Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Δευτερα 16 Απριλιου 2018


εργαστηριο στη Συρια για την ερευνα κατα του καρκινου χτυπησανε οι νατοικοι δημοκρατες
Το αμερικανικό χτυπημα στη Συρία αναφέρει ότι χτυπηθηκε  το Ερευνητικό Εργαστήριο Ιατρικής του Καρκίνου
21:03 -  15.04.2018
Το αμερικανικό πυραυλικό χτυπημα εναντίον της Συρίας, το οποίο φέρεται ότι προοριζόταν για υποψίες χημικών όπλων, έχει καταλήξει σε καταστροφή μιας φαρμακευτικής εγκατάστασης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ναρκωτικών από καρκίνο.
Το Ίδρυμα για την Ανάπτυξη της Φαρμακευτικής και Χημικής Βιομηχανίας στο Barzeh, το οποίο ήταν ένας από τους στόχους της πρόσφατης επίθεσης των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Συρίας, χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή ιατρικών φαρμάκων τα οποία σήμερα είναι ελλιπή στη χώρα λόγω των κυρώσεων που επέβαλε η Δυση.
"Από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση στη Συρία, η χώρα δεν διαθέτει όλα τα είδη φαρμάκων λόγω των κυρώσεων από τις δυτικές χώρες. Οι ξένες εταιρείες σταμάτησαν να εξάγουν υψηλής ποιότητας φάρμακα στη Συρία, ειδικά αντικαρκινικά φάρμακα. εδώ έχουν αναπτυχθεί αντικαρκινικά φάρμακα και έχουν αναπτυχθεί τρία φάρμακα κατά του καρκίνου ", ανέφερε ο επικεφαλής της μονάδας.
Παρατήρησε επίσης ότι ούτε αυτός ούτε οι συνάδελφοί του δεν θα μπορούσαν να παραμείνουν στην εγκατάσταση όπως κάνουν τώρα αν περιείχαν χημικά όπλα όπως ισχυρίστηκαν οι αμερικανικές αρχές.
"Αν υπήρχαν χημικά όπλα στο κτίριο, δεν θα ήμασταν εδώ, οι συνάδελφοί μου κι εγώ ήρθαμε εδώ στις 05:00 σήμερα το πρωί, αν υπήρχαν χημικά όπλα, θα έπρεπε να φορούμε μάσκες και να λάβουμε άλλα προστατευτικά μέτρα για να μείνουμε εδώ , "εξήγησε ο άνθρωπος.
Το ερευνητικό κέντρο βρίσκεται στη συνοικία Barzeh κοντά στη Δαμασκό και αποτελείται από επιστημονικά εργαστήρια και εκπαιδευτικό κέντρο, σύμφωνα με το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Συρίας.
Νωρίτερα, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία ξεκίνησαν χτυπηματα στη Συρία για αναφορές χημικής επίθεσης στην πόλη Douma, με τις τρεις χώρες να πυροδοτούν πάνω από 100 πυραύλους στη χώρα της Μέσης Ανατολής.
Οι περισσότεροι από τους πυραύλους, ωστόσο, αναχαιτίστηκαν από δυνάμεις αεροπορικής άμυνας της Συρίας.
Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Ασάντ, χτύπησε την επίθεση ως πράξη "επιθετικότητας" και επαίνεσε την ποιότητα των σοβιετικών όπλων από τη δεκαετία του 1970 που χρησιμοποιήθηκαν από τη χώρα του για να απωθήσουν την απεργία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



περιεργο ,δεν ακουγονται ποτε οι φρασεις ''σφαγη στην Γαζα'',''απαρχαιντ στην Κατεχομενη Παλαιστινη'',''γενοκτονια της Υεμενης'',''δολοφονιες των Αφροαμερικανων στις ΗΠΑ'' ''πετρελαιο στο Γκολαν''κτλ
ολο την ιδια κασετα ακουμε εδω μεσα με τον ''Ασαντ τον χασαπη και τον Πουτιν τον δικτατορα''(ναι ο Τραμπ ειναι δημοκρατης και ο Γαλλος τραπεζιτης ειναι ελευθεριακος)
..αλλαξτε κασετα ,ειστε βαρετοι και η φορμα προπαγανδας χιλιοειπωμενη ..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΓΡΑΜΜΗ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Και οτιδήποτε άλλο να μην ήξερα για το ζήτημα τη Συρίας, θα μου αρκούσε η τοποθέτηση των Παλαιστινίων στο σύνολό τους, από τους μετριοπαθείς της Αλ Φατάχ, μέχρι τη Χαμάς και τους συντρόφους του Δημοκρατικού Μετώπου και του Λαϊκού Μετώπου.
Σταθερά στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού επί εφτά δεκαετίες, οι Παλαιστίνιοι ξέρουν πολύ καλύτερα απ' όποιον ευρωπαίο, αριστερό ή μη, αναλυτή τι συμφέρει στους ίδιους και στους άλλους λαούς της περιοχής και τι όχι.
Οι Παλαιστίνιοι, λοιπόν, έχουν ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της αντίστασης που προβάλλει το καθεστώς Άσαντ και υπέρ της στήριξης που του παρέχει η Ρωσία. Μ' αυτούς είμ' εγώ..
Σχολιο.- Πολύ αμφιβάλλω ότι η Χαμάς άλλαξε στάση για την ανατροπή του Ασαντ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να είμαστε εντάξει μ' αυτά που λέμε και να υπάρχει συνέπεια λόγων και έργων.
Αν είμαστε σύμφωνοι με το παραπάνω, είναι αυτονόητο ότι εκείνοι που θεωρούν ότι στη Συρία ο ρόλος των Αμερικανών και των Ρώσων είναι ίδιος, θα πρέπει να διοργανώσουν και διαδήλωση έξω από τη ρωσική πρεσβεία.
Καθώς, επίσης, είναι κάθετα εχθρικοί προς το καθεστώς Άσαντ, σωστό θα ήταν να πάρουν δημοσίως θέση και εναντίον όσων λέμε ότι πρέπει να ανοίξει και πάλι η πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέρω! Δεν γεννήθηκε ακόμα ο άνθρωπος που θα σε ξεγελάσει εσένα!
Τώρα το ότι πίστεψες πως πράγματι αυτοί εδώ, τα «Λευκα Κρανη», πήγαν να σώσουν τα θύματα των χημικών του Άσαντ χωρίς μάσκες, μόνο στην αυτοθυσία και τον αξιοθαύμαστο ηρωισμό τους το αποδίδεις.
Γιατί, είπαμε! Εσένα δεν γεννήθηκε ακόμα ο άνθρωπος που θα σε κοροϊδέψει!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα σιωνιστικα ΜΜΕ αντιδρούν στην καταγγελία του ρότζερ γουοτερς για τους ψεύτικους τζιχαντιστικους ήρωες  τα "λευκά κράνη" και τον πόλεμο στη Συρία, παράλληλα με την υποστήριξή του για την παλαιστίνη και την εκστρατεία bds. Γραφοντας " ΑΝΤΙ-Σημίτης ". " επαναλαμβάνοντας ρωσική προπαγάνδα ".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζέφρι Πάιατ,πρέσβης ΗΠΑ σέ Αθήνα:είμαι υπερήφανος που το λέω, η φιλία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ δεν υπήρξε ποτέ ισχυρότερη!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δέν μας εφτανε ο Γ.Κουμουτσάκος Ν.Δ.: «Αναγκαία η περιορισμένη, στοχευμένη επίθεση με πυραύλους στη Συρία»!!!
ο Ανδ.Λοβέρδος ΠΑΣΟΚ :«Δικαιολογημένο με βάση την αρχή της αναλογικότητας το τιμωρητικό πλήγμα των συμμάχων μας εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος της Δαμασκού, που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας χρησιμοποιώντας απαγορευμένα χημικά όπλα σε αμάχους και μικρά παιδιά.#SyriaStrikes»
Ειχαμε καί το ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά ΣΥΡΙΖΑ νά συμφωνεί ουσιαστικά μέ τούς ισχυρισμούς τών Ιμπεριαλιστων περί χρήσης χημικών από τήν Συρία καί κατανάγκην μέ τίς επιβαλλόμενες προσπαθειες τών μακελλάρηδων ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,Ε.Ε.,Ισραήλ γιά τήν εξαλειψή τους (μέ τούς γνωστούς βέβαια τρόπους)..Ασχέτως μέ τό μετεπειτα σανό για τήν αναγκη εξευρεσης διπλωματικής λυσης... ΞΕΦΤΙΛΕΣ...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



