Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Παρασκευη 20 Απριλιου 2018


ΣΥΡΙΑ το αγορακι στο προπαγανδιστικο βιντεο των White Helmet για την υποτιθεμενη ''χημικη επιθεση απο τον Ασαντ''λεει οτι του ειπαν να παει στο νοσοκομειο,οπου ανθρωποι ''τον αρπαξαν''και αρχισαν να του πετανε νερο στο κεφαλι και προσωπο
(ποσο οικτρα χυδαιο το να χρησιμοποιεις παιδια για πολεμικη προπαγανδα)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στοχοποίηση Έλληνα γελοιογράφου επειδή σατίρισε το έγκλημα του κράτους του Ισραήλ στην Παλαιστίνη
19-04-2018
Είναι η πολλοστή φορά που επιστρατεύεται η βαριά κατηγορία του αντισημιτισμού για να εξουδετερωθεί η άποψη ένας σκιτσογράφου που επιλέγει να καυτηριάσει την πολιτική του Ισραήλ απέναντι στην Παλαιστίνη και χρησιμοποιεί ως «πρώτη ύλη» την Ιστορία.
Επιστολή-Ανακοίνωση της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογραφών
Δύο γελοιογραφίες του Μιχάλη Κουντούρη στην Εφημερίδα των Συντακτών που στηλίτευαν το έγκλημα που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, ήταν αρκετές για να ξεκινήσει μια εξοργιστική επιχείρηση στοχοποίησης και απαξίωσης του εκλεκτού συναδέλφου και της δουλειάς του.
Η επίθεση αυτή, δυστυχώς, δεν μας αιφνιδιάζει. Είναι η πολλοστή φορά που επιστρατεύεται η βαριά κατηγορία του αντισημιτισμού για να εξουδετερωθεί η άποψη ένας σκιτσογράφου που επιλέγει να καυτηριάσει την πολιτική του Ισραήλ απέναντι στην Παλαιστίνη και χρησιμοποιεί ως «πρώτη ύλη» την Ιστορία. Συστηματική είναι επίσης η προσπάθεια των επίδοξων λογοκριτών να προσπαθούν να δικαιολογήσουν ως μια «κακή ελληνική γελοιογραφική παράδοση» το γεγονός ότι βάλλουν κατά σύστημα κατά κορυφαίων γελοιογράφων που η πορεία τους, οι ευαισθησίες και το ήθος τους είναι καταγεγραμμένα με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του Τύπου, και γι αυτό έχουν επιβραβευθεί από την εμπιστοσύνη και την αγάπη των αναγνωστών. Στην περίπτωση του Μιχάλη Κουντούρη αστοχούνε διπλά, γιατί πρόκειται για τον έλληνα γελοιογράφο με τις περισσότερες διεθνείς διακρίσεις. Προφανώς όλος ο πλανήτης αποτελεί μια «κακή ελληνική παράδοση».
Ως Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στον Μιχάλη Κουντούρη και διαβεβαιώνουμε πως τέτοιες επιθέσεις δεν θα μένουν αναπάντητες. Γνωρίζουμε πως ως κρίνοντες, κρινόμαστε. Το επιδιώκουμε άλλωστε. Ωστόσο είναι εντελώς διαφορετική η σκληρή, ακόμα και η κακοπροαίρετη κριτική από την συκοφαντία και την «δολοφονία χαρακτήρα». Πόσο μάλλον όταν στιγματιζόμαστε ως φορείς απόψεων τις οποίες πολεμάμε καθημερινά μέσα από τη δουλειά μας, όπως ο ρατσισμός ,ο αντισημιτισμός και η μισαλλοδοξία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



μπραβο στην Ναταλι Πορτμαν
*18/4/2018 Η Νάταλι Πόρτμαν δηλωσε οτι δεν θα παρευρεθει στο Ισραηλ λογω ''των προσφατων γεγονοτων που ηταν παρα πολυ σοκαριστικων και την κανουν να νιωθει εξαιρετικα αβολα ωστε να συμμετασχει σε οποιαδηποτε κοινωνικη εκδηλωση στο Ισραηλ''
Να θυμησω οτι η Νάταλι Πόρτμαν είναι το πρόσωπο που,τον νοεμβριο του 2017 το Ισραηλ θελησε να τιμησει με το Genesis Prize του Ισραήλ για το 2018, ''αναγνωρίζοντας στην ηθοποιό τη δράση της στα κοινωνικά θέματα και τη στενή της σχέση με τις εβραϊκές της ρίζες.''
*Το βραβείο, αξίας 1 εκατ. δολαρίων είναι γνωστό και ως «Εβραϊκό Βραβείο Νόμπελ» και χορηγείται κάθε χρόνο σε ''ένα άτομο που η επαγγελματική και κοινωνική του δράση αλλά και η αφοσίωσή του στις εβραϊκές αξίες αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις νέες γενιές των Εβραίων.''
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός όταν έμαθε για την τιμή που της γίνεται δήλωσε τον περασμενο νοεμβριο 2017,βαθιά συγκινημένη.
«Είμαι περήφανη για τις Ισραηλινές μου ρίζες και την εβραϊκή κληρονομιά. Είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε από πού προερχόμαστε», ανέφερε σε δήλωση που δημοσιοποίησαν οι διοργανωτές του βραβείου. Είπε ακόμα ότι το χρηματικό έπαθλο θα χρησιμοποιήσει για να «καλυτερεύσει η ζωή των γυναικών στο Ισραήλ».
η Πορτμαν γεννηθηκε στο Ισραηλ και μετακομισε στις ΗΠΑ οταν 3 χρονων



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 11.00π.μ.
ΟΧΙ ΝΕΑ ΠΛΕΥΡΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ και ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Διαδηλώνουμε, διεκδικούμε και απαιτούμε:
Δημόσιοι, ελεύθεροι δρόμοι σε όλη την χώρα, χωρίς νταβατζήδες-εργολάβους, επιχειρηματίες και διόδια. Οι δρόμοι είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό, ελεύθερη πρόσβαση στα σπίτια και στις δουλειές μας.
Όχι σε όλα τα διόδια, συμβατικά ή ηλεκτρονικά.
Όχι στην εγκατάσταση νέων διοδίων και κατάργηση όλων των υφιστάμενων πλευρικών και μετωπικών διοδίων στην Αττική.
Όχι στον εμπαιγμό του υπουργού Σπίρτζη με τις υποτιθέμενες κάρτες ελευθέρας σε ανύπαρκτα! διόδια, χωρίς τη συμφωνία της εταιρείας που απαιτείται.
Κατάργηση του νόμου Βορίδη που συνεχίζει να διατηρεί ακέραιο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις στα διόδια.
Να σταματήσουν άμεσα οι ποινικές και οικονομικές διώξεις εναντίον όσων συμμετέχουν στα κινήματα ενάντια στα διόδια.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:
Ετοιμότητα τους πολίτες της περιοχής για τυχόν υπαναχώρηση των Δημοτικών Αρχών από τις αποφάσεις τους εναντίον όλων των μορφών διοδίων στην Αττική.
Επαναλειτουργία της Διαδημοτικής Επιτροπής των τριών Δήμων (Κηφισιάς-Διονύσου-Ωρωπού) μαζί με τα κινήματα των περιοχών.
Δημιουργία Παναττικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για να φύγουν τα διόδια από την Αττική.
Κλιμάκωση του Αγώνα, κανένας εφησυχασμός
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ Β.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ..
Οι Γιατροι χωρις Συνορα,διαπιστωνουν πως πολλοι τραυματισμοι με ισραηλινες σφαιρες που εκρήγνυνται (τυπου ΝΤΟΥΜ ΝΤΟΥΜ) δημιουργουν πολλους ακρωτηριασμους στους τραυματιες Παλαιστινιους



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ζω στην εποχή που
ο Τσατσό_πουλος πήδηξε την μισή Αθήνα
και
ο Κωτσό_πουλος μας ξεβλάχεψε



