Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Παρασκευη 13 Απριλιου 2018


Ο ΣΤΡΑΤΌΣ ΤΗΣ ΚΊΝΑΣ ΦΤΆΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΊΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΉΣΕΙ ΤΗ ΡΩΣΊΑ!
Η Κίνα θα βοηθήσει την κυβέρνηση της Συρίας στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIL / ISIS) αποστέλλοντας "στρατιωτικούς συμβούλους", σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ.
"Περισσότερα κινεζικά στρατεύματα θα φτάσουν τις ερχόμενες εβδομάδες", δήλωσε ένας αξιωματούχος του Συριακού Στρατού στον ιστοχώρο ειδήσεων του Λιβάνου Al-Masdar Al-Arabi. Η έκθεση υποστηρίζει ότι ένα κινεζικό ναυτικό σκάφος βρίσκεται στο δρόμο προς τη Συρία με δεκάδες "στρατιωτικούς συμβούλους" στο πλοίο. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθούνται από στρατεύματα. Το πλοίο λέγεται ότι πέρασε τη διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο και διέσχιζε τη Μεσόγειο Θάλασσα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι σύμβουλοι θα ενταχθούν στα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή Latakia. Εν τω μεταξύ, ένας ισραηλινός στρατιωτικός ιστοχώρος ειδήσεων, DEBKAfile , ανέφερε στρατιωτικές πηγές λέγοντας ότι ένα κινεζικό αεροπλανοφορο, το Liaoning-CV-16, έχει ήδη εντοπιστεί στο λιμάνι της Συρίας, στο Ταρτούς στις ακτές της Μεσογείου. Λέγεται ότι συνοδεύεται από ένα  πυραυλικό πλοίο συνοδειας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δαμασκός ζει τις τελευταίες ημέρες απόλυτα φυσιολογικά xωρίς τίποτα διαφορετικό από τις προηγούμενες ημέρες.
 Καμιά οικογένεια δεν έχει εγκαταλείψει τη χώρα, όπως έγινε το 2013, όταν οι ΗΠΑ θα χτυπούσαν τη Συρία.
Δεν υπάρχουν ουρές για ψωμί ή για αγορά τροφίμων και καυσίμων. Δεν υπάρχουν επιπλέον σημεία ελέγχου ή κατάσταση συναγερμού.
Ίσως ο Συριακός λαός να έχει προσαρμοστεί στον πόλεμο και να αντιμετωπίζει τις απειλές με αδιαφορία. Η ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ, έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις στα μίνιτα, απ ότι στο έδαφος της χώρας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«60 Λούλα στην Βουλή». Έτσι τιτλοφόρησε το Κόμμα των Εργατών (ΡΤ) της Βραζιλίας το δελτίο τύπου με το οποίο ενημέρωσε ότι όλοι οι βουλευτές του προσθέτουν το «Λούλα» στα επίσημα ονόματά τους στο κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του ηγέτη τους την προηγούμενη εβδομάδα.
«Αιτούμαι να γίνει η αντικατάσταση σε αυτή την αίθουσα (κάτω βουλή) του κοινοβουλευτικού ονόματος του Πάουλο Πιμέντα σε Πάουλο Λούλα Πιμέντα», σύμφωνα με το αίτημα που κατατέθηκε από τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΡΤ στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ροντρίγο Μάια.
Παρόμοια αιτήματα στέλνονται σε όλα τα νομοθετικά σώματα με ηλεκτρονικό πίνακα, συμπεριλαμβανόμενων των πολιτειών και των δήμων, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματος την Τετάρτη.
«Είναι ένας τρόπος να είμαστε αλληλέγγυοι προς τον πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα (2003-2010)», εξήγησε αφού ανέφερε ότι η πρόεδρος του κόμματος, η γερουσιαστής Γκλέισι Χόφμαν, επίσης συμμετείχε στέλνοντας ανάλογο γραπτό αίτημα στον πρόεδρο της γερουσίας.

Η «Λούλα» Χόφμαν, πλέον, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο κατά τη διάρκεια των σχεδόν 48 ωρών μέσα στις οποίες ο Λούλα κατέφυγε σε συνδικάτο πριν παραδοθεί στην αστυνομία το προηγούμενο Σάββατο. Η γερουσιαστής ανήρτησε ακόμα στους λογαριασμούς της στα κοινωνικά δίκτυα μια φωτογραφία του πρώην προέδρου, με λεζάντα το όνομα Λούλα και το γράμμα «t» τυπωμένο από πάνω με τρόπο που να σχηματίζει τη λέξη «luta» [πάλη, αγώνας στα πορτογαλικά].
Εμβληματική μορφή της λατινοαμερικάνικης αριστεράς και υπεύθυνος προγραμμάτων που επέτρεψαν να βγει η χώρα του από το χάρτη της πείνας του ΟΗΕ, ο Λούλα καταδικάστηκε σε 12 χρόνια και ένα μήνα φυλακή επειδή φέρεται ότι δέχτηκε ένα πολυτελές διαμέρισμα από κατασκευαστική εταιρία αναμειγμένη στην υπόθεση διαφθοράς που ήρθε στο φως από την Επιχείρηση Lava Jato, που αποκάλυψε δωροδοκίες πολλών εκατομμυρίων σε πολιτικούς.
Η σύλληψή του ξεσήκωσε τον πολιτικό κόσμο τοπικά και περιφερειακά. Ο Λούλα προηγείται με διαφορά στις δημοσκοπήσεις της πρόθεσης ψήφου για τις προεδρικές εκλογές του Οκτώβρη, αν και μια επικείμενη τρίτη θητεία του κατέστη απίθανη, καθώς οι βραζιλιάνικοι νόμοι εμποδίζουν την κατάθεση υποψηφιότητας σε καταδικασμένους σε δεύτερο βαθμό, όπως στην περίπτωσή του. Επιπλέον, ο πρώην πρόεδρος έχει άλλες έξι δίκες σε εξέλιξη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-4-2018
Προσυγκέντρωση 17:30, Στάση Μετρό Μεγάρου Μουσικής (έξοδος Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ)

