχής της Αθήνας, αναπαλαιώνοντας και αναβαθμίζοντας τα με σκοπό την τουριστική τους εκμετάλλευση μέσω AirBnb.
Άλλοι επενδυτές βολιδοσκοπούν και πολυτελείς κατοικίες σε δημοφιλή νησιά όπως Μύκονο, Σαντορίνη, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Σκιάθος.
Το φαινόμενο Airbnb, έχει κατακτήσει τον χώρο της μισθωμένης κατοικίας, έχει προκαλέσει φρενίτιδα αλλά και έντονο πονοκέφαλο στην τουριστική αγορά. Ταυτόχρονα, έχει προκαλέσει αρκετές δυσλειτουργίες με αποκορύφωμα την εξεύρεση κατοικίας προς αστική μίσθωση που στο κέντρο της Αθήνας είναι είδος προς εξαφάνιση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ισραηλινό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο ο οποίος επιτρέπει στον Υπουργό Εσωτερικών να ανακαλέσει τα δικαιώματα παραμονής οποιουδήποτε παλαιστινιακού στην Ιερουσαλήμ λόγω "παραβίασης της πίστης" στο Ισραήλ.
Το νομοσχέδιο, το οποίο επικυρώθηκε την Τετάρτη, θα ισχύει επίσης σε περιπτώσεις όπου το καθεστώς κατοικίας έχει ληφθεί βάσει ψευδών πληροφοριών, και σε περιπτώσεις όπου "ένα άτομο διέπραξε εγκληματική πράξη" κατά την άποψη του Υπουργείου Εσωτερικών.
Σύμφωνα με το νέο μέτρο, ο υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ Aryeh Deri, αρχηγός του ούλτρα πολιτικού κόμματος Shas, θα είναι σε θέση να αφαιρέσει τα έγγραφα παραμονής οποιουδήποτε παλαιστινιακού που θεωρεί απειλή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O συριακός στρατός ανακάλυψε εργαστήρι παραγωγής χημικών όπλων στην Α Γκούτα.Οι τρομοκράτες ετοίμαζαν προβοκάτσια.
O συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε ένα εργαστήρι παραγωγής  χημικών πυρομαχικών και όπλων στην Α Γκούτα.Ο στρατηγός Firas Ibrahim, ανέφερε ότι ο στρατός βρήκε εργαστήρι παραγωγής χημικών όπλων κοντά στην πόλη Eftreis
στην Ε Ghouta, στην περιφέρεια Δαμασκού αφότου ο στρατός απελευθέρωσε την πόλη και μετά την αποχώρηση των τρομοκρατών..  Ο στρατηγός είπε στους δημοσιογράφους : « Είναι πιθανό ότι τα χημικά πυρομαχικά που ανακαλύφθηκαν να κατασκευάστηκαν στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια προβοκάτσια  για να κατηγορηθεί ο στρατός για χρήση χημικών ».
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Μεταναστών, Δρ Faisal Meqdad, αποκάλυψε νωρίτερα ότι τρομοκρατικές ομάδες στην ανατολική Γκούτα της Δαμασκού προετοιμάζονται για προβοκάτσια με χημικά όπλα για να την προσάψουν στο συριακό στρατό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία - Εκλογές: Η Ακροδεξιά προηγείται, αλλά χωρίς να εξασφαλίζει πλειοψηφία
 Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018, 05:15
Ένα κόμμα της Φασιστικης Ακροδεξιάς της Κολομβίας το οποίο εναντιώθηκε απόλυτα στη συμφωνία ειρήνης με την οργάνωση FARC προηγείται, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα μετά τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Κολομβία, χωρίς όμως να εξασφαλίζει την πλειοψηφία. Την ίδια ώρα, το κόμμα στο οποίο μετασχηματίστηκε η πρώην οργάνωση ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 1% των ψήφων.
