Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Δευτερα 23 Απριλιου 2018


Σε μπουκάλια κατουρούν οι εργαζόμενοι της Amazon στη Βρετανία, για να μην τιμωρηθούν για χάσιμο χρόνου
Μία ακόμα καινοτομία που δυναμώνει την ανταγωνιστικότητα και προσελκύει επενδύσεις, οι οποίες θα φέρουν δουλειές ώστε όλοι να κατουράνε σε χρυσά μπουκάλια
April 19, 2018
Ο συγγραφέας James Bloodworth, στα πλαίσια έρευνάς του για ένα βιβλίο που αφορά τους χαμηλούς μισθούς, φέρνει στο φως το καθεστώς γαλέρας που επικρατεί στην Amazon της Μεγάλης Βρετανίας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων, οι τουαλέτες μπορεί να είναι μέχρι και τέσσερις ορόφους μακριά από το σημείο όπου εργάζονται και έτσι οι υπάλληλοι αναγκάζονται να κάνουν την ανάγκη τους σε μπουκάλια, ώστε να μην κατηγορηθούν για χάσιμο χρόνο και χάσουν τη δουλειά τους.
Σύμφωνα με έρευνα, το 75% των εργαζομένων της Amazon στη Μεγάλη Βρετανία, φοβάται να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, ανησυχώντας για το χρόνο που μπορεί να ξοδέψουν, με την έρευνα να περιλαμβάνει 241 εργαζομένους, ενώ ένας από αυτούς σημείωσε πως έχει σταματήσει να πίνει νερό κατά τη διάρκεια της εργασίας του.
Η Amazon αρνήθηκε τις κατηγορίες, διαβεβαιώνοντας πως προσφέρει ένα ασφαλές και θετικό εργασιακό περιβάλλον, ενώ αμφισβήτησε πως όσοι έκαναν τις καταγγελίες είναι πράγματι εργαζόμενοί της.
Η βρετανική Amazon, θυγατρική εταιρεία της γνωστής αμερικανικής εταιρείας, βραβεύτηκε από μία άλλη εταιρεία, τη LinkedIn, σαν την έβδομη καλύτερη στη Βρετανία, όσον αφορά το εργασιακό καθεστώς.
Η εταιρεία Amazon ανήκει στον Jeff Bezos, στο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου με περιουσία που αγγίζει τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια από την οποία δώρισε το 0,03% σε φιλανθρωπικούς σκοπούς το 2017. Την ίδια στιγμή είχε έρθει στο φως έρευνα, σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον 700 από τους εργαζόμενους της Amazon στις ΗΠΑ, βασίζονται σε συσσίτια και κουπόνια φαγητού για να επιβιώσουν.
Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Ιανουάριο, η Amazon είχε ανακοινώσει πως ψάχνει για τη νέα τοποθεσία των κεντρικών της γραφείων, με τις αμερικανικές πολιτείες να επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου για το ποια θα προσφέρει τις περισσότερες φοροαπαλλαγές, ώστε να κερδίσει το πολυπόθητο βραβείο των 50.000 νέων θέσεων εργασίας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Μου λέτε ότι είσθε υποχρεωμένοι σύμφωνα με το "νόμο" να εξετάσετε την κατάσταση της υγείας μου και με ρωτάτε σχετικά στοιχεία. Σας απαντώ. Η δικτατορία όταν με συνέλαβε και με έστειλε στα Γιούρα, γνωρίζοντας το βαρύ μου νόσημα, ήξερε ότι με καταδικάζει σε τύφλωση. Δεν αρνούμαι, όπως λέτε, να σας δώσω τα στοιχεία αυτά, αλλά ξέρω ότι τα έχετε. Πάσχω από γλαύκωμα και ατροφία του οπτικού νεύρου, σκλήρυνση των αγγείων και της καρδιάς. Εχω χάσει το μεγαλύτερο μέρος της όρασής μου και συνεχώς χάνω.
Κάτω από τις συνθήκες στέρησης της ελευθερίας μου, ξέρω ότι θα τυφλωθώ και ότι η διαδικασία αυτή επιταχύνεται.
Θέλω όμως να σας δηλώσω ότι και τυφλή θα έχω ακόμα εφόδια να πολεμήσω τη δικτατορία.
Μου μένουν τ' αυτιά μου, η γλώσσα μου, το μυαλό μου και μ' αυτά θα πολεμήσω τη δικτατορία''
ΜΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΥ μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ στη Δικαστική Επιτροπή της χούντας στις φυλακές της Αλικαρνασσού το 1970 όπου ήταν κρατούμενη !




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φουκουσιμα / εδω ραδιενεργος σολωμος απο Καναδα
Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017
Ακτινοβολία Φουκουσίμα: Πρώτες Εικόνες Έκρηξη ραδιενεργού σολομού στον Καναδά
Το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα είναι μια από τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία του πλανήτη μας . Έχει καταστρέψει το περιβάλλον χώμα, ανθρώπους, ζώα και τρόφιμα - αλλά αυτό δεν είναι όλα. Έχουν περάσει περίπου 6 χρόνια από τότε που έγινε η καταστροφή . Η πυρηνικη δραστηριότητα είναι σχετικά νέα στην ανθρώπινη φυλή, δεν γνωρίζουμε εντελώς όλους τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που θα προκληθούν από το ατύχημα.
