Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Τεταρτη 18 Απριλιου 2018


17/4/2018
Πορεία του ΚΚΕ στη βρετανική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο, απ' όπου έγιναν πυραυλικές επιθέσεις κατά της Συρίας. Μαζί με τους ελλαδίτες κομμουνιστές που ζουν στο νησί, διαδήλωσαν και μέλη της ΕΔΕΚ, αλλά και μικρών κυπριακών αριστερών συλλογικοτήτων.
Το ΑΚΕΛ άφαντο. Όπως και άλαλο, επί πολλά χρόνια πια, για το ζήτημα των βάσεων των βρετανών αποικιοκρατών.
Σχολιο.-  Απο την ΕΔΕΚ 2 ατομα ηταν. Οι ελλαδιτες κομμουνιστες ειχαν παρουσια και με κειμενα, απο κει και περα σαν ατομα συμμετειχαν κι απο αλλες αριστερες ή αναρχικες ομαδες



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γκρινιάζει ο άλλος, που για χίλιους μύριους λόγους έχει κάτι δεκαετίες που δεν λέει να ξεμυτίσει από το σπίτι του, πέρα από καμιά ταβέρνα μια φορά τον μήνα, γιατί το FB αποξενώνει από τους άλλους.
Γκρινιάζει όμως κι εκείνος που ξαφνικά είδε γραπτό λόγο και σχόλια πάνω στην επικαιρότητα από τα πλήθη, την πλέμπα, που μέχρι πριν λίγα χρόνια διάβαζε αμίλητη τις αναλύσεις του στα έγκυρα ΜΜΕ.
Το χάσαμε το μονοπώλιο, πατριώτ'!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υποθέτω πως όλοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ήταν έγκλημα το να θελήσεις να ρίξεις το άγαλμα του Τρούμαν, θα έλεγαν το ίδιο κι αν επρόκειτο για ένα άγαλμα του Χίτλερ.
Αν δικαιούται να έχει άγαλμα αυτός που έριξε τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι, γιατί να μην έχει κι εκείνος που μακέλεψε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τελικα οι μονοι που δεν ακουσαν τιποτα για χημικη επιθεση απο τον Ασαντ ειναι οι κατοικοι στην Ντούμα της Συρίας
*μεχρι την ηττα της,το προαστιο το κρατουσε η οργανωση Τζαΐς Αλ Ισλάμ
*Η Τζαΐς Αλ Ισλάμ, που σημαίνει «Στρατός του Ισλάμ», είναι μια συμμαχία ισλαμιστικών και σαλαφιστικών ενόπλων ομάδων και η βάση της ήταν στη Ντούμα στα ανατολικά προάστια της πρωτεύουσας
Ήταν η μεγαλύτερη ένοπλη δύναμη τζιχαντιστών στην Ανατολική Γούτα.
Στο παρελθόν η εν λόγω οργάνωση είχε υποστηριχτεί από τη Σαουδική Αραβία και διακηρυγμένος στόχος της ηταν /είναι η δημιουργία ενός ισλαμικού κράτους στη Συρία, που θα κυβερνιέται από τον θρησκευτικό νόμο της Σαρία.
Πρόκειται για μια τζιχαντιστική οργάνωση, η οποία όταν άσκησε κριτική στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ήταν επειδή «σκοτώνει μουσουλμάνους και αφήνει τους ειδωλολάτρες».
Το 2013 η Τζαΐς Αλ Ισλάμ διακήρυξε ότι θα εκκαθαρίσει τη Μέση Ανατολή από τους σιίτες, τους αλαουίτες και τους ζωροαστριστές.
Θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τη Συρία, τη Ρωσία, το Ιράν και την Αίγυπτο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι η ιστορία της ερειπωμένης από τους βομβαρδισμούς πόλης Ντούμα, και της υπόγειας κλινικής “Point 200”, εικόνες από την οποία επέτρεψαν σε τρία από τα ισχυρότερα κράτη να βομβαρδίσουν την Συρία την περασμένη εβδομάδα», γράφει ο μόνιμος ανταποκριτής της βρετανικής «The Independent» στη Μέση Ανατολή.
«Ο 58χρονος ιατρός Dr Assim Rahaibani, φορώντας πράσινη ιατρική μπλούζα, με φιλικό τρόπο με διαβεβαίωσε πως «η βιντεοταινία με το ‘αέριο’ που τρομοκράτησε τον κόσμο ήταν αυθεντική».
«Οι πολεμικές ιστορίες ωστόσο, έχουν συνήθεια να γίνονται πιο σκοτεινές. Επειδή ο ίδιος ιατρός πρόσθεσε κάτι προφανώς άβολο: Οι ασθενείς είχαν προσβληθεί όχι από κάποιο άλλο αέριο αλλά από έλλειψη οξυγόνου ζώντας σε τούνελ γεμάτα σκουπίδια και ανήλιαγα υπόγεια γεμάτα από τις σκόνες που δημιουργούσαν οι αδυσώπητοι βομβαρδισμοί».
«Μιλώντας καλά αγγλικά αναφέρθηκε δύο φορές» –γράφει ο Φισκ- «στους τζιχαντιστές οπλοφόρους του “Στρατού του Ισλάμ” Jaish el-Islam στη Ντούμα, ως “τρομοκράτες” -λέξη που χρησιμοποιεί και το καθεστώς αλλά και οι περισσότεροι στη Συρία. Άκουσα καλά; Ποια από τις απόψεις λοιπόν για τα γεγονότα να πιστέψω;».
«Οι αναγνώστες θα πρέπει να καταλάβουν» –γράφει ακόμη ο Φισκ- πως δεν είναι αυτή η μόνη ιστορία στη Ντούμα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με τους οποίους μίλησα ανάμεσα στα ερείπια, και "ουδέποτε πίστεψαν στις ιστορίες με τα αέρια" που τις απέδιδαν στις ένοπλες ισλαμικές ομάδες τζιχαντιστών που είχαν καταλάβει και ζούσαν στα σπίτια τους».
«Έτσι η ιστορία της Ντούμα, όπου περπάτησα ανάμεσα στα καμένα αυτοκίνητα και στα υπόγεια τούνελ όπου υπάρχουν ακόμη ρωσικές –ναι ρωσικές- ρουκέτες, δεν είναι μόνον απλώς η ιστορία με το αέριο, όπως την παρουσίασαν.
Αλλά είναι και για τους χιλιάδες κατοίκους που δεν θέλησαν να την εγκαταλείψουν με τα λεωφορεία που εστάλησαν, την περασμένη εβδομάδα και τα οποία γέμισαν με τους οπλοφόρους. Κι ας ζούσαν εκεί επί μήνες σαν τρωγλοδύτες, προκειμένου να επιβιώσουν».
«Αφού συνομίλησα με περίπου 20 κατοίκους, δεν βρήκα ούτε έναν που να έδειξε ότι είχε την παραμικρή ιδέα για το ρόλο που έπαιξε η Ντούμα ώστε να προκαλέσει την επίθεση των Δυτικών».
Ο Robert Fisk είναι ερευνητής δημοσιογράφος ανταποκριτής της «The Independent» στη Μέση Ανατολή βραβευμένος δύο φορές με το βρετανικό βραβείο του «Δημοσιογράφου της χρονιάς» και άλλα εφτά βρετανικά δημοσιογραφικά βραβεία ως «Ανταποκριτής της Χρονιάς». Ταξίδεψε μόνος, χωρίς ρωσική ή κυβερνητική συνοδεία στη Ντούμα για να στείλει την ανταπόκρισή του.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