σήμερα έχει εκδήλωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Κέρκυρα, σκέφτομαι να πάω να τους πω να βάλουν στον πάτο τους τις ίσες αποστάσεις που κρατούν μεταξύ Ισραήλ/Σ. Αραβίας από τη μια και Ιράν από την άλλη αλλά βαριέμαι...
#ξεφτίλες
σχολιο.- Στην ανακοινωση της η Ανταρσυα μεταξυ αλλων καλει τον λαο της Συριας να ανατρεψει τον αιμοσταγη δικτατορα Ασαντ εξισωνοντας τον με τον Ιsis Tοσο ξεφτιλισμενοι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποια στιγμή, εκεί στην ανταρσύα, καλό θα ήταν να σταματήσετε να προσπαθείτε σώνει και ντε να συρράψετε μια ανακοίνωση του "μετώπου" για το Συριακό γιατί πονάνε τα ματάκια μας.
"...Η νέα επέμβαση δεν έχει άλλο στόχο παρά να προωθήσει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ και των συμμάχων της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ που συγκρούονται με αυτά της Ρωσίας..."
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους συντρόφια, θέλουν να νικήσει η ισλαμιστική εξέγερση, να ανατραπεί ο Άσαντ και να γίνει η Συρία οικόπεδο του ιμπεριαλισμού. Να φύγει από τη μέση ένα ενοχλητικό για τον ιμπεριαλισμό κράτος, που δεν έχει αμερικανικές βάσεις και ενοχλεί την pax americana. Να εξαφανιστεί ένα εχθρικό προς το Ισραήλ κράτος, μαζί και το χημικό του οπλοστάσιο που ήταν δύναμη αποτροπής απέναντι στον πυρηνικό σιωνισμό.
Τα "ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της Ρωσίας" ποια ακριβώς είναι στη Συρία συντρόφια; Είναι "ιμπεριαλιστικό συμφέρον" το να αποτρέψει την πτώση ενός απ' τα ελάχιστα μη φιλοαμερικάνικα κράτη που υπάρχουν στην περιοχή; Το να εμποδίσει το προχώρημα της περικύκλωσης της από νατοϊκές βάσεις; Σας χάλασε πολύ που η Ρωσία συνέδραμε την συριακή κυβέρνηση για να μην ανατραπεί από την χρηματοδοτούμενη από τον ιμπεριαλισμό ισλαμιστική εξέγερση;
Η Ρωσία, λέει, δεν το κάνει για την ελευθερία του λαού αλλά για τα πετρέλαια και την γεωπολιτική ισχύ! Σωπάτε καλέ! Δεν πολεμάει για τον κομμουνισμό ο Πούτιν αλλά για την υπεράσπιση της θέσης της Ρωσίας και των φίλιων χωρών της απέναντι στον ιμπεριαλισμό; Σκοπεύετε να πείτε τα ίδια αν αύριο οι Αμερικάνοι βομβαρδίσουν την Β. Κορέα και η Ρωσία ή η Κίνα συνδράμει στην άμυνα της;
"Στο πλαίσιο αυτού του αιματηρού ενδοιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού που διαλύει τη Συρία και καταστρέφει το λαό της, πλασάρονται μια σειρά από αντιδραστικές περιφερειακές δυνάμεις (Τουρκία, Ισραήλ, Σ. Αραβία, Ιράν) και άξονες".
Τσουβαλάκι το Ισραήλ με το Ιράν συντρόφια; Αντιδραστικό το Ισραήλ, αντιδραστικό και το Ιράν; Κι από πότε το ανακαλύψατε ότι το Ιράν είναι αντιδραστικό; Σ' έναν ενδεχόμενο πόλεμο Ιράν - Ισραήλ θα μας πείτε μήπως ότι είναι αντιδραστικός εκατέρωθεν γιατί και οι δύο πολεμάνε για πετρέλαια και γεωπολιτική ισχύ; Κι αν αύριο οι Ισραηλινοί μπουκάρουν στον Λίβανο και το Ιράν συνδράμει τη μόνη ουσιαστική ντόπια άμυνα του Λιβάνου, τη Χεσμπολάχ, θα μας λέτε "έξω όλες οι αντιδραστικές περιφερειακές δυνάμεις από το Λίβανο";
"Να σταματήσει η ιμπεριαλιστικός βομβαρδισμός από ΗΠΑ-Γαλλία-Βρετανία στη Συρία. Έξω όλοι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και ξένοι στρατοί από τη Συρία".
Καταρχήν, προσέχτε λίγο με την κοπτοραπτική γιατί τα κάνατε σαλάτα με τα άρθρα. Παρακάτω, ποιοί είναι οι ξένοι στρατοί που τους θέλετε έξω απ' τη Συρία; Την Χεσμπολάχ ας πούμε; Τους Ιρανούς φρουρούς; Την Ρώσικη αεράμυνα; Αφού είστε ενάντια στην επίθεση ΗΠΑ - Γαλλίας - Βρετανίας, να υποθέσουμε άρα ότι θέλατε να αποκρουστεί η επίθεση από το Συριακό Στρατό ή όχι; Ή μήπως θέλατε να το κάνει η Συρία μόνο με τις δικές της δυνάμεις, χωρίς ρώσικη βοήθεια; Eίναι αυτό κάποιου είδους fair play απέναντι στην αμερικάνικη πολεμική μηχανή; Έχετε κάποια αμφιβολία για το γεγονός ότι καθοριστικός λόγος που η Συρία δεν έγινε Λιβύη είναι η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης;
"Ο λαός της Συρίας θα αναμετρηθεί με το αντιδραστικό καθεστώς Άσαντ και θα τσακίσει το σκοταδιστικό «Ισλαμικό Κράτος»."
Να σας ενημερώσουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του συριακού λαού στηρίζει το Συριακό Στρατό, επικεφαλής του οποίου είναι ο Άσαντ. Αυτός ο στρατός, με τους συμμάχους του, αντιμετώπισε την ιμπεριαλιστική επίθεση. Και αυτός ο στρατός πολεμάει ενάντια και στο "ισλαμικό κράτος" αλλά και στην υπόλοιπη αντιδραστική -και χρηματοδοτούμενη από τον ιμπεριαλισμό και τα ντόπια σύμμαχα κράτη του- ισλαμιστική ένοπλη αντιπολίτευση. Τα "ούτε Σαντάμ - ούτε μπαρμπα Σαμ" στο δια ταύτα σημαίνουν έμμεση υποστήριξη στη νίκη του μπαρμπα Σαμ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Παλαιστίνιοι δείχνουν σε πόλη της Δυτικής Όχθης την υποστήριξη τους της Συρίας
14/4/2018
Δεκάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο κέντρο της πόλης της Νάμπλους στη βόρεια Δυτική Όχθη σε μια επίδειξη αλληλεγγύης με τη Συρία μετά την αμερικανική, βρετανική και γαλλική πυραυλικη επιθεση στην αραβική χώρα.
Οι συμμετέχοντες στη διαδήλωση κουνουσαν παλαιστινιακές και συριακές σημαίες και κρατούσαν πανό για την ενότητα του συριακού λαού και της γης.
Μια άλλη πορεια υπέρ της Συρίας σχεδιάζεται στη Ραμάλα, τη Βηθλεέμ, την Χεμπέρα για αργότερα το Σάββατο.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ.ΡΩΜΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΟΘΩΜΑΝΟΙ.Η ΠΤΩΣΗ ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΙΑ ΑΤΥΠΗ ΡΕΒΑΝΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥΣ,ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ..ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ
Σχολιο.-  Μόνο που στον 20ο και 21ο αιωνα, η χρονική διάρκεια συμπυκνώνεται, και η διάρκεια της αυτοκρατορίας διαρκεί λίγες δεκαετίες, αντί για μερικούς αιώνες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 αυτό το άρθρο είναι δύσκολο να διαβαστεί χωρίς θυμό, ειδικά αφού είδε την Αμερικανίδα πόρνη του Ισραήλ, τη νίκι χέιλι, να είναι εκεί όπου ένας πρεσβευτής των ΗΠΑ δεν έχει καμία δουλειά, αλλά το ερώτημα που πρέπει να ζητηθεί αν αυτές οι σήραγγες που έκανε η χαμάς για προστασία κατά από τις  ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις αποσκοπούν στην έναρξη επιθέσεων κατά του Ισραήλ, πώς και δεν υπήρξε ποτέ;
Α ναι, ο gilad shalit, μέλος του καθήκον σιωνιστικης wehrnacht, συνελήφθη το 2006 την ημέρα μετά την είσοδο ισραηλινών στρατιωτών στη γάζα και απήγαγαν δύο παλαιστίνιους αδελφούς που το μόνο τους έγκλημα ήταν ότι ηταν  παλαιστίνιοι.
Μιλώντας για τη χέιλι, δεν έχω διαβάσει για καμία διαμαρτυρία εναντίον της στη Νέα Υόρκη μπροστά στα Ηνωμένα Έθνη; Δεν υπάρχουν υπέρ της Παλαιστινης  Παλαιστίνιοι ακτιβιστές που έχουν μείνει στη Νέα Υόρκη ή δεν έχουν αναφερθεί τέτοιες διαμαρτυρίες;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: συγκέντρωση ενάντια στην προχθεσινή επίθεση στη Συρία. Συριακές σημαίες, ιρανικές σημαίες, παλαιστινιακές σημαίες, σημαίες τής Χεζμπολλά, σημαίες τού Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση τής Παλαιστίνης. Καμμένη αμερικάνικη. Πορτρέτα τού Άσσαντ και του Νασραλλά.
Το αφήνω σε περίπτωση που κανείς ακόμα δυσκολεύεται (ή παριστάνει πως δυσκολεύεται) να ξεχωρίσει τα μέτωπα. Το μέτωπο τού βίντεο το λένε Μουκάγουαμα, και στα ελληνικά μπορεί κανείς να το αποδώσει ως "Διαρκή Αντίσταση". Και στον πόλεμο που μαίνεται στην περιοχή τού αξίζει κάθε υποστήριξη.
https://www.youtube.com/watch?v=fPpDF26KQrk



