Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Σαββατο 24 Μαρτιου 2018



..μετά τον ΕΝΦΙΑ για ΖΩΑ εμάς δηλαδή,
ήρθε ο νόμος για την ζωοφιλία...
...το μέτρο και η λογική , είναι σε κώμα...

«Τέλη ζωοφιλίας», διαβατήρια και τσιπάκια για τα κατοικίδια
Διαβούλευση: Επιβάρυνση 100 ευρώ ετησίως για αστείρωτα ζώα προβλέπει το σχ/ν του ΥπΑΑΤ
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 21:00
«Τέλη ζωοφιλίας» θα επιβαρύνουν από το 2019 τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων συντροφιάς (σκύλοι και γάτες), όπως προβλέπει το σχετικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που τίθεται από χθες σε δίμηνη διαβούλευση, προκειμένου να ενισχυθεί η χρηματοδότηση των δήμων για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.
Αναλυτικότερα, με το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται η σύσταση ταμείου ζωοφιλίας σε κάθε δήμο, ενώ καθίσταται υποχρεωτικό το τέλος σήμανσης των ζώων ύψους 6 ευρώ, το οποίο επί της ουσίας αφορά το «τσιπ» που καλούνται να έχουν όλα τα κατοικίδια συντροφιάς προκειμένου να δηλωθούν στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του ΥπΑΑΤ.
Όλα τα κατοικίδια θα πρέπει επίσης να έχουν «διαβατήριο» με τα ακριβή στοιχεία τους, το οποίο θα έχει ισχύ δημοσίου εγγράφου. Θεσπίζεται η υποχρέωση των κτηνιάτρων να εφαρμόζουν καθολικά το σύστημα σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους.
Για τους πρώτους έξι μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου το ανώτατο όριο αμοιβής του πιστοποιημένου κτηνιάτρου ορίζεται:
α) για την εφαρμογή της σήμανσης και της καταγραφής σε 20 ευρώ και
β) για την έκδοση διαβατηρίου (σε περίπτωση έκδοσης νέου και όχι αντικατάστασης) σε 15 ευρώ.
Επίσης εντός εξαμήνου καλούνται οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων να προχωρήσουν στη στείρωση των ζώων τους. Αξιζει να σημειωθει ότι θα επιβάλλεται ειδικό τέλος αστείρωτου ζώου συντροφιάς για οποιον επιλεξει να μη στειρωσει το κατοικιδιο του που ανέρχεται σε 100 ευρώ ανά έτος για κάθε αστείρωτο ζώο. Το προαναφερθέν τέλος αποδίδεται από τον ιδιοκτήτη του ζώου απευθείας στον οικείο δήμο όταν το ζώο συμπληρώσει το πρώτο έτος της ηλικίας του.
Ταυτόχρονα, από την 1η Ιανουαρίου του 2019 θα υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση στα προϊόντα λιανικής μέσω του ειδικού τέλους ζωοφιλίας 0,05 ευρώ ανά τεμάχιο ειδών, τα οποία πωλούνται στα καταστήματα ζώων συντροφιάς (pet-shops), συμπεριλαμβανομένων των ζωοτροφών ανά συσκευασία για αυτά που πωλούνται συσκευασμένα και ανά πώληση για αυτά που πωλούνται χύδην. Το τέλος αναγράφεται με τρόπο διακριτό και ευανάγνωστο στα παραστατικά πώλησης προ του ΦΠΑ.
