Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Παρασκευη 23 Μαρτιου 2018


Χημικα οπλα που παρασκευαστηκανε στην Μεγαλη Βρετανια βρεθηκαν σε φορτηγα των ''αντικαθεστωτικων''στην Συρια
Ένα φορτηγό με βρετανικά χημικά όπλα που κατασχεθηκε από τον συριακό στρατό καθώς προσπαθουσε να εισέλθει στη χώρα.

Ο Στρατός της Συρίας κατεσχεσε ένα φορτηγό γεμάτο καλούδια, συμπεριλαμβανομένων των χειροβομβίδων καπνού από το salisbury της Αγγλίας, το οποίο πήγαινε για τρομοκράτες στην ανατολική χούτα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



φοριεται πολυ ο life style αναρχοφεμινισμος βρε παιδια,ειδικα σε κατι χωρες οπως η Ρωσια ..οι Pussy Riots θα κανουν περφορμανς συναυλια στο...Τελ Αβιβ
(ειναι γνωστο οτι το Ισραηλ δεν καταπατα κανενα ανθρωπινο δικαιωμα (εκτος αν εισαι Παλαιστινιος αλλα δεν πειραζει αυτοι ειναι σκουροχρωμοι μουσουλμανοι)
ε ναι οι ηρωιδες της LIFO που τις αποκαλεσε περσι ''Οι Pussy Riot -η θρυλική μοσχοβίτικη αναρχοφεμινιστική κολεκτίβα ''...πρωτη φορα ακουω για αναρχοφεμιστικη πανκ κολεκτιβα που δινει περφορμανς και ομιλια στην Στεγη του πολιτισμου και των γραμματων (!)
και χαριεντιζεται με την Κιλαρυ Κλιντον :το 2014 τον Φεβρουάριο στην Νέα Υόρκη- συμμετείχαν σε συναυλία της Διεθνούς Αμνηστίας στη Νέα Υόρκη (6/12), με τη Μαντόνα αυτοπροσώπως να τις προσκαλεί στη σκηνή και τις Τολοκονίκοβα-Αλιόχινα να φωτογραφίζονται με την τότε υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον (τι πνευμα εξεγερσιακο!)
(οι Pussy Riot τοτε επιστρέφοντας Ρωσία κατευθύνονται στο Σότσι όπου διεξάγονταν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί. Εκεί σχεδιάζαν να δώσουν άλλη μια «αντάρτικη» περφόρμανς με τίτλο «Ο Πούτιν θα σε μάθει να αγαπάς τη μητέρα πατρίδα».
*Η Pussy Riot παρουσιαζονται ως ''ρωσική φεμινιστική πανκ-ροκ μπάντα και ακτιβιστική ομάδα διαμαρτυρίας.''
Συγκροτήθηκε τον Αύγουστο του 2011. Αποτελείται από 12-15 γυναίκες, από 20 έως 33 ετών, οι οποίες φορούν κουκούλες με έντονα χρώματα.
*Θέματα των αυτοσχέδιων προκλητικών εμφανίσεων τους είναι: η γυναικεία χειραφέτηση, τα δικαιώματα των ομοφυλοφύλων, η εναντίωση τους με τον Βλαντιμίρ Πούτιν (τον οποίο θεωρούν δικτάτορα) και με τις σχέσεις που έχει αναπτύξει με την ηγεσία της Ρώσικης Ορθόδοξης Εκκλησίας.Στις 21 Φεβρουαρίου 2012, ως μέρος μιας εκστρατείας κατά του Πούτιν, στις εκλογές έκαναν μία προκλητική εμφάνιση[1] στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρα Χριστού της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας στην Μόσχα. Στη συνέχεια, το Μάρτιο του 2012, τρεις από τις γυναίκες του συγκροτήματος συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για χουλιγκανισμό. Η δίκη τους ξεκίνησε στα τέλη Ιούλιου του ίδιου έτους. Οι τρεις κατηγορούμενες έχουν αποκτήσει αρκετή δημοτικότητα στο εξωτερικo..
με τετοιες ''αναρχοφεμινιστριες πανκ'' ,τυφλα να χουν οι femen οι ναζιστο σεξ ακτιβιστριες-''φεμινιστριες''
σχολιο.- Nα τις δω αν θα μπουκάρουν σε καμιά συναγωγή γυμνόστηθες εκεί, όπως κάνανε στην εκκλησία στη Μόσχα.
Σχολιο.-  γυμνοστηθες ? νομιζω αυτα τα κανουν οι Φεμεν οχι οι Pussy Riots
Σχολιο.- Eχεις δίκιο. Τις μπέρδεψα. Παρ' όλα αυτά οι Pussy Riots εισβάλλανε όπως λες στον Καθεδρικό ναό, δώσανε συναυλία (και με προκλητικές στάσεις απ' ότι βλέπω σε φωτογραφίες). Για να δούμε, μπορεί να κάνουν το ίδιο σε συναγωγή και να ζητούν την απελευθέρωση της Ahed Tamimi (ειρωνικά το λέω, γιατί δεν νομίζω να το κάνουν).
Σχολιο.- Το μονο που εχουν να πουλησουν οι pussy riot ειναι το αντι-πουτιν προσωπειο και η χειραφετηση της γυναικας στη ρωσια, αλλα οχι με αναρχικούς ορους. Αντιθετως, μονο με ορους μεγιστης προβολης και lifestyle. Περσυ μιλησαν στη στεγη του Ωνάση στη συγγρου(2 απ αυτες, η 1 ιδρυτικο μελος) και ειπε (το ιδρυτικο μελος) οτι ειναι μεγαλη τιμη τους να μιλουν με την χιλαρυ και τον μπιλ κλιντον, καθως ο μπιλ κλιντον δεν ειναι απλα πολιτικος, αλλα ενα ειδωλο του 20ου αιωνα και μια τυπου "pop culture" φιγουρα. Κρινετε και μονοι σας λοιπον αν ειναι αναρχοπανκισες
Σχολιο.- Άλλες είναι οι Femen κι άλλες οι Pussy Riot..?
Σχολιο.- οι Φεμεν ειναι ουκρανες  και ''διαμαρτυρονται'' γυμνοστηθες
  οι pussy riots ειναι αντι Πουτιν που οργανωνουν ''ακτιβιστικες δρασεις ''στην Ρωσια ...
σχολιο.- μάλιστα, από αυτές λοιπόν βγήκε ο μειωτικός χαρακτηρισμός ''feminazi'