Ωστόσο, με το πέρασμα του χρόνου βλέπουμε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα. Εξαιτίας αυτού, απελευθερώθηκαν εικόνες από τη Βρετανική Κολομβία, τον Καναδά και δείχνουν κάτι εκπληκτικό.
Οι εικόνες διαθέτουν ραδιενεργό σολομό! Λόγω της πυρηνικής καταστροφής στη Φουκουσίμα, πάνω από το ένα τρίτο των ωκεανών του πλανήτη μολύνθηκαν από πυρηνικά απόβλητα . Κατά συνέπεια, τα ψάρια και η άλλη θαλάσσια ζωή πληρώνουν την τιμή. Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Βικτώριας ξεκίνησε μια έρευνα για τον σολομό . Πήραν ραδιενεργά δείγματα των ψαριών και τα έλεγξαν.
"Το WHOI είναι ένα επιστημονικό έργο για τη δειγματοληψία του θαλάσσιου νερού με επιστήμονες, το οποίο έχει παρακολουθήσει τον ραδιενεργό ουρανιο που διασχίζει τον Ειρηνικό μέχρι τη δυτική ακτή της Αμερικής, από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό Fukushima Daiichi στην ανατολική Ιαπωνία", ανέφερε η Environews .



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πανό των συντρόφων της "Bandiera", στη σημερινή κινητοποίηση ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών αριστερών και αυτόνομων οργανώσεων, στη Βρετανική Βάση του Ακρωτηρίου.
«Κατω τα χερια από την Συρια, Εξω το ΝΑΤΟ από την Κυπρο»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



YEMENH αλλο ενα εγκλημα απο την υποστηριζομενη απο τις ΗΠΑ,Σαουδικη Αραβια..
χτυπησαν εναν γαμο δολοφονωντας 20 ανθρωπους και τραυματιζοντας 30 με 40 ατομα ..(δεν υπαρχουν ακομη σαφεις πληροφοριες)
πολυ δυσκολα μπορουν να μπουν τα ασθενοφορα στον τοπο οπου βρισκονται οι τραυματιες διοτι οι Σαουδαραβες συνεχιζουν τις επιθεσεις ακομη και οταν εμφανιστουν τα νοσοκομειακα και οι δημοσιογραφοι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΑΚΩΝ – Β φάση κινητοποίησης για τον ποινικό-σωφρονιστικό κώδικα
*από Επιτροπή Αγώνα γυναικείων -ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού (Α.Β.Γ.Δ.Ε και Α θέση υπογείου παραρτήματος
22/04/2018
Όσο πιο πολύ μας θάβουν στις φυλακές τους , με τις απαγορεύσεις , την σιωπή και την αδιαφορία τους, τόσο πιο πολύ εμείς θα διεκδικούμε χώρο και χρόνο για να ακουστούμε.
Δεν έχουν μόνο οι φυλακές ψηλούς μαντρότοιχους , αλλά και τα αυτιά κάποιων από το υπουργείο δικαιοσύνης.
Τους τελευταίους μήνες μεθοδεύεται η απομόνωση της κινητοποίησης των κρατουμένων ενάντια στον νέο σωφρονιστικό κώδικα μέσου της απαγόρευσης της επικοινωνίας και της παρατεταμένης σιωπής .
Απαγορεύτηκε σε εκπροσώπους δύο πολιτικών φορέων να συναντηθούν στην φυλακή με μέλη της Επιτροπής , πραγματοποιήθηκε προσωρινή κατάσχεση αλληλογραφίας κρατουμένου που περιείχε τα αιτήματα της κινητοποίησης στις φυλακές Ιωαννίνων και ακολούθησε μια ύποπτη και ένοχη σιωπή από την Διεθνή Αμνηστία και τον Συνήγορο του Πολίτη , που απευθυνθήκαμε εγγράφως και υποτίθεται ότι ενδιαφέρονταν για τα δικαιώματά μας.
Όμως το δίκιο μας , δεν φυλακίζεται , δεν απομονώνεται , δεν χαμηλώνει την φωνή του.
Όσο πιο πολύ μας θάβουν στις φυλακές τους , με τις απαγορεύσεις , την σιωπή και την αδιαφορία τους, τόσο πιο πολύ εμείς θα διεκδικούμε χώρο και χρόνο για να ακουστούμε.
Στα πλαίσια αυτά, εγκαινιάζουμε την Β φάση της κινητοποίησης μας ενάντια στον σωφρονιστικό κώδικα, διευρύνουμε τον αγώνα μας με τα αιτήματα μας για την αλλαγή του δολοφονικού ποινικού κώδικα που θέλει τους κρατούμενους θαμμένους ζωντανούς με εξοντωτικές ποινές που φθάνουν για δύο ζωές.