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ: … ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΧΗΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ…
Ακούστε ένα τομάρι ακριβοπληρωμένο που παριστάνει το δημοσιογράφο...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ακροδεξιός και χριστιανοταλιμπάν Κωνσταντινιδης, το σούργελο με τα μιλφέιγ, που διαφημίζει την πραμάτεια του σε πολυτονικό, με το πρόσχημα ότι βοηθά μια χήρα και δυο ορφανά με 500 ευρά, ενώ δίνει μισθούς πείνας 400 ευρω σε όποιον πέσει στα χέρια του να δουλέψει, είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του εμετού και της υποκρισίας της ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης. Αποθεώστε τον. Ζώα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εδώ βλέπουμε τους 3 Έλληνες που την Παρασκευή 13 Απριλίου ανέβασαν την Ελληνικη σημαία στην Ελληνική βραχονησίδα "ανθρωποφάγοι"
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Τούρκοι κομάντος πριν από λίγες ώρες ανέβηκαν στην συγκεκριμένη βραχονησίδα και κατέβασαν την Ελληνική σημαία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτές οι φωτογραφίες θα εμφανίζονται στις ειδήσεις στην Ευρώπη και την Αμερική σήμερα;
#Οι εκατονταδες χιλιαδες πολίτες της Συρίας βγήκαν στους δρόμους, μετά από τις επιθέσεις των ΗΠΑ για να διαμαρτυρηθούν για τις δυτικές παρεμβάσεις και να δείξουν την υποστήριξή τους προς τη Συρία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



/DHKP-C
Το Eπαναστατικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Κόμμα-Mέτωπο, DHKP-C που είναι τούρκικο επαναστατικο κομμουνιστικό κόμμα λεει για τους Κουρδους οτι στηριζει τον αγωνα τους για αυτονομια αρκει να μην γινουν συμμαχοι του Ιμπεριαλισμου(δηλαδη του ΝΑΤΟ δλδ των ΗΠΑ για οποιον δεν καταλαβε )



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υψώματα ή Υψίπεδα του Γκολάν επίσης ονομαζόμενα Γκολάν ή Συριακό Γκολάν, είναι περιοχή της Μέσης Ανατολής.Ενα οροπέδιο στα σύνορα Ισραήλ, Λίβανος, Ιορδανία και Συρία. Τα δύο τρίτα του Γκολάν κατέχονται παρανομα για τους διεθνεις νομους από το Ισραήλ, ενώ το ανατολικό τμήμα από τη Συρία, πρώην κάτοχο ολόκληρου του Γκολάν.
Διαμελισμό της Συρίας με στόχο το Γκολάν και πετρέλαιο επιδιώκουν ΗΠΑ και Ισραήλ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ /Αυτος ειναι ο χαμογελαστός φωτορεπόρτερ που πέθανε ενώ κάλυπτε τις αιματηρές διαδηλώσεις..Εδω παιζει κουτσο με τα παιδια.
Ο παλαιστίνιος δημοσιογράφος Γιάσερ Μουρτάτζα που επλήγη από σφαίρα στην κοιλιά, κάλυπτε τις διαδηλώσεις και πυροβοληθηκε απο Ισραηλινο ελευθερο σκοπευτη του στρατου
Ο δημοσιογράφος που εργαζόταν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ain Media, με έδρα τη Γάζα, ήταν σε απόσταση 100 και πλέον μέτρων από τη μεθόριο, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο με την ένδειξη «Press» και κρατούσε την κάμερα όταν πυροβολήθηκε. Δημοσιογράφοι βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς οι διαδηλωτές έριχναν ελαστικά στη φωτιά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ο κορυφαίος αμερικανός οικονομολόγος και ειδικός σύμβουλο του ΟΗΕ Τζέφρι Ζακς : Οι ΗΠΑ αποτελούν «έναν κίνδυνο για τον κόσμο»[ ][ «Η φρικτή συνειδητοποίηση για μένα τα τελευταία 15 χρόνια … είναι ότι δεν φροντίζουμε τους εαυτούς μας και ακόμη περισσότερο, είμαστε ένας κίνδυνος για τον κόσμο», δήλωσε, είτε κάνοντας πολέμους σε τόπους όπως το Ιράκ και το Αφγανιστάν είτε αποτυγχάνοντας να αναλάβουμε δράση κατά της κλιματικής αλλαγής.Στην Συρια πηγαμε για να γινει αλλαγη καθεστωτος απο την CIA και την Σαουδικη Αραβια ''

#Mustwatch | Καθηγητής Jeffrey Sachs στη #Συρία
" Αυτό συνέβη εξαιτίας μας. Ξεκινήσαμε τον πόλεμο στη Συρία για να ανατρέψουμε ένα καθεστώς. Ήταν μυστική - μια μεγάλη πολεμική προσπάθεια, καλυμμένη με μυστικότητα, που ποτέ δεν συζητήθηκε από το κογκρέσο, ποτέ δεν εξήγησε στον αμερικανικό λαό, υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο Ομπάμα - και δημιούργησε χάος, έτσι ρίχνοντας περισσότερους πυραύλους αυτή τη στιγμή δεν είναι απάντηση."
Είναι απίστευτο, αλλά χαίρομαι που το βλέπω αυτό στο msnbc. )



