Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Τεταρτη 21 Μαρτιου 2018



21 Μαρτίου 2018
Ο μυστικός πόλεμος στο Διαδίκτυο

Αβάνα, Κούβα - Οι πυροβολισμοί δεν ακούγονται, αλλά προκαλούν ζημιά. Οι πυροβολισμοί είναι αόρατοι, αλλά προκαλούν θύματα. Τα στρατεύματα δεν είναι ορατά, αλλά η επίθεση είναι σταθερή ... Το Διαδίκτυο είναι το νέο όπλο στον λεγόμενο ανορθόδοξο πόλεμο, που επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τον εχθρό χωρίς να χρησιμοποιήσει τις συμβατικές δυνάμεις.
Η διασπορά των γνωστών “face news” ή ψευδών ειδήσεων είναι μόλις οι απλούστεροι από τους ανατρεπτικούς πόρους, που περιλαμβάνουν πιο σύνθετα ζητήματα, όπως η κινητοποίηση, η σύγχυση πλατιών μαζών, η δημιουργία ηγετών γνώμης που καθοδηγούν αντικυβερνητικά σχέδια.
Είναι το δίκτυο των δικτύων αυτό που τέθηκε σε ανατρεπτική λειτουργία, όπως ήδη αποδείχτηκε στη Συρία, τη Λιβύη και την Ουκρανία, για να προκαλέσει διαμαρτυρίες που δημιούργησαν ένα κλίμα πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, ενάντια στην Κούβα, που  επίσης θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο ως ανατρεπτικό εργαλείο.

Το Δίκτυο των Δικτύων
Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος στη διακυβέρνηση Τραμπ να δείξει τους στόχους για την Κούβα. Από πέρσι ανακοίνωσε την αναζωπύρωση του αποκλεισμού, τα υπόποιπα έρχονταν, συμπεριλαμβανομένου και του ιντερνέτ. Γι αυτό δεν προκάλεσε καμία έκπληξη η συγκρότηση επιχειρησιακής ομάδας που θα προσπαθούσε να αποσταθεροποιήσει την Κούβα, με την αιτιολόγηση της -δήθεν- βοήθειας για την επέκταση του δικτύου των δικτύων.
Είναι ένας μοναδικός τρόπος να έρθει ο παλιός Ψυχρός Πόλεμος στο έδαφος των λεγόμενων info-επικοινωνιών, αν και στην πραγματικότητα, είναι η χρήση ενός νέου όπλου για να πλήξει την πολιτική – κοινωνική μας τάξη.
Έχουμε περάσει ήδη από αυτό, με το Zunzuneo, το Piramideo και το Conmoshion, τρεις απόπειρες που κατέληξαν σε αποτυχία. Τώρα θέλουν να βάλουν από την πίσω πόρτα, μια νεο-αποικιακή απόπειρα και γι αυτό σκοπεύουν να μας κάνουν έναν μυστικό πόλεμο στο ίντερνετ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία, Αλ Νούσρα, FSA μέσα στο Αφρίν...
Η "επανάσταση" στην Συρία τελικά νίκησε και η ηγεσία του YPG έβαλε το χεράκι της
#Αλ _ κάϊντα, #fsa και #τουρκικός στρατός μαζί σε μια φωτογραφία στο #afrin.# Συρία



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



AFRIN, Συρία - Η άμεση εκκένωση της Afrin μετά την "παράνομη εισβολή στην κουρδική περιοχή" της Τουρκίας ζητείται επίσημα από τη συριακή κυβέρνηση μετά την άφιξη του τουρκικού στρατού στο κέντρο της πόλης.
Η Δαμασκός, αρκετές ημέρες μετά την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στα εδάφη της, απάντησε με δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ζητώντας από την Άγκυρα να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματά της από τα εδάφη της, τα οποία κατείχε.
Στην ίδια δήλωση, η συριακή κυβέρνηση μιλά για «μια σαφή παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας» και ζητά την αντίδραση διεθνών οργανισμών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέλος του πολιτικού γραφείου του παλαιστινιακού μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης (pflp), η λάιλα καλέντ επιβεβαίωσε ότι το μέτωπο δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση του παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου (pnc) που έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλιο, 30 η στην πόλη της ραμάλα.
"δεν είναι δυνατή η σύγκληση της Παλαιστινιακής Εθνικής Συνέλευσης με την τρέχουσα δομή της, επειδή η νομική της θητεία έληξε εδώ και πολύ καιρό και δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί η παλιά δομή για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες ανάγκες" δήλωσε η καλίντ στο Αλ News site από την πρωτεύουσα της ιορδανίας  το αμμάν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνεχής συροτουρκική σύρραξη στη Β Συρία./ Ο συριακός στρατός απάντησε εκ νέου με 20 πυραύλους Grad κατά τουρκικού στρατού στα Ν του Αφρίν....

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι χθες το απόγευμα ο συριακός στρατός βομβάρδισε με 20 πυραύλους Grad θέσεις, φυλάκια του τουρκικού στρατού στο Basuta αφού ο τελευταίος στόχευσε την πόλη Kimar με πυροβολικό.Nωρίτερα τουρκικός στρατός και FSA αιχμαλώτισαν το χωριό  Basuta νότια του Afrin από τον YPG.Το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε  σήμερα την πόλη του Barad υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού στο νότο της περιφέρειας του Afrin.Γίνεται λόγος για εκτεταμένες καταστροφές.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το πρωί χθες στο πρώτο πρόγραμμα ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος μας είπε ότι: λαϊκισμός είναι να λες ναι σε όλους για όλα.
Μάλιστα θα λέτε ναι για όλα μόνο στους "επενδυτές". Στους φτωχούς θα λέτε ότι δεν γίνεται να έχουν δουλειά, ότι δεν γίνεται να γίνουν αυξήσεις, ότι πρέπει να ψωμολυσσάνε για το καλό των "επενδυτών". Ότι όσο πιο φτωχοί γίνονται τόσο πλουσιότεροι θα γίνονται κάποιοι άλλοι και αυτό είναι το σωστό. Ο ρόλος των πολιτικών είναι να εξηγήσουν στους φτωχούς που ψηφίζουν γιατί πρέπει να ψηφίζουν ενάντια στο συμφέρον τους. Να τους εξηγήσουν γιατί πρέπει να φυτοζωούν για το καλό των "επενδυτών" και των τραπεζών. Αλλιώς λαϊκίζουν.
Αυτός που ζει με 20.000 μισθό το μήνα, θέλει να μας εξηγήσει γιατί τα 500 το μήνα είναι πολλά και πάνω από τις δυνατότητες της οικονομίας που οικονομία είναι ... το συμφέρον του επενδυτή και η ανεργία είναι καλό πράγμα γιατί μεταφέρει το κόστος του χαμηλού πληθωρισμού στον ... φτωχό.
Σε μια δίκαιη κοινωνία και μόνο η χρήση του όρου "λαϊκισμός" θα έπρεπε να τιμωρείται με θανατική ποινή μετά φρικτών βασανιστηρίων (γδάρσιμο ζωντανός και τα τοιαύτα που μου έρχονται στο μυαλό όταν ακούω τέτοια καθάρματα).
Σχολιο.- Ο ορισμός του... Κυρκόσπορου
Σχολιο.- Το σάπιο μήλο...κάτω απ' τη σάπια μηλιά