Συναισθανόμενοι την οριακού χαρακτήρα κρισιμότητα των εξελίξεων στην μέση ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο, θεωρούμε ότι το ελάχιστο που μπορούμε να συνεισφέρουμε τούτες τις δραματικές ώρες για την παγκόσμια ειρήνη, είναι να ενώσουμε την φωνή μας με το λαό και να διατρανώσουμε το αίτημα μας για αποτροπή των «ανθρωπιστικών» βομβαρδισμών εκ μέρους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην πολύπαθη και αιματοκυλισμένη Συρία.
Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιούνται βάσεις που βρίσκονται στην χώρα μας γι αυτό το σκοπό.
Είναι αδιανόητο να θεωρούμαστε μέλη μιας συμμαχίας που μακελεύειανεξάρτητα κράτη στο βωμό της εκμετάλλευσης τους και της «κλοπής» των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών.
Είναι αδιανόητο να παρακολουθούμε απαθείς την αυτοκαταστροφή του ανθρώπινου πολιτισμού από ψυχοπαθείς φονιάδες των λαών.
Η ανθρωπότητα παίζει την ύπαρξη της κορώνα γράμματα!
Για να καταστούν οι ΗΠΑ και οι ιμπεριαλιστές σύμμαχοι της, κυρίαρχοι ενός μονοπολικού κόσμου.
Για να οδηγηθεί η ανθρωπότητα σε έναν νεοφιλελεύθερο ολοκληρωτισμό.
Για να καταστεί ο πλανήτης από άκρη σε άκρη ιδιοκτησία των μονοπωλίων και της χρηματοοικονομικής ελίτ.
Για να μετατραπούν οι λαοί και τα έθνη, σε άβουλα ανδράποδα της μιας και μόνης εξουσίας.
Γι αυτό λοιπόν καλούμε σε παλλαϊκό αντιπολεμικό συλλαλητήριο, χωρίς πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και κομματικές ταυτότητες.
Κάθε πολίτη που αισθάνεται, ότι αυτήν την κρίσιμη ώρα για την παγκόσμια ειρήνη και την ανθρωπότητα, έχει το χρέος να ενώσει την φωνή του και να βροντοφωνάξει την θέση του στους ιμπεριαλιστές.
Σταματήστε τον πόλεμο!
Αφήστε τους λαούς να αποφασίσουν για την ζωή τους.
Έξω οι ξένοι στρατοί και οι μισθοφόροι πράκτορές τους, από την Συρία.
Σεβασμός στην Εθνική ανεξαρτησία των λαών και το απαραβίαστο των συνόρων τους.
Καμία συμμετοχή της Ελλάδας και των βάσεων του ΝΑΤΟ, στους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις σε άλλα κράτη.
"Δρόμος Ανοιχτός"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όπως με τη ναζιστική γενοκτονία των Εβραίων, δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τη βάναυση σφαγή του deir γιασίν στην Παλαιστινη ή την ευρύτερη καταστροφή που προκάλεσε.
Deir Yassin: Η σφαγή που πυροδότησε το Nakba
Εβδομήντα χρόνια μετά τη φρίκη του Deir Yassin, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να διασφαλίσουμε ότι, όπως και η ναζιστική γενοκτονία των Εβραίων, δεν ξεχνάμε ποτέ τη βίαιη σφαγή αυτού του ειρηνικού χωριού ή την ευρύτερη καταστροφή που προκάλεσε.
Μιαεκδήλωση  σημάδεψε την 70ή επέτειο της σφαγής του Deir Yassin, όπου οι εβραϊκές πολιτοφυλακές δολοφόνησαν περισσότερους από 100 Παλαιστίνιους άνδρες, γυναίκες και παιδιά, στο πλαίσιο μιας αυτοκαθορισμένης εκστρατείας "καθαρισμού" για να απομακρύνουν τους αυτόχθονες Άραβες να εγκαταλείψουν το εβραϊκό κράτος Ισραήλ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Συριακός λαός τώρα σας έχει πραγματικά ανάγκη
Όποιος έμπρακτα στηρίζει τον αγώνα που κάνει ο Συριακός λαός για να αντισταθεί στους Ιμπεριαλιστές, αύριο 13 Απριλη θα πρέπει να έρθει και να ενισχύσει τα καλέσματα που καλούν αντιιμπεριαλιστικές Οργανώσεις όπως η ΚΕΔ και το avantgarde ή αυτές που ενισχύουν την Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Συρία
Κάτω τα ξερά σας από την Συρία!
ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ. ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/4, 6:30ΜΜ, ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΑΠΡΙΛΗ, 18.00, ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ
ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ!
Τις τελευταίες ώρες, οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού απειλούν τη Συρία με ανοιχτό πόλεμο, μετά από 7 χρόνια επέμβασης, με πρόσχημα είτε την καταπολέμηση του ISIS, είτε τη στήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις που βαφτίζονται “αντιπολίτευση”. Στόχος τους η πτώση της εκλεγμένης συριακής κυβέρνησης, που αρνείται να υποταχτεί στα σχέδια τους, και η αντικατάσταση της με άλλη μία κυβέρνηση – μαριονέτα, όπως έχουν κάνει επανειλημμένα στο παρελθόν.
Με αφορμή την τελευταία προβοκάτσια με τα υποτιθέμενα χημικά στην Ντούμα, αναβιώνει ακόμα πιο έντονα η νεο-ψυχροπολεμική ρητορική των πιο επιθετικών κύκλων του ιμπεριαλισμού, μέσω των πολιτικών αλλά και των μιντιακών εκπροσώπων του. Απειλεί να αιματοκυλήσει ακόμα μια φορά το λαό της Συρίας και να σύρει στον πολεμο και την καταστροφή ακόμα και ολόκληρο τον πλανήτη Απάντηση σε αυτές τις απειλές δεν μπορεί να είναι η ιδεοληπτική αντίληψη περί υποτιθέμενων “ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων”, η οποία δεν εδράζεται σε καμία αιτιολόγηση. Είναι εμφανές ποιός ασκεί ιμπεριαλιστική πολιτική στη Μ. Ανατολή, στην Αν. Ουκρανία και αλλού, και δεν είναι άλλος από τον άξονα ΗΠΑ – ΕΕ – Ισραήλ.
Η ελληνική κυβέρνηση είναι απολύτως συνένοχη στους παραπάνω σχεδιασμούς. Συνεχίζει την πάγια τακτική της ελληνικής ολιγαρχίας να δίνει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές, με τη βάση της Σούδας να αποτελεί έναν από τους βασικούς τόπους εφόρμησης των χασάπηδων του ΝΑΤΟ, στοχοποιώντας τη χώρα μας και κάνοντάς την συνένοχη σε αυτό το κολοσσιαίων διαστάσεων έγκλημα.
Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:
-Nα προχωρήσει στο κλεισιμο των νατοϊκών βάσεων.
-Nα απεμπλέξει τη χώρα μας από την ιμπεριαλιστική πολιτική.
-Να προχωρήσει στην αποκατάσταση των διπλωματικών της σχέσεων με τη Συρία. Επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό και της συριακής στην Αθήνα.
Ο δρόμος για την ήττα του ιμπεριαλισμού, που σκορπάει μόνο δυστυχία και αίμα, περνάει από την ενίσχυση ενός αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ των χωρών, των δυνάμεων και των λαών που αντιστέκονται σε αυτή την κρεατομηχανή. Από την ήττα της λογικής των ίσων αποστάσεων και την ενίσχυση του Άξονα της Αντίστασης.
Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Συρία