α ενας ανθρωπος του Θεου
''σκοτωστε Παλαιστινιους για να ρθειτε πιο κοντα στον Θεο''
Ραββινος Σμελ Ελιγιαχου
MASSACRE - 52 μεγάλες Εβραϊκές Αμερικανικές Οργανώσεις και το Ισραήλ Γιορτάζουν το Πάσχα με τη Σφαγή 25 Μουσουλμάνων & Χριστιανών Παλαιστινίων



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



κοιταξτε να δειτε,ειμαι γενικα ατομο που προσπαθει να κρατει ισσοροπιες και να βαζει ''γεφυρες''μεταξυ των ανθρωπων,δεν ειμαι διασπαστικη και δεν λασπολογω ποτε ακομη και αν προκειται περι αποδεδειγμενων ναζιστων οπως πχ οι χρυσαυγιτες ...ομως,η κατασταση εχει ξεφυγει με την νατοικη,ναι νατοικη ''αριστερο-αναρχια''η δεν ξερω πως αυτο προσδιοριζεται αυτο το κομματι που βγαζει τετοια ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗ ΧΥΔΑΙΑ αρθρα οπως αυτο εδω .
.''Για άλλη μια φορά, το δυτικό «αντιπολεμικό» κίνημα ξύπνησε για να κινητοποιηθεί γύρω απ’ όσα γίνονται στη Συρία. Είναι η τρίτη φορά από το 2011. Η πρώτη ήταν όταν ο Ομπάμα σκόπευε να πλήξει τη στρατιωτική ικανότητα του συριακού καθεστώτος (αλλά δεν το έκανε) μετά από χημικές επιθέσεις κατά της Γούτα το 2013, πράγμα που θεωρήθηκε «κόκκινη γραμμή».
Η δεύτερη φορά ήταν όταν ο Ντόναλντ Tραμπ διέταξε επίθεση, η οποία έπληξε μια κενή στρατιωτική βάση, ως απάντηση στις χημικές επιθέσεις στο Χαν Σειχούν το 2017. Και σήμερα, καθώς οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία αναλαμβάνουν περιορισμένη στρατιωτική δράση (στοχευμένα πλήγματα σε στρατιωτικούς πόρους του καθεστώτος και εγκαταστάσεις χημικών όπλων) μετά από επίθεση χημικών όπλων στη Ντούμα, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 34 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά που είχαν καταφύγει σε υπόγεια για να γλιτώσουν από βομβαρδισμούς.''...........
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ,ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΥ ,ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΚΡΕΤΙΝΟΙ ?
ειναι δυνατον να υπερασπιζεστε τα νατοικα χτυπηματα εναντιον μιας χωρας ?
ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΕΙΣΤΕ ,ΟΡΝΙΑ

 Η Leila Al Shami είναι Βρετανίδα Σύρια που συμμετέχει σε αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη στη Συρία και στη Μέση Ανατολή από το 2000. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του δίκτυου Tahrir–ICN που συνδέει αντιεξουσιαστικούς αγώνες σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη. Έχει γράψει μεταξύ άλλων (μαζί με τον Robin Yassin–Kassab) το βιβλίο Burning Country: Syrians in Revolution and War (Ιαν. 2016) και έχει συμβάλει στη συλλογική έκδοση Alford, Wilson (eds): Khiyana-Daesh, the Left and the Unmaking of the Syrian Revolution (Aπρίλιος 2016).
ακουγεται πολυ μη προνομιουχα κ μη δικτυωμενη αυτη η κυρια