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χουντοθρεμμένη και χουντοκρατούμενη ελληνική δικαιοσύνη έχει ποινικοποιήσει τον τόπο καταγωγής.
Επομενος μαρτυρας, πατερας Περικλη, καταθετει θετικα για τον χαρακτηρα του, εργασια κλπ «Δεν εχει πιασει ποτε οπλο».
Προεδρος. «Παροτι είναι από τη Θεσσαλια?»
Μαρτυρας. «Τι σχεση εχει αυτό?»
Προεδρος. «ε είναι ανταρτομανα η Θεσσαλια…»
Εφετειο Ηριαννας
Σχολιο.- κάτι σαν έκτακτο στρατοδικείο του εμφυλίου
Σχολιο.- Ερώτηση προς τον Πρόεδρο: Εσείς κύριε Πρόεδρε, από που κατάγεστε;
Πρόεδρος: Από Α και Β.
Μάρτυρας: Βλακομάνες οι Α και Β, προφανώς.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και θα μου πεις τώρα, τι σχέση έχουν τα τουρκικά σήριαλ με τις επεκτατικές τάσεις του Ερντογάν;
Καμία απολύτως.
Να εδώ, 'το απόλυτο sex symbol από το τηλεοπτικό κοινό σε Ελλάδα και Τουρκία' σύμφωνα με το αφιέρωμα του iefimerida.gr, που ποζάρει μπροστά σε τανκς τη μέρα κατάληψης και λεηλασίας του Αφρίν από τον τουρκικό στρατό.
Και φυσικά, ο συγκεκριμένος δεν είναι γκρίζος λύκος, ούτε η φωτό είναι από το Αφρίν. Είναι απλά από τη νέα τούρκικη προπαγανδιστική ταινία Can Feda για την υπεροχή και το ψυχικό μεγαλείο του στρατεύματος.
Γιατί στην Τουρκία, ή πας με το σύστημα και κάνεις καριέρα ή όχι και πας φυλακή. Μαντέψτε σε ποια κατηγορία ανήκουν τα είδωλά σας.

Όπως τον διαφημιζει το καραδεξιο ief imerida.gr
ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ KARA SEVDA
O κούκλος Τούρκος ηθοποιός που έχει τρελάνει τις Ελληνίδες
Είναι 32 ετών και θεωρείται -όχι άδικα- ένας από τους πιο σέξι εν ζωή άντρες.
Για τον Μπουράκ Οζτσιβίτ ο λόγος, τον Τούρκο ηθοποιό που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για την εξωτερική του εμφάνιση, αλλά και για το υποκριτικό του ταλέντο, κάνοντας τις τηλεθεάτριες στην Ελλάδα και όχι μόνο να παραληρούν σε κάθε του εμφάνιση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήρθε η ανάπτυξη, βγαίνουμε από τα μνημόνια, τελείωσε η οικονομική κρίση
Στο 23% έφτασε η ανεργία τον Ιανουάριο
Πάνω από 4 εκατ πολίτες χρωστούν 102 δις ευρώ στο ελληνικό δημόσιο
Οι εισπράκτορες των τοκογλύφων δανειστών μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς όσων χρωστουν να αρπάξουν ότι βρουν και δεν βρίσκουν τίποτα
Σχολιο.- Τα επίσημα στοιχεία που βγήκαν πριν λίγο λένε για 23%. Όλοι ξέρουμε ότι η πραγματική ανεργία είναι πάνω από 30%
Σχολιο.- 50% ειναι....κ βαλε με το νου σου,αυτοι που δουλευουν κ δεν πληρωνονται η τους δινουν ψιχουλα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



εχουμε καί λέμε:οι ξεφτίλες ξεπερνώντας τόν εαυτόν τους εδωσαν αδεια καί από αυριο θά καταγραφονται μέ καμερα ολες οι διαδηλώσεις!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον: ''Ο Πούτιν θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το επικείμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Ρωσία με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου, το 1936.''
(οτι δηλαδή θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τον αθλητικό θεσμό, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στη Ρωσία, για να ενισχύσει την εικόνα της Ρωσίας στον έξω κόσμο, όπως είχε κάνει και ο Γερμανός δικτάτορας το 1936)
*να θυμησουμε στον ανιστορητο αποικιοκρατη αγγλο κρετινο οτι η Ρωσία γιορτασε φετος τα 75 χρόνια από τη νίκη στη μάχη του Στάλινγκραντ?
δηλαδη της νίκης των Σοβιετικών επί του Χίτλερ?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*Ο ραββινος Yitzhak Yosef απεκαλεσε τους μαυρους ανθρωπους ''πιθηκους''..
ε ειναι για να γιορτασει την παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού βρε κουτα
 21 Μαρτίου 2018 2:18 Μ.Μ.
Ο επικεφαλής ραβίνος των Σεφαραδιτων του Ισραήλ αποκάλεσε τους μαύρους ανθρώπους σαν "πιθήκους" κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου κήρυγμα  του το Σάββατο το βράδυ.
Ο ραβίνος Γιτζάκ Γιοσεφ απευθυνόταν στις εβραϊκές νομικές πτυχές της ευλογίας να βλέπει να ανθίζουν οπωροφόρα δέντρα και αν έπρεπε να ευλογεί ένα δέντρο ή τουλάχιστον δύο.
Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε μια ευλογία που έλεγε ότι είδε ένα «ασυνήθιστο πλάσμα», επικαλούμενος το παράδειγμα της συνάντησης ενός μαύρου προσώπου που έχει δυο λευκούς γονείς στο δρόμο της Αμερικής.
Σύμφωνα με τον Ynet, ο Yosef αναφερόταν στους μαύρους ανθρώπους με την υποτιμητική εβραϊκή λέξη "kushi" και στη συνέχεια συνέχιζε να ονομάζει ένα μαύρο άτομο σαν "μαϊμού".
Το γραφείο του είπε στην Ynet ότι η σύγκριση ήταν ένα απόσπασμα από το Ταλμούδ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΦΙΛΕΛΕΣ, ΠΟΙΟΣ ΤΟ 'ΧΕΙ;
Έτσι! Πιο δυνατά τα παλαμάκια στα ιδεολογικά φερέφωνα των κοινωνικών δολοφόνων! Έχει γράψει κι άλλα εντυπωσιακά άρθρα ο Νίκος Δήμου, εκτός από αυτό που αναδημοσιεύετε για το 1821. Και βιβλία έχει γράψει, για να δείξει πόσο δυστυχισμένος είναι που γεννήθηκε Έλληνας, δηλαδή βάρβαρος.
Με δυο αλήθειες που δήθεν "μας κρύβουν" ενώ τις ξέρει όποιος έχει διαβάσει ελάχιστα για το '21 και με μια ανιστόρητη προβολή σημερινών αντιλήψεων στο παρελθόν, σου γράφω βιβλία ό,τι πρέπει για τα σκουπίδια!
Βαράτε του παλαμάκια! Δείξτε με κάθε τρόπο πως έχει δίκιο ο νεοφιλελεύθερος υβριστής της ιστορίας και του λαού μας. Ο απίθανος που αγνοώντας την ιστορία και την ιδιαιτερότητα της κάθε εποχής γράφει για να εξαπατά αφελείς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον τραυμάτισαν, τον κράτησαν όλη μέρα κι όλη νύχτα στη ΓΑΔΑ, πέρασε από εισαγγελέα και του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για δίκη που θα γίνει άμεσα. Και σήμερα πάλι στον δρόμο του αγώνα.
Μάταιη η επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιστών από τον αμόρφωτο πρωθυπουργίσκο.
Πού να ξέρει ο αμόρφωτος γόνος των εργολάβων ότι οι αριστεροί όταν αντιμετωπίζουν διώξεις, συλλήψεις, δίκες και φυλακίσεις, όχι μόνο δεν κάνουν πίσω, αλλά επιμένουν ακόμη περισσότερο. Σάμπως εκτέθηκε και διώχτηκε ποτέ του για να νιώσει τι συμβαίνει; Καριέρα εκ του ασφαλούς έκανε ο μπούλης.
Κοτζάμ κλούβα και στρατιά από ένστολους ματατζηδες χρυσαυγίτες κατέβασε και πάλι σήμερα, για να μπορέσει να δώσει τα σπίτια του κόσμου στις τράπεζες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν πεις ότι η Αφρίν μας ενδιαφέρει γιατί ο τουρκικός επεκτατισμός απειλεί Ελλάδα και Κύπρο, υπάρχει πρόβλημα. Αν, δηλαδή, ο τούρκικος επεκτατισμός δεν απειλούσε κι εμάς δεν θα μας ενδιέφερε η Αφρίν;
Όταν, όμως, λες ότι η Αφρίν μας ενδιαφέρει "και γιατί" απειλείται το Αιγαίο και η Κύπρος, μόνο κάποιος που δεν μπορεί να κάνει την ελάχιστη σκέψη πέραν του ένα κι ένα κάνουν δύο, θα μπορούσε να ισχυριστεί πως μόνο η απειλή προς εμάς μας απασχολεί.
Τι κρίμα, αξιόλογοι άνθρωποι να προτιμούν να χαρακτηριστούν ανίκανοι να διαβάσουν και να καταλάβουν μια πρόταση μερικών λέξεων, προκειμένου να εμφανίσουν κάποιους συντρόφους τους εθνικιστές, αντιδιεθνιστές κ.λπ. κ.λπ.
Πολύ κρίμα! Το έκανε και ο σταλινισμός στην παντοδυναμία του αυτό. Προτιμούσαν να εμφανιστούν ανίκανοι να καταλάβουν ένα κείμενο του Τρότσκι, π.χ., προκειμένου να τον χαρακτηρίσουν πράκτορα του Χίτλερ.