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφιερωμένο στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που δεν ψήφισε υπέρ της αναστολής χρήσης για 2 χρόνια, τριών πολύ επικίνδυνων φυτοφαρμάκων που προκαλούν τον αφανισμό των μελισσών. Η αναστολή χρήσης των νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων πρέπει να είναι οριστική και μόνιμη αν δεν θέλουμε μαζί με τις μέλισσες να εξαφανιστεί και η τροφή μας, ή ακόμα χειρότερα για την επικονίαση των φυτών να εξαρτόμαστε από τις μεγάλες βιομηχανίες.
Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ: Η Ελλάδα μαζί με άλλες 8 χώρες ψήφισε αρνητικά, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και άλλες 10 χώρες ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης, και 5 χώρες απείχαν, ανάμεσά τους η Γερμανία και η Αγγλία, με αποτέλεσμα να μην γίνει δεκτή η πρόταση της Κομισιόν για αναστολή της χρήσης των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων μετά από ισχυρές πιέσεις του αγρο-χημικού λόμπι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Βρετανοί δήλωσαν ότι δήθεν «με μεγάλη πιθανότητα» η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση στο Σόλσμπερι του πρώην Ρώσου στρατιωτικού Σ.Σκριπάλ και της κόρης του.
Λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών κατά της χώρας μας, η Ρωσία ζήτησε από τις βρετανικές αρχές να παράσχουν πρόσβαση στα δεδομένα της έρευνας, συμπεριλαμβανομένων των δειγμάτων της χημικής ουσίας, στην οποία αναφέρεται η βρετανική έρευνα, για εξέταση από ειδικούς στο πλαίσιο μιας κοινής έρευνας.
Δυστυχώς, η Βρετανία αρνήθηκε και προχώρησε στην ανέντιμη πολιτικοποίηση του θέματος.
Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: πώς η βρετανική πλευρά κατάφερε να προσδιορίσει τόσο γρήγορα το είδος της χημικής ουσίας που δήθεν χρησιμοποιήθηκε για τη δηλητηρίαση;
Πώς αυτή η βιασύνη συσχετίζεται με τις επίσημες δηλώσεις της βρετανικής αστυνομίας ότι «για να βγουν συμπεράσματα θα χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες εργασίας»;
Η Ρωσία είναι έτοιμη για την πλήρη και ανοιχτή συνεργασία με τη Βρετανία για να εξαληφθούν οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με την υπόθεση Σκριπάλ. Ωστόσο, το Λονδίνο προτιμά αβάσιμες κατηγορίες.
Οι ενέργειες της Δύσης γύρω από την κατασκευασμένη "υπόθεση Σκριπάλ" έρχονται σε αντίφαση όχι μόνο με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τη γενικά αποδεκτή πρακτική των διακρατικών σχέσεων, αλλά και με την κοινή λογική.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Συρίας συνέλαβε Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματικούς στο χούτα.
Η μυστικη στρατιωτική υπηρεσια της Συρίας, αφού διεξήγαγε μια ακριβή μυστική επιχείρηση, συνέλαβε ομάδα γαλλικών, αμερικανικών και βρετανικών στρατιωτών, συμβούλων και εμπειρογνωμόνων. Κρύβονταν σε μια σήραγγα στην ανατολική Ghouta για να  επιβλέπουν τις επιχειρήσεις που διεξήγαγαν οι τρομοκρατικές ομάδες. Οι  ξένοι πράκτορες συνελήφθησαν στο Ein Tarma. Σημαντικές πληροφορίες για την παρουσία ειδικών δυνάμεων από το ΝΑΤΟ, το Ισραήλ και την Ιορδανία στο Al Ghouta.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΜΠΡΑΝΤ (Νοτίως του Αφριν)
Ο Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων και Μουσείων Μαχμούτ Χαμούντ δήλωσε στο Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι τουρκικές επιδρομές στον αρχαιολογικό χώρο την Τετάρτη οδήγησαν στην καταστροφή πολλών σημαντικών αρχαιολογικών κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου του τάφου του Αγίου Μάρωνα και της εκκλησίας του Ιουλιανού, μιας από τις παλαιότερες χριστιανικές εκκλησίες που χτίστηκε στα τέλη του 4ου αιώνα μ.Χ.
Στην περιοχή υπάρχουν πολλές βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, καθώς και ναός, λουτρά, σπίτια, μύλοι και νεκροταφείο, τα οποία χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή εποχή κατά τον 2ο και 3ο αιώνα μ.Χ.
Ο Χαμούντ κάλεσε "τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς που κατέγραψαν αυτές τις περιοχές στις λίστες τους για να κάνουν το ηθικό και ανθρώπινο καθήκον τους, να καταδικάσουν την τουρκική επιθετικότητα στους χώρους της συριακής και παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και να την εκθέσουν στον κόσμο".
in 2011, the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) listed Brad site on the World Heritage List.
το 2011, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό (UNESCO) τον αρχαιολογικό χώρο του Μπραντ στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Από την αρχή της επίθεσης στην πόλη της Αφρίν, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν βανδαλίσει ένα αριθμό αρχαιολογικών χώρων στην περιοχή.
ΥΓ. Στην Ελλάδα υπάρχει σύλλογος φίλων της Ουνέσκο, και αρχαιολογικοί σύλλογοι , εταιρίες και φορείς..... Λέτε να συγκινηθεί κανένας ?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Στρατός της υεμένης και οι πυραυλικες δυνάμεις του μόλις κυκλοφόρησαν πλάνα που απεικονίζουν το νέο σύστημα πυραύλων Badr -1, το οποίο χρησιμοποιείται για να στοχεύσει το διυλιστήριο πετρελαίου aramco στο najran κυβερνείο, στη Σαουδική Αραβία