Σχολιο.- Εγω ομολογω οτι δεν αντεξα να το διαβασω ολο,θα το δω πιο ψυχραιμα αργοτερα,τωρα μου ανεβηκε η πιεση ...εγω θα ειμαι πιο σκληρη,θεωρω οτι εχουν εισχωρησει σε οποιο κινημα ,εδω,στην Δυση γενικως ,και στην Γαλλια το χω δει,πολλα ατομα που εξυπηρετουν καποια ατζεντα,ιδεολογικο ξεπλυμα της ιμπεριαλιστικης αποικιοκρατικης καπιταλιστικης Δυσης ,που ενω φτιαχνει το δικαιικο συστημα με ειδικα διαμορφωμενους τρομονομους για τους ''ατιθασους''και τους χωνει με κατασκευασμενες κατηγοριες συνηθως μεσα στην φυλακη ,αφηνει φυσικα να αλωνιζουν κατι φιλε-ελευθεριακοι που στην ουσια σαμποταρουν εκ των εσω μια πραγματικα ριζοσπαστικη αντισταση στην λαιλαπα ...με επιχρυσωμενο χαπι συνηθως τα δικαιωματα των γκευ,των γυναικων κτλ που χρησιμευουν πολυ συχνα ως νομιμοποιηση των αποικιοκρατικων πολεμων ...
Σχολιο.- Πρόκειται για πραγματικά τραυματική εμπειρία η ανάγνωσή του. Όχι λόγω των κατηγοριών που απευθύνει σε όποιον διαδηλώνει κατά του πολέμου, εντάσσοντάς τον σε συγκεκριμένα βολικά «κουτάκια», αλλά κυρίως λόγω της, όντως, δυσβάσταχτης εικόνας του γονατίσματος και του γλειψίματος των εγκληματιών πολέμου πάνω στα πτώματα του συριακού λαού. Δεν είναι τόσο πρόβλημα, κατά τη συγγραφέα, οι αμερικανικές βάσεις στη β. Συρία, όσο οι Ρώσοι και οι Ιρανοί στη Συρία, όσοι διαδηλώνουν κατά του πολέμου δέχονται «τα γκούλαγκ του Άσαντ», και... «δεν θα στενοχωρηθούμε κιόλας για πλήγματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία γιατί δίνουν ανάσα στο συριακό λαό». Αυτό που ανακατεύει το στομάχι είναι το βάθος, το μέγεθος και το εύρος της δουλικότητας...Α! και είσαι λίγο πολύ φασίστας αν υπερασπίζεις κράτη - χώρες και όχι ομάδες... «Ηλίθιοι αντιιμπεριαλιστές»
 μα προκειται για ιδεολογικο πλυντηριο των νατοικων επεμβασεων ...
σχολιο.- ο Γαβριηλίδης είναι στερεότυπο αστού ιδεολόγου που μισεί την πλέμπα και τα βλέπει όλα "πολιτσιμικά"
ο προοδευτικός αστός νομίζει ότι η οικονομική βία του νεοφιελευθερισμού είναι πολιτισμικό χάπενινγκ για να ανταλλάξουμε κουλτούρες και παπάρια μάντολες
Φιλελέδες μικροαστοί που δεν έχουν κανένα ηθικό πλεονέκτημα να κουνήσουν το δαχτυλο σε κανέναν, και τελικά βρήκαν τον τρόπο να κράζουν τον λαουτζίκο και καλά χάριν του μετανάστη
κλασσικος τυπος που δεν τον νδιαφέρει να μπορεί να ζήσει ο προσφυγας/μεταναστης και να προκόψει στον τόπο του -αν γουστάρει- ή απλώς να τον αφήνουμε να γυρνάει εδώ κι εκεί κυνηγημένος από την εξαθλίωση.
θα βλεπει στη δυστοπια του μελλοντος του 1984 και των πολυεθνικών να κυκλοφορουμε σαν νομαδες κ να γραφει (απο την ασφαλεια του) τα πονηματα του
 ο Γαβριηλιδης στηριζει antifa Negative που ειναι μεταλλαξη των Τερμιναλ 119 ...φιλο σιωνιστες ,ισλαμοφοβοι,αντικομμουνιστες ,υπερ των γκευ δηθεν και κατα ''της εμφυλης βιας''κτλ ...φιλελευθεροι με ελευθεριακο κουστουμι