Σχολιο.- Συμφωνώ απόλυτα. Συκοφάντηση ανθρώπων ως "εθνικιστών" (εδώ το περιοδικό αντίφα βγαίνει με το πρόσωπο του Λαφαζάνη δίπλα στον Μίκη, τον Γλέζο και ,... τον Κοτζιά ως κοινών εκφραστών του ελληνικού ιμπεριαλισμού) , ιδεολογική δογματική τύφλωση, σταλινισμός και ισοπεδώσεις του αισχίστου είδους ( δημοκρατικός πατριωτισμός = σοσιαλπατριωτισμός= εθνικισμός= σχεδόν φασισμός) , άλλα μέτρα και άλλα σταθμά αν αφορά το Αφρίν και αν αφορά την Κύπρο ή το Αιγαίο. Χρειάζεται σταθερό πολιτικό και ιδεολογικό μέτωπο εναντίον αυτών των απόψεων, είτε προσδιορίζονται ως αναρχικές είτε ως τροτσκιστικές είτε ως διεθνιστικές γενικώς.

Σχολιο.-  Είναι γενικώς απαράδεκτο να φοβόμαστε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στον Τούρκικο επεκτατισμό και εθνικισμό που εκφράζεται καθημερινά με τις παραβιάσεις του Αιγαίου, τις παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ τις φραστικές ακόμη απειλές για την Θράκη και τα νησιά και να κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε δεξιοί εθνικιστές και οτι σαχλαμάρα έρχεται στο κεφάλι του καθενός χαρίζοντας τον πατριωτισμό εντός εισαγωγικών σε άλλους.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μετά την διαρροή πως οι Μυστικές Υπηρεσίες των Ιμπεριαλιστών, θα προσπαθήσουν να βάλουν κατά του Άξονα του Αντίστασης, χρησιμοποιώντας το Αφρίν, σαν κέντρο της προπαγάνδας τους, έχουμε το μέσο της Κυβέρνησης που έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μία φορά, αυτό που όλοι ξέρουμε.
Πως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πλήρως υποταγμένη στον Ιμπεριαλιστικό μηχανισμό και εξυπηρετεί ολοκληρωτικά τα Αμερικάνικα και τα Σιωνιστικά συμφέροντα!
Έτσι, το Left.gr φιλοξενεί κάλεσμα για διαμαρτυρία για το Αφρίν καταγγέλοντας την Ρωσία, το Ιράν και την Συρία(;;;;;;;;;) πως έχουν προχωρήσει σε λεηλασία μέσα στο Συριακό έδαφος που βρίσκεται το Αφρίν!!
Δεν είναι απλά πως είστε γελοίοι και σιχάματα ρε Συριζαίοι... Δεν είναι ότι είστε τόσο ξεπουλημένοι. Είναι ότι είστε ότι χειρότερο έχει γνωρίσει ποτέ αυτή η χώρα....




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραήλ: Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών στην 17χρονη Άχεντ Ταμίμι
 Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018, 23:43
Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών επέβαλε την Τετάρτη ένα ισραηλινό στρατοδικείο στην Παλαιστίνια έφηβη που μετατράπηκε σε σύμβολο και ηρωίδα για τους Παλαιστίνιους του αγώνα εναντίον της ισραηλινής κατοχής, αφού κατέληξε σε συμφωνία να «δηλώσει ένοχη».
Η 17χρονη σήμερα Ταμίμι θα αφεθεί ελεύθερη το καλοκαίρι, καθώς στην ποινή της περιλαμβάνεται και το διάστημα τριών μηνών της προφυλάκισής της από τον Δεκέμβριο του 2017, όταν και συνέβη το περιστατικό, σύμφωνα με την απόφαση.
Θα πληρώσει επίσης πρόστιμο 5.000 σέκελ (1.166 ευρώ).
«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε ένα σύστημα κατοχής», φώναξε η Ταμίμι σε δημοσιογράφους στο στρατοδικείο της Οφέρ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πριν την έκδοση της απόφασης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Απορρίφθηκε η πρόταση διακοπής της στρατιωτικής βοήθειας στην Υεμένη
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018, 03:57
Η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε την Τρίτη μια πρόταση με την οποία θα σταματούσε η στρατιωτική βοήθεια στον Ισλαμοφασιστικο αποικιοκρατικο συνασπισμό που, υπό την ηγεσία της σιχαμενης καθυστερημενης ισλαμοφασιστικης Σαουδικής Αραβίας, μάχεται εναντίον των πατριωτων ανταρτών Χούτι και του λαου της Υεμένης, την ώρα που ο σιχαμενος ισλαμοφασιστας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν συναντιόταν στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Την πρόταση αυτή είχαν καταθέσει τρεις γερουσιαστές της  αντιπολίτευσης, που ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον σκοπό αυτό. Αν περνούσε, η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια στον αποικιοκρατικο ισλαμοφασιστικο συνασπισμό θα κρινόταν παράνομη και, εφόσον εγκρινόταν το ψήφισμα και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα διακοπτόταν.
Οι γερουσιαστές όμως την απέρριψαν, με ψήφους 55 έναντι 44, καθώς ορισμένοι την θεώρησαν "πρόχειρη" ενώ άλλοι θεώρησαν αναγκαίο να συνεχιστεί η υποστήριξη στη καθυστερημενη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία, που στηριζεται από τις ΗΠΑ,  απέναντι στο Ιράν, που κατηγορείται ότι στηρίζει τους Χούτι.
Από το 2015, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, οι ΗΠΑ παρέχουν βοήθεια στον ισλαμοφασιστικο αποικιοκρατικο συνασπισμό αυτόν στον τομέα των πληροφοριών, του ανεφοδιασμού εν πτήσει και της επιμελητειακής υποστήριξης. Οι γερουσιαστές θεωρούν ότι αυτή η στρατιωτική βοήθεια θα έπρεπε να έχει εγκριθεί από το Κογκρέσο.
Με βάση το αμερικανικό Σύνταγμα, το Κογκρέσο είναι αυτό που κηρύσσει πόλεμο. Στην πράξη ωστόσο, οι πρόεδροι διατάζουν συχνά στρατιωτικές επιχειρήσεις, χωρίς προηγούμενη έγκριση από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
"Αν το Κογκρέσο θέλει να κάνει πόλεμο στην Υεμένη ή αλλού, ας ψηφίσουμε για να κηρύξουμε τον πόλεμο. Ας σταματήσουμε να εκχωρούμε αυτήν την ευθύνη στον πρόεδρο, είτε είναι Ρεπουμπλικάνος είτε Δημοκρατικός", δήλωσε νωρίτερα ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ένας από τους τρεις που προωθούσαν την πρόταση. Την αντίθεσή τους πάντως είχαν εκφράσει ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων, Μιτς Μακόνελ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Μπομπ Κόρκερ και ελαχιστοι Δημοκρατικοί γερουσιαστές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Στους 29 οι νεκροί από επίθεση με ισλαμοφασιστικες ρουκέτες των δυτικων αποικιοκρατων στα προάστια της Δαμασκού
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018, 02:00
Τουλάχιστον 29 είναι οι νεκροί από την επίθεση με ρουκέτες που εξαπέλυσαν ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων  σε μια αγορά στα προάστια της Δαμασκού, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Πρόκειται για έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς από επίθεση στη συριακή πρωτεύουσα τους τελευταίους μήνες. Οι ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων  εκτοξεύουν σχεδόν καθημερινά οβίδες όλμων και ρουκέτες στη Δαμασκό.
Η συριακή τηλεόραση ανέφερε ότι "τρομοκρατικές οργανώσεις" εκτόξευσαν τον πύραυλο που έπληξε το προάστιο Τζαραμάνα, στα ανατολικά της Δαμασκού. Το επίσημο πρακτορείο Sana έκανε λόγο για 29 νεκρούς και 23 τραυματίες, επικαλούμενο μια πηγή της αστυνομίας.
Στο μεταξύ, στην επαρχία του Ιντλίμπ, τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που έπληξε έναν άτυπο καταυλισμό.
Η συριακη δημοκρατια, με τη στήριξη της Ρωσίας, διεξάγει από τον Δεκέμβριο μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας στην επαρχία αυτή, που ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τους τζιχαντοφασιστες της Χαγιάρ Ταχρίρ αλ Σαμ, μιας συμμοριας βασική συνιστώσα της οποίας είναι το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.
Ο καταυλισμός που επλήγη φιλοξενούσε εκτοπισμένους από τη γειτονική επαρχία Χάμα.
Σε βίντεο που τράβηξε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή διακρίνεται ένα καμμένο αυτοκίνητο καθώς και πολλές σκισμένες, κατεστραμμένες σκηνές. Στο έδαφος, φαίνονται σκόρπια χαλάκια, στρώματα και διάφορες οικιακές συσκευές.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν επίθεση εναντίον τους στη Συρία!