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Nέα σφαγή των αμερικανών κατά συριακού στρατού , ρώσων εθελοντών και φιλο-ιρανικών πολιτοφυλακών.Δεκάδες νεκροί από επιδρομές της δυτικης αποικιοκρατικης  συμμαχίας στη Deir Ezzor.
Συριακές δυνάμεις και ρωσοι εθελοντές ενώ διέσχιζαν τον Ευφράτη προς τις θέσεις των χωριών Murat και Khusam με  βαρύ οπλισμό και οχήματα στοχεύθηκαν από τις δυνάμεις της δυτικης αποικιοκρατικης συμμαχίας και καταστράφηκε ο εξοπλισμός τους αναφέρει τοπικό μέσο. Σκοτώθηκαν δεκάδες στρατιώτες συριακού στρατού και συμμαχικών του πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν  ή πρόκειται για ρώσους εθελοντές  από αεροπορικές επιθέσεις της Δυτικης Αποικιοκρατικης Συμμαχίας την Πέμπτη στην ανατολική ύπαιθρο της Deir al-Zour.
Η αεροπορική επιδρομή  είχε επίσης ως αποτέλεσμα την καταστροφή μεγάλου αριθμού βαρέων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων τανκ και θωρακισμένων οχημάτων.
Το μέσο επικαλούμενο πηγές του αναφέρει ότι ο συριακός στρατός και οι συμμαχικές του δυνάμεις  , διέσχισαν τον ποταμό Ευφράτη από τη Δυτική Όχθη (Shamiya) στην άλλη όχθη (Al-Jazeera) σε δύο παρακείμενες περιοχές σημεία επαφής με περιοχές υπό τον έλεγχο της (πολιτοφυλακής YPG) από τα χωριά Khusham και Murat, όπου η δυτικη αποικιοκρατικη συμμαχία στόχευσε σήμερα.
Οι πηγές επισημαίνουν ότι ο λόγος για την επίθεση των αμερικανικών αεροσκαφών είναι ότι ο συριακός στρατός και συμμαχοί του παραβίασαν τον όρο- συμφωνία με  τις ΗΠΑ να έχουν περιορισμένο αριθμό στοιχείων που δύνανται να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα σημεία καθώς ο αριθμός εκείνων που τοποθετήθηκαν πριν από δύο ημέρες ήταν πολύ μεγαλύτερος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιρανικό πρακτορείο parstoday: Άρχισε η συροτουρκική μάχη
Άρχισε η συροτουρκική μάχη αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο parstoday 23.3.18.
O τουρκικός στρατός επεκτείνει την επίθεση του στο βάθος της επαρχίας του Χαλεπίου σε σημεία που είναι ήδη πολύ μακριά από το Afrin.
Το τουρκικό πυροβολικό την Πέμπτη 23 σφυροκόπησε θέσεις συριακού στρατούστην περιοχή Tell Jabin μεταφέρει το al-Mayadeen.Με το συμμαχικό ASL, ο τουρκικός στρατός διείσδυσε σε 3 χωριά της περιοχής και προελαύνει προς τα διοικητικά όρια των 2 πόλεων Nubl και al-Zahra σημαντική γραμμή άμυνας συριακού στρατού.Οι κουρδοτουρκικές μάχες μετασχηματίστηκαν σε συροτουρκικές μάχες στην επαρχία Χαλεπίου.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To PKK ανακοίνωσε ότι τελείωσε η αποστολή του και αποσυρει τις τελευταίες του δυνάμεις από το Sinjar στο Β Ιράκ όπου η Τουρκία είχε προαναγγείλει επιχείρηση......Το παραδίδει στις ιρακινές δυνάμεις αυτό που δεν έγινε από τους Κουρδους στη Β Συρία στο Αφρίν με αποτέλεσμα την τουρκικη εισβολή ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Περι ανδρισμου και θηλυκοτητας…. Η απαντηση μιας Γυναικαρας της Συριας…
Τη ρωτησαν «Δεν ντρεπεσαι που κουβαλας οπλο? Που πηγε η θηλυκοτητα σου?»
Τους απαντησε «την εχασα… πηγε παρεα με τον ανδρισμο αυτων που το εσκασαν από την υπερασπιση της πατριδας και του εθνους!»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν ζημιές σε χριστιανικό αρχαιολογικό χώρο
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018, 11:26
Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία προκάλεσε ζημιές σε έναν χριστιανικό αρχαιολογικό χώρο που περιλαμβάνεται στον κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, την ώρα που οι δυνάμεις της Άγκυρας διεξάγουν επίθεση στη βορειοδυτική Συρία εναντίον του κουρδικού θύλακα του Αφρίν, ανέφεραν την Παρασκευή οι συριακές Αρχές.
Οι βομβαρδισμοί που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης «από τουρκικά αεροπλάνα» είχαν στόχο «την τοποθεσία του Μπραντ, που βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. από την πόλη Αφρίν και από το 2011 περιλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς», ανέφερε στην ιστοσελίδα της η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Μουσείων στη Συρία (DGAM).
Τα πλήγματα προκάλεσαν «την καταστροφή πολλών σημαντικών αρχαιολογικών κτισμάτων» και ανάμεσα στις δομές που επλήγησαν περιλαμβάνονται «ο τάφος του Αγίου Μάρωνα, προστάτη της κοινότητας των μαρωνιτών, και η εκκλησία Άγιος Ιουλιανός, στην οποία βρίσκεται αυτός ο τάφος», σύμφωνα με τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων Μαχμούντ Χαμούντ.
Πρόκειται για «μία από τις παλαιότερες χριστιανικές εκκλησίες στον κόσμο», καθώς έχει ανεγερθεί γύρω στα τέλη του 4ου αιώνα, διευκρίνισε.
Στα τέλη Ιανουαρίου, ένας ναός των Νεοχετταίων ηλικίας 3.000 ετών είχε ήδη υποστεί ζημιές από τα τουρκικά αεροπορικά πλήγματα στη βόρεια Συρία. Η Άγκυρα είχε τότε διαβεβαιώσει πως τα «αρχαιολογικά ερείπια» δεν περιλαμβάνονται «ασφαλώς» στους στόχους της επίθεσής της.
Εκτός από τον τάφο του Άγιου Μάρωνα, που ανακαλύφθηκε το 2002 από Γάλλους αρχαιολόγους, η αρχαία πόλη Μπραντ περιλαμβάνει πολλά χριστιανικά ερείπια που χρονολογούνται από τη ρωμαϊκή και τη βυζαντινή περίοδο.
«Ο χώρος αυτός αποτελεί μία από τις ωραιότερες σελίδες της ιστορίας του χριστιανισμού. Στεγάζει τρεις εκκλησίες, ένα μοναστήρι και έναν πύργο πέντε μέτρων» κατήγγειλε ο Μααμούν Αμπντούλ Καρίμ, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων.
«Ούτε οι Μογγόλοι δεν το είχαν κάνει» τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν Αφροαμερικανό που ήταν οπλισμένος με... iPhone
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018, 18:21
Ένας Αφροαμερικανός, πατέρας δύο παιδιών, έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στον κήπο του στην πόλη Σακραμέντο της Καλιφόρνιας, αφού τα στελέχη επιβολής του νόμου άνοιξαν πυρ εναντίον του καθώς πίστεψαν ότι οπλοφορούσε. Ωστόσο, ο άτυχος άνδρας είχε απλά στην κατοχή του… ένα παλιό μοντέλο iPhone, σύμφωνα με τα βίντεο που είδαν χθες το βράδυ το φως της δημοσιότητας.
Η υπόθεση προκάλεσε την κατακραυγή της αμερικανικής κοινής γνώμης σε βαθμό τέτοιο που το Αστυνομικό Τμήμα του Σακραμέντο έσπευσε να διαβεβαιώσει σε ένα δελτίο τύπου ότι «έχει επίγνωση της σημασίας των γεγονότων και του αντίκτυπού τους στους πολίτες».
Ο Στέφον Κλαρκ, ηλικίας 22 ετών, έχασε τη ζωή του την Κυριακή το βράδυ στην πίσω αυλή της κατοικίας όπου διέμενε, ιδιοκτησίας των παππούδων του.
Οι δύο αστυνομικοί, που άνοιξαν πυρ ρίχνοντας εναντίον του συνολικά 20 σφαίρες, επενέβησαν τη νύχτα, έπειτα από τηλεφώνημα που είχε προηγηθεί στην άμεσο δράση όπου καταγγελλόταν ότι ένας άνδρας παραβίαζε αυτοκίνητα στη γειτονιά.
Θεωρώντας ότι ο Κλαρκ ήταν ο δράστης, άρχισαν να τον καταδιώκουν, με τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου της αστυνομίας, που ήταν εξοπλισμένο με υπέρυθρη κάμερα. Το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε από τον αέρα όπως και από τις κάμερες που φέρουν στη στολή τους οι αστυνομικοί.
Στα βίντεο διακρίνεται ο Κλαρκ να τρέχει στη γειτονιά καταφεύγοντας στην πίσω αυλή του σπιτιού του, ενώ τον καταδιώκει το ελικόπτερο, Οι δύο αστυνομικοί εισέρχονται στον προαύλιο χώρο και φωνάζουν «δείξε μας τα χέρια σου!», κατόπιν «όπλο, όπλο, όπλο!».
Τα δύο στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας ανοίγουν πυρ, οι εκπυρσοκροτήσεις διακρίνονται, ως λευκές λάμψεις, στο βίντεο που κατέγραψε το ελικόπτερο.
«Όταν άνοιξαν πυρ, οι αστυνομικοί νόμιζαν ότι ο ύποπτος τους στόχευσε με ένα όπλο. Όμως, στις έρευνες που ακολούθησαν δεν βρέθηκε κανένα όπλο. Το μοναδικό αντικείμενο που βρέθηκε κοντά στον ύποπτο ήταν ένα κινητό τηλέφωνο» ανακοίνωσε η αστυνομία του Σακραμέντο.
Ακούγοντας τα πυρά έξω ακριβώς από το σπίτι τους, οι παππούδες του Στέφον Κλαρκ τηλεφώνησαν στην αστυνομία, χωρίς να γνωρίζουμε ότι οι αρχές βρίσκονταν ήδη στο σημείο.
«Είπα στους αστυνομικούς: «είστε δολοφόνοι», περιέγραψε η γιαγιά του θύματος, Σεκίτα Τόμπσον, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox 40.
«Άραγε, βρισκόταν σε λάθος μέρος τη λάθος ώρα, στον ίδιο του τον κήπο;» ειρωνεύτηκε η ίδια, όπως έγραψε η εφημερίδα Sacramento Bee.
Οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέρσι μια γατούλα που τάιζα στη βεράντα γέννησε τέσσερα γατάκια που τώρα έγιναν κι αυτά γατούλες. Γυρνάνε από δω κι από κει και έρχονται να φάνε και να κοιμηθούνε εκεί έξω.
Πάντως, εγώ δηλώνω δημοσίως πως και τα γατιά θα συνεχίσω να ταΐζω και δεκάρα πρόστιμο δεν θα πληρώσω στην αληταμπουρία των πλουσιόπαιδων που κυβερνάνε. Ας έρθουν να με πιάσουν. Μπροστά ο βουτυρομπεμπές ο Τσιρώνης και πίσω οι μπάτσοι!
Αφού δεν ντρέπονται οι ξευτιλισμένοι!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΒΒΙΔΟ-ΜΑΡΙΝΑΚΗΔΕΣ: ΚΑΝΟΝΑΣ Ή ΕΞΑΙΡΕΣΗ;
Αν δεν είναι γόνοι της άρχουσας τάξης, που κάνουν πως δεν ξέρουν ή που πράγματι οι δικοί τους τους απέκρυψαν το πώς έβγαλε τα λεφτά επί Κατοχής ο παππούς, τυχαίνει να 'ναι απλώς θαυμαστές της. Από κείνους που μη έχοντας ανοίξει ένα βιβλίο του Μαρξ για να δουν τι είπε για την αστική τάξη και την καπιταλιστική συσσώρευση, νομίζουν πως οι καπιταλιστές είναι απλώς δραστήριοι και πετυχημένοι άνθρωποι και πάνω απ' όλα μορφωμένοι και με ήθος, που δυστυχώς οι αντικειμενικές συνθήκες τους υποχρεώνουν να ζουν εκμεταλλευόμενοι την εργατική δύναμη.
Γι' αυτό όταν ακούει για Σαββίδηδες και Μαρινάκηδες ο άλλος, σκέφτεται πως είναι οι κακές εξαιρέσεις, που εμφανίζονται όταν το σύστημα δεν λειτουργεί ικανοποιητικά.
Μη έχοντας ιδέα για Συγγρούς και Μπενάκηδες και Μποδοσάκηδες και Ωνάσηδες και Λάτσηδες, αλλά και Ροκφέλερ και Κρουπ και Ρότσιλντ και Ανιέλι. Μη έχοντας ιδέα από καπιταλισμό και από μαρξιστική ανάλυση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Fake news τώρα και σε πρωτοσέλιδο: Τα Νέα, ο Μακης Μπαλαούρας και η σύνταξη του που δηθεν δεν περικοπηκε
Πιάστηκαν αδιάβαστοι