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γαλλία: Συνεχίζεται η απεργία των σιδηροδρομικών, υπό κατάληψη σχολές και πανεπιστήμια
 Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018, 18:04

Το κοινωνικό κλίμα στη Γαλλία εντάθηκε την Τετάρτη με την κατάληψη από φοιτητές, που διαφωνούν με μια ακροδεξια νεοφιλελε «μεταρρύθμιση», της περίβλεπτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών (Sciences Po) του Παρισιού, εντάσεις στα πανεπιστήμια και τη συνέχιση της απεργίας των σιδηροδρομικών, την οποία τα συνδικάτα θέλουν να επεκτείνουν στα παρισινά μέσα μαζικής μεταφοράς και στην ενέργεια.

Εκτός από τους αποκλεισμούς και τα προβλήματα που εξακολουθούν να πλήττουν περίπου δέκα άλλες πόλεις στη Γαλλία, το κίνημα διαμαρτυρίας στα πανεπιστήμια επεκτάθηκε σήμερα στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού.
Σε αυτό το χωνευτήρι της δεξιας ρεπουμπλικανικής ελίτ σπούδασε μεταξύ άλλων και ο αληταρας νεοφιλελε πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Σχεδόν έναν χρόνο μετά την εκλογή του ο αρχηγός του κρατικου νεοφιλελε ακροδεξιου καθεστωτος εκτακτης αναγκης  βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο των σιδηροδρομικών, ορισμένοι από τους οποίους τον αποδοκίμασαν σήμερα σε μια μετακίνησή του στην ανατολική Γαλλία.
Τέσσερα από περίπου 70 πανεπιστήμια παραμένουν πλήρως υπό κατάληψη και σε εννέα (από περίπου 400) άλλα παρατηρούνται προβλήματα από φοιτητές που αντιτίθενται στον ακροδεξιο νόμο του καθεστωτος εκτακτης αναγκης που εχει επιβληθει στη Γαλλια, ο οποίος προβλέπει αλλαγές στην πρόσβαση στο πανεπιστήμιο και, όπως υποστηρίζουν, εγκαθιδρύει ουσιαστικά μια «επιλογή».
Σήμερα το διοικητικό δικαστήριο διέταξε την εκκένωση του πανεπιστημίου Πολ Βαλερί στο Μονπελιέ (νοτιοανατολική Γαλλία), που βρίσκεται σε κατάληψη από τα μέσα Φεβρουαρίου.
Στο Παρίσι, η πρόσβαση στο κεντρικό κτήριο της Σχολής Πολιτικών Επιστημών απαγορεύτηκε «για λόγους ασφαλείας» από τη διεύθυνση λόγω της κατάληψης ενός τμήματος του κτηρίου. «Καταλαμβάνουμε τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών γιατί ο Μακρόν βγήκε από εδώ και δεν θέλουμε να καταλήξουμε όπως εκείνος», υπογραμμίζουν οι φοιτητές σε μια ανακοίνωση με την οποία ζητούν την απόσυρση του νόμου για τα πανεπιστήμια.
Οι κινητοποιήσεις έπληξαν επίσης το πανεπιστήμιο της Ρουέν (βορειοδυτικά) που ανακοίνωσε σήμερα ότι κλείνει η κύρια πανεπιστημιούπολη έως τη Δευτέρα λόγω απειλών για «επέκταση των καταλήψεων» και «αυξημένου κινδύνου να σημειωθούν έκτροπα».
Την Κυριακή ο αληταρας ακροδεξιος νεοφιλελε ψευτης γκεμπελισκος Εμανουέλ Μακρόν εκτίμησε πως οι φοιτητές που κινητοποιούνται εναντίον του νόμου Βιντάλ - από το όνομα της υπουργού Ανώτατης Εκπαίδευσης - αποτελούν συχνά «μειοψηφία» και κατήγγειλε την «απαράδεκτη» βία η οποία συχνά προκαλείται «από επαγγελματίες της αναταραχής».