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απορρίφθηκε το αίτημα του Βασίλη Δημάκη.
Είμαστε σε πόλεμο με την κυβερνητική αλητεία.
Τσίπρας-Κοντονής, φασίστες δολοφόνοι!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΟΝΤΟΝΗ:
«Σας δηλώνω λοιπόν ότι ενδόμυχα αρνούμαι να ενδώσω στην προσπάθειά σας να με μετατρέψετε ξανά σε αυτό που μετά κόπων και βασάνων πάλεψα και κατάφερα παραδεδεγμένα εκ των αποτελεσμάτων του να αποποιηθώ – παρά τις αντιξοότητες που μου θέτατε διαρκώς, προκειμένου να με ακινητοποιήσετε και κατόπιν να με μετατρέψετε ξανά σ’ αυτό που αρνήθηκα να συνεχίσω να είμαι.
Σας δηλώνω ότι σήμερα ανακοίνωσα και στους οικείους μου, έχοντας σώας τας φρένας και σε πλήρη συνείδηση, ότι θα χρεωθείτε ως αριστερή υποτίθεται κυβέρνηση με ακροδεξιές αποφύσεις τον πρώτο νεκρό που διεκδικούσε όσο ευγενικά μπορούσε το δικαίωμά του στην εκπαίδευση».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΑΣΙΣΤΑ ΚΟΝΤΟΝΗ, ΦΥΛΑΞΟΥ!
Ο βασανιστής κρατουμένων, ο φασίστας που νομιμοποιεί με τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα τους βιασμούς μέσω κολπικού και πρωκτικού ελέγχου, ο διαπλεκόμενος με τις τράπεζες που πέρασε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για ν' αρπάξουν τη λαϊκή περιουσία, απαγόρευσε την είσοδο στο νοσοκομείο των φυλακών στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και σε άλλα στελέχη της ΛΑΕ, που ήθελαν να επισκεφτούν τον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη. Ο φασίστας Κοντονής έχει επιβάλλει καθεστώς πλήρους απομόνωσης στον απεργό πείνας. Ο φασίστας Κοντονής θα πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γης αν χαθεί η μάχη του Βασίλη Δημάκη με τη ζωή.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς αυτους/ες που επιδιώκουν -και καλά κάνουν- να τεκμηριώσουν θεωρητικά την όποια άποψή τους για τη σχέση εθνικού-διεθνικού με αναφορές στον Λένιν:
Καλό θα ήταν να μην τον ψαλιδίζουμε και να αντιμετωπίζουμε το έργο του όπως του αξίζει.
Ο ηγέτης του Οκτώβρη, που από το 1914 είχε υψώσει τη σημαία ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, καλώντας σε μετατροπή του σε επανάσταση κατά του κεφαλαίου, έγραψε συνάμα και σειρά κειμένων με τα οποία υπερασπιζόταν το δικαίωμα των λαών στην εθνική τους αυτοδιάθεση, μιλούσε για δίκαιους και άδικους πολέμους, τασσόταν υπέρ των αγώνων για εθνική ανεξαρτησία κ.λπ. κ.λπ.
Μην κατεβάζουμε τον Λένιν σε επίπεδο νεοφώτιστου δεκαπεντάχρονου κοσμοπολίτη. Δεν ήταν φιλελέ ντεφετιστής ο Λένιν. Επαναστάτης ήταν. Και στα πρώτα συνέδρια της Κομμουνιστικής Διεθνούς φρόντισε να τονίζεται η άμεση σχέση της προλεταριακής επανάστασης με τον αγώνα των λαών για την εθνική τους αποκατάσταση.
Αν δεν μας αρέσουν οι απόψεις του, ας αναφερόμαστε ξεκάθαρα στη διαφωνία μας μαζί του, όπως κάνουν με εντιμότητα οι αναρχικοί σύντροφοι. Αλλά δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τον λογοκρίνουμε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εστω και αργα το αυτονοητο...
"...Όταν ο πόλεμος μας χτυπά την πόρτα, κάνεις δεν μπορεί να σιωπά.Όλοι την Παρασκευή 13 Απρίλη στις 6:00 το απόγευμα, στην Αμερικανική πρεσβεία, στην αντιπολεμική συγκέντρωση, για να καταγγείλουμε τους ιμπεριαλιστές που ετοιμάζουν νέα σφαγή των λαών.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΤΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ
ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Στη συγκέντρωση καλούν
ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΚΑΡ, ΛΑΕ, ΟΚΔΕ, Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



13 Απρίλη του 2015 φευγει ο μεγάλος Εδουαρδο Γκαλεάνο, εμβληματικός συγγραφέας της ηπείρου του όταν έγραψε τις Ανοιχτές φλέβες της Λατινικής Αμερικής. Το 2009, στη Σύνοδο των Αμερικανικών Κρατών, ο Ούγκο Τσάβες χάρισε το βιβλίο στον Ομπάμα και αυτόματα έγινε μπεστ σέλερ. Το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ουρουγουάη το ‘73 είχε απαγορεύσει το βιβλίο του όπως επίσης έγινε αργότερα και στην Αργεντινή. Η γραφή του αποτελεί ένα ιδιαίτερο μείγμα συνδυάζοντας το ντοκιμαντέρ, το μυθιστόρημα, τη δημοσιογραφία, την πολιτική ανάλυση και την ιστορία. Ο Γκαλεάνο αρνείται ότι είναι ιστορικός: «είμαι ένας συγγραφέας που θα ήθελε να συνεισφέρει στη διάσωση της απηχθείσας μνήμης όλης της Αμερικής, αλλά πάνω από όλα της Λατινικής Αμερικής, πατρίδα περιφρονημένη και αγαπητή».
Υπέροχη περιγραφη της συγχρονης εξαρτησης
"...Οι φτωχές χώρες, προκειμένου να διαθέτουν όλο και φτηνότερα και περισσότερο υπάκουα εργατικά χέρια, χρειάζονται ολόκληρα τάγματα από δήμιους, βασανιστές, ιεροεξεταστές, δεσμοφύλακες και χαφιέδες. Για να ταίσουν και να εξοπλίσουν αυτά τα τάγματα, οι φτωχές χώρες χρειάζονται περισσότερα δάνεια. Για να πληρωθούν οι τόκοι των δανείων, οι φτωχές χώρες χρειάζονται ακόμα περισσότερα δάνεια. Για να πληρωθούν οι τόκοι των συσσωρευμένων δανείων, οι φτωχές χώρες πρέπει να αυξήσουν τις εξαγωγές τους. Για να αυξηθούν οι εξαγωγές οι φτωχές χώρες πρέπει να μειώσουν το κόστος παραγωγής. Για να μειωθεί το κόστος παραγωγής οι φτωχές χώρες χρειάζονται όλο και φτηνότερα και περισσότερο υπάκουα εργατικά χέρια. Για να γίνονται κάθε φορά φτηνότερα και περισσότερο υπάκουα τα εργατικά χέρια, οι φτωχές χώρες χρειάζονται τάγματα ολόκληρα από δήμιους, βασανιστές και ιεροεξεταστές…"



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια απαντηση στους απολογητες του ιμπεριαλισμού από τον ιδιο τον Λενιν.
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.
Ο καπιταλισμός αναπτύχθηκε σε παγκόσμιο σύστημα αποικιακής καταπίεσης και χρηματιστικής κατάπνιξης της τεράστιας πλειοψηφίας του πληθυσμού της γης από μια χούφτα «προηγμένες χώρες». Και το μοίρασμα αυτής της «λείας» γίνεται ανάμεσα σε 2-3 ληστές με παγκόσμια δύναμη οπλισμένους ως τα δόντια (Αμερική, Αγγλία, Ιαπωνία), που τραβούν όλη την γη στον πόλεμό τους γα το μοίρασμα της λείας τους.
Υ.Γ (Δεν αναφέρει εδώ την Ρωσία σκόπιμα, όπως εξηγεί στο βιβλίο)
Β.Ι.Λενιν «ο ιμπεριαλισμός ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού» σελ. 7. εκδ. ΣΕ

Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ» ΧΩΡΩΝ
(τις οποίες οι απολογητές του ιμπεριαλισμού αποκαλούν ..ιμπεριαλιστικές)
Δίπλα στις αποικιακές κτήσεις των μεγάλων Δυνάμεων βάλαμε τις μικρές αποικίες των μικρών κρατών, πού αποτελούν, μπορούμε να πούμε, τον πιο άμεσο στόχο ενός ενδεχόμενου και πιθανού «ξαναμοιράσματος» των αποικιών. Τα περισσότερα απ' αυτά τα μικρά κράτη διατηρούν τις αποικίες τους μόνο χάρη στο γεγονός Ότι ανάμεσα στα μεγάλα υπάρχουν αντιθέσεις συμφερόντων, προστριβές κτλ., πού τα εμποδίζουν να συνεννοηθούν για το μοίρασμα της λείας. 'Όσο για τα «μισοαποικιακα» κράτη, μας προσφέρουν ένα παράδειγμα των μεταβατικών εκείνων μορφών, που τις βρίσκουμε σ' όλες τις περιοχές της φύσης και της κοινωνίας. Το χρηματιστικό κεφάλαιο είναι μια τόσο μεγάλη, μπορούμε να πούμε, αποφασιστική δύναμη σ' όλες τις οικονομικές και σ' όλες τις διεθνείς σχέσεις, πού είναι σε θέση να υποτάξει, και υποτάσσει πραγματικά, ακόμη και τα κράτη πού απολαβαίνουν την πιο πλήρη πολιτική ανεξαρτησία. Θα δούμε αμέσως τέτοια παραδείγματα. "Όμως τις μεγαλύτερες «ευκολίες». και τα μεγαλύτερα οφέλη τα δίνει φυσικά στο χρηματιστικό κεφάλαιο μιά τέτοια υποταγή, πού συνδέεται με την απώλεια της πολιτικής ανεξαρτησίας των χωρών και των λαών πού υποδουλώνονται. Οι μισοαποικιακές χώρες είναι χαρακτηριστικές, σαν χώρες πού απ' αυτή την άποψη βρίσκονται στη «μέση».
Β.Ι.Λενιν «ο ιμπεριαλισμός ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού» σελ. 81. εκδ. ΣΕ
ΟΙ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ
(τις οποίες οι απολογητές του ιμπεριαλισμού ορίζουν ως ιμπεριαλιστικές)
Μιά, και γίνεται λόγος για την αποικιακή πολιτική της εποχής του καπιταλιστικού ιμπεριαλισμού, είναι απαραίτητο να σημειώσουμε ότι το χρηματιστικό κεφάλαιο και ή αντίστοιχη σ’ αυτό διεθνής πολιτική, πού οδηγεί στον αγώνα των μεγάλων δυνάμεων για το οικονομικό και πολιτικό μοίρασμα του κόσμου, δημιουργούν ολόκληρη σειρά από μεταβατικές μορφές κρατικής εξάρτησης. Χαρακτηριστικές γι' αυτή την εποχή δεν είναι μόνο οι δύο βασικές ομάδες χωρών: οί χώρες πού κατέχουν αποικίες και οι αποικιακές χώρες, αλλά και οι ποικίλεις μορφές των εξαρτημένων χωρών, πού πολιτικά, τυπικά είναι ανεξάρτητες, στην πράξη όμως είναι μπλεγμένες στα δίχτυα της χρηματιστικής και διπλωματικής εξάρτησης. 'Έχουμε ήδη αναφέρει προηγούμενα μια απ' αυτές τις μορφές, τις μισοαποικίες. Δείγμα μιας άλλης μορφής είναι, λογουχάρη, ή , Αργεντινή.
«Η Νότια' Αμερική καί κυρίως ή , Αργεντινή-γράφει ό Σούλτσε-Γκέβερνιτς στό εργο του για το βρετανικό ιμπεριαλισμό - βρίσκεται σέ τέτοια χρηματιστική εξάρτηση από το Λονδίνο, πού πρέπει να την ονομάσουμε σχεδόν αγγλική εμπορική αποικία» ** .. Ο Σίλντερ υπολόγιζε τα κεφάλαια πού έχει τοποθετήσει ή 'Αγγλία στην ' Αργεντινή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του προξένου τής Αύστροουγγαρίας στό Μπουένος Άιρες για το 1909 σε 8 3/4 δισεκατομμύρια φράγκα, Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσο γερούς δεσμούς αποκτά έτσι το χρηματιστικό κεφάλαιο της' Αγγλίας - και ό πιστός του «φίλος», ή διπλωματία- με την αστική τάξη της , Αργεντινής, με τους ηγετικούς κύκλους όλης της οικονομικής και πολιτικής ζωής αυτής της χώρας.
Μιά κάπως διαφορετική μορφή χρηματιστικής και διπλωματικής εξάρτησης με καθεστώς πολιτικής ανεξαρτησίας μας δείχνει το παράδειγμα της Πορτογαλίας. 'Η Πορτογαλία είναι αυτοτελές κυρίαρχο κράτος, ουσιαστικά όμως εδω και πάνω από 200 χρόνια, από τον καιρό του πολέμου της διαδοχής της 'Ισπανίας (170 Ι - Ι 714), βρίσκεται κάτω από την κηδεμονία της Αγγλίας. 'Η ' Αγγλία υπεράσπισε την Πορτογαλία και τις αποικιακές κτήσεις της Πορτογαλίας για να στερεώσει τη δική της θέση στον αγώνα ενάντια στους αντιπάλους της, την , Ισπανία και τη Γαλλία. 'Η ." Αγγλία πήρε σε αντάλλαγμα εμπορικά προνόμια, εξασφάλισε καλύτερους όρους για την εξαγωγή εμπορευμάτων και κυρίως για την εξαγωγή κεφαλαίου στην Πορτογαλία και τις αποικίες της, τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα λιμάνια και τα νησιά της Πορτογαλίας, τα καλώδιά της κτλ. Κ.Ο.Κ. *. Τέτοιου είδους σχέσεις ανάμεσα σε διάφορα μεγάλα και μικρά κράτη υπήρχαν πάντα, στην εποχή όμως του καπιταλιστικού ιμπεριαλισμού γίνονται γενικό σύστημα, αποτελούν μέρος του συνόλου των σχέσεων του «μοιράσματος του κόσμου», μετατρέπονται σε κρίκου; της αλυσίδας των πράξεων του παγκόσμιου χρηματιστικού κεφαλαίου.
Β.Ι.Λενιν «ο ιμπεριαλισμός ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού» σελ. 85, 86 εκδ. ΣΕ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Nasrallah: Όλος ο κόσμος ξέρει ότι οι χουλυγουντιανές απειλές και tweets του Trump δεν φοβίζουν Συρία, Ιράν,Ρωσία,τις δυνάμεις της Αντίστασης όσο και τους λαούς της περιοχής
«Όλος ο κόσμος ξέρει ότι οι χουλυγουντιανές απειλές και tweets του Trump δεν φοβίζουν Συρία, Ιράν,Ρωσία,τις δυνάμεις της Αντίστασης όσο και τους λαούς της περιοχής  », δήλωσε την Παρασκευή ο ΓΓ της Hezbollah ο Sayed Hassan Nasrallah σε προεκλογική του ομιλία που μεταδόθηκε στην τηλεόραση του AlManar.
Κι προσθέτει : «οι USA οφείλουν να ξέρουν  ότι ο πόλεμος τους κατά της περιοχής δεν θα είναι αυτή τη φορά κατά των καθεστώτων και των στρατών  αλλά έναντι των λαών της περιοχής… και σ΄έναν νικηφόρο άξονα…».
Είπε ότι οι «ισραηλινοί οφείλουν να ξέρουν ότι διέπραξαν ένα ιστορικό λάθος  βομβαρδίζοντας το στρατιωτικό αεροδρόμιο T4 στη Homs και μια μεγάλη τρέλα μπαίνοντας σε μια μάχη άμεση με το Iran ».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΓΛΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΚΟΥΤΑ.ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΙΤΛΙΜΠ.Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΠΕΡΙ ΧΗΜΙΚΩΝ ΗΤΑΝ Η ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΚΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ.ΤΩΡΑ Η ΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΑΠΟΤΥΧΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΜΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μολις διεγραψα (αλλον) εναν κρετινο «αντιεξουσιαστη» που κουβαλαει την νατοικη του προπαγανδα με κουστουμακι επαναστατικης φρασεολογιας..ναι ρε συ ζητω οι αυτοοργανωμενες κοινοτητες της Αλ Νουσρα ..
τι να πεις,η βλακεια ειναι ανικητη αλλα εδω ειναι και εγκληματικη
οχι μονο βραχυκυκλωνουν καθε αντινατοικη,αντιπολεμικη και αντιιμπεριαλιστικη κινηση αλλα τροφοδοτουνε και την πολεμικη δυτικη προπαγανδα ..
ζητω ο Τραμπ,η νεοΘατσερ η Τερεζα Μευ και ο εγκληματιας Νετανιαχου (κινηματικο μουγγαφον φυσικα για την συνεχιζομενη σφαγη των Παλαιστινιων αλλα και την γενοκτονια της Υεμενης απο την Σαουδικη Αραβια (ναι αυτη που κρεμαει εναν ανθρωπο καθε 2 μερες)
αντε απαλλαξτε με,αυτοδιαγραφειτε μονοι σας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας από τους κορυφαίους γεωπολιτικούς συμβουλάτορες του Πούτιν
ο Andrew Korybkoμπ ιθανολογεί ως πολύ επιθυμητό από τις ΗΠΑ το ενδεχόμενο πρόκλησης θερμού επεισοδίου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία με σκοπό να σαμποταριστεί ο Ρωσικός αγωγός και με στόχο να αντικατασταθεί από Αμερικάνικων συμφερόντων σχέδιο.
Αυτό εξηγεί ίσως την πρεμούρα του Ρωσικού Υπ.Εξ. να κάνει έκκληση για να αποφευχθεί ένα τέτοιο επεισόδιο ανάμεσα σε δύο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ (!!!!) όσο και η εσπευσμένη πρόσκληση του Πούτιν στον Τσίπρα
....O Andrew Korybko είναι πολιτικός αναλυτής, δημοσιογράφος και τακτικός συνεργάτης διαφόρων ηλεκτρονικών εφημερίδων. Είναι επίσης μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών και Προβλέψεων του ρωσικού Πανεπιστημίου Φιλίας των Λαών.
Ειδικεύεται στις ρωσικές υποθέσεις και στην γεωπολιτική, ειδικότερα στην αμερικανική στρατηγική στην Ευρασία. ΄Αλλοι τομείς μελέτης του είναι οι μέθοδοι αλλαγής καθεστώτων, οι έγχρωμες επαναστάσεις και οι μη συμβατικές μέθοδοι πολέμου που χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο. Το βιβλίο του: «Υβριδικοί Πόλεμοι:
Η έμμεση προσαρμοστική προσέγγιση στην αλλαγή καθεστώτων», αναλύει διεξοδικά τις καταστάσεις στην Συρία και στην Ουκρανία και υποστηρίζει πως αντιπροσωπεύουν ένα νέο πρότυπο στρατηγικής πολέμου το οποίο εφαρμόζουν οι ΗΠΑ.
Γιατί ο Πάϊατ προειδοποιεί για κίνδυνο ελληνοτουρκικού επεισοδίου; - .. οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα σε έναν υβριδικό πόλεμο, ως εργαλείο αποσταθεροποίησης της Τουρκίας αυτή την ανήσυχη περίοδο, κρυβόμενες πίσω από «ευλογοφανή διαψευσιμότητα» του μηνύματος των ελεγχόμενων ΜΜΕ ότι ο Ερντογάν είναι ο υπαίτιος.
Η δεύτερη ερμηνεία είναι πιθανώς και η ακριβέστερη, επειδή ο Πάϊατ έχει αποδείξει τις ικανότητές του ως μάστορα διαχειριστή επιχειρήσεων «πλαστής σημαίας» και εντυπώσεων, με την «επιτυχία» του στην Πλατεία Μεϊντάν του Κιέβου, έτσι που τα λόγια του δεν πρέπει ποτέ να εισπράττονται «τοις μετρητοίς» και καλή τη πίστη....