22-03-2018 - 11:22πμ
Στο… αμάρτημα της παραπληροφόρησης φαίνεται ότι υπέπεσε σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα», σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.
Αφορμή στάθηκε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, το οποίο αναφέρεται σε φωτογραφική τροπολογία για συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας προκειμένου να ευνοηθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.
«Συνταξιούχος ενός ανώτερου θεού» αναφέρεται στο εξώφυλλο, ενώ στο θέμα μέσα γράφεται πως κατατέθηκε φωτογραφική διάταξη του υφυπουργού Εργασίας σύμφωνα με την οποία εξαιρούνται οι συνταξιούχοι της Τράπεζας της Ελλάδος, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις 19 Μαρτίου, ο υφυπουργός Εργασίας κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία με την οποία δίνονταν οδηγίες για την εφαρμογή του άρθρου 20 του νόμου για την απασχόληση των συνταξιούχων.
Όπως όμως ξεκαθάρισε σήμερα σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ. Πετρόπουλος, «οι συνταξιούχοι της ΤτΕ δεν εντάχθηκαν ποτέ στο δημόσιο σύστημα και γι’ αυτό δεν υπάρχει θέμα εξαίρεσης». Επισήμανε πως η ΕΚΤ δεν έχει επιτρέψει παρεμβάσεις στην ΤτΕ αλλά κι ότι οι συντάξεις της Κεντρικής Τράπεζας δεν επιβαρύνουν το δημόσιο.