Για αυτό από την Δευτέρα 23/4 κατακτάμε μια ώρα περισσότερης ελευθερίας κίνησης στο προαύλιο , παραμένοντας μια ώρα παραπάνω (εως τις 20:00) , το προγραμματισμένο ωράριο κλειδώματος (19:00)
Καλούμε ΑΜΕΣΑ τους υπεύθυνους από το υπουργείο δικαιοσύνης να άρουν την καραντίνα που μας έχει επιβάλλει και να μας επισκεφθούν οι ίδιοι στις φυλακές Κορυδαλλού για να ακούσουν όλα αυτά που βιώνουμε ως κρατούμενοι και να δικαιωθεί ο αγώνας μας
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Πιστεύω ότι θα ζήσουμε άλλη μια Τουρκοκρατία. Η ΕΟΚ είναι μια Τουρκοκρατία άλλης μορφής. Θα υπάρξουν βέβαια οι εξαιρέσεις, όπως πάντα υπήρξαν. Και τότε άνθρωποι δεν έφυγαν έξω; Αλλά ο λαός θα ζει όπως στην Τουρκοκρατία. Κατά βάθος χαίρομαι που δεν θα ζω για να τα βλέπω αυτά».
-Καλή σας τύχη.
Ο Μάνος Χατζιδάκις, επτά μήνες πριν από το θάνατό του στη φίλη του Λ. Μπέη (από τις «Εικόνες» 25/6/1994)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ο Ναπολεων τραπεζιτης ονειρευεται μια καινουργια Αλγερια μαλλον..θα κατσει λεει να επιβαλλει στους Συριους την Συρια που αυτος θελει

Ο προεδρος της Γαλλιας λεει ότι θελει να χτίσει τη «Νεα Συρια» μαζι με τις ΗΠΑ

Στις 22 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Fox News TV ότι η Γαλλία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πρέπει να παραμείνουν στη Συρία μετά την ήττα του ISIS, προκειμένου να χτίσουν αυτό που ονομάζεται "νέα Συρία".
Ο γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, πρέπει επίσης να αντισταθούν στην επιρροή του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ και του Ιράν. Ο Macron πρότεινε ακόμη ότι η Ρωσία και η Τουρκία πρέπει να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο στα σχέδιά του για "μια νέα Συρία".
Η ιδια η Συρια απετελεσε Γαλλικη αποικια κατα τη διαρκεια 1923-1946, και αυτο αποτελει ενα επιπλεον σημειο τριβης στη σχεση των δυο χωρων..!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό εξακολουθεί να ζει σε συνθήκες συντριπτικής πολιτικής βίας, αλλά η διεθνής κοινότητα σιωπά. Για ποιους λόγους; Τον Φεβρουάριο του 2017, ένα βίντεο που είχε τραβηχτεί στο χωριό Mwanza Lomba έγινε viral. Έδειχνε άμαχο πληθυσμό, γυναίκες και παιδιά, να δολοφονούνται από τον κρατικό στρατό.
Των Ishiaba Casonga και Serge Egola Angbakodolo
Σύντομα, οι εικόνες πέρασαν από τα social media στα δελτία ειδήσεων όλου του πλανήτη. Όμως μετά από λίγο, το θέμα εξαφανίστηκε χωρίς περαιτέρω συζήτηση για το τι σήμαιναν και τι αποκάλυπταν αυτές οι εικόνες.
Τον Απρίλιο του 2017, περισσότεροι από 40 μαζικοί τάφοι ανακαλύφθηκαν στην ίδια περιοχή, στο Κασάι, όπου μετά από την εξέγερση Καμουίνα Νσάπου, τον περασμένο Αύγουστο, χιλιάδες πολίτες εκτοπίστηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις του κρατους. Και πάλι, η ιστορία αυτής της τραγωδίας μοιάζει να μην κινητοποιεί μια ευρεία δημόσια συζήτηση.
Σύμφωνα με την έκθεση του 2011-2015 του Προγράμματος Πρόβλεψης Βιαιοτήτων του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ [1] το Κονγκό ήταν δεύτερο στην κατάταξη των χωρών με το μεγαλύτερο κίνδυνο διάπραξης γενοκτονιών ή δολοφονιών λόγω πολιτικών πεποιθήσεων, με τη Συρία να κατατάσσεται τότε 11η στη συγκεκριμένη έκθεση. Κι όμως παρά τις μαζικές θηριωδίες που διαπράττονται σήμερα στο Κονγκό, ο ίδιος οργανισμός παρέλειψε να συμπεριλάβει στην έκθεσή του για το 2016-2020 τη χώρα, ενώ η Συρία, που βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της παγκόσμιας συζήτησης, έχει τοποθετηθεί στην 6η θέση.
Mια παγκόσμια αποθήκη μεταλλευμάτων
Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι γνωστή όχι μόνο ως ένα τεράστιο νεκροταφείο ξεχασμένων ολοκαυτωμάτων και συγκαλυμμένων γενοκτονιών, αλλά και ως ένας μεγάλος μαζικός τάφος των Αφρικανών που πέθαναν στο όνομα της παγκόσμιας κουλτούρας της κατανάλωσης.
Αυτή είναι μια κληρονομιά που έχει τις ρίζες της στο 1885, όταν o βέλγος μονάρχης Λεοπόλδος Β’ θυσίασε και ακρωτηρίασε δεκάδες χιλιάδες Κονγκολέζους. Ο θάνατος και οι εκτοπισμοί ήταν το τίμημα που κλήθηκαν να πληρώσουν οι Κονγκολέζοι, στο όνομα της ακόρεστης αναζήτησης καουτσούκ, υλικού πολύτιμου για την αναδυόμενη τότε αυτοκινητοβιομηχανία.
Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν το εξαιρετικά τοξικό ουράνιο του ορυχείου του Σινκολόμπουε για να τροφοδοτήσουν το μυστικό Πρόγραμμα Μανχάταν στο πλαίσιο του οποίου δημιουργήθηκαν οι πρώτες ατομικές βόμβες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιήθηκαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Για μια ακόμα φορά, ήταν το κονγκολέζικο αίμα που θυσιάστηκε για τα σχέδια της Δύσης.
Από το 1996, σε διαδοχικούς και περίπλοκους πολέμους, χιλιάδες Κονγκολέζοι πεθαίνουν εξαιτίας της εξόρυξης του κολτάν, ενός μεταλλεύματος που περιγράφεται συχνά και ως «γκρίζος χρυσός».
Το κολτάν είναι ένα μετάλλευμα υψηλής αξίας για την τεχνολογική βιομηχανία, που έχει μετατρέψει το Ανατολικό Κονγκό σε «επίκεντρο βιασμών». Οι πολιτοφυλακές και ο εθνικός στρατός χρησιμοποιούν τις επιθέσεις στις γυναίκες ως μέσο εκτοπισμού των πληθυσμών, προκειμένου να εξασφαλίσουν τον έλεγχο των ορυχείων.
Η παγκόσμια ζήτηση για ταντάλιο, νιόβιο, κασσίτερο, χρυσό και βολφράμιο –όλα τους μέταλλα που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή εξαρτημάτων για τους υπολογιστές και τα smartphone– αποδεικνύεται ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο σε οποιαδήποτε προσπάθεια επίλυσης των συγκρούσεων στη χώρα.
H ζήτηση κοβαλτίου σήμερα αυξάνεται λόγω της αυξημένης ζήτησης μπαταριών λιθίου-ιόντων που φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αποθηκεύουν ανανεώσιμη ενέργεια.
Οι χώρες, λοιπόν, που διατηρούν πρόσβαση σε αυτό το υψηλό απόθεμα κοβαλτίου του Κονγκό ελέγχουν και την ενέργεια του μέλλοντος.
Σήμερα, καθώς το ενδιαφέρον για αναζωογόνηση της βιομηχανικής παραγωγής της Δύσης αυξάνεται, η ζήτηση για χαμηλού κόστους μεταλλεύματα από το Κονγκό δεν μπορεί παρά να αυξάνεται κι αυτή. Προκειμένου να ικανοποιηθεί αυτή η ζήτηση και να κρατηθούν χαμηλά τα κόστη, ένας πολιτικός ηγέτης που λειτουργεί ως αδίστακτος Διευθύνων Σύμβουλος είναι «ό, τι πρέπει».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ομολογια Ισραηλινου στρατηγου οτι οι ισραηλινοι ελευθεροι σκοπευτες εχουν παρει διαταγες να πυροβολουν και παιδια στον φραχτη της Γαζας
Σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη, ο Γενικός Ταξίαρχος Zvika Fogel περιγράφει πώς ένας ελεύθερος σκοπευτής αναγνωρίζει το "μικρό σώμα" ενός παιδιού και του δίνεται η διαταγη να πυροβολεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περικλής Κοροβέσης «Ανθρωποφύλακες»
Με αρπάζει από τα μαλλιά και αρχίζει να με γυρίζει γύρω γύρω από το πλυσταριό. Μου χτυπάει το κεφάλι στο γόνατο του, έπειτα στη γωνιά του πάγκου. Σπάει ένα δόντι μου. Με κλωτσάει στην κοιλιά. Παίρνει το λοστάρι και αρχίζει να με χτυπάει στα καλάμια, στα γόνατα, στους αστράγαλους και στα κόκαλα της λεκάνης. Έπειτα στα γεννητικά όργανα και από πάνω τα φτύνει… Με παίρνουνε και με ρίχνουνε πάνω στον πάγκο μπρούμυτα. Ο Γκραβαρίτης μιμούμενος τη φωνή του καραγκιόζη λέει: “Τώρα θα ‘ ρθει ο αράπης να σου κόψει τ’ αρχίδια και να σε γαμήσει". Πήρε το λοστάρι και άρχισε να μου το σπρώχνει στον πρωκτό.
….
Στους τρεις κατηγορούμενους οι δυο είχανε βασανιστεί. Σου έκανε εντύπωση η ποικιλία των μεθόδων που είχε χρησιμοποιηθεί. Σχεδόν σε κάθε γωνιά της χώρας υπήρχε μια χωροφυλακή ή μια ασφάλεια ή ένα σώμα στρατού που συστηματικά και αδίστακτα βασάνιζε μέχρι θανάτου καθέναν που θα μπορούσε, έστω και μελλοντικά να γίνει «επικίνδυνος»… Ήταν ξεκάθαρο πως δεν ήταν η μανία ενός διεστραμμένου βασανιστή αλλά μια επίσημη, συγκεκριμένη πολιτική ενέργεια που είχε σαφή και καθορισμένο στόχο.
Συνάντησα ανθρώπους που είχαν ακόμα γύψο στο πόδι, που φοράγανε σουσπανσουάρ ή καθόντουσαν μέρες ακίνητοι στο κρεβάτι. Συνάντησα ένα παιδί με ατροφικά πόδια που του έκαναν φάλαγγα με το ίδιο του το μπαστούνι. Δυο κρατούμενοι είχανε παρακρούσεις από τα βασανιστήρια. Είχανε βασανίσει έναν νεαρό εργάτη που υπέφερε από επιληψία. Ανάλογα με τον τόπο και τον βασανιστή υπήρχανε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας σχολής.