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΕΠΑΜ Θεσσαλονικης
Κληση Μηνυομενου σε προκαταρκικη εξεταση
ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ της πόλης κοντεύω να γίνω, καθώς σήμερα μου ήρθε νέα κλήση σε προκαταρκτική εξέταση (η τρίτη μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο) για το ειδεχθές έγκλημα της "παρακώλυσης διενέργειας πλειστηριασμού από κοινού", στις 28/9/2016, στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη "εγκληματική" πράξη, να θυμίσουμε, αφορά εκείνη την Τετάρτη που "σεισμός" έγινε στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όταν 400-500 άνθρωποι είπαμε το πιο βροντερό "ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ!" και δεν επιτρέψαμε στην Τράπεζα Πειραιώς ν' αρπάξει το σπίτι του Μιχάλη Π. και της πολυμελούς άπορης οικογένειάς του, με τον ίδιο κι ένα παιδί ΑΜΕΑ.
Και μπορεί για σένα Κοντονή, για σένα Τόσκα, Τσίπρα και λοιπά συριζολαμόγια, να αποτελεί στόχο ζωής η κυβερνητική καρέκλα, ομοτράπεζοι να 'στε με τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες και τους δολοφόνους του λαού από Ε.Ε. και ΔΝΤ μεριά, όμως για μένα, ένα φτωχοδάσκαλο κάποιας γειτονιάς της Θεσσαλονίκης, υπέρτατη τιμή αποτελεί το ότι έσφιξα το χέρι του Μιχάλη Π. και της οικογένειάς του, το χέρι πολλών Μιχάληδων που η πολιτική σας στην απόλυτη εξαθλίωση τους οδήγησε, αργός θάνατος είναι γι αυτούς. Τι να μου πουν λοιπόν τα παλιόχαρτά σας, σιγά μη φοβηθώ τις κλήσεις σε απολογία, αφού πάντα στο νου μου έχω τη "σεμνή τελετή" στο φτωχικό σπίτι του Μιχάλη, σαν ο μικρός του γιος το ανώτερο παράσημο μου απένειμε με τα λόγια του, τρεις μικρές λεξούλες: "Είσαι καλός άνθρωπος"...
Εμείς θα νικήσουμε, μικρέ, να το θυμάσαι!
VENCEREMOS!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΛΛΗ
Στα λεξικά παλιότερων εποχών, η ερμηνεία της λέξης ‘’ανάπηρος’’ ήταν ….σακάτης! Ανάλογη αντιμετώπιση υπήρχε και από την κοινωνία. Είμαι ανάπηρη και κινούμαι με αναπηρικό αμαξίδιο. Με θεωρείς σακάτισσα; Μμμμ …. Σου βάζω δύσκολα ε; Τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις τόσων πολλών χρόνων τί σε αφήνουν να σκεφτείς και να δεις; Ξέρεις, δουλεύω όπως κι εσύ, μ’ αρέσει το σινεμά, το θέατρο, το ταβερνάκι με φίλους. Κάνουμε τα ίδια πράγματα, μόνο που έχω έναν άλλον από σένα τρόπο. Εσύ όμως, όταν με συναντάς, με κοιτάς μ’ ένα θλιμμένο βλέμμα! Με λυπάσαι που κάθομαι σε καροτσάκι. Γιατί; Αγαπώ τον εαυτό μου και δεν τον λυπάμαι. Καταλαβαίνω ότι αυτά που λέω σε απομακρύνουν από όσα ήξερες ως τώρα. Μη με λυπάσαι και μην στενοχωριέσαι για μένα. Μόνο δέξου ότι υπάρχω κι .εγώ. Θα ήταν καλύτερα για σένα αν καθόμουνα σπιτάκι μου κι έβλεπα ήσυχα-ήσυχα στην τηλεορασούλα μου ό,τι μου σερβίρουν. Μα δεν είναι δυνατόν να θέλω να κάνω σχεδόν τα ίδια με σένα πράγματα και, μάλιστα με τρόπο που σε βγάζει έξω από τα νερά σου… Ξέρεις τί μπορείς να κάνεις για μένα, αν θέλεις βέβαια; Έλα στη θέση μου. Μπες στο μυαλό μου. Βάλε τα παπούτσια μου. Θα ανακαλύψεις πολλά. Κυρίως για σένα. Δυσκολεύομαι να ευχαριστηθώ αυτά που μου αρέσουν. Για να φτάσω στο σινεμά, αν υπάρχει ράμπα, λείπουν πλακάκια. Το θέατρο είναι σε κτήριο που δεν έχει ασανσέρ αλλά πολλά σκαλιά. Για να πάω στην ταβέρνα πρέπει να διασχίσω το δρόμο μα η ράμπα που υπάρχει για καροτσάκια είναι κατειλημμένη από το δικό σου αυτοκίνητο. Δεν τα είχες σκεφτεί όλ’ αυτά, έτσι; Είναι όμως η καθημερινότητα απ’ όπου εσύ με αποκλείεις, ίσως όχι συνειδητά πάντα. Σκέψου λοιπόν, πώς θα φερόσουν αν ήσουν στη θέση μου; Και οι δύο μας μοιραζόμαστε την ίδια ζωή. Τα δικαιώματα που έχεις εσύ, έχω κι εγώ. Σεβάσου όμως τη διαφορετικότητά μου. Θα το κάνεις αν αναλογιστείς πόσο εύκολα μπορείς να βρεθείς στη θέση μου. –Εύχομαι ποτέ να μη γίνει-. Την αναπηρία μου δεν την μισώ. Ζω μαζί της. Κάνε κι εσύ το ίδιο. Έλα κοντά μου. Άνοιξε το μυαλό και την καρδιά σου. Θα δεις ότι δεν είμαι άλλη. Ξένη. Η εικόνα στον καθρέφτη σου είμαι. Σου μοιάζω.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η νεοΘατσερ η Τερεζα(οχι η κατσαριδα,η αλλη)δηλωσε το 2013 οτι ''πρωτα η απελαση και μετα η εξεταση για ασυλο''
"We can deport first and hear appeals later" - Theresa May, 2013
τωρα το 2018 ,το σλογκαν που θα της πηγαινε θα τανε το
''πρωτα βομβαρδιζουμε,μετα,κανουμε ερευνα''
"Bomb first, investigate later"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ, ο Uri Avnery, στρατιώτης του ισραηλινού στρατού με αριθμό 44410, από τώρα και στο εξής διαχωρίζω τον εαυτό μου απ’ τους σκοπευτές που σκοτώνουν άοπλους διαδηλωτές στη λωρίδα της Γάζας, και απ’ τους αξιωματικούς που τους δίνουν τις σχετικές διαταγές, μέχρι τον επικεφαλής του επιτελείου.
Δεν ανήκουμε στον ίδιο στρατό, ούτε στο ίδιο κράτος. Μετά δυσκολίας ανήκουμε στο ίδιο ανθρώπινο είδος….
''Uri Avnery''
*Έτσι ξεκινάει μια ανοικτή επιστολή του ένας φαντάρος του ισραηλινού στρατού, με ανάρτησή του στο facebook. Είναι πιθανό να φανταστει καποιος ότι είναι πιτσιρικάς.
Η ανακάλυψη, εκ μέρους του, του τι είναι «ο πιο ηθικός στρατός του κόσμου» (κατά τους αρχικαραβανάδες του και τον αρχιφασίστα υπουργό του Lieberman) είναι απόλυτα σεβαστή. Υπάρχει μια στιγμή της αλήθειας που περιμένει στη γωνία τον καθένα. Από ιστορική σκοπιά όμως ο νεαρός Uri Avnery θα μπορούσε να ξέρει ήδη. Υπάρχει κίνημα αρνητών στράτευσης στα μέρη του – και μια βαριά ιστορία αίματος και καταστροφής.
Παρότι σε ατομική, προσωπική κλίμακα ο διαχωρισμός του στρατιώτη υπ. αριθμόν 44410 έχει την αξία του, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην «τύχη» των εκατομυρίων αιχμάλωτων παλαιστινίων, είτε βρίσκονται κάτω απ’ την κάνη και την μπότα του ισραηλινού στρατού, είτε είναι πρόσφυγες διάσπαρτοι γύρω απ’ την ισραηλινή απαρτχάιντ επικράτεια, είτε βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου, και πάλι σαν εξόριστοι / φυγάδες.''

Ποιος ειναι ο Ούρι Αβνέρι ομως ?
*Ο Ούρι Αβνέρι είναι ισραηλινός δημοσιογράφος και συγγραφέας, πρώην εκδότης του περιοδικού 'Haolam Hazeh' (1950-1990).
Υπήρξε μέλος του Ισραηλινού Κοινοβουλίου (Κνεσέτ) τρεις φορές (1965-1969, 1969-1973, 1979-1981). Είναι ιδρυτής του Ισραηλινού Συμβουλίου για την Ισραηλινο-Παλαιστινιακή Ειρήνη ...
*Ο Ισραηλινός φιλειρηνιστής, Uri Avnery, θυμάται ένα περιστατικό με ένα παιδί όταν υπηρετούσε ως στρατιώτης κατά τον πόλεμο του 1956 (*) στην πρώτη, σύντομη ισραηλινή κατοχή της Γάζας: «Ρώτησα ένα νεαρό ‘Αραβα που ζούσε σε ένα προσφυγικό στρατόπεδο, από πού έρχεται. "Από το Al-Kubab" είπε. Με εξέπληξε αυτή η απάντηση γιατί το αγόρι ήταν επτά ετών. Δηλαδή γεννήθηκε στη Γάζα μετά τον πόλεμο και ποτέ δεν είχε δει καν το Αλ-Κουμπάμπ, ένα χωριό που είχε πάψει να υπάρχει». Τώρα, 60 χρόνια μετά, οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι γεννήθηκαν στην εξορία, αλλά η απάντηση των ενηλίκων και των παιδιών παραμένει η ίδια: ανήκουν στο χωριό από το οποίο εκδιώχθηκε η οικογένειά τους.
Το σιωνιστικό κίνημα, το οποίο μετέτρεψε μια χιλιετή προσευχή - «τον άλλο χρόνο στην Ιερουσαλήμ» - σε πολιτικό σύνθημα, θα έπρεπε να κατανοεί πλήρως την επιμονή σε αυτήν την απάντηση.