Μάκης Μπαλαούρας Αιδώς, στρατευμένα ΜΜΕ
Με σκληρή γλώσσα απαντά ο Μάκης Μπαλαούρας στο ψευδές -όπως τονίζει- δημοσίευμα. Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μπαλαούρας παραθέτει αναλυτικά στοιχεία:
«Με αφορμή την έκδοση εγκυκλίου από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή του άρθρου 20 του ν.4387/2016 που αφορά τις επιπτώσεις στις συντάξεις όσων συνταξιούχων συνεχίζουν να εργάζονται, έγινε εκ νέου αήθης επίθεση στο πρόσωπό μου», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει: «Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (22-3-18) της εφημερίδας τα ΝΕΑ, περί φωτογραφικής διάταξης προς το πρόσωπό μου, καθώς και τα ΜΜΕ και όσα κόμματα της αντιπολίτευσης το αναπαρήγαγαν, δεν με εξέπληξαν. Όσοι έχουμε μια διαδρομή ήθους, αγωνιστικότητας και συνέπειας, γνωρίζουμε ότι θα προσπαθήσουν να μας κτυπήσουν με ψέματα και λάσπη, προκειμένου να υπονομεύσουν το ηθικό πλεονέκτημά μας, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, εν γένει. Είναι το τελευταίο όπλο που τους έχει απομείνει απέναντι στην κυβέρνηση. Η λέξη ηθικός όμως τους είναι άγνωστη λέξη».

Ο Μάκης Μπαλαούρας συνεχίζει στη γραπτή του ανακοίνωση σημειώνοντας πως «επειδή δυστυχώς στην καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση, έχει γίνει κανόνας η διαστρέβλωση της αλήθειας και η λάσπη, θα ήθελα να σας παραθέσω τα παρακάτω, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.
1. Συνταξιοδοτήθηκα από την ΤτΕ και έλαβα τη σύνταξή μου το 2010.
2. Στις 7.5.2015, λόγω της εκλογής μου στη Βουλή, και με αναδρομικότητα από την ημέρα εκλογής μου, εξεδόθη απόφαση αναθεώρησης της κύριας σύνταξής μου και μου περικόπηκε το 70% αυτής, όπως προβλέπει το άρθρο 8 του ν.2592/1998.

