Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Κυριακη 15 Απριλιου 2018



Kυριολεκτικά κάποιοι πατούν επί πτωμάτων…

Ο Κωνσταντινιδης με τα ομώνυμα ζαχαροπλαστεία είναι η επιτομή της πλήρoυς αποτυχίας της ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης. Κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση οτι δεν σέβεται οτιδήποτε ελληνικό κ ΟΡΘΌΔΟΞΟ (όχι οτι μας έχουν ξετιναξει στα μνημόνια), προικοδοτει για την ενίσχυση της δημόσιας του εικόνας 500 ευρώ τον μήνα την οικογένεια του πιλότου που σκοτώθηκε προχτές κ ολα αυτά ενώ ολη η πιάτσα γνωρίζει τις συνθήκες εργασίας στα καταστήματα του κ οτι έχει από τους πλέον χαμηλούς μισθούς στην αγορά που δεν ξεπερνάνε τα 400 ευρώ.*




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΝΔΙΑ Κασμίρ /ο βάρβαρος ομαδικός βιασμός και φόνος ενός 8χρονου κοριτσιού.
Το σώμα της άτυχης Asifa Bano, που ανήκε σε μουσουλμανική νομαδική φυλή, βρέθηκε στις 17 Ιανουαρίου σε δάσος κοντά στην πόλη Kathua, στην ινδική πλευρά του Κασμίρ.
Η τραγική ιστορία της έγινε πρωτοσέλιδο ενώ οργανώσεις ινδουιστών διαδήλωναν κατά της σύλληψης του κατηγορουμένου για τον βασανισμό και τη δολοφονία του κοριτσιού, ο οποίος ανήκε σε ινδουιστική κοινότητα.
Όπως μεταδίδει το BBC, αυτό που έχει εξοργίσει τους πολίτες είναι το ότι το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα αντιμετωπίζεται με θρησκευτικούς όρους.
Δύο ημέρες μετά την εξαφάνισή της, οι γονείς της έκαναν αναφορά στην αστυνομία. Σύμφωνα όμως με τον πατέρα της, οι αρχές δεν ήταν πρόθυμες να βοηθήσουν. Είναι χαρακτηριστικό πως ένας από τους αστυνομικούς είπε πως μάλλον η 8χρονη είχε κλεφτεί με κάποιο αγόρι. Πέντε μέρες αργότερα, βρέθηκε το σώμα του άτυχου κοριτσιού. «Είχε βασανιστεί, τα πόδια της ήταν σπασμένα. Τα νύχια της είχαν γίνει μαύρα, είχε μπλε και κόκκινα σημάδια στο χέρι και στα δάχτυλά της» περιγράφει συντετριμμένη η μητέρα της.
Πιστεύεται πως οι απαγωγείς είχαν κλείσει την Asifa σε ναό της περιοχής για πολλές ημέρες και της έδιναν ναρκωτικά για να την κρατούν αναίσθητη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τη βίαζαν για μέρες, τη βασάνισαν και τελικά τη σκότωσαν. Βρέθηκε στραγγαλισμένη και χτυπημένη δύο φορές στο κεφάλι με πέτρα.
Η αστυνομία έχει συλλάβει οκτώ ανθρώπους, ανάμεσά τους έναν συνταξιούχο κυβερνητικό αξιωματούχο, τέσσερις αστυνομικούς κι έναν ανήλικο, ως εμπλεκόμενους στον φρικτό θάνατο της Asifa. Ο 60χρονος Sanji Ram φέρεται να είχε σχεδιάσει το έγκλημα με τη βοήθεια των τεσσάρων αστυνομικών. Κατηγορούμενοι είναι επίσης ο γιος, ο ανιψιός κι ένας φίλος του Ram.
Οι αρχές εκτιμούν τώρα πως οι αστυνομικοί- κάποιοι από τους οποίους συνόδευαν και μέλη της οικογένειας της Asifa στις έρευνες για τον εντοπισμό της...- έπλυναν τα ρούχα του άτυχου κοριτσιού πριν τα παραδώσουν στην ιατροδικαστική υπηρεσία.
Οι συλλήψεις προκάλεσαν διαδηλώσεις στο Jammu, όπου η πλειονότητα είναι ινδουιστές. Δικηγόροι επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδο της αστυνομίας στο δικαστήριο, όπου θα άνοιγε φάκελος για την υπόθεση, ενώ δύο υπουργοί του ινδουιστικού κόμματος BJP συμμετείχαν σε πορεία υποστήριξης των συλληφθέντων.
Στο Twitter τα hashtags #Kathua και #justiceforAsifa συγκεντρώνουν την οργή των πολιτών για την τραγική υπόθεση ενώ προγραμματίζονται πολλές πορείες και διαδηλώσεις.
Ορισμένοι συγκρίνουν τον θάνατο της Asifa με τον βάρβαρο ομαδικό βιασμό μιας 22χρονης γυναίκας στο Δελχί, το 2012, που είχε επίσης βγάλει τον κόσμο στους δρόμους και οδήγησε σε αλλαγές στη νομοθεσία.
Καθώς το δράμα της 8χρονης Asifa Bano κυριαρχεί, στο Twitter κυκλοφόρησε και το hashtag #Unnao, ρίχνοντας φως σε ακόμα ένα τραγικό περιστατικό, με έναν βουλευτή που κατηγορείται για τον βιασμό 16χρονης. Ο 50χρονος Kuldeep Singh Sengar φέρεται να βίασε το κορίτσι πέρσι στην περιοχή Unnao, εξ ου και το hashtag. Φάκελος για την υπόθεση άνοιξε όμως μόνο την περασμένη εβδομάδα, όταν το κορίτσι επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του μπροστά στο σπίτι του κυβρνήτη του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οχι μονο το Ισραηλ δολοφονονει πυροβολωντας στι ψαχνο ατιμωρητα,αλλα ποικικοποιειται και η φωτογραφηση-βιντεοσκοπηση των εγκληματων ...
μα που ειναι οι ευαισθητοι των ''ανθρωπινων δικαιωματων''εδω?α ναι ξεχασα ασχολουνται με την σκηνοθετημενη & ψευτικη χημικη επιθεση που υποτιθεται εκανε ο Ασαντ και στηριζουν βομβαρδισμους χωρων

Το Ισραήλ θελει να τιμωρήσει εκείνους που τεκμηριώνουν παραβιάσεις στρατού εναντίον Παλαιστινίων
13 Απριλίου 2018 στις 11:16 π.μ.
Ο δεξιός Ισραηλινός Ισραήλ Μπεϊτινού, με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, πιέζει για νέο νόμο για να τιμωρήσει εκείνους που κινηματογραφουν και τεκμηριώνουν τις δραστηριότητες των ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας, ανέφερε το ισραηλινό κανάλι 7 .
Το νομοσχέδιο απαιτεί όποιον κινηματογραφει στρατιώτες κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας τους να παραδίδεται σε φυλάκιση ενός έτους, η οποία θα αυξηθεί σε δέκα χρόνια εάν το περιεχόμενο χαρακτηρίζεται ως «επιζήμιο για την ισραηλινή ασφάλεια».
Το νομοσχέδιο απαγορεύει επίσης τη δημοσίευση βιντεοσκοπιών στα κοινωνικά μέσα ή τη διάδοσή τους στα μέσα ενημέρωσης.
Το προσχέδιο νομοσχεδίου του κόμματος έρχεται μετά την κυκλοφορία του βίντεο που δείχνει τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής επευφημούσαν καθώς οι συμπολίτες τους πυροβόλησαν ειρηνικούς παλαιστίνιους διαδηλωτές στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.