Στη Θεσσαλονίκη χτυπούσαν φάλαγγα με τα τουφεκιά και ήσουν κρεμασμένος ανάποδα. Στον Πειραιά χτυπούσαν φάλαγγα με στριμμένο καλώδιο. Στον Διόνυσο θάβανε τους ανθρώπους ζωντανούς. Εικονικές εκτελέσεις, ηλεκτροσόκ, παντού.

Αυτό το βιβλίο δεν θα γραφόταν ποτέ αν οι φιλήσυχοι και αντικειμενικοί άνθρωποι όλης της γης δεν βοηθούσαν, με την αδιαφορία τους και τη σιωπή τους στην επέκταση και στη συνέχιση των βασανιστηρίων.
Περικλής Κοροβέσης «Ανθρωποφύλακες»
Σχολιο.-   Πρωί της 21ης Απρίλη του 1967. Στην πλατεία Αττικής είχε μαζευτεί κόσμος για να μάθει τι συνέβαινε. Ένας λοχίας πυροβόλησε με το αυτόματο όπλο κι ο κόσμος διαλύθηκε τρομαγμένος, στο έδαφος βρίσκεται πεσμένο ένα παιδί με τραύμα στο κεφάλι. Τον έλεγαν Βασίλη Πεσλή.
Αυτά κατέθεσε στη δίκη που έγινε το 1976 ο αυτόπτης μάρτυρας Δημήτρης Τελώνης. Ο υπαξιωματικός που είχε πυροβολήσει ήταν ο έφεδρος λοχίας Λυμπέρης Ανδρικόπουλος.
Σύμφωνα, μάλιστα, με την κατάθεση ενός άλλου μάρτυρα - του αστυφύλακα Αθανάσιου Λιάσκα - μετά το φόνο ένας στρατιώτης ρώτησε το λοχία γιατί τον σκότωσε και ο λοχίας του απάντησε "Γιατί με έβρισε, με αποκάλεσε μαλάκα ".
Τις αμέσως επόμενες ημέρες, ο πατέρας του δολοφονημένου παιδιού απέστειλε δύο επιστολές, μία στον αντιστράτηγο Σπαντιδάκη και την άλλη στον ταξίαρχο Παττακό. Ο Σπαντιδάκης απάντησε ότι δε γνωρίζει τίποτα, ενώ ο Παττακός διέταξε να γίνει μια προσχηματική έρευνα. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, ο ιατροδικαστής Γεώργιος Αγιουτάντης συνέταξε ψευδή έκθεση νεκροψίας, αναφέροντας ότι ο θάνατος του παιδιού προήλθε από εξοστρακισμό σφαίρας, προκειμένου να φανεί σαν ατύχημα. Όπως αποδείχθηκε όμως αργότερα, το παιδί είχε χτυπηθεί με απευθείας βολή. Το 1977 αποδείχθηκε ότι ήταν ψεύτικη η ιατροδικαστική έκθεση του Αγιουτάντη, ο οποίος όμως δε δικάστηκε λόγω παραγραφής.
Ο μικρός Βασίλης ήταν ο πρώτος νεκρός της Χούντας των Συνταγματαρχών. Την ίδια μέρα, λίγα μέτρα πιο κάτω, στην Πατησίων, δολοφονήθηκε η 24χρονη Μαρία Καλαβρού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''είναι τρομαχτικά τα μεγέθη της τουρκικης οικονομικής φούσκας που σκάει με μεγάλο πάταγο: μόνο για την κάλυψη του φετεινού προυπολογισμού η Τουρκία θα χρειαστεί να δανειστεί 210 δις!!!
η ανεργία τους τελευταίους μήνες ανέβηκε κατά 6% από το 10% στο 16% και ο επίσημος πληθωρισμός στο 12%!!
Η λίρα είναι σε ελεύθερη πτώση. Στην πραγματικότητα προλαβαίνει δεν προλαβαίνει να κάνει εκλογές πριν ξεσπάσει η κοινωνική έκρηξη''



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αντιπολίτευση στην Τουρκια; Το ρεπουμπλικανικό κόμμα, CHP, σπαράσσεται αλλά δεν το ομολογεί. Το νέοτευκτο Εθνικιστικό «Καλό κόμμα», της επονομαζόμενης «Λύκαινας» Μεράλ Ακσενέρ, δεν ξέρει ακόμη αν θα μπορέσει να πάρει μέρος στις εκλογές.
Το φιλοκουρδικό κόμμα, HDP μετά την εκλογή Τούρκου αριστερού προέδρου έχει διχαστεί ενώ τα μισά μέλη του βρίσκονται στις φυλακές. Οπότε για ποια αντιπολίτευση να μιλήσουμε;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*Στην Αυστραλια ο υπευθυνος μεταναστευτικου διαστρεβλωσε τα λογια των προσφυγων που του ειχαν πει οτι ''ο Ασαντ μας εσωσε''και αυτος ελεγε οτι αντιθετως,φευγανε απο Συρια για να γλυτωσουν απο αυτον,.Ενισχυσε δηλαδη την νατοικη δυτικη προπαγανδα περι αιμασταγους δικτατορα κτλ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
Η κυρά Ζέλα, πρώην σύζυγος Λαφαζάνη και μητέρα της Ολγας Λαφαζάνη, που διαχειρίζεται τους λογαριασμούς της καταπάτησης City Plaza με το μαύρο χρήμα που εισρέει σε μύρια, κοινοποιεί βίντεο απ το χθεσινό γλέντι εορτασμού για τα δυό χρόνια λαμογιάς και κλεψιάς, ενημερώνοντας το πολυπληθές κοινό της ότι χόρευε κι εκείνη στα νησιώτικα!
