Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Τριτη 17 Απριλιου 2018


Η wsj παραδέχεται αυτό που έχει πει η Δαμασκός εδώ και χρόνια: το Ισραήλ "προμηθεύει τακτικά " τρομοκρατικές ομάδες της Αλ Κάιντα στη Συρία με οικονομικά και όπλα " με σκοπό να καθορισει μια ουδέτερη ζώνη που κατοικείται από φιλικές δυνάμεις "

Το Ισραήλ δίνει μυστική βοήθεια στους ισλαμοφασιστες στη Συρια
Οι ισλαμοφασιστες κοντά στα υψίπεδα  του Γκολάν στη Συρία λαμβάνουν μετρητά και ανθρωπιστική βοήθεια

Το Ισραήλινοναζιστικο μορφωμα προμηθεύει τακτικά τους ισλαμοφασιστες στη Συρια κοντά στα σύνορά του με τα μετρητά, καθώς και τα τρόφιμα, τα καύσιμα και τα ιατρικά εφόδια για χρόνια, μια μυστική δέσμευση στον αποικιοκρατικο πόλεμο της χώρας του εχθρού με στόχο την εκσκαφή μιας ζώνης ασφαλείας που κατοικείται από φιλικές δυνάμεις.
Ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με ομάδες ισλαμοφασιστών και η βοήθειά του περιλαμβάνει ακάλυπτες πληρωμές σε διοικητές που βοηθούν να πληρώσουν οι μισθοί των ισλαμοφασιστών και να αγοράσουν πυρομαχικά και όπλα, σύμφωνα με συνεντεύξεις με περίπου μισή ντουζίνα ισλαμοφασιστες της Συρίας. Το Ισραήλ έχει δημιουργήσει μια στρατιωτική μονάδα που επιβλέπει την υποστήριξη στη Συρία - μια χώρα στην οποία βρίσκεται εδώ και δεκαετίες σε κατάσταση πολέμου - και αφιέρωσε ένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό για την βοήθεια, δήλωσε ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με την ισραηλινοναζιστική επιχείρηση.
Στο παρελθόν, το Ισραήλ αναγνώρισε τη θεραπεία περίπου 3.000 τραυματιών ισλαμοφασιστων από τη Συρια, πολλών από τους ισλαμοφασιστες, στα νοσοκομεία του από το 2013, καθώς και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας όπως τρόφιμα και ρούχα σε ισλαμοφασιστες κοντά στα σύνορα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αλλά συνεντεύξεις με μισή ντουζίνα ισλαμοφασιστών και τρία άτομα εξοικειωμένα με τη σκέψη του Ισραήλ αποκαλύπτουν ότι η συμμετοχή της χώρας είναι πολύ βαθύτερη και πιο συντονισμένη από ό, τι ήταν γνωστή στο παρελθόν και συνεπάγεται την άμεση χρηματοδότηση των ισλαμοφασιστων των δυτικων αποικιοκρατων  κοντά στα σύνορά της για χρόνια.
"Το Ισραήλ στάθηκε δίπλα μας με έναν ηρωικό τρόπο", δήλωσε ο Moatasem al-Golani, εκπρόσωπος της ισλαμοφασιστικής ομάδας Fursan al-Joulan ή ιππότες του Γκολάν. "Δεν θα είχαμε επιβιώσει χωρίς τη βοήθεια του Ισραήλ".
Ο στόχος του Ισραήλ είναι να κρατήσει τους μαχητές που υποστηρίχθηκαν από το Ιράν σε συμμαχία με την Συριακη Δημοκρατια, όπως η μαχητική ομάδα του Λιβάνου Χεζμπολάχ, μακριά από τα σύνορα των 45 μιλίων στα διηρημένα Γκολάν, ανέφεραν οι τρεις.
Ωστόσο, η στήριξή της για τους ισλαμοφασιστες κινδυνεύει να εντείνει την ένταση με την κυβέρνηση του Προέδρου Bashar al-Assad, η οποία έχει κατηγορήσει εδώ και καιρό το Ισραήλ ότι βοηθά τις ισλαμοφασιστικές ομάδες. Ο κ. Assad είπε ότι το Ισραήλ υποστηρίζει ομάδες ισλαμοφασιστών και εγκαινιάζει αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας για να υπονομεύσει την εξουσία του. Το Ισραήλ δήλωσε ότι δεν ευνοεί κανένα αποτέλεσμα στον πόλεμο των δυτικων αποικιοκρατων στη Συρια.
Το Ισραήλ κατέλαβε μέρος των υψιπέδων του Γκολάν από τη Συρία στον πόλεμο του 1967 και αργότερα το προσαρτισε - μια κίνηση που η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο στρατός της Συρίας επιβεβαιώνει ότι οι ισραηλινοί πυραύλοι στοχεύσαν αεροπορική βάση στην ανατολικη Χομς
17/4/2018
ΒΕΪΡΟΥΤ, ΛΙΒΑΝΟ (1:15 π.μ.) - Ο Συριακός στρατός ανακοίνωσε στις 1:10 π.μ. περίπου (ώρα Δαμασκού), η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πυροδότησε πολλούς πυραύλους προς την Αεροπορική Βάση Shay'rat και την περιβάλλουσα περιοχή της στο Κυβερνείο του Χομς.
Σύμφωνα με τη δήλωση, η Συριακή Αεροπορική Άμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει πολλούς από τους πυραύλους, αλλά δεν υπήρχε καμία αναφορά για το αν οι Ισραηλινοί σημείωσαν ή όχι άμεσες επιτυχίες.
Αυτή η επίθεση του Ισραήλ απόψε σηματοδοτεί τη δεύτερη φορά σε επτά ημέρες που έχει στοχεύσει στην ανατολική ύπαιθρο του  κυβερνειου της Homs.
Δεν έχουν εκδοθεί περαιτέρω λεπτομέρειες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημητρης Μητροπανος
Έφυγε σαν σήμερα το 2012  και πρέπει να θυμόμαστε ότι η ζωή του δεν ήταν μόνο επιτυχίες και αναγνώριση. Γεννημένος στην Αγία Μονή, την "Μόσχα" των Τρικάλων, από πολύ νωρίς εντάχθηκε στην αριστερά και κηρύχθηκε ανεπιθύμητος από τα σχολεία των Τρικάλων. Ήταν ένας από τους λόγους που κατέβηκε στην Αθήνα. Ο πατέρας του ήταν αντάρτης του ΔΣΕ, ως τα 16 του τον θεωρούσε νεκρό και τον συνάντησε στα 29 του.
Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ένα από τα χιλιάδες παιδιά που βίωσαν το μετεμφυλιακό κράτος στο πετσί τους.
Παράλληλα, οργανώθηκε στη Νεολαία των Λαμπράκηδων, καθώς είχε ήδη πολιτικοποιηθεί από νωρίς, δεχόμενος μάλιστα απειλές ότι δε θα τον άφηναν να σπουδάσει λόγω των αριστερών του καταβολών.
Υπήρξε ψηφοφόρος του ΚΚΕ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/4/2018 – 4.00
Το Σιωνιστάν βομβαρδίζει κι απόψε τη Συρία. Οι περισσότεροι πύραυλοι που έριξε φαίνεται να καταρρίφθηκαν, ενώ υπάρχουν αναφορές πως η αεράμυνα σημαδεύει τα εχθρικά αεροπλάνα. Είθε να τα ρίξει όλα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΛΑΕ  συμμετέχει
 (μαζί με άλλες αριστερές οργανώσεις και μαζικούς φορείς )
και καλεί σε  Διαμαρτυρία 
Τρίτη 17 Απρίλη ώρα 7 μ.μ.
 συγκέντρωση στα Προπύλαια
και πορεία στη αμερικανική πρεσβεία
ενάντια στη βρώμικη και παράνομη πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ-Γαλλίας-Βρετανίας εναντίον της Συρίας.
-Κάτω τα χέρια από την Συρία!
-Καμία εμπλοκή της χώρας μας στην εξυπηρέτηση των αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έγραιψε κανένας ότι αν δεν ήταν ο ευεργέτης μας Τρούμαν να ρίξει τις ναπάλμ θα είχαμε γίνει Βενεζουέλα ή όλα από μένα τα περιμένετε;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το ΚΚΕ, η Συρία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία
15/04/2018
Ο πραγματικός στόχος κατά το ΚΚΕ των επιθέσεων ΗΠΑ, Γαλλίας, Βρετανίας εναντίον της Συρίας, πέραν τον άλλων, είναι «το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών τους με άλλες ανταγωνιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία… Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών και η τεράστια συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου με θύματα τους λαούς…» (Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις πολεμικές προετοιμασίες επέμβασης στη Συρία 12.04.2018).
Για άλλη μια φορά, το ΚΚΕ επανέρχεται στο αφήγημα των «ενδοϊμπεριαλιστικών» ανταγωνισμών και αντιθέσεων για να εξηγήσει την πυραυλική επίθεση και τραγωδία της Συρίας, βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι ΗΠΑ και Ρωσία, στο  ίδιο τσουβάλι την ωμή παράνομη επέμβαση με όσους την αποκρούουν, στο ίδιο τσουβάλι αυτούς που κάνουν κουρελόχαρτο το Διεθνές Δίκαιο και όσους, έστω για τα δικά τους συμφέροντα, το υπερασπίζονται στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Ασφαλώς, η Ρωσία του Putin δεν προσφέρεται προς αγιογράφηση, ουτε εχει σοσιαλισμο,  αλλά, είτε το θέλουμε είτε όχι, χάρις στην Ρωσία του Putin δεν ανετράπη από τις ΗΠΑ ο Assad και δεν είχε την τύχη του Σαντάμ, του Καντάφι, του Μιλόσεβιτς κλπ, ο οποίος Assad ηγείται μιας χώρας που στηρίζει την Hezbolah, έχει διακόψει διπλωματικές σχέσεις και πολεμά τους σιωνιστοναζιστές κατοχικούς του Ισραήλ, υποστηρίζει ενεργά τους Παλαιστίνιους, διατηρεί, σχετικά, ένα κοσμικό αντι-φονταμεταλιστικό καθεστώς, εχει αστικη δημοκρατια, έχει ένα αντιδυτικό προσανατολισμό, στηρίζεται από τα δυο ΚΚ της Συρίας και το ΚΚΛιβάνου και εφαρμόζει μια οικονομική πολιτική με κάποιο κοινωνικό χρώμα.
Οι αλλαγές στη Συρια δεν θα έρθουν, με την ανατροπή του Assad από τον αμερικάνικο και Δυτικό ιμπεριαλισμό και αποικιοκρατια, ο οποίος στηρίζει μεσαιωνικά ”φεουδαλιστικά” καθεστώτα τύπου Σαουδικής Αραβίας, Μπαχρειν, Ηνωμενων Αραβικων Εμιρατων, τα οποία, σημειωτέον, στήριξαν δια τις σιωπής τους τις πυραυλικές αμερικανικές και αγγλογαλλικες επιθέσεις.
Αντίθετα, οι ΗΠΑ και οι πρόθυμοι ακόλουθοι τους θα διαμελίσουν την Συρία και θα εφαρμόσουν ληστρικές αποικιακές πολιτικές που θα την καταστήσουν, επιπλέον, προγεφύρωμα των αμερικανονατοϊκών στρατιωτικών σχεδιασμών.