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ για υπόθεση Σκριπάλ: Ο καθένας θα μπορούσε να κατασκευάσει το δηλητήριο
14 Απριλίου 2018
Ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας για την υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην κατασκόπου Σκριπάλ και της κόρης του στην Βρετανία, δήλωσε ότι Ελβετοί ειδικοί βρήκαν ότι η δηλητηριώδης ουσία που χρησιμοποιήθηκε, θα μπορούσε να είχε παρασκευαστεί σε αρκετές χώρες.
(τον μαρτιο 2018..Εργαστήριο στη Βρετανία πιθανόν να είναι η πηγή του νευροτοξικού παράγοντα,ειχε πει είπε σε συνέντευξή του στο BBC ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ.
Ο Τσιζόφ είπε στην εκπομπή του BBC «Andrew Marr Show» ότι η Ρωσία «δεν έχει καμία ανάμειξη» στο περιστατικό και ότι δεν έχει αποθηκευμένες ποσότητες της ουσίας αυτής τονίζοντας ότι το βρετανικό εργαστήριο Πόρτον Ντάουν απέχει μόλις 12 χιλιόμετρα από το Σάλσμπερι.)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομάδα του Οργανισμού Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων επρόκειτο να μεταβεί στην συριακή πόλη, που υποτιθεται έγινε προ ημερών επίθεση με χημικά.Ομως οι Δυτικοι βομβαρδισαν ξαφνικα προχτες το βραδυ
Η Συρία κερδίζει τον πόλεμο σε όλη τη χώρα.
Οποιαδήποτε τέτοια επίθεση θα της ήταν επιζήμια.
Ο δυτικος βομβαρδισμος εγινε μετα απο σκηνοθετημένη «επίθεση με χημικά όπλα», για την οποία κατηγορηθηκε η συριακή κυβέρνηση.
*οπως τον Αύγουστο του 2013
η Συρία προσκάλεσε επιθεωρητές του Οργανισμού Απαγόρευσης των Χημικών ΄Οπλων να ερευνήσουν επιθέσεις με χημικά εναντίον του συριακού στρατού. Μόλις οι επιθεωρητές έφθασαν στην Δαμασκό, μια «χημική επίθεση» σκηνοθετήθηκε στη Γκούτα, πλησίον της Δαμασκού. Πλήθος βίντεο των τζιχαντιστών με σκοτωμένα παιδιά δημοσιεύτηκαν στα Δυτικά ΜΜΕ, με αναθέματα στη κυβέρνηση της Συρίας για το έγκλημα. Κανείς δεν εξήγησε με ποια λογική μπορούσε να οδηγηθεί η κυβέρνηση της Συρίας σε βομβαρδισμό με χημικά μιας περιοχής χωρίς την παραμικρή στρατιωτική σημασία, την ημέρα της άφιξης των επιθεωρητών δίωξης του εγκλήματος των χημικών επιθέσεων, που η ίδια είχε προσκαλέσει.
Η «επίθεση» ήταν εξόφθαλμα στημένη από τους ένοπλους αντιπάλους της συριακής κυβέρνησης και τους ξένους πάτρωνες τους. ΄Ηταν σχεδιασμένη από την κυβέρνηση Ομπάμα, για την εξαπόλυση επιθέσεων εναντίον της συριακής κυβέρνησης, αλλά εμποδίστηκε από την πρωτοβουλία της Ρωσίας για την απομάκρυνση και καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου αποτροπής του Ισραήλ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η γαλλική αστυνομία φέρεται στους φοιτητές της Νομικής του Μονπελιέ σαν να ήταν αιχμάλωτοι πολέμου ! Οι φοιτητές που διαδήλωναν ειρηνικά κατά των μεταρρυθμίσων του Μακρόν στην ανώτερη εκπαίδευση , δέχτηκαν αναίτια επίθεση καθώς επέστρεφαν στην σχολή τους. Για να ξεφύγουν απο τις κλοτσιές και τα χτυπήματα με γκλόμπ οι φοιτητές κατέφυγαν στον χώρο μιάς γνωστής αλυσσίδας σούπερ - μάρκετ και η αστυνομία αφού τους περικύκλωσε τους ανάγκασε να βγούν απο τις εγκαταστάσεις έχοντας τα χέρια στο κεφάλι ...σαν αιχμάλωτοι πολέμου !!!!

Ακόμα ένα βίντεο απο την βίαιη καταστολή της διαδήλωσης των φοιτητών στο Μονπελιέ . Έγιναν 51 προσαγωγές και κάποιοι διαδηλωτές έπεσαν αναίσθητοι στον δρόμο μετά την επίθεση της αστυνομίας με δακρυγόνα και κρότου λάμψης. * Προσέξτε στην αρχή του βίντεο τον αστυνομικό που σημαδεύει το άτομο που φιλμάρει με το όπλο εκτόξευσης πλαστικών σφαιρών ! * Violences policières 14/04/18

Εχθές έγιναν 3 συγκεντρώσεις στην Νάντη .
Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στις 14:00 ενάντια στο νέο όριο ταχύτητας που περιορίζεται στο εξής στα 80 km/h και είχε οργανωθεί από την Ομοσπονδία Μοτοσικλετιστών και Αυτοκινητιστών .
Η δεύτερη συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Τσίρκου από τους φοιτητές που παλεύουν ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις περικοπών , εντατικοποίησης και λιτότητας της κυβέρνησης Μακρόν ! Στην συγκέντρωση αυτή πήγαν και μέλη των εργατικών συνδικάτων της CGT και των Solidaires .
Η τρίτη έγινε στην ίδια πλατεία , στις 16 :30 ενάντια στην αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της ελευθεριακης καταληψης #ZAD και για την σύγκλιση των κινημάτων.
Ο κόσμος που συμμετείχε σ’ αυτές τις συγκεντρώσεις ενώθηκε αυθόρμητα σε μια ενιαία μεγάλη και δυναμική διαδήλωση .
Για ακόμα μια φορά η κρατική καταστολή έπνιξε την πόλη στα δακρυγόνα και αρκετοί διαδηλωτές έτρεχαν και έμπαιναν στα μαγαζιά για να προστατευτούν .
Η πόλη ήταν σε κατάσταση πολιορκίας καθώς η κρατική καταστολή , με τουλάχιστον 1000 άντρες των ΜΑΤ , με 6 οχήματα με κανόνια νερού και με ελικόπτερα , χτύπησε ένα οργισμένο πλήθος τουλάχιστον 12000 διαδηλωτών ( φοιτητών , μαθητών Λυκείων , ανέργων ,σιδηροδρομικών , εκπαιδευτικών , νοσηλευτών ).
Κατά την διάρκεια των πολύωρων συγκρούσεων ,που ακολούθησαν το χτύπημα της διαδήλωσης από την αστυνομία , η πόλη της Νάντης είχε την εικόνα μιάς πόλης σε πόλεμο! Σπάστηκαν πολλές προθήκες πολυεθνικών και τραπεζών και μεγάλες φωτιές έκαιγαν σε διάφορα σημεία της πόλης . Έγιναν 12 συλλήψεις .
Δυναμικές διαδηλώσεις έγιναν επίσης στο Μονπελιέ , στην Μασσαλία και στην Τουλούζη .
Στην Γαλλία , που εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια διαρκή « Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης» η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μακρόν απαντά με σκληρή αστυνομική καταστολή στην οργή των κινημάτων που φουντώνει συνεχώς !
Το απεργιακό κύμα επεκτείνεται στους τομείς της ενέργειας , των σούπερ μάρκετ , της δημόσιας εκπαίδευσης και της υγείας , οι καταλήψεις και τα μπλοκαρίσματα σε πανεπιστημιακές σχολές και λύκεια διαρκώς πληθαίνουν , τα διαφορετικά κινήματα ενώνουν την οργή τους και επιδιώκουν πλέον ανοιχτά να δώσουν ένα δυνατό χτύπημα στον καπιταλισμό και να πετύχουν την ανατροπή της κυβέρνησης Μακρόν !
 15/4/18