3. Η μη εφαρμογή των περικοπών του Ν. 4387 / 2016 στις συντάξεις των συνταξιούχων της ΤτΕ που συνεχίζουν να εργάζονται, λόγω του ότι η ίδια η ΤτΕ έχει την υποχρέωση καταβολής των μισθών και των συντάξεων του προσωπικού της, σε αντίθεση με τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης του ΕΦΚΑ, τη σύνταξη των οποίων εγγυάται το Ελληνικό Κράτος, δεν αφορά τη δική μου σύνταξη. Η ΤτΕ ανήκει στο Ευρωσύστημα, ως φορέας ασφάλισής μου, με τον νόμο 3863/2010, του ΠΑΣΟΚ. Ως εκ τούτου εφαρμόζει προγενέστερες του ν. 4387/2016 διατάξεις, και με βάση αυτές η δική μου σύνταξη περικόπτεται και θα παραμείνει κομμένη κατά 70% αντί του 60% που περικόπτεται η σύνταξη των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ που συνεχίζουν να εργάζονται».
«Με δυο λόγια, ‘η φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα’, όπως λένε τα ΝΕΑ, μόνο τον Μπαλαούρα δεν αφορά», τονίζει ο Μάκης Μπαλαούρας και καταλήγει:
«Αιδώς, στρατευμένα ΜΜΕ. Τελικά, αναρωτιέμαι αν η καλύτερη άμυνά μου στη μεθοδευμένη συκοφαντία είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη ή να τους αφήσω στην απαξίωση στην οποία έχουν κατρακυλήσει. Το ελάχιστο που οφείλουν να πράξουν είναι να δημοσιεύσουν την απάντησή μου στην πρώτη σελίδα, όπως έκαναν με τη λάσπη τους».
Υπουργείο Εργασίας: Το δημοσίευμα αποτελεί την επιτομή της παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας
«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” περί φωτογραφικής τροπολογίας για το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα, αποτελεί την επιτομή της παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας», επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας.
«Προς αποκατάσταση της αλήθειας», το υπουργείο Εργασίας αναφέρει τα εξής: «Ο συντάκτης των Νέων ανακαλύπτει “τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή στις 19 Μαρτίου”. Τον ενημερώνουμε ότι, στις 19 Μαρτίου 2018, εκδόθηκε εγκύκλιος από τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο, “για την απασχόληση συνταξιούχων, λόγω γήρατος”, σε εφαρμογή του Ν. 4387/16.
Η εξαίρεση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος από το πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και από σειρά κοινωνικοασφαλιστικών διατάξεων, ως μέλους του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών, έχει νομοθετηθεί το 2010 (άρθρο 64 του Ν. 3863/10, επί υπουργίας Α. Λοβέρδου) και, ακολούθως, το 2011 (άρθρο 44 του Ν. 4021/11, επί υπουργίας Γ. Κουτρουμάνη), με απαίτηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (γνώμη της ΕΚΤ της 19ης Μαρτίου 2008-CON 2008/13 και γνώμη της ΕΚΤ της 14ης Απριλίου 2011-CON 2011/36).
Ως εκ τούτου, δεν θα ήταν δυνατόν η εγκύκλιος της 19ης Μαρτίου 2018 να αφορά τους συνταξιούχους της Τράπεζας της Ελλάδος, από τη στιγμή που ο Ν. 4387/16 καταλαμβάνει μόνο συνταξιούχους των Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ
Συνεχίζει τις προκλήσεις
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Τη μεθόριο, στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα Γάζας, παραβίασαν χτες ισραηλινά στρατιωτικά φορτηγά και μπουλντόζες αρχίζοντας να αποψιλώνουν την περιοχή στη λεγόμενη «νεκρή» ζώνη και μετά από μερικές ώρες αποχώρησαν. Οι κινήσεις αυτές γίνονται συχνά και ουσιαστικά επιχειρούν να εκφοβίσουν και να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Χτες, επίσης, οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις αποκάλυψαν το σχέδιό τους να σβήσουν από το χάρτη ένα ολόκληρο χωριό Βεδουίνων στην έρημο Νακάμπ του νότιου Ισραήλ. Πρόκειται για το χωριό Ουμ αλ Χιράν και το σχέδιο κατεδάφισης σχεδιάζεται να υλοποιηθεί μέσα στον επόμενο μήνα, εκτοπίζοντας από τις εστίες τους πάνω από 350 άτομα αραβικής καταγωγής.
Το ίδιο 24ωρο στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας σε ανταλλαγές πυρών αστυνομικών της «Χαμάς» που ελέγχει την περιοχή σκοτώθηκαν δύο άτομα, που θεωρούνταν ύποπτα για την απόπειρα δολοφονίας του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού, Ράμι Χαμντάλα, στις 13 Μάρτη στη διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι η Αγία που ονομάζεται Συρία και πρόσφερε θυσία στην Πατρίδα και τον αγώνα για Ελευθερία έξι παλικάρια. Έξι παιδιά, εγγόνια... από τους 250.000 νεκρούς που έχουν πέσει στη Συριακή γη, θυσία στο βωμό της Ανεξαρτησίας και Λευτεριάς.
Χθες 21 Μάρτη ημέρα αφιερωμένη στη Μάνα της Συρίας. και στο κτίριο της κλειστής πρεσβείας της Συρίας στην Αθήνα δεν βρέθηκε ένας Άνθρωπος ν' αφήσει στην είσοδο ένα έστω αγριολούλουδο. Αυτοί οι 250.000 νεκροί δεν έχουν την ίδια αξία με τους λίγους νεκρούς στο Παρίσι, τη Βαρκελώνη, το Λονδίνο κι αλλού, που στις πρεσβείες τους σε κάθε μέρος του πλανήτη είδαμε την κοσμοσυρροή για ένα τριαντάφυλλο, ένα κερί, ένα ποίημα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα προφίλ ν' αποκτούν τα χρώματα των σημαιών από τις χώρες των λίγων θυμάτων της τρομοκρατίας. Απλώς, ακόμη κι ο θάνατος έχει ταξικό περιεχόμενο κι αυτό αναλαμβάνει να μας το εμπεδώσουν τα ΜΜΕ κι οι αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες που τραγουδούν τα τραγούδια του ιμπεριαλισμού.