Σχολιο.-  Παλι τό αφήγημα τών ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων καί ανταγωνισμών!!! Που περασε από τους τροτσικιστες στο ΚΚΕ!!!  Τό αντιδραστικό Μαύρο Μέτωπο - ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-σιωναζιστικό Ισραηλ - πού επιτίθεται αναίτια διαλύοντας χώρες καί λαούς στό ιδιο τσουβάλι μέ οσους προσπαθούν νά τό αποκρούσουν..ΙΣΑΠΟΣΤΑΚΗΔΕΣ καί πάνω που αναθαρρήσαμε οτι εκλογικεύεται η γραμμή καί επανέρχεται η θέση «για τούς δίκαιους καί αδικους πολέμους» οπως παλιά μάθαίναμε απο τήν διδασκαλία τού Β.Ι.ΛΕΝΙΝ, ο οποίος με επιστημονικό τρόπο αναλύοντας τον ταξικόχαρακτήρα των πολέμων στο λόγο του «στο 1ο Πανρωσικό Συνέδριο για την εξωσχολική μόρφωση» διευκρινίζε ότι:«...υπάρχει πόλεμος και πόλεμος, ότι υπάρχουν πόλεμοι δίκαιοι και άδικοι, προοδευτικοί και αντιδραστικοί, πόλεμοι των πρωτοπόρων τάξεων και πόλεμοι των καθυστερημένων τάξεων, πόλεμοι που εξυπηρετούν την εδραίωση της ταξικής καταπίεσης και πόλεμοι που εξυπηρετούν την ανατροπή της».

Σχολιο.-  Μα άπό οτι είδες κουβέντα σταράτη κάνω καί εγραψα αρκετά... ισως δέν τό τράβηξα τόσο πολύ επειδή εχω μάθει από την πείρα μου, οτι δέν αρκεί νά πιστεύει κάποιος κατι καί νά τό πεί στήν Ψυχρα... αλλά πρέπει νά υπολογίζει μέ αυτούς πού συνομιλεί εάν πρέπει νά τούς πεί πολύ περισσότερα απο οσα ειναι ετοιμοι εκείνοι νά δεχτούν..Δηλαδή νά είναι λιγο πιό ωριμοι στην αναζήτηση νά ψάχνονται περα από τά στερεότυπα πού έχουν μάθει νά πιστέυουν ώς Απόλυτη καί μοναδική αληθεια.Αυτό τό λέω καί από τήν δική μου εμπειρία αλλά καί απο τήν εμπειρία μου μέ συγγενείς καί στενούς φίλους...Οσο γιά τήν πρόταση σου νά μπούμε στό ΚΚΕ νά τό αλλάξουμε θελώ να σού πώ με απολυτη βεβαιότητα οτι αυτο είναι ανθρωπίνως αδύνατον νά αλλάξει μέ αυτόν τόν τρόπο καί παλαιότερα αλλά ειδικά τώρα πού στήν ουσία μέ εναν θηριωδη συγκεντρωτισμό(καί οχι Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό) λειτουργε, σχεδόν μέ απολυταρχικό τρόπο. πού στηρίζεται σέ εναν Μηχανισμό πού αποτελείται απο εναν τεραστιο(γιά τά μέτρα του) αριθμο επαγγελματικών στελεχών πού ζούν απο τό κόμμα καί οχι μονο δέν τολμούν νά εκφράσουν καποια διαφωνία αλλά τσακίζουν καί οι ιδιοι εν τή γενεση του οτι παρουσιαστεί ώς διαφωνία βαπτιζοντας το εχθρικο γιά το κόμμα..

Σχολιο.- Δέν εχω καμμία αυταπάτη οτι η σημερινή Ρωσία ειναι σοσιαλιστική Χωρα.Κατανοητό είναι οτι γνώμονα έχει τά δικα της στρατηγικά συμφέροντα καί τήν εξασφάλιση τών συμφερόντων τής δικής της Αστικής τάξης.Ομως από τήν στιγμή πού τα συμφεροντα της ερχονται σέ αντιθεση μέ τήν κυριαρχη ακραία καί πιό επιθετική( κτηνώδη θά ελεγα) Μορφή τού Ιμπεριαλισμού πού είναι ο Αμερικανικος τό ΝΑΤΟ η ΕΕ τό σιωνιστικό ισραήλ πού καθε λιγους μήνες ξεκινάνε μιά αναμόχλευση καί εναν πολεμο, σέ οτι τούς στέκεται εμποδιο,τότε δέν μπορεί νά μπαίνουν στο ιδιο τσουβάλι.Η Συρία αναζήτησε εναν ισχυρό στρατιωτικό καί πολιτικό παραγοντα για νά αποφύγει τήν διαλυση τής Χωρας πού επιδιώκουν οι Αμερικάνοι καί οι συμμάχοι τους.Τόν Βρήκε στό πρόσωπο τής Ρωσίας στό Ιράν καί την Χεζμπολαχ καί αυτό εκανε.Μήν ξεχνάμε οτι στο Β΄Π.Π. η Σ.Ε. συμμάχησε γιά να ανταπεξέλθει μέ Αμερική καί Αγγλία ενάντια στό Ναζιστικό Φασιστικό Αξονα.Γνωρίζοντας οτι επρόκειτο γιά μιά λυκοσυμμαχία..

Σχολιο.- Η εσωτερικη πολιτικη της Ρωσιας είναι ιδια με ενός  καπιταλιστικου κρατους. Η εξωτερικη της πολιτικη όμως, μετα την μαυρη περιοδο Γιελτσιν που ειχε μετατραπει σε αποικια σκλαβων των δυτικων, σε καμια περιπτωση δεν είναι ιμπεριαλιστικης χωρας. Στην εξωτερικη πολιτικη εχει μια εξιδανεικευμενη εικονα του καπιταλισμου, περι οικονομικων σχεσεων μεταξυ ανεξαρτητων κρατων, που εξυπηρετει την ανεπτυγμενη οικονομια της Ρωσιας να εξαγει τα προιοντα της. Καταλαβε πλεον ότι την εξυπηρετει να κρατησει ανοιχτες τις αγορες των κρατων  που ανηκαν παλια στο σοσιαλιστικο στρατοπεδο, γιατι οι άλλες αγορες στον κοσμο εχουν κλεισει για την Ρωσια, από τους ιμπεριαλιστες αποικιοκρατες αμερικανοευρωπαιους, οι οποιοι θελουν την Ρωσια αποικια τους. Όπως και την Κινα αλλωστε.