"Είναι καιρός να τερματίσουμε τις δραστηριότητες των αριστερών οργανώσεων, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες κινηματογραφούσαν  στρατιώτες για να βοηθήσουν να απομυθοποιήσει το κράτος του Ισραήλ", ανέφερε η ισραηλινή πηγη του κομματος Yisrael Beiteinu.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τη συναίνεση όλων των χωρών-μελών, έγινε η επίθεση στη Συρία, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
Η αλήθεια είναι πως κάθε δημοκράτης νιώθει απέχθεια για καθεστώτα αυταρχικά. Και κάποιες φορές δεν έχει αντίρρηση αν για την ανατροπή τους βομβαρδιστούν οι χώρες όπου ασκούν εξουσία.
Καθώς εκλεγμένες είναι οι κυβερνήσεις στη Ρωσία και στη Συρία, και στις δύο λειτουργούν ελεύθερα τα κομμουνιστικά κόμματα, που εκπροσωπούνται και στο κοινοβούλιο, ενώ απαγορεύεται η λειτουργία ναζιστικών οργανώσεων, αλλά ο δημοκράτης τις χαρακτηρίζει αυταρχικές, σκέφτομαι πόσο οργισμένος θα είναι με κάτι Ουγγαρίες, Πολωνίες, Λιθουανίες, Λετονίες, Εσθονίες και Ουκρανίες, όπου απαγορεύεται η δράση των Κ.Κ., ενώ είναι ελεύθεροι οι ναζί και μάλιστα κάποιες φορές συμμετέχουν και στην κυβέρνηση.
Ή και με τις ΗΠΑ, όπου ο πρόεδρος έχει εκλεγεί με λιγότερο από το 20% των πολιτών λόγω αποχής και μάλιστα με λιγότερες ψήφους από την αντίπαλό του! Όπου κάθε χρόνο καμιά χιλιάδα μαύροι δολοφονούνται από την αστυνομία, ενώ στις φυλακές δεν βρίσκεται ούτε ένας μπάτσος δολοφόνος.
Ή και με τη Γαλλία, όπου εδώ και χρόνια έχει επιβληθεί καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Ή με την Ελλάδα, όπου αν είσαι αναρχικός σαπίζεις στις φυλακές, ενώ αν έχεις σκοτώσει άνθρωπο ως φασίστας ζεις ελεύθερος σπίτι σου.
Πόσο τον καταλαβαίνω τον δημοκράτη και την αγανάκτησή του! Θαυμάζοντας την εντιμότητά του και την άνεση με την οποία κοιτάει τα μούτρα του στον καθρέφτη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα ΜΑΤ έπνιξαν στα χημικά το Εμπορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζεται το προξενείο των Αμερικανών εμπρηστών του πολέμου, όταν οι διαδηλωτές του ΚΚΕ έφτασαν εκεί.
Μέσα στο Εμπορικό Κέντρο βρίσκονταν και δεκάδες παιδιά. Και τι τον νοιάζει τον αλητάμπουρα Τζιφρα; Τα δικά του παιδιά ήταν;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νίκησε η αλληλεγγύη και μέτρησε η απειλή ότι θα πλήρωναν πολύ ακριβά τις συνέπειες της παλιανθρωπιάς τους. Έκανε πίσω η κυβερνητική αλητεία, παίζοντας μέχρι την τελευταία στιγμή με τη ζωή ενός ανθρώπου.
Μέχρι χθες δεν μπορούσαν τάχα να παρέμβουν στο έργο της δικαιοσύνης. Τώρα που είδαν πως σε περίπτωση θανάτου του Βασίλη Δημάκη όχι μόνο ο φασίστας Κοντονής αλλά όλοι τους θα έπρεπε να βρουν πού να κρυφτούν, μια χαρά παρέμβαση έκαναν.
Οι αλητάμπουρες! Τα μισάνθρωπα, μπουκωμένα από τους παχυλούς μισθούς, ανθρωπάκια!
Σχολιο.-  Τίποτα δεν συγκρίνεται με τις πρακτικές των ταγματαλητών και της Χούντας. Μην μπερδευόμαστε. Μπορεί να είναι παλιάνθρωποι, μπορεί να είναι καθίκια, μπορεί κάποιοι απ' αυτούς (όπως ο Κοντονής) να είναι και φασίστες, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνεται αυτό που ζούμε με όσα έζησε ο λαός μας επί Κατοχής και επί Χούντας. Μην ξεπλένουμε τον φασισμό στην προσπάθειά μας να καταγγείλουμε τη συριζαϊκή ή την όποια άλλη καθεστωτική αλητεία.
Έχω ζήσει τη Χούντα και ξέρω πολύ καλά τι σήμαινε φασιστική κατοχή. Αν ισχυριστώ ότι αυτό που ζούμε σήμερα είναι αυτό που ζούσε ο λαός μας τότε θα ήταν μεγάλη προσβολή για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του φασισμού. Και μόνο το ότι αυτά τα συζητάμε δημοσίως και δεν φοβάμαι μη βρεθώ σε μπλόκο αύριο πρωί και μπορώ ελεύθερα να οργανώνω συγκεντρώσεις, έστω κι αν τρώω χημικά, είναι τεράστια διαφορά. Και υπερασπίζομαι αυτό που ζω έναντι του φασισμού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΙΟΣ ΙΟΝΕΣΚΟ;
Τελικά, δεν θα βρεθούν χημικά στη Συρία, καθώς οι δυτικοί βομβάρδισαν τις εγκαταστάσεις των χημικών. Ακριβώς λίγες ώρες αφότου θα έκανε έρευνα η αρμόδια διεθνής επιτροπή!
Και πείθονται οι λαοί σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη και πως υπήρχαν χημικά και πως οι βομβαρδισμοί έγιναν γιατί υπήρχαν χημικά. Με εξαίρεση τους απίθανους σε Ελλάδα και Κύπρο, που δεν πέρασαν διαφωτισμό και διαδηλώνουν ενάντια στους βομβαρδισμούς!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 14 Απριλίου 2018
Αλληλεγγύη για τον Λούλα στη Σύνοδο των Λαών στο Περού

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Λαών που ξεκίνησε την Τρίτη στο Περού, η Βενεζουέλα και η Κούβα εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, κατόπιν της σύλληψής του με διαταγή του δικαστή Σέρζιο Μόρο.
Η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος του Περού Κόκκινη Πατρίδα, Μαρία Γκονσάλες, τοποθετήθηκε σχετικά και δήλωσε ότι οι κομμουνιστές απαιτούν την άμεση απελευθέρωση του Λούλα.