Το ακροδεξιο-φασιστικο «Δημοκρατικό Κέντρο», το κόμμα του ακροδεξιου αληταρα πρώην προέδρου Άλβαρο Ουρίμπε, που διεξήγαγε μια εκστρατεία στην οποία κεντρική θέση είχε η εναντίωσή του στη συμφωνία ειρήνης του Νοεμβρίου του 2016, συγκεντρώνει το 16,6% των ψήφων και 19 εδρες για τη Γερουσία και το 16% των ψήφων και 32 εδρες για τη Βουλή, με το 82% και το 75% των ψηφοδελτίων να έχουν καταμετρηθεί αντίστοιχα. Στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών της Βουλής ωστόσο το κόμμα έρχεται δεύτερο, μετά τους Φιλελεύθερους, που συγκεντρώνουν ένα 17% και 35 εδρες για την Βουλη και 14εδρες για την Γερουσια.
Τα κεντρώα  κόμματα αναμένεται να καταλάβουν περισσότερες έδρες στα δύο σώματα, καθώς πέτυχαν ιστορικές επιδόσεις. Το κομμα Ριζοσπαστικη Αλλαγη πηρε 30 εδρες στη Βουλη (από 16 που ειχε), και τα δεξια, Κομμα της Εθνικης Ενοτητας (του σημερινου προεδρου Χουαν Μανουελ Σαντος) 25 εδρες στη Βουλη από 39 που ειχε, και το Συντηρητικο 21 εδρες στη Βουλη από 27 που ειχε το 2014.
Περίπου 36 εκατομμύρια εκλογείς καλούνταν να αναδείξουν τους 166 βουλευτές και τους 102 γερουσιαστές.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, το κόμμα FARC συγκεντρώνει ποσοστό χαμηλότερο του 1% στην ψηφοφορία και για τα δύο σώματα. Πάντως, βάσει της συμφωνίας ειρήνης, θα καταλάβει 10 έδρες στο επόμενο κοινοβούλιο. 5 εδρες στη Βουλη και 5 στη Γερουσια.
Η καλή επίδοση του Ακροδεξιου "Δημοκρατικού Κέντρου" εγείρει ερωτήματα για την πλήρη εφαρμογή της ιστορικής συμφωνίας ειρήνης του 2016. Το ακροδεξιο κόμμα του αληταρα Ουρίμπε καταφέρθηκε επανειλημμένα εναντίον του δεξιου προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος, κατηγορώντας τον ότι προσέφερε πλήρη ατιμωρησία σε πρώην αντάρτες των FARC που φέρονται να ενέχονται σε δολοφονίες και απαγωγές.
Ο ηγέτης του κόμματος FARC, ο Ροδρίγο Λοντόνιο, έχει αποσυρθεί από την προεκλογική εκστρατεία εν όψει των προεδρικών εκλογών εξαιτίας της σοβαρής επιδείνωσης της υγείας του. Είχε αναστείλει ήδη την προεκλογική εκστρατεία λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια του ιδίου κι άλλων υποψηφίων της παράταξής του.
Η τελευταία οργάνωση ανταρτών που συνεχίζει τη δράση της στην Κολομβία, ο Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), παρότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγει με την κυβέρνηση έχουν ανασταλεί, κήρυξε μονομερώς κατάπαυση του πυρός για την εκλογική διαδικασία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eλευθερία στην Αχέντ και σε όλα τα ανήλικα παιδιά που αρπάζει το βράδυ απ' τα κρεβάτια τους το Ισραήλ, τα χώνει στα κάτεργά του και τα περνάει στρατοδικεία, και τα κρατάει επ' αόριστο με την κατηγορία "Είναι παλαιστινιάκι". Όποιος θέλει υπογράφει.