Αξίζει να επισημανθεί ότι ο τζίρος της αγοράς κατοικίδιων είναι σημαντικός, καθώς μόνο στα σούπερ μάρκετ τα έσοδα από ζωοτροφές προσεγγίζουν τα 42 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας Keeppet η πλειονότητα των ιδιοκτητών κατοικιδίων ξοδεύει ως 50 ευρώ τον μήνα για τα ζωάκια της, ενώ 20% ξοδεύει έως 80 ευρώ μηνιαίως.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, που δεν είναι επαρκώς ενημερωμένη, τα δεσποζόμενα κατοικίδια ανέρχονται σε 300.000 και τα αδέσποτα σε 20.000. Στον βαθμό που οι ιδιοκτήτες των 300 χιλ. καταγεγραμμένων δεσποζόμενων κατοικιδίων επιβαρυνθούν με 10 ευρώ ετησίως, από τέλη ζωοφιλίας στα προϊόντα λιανικής, το ποσό που θα ενισχύσει τα ταμεία των δήμων θα ανέλθει σε 3 εκατ. ευρώ.
Στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου προβλέπεται επίσης ότι σε κάθε διαμέρισμα πολυκατοικίας επιτρέπεται η διατήρηση ενός σκύλου ή γάτας ανά τριάντα 30 τ.μ., ενώ σε μονοκατοικία ανά 20 τ.μ.
Επίσης, απαγορεύονται τα ζώα «βιτρίνας», ενώ η εμπορία τους μπορεί να γίνει στα pet shops σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καθώς και σε εκτροφεία που καλύπτουν τις προδιαγραφές ευζωίας.
Σε επίπεδο κυρώσεων, τα πρόστιμα κυμαίνονται μεταξύ 300-3.000 ευρώ για παραβάσεις που αφορούν τις διαδικασίες στείρωσης, δήλωσης και ενημέρωσης στοιχείων του διαβατηρίου κ.τ.λ., ενώ για περιπτώσεις βασανισμού, κακοποίησης και θανάτωσης ζώου οι κυρώσεις κυμαίνονται από 15.000 έως 30.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι όλα τα τέλη ζωοφιλίας στη λιανική και οι λοιπές επιβαρύνσεις αλλά και τα πρόστιμα έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, το οποίο αποδίδεται στους δήμους απευθείας, με σκοπό τη χρηματοδότηση αποκλειστικά της δημιουργίας νέων και του εκσυγχρονισμού υφιστάμενων καταφυγίων, της δημιουργίας υποδομών για τα ζώα συντροφιάς, καθώς και για τη χρηματοδότηση της εφαρμογής των προγραμμάτων περισυλλογής διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Σχολιο.-  Απαγόρευση περίθαλψης ζώων που δεν έχουν microchip.
Τέλος η περίθαλψη αδέσποτων.
Ποινικοποιηση ΣΥΡΙΖΑ
ΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Σχολιο.-  Τσιρώνηηηηηηη......πόσο τοις εκατό είναι η μίζα απ"τα τσιπάκια;;;;
Για να στειρώσουμε τόσα ζωντανά...θέλουμε εξάσκηση....θ"αρχίσουμε ευνουχίζοντας συριζαίους ελεγκτές σκυλο- γατογονιμότητας...
Ηλίθιοι συριζοχαυγίτες...οι αδέσποτες γάτες πελεκάνε τα ποντίκια που αλλιώς θα μας φάνε....αλλά βέβαια...υπερασπίζεστε το είδος σας τα τρωκτικά.....να μην το ξεχνάμε....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκαεννια χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τις 24 Μαρτίου του 1999, όταν το ΝΑΤΟ ξεκίνησε τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Σερβίας, επειδή η τελευταία αρνείτο να υπογράψει τη συμφωνία για το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου.
Οι βομβαρδισμοί διήρκεσαν σχεδόν 3 μήνες και ακολουθήθηκαν από χερσαία εισβολή. Πρόκειται για την πρώτη επίθεση στην ιστορία της Συμμαχίας κατά κυρίαρχου κράτους.
Στη διάρκεια των βομβαρδισμών, σύμφωνα με τη διεθνή αποικιοκρατικη οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, 500 περίπου άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε 90 διαφορετικά επεισόδια, κατηγορώντας το ΝΑΤΟ για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Το Βελιγράδι, από την πλευρά του, έκανε λόγο για 5.000 νεκρούς αμάχους στη διάρκεια των 78ήμερων αεροπορικών επιχειρήσεων.