Σχολιο.- Επειδή υπάρχουν "μαρξισμοί" και Μαρξισμός:
«Από μαρξιστική άποψη, γενικοί και αφηρημένοι ορισμοί, όπως ο «μη πατριωτισμός», δεν έχουν καμία απολύτως αξία. Η πατρίδα, το έθνος, είναι ιστορικές κατηγορίες. Αν σε καιρό πολέμου πρόκειται για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, ή για αγώνα ενάντια στον ζυγό, που καταπιέζει ένα έθνος, εγώ δεν είμαι καθόλου ενάντια σε έναν τέτοιο πόλεμο και δεν φοβάμαι τις λέξεις «υπεράσπιση της πατρίδας» όταν αναφέρονται σε έναν τέτοιου είδους πόλεμο ή εξέγερσή. Οι σοσιαλιστές τάσσονται πάντοτε με το μέρος των καταπιεζόμενων και συνεπώς δεν μπορεί να είναι αντίπαλοι των πολέμων που έχουν σκοπό την δημοκρατική πάλη ενάντια στην καταπίεση»
Γράμμα του Λενιν προς τον Μπορίς Σουβάριν, 1916
Άπαντα, τόμος 30, σελ. 262



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιμπεριαλιστικός πόλεμος λένε οι κουκουετζιδες η επέμβαση στη Συρία!!. Ενδοϊμπεριαλιστικες αντιθέσεις λένε.. για τους αγωγούς και για τις ΑΟΖ.. Σωπάστε καλέ!!!
Δηλαδη ο αφέντης στον τόπο του οι Συροι τίθενται στην ιδια "ζυγαριά" με τους ληστές, με αυτούς που θέλουν να τους αρπάξουν τις πρώτες υλες της γης τους και της θάλασσας τους...
Και επειδη ζήτησαν τη βοήθεια μιάς συμμάχου χώρας, της Ρωσίας, τώρα η χώρα αυτή τιθεται στο ιδιο κάδρο με τους ληστες-ιμπεριαλιστές επεμβασίες!.
Θυμα και θύτης το ίδιο!... μην και δυσαρεστηθεί η αστική ταξη μας .. μην και δυσαρεστηθεί η "πρεσβεία" μας... τους βαζουμε όλους στο ιδιο "τσουβαλι" και έτσι ..πουλάμε επανασταση και πίσω από τις πασιφιστικες και υπερ-αριστερες θεσούλες δίνουμε ΑΛΛΟΘΙ στους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ!!!. ...
και σαν καλά και "υπάκουα" παιδιά δίνουμε το "μηνυμα":
... (εμεις δεν είμαστε με την Συρία.. είμαστε γενικά εναντιον του.. "ιμπεριαλιστικού πολέμου".. μην ενοχλείστε..)..
που σημαινει:
"εμεις δεν ξεσηκώνουμε το λαό εναντιά σας, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΩΠΟ, δεν ενωνουμε το λαό, αλλά τον χωρίζουμε, όπως μας εχετε υποδειξει εσεις... και του βάλαμε τις "ταμπέλες" που εσεις έχετε φτιάξει για να χωρίζετε τους εργατες και τα λαικά στρώματα, για να τα μανιπουλάρετε αναλογα με τα συμφέροντά σας"..
ΌΧΙ κυριοι!!
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ! και ειναι ΔΙ-ΚΑΙ-ΟΣ πόλεμος από την μεριά της Συρίας!!!
ΟΧΙ κυριοι δεν ειναι ιμπεριαλιστικός πόλεμος, η Συρία ΔΕΝ ειναι Ιμπεριαλιστική χώρα!.. αλλά ΑΔΙΚΟΣ και ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟΣ και με βαση τον Λενιν οι Κομμουνιστες πρέπει να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ την χώρα αυτή που αμυνεται εναντια στον ιμπεριαλισμό!. όπως και να υπερασπίζουν την όποια βοηθεια παιρνει από μιά ισχυρή χώρα, την Ρωσία εν προκειμένω!.
οχι κυριοι ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ Λενινιστες!!, αλλά φερέφωνα, ειτε με την θελησή σας είτε άθελά σας!!.
Για αυτό φροντίστε να αλλάξετε ρότα και να μπειτε στην διαδικασία ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΑΜΥΝΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ!!
Σχολιο.- Τους κομμουνιστές το' 40 που ζητούσαν να πάνε στο μέτωπο τους είχε διαβρώσει η προπαγάνδα του Μανιαδακη.
Μάλλον! !!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τρίτη, 17 Απριλίου 2018
Γιατί προηγείται ο Λούλα στην πρόθεση ψήφου παρά τη σύλληψή του

Παρά τη σύλληψή του στις 7 του μηνός στην Κουριτίμπα, με διαταγή του δικαστή Σέρζιο Μόρο, o πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου στις προεδρικές εκλογές του Οκτώβρη.
Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Datafolha, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Folha του Σάο Πάουλο της Κυριακής, ο Λούλα προηγείται με 31% έναντι 16% του δεύτερου σε προτίμηση αντιπάλου, σε όλα τα σενάρια κάτω από τα οποία θα μπορέσει να κατέβει ως υποψήφιος.

Συνοπτικά οι λόγοι που ο λαός συνεχίζει να τον στηρίζει, σύμφωνα με άρθρο του Telesur:
- 30 εκατομμύρια βραζιλιάνοι βγήκαν από τη φτώχεια κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Λούλα (2003-2010), ενώ οι πολιτικές του πέτυχαν να σταθεροποιήσουν την οικονομία.
- Τα κοινωνικά προγράμματα "Bolsa Familia", "Mi Casa, "Mi Vida" και το σχέδιο "Más Médicos" απέσπασαν επαίνους σε διεθνή κλίμακα.
- Ο ηγέτης του ΡΤ εστίασε επίσης στη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος της Βραζιλίας και για αυτό το σκοπό δημιούργησε πολυάριθμες υποτροφίες έτσι ώστε όλοι οι φτωχοί φοιτητές να έχουν πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση.
- Ο δείκτης ανεργίας μειώθηκε από 10,5% το 2002 σε 5,7% το 2010.
- Η Βραζιλία ήταν μια από τις τελευταίες χώρες που μπήκε σε ύφεση του 2008, και επίσης μια από τις πρώτες που βγήκε από αυτή τη συγκυρία ένα χρόνο μετά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πυκνώνουν οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον Λούλα στη Βραζιλία αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου, κάτω από το σύνθημα #LulaLivre(πορτογαλικά) ή #LulaLibre (ισπανικά).
Lula libre!
Ακτιβιστές των κινημάτων "Χωρίς Γη" και "Λαός χωρίς Φόβο" κατέλαβαν το συγκρότημα κτιρίων της Γκουαριζά, στη νοτιοανατολική ακτή της πολιτείας του Σάο Πάουλο, όπου φέρεται ότι παραχωρήθηκε στον πρώην πρόεδρο Λούλα ντα Σίλβα πολυτελές ακίνητο 215 τετραγωνικών μέτρων. Το δικαστήριο θεώρησε το ακίνητο προϊόν δωροδοκίας με αντάλλαγμα συμβόλαια με την πετρελαϊκή εταιρία Odebrecht, και καταδίκασε τον Λουλα σε 12 χρόνια και 1 μήνα φυλακή, παρόλο που ιδιοκτήτης εμφανίζεται η κατασκευαστική εταιρία OAS.
Παράλληλα, πυκνώνουν οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τον Λούλα στη Βραζιλία αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου, κάτω από το σύνθημα #LulaLivre (πορτογαλικά) ή #LulaLibre (ισπανικά), όπως δείχνουν οι πιο κάτω φωτογραφίες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μυστήριο με βολή πυραύλων στη Συρία
Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 08:20
Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας αναχαίτισαν περίπου δέκα πυραύλους οι οποίοι εβλήθησαν εναντίον της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ, στην επαρχία Χομς (δυτικά), μεταδίδει το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.
«Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα απέκρουσε επίθεση με στόχο ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην επαρχία Χομς», ανέφερε η πηγή αυτή και πρόσθεσε ότι αναχαιτίστηκαν σχεδόν 10 πύραυλοι.
Συριακά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι δεν έχουν αναφερθεί απώλειες και ότι όλοι οι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν εναντίον της βάσης Σαϊράτ καταρρίφθηκαν.
Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από έναν πύραυλο που αναχαιτίστηκε εν πτήσει, πάνω από την αεροπορική βάση.
Το Ισραήλ έχει πλήξει επανειλημμένα στόχους στη Συρία κατά τη διάρκεια της σύρραξης στη χώρα -από το 2011 και το ξέσπασμα του πολέμου- στοχοθετώντας κυρίως αυτοκινητοπομπές και βάσεις εθελοντικων λαικων παραστρατιωτικών οργανώσεων που υποστηρίζονται από το Ιράν και της σιιτικής πατριωτικης οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, δυνάμεων που πολεμούν στο πλευρό των στρατευμάτων του Άσαντ.
Ερωτηθείς σχετικά με τις πυραυλικές επιθέσεις της Δευτέρας στη Συρία, εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων απάντησε «δεν σχολιάζουμε τέτοια δημοσιεύματα».
Μια ΜΚΟ, το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια, έκανε λόγο για πολλές ισχυρές εκρήξεις κοντά στη βάση Σαϊράτ, στη Χομς, και στην περιοχή Καλαμούν, κοντά στη Δαμασκό, όπου βρίσκονται άλλες δύο αεροπορικές βάσεις.
Η συριακή κρατική τηλεόραση έκανε λόγο περί «επίθεσης», χωρίς να κάνει καμιά εκτίμηση για το ποιος εκτόξευσε τους πυραύλους.
Μέσα ενημέρωσης προσκείμενα στο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου μετέδωσαν ότι συστοιχίες των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας αναχαίτισαν τρεις πυραύλους οι οποίοι είχαν στόχο το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ντουμάιρ, ανατολικά της Δαμασκού.
Το αεροδρόμιο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στις επιχειρήσεις των συριακών δυνάμεων για την ανάκτηση της Ανατολικής Γούτας.

Από το Ισραήλ η νέα επίθεση;
Οι πύραυλοι οι οποίοι στοχοθέτησαν την αεροπορική βάση Σαϊράτ ενδέχεται να εβλήθησαν από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Αλ Μασντάρ αλ Αραμπί («Η αραβική πηγή»), οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θεωρούν ότι η επίθεση έγινε από το Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός δεν έκανε κανένα σχόλιο για την επιδρομή.