Σύμφωνα με το CNN, ο Αραβικός στρατός της Συρίας, ο στρατός μιαςκυρίαρχης χώρας του ΟΗΕ, που οι Αμερικανοί περιγράφουν ως "δυνάμεις συριακού καθεστώτος" κινήθηκαν και παρατάχθηκαν απέναντι στις στρατιωτικές δυνάμεις των Αμερικανών που βρίσκονται παράνομα στο έδαφος της Συρίας.
Οι "δυνάμεις" που περιγράφουν οι ΗΠΑ περιλαμβάνουν μαχητές φιλικών χωρών της Συρίας που έχουν προσκληθεί για βοήθεια σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο από τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, τη νομιμότητα της οποίας δεν αμφισβητεί κανένας διεθνής οργανισμός ή χώρα.
Μαζί με τον Αραβικό στρατό της Συρίας έχουν συμπαραταχθεί οι Μαχητές της οργάνωσης Χεζμπολάχ, η Παλαιστινιακή "Ταξιαρχία Ιερουσαλήμ", οι Φρουροί της Ιρανικής Επανάστασης κι υπάρχει αεροπορική υποστήριξη από τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία.
Η δήλωση του Ryan Dillon στο CNN, του εκπροσώπου τύπου των αμερικανικών στρατευμάτων που παρανόμως δρουν στο κυρίαρχο χώρο της Συρίας χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης της Δαμασκού και φυσικά δεν έχουν κληθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να προσφέρουν βοήθεια επισημαίνει:
"Οι δυνάμεις που πρόσκεινται φιλικά στο... καθεστώς συγκεντρώνονται κοντά μας κι εκεί συμμαχικές δυνάμεις του Σύρου προέδρου Άσαντ ξεκίνησαν απρόκλητη επίθεση στις δημοκρατικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ".
Είναι πλέον φανερό και στον πιο ανίδεο για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή πως οι ΗΠΑ δεν έχουν απλώς ηττηθεί, αλλά χάνουν την ψυχραιμία τους.
Ο Αμερικανός αξιωματικός Ryan Dillon επισήμανε επίσης πως η "συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ" πρώτη προσπάθησε να μειώσει την ένταση παρότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με τον Αραβικό στρατό της Συρίας, παρά μόνον μέσω της Ρωσίας.
Από τον εκπρόσωπο τύπου των κατοχικών αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία έχουμε μια κωμική επιβεβαίωση της δήθεν πτώσης της Αφρίν, που χθες αποκάλυψε στα Ηνωμένα Έθνη ο
Bashar Al Jaafari.

Ο Bashar Al Jaafari, ο Σύρος πρέσβης μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ μιλώντας (χθες) στους δημοσιογράφους τόνισε:
«Η τουρκική επίθεση στην Αφρίν είναι ένα Χολυγουντιανό σόου του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ προστατεύει την Τουρκία κι αυτή η παράσταση πουλάει μόνον στην Άγκυρα κι αλλού. Η Τουρκία πράττει σε πλήρη συμφωνία με τους Αμερικανούς» (δες και πηγή "hispantv", όπως και Αφρίν... οι Κούρδοι αρνήθηκαν τη βοήθεια Άσαντ!).
Κατανοητό γιατί η ηγεσία του YPG παρέδωσε με αμερικάνικη διαμεσολάβηση αμαχητί την Αφρίν;
Όμως, ο Αμερικανός αξιωματικός Ryan Dillon επιβεβαιώνει ακόμη κάτι που ξεπερνάει την κακόγουστη θεατρική παράσταση των δήθεν "Κούρδων μαχητών". Οι "δημοκρατικές δυνάμεις" που ο Dillon χαρακτηρίζει "συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ" συμπεριλαμβάνουν αγγλικά και γαλλικά στρατεύματα, ισραηλινούς στρατιωτικούς συμβούλους ΚΑΙ... τόσο τις δυνάμεις του "ελεύθερου συριακού στρατού"-FSA, όσο και τις δυνάμεις του κουρδικού YPG, που υποτίθεται υπερασπιζόταν την Αφρίν.

Τελικώς στην Αφρίν που έχουν καταλάβει οι ορδές του "ελεύθερου συριακού στρατού"-FSA, πως είναι δυνατόν να έχουν αντιπαραταχθεί με τις δυνάμεις του YPG, ενώ ανήκουν στην ίδια "συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ";
Αυτή η "κίνηση" των Αμερικανών θα πρέπει να θεωρηθεί ως προσπάθεια άμυνας απέναντι στις ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ επίσημες καταγγελίες της Συριακής κυβέρνησης στον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού -φυσικά δεν θα τις βρούμε στα ΜΜΕ αλλά στα πρακτικά του ΟΗΕ-, για παράνομη παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στο έδαφος της χώρας και την υπογράμμιση πως "είναι παράνομη η παρουσία τους στο εσωτερικό μιας χώρας της οποίας κανένας δεν αμφισβητεί την εδαφική της ακεραιότητα". Επίσης η Συρία εμμονικά εγκαλεί τις ΗΠΑ για τα στρατεύματα της στη Συρία επισημαίνοντας ότι "δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης της Δαμασκού, αλλά ούτε την έγκριση του ΟΗΕ".
Είναι πλέον πασιφανές πως η δύση δεν έχει απλώς ηττηθεί στα πεδία των μαχών-το τελευταίο χαστούκι ήταν στην Ανατολική Γκούτα, παρά την παγκόσμια κινητοποίηση των ΜΜΕ να εμφανίσουν για ακόμη μια φορά "χασάπη-δολοφόνο" τον πρόεδρο Άσαντ, αλλά και σε διπλωματικό επίπεδο.
Δεν κατέρρευσε μόνον ο μύθος των "Κούρδων αγωνιστών", των λακέδων του ιμπεριαλισμού, αλλά κι ο μύθος της "ανίκητης υπερδύναμης".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ
Σε προηγούμενη ανάρτηση είχα προβληματιστεί μήπως αιτία της αποχώρησης των YPG από την Αφριν ήταν η έλλειψη πυρομαχικών, μετά από μάχες δύο μηνών.
Ωστόσο ανεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων από το Ιράν αποκαλύπτει ότι μεγάλος όγκος όπλων και -κρίσιμων- αντιαρματικών ήταν συγκεντρωμένος σε μεγάλη αποθήκη την οποία κατέλαβαν άθικτη οι Τούρκοι και ο FSA.
Αυτό σημαίνει α) ότι... η απόφαση αποχώρησης ΔΕΝ είχε αναγκαίο χαρακτήρα, αλλά ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ που υπαγορεύτηκε από άλλα ή άλλους, όπως και η επιλογή να μην παραδοθεί η περιοχή στον Συριακό στρατό. Υπήρχε δυνατότητα άμυνας. β) Τα περί αντάρτικού είναι πυροτέχνημα δημοσίων σχέσεων. Αν επρόκειτο να κάνουν αντάρτικο θα είχαν διασπείρει τα πυρομαχικά και ιδίως τα αντιαρματικά σε πολλές μικρές αποθήκες, δεν θα τα είχαν σε μία μεγάλη...