Η οργάνωση Gush Shalom (το "Μπλόκο της Ειρήνης") ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Uri Avnery το 1993. Συνεργάζεται στενά με τους Παλαιστίνιους, στηρίζοντας το δικαιωμά τους στην αυτοδιάθεση και τη συγκρότηση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Θεωρείται ο "σκληρός πυρήνας" του ισραηλινού ειρηνιστικού κινήματος. Βλ. zope.gush-shalom.org.
*Ο Uri Avnery ηταν μέλος -σε ηλικία 15 ετών- της σιωνιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Irgun, από την οποία θα αποχωρήσει το 1941 εξ' αιτίας του αντιδραστικού της προσανατολισμού και των τρομοκρατικών της μεθόδων κατά του αραβικού πληθυσμού.Επισης εθελοντής στρατιώτης σε μηχανοκίνητη μονάδα "κομάντος" στον πόλεμο του 1948 μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου.
Πήρε μέρος στην κρίσημη μάχη γύρω από το κιμπούτς Negba, όπου και τραυματίστηκε σοβαρά. Το βιβλίο του "Στα πεδία των Φιλισταίων" (1948), που μεταφέρει την εμπειρία του από τον πόλεμο, γνώρισε αμέσως μεγάλη επιτυχία, αλλά θεωρώντας ότι το ειρηνιστικό του μήνυμα δεν είχε γίνει αντιληπτό, ο Uri Avnery πρόσθεσε ένα ακόμη κείμενο με τίτλο "Η άλλη πλευρά του νομίσματος", όπου περιέγραφε τη σκοτεινή πλευρά του πολέμου, τις θηριωδίες και την εκδίωξη των Παλαιστινίων.
Το σκάνδαλο που επακολούθησε είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η επανεκτύπωση του βιβλίου. Βλ. zope.gush-shalom.org.
*Υπηρξε τραυματισμένος το 1955 μετά από ενέδρα που του έστησαν στρατιώτες της επίλεκτης μονάδας "101" του Ariel Sharon επειδή κατήγγειλε τη σφαγή 69 Παλαιστίνιων Αράβων στο χωριό Qibya της Δυτικής 'Οχθης από την ίδια αυτή μονάδα. Βλ. zope.gush-shalom.org.
*1975. Νέα απόπειρα κατά της ζωής του Uri Avnery. Ο δράστης απέτυχε για ένα εκατοστό να τον χτυπήσει στην καρδιά. Συνελήφθη επί τόπου, αλλά δήλωσε "τρελός", οπότε δεν του ασκήθηκε δίωξη. Το 1974, καθώς η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης έδειχνε να αλλάζει γραμμή, ο Uri Avnery είχε δημιουργήσει δίαυλο επικοινωνίας με ανώτερα στελέχη της.
Αρχικά, οι επαφές ήταν μυστικές, στη συνέχεια όμως ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός Yitzhak Rabin. Από την πλευρά του Arafat, τις επαφές χειριζόταν ο εκπρόσωπος της ΟΑΠ στο Λονδίνο, ο Said Hamami, ο οποίος και δολοφονήθηκε εξ' αιτίας αυτού το 1978 από παλαιστίνιους αντιπάλους. Βλ. zope.gush-shalom.org. \
*Στην Knesset (το ισραηλινό Κοινοβούλιο) το 1967, με τον πρώην Πρωθυπουργό David Ben-Gurion (κάτω φωτ.). Ο Uri Avnery εκλέχτηκε βουλευτής από το 1965 ως το 1973 κι από το 1979 ως το 1981.
*Στις 3 Ιουλίου του 1982, κι ενώ o ισραηλινός στρατός πολιορκούσε τη Βηρυτό, ο Uri Avnery πέρασε τη γραμμή του μετώπου για να συναντήσει τον Γιάσερ Αραφάτ. 'Ηταν η πρώτη φορά που ένας ηγέτης της ΟΑΠ συναντούσε ανοιχτά έναν Ισραηλινό για να συζητήσει μαζί του τις δυνατότητες επίλυσης του παλαιστινιακού ζητήματος. Βλ. zope.gush-shalom.org.