Άλλοι ομιλητές της Συνόδου κατήγγειλαν τις παρεμβατικές πολιτικές εκ μέρους των ΗΠΑ. Ο γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών του Περού, Χερόνιμο Λόπες, έκανε κάλεσμα για κινητοποιήσεις για τις 12 και 14 Απρίλη, με σκοπό την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων των λατινοαμερικάνικων λαών απέναντι στα αποσταθεροποιητικά σχέδια της δεξιάς.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΝΑΤΟϊκοί Γκάνγκστερς ξαναχτυπούν στη Συρια με τη βοήθεια της δικής μας «Αριστερής» αλητείας
– ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡΙΚΗ ΣΠΕΙΡΑ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ
1. Οι ΝΑΤΟϊκοί γκάνγκστερ ξαναχτύπησαν στη Συρια, ακριβώς όπως έκαναν με το Ιράκ 15 χρόνια πριν (τότε μείον τη Γαλλία που στο μεταξύ έχει γίνει -από τον εγκληματία Σαρκοζύ και μετά- άλλο ένα παρακλάδι του ΝΑΤΟ), αγνοώντας τον ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο που επικαλούνται, αγνοώντας ακόμη και την επιτροπή του ΟΗΕ που έστειλαν στη Συρία και θα άρχιζε σήμερα την έρευνα αν πράγματι έγινε η δήθεν χημική επίθεση από τον Άσσαντ, με τη μαζική στήριξη των ΜΜΕ που ελέγχουν απόλυτα. Και αυτό ανεξάρτητα από την έκταση που πήρε η σημερινή επέμβαση, αφού στόχος της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) και του ΝΑΤΟ είναι να συνεχισουν και να καθιερώσουν την αρχή να κάνουν επεμβάσεις κατά το δοκούν, ατιμώρητα όπως ειχαν συνηθισει παλια από τη Ρωσία, έως ότου αναγκάσουν τη Ρωσική ελίτ να υποχωρισει και να βάλει την Υ/Ε να κατσει πρωτη στις  «διαπραγματεύσεις» για τη Μέση Ανατολή, να αποδεχτουν δηλαδη οι Ρωσοι τους δουλους ισλαμοφασιστες των αμερικανοευρωπαιων αποικιοκρατων…
2. Ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφάλειας έχει γίνει ένα ανυπόληπτο όργανο προπαγάνδας των δυτικών γκάνγκστερ και εάν δεν υπήρχε ο ιστορικός «αναχρονισμός» των μόνιμων μελών, η Υπερεθνική Ελίτ θα είχε απόλυτο έλεγχο πάνω σε αυτό, όπως ήδη έχει στη Γενική Συνέλευση, από τότε που ανέτρεψε πριν 10 περίπου χρόνια τη μόνιμη και ολόσωστη βέβαια απόφαση του ότι το Ισραήλ είναι ένα εγκληματικό και ρατσιστικό κράτος. Γι’ αυτό και το Ισραήλ σήμερα φέρεται χειρότερα από τους Ναζί, κτυπώντας στο «ψαχνό» άοπλους διαδηλωτές απλά επειδή κάνουν μαζική αντίσταση για την αρπαγή της γης τους από τους θρασύδειλους κατακτητές, οι πατεράδες και παππούδες των οποίων δεν είχαν βέβαια ποτέ διανοηθεί να κάνουν το ίδιο κατά των Ναζιστών εγκληματιών, όταν είχαν εξαπολύσει συστηματική καταδίωξη εναντίον τους. Αντίθετα, ήταν ο Σοβιετικός λαός, μαζί με τον Ελληνικό, τον Σερβικό και άλλους λαούς που πλήρωσαν το ακριβό τίμημα της αντίστασης κατά των Ναζιστών εγκληματιών, όπως το πληρώνει σήμερα ο Παλαιστινιακός, αλλά και ο Συριακός λαός και χθες ο λαός της Λιβύης, του Ιράκ, του Αφγανιστάν και της Γιουγκοσλαβίας…
3. Η παγκοσμιοποιητική «Αριστερά», δηλαδή η Αριστερά που είναι άμεσα ή έμμεσα ενσωματωμένη στη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, είτε συνεργεί στο έγκλημα είτε κάνει φιλειρηνικό, αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα. Το πρώτο συμβαίνει με τους «κεντροαριστερούς» απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο παραχωρούν τις βάσεις των Αμερικανών στη Σούδα, τον Άραξο και αλλού για οποιοδήποτε παρόμοιο έγκλημα ενάντια σε άλλους λαούς, αλλά και συγχρόνως παρακαλούν τους ΝΑΤΟϊκούς εγκληματίες να κτίσουν και άλλες βάσεις στη Σύρο, την Αλεξανδρούπολη και αλλού, μετατρέποντας τη χώρα σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο αλλά και πιθανό παρανάλωμα του πυρός σε τυχόν γενικότερη σύρραξη στο μέλλον, ενώ παραπλανουν τον λαό ότι κινδυνεύει μόνο από τους Τούρκους! Και όχι από τους Ευρωενωσιστες και τους Αμερικανους, που δουλευουν μονο για τα δικα τους συμφεροντα! Αλλά και η υπόλοιπη παγκοσμιοποιητική «αριστερά», (κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτικη) μιλά εντελώς αποπροσανατολιστικά για ενδο-ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις, εξισώνοντας θύτες και θύματα σαν κάποιο …φιλειρηνικό κίνημα του Μπέρτραντ Ράσσελ! Και αυτό γιατί η «Αριστερά» αυτή έχει προσχωρησει στον αναρχικο και νεοτροτσκιστικο προδοτικο «ντεφετισμο», αντί να προσπαθήσει να αναλύσει τις σημερινές συνθήκες στη ΝΔΤ και να καλέσει τον λαό να πετάξει στη θάλασσα τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις και να αγωνιστεί για την εθνική και οικονομική μας κυριαρχία βγαινοντας από την αποικιοκρατικη βδελλα της Ε.Ε., την οποία εθνικη κυριαρχια δεν κινδυνεύουμε βέβαια να τη χάσουμε από τους Τούρκους, αφού ήδη την έχουμε χάσει ολοκληρωτικά από τότε που γίναμε κανονικό προτεκτοράτο της Υ/Ε, μετά την οικονομική καταστροφή που μας επέβαλαν οι εταίροι και «σύμμαχοί» μας στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινό χτύπημα στο Χαλέπι
 Κυριακή, 15 Απριλίου 2018, 13:20
Ένα 24ωρο μετά τον βομβαρδισμό τριών στόχων στη Συρία από τις δυτικές δυνάμεις, το ισραήληνοναζιστικο μορφωμα φαίνεται πως βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει στοχευμένα τους «εχθρούς» του, αυτή τη φορά στη βόρεια Συρία και κάτω από τη μύτη, στην κυριολεξία, των Ρώσων, και της βάσης τους στη Λαττάκεια, δίπλα από τον θύλακα του Αφρίν και μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη ζώνη ελέγχου των αμερικάνων Αποικιοκρατων.
Αργά το βράδυ του Σαββάτου στο όρος Azzan, λίγο έξω από το Χαλέπι, πόλη υπό την κυριαρχία του Άσαντ εδώ και πολλούς μήνες μετά την εκδίωξη των ισλαμοφασστών έπειτα από πολύχρονες μάχες, ακούστηκε μια μεγάλη έκρηξη.
Επρόκειτο για την ανατίναξη μεγάλης αποθήκης όπλων και πυρομαχικών –μιας από τις μεγαλύτερες της χώρας- που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ, οι σύμμαχοι δηλαδή του Άσαντ.
Οι πληροφορίες για τις λεπτομέρειες του χτυπήματος είναι συγκεχυμένες, με τη Χεζμπολάχ και τον Άσαντ να κάνουν λόγο για… ελεγχόμενη έκρηξη, μάρτυρες όμως και αραβικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλά θύματα –περισσότερα από 20, καθώς και τραυματίες- ενώ πριν από την έκρηξη ακούστηκε ο ήχος μαχητικών αεροπλάνων… Εκτιμούν δε ότι πρόκειται για ισραηλινά βομβαρδιστικά.
Η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια της επιδρομής από δύο ισραηλινά F-15 πριν μια εβδομάδα, σε βάση ηλεκτρονικού πολέμου στη Νότια Συρία των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης,  οι οποίοι υποστηρίζονται από την Τεχεράνη.
Η συγκεκριμένη επιδρομή είχε προκαλέσει μάλιστα την οργή της Μόσχας και την άμεση παρέμβαση του Πούτιν, ο οποίος είχε μια «ταραγμένη» τηλεφωνική συνομιλία με τον ισραηλινό πρόεδρο Νετανιάχου για αυτό το θέμα, ζητώντας του να απέχει από οποιαδήποτε στρατιωτική δράση κατά της Συρίας, την ακεραιότητα της οποίας θα πρέπει να σέβεται. Ο Νετανιάχου απάντησε ότι οφείλει να αποτρέψει την εγκαθίδρυση εχθρικών για τη χώρα του δυνάμεων στη Συρία...