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Λονδίνο εμπλέκεται στην επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018, 20:14
 Το Λονδίνο εμπλέκεται στην επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα της Συρίας.
Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι η Βρετανία συμμετείχε στη «σκηνοθετημένη» επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην Ανατολική Γούτα και ότι έχει αποδείξεις που επιβεβαιώνουν την εμπλοκή του Λονδίνου στην υπόθεση αυτή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίβανος-Χεζμπολάχ: «Ιστορικό λάθος» του Ισραήλ η αεροπορική επιδρομή εναντίον ιρανικών δυνάμεων στη Συρία
 Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018, 20:07
Το Ισραήλ διέπραξε ένα «ιστορικό σφάλμα» πραγματοποιώντας στις 9 Απριλίου αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός στρατιωτικού αεροδρομίου στη Συρία, γεγονός που το φέρνει σε «ευθεία σύγκρουση» με το Ιράν, προειδοποίησε την Παρασκευή ο Χασάν Νασράλα, ο ηγέτης της σιιτικής αντιστασιακης πατριωτικης οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
«Οι Ισραλινοί πρέπει να ξέρουν ότι διέπραξαν ένα ιστορικό λάθος, ότι τέθηκαν από μόνοι τους σε ευθεία σύγκρουση με το Ιράν όταν έπληξαν την αεροπορική βάση T4, στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας», είπε ο Νασράλα σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.
Στη βάση αυτή στάθμευσαν ιρανικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβερνηση της Συριας  του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Τουλάχιστον 14 μαχητές, εκ των οποίων οι επτά ήταν Ιρανοί, σκοτώθηκε σε αυτήν την επίθεση.
«Είναι κάτι χωρίς προηγούμενο εδώ και επτά χρόνια: το Ισραήλ να βάζει ξεκάθαρα στο στόχαστρο τις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης που βρίσκονται στη Συρία», συνέχισε ο Νασράλα, αναφερόμενος στις ειδικές δυνάμεις της Ιρανικης Δημοκρατιας. «Είναι ένα γεγονός που αποτελεί σημείο καμπής για την κατάσταση στην περιοχή», εκτίμησε.
Το Ισραηλινοναζιστικο καθεστως και η Συριακη Δημοκρατια, επισήμως, βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. Οι τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών δυσχεραίνονται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι δύο εχθρικές δυνάμεις για το ισραηλινοναζιστικο καθεστως πολεμούν στο πλευρό της συριακης δημοκρατιας: η Χεζμπολάχ και το Ιράν.
Τον περασμένο Φεβρουάριο το Ισραήλ έπληξε το ίδιο αεροδρόμιο, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «ιρανική βάση» από την οποία είχε απογειωθεί ένα ιρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πέρασε στον εναέριο χώρο του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δαμασκός προειδοποιεί τη Δύση ότι θα υπερασπιστεί τον εαυτό της εάν δεχθεί επίθεση
 Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018, 20:04
Η Συρία προειδοποίησε σήμερα, από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, τις χώρες της Δύσης ότι «δεν θα έχει άλλη επιλογή» από το να υπερασπιστεί τον εαυτό της εάν δεχθεί επίθεση.
«Αυτό δεν συνιστά απειλή. Είναι υπόσχεση» δήλωσε ο πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ Μπασάρ αλ Τζααφάρι.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ρωσία κατηγορεί τη Βρετανία για «προβοκάτσια» στη Γούτα της Συρίας με «σκηνοθετημένη» επίθεση με χημικά όπλα
 Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018, 19:58
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Βρετανία εμπλέκεται άμεσα στην «προβοκάτσια» που σημειώθηκε στην Ανατολική Γούτα, στη «σκηνοθετημένη» επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων στην πόλη Ντούμα της Συρίας.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε προς τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ίγκορ Κανασένκοφ.
Σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό, το ρωσικό υπουργείο εντόπισε όσους συμμετείχαν στα γυρίσματα της σκηνοθετημένης επίθεσης με χημικά όπλα στην πόλη Ντούμα, οι οποίοι και περιέγραψαν πώς έγιναν τα γυρίσματα αυτά.
«Σήμερα στη διάθεση του ρωσικού υπουργείου υπάρχουν και άλλες αποδείξεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή της Βρετανίας στη διοργάνωση αυτής της προβοκάτσιας στην ανατολική Γούτα», δήλωσε ο Κανασένκοφ, διευκρινίζοντας ότι στο διάστημα από τις 3 έως τις 6 Απριλίου στους εκπροσώπους της λεγόμενης οργάνωσης «Λευκά κράνη» ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις από το Λονδίνο συγκεκριμένα για να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η προβοκάτσια που είχε προετοιμασθεί εκ των προτέρων.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μακρόν σε θέση άμυνας λόγω διαδηλώσεων
Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018, 11:12
Για αρκετό καιρό ο Γάλλος πρόεδρος φαινόταν να περνά σχετικά ανώδυνα τις νεοφιλελε ακροδεξιες μεταρρυθμίσεις του. Ωστόσο, οι κλιμακούμενες κινητοποιήσεις αναγκάζουν τον Εμανουέλ Μακρόν να δώσει εξηγήσεις.
Απεργίες των σιδηροδρομικών υπαλλήλων, διαδηλώσεις φοιτητών, διαμαρτυρίες συνταξιούχων. Έναν σχεδόν χρόνο στο προεδρικό αξίωμα της Γαλλίας, ο Εμανουέλ Μακρόν αρχίζει ξαφνικά να αισθάνεται ισχυρή αντίσταση στα πολιτικά του σχέδια. Η μομφή ότι τα μεταρρυθμιστικά πλάνα του προέδρου ωφελούν κατά βάση επιχειρηματίες και επενδυτές γίνεται ολοένα και πιο ηχηρή. Οι πιέσεις που του ασκούνται είναι τόσο μεγάλες, ώστε ο Εμ. Μακρόν δέχεται να παραχωρήσει δύο -ασυνήθιστες για τα δικά του δεδομένα- τηλεοπτικές συνεντεύξεις προκειμένου να υπεραμυνθεί της πολιτικής του.
«Το ότι ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας αναγκάζεται να μπει δύο φορές εντός μίας εβδομάδας (χθες, Πέμπτη, και Κυριακή) στο ρινγκ δεν ξέρω αν είναι δείγμα ισχύος» σχολίασε σκωπτικά ο αρχισυνδικαλιστής Φιλίπ Μαρτινέζ. «Ο Μακρόν πρέπει να κατέβει από το βάθρο του και να ακούσει λίγο καλύτερα αυτήν τη Γαλλία που δεν είναι ικανοποιημένη» υπογράμμισε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόρμπιν: Το Λονδίνο να πιέσει ώστε να διενεργηθεί έρευνα του ΟΗΕ για τα χημικά στην Ντούμα
 Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018, 09:41
Η Βρετανία θα πρέπει να πιέσει για να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα από τον ΟΗΕ για τη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία, αντί να περιμένει εντολές από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με το τι πρέπει να κάνει, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.
«Η κυβέρνηση μοιάζει να περιμένει τις εντολές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το πώς να προχωρήσει» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Κόρμπιν.
«Η Βρετανία θα πρέπει να ασκήσει πίεση για να διενεργηθεί ανεξάρτητη έρευνα από τον ΟΗΕ σχετικά με τη φρικτή επίθεση με χημικά όπλα του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, ώστε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι» πρόσθεσε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Buthaina Shaaban, η σύμβουλος του προέδρου Άσαντ: "Δεν επιθυμούμε τον πόλεμο, αλλά είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε και δεν τον φοβόμαστε"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργυρώνητα δημοσιογραφικά πουτανάκια του φασιστικού ΑΠΕ-ΜΠΕ και της ΕΡΤ... δεν αρκεί ο μισθός που σας πληρώνει ο Ελληνικός λαός;
Κι ενώ η νεοναζιστική ΕΡΤ Τελ Αβίβ και το ΑΠΕ αναζητούν που έκρυψαν τον Άσαντ οι Ρώσοι... ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Συρίας επισκέπτεται για να τιμήσει το Πάσχα της Ορθοδοξίας τη Χριστιανική χορωδία κι ακούει Αναστάσιμους και Πασχαλινούς ψαλμούς!
Πότε θα πληρώσουν οι αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι για τη διατεταγμένη υπηρεσία τους στους ιμπεριαλιστές;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ διέφυγε σε ρωσικό καταφύγιο...