Το ίδιο το ΝΑΤΟ δεν έδωσε ποτέ στη δημοσιότητα στοιχεία για τις απώλειες μεταξύ των αμάχων. Το αμερικανικό Ναζιστικο Πεντάγωνο, ωστόσο, έχει παραδεχτεί ότι υπήρξαν 20 έως 30 περιπτώσεις λαθών, που προκλήθηκαν ως συνέπεια των βομβαρδισμών.
Σε συνέντευξή του το 2005, στον ιστότοπο της Σερβικής Ραδιο- Τηλεόρασης (RTS), το κτίριο της οποίας βομβαρδίστηκε στις 23 Απριλίου 1999, με αποτέλεσμα το θάνατο 16 εργαζομένων, ο γνωστός Αμερικανός συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής Νόαμ Τσόμσκι σημειώνει πως ο πραγματικός σκοπός του πολέμου δεν είχε σε καμία περίπτωση να κάνει με την ανησυχία των ΗΠΑ για τους Αλβανούς Κοσοβάρους.
«Η επέμβαση έγινε διότι η Σερβία δεν ακολουθούσε τις απαιτούμενες κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις, που σημαίνει ότι ήταν η τελευταία γωνία της Ευρώπης δεν είχε υποτάξει τον εαυτό της στα καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ νεοφιλελεύθερα προγράμματα, επομένως έπρεπε να εξαλειφθεί».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τον πρόεδρο του δικαστηρίου της Ηριάννας εγώ που κατάγομαι απ την Κρήτη κ έχω κ κρητικό επώνυμο, δεν θα είχα καμία τύχη!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είχαν περάσει ούτε 10 μέρες (4/2/2015) απ την εκλογή της πρώτης φοράς "αριστερά", που θα έσκιζε τα μνημόνια, αφού αυτοί που τα έφεραν ήταν γερμανοτσολιάδες και ήθελαν την λεηλασία της χώρας, που ο πρώτος υπουργός Γιάνης Μπαρουφάκης είπε ξαφνικά ότι συμφωνεί με το 70% των μνημονίων, που εξάλλου περιέχουν μέτρα που έπρεπε να ληφθούν ούτως ή άλλως!
Κανένας δεν του πε "Κάτσε κάτω ρε καραγκιόζη"! Κανείς δεν τον απέλυσε! Κανείς δεν τον διέγραψε! Κανείς δεν τον διέψευσε! Αντίθετα τον άφησαν να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις για να βγούμε απ τα μνημόνια (ποια;) και τη συνεχή λιτότητα!Αυτός, αφού πίστευε στα μνημόνια κατά 70%, συνέχισε να πληρώνει τις δόσεις ώστε να μείνουμε ταπί και ψύχραιμοι και να υπογράψουν το νέο χειρότερο "αριστερό" μνημόνιο.
Απλώς έπρεπε να γίνει δια της τεθλασμένης και να μεσολαβήσουν ένα δημοψήφισμα και μια μεγαλοπρεπής κωλοτούμπα, για να απορροφηθούν οι κραδασμοί από την ιλιγγιώδη μετατόπιση θέσεων και για απόσειση των υποψιών περί προσχεδιασμού της κοροϊδίας.
Πάντως η ανακοίνωση της συμφωνίας της "αριστεράς" κατά 70% με τα μνημόνια, που έγινε άμα τη αναλήψει της εξουσίας, διόλου τυχαία δεν ήταν. Ομοίως και η έλλειψη (σοβαρών) αντιδράσεων καθώς και το γεγονός πως ο Μπαρουφάκης έμεινε στη θέση του και άρχισε αυτός τις διαπραγματεύσεις.
Κι όταν μερικούς μήνες μετά ο Τσίπρας μίλησε για αυταπάτες που είχαν, αυτές δεν περιλαμβάνουν τη συμφωνία του με το 70% των μνημονίων που ήταν συνειδητή και δεδομένη απ την αρχή!