Φωτογραφία στον απόηχο του συγκεκριμένου χτυπήματος: Ιρανοί στρατιώτες παρατεταγμένοι μπροστά από τον 5χρονο γιο συναδέλφου τους, που «δεν μπόρεσαν να προστατέψουν» στο συγκεκριμένο ισραηλινό χτύπημα:



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόρμπιν: Συζητήσιμη η νομική βάση που επικαλείται η βρετανική κυβέρνηση για τις επιδρομές
 Κυριακή, 15 Απριλίου 2018, 13:25
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν ηγέτης του αντιπολιτευτικού Κόμματος των Εργατικών στην Βρετανία, δήλωσε σήμερα ότι η νομική βάση που χρησιμοποιήθηκε για να υποστηρίξει τις βρετανικές αεροπορικές επιδρομές κατά της Συρίας, είναι συζητήσιμη.
Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να υποστηρίξει την ανάληψη δράσης, μόνο υπό το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
«Ρωτάω τον υπουργό τον Εξωτερικών, αλλά και την πρωθυπουργό, που είναι η νομική βάση για την ενέργεια αυτή;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Κόρμπιν.
«Η νομική βάση, θα μπορούσε να είναι η αυτοάμυνα ή η εξουσία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η εμπλοκή για ανθρωπιστικούς λόγους, είναι ένας νομικά συζητήσιμος όρος κατά την παρούσα περίοδο» δήλωσε ο ίδιος, στην διάρκεια συνέντευξης του στο BBC.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος Άσαντ συναντήθηκε με ομάδα Ρώσων βουλευτών
 Κυριακή, 15 Απριλίου 2018, 13:02
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σήμερα σε ομάδα Ρώσων βουλευτών, ότι οι πυραυλικές επιθέσεις της Δύσης κατά της χώρας του, ήταν μια εχθρική πράξη, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Οι Ρώσοι βουλευτές συναντήθηκαν με τον Άσαντ, μετά τα πυραυλικά πλήγματα που δέχθηκε η Συρία από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας, σε αντίποινα για φερόμενη επίθεση με χημικό αέριο, πριν από μία εβδομάδα.
Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τους βουλευτές, μεταδίδουν ότι ο πρόεδρος Άσαντ είχε «καλή διάθεση» ενώ σχολίασε θετικά τις επιδόσεις των αντιαεροπορικών συστημάτων της σοβιετικής περιόδου, που χρησιμοποιήθηκαν από την Συρία προκειμένου ν’ αναχαιτιστούν τα πυραυλικά πλήγματα της Δύσης.
Η περαιτέρω διάθεση ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων δεν συζητήθηκε, σύμφωνα με τις αναφορές των ρωσικών ειδησεογραφικών πρακτορείων, ενώ ο Άσαντ αποδέχτηκε πρόσκληση να επισκεφτεί την σιβηρική περιοχή της Χαντιμανσίας στην Ρωσία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμη και από τη φυλακή, ο Λούλα παραμένει το φαβορί των προεδρικών εκλογών
 Κυριακή, 15 Απριλίου 2018, 12:34
Στη φυλακή από τις 7 Απριλίου, ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα έχει χάσει έδαφος, όμως παραμένει πρώτος στις προθέσεις ψήφου ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.
Ο υποψήφιος, ιδρυτής του Κόμματος Εργαζομένων, συγκεντρώνει το 31% των προθέσεων ψήφου. Ακολουθεί ο βουλευτής της άκρας δεξιάς Ζαΐρ Μπολσονάρο με 15% από το Κοινωνικο Φιλελευθερο Κομμα (PSL). Η Μαρίνα Σίλβα, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος της κυβέρνησης Λούλα, έρχεται στην τρίτη θέση συγκεντρώνοντας το 10% των προθέσεων ψήφου.
Το δίκτυο βιωσιμότητας ( Πορτογαλικά : Rede Sustentabilidade ) είναι ένα πολιτικό κόμμα της Βραζιλίας που ιδρύθηκε το 2013 από την πρώην υποψήφια για προεδρία Μαρίνα Σίλβα .
Το κόμμα βρίσκεται σε στρατηγική συμμαχία με το Βραζιλιάνικο Σοσιαλιστικό Κόμμα το οποιο κατεβαζει ως υποψηφιο τον  Joaquim Barbosa .
Η έρευνα αυτή του Datafolha, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Απριλίου σε 227 κοινότητες με περιθώριο σφάλματος δύο ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει μια οπισθοχώρηση του πρώην αρχηγού του κράτους (2003-2010), ο οποίος είχε το 37% των προθέσεων ψήφου στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου τον Ιανουάριο, έναντι 16% για τον Μπολσονάρο.
Από την κατάσταση επωφελείται η Μαρίνα Σίλα, η οποία θα συγκέντρωνε το 15% των ψήφων σε περίπτωση απουσίας του Λούλα από τις εκλογές, λίγο πίσω από τον Μπολσονάρο (17%).
Ο νυν πρόεδρος Μισέλ Τεμέρ, ο οποίος ενδέχεται να είναι υποψήφιος, συγκεντρώνει 2% των προθέσεων ψήφου.
Ο Λούλα, 72 ετών, φυλακίσθηκε στις 7 Απριλίου για να εκτίσει ποινή κάθειρξης 12 ετών και ενός μήνα που του επιβλήθηκε για διαφθορά. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά κάθε ενοχή του και καταγγέλλει μια συνωμοσία των «ελίτ» και των μέσων ενημέρωσης για να τον εμποδίσουν να κερδίσει μια τρίτη προεδρική θητεία, οκτώ χρόνια αφότου αποχώρησε από την εξουσία με τη δημοτικότητά του σε ύψη ρεκόρ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πλειοψηφία των Γερμανών καταδικάζει τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία
 Κυριακή, 15 Απριλίου 2018, 18:03
Αντίθετη είναι η πλειοψηφία των Γερμανών στην στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας κατά στόχων στη Συρία , σύμφωνα με δημοσκόπηση του SPIEGEL ONLINE και του ινστιτούτου Civey.
Το 59,9% απορρίπτει τις ενέργειες των τριών χωρών ενώ μόλις το 30,8% των ερωτηθέντων συμφωνεί. Το 9,3 % δεν εκφέρει γνώμη .
Η δημοσκόπηση έγινε με τη συμμετοχή 4959 ατόμων μετά την επίθεση.
Ανάλογη έρευνα του SPIEGEL ONLINE και Civey μετά την επίθεση κατά συριακών στόχων το 2017 είχε δείξει ότι το 42,5 % συμφώνησε με την τότε αμερικανική επιχείρηση και το 43,5 % είχε ταχθεί εναντίον.
Τη μεγαλύτερη αντίθεση στην επιχείρηση εκδηλώνουν οι οπαδοί του Αριστερού Κόμματος και της ακροδεξιας AfD. Το 69,6% αυτών που ισχυρίζονται ότι βρίσκονται κοντά στο Αριστερό Κόμμα απορρίπτουν την επίθεση. Για τους ψηφοφόρους του ακροδεξιου AfD, το ποσοστό είναι ακόμα υψηλότερο: το 76,3% πιστεύει ότι η αμερικανική, βρετανική και γαλλική στρατιωτική επέμβαση δεν ήταν σωστή .
Οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών είναι διαιρεμένοι: το 43,3% των ερωτηθέντων θεωρούν την επιχείρηση ορθή ενώ το 46,2 % είναι εναντίον .