Λίγη ώρα νωρίτερα όμως, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Avigdor Lieberman με δηλώσεις του στο «Walla News», είχε υποστηρίξει πως «το Ισραήλ δεν αποδέχεται περιορισμούς στη δράση του σε επιχειρήσεις στον συριακό εναέριο χώρο εναντίον της ιρανικής απειλής. Θα διατηρήσουμε απόλυτη ελευθερία όταν είναι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα ασφάλειάς μας. Όλες οι προοπτικές βρίσκονται στο τραπέζι».
Ο Λίμπερμαν εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι γραμμές επικοινωνίας με τη Μόσχα θα βοηθήσει ώστε να μην σημειωθεί κάποια εναέρια εμπλοκή».
Η Ρωσία, που διαθέτει γραμμή έκτακτης επικοινωνίας συντονισμού, ώστε να αποφευχθεί σύγκρουση πάνω από την Συρία, αποκάλεσε τη νέα επιδρομή «πολύ επικίνδυνη εξέλιξη».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: «Δεν υπήρξε νέα επίθεση εναντίον αεροπορικών βάσεων, ήταν λάθος συναγερμός»
 Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 12:24
Λάθος συναγερμός οδήγησε στην εκτόξευση αντιαεροπορικών πυραύλων από τη Συρία στη διάρκεια της νύκτας και δεν σημειώθηκε νέα επίθεση εναντίον της χώρας, δήλωσε διοικητής της περιφερειακής στρατιωτικής συμμαχίας που στηρίζει τον κυβερνητικό στρατό.
Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε στη διάρκεια της νύκτας ότι συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας κατέρριψαν πυραύλους που εκτοξεύθηκαν εναντίον αεροπορικής βάσης στην επαρχία Χομς.
Μέσο ενημέρωσης που διαχειρίζεται το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ ανέφερε από την πλευρά του ότι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν και εναντίον αεροπορικής στρατιωτικής βάσης κοντά στη Δαμασκό.
Ωστόσο ο διοικητής, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, απέδωσε το περιστατικό σε «κοινή ηλεκτρονική επίθεση» από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ εναντίον του συριακού συστήματος ραντάρ.
Το θέμα ερευνάται σε συνεργασία με Ρώσους εμπειρογνώμονες, πρόσθεσε ο διοικητής.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βίντεο του «samostimes» στους Φούρνους-Aπαγορευτικό προσέγγισης στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάς
 Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 10:05
Μια ανάσα από τις ελληνικές βραχονησίδες Ανθρωποφάγοι στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο δημοσιογράφος του ιστότοπου samostimes.gr Μιχάλης Σβαρνιάς, ωστόσο δεν κατόρθωσε να πλησιάσει σε κοντινότερη απόσταση των 500 μέτρων, λόγω απαγόρευσης του λιμενικού.
Τα δυο αυτά νησάκια έχουν βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο της Τουρκικής επεκτατικής πολιτικής που αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία σε αυτά. Πρόκειται για νησιά στα οποία από αρχαιοτάτων χρόνων ασκούνται ήπιες ανθρώπινες δραστηριότητες όπως εκτροφή αιγοπροβάτων αλλά και κυνήγι μιας και υπάρχουν εκατοντάδες αγριοκούνελα. Συχνά οι κάτοικοι των Φούρνων τα επισκέπτονται για να μαζέψουν χόρτα (ένα είδος που το συναντάς μόνο εκεί) αλλά και σαλιγκάρια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν συγκαλεί σύσκεψη με θέμα την οικονομική κατάσταση στη χώρα
 Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 15:49
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συγκάλεσε σύσκεψη οικονομικών παραγόντων, στην οποία θα συζητηθεί η τρέχουσα οικονομική κατάσταση στην χώρα, ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης και οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές στην οικονομία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο σύμβουλος του ρώσου προέδρου Αντρέι Μπελαούσοφ, ο υπουργός Οικονομικών Μαξίμ Ορέσκιν, ο υπουργός Οικονομίας Αντόν Σιλουάνοφ και η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιούλινα.
Η σύσκεψη αυτή συγκαλείται μετά τις νέες κυρώσεις, που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ρωσία στις 6 Απριλίου, και μετά την κλιμάκωση την κατάστασης στην Συρία, που είχαν ως συνέπεια να καταρρεύσει η χρηματιστηριακή αγορά της Ρωσίας, ενώ το ρούβλι άρχισε να αποδυναμώνεται. Έπειτα από λιγο η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται, ωστόσο η αγορά δεν έχει ανακάμψει.
Ο Πεσκόφ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι απαιτείται ήρεμη και νηφάλια εκτίμηση της κατάστασης πριν ληφθούν τα οποιαδήποτε μέτρα. Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας είχε επίσης ανακοινώσει ότι η ρωσική αγορά επέδειξε μια ώριμη αντίδραση και επαρκή σταθερότητα σε συνθήκες άσκησης έξωθεν πιέσεων. Παράλληλα είχε επισημάνει ότι δεν υπάρχει επιτακτική ανάγκη για να ληφθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O συριακός στρατός έχει αρχίσει να βομβαρδίζει θύλακα των τζιχαντοφασιστών νότια της Δαμασκού
 Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 12:41
Ο συριακός στρατός ξεκίνησε σήμερα να βομβαρδίζει έναν θύλακα των τζιχαντοφασιστών νότια της Δαμασκού καθώς προετοιμάζει επιχείρηση για την ανακατάληψη της περιοχής, δήλωσε διοικητής της Δημοκρατικής στρατιωτικής συμμαχίας στην περιοχή.
Ο διοικητής, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, εξήγησε ότι η επιχείρηση έχει στόχο το Ισλαμοφασιστικό Κράτος και το ισλαμοφασιστικο Μέτωπο αλ Νούσρα στον καταυλισμό παλαιστίνιων προσφύγων Γιαρμούκ και τη γειτονική περιοχή αλ Χάτζαρ αλ Άσουαντ.
Η περιοχή αυτή είναι πολύ μικρότερη από την ανατολική Γούτα, την οποία ανακατέλαβε πρόσφατα ο συριακός στρατός.
Η Δαμασκός είναι επίσης έτοιμη να ανακαταλάβει έναν άλλο ισλαμοφασιστοκρατούμενο θύλακα νότια της Δαμασκού γύρω από την πόλη Μπέιτ Σαμ, σύμφωνα με τον διοικητή αυτόν, αν και αυτό θα συμβεί με τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και των ισλαμοφασιστών, βάσει της οποίας θα τους ζητηθεί να μεταφερθούν στην Ιντλίμπ.
«Καταρτίζεται ο κατάλογος των ισλαμοφασιστών που θα επιβιβαστούν στα λεωφορεία με κατεύθυνση την Ιντλίμπ», εξήγησε ο διοικητής.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Robert Fisk επισκέφθηκε στη Συρία την κλινική «Point 200» στο επίκεντρο της παγκόσμιας κρίσης
 Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 10:57
«Αυτή είναι η ιστορία της ερειπωμένης από τους βομβαρδισμούς πόλης Ντούμα, και της υπόγειας κλινικής “Point 200”, εικόνες από την οποία επέτρεψαν σε τρία από τα ισχυρότερα κράτη να βομβαρδίσουν την Συρία την περασμένη εβδομάδα», γράφει ο μόνιμος ανταποκριτής της βρετανικής «The Independent» στη Μέση Ανατολή.
«Ο 58χρονος ιατρός Dr Assim Rahaibani, φορώντας πράσινη ιατρική μπλούζα, με φιλικό τρόπο με διαβεβαίωσε πως «η βιντεοταινία με το ‘αέριο’ που τρομοκράτησε τον κόσμο ήταν αυθεντική».
Για να συνεχίσεις το άρθρο του ο Φισκ: «Οι πολεμικές ιστορίες ωστόσο, έχουν συνήθεια να γίνονται πιο σκοτεινές. Επειδή ο ίδιος ιατρός πρόσθεσε κάτι προφανώς άβολο: Οι ασθενείς είχαν προσβληθεί όχι από κάποιο άλλο αέριο αλλά από έλλειψη οξυγόνου ζώντας σε τούνελ γεμάτα σκουπίδια και ανήλιαγα υπόγεια γεμάτα από τις σκόνες που δημιουργούσαν οι αδυσώπητοι βομβαρδισμοί».
«Μιλώντας καλά αγγλικά αναφέρθηκε δύο φορές» –γράφει ο Φισκ- «στους τζιχαντοφασιστες οπλοφόρους του “Στρατού του Ισλάμ” Jaish el-Islam στη Ντούμα, ως “τρομοκράτες” -λέξη που χρησιμοποιεί και η κυβερνηση αλλά και οι περισσότεροι στη Συρία. Άκουσα καλά; Ποια από τις απόψεις λοιπόν για τα γεγονότα να πιστέψω;».
«Οι αναγνώστες θα πρέπει να καταλάβουν» –γράφει ακόμη ο Φισκ- πως δεν είναι αυτή η μόνη ιστορία στη Ντούμα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με τους οποίους μίλησα ανάμεσα στα ερείπια, και "ουδέποτε πίστεψαν στις ιστορίες με τα αέρια" που τις απέδιδαν στις ένοπλες ισλαμοφασιστικές ομάδες τζιχαντοφασιστών που είχαν καταλάβει και ζούσαν στα σπίτια τους».
«Έτσι η ιστορία της Ντούμα, όπου περπάτησα ανάμεσα στα καμένα αυτοκίνητα και στα υπόγεια τούνελ όπου υπάρχουν ακόμη ρωσικές –ναι ρωσικές- ρουκέτες, δεν είναι μόνον απλώς η ιστορία με το αέριο, όπως την παρουσίασαν. Αλλά είναι και για τους χιλιάδες κατοίκους που δεν θέλησαν να την εγκαταλείψουν με τα λεωφορεία που εστάλησαν, την περασμένη εβδομάδα και τα οποία γέμισαν με τους οπλοφόρους. Κι ας ζούσαν εκεί επί μήνες σαν τρωγλοδύτες, προκειμένου να επιβιώσουν».
«Αφού συνομίλησα με περίπου 20 κατοίκους, δεν βρήκα ούτε έναν που να έδειξε ότι είχε την παραμικρή ιδέα για το ρόλο που έπαιξε η Ντούμα ώστε να προκαλέσει την επίθεση των Δυτικών».