Σχολιο.-  και τωρα ο Μπαρουφακης κατεβαινει με δικο του κομμα να μας σωσει!!!!!!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχετε βάλει κάμερα του κράτους ακόμα και στο βρακί σας και ακόμα κάνετε κουβέντες για το "δυστοπικό του Όργουελ". Κτίζετε αφορολόγητο πληρώνοντας ακόμα και τα προφυλακτικά με πλαστικό χρήμα, που σημαίνει ότι το κράτος ξέρει ακριβώς πότε, πού και πόσο συχνά συνουσιάζεστε και νομίζετε ότι είστε ελεύθεροι πολίτες.
Σας έχει πάρει μάτι όλο το τραπεζικό σύστημα αντάμα με την ΑΑΔΕ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Βραζιλιάνοι σύντροφοι τού Frente Comunista είναι πολύ σοβαροί άνθρωποι. Όταν λοιπόν βαράνε καμπάνες για επικείμενο πραξικόπημα (στο πραξικόπημα) στη χώρα τους, ακούμε.

http://lcligacomunista.blogspot.gr/2018/03/por-uma-frente-unica-da-esquerda-contra.html

Από ό,τι καταλαβαίνω με γκουγκλ τρανσλέιτ, μιλάνε για το στρατό που έχει βγει στο δρόμο σε κομμάτια τής επικράτειας, για δολοφονίες αριστερών βουλευτών και 50 (!!) στελεχών αριστερών/εργατικών οργανώσεων, το κόψιμο τού Λούλα από τις εκλογές και απειλές ενάντια στη ζωή του από φασιστικές μιλίτσιες. Και για εκλογές που έρχονται (; ) και κομμάτια τής αριστεράς που κάθονται βλακωδώς και τις περιμένουν ψιλοάπραγα αντί να στήσουν ενιαίο μέτωπο ενάντια στους επίδοξους πραξικοπηματίες και το κράτος έκτακτης ανάγκης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Eίμαι δικηγόρος. Έχω το δικαίωμα και το καθήκον να υπερασπίζομαι τους φυλακισμένους μας. Να υπερασπίζομαι τα δικαιώματά τους δεν είναι παράνομο. Μολονότι ήμουν πρόσφατα απασχολημένη με την ολοκλήρωση του μάστερ μου, με συνέλαβαν. Ο πραγματικός λόγος για τη σύλληψή μου είναι ότι η κατοχή θέλει να εκφοβίσει τους δικηγόρους για να μην εκτελούν το καθήκον τους στην υπηρεσία των φυλακισμένων μας. Δε θα τα καταφέρουν. Αφιερώνω τη ζωή μου στην υπόθεση των φυλακισμένων μας και δε θα σταματήσω να αγωνίζομαι για την ελευθερία τους, μέχρις ότου όλοι οι φυλακισμένοι μας απελευθερωθούν.»
Αυτή την επιστολή έστειλε στις 23 Απρίλη του 2014 η Παλαιστίνια δικηγόρος Σιρίν Ισάουι. Ήταν η πρώτη επικοινωνία της με τον έξω κόσμο, μετά τη σύλληψή της στις 6 Μάρτη της ίδιας χρονιάς. Επί 33 μέρες την κρατούσαν σε απομόνωση στο άντρο βασανιστηρίων της G4S και την υπέβαλαν σε 16ωρες ανακρίσεις με καθήλωση. Δεν της επέτρεψαν επαφή με δικηγόρο, ούτε με άλλους κρατούμενους. Οταν απέτυχαν να της αποσπάσουν οποιαδήποτε ομολογία, τη μετέφεραν στο κάτεργο της Χασαρόν, δηλαδή σε μια «κανονική» φυλακή.
