Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Πεμπτη 12 Απριλιου 2018



Δήλωση #Vasilis Dimakis:
Λένε ότι είναι θαύμα που ζω ακόμα, μετά από τόσες μέρες απεργίας πείνας και δίψας. "Τρώω τους μυες μου", μεταξύ των οποίων κι η αθλητική καρδιά, κατά τους γιατρούς. Για παν ενδεχόμενο, που μάλλον είναι πιθανό, αν όχι βέβαιο πια.
Ευχαριστώ πάρα πολύ τους συμφοιτητές μου που βρέθηκαν σήμερα (Τεταρτη 11/4) έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης, απευθυνοντας ψήφισμα διαμαρτυρίας και διεκδίκησης για την εκπαίδευση και την μη εξαίρεσή μου από τη γνώση και από την επαφή μαζί τους. Που δεν υποκύπτουν στον αυταρχισμό. Μόνο οι δούλοι είναι υπάκουοι. Δεν είμαστε δούλοι. Έχουμε γνώμη και θα τη λέμε, με όποιο κόστος.
Ευχαριστώ τους συγκρατούμενούς μου στις πτέρυγες των φυλακών που αντιδρούν, παρά τα σύγχρονα freikorps που ο Φυτράκης επιβάλλει (έρευνες, ξαφνικές "αναίτιες" μεταγωγές, εκβιασμούς, και ιδίως, μελετημένη σίγαση κάθε προσπάθειας ανάδειξης ότι δεν ειναι σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και "τακτοποίησης" κάθε ακτιβιστή), ιδίως δε εξ αυτών θέλω να ευχαριστήσω τ' αδέλφια μου, τους Αλβανούς, που με υποστήριξαν ένθερμα κι αλληλέγγυα απ' την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα από τις φυλακές όλης της χώρας, και ειδικά τη Δ Πτέρυγα του Κορυδαλλού, και γιατί αποδεικνύουν έμπρακτα ότι στην αλληλεγγύη δεν χωρούν ιδιοτέλειες και προσωπικά συμφέροντα.
Ευχαριστώ τους καθηγητές μου για τα δημοκρατικά τους αντανακλαστικά, καθώς πληροφορούμαι συγκινημένος ότι απευθυνουν έκκληση για να μπορέσω να συμμετάσχω στην εκπαίδευση και όχι στην ψευδή δήλωση του Υπουργείου και των παρατρεχάμενών του -τόσο της Διοίκησης όσο και της Δικαιοσύνης- περί υλοποίησής της. Κι εκείνοι νέοι είναι, εμφανώς και ανεξαρτήτως ηλικίας, να τι κάνει η γνώση όταν της δίνεις σημασία.
Ευχαριστώ τις δασκάλες μου, τις ηρωίδες μου, που με σθένος ψυχής και δικά τους έξοδα έκαναν πράξη εθελοντικά, μαζί με τους κρατούμενους στην Πάτρα, όσα οι Κοντονής και Φυτράκης αναίσχυντα και ψευδώς διαβεβαιώνουν ότι παρέχουν.
Ευχαριστώ όλους τους αλληλέγγυους ανθρώπους που δήλωσαν συμπαράσταση στον αγώνα αυτόν, που δεν χάνουν την ελπίδα τους, που δεν δέχονται το δικαστικό πραξικόπημα που υποκινήθηκε ξεκάθαρα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Ευχαριστώ τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ήρθε σήμερα, ενημερώθηκε και κατάλαβε ότι πρόκειται για προμελετημένη δολοφονία και δίωξη στο πρόσωπό μου, "που όμοια δεν έχουμε ξαναδεί".
Ευχαριστώ την Δικηγόρο μου την Ηλέκτρα Κούτρα. Ξέρει εκείνη πόσο την ευχαριστώ.
Ευχαριστώ την οικογένειά μου, που έμαθε από τον τύπο ότι απεργώ, έχει σπάσει τα τηλέφωνα του Υπουργείου και των φυλακών και όλους τους φορείς που συντέλεσαν στην εξόντωσή μου, πληροφορούμενοι από παντού, από ανθρώπους που χαμήλωναν τα μάτια, ότι "δεν φταίμε εμείς, είν' εντολή του Υπουργείου".
Τι πειράζει κι αν χαθεί ο κόσμος αύριο; Εμείς θα συνεχίσουμε τη διεκδίκηση απ' τον ουρανό.
Νιώθω τόση ευγνωμοσύνη που πνίγομαι.
Βασίλης Δημάκης"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαζα/ To ξερες πως είναι κερδισμένος τελικά, όποιος χαμογελάει μπροστά στην καρμανιόλα
Η ανυψωση της παλαιστινιακής σημαίας στα σύνορα της γάζας τιμωρείται με θάνατο.
Δείτε πώς οι ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν έναν νεολαίο της Γάζας  ενώ υψωνε την παλαιστινιακή σημαία στον συνοριακό φράχτη κατά τη διάρκεια του #greatreturnmarch.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μερες που ειναι με τα καθαρματα της Δυσης να χτυπουν τα τυμπανα του πολεμου...
στις 12 Απρίλη του 1204 τα διποδα ζωα που αυτοαποκαλουνταν "σταυροφόροι", "πολιτισμενοι" και "χριστιανοι" καταλαμβανουν την Κωνσταντινούπολη και προβαίνουν σε τετοιες φρικαλεοτητες που όμοιες τους δεν εχουν καταγραφει (ουτε κατα διανοια δεν τους μιμηθηκαν οι Τουρκοι το 1453...).
Ο πάπας Ιννοκεντιος ο Γ΄ που ειχε οργανωσει τη "σταυροφορια" εξέφρασε τον ..."αποτροπιασμο" του και το περιβάλλον του υποστήριξε πως ειχε στειλει επιστολη με την οποια ζητουσε ¨"να μην σκοτωσουν κανεναν χριστιανο" (καθολικο εννοουσε, αλλους δεν πειραζε να σκοτωσουν, συμφωνα με τον Αγιο πατερα...)
 πάντα έτσι γίνεται... Οι ανώτερες τάξεις είναι έτοιμες να ξεπουλήσουν, ο λαός συνήθως μάχεται για τις " πεζούλες" του, που έλεγε κι ένας που κοιμήθηκε πατριώτης...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς όλα τα νατοϊκά φερέφωνα που έχουν άποψη για τα χημικά τής Συρίας: γκουγκλάρετε τη λέξη "bellingcat". Εκεί δουλεύουν συνάδελφοί σας που πληρώνονται. Επικοινωνήστε μαζί τους. Τόση δουλειά κάνετε, κρίμα είναι. Δε θα ήθελα να το πάθετε σαν την κοπέλα εκείνη που αυτοκτόνησε όταν έμαθε πως οι άλλες πληρώνονταν για τις υπηρεσίες τους...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπλερ θα 'πρεπε να 'ναι φυλακή εδώ και χρόνια, καταδικασμένος ισόβια για τη δολοφονία εκατομμυρίων ανθρώπων. Τότε που είχε ανακαλύψει χημικά στο Ιράκ και βομβάρδισε τον πληθυσμό του. Για να αναγνωρίσει μετά από χρόνια πως τα στοιχεία που επικαλέστηκε ήταν ψευδή.
Αυτή τη φορά ανακάλυψε χημικά στη Συρία. Και όπως τότε, έτσι και τώρα, ζητάει την εξόντωση του λαού της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανοίξτε την πρεσβεία της Συρίας, ρε ξεπουλημένα τομάρια!
Με ποιο δικαίωμα εκθέτετε την Ελλάδα, ταυτίζοντάς την με τους αμερικανούς και σιωνιστές δολοφόνους και με τους ισλαμοφασίστες του FSA και των άλλων μισθοφορικών ταγματαλήτικων συμμοριών;
Και καλά ο Τζιφρας ο αμόρφωτος, είναι αστοιχείωτος. Δεν βρίσκεται κανένας εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να καταλαβαίνει σε τι επικίνδυνα παιχνίδια μας έχει μπλέξει ο γόνος των εργολάβων;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έφεραν το φαγητό τους στο κατάστημα και ζήτησαν και νερό! – Νέα …ήθη στο ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν στον Άγιο Νικόλαο
Πέμπτη, Απριλίου 12, 2018
Για γέλια και για κλάματα στο ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν!
Εκεί που βλέπεις τους πρώτους επισκέπτες στην πόλη με τη νέα τουριστική σεζόν να ξεκινά, έρχονται μπροστά σου εικόνες οι οποίες σε προσγειώνουν απότομα στην πραγματικότητα όσον αφορά την ποιότητα των τουριστών και που ελπίζεις να είναι μια άτυχη …εξαίρεση
Το περιστατικό συνέβη σήμερα (3/4) σε κατάστημα του Αγίου Νικολάου όταν μια παρέα τουριστών κάθισε στο τραπέζι, και πριν πάει κάποιος να τους πάρει παραγγελία , έβγαλαν το φαγητό τους το οποίο είχαν μαζί τους από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν, κατάλληλα συσκευασμένο, και ξεκίνησαν να …απολαμβάνουν το γεύμα τους.
Όταν πήγε η κοπέλα να πάρει παραγγελία, εκείνοι αρκέστηκαν να παραγγείλουν μόνο …νερό!
Μια εικόνα που σίγουρα δεν γεμίζει με αισιοδοξία τους επαγγελματίες του τουρισμού.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βάση ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροπλάνα στη Λάρισα, επανδρωμένα στη Σούδα.... Όλη η Ελλάδα μια απέραντη βάση των αμερικανών. Ο αγώνας για το σπάσιμο της θανάσιμες εξάρτησης είναι αγώνας για την ειρήνη την επιβίωση και το μέλλον...
Υ.Γ. Το πικρό χαμόγελο του Χρήστου Μπιστη στοιχειωνει ( η θα έπρεπε να στοιχειώνει)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποιοι ακόμα επιμένουν στη λογική των ίσων αποστάσεων!!! Τα ίδια Παντελάκη μου...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι γνωστό για περισσότερα από 25 χρόνια τώρα πως πολλοί υπέρβαροι άνθρωποι που υπόκεινται σε "θεραπεία" με τη χειρουργική εφαρμογή δακτυλίου στο στομάχι, αντιμετωπίζουν φοβερά προβλήματα υγείας που συμπεριλαμβάνουν και θάνατο. Και όμως οι ψευδογιατροί συνεχίζουν να επιβάλλουν αυτή την επικίνδυνη "θεραπεία" για ένα πρόβλημα που χρειάζεται πολύ πιο απλές και ανθρώπινες λύσεις. Αλλά το να ζητάμε ανθρώπινες λύσεις από άτομα που δεν το κατέχουν είναι μάλλον αφέλεια. Εμείς φταίμε λοιπόν που μας σκοτώνετε...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι κάτοικοι της douma γιορτάζουν την απελευθέρωση της πόλης, με σημαίες της Συρίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδηλώνουμε , ενώνουμε τις φωνές μας !
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ την ΕΙΡΗΝΗ ,
 ΕΝΑΝΤΙΑ στους ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ !
Παρασκευή 13 Απρίλη ώρα 6 μ.μ.
στην  Αμερικάνικη Πρεσβεία
(σταθμός ΜΕΤΡΟ   : Μέγαρο Μουσικής )
να ενημερωθούν ΟΛΟΙ-ΕΣ σ. και φίλοι της ΛΑΕ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Άσαντ: Στρατιωτική επίθεση της Δύσης θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή
 Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018, 13:42
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε πως οποιαδήποτε ενδεχόμενη δράση δυτικών κρατών θα προκαλέσει περισσότερη αστάθεια στην περιοχή, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν το ενδεχόμενο πληγμάτων εναντίον της Συρίας.
«Με κάθε νίκη που επιτυγχάνεται επί του εδάφους, υψώνονται οι φωνές ορισμένων δυτικών κρατών και εντείνονται ενέργειες στην προσπάθειά τους να αλλάξουν την πορεία των γεγονότων... αυτές οι φωνές και οποιαδήποτε ενδεχόμενη δράση δεν θα κάνουν τίποτε άλλο από το να συμβάλουν σε μια αύξηση της αστάθειας στην περιοχή, απειλώντας τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» δήλωσε ο Άσαντ υποδεχόμενος στη Δαμασκό τον Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, σύμβουλο του Ιρανού ανώτατου ηγέτη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενεργή η ειδική τηλεφωνική γραμμή ανάμεσα στις αμερικανικές και τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις
 Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018, 12:54
Το Κρεμλίνο δίνει τη διαβεβαίωση ότι ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στον ρωσικό και τον αμερικανικό στρατό για τον συντονισμό των επιχειρήσεων των δύο πλευρών στη Συρία είναι «ενεργός», την ώρα που η Ουάσινγκτον απειλεί με ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ που κατηγορείται για ακόμη μία χημική επίθεση στη μακρά σειρά επιθέσεων με χημικά όπλα κατά τη διάρκεια της συριακής σύρραξης.
Ο δίαυλος αυτός επικοινωνίας είναι μία ειδική τηλεφωνική γραμμή και στόχος της είναι ο συντονισμός των αμερικανικών και των ρωσικών επιχειρήσεων για την αποφυγή ατυχημάτων.
Η γραμμή «βρίσκεται σε ενεργή κατάσταση και χρησιμοποιείται και από τις δύο πλευρές», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ντούμα κυματίζει η σημαία της Συριας και όχι πλεον το πατσαβουρι της γαλλικης αποικιοκρατιας που εχουν οι ισλαμοφασιστες
 Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018, 10:20
Η σημαία της Συριακής Δημοκρατιας  κυματίζει στην πόλη Ντούμα, την τελευταία περιοχή που τελούσε υπό τον έλεγχο των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό,σηματοδοτώντας την ανάληψη από τις δημοκρατικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ του ελέγχου «όλης της ανατολικής Γούτα», ανακοίνωσε σήμερα ο ρωσικός στρατός.
«Ένα σημαντικό γεγονός για την ιστορία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας είναι αυτό που έγινε σήμερα (σ.σ.: Πέμπτη): η σημαία της Συριακής Δημοκρατιας  υψώθηκε σε κτήριο της πόλης Ντούμα, σηματοδοτώντας την ανάληψη του ελέγχου αυτής της περιοχής και κατά συνέπεια ολόκληρης της ανατολικής Γούτα» δήλωσε ο Ρώσος στρατηγός Γιούρι Γεβτουσένκο.
Η Ντούμα ήταν η τελευταία πόλη όπου είχαν τον έλεγχο ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων, η συμμορια  Τζάις αλ Ισλάμ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Ο δημοσιογράφος που σκοτώσαν οι σιωναζι στη Λωρίδα της Γάζας είχε ξυλοκοπηθεί από μέλη της Χαμάς το 2015, και δεν ηταν μελος της Χαμας οπως ειπε ο σιωναζι υπουργος Αμυνας Λιμπερμαν
 Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018, 02:10
Ο Παλαιστίνιος δημοσιογράφος ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινού στρατιώτη στη Λωρίδα της Γάζας είχε συλληφθεί και ξυλοκοπηθεί από μέλη της Χαμάς το 2015, υπογράμμισε την Τετάρτη η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), αντιδρώντας σε μια δήλωση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ σύμφωνα την οποία το θύμα ήταν μέλος του ένοπλου βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού ένοπλου κινήματος της Χαμας.
Την 6η Απριλίου ο Γιάσερ Μουρτάτζα, ο οποίος εργαζόταν για το πρακτορείο Ain Media, με έδρα τη Γάζα, παρότι φόραγε γιλέκο που ανέγραφε PRESS, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, σκοτώθηκε από τις σφαίρες Iσραηλινού στρατιώτη ενώ κάλυπτε διαδήλωση Παλαιστινίων κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.
Την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, ο Αβίγκντορ Λίμπερμαν, υποστήριξε ότι ο Μουρτάτζα ήταν «ένας τρομοκράτης που ανήκε στον στρατιωτικό βραχίονα της Χαμάς», η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας από το 2007 και χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική οργάνωση» από την ισραηλινή κυβέρνηση.
Σύμφωνα με φάκελο της ΔΟΔ που μπόρεσε να συμβουλευτεί το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μουρτάτζα και άλλοι τρεις συνάδελφοί του τράβαγαν πλάνα το 2015 κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης ενός σπιτιού κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, όταν ένας άνδρας τους πλησίασε και απαίτησε να δει τα χαρτιά τους. Όταν αρνήθηκαν, κατέφτασε τζιπ των δυνάμεων της Χαμάς, που πήρε τον Μουρτάτζα και οι άνδρες της ισλαμιστικής οργάνωσης τον ξυλοκόπησαν και κατέσχεσαν το οπτικό υλικό που είχε καταγράψει.
Μέλη της ΔΟΔ είχαν πάρει συνεντεύξεις από τον Μουρτάτζα και τους άλλους δημοσιογράφους για το περιστατικό, σύμφωνα με το αρχείο της Ομοσπονδίας.
Ο γενικός γραμματέας της ΔΟΔ Αντονί Μπελανζέ κατηγόρησε σε ανακοίνωσή του τον Λίμπερμαν ότι επιδιώκει να «συγκαλύψει τον φόνο» του Μουρτάτζα. «Είναι ξεκάθαρο το ότι ο υπουργός Άμυνας ενδιαφέρεται περισσότερο να κάνει προπαγάνδα παρά να διατάξει να διενεργηθεί διαφανής έρευνα και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης οι δολοφόνοι του Γιάσερ», τόνισε.
Η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) καταδίκασε «με τη μεγαλύτερη αγανάκτηση τα πυρά που βάλλονται εσκεμμένα από τον ισραηλινό στρατό εναντίον δημοσιογράφων».
Ο στρατός του Ισραήλ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο Μουρτάτζα στοχοθετήθηκε και γιατί ή αν χτυπήθηκε από ατύχημα.
Την 30ή Μαρτίου και την 6η Απριλίου χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, ορισμένοι από τους οποίους πέταξαν πέτρες κι έβαλαν φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων. Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 31 διαδηλωτές.
Ο ΟΗΕ και η Ε.Ε. ζήτησαν να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα για τη χρήση πραγματικών σφαιρών από τον ισραηλινό στρατό. Η ισραηλινή κυβέρνηση το απέρριψε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα για επίθεση εναντίον της Συρίας
 Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018, 23:47
Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα για δράση σε απάντηση στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία, παρά την ανάρτηση που έκανε στο Twitter ότι πύραυλοι «θα (αρχίσουν να) έρχονται» και ότι η Ρωσία θα πρέπει να «ετοιμαστεί».
Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε ότι ο Τραμπ έχει διάφορες επιλογές, όχι απλά στρατιωτικές, ότι όλες οι επιλογές εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι και ότι αξιολογεί τον τρόπο που θα απαντήσει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



OHΕ: Η Βολιβία ζητά σύγκληση του ΣΑ για τη Συρία
 Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018, 22:10
Η Βολιβία ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να συγκληθεί αύριο Πέμπτη για να συζητηθεί το θέμα της "κλιμάκωσης της ρητορικής με επίκεντρο τη Συρία και των απειλών μονομερούς ανάληψης δράσης" δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Βολιβίας στα ΗΕ Σάσα Σέρτζιο Λορέντι Σολίς, ώρες αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι η Ουάσιγκτον θα προχωρήσει σε πυραυλικά πλήγματα με μια ανάρτησή του στο Twitter.
"Παρατηρείται μια σταθερότητα σε αυτές τις απειλές, επομένως ανησυχούμε διότι οποιαδήποτε μονομερής ενέργεια θα συνιστούσε παραβίαση των αρχών και σκοπών του καταστατικού (των Ηνωμένων Εθνών)", είπε σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι αναμένει η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση να διεξαχθεί αύριο το πρωί τοπική ώρα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γκαγκαριν. "Πολίτης της χώρας του σοσιαλισμού πρώτος στο διάστημα" ,εφημερίδα "Η Πράβντα των πιονιέρων" 12 Απριλίου 1961



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καθόλου ευχάριστα τα νέα για όσους αγαπούν τις τηγανιτές πατάτες...
Ποιους κινδύνους κρύβει το τηγάνισμα ή ψήσιμο των αμυλούχων τροφών, και τι επιβάλλει ο νέος κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Στους κινδύνους που κρύβει το τηγάνισμα ή ψήσιμο των αμυλούχων τροφών (π.χ. ψωμί, πατάτες) σε υψηλές θερμοκρασίες για πολύ ώρα, αναφέρεται σε δημοσίευμά του γερμανικό μέσο, ενημερώνοντας πως σε τέτοιες περιπτώσεις παράγεται ακρυλαμίδιο, μία καρκινογόνος ουσία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση με έναν νέο κανονισμό, που ισχύει από σήμερα, υποχρεώνει πλέον τους κατασκευαστές να πάρουν άμεσα μέτρα, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
«Οι πιο μικρές και τραγανές πατάτες είναι οι πιο γευστικές – αλλά και οι πιο ανθυγιεινές. Ο λόγος; περιέχουν ακρυλαμίδιο. Η ουσία πιστεύεται ότι προκαλεί καρκίνο και βρίσκεται σε προϊόντα πατάτας, δημητριακών και καφέ. H νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών θα πρέπει να εξασφαλίζει ότι στα πιάτα και τα κύπελλά μας θα προσγειώνεται όσο το δυνατόν λιγότερο ακρυλαμίδιο», γράφει η γερμανική εφημερίδα.
Ήδη στην Καλιφόρνια, η δικαιοσύνη αποφάσισε πρόσφατα ότι γνωστή αλυσίδα καφέ θα πρέπει να προειδοποιήσει για τις επιβλαβείς επιπτώσεις στα προϊόντα της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε ακόμη ένα βήμα παραπέρα με την έκδοση ειδικού κανονισμού, ώστε να χρησιμοποιούμε λιγότερο ακρυλαμίδιο στην καθημερινή ζωή. Για τους καταναλωτές, αυτό δεν αλλάζει πολλά πράγματα. Ωστόσο, οι παραγωγοί τροφίμων και η βιομηχανία τροφίμων πρέπει να αλλάξουν την προσέγγισή τους στην παραγωγή και την προετοιμασία τροφίμων.
Ο κανονισμός της ΕΕ θα ισχύει για κάθε εκμετάλλευση που παράγει, μεταποιεί ή εμπορεύεται προϊόντα πατάτας, ψωμί, ζαχαροπλαστικής, δημητριακών για πρωινό, παιδικές τροφές, προϊόντα καφέ ή υποκατάστατα καφέ. Ο κανονισμός αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής με στόχο τη μείωση των επιπέδων ακρυλαμιδίου στα τρόφιμα. Τα κράτη μέλη της ΕΕ υποχρεούνται φυσικά, από το 2010 να μετρούν την περιεκτικότητα σε ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα σε τακτά χρονικά διαστήματα και να υποβάλουν τα δεδομένα στην Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (Efsa). Με βάση τα δεδομένα αυτά, οι επιστήμονες ανέπτυξαν στρατηγικές για τη μείωση των επιπέδων ακρυλαμιδίου στην παραγωγή και τη μεταποίηση τροφίμων, οι οποίες είναι πλέον υποχρεωτικές για όλες τις εταιρείες τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ, σε έρευνα του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης σε συνεργασία με το Σουηδικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων μετρήθηκαν πολύ υψηλές ποσότητες ακρυλαμιδίου (250-3900 μg ανά kg τροφίμου) σε δείγματα τροφίμων πλουσίων σε υδατάνθρακες, τα οποία και θεωρούνται ευρείας κατανάλωσης (π. χ. τηγανητές πατάτες, τσιπς, ψωμί, φρυγανιές) και είχαν υποστεί υψηλή θερμική επεξεργασία (τηγάνισμα ή ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα) (Tareke et al. 2002). Οι ποσότητες αυτές είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από το ανώτατο ημερήσιο ανεκτό όριο, το οποίο δύναται να προσλάβει ο άνθρωπος (κατά μέσο όρο οι ποσότητες αυτές είναι της τάξης των 15-50 μικρογραμμαρίων (μg=10-6 g) την ημέρα αναλόγως με το σωματικό βάρος του κάθε ανθρώπου).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βιντεο για πολλα εγκεφαλικα. Η εξωτερικη πολιτικη του Κοτζια αναμεσα στα ποδια της καλλιγραμμης παρουσιαστριας.  Ο Σερβος Υπουργος Εξωτερικων που επαθε εμφραγμα από την «Σαρον Στοουν» των Βαλκανιων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ. εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην πόλη Ντούμα της Συρίας
10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Η αποχώρηση των Ισλαμιστών από την Ντούμα κάτω από την πίεση του συριακού στρατού, αποτέλεσε βαρύ πλήγμα για τον δυτικό κόσμο, που αποφάσισε -το πιθανότερο ως αντιπερισπασμό- να στήσει μία απ’ τις γνωστές από το παρελθόν προβοκάτσιες, για δήθεν επίθεση με χημικά εναντίον αμάχων και μικρών παιδιών από τους Σύρους.
Είναι η πολλαπλή φορά που η συριακή κυβέρνηση κατηγορείται αναπόδεικτα και ψευδώς για χρήση χημικών. Με δεδομένο το γεγονός ότι, μετά από έρευνα, οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες αποφάνθηκαν αρνητικά, το πιθανότερο είναι να αποτελεί άλλη μια χαλκευμένη κατηγορία των δυτικών και των συνοδοιπόρων τους στη Συρία. Όταν οι καταγγελίες προέρχονται από αποδεδειγμένους πράκτορες και συνεργάτες της Αλ Νούσρα (την Αλ Κάιντα στη Συρία) που φορούν την προβιά των δήθεν «οργανισμών υγείας», όπως είναι τα αποκαλούμενα «Λευκά Κράνη» με την εγκληματική τους εδώ και καιρό δράση, κι όταν ακούμε να «ανησυχεί» ο «ευαίσθητος» κ. Ερντογάν για τη ζωή των αμάχων, τότε το ποια ακριβώς είναι τα κίνητρα γι αυτή τη νέα προπαγανδιστική εκστρατεία, δεν είναι δύσκολο να εντοπιστούν.
Τα σύννεφα της γενίκευσης του πολέμου μαζεύονται επικίνδυνα μετά τις απειλές των ΗΠΑ να προβούν άμεσα σε «αντίποινα», την ίδια στιγμή που αμερικάνικο αντιτορπιλικό αποπλέοντας από την Κύπρο, πλέει κοντά στα χωρικά ύδατα της Συρίας φορτωμένο με πυραύλους.
Οι εξελίξεις αυτές αυξάνουν την αβεβαιότητα για τη χώρα μας λόγω των πολιτικών υποταγής από τους ντόπιους «κυβερνώντες», που εμπλέκουν επικίνδυνα το λαό στις διεθνείς πολεμικές ενέργειες, επιτρέποντας στους Αμερικανούς να χρησιμοποιούν τη Βάση της Σούδας ως ορμητήριο και εναγκαλιζόμενοι με τον κράτος/τρομοκράτη, το Ισραήλ.
Καλούμε τον ελληνικό λαό να είναι σε εγρήγορση, αδιαφορώντας για την προπαγάνδα που υφίσταται από τα συστημικά ΜΜΕ, απαιτώντας την άρση του εμπάργκο εναντίον της Συρίας, την επαναλειτουργία της πρεσβείας της και την αποκατάσταση των διπλωματικών μας σχέσεων με την παραδοσιακά φίλη χώρα.
Μόνο μια ανεξάρτητη εθνική εξωτερική πολιτική από μία πατριωτική και δημοκρατική κυβέρνηση, που δεν θα εντέλλεται από ξένους δυνάστες και πάτρωνες, έχει τις δυνατότητες να διασφαλίσει την ειρήνη και την ασφάλεια του ελληνικού λαού από τα «γεράκια» του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
10 Απριλίου 2018
Το Γραφείο Τύπου του Ε.ΠΑ.Μ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




2012
Συζητάνε δυό παπαγαλάκια. Λέει το ένα. "Οι Αριστεροί θα σας πάρουν τα σπίτια". Και συμπληρόνει το άλλο. ".....και να δούμε μετά με τι θα ξεπληρώσετε τις Τράπεζες και τους ξένους τοκογλύφους!"