https://secure.avaaz.org/campaign/en/free_ahed_global_loc/?fxRyvdb
FREE  AHED TAMIMI
1,743,758  έχουν υπογράψει
Υπογράψτε την επιστολή στους παγκόσμιους ηγέτες:
" Ζητάμε την απελευθέρωση της Ahed και όλων των παλαιστινιακών παιδιών που κακώς κρατήθηκαν σε στρατιωτικές φυλακές.Η
διεθνής κοινότητα πρέπει να τερματίσει την κράτηση και την κακομεταχείριση των παιδιών στις φυλακές αυτές.Παράλληλα, αρκεί η
Ahed και όλα τα παιδιά στις ισραηλινες φυλακες "Εμείς στέκομαστε δίπλα σας και σας κρατάμε στην καρδιά μας, δεν θα παραιτηθείτε μέχρι να είσαστε ελεύθερα, δεν είσαστε μόνα " .
Περισσότερες πληροφορίες:
Πριν από μέρες οι στρατιώτες κατέλαβαν το σπίτι μου στο νεκρό της νύχτας και έσυραν την 16χρονη κόρη μου στη φυλακή. Τώρα το κοριτσάκι μου είναι σε κρύο κελί.
Το όνομά μου είναι  Μπασίμ Ταμιμί. Έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην πολιτική αντίσταση. Γι 'αυτό ο στρατός κρατά το μωρό μου - θέλουν να συντρίψουν το πνεύμα μου. Ωστόσο, είμαι μέλος του Avaaz εδώ και οκτώ χρόνια - έχω δει τη δύναμη αυτής της κοινότητας αν όλοι είμαστε μαζί ενάντια στην αδικία.
Η υπόθεση της μικρής μου κοπέλας βγαίνει στο δικαστήριο στις 6 Φεβρουαρίου - αλλά τα στρατιωτικά δικαστήρια του Ισραήλ καταδικάζουν το 99% των Παλαιστινίων, ακόμη και αν είναι παιδιά. Συμπεριλάβετε την επείγουσα κλήση μου - θα την παραδώσουμε απευθείας στους παγκόσμιους ηγέτες.
Όταν την είδα στο δικαστήριο ήταν χλωμη και τρεμοπαίχτηκε, κατέρρευσε σαφώς από τον πόνο. Ήθελα να κλάψω, αλλά δεν μπορούσα, πρέπει να μείνω δυνατός ώστε να παραμείνει δυνατη.
Τότε ο δικαστής αρνήθηκε την εγγύηση, και τώρα το παιδί μου θα μπορούσε να περάσει μήνες ή χρόνια πίσω από τα σιδερα πριν εχει  μια δίκαιη δίκη. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει έτσι! Την έβγαλαν για να χτυπήσουν έναν πολύ οπλισμένο αξιωματικό, αφού οι στρατιώτες του πυροβόλησαν τον  ξάδερφό της στο πρόσωπο, διασπώντας το κρανίο του. Αλλά αντί να επικεντρωθουν στον πυροβολισμο ενός ανηλίκου, εστιάζουν στο κορίτσι μου και τώρα τη χρεώνουν με 12 εγκλήματα.
Πάνω από 12.000 παλαιστινιακά παιδιά συνελήφθησαν από το 2000 ! Όπου κι αν βρίσκεστε σε αυτή τη σύγκρουση, μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να πεταχτεί σε στρατιωτική φυλακή, χωρίς δίκαιη δίκη, και να υποβληθεί σε βασανιστηρια.
Έχω απευθυνθεί προσωπικά σε διπλωμάτες. Αλλά η φωνή μου δεν είναι αρκετά ισχυρή. Γι 'αυτό σας απευθύνω έκκληση να μου συμπαρασταθείτε τώρα. Γνωρίζουμε ότι οι στρατιωτικοί δικαστές δεν θέλουν την παγκόσμια προσοχή και οι πολιτικοί του Ισραήλ δεν θέλουν το ζήτημα των φυλακισμένων παιδιών να γίνει ένα τεράστιο δημόσιο σκάνδαλο. Προσθέστε το όνομά σας - έχουμε μόνο ημέρες.