Παρέμεινε προφυλακισμένη για δύο χρόνια. Το ίδιο και ο αδελφός της Μεντάτ, που είχε συλληφθεί μια βδομάδα μετά από τη Σιρίν. Μια διεθνής καμπάνια για την απελευθέρωση της Σιρίν αναπτύχθηκε. Στη δίκη, που έγινε τον Μάρτη του 2016, η Σιρίν δικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης και ο αδερφός της σε οχτώ. Στη διάρκεια της σχεδόν τετράχρονης φυλάκισής της η Σιρίν πραγματοποίησε απεργία πείνας, ενώ κλείστηκε στην απομόνωση για περίπου ενάμιση μήνα. Αποφυλακίστηκε τον Οκτώβρη του 2017 και από τότε συνεχίζει αυτό που έκανε πάντοτε: να υπερασπίζεται τους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους και ν’ αγωνίζεται ενάντια στην κατοχή.
Η σιωνιστική κατοχή -όπως και κάθε κατοχή- δεν κάνει διακρίσεις σε όσους αντιστέκονται. Γυναίκα ή άντρας, όποιος αγωνίζεται την υπόθεση της ελευθερίας απέναντι στο πιστό μαντρόσκυλο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ, υφίσταται τα βασανιστήρια, τον εξευτελισμό, την στέρηση της ελευθερίας του, τη δολοφονία. Οι λακέδες του ιμπεριαλισμού μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα και την ίδια στιγμή συναινούν στον σκλήρυνση της κατοχής, στην ένταση της καταπίεσης των παλαιστίνιων, αντρών, γυναικών, παιδιών, παρουσιάζοντας τους συλλήβδην ως τρομοκράτες. Τα Διεθνή ΜΜΕ έσπευσαν υποκριτικά να αναμεταδώσουν την εικόνα της αγέρωχης Αχεντ Ταμίμι που αντιστάθηκε στους εισβολείς στρατιώτες στο χωριό της. Λίγο αργότερα, ένα πέπλο σιωπής σκέπασε και πάλι την Παλαιστίνη της αντίστασης, ειδικά αυτής που μάχεται ένοπλα. Χρέος μας είναι να αναδεικνύουμε συνεχώς τα κατοχικά εγκλήματα, να στηρίζουμε το παλαιστινιακό λαό που μάχεται έξω και μέσα από τα κάτεργα με όλα τα μέσα. Να μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεργάζεται στενά με τους σιωνιστές, στηρίζοντας στη πράξη την κατοχή.
Η φυλακή είναι το μεγάλο σχολείο του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος, όπως και κάθε επαναστατικού κινήματος. Αναπόσπαστο τμήμα της παλαιστινιακής αντίστασης είναι οι παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι που κόντρα σε θεούς και δαίμονες κρατάνε τη σημαία του αγώνα ψηλά και δεν υποκύπτουν, δεν υπογράφουν δηλώσεις μετανοίας στον κατακτητή. Ετσι μεταφέρεται το πάθος για την λευτεριά από γενιά σε γενιά, μέχρι την συνολική απελευθέρωση, που για όλους τους λαούς, έτσι και για τους παλαιστίνιους έχει και κοινωνικό-ταξικό πρόσημο και περιεχόμενο.
Η Σιρίν Ισάουι θα είναι η κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση που οργανώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, την Πέμπτη 29 Μάρτη, ΕΜΠ, στο αμφ. Γκίνη 7μμ.
Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης!
Λευτεριά στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



να θυμίσω εδώ ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες και έποικοι ουδέποτε τιμωρούνται για εκτελέσεις και τραυματισμούς Παλαιστινίων εκτός αν είναι ''άτυχοι'' και καταγραφεί το έγκλημά τους από κάμερα οπότε μπαίνουν λίγο καιρό φυλακή ενώ αποθεώνονται από μεγάλο τμήμα της ισραηλινής κοινωνίας ως ήρωες, οι Παλαιστίνιοι τρώνε μεγαλύτερες ποινές για ένα χαστούκι…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μία εξαιρετική ανάλυση τής Κίνησης Κομμουνιστών Εργατικος Αγώνας από τό πρώην μέλος τής Κ.Ε.καί τού Π.Γ. τού ΚΚΕ Βασίλη Καλαματιανό, μέ θέματα οπως:
α) Η πλήρης αναθεώρηση - ώς λαθεμένης - ολης τής προηγούμενης ιστορικής περιόδου τού Κόμματος από τό 7ο συνεδριο τής ΚΔ και τήν 6η ολομέλεια τής κ.ε. τού ΚΚΕ τό 1934 έως τό 19ο συνεδριο του..