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δημοσιογράφος Glenn Greenwald, αρθρογράφος της Guardian ειναι αυτος που δεχτηκε το Βραβείο George Polk μαζι με τρεις άλλους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις της NSA, από τα έγγραφα που διέρρευσε ο Edward Snowden
Ο ιδιος λεει για τον Ισραηλινο υπουργο αμυνας,τον ακροδεξιο Λιμπερμαν,οτι εχει την νοοτροπια ενος ψυχοπαθους γενοκτονου



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



... οι βασικοί πρωταγωνιστές στην βιντεοσκόπηση είναι δύο γιατροί που εργάζονται στα επείγοντα περιστατικά του τοπικού νοσοκομείου, του μοναδικού στην πόλη. Υποστηρίζουν ότι “κανένα από τα θύματα που μετέβησαν στο νοσοκομείο δεν εμφάνιζε συμπτώματα δηλητηρίασης”.
Οι γιατροί περιέγραψαν πως μια ομάδα αγνώστων εισέβαλε στην αίθουσα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, συνοδευόμενοι από πολλές κάμερες και παίρνοντας τα παιδιά από το χέρι, άρχισαν να ρίχνουν νερό ο ένας στον άλλο. Αφού τράβηξαν τα αναγκαία πλάνα, αποσύρθηκαν τόσο γρήγορα όσο ήρθαν.

16 Απριλίου 2018
Που και πότε κινηματογραφήθηκε η υποτιθέμενη επίθεση με χημικά στη Δούμα (+video)

Οι άνθρωποι που εμφανίζονται στην καταγραφή της φερόμενης χημικής επίθεσης στην πόλη Δούμας της Συρίας αποκάλυψαν ότι το βίντεο είναι ένα μοντάζ, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο Ίγκορ Κόνσεσνκοφ, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
"Μπορέσαμε να βρούμε τους συμμετέχοντες στη μαγνητοσκόπηση αυτού του βίντεο και να τους πάρουμε συνέντευξη. Σήμερα παρουσιάζουμε μια ζωντανή συνέντευξη από αυτούς τους ανθρώπους. Οι κάτοικοι της Δούμας περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο ενορχήστρωσης της ταινίας, σε ποια επεισόδια συμμετείχαν και τι έκαναν", ανέφερε ο Ρώσος στρατηγός.

Σύμφωνα με τον Κόνσεσνκοφ, οι βασικοί πρωταγωνιστές στην βιντεοσκόπηση είναι δύο γιατροί που εργάζονται στα επείγοντα περιστατικά του τοπικού νοσοκομείου, του μοναδικού στην πόλη. Υποστηρίζουν ότι “κανένα από τα θύματα που μετέβησαν στο νοσοκομείο δεν εμφάνιζε συμπτώματα δηλητηρίασης”.
Οι γιατροί περιέγραψαν πως μια ομάδα αγνώστων εισέβαλε στην αίθουσα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου, συνοδευόμενοι από πολλές κάμερες και παίρνοντας τα παιδιά από το χέρι, άρχισαν να ρίχνουν νερό ο ένας στον άλλο. Αφού τράβηξαν τα αναγκαία πλάνα, αποσύρθηκαν τόσο γρήγορα όσο ήρθαν.
Ο στρατηγός Ιγκόρ Κοννασένκοφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει αποδείξεις ότι το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχε στην οργάνωση του "μοντάζ" της υποτιθέμενης επίθεσης χημικών.
"Σήμερα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έχει και άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν την άμεση συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στη διοργάνωση αυτού του μοντάζ στην Ανατολική Δούμα” , δήλωσε ο Κοννασένκοφ .
Ο Ρώσος στρατιωτικός προσέθεσε ότι μεταξύ 6 και 10 Απρίλη το Λονδίνο άσκησε έντονη πίεση στα λεγόμενα Λευκά Κράνη για να προετοιμάσουν το μοντάζ.
”Γνωρίζουμε με σιγουριά ότι από τις 3 μέχρι τις 6 Απρίλη το Λονδίνο άσκησε αφόρητες πιέσεις στους αντιπροσώπους των λεγόμενων Λευκών Κρανών για να ετοιμάσουν το μοντάζ το γρηγορότερο δυνατόν”, δήλωσε ο Κοννασένκοφ .
Ο στρατηγός επεσήμανε ότι μεταξύ 3 και 6 Απρίλη ενημέρωσαν τα Λευκά Κράνη ότι οι αντάρτες της ομάδας Yeish al Islam βομβάρδιζαν τη Δαμασκό και αυτό θα προκαλούσε αντίδραση από τις αρχές. Τα Λευκά κράνη θα πρέπει να επωφεληθούν από αυτήν την επίθεση για να καταγράψουν τα πλάνα μιας φερόμενης επίθεσης με χημικά.
Ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης και η ΜΚΟ “Λευκά Κράνη”, κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι έριξε ένα βαρέλι χλώριο στη Δούμα, μια πόλη στην Ανατολική Γκούτα, κάτι που η Δαμασκός αρνείται. Η ΜΚΟ “Λευκά Κράνη” εμφανίζεται ως πολιτικά ουδέτερη και μη στρατιωτική και ως μία οργάνωση που ασχολείται με την προστασία των αμάχων στη Συρία. Ωστόσο, μαζί με τα βίντεο που εμφανίζονται τα Λευκά Κράνη να διασώζουν παιδιά από τα ερείπια στη Συρία, εμφανίστηκαν επίσης βίντεο με τους ίδιους πρωταγωνιστές με στρατιωτικές στολές και φέροντας όπλα.
Σε άλλα βίντεο εμφανίζονται να χειραγωγούν τις βιντεοσκοπήσεις, να μακιγιάρουν τα θύματα και να τους υπαγορεύουν τι πρέπει να πουν μπροστά στις κάμερες.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=spm-FZVBGtU




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πολυ ευαισθησια εχει μαζευτει βρε παιδια και πολλες γνωσεις και μεγαλες διακυρηξεις και ταρατα ταρατουμ ταρατατζουμ,και γω και το κομμα μου,εγω και η παρεα μου,εγω και η κινηση μου,εγω και η ΜΚΟ μου,εγω και η επανασταση μου,εγω και οι αποψεις μου και μπλα μπλα μπλα μπλα
σας ευχαριστουν πολυ οι ακρωτηριασμενοι απο σφαιρες που σκανε μεσα στο σωμα,και οι πανω απο 1000 τραυματιες στην on line σφαγη του Γκετο της Γαζας /
οι δε πανω απο 30 νεκροι σας ευχαριστουν διπλα ,αυτοι κατα καποιο τροπο γλυτωσαν απο την κολαση και την αδεια καρδια μας
επισης σας ευχαριστουν και τα παιδια που πεθαινουν απο την πεινα στην Υεμενη,μαζι με τις μητερες τους που τα ειδαν να πεθαινουν αβοηθητα ...
1000 ευχαριστω και απο τους νεκρους και ακρωτηριασμενους απο τις ωραιες εξυπνες δυτικες βομβες που στελνει η συμμαχος μας (αυτη δεν εχει χασαπη ουτε δικτατορα φαινεται)η Σαουδικη Αραβια με σπονσορα τις ΗΠΑ,Γαλλια,Γερμανια κτλ
ζωες εν ταφω