5 σχόλια:

e-h είπε...


Today we salute Ahed Tamimi, who refused to cooperate with her interrogators and remained steadfast in the months leading up to her trial yesterday. Her courage in standing up against the occupation inspired a global audience to stand alongside her. And together with a huge media response to her story, Israel’s military court bowed to pressure and handed down its minimum sentence yesterday.
Join me in sending Ahed a message of appreciation for her brave leadership.
It is a victory for Ahed and all Palestinian children who witnessed her strength.
Ahed will walk out of prison in four months, but the victory is at best bittersweet because of the hundreds of children who remain incarcerated and many, many more who remain living under a brutal military occupation.
When asked her opinion about the court’s decision Ahed said:
“There is no justice under the occupation.” - and she’s right.
Palestinian children are frequently abused and terrorized into signing confessions once they’re in the military court system.
And with a 99% conviction rate in military court, minors and other Palestinians have few choices but to plea bargain or face harsh sentences.
Add your name to our message to Ahed — and we’ll deliver it to her for her final days in prison.
Thanks for everything you do.


e-h είπε...


Σήμερα χαιρετάμε την Ahed Tamimi, η οποία αρνήθηκε να συνεργαστεί με τους ανακριτές της και παρέμεινε σταθερη τους μήνες που οδήγησαν στη δίκη της χθες. Το θάρρος της να αντισταθεί στην κατοχή ενέπνευσε ένα παγκόσμιο ακροατήριο να στέκεται δίπλα της. Και μαζί μια τεράστια ανταπόκριση των μέσων ενημέρωσης στην ιστορία της, το στρατιωτικό δικαστήριο του Ισραήλ υποκλίθηκε στην πίεση και παρέδωσε χθες την ελάχιστη ποινή του.
Συμμετάσχετε μαζί μου στην αποστολή Ahed με ένα μήνυμα εκτίμησης για την γενναία ηγεσία της.
Είναι μια νίκη για την Ahed και όλα τα παλαιστινιακά παιδιά που είδαν τη δύναμή της.
Η Ahed θα βγει από τη φυλακή μέσα σε τέσσερις μήνες, αλλά η νίκη είναι στην καλύτερη περίπτωση γλυκόπικρη λόγω των εκατοντάδων παιδιών που παραμένουν φυλακισμένα και πολλών, πολλων άλλων που μένουν κάτω από μια σκληρή στρατιωτική κατοχή.
Όταν ρωτήθηκε την άποψή της για την απόφαση του δικαστηρίου, η Ahed δήλωσε:
«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη κάτω από την κατοχή» - και έχει δίκιο.
Τα παλαιστινιακά παιδιά συχνά κακοποιούνται και τρομοκρατούνται για να υπογράψουν ομολογίες όταν βρεθούν στο στρατιωτικό δικαστικό σύστημα.
Και με ποσοστό καταδίκης 99% στο στρατιωτικό δικαστήριο, οι ανήλικοι και άλλοι Παλαιστίνιοι έχουν λίγες επιλογές να επικρίνουν τις διαπραγματεύσεις ή να αντιμετωπίσουν σκληρές ποινές.
Προσθέστε το όνομά σας στο μήνυμα μας στον Ahed - και θα το παραδώσουμε σε αυτήν τις τελευταίες ημέρες της φυλακής.
Ευχαριστώ για όλα όσα κάνεις.

e-h είπε...

New Cuban parliament has 53% women MPs
Cuba completed the second stage of its general elections on 11 March with the election of a new National Assembly of 605 deputies, and 1,265 delegates to the country’s 15 provincial assemblies.
The National Assembly is due to elect a new Council of State on 16 April, and they will then elect a new president. Current president Raul Castro announced in 2017 that he would not be seeking reelection in accordance with the island’s new two term limits for senior officials.
Voter turnout was over 80 per cent, and more than seven million people participated in the vote. 53.2 per cent of new MPs are women, making Cuba the country with the second largest number worldwide.

Το νέο κουβανικό κοινοβούλιο έχει 53% γυναίκες βουλευτές
Η Κούβα ολοκλήρωσε το δεύτερο στάδιο των γενικών εκλογών της στις 11 Μαρτίου με την εκλογή μιας νέας Εθνοσυνέλευσης 605 βουλευτών και 1.265 εκπροσώπων στις 15 επαρχίες της χώρας.
Η Εθνοσυνέλευση οφείλει να εκλέξει νέο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 16 Απριλίου, και στη συνέχεια θα εκλέξει νέο πρόεδρο. Ο σημερινός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο ανακοίνωσε το 2017 ότι δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή του, σύμφωνα με τα δύο νέα όρια του νησιού για ανώτερους υπαλλήλους.
Η προσέλευση των ψηφοφόρων ήταν πάνω από 80 τοις εκατό, και περισσότερα από επτά εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στην ψηφοφορία. 53,2 τοις εκατό των νέων βουλευτών είναι γυναίκες, καθιστώντας την Κούβα τη χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό παγκοσμίως.



US makes cuts to embassy staff in Havana official
The US State Department announced that its embassy in Havana will operate as an “unaccompanied post,” from 5 March.
This makes permanent its decision to withdraw 60 per cent of its diplomats in Havana under the pretext of supposed “sonic attacks”, despite the fact that after months of investigations no evidence explaining the cause or origin of the alleged health issues suffered by US diplomats was found.
The move has met with harsh criticism from within the US, and comes amidst growing calls from different sectors. to normalise operations at both embassies and rescind US travel warnings to Cuba.