Μετά τα αλλεπάλληλα χαστούκια που δέχεται η πάλαι ποτέ υπερδύναμη και μετά το αποτυχημένο αφήγημα των νέων "χημικών όπλων" (Άντε πάλι "ξανά μανά" τα χημικά του χασάπη Άσαντ!), τα ΜΜΕ κι η "δημοσιογραφία" Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέλαβαν το βομβαρδισμό που είχε διακηρύξει ο Τραμπ μαζί με τη "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια":
"Ο Άσαντ βρίσκεται προστατευμένος σε ρωσικό μπούνκερ, χωρίς παράθυρα...", "Ο Άσαντ δραπέτευσε στην Τεχεράνη...", "Ο Άσαντ διαφεύγει προς το Λίβανο...", "Ο Άσαντ από χωρίο εις χωρίο για να διασωθεί..."!
Μπροστάρης στην καθοδήγηση των "ελληνικών" ΜΜΕ το κρατικό ειδησιογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, που πληρώνει με το αίμα του ο ελληνικός λαός κι αναμεταδότες της νεοταξικής προπαγάνδας όλοι οι "δημοσιογράφοι" και ΜΜΕ: "Μετά την κλιμάκωση της έντασης και τις απειλές των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε στρατιωτικές επιθέσεις, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ διέφυγε σε ρωσικό καταφύγιο στη βάση Khmeimim"
Τώρα πλέον η δημοσιογραφική πορνεία ξεπέρασε κάθε παραλλαγή των μύθων του Αισώπου: «Βοήθεια συγχωριανοί, ένας λύκος τρώει τα πρόβατά μου. Τρέξτε. Βοήθεια»
Χωρίς φιλοδοξία να ζητήσει μια συγνώμη, ή να ενημερώσει ανασκευάζοντας η κρατικοδίαιτη ηγεσία και το κρατικοδίαιτο προσωπικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, χθες στη Δαμασκό ο πρόεδρος Άσαντ συνάντησε τις... νέες και τους νέους της εκκλησιαστικής χορωδίας του Ναού της Αγάπης (Al Mahaba).