Ο Robert Fisk είναι ερευνητής δημοσιογράφος ανταποκριτής της «The Independent» στη Μέση Ανατολή βραβευμένος δύο φορές με το βρετανικό βραβείο του «Δημοσιογράφου της χρονιάς» και άλλα εφτά βρετανικά δημοσιογραφικά βραβεία ως «Ανταποκριτής της Χρονιάς». Ταξίδεψε μόνος, χωρίς ρωσική ή κυβερνητική συνοδεία στη Ντούμα, για να στείλει την ανταπόκρισή του.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστολή Λούλα από τη φυλακή: «Είμαι ήρεμος αλλά αγανακτισμένος»
 Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 10:25
Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, που παραμένει πρώτος στην πρόθεση ψήφου ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, δήλωσε «ήρεμος αλλά αγανακτισμένος» που βρίσκεται στη φυλακή, όπως λέει αδίκως, χαιρετίζοντας παράλληλα την κινητοποίηση των υποστηρικτών του, στο πρώτο του μήνυμα από τις 7 Απριλίου οπότε φυλακίσθηκε.
Ο Λούλα που διετέλεσε πρόεδρος της Βραζιλίας από το 2003 ως το 2010 καταδικάστηκε σε μια καραστημενη δικη από την πραξικοπηματικη αντισυνταγματικη νεοφιλελε ακροδεξια «κυβερνηση»  σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και ενός μήνα για διαφθορά και βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή Κουριτσίμπα. Αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες εναντίον του και καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η δίκη του.
«Είμαι ήρεμος αλλά αγανακτισμένος όπως κάθε αθώος που αγανακτά όταν βιώνει μια αδικία», έγραψε ο Λούλα σε επιστολή του που δόθηκε μέσω των δικηγόρων του στην Γκλάισι Χόφμαν, γερουσιαστή και πρόεδρο του Κόμματος Εργαζομένων, συνιδρυτής του οποίου ήταν ο ίδιος τη δεκαετία του 1980.
«Είμαι ευγνώμων για την αντίστασή σας και την παρουσία σας με αυτή την ενέργεια αλληλεγγύης», επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του που είχαν πραγματοποιήσει καθιστική διαμαρτυρία κοντά στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κουριτσίμπα.
Παράλληλα ο Λούλα «προκάλεσε» τον δικαστή Σέρτζιο Μόρο και την υπηρεσία καταπολέμησης διαφθοράς «να αποδείξουν το αδίκημα που ισχυρίζονται ότι διέπραξα».
Ο Μόρο είναι ο δικαστής που καταδίκασε τον Λούλα. Πολλοί Βραζιλιάνοι θεωρούν ότι είναι σύμβολο της μάχης κατά της διαφθοράς όμως έχει γίνει και στόχος πολλών επιθέσεων από υποστηρικτές του πρώην προέδρου.
Εξάλλου χθες Δευτέρα περίπου 50 αριστεροί ακτιβιστές κατέλαβαν για μερικές ώρες συμβολικά το διαμέρισμα το οποίο ο Λούλα φέρεται από τους στημενους πουλημενους δικαστακους να έλαβε ως αντάλλαγμα από εταιρεία που επεδίωκε να εξασφαλίσει συμβάσεις με τη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petrobas.
Ο επικεφαλής του κινήματος των άστεγων εργαζόμενων (MTST) Γκιγέρμε Μπούλος έγραψε στο Twitter: «Αν (το διαμέρισμα) είναι του Λούλα, τότε οι άνθρωποι μπορούν να μείνουν, Αν όχι, τότε γιατί είναι στη φυλακή;».
«Η ανησυχία μας είναι ότι είναι πολύ μόνος», σχολίασε η Χόφμαν. «Το Σάββατο και την Κυριακή δεν του επέτρεψαν καμία επίσκεψη, ούτε καν από τους δικηγόρους του. Ανησυχούμε ότι μπορεί να πάθει κατάθλιψη ή να αρρωστήσει».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σαουδική Αραβία δηλώνει πρόθυμη να στείλει στρατό στη Συρία
 Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 18:45
Η καθυστερημενη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία θα έστελνε στρατεύματα στη Συρία, υπό τον δυτικο αποικιοκρατικο συνασπισμό με επικεφαλής τις ΗΠΑ, εφόσον ληφθεί κάποια απόφαση για τη διεύρυνσή του, δήλωσε την Τρίτη ο αληταρας υπουργός Εξωτερικών του βασιλείου, Άντελ αλ Τζουμπέιρ.
«Συζητάμε με τις ΗΠΑ, και συζητούσαμε από την έναρξη της συριακής κρίσης, για την αποστολή δυνάμεων στη Συρία», είπε ο αληταρας Τζουμπέιρ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ριάντ μαζί με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.
Ο αληταρας σαουδάραβας υπουργός σημείωσε ότι η ιδέα αυτή είχε προταθεί στο παρελθόν και στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
«Δεν είναι μια καινούρια ιδέα» επέμεινε ο Τζουμπέιρ, απαντώντας σε μια ερώτηση σχετική με ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο η Ουάσινγκτον προσπαθεί να συγκροτήσει μια δύναμη από αραβικές καθυστερημενες ισλαμοφασιστικες χώρες για να σταθεροποιήσει τη Συρία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ταυτότητες με υποχρεωτικό δακτυλικό αποτύπωμα
 Τρίτη, 17 Απριλίου 2018, 07:01
Η Κομισιόν σχεδιάζει για όλες τις χώρες-μέλη νέες ταυτότητες με ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα και επιπλέον βιομετρικά στοιχεία. Παρουσιάζονται σημερα στις Βρυξέλλες νέες προτάσεις για περισσότερη ασφάλεια στην Ευρώπη.
Η Κομισιόν παρουσιάζει αύριο στις Βρυξέλλες νέα σχέδια, τα οποία οι 28 κυβερνήσεις των χωρών-μελών καλούνται να υιοθετήσουν το συντομότερο. Ο ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε σχετικά στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, διαφορες μαλακιες, προσπαθωντας να δικαιολογησει την εγκατασταση της παρακολουθησης και του Μεγαλου Αδελφου στην Ευρωπη.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





17 Απρίλη 1961: Το Βατερλό του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην Πλάγια Χιρόν στην Κουβα

“Η αγάπη, μάνα, για την πατρίδα
δεν είναι η γελοία αγάπη για τη γη
ούτε για το χορτάρι που πατάνε τα πόδια μας
είναι το άσβεστο μίσος γι’ αυτόν που την καταπιέζει είναι η αιώνια έχθρα γι’ αυτόν που της επιτίθεται…”
Χοσέ Μαρτί