Η κοινωνική κινητοποίηση εναντίον ενός άλλου σχεδίου μεταρρύθμισης της κυβέρνησης, εκείνου που έχει στόχο τη δημόσια εταιρία σιδηροδρόμων (SNCF), επαναλήφθηκε εξάλλου σήμερα, την επομένη της πρώτης ανάγνωσης στην νεοφιλελε ακροδεξια Εθνοσυνέλευση του σχεδίου νόμου, ο οποίος προβλέπει κυρίως την κατάργηση του υφιστάμενου εργατικου συμφωνου των σιδηροδρομικών για τους νεοπροσλαμβανόμενους αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου 2020.
Οι σιδηροδρομικοί πραγματοποιούν σήμερα την τέταρτη κυλιόμενη απεργία τους - έως και την Παρασκευή στις 07:55 (08:55 ώρα Ελλάδας) - από τις αρχές Απριλίου στη Γαλλία, με το ποσοστό των απεργών να σημειώνει πτώση.
Ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι ένα τρένο υψηλής ταχύτητας (TGV) στα τρία καθώς και δύο περιφερειακά τρένα εξπρές (TER) και Transiliens (στην περιφέρεια του Παρισιού) στα πέντε κυκλοφορούν σήμερα.
Τρία στα τέσσερα τρένα που εκτελούν διεθνή δρομολόγια αναμένεται να κυκλοφορήσουν σήμερα.
Οι κινητοποιήσεις θα επεκταθούν την Πέμπτη (αύριο) στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην περιοχή του Παρισιού. Προβλήματα αναμένονται σε πολλές γραμμές του περιφερειακού σιδηροδρομικού δικτύου εξπρές (RER Α και Β) έπειτα από κάλεσμα τεσσάρων συνδικάτων σε απεργία. Αντίθετα η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά στα μετρό και στα τραμ σύμφωνα με την επιχείρηση διαχείρισης των παρισινών μεταφορών (RATP).
Εξάλλου η δυσαρέσκεια για την πολιτική του καθεστωτος της ακροδεξιας νεοφιλελε κυβέρνησης μπορεί να πάρει μια νέα μορφή: η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στον τομέα της ενέργειας στη Γαλλία, FNME-CGT, ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή της να κατέβει σε απεργία έως τα τέλη Ιουνίου «για μια νέα υπηρεσία ηλεκτρισμού και αερίου», με τις δράσεις της να περιλαμβάνουν «στοχευμένες διακοπές».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela
Το μόνο σίγουρο είναι ότι γκατζετάκια και διάφορα χρηστικά, όπως τσάντες, στυλό, κούπες, μπλουζάκια και τα συναφή με το λογότυπο της επιχείρησης βγάζουν για διαφήμιση της επιχείρησής τους οι επιχειρηματίες που πουλάνε κάποιο προϊον, ότι και να ναι αυτό! Και τα δίνουν ΔΩΡΕΑΝ στους πελάτες τους για διαφημιστικούς λόγους.
Το City Plaza γιατί παράγει τέτοια και τα διαθέτει προς πώληση;
Πρώτη φορά βλέπω "κατάληψη" να διαφημίζει παγκόσμια το προϊόν της. Γκατζετάκια να δουν τα μάτια σας!
Επιχείρηση είναι, που πουλάει "αλληλεγγύη", και βγάζει τεράστια παράνομα κέρδη απ αυτήν της την δραστηριότητα άνετα, αφορολόγητα, αγόγγυστα.
Και κάποιοι το τρώνε αμάσητο.

Τσαντούλα για το σούπερ μάρκετ από την καταληψη City Plaza μην ξεχάσετε ν αγοράσετε να ενισχύσετε κι άλλο το living resistance (νέο όρο εισήγαγαν τα λαμόγια για τα δυό χρόνια καταπάτησης).
Τώρα σε ποιόν αντιστέκονται και πως, άλλο αυτό!
{Είδα και το αηδιαστικό βιντεάκι τους για τα δυό χρόνια που μεταξύ άλλων παραδέχονται ότι υπάρχουν "μόνιμοι κάτοικοι", απορίας άξιον πως μετά από δυό χρόνια ακόμα κι έχοντας βρεί δουλειές και ζωή και έχοντας "ενταχθεί" στην ζωή της Αθήνας επιμένουν να ζουν εις βάρος μου. Επίσης παραδέχονται ότι εκεί μένουν μόνιμα ντόπιοι και ξένοι "αλληλέγυοι", μη μου πείς ότι όλοι αυτοί πληρώνονται από ΜΚΟ!  Α, λένε και για τις χιλιάδες εκατοντάδες προμήθειες σε φαγητό και χαρτιά τουαλέττας που διαθέτουν (Μη μου πείς! Κανείς δεν πληρώνει γι αυτά! Ολα τζάμπα απ την γειτονιά! D) Μην πω και για τους τόνους πετρέλειο που λένε ότι ξόδεψαν για ζεστό νερό και θέρμανση! (Ασχετα που το νερό το χρεώνουν σε μένα, το πετρέλαιο ποιός το πληρώνει; Πάλι η γειτονιά; Να μου δώσει και μένα αν είναι γιατί είμαι χωρίς θέρμανση πάνω από τρία χρόνια τώρα!)
Και φυσικά ο μέγας αρχιλαμόγιος Λομανί πρωταγωνιστεί στο κλείσιμο του βινδεακίου με υπότιτλο "ξέρουμε ότι δεν θα είναι για πάντα"...
Τι μου λες; }



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέες απεργίες αύριο στη Γαλλία
ΠΑΡΙΣΙ.--
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία, με τους εργαζόμενους πολλών κλάδων να ζητούν την άμεση απόσυρση των νέων αντεργατικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση Μακρόν - Φιλίπ για να στηρίξει τις ανάγκες του κεφαλαίου.
Αύριο, Πέμπτη 19 Απρίλη, η CGT έχει καλέσει σε «μέρα σύγκλισης των διεκδικήσεων και των αγώνων διαφόρων κλάδων», ενώ πολλές Ομοσπονδίες εργατών καλούν σε πανεθνική απεργία.
Μεταξύ άλλων, σε νέα απεργία σε όλη τη χώρα προχωρούν οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους (SNCF), που από τις 3 Απρίλη βρίσκονται σε κυλιόμενες 48ωρες απεργίες, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο με το οποίο οι σιδηροδρομικές μεταφορές «προσαρμόζονται» ακόμα περισσότερο στις ανάγκες των μονοπωλίων.
Σε πανεθνική απεργία προχωρούν αύριο και οι εργαζόμενοι στην «Air France», ενάντια σε σχέδια νέων απολύσεων και αναδιάρθρωσης στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.
Σε απεργία καλούν και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, από το Δημόσιο και άλλους τομείς.
Στο μεταξύ, χτες, αναμενόταν η πρώτη έγκριση του νέου νομοσχεδίου για τους σιδηρόδρομους από τη Βουλή. Μεταξύ άλλων αυτό προβλέπει ότι θα μετατραπούν σε Ανώνυμη Εταιρεία, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και το κόστος και την ασφάλεια των μεταφορών. Οπως σημειώνεται και σε δημοσίευμα της «Λε Μοντ», στόχος του νομοσχεδίου είναι η τροποποίηση «του πλαισίου της κοινωνικής διαπραγμάτευσης στην εταιρεία, όπως και των συνθηκών πρόσληψης και διαχείρισης των θέσεων εργασίας των μισθωτών του δημόσιου σιδηροδρομικού ομίλου». Ζητούμενο είναι η μείωση του χρέους της SNCF (που αν και αποτέλεσμα της ευρύτερης πολιτικής στήριξης του κεφαλαίου θα φορτωθεί ξανά στους εργαζόμενους), μέσω και της κατάργησης της μονιμότητας και αλλαγής των όρων των προσλήψεων, οι οποίες θα γίνονται όπως στον ιδιωτικό τομέα. Οπως τονίζουν με κάθε ευκαιρία και στελέχη της κυβέρνησης, τα νέα μέτρα μεταφέρουν στη γαλλική νομοθεσία ευρωπαϊκή Οδηγία για την «απελευθέρωση» των σιδηροδρόμων σε όλη τη Γηραιά Ηπειρο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ - ΚΙΝΑ - «ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»
Αποφάσεις σε βάρος κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Νέο επεισόδιο στο μακρύ «σίριαλ» του ανταγωνισμού ΗΠΑ - Κίνας σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας, στο πλαίσιο της προώθησης μέτρων εθνοκρατικού προστατευτισμού της κυβέρνησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, λίγες βδομάδες μετά τα εμπόδια που επέβαλε στην επίσημη διάθεση «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων της κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας «Ηuawei» στη χώρα, ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει σε όλες τις αμερικανικές εταιρείες να πωλούν τα προϊόντα τους στην κινεζική εταιρία κινητών τηλεφώνων ZTE έως το 2025. Αυτό αναμένεται να προκαλέσει ακύρωση των σχεδίων της ΖΤΕ να συμπεριλάβει στο νέο της μοντέλο «ZTE Axon 9» τον επεξεργαστή τεχνητής νοημοσύνης «Qualcomm Snapdragon 845 SoC». Αφορμή έδωσε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου σε βάρος της ΖΤΕ, που την έκρινε ένοχη για την κατηγορία ότι το 2017 πούλησε και μετέφερε παράνομα προϊόντα και τεχνολογία αμερικανικής προέλευσης στο Ιράν. Η ZTE παραδέχτηκε το λάθος της και υποσχέθηκε ότι θα απολύσει άμεσα 4 υψηλόβαθμα στελέχη της και ότι θα επιβάλει πρόστιμο σε 35 υπαλλήλους που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Το αμερικανικό επταετές μορατόριουμ στην πώληση αμερικανικών προϊόντων τεχνολογίας στη ΖΤΕ αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, καθώς το 25 - 30% των εξαρτημάτων που χρησιμοποιεί σε «έξυπνα» κινητά, δίκτυα τηλεφωνίας και δρομολογητές (routers) εισάγεται από τις ΗΠΑ.
Απέναντι σε αυτήν την απόφαση, εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης εξέφρασε την ετοιμότητα του Πεκίνου να προστατεύσει «τα νόμιμα δικαιώματα» κινεζικών εταιρειών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ότι δεν θα δεις ποτέ στα κανάλια και θα σου κρύψουν οι δημοσιογραφικές τσούλες!
Οι κάτοικοι της απελευθερωμένης Ντούμα υπέδειξαν στους στρατιώτες του Προεδρου Άσαντ τοποθεσία όπου υπήρχε μαζικός τάφος δολοφονημένων από τα ισλαμοφασιστικα κτήνη μισθοφόρους της αποικιοκρατικης "πολιτισμένης" δύσης...
30 πτώματα ... κι ένοχοι είναι όλες οι δυτικες δημοσιογραφικές πόρνες που σιτίζονται στις πρεσβείες...


2 σχόλια:

e-h είπε...


Last night, the Durham City Council passed a resolution prohibiting police exchanges with Israel.
This is huge!
Police exchanges between the U.S. and Israel promote the “worst practices” of militarized policing, and reinforce the abuse of the civil rights of people of color in both countries.
In Durham, this practice won't happen in the future thanks to the incredible work of a broad coalition of racial justice and Palestinian solidarity activists.
Durham, NC is the first US city to take this step -- and if we can show there’s huge public support for their decision we can help it become a precedent setting move that many cities follow:
CLICK HERE TO MAKE SURE THE CITY COUNCIL KNOWS WE HAVE THEIR BACK.
If there’s one lesson we’ve learned over and over again, it’s this: the toughest part of the fight is defending against the backlash. The opposition is going to do everything they can to savage this progressive, forward-looking, visionary decision.
And you know that false charges of antisemitism are going to be there number 1 talking point to bully the city council into turning from their bold stand.
We’ve seen it before. Just a few months ago, the New Orleans City Council passed - also unanimously - a resolution that in effect endorsed the BDS movement. In just a matter of days, the ADL and other old-guard Jewish institutions mobilized such a backlash that the resolution was rescinded.
We need to counter the opposition’s dismissive, hurtful message with the truth: this is really about safety for everyone -- and show the Durham City Council and everyone watching they’ve got huge public support:
CLICK HERE TO MAKE SURE THE CITY COUNCIL KNOWS WE HAVE THEIR BACK.
For decades Israel has made life hell for Palestinians -- just as they’re doing right now with the Gaza protests -- and gotten away with it. But that’s starting to change. Senators and congresspeople are condemning the Gaza protest killings for the first time, and local decision makers are breaking ties too. The more we celebrate these steps forward the more likely it is that others will follow.
Let’s do this!

e-h είπε...


Χθες το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο του Durham ψήφισε ένα ψήφισμα που απαγορεύει τις αστυνομικές ανταλλαγές με το Ισραήλ.

Αυτό είναι τεράστιο!

Οι αστυνομικές ανταλλαγές μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ προωθούν τις "χειρότερες πρακτικές" της στρατιωτικοποιημένης αστυνόμευσης και ενισχύουν την κατάχρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των ανθρώπων του χρώματος και στις δύο χώρες.

Στο Durham, αυτή η πρακτική δεν θα συμβεί στο μέλλον χάρη στο απίστευτο έργο ενός ευρέος συνασπισμού ρατσιστικής δικαιοσύνης και παλαιστινιακών ακτιβιστών αλληλεγγύης.

Το Durham, NC είναι η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που κάνει αυτό το βήμα - και αν μπορέσουμε να δείξουμε ότι υπάρχει τεράστια δημόσια υποστήριξη για την απόφασή τους, μπορούμε να την βοηθήσουμε να γίνει ένα προηγούμενο που καθορίζει κίνηση που ακολουθούν πολλές πόλεις:

Κάντε κλικ εδώ για να βεβαιωθείτε ότι το συμβούλιο της πόλης γνωρίζει ότι μας έχουν πίσω τους.

Αν υπάρχει ένα μάθημα που μάθαμε ξανά και ξανά, είναι αυτό: το πιο σκληρό μέρος του αγώνα είναι να υπερασπίζεσαι εναντια στην αντίδραση. Η αντιπολίτευση πρόκειται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να συσκοτιστεί αυτή η προοδευτική, μελλοντοστρεφής, διορατική απόφαση.

Και γνωρίζετε ότι οι ψευδείς κατηγορίες του αντισημιτισμού πρόκειται να είναι εκεί το νούμερο 1 που μιλάνε για να εκφοβίσουν το δημοτικό συμβούλιο να γυρίσει πισω από την τολμηρή στάση του.

Το έχουμε δει πριν. Μόλις πριν από λίγους μήνες, το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ορλεάνης ψήφισε - επίσης ομόφωνα - ψήφισμα που ενέκρινε ουσιαστικά το κίνημα του BDS. Σε λίγες μόνο μέρες, η ADL και άλλα εβραϊκά ιδρύματα παλαιών φρουρών κινητοποίησαν μια τέτοια αντίδραση, ώστε το ψήφισμα ακυρώθηκε.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια για το απρεπές, ενοχλητικό μήνυμα της αντιπολίτευσης: αυτό είναι πραγματικά για την ασφάλεια για όλους - και να δείξει το Συμβούλιο της Πόλης του Durham και όλοι βλέπουν ότι έχουν τεράστια δημόσια υποστήριξη:

Κάντε κλικ εδώ για να βεβαιωθείτε ότι το συμβούλιο της πόλης γνωρίζει ότι μας έχουνε πίσω τους.

Για δεκαετίες, το Ισραήλ έχει κάνει την κόλαση την ζωή για τους Παλαιστίνιους - όπως ακριβώς κάνουν τώρα με τις διαδηλώσεις στη Γάζα - και πηγαινουνε μαζί καιρο τωρα. Αλλά αυτό αρχίζει να αλλάζει. Οι γερουσιαστές και οι συνάδελφοι καταδικάζουν για πρώτη φορά τις δολοφονίες διαμαρτυρίας στη Γάζα και οι τοπικοί ιθύνοντες παραβιάζουν και τους δεσμούς. Όσο περισσότερο γιορτάζουμε αυτά τα βήματα, τόσο πιο πιθανό είναι ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Ας το κάνουμε!