Πως να μην χορεύεις μωρή χαρχάλω όταν μαζεύεις τόσο μαύρο χρήμα στις πλάτες προσφύγων-μεταναστών και της μαλάκω Παπαχελά;
Εδώ να θυμίσω ότι η ίδια είχε πεί τον πρώτο χρόνο της παράνομης καταπάτησης στην τοπική της ΛΑΕ Παλλήνης που ανήκε ότι μαζεύουν 15.000 απ τις ΜΚΟ (κυρίως την επιδοτούμενη απ το γερμανικό κράτος Medico Int.) ανά πρόσφυγα, ανά έτος. Γι αυτό και δήλωναν μόνιμα ότι φιλοξενούν 400. Με πρωτοβουλία δική της και της κορούλας της, που έχει σπουδάσει "διαχείριση προσφύγων", με έξοδα ΣΥΡΙΖΑ, πριν τα σπάσει ο μπαμπάκας με τον ΣΥΡΙΖΑ και πριν γίνουν εξουσιαστές.
Αυτά στην αρχή! Τώρα αν βάλουμε τι μαζεύουν και από διάφορες εκδηλώσεις, συναυλίες, τα τζάτζαλα που πουλάνε, και τις δωρεές μεγαλοκεφαλαιούχων δες τα μύρια και πως ξεπλένεται τεράστιος όγκος παράνομου χρήματος!
Αλήθεια, ανακοίνωση έβγαλαν για το πόσα μάζεψαν χθες που υποτίθεται ότι θα τα έδιναν στους πρώην εργαζόμενους του Παναγιώτη Τσατσάνη;
Επίσης στα βίνδεα γιατί δεν βλέπω πρόσφυγες να χορεύουν νησιώτικα;
Μόνο κάτι Κούρδους στην αρχή σε Κούρδικους χορούς, προφανώς σε ευγνωμοσύνη που πέρασαν κι εκείνοι ένα φεγγάρι απ το σπίτι της λαμογιάς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πιο θανάσιμο αμάρτημα της εποχής μας(και διαχρονικό κατά Σάιλοκ): Μη συνεργάσιμος δανειολήπτης...
Του Στάθη: "Οι τράπεζες που επανειλημμένως ανακεφαλαιοποίησα απειλούν να με διασύρουν στη γειτονιά μου και να με ξεφτιλίσουν μπροστά στα παιδιά μου –η καταδίκη μου είναι οριστική και αμετάκλητη, είμαι πλέον ένας «Μη Συνεργάσιμος Δανειολήπτης». Αυτό δεν διορθώνεται, είναι κάτι σαν καρκίνος σε προχωρημένο στάδιο, είμαι πλέον ένα γελάδι που πρέπει να κατέβω στον Άδη για να πληρώσω τις αμαρτίες που δεν έκανα κι επιπροσθέτως να πληρώσω τις αμαρτίες που έκαναν οι τράπεζες χάριν των Δυνατών, καθώς και για την πάρτη τους. Για αυτούς τους αχρείους κατά συρροήν δολοφόνους μαζών και μαζών είμαι πλέον ένα γελάδι που «δεν δικαιούται για να ομιλεί» αλλά μόνον για να μουγκανίζει τον πόνο του μαζί με τους άλλους παρίες, τους εξόριστους και τους στιγματισμένους. "



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιο ΖΩΑ από τους γραφειοκράτες της ΑΑΔΕ δύσκολα θα βρείτε... Βέβαια όλα υπό την κάλυψη του ΣΟΦΟΥ νομοθέτη... ο οποίος είναι ο συνήθης πληρωμένος ΗΛΙΘΙΟΣ...

Η Εφορία κρατάει το νόμιμο και το μαύρο χρήμα στα στρώματα !!!

Η κατάθεση στην τράπεζα χρημάτων που βρίσκονται στο σπίτι, καθιστά τον καταθέτη, ύποπτο για φοροδιαφυγή.
Όσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο, ισχύει με βάση τη φορολογική νομοθεσία. Σε συνδυασμό δε και με την απειλή των κατασχέσεων και της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών, για οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία δημιουργείται ένα τείχος που αποτρέπει την επαναφορά του χρήματος στο τραπεζικό σύστημα.
Ήδη, σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται το «Ειδικό Λογισμικό Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας» της ΑΑΔΕ, το οποίο παρακολουθεί ταυτόχρονα τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών και τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων. Αν διαπιστώσει οποιαδήποτε αναντιστοιχία, ο υπόχρεος καλείται για έλεγχο.