Στις 17 Απρίλη του 1961 περίπου 1500 μισθοφόροι, εκπαιδευμένοι από τη CIA, εισβάλουν με πέντε σκάφη στην Πλάγια Χιρόν, στον Κόλπο των Χοίρων, που βρίσκεται στα νότια παράλια της Κούβας. Ανάμεσά τους βρίσκονται... εγκληματίες πολέμου αξιωματικοί και στρατιώτες του στρατού του δικτάτορα Φουλχένσιο Μπατίστα και άλλα εγκληματικά στοιχεία, γιοι γαιοκτημόνων κ.ά. που μετά την επανάσταση στην Κούβα είχαν καταφύγει στις ΗΠΑ. Όλοι έχουν περάσει από στρατιωτική εκπαίδευση σε στρατόπεδα της Νικαράγουα και της Γουατεμάλας, που κυβερνούν δικτάτορες μαριονέτες των ΗΠΑ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O σωστός, ο ΝΑΤΟικός "αριστερός" δεν πιάνεται από πουθενά.
Αν για παράδειγμα η βενεζουελάνικη αντιπολίτευση κάνει ένοπλη εξέγερση και στείλει ο Μαδούρο τον στρατό να τους γαμήσει τη μάνα, ο σωστός ο ΝΑΤΟικός "αριστερός" θα πει "ο χασάπης που σκοτώνει το λαό του".
Αν δεν το κάνει και παραδοθεί και τον ρίξουν και αρχίζουν να ντουφεκάνε τους οπαδούς του, θα είναι αντι-ιμπεριαλιστής του κώλου, γιατί οι σωστοί οι αντι-ιμπεριαλιστές που είναι από χωριό και δεν τους ξέρετε..μπλα, μπλα, μπλα... γιατί εμείς σας τα λέγαμε και τα ρέστα....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όμως υποβάθμισαν τον παράγοντα Αραβικός στρατός της Συρίας, που χωρίς να χρειαστεί τη βοήθεια των Ρώσων αντιμετώπισε κι εξουδετέρωσε την επίθεση κι έχει όλες τις ικανότητες υπεράσπισης της Συριακής κυριαρχίας.
Η Συριακή αεράμυνα διαθέτει ένα δίκτυο από τουλάχιστον 15 ραντάρ επαγρύπνησης κι εντοπισμού κι επιπροσθέτως τα αντίστοιχα συστήματα του Ιράν που εποπτεύουν τον εναέριο χώρο του Ισραήλ και νοτιοδυτικά Λίβανο και Παλαιστίνη. Επίσης 10 συστήματα-πλατφόρμες αντιαεροπορικών πυραύλων S-75 και S-125, 16 μετακινούμενα συστήματα 2K12 Kub, 28 συστήματα 9K317E Buk-M1/2E, 14 μετακινούμενες πυραυλικές πλατφόρμες 9K33 Osa. 40 μετακινούμενα συστήματα αεράμυνας Pantsir-S1, 40 συστήματα αεράμυνας Igla-S Strelets, 20 αμυντικά πυραυλικά συστήματα 9K31 Strela-1 και 30 συστήματα 9K35 Strela-10’’ 1.
Αν μιλήσουμε για επίγειες επιχειρήσεις οι όποιες συγκρίσεις δεν έχουν περιθώρια αντιστοίχησης. Ένας στρατός μαζί με τις δυνάμεις του "Άξονα της Αντίστασης" διαθέτει 7ετή πολεμική συμμετοχή σε επιχειρήσεις απέναντι σε σκληροτράχηλους φονιάδες μισθοφόρους κι αυτό από μόνο του είναι που αυτές οι δυνάμεις δεν αντιμετωπίζονται, είναι ανίκητες.
Σήμερα η Συρία είναι πιο ισχυρή από ποτέ κι έχει στο πλευρό της όλες τις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις του πλανήτη: Κούβα, Βενεζουέλα, Βολιβία... Λατινική Αμερική, Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, όλα τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα του κόσμου, εναντίον του ιμπεριαλισμού και της νεοαποικιοκρατίας.
Σήμερα η Συρία αντιπροσωπεύει ολόκληρο το Αραβικό Έθνος εναντίον των αραβικών φιλοσιωνιστικών μοναρχικών καθεστώτων, γνωρίζει να διακρίνει τους φίλους από τους εχθρούς.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ιστορική Φατάχ (Fatah) καταδικάζει με σκληρή αποφασιστικότητα την επίθεση εναντίον της Συρίας: (twitter και facebook).
Το Κίνημα της Παλαιστινιακής Τζιχάντ (Jihad) καταδικάζει την αμερικάνικη επίθεση κι εκφράζει την πλήρη υποστήριξη στον πρόεδρο Άσαντ: (altahrir).
Το Λαϊκό Κίνημα για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP) καταγγέλλει με αποφασιστικότητα την αμερικανική επίθεση, τα "αραβικά αντιδραστικά καθεστώτα" που αντιτίθενται στον Άσαντ και το Ιράν και καλεί για "πλήρη αλληλεγγύη στην κυβέρνηση της Συρίας κι υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας της"
Το Κίνημα των Μουζαχεντίν της Παλαιστίνης (PALESTINE MUJAHIDEEN) καταδικάζοντας αποφασιστικά την επίθεση εναντίον της Συρίας πρόσθεσε ότι πως είναι και μια επίθεση εναντίον όλου του μουσουλμανικού κόσμου (twitter).
ΤοΔημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης(FDLP) καταδικάζοντας την επίθεση εναντίον της Συρίας επανέλαβε την υποστήριξή της στην ενότητα της Συρίας υπό την ηγεσία του Άσαντ (twitter).
Η Χαμάς, η μεγαλύτερη σε δύναμη οργάνωση της Αντίστασης που ανοικτά είχε προσχωρήσει στο κίνημα της "αραβικής άνοιξης made in USA", εγκατέλειψε τη Δαμασκό και συνεργάστηκε με τους Νατοϊκούς φονιάδες αποκεφαλιστές του "ελεύθερου συριακού στρατού"-FSA και προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την ηγέτιδα στον Αραβικό κόσμο Συρία (Η Χαμάς τώρα ζητάει "άφεση αμαρτιών" από τη Συρία...), έκανε τη μεγάλη στροφή με τον πιο επίσημο τρόπο όταν επισημαίνει "τη ντροπιαστική επίθεση εναντίον της Συρίας που είναι επίθεση εναντίον του μουσουλμανικού κόσμου... παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας με σκοπό να προωθήσουν οι σιωνιστές τα σχέδιά τους": (twitter).
Η ανοικτή και χωρίς "ναι μεν αλλά..." στάση της Χαμάς υπέρ της Συρίας του Άσαντ προκαλεί νέες ανακατατάξεις στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και συνολικά τη Μέση Ανατολή. Η Χαμάς που αγκάλιασε πολύ νωρίς την "αραβική άνοιξη" της δύσης και του Ισραήλ εναντίον της Συρίας (H Χαμάς μπροστά στη διάσπαση κι υποταγμένη στον σουλτάνο;), ουσιαστικά αποστασιοποιείται επισήμως από το αντί_Συριακό τόξο (Τουρκία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, όπως κι η Φατάχ που στον Αραβικό Σύνδεσμό ο Αμπάς αποδέχτηκε την αποβολή της Συρίας. Η στάση της Χαμάς εξόργισε και του Νατοϊκούς μισθοφόρους του FSA (συμμάχους της Τουρκίας αλλά ταυτοχρόνως και συμμάχους των Κούρδων του YPG στα ακόμη για την ώρα κατεχόμενα εδάφη στη βόρεια Συρία), που κατηγορούν τη Χαμάς ότι "εξαγοράστηκε" από το Ιράν. Βέβαια με αυτή την κατηγορηματική νέα θέση υπέρ της Συρίας από τη Χαμάς η Παλαιστινιακή οργάνωση Αντίστασης "επιλύει" και τα εσωτερικά προβλήματα που υπήρχαν από αυτούς που διαφώνησαν με την προσχώρηση στο μέτωπο εναντίον του Άσαντ και μάλιστα χωρίς απόφαση των οργάνων της οργάνωσης.
Φυσικά στο εσωτερικό της Χαμάς οι επικριτές της απόφασης να στηρίξουν την "αραβική άνοιξη made in USA" και να προδώσουν τη Δαμασκό που ήταν η μοναδική χώρα που παρείχε άσυλο, προστασία και βοήθεια στην οργάνωση -όπως και σε όλες τις Παλαιστινιακές οργανώσεις Αντίστασης- συνεχώς επαναλάμβαναν πως ο "ελεύθερος συριακός στρατός"-FSA που υποστήριξε η Χαμάς, αρνήθηκε να κινηθεί εναντίον του Ισραήλ στο Γκολάν ώστε να μειωθούν οι πιέσεις και οι δύο τελευταίοι βομβαρδισμοί στη Γάζα και πήραν την εξής απάντηση από τον FSA: "Εμείς πολεμούμε εναντίον του Άσαντ κι όχι εναντίον του Ισραήλ".
Το "Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης"-Γενική Διοίκηση του Αχμέντ Τζιμπρίλ (Ahmed Jibril), όπως γνωρίζουν πολύ καλά όσοι έχουν ασχοληθεί με την "αραβική άνοιξη" στη Συρία και την Παλαιστινιακή υπόθεση, δεν χρειάζεται "συστάσεις" για τη στάση του.
Με την έναρξη της "αραβικής άνοιξης made in USA", ήταν η πρώτη και μοναδική Παλαιστινιακή οργάνωση που συστρατεύτηκε στο πλευρό της Συρίας από την πρώτη στιγμή κι είναι η ψυχή, η καρδιά της Παλαιστινιακής "Ταξιαρχίας Ιερουσαλήμ" που με τους Φενταγίν της είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με τη Χεζμπολάχ και τον Αραβικό στρατό της Συρίας.
Το "Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης"-Γενική Διοίκηση ιδρύθηκε το 1968 (διάσπαση του PFLP) εκτιμώντας ότι εγκαταλείπεται ο ένοπλος αγώνας, είναι χαρακτηρισμένη ως "τρομοκρατική οργάνωση" από ΗΠΑ (1997), Ισραήλ, Αγγλία, Καναδά κι άλλες δυτικές χώρες. Μάλιστα πολλές Παλαιστινιακές οργανώσεις το έχουν χαρακτηρίσει "όργανο" της Χεζμπολάχ με την οποία πολέμησε πάντα στο πλευρό της στο Λίβανο, στη Γάζα κι όπου συγκρούεται η Παλαιστινιακή Αντίσταση με τους σιωνιστές.
Δεν είναι τυχαίο πως η γνωστή για το ρόλο της "wikipedia" (δυστυχώς για πολλούς έγκυρη πηγή πληροφόρησης) που επισημαίνει κι ενημερώνει "δημοκρατικά": "During the Syrian Civil War, Jibril was a notable supporter of the Assad government and PFLP-GC members helped government forces to fight the Syrian opposition". Όπου χαρακτηρίζει "εμφύλιο" την ιμπεριαλιστική επίθεση και τους φονιάδες μισθοφόρους "Συριακή αντιπολίτευση"). Είναι η οργάνωση που κράτησε την Αντίσταση στον "ελεύθερο συριακό στρατό" που κατέσφαζε Παλαιστίνιους στον καταυλισμό 200.000 Παλαιστινίων στο Yarmouk, δημιούργησε τις Παλαιστινιακές Ταξιαρχίες στη Συρία. Μάλιστα το 2012 (18 Δεκέμβρη) εκδιώχθηκε από Palestinian National Council (PNC), την παλιά Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ως "ακροαριστερή" οργάνωση, γιατί διαφωνούσε κάθετα με το Όσλο. Το Στρατιωτικό Τμήμα της οργάνωσης, φόβος και τρόμος για τους σιωνιστές, είναι οι Ταξιαρχίες "Jihad Jibril Brigades". Πήραν το όνομα του Μάρτυρα της Παλαιστινιακής Αντίστασης Mohammed Jihad Ahmed Jibril, γιου του Ahmed Jibril, που δολοφονήθηκε άνανδρα από τη Μοσάντ στις 20 Μάη 2002 στη Βηρυτό.
Η Συρία των Άσαντ ήταν πάντα το σταθερό σημείο αναφοράς κι η μοναδική χώρα που δεν εγκατέλειψε ΠΟΤΕ την Παλαιστινιακή Επανάσταση. Οι γνώστες της Μέσης Ανατολής και των πολιτικογεωστρατηγικών διεργασιών γνωρίζουν πολύ καλά πως στον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ (Οκτώβρης 1973) οι Σύροι πολέμησαν υπό την Παλαιστινιακή σημαία.
Η 7ετης ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας κι η ανοιχτή συνεργασία όλων των αραβικών δικτατορικών καθεστώτων με το Ισραήλ ανέδειξαν ως μοναδικό πόλο Αντίστασης κι υπεράσπισης της Παλαιστινιακής υπόθεσης τη Συρία, τον "Άξονα της Αντίστασης"... μοναδική ελπίδα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από τη σιωνιστική κατοχή.
Συνοψίζοντας κι ελπίζοντας για όσους "αντέξουν" την ανάγνωση ότι θα βρουν ορισμένα χρήσιμα στοιχεία και αποσιωπημένες πληροφορίες για το θέμα, θα επισημάνουμε εκ νέου τα σύγχρονα όπλα του υπερεθνικού κεφαλαίου: ΜΜΕ-δημοσιογραφία, "δικαιωματική αριστερά" και με την ανάδειξη της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας κι η παραδοσιακή καθεστηκυία αριστερά, όπως  και το πάλαι ποτέ "ειρηνιστικό κίνημα".
Το υπερεθνικό κεφάλαιο βρίσκεται πάντα δύο βήματα μπροστά από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, ως αναγκαιότητα επιβολής των ιμπεριαλιστικών ταξικών επιλογών.
Με τα ΜΜΕ και το σύνολο της στρατευμένης από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημοσιογραφίας έχουμε ασχοληθεί επανειλημμένα αυτά τα επτά χρόνια