9 σχόλια:

e-h είπε...



During the Passover seder, we read this famous teaching:
The more one expands on the telling of the departure from Egypt, the more praiseworthy the person.
What does mean to “expand on the telling?” I’ve always taken this to mean that it’s not enough to simply tell the story Exodus and have dinner -- we must actively discuss the story and explore its inner meaning together.
One way to do this, of course, is to affirm how this archetypal liberation story lives on through the liberation struggles of our own day.
That’s why the Jewish Voice for Peace Rabbinical Council has created a Haggadah that you can use this Passover -- click here to read it and print it out.
The JVP Haggadah begins by inviting participants to share the social justice struggles in which they are currently involved. As the seder unfolds, it goes on to highlight Palestinian liberation as well as the struggle against state militarism in the US and abroad. By the time we reach the end, we understand the Exodus story within a larger vision of solidarity, accountability and continual growth:
True solidarity unites communities with different levels of oppression and privilege in the common struggle for liberation. It involves community building, support in struggle, awareness of our own relationship to different forms of oppression, and commitment to action that is accountable to those most directly affected by injustice.
So as we join together tonight to celebrate liberation, we recommit to struggling together for a world where everybody can have their voices heard.
Click here to read the whole Haggadah and print it out for your Passover.
In addition to our Haggadah, we encourage you to check out our new online resource, “Imagining the World to Come,” developed in conjunction with JVP’s Deadly Exchange campaign. This exciting new project is filled with creative and thought provoking responses that explore What a world without police, jail, detention, ICE, security, extrajudicial executions, shoot-to-kill policies, racial profiling, massive spying and surveillance would look like for our Jewish communities. We encourage you to use these materials to help you “expand on the telling” at your seder table this year as well.
This Passover, let us all reimagine the world to come: a world filled with justice, safety and equity for all.
Next Year in Jerusalem! Next Year in al-Quds! Next year in a City of Peace!
In Solidarity,


e-h είπε...


Κατά τη διάρκεια του Pesover seder, διαβάζουμε αυτή τη διάσημη διδασκαλία:

Όσο περισσότερο κάποιος επεκτείνεται στην αφήγηση της αναχώρησης από την Αίγυπτο, τόσο πιο αξιέπαινο είναι το άτομο.

Τι σημαίνει να «επεκτείνεις τη λέξη;» Έχω πάντα αυτό που σημαίνει ότι δεν αρκεί να πούμε απλά την ιστορία Έξοδος και να γευματίσετε - πρέπει να συζητήσουμε ενεργά την ιστορία και να διερευνήσουμε την εσωτερική της έννοια μαζί.

Ένας τρόπος για να γίνει αυτό, φυσικά, είναι να επιβεβαιώσουμε πως αυτή η αρχέτυπη απελευθέρωση διηγείται την ιστορία μέσα από τους απελευθερωτικούς αγώνες της ημέρας μας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ραβινικό συμβούλιο της εβραϊκής φωνής για την ειρήνη δημιούργησε μια Αγία Γραφή ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το Πάσχα - κάντε κλικ εδώ για να το διαβάσετε και να το εκτυπώσετε.

Το JVP Haggadah αρχίζει με την πρόσκληση των συμμετεχόντων να μοιραστούν τους αγώνες κοινωνικής δικαιοσύνης στους οποίους εμπλέκονται επί του παρόντος. Καθώς εκτυλίσσεται ο Σέτερ, συνεχίζει να τονίζει την απελευθέρωση των Παλαιστινίων καθώς και τον αγώνα κατά του πολιτικού μιλιταρισμού στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό. Μέχρι να φθάσουμε στο τέλος, καταλαβαίνουμε την ιστορία της Εξόδου μέσα σε ένα ευρύτερο όραμα αλληλεγγύης, λογοδοσίας και συνεχούς ανάπτυξης:

Η αληθινή αλληλεγγύη ενώνει τις κοινότητες με διαφορετικά επίπεδα καταπίεσης και προνομίων στον κοινό αγώνα για απελευθέρωση. Περιλαμβάνει την οικοδόμηση της κοινότητας, την υποστήριξη στον αγώνα, την συνειδητοποίηση της δικής μας σχέσης με τις διάφορες μορφές καταπίεσης και τη δέσμευση για δράση, η οποία είναι υπεύθυνη έναντι εκείνων που πλήττονται άμεσα από την αδικία.

Όταν συναντηθούμε απόψε για να γιορτάσουμε την απελευθέρωση, επαναλαμβάνουμε να αγωνιζόμαστε μαζί για έναν κόσμο όπου ο καθένας μπορεί να ακούσει τις φωνές του.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε ολόκληρη την Haggadah και να την εκτυπώσετε για το Πάσχα σας.

Εκτός από το Haggadah μας, σας ενθαρρύνουμε να δείτε τον νέο μας ηλεκτρονικό πόρο "Imagining the World to Come", που αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με την εκστρατεία Deadly Exchange της JVP. Αυτό το συναρπαστικό νέο έργο είναι γεμάτο από δημιουργικές και σκέψεις που προκαλούν τη σκέψη, που διερευνούν το πώς ένας κόσμος χωρίς αστυνομία, φυλακή, κράτηση, ICE, ασφάλεια, εξωδικαστικές εκτελέσεις, πολιτικές αστυνομιας πυροβολισμού-για να σκοτώσουν, θεωρουνται καλες από τις Εβραϊκές κοινότητες. Σας ενθαρρύνουμε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα υλικά για να σας βοηθήσουμε να "επεκτείνετε την αφήγηση" στο τραπέζι σας και αυτό το έτος.

Αυτό το Πάσχα, ας επαναλάβουμε όλοι τον κόσμο που θα έρθει: ένας κόσμος γεμάτος δικαιοσύνη, ασφάλεια και δικαιοσύνη για όλους.

Το επόμενο έτος στην Ιερουσαλήμ! Το επόμενο έτος στην al-Quds! Τον επόμενο χρόνο σε μια πόλη της ειρήνης!

Στην αλληλεγγύη,

e-h είπε...


Israeli-Canadian film-maker, supports Freedom Flotilla & Canadian Boat to Gaza
Ισραηλινο-καναδός κινηματογραφιστής, υποστηρίζει το Στόλο Ελευθερίας και το Καναδικό Σκάφος για τη Γάζα
Dear friends,
It was the middle of the night on May 31st, 2010. I was staring at a google map on my laptop. On it, a dot was slowly inching across the Mediterranean Sea. At 4:00 in the morning, the dot stopped moving. That dot was tracking a convoy of ships staffed with hundreds of volunteers from Cyprus to Gaza, in an attempt to break the Israeli-Egyptian blockade on the Gaza Strip. It wasn’t the first convoy but it was the biggest one to attempt to do so. Its intention was clear -- to reach the oft-forgotten Palestinian territory under Israel’s occupation and break the inhumane blockade imposed on it by land, sea, and air.