β) Τά εμφανή αδιέξοδα τής τωρινής πολιτικής γραμμής τού καί
γ) Η βαθμιαία απώλεια τής πολιτικής του αξιοπιστίας στόν λαό καί τήν Εργατική Τάξη..
https://ergatikosagwnas.gr/arthra/politiki/1631-to-kke-kai-ta-anaxomata




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απαράδεκτη φορολόγηση κατοικίδιων ζώων
Ο Συριζα με το νέο νομοσχέδιο για τα κατοικίδια ζώα, αφ'ενός κάνει οικονομική-φορολογική επίθεση σε όσους έχουν κατοικίδια και από την άλλη βάζει ειδικό τέλος το οποίο θα πληρώνουν πάλι μόνο οι φιλόζωοι (λες και σε ένα κοινωνικό κράτος τα έξοδα ενός νοσοκομείου πρέπει να τα αναλαμβάνουν μόνο οι ασθενείς), μέσω του οποίου το κράτος και οι αποκεντρωμένες δομές θα κάνουν φιλοζωική πολιτική.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, στην καλύτερη των περιπτώσεων κάποιος φτωχοποιημένος συμπολίτης μας ή έστω κάποιος που τα φέρνει δύσκολα βόλτα να σκεφτεί 2-3 φορές παραπάνω το ενδεχόμενο υιοθεσίας ενός αδέσποτου λόγω του αυξημένου κόστους στο διηνεκές (δεν θέλω καν να σκέφτομαι το ενδεχόμενο επιπλέον εγκατάλειψης υιοθετημένων ζώων λόγω αυξημένης οικονομικής επιβάρυνσης).
Αντί να θεσπιστεί ένα αποτελεσματικό εθνικό κεντρικό σχέδιο περίθαλψης, στείρωσης, σίτισης, προστασίας και αξιοπρεπούς μακροχρόνιας φιλοξενίας των αδέσποτων.
Αντί να δοθούν κίνητρα στους φιλόζωους που θέλουν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο ζώο.
Αντί να δημιουργηθούν εξειδικευμένες δομές με ειδικό προσωπικό που να ασχοληθεί με την εκπαίδευση και την φιλοξενία αδέσποτων ζώων.
Αντί να δημιουργηθεί ένα σοβαρό δίκτυο χρησιμοποιώντας όλα τα τεχνολογικά μέσα, για την υιοθεσία των αδέσποτων.
Αντί να δημιουργηθεί θεσμικό πλαίσιο ελέγχου των υιοθετημένων ζώων και των συνθηκών διαβίωσής τους μετά την υιοθεσία.
Αντί να αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο και να εξειδικευτούν και να στελεχωθούν τα σώματα ασφαλείας, σχετικά με τις περιπτώσεις βασανισμού ή δολοφονίας ζώων.
Αντί να ενταχθεί στο σχολικό διδακτικό πρόγραμμα η φιλοζωία.
Μία κυβέρνηση της αρπαχτής, που όσο σέβεται το λαό, άλλο τόσο σέβεται και τα ζώα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ ..Ο συριακος στρατος μπαινει στην ανατολικη Γκουτα ..περιεργο δεν φαινονται αιμοβοροι εγκληματιες που τους φοβαται ο κοσμος
(και περιεργως ενω γινοτανε χαμος πριν λιγο καιρο με φωτογραφιες αμαχων και παιδιων και ''save gouta''(απο τον κακο Ασαντ)τωρα ,που απομακρυνθηκανε οι Τζιχαντιστες και βλεπουμε τους κατοικους που ηταν σε ομηρια για 6 χρονια,τωρα μουγγαφον και κινηματικη σιωπη ..περιεργο,συμπτωση θα ναι)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα από τα ιστορικά στοιχεία που πληροφορούμαστε είναι ότι οι χανσενικοί (λεπροί) που κατοικούσαν στη Σπιναλόγκα ήταν οργισμένοι με τον Θεό,
για το λόγο ότι η ασθένειά τους ήταν μια μεγάλη και αφόρητη δοκιμασία.