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρανο για το στρατό θέλει να κάνει “εύπορος”, που έχει καταγγελθεί για μισθούς πείνας στα ξενοδοχεία του
Η ευκολία του να είσαι κουβαρντάς, δίνοντας μισθούς πείνας
April 15, 2018
Έρανο για το στρατό μαζί με άλλους “εύπορους”, προτίθεται να ξεκινήσει ιδιοκτήτης ξενοδοχείων, ο οποίος παλιότερα έχει καταγγελθεί από σωματεία για τους μισθούς πείνας που δίνει στους εργαζομένους του.
Ο λόγος για τον Ανδρέα Ανδρεάδη, ιδιοκτήτη του Sani Resort στη Χαλκιδική, αλλά και μερικών ακόμα ξενοδοχείων σε Κω, Ρόδο και Κέρκυρα, ενώ ήταν και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.)
Όπως μαθαίνουμε από καταγγελία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων της Κω από το 2017, οι τακτικές που ακολουθούνται στις επιχειρήσεις Ανδρεάδη, είναι αυτές:
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στις ξενοδοχειακές μονάδες ιδιοκτησίας της πληρώνονται με μισθούς πείνας, ο κύριος όγκος των εργαζομένων είναι μαθητές που πληρώνονται με 300 € στην καλύτερη των περιπτώσεων και φυσικά οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα των εργαζομένων σταματάνε στην πόρτα των ξενοδοχείων της, αφού ο αυταρχισμός και η εργοδοτική τρομοκρατία κυριαρχούν.
Γνωστό είχε γίνει επίσης το όνομα του Ανδρέα Ανδρεάδη, όταν το 2012 καλωσόριζε την υπογραφή μειώσεων σε μισθούς κατά 15%, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αποκαλούμενη “βαριά βιομηχανία” της χώρας, δηλαδή τον τουρισμό.
Όπως επεσήμαινε στην ανακοίνωσή του το Σωματείο:
Θυμίζουμε επίσης ότι ο Ανδρεάδης πρόεδρος του ΣΕΤΕ είναι από τους κοινωνικούς εταίρους, που ως γνήσιοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου φρόντιζαν στα τραπέζια του διάλογου που συνδιαλεγόταν με κυβέρνηση και με την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ ,να μοιράζει ραβασάκια για την μείωση των μισθών στα σημερινά εξευτελιστικά ποσά .
Σαν άνθρωπος της πραγματικής οικονομίας λοιπόν, δεν είναι παράξενο που ο Ανδρέας Ανδρεάδης θέλει να κάνει έρανο για την άμυνα της χώρας. Άλλωστε τι θα τα κάνει τόσα λεφτά που έχει; Στους εργαζόμενους θα τα δώσει;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πρόεδρος της Βολιβίας αποκάλεσε τις ΗΠΑ την κύρια απειλή για την ειρήνη στον σύγχρονο κόσμο.
ΜΕΞΙΚΟ, 14 Απριλίου 2018
"Πρέπει να πω με απόλυτη σαφήνεια ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η κύρια απειλή για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τη μητέρα γη και τον πολυμερή κόσμο, δεν φοβάμαι να το πω ανοιχτά", δήλωσε ο Μοράλες κατά τη σύνοδο ολομέλειας της Διάσκεψης Κορυφής της Αμερικής στο Περού.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βολιβίας απαίτησε από τις ΗΠΑ να σταματήσουν την επιθετικότητα εναντίον της Συρίας, να άρουν τον αποκλεισμό από την Κούβα, να σταματήσουν την υποστήριξη για ένα πραξικόπημα στη Βενεζουέλα και να χτίσουν έναν τοίχο ενάντια στο Μεξικό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντροπή στους ιμπεριαλιστές: Ανακοίνωση του ΚΚ Συρίας
Ω, μάζες του υπερήφανου λαού μας!
Τα ιμπεριαλιστικά κράτη: οι Ηνωμένες Πολιτείες, Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία ξανάρχισαν την επίθεση που συνεχίζεται εδώ και μερικά χρόνια εναντίον της πατρίδας μας. Στις 14 Απριλίου το πρωί, οι ένοπλες δυνάμεις αυτών των κρατών έπληξαν με ένα μπαράζ πυραύλων αρκετά σημεία στη γη της πατρίδας μας και οι γενναίες ένοπλες δυνάμεις μας ανταποκρίθηκαν σε αυτήν την... αποικιοκρατική επιθετικότητα και κατέρριψαν πολλούς από τους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν [από τις] δυνάμεις των επιδρομέων.
Η κλιμάκωση αυτής της βίαιης αποικιοκρατικής επιθετικότητας, με τη στρεβλή της οπτική, έρχεται ως απάντηση στις νίκες των ατρόμητων ενόπλων μας δυνάμεων ενάντια στους αποικιοκρατικούς παράγοντες, που ανάγκασαν [σε υποχώρηση] τις εγκληματικές τους ομάδες και την απειλή τους από την πρωτεύουσα, Δαμασκό.
Αυτή η επίθεση αποδεικνύει την αδυναμία των αποικιοκρατών και των ανθρώπων τους να [διαλύσουν] την πατρίδα μας, έναν στόχο που έχουν βάλει οι ίδιοι για την επίτευξη της αποικιοκρατικής τους κυριαρχίας στη χώρα μας και - τελικά - σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτή η επίθεση προσθέτει μια νέα σελίδα στο μαύρο ιστορικό των Αμερικανών, Βρετανών και Γάλλων αποικιοκρατών, που είναι γεμάτα εγκλήματα εναντίον των λαών όλου του κόσμου, που ενάντια σε όλους αυτούς [τους λαούς] συνεισφέρει και το Ισραήλ σε αυτό το ιστορικό της ντροπής, με τα δικά του συνεχιζόμενα εγκλήματα.
Αυτή η Σιωνιστική, ιμπεριαλιστική επίθεση δεν θα αποθαρρύνει τον Συριακό λαό, που είναι περήφανος γιατί μπορεί και αντιμετωπίζει τους αποικιοκράτες και έχει το προνόμιο της ελευθερίας, αποφασισμένος να υπερασπιστεί την πατρίδα του για πλήρη εθνική κυριαρχία και ενότητα της πατρίδας.
Η Ιστορία μας λέει ότι σε όλες τις μεγάλες μας μάχες με τους δυτικούς αποικιοκράτες ήμασταν νικητές. Νικήσαμε τους κατακτητές φράγκους σταυροφόρους και η Συρία ήταν ένα ηφαίστειο απέναντί τους, απαντώντας με γενναιότητα στις ιμπεριαλιστικές επιδρομές τους και τα εγκληματικά τους έργα.
Ναι, η γη της πατρίδας μας θα δει ένα νέο χτύπημα.
Ο λαός μας θα είναι νικηφόρος με εθνική ενότητα, απέναντι στους επιδρομείς.
Ο σκοπός μας είναι δίκαιος και η νίκη θα είναι δική μας.
Η Συρία δεν θα γονατίσει!
Δαμασκός, 14/4/2018
Κεντρική Επιτροπή του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πληρωμένη απάντηση στις πολιτικές πόρνες, τις τσούλες των ιμπεριαλιστών!
Bashar Jaafari, πρέσβης της Συρίας στον ΟΗΕ, απευθυνόμενος χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού: "Αφού γνώριζαν τις θέσεις των εργοστασίων παραγωγής χημικών όπλων, γιατί δεν τις υπέδειξαν στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων;"
* (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons) που διενεργεί τους ελέγχους...
Τι έχουν άραγε να πουν οι εγχώριες "πολιτικές" αμερικανόδουλες τσούλες