O Helmut Ostermann ή Uri Avnery είναι ένας υπέροχος άνθρωπος που στα 94 δε σταματά να μάχεται για τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιαβέρηδες της ελεεινής μορφής
Από Στάθης Σταυρόπουλος -
18/04/2018
Ο κατ’ επάγγελμα διώκτης όποιων ο ίδιος χαρακτηρίζει αντισημίτες, κ. Δημήτρης Ψαρράς, συντάκτης εκ των «Ιων» στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ξαναχτύπησε. Θύμα του αυτήν τη φορά ο ταλαντούχος (και πολυβραβευμένος στο εξωτερικό), συνάδελφος Μιχάλης Κουντούρης. Σκιτσογράφος τώρα και αυτός στην «Εφημερίδα των Συντακτών» – πλην όμως, όπως φαίνεται έως τώρα, ανυπεράσπιστος μπροστά στη μήνιν του αυτόκλητου αντισημιτοφάγου κυρίου Ψαρρά (άμα τε και προσωπικού μου Ιαβέρη επ’ αυτού του θέματος χρόνια τώρα, του ΚΥΡ και άλλων σκιτσογράφων συμπεριλαμβανομένων).
     Βασικό μέλημα του κ. Ψαρρά είναι να συνδέει την κριτική στο Ισραήλ, όταν αυτή μετέρχεται μνήμες από τη ναζιστική θηριωδία και το Ολοκαύτωμα, με τον αντισημιτισμό. Κατά τον κ. Ψαρρά τα χθεσινά θύματα εμφανίζονται ως σημερινοί θύτες, όταν οι σκιτσογράφοι (και όχι μόνον) στολίζουν τους Ισραηλινούς στρατιώτες – δολοφόνους με ναζιστικά εμβλήματα. Αλλά αν οι Φρύνιχοι – σκιτσογράφοι που το κάνουν αυτό είναι αντισημίτες, τότε ο κ. Ψαρράς θα πρέπει να εγκαλέσει επί αντισημιτισμώ εκατοντάδες γελοιογράφους, την αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής γελοιογραφίας! Διότι δεν
     υπάρχει ούτε ένας γελοιογράφος, κυρίως από εκείνους που υπερασπίζονται τους αδύναμους, που να μην έχει στολίσει την Ισραηλινή πολιτική με τα αποτρόπαια ναζιστικά εμβλήματα που της αξίζουν, έτσι όπως αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή, αν πρόκειται για Παλαιστίνιους (όπως άλλωστε πολλοί Εβραίοι πολίτες, διανοούμενοι και πολιτικοί, και στο Ισραήλ και στον κόσμο διατείνονται).
     Συνεπώς «η κακή παράδοση για το πολιτικό σκίτσο και μάλιστα στον προοδευτικό Τύπο» που διαπιστώνει ο κ. Ψαρράς αφορά και στα πολιτικά σκίτσα στον ευρωπαϊκό Τύπο, όπου, ο κατά Ψαρράν «αντισημιτισμός», γίνεται έτσι εξ ίσου διαδεδομένος. Λογικόν, διότι ο κατ’ επάγγελμα αντισημιτοφάγος τιμητής έχει μια μάλλον περιφρονητική αντίληψη για τη γελοιογραφία, ως εάν να πρόκειται για ένα δημοσιογραφικό είδος κάπως κατώτερο που «εξ ορισμού το μήνυμά του είναι αφαιρετικό, βασίζεται σε στερεότυπα (σ.σ.: οι υπογραμμίσεις δικές μου). Και τα στερεότυπα – αυτό το γνωρίζουμε – συνήθως είναι αρνητικά και πολύ συχνά αυθαίρετα και λανθασμένα». Ίσως να
     μην έχω διαβάσει πιο βλακώδη ανάλυση για την πολιτική γελοιογραφία, αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα του κάθε κολοκύθα. Ο κ. Ψαρράς έχει κάθε δυνατότητα να συκοφαντεί την επαγγελματική επάρκεια, το πολιτικό ήθος και το πολιτικό κριτήριο του συναδέλφου του στην εφημερίδα (πολυβραβευμένου επαναλαμβάνω) κ. Μιχάλη Κουντούρη. Αυτό που
     δεν είναι δικαίωμα του κ. Ψαρρά, προκειμένου να συκοφαντήσει τον κ. Κουντούρη, είναι να τον διαστρέφει. Διότι για πολλοστή φορά ο άνθρωπος αυτός, ο κ. Ψαρράς, καταφεύγει κατά την προσφιλή του συνήθεια στη διαστρέβλωση. Περιγράφει το επίδικο σκίτσο λέγοντας ότι «ταύτιζε όσους αγγίζουν το Τείχος των Δακρύων, δηλαδή τον ιερότερο τόπο προσκυνήματος του Ιουδαϊσμού, με ανθρώπους που έχουν βάψει τα χέρια τους στο αίμα». Ξεδιάντροπη διαστρέβλωση, παλιανθρωπίστικη συκοφαντία: Το σκίτσο παρουσιάζει Ισραηλινό στρατιώτη να αφήνει σημάδια από αίμα πάνω στο ιερό Τείχος των Δακρύων. Ούτε «ανθρώπους που έχουν βάψει τα χέρια τους στο αίμα» και σπεύδουν να μαγαρίσουν το ιερό μνημείο αναπαριστά, ούτε «ταύτιση όσων το αγγίζουν» με το αίμα που χύνουν οι Ισραηλινοί στρατιώτες και η ισραηλινή πολιτική αποτυπώνει. Σκαστή διαστρέβλωση, αλλά αν δεν διαστρεβλώσει πώς θα συκοφαντήσει ο κ. Ψαρράς – όστις προχωρά ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι «γνωρίζει πως κανείς σήμερα (σ.σ.: και ο Μιχάλης Κουντούρης) δεν θα παραδεχθεί ότι είναι αντισημίτης. Το αρνείται άλλωστε και ο Πλεύρης». Μπράβο! Τι Κουντούρης – τι Πλεύρης! Άριστα! Και για να μην μας μείνει καμιά αμφιβολία σημειώνει εμβριθώς ο ακούραστος διαστρεβλωτής: «Πρόκειται για τη μέθοδο που ακολουθούν οι απολογητές του ναζισμού (σ.σ.: οι συγκρίσεις των ισραηλινών εγκλημάτων με τα ναζιστικά εγκλήματα) όπως μπορεί καθένας να διαπιστώσει από τα ποικίλα πονήματά τους και πρώτα το γνωστό φιλοχιτλερικό έργο του Πλεύρη. Αυτή η παρατήρηση αφορά φυσικά και τα σκίτσα». Παρ’ τα, άρρωστε Κουντούρη – Πλεύρη, παρ’ τε τα και σεις φιλοχιτλερικά σκίτσα!
     Όλα αυτά θα ήταν απλώς κωμικά, αν δεν ήταν μέρος της ιδεολογικής τρομοκρατίας που έχει φέρει στα μέτρα της τα πολιτικά πράγματα στη χώρα. Υποστηρικτής του διαμελισμού της Γιουγκοσλαβίας, θεράπων της «μακεδονικότητας» των εν FYROM αδελφών μας και υποστηρικτής της πολιτικής των Μνημονίων όταν την εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός είναι ο κοινός παρανομαστής του οίστρου Ψαρρά. Η διαρκής προσπάθεια να εμφανίζονται οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους αντισημίτες, λαϊκιστές, εθνίκια και «ετερόκλητοι όχλοι» ήταν και είναι το πρώτο μέλημα των επιμελών αυτών ζηλωτών. Μόνο που καμιά φορά το παρακάνουν. Και αυτό δεν αξίζει στους Έλληνες Εβραίους. Ούτε στους απανταχού Ισραηλίτες. Τον πόνο των οποίων και την ιστορία απόλυτα σεβόμαστε, όσον αναλόγως επικρίνουμε τις διώξεις των Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς σήμερα.
Υ.Γ. Ανάλογο διασυρμό από τους ίδιους κεκράκτες είχε υποστεί ο μακαρίτης Γιάννης Καλαϊτζής, ενώ ο εκλεκτός σκιτσογράφος στην «Αυγή» Τάσος Αναστασίου είδε σκίτσο του να αποκηρύσσεται από τον Τσίπρα στη Βουλή. Αυτή η δυσανεξία
     για τη μη αρεστή σάτιρα έχει το alter ego της στους εθνικιστές, όπως όταν κατεδίωξε τον Αντρέα Πετρουλάκη ο κ. Πάνος Καμμένος.
     Γενικώς, τα τελευταία χρόνια και ιδιαιτέρως επί ΣΥΡΙΖΑ η γελοιογραφία στην Ελλάδα, μετά από μια μακράν περίοδο ελευθερίας, έχει την «τιμητική» της στους κύκλους των γκαιμπελίσκων και των σταλινοειδών. Ο Αρκάς έχει ακούσει τα εξ’ αμάξης και ο Δημήτρης Χαντζόπουλος τα σχολιανά του. Ορισμένοι σκιτσογράφοι όπως ο Σπύρος Δερβενιώτης έχασαν τη δουλειά τους και για κάποιους ακόμα επιχειρήθηκε ο εξοβελισμός τους απ’ το επάγγελμα και ο «ξαφνικός θάνατος» της υπόστασής τους.
No problem, παίδες! Αεί παίδες οι σκιτσογράφοι θα συνεχίσουν ζημιάρηδες και ωραίοι…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Γιατί οι ΣιτυΠλαζίτες διάλεξαν την επέτειο της Χούντας για να στήσουν την φιέστα τους για την επέτειο των δύο χρόνων καταπάτησης κι όχι την ημερομηνία που έγινε που είναι η 22η Απριλίου;
Σημειολογικό ή μπα;
Μας λένε κάτι;
Ο φασισμός είναι εδώ ενωμένος δυνατός.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ιστορία.
Ο Νίκος Καββαδίας σε ένα από τα ταξίδια του, όταν το πλοίο έπιασε λιμάνι στην Αργεντινή, θέλησε να επισκεφτεί ένα από τα «σπίτια» της περιοχής για να απολαύσει τη γυναικεία συντροφιά. Εκεί συνάντησε μια κοπέλα, που αν και δεν ήταν πολύ όμορφη, του τράβηξε το ενδιαφέρον, γιατί πάνω στο τραπέζι του δωματίου της είχε ελληνικές εφημερίδες.
Όταν ο ποιητής της μίλησε στα ελληνικά και τη ρώτησε αν είναι «πατριώτες», η κοπέλα έπεσε πάνω του και άρχισε να τον παρακαλεί να τη σώσει. Όπως του εξομολογήθηκε, όταν ήταν φοιτήτρια στη Γαλλία γνώρισε και ερωτεύτηκε ένα νεαρό. Εκείνος την έπεισε ότι την αγαπάει και κατάφερε να την κάνει να τον ακολουθήσει στην Αργεντινή. Τελικά, ο νεαρός δεν ήταν ερωτευμένος, αλλά απατεώνας, αφού μόλις έφτασαν στην Αργεντινή την πούλησε σε οίκο ανοχής. Εκεί, ήταν υποχρεωμένη να δέχεται τους «γελαδάρηδες» της περιοχής για πελάτες. Η κοπέλα έμπλεξε χωρίς να το καταλάβει και δεν μπορούσε με τίποτα να ξεφύγει από τον προαγωγό της.
Η ιστορία της Ελληνίδας συγκίνησε τον ευαίσθητο Καββαδία, που της υποσχέθηκε ότι θα επέστρεφε την επόμενη μέρα, μαζί με συναδέλφους του ναυτικούς για να την πάρει. Πράγματι, την επόμενη μέρα ο ποιητής ξαναπήγε στον οίκο ανοχής, μαζί με άλλους ναυτικούς. Με τη βοήθειά τους, ακινητοποίησε τον φρουρό, κατάφερε να «κλέψει» την κοπέλα και να την πάρει μαζί του στο καράβι. Εκεί, αν και ήταν μόνη της ανάμεσα σε δεκάδες άντρες, δεν την πείραξε κανείς.
Όταν το πλοίο έφτασε σε λιμάνι της Ευρώπης, ο Καββαδίας κατάφερε να εξασφαλίσει στην κοπέλα εισιτήρια για την Ελλάδα.......
Όταν μετά από χρόνια συναντήθηκαν ξανά στο σπίτι του Καραγάτση ο Καββαδίας της γνώρισε. Όμως εκείνη του γύρισε την πλάτη. Είπε μάλιστα στον οικοδεσπότη: «Πως κάλεσες εδώ αυτόν τον αλήτη;»
Το κορίτσι είχε τακτοποιηθεί στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα των Αθηνών.
Πάνω σε αυτή την ιστορία βασίστηκε ο Γιάννης Τσαρούχης και φιλοτέχνησε το εξώφυλλο στο «Πούσι».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



επικρίσεις κατά της Ίσκρα, γιατί ψεύδεται, καθώς το ΚΚΕ υπέγραψε τη δήλωση των Κ.Κ.
Αν διάβαζαν το άρθρο θα διαπίστωναν ότι υπήρξαν δύο κείμενα. Ένα από 47 κόμματα όλου του πλανήτη, το οποίο δεν υπέγραψε το ΚΚΕ, και ένα άλλο 29 Κ.Κ. της Ευρώπης το οποίο υπέγραψε.
Κακό πράμα να διαμορφώνεις άποψη, διαβάζοντας μόνο τους τίτλους...