Έχω εμπνευστεί από τη δύναμη και το πάθος του κινήματος αυτού για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για την επόμενη γενιά. Γι 'αυτό σας αγγίζω - επειδή ξέρω ότι αν κάποιος μπορεί να απελευθερώσει την κόρη μου και όλα τα παιδιά είναι η κοινότητα Avaaz.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είναι η Τρίτη φορά που η μητέρα μου γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις φυλακές του Ισραήλ του Ισραήλ.
Από μια ισραηλινή φυλακή, η Khalida Jarrar χαιρετίζει τις φεμινίστριες που αγωνίζονται για δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο
Ισραήλ / Παλα
Από την Yafa Jarrar στις 10 Μαρτίου 2018
"Χαιρετίζω όλες τις παλαιστινιακές γυναίκες και τις γυναίκες του κόσμου. Σε αυτήν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, επιβεβαιώνω τη σημασία της αλληλεγγύης μεταξύ των γυναικών στους εθνικούς και κοινωνικούς τους αγώνες κατά του αποικισμού, των διακρίσεων και της κοινωνικής και οικονομικής εκμετάλλευσης. Η 8η Μαρτίου αποτελεί ευκαιρία για εμάς να ενωθούμε στον αγώνα για δικαιοσύνη ». - Ένορκη δήλωση στον δικηγόρο Addameer στη φυλακή HaSharon στις 6 Μαρτίου 2018 με το μέλος του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου Khal ida Jarrar.
Αυτή είναι η τρίτη φορά που η μητέρα μου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις ισραηλινές φυλακές του απαρτχάιντ. Η μαμά συνελήφθη για πρώτη φορά σε διεθνή συγκέντρωση της Γυναίκας το 1989 όταν ήμουν μόλις 3 ετών. Στις 8 Μαρτίου 2016, η μαμά υπηρετούσε μια αυθαίρετη ποινή διάρκειας 15 μηνών για το γεγονός ότι ήταν φεμινιστής, βουλευτής και πολιτικός ηγέτης. Σήμερα, η μαμά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μαζί με 62 γυναίκες και κορίτσια στις ισραηλινές φυλακές.
Ο ρόλος της μαμάς μέσα στη φυλακή είναι κρίσιμος. Είναι μέντορας και εκπαιδευτικός σε 8 μικρούς κρατούμενους, οι οποίοι στερούνται το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση σε άμεση παραβίαση των διεθνών νόμων. Η μαμά προετοιμάζει αυτές τις νέες γυναίκες για να γράψουν τις επίσημες εξετάσεις γυμνασίου τους μέσα από τη φυλακή.
Την ημέρα αυτή το 2016, η μαμά έστειλε την ακόλουθη δήλωση από την ίδια φυλακή ότι αυτή τη στιγμή κρατείται χωρίς χρεώσεις ή δίκη:
"Την ημέρα αυτή, επιβεβαιώνουμε ότι ως παλαιστίνιοι κρατούμενοι, είμαστε μέρος ενός μεγαλύτερου αγώνα για την απελευθέρωση των γυναικών. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να αποκτήσουμε την ελευθερία μας από την κατοχή και την ελευθερία μας ως γυναίκες από όλες τις μορφές αδικιών, καταπίεσης, βίας και διακρίσεων. Την ημέρα αυτή, οι παλαιστινιακές γυναίκες σηματοδοτούν την ευκαιρία αυτή υπό το πρίσμα των εγκλημάτων της κατοχής εναντίον παλαιστινιακών γυναικών, παιδιών, πρεσβυτέρων και νέων. Φέτος, και από τη φυλακή, ζητούμε την ελευθερία και την αυτοδιάθεση του λαού μας και των παλαιστινιακών γυναικών. Τονίζουμε ότι για να επιτευχθεί ισότητα και απελευθέρωση πρέπει να τερματιστούν όλες οι μορφές καταπίεσης και αδικιών. Βρισκόμαστε στο πλαίσιο ενός παγκόσμιου αγώνα με όλες τις άλλες γυναίκες που έχουν αγωνιστεί για την καταπολέμηση της αδικίας, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης σε όλο τον κόσμο ».