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθεσινό "μήνυμα" από  το σημερινό Χαλέπι...
Στη Συρία του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ" οι γυναίκες ζουν ελεύθερα κι απολαμβάνουν τη ζωή, όπως βλέπουμε χθεσινή φωτογραφία από το Χαλέπι.
Αυτή είναι η Συρία που υπερασπίζεται πολιτισμό κι ανθρώπινα δικαιώματα και γι' αυτό είναι στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστών.
Οι νεοαποικιοκράτες θέλουν μια Συρία σαν τη Σαουδική Αραβία όπου η γυναίκα είναι εργαλείο αναπαραγωγής, απαγορεύεται να κυκλοφορεί με το πρόσωπο σε κοινή θέα, χωρίς μαύρες μπούργκες και κελεμπίες...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να πούμε εν παρενθέσει ότι η πολυδαφημισμένη "Κομμουνιστικη Επανίδρυση" στην Ιταλια, που εδωσε ως νατοικό πρωθυπουργό τον αλήτη τον Ντ' Αλέμα,των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας στο ξεκινημα της,καπου στα 1990,εμφανιζόταν ως κάτι ανάλογο του ΝΑΡ,που ειχαν αποχωρησει στα 1989 απο τον Περισσό (μεταξυ τούτων Κοτζιάς,Παπακωνσταντίνου ( ο σημερινος αρθρογραφος τουΑλαφούζου), και άλλοι. Αφού όλες οι "φιρμες" αποχωρησαν σταδιακά ,αυτη η ομάδα,που κατήγγελε το Φλωρακη και τους άλλους για την υποταγη τους στο Μητσοτακη και τη ΝΔ, κατέληξαν σημερα να γλείφουν το ΣΕΚ (προφανώς για πνευματικούς και μόνον λόγους) , και να μην έχουν καμμιά ουσιαστικη διαφορα μαζί του. Προχτες έβγαλαν και μια κατάπτυστα φιλονατοϊκή ανακοίνωση για το Συριακό,οπου -ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ την επίθεση του Ατλαντοσιωνιστικού Αξονα κατα της ηρωϊκής Συρίας, επαναλαμβάνουν και πάλι τη γνωστή "θεωρία" τους περί "σύγκρουσης ιμπεριαλισμών" ,οπου,βεβαια, η "αριστερα" οφείλει να είναι αμέτοχη...στηρίζοντας όμως τον "εκδημοκρατισμό της Συριας" , οπως οι ιδιοι στήριζαν στα 2013 και στηριζουν ακομα και σημερα την Ουκρανικη φασιστικη χούντα των "αγωνιστων της Ανεξαρτησίας της Ουκρανιας" [ τι περίεργο,αλήθεια ... Οι "αντιεθνικιστές" και "αντιπατριώτες" ...ΔΕΧΟΝΤΑΙ ως καλό και αγαθό τον ουκρανικο φασιστικο ψευδοεθνικισμο!!!!!, όπως και τον Σκοπιανό,Κοσσοβάρικο,Αλβανικο αντιστοιχα ...οι'αντιεθνικιστες" !],όπως τους αποκαλούν,των Μπαντέροβτσι -πάντα δηλαδη στο πλευρό των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών,οπως ακριβως και στο Ιρακ,τη Λιβύη,κλπ,κλπ.Αυτο λοιπόν το πρακτορείο γλείφουν και συναγελάζονται μαζι του οι άθλιοι ΝΑΡίτες.
Σχολιο.-  Ακριβώς τα ίδια που λεει το ΝΑΡ και το ΣΕΚ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λεει και η νεοτροτσκικιστικη ηγεσια του ΚΚΕ του βοιδοκουτσουμπα του μαιμουμαιλη και της παπατριχα.
Σχολιο.- Και ο Μπογιοπουλος να προσπαθει να μας πεισει για τους δυο ιμπεριαλισμους που αντιμαχονται στη Συρια, (τον αμερικανικο και τον ρωσικο)! Το οτι οι Ρωσοι ειναι καλεσμενοι στη Συρια απο την Συριακη κυβερνηση, αυτο δεν το λεει ο αληταρας Μπογιοπουλος! Τα ιδια λεει ο αληταρας Μπογιοπουλος και για την Ουκρανια! Οτι λεει πλεον και το προδοτικο αμερικανοδουλο νεοτροτσκικιστικο ΚΚΕ!!!
σχολιο.- Τα προδοτικα φασιστικα εθνικια ειναι τα πιο πουλημενα τομαρια που υπαρχουν στην Ελλαδα. Ειναι πουλημενα τομαρια σαν τους πατεραδεςκαι τους παππουδες τους. Ειναι τσουτσεκια των αμερικανων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκρούσεις στη Ντούμα της Συριας με νεκρούς και τραυματίες
 Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018, 14:31
Συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών στρατιωτικών τμημάτων της εθνικής φρουράς και γουρουνιων ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων διεξάγονται στην πόλη Ντούμα στην ανατολική Γούτα της Συρίας, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επισημαίνοντας ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.
Οι συγκρούσεις διεξάγονται στην συνοικία Ελ Ραχμανί. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, σ’ ένα από τα κτίρια της συνοικίας πριν απελευθερωθεί από τους ισλαμοφασιστες υπήρχε ένα μεγάλο οπλοστάσιο των ισλαμοφασιστών.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι στις 13 Απριλίου είχε ολοκληρωθεί η αποχώρηση των ισλαμοφασιστών από την Ντούμα, επισημαίνοντας ότι είχαν αποχωρήσει 21 χιλιάδες ενοπλοι ισλαμοφασιστες και μέλη των σιχαμενων βρωμοοικογενειών τους.
Σήμερα έπρεπε να αρχίσουν το έργο τους στην πόλη Ντούμα οι αληταραδες πουλημενοι ερευνητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) οι οποίοι αφίχθησαν στην Συρία ειδικά για να ερευνήσουν τις καταγγελίες των δυτικων αληταραδων αποικιοκρατων περί χρήσης χημικών όπλων στις 7 Απριλίου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγριο ξύλο και χημικά στην αντιπολεμική διαδήλωση του ΠΑΜΕ
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018, 12:00
Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας στο άγαλμα του Τρούμαν στην οδό Ρηγίλλης κατά τη διάρκεια αντιπολεμικής διαδήλωσης του ΠΑΜΕ. Οι αστυνομικοί έκαναν ρίψη χημικών για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.
Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρία άτομα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.
Η ένταση διήρκεσε περίπου μισή ώρα. Κατόπιν οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους προς την αμερικανική πρεσβεία όπου πέταξαν αβγά ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη ΓΑΔΑ όπου βρίσκονται οι συλληφθέντες.
Νωρίτερα, στις 12.00 , αντιπολεμικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν στα Προπύλαια φοιτητικοί - σπουδαστικοί σύλλογοι που προσκεινται στην ΠΚΣ (φοιτητικη παραταξη της ΚΝΕ), και μαθητές. Στις 13.00 ξεκίνησε η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία. Οι νεαροί, μόλις έφτασαν στη γαλλική πρεσβεία, πέταξαν αβγά.
Στην πορεία συμμετέχουν περίπου 1.000 άτομα συμφωνα με την αστυνομια.
 Στο συλλαλητήριο το παρών έδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ και ΣΤΕΤΔΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απηύθυνε κάλεσμα στο συλλαλητήριο μέσω ανακοίνωσής του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα χαράματα του Σαββάτου 14/4, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, οι φονιάδες του ΝΑΤΟ, άνοιξαν νέο κύκλο αίματος στη Συρία, στους λαούς της περιοχής και απειλούν με έναν γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες! Για άλλη μια φορά ο λαός της Συρίας μακελεύεται, κράτη διαμελίζονται, τα κύματα των προσφύγων αυξάνονται.
Πίσω από διάφορα κατασκευασμένα προσχήματα (στη Συρία τα χημικά του Άσαντ, στο Ιράκ τα -ανύπαρκτα- πυρηνικά του Σαντάμ, κ.λπ.) κρύβεται το ανηλεές κυνηγητό για το μοίρασμα αγορών, το πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών πόρων από μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, ο ανταγωνισμός των ΗΠΑ - ΕΕ με τη Ρωσία και τους συμμάχους τους στην περιοχή. Οι ιμπεριαλιστές ό,τι δεν μπορούν να μοιράσουν στα τραπέζια της διπλωματίας, το μοιράζουν με τα όπλα και το αίμα των λαών!