47 ΚΚ καταδικάζουν την πυραυλική επίθεση στη Συρία. Απουσιάζει το ΚΚΕ!
Από Iskra -
18/04/2018

Τα υπογράφοντα κόμματα:
-Εκφράζουν  την έντονη καταδίκη των ιμπεριαλιστικών στρατιωτικών επιθέσεων εναντίον της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας που πραγματοποιούνται από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.
-Θεωρούν ότι αυτή η απαράδεκτη πράξη βίας, η οποία είναι μια ξεκάθαρη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Δικαίου, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης και των επιθετικών πολέμων από τον ιμπεριαλισμό, με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες για τη Συρία, τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο.
– Διακηρύσσουν την αλληλεγγύη τους με τον λαό της Συρίας που, εδώ και επτά χρόνια, αντιμετωπίζοντας την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, είτε άμεση είτε έμμεση από την δράση τρομοκρατικών ομάδων, αντιστέκεται και αγωνίζεται για να υπερασπιστεί την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του, και το δικαίωμά του να αποφασίζει για τη μοίρα του, ελεύθερος από κάθε παρέμβαση.
Τα υπογράφοντα Κόμματα (η κοινή δήλωση είναι ανοιχτή για περαιτέρω υπογραφές):
Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Αργεντινής
Δημοκρατική Προοδευτική Πλατφόρμα (Μπαχρέιν)
Κομμουνιστικό Κόμμα Μπαγκλαντές
Κόμμα Εργατών του Βελγίου
Κομμουνιστικό Κόμμα  Βαλλονίας (Βέλγιο)
Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας και Μοραβίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Χιλής
Κολομβιανό Κομμουνιστικό Κόμμα
Σοσιαλιστικό Κόμμα Εργατών (Κροατία)
ΑΚΕΛ (Κύπρος)
Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας
Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Πόλος για την Κομουνιστική Ανανέωση στην Γαλλία
Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα
Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαρξιστικό)
Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας
Κόμμα Τουντέχ του Ιράν
Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ισραήλ
Κόμμα Kομμουνιστικής Επανίδρυσης (Ιταλία)
Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Ιορδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου
Κομμουνιστικό Κόμμα Μάλτας
Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα των Κάτω Χωρών (Ολλανδία)
Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας
Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Κομμουνιστικό Κόμμα Φιλιππίνων (PKP-1930)
Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Νότιας Αφρικής
Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας
Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας
Κομμουνιστές της Καταλονίας
Σουδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελβετίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ουρουγουάης
Κομμουνιστικό Κόμμα Η.Π.Α.
Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας
Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα της Γιουγκοσλαβίας (NKPJ )

Ανακοίνωση 29 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης
Mε ανακοίνωση τους 29 Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης καταδικάζουν την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στη Συρία. Ταυτόχρονα εκφράζουν τη διεθνιστική αλληλεγγύη τους στο λαό της Συρίας και υπογραμμίζουν πως οι λαοί δε χρωστάνε τίποτα για να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων.
Συγκεκριμένα, τονίζουν τα εξής:
«Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα της Ευρώπης καταδικάζουν την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, την όξυνση της κατάστασης στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή μετά και τη σημερινή παρέμβαση του Ντ. Τραμπ, προέδρου των ΗΠΑ για βομβαρδισμό της Συρίας με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων κάτι που οι ΗΠΑ επανειλημμένα έχουν κάνει στο παρελθόν. Αυξάνεται ο κίνδυνος γενικευμένου πολέμου.
Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα εκφράζουν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας και τους άλλους λαούς της περιοχής, καλούν την εργατική τάξη, τις λαϊκές δυνάμεις να ενισχύσουν την πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους.
Οι λαοί δεν χρωστάνε τίποτα για να χύνουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, τη διαπάλη που διεξάγεται για τον έλεγχο πηγών ενέργειας, δρόμων μεταφοράς, του ελέγχου των αγορών και το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής.
Οι λαοί έχουν δικαίωμα να ζήσουν ειρηνικά και έχουν τη δύναμη να διεκδικήσουν μια κοινωνία απαλλαγμένη από πολέμους, κρίσεις, φτώχεια και εκμετάλλευση».
Υπογράφουν:
Κόμμα Εργασίας Αυστρίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας
Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Βρετανίας
ΚΚ Βελγίου
Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας
Επαναστατικό Κόμμα Κομμουνιστές, Γαλλία
Κόμμα Εργασίας Ελβετίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Λαών Ισπανίας
Κομμουνιστικό Κόμμα, Ιταλία
Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Κροατίας
AKEΛ, Κύπρος
Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Λουξεμβούργου
Κομμουνιστικό Κόμμα Νορβηγίας
Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας
Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα
Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας
Ένωση των Κομμουνιστών Ουκρανίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας
Σοσιαλιστικό Κόμμα Ρουμανίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας
Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης
Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας
Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας
Κομμουνιστικό Κόμμα των Εργαζομένων της Φινλανδίας