Η Yafa Jarrar δημοσίευσε αυτή τη δήλωση στη σελίδα της  στο Facebook για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου. Η Khalida Jarrar κρατείται σε φυλακή στο κεντρικό Ισραήλ. Η κόρη της μας έδωσε την άδεια να αναδημοσιεύσουμε. -Συντάκτης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προφανώς, παρά την μη “συγκρουσιακή” δημοσιογραφική τους πολιτική, ο στόχος είναι η υπονόμευση των βάσεων του κουβανικού Κράτους, μέσω του καλύτερου θεατρικού σεναρίου του Ομπάμα, ότι δηλαδή είναι προϊόν δημοσιογραφικού χόμπι μιας ομάδας “χιλιάδων” που εξασκεί καθαρό “χόμπι”.

“Ανεξάρτητα” sites αποστασιοποιούνται από την “νέα” Task Force Internet του Τραμπ, για παρέμβαση στην Κούβα

Ωστόσο, αυτό που δεν λένε οι "ανεξάρτητοι" ιστότοποι είναι από που προέρχεται η χρηματοδότησή τους. Προφανώς ούτε οι υποτροφίες που χορηγούν οι Ηνωμένες Πολιτείες στους συντάκτες τους ούτε οι κύκλοι προετοιμασίας τους στην Ευρώπη, ούτε τα "αναγνωρισμένα" βραβεία έχουν οτιδήποτε σχέση με το θέμα.
Προφανώς, παρά την μη “συγκρουσιακή” δημοσιογραφική τους πολιτική, ο στόχος είναι η υπονόμευση των βάσεων του κουβανικού Κράτους, μέσω του καλύτερου θεατρικού σεναρίου του Ομπάμα, ότι δηλαδή είναι προϊόν δημοσιογραφικού χόμπι μιας ομάδας “χιλιάδων” που εξασκεί καθαρό “χόμπι”.
Όσον αφορά την επισημοποίηση της ειδικής ομάδας της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών , που υποτίθεται συγκροτήθηκε για αυξήσει την πρόσβαση των Κουβανών στο διαδίκτυο και να υποστηρίξει τους λεγόμενους ανεξάρτητους κουβανικούς ιστότοπους, αρκετοί από αυτούς τους ιστότοπους, αποστασιοποιήθηκαν από την “πρωτοβουλία” της σημερινής βορειοαμερικανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με μία έκθεση του πρακτορείου Reuters, “Τα κυριότερα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης στην Κούβα δήλωσαν ότι δεν θέλουν να έχουν σχέση με μια πρωτοβουλία που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για την ενθάρρυνση της εμφάνισης περισσότερων ειδησεογραφικών μέσων, δηλώνοντας ότι παρεμβαίνει στην πολιτική του νησιού και δημιουργεί την εντύπωση ότι είναι εκπρόσωποι της Ουάσιγκτον.

"Δεν μιλάμε μόνο για κάτι που μπορεί να προκαλέσει ένταση στην πολιτική κατάσταση της χώρας, αλλά και για κάτι που μπορεί να βλάψει την αξιοπιστία και την εικόνα ανεξαρτησίας των εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης", δήλωσε στο Reuters, η Ελάινε Ντίας, 32 ετών, ιδρυτής το 2015 και συντάκτης του ιστότοπου “Periodismo de Barrio” (Δημοσιογραφία της Γειτονιάς).
Επίσης, σύμφωνα με τον Χασάν Νιέβες Κάρδενας, διευθυντή του “El Toque” (Το Άγγιγμα), αυτή η ανακοίνωση είναι επιβλαβής, "δίνοντάς επιχειρήματα, δίδοντας εργαλεία σε (...) στους πιο συντηρητικούς τομείς εξουσίας στην Κούβα που αναζητούν τρόπους να μας συνδέσουν με τον εχθρό για να ελαχιστοποιήσουν την παρουσία μας στην κουβανική κοινωνία".