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εμείς απλώς θα αναρωτηθούμε και θα απαντήσουμε:
Ποιος εισέβαλε και βομβάρδισε το Βιετνάμ;
Ρωσία και Κίνα
Ποιος εισέβαλε και βομβάρδισε τον Παναμά;
Ρωσία και Κίνα
Ποιος εισέβαλε και βομβάρδισε το Αφγανιστάν;
Ρωσία και Κίνα
Ποιος εισέβαλε και βομβάρδισε το Ιράκ;
Ρωσία και Κίνα
Ποιος εισέβαλε και βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία;
Ρωσία και Κίνα
Ποιος εισέβαλε και βομβάρδισε τη Λιβύη;
Ρωσία και ΚίναΠοιος εισέβαλε και βομβαρδίζει την Υεμένη;
Ρωσία και Κίνα
Ποιος αποσταθεροποίησε με πραξικοπήματα δολοφονίες (μεταξύ αυτών του Σαλβαδόρ Αλλιέντε) και το σχέδιο Κόνδωρ" τη Λατινική Αμερική;
Ρωσία και Κίνα
Ποιος αποσταθεροποίησε την Ουκρανία και τροφοδοτεί τον πόλεμο στο Ντόνμπας;
Ρωσία και Κίνα
Ποιος απειλεί τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας;
Ρωσία και Κίνα
Ποιος προωθεί τους πολέμους και πραξικοπήματα στην Αφρική, όπου δολοφονεί προοδευτικούς ηγέτες και τροφοδοτεί την παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη;
Ρωσία και Κίνα
Ποιος προστατεύει τους φονιάδες που φυγαδεύτηκαν από τη Συρία και πραγματοποιούν επιθέσεις και στην Ευρώπη;
Ρωσία και Κίνα
Ποιος επιθυμεί "Κόσοβο" και "Μακεδονία" των Σκοπιανών στα Βαλκάνια;
Ρωσία και Κίνα
Ποιος επιθυμεί να μην εφαρμόζονται οι αποφάσεις του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη και την Κύπρο μας;
Ρωσία και Κίνα
Ποιος πραγματοποίησε το φασιστικό πραξικόπημα στην Ελλάδα στις 21 Απρίλη 1967;
Ρωσία και Κίνα
Ποιος σήμερα βομβαρδίζει τη Συρία;
Ρωσία και Κίνα
Ε... δίκαίως η Ρωσία και Κίνα είναι μέρος των "ενδοϊμπεριαλιστικών" αντιθέσεων.
Δικαίως κι όχι αδίκως λοιπόν η "μεταρρυθμιστική αριστερά", η "αντιρατσιστική κι αντιεθνικιστική αριστερά", η εξωκοινοβουλευτική "αριστερά", τώρα κι η καθεστηκυία αριστερά ανησυχούν για τους πολλούς ιμπεριαλισμούς.
Κι αυτές οι "αριστερές" ανησυχίες δικαίως ταυτίζονται με εκείνες της δεξιάς...
Δικαίως κι όχι αδίκως ανησυχούν για το μέλλον του λαού της Συρίας: Η "αριστερά" του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κι ούτε ένα... αγριολούλουδο!
Δικαίως κι όχι αδίκως ανησυχούν για την "πορεία του σοσιαλισμού" στην Κούβα, αφού στηρίζει τη Συρία, αλλά ανησυχούν και για το μέλλον της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, για το μέλλον της Βολιβίας... ανησυχούν γενικώς για τους λαούς!
Φυσικά δεν ανησυχούν, δεν προβληματίζονται για τις θέσεις και τους αγώνες των Σύρων κομμουνιστών, τόσο στην κυβέρνηση Άσαντ, όσο και στα πεδία των μαχών εναντίον των εισβολέων...
Φυσικά δεν ανησυχούν, δεν προβληματίζονται με τους Τρεις Πατριάρχες που χαστουκίζουν τους ιμπεριαλιστές!, ενώ αυτοί αναζητούν "ενδοϊμπεριαλιστικές" αντιθέσεις και φυσικά ποτέ δεν τους πέρασε από τη σκέψη τι είναι η Συρία για τη δική μας πατρίδα: "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας" δηλωσε ο Χαφεζ Αλ Ασαντ το 1987!
Σήμερα εθνική επέτειος για τη Συρία... 17 Απρίλη 1946 η Συρία αποτίναξε τον σκληρό κι απάνθρωπο Γαλλικό νεοαποικιακό ζυγό κι ανακήρυξε την ανεξαρτησία της. Σήμερα, μετά από 72 χρόνια οι Γάλλοι θέλουν να επιστρέψουν...
Ο Λαός της Συρίας αντιστέκεται και μαζί του, στο πλευρό του οι ελεύθεροι άνθρωποι του κόσμου!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι δημοσιογραφικές πόρνες του CNN ξεπέρασαν κάθε όριο...
Οι "απεσταλμένη" του CNN μυρίζει ρούχα και σακίδια για να πιστοποιήσει "ίχνη χημικών" που ρίχνει ο "δικτάτορας Άσαντ"!

Το μεγαλείο της δημοσιογραφικής αλητείας από το CNN, που αντιγράφουν, μάλλον σωστότερα μεταφέρουν από Cia και Μοσάντ κι οι ντόπιες δημοσιογραφικές πόρνες με πρωτοπόρους το ΑΠΕ-ΜΠΕΕΕΕ και την ΕΡΤ Τελ Αβίβ... Κατόπιν αναλαμβάνουν τη διάδοση η φασιστική φυλλάδα "Αυγή", η ναυαρχίδα της φωτισμένης δεξιάς "Καθημερινή" κι όλα τα ΜΜΕ κι οι σιτιζόμενες στις πρεσβείες δημοσιογραφικές πόρνες!
Στην κατεχόμενη από τους λακέδες των ιμπεριαλιστών Κούρδους του YPG, αποκεφαλιστές του FSA, Αμερικανούς, Γάλλους κι Άγγλους βόρεια Συρία... η αποθέωση της "δημοσιογραφικής έρευνας".
 στην αποθέωση!
Οι "απεσταλμένη" του CNN μυρίζει ρούχα και σακίδια για να πιστοποιήσει "ίχνη χημικών" που ρίχνει ο "δικτάτορας Άσαντ"!