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόντιος Πιλάτος ο Στόλτενμπεργκ
 Κυριακή, 15 Απριλίου 2018, 14:29
«Νίπτει τας χείρας του» ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ όσον αφορά στην ελληνοτουρκική ένταση στο Αιγαίο, θεωρώντας ότι αυτό δεν είναι θέμα που απασχολεί τη Συμμαχία, παρά μόνο τις δύο πλευρές. Με αυτή τη θέση βέβαια, ουσιαστικά οι σύμμαχοι μας επιτρέπουν, κάνοντας τα «στραβά μάτια», την τουρκική προκλητικότητα, αλλά και τις διεκδικήσεις της γείτονας στην ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ.
Δηλαδή και επίσημα, η Βορειοατλαντική Συμμαχία που σχηματίστηκε για την προστασία των κρατών-μελών του και την κοινή γραμμή άμυνας μεταξύ αυτών απέναντι σε ενδεχόμενες εχθρικές ενέργειες, δεν παίρνει θέση για την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας ενός κράτους-μέλους του, διότι αυτή προέρχεται από ένα άλλο κράτος-μέλος του...
Η... χρυσή αυτή «ουδετερότητα» τονίστηκε από τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, μία μέρα πριν την επίσημη επίσκεψη του στην Άγκυρα, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ανατολού.
Η ερώτηση του Τούρκου δημοσιογράφου ήταν η εξής: «Στο Αιγαίο, η ένταση αυξάνεται. Υπάρχουν πληροφορίες ότι η Ελλάδα επισήμως ζήτησε από το ΝΑΤΟ να αναλάβει ενεργό ρόλο για το ζήτημα. Ποια είναι η θέση του ΝΑΤΟ σε αυτή την αυξανόμενη ένταση»;
Ο Στόλτενμπεργκ απάντησε: «Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο πολύτιμα μέλη του ΝΑΤΟ από το 1952. Και οι δυο χώρες συμβάλλουν στην κοινή ασφάλεια μας. Θεωρώ ότι κάποιες διαφωνίες που έχουν μεταξύ τους πρέπει να λυθούν στα πλαίσια των καλών σχέσεων. Για αυτό το λόγο ικανοποιήθηκα όταν έμαθα για την τηλεφωνική συνομιλία των δύο πρωθυπουργών, όπου συμφώνησαν η επίλυση των προβλημάτων να γίνει μέσω διαλόγου».
Και ο δημοσιογράφος επανήλθε: «Δηλαδή το ΝΑΤΟ δεν προβλέπεται να αναλάβει ρόλο σε αυτά τα πλαίσια»;
Για να καταλήξει ο Στόλτενμπεργκ: «Όχι, αυτό δεν είναι θέμα που αφορά το ΝΑΤΟ. Θεωρώ ότι αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να επιλυθεί μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας»...
Τη Δευτέρα 16 Απριλίου, ο Στόλτενμπεργκ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αναμένεται να έχει επίσης συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον υπουργό Άμυνας της χώρας Νουρετίν Τσανικλί.
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι οι σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ, η στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στο Αφρίν, η καταπολέμηση της «τρομοκρατίας», καθώς και η προετοιμασία της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τον επόμενο μήνα. Δεν αποκλείεται, δε, να προκύψουν και άλλα περιφερειακά, όπως χαρακτηρίζονται, θέματα, καθώς και ζητήματα «επικαιρότητας».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαρκελώνη: Διαδήλωση κατά της φυλάκισης των αυτονομιστών
Κυριακή, 15 Απριλίου 2018, 18:54
Φωνάζοντας το σύνθημα «ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους», μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Καταλανοί διαδήλωσαν σήμερα στη Βαρκελώνη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της κράτησης των εννέα πολιτικών προσώπων, πρωτοστατών στο κίνημα υπέρ της ανεξαρτησίας, που κατηγορούνται για «εξέγερση» αλλά και να ζητήσουν την έναρξη του πολιτικού διαλόγου.
Η δημοτική αστυνομία καταμέτρησε «315.000 συμμετέχοντες» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου, μετά τη λήξη της κινητοποίησης, όπου δεν προκλήθηκαν επεισόδια.
Έξι μήνες μετά της πρώτες φυλακίσεις, οι διαδηλωτές κατέκλεισαν την κεντρική λεωφόρο Παραλέλ, με κεντρικό σύνθημα στα χείλη τους: «θέλουμε να επιστρέψετε στα σπίτια σας». Το μήνυμα αυτό το απεύθυναν υπέρ των ηγετών του κινήματος της αυτονομίας που παραμένουν υπό προσωρινή κράτηση στην περιοχή της Μαδρίτης, καθώς διώκονται για «εξέγερση», «κατάχρηση δημοσίων πόρων» ή και με το έγκλημα της «ανταρσίας», το οποίο μπορεί να επισύρει ποινή κάθειρξης έως 30 χρόνια και προϋποθέτει, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί, «βίαιη εξέγερση».
«Είμαστε ολοένα και περισσότεροι αυτοί που καταγγέλλουμε τη ποινικοποίηση της πολιτικής και που λέμε ότι πρέπει να δοθεί μια δημοκρατική λύση σε αυτήν τη διένεξη» τονίζεται στο μανιφέστο που ανέγνωσαν οι διοργανωτές της κινητοποίησης.
«Καθώς δεν μπορούν να αποκεφαλίσουν το κίνημα υπέρ της ανεξαρτησίας, προσπαθούν να το κάνουν μέσω της δικαστικής οδού» είπε η διαδηλώτρια Ροζέρ Ουργκέλες, μια εκπαιδευτικός ηλικίας 59 ετών.
Το κάλεσμα για τη διαδήλωση απηύθυνε μια πλατφόρμα οργανώσεων και συνδικαλιστικών ενώσεων που ιδρύθηκε τον Μάρτιο με στόχο να «προασπιστεί τους καταλανικούς θεσμούς», τα «δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες».
Στην κινητοποίηση έδωσε το παρόν η αριστερή δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου, η οποία συχνά επαναλαμβάνει ότι δεν είναι μεταξύ των οπαδών της ανεξαρτησίας, όπως και ο πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου και υπέρμαχος της αυτονομίας Ρότζερ Τόρεντ.
Μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές φώναζαν «Πουτζντεμόν, πρόεδρε» κι ενώ έχουν περάσει 10 ημέρες μετά την αποφυλάκιση του πρώην προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν στη Γερμανία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Roger Waters σε συναυλία καλεί τον κόσμο να αναζητά την αλήθεια και να μην δέχεται την προπαγάνδα για τη Συρία
 Κυριακή, 15 Απριλίου 2018, 17:37
Ο δημοφιλής τραγουδιτής Roger Waters, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συναυλίας του στη Βαρκελώνη, σε σύντομο μήνυμα του ανέφερε ότι κατά την προσωπική του άποψη, η εκτίμηση για τη χρήση χημικών όπλων από τον Άσαντ είναι προπαγάνδα, που διαχέεται από την αποικιοκρατικη οργάνωση «White Helmets» και χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για τον βομβαρδισμό της Συρίας.
Κάλεσε δε τον κόσμο να προσπαθήσει να αναζητά την αλήθεια ώστε να αποκτά μια πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει, καθώς στον καιρό που ζούμε «η προπαγάνδα είναι πιο σημαντική».
Το κοινό του τον καταχειροκρότησε...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παραμένουν στη Συρία οι Αμερικανοί
 Κυριακή, 15 Απριλίου 2018, 17:25
Μέρα με την μέρα το Πεντάγωνο κερδίζει πόντους στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ  έναντι των διπλωματών του Στέιτ Ντηπάρτμεντ αλλά και του Ντόναλτ Τράμπ.
Ενώ μέχρι δύο εβδομάδες ο πρόεδρος των ΗΠΑ  δήλωνε ότι η πρόθεση του είναι ο σταδιακός απεγκλωβισμός των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, σήμερα η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θ’ αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις της , μόλις επιτευχθούν οι τρεις στόχοι που έχει θέσει.