I remember those anxious hours, waiting for news, any news on why the dot stopped moving. In previous attempts to break the blockade, the Israeli navy stopped the ships and arrested those on board, deporting them after interrogation and confiscating or destroying their boats and supplies. This time I had a bad feeling. At 8:00 in the morning a message finally came through. The Israeli navy intercepted the boats, invaded, and attacked. All in international waters, all against international law. Nine people were killed (a tenth died later from wounds) and dozens injured.

Working as a journalist in Israel/Palestine I’ve frequently covered Israeli army attacks, but rarely have the victims been international activists. That attack led to international pressure, media attention, and a chain of events that had further complicated Israel’s fraught relationships with Turkey and Egypt. It had direct consequences on the ten families who lost loved ones, on thousands of activists, and on millions of Palestinians who saw that international civil society has not abandoned them in their struggle for basic freedoms. It also had an impact on millions of Israelis for whom Gaza is not a real place where people struggle to live normal lives but a conversation piece, a hellish fantasy behind huge walls, tucked away only to be periodically invaded as "punishment" for rocket attacks. In Hebrew “go to Gaza” is a slang insult, akin to “go to hell.” By noon of that day in May 2010, hundreds of Israelis gathered on the streets and chanted horrible hate-filled slogans aimed at the activists and Palestinians at large. The incident highlighted not only that the Occupation must end but also the extent of dehumanization and collective denial that would need to be overcome if we as Israelis are to live as equal citizens to Palestinians, in an open Middle East. Since then, year after year activists continue to fundraise for more convoys, for more ships, to collect donations of humanitarian aid, and to risk their lives against the Israeli Navy.

I don’t know what will be the straw that will break the camel’s back and that will finally bring to an end the brutal military occupation of the Palestinian Territories. It’s been seventy years since two-thirds of the Palestinian people were displaced from their lands and fifty years since the Israeli army imposed martial law on those remaining in the West Bank and the Gaza Strip. So long has the Occupation continued that its very existence has become a violation of international law.

No one can know the cumulative effect of thousands of steps taken collectively towards the end of injustice.

You can donate to Canadian Boat to Gaza online (canadaboatgaza.org/donate) or by postal mail. Make out cheque or money order to Turtle Island Humanitarian Aid and mail it to:

Canadian Boat to Gaza


e-h είπε...


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Ήταν η μέση της νύχτας στις 31 Μαΐου 2010. Ήμουν κοιτάζοντας σε ένα google χάρτη στον φορητό υπολογιστή μου. Σε αυτό, μια κηλίδα έπεσε αργά στη Μεσόγειο Θάλασσα. Στις 4:00 το πρωί, η κουκίδα σταμάτησε να κινείται. Αυτή η κουκίδα παρακολουθούσε μια συνοδεία πλοίων με στελέχη εκατοντάδων εθελοντών από την Κύπρο για τη Γάζα, σε μια προσπάθεια να σπάσει τον ισραηλινο - αιγυπτιακό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας. Δεν ήταν η πρώτη συνοδεία, αλλά ήταν η μεγαλύτερη που θα επιχειρούσε να το κάνει. Η πρόθεσή του ήταν ξεκάθαρη - να φτάσει στο ξεχασμένο παλαιστινιακό έδαφος κάτω από την κατοχή του Ισραήλ και να σπάσει τον απάνθρωπο αποκλεισμό που του επιβλήθηκε από τη ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα.

Θυμάμαι εκείνες τις άγχους ώρες, περιμένοντας για νέα, οποιεσδήποτε ειδήσεις για το γιατί η κουκίδα σταμάτησε να κινείται. Σε προηγούμενες προσπάθειες να σπάσει ο αποκλεισμός, το ισραηλινό ναυτικό σταμάτησε τα πλοία και συνέλαβε όσους βρίσκονταν στο πλοίο, εκτοπίζοντας τους μετά από ανάκριση και κατάσχεση ή καταστροφή των σκαφών και των προμηθειών τους. Αυτή τη φορά είχα μια κακή αίσθηση. Στις 8:00 το πρωί ένα μήνυμα ηρθε τελικά. Το ισραηλινό ναυτικό παραβίασε τα σκάφη, εισέβαλε και επιτέθηκε. Όλα στα διεθνή ύδατα, όλα ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν (ένας δέκατος πέθανε αργότερα από πληγές) και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Εργάζομαι ως δημοσιογράφος στο Ισραήλ / Παλαιστίνη Έχω καλύψει συχνά επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, αλλά σπάνια τα θύματα ήταν διεθνείς ακτιβιστές. Η επίθεση αυτή προκάλεσε διεθνή πίεση, προσοχή των μέσων ενημέρωσης και μια σειρά γεγονότων που περιπλέκουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία και την Αίγυπτο. Έχει άμεσες συνέπειες για τις δέκα οικογένειες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, χιλιάδες ακτιβιστές και εκατομμύρια Παλαιστίνιους που είδαν ότι η διεθνής κοινωνία των πολιτών δεν τους έχει εγκαταλείψει στον αγώνα τους για βασικές ελευθερίες. Έχει επίσης αντίκτυπο στα εκατομμύρια των Ισραηλινών για τους οποίους η Γάζα δεν είναι ένας πραγματικός τόπος όπου οι άνθρωποι αγωνίζονται να ζήσουν φυσιολογική ζωή, αλλά ένα κομμάτι συντηρισης, μια κολασμενη φαντασία πίσω από τεράστιους τοίχους, κρυμμένους μόνο για να εισβάλλουν περιοδικά ως "τιμωρία" . Στην εβραϊκή γλώσσα "πηγαινε στη Γάζα" είναι μια αργκό προσβολή, παρόμοια με την "πηγαινε στην κόλαση". Το μεσημέρι της Μάη του 2010, εκατοντάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν στους δρόμους και μιλούσαν με φρικιαστικά συνθήματα μίσους με στόχο τους ακτιβιστές και τους Παλαιστινίους. Το περιστατικό τόνισε όχι μόνο ότι πρέπει να τερματιστεί η Κατοχή αλλά και η έκταση της κατάχρησης του ανθρώπου και της συλλογικής άρνησης που θα έπρεπε να ξεπεραστεί αν εμείς ως Ισραηλινοί ζούμε ως ίσοι πολίτες με τους Παλαιστινίους, σε μια ανοιχτή Μέση Ανατολή. Από τότε, κάθε χρόνο, οι ακτιβιστές συνεχίζουν να χρηματοδοτούν περισσότερες συνοδείες, για περισσότερα πλοία, να συλλέγουν δωρεές ανθρωπιστικής βοήθειας και να διακινδυνεύουν τη ζωή τους εναντίον του Ισραηλινού Ναυτικού.

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το άχυρο που θα σπάσει την πλάτη της καμήλας και που τελικά θα τερματίσει τη βίαιη στρατιωτική κατοχή των Παλαιστινιακών Εδαφών. Έχουν περάσει εβδομήντα χρόνια από τη στιγμή που τα δύο τρίτα του παλαιστινιακού λαού εκτοπίστηκαν από τα εδάφη τους και πενήντα χρόνια από τότε που ο Ισραηλινός στρατός επέβαλε στρατιωτικό νόμο σε όσους παρέμειναν στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Για τόσο καιρό η κατοχή συνέχισε όταν η ίδια της η ύπαρξη έχει γίνει η παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το σωρευτικό αποτέλεσμα χιλιάδων βημάτων που λαμβάνονται συλλογικά προς το τέλος της αδικίας.
Μπορείτε να κάνετε δωρεά στο καναδικό σκάφος στη Γάζα online (canadaboatgaza.org/donate) ή ταχυδρομικά. Εκτελέστε την επιταγή ή την παραγγελία χρημάτων στην Ανθρωπιστική Βοήθεια turtle Νησί και στείλτε την στο:

Καναδικό σκάφος στη Γάζα

e-h είπε...