Οι ΗΠΑ κάνουν περικοπές στο προσωπικό της πρεσβείας στην επίσημη υπηρεσία της Αβάνας
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η πρεσβεία της στην Αβάνα θα λειτουργήσει ως "ασυνόδευτη θέση", από τις 5 Μαρτίου.
Αυτό καθιστά μόνιμη την απόφασή της να αποσύρει το 60% των διπλωματών της στην Αβάνα υπό το πρόσχημα των υποτιθέμενων "ηχητικών επιθέσεων" παρά το γεγονός ότι μετά από μήνες μηνυμάτων δεν υπήρχαν στοιχεία που να εξηγούν την αιτία ή την προέλευση των υποτιθέμενων ζητημάτων υγείας που υπέφεραν οι Αμερικανοί διπλωμάτες βρέθηκαν.
Η κίνηση έχει αντιμετωπίσει σκληρή κριτική από τις ΗΠΑ και έρχεται εν μέσω αυξανόμενων κλήσεων από διάφορους τομείς. να εξομαλύνουν τις επιχειρήσεις και στις δύο πρεσβείες και να ακυρώσουν τις προειδοποιήσεις ταξιδιών των ΗΠΑ στην Κούβα.


e-h είπε...

Britain’s newborn death rate higher than in Cuba
A new report shows that babies are more likely to die in Britain than in Cuba, Montenegro or Belarus, according to data that highlights the global scale of avoidable deaths.
Unicef analysis found that 2.6 million babies around the world died every year before they were a month old, but 80 per cent could have been saved with better care.
Cuba appears 24th on the list alongside France, with a 1:417 ratio of infant mortality, while Britain ranks 30th with 1:385. Japan tops the list with less than one in 1,000 deaths.


Βρετανία νεογέννητο ποσοστό θνησιμότητας υψηλότερο από ό, τι στην Κούβα
Μια νέα έκθεση δείχνει ότι τα μωρά είναι πιο πιθανό να πεθάνουν στη Βρετανία απ 'ό, τι στην Κούβα, το Μαυροβούνιο ή τη Λευκορωσία, σύμφωνα με στοιχεία που υπογραμμίζουν την παγκόσμια κλίμακα των θανάτων που μπορούν να αποφευχθούν.
Η ανάλυση της Unicef διαπίστωσε ότι 2,6 εκατομμύρια μωρά σε όλο τον κόσμο πέθαναν κάθε χρόνο πριν από ένα μήνα, αλλά το 80% θα μπορούσε να σωθεί με μεγαλύτερη προσοχή.
Η Κούβα εμφανίζεται 24η στον κατάλογο μαζί με τη Γαλλία, με αναλογία 1: 417 βρεφικής θνησιμότητας, ενώ η Βρετανία κατατάσσεται στην 30η θέση με 1: 385. Η Ιαπωνία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με λιγότερους από έναν στους 1.000 θανάτους.


US-Cuba Relations: Back to the future with Donald Trump? Arnold August Tour 2018
Canadian author and Cuba specialist, Arnold August is on a speaking tour of Britain from 28 May – 13 June. He will visit CSC local groups to speak on Cuba–US relations from Obama through to Trump, and Cuba’s future post Raúl Castro, who is standing down as president following the country’s recent general election.
Arnold is speaking in London, Norwich, Brighton, Wellingborough, Kent, Leicester, Sheffield, Birmingham, Manchester, Scotland, Oxford, Bristol and Wales.


Σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας: Επιστροφή στο μέλλον με τον Donald Trump; Άρνολντ Αυγούστου περιοδια 2018
Ο Καναδός συγγραφέας και ο ειδικός της Κούβας, ο Άρνολντ Αύγουστος θα είναι σε μια περιοδια με ομιλία στη Βρετανία από τις 28 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου. Θα επισκεφθεί τις τοπικές ομάδες της CSC για να μιλήσει για τις σχέσεις Κούβας-ΗΠΑ από τον Ομπάμα μέχρι το Τράμπ και το μέλλον της Κούβας μετά τον Ραούλ Κάστρο, ο οποίος στέκεται ως πρόεδρος μετά τις πρόσφατες γενικές εκλογές της χώρας.
Ο Άρνολντ μιλάει στο Λονδίνο, το Νόργουιτς, το Μπράιτον, το Wellingborough, το Κεντ, το Λέστερ, το Σέφιλντ, το Μπέρμιγχαμ, το Μάντσεστερ, τη Σκωτία, την Οξφόρδη, το Μπρίστολ και την Ουαλία.

e-h είπε...



Summer brigade will join 65th Moncada anniversary celebrations
This 26 July marks the 65th anniversary of the attack on the Moncada Barracks in Santiago de Cuba, an anniversary which will be celebrated in the historic city itself during the Summer Solidarity Brigade.
As well as taking part in these special events, participants will have the opportunity to meet with sportspeople, trade unionists, students, cultural workers, doctors and veterans of the revolution.


Η καλοκαιρινή ταξιαρχία θα συμμετάσχει στους 65ούς εορτασμούς επετείου της Moncada
Αυτή η 26η Ιουλίου σηματοδοτεί την 65η επέτειο από την επίθεση στο στρατόπεδο Moncada στο Σαντιάγκο της Κούβας, μια επέτειο που θα γιορτάζεται στην ίδια την ιστορική πόλη κατά τη διάρκεια της Ταξιαρχίας της Καλοκαιρινής Αλληλεγγύης.
Εκτός από τη συμμετοχή σε αυτές τις ειδικές εκδηλώσεις, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με αθλητές, συνδικαλιστές, σπουδαστές, πολιτιστικούς εργάτες, γιατρούς και βετεράνους της επανάστασης.