Όπως αποκάλυψε το Σin, το χρήμα σε κυκλοφορία, εκτός του τραπεζικού συστήματος, ανέρχεται στο ποσό των 31 δισ. ευρώ ή στο 17% του ΑΕΠ, όταν υπό κανονικές συνθήκες, η νομισματική κυκλοφορία δεν ξεπερνά το 6% του ΑΕΠ ή τα 11 δισ. ευρώ στην προκειμένη περίπτωση. Δηλαδή το ποσό που «λείπει» από τις τράπεζες είναι 20 δισ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται στα στρώματα και στα ντουλάπια και δεν δικαιολογείται σήμερα από τα υπόλοιπα οικονομικά δεδομένα, αλλά η αιτία είναι η Εφορία.
Ο κίνδυνος του ελέγχου
Ειδικότερα, ας υποθέσουμε όμως, ότι ένας φορολογούμενος που φοβήθηκε το Grexit ή οτιδήποτε άλλο έχει αποσύρει τις καταθέσεις του και έχει τα χρήματα στο σπίτι. Εάν σήμερα μεταβεί στην τράπεζά του για να καταθέσει το ποσό που είχε αποσύρει το 2012 ή το 2015 κ.λπ. θα κληθεί να δικαιολογήσει πού το βρήκε. Εάν το ποσό δεν προκύπτει από τα τρέχοντα εισοδήματά του, θα μπλέξει.
Ο φορολογούμενος θα ισχυριστεί ότι το ποσό προέρχεται από την ανάληψη που είχε κάνει προ διετίας, ή τετραετίας. Η εφορία δεν θα το δεχτεί.
Η νομοθεσία προβλέπει, ότι ακόμη και σε περιπτώσεις μεταφοράς ποσού από ένα λογαριασμό του ίδιου φορολογούμενου σε άλλον, θα πρέπει να αιτιολογείται το ποσό που κατατίθεται. Όπως επίσης θα πρέπει να αιτιολογείται και το ποσό που μεταφέρεται από λογαριασμό σε λογαριασμό της ίδιας οικογένειας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βροντερό όχι των κατοίκων των δήμων Κηφισιάς και Διονύσου στα πλευρικά διόδια σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη
 Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, 17:13
Kάτοικοι και εργαζόμενοι έδωσαν δυναμικό παρών, την Κυριακή 22 Απριλίου, στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου, στη γέφυρα Βαρυμπόμπης, για να εκφράσουν την αντίθεση τους στη σχεδιαζόμενη τοποθέτηση διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγ. Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.
Με επικεφαλής τους Δημάρχους, Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμάκο και Διονύσου κ. Διονύση Ζαμάνη οι πολίτες εξέφρασαν με πανό και συνθήματα τη σταθερή και αδιαπραγμάτευτη απαίτησή τους, για αλλαγή της σύμβασης παραχώρησης και του σχετικού νόμου, ώστε να υπάρξει μόνιμη απαλλαγή των δύο περιοχών από το ενδεχόμενο εγκατάστασης οιουδήποτε είδους διοδίων.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γ. Θωμάκος στην ομιλία του τόνισε : «Απαιτούμε ο τόπος μας να παραμείνει καθαρός και ελεύθερος από διόδια, όπως και αν τα βαφτίζουν, όπως και αν τα μεταμορφώνουν. Είτε είναι μπάρα, είτε ηλεκτρονικό ή δορυφορικό μάτι. Η υποβάθμιση των γειτονιών μας είναι δεδομένη. Η διέλευση χιλιάδων οδηγών μέσα από το ακατάλληλο εσωτερικό οδικό δίκτυο θα επιφέρει περιβαλλοντική και κυκλοφοριακή υποβάθμιση. Οι απαλλαγές που ανακοινώνονται δεν έχουν καμία ισχύ, είναι άκυρες, αν δεν νομοθετηθούν».
Ο κ. Θωμάκος υπογράμμισε, επίσης, πως ο αγώνας των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου είναι ένας γνήσιος κοινωνικός αγώνας, του απλού πολίτη.
O Δήμαρχος Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων : «Υπάρχει μία δυσβάστακτη και άδικη σύμβαση που υπογράφτηκε το 2007 και τροποποιήθηκε το 2013. Θέλουμε να αλλαχτεί, θέλουμε να τροποποιηθεί, ώστε να μην υποστούμε τις τεράστιες κυκλοφοριακές, περιβαλλοντικές και οικονομικές συνέπειες από την τοποθέτηση των διοδίων. Δεν θέλουμε τα αυτοκίνητα της εθνικής οδού, έξω από τα σπίτια μας. Θέλουμε ένα ασφαλές και συνεχόμενο παράπλευρο οδικό δίκτυο. Θέλουμε να προστατεύσουμε το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας».
Ο κ. Ζαμάνης επεσήμανε ότι οι δύο Δήμοι χρησιμοποιώντας όλα τα νομικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους κατέθεσαν, ήδη, αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής της σχετικής απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που μετατρέπει την εθνική οδό, στα όρια των δύο δήμων και εντός του αστικού ιστού, σε κλειστό αυτοκινητόδρομο.
Στη συγκέντρωση μίλησαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιτροπής Αγώνα Αντιδήμαρχος Κηφισιάς κ. Δ. Λιανός και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βόρειας Αττικής κ. Δ. Μανδάλακας, εκφράζοντας με τη σειρά τους το κοινό αίτημα να μην τοποθετηθούν διόδια στους δύο κόμβους.