Σχολιο.- Σας έχει διαφύγει (και αξίζει να ασχοληθείτε) με την "πολύ καλή" δουλειά που κάνουν τα καραξευτιλισμενα ellinikahoaxes.gr και ιδιαίτερα ο αληταρας Θάνος Σ. Επαχτίτη των ellinikahoaxes.gr (factchecker.gr) όσο αφορά την ενημέρωση του "Συριακού Εμφύλιου Πολέμου".
Δείτε για παράδειγμα δυο από τα ουκ ολίγα κατάπτυστα άρθρα του Αληταρας Θάνος Σ. Επαχτίτης (των ellinikahoaxes.gr) για τα χημικά στην Συρία και για την οργάνωση "Λευκά Κράνη" (White Helmets), copy paste από τα δελτία τύπου του ΝΑΤΟ.
1) Η εκστρατεία παραπληροφόρησης στον απόηχο της επίθεσης με χημικά στη Ντούμα της Συρίας
http://www.factchecker.gr/index.php/2018/04/14/disinformation-campaign-about-attack-in-douma/
2) Δημοσιογραφική έρευνα αποκαλύπτει πως η επίθεση με χημικά στη Ντούμα έλαβε χώρα και ευθύνεται το καθεστώς Άσαντ
http://www.factchecker.gr/index.php/2018/04/11/bellingcat-about-chemical-attack-in-douma/
Τάδε έφη ο Θάνος Σ. Επαχτίτη των ellinikahoaxes.gr (factchecker.gr).
Η δεύτερη ανάρτηση έγινε λίγο πρίν την επίθεση του ΝΑΤΟ στην Συρία, η δε πρώτη αμέσως μετά την επίθεση. Τό 'πιάσαμε το υπονοούμενο;
Τα δε ellinikahoaxes.gr έχουν ουκ ολίγες αναρτήσεις ωραιοποίησης και λίφτινγκ για τα "Λευκά Κράνη" (White Helmets) κηρύσσοντας "ψευδές" ή "hoaxes" ή "καταρρίπτοντας" διάφορα άρθρα/αναρτήσεις για αυτά.
Ένα παράδειγμα (διασώστες της Αλ Κάιντα εννοεί τα "Λευκά Κράνη"):
Οι διασώστες της Αλ Κάιντα έσωσαν το ίδιο παιδί τρεις φορές σε τρεις μήνες – Καταρρίπτεται
http://ellinikahoaxes.gr/2016/12/21/esosan_to_idio_paidi_treis_fores_se_treis_mines/
Διαβάζοντας τα θα δείτε ότι η φυλλάδα "Αυγή", "Καθημερινή" ή το "ΑΠΕ" και η "ΕΡΤ" είναι κυριολεκτικά ΜΑ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ Παρθεναγωγείο.....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας: η Συρία δεν θα γονατίσει!
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας που συμμετέχει στην κυβέρνηση Άσαντ χαιρετίζει τη σημερινή  επέτειο (17 Απρίλη 1946) αποτίναξης της Γαλλικής αποικιοκρατίας...
[...Κάθε σημείο της πατρίδας που σήμερα είναι κάτω από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και τους πράχτορές του (βλέπε Κούρδοι-YPG) θα απελευθερωθούν, καθώς και το πολύτιμο Γκολάν θα απελευθερωθεί από τη σιωνιστική κατοχή. Για...
πλήρη Εθνική Κυριαρχία, πλήρη Ανεξαρτησία και Ενότητα των Εθνικών εδαφών...
Η απελευθέρωση είναι ιερό καθήκον ανεξάρτητα από τις θυσίες και ανεξάρτητα από τις ιμπεριαλιστικές συνωμοσίες...
Για να έχει η Συρία ένα λαμπρό μέλλον μακριά από το εγώ τονίζουμε ότι η Συρία θα παραμείνει ο τρομερός βράχος στον οποίο θα καταστραφούν οι φιλοδοξίες των αποικιοκρατών και των συνωμοτών...
Όλοι μαζί για να προωθηθεί η εθνική σταθερότητα της Συρίας, η ενσάρκωση του μεγάλου μας συνθήματος: η Συρία δεν θα γονατίσει!]



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Κούβα ξέφυγε! Ολόπλευρα στο πλευρό του Προεδρου Άσαντ, χωρίς ναι μεν αλλά, περί ανταγωνισμού ιμπεριαλιστών και Cia!
Τι παράξενη που 'ναι αυτή η χώρα του Τσε, του Φιδέλ... τηςΕπανάστασης!
Η διεθνιστική αλληλεγγύη των αντιιμπεριαλιστών!
Από την Αβάνα στη Δαμασκό Κουβανοί γιατροί και φάρμακα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρεις Πατριάρχες χαστουκίζουν τους ιμπεριαλιστές!
ΔΗΛΩΣΗ
«Εμείς οι Πατριάρχες: Ιωάννης Χ, Πατριάρχης τουΕλληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας κι όλης της Ανατολής, Ιγνάτιος Εφράμ ΙΙ, Πατριάρχης του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας κι όλης της Ανατολής και  Giuseppe Absi, Πατριάρχης της Μελχιτικής Ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας Αντιοχείας, Αλεξάνδρειας και Ιερουσαλήμ καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την απαίσια επίθεση που έλαβε μέρος αυτό το πρωί στη δική μας ανεκτίμητη χώρα, τη Συρία, από μέρους των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με την...κατηγορία πως η Συριακή κυβέρνηση είχε χρησιμοποιήσει χημικά όπλα.
Υψώνουμε τις φωνές μας να διαβεβαιώσουμε τα ακόλουθα:
1. Αυτή η απαίσια επίθεση είναι μια καθαρή παραβίαση των διεθνών νόμων και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, διότι είναι αδικαιολόγητη επίθεση εναντίον κυρίαρχης χώρας μέλους του ΟΗΕ.
2. Μας προκαλεί μεγάλο πόνο που αυτή η επίθεση προέρχεται από ισχυρές χώρες στις οποίες η Συρία δεν προκάλεσε καμία ζημία με οποιοδήποτε τρόπο.
3. Οι κατηγορίες των ΗΠΑ και των άλλων χωρών πως ο στρατός της Συρίας έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα και ότι η Συρία είναι χώρα που κατέχει και χρησιμοποιεί αυτού του είδους όπλα, είναι δηλώσεις αδικαιολόγητες και δεν υποστηρίζονται από στοιχεία ικανά κι εμφανή.
4. Ο χρόνος αυτής της αδικαιολόγητης επίθεσης εναντίον της Συρίας, όταν η Διεθνής Ανεξάρτητη Επιτροπή Έρευνας επρόκειτο να ξεκινήσει την εργασία της στη Συρία, δυναμιτίζει το έργο αυτής της Επιτροπής.
5. Αυτή η απαίσια επίθεση καταστρέφει την πιθανότητα μια ειρηνικής πολιτικής λύσης και επιφέρει αύξηση της έντασης με περισσότερες επιπλοκές.
6. Αυτή η άδικη επίθεση δίνει κουράγιο στις τρομοκρατικές οργανώσεις και δύναμη για να συνεχίσουν την τρομοκρατία.
7. Ζητούμε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να ασκήσει τον φυσικό του ρόλο για την ειρήνη από το να συνεισφέρει στην ένταση των πολέμων.
8. Κάνουμε έκκληση σε όλες τις Εκκλησίες των χωρών που συμμετείχαν στην επίθεση να ασκήσουν τα χριστιανικά τους καθήκοντα σύμφωνα με τις διδαχές του Ευαγγελίου και να καταδικάσουν αυτή την επίθεση, να καλέσουν τις κυβερνήσεις τους να ασχοληθούν για την προστασία της διεθνούς ειρήνης.
9. Χαιρετίζουμε το κουράγιο, τον ηρωισμό και τις θυσίες του Αραβικού Στρατού της Συρίας, που με κουράγιο προστατεύουν τη Συρία και προσφέρουν ασφάλεια στο λαό. Προσευχόμαστε για τις ψυχές των μαρτύρων και την αποκατάσταση των τραυματιών. Έχουμε εμπιστοσύνη πως ο στρατός δεν θα γονατίσει μπροστά στις τρομοκρατικές επιθέσεις από το εξωτερικό ή το εσωτερικό, αλλά θα συνεχίσει να πολεμάει με κουράγιο εναντίον της τρομοκρατίας μέχρις όταν από κάθε εκατοστό Συριακής γης θα ξεριζωθεί η τρομοκρατία. Με τον ίδιο τρόπο επικροτούμε τη θέση των Χωρών που διάκεινται φιλικά προς τη Συρία και το λαό της.
Προσευχόμαστε για την ασφάλεια, τη νίκη και την απελευθέρωση της Συρίας από κάθε μορφή πολέμου και τρομοκρατίας. Προσευχόμαστε για την ειρήνη στη Συρία και σ' ολόκληρο τον κόσμο και καλούμε σε ενίσχυση των προσπαθειών εθνικής συμφιλίωσης για να προστατεύσουμε τη χώρα και να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια όλων των Σύρων».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



video ΣΟΚ! Οι νεκροί από τα χημικά του χασάπη Άσαντ!

Οι "νεκροί" είναι τόσο χαρούμενοι που λαμβάνουν μέρος στη βιντεοσκόπηση για τις ανάγκες των "πολιτισμένων" ανθρωπόμορφων φονιάδων των λαών...
Δεν μπορουν να παριστανουν τους νεκρους με σαβανα ουτε για 5 λεπτα που ειναι οι καμερες εκει. Κουνιουνται, βηχουν, γελανε, και στο τελος πετανε απο πανω τους τα σαβανα σκασμενοι στα γελια......
Κι αυτοί οι κακοί ηθοποιοί με τη βοήθεια από τις δημοσιογραφικές πόρνες προκαλούν πολέμους!
Αφιερωμένο στο σύνολο του πολιτικού κόσμου που υποστήριξε την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας

Σχολιο.- Μέχρι και ο Γκαίμπελς γελά νευρικά για την Ανικανότητα των μισθοφόρων των Αμερικανών και Ισλαμοφασιστών να ... Στήσουν μια Θεατρική Προβοκάτσια!!!
Πρόταση: Πάντε supido στον Γκαίμπελς να Σας μάθει ΣΩΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ!!!
ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΠΡΕΖΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ!!!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραηλ περσι /Σιωνιστες αποικοι και στρατιωτες τραμπουκιζουν ορθόδοξους Εβραίους που ειναι αλλωστε αντί-σιωνιστές.
11 Αυγούστου 2017
Οι Σιωνιστές δυνάμεις επιτέθηκαν στους Ορθόδοξη Εβραίους χθες, αυτό είναι που δεν βλέπεις ποτέ στα μέσα ενημέρωσης