Άλλα "ανεξάρτητα" μέσα ενημέρωσης επεσήμαναν ότι η "νέα" ομάδα εργασίας υλοποιεί μια αποτυχημένη πολιτική όταν προσπαθεί να δραστηριοποιήσει εκ νέου, προγράμματα όπως το Zunzuneo .
Ωστόσο, αυτό που δεν λένε οι "ανεξάρτητοι" ιστότοποι είναι από που προέρχεται η χρηματοδότησή τους . Προφανώς ούτε οι υποτροφίες που χορηγούν οι Ηνωμένες Πολιτείες στους συντάκτες τους ούτε οι κύκλοι προετοιμασίας τους στην Ευρώπη, ούτε τα "αναγνωρισμένα" βραβεία έχουν οτιδήποτε σχέση με το θέμα.
Προφανώς, παρά την μη “συγκρουσιακή” δημοσιογραφική τους πολιτική, ο στόχος είναι η υπονόμευση των βάσεων του κουβανικού Κράτους, μέσω του καλύτερου θεατρικού σεναρίου του Ομπάμα, ότι δηλαδή είναι προϊόν δημοσιογραφικού χόμπι μιας ομάδας “χιλιάδων” που εξασκεί καθαρό “χόμπι”.
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η ειδική ομάδα που εξάγγειλε ο Τραμπ δεν έχει να κάνει με καμιά πρωτοβουλία και έχει τους πιο παλιούς της προγόνους, στην ραδιοτηλεοπτική επίθεση ενάντια στο νησί.
Όπως δημοσίευσε πρόσφατα ένας άλλος “ανεξάρτητος” ιστότοπος, το 2012 ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούβιο, αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις: “Το κουβανικό ολοκληρωτικό σύστημα θα μπορούσε να καταρρεύσει, αν όλοι οι Κουβανοί είχαν ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αφού η Κούβα θα ακολουθούσε την ίδια μοίρα με τις χώρες που πέρασαν την Αραβική Άνοιξη”.
Επομένως, το νέο στο Trump έχει να κάνει, με τον συνήθη κυνισμό του, που αποκαλύπτει τις προθέσεις που οι άλλοι προσπάθησαν  περισσότερο ή λιγότερο να αποκρύψουν. Οι υποτροφίες με πλούσια χρηματοδότηση, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τρίτες χώρες, οι δημοσιεύσεις σε υποτιθέμενους αριστερούς ιστότοπους και τα βραβεία - ρωτήστε την Yoani Sánchez - είναι, όπως λένε στην Κούβα, "πιο παλιά και από το περπάτημα".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Από τον ΟΑΕΔ προσληψεις 25.000 ανεργων ανω των 50



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


2 στις 3 θαλασσιες μεταφορες ασθενων με καικια και όχι με σκαφη του Λιμενικου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξέγερση Κούρδων εναντίον της ηγεσίας του αμερικανοκίνητου YPG!
Χιλιάδες οικογένειες Κούρδων μετά την άρνηση της ηγεσίας του YPG να δεχθούν τη βοήθεια από τον Άσαντ [ΕΚΤΑΚΤΟ! Αφρίν... οι Κούρδοι αρνήθηκαν τη βοήθεια Άσαντ!] και βλέποντας ότι οι υποσχέσεις των λακέδων του YPG για την επέμβαση των Αμερικανών πεζοναυτών υπέρ των Κούρδων δεν υλοποιούνται, φεύγουν μαζικά κι εγκαταλείπουν την Αφρίν για το Χαλέπι.
Η πλειοψηφία των Κούρδων που φιλοξενούσε, προστάτευε και παρείχε ειδικά προνόμια η κυβέρνηση της Δαμασκού φεύγουν μαζικά από την Αφρίν μέσω διαδρόμου που προστατεύει ο Αραβικός στρατός της Συρίας.