Δεν θα μείνουμε θεατές στη σφαγή ενός λαού και στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναλαμβάνει εγκληματικές ευθύνες, συμμετέχοντας στην πολεμική εμπλοκή, αποτελώντας το σημαιοφόρο των σχεδίων ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην περιοχή. Για να διεκδικήσουν τα εγχώρια μονοπώλια μερίδιο από τη λεία και τις αγορές, για να κερδίσουν ανταλλάγματα από τους φονιάδες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα! Η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο με βάσεις, όπως η Σούδα, συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές, στρατιωτικές ασκήσεις που συνιστούν πρόβα πολέμου, πετσοκόβει τη χρηματοδότηση για την Παιδεία και τις ανάγκες της νεολαίας, για να δίνει δισεκατομμύρια για τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Τώρα να σημάνει ξεσηκωμός!
Δίνουμε το χέρι μας στο λαό της Συρίας! Να σταματήσει τώρα το μακελειό!
Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στην ανθρωποσφαγή! Δεν επιτρέπουμε η χώρα μας να γίνει ορμητήριο των φονιάδων των λαών, το Αιγαίο να μετατραπεί ξανά σε υγρό τάφο προσφύγων διωγμένων από τους πολέμους!
Με την πάλη μας σε κάθε αμφιθέατρο, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και την πάλη μαζί με τους λαούς της περιοχής.
Απαιτούμε:
Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία!
Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση σε έδαφος, νερό και αέρα. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας.
Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
Όλοι στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα 16/4 στις 12.00 στα Προπύλαια και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των αεροπορικών επιδρομών στη Συρία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και τη Γαλλία, οι κομμουνιστές προσπάθησαν να γκρεμισουν ένα άγαλμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικο μεταλλικό μύλο προσπαθήσαν να κόψουν τα πόδια του αγάλματος για να το τραβήξουν με σχοινιά, οι διαδηλωτές σταματηθηκαν από την αστυνομία των ματ που έριξε δακρυγόνα για να διαλύσει το πλήθος.
Αρκετές εκατοντάδες υποστηρικτές του Ελληνικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΕ) συμμετείχαν σε πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, μερικά μίλια από το άγαλμα, στην Τρίτη διαδήλωση στην Αθήνα εναντίον των αεροπορικών επιδρομών του Σαββάτου στη Συρία για την καταπολέμηση των υποτιθέμενων επιθέσεων με χημικά όπλα.
Το άγαλμα του Τρούμαν ήταν ένας τακτικός στόχος για τους διαδηλωτές που του επιτέθηκαν ενάντια σε αυτό που αποκαλούν αμερικανικό "ιμπεριαλισμό" στην Ελλάδα. Πολλοί πιστεύουν επίσης ότι η Ουάσινγκτον στήριξε τη στρατιωτική χούντα που κυβέρνησε την Ελλάδα από το 1967-74 καθώς και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 μετά από ένα σύντομο πραξικόπημα με την ελληνική στήριξη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα πέσει, το  αγαλμα του Τρουμαν, όπως και κάθε σύμβολο ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, και θα' ναι ντάλα μεσημέρι... Παραθέτω από Γιάννης : "Και γιατί παρακαλώ θέλετε να ρίξετε το άγαλμα του Τρούμαν; Έριχνε ο Τρούμαν "χημικά";
Μόνο δυο πυρηνικές βόμβες έριξε στην Ιαπωνία....
α, και κάτι ναπάλμ στο Γράμμο"...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με βαρύ κατηγορητήριο η Αστυνομία παραπέμπει τους δύο φοιτητές στον εισαγγελέα - Συνολικά έξι οι τραυματίες διαδηλωτές
Δευτέρα 16/04/2018 - 19:56
Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των δύο διαδηλωτών του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου. Η Αστυνομία παραπέμπει τους δύο συλληφθέντες στον εισαγγελέα, φορτώνοντάς τους μία σειρά αστήρικτες, αλλά βαρύτατες κατηγορίες και συγκεκριμένα για: Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, αντίσταση κατά της αρχής, παράβαση νόμου περί όπλων, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.
Έξω από τη ΓΑΔΑ εξακολουθούν να παραμένουν συγκεντρωμένοι φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές και εργαζόμενοι, απαιτώντας την απελευθέρωσή τους.
Εξάλλου, συνολικά 6 διαδηλωτές έστειλε στα νοσοκομεία η επίθεση των ΜΑΤ στο σημερινό συλλαλητήριο. Ο ένας από αυτούς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», σοβαρά τραυματισμένος από τα χτυπήματα που δέχτηκε με γκλομπ στο κεφάλι.
Συγκεκριμένα, κατά την εξέτασή του διαπιστώθηκαν ανοιχτά θλαστικά τραύματα κι ένα ακρο-κροταφικό ρωγμώδες κάταγμα δεξιά, με αποτέλεσμα ο διαδηλωτής να εισαχθεί και να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου.
Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», ενώ ο διαδηλωτής εξεταζόταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στις 4 το μεσημέρι, δύο ασφαλίτες με πολιτικά μπούκαραν, παραβιάζοντας το χώρο των Επειγόντων, άνοιγαν τα παραβάν που χωρίζουν τους ασθενείς, διέκοπταν ιατρικές πράξεις και εξετάσεις, απαιτώντας να μάθουν πού είναι ο τραυματισμένος διαδηλωτής για να του πάρουν «μια άτυπη κατάθεση».
Κάτω από τις αντιδράσεις εργαζομένων του νοσοκομείου που απαιτούσαν να φύγουν οι ασφαλίτες άμεσα από το χώρο, τελικά απομακρύνθηκαν, αφού πρώτα όμως ζήτησαν τα ονόματα γιατρών, νοσηλευτών και όλων όσοι διαμαρτυρήθηκαν.
Σε επικοινωνία εργαζομένων του νοσοκομείου με το βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη, ο οποίος βρισκόταν στη ΓΑΔΑ, ζήτησαν να συμπεριληφθεί στο διάβημα το αίτημα να μην μπαινοβγαίνουν ασφαλίτες στα νοσοκομεία.
Άλλοι πέντε διαδηλωτές βρέθηκαν στα Νοσοκομεία ΚΑΤ και «Λαϊκό», μετά από χτυπήματα που δέχτηκαν στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματος. Ο ένας από τους πέντε διαπιστώθηκε ότι έχει ρωγμώδες κάταγμα στη γνάθο και θα επανεξεταστεί τις επόμενες μέρες. Ένας ακόμα διαπιστώθηκε ότι έχει κάκωση στον αυχένα και πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες μέρες. Συνολικά και οι πέντε αποχώρησαν από τα νοσοκομεία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΜΕ
Όλοι αύριο στα Δικαστήρια της Ευελπίδων - Η τρομοκρατία δεν θα περάσει
Να δώσουν δυναμικό «παρών», αύριο Τρίτη 17 Απρίλη, στις 11.30 π.μ. στα Δικαστήρια της Ευελπίδων καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες το ΠΑΜΕ, «καταγγέλλοντας στον εργαζόμενο λαό τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που σήμερα το πρωί μέσα από ένα πρωτοφανές όργιο καταστολής επιτέθηκε απέναντι σε χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές που διαμαρτύρονταν για το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Συρία».
Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Η κυβέρνηση από τη μία υπογράφει συμφωνίες που εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ και την ίδια στιγμή δίνει συνεχώς διαπιστευτήρια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Μετά από το ξέπλυμα του νυν προέδρου των ΗΠΑ από την κυβέρνηση, σειρά πήρε σήμερα η προστασία με ξεχωριστό ζήλο του αγάλματος του μακελάρη πρώην προέδρου των ΗΠΑ Χ. Τρούμαν, ένα άγαλμα-σύμβολο του αιματοβαμμένου αμερικανικού ιμπεριαλισμού.
Η κυβέρνηση αφού πρώτα μέσω των δυνάμεων καταστολής χτύπησε βίαια την αντιπολεμική πορεία με χημικά και γκλομπ, στέλνοντας στο νοσοκομείο σπουδαστές και μαθητές, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο παραπέμποντας με αυτόφωρη διαδικασία δύο νεαρούς διαδηλωτές, φορτώνοντάς τους μία σειρά αστήρικτες, αλλά βαρύτατες κατηγορίες.
Καλούμε αύριο τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες να δώσουν δυναμικό "παρών" στις 11.30 π.μ., στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».