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Fox News Sunday, η Χέιλι απαρίθμησε τους τρεις στόχους της εξωτερική και αμυντικής πολιτικής των ΗΠΑ:
- την διασφάλιση ότι δεν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα (με τα οποια εφοδιαζουν οι κωλοαμερικανοι ναζιστες τους ισλαμοφασιστες τους του ISIS) κατά οποιονδήποτε τρόπο που θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα.
- την ήττα του Ισλαμικού Κράτους (εδώ όχι απλως γελαμε, ξεκαρδιζωμαστε με τις μαλακιες της σκατοπουτανας!),
- αλλά και την εξασφάλιση μιας πλεονεκτικής θέσης για την παρακολούθηση της δράσης του Ιράν.
«Είναι ο στόχος μας να δούμε τα αμερικανικά στρατεύματα να επιστρέφουν στην πατρίδα, αλλά δεν θα αποχωρήσουμε μέχρι να γνωρίζουμε ότι έχουν επιτύχει τους παραπάνω στόχους» τόνισε η Χέιλι.
Η εξέλιξη αυτή είναι ενδεικτική της διάστασης απόψεων που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης των ΗΠΑ, με τον ένα πόλο να διαμορφώνεται περί του Πενταγώνου και ειδικότερα του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ με αρχηγό τον στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ, και με επίκεντρο του άλλου τον ίδιο τον Τραμπ και τον νέο υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.
Δύο μόλις εβδομάδες νωρίτερα αξιωματούχοι της κυβέρνησης επιβεβαίωναν ότι ο Τραμπ ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να παγώσει πόρους μεγαλύτερους των 200 εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονταν για την ανοικοδόμηση της Συρίας. Τουλάχιστον για όσο διάστημα η κυβέρνησή του επανεξετάζει τον ρόλο της Ουάσινγκτον στην εμπόλεμη χώρα.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι δήλωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ δεν θα συμμετάσχουν σε κατ' ιδίαν συνομιλίες με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.
Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS και την εκπομπή "Face the Nation", η Χέιλι σημείωσε ότι μέχρι σήμερα η Συρία αρνείται να λάβει μέρος σε πολυμερείς διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της πολιτικής διαδικασίας υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, ενώ πρόσθεσε ότι η Ρωσία πρέπει να «παραδώσει» τη Συρία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ωστόσο, όπως τόνισε, η Δαμασκός δεν είναι «άξια» να έχει απευθείας συνομιλίες με την Ουάσιγκτον:
«Δεν πρόκειται να έχουμε κατ' ιδίαν συνομιλίες με τον Άσαντ».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαυροβούνιο-προεδρικές εκλογές: Ο Τζουκάνοβιτς επιδιώκει την επιστροφή του
 Κυριακή, 15 Απριλίου 2018, 07:44
Ο ιστορικός ηγέτης του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς διεκδικεί σήμερα την προεδρία αυτής της υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ μικρής χώρας των Βαλκανίων, λιγότερο από δύο χρόνια αφότου ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την εξουσία.
Από το 1991, αυτός ο σύμμαχος της Δύσης έχει διατελέσει έξι φορές πρωθυπουργός και ήδη μία φορά πρόεδρος (1998-2003). Είναι το μεγάλο φαβορί των εκλογών αυτών, τις οποίες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, (που του δινουν 50%), μπορεί να κερδίσει ακόμη και από σήμερα, χωρίς να περιμένει τον δεύτερο γύρο της 29ης Απριλίου.
Το 2006 ηγήθηκε της πορείας του Μαυροβουνίου προς την ανεξαρτησία από τη Σερβία και μετά προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ, που ολοκληρώθηκε πέρυσι προς μεγάλη απογοήτευση της Μόσχας, αλλά και ενός μέρους των 620.000 πολιτών του Μαυροβουνίου, στην πλειονότητά τους ορθόδοξων και σλάβων.
Ηλικίας σήμερα 56 ετών, ο Μίλο Τζουκάνοβιτς θέλει τώρα να οδηγήσει τη χώρα του στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Διαφημιστική ηγεμονία
Αν κερδίσει αυτός ο οικονομολόγος, το ύψος του οποίου φθάνει τα 2 μέτρα, η σήμερα απλώς τιμητική θέση του προέδρου θα ξαναγίνει η πραγματική έδρα της εξουσίας.
Ο νυν κάτοχός της, ο Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, είναι ένας οικείος του Μίλο Τζουκάνοβιτς, μέλος κι αυτός του Δημοκρατικού Κόμματος Σοσιαλιστών (DPS). Ο πρωθυπουργός Ντούσκο Μάρκοβιτς είναι άλλος ένας από τους πολιτικούς που του είναι υπόχρεοι.
Ο πιο επικίνδυνος γι' αυτόν είναι ένας 56χρονος επιχειρηματίας, ο Μλάντεν Μπογιάνιτς. Υποστηριζόμενος από τους κύριους σχηματισμούς της αντιπολίτευσης, φιλορωσικούς και μη, πιστώνεται στις δημοσκοπήσεις με 35% δηλαδη με περίπου το ένα τρίτο των ψήφων.
Ο βουλευτης Draginja Vuksanović βουλευτης της δεξιας, του Κοινωνικου Δημοκρατικου Κομματος οι δημοσκοπησεις του δινουν 8%.
Όσο για τον μοναδικό ανοικτά φιλορώσο υποψήφιο, τον Μάρκο Μίλατσιτς, έναν 32χρονο δημοσιογράφο, δεν προβλέπεται να συγκεντρώσει παρά γύρω στο 3% των ψήφων.
«Αισθάνεται κανείς ότι η Ρωσία καταλαβαίνει τα όρια της επιρροής της χωρίς να την απαρνείται μακροπρόθεσμα», εκτιμά ο αναλυτής Ζλάτκο Βούγιοβιτς, διευθυντής του κέντρου παρακολούθησης της ψηφοφορίας, που θα δώσει απόψε τα πρώτα αποτελέσματα.
Σήμερα ο Τζουγκανοβιτς θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις αιώνιες κατηγορίες για εκλογική νοθεία. Τοπικές εφημερίδες έχουν ήδη αναφέρει αυτή την εβδομάδα περιπτώσεις παρουσίας στους εκλογικούς καταλόγους ονομάτων προσώπων που έχουν αποβιώσει.
Οι Μαυροβούνιοι αφηγούνται το ανέκδοτο με έναν άνδρα που ρωτάει έναν άλλον γιατί περνά την ημέρα των εκλογών μπροστά από ένα εκλογικό τμήμα. «Για να δω τον πατέρα μου», απαντά ο δεύτερος. «Μα ο πατέρας σου έχει πεθάνει εδώ και είκοσι χρόνια...». «Ναι, φαίνεται όμως ότι ψηφίζει σε όλες τις εκλογές».
Σχεδόν 533.000 Μαυροβούνιοι καλούνται να ψηφίσουν σε 1.214 εκλογικά τμήματα από τις 07:00 έως τις 20:00 (τοπική ώρα, 08:00 έως 21:00 ώρα Ελλάδας). Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται απόψε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χεζμπολάχ: Απέτυχε η επίθεση κατά της Συρίας
 Κυριακή, 15 Απριλίου 2018, 19:50
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου είπε σήμερα ότι οι αεροπορικές επιδρομές των χωρών της Δύσης στη Συρία δεν επέτυχαν κανένα στόχο τους, μεταξύ άλλων το να τρομοκρατήσουν τον στρατό, να βοηθήσουν τους τζιχαντοφασιστες τακφιριστες ή να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του Ισραήλ.