Ένας Γεραπετρίτης παπάς τόλμησε να τους επισκεφθεί κάποτε και να λειτουργήσει στον Άγιο Παντελεήμονα,
που υπήρχε και ρήμαζε στο νησί,
συντροφιά με τους νέους του κατοίκους.
Λένε πως στην πρώτη Λειτουργία δεν πάτησε ψυχή.
Οι λεπροί άκουγαν πεισμωμένοι από τα κελιά τους την ψαλμωδία,
κι άλλοτε την σκέπαζαν με τα βογκητά τους κι άλλοτε με τις κατάρες τους.
Ο ιερέας όμως ξαναπήγε.
Στην δεύτερη τούτη επίσκεψη ένας από τους ασθενείς πρόβαλε θαρρετά στο κατώφλι του ναού.
– Παπά, θα κάτσω στην Λειτουργία σου μ’ έναν όρο όμως. Στο τέλος θα με κοινωνήσεις.
Κι αν ο Θεός σου είναι τόσο παντοδύναμος, εσύ μετά θα κάμεις την κατάλυση και δεν θα φοβηθείς τη λέπρα μου.
Ο ιερέας έγνευσε συγκαταβατικά.
Στα κοντινά κελιά ακούστηκε η κουβέντα κι άρχισαν να μαζεύονται διάφοροι στο πλάι του ναού,
εκεί που ήταν ένα μικρό χάλασμα,
με λιγοστή θέα στο ιερό.
Παραμόνευσαν οι χανσενικοί στο τέλος της Λειτουργίας κι είδαν τον παπά δακρυσμένο και γονατιστό στην Ιερή Πρόθεση να κάνει την κατάλυση.
Πέρασε μήνας.
Οι χανσενικοί τον περίμεναν.
Πίστευαν πως θά ʼρθει τούτη τη φορά ως ασθενής κι όχι ως ιερέας.
Όμως ο παπάς επέστρεψε υγιής και ροδαλός κι άρχισε με ηθικό αναπτερωμένονα χτυπά την καμπάνα του παλιού ναΐσκου.
Έκτοτε και για δέκα τουλάχιστον χρόνια η Σπιναλόγκα είχε τον ιερέα της.
Οι χανσενικοί αναστύλωσαν μόνοι τους της εκκλησία και συνάμα αναστύλωσαν και την πίστη τους.
Κοινωνούσαν τακτικά και πάντα κρυφοκοίταζαν τον παπά τους την ώρα της κατάλυσης,
για να βεβαιωθούν πως το “θαύμα της Σπιναλόγκα” συνέβαινε ξανά και ξανά.
To 1957, με την ανακάλυψη των αντιβιοτικών και την ίαση των λεπρών,
το λεπροκομείο έκλεισε και το νησί ερημώθηκε.
Μόνο ο ιερέας έμεινε στο νησί ως το 1962,
για να μνημονεύει τους λεπρούς μέχρι 5 χρόνια μετά το θάνατό τους.
Ιδού, λοιπόν, ένας σύγχρονος αθόρυβος ήρωας,
που δεν τιμήθηκε για το έργο του από κανέναν,
και που -αν προσέξατε- δεν παραθέσαμε το όνομά του γιατί απλά δεν το γνωρίζουμε!
Το γνωρίζει όμως -σίγουρα- ο Θεός!
Κι αυτό μας αρκεί!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουτε το ρευμα δεν εχουν να πληρωσουν. Και η τροικα και οι ευρωπαιοι τοκογλυφοι είναι τοσο αναλγητοι, που ζητανε από τη ΔΕΗ να τους το κοψει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δολοφόνοι του ΝΑΤΟ στην επιχείρηση διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας...