Μπλε χρώμα: η περιοχή που έχουν εισβάλει οι δυνάμεις του "ελεύθερου συριακού στρατού" (μέχρι χθες πολεμούσαν μαζί με τους Κούρδους του YPG εναντίον του χασάπη Άσαντ και τώρα ανέλαβαν "υπηρεσίες" για το φασιστικό τουρκικό καθεστώς), μαζί με τουρκικές δυνάμεις...
Πράσινο χρώμα: υπό τον έλεγχο της νόμιμης κυβέρνησης της Δαμασκού...
Κόκκινο χρώμα: περιοχή που υποδέχεται τους Κούρδους από την Αφρίν... υπό τον έλεγχο της νόμιμης κυβέρνησης της Δαμασκού...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έληξε η 48ωρη προθεσμία για να παραδοθούν οι ισλαμοφασιστες Νατοϊκοί μισθοφόροι στη Γκούτα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακριβώς γι' αυτό στις πρόσφατες ιταλικές εκλογές "βραχυκύκλωσαν" οι περισπούδαστοι πολιτικοί αναλυτές. Θεωρούν παράδοξο, εκφασισμό πως ένας κομμουνιστής βιομηχανικός εργάτης απούσας μιας καλύτερης εναλλακτικής πολιτικής ψήφισε "λαϊκίστικα" κόμματα κι όχι τη σοβαρή, μεταρρυθμιστική "αριστερά" των τραπεζιτών κι ελπίζει σε μια κυβέρνηση Κινήματος 5 Αστέρων μαζί με τη Λέγκα του Salvini.
Η "Κομμουνιστική Επανίδρυση" το 1995 έλαβε στην Περιφέρεια του Λάτσιο 9,22%.
Η Λέγκα 0,48% (τότε του Βορρά-Μπόσι, σήμερα ίδιο σύμβολο αλλά χωρίς του "Βορρά").
Σήμερα η Λέγκα στο 18% κι η "Κομμουνιστική Επανίδρυση" και με τη συνδρομή της "Λίστας Τσίπρα", κίνημα LGBT, Ριζοσπάστες, κίνημα "ανοιχτά σύνορα", Vegan (αυστηρή ή ολική χορτοφαγία), κοινωνικές καταλήψεις, φεμινίστριες κ.α.π [θυμίζει την προσπάθεια-επιστολή Λαφαζάνη για μέτωπο με ΑΝΤΑΡΣΥΑ] δεν ξεπερνάει το 1,13%.
Ειρωνεύεται η Viola Carofalo, επικεφαλής του κόμματος "Εξουσία στο Λαό" (Potere al Popolo), την εκλογή μαύρου Γερουσιαστή για πρώτη φορά στην ιταλική Γερουσία, συμφωνεί με τον ποδοσφαιριστή Balotelli, που αν κι αυτός μαύρος άσκησε επίθεση στον "μαύρο ρατσιστή" που εκλέχθηκε με τη Λέγκα.
Επίσης η αντιεθνικίστρια, αντιφασίστρια, αντιρατσίστρια αριστερή επαναστάτης Viola Carofalo εξήγησε γιατί το "επαναστατικό" σχήμα καταποντίστηκε στο 1%: "Χάσαμε γιατί ο λαός είναι λαϊκιστής!"
Απορούν με τον "λαϊκισμό" του λαού (sic!) οι ηγέτες της παραδοσιακής "κεντροαριστεράς" (Matteo Renzi, "Nichi" Vendola, Pietro Grasso)...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στόχευση παλαιστινιακών σχολείων,
Οι Σιωνιστές δυνάμεις κατοχής ρίχνουν 10 χειροβομβίδες δακρυγόνα στο σχολείο της Νότιας Ναμπλούς σήμερα, και τα παιδιά του σχολείου τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση για να αποφύγουν την εισπνοή των τοξικών αερίων, ωστόσο πολλά αγόρια έχουν υποστεί ασφυξία, 12 Μαρτίου 2018.