Ο Σάγιεντ Χασάν Νασράλ επισήμανε ότι ο αμερικανικός στρατός επέλεξε να διεξάγει περιορισμένα πλήγματα, διότι γνώριζε ότι μια ευρύτερη επίθεση θα προκαλούσε τα αντίποινα της Δαμασκού και των συμμάχων της και θα προκαλούσε ανάφλεξη στην περιοχή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ο στρατός ανακοίνωσε την πλήρη ανακατάληψη της Γούτα
Σάββατο, 14 Απριλίου 2018, 22:13
Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακατέλαβε πλήρως τον ισλαμοφασιστοκρατούμενο θύλακα στην Ανατολική Γούτα κοντά στη Δαμασκό, μετά την απομάκρυνση των τελευταίων ισλαμοφασιστών από την πόλη Ντούμα, έπειτα από μια επιχείρηση με βαρύ απολογισμό, διάρκειας σχεδόν δύο μηνών.
«Όλοι οι τρομοκράτες εγκατέλειψαν (την πόλη της) Ντούμας, το τελευταίο από τα προπύργιά τους στην Ανατολική Γούτα» μετέδωσε σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο τύπου του στρατού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ: Απερρίφθη το σχέδιο απόφασης της Ρωσίας για τη Συρία
 Σάββατο, 14 Απριλίου 2018, 21:33
Η Ρωσία δεν κατάφερε σήμερα να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας το σχέδιο απόφασης που κατέθεσε και στο οποίο καταδικάζονταν τα αεροπορικά πλήγματα που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία στη Συρία, καθώς το κείμενο δεν συγκέντρωσε τις εννέα ψήφους που απαιτούνται για την έγκρισή του.
Η Ρωσία, η Βολιβία και η Κίνα ψήφισαν υπέρ του σχεδίου, οκτώ χώρες το καταψήφισαν και τέσσερις απείχαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει...
Το ιταλικό κόμμα "Εξουσία στο λαό" (Potere al Popolo), που αποτέλεσε την "αριστερή" ενότητα πολλών κομμάτων κι οργανώσεων στις εκλογές του Μάρτη 2018, ως δήθεν εναλλακτική κοινοβουλευτική παρουσία που μάλιστα φιλοδοξούσε να ξεπεράσει το 10% (έλαβε σχεδός 1% και καταποντίστηκε), περιλαμβάνοντας την "Κομμουνιστική Επανίδρυση", τη "Λίστα Τσίπρα για την...
Ευρώπη και Δημοκρατική Ευρωζώνη", τις "κοινωνικές" καταλήψεις (σαν το δικό μας city plaza), τα κινήματα "αντιεθνικιστών" κι "αντιρατσιστών", τις ΜΚΟ "ανοιχτά σύνορα" κ.α.π. [κάτι σαν μια συνένωση που πρότεινε ο Λαφαζάνης της ΛαΕ στους ομοϊδεάτες του την ανταρσυα], για 7 ολόκληρα χρόνια στάθηκε στο πλευρό των "εκδημοκρατιστών" του "δικτατορικού καθεστώτος Άσαντ"... βρέθηκε αντιμέτωπο με την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας.
Για να είναι "αριστερό" κίνημα και φυσικά "αντιπολεμικό" (μούγκα για το ρόλο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων εναντίον της Συρίας του Άσαντ), τι μας λέει;
"Ένας αμερικάνικος πύραυλος στοιχίζει περίπου ένα εκατομμύρια ευρώ. Σε λίγες ώρες έριξαν 100. Δηλαδή έκαψαν 100 εκατομμύρια ευρώ. Με ένα τέτοιο ποσό θα μπορούσαμε να υποδεχθούμε με ασφάλεια για έναν χρόνο στην Ευρώπη περίπου 50 χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία με ανθρωπιστικούς διαδρόμους".
1. Μούγκα για υποστήριξη της Συρίας...
2. Οι "ανθρωπιστικοί διάδρομοι" που επικαλείται είναι η ασφαλής έξοδος των φονιάδων νατοϊκών μισθοφόρων, που συμφωνούν να παραδώσουν τα όπλα τους και να μετακινηθούν σε περιοχές των τζιχαντιστών και τους εξασφαλίζει την "έξοδο" η Ρωσία κι ο ΟΗΕ... Αυτούς τους θέλουν στην Ευρώπη ως πρόσφυγές, αλλά και φθηνό εργατικό κρέας για εκμετάλλευση...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ους τα μνημόνια συνέζευξαν, η αμερικανίλα μη χωριζέτω...
Συρία:
- Σούδα και σούζα η κυβέρνηση (του "αριστερού" ΣΥΡΙΖΑ)
- "Αναγκαίο" το πλήγμα ο Κουμουτσάκος (της "φιλελεύθερης" ΝΔ).
- "Δικαιολογημένο" το χτύπημα ο Λοβέρδος (του "σοσιαλιστικού" ΠΑΣΟΚ)
- Ους τα μνημόνια συνέζευξαν, η αμερικανίλα μη χωριζέτω



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Vittorio Arrigoni (Βίκ)... το γελαστό παιδί της Παλαιστίνης!
15 Απρίλη 2011... Ο Vittorio “έφυγε”… αλλά ΖΕΙ στις καρδιές των Ελεύθερων του κόσμου!
Σαν σήμερα, στις 15 Απρίλη 2011, σαλαφίτες (οι τζιχαντιστές της περιβόητης "αραβικής άνοιξης made in USA") που προσφέρουν υπηρεσίες στο σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς της Παλαιστίνης, τον δολοφόνησαν.
Δύο δολοφόνοι συνελήφθησαν από τις αρχές της Γάζας.Καταδικάστηκαν σε θάνατο... και η Μάνα του Βίκ, Μάνα ηρωίδα και με τις ίδιες ανθρωπιστικές ιδέες και αρχές του γιού της, παρακάλεσε να μην εκτελεστούν κι η ποινή τους μετατράπηκε -με αίτημα της Μάνας που δολοφόνησαν το παιδί της- σε ισόβια.
Όμως, η "αραβική άνοιξη της CIA" είχε ανάγκη τους δολοφόνους σε ολόκληρο τον πλανήτη, μιας κι είχε ξεκινήσει ο "εκδημοκρατισμός" της Συρίας, για να πέσει το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ". H "αραβική άνοιξη της CIA" έχει συγκεκριμένους υποστηρικτές κι οργανωτές στη Μέση Ανατολή: Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ισραήλ, Τουρκία... και φυσικά ολόκληρη την "πολιτισμένη" δύση.
Έτσι τον Φλεβάρη του 2013, δικαστήριο της Γάζας (Εφετείο), με πιέσεις από τις χώρες που στήριξαν, εξόπλισαν και χρηματοδότησαν τους "εξεγερμένους" στη Συρία, μειώνει την ποινή των δολοφόνων σε 15 χρόνια και μετά από λίγες ημέρες αποφυλακίζονται, με αιτιολογία την "καλή διαγωγή".
Το Εφετείο της Γάζας, πήρε την "απόφαση" μέσα σε 5 λεπτά και χωρίς καν να μιλήσουν ή να εξηγήσουν τους λόγους που δολοφόνησαν τον Βίκ...
Η ιταλίδα Meri Calvelli, μέλος της ίδιας ανθρωπιστικής οργάνωσης του Βίκ και φίλη του Vittorio Arrigoni, παρακολούθησε τη υποτιθέμενη "δικαστική" εξέλιξη και είναι καταπέλτης: "Όλα ήταν προαποφασισμένα, η διαδικασία δεν κράτησε 5 λεπτά. Οι δικαστές περιορίστηκαν να ανακοινώσουν την μείωση της ποινής. Η κυβέρνηση της Χαμάς έχει τις ευθύνες για τις πιέσεις που δέχθηκε...".