Χαιρετισμό επίσης, εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρ. Δούρου, απηύθυνε η περιφερειακή σύμβουλος κα Ι. Στεργίου, ενώ αναγνώσθηκε και μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δ. Καραμέρου. Παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μ. Καρπέτας, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γ. Σμέρος, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ κ. Βλ. Σιώμος, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των πολιτικών κομμάτων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και δεκάδες εκπρόσωποι και μέλη φορέων και συλλόγων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφγανιστάν: Το Ισλαμοφασιστικό Κράτος αποκεφάλισε τρία αδέλφια που δραστηριοποιούνταν στον ιατρικό χώρο
 Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, 11:44
Ένοπλοι καθυστερημενη αληταραδες από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος αποκεφάλισαν τρία αδέλφια από τον χώρο της Ιατρικής, στην ανατολική επαρχία του Αφγανιστάν, τη Νανγκαρχάρ, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος.
Ο Αταουλάχ Κογιάνι, ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, του κυριότερου προπυργίου του Ισλαμοφασιστικού Κράτους στο Αφγανιστάν, δήλωσε ότι τα τρία αδέλφια αποκεφαλίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη συνοικία Τσαπαρχάρ.
Ο μεγαλύτερος από τους αδελφούς, ο 27χρονος Νισάρ Ταρελιουάλ, ήταν γιατρός σε ιδιωτική κλινική, ο μεσαίος αδελφός, ο 24χρονος Ναγίμ, ήταν υπέρμαχος του εμβολιασμού και ο μικρότερος, ο 19χρονος Αμπντούλ Ουαχάμπ, ήταν φοιτητής Ιατρικής.
Ο Κογιάνι είπε ότι ο πατέρας των θυμάτων, ο οποίος ήταν γιατρός, αποκεφαλίστηκε τον περασμένο χρόνο από το Ισλαμοφασιστικό Κράτος.
Σε ένα διαφορετικό περιστατικό, το Ισλαμοφασιστικό Κράτος απήγαγε 11 αγρότες στη συνοικία Ροντάτ της επαρχίας Νανγκαρχάρ, παρότι αργότερα απελευθέρωσε δύο από αυτούς. Η συμμοριες πάντως δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για κανένα από τα δύο περιστατικά.
Η Νανγκαρχάρ, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με το Πακιστάν, έχει γίνει προπύργιο του ΙΚ, το οποίο έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο επικίνδυνες ένοπλες συμμοριες από τότε που εμφανίστηκε, περίπου στις αρχές του 2015.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τον δολοφόνησαν στα 14 χρόνια του…
Ήταν μόλις 14 ετών. Δολοφονήθηκε… Ένας Ισραηλινός ελεύθερος σκοπευτής του «κάρφωσε» μια σφαίρα στο κεφάλι.
Η κτηνωδία του στρατού, του Ισραήλ, δεν έχει τέλος.
Σκοτώνουν ακόμα και παιδιά. Τα βλέπουν, τα αναγνωρίζουν, τα σημαδεύουν, τα πυροβολούν…
Ο 14χρονος Μοχάμεντ Αγιούμπ, έπεσε νεκρός, την Παρασκευή, από τη χρήση πραγματικών πυρών, μολονότι δεν αποτελούσε απειλή για κανέναν. Δεν κρατούσε ούτε καν πέτρες.
Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο το Σάββατο, ο πατέρας του Μοχάμεντ Αγιούμπ είπε πως ο γιος του «βρισκόταν μακριά από τους στρατιώτες και δεν είχε όπλο», ούτε «πέταγε πέτρες ή οτιδήποτε άλλο». Ο αδελφός του εφήβου, που είχε πάει μαζί του στη διαδήλωση, αφηγήθηκε πως «ένας ελεύθερος σκοπευτής του έριξε στο κεφάλι»…
Ο Μοχάμεντ άοπλος, συμμετείχε όπως και πολλοί άλλοι συνομήλικοι του, στις διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, όπως κάθε Παρασκευή τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, στη διάρκεια της «Πορείας της Επιστροφής». Πρόκειται για κινητοποιήσεις με βασικό αίτημα να γυρίσουν στα πατρογονικά τους εδάφη οι Παλαιστίνιοι που εκδιώχθηκαν από τη γη τους όταν δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ και για να καταγγελθεί ο ισραηλινή κατοχή και εποικισμός της περιοχής.
Αυτή όμως ήταν η τελευταία διαδήλωση για το Μοχάμεντ και άλλους τρεις συμπατριώτες του. Ο Μοχάμεντ Αγιούμπ μπήκε στη μακρά λίστα των «μαρτύρων» του Παλαιστινιακού λαού. Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των κινητοποιήσεων, την 30ή Μαρτίου, έχει φτάσει τους 38…
Η δολοφονία του έφηβου Παλαιστινίου προκάλεσε νέο διεθνές κύμα αγανάκτησης και καταδίκης, αλλά το Ισραήλ κατά την προσφιλή προπαγάνδα του, επέρριψε την ευθύνη στη Χαμάς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ουκρανοί ακροδεξιοί τιμούν τη μονάδα των SS
 Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, 10:12
Την περιβόητη μεραρχία «Waffen SS» με ναζιστικές σβάστικες και όπλα εποχής αλλά και φωτογραφική έκθεση τίμησαν στο Lvov της Ουκρανίας οι Ουκρανοί νεοναζί με την ευκαιρία των γενεθλίