Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Κυριακη 25 Μαρτιου 2018



Απαγορευονται πλεον οι αναρτησεις στο ιντερνετ για υιοθεσιες ζωων. ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!

Με μια διάταξη του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση πριν λίγες ημέρες εφόσον ψηφιστεί θα απαγορεύονται πλέον οι δημοφιλής έως τώρα αναρτήσεις «αγγελίες» για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων ή κατοικιδίων που έχουν χαθεί ή ακόμη και των νεογέννητων ζώων
Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 5 και συγκεκριμένα την παράγραφο 7 προβλέπεται ότι, απαγορεύεται η δημοσίευση αγγελιών για ζώα συντροφιάς προς πώληση, υιοθεσία ή δωρεάν παραχώρηση σε έντυπα, φυλλάδια, τοιχοκολλήσεις ή σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ίδιο με τα αδέσποτα ισχύει και για τα κουτάβια αλλά και όλα τα νεογέννητα ζώα συντροφιάς.
Οι μόνοι πλέον που θα μπορούν να αναρτούν αγγελίες μέσω διαδικτύου για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων θα είναι οι δήμοι αφού διάταξη τους εξαιρεί και συγκεκριμένα αναφέρει ότι «δέσποτα ζώα συντροφιάς, που περισυλλέγονται, και διαπιστώνεται ότι είναι υγιή ή έχουν πλέον αποθεραπευθεί, καθώς και τα προερχόμενα από παράδοση από τον ιδιοκτήτη τους μπορούν να υιοθετούνται από ενήλικα άτομα. Αρμόδιοι για την υιοθεσία αδεσπότων ζώων σύμφωνα με την παρ. 1 του παρόντος άρθρου είναι οι Δήμοι. Οι Δήμοι για το σκοπό αυτό είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τους δημότες τους με σχετικές αναρτήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.
Οι Δήμοι, οι Περιφερειακές Ενότητες και οι Περιφέρειες δημιουργούν δίκτυο ενημέρωσης των πολιτών για τα ζώα που διατίθενται προς υιοθεσία.
Τα φιλοζωικά σωματεία και οι φιλοζωικές ενώσεις επικουρούν το έργο των Δήμων ενημερώνοντας τα μέλη τους και ευρύτερα το κοινό με σκοπό την εξεύρεση ενδιαφερόμενων ατόμων τα οποία θα υιοθετήσουν αδέσποτα ζώα.»
Σύμφωνα με την διάταξη το φυσικό πρόσωπο που υιοθετεί αδέσποτο ζώο απαλλάσσεσαι από όλα τα σχετικά τέλη. Αλλά θα πρέπει ουσιαστικά να το κάνει μόνο μέσω του οικείου δήμου.
Σε άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι θεσπίζεται η επέκταση της διαδικτυακής ηλεκτρονικής βάσης, η οποία πλέον θα συμπεριλαμβάνει επιπλέον πληροφορίες, όπως εάν το ζώο είναι στειρωμένο ή αστείρωτο, η υγειονομική του κατάσταση σε σχέση με νοσήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, εάν είναι εμβολιασμένο ή όχι το ζώο σε σχέση με τη λύσσα κ.α.Καθίσταται το τέλος καταγραφής των ζώων συντροφιάς υποχρεωτικό, και ορίζεται το ελάχιστο ύψος του σε έξι (6) ευρώ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 24 Μαρτίου 2018
Οι αγρότες της Παραγουάης καλούν για λευκό στις προσεχείς γενικές εκλογές

Οι αγρότες της Παραγουάης ανακοίνωσαν ότι θα ψηφίσουν λευκό στις προσεχείς προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές της 22ας Απρίλη εξαιτίας της έλλειψης αντιπροσωπευτικότητας ανάμεσα στους υποψήφιους.
Η γενική γραμματέας της Εθνικής Αγροτικής Ομοσπονδίας (FNC), Τεοδολίνα Βιγιάλμπα, επιβεβαίωσε ότι κανένας υποψήφιος δεν προτείνει ούτε ένα πρόγραμμα γι’ αυτό τον τομέα.
«Κανένας δε μιλάει για αγροτική μεταρρύθμιση ούτε για το λατιφούντιο [μεγάλο τσιφλίκι], ούτε για επανενεργοποίηση της παραγωγής, ούτε για τη ζημιά που κάνουν στο περιβάλλον μας οι αγροεξαγωγείς», δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της FNC, Μαρσιάλ Γκόμες, υποστήριξε ότι «στις γενικές εκλογές θα ψηφίζουμε διαμαρτυρόμενοι […]. Με αυτό τον τρόπο εκφράζουμε την οργή και την απόρριψή μας προς τους υποψηφίους γιατί κανείς από αυτούς δεν προσφέρει πραγματικά πολιτικές και προγράμματα που να ωφελούν το λαό μας».
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της 25ης διοργάνωσης της Πορείας της «Φτωχής Αγροτιάς» (Campesinado Pobre), κατά την οποία επανέλαβαν για άλλη μια φορά την ανάγκη για μια αγροτική μεταρρύθμιση.
Η κινητοποίηση συγκέντρωσε εκατοντάδες άτομα απ’ όλη τη χώρα που διαδήλωσαν στο κέντρο της πρωτεύουσας στο κλείσιμο της εκδήλωσης στην πλατεία Ουρουγκουάγια, μετά από κάλεσμα της FNC, της μεγαλύτερης εργατικής οργάνωσης στη χώρα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεκαέξι χρόνια νωρίτερα: Ο πόλεμος επιθετικότητας του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας
Πριν από δεκαεννέα χρόνια στις πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Μαρτίου 1999, το ΝΑΤΟ  άρχισε τον βομβαρδισμό  της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας. "Η επιχείρηση ονομάστηκε" Allied Force "- ένα κρύο, ανεξερεύνητο και απολύτως περιγραφικό μνημείο" σύμφωνα με τον Nebosja Malic.
Το άρθρο αυτό γράφτηκε για πρώτη φορά στις αρχές Μαΐου 1999 στο ύψος των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας.
Οι αιτίες και οι συνέπειες αυτού του πολέμου αποτέλεσαν αντικείμενο μιας τεράστιας εκστρατείας παραπληροφόρησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η οποία προσπάθησε να καμουφλάρει τα εγκλήματα πολέμου του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο τμήμα της «Προοδευτικής Αριστεράς» στη Δυτική Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική ήταν μέρος αυτής της εκστρατείας παραπληροφόρησης, παρουσιάζοντας τη στρατιωτική παρέμβαση του ΝΑΤΟ ως απαραίτητη ανθρωπιστική επιχείρηση που αποσκοπούσε στην προστασία των δικαιωμάτων των Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο.
Η παρέμβαση ήταν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Ο Πρόεδρος Μιλόσεβιτς στις συνομιλίες του Ραμπουγιέτ αρνήθηκε να εγκατασταθούν στρατεύματα του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.
Η δαιμονοποίηση του Σλόμπονταν Μίλσσοβιτς από τους λεγόμενους "Προοδευτικούς" έχει εξυπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια για να υποστηρίξει τη νομιμότητα των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ. Έδωσε επίσης αξιοπιστία σε ένα "δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου" υπό την δικαιοδοσία εκείνων που διέπραξαν εκτεταμένα εγκλήματα πολέμου στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Η δίκαιη διαμαρτυρία υποστηρίχθηκε επίσης από διάφορους διακεκριμένους διανοούμενους που θεωρούσαν τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου ως: "έναν δίκιο πόλεμο".
Με τη σειρά του ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου (KLA) υποστηρίχθηκε από αρκετούς «αριστερούς» ως καλόπιστο απελευθερωτικό κίνημα που έχει ρίζες στο μαρξισμό.
Ο KLA -όπου ο ηγέτης Hachim Thaci είναι σήμερα πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου- ήταν ένας παραστρατιωτικός στρατός υποστηριζόμενος από τις δυτικές πληροφορίες, χρηματοδοτούμενο και εκπαιδευμένο από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Είχε δεσμούς με το οργανωμένο έγκλημα. Είχε επίσης συνδέσμους με την Αλ Κάιντα, η οποία υποστηρίζεται από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτυχής η εκδήλωση του Restart: Αιγαίο – οι συνέπειες της υποταγής
Με επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, πραγματοποιήθηκε στις 19/3/18 η εκδήλωση «Αιγαίο 2018,  οι συνέπειες της υποταγής» που διοργάνωσε η πρωτοβουλία για κοινή δράση ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ – RESTART.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Διονύσης Φλαμιάτος, αναλυτής διεθνών οικονομικών σχέσεων, σκιαγραφώντας το σημερινό τοπίο των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει στη χώρα μας οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που αφού την αποδυνάμωσαν κοινωνικά και οικονομικά με την επιβολή βαρβάρων μνημονιακών μέτρων, με την αγαστή συνέργεια του υποταγμένου πολιτικού προσωπικού της χώρας σήμερα η υποτέλεια αγγίζει τα όρια της μειοδοσίας και γινόμαστε έρμαια προκλήσεων ακόμα και μικρότερων γειτονικών κρατών, αλλά κυρίως της άκρως επιθετικής και αναθεωρητικής Τουρκίας.
Στη συνέχεια έγινε διαδικτυακή παρέμβαση, από τον Dr Marcus Papadopoulos, εκδότη και αρχισυντάκτη του περιοδικού “Politics First”, ο οποίος με συγκεκριμένες αναφορές σε περιστατικά και καταστάσεις, κατέδειξε τις ευθύνες της Μ. Βρετανίας, των Η.Π.Α. αλλά και των εθελόδουλων πολιτικών ηγεσιών σε Ελλάδα και Κύπρο, για να καταλήξει ότι οι διεθνείς αυτές δυνάμεις είναι εχθρικές απέναντι στην Κύπρο και στην Ελλάδα αναφορικά με τα εθνικά και εδαφικά μας δίκαια στο Αιγαίο και στο βόρειο κατεχόμενο μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου προκρίνουν την ποικιλότροπη υποστήριξη της επιθετικής Τουρκίας και ως εκ τούτου την αναγκαιότητα αναπροσανατολισμού της εξωτερικής πολιτικής Ελλάδας και Κύπρου.
Το λόγο κατόπιν πήρε ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος, δικηγόρος, όπου ορίζοντας την έννοια του έθνους και ιχνογραφώντας τη συγκεκριμένη ιστορική πορεία του ελληνικού έθνους, κατέδειξε τις γραμμές υπεράσπισης των σημερινών κατοχυρωμένων εδαφών της χώρας μας, τονίζοντας την εθνική υπόσταση των κοινωνικών ζητημάτων, για να καταλήξει ότι οι αγώνες για λαϊκή κυριαρχία οφείλουν να διεξάγονται στο έδαφος της ελληνικής επικράτειας.
Αμέσως μετά, ο Ρούντι Ρινάλντι, εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς», σε μια ακτινογραφία της εσωτερικής κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης επεσήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί το διεθνές πλαίσιο των γεωπολιτικών συγκρούσεων στην ακεραιότητα της εθνικής μας υπόστασης, αλλά και τους αγώνες του ελληνικού λαού στη μνημονιακή Ελλάδα. Επεσήμανε τις αρνητικές επιπτώσεις της υποβάθμισης των εθνικών ζητημάτων από μεγάλη μερίδα της αριστεράς, και όχι μόνο της κυβερνητικής, ιχνογραφώντας παράλληλα τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση από τα σημερινά δεσμά που οφείλουν να αναγνωρίζουν την άρρηκτη σύνδεση του εθνικού με το κοινωνικό.
Τέλος το λόγο πήρε ο Βαγγέλης Πισσίας, Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, τονίζοντας ότι οι αναλύσεις των γεγονότων που συνιστούν την εκρηκτική μεσανατολική γεωπολιτική κρίση, στην οποία η Τουρκία διαδραματίζει  τον πιο ενεργό ρόλο από κάθε άλλη περιφερειακή δύναμη, όπως και εκείνες των τριβών που εντείνονται στο βαλκανικό χώρο, με την ανάδειξη του νεομακεδονισμού σε κεντρικό ζήτημα, εξαντλούνται σε μια άγονη -κατά κανόνα- κριτική των ελληνικών κυβερνήσεων για λάθη, εκχώρηση της εξωτερικής πολιτικής σε ξένα κέντρα, υποχωρητικότητα και ενδοτισμό, χωρίς να εξετάζονται παράλληλα οι αιτίες που οδήγησαν στην αποδυνάμωση των αντιστάσεων του ελληνικού λαού. Έτσι δεν δίνονται απαντήσεις που μπορούν να επιφέρουν την ανάκαμψη του φρονήματος υπεράσπισης της εθνικής ακεραιότητας και τη στερέωση μιας ειρηνικής προοπτικής στην περιοχή. Από την άλλη υπάρχουν γεωπολιτικές σταθερές που δεν προοιωνίζονται σταθερή ειρήνη. Έκλεισε τονίζοντας ότι η επιστροφή του λαού στον στίβο των κινητοποιήσεων που θα θωρακίσουν τη χώρα, προϋποθέτει την κατανόηση των κινδύνων, τη γνώση των συσχετισμών και, προπαντός, την επίγνωση του κόστους που απαιτεί η ελευθερία.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.), χαιρετίζοντας την εκδήλωση σκιαγράφησε το καθεστώς του Αιγαίου Πελάγους και το επιθετικό καθεστώς της Τουρκίας του Ερντογάν, με την πλειοδοσία ωστόσο και της κεμαλικής του αντιπολίτευσης. Αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο της Βέρνης και στην πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων των ελληνικών κυβερνήσεων που από το 1978 έχουν παραιτηθεί από το δικαίωμα θαλάσσιας έρευνας και γεωτρήσεων στο Αιγαίο πέραν των 6 μιλίων χωρίς την έγκριση της Τουρκίας. Στη συνέχεια ανέλυσε το διεθνές γεωπολιτικό περιβάλλον και την πρόταση του για αλλαγή της διεθνούς πολιτικής της χώρας και την άσκηση πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Κλείνοντας αναφέρθηκε στην τουρκική επίθεση στην Αφρίν, συμπεραίνοντας ότι μια ήττα στην Αφρίν θα έχει αντανάκλαση στο Αιγαίο και την Κύπρο.
Ολιγόλεπτες παρεμβάσεις έγιναν από πλειάδα προσκεκλημένων, όπως ο Δημήτρης Καζάκης, ο Παναγιώτης Μαντάς, η Ραχήλ Μακρή, ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, ο Δημήτρης Σπάθας, ο Νίκος Ιγγλέσης, ο Γ. Σιώζος, ο Γ. Λουκάς, ο Γ. Δούλφης ο Π. Ηλιόπουλος, ο Γ. Σταυρόπουλος και άλλοι, που προσέθεσαν τη δική τους άποψη και πρόταση για τη συνέχεια του αγώνα.
Παραβρέθηκαν οι συλλογικότητες :
ΑΚΕΠ, Αριστερό Ρεύμα, ΔΗΚΚΙ, Δρόμος Ανοιχτός, Ελεύθερη Ελλάδα, ΕΠΑΜ, ΚΟΕ, Μέτωπο Νίκης, Πλεύση Ελευθερίας, Πρωτοβουλία 14ης Μάη, Σοσιαλιστική Προοπτική, καθώς και πρώην βουλευτές, μέλη κ.ά.
Η εκδήλωση ήταν συνέχεια σειράς ενεργειών για να επιτευχθεί κοινή δράση για την Εθνική Ανεξαρτησία και τη Λαϊκή Κυριαρχία. Διατυπώθηκε από όλους η εκτίμηση ότι η κοινή δράση πρέπει να συνεχισθεί στα θέματα υπεράσπισης της Εδαφικής Ακεραιότητας της χώρας και να επεκταθεί σε όλο το φάσμα των δράσεων για την αποτίναξη της μνημονιοκρατίας και της ευρωκατοχής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μη σας ξεγελούν τα χαμόγελα μας, είμαστε όλες νεκρές.
Μας βιάσαν, μας κατακρεουργήσαν με χτυπήματα, μας πυροβόλησαν.
Ακρωτηριάσαν τα γεννητικά μας όργανα, και τα φιλμάρανε, γελώντας πάνω μας.
Ήμασταν ένοχες γιατί εξεγερθήκαμε, ένοχες γιατί γυναίκες που πήραν ένα τουφέκι, μα ήμασταν μονάχα κορίτσια.
Υποφέραμε από την πείνα, είχαμε ενθαρρυντικά βλέμματα από αυτούς που είχαν λιγότερα από εμάς, χαμογελάσαμε, κλάψαμε, τρομοκρατηθήκαμε, σκεφτήκαμε ότι θα τα καταφέρναμε στην αδιαφορία του κόσμου που μας θαύμαζε και δεν μας στηρίξε.Τελείωσε όπως το γνωρίζαμε, δεν ήταν ένα παραμύθι η ιστορία μας. Ή ίσως ύπηρξε κάτι τέτοιο στην διάρκεια του χρόνου μιας φευγαλέας στιγμής".
ΟΙ μαχήτριες Κούρδισες που πέθαναν στο Αφρίν, Μάρτης 2018.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως παρ' όλα αυτά, κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα σε σχέση με τα ζώα.
Mark Twain
*τα ζωα ειναι τα οντα που μας κρατουν ακομη ανθρωπινους και ζωντανους,ειναι οικογενεια και φιλοι, και προσφερουν την αγαπη τους ανιδιοτελως ,προσφερουν δηλαδη τον εαυτο τους ..κρατειστε την μπακαλιστικη και ψυχρη λογικη σας..καποιοι ανθρωποι κρατιουνται ζωντανοι επειδη αγαπουν ενα ζωακι η τα ζωα γενικως ....
το νομοσχεδιο σας καντε το κομφετι και φατε το ,δεν υπαρχει περιπτωση να περασει ''αριστεροι''τεχνοκρατες της δεκαρας
στα διαλα
σχολιο.- Έτσι... Εντός πολλών εισαγωγικών το "αριστεροί''...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΟΧΙ ''ΠΡΑΓΜΑ''Η ΕΙΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ,ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΩΡΑ!
Το σοκαριστικό νομοσχέδιο του Τσιρώνη και της Κυβέρνησης για τα ζώα συντροφιάς
Thursday, 22 March, 2018
Σήμερα κλήθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ Ε. Αποστόλου η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη και της παραδόθηκε το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.
Ο Υπουργός δήλωσε ότι κατά την μακρά περίοδο της διαβούλευσης , η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενά του μπορεί να κρατήσει έως και 3 μήνες , είναι πρόθυμος να συζητήσει εξ αρχής με τις φιλοζωικές οργανώσεις της χώρας τις προτάσεις τους, οι οποίες λογω των πρωτοφανών και απαράδεκτων χειρισμών του αναπληρωτή Υπουργού κ. Τσιρώνη κατά τη διάρκεια της διαμόρφωσης του νομοσχεδίου, δεν κατατέθηκαν ποτέ.Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας επεσήμανε στον κ. Αποστόλου την δική του μεγάλη ευθύνη γιατί όλο αυτό το διάστημα της διαμόρφωσης του νομοσχεδίου και παρά το τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας αλλά και την μη συμμετοχή στον υποτιθέμενο διάλογο τόσο της Κ.Ε.Δ.Ε. όσο και της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλοζωικών οργανώσεων της χώρας , ουδόλως παρενέβη .
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψουμε , αποδομώντας το νομοσχέδιο σημείο προς σημείο , τι σημαίνει αυτό στην πράξη τόσο για τα ίδια τα ζώα όσο και για την κοινωνία αλλά και για την τοπική αυτοδιοίκηση που θα κληθεί να το υλοποιήσει αν , ό μη γένοιτο, γίνει νόμος.
Σε γενικές γραμμές όμως θα επισημάνουμε ,
1. ότι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για μαζικές ευθανασίες αφού η ασφαλιστική δικλείδα των φιλοζωικών σωματείων στις 5μελείς επιτροπές για το θέμα αυτό παύει να υπάρχει
2. ότι μέσα από αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες διατάξεις καταργείται η εθελοντική προσφορά των φιλοζωικών σωματείων, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσει αδέσποτα η χώρα ενώ αξίζει να επισημάνουμε εδώ ότι καταργείται η υιοθεσία νεαρών ζώων μέχρι και 6 μηνών.
3. ότι καταργείται στην ουσία η υιοθεσία αδέσποτων ζώων από χιλιάδες φιλόζωους πολίτες χωρών μελών της ευρωπαϊκής ένωσης , στην οποία σημειωτέον και ανήκουμε
4. ότι χιλιάδες έλληνες πολίτες θα κληθούν μέσα από τους περιορισμούς του αριθμού των ζώων στις κατοικίες και τα διαμερίσματα να πετάξουν τα ζώα τους διαφορετικά θα υποστούν τα εξοντωτικά πρόστιμα , που προβλέπονται στο νομοσχέδιο έκτρωμα
5. ότι εισάγεται και πάλι ο εφιάλτης της επονείδιστης τροπολογίας για την εξορία των αδέσποτων στα όρη και τα βουνά
6. ότι οι κτηνίατροι καλούνται να μην εξετάζουν ζώα άρρωστα ,τραυματισμένα,δηλητηριασμένα κλπ, αν δεν έχουν σήμανση
7. ότι ο πνιγμός, η σύνθλιψη, η δηλητηρίαση ,το κρέμασμα κλπ των ζώων δεν υπάγονται στην πρωτοεισαγόμενη έννοια της μη σύννομης θανάτωσης και έχουν μικρότερες ποινές φυλάκισης κοκ .
Πρόκειται για ένα σοκαριστικό σχέδιο νόμου , που οι ελάχιστες θετικές διατάξεις , δεν μπορούν να αποτελέσουν πρόσχημα και εφιαλτήριο για να γίνει αυτό νόμος .
Και δεν θα γίνει .
Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τσιρώνης, αποσιωπώντας τα όσα τραγικά για τα ζώα και την κοινωνία αποπειράται να θεσπίσει , προσπάθησε να εντυπωσιάσει , αλληλοαναιρούμενος πολλές φορές , τους δημοσιογράφους
Οι επόμενες μέρες και μήνες θα καταδείξουν την κενότητα και την κυνικότητα του νομοσχεδίου του .
Καλούμε την φιλοζωική κοινότητα της χώρας , τους φορείς της κοινωνίας , τις δομές της πολιτείας και τους χιλιάδες πολίτες που ασχολούνται με την προστασία των ζώων να αντισταθούν με κάθε τρόπο και να βάλουν ένα τέρμα στον κατήφορο του κ. Τσιρώνη αλλά και της Κυβέρνησης , που μέχρι τώρα καλύπτει την επικινδυνότητα του Υπουργού του .
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το απαράδεκτο νομοσχέδιο του κ. Τσιρώνη, για τα ζώα συντροφιάς.
Για την δημιουργία ενός νέου εισπρακτικού μηχανισμού.
Για την βιτρίνα μιας χώρας που θέλει να μένει Ευρώπη...
Δεν χρειάζεται να έχει κανείς παρά πολλές γνώσεις ή να έχει μεγαλώσει με κατοικίδια, για να εντοπίσει τις φρικαλεότητες του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Το νομοθετικό πλαίσιο αλλάζει προς το χειρότερο και χτυπά τους οικονομικά αδύναμους και τα απροστάτευτα ζώα.
Εξηγούμαι:
1. Καταργείται η υιοθεσία νεαρών ζώων μέχρι 6 μηνών. Σκεφτείτε τι σημαίνει αυτός για όλους/ες που θέλουν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο -ισως- ζώο, που βρίσκεται εκτεθειμένο σε κινδύνους.
2. Μέσα από διάφορες ακροβασίες και αντιφατικές διατάξεις, καταργείται η προσφορά των φιλοζωικών σωματείων και ομάδων πολιτών.
3. Επαναπροσδιορίζεται ο αριθμός των ζώων που μπορούν να μένουν σε ένα διαμέρισμα ή μονοκατοικία με βάση το τετραγωνικό μέτρο ( ; ). Ο αναπληρωτής υπουργός έχει αναφέρει πως υπολογίζονται περίπου 30τμ ανά ζώο ( ; ). Τουτέστιν, οι συμπολίτες μας θα κληθούν μέσα από τους περιορισμούς που μπαίνουν στον αριθμό των ζώων στις κατοικίες και τα διαμερίσματα, να "πετάξουν" τα ζώα τους στο δρόμο, διαφορετικά θα υποστούν εξοντωτικά πρόστιμα , που προβλέπονται στο νομοσχέδιο.
4. Εισάγεται και πάλι -από το παράθυρο- η εφιαλτική τροπολογία για την εξορία των αδέσποτων στα βουνά και σε μη κατοικήσιμες περιοχές.
5. Προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ στους κτηνιάτρους που θα περιθάλψουν σκύλο ή γάτα που δεν φέρουν σήμανση. Άρα οι κτηνίατροι δεν θα μπορούν να εξετάζουν ζώα άρρωστα , δηλητηριασμένα, τραυματισμένα κλπ, αν δεν την έχουν.
6. Μικρότερες ποινές φυλάκισης σε αυτούς/ες που θανατώνουν ζώα. Καθ' ότι ο πνιγμός, η δηλητηρίαση , το κρέμασμα κλπ των ζώων δεν υπάγονται στην έννοια της μη σύννομης θανάτωσης.
7. Επιβάλεται καινούργιο τέλος-πρόστιμο. Αυτό των 1.000 ευρώ για κάθε μη στειρωμένο ζώο μέσα σε 6 μήνες από την ψήφιση του νόμου. Στην ίδια παράγραφο αναφέρεται πως "επιβάλλεται ειδικό τέλος αστείρωτου ζώου συντροφιάς που ανέρχεται σε εκατό (100) ευρώ ανά έτος για κάθε αστείρωτο ζώο". (Σε αυτή τη διάταξη είναι λίγο μπερδεμένος ο τρόπος με τον οποίο εν τέλη θα μας πάρουν λεφτά... )
Εν ολίγοις, το εν λόγω νομοσχέδιο δεν έρχεται να επιλύσει ζητήματα που αφορούν την υιοθεσία, φιλοξενία και κακοποίηση των ζώων συντροφιάς.
Αντίθετα, έρχεται να βρει τρόπους
α) να μας τα πάρει
β) να εξορίσει ζώα από τον χώρο διαμονής τους
γ) να αφυδατώσει την συνεισφορά των φιλοζωικών σωματείων κλπ.
Και όλα αυτά στο όνομα της δήθεν προσπάθειας για μεταρρύθμιση στην βάση των Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
(Μένουμε Ευρώπη τώρα και για τα κατοικίδια...)
Και μια ερώτηση για το τέλος...
Πώς διαπιστώνεται η στείρωση ή η μη στείρωση ειδικά στα θηλυκά σκυλιά κ. Τσιρώνη;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευθανασία, χωρίς την μέριμνα των φιλοζωϊκών οργανώσεων, σε όσους συριζαίους δεν έχουν τσιπάκι ότι είναι σεσημασμένοι, για την προστασία του κοινού!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πληρώνουμε για το αυτοκίνητο μας, πληρώνουμε για το «παπάκι» μας, για το ζώο μας δεν θα πληρώσουμε;"
Ναι! Τη φράση αυτή την ξεστόμισε ο "οικολόγος" υπουργός του Τσίπρα, Γιάννης Τσιρώνης. Είτε με μηχανήματα έχουμε να κάνουμε είτε με ζωντανά όντα, ένα και το αυτό για τον γλίτσα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» λέγεται ότι οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα.
Αυτό λενε κατι «αναρχικοι» του κωλου, τσουτσεκια της αμερικανικης πρεσβειας. Μονο που ο Μαρξ εγραφε υμνους για την Παρισινη Κομμουνα του 1870, που υπερασπιστικε τη  Γαλλια και το Παρισι  εναντια στην Γερμανικη εισβολη. Και η εννοια του εθνους είναι λαικη κατακτηση του Γαλλικης Επαναστασης του 1788. Και της Δημοκρατιας φυσικα. Και καποτε διαφοροι «αριστεροι» που παρασυρονται από τα «αναρχικα» τσουτσεκια της αμερικανικης πρεσβειας, εάν είναι συνεχεια της Γαλλικης Επαναστασης, σε ένα ανωτερο επιπεδο πλεον, η είναι κατι παρομοιο με τον ναζισμο τον φασισμο και την αναρχια των αμερικανων και των σιωναζι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Αν κάποιοι νομίζουν πως πολεμάνε τον ελληνικό εθνικισμό εγκωμιάζοντας την Οθωμανική ή τη Βρετανική Αυτοκρατορία και το Γ΄ Ράιχ, και βρίζοντας τους αγωνιστές του 1821, τους Κύπριους αγωνιστές και τους ελασίτες, είναι πολύ μακριά νυχτωμένοι.
Αν ήταν έτσι, οι πιο συνεπείς αντιεθνικιστές θα 'τανε οι κατοχικοί ταγματαλήτες, ο Καραμανλής με τη Ζυρίχη και το Λονδίνο, και ο Παπαδόπουλος που ονειρευόταν Ελληνοτουρκική Ομοσπονδία.
Είχα διαβάσει για "άνανδρους Κύπριους" που σκότωναν Άγγλους στρατιώτες στήνοντάς τους ενέδρες. Και για ελασίτες που σκότωναν, εξίσου "άνανδρα" -σύμφωνα με τη γλώσσα των άντρηδων-, έναν Γερμανό, αναγκάζοντας τους Γερμανούς να αφανίζουν χωριά ολόκληρα.
Σήμερα διάβασα και βρισίδια για τους φονιάδες που πήραν τα όπλα το 1821. Και χλευασμό -επί λέξει- για όσους διερευνούμε τον "κοινωνικό χαρακτήρα της Επανάστασης του 1821".
Τόσο μίσος για τους απελευθερωτικούς αγώνες των λαών ένας κόσμος δεν μπορεί πλέον να το κρύψει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα έλεγα τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι στους δρόμους της Ουάσινγκτον! Ιστορικό! Αυτή η φωτογραφία δεν δείχνει καν το πλήρες εύρος της. Σας ευχαριστώ πάρκλαντ μαθητές και παιδιά παντού. Το έχετε καταστήσει σαφές στους ενήλικες: " ή ελάτε μαζί μας ή φύγετε από τη μέση. Είμαστε εδώ & ερχόμαστε."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πολυεθνική Google. Η εταιρεία που έχει αναλάβει να μας φακελώσει ολοκληρωτικά καταγράφοντας όλες μας τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα.
Η εταιρεία που έχει φροντίσει ώστε να εξαφανιστούν(ή να εμφανίζονται με δυσκολία) χιλιάδες ενοχλητικές ειδήσεις...γιορτάζει σήμερα μαζί μας την "Αναγέννηση του Έθνους μας".
Παραποιωντας την ελληνικη σημαια.
Η Πολυεθνική Google μας θυμίζει το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως η χώρα μας "απελευθερώθηκε" και μπήκε έτσι στην σφαίρα επιρροής της Δύσης.... για την Δύση.
Μαζί με την Google, o Ντόναλντ Τραμπ και ο κάθε επίσημος εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Κεφαλαίου που λυμαίνεται την ανθρωπότητα και δεν συγχωρεί κανέναν που τολμάει να αμφισβητήσει αυτή την Κυριαρχία
Ζήτω το Έθνος!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα οι ορδές των φονιάδων του"ισλαμικού κράτους (Isis) εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική επίθεση στην Al Mayadin και... για να περάσουν οι δυνάμεις των αποκεφαλιστών σ' αυτή την περιοχή έτυχαν της απόλυτης βοήθειας των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων και βάσεων, των Κούρδων (YPG) και του "ελεύθερου συριακού στρατού" (Free Syrian Army).
Οι δολοφόνοι τζιχαντιστές για να αιφνιδιάσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας πέρασαν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από την περιοχή που έχουν υπό την κατοχή τους και πλήρη έλεγχο σε κοινή στρατιωτική διοίκηση ΗΠΑ-YPG-FSA.
("Al Masdar news", 25 Μάρτη 2018
Η πόλη Mayadin στην ανατολική Συρία, 50.000 περίπου κατοίκων, απελευθερώθηκε μετά από... τέσσερα χρόνια σκληρής κατοχής από τις δυνάμεις των μισθοφόρων (FSA-ISIS) μόλις τον Οκτώβρη 2017.
Πριν λίγες ημέρες οι Κούρδοι του YPG αφού πρώτα, παρέδωσε την Αφρίν σε συννενόηση με τις ΗΠΑ, στις ορδές των Τουρκομάνων του τουρκικού φασιστικού καθεστώτος και υποτίθεται πως ο FSA (τώρα στο πλευρό του Ερντογάν) επιτίθεται στους Κούρδους μαζί με τους τζιχαντιστές.
Όμως αυτή η "συμμαχία" (ΗΠΑ, YPG, FSA) κι από την άλλη πλευρά η συμμαχία του φασίστα Ερντογάν (Τουρκία, ΗΠΑ, FSA) γνωρίζουν πολύ καλά πως κι η Αφρίν θα επιστρέψει εκεί που ανήκει: στη Συριακή μάνα!

Η κυρία Ilham Ahmed, Κούρδισα συμπρόεδρος της οργάνωσης που χρηματοδοτούν κι εξοπλίζουν οι ΗΠΑ, τις SDF-Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις όπου εντάσσονται οι δυνάμεις του YPG, ήταν επικεφαλής και συντονίστρια αντιπροσωπείας της οργάνωσης που επισκέφθηκε τις ΗΠΑ κι εξέφρασε ανοικτά, χωρίς δισταγμούς κι επίσημα σε συνέντευξη της το άνοιγμα των Κούρδων προς το μοναρχικό δικτατορικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας:
«Η Σαουδική Αραβία είναι μια σημαντική δύναμη στην περιοχή και πρέπει να ασκήσει τον ρόλο της για μια δημοκρατική σταθερότητα στη Συρία.
Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Σαουδικη Αραβία».

Κι ενώ οι ηγεσίες της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς" στηρίζουν το σημερινό αμερικανικό YPG, εκείνο που πρέπει να προβληματίσει όσους έχουν τραφεί -χωρίς τη θέλησή τους- με το σανό των αμερικανοσιωνιστών που εργάστηκαν χρόνια για τη δημιουργία του μύθου των "Κούρδων και Κούρδισων" αγωνιστών, που κοσμούν περιοδικά των αριστοκρατικών σαλονιών της μπουρζουαζίας στη δύση, είναι η δημιουργία ενός "Συριακού Κουρδιστάν", ή όπως συγκαλυμμένα διατυπώνουν κύκλοι της "δικαιωματικής αριστεράς" περί "αυτονομίας", "αυτοδιοίκησης" και διάφορες αμπελοφιλοσοφίες που θυμίζουν τα "δικαιώματα των παιδιών εποίκων που γεννήθηκαν στα κατεχόμενα", στην κατεχόμενη από τον Αττίλα Κύπρο μας.
Ένα "Κουρδιστάν" σε κυρίαρχα εδάφη της Συρίας θα δημιουργήσει για τους ιμπεριαλιστές ένα "διεθνές δίκαιο" που θα έχει τραγικές επιπτώσεις για τον ελληνισμό: Νομιμοποίηση του προτεκτοράτου Κόσοβο, "αυτονομία στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης", "αυτονομία ή αυτοδιοίκηση σε νησιά που έχει -όχι τυχαία- τοποθετηθεί μάζα παράνομων μεταναστών ή δήθεν προσφύγων, ανάπτυξη του εθνικισμού των Σκοπίων, τετελεσμένα στην Κύπρο μας, μετατροπή του Ελληνικού Αιγαίου μας σε "θάλασσα συνεργασίας"... Τι σημαίνει άραγε "συνεργασίας";



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πέτρα πάνω στην πέτρα
Να μη μείνει Εμείς δεν προσκυνάμε»
Κολοκοτρώνης



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Εγω  ραγιας δε γενομαι….
...Toύρκους δεν προσκυνάω... δεν προσκυνώ τους άρχοντες και τους κοτζαμπασήδες



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"...αυτήνη η πατρίδα δε λευτερώθη με παραμύθια, λευτερώθη με άρματα και θυσίες..."
Γιάννης Μακρυγιάννης



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1821... Ο φασίστας εθνικιστης Κολοκοτρώνης, με μια χούφτα ακροδεξιούς και ρατσιστές, έδιωξαν τους πολιτισμένους μεμέτηδες...
Ευτυχώς που σήμερα έχουμε "αντιφασίστες-αντιεθνικιστές-αντιρατσιστές" για διπλή ονομασία των Σκοπιανών, για "συνεργασία" στο Αιγαίο, για διζωνική διχοτόμηση στην Κύπρο μας...
Κι αποικιοκρατικη "αριστερά" και τα αμερικανικα «αναρχικα» σουργελα, εναντίον του "χασάπη Άσαντ", στο πλευρό των φονιάδων!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ: Ανθρωποθάλασσα κατά των πυροβόλων όπλων
 Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018, 09:47
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί νέοι, βγήκαν χθες Σάββατο στους δρόμους σε πολλές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών για μια ιστορική διαδήλωση κατά των πυροβόλων όπλων μετά το μακελειό σε Λύκειο της Φλόριντα που στοίχισε τη ζωή σε 17 ανθρώπους.
Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία ξεκίνησε αυθόρμητα, εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη διαδήλωση κατά των όπλων στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Εσείς οι βουλευτές, εκπροσωπήστε τον λαό ή φύγετε!», είπε η 17χρονη μαθήτρια Κάμερον Κάσκι, επιζήσασα του μακελειού, απευθυνόμενη στην ανθρωποθάλασσα των 800.000 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στην Ουάσινγκτον, στις λεωφόρους ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και το Καπιτώλιο, σύμφωνα με τους οργανωτές που επικαλείται το NBC.
Στη Νέα Υόρκη, 175.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο. Και περισσότερες από 800 πορείες πραγματοποιήθηκαν σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ και στον κόσμο, παντού με ώθηση από τους νέους.
«Ποτέ ξανά!» ήταν το σύνθημα που ένωσε αυτούς τους ενήλικους και τους εφήβους, αγανακτισμένους από την επανάληψη των μακελειών με πυροβόλα όπλα στα σχολεία.
Κραύγασαν την αγανάκτησή τους, που τροφοδοτείται από την αδράνεια των νομοθετών και των δημόσιων εξουσιών, απρόθυμων να αναλάβουν δράση εναντίον της Εθνής Ένωσης Οπλοκατοχής (NRA), του ισχυρού λόμπι των όπλων.

Η NRA στο στόχαστρο
«Ας βάλουμε πρώτες τις ΗΠΑ, όχι την NRA», δήλωσε στην Ουάσινγκτον ο Ντέιβιντ Χογκ, ένας μαθητής που έχει γίνει ένας από τους εκπροσώπους του κινήματος, και κάλεσε τον κόσμο να κινητοποιηθεί στις κάλπες.
«Αυτά τα παιδιά έχουν δίκιο. Λένε ουσιαστικά πως η NRA πληρώνει αυτούς τους Ρεπουμπλικανούς», το κόμμα του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που ελέγχει σήμερα το Κογκρέσο, καταγγέλλει ο Τζεφ Τέρτσιν, ένας 68χρονος συνταξιούχος που έφθασε στην Ουάσινγκτον από τη Νέα Υόρκη για να διαδηλώσει.
Η εθνική αυτή κινητοποίηση, που ονομάσθηκε «March for Our Lives» (Πορεία για τις ζωές μας») είναι μια αντίδραση στο μακελειό της 14ης Φεβρουαρίου σε Λύκειο της Φλόριντα. Ο Νίκολας Κρουζ, 19 ετών, σκότωσε 17 ανθρώπους αδειάζοντας το ημιαυτόματο τουφέκι του, ένα AR-15, πάνω σε μαθητές και ενηλίκους του Λυκείου Marjory Stoneman Douglas στην πόλη Πάρκλαντ, βόρεια του Μαϊάμι, από το οποίο είχε αποβληθεί για «λόγους πειθαρχίας».
Αποκρυσταλλώνοντας τα συναισθήματα, η εγγονή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ηλικίας μόλις 9 ετών, απηύθυνε μια συγκινητική έκκληση, προκαλώντας τον θαυμασμό των διαδηλωτών.
Εμπνεόμενη από την περίφημη ομιλία του παππού της, η Γιολάντα Ρενέ Κινγκ είπε στη συγκέντρωση: «Έχω ένα όνειρο όπου δεν πάει άλλο. Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν όπλα σ' αυτόν τον κόσμο».
Στη Νέα Υόρκη, την Ατλάντα, το Σικάγο, το Ντάλας, το Χιούστον, το Νάσβιλ, το Σιάτλ ή το Λος Άντζελες, αλλά και στο Λονδίνο, το Μόντρεαλ, την Οτάβα ή το Εδιμβούργο, πολλοί ήταν οι κάτοικοι που βγήκαν στους δρόμους.
Η δυνατότητα να κατέχει κανείς πυροβόλο όπλο θεωρείται από εκατομμύρια Αμερικανούς συνταγματικό δικαίωμα εξίσου θεμελιώδες με την ελευθερία της έκφρασης.
Ωστόσο αυτή τη φορά το μακελειό, που διαπράχθηκε στην πόλη του Πάρκλαντ από έναν διαταραγμένο ψυχολογικά πρώην μαθητή, ένωσε τους μαθητές, που αυτοχαρακτηρίζονται «επιζήσαντες»: εδώ και εβδομάδες είναι πανταχού παρόντες στα μέσα ενημέρωσης.
Σε μια άλλη δυνατή στιγμή στην Ουάσινγκτον, η Έμα Γκονζάλες, μια μαθήτρια που ξέφυγε από τις σφαίρες στο Πάρκλαντ και πρωτοστατεί σ' αυτό το κίνημα κατά των όπλων, απέτισε συγκινητικό φόρο τιμής στους νεκρούς συμμαθητές της.
Με δάκρυα η μαθήτρια τήρησε στη συνέχεια σιγή τεσσεράμισι λεπτών πάνω στο βήμα, στη διάρκεια των οποίων μερικοί από το πλήθος φώναζαν «Είμαστε μαζί σου Έμα».
Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στις ΗΠΑ από πυροβόλα όπλα. Οι νέοι των ΗΠΑ έχουν περάσει τη μαθητική ζωή τους κάτω από διαρκή απειλή και γίνεται λόγος για τη «γενιά Κολουμπάιν», από το όνομα του σχολείου του Κολοράντο όπου το 1999 δύο μαθητές σκότωσαν 12 συμμαθητές τους και έναν καθηγητή. Και οι νέοι αυτοί βλέπουν τους βουλευτές τους να κωφεύουν ή πρόσφατα τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να προτείνει να οπλοφορούν οι δάσκαλοί τους.
«Είμαστε αυτοί που φοβούνται να πάνε κάθε μέρα στο σχολείο επειδή δεν ξέρουμε αν θα είμαστε οι επόμενοι», υπενθύμισε η 17χρονη Λόρεν Τίλεϊ που έφθασε από την Καλιφόρνια ειδικά για να διαδηλώσει.
Στη γιγάντια συγκέντρωση στην καρδιά της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας, ένα δάσος από πλακάτ είχε μηνύματα όπως: «Διδάσκω με βιβλία, όχι με όπλα» ή «Το δικαίωμά σας να έχετε όπλο δεν υπερισχύει του δικού μου δικαιώματος να μείνω ζωντανός».
Το κίνημα υποστηρίζεται από πολλές προσωπικότητες. Η Αριάντα Γκράντε, η Τζένιφερ Χάντσον, η Ντέμι Λοβάτο και η Μάιλι Σάιρους ανέβηκαν επίσης στη σκηνή που είχε κατασκευαστεί στην Κονστιτούσιον Άβενιου της Ουάσινγκτον.
Ανάμεσα στους άλλους σταρ που υποστηρίζουν τους μαθητές του Πάρκλαντ περιλαμβάνονται ο Τζάστιν Μπίμπερ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ ή η Όπρα Γουίνφρεϊ.
Όμως η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο των ΗΠΑ δεν δείχνουν καμιά διάθεση να κάνουν κάποια κίνηση στο ζήτημα των όπλων.
«Το 2020 θα ψηφίσουμε», προειδοποίησε η μαθήτρια Λόρεν Τίλεϊ. «Η γενιά μας θέλει αλλαγή».