18 Νοέμβρη 2013... Ο φίλος Γερουσιαστής Fernando Rossi, μεταφέρει από τους πρώτους την είδηση, ως εξής:
"Κάποιος να ειδοποιήσει την οικογένεια του Arrigoni κι οι "αριστεροί" που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις στη Λομβαρδία, υπέρ των τρομοκρατών σαλαφιτών, των εισβολέων στη Συρία, πως μεταξύ των τρομοκρατών που σήμερα τελείωσε ο ηρωικός στρατός της Συρίας, είναι κι ο σαλαφίτης Amer Abou Goulè, ο δολοφόνος του Vittorio Arrigoni.
Ο Amer Abou Goulè, εισήλθε στη Συρία μαζί με δεκάδες χιλιάδες τρομοκράτες, υπολογίζονται σε 90.000, στρατολογημένοι, εκπαιδευμένοι, εξοπλισμένοι και χρηματοδοτούμενοι από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Τουρκία, την "δυτικοποιημένη" Λιβύη. Μισθοφόροι από 83 χώρες...".
Ο Amer Abou Goulé, ο δολοφόνος του Μάρτυρα Vittorio Arrigoni, συνάντησε στο Χαλέπι τον Αραβικό στρατό της Συρίας, που εκδικήθηκε τη δολοφονία του Βίκ.
Δεν θα άρεσε στον Βίκ, αλλά εμείς ευχαριστούμε τους Σύρους που φυλάνε Θερμοπύλες!
Ήταν στην καρδιά μας… Ζει για πάντα κι έγινε παγκόσμιο σύμβολο ο Βίκ.
Η σιωνιστική κατοχή στην Παλαιστίνη συνεχίζεται...
Ο δολοφονικός αποκλεισμός της Γάζας συνεχίζεται...
Οι αραβικές μοναρχίες με τα σκοταδιστικά δικτατορικά καθεστώτα, υποτάχθηκαν στους σιωνιστές...
Η "ανανεωτική" κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή "αριστερά" έγινε φορέας της "αραβικής άνοιξης", του μαύρου χειμώνα για τους λαούς που υποτάχθηκαν... και υπηρέτης της "νέας τάξης"...
Συνεχίζουμε στο δρόμο του Βίκ... Αντισταθείτε, όπως είπε χθες κι εθνικός μας ήρωας Μανώλης Γλέζος.
Η νίκη του λαού της Συρίας, μετά από πέντε (5) χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης, είναι η απόδειξη πως όσοι αγωνίζονται νικούν!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



από Electra Leda Koutra (δικηγορος του Βασιλη Δημακη) (χτες)
"Μου τηλεφώνησε ο Βασίλης #Dimakis, ο βασανισμός του οποίου δεν έχει τέλος. (...) Ο ίδιος που έχει στα χέρια του το αίτημα του ετοιμοθάνατου Βασίλη και δεν το απαντά, τον κάλεσε να σταματήσει την απεργία λέγοντάς του "δε σκέφτεσαι το μέλλον σου; την οικογένειά σου; Να βρεις ένα κορίτσι και να κάνεις οικογένεια;" και συναφή
. Ο Βασίλης απάντησε "Μου περιγράφετε τα όνειρα που είχα πριν με δολοφονήσετε;" Του δήλωσε πως αν συνεχίσει θα προχωρήσει σεαναγκαστική σίτιση, καθώς "αν πεθάνεις, θα πρέπει να παραιτηθώ". Ο Βασίλης απάντησε ότι από την αντίσταση που θα προβάλλει αν επιχειρήσουν κάτι τέτοιο θα φύγει έτσι κι αλλιώς επί τόπου, και "θα 'πρεπε να χετε ήδη παραιτηθεί, η καρδιά μου που ήταν δυνατή δεν σας παραίτησε ακόμα, γιατί είστε δολοφόνοι, κι εσείς, και ο Σπηλιώτης, κι ο Γιαννακόπουλος, κι η Φραγκαθούλα, και ο Κοντονής και ο Φυτράκης".
Με πήρε γιατί θέλει ο κόσμος να γνωρίζει τι συνέβη και να μην εκμεταλλευτεί κανείς τη συνάντηση αυτή ως έχουσα διαφορετικό περιεχόμενο. Είπε πως αν είναι να μπορέσει να προστατευτεί τις τελευταίες του ώρες από τον περαιτέρω βασανισμό του από τον φιλεύσπλαχνο κ.Εισαγγελέα που δεν απαντά το αίτημά του, να το αποσύρει γιατί έτσι κι αλλιώς δεν θέλει να πεθάνει σε συνθήκη συνδιαλλαγής με τον φασισμό και τους βασανιστές και δολοφόνους του.."
"(..)Δεν κατάλαβα ούτε τα πλαίσια στα οποία έγινε η επίσκεψη, ούτε γιατί δεν ενημερώθηκαν οι δικηγόροι του. Ο Εισαγγελέας δεν έδωσε κανένα έγγραφο και καμία δέσμευση στο Βασίλη, που για να μετακινηθεί από και προς το κελί του κατέβαλε σημαντική προσπάθεια. Αόριστες δηλώσεις του Εισαγγελέα για "εξέταση" του αιτήματος στο μέλλον, ΑΦΟΤΟΥ - ΑΝ λήξει την απεργία πείνας δεν μπορούν να λήξουν την απεργία του Βασίλη, ισοδυναμούν με απόρριψη και περαιτέρω εμπαιγμό."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ «ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ»!
Δεν ξέρω πόσοι/ες το μάθατε, αλλά ισραηλινοί έποικοι τη νύχτα της Δευτέρας 9 Απρίλη 2018, με τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, κατεδάφισαν το Δημοτικό Σχολείο «Al-Tahadi» στο Παλαιστινιακό χωριό Zanuta, νότια της Χεβρόνας, στα πλαίσια της συστηματικής πολιτικής του Ισραήλ κατά της παλαιστινιακής εκπαίδευσης.
Το Δημοτικό Σχολείο «Al-Tahadi» χτίστηκε με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τα σωματεία, τις συλλογικότητες και τους χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα μέσα από την πρωτοβουλία «ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ».
Η ανέγερσή του ολοκληρώθηκε το Μάρτη του 2018 και τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν λίγες μέρες αργότερα.
Την ίδια στιγμή ο ισραηλινός στρατός, με τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, και τη σκανδαλώδη ανοχή της ΕΕ, έχει δολοφονήσει δεκάδες και έχει τραυματίσει εκατοντάδες Παλαιστίνιους διαδηλωτές στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα. Ανάμεσα στα άοπλα θύματα βρίσκεται ένας 16χρονος έφηβος κι ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος που κάλυπτε τις συγκρούσεις.Οι διαδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή 30 Μάρτη, θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή για να κορυφωθούν στις 15 Μαΐου, οπότε οι Παλαιστίνιοι γιορτάζουν τη Νάκμπα ή Καταστροφή, όπως αποκαλούν τη μαζική εισβολή Εβραίων στην παλαιστινιακή γη το 1948, που οδήγησε σε δολοφονίες χιλιάδων Αράβων, στην εκδίωξη από τη γη τους και τη μετατροπή της ιστορικής Παλαιστίνης σε σιωνιστική αποικία. Μια κατοχή που διαρκεί μέχρι και σήμερα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρεπει να ισσοπεδωσουμε ολοκληρες συνοικιες στην Γαζα.Να ισσοπεδωσουμε ολη την Γαζα.
Δεν θα πρεπε να εχουνε ουτε ρευμα,ουτε βενζινη,ουτε αυτοκινητα που κινουνται,τιποτα''δηλωσε ο Γκιλαντ Σαρον,ο γιος του Αριελ Σαρον
(αξιος γιος του χασαπη Σαρον,ο γιος του)