*Υ.Γ: Δεν ξέρουμε γιατί ορισμένοι προκαλούν σύγχυση. Είναι άλλο το κείμενο των 47 Κομμουνιστικών Κομμάτων από όλο τον κόσμο, στο οποίο μέχρι τώρα δεν υπάρχει η υπογραφή του ΚΚΕ και άλλο το κείμενο των 29 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης στο οποίο έχει υπογράψει και το ΚΚΕ. Για τους προσεκτικούς αναγνώστες τα δύο κείμενα καταδίκης της Δυτικής πυραυλικής επίθεσης στην Συρία δεν έχουν το ίδιο πολιτικό σκεπτικό αυτής της καταδίκης και αυτό έχει τη σημασία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας, για παράδειγμα, ενώ υπογράφει το κείμενο των 47 Κ.Κ από όλο τον κόσμο, δεν υπογράφει, όμως, το κείμενο των 29 Κομμουνιστικών Κομμάτων της Ευρώπης.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και οι ελασίτες και οι ταγματασφαλίτες για Ελλάδα μίλαγαν. Σιγά τη μεταξύ τους διαφορά! Έλληνες έλεγαν πως είναι οι ακελικοί, Έλληνες και οι εοκαβητατζήδες. Γαλανόλευκες ύψωνε η Χούντα, γαλανόλευκες και το Πολυτεχνείο.
Με αφορμή μια άθλια αφίσα στα Εξάρχεια, στην οποία ο Λαφαζάνης ταυτίζεται με τον Σώρρα και τη Χρυσή Αυγή. Είχε προηγηθεί άλλη αφίσα, με τη μορφή του Γλέζου, που καταγγελλόταν κι αυτός ως εθνικιστής και... φασίστας!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Συρία επέστρεψε στη Γαλλία το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής που είχε δωσει ο Σιράκ για να τιμήσει τον Άσαντ το 2001.
. Συρία προς Γαλλία: η εποχή της αποικιοκρατίας, της σκλαβιάς-υποδούλωσης των λαών παρήλθε..«Δεν είναι ένδειξη τιμής για τον πρόεδρο Assad να φέρει μια διάκριση που του αποδόθηκε από ένα καθεστώς σκλαβωμένο στις ΗΠΑ που υποστηρίζουν τους τρομοκράτες»
Ο Πρόεδρος της Συρίας ασάντ επιστρέφει το γαλλικό μετάλλιο που του απένειμε το 2001. Η Συρία δεν θελει να έχει την τιμή να έχει το μετάλλιο ενός κράτους σκλάβων των ΗΠΑ το οποίο στηρίζει τρομοκρατικές ομάδες και επιτίθεται σε άλλο μέλος του ΟΗΕ, σε ανοιχτή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου. Στη φωτογραφία το μετάλλιο επιστρέφει στη Γαλλία μέσω της ρουμανικής πρεσβείας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο καθηγητής Jeffrey D. Sachs, Διευθυντής The Earth Institute του Πανεπιστημίου Columbia λεει ''οταν ο προεδρος Ομπαμα μας καλεσε πριν 7 χρονια και ειπε '«ο Ασάντ πρέπει να φύγει»και συνεχιζει ''ξερουμε οτι εστειλε την CIA μαζι με την Σαουδικη Αραβια να ανατρεψουν την κυβερνηση του Ασαντ ,Ηταν μια πληρης καταστροφη,ενα τεραστιο λαθος''
(οι αλλοι στην εκπομπη εχουν παθει το σοκ της ζωης τους)
Ο Τζέφρι Σακς (Jeffrey D. Sachs) είναι παγκοσμίου φήμης καθηγητής οικονομικών, ηγετική φυσιογνωμία στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, ανώτερος σύμβουλος του ΟΗΕ, συγγραφέας βιβλίων με τεράστιες πωλήσεις και αρθρογράφος του οποίου τα άρθρα δημοσιεύονται σε περισσότερες από 80 χώρες.
Έχει συμπεριληφθεί δύο φορές στον κατάλογο με τις 100 ηγετικές φυσιογνωμίες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο του περιοδικού Time. Σύμφωνα με τους New York Times είναι «ίσως ο σημαντικότερος οικονομολόγος στον κόσμο» ενώ το περιοδικό Time τον θεωρεί ως «τον διασημότερο οικονομολόγο στον κόσμο».
Σε πρόσφατη έρευνα του περιοδικού Economist ο Καθηγητής Σακς περιελήφθη στους τρεις σπουδαιότερους εν ζωή οικονομολόγους της περασμένης δεκαετίας.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- Ποιος είδε τη Μαρία Ζαχάροβα και δεν τη φοβήθηκε;! Δεν ήταν μόνο η αποκάλυψη για το container με τα χημικά (χλώριο) από τη Γερμανία και τα καπνογόνα από τη Βρετανία (και μάλιστα, ω! ειρωνεία της τύχης, με πόλη κατασκευής το... Salisbury, τόπο «δηλητηρίασης» πατέρα και κόρης Skripal'!!!) που βρέθηκε στην Ντούμα, ούτε μόνο η δεύτερη αποκάλυψη, ότι ISIS, Al Nousra και ΗΠΑ σχεδιάζουν εδώ και καιρό την «αυτονόμηση» της Νότιας Συρίας, όπου ακόμη οι συγκεκριμένες οργανώσεις κατέχουν τμήματα συριακής γης...
- Σηματοδοτώντας, ουσιαστικά, την διπλωματική και επικοινωνιακή αντεπίθεση της Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα εναντίον όσων κατασκευάζουν στο πρόσωπό της χώρας της έναν διεθνή «μπαμπούλα» και την δαιμονοποιούν σε κάθε ευκαιρία, η Ζαχάροβα αναφέρθηκε στη Βρετανία ως τη χώρα που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στις γενοκτονίες λαών. Ανέφερε, ως ελάχιστα παραδείγματα, τις περιπτώσεις των Αβοριγήνων της Αυστραλίας (το 90-95% των οποίων τους αφάνισε), των Ζουλού της Νότιας Αφρικής και τον Κικούγιου της Κένυας (βεβαίως ο κατάλογος είναι πολύ πιο μακρύς)...
- Α! Και στον δρόμο έριξε και ένα μεγαλοπρεπέστατο «φτύσιμο» στην υπερφίαλη τηλεπερσόνα ονόματι Christiane Amanpour (τη γνωστή ψευδορεπόρτερ του CNN κατά τον πρώτο πόλεμο στον Περσικό Κόλπο), με αφορμή μια φωτογραφία που έδειξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Sergey Lavrov στο κανάλι, που απεικόνιζε ένα παιδάκι δήθεν «θύμα» των «χημικών επιθέσεων» των συριακών και ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο αποδείχθηκε, τελικά, ότι έχαιρε άκρας υγείας και ότι έπαιξε τον ρόλο του «θύματος» κυριολεκτικά για ένα πιάτο φαΐ...
- Το παιδάκι, εν παρόδω, το βρήκε, μαζί με τον πατέρα του, ο Ρώσος πολεμικός ανταποκριτής (ένας από τους λίγους ανθρώπους στον κόσμο που δικαιούνται πραγματικά να φέρουν αυτόν τον τίτλο) Yevgeniy Poddubny και πήρε συνέντευξη και από τους δύο... Στις δύο φωτό δεξιά, διακρίνονται, από πάνω ο μικρός Hassan Diab ως «θύμα», στο σκηνοθετημένο φιλμάκι των «Λευκών Κρανών» και από κάτω ο ίδιος μικρός μαζί με τον πατέρα του και τον ίδιο τον Poddubny λίγο μετά την συνέντευξη...
- Α! Και ο πατέρας του μικρού Hassan είναι έτοιμος να καταθέσει, εάν και εφόσον του ζητηθεί, ότι δεν υπήρξε ούτε κατά διάνοια κανενός είδους «χημική επίθεση» από τις συριακές κυβερνητικές ή/και τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ντούμα και γενικά στην Ανατολική Γούτα... «Δικό σας», που λένε και οι «αστέρες» των «λαϊκών πάλκων»…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4 Παλαιστίνιοι νεκροί από τα πυρά του σιωνιστικού στρατού στα σύνορα της Γάζας, ανάμεσά τους ένα αγόρι 13-14 ετών που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι
#Boycott_apartheid_Israel



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι και καταφτάνουν οι τουρίστες μην τολμήσετε και πείτε όχι σε κανέναν ισραηλινό/ή που θα σας προτείνει σεξ, θα σας καταγγείλει για αντισημιτισμό ο Δημήτρης Ψαρράς της Εφημερίδας των σιωνιστ....εεεεε των συντακτών ήθελα να πω!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



κάπου διάβασα ότι ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ήταν ένθερμος υποστηρικτής της χρήσης χημικών όπλων και ήθελε να τα χρησιμοποιήσει - μάλλον το έκανε - εναντίον των Ιρακινών που εξεγέρθηκαν το 1920 καθώς θεωρούσε ότι η χρήση τους επιτρέπεται κατά των ''απολίτιστων φυλών'' (uncivilized tribes) για τις οποίες δεν ισχύει το διεθνές δίκαιο...uncivilized ε???? θα έλεγα τώρα τίποτα του τύπου όταν αλλού χτίζονταν Βαβυλώνες και Νινευές οι Άγγλοι ήταν πάνω στα δέντρα και τρώγαν βελανίδια αλλά θα μου πείτε ότι είμαι ρατσίστρια, οπότε δεν θα το πω...:




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Να γελας και να κλαις...
«Είναι ακριβές ότι η Γαλλία μας δίνει δύο φρεγάτες με χρονομίσθωση (leasing). Υπήρξε συνομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο πρόσφατο παρελθόν και υπήρξε μια συνεννόηση, αναφορικά με το να πάρει η Ελλάδα δύο φρεγάτες. Επόμενο βήμα θα είναι άλλες δυο φρεγάτες. Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση, έχει προηγηθεί μια ολόκληρη διαδικασία, είναι έτοιμες. Είναι δυνατόν να πλεύσουν και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μέσα στο καλοκαίρι», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας χαρακτηριστικά.
Η Ελλάδα, διευκρίνισε, δεν μπορεί να μπει στην κούρσα των εξοπλισμών, αλλά να ενισχύσει την αποτρεπτική της δύναμη.
«Η αναβάθμιση μαχητικών μας πρέπει να γίνει, αλλά αυτό δεν αποτελεί συμμετοχή στην κούρσα των εξοπλισμών» τόνισε ο υπουργός

Σχολιο.- ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΖΕΙΤΑΙ ΕΣΕΙΣ!!!!!???????Ειναι οι τρεις φρεγατες που ειχαν φτιαξει για την ΡΩΣΣΙΑ και οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ τους απαγορευουν να παραδωσουν.ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ εχουν προσφυγει στα δικαστηρια..γιατι τις εχουν εξοφλισει.Θα τα παρουν απο μας για να τα δωσουν σ αυτους.ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρουμανία: Ο πρόεδρος απορρίπτει την ιδέα της μεταφοράς της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ
 Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018, 14:22
Ο δεξιος πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις απέρριψε την ιδέα της μεταφοράς της ρουμανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ που ανακοινώθηκε χθες από τον Λίβιου Ντράγκνεα, ηγέτη των σοσιαλδημοκρατών που βρίσκονται στην εξουσία.

Δηλαδη οι νεοφιλελέ σοσιαλδημοκρατες υποστηριχτες των σιωναζι, και ο δεξιος προεδρος με την Παλαιστινη και το διεθνες δικαιο. Και μετα απορουν οι νεοφιλελε σοσιαλδημοκρατες, γιατι ο κοσμος τους λεει φασιστες, και για το βυθιζονται τα εκλογικα ποσοστα τους σε ολη την Ευρωπη.

Ο αρχηγός του Κράτους «ούτε ενημερώθηκε ούτε ζητήθηκε η γνώμη του για την κίνηση αυτήν, η οποία δεν βασίζεται σε καμία αξιόπιστη αξιολόγηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρουμανικής προεδρίας.
Η ίδια η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, ενώ εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.
Ο Λίβιου Ντράγκνεα, που έχει αναλάβει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των κυβερνητικών υποθέσεων, ανακοίνωσε ότι έχει ληφθεί απόφαση για την μεταφορά της πρεσβείας και ότι ξεκινούν οι διαδικασίες.
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας αναφέρει στην ανακοίνωση ότι «η πρωτοβουλία της κυβέρνησης μπορεί φυσικά...να αποτελεί την αρχή μίας διαδικασίας αξιολόγησης», η οποία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί «παρά μετά την ολοκλήρωση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων» ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους.
«Μεταφορά της πρεσβείας θα συνιστούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου», δηλώνει ο Κλάους Γιοχάνις.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Παραδόθηκαν ισλαμοφασιστες που ήλεγχαν θύλακα νότια της Δαμασκού
 Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018, 13:53
Οι ισλαμοφασιστες σε μια από τις τελευταίες περιοχές κοντά στη Δαμασκό που δεν είναι υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού συμφώνησαν σήμερα να παραδοθούν, όπως μετέδωσαν τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, έπειτα από μια εκστρατεία σφοδρών βομβαρδισμών.
Μια πηγή που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ των συμμοριων των ισλαμοφασιστών και της συριακής κυβέρνησης δήλωσε ότι κάποιοι από τους ενοπλους τρομοκρατες που βρίσκονται στον θύλακα γύρω από τον καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων Γιαρμούκ συμφώνησαν να μεταφερθούν στην ανατολική Συρία, όπου το Ισλαμοφασιστικό Κράτος ελέγχει κάποια εδάφη και άλλες ισλαμοφασιστοκρατούμενες περιοχές στη βορειοδυτική Συρία.
Νωρίτερα η κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει εικόνες από μεγάλα σύννεφα καπνού πάνω από μια σειρά κτιρίων την ώρα που έπεφτε ομοβροντία ρουκετών του πυροβολικού. Παράλληλα ακούγονταν τα πυρά αυτόματων όπλων και ο ήχος μακρινών εκρήξεων.
Οι βομβαρδισμοί και οι αεροπορικές επιδρομές έχουν στόχο τον καταυλισμό Γιαρμούκ και την περιοχή αλ Χάτζαρ αλ Άσουαντ, που βρίσκονται νότια της Δαμασκού.
Στο μεταξύ οι μισθοφοροι ισλαμοφασιστες άρχισαν να απομακρύνονται χθες Πέμπτη από την Ντουμάιρ, έναν θύλακα βορειοανατολικά της Δαμασκού, βάσει συμφωνίας που σύναψαν με την κυβέρνηση. Ισλαμοφασιστες σε μια γειτονική περιοχή, την ανατολική Κάλαμουν, επίσης ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν να αποχωρήσουν.
Χιλιάδες άμαχοι, μεταξύ των οποίων και οι οικογένειες των ισλαμοφασιστών, αναμένεται να αναχωρήσουν μαζί τους με κατεύθυνση τη βόρεια Συρία.
Μετά την ανακατάληψη της ανατολικής Γούτα νωρίτερα αυτό τον μήνα, η παράδοση της Ντουμάιρ και της Κάλαμουν αφήνει μόνο έναν μικρό θύλακα νότια της Δαμασκού εκτός του ελέγχου της κυβέρνησης στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Άσαντ επέστρεψε το παράσημο του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής στη Γαλλία
 Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018, 10:45
Η προεδρία της Συρίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επέστρεψε το παράσημο του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής που είχε απονείμει η Γαλλία το 2001 στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, επισημαίνοντας ότι αρνείται να φορά το παράσημο μιας χώρας που είναι «σκλάβος» των ΗΠΑ.
Το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν είχε επισημάνει τη Δευτέρα ότι το Παρίσι έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αφαίρεσης της τιμητικής διάκρισης που είχε αποδοθεί στον Άσαντ, δύο ημέρες μετά τη συμμετοχή της Γαλλίας στα πλήγματα εναντίον στόχων του συριακού στρατού.
«Το Υπουργείο Εξωτερικών επέστρεψε επισήμως στη Δημοκρατία της Γαλλίας, μέσω της πρεσβείας της Ρουμανίας στη Δαμασκό που εκπροσωπεί τα γαλλικά συμφέρονται στη Συρία, το παράσημο του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής που είχε δοθεί στον πρόεδρο Άσαντ από τον Γάλλο πρώην πρόεδρο Ζακ Σιράκ» ανέφερε η συριακή προεδρία σε ανακοίνωσή της.
Η απόφαση ελήφθη μετά «τη συμμετοχή της Γαλλίας στην επίθεση μαζί με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία εναντίον της Συρίας στις 14 Απριλίου», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
«Δεν αποτελεί τιμή για τον πρόεδρο Άσαντ να φορά το παράσημο που του δόθηκε από μια χώρα σκλάβο και ακόλουθο των ΗΠΑ που στηρίζει τους τρομοκράτες» τόνιζε η ανακοίνωση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλή: Χιλιάδες φοιτητές και εκπαιδευτικοί στην πρώτη μαζική κινητοποίηση επί των ημερών της νέας κυβέρνησης
 Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018, 05:00
Χιλιάδες φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν την Πέμπτη σε πόλεις της Χιλής για να καταγγείλουν την επιδίωξη του κέρδους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, στην πρώτη μαζική κινητοποίηση επί των ημερών της νέας κυβέρνησης του ακροδεξιού πινοσετικου προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα, η οποία ανέλαβε καθήκοντα πριν από έναν μήνα.
Οι διαδηλώσεις ακολούθησαν πρόσφατη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να ακυρωθεί νόμος που απαγόρευε σε κερδοσκοπικές εταιρείες να ελέγχουν πανεπιστήμια.
Βάσει της νομοθεσίας στη Χιλή, η επιδίωξη κέρδους από τη λειτουργία ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων απαγορεύεται στη χώρα. Όμως, πολλοί επισημαίνουν ότι ορισμένες εταιρείες έχουν βρει τρόπους να εκμεταλλεύονται παραθυράκια στη νομοθεσία, που τους επιτρέπουν να αποκομίζουν κέρδη και να μην τα επανεπενδύουν στην παιδεία, μειώνοντας για παράδειγμα τα δίδακτρα ή βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες και υποδομές.
«Θα προτιμούσαμε να ήμασταν στα αμφιθέατρα (...), αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να το κάνουμε με αξιοπρέπεια, διότι η κερδοσκοπία συνεχίζεται (στην ανώτατη εκπαίδευση) στη Χιλή» τόνισε η Σάντρα Μπελτράμι, εκπρόσωπος φοιτητικών οργανώσεων.
Με τύμπανα και πανό, οι φοιτητές έκαναν πορεία στο κέντρο του Σαντιάγο προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, ενώ σημειώθηκαν αρκετά σποραδικά επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες διαδηλωτών που πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών και των δυνάμεων επιβολής της τάξης.
Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.
Η διαδήλωση ήταν η πρώτη της νέας θητείας του Πινιέρα, του δισεκατομμυριούχου συντηρητικού πολιτικού που ανέλαβε εκ νέου πρόεδρος. Η πρώτη θητεία του Πινιέρα (2010-2014) είχε σημαδευτεί από τις αλλεπάλληλες, μαζικές φοιτητικές κινητοποιήσεις με κεντρικό αίτημα τη μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η κυβέρνηση του Πινιέρα έστειλε στο Κογκρέσο σχέδιο νόμου που προβλέπει αύξηση των δημοσίων δαπανών για τα τεχνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και δεσμεύτηκε ότι η δωρεάν ανώτερη εκπαίδευση είναι «εδώ για να μείνει», κίνηση που θεωρήθηκε από πολλούς ότι αποσκοπούσε στην πρόληψη νέων εντάσεων με τους φοιτητές.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούβα: Δριμεία κριτική Ραούλ Κάστρο στον Τραμπ
 Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018, 02:36
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο άσκησε την Πέμπτη δριμεία κριτική στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι η εξωτερική πολιτική του Ρεπουμπλικάνου είναι «νεο-αποικιοκρατική» και τιμωρεί αδίκως εμπορικούς εταίρους όπως η Κίνα και η Ευρώπη, ενώ επιδιώκει να απομονώσει την Κούβα και τους συμμάχους της.
Επίσης, υπογράμμισε ότι η άνοδος του Τραμπ στον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ ανέτρεψε τις σχέσεις με την Ουάσιγκτον, που χαρακτηρίζονται πλέον από έναν επιθετικό κι απειλητικό τόνο.
Αντίθετα, αναφορικά με τη Ρωσία, ο Κουβανός ηγέτης σημείωσε ότι οι διμερείς σχέσεις Αβάνας-Μόσχας αναπτύσσονται σε κάθε επίπεδο.
Ο Κάστρο προέβη στις παραπάνω δηλώσεις αφού παρέδωσε τα ηνία της χώρας στον διάδοχό του, τον Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.
Στον τομέα της οικονομίας, ο απερχόμενος πρόεδρος επανέλαβε ότι τάσσεται υπέρ της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων στην σοσιαλιστική οικονομία, αλλά επισήμανε ότι το σχέδιο να ενώσει τα δύο νομίσματα της χώρας προκαλεί «πονοκέφαλο».
Επιπλέον, ο 86χρονος Κάστρο επιβεβαίωσε ότι θα αποσυρθεί από την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος το 2021.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Επεισόδια στην πορεία των συνδικάτων
 Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 18:40
Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και κουκουλοφορων που ακολουθουσαν στην πορεία των συνδικάτων εναντίον της πολιτικής του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Στη λεωφόρο Σεν-Ζακ, στα νότια της πρωτεύουσας (14ο Διαμέρισμα), μπροστά από το ξενοδοχείο Marriott οι αστυνομικοί δέχτηκαν βροχή από αντικείμενα από τους κουκουλοφορους και απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων εναντια στους διαδηλωτες. Αρκετές δεκάδες άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, προκάλεσαν ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου, χτυπώντας την με αξίνες.
Λόγω των ταραχών, το μπλοκ του συνδικάτου CGT αναγκάστηκε να σταματήσει την πορεία του.
Λίγο νωρίτερα, κουκουλοφοροι εκτόξευσαν πέτρες και έσπασαν βιτρίνες διαφόρων εταιρειών, ιδίως ασφαλιστικών. Σε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο έσπασαν τη βιτρίνα φωνάζοντας ταυτόχρονα συνθήματα όπως «''Αντί-αντί-αντικαπιταλιστές" και "Όλοι μισούν την αστυνομία''».
Μια ομάδα κουκουλοφόρων ξεκόλλησε έναν κάδο ανακύκλωσης γυαλιού και τον τσούλησε στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα να καταλήξει να πέσει σε ένα δέντρο.
Η διαδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά το μεσημέρι από το Μονπαρνάς με τελικό προορισμό την Πλας ντ' Ιταλί. Στην κορυφή της, ένα τεράστιο πανό έγραφε «Δημόσιο + Ιδιωτικός (τομέας) + φοιτητές, μαζί, να σταματήσουμε την κοινωνική οπισθοδρόμηση».
Συνολικά, σε όλη τη Γαλλία, οργανώθηκαν σήμερα περισσότερες από 130 κινητοποιήσεις στις οποίες μετείχαν σιδηροδρομικοί, νοσηλευτές, ταχυδρομικοί, φοιτητές. Διαδηλώσεις με αρκετά υψηλή συμμετοχή έγιναν στη Μασσαλία (5.700), στη Λιόν (4.400), στη Ρεν (4.500), στο Μπορντό, το Στρασβούργο, το Περπινιάν, τη Νίκαια και αλλού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Το λιοντάρι της Συρίας, ο πρόεδρος Άσαντ επέστρεψε μέσω της Ρουμανικής πρεσβείας στη Δαμασκό (εκπροσωπεί συμφέροντα και της Γαλλίας, η οποία έχει διακόψει διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία όπως η αποικία Ελλάδα) το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής, που του είχε απονείμει ο Ζακ Σιράκ το 2001.
Το πέταγμα στα σκουπίδια της...
ανώτατης διάκρισης των Γάλλων σε μεγάλες προσωπικότητες έγινε για τη συμμετοχή τους στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, μαζί με ΗΠΑ και Αγγλία.
Πηγή του Συριακού υπουργείου των Εξωτερικών δήλωσε πως πρέπει όλοι να καταλάβουν πως η αποικιοκρατία τελείωσε για τη Συρία και πρέπει όλοι να το κατανοήσουν.


2 σχόλια:

e-h είπε...


A week ago at a Philadelphia Starbucks, employees called the cops on two Black men, Rashon Nelson and Donte Robinson, for the “crime” of waiting to order until their friend arrived. And thanks to a massive outcry, Starbucks decided to close 8,000 stores on May 29th for a racial bias training.
Then I found out that alongside incredible organizations like the Equal Justice Initiative, NAACP Legal Defense Fund, and Demos; Starbucks has invited the Anti-Defamation League to plan this important day.
The ADL is all kinds of wrong for the job. They have a long track-record of putting concerns for Israel above concerns for human rights1, a truly horrifying record of anti-Muslim advocacy2 and, to put it mildly, entrenched insensitivity to Black people and communities3.
Will you join me and tell Starbucks to Drop the ADL?
Add Your Name
I think we all know that one training won’t “solve” racism, but this is a major organizing victory - and it’s truly inspiring to imagine hundreds of thousands of people talking about race, racism, and justice at the same time.
We know that as a major corporation, more than anything Starbucks is looking to stem a huge PR crisis. So they’ll also be looking to avoid any more controversy, which is why I believe if we make our outcry big enough they’ll drop the ADL and stick with the other truly anti-racist leaders they reached out to for help.
For years, JVP has been deep in the fight against Islamophobia in the US and Israel - it’s one of our primary ethical commitments. This past year, we’ve also focused in on US/Israel police exchanges--including those run by the ADL-- and the major harm they cause to communities of color both here and in Israel/Palestine.
Time and again, the ADL puts itself on the wrong side of these fundamental social justice struggles. Starbucks needs to do the right thing, and drop the ADL.
Add Your Name
Onward,

e-h είπε...


Πριν από μια εβδομάδα σε ένα Starbucks στη Philadelphia, οι υπάλληλοι κάλεσαν τους μπάτσους για δύο μαύρους άνδρες, τον Rashon Nelson και Donte Robinson, για το "έγκλημα" να περιμένουν να παραγγείλουν μέχρι να φτάσουν οι φίλοι τους. Και χάρη σε μια μαζική κατακραυγή, η Starbucks αποφάσισε να κλείσει 8,000 καταστήματα στις 29 Μαΐου για εκπαίδευση φυλετικών προκαταλήψεων.

Τότε διαπίστωσα ότι μαζί με απίστευτους οργανισμούς όπως η πρωτοβουλία Equal Justice Initiative, το NAACP Legal Defense Fund και το Demos. Η Starbucks έχει προσκαλέσει την League Anti-Defamation League να προγραμματίσει αυτή τη σημαντική μέρα.

Το ADL είναι κάθε είδους λάθος για αυτή τη δουλειά. Έχουν από μακρού ιστορικού την ανησυχία για το Ισραήλ πάνω από τις ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα1, ένα πραγματικά τρομακτικό ιστορικό αντι-μουσουλμανικής υπεράσπισης2 και, για να το θέσουμε ήπια, εδραιωμένη έλλειψη ευαισθησίας στους μαύρους ανθρώπους και τις κοινότητες3.

Θα έρθετε μαζί μου και θα πειτε στο Starbucks να βγάλει το ADL;

Προσθέστε το όνομά σας
Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε ότι μία εκπαίδευση δεν θα "λύσει" τον ρατσισμό, αλλά αυτή είναι μια σημαντική οργανωτική νίκη - και είναι πραγματικά εμπνευσμένο να φανταστούμε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι μιλάνε για φυλή, ρατσισμό και δικαιοσύνη ταυτόχρονα.

Γνωρίζουμε ότι ως μεγάλη εταιρία, περισσότερο από οτιδήποτε, η Starbucks θέλει να ανακόψει μια τεράστια κρίση δημοσίων σχέσεων. Έτσι, θα προσπαθήσουν επίσης να αποφύγουν οποιαδήποτε άλλη διαμάχη, γι 'αυτό πιστεύω ότι εάν κάνουμε την κατακραυγή μας αρκετά μεγάλη, θα ρίξουν το ADL και θα κολλήσουν με τους άλλους πραγματικά αντιρατσιστικούς ηγέτες που έφτασαν για βοήθεια.

Για χρόνια, η JVP ήταν βαθιά στον αγώνα κατά της ισλαμοφοβίας στις ΗΠΑ και το Ισραήλ - είναι μία από τις πρωταρχικές ηθικές μας δεσμεύσεις. Αυτό το παρελθόν έτος, εστιάσαμε επίσης στις ανταλλαγές αστυνομικών δυνάμεων μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ - συμπεριλαμβανομένων εκείνων που διεξάγονται από την ADL - και τις μεγάλες βλάβες που προκαλούν στις κοινότητες χρώματος τόσο εδώ όσο και στο Ισραήλ / Παλαιστίνη.

Ξανά και ξανά, η ADL βρίσκεται στην λανθασμένη πλευρά αυτών των θεμελιωδών αγώνων κοινωνικής δικαιοσύνης. Η Starbucks πρέπει να κάνει το σωστό και να εγκαταλείψει το ADL.

Προσθέστε το όνομά σας
Προς τα εμπρός,