Σαν σήμερα, 24 Mάρτη 1999, η έναρξη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία...
 NATO - Ιδού το έγκλημα! Με δυο αποφάσεις, μια τον Αύγουστο του '96 και μια τον Αύγουστο του '97, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ καταδίκαζετη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου και καλούσε τον ΓΓ του ΟΗΕ και όλα τα έθνη να βρουν τρόπους κατάργησης των συγκεκριμένων όπλων! Ιδού το έγκλημα! Ιδού η αλήθεια! Γνώριζαν τα πάντα! Και γνώριζαν οι πάντες! Από τον Κλίντον και τον τότε γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Χ. Σολάνα μέχρι τον ΓΓ του ΟΗΕ κ. Ανάν. Μέχρι και τον τελευταίο που συνέπραξε στο βομβαρδισμό κατά των Βαλκανίων όλοι γνώριζαν! Οσοι βομβάρδισαν με απεμπλουτισμένο ουράνιο τη Γιουγκοσλαβία, ήξεραν ότι βομβαρδίζουν με μια ουσία απαγορευμένη, ήξεραν ότι βομβάρδιζαν με μια ουσία που προκαλεί καρκίνο, ήξεραν ότι βομβαρδίζουν με όπλα που προκαλούν γενοκτονία! Ήξεραν ότι τα όπλα τους θα έχουν απροσδιόριστες αρνητικές συνέπειες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, τώρα και το μέλλον!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αραβικός στρατός της Συρίας... O μοναδικός στρατός σήμερα στον κόσμο που πολεμάει αδιάκοπα για επτά (7) ολόκληρα χρόνια...
Επτά ολόκληρα χρόνιαιμπεριαλιστικής επίθεσης από ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και τους λακέδες των ιμπεριαλιστών Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ, Κατάρ, Κούρδους, τζιχαντιστές, 350.000 μισθοφόρους από 85 χώρες του κόσμου...
Αυτός ο ανίκητος στρατός τρομοκρατεί ΗΠΑ, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία...
Στο σχετικό βίντεο ο στρατός εισέρχεται κι απελευθερώνει την Ein Tarm (Γκούτα), μετά από έξι (6) χρόνια κατοχής και καταπίεσης από τους φονιάδες της "πολιτισμένης" δύσης...
Στην απελευθερωμένη Γκούτα ο λαός στους δρόμους τους καλοσωρίζει τραγουδώντας και φωνάζει:
"Θεός, Συρία, Μπασάρ και τίποτα άλλο"
"Με το αίμα και την ψυχή μας θα σε ανταμοίβουμε... Ω Μπασάρ"
Τώρα οι παπαγάλοι των ΜΜΕ, οι δημοσιογραφικές πόρνες, οι ανησυχούντες δυτικές κυβερνήσεις για τη Γκούτα, η ιμπεριαλιστική "αριστερά", ακόμη κι οι δήθεν πανεπιστημιακοί (η Νατοϊκή Σύγκλητος του ΑΠΘ που έκανε εκδήλωση για τη Γκούτα)... θα συνεχίσουν να σου λένε πως ο Άσαντ βομβαρδίζει παιδιατρικά νοσοκομεία, πως είναι "χασάπης δικτάτορας"...
Εσείς να θυμάστε τα λόγια του MacolmX: "Αν δεν είστε προσεκτικοί απέναντι στα ΜΜΕ θα σαν κάνουν να μισήσετε τους καταπιεσμένους και ν' αγαπήσετε τους καταπιεστές"!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μικρός Samir Massoud 10 χρονων μαρτύρησε για την Πατρίδα όταν τα ανθρωπόμορφα κτήνη στην Ανατολική Γκούτα έσπειραν το θάνατο με τα βλήματά τους πριν αποχωρήσουν, όλα αμερικανικής, ισραηλινής κι ευρωπαϊκής κατασκευής!
Βρισκόταν στο αθλητικό κέντρο Faiha Sports...