«Η Συρία είναι κοσμική χώρα κι η Συριακή κοινωνία είναι κοσμική. "Κοσμική" σημαίνει ν' αντιμετωπίζεται ο κάθε πολίτης ισότιμα, πέρα από τη θρησκευτική του πίστη ή εθνικότητα. Εγώ πιστεύω πως οι μειονότητες στη Συρία, κυρίως οι Χριστιανοί, μπροστά σ' όσα συμβαίνουν με πυρπόληση χριστιανικών ναών, επιθέσεις σε χριστιανικά χωριά, εκδίωξη χριστιανών από τα σπίτια τους και τη γη τους, μπροστά σ' αυτά οφείλουμε ν' αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση και δεν είναι μόνον μια υπόθεση της Συρίας, δεν είναι μόνον μια τοπική υπόθεση, αλλά θα έπρεπε να είναι μια διεθνής υπόθεση».
Bashar Al Assad, πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας

Κι ενώ τα ΜΜΕ κι η "δημοσιογραφία" Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναζητούν το κρησφύγετο του τρομοκρατημένου από πιθανή επίθεση των ΗΠΑ "χασάπη Άσαντ", επίσης στη Δαμασκό και μάλιστα στο Προεδρικό Μέγαρο ο "δραπέτης" υποδέχεται την ίδια ημέρα (χθες 12 Απρίλη 2018) Ιρανική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ali Akbar Velayati, Σύμβουλο του Αλί Χοσεϊνί Χαμενεΐ, του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν. Μετά το τέλος της σύσκεψης εργασίας οι σχετικές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στις οποίες ο κρυμμένος σε μυστικό ρωσικό κρησφύγετο Άσαντ επισημαίνει: «Κάθε φορά που ο Συριακός στρατός έχει μια νίκη εναντίον της τρομοκρατίας, η Δύση προσπαθεί ν' αλλάξει την κατάσταση».
Ναι... αλλά δεν το είπε ούτε το "έγκυρο" και κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ, ούτε η "έγκυρη" και κρατική ΕΡΤ κι ούτε κανένα "έγκυρο" ΜΜΕ και τηλεοπτικός σταθμός, που αναζητούν τα κρησφύγετα του "φοβισμένου" από τον Τραμπ Άσαντ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ικανοί να σηκώσουν και σημαία της Συρίας, μαζί με τον Κωνσταντίνου, είναι οι της ΛαΕ του Λαφαζάνη...
Ο επικεφαλής της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνης σε συμβολική φωτογραφία στήριξης του ΝΑΤΟϊκού πρακτορείου της ΚΕΕΡΦΑ...
Το γλέντησε μαζί με τους ΝΑΤΟϊκούς μισθοφόρους της "αραβικής άνοιξης made in USA"...
Από γιορτή κατά του ρατσισμού, γιορτή υπερ του ΝΑΤΟ

Πριν ακριβώς ένα χρόνο (18 Μάρτη 2017) ο κύριος Λαφαζάνης μαζί με την Ανταρσυα του Κωνσταντίνου γλέντησαν για τα καλά στο Σύνταγμα... για να πέσει ο Άσαντ...
Απόψε θα πάει στην αμερικάνικη πρεσβεία μαζί με τα άλλα σούργελα της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς" (φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι... για τα κουκιά των εκλογών χωρίς αρχές και μετά μας κορόιδεψε ο Τσίπρας)... για τη Συρία του Άσαντ;
Εμείς πάμε εναντίον του πολέμου κι όχι υπέρ του Άσαντ... λένε οι "δικαιωματικοί" του...κωλου.
Εμείς πάμε υπέρ του Άσαντ... λένε οι προερχόμενοι από το παλιο ανδρεοπαπανδρεικο ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη...
Εμείς εναντίον όλων των ιμπεριαλισμών... λένε οι προερχόμενοι από το ΚΚΕ...
Έχει απ' όλα ο μπαξές... Μαυρογιαλούροι...
Σημασία έχει να πιάσουμε 3% όλοι μαζί και οι προβεβλημένοι να ξανακαταλάβουμε τα βολευτικά έδρανα λέει ο λαός...
Η κοσμική Σοσιαλιστική Συρία, ο άξονας της Αντίστασης θα νικήσει, θένε δεν θένε τα σούργελα του Σόρος! Κρατάνε δεν κρατάνε σημαίες της Συρίας απόψε...
Δείτε πως το γλέντησαν το Μάρτη του 2017 στο Σύνταγμα κι αν δείτε απόψε με σημαία της Συρίας το Λαφαζάνη, ρωτήστε αν ντρέπεται για τη συμμετοχή του στο "γλέντι" με τους δολοφόνους. Μην σας πει ότι αυτός διαδήλωνε για την ειρήνη και δεν πήρε είδηση τις σημαίες των φονιάδων... γιατί τότε...:



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην πορεία ήταν ωραία
Με τον Κωνσταντίνου για παρέα
Σχολιο.- Εμφανίστηκε αυτή η λέρα?
Σχολιο.- Επαθε κολούμπρα όταν σηκώθηκαν καμια δεκαπενταριά Συριακές σημαίες
Σχολιο.- και ούτε μια σημαία του FSA
Σχολιο.- Και μην πεταχτεί κανείς να πει πως τις σημαίες της Παλαιστίνης τις σηκώνανε έτσι και αλλιώς αφού το Παλαιστινιακό είναι ένα θέμα για το οποίο έχουν ανάμιξη μόνο για να το καπηλεύονται



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα σοβαρά τώρα, θα τα γράψω ακριβώς όπως τα αισθάνομαι.
Μετά από 7 χρόνια, έστω και με καθυστέρηση, σήμερα πραγματοποιήθηκε μία μεγαλειώδης Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση συμπαράστασης στον Συριακό λαό.
Το μεγαλειώδες, δεν έχει να κάνει τόσο με την ποσότητα του κόσμου, με την ξεχωριστή πορεία του ΚΚΕ να έχει την πιο μαζική παρουσία, αλλά με το γεγονός πως σε αυτή συμμετείχε σύσσωμη (υπήρχαν και οι απουσίες) η Νατοϊκή "Αριστερά", η οποία υπέστην την ταπείνωση του να βλέπει στην πράξη τις Αντιιμπεριαλιστικές σημαίες της Συρίας, της Παλαιστίνης και της Χεζμπολλάχ να σηκώνονται, με τα άλλοτε λαλίστατα και ενεργά στελέχη τους ενάντια στην Συρία, να είναι με σκυμμένο το κεφάλι.
Η επιτυχία της σημερινής συγκέντρωσης ήταν πραγματικά τεράστια. Ήταν τόσο μεγάλη, που όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε για την δημιουργία ενός ενιαίου Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, σήμερα θα πάμε για ύπνο πολύ πιο ήρεμοι.
Θα πρέπει να δοθούν δημόσια συγχαρητήρια, ιδιαίτερα στην Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Συρία και όσους ακολούθησαν το κάλεσμά της, στην ΚΕΔ και όσους ακολούθησαν το κάλεσμά της και τον Δρόμο Ανοιχτό.
Κάτι ακόμα. Δεν ξέρω αν υπάρχουν φωτογραφίες αλλά η σημερινή εικόνα του Πέτρου Κωνσταντίνου θα με συντροφεύει για πάντα
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΝΙΚΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ
Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών!
Εμπρός σύντροφοί πίσω ρουφιάνοι


3 σχόλια:

e-h είπε...