JVP provides a space where I can be my whole self
To kick off our first ever student member drive, I’m thrilled to share with you this story from Ally Fernandez, a JVP student leader at Vassar.

But her story isn’t - and can’t be - the only one.

Please, join as a student member today for as little as $18 a year.

Or, if you aren’t a student, you can sponsor one here.

Student organizing is critical - for the visionary Return the Birthright campaign and for standing up to right wing attacks on free speech. And, most importantly, this is where the next generation of leaders, thinkers, and doers will cut their teeth - and transform the Jewish community and play a leading role in achieving true justice for all people of Israel/Palestine.

And every student has a story - or a bunch of stories - to share. About trying to fit in inside Jewish institutions that are desperate for youth...who don’t talk about Palestinian rights. About building genuine alliances with Palestinian, Arab, and Muslim students...while reinvigorating Jewish life for themselves and their campuses. About coming into adulthood in a truly terrifying era...filled with hope.

We have just 9 days to recruit 150 new student members into JVP to reach out goals - please help us get there (and beyond) as fast as we can!

Please, join as a student member today for as little as $18 a year.

Or, if you aren’t a student, you can sponsor one here.

(for a limited time only, we have special gifts for your membership - click through to check them out!)


Το JVP παρέχει ένα χώρο όπου μπορώ να είμαι ολόκληρος ο εαυτός μου
Για να ξεκινήσει το πρώτο μας ταξίδι με τα μέλη των φοιτητών μου, είμαι ενθουσιασμένος που μοιράζομαι μαζί σας αυτή την ιστορία από την Ally Fernandez, φοιτητρια της JVP στο Vassar.

Αλλά η ιστορία της δεν είναι - και δεν μπορεί να είναι - η μόνη.

Παρακαλώ, εγγραφείτε ως μέλος φοιτητών σήμερα για μόλις $ 18 το χρόνο.

Ή, αν δεν είστε φοιτητής, μπορείτε να χρηματοδοτήσετε ένα εδώ.

Η οργάνωση των σπουδαστών είναι κρίσιμη - για την οραματιστική εκστρατεία Επιστροφή της Γενεθλιακής Δικαιωματικης καμπανιας και για την αντιμετώπιση των δεξιών επιθέσεων κατά της ελευθερίας του λόγου. Και το πιο σημαντικό είναι ότι η επόμενη γενιά ηγέτες, στοχαστές και εργάτες θα κόψει τα δόντια τους - και θα μεταμορφώσει την εβραϊκή κοινότητα και θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην επίτευξη πραγματικής δικαιοσύνης για όλους τους ανθρώπους του Ισραήλ / Παλαιστίνης.

Και κάθε μαθητής έχει μια ιστορία - ή μια δέσμη ιστοριών - για να μοιραστεί. Σχετικά με την προσπάθεια να ενταχθούν μέσα σε εβραϊκά ιδρύματα που είναι απεγνωσμένα για τη νεολαία ... που δεν μιλούν για παλαιστινιακά δικαιώματα. Σχετικά με την οικοδόμηση πραγματικών συμμαχιών με παλαιστίνιους, αραβικούς και μουσουλμάνους φοιτητές ... αναζωογονώντας την εβραϊκή ζωή για τον εαυτό τους και τις πανεπιστημιουπόλεις τους. Σχετικά με την ενηλικίωση σε μια πραγματικά τρομακτική εποχή ... γεμάτη ελπίδα.

Έχουμε μόλις 9 ημέρες για να προσλάβουμε 150 νέα μέλη στο JVP για να επιτύχουμε στόχους - παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να φτάσουμε εκεί (και πέρα από αυτό) όσο πιο γρήγορα μπορούμε!

Παρακαλώ, εγγραφείτε ως μέλος φοιτητών σήμερα για μόλις $ 18 το χρόνο.

Ή, αν δεν είστε φοιτητής, μπορείτε να χρηματοδοτήσετε εδώ.

(για περιορισμένο χρονικό διάστημα, έχουμε ειδικά δώρα για την εγγραφή σας - κάντε κλικ για να τα ελέγξετε!)


e-h είπε...




Growing up in Puerto Rico, colonialism wasn’t an abstract concept. The military bases, predatory American businesses, that feeling that home was always slipping through your fingers… these were constant reminders that our very existence was simply an inconvenience to those in power. We can’t vote for president, we don’t have senators, young people leave the island in droves and the ones who stay can’t find work.
What exists in Puerto Rico does not reach the brutality of the occupation that exists in Palestine. But when I look at what’s happening there, I’m looking with the eyes of another colonized person.
JVP provides a space where I can be my whole self: Puerto Rican, Jewish, queer, and against oppression everywhere. For me, ending United States imperialism and Israeli apartheid are inextricable, and this is a fight for my future as much as anyone else’s. And JVP gives me the imagination, the bravery and the humility to do that work every day.
I need you in this fight with me. For just $18, you can join JVP today and stand up alongside me and all my friends and comrades who believe in a better future for everybody. Please, click here and join today.
Or, if you aren’t a student, you can sponsor one here.
I joined JVP my sophomore year at Vassar. The more I had learned about the fight for Palestinian liberation, the more I was amazed at the parallels, and how deeply the cause resonated with me as a Puerto Rican woman.
But until my first chapter meeting with JVP, I had never found a Jewish community that embraced all aspects of my identity and politics as a queer woman of color. I knew in my heart what was right, but I didn’t have the courage or words to reconcile that with what I had been taught. I couldn’t relate to the conflict through a Jewish lens.
The joy and relief I felt at not having to quiet parts of myself and my politics in order to make others comfortable was incomparable. Especially in the Jews of Color, Sephardi and Mizrahi Caucus, a group organized in partnership with JVP and in solidarity with Palestine, I have found a Jewish home— a Judaism that makes sense, where I can be uncompromising and fierce and loved.
As a leader in the Vassar College chapter, I’ve worked with JVP staff to secure funding for students to attend conferences and retreats, access educational materials, host events, and do so many other things we wouldn’t have been able to on our own. Last year, with JVP supplementing our own fundraising, a group of us were able to fly to Chicago for the National Membership Meeting, where we met incredibly inspiring organizers and made amazing friends. By giving back to JVP, however I can, I know the next generation of leaders will have the same opportunities.
I became a dues-paying JVP member last year. As a student I can’t afford a whole lot, but joining JVP was one of the best decisions I’ve made. You can make it too, right now. Click here and join today.
Or, if you aren’t a student, you can sponsor one here.

e-h είπε...


There’s this idea that campuses aren’t the place to cause trouble, that political action distracts from learning. But when I think of my friends back home in Puerto Rico involved in the student strikes, stopping traffic and classes and demanding better treatment, I know I can’t apologize for disrupting business as usual or making people uncomfortable.
We shouldn’t be afraid to drag people out of their comfort zone— kicking and screaming if necessary— if that comfort is predicated on willful ignorance and other people’s suffering. My friends are out there putting their educations on the line to fight for their future and the end of colonialism. And I need to be right there with them.
For young people who have the means, I think joining an organization like JVP is one of the most meaningful actions you can take. For me, becoming a dues-paying member of JVP was an investment in my spiritual and political future, my dreams of a mindful and passionate world. There has been no other organization that I’ve been a part of that has pushed and developed me as a leader in such a thoughtful way.
I know the idea of joining an organization can be scary for students, especially when money feels scarce and the world feels so burdensome. But that’s exactly why we need to band together, to fight for our collective liberation. You can join for a full year for just $18.
I will be committed to the fight for Palestinian liberation for as long as is necessary, and with JVP as a spiritual, intellectual, and energizing base for that work, I know there are folks in it for the long haul with me, and that they have my back.
Will you join us?
In solidarity,


e-h είπε...




Μεγαλώνοντας στο Πουέρτο Ρίκο, η αποικιοκρατία δεν ήταν μια αφηρημένη έννοια. Οι στρατιωτικές βάσεις, οι αρπακτικές αμερικανικές επιχειρήσεις, που αισθάνεσαι ότι το σπίτι πάντα γλιστράει μέσα από τα δάχτυλά σας ... αυτά ήταν συνεχείς υπενθυμίσεις ότι η ίδια μας η ύπαρξη ήταν απλώς μια ταλαιπωρία για όσους βρίσκονται στην εξουσία. Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε υπέρ του προέδρου, δεν έχουμε γερουσιαστές, οι νέοι εγκαταλείπουν το νησί και αυτοί που μένουν δεν μπορούν να βρουν δουλειά.

Αυτό που υπάρχει στο Πουέρτο Ρίκο δεν φτάνει στη βαρβαρότητα που υπάρχει στην Παλαιστίνη. Αλλά όταν κοιτάω τι συμβαίνει εκεί, ψάχνω με τα μάτια ενός άλλου αποικισμένου ατόμου.

Το JVP παρέχει ένα χώρο όπου μπορώ να είμαι ολόκληρος ο εαυτός μου: Πουέρτο Ρίκο, Εβραίος, queer, και ενάντια στην καταπίεση παντού. Για μένα, η κατάληξη του ιμπεριαλισμού των Ηνωμένων Πολιτειών και του ισραηλινού απαρτχάιντ είναι αναπόσπαστα και αυτό είναι ένας αγώνας για το μέλλον μου όσο και για όλους τους άλλους. Και JVP μου δίνει τη φαντασία, τη γενναιότητα και την ταπεινοφροσύνη να κάνουμε αυτό το έργο κάθε μέρα.

Σας χρειάζομαι σε αυτόν τον αγώνα μαζί μου. Για μόλις $ 18, μπορείτε να συμμετάσχετε σήμερα στο JVP και να σηκωθείτε μαζί με εμένα και όλους τους φίλους και συντρόφους μου που πιστεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Κάντε κλικ εδώ και εγγραφείτε σήμερα.

Ή, αν δεν είστε φοιτητής, μπορείτε να χρηματοδοτήσετε εδώ.

Ένωθηκα με τη JVP το δεύτερο έτος σπουδών μου στο Vassar. Όσο περισσότερο έμαθα για τον αγώνα για την απελευθέρωση των Παλαιστινίων, τόσο με εντυπωσίαζε η παραλληλία και πόσο βαθιά η αιτία μαζί μου ως γυναίκα του Πουέρτο Ρίκο.

Αλλά μέχρι την πρώτη μου συνάντηση με το JVP, δεν βρήκα ποτέ μια εβραϊκή κοινότητα που να αγκαλιάζει όλες τις πτυχές της ταυτότητάς μου και της πολιτικής μου ως μια πολύχρωμη γυναίκα. Ήξερα στην καρδιά μου τι ήταν σωστό, αλλά δεν είχα το θάρρος ή τα λόγια για να τα συμφιλιώσω με αυτό που είχα διδάξει. Δεν μπορούσα να αναφέρω τη σύγκρουση μέσω εβραϊκού φακού.

Η χαρά και η ανακούφιση που αισθάνθηκα να κάνω σε ήσυχα μέρη του εαυτού μου και της πολιτικής μου για να ευχαριστήσω τους άλλους ήταν ασύγκριτη. Ιδιαίτερα στους Εβραίους του Χρώματος, τον Σεφαραδίτη και τη Μιζράχη, μια ομάδα που οργανώθηκε σε συνεργασία με την JVP και σε αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη, βρήκα ένα εβραϊκό σπίτι - έναν Ιουδαϊσμό που έχει νόημα, όπου μπορώ να είμαι ασυμβίβαστη και άγρια και αγαπητη.

Ως επικεφαλής του τμηματος Vassar College, έχω συνεργαστεί με το προσωπικό της JVP για να εξασφαλίσω χρηματοδότηση για τους σπουδαστές να παρακολουθήσουν συνέδρια και εκδρομές, να έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικά υλικά, να διοργανώσουν εκδηλώσεις και να κάνουν πολλά άλλα πράγματα που δεν θα είχανε με τα δικά τους μεσα. Πέρυσι, με την JVP που συμπληρώνει τη δική μας συλλογή χρημάτων, μια ομάδα από εμάς ήταν σε θέση να πετάξει στο Σικάγο για την Εθνική Συνάντηση μελών, όπου συναντήσαμε απίστευτα εμπνευσμένους διοργανωτές και φτιάξαμε καταπληκτικούς φίλους. Γυρνοντας πίσω στην JVP, όσο κι αν μπορώ, γνωρίζω ότι η επόμενη γενιά ηγετών θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες.

e-h είπε...


Έκανα πέρυσι σαν μέλος του JVP που πλήρωσε χρέη. Ως φοιτητρια δεν μπορώ να αντέξω πολλά, αλλά η συμμετοχή στην JVP ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις που έκανα. Μπορείτε να το κάνετε και αυτό, τώρα. Κάντε κλικ εδώ και εγγραφείτε σήμερα.

Ή, αν δεν είστε φοιτητής, μπορείτε να χρηματοδοτήσετε έναν εδώ.

Υπάρχει αυτή η ιδέα ότι οι πανεπιστημιουπόλεις δεν είναι το μέρος για να προκαλέσουν προβλήματα, ότι η πολιτική δράση αποσπά την προσοχή από τη μάθηση. Αλλά όταν σκέφτομαι τους φίλους μου πίσω στο σπίτι μου στο Πουέρτο Ρίκο που συμμετέχουν στις φοιτητικές απεργίες, σταματώντας την κυκλοφορία και τα μαθήματα και ζητώντας καλύτερη ιατρικη περιθαλψη, ξέρω ότι δεν μπορώ να ζητήσω συγγνώμη για να διαταράξω την εργασία ως συνήθως ή να καταστήσω τους ανθρώπους άβολα.

Δεν πρέπει να φοβόμαστε να απομακρύνουμε τους ανθρώπους από τη ζώνη άνεσής τους - κλοτσοντας και κραυγάζοντας εάν είναι απαραίτητο- αν η άνεση αυτή βασίζεται στην εκούσια άγνοια και την υποτέλεια άλλων ανθρώπων. Οι φίλοι μου είναι εκεί έξω που θέτουν τις σπουδές τους στη γραμμή για να πολεμήσουν για το μέλλον τους και το τέλος της αποικιοκρατίας. Και πρέπει να είμαι εκεί μαζί τους.

Για τους νέους που έχουν τα μέσα, πιστεύω ότι η συμμετοχή σε έναν οργανισμό όπως το JVP είναι μια από τις πιο σημαντικές ενέργειες που μπορείτε να κάνετε. Για μένα, να γίνω μέλος του JVP, ήταν μια επένδυση στο πνευματικό και πολιτικό μου μέλλον, τα όνειρά μου για έναν πνευματικό και παθιασμένο κόσμο. Δεν υπήρξε άλλη οργάνωση στην οποία έχω συμμετάσχει, που με ώθησε και ανέπτυξα ως ηγέτη με τόσο προσεγμένο τρόπο.

Ξέρω ότι η ιδέα της ένταξης σε μια οργάνωση μπορεί να είναι τρομακτική για τους φοιτητές, ειδικά όταν το χρήμα αισθάνεται σπάνιο και ο κόσμος αισθάνεται τόσο επαχθής. Αλλά ακριβώς γι 'αυτό πρέπει να συγκροτήσουμε μαζί, να αγωνιστούμε για τη συλλογική μας απελευθέρωση. Μπορείτε να συμμετάσχετε για ένα ολόκληρο έτος για μόλις $ 18.

Θα είμαι δεσμευμένη στον αγώνα για την απελευθέρωση των Παλαιστινίων για όσο διάστημα είναι απαραίτητο και με την JVP ως πνευματική, πνευματική και ενεργητική βάση για αυτό το έργο, γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό για μακρύ χρονικό διάστημα μαζί μου και ότι έχει την πλάτη μου.

Θα έρθετε μαζί μας;

Σε αλληλεγγύη,