It’s the 3rd week of the Great March for Return in Gaza - and again, the Israeli army is responding to unarmed demonstrators with violence, wounding at least 30 so far today.
Progressive leaders in the US should be falling over themselves to offer support to the Gaza demonstrators and the right to protest. And in fact, we might be seeing the beginnings of a wave - Senator Elizabeth Warren and Reps Mark Pocan, Pramila Jayapal, Keith Ellison, and Hank Johnson all released statements yesterday, bringing the total number of electeds who’ve taken a stand to nine.
But that’s out of HUNDREDS. We have to push for more.
The most logical person who should be speaking up -- the person we need to make sure speaks out next -- is New York Senator Kirsten Gillibrand.
It doesn't matter where you live - Gillibrand is a hugely important progressive leader in the US. But on Gaza and the Great March for Return? Nothing. That’s where we come in.
Senator Gillibrand has a genuine record of listening to grassroots activists and is a frequent Twitter user. So if we flood her Twitter feed with our call, we can get her to speak out before the next protester is killed:
Tell Senator Gillibrand to speak out on Gaza.
The March for Return is the most beautiful Palestinian mobilization in recent memory -- tens of thousands of people, from all walks of life including families, young people, and grandparents - all pushing for their undeniable, basic right to live freely.
But the Israeli military evidently believes that however Palestinians assert their basic rights, they will be considered violent, and met with deadly violence. This cannot stand!
No one should be killed for taking part in a peaceful protest. No one should spend their life in an open-air prison, without clean water, health care, or employment.
Senators Bernie Sanders and Patrick Leahy have spoken up to condemn this horrific violence - along with Reps. Betty McCollum and Barbara Lee. Yesterday, Senator Elizabeth Warren, Reps. Mark Pocan, Pramila Jayapal, Keith Ellison, and Hank Johnson added their names. This is real momentum. Senator Gillibrand needs to add her voice - and send a powerful signal that Israel’s era of impunity is ending.
Let’s break the wall of silence -- send Senator Gillibrand a tweet right now and ask her to speak out before the next protester is killed:
Tell Senator Gillibrand to speak out on Gaza.
Every Israeli government has made it clear that they’ll do whatever it takes to squash legitimate Palestinian organizing -- locking up children, tear-gassing villages, censoring social media, bombing Gaza, building walls. But in spite of everything a brave and beautiful non-violent movement is blossoming.
Over the last two weeks we’ve been experimenting to find the best way forward - in coordination with Palestinian allies and friends from everywhere. We need to keep up our BDS work, talk to our own communities about why these marches are happening in the first place, and we must pressure American elected officials to speak out and change the political calculus.
For those killed and wounded, for all Palestinians and Israelis working for true peace, for the future of Gaza and the future of this world we all share, let’s nurture support for the Great March of Return by protecting it, supporting it, and helping build a new path to peace for Israel/Palestine.
Onward,

e-h είπε...


Είναι η 3η εβδομάδα του Μεγάλου Μάρτιου για την Επιστροφή στη Γάζα - και πάλι, ο ισραηλινός στρατός αποκρίνεται σε άοπλους διαδηλωτές με βία, σκοτωνοντας τουλάχιστον 30 μέχρι σήμερα.

Οι προοδευτικοί ηγέτες στις ΗΠΑ πρέπει να πέφτουν πάνω από τους εαυτούς τους για να προσφέρουν υποστήριξη στους διαδηλωτές της Γάζας και το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν. Και στην πραγματικότητα, ίσως να βλέπουμε τις αρχές ενός κύματος - η γερουσιαστής Elizabeth Warren και η Reps Mark Pocan, η Pramila Jayapal, ο Keith Ellison και ο Hank Johnson δημοσίευσαν χθες δηλώσεις που έφεραν τον συνολικό αριθμό των εκλεγέντων που έδωσαν θέση στους εννέα .

Αλλά αυτό είναι έξω από ΧΙΛΙΑΔΕΣ. Πρέπει να πιέσουμε για περισσότερα.

Το πιο λογικό πρόσωπο που θα έπρεπε να μιλάει - το πρόσωπο που χρειαζόμαστε για να βεβαιωθούμε ότι θα μιλήσει έπειτα - είναι ο Γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Kirsten Gillibrand.

Δεν έχει σημασία πού ζείτε - ο Gillibrand είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός προοδευτικός ηγέτης στις ΗΠΑ. Αλλά στη Γάζα και στη Μεγάλη Πορεια για την Επιστροφή; Τίποτα. Εδώ μπαίνουμε.

Ο γερουσιαστής Gillibrand έχει ένα πραγματικό αρχείο ακρόασης ακτιβιστών της βάσης και είναι ένας συχνός χρήστης του Twitter. Έτσι, αν πλημμυρίσουμε το Twitter της με τις κλήσεις μας, μπορούμε να την πάρουμε να μιλήσει πριν σκοτωθεί ο επόμενος διαδηλωτής:

Πείτε στο γερουσιαστή Gillibrand να μιλήσει στη Γάζα.

Η Πορεια για την Επιστροφή είναι η πιο όμορφη παλαιστινιακή κινητοποίηση στην πρόσφατη μνήμη - δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών, των νέων και των παππούδων, όλοι πιέζοντας για το αναμφισβήτητο βασικό τους δικαίωμα να ζουν ελεύθερα.

Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός πιστεύει προφανώς ότι οι Παλαιστίνιοι αγωνιζονται για τα βασικά τους δικαιώματα, θα θεωρηθούν βίαιοι και θα συναντήσουν θανάσιμη βία. Αυτό δεν μπορεί να γινει ανεκτο!

Κανείς δεν πρέπει να σκοτωθεί για να πάρει μέρος σε μια ειρηνική διαμαρτυρία. Κανείς δεν πρέπει να περάσει τη ζωή τους σε ανοιχτη φυλακή, χωρίς καθαρό νερό, υγειονομική περίθαλψη ή απασχόληση.

e-h είπε...

Οι γερουσιαστές Bernie Sanders και Patrick Leahy μίλησαν για να καταδικάσουν αυτή τη φρικτή βία - μαζί με τους Reps. Betty McCollum και Barbara Lee. Χθες, η γερουσιαστή Ελισάβετ Γουόρεν, ο Reps, οι Mark Pocan, Pramila Jayapal, Keith Ellison και Hank Johnson πρόσθεσαν τα ονόματά τους. Αυτή είναι η πραγματική ορμή. Η γερουσιαστής Gillibrand πρέπει να προσθέσει τη φωνή της - και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι η εποχή της ατιμωρησίας του Ισραήλ τελειώνει.

Ας σπάσουμε το τείχος της σιωπής - στείλτε τώρα τη γερουσιαστή Gillibrand ενα τιτίβισμα και να της ζητήσετε να μιλήσει πριν σκοτωθεί ο επόμενος διαδηλωτής:

Πείτε στη γερουσιαστή Gillibrand να μιλήσει για τη Γάζα.

Κάθε ισραηλινή κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι θα κάνει ό, τι χρειάζεται για να διαλύσει τη νόμιμη παλαιστινιακή οργάνωση - να φυλακισει τα παιδιά, να ριξουν δακρυγονα στα χωριά, να τιμωρήσουν τα κοινωνικά μέσα, να βομβαρδίσουν τη Γάζα, να χτίσουν τοίχους. Αλλά παρά τα πάντα, μια γενναία και όμορφη μη βίαιη κίνηση ανθίζει.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουμε πειραματιστεί για να βρούμε τον καλύτερο δρόμο προς τα εμπρός - σε συντονισμό με συμμάχους και φίλους της Παλαιστίνης από παντού. Πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας για το BDS, να μιλήσουμε στις δικές μας κοινότητες για το γιατί συμβαίνουν αυτές οι πορείες και πρέπει να πιέσουμε τους Αμερικανούς εκλεγμένους επισημους να μιλήσουν και να αλλάξουν τον πολιτικό λογισμό.

Για όσους σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, για όλους τους Παλαιστινίους και τους Ισραηλινούς που εργάζονται για την αληθινή ειρήνη, για το μέλλον της Γάζας και για το μέλλον αυτού του κόσμου, μοιραζόμαστε όλοι, ας υποστηρίξουμε την Μεγάλη Πορεια της Επιστροφής, προστατεύοντάς την, υποστηριζοντας την, ένα νέο δρόμο προς την ειρήνη για το Ισραήλ / την Παλαιστίνη.

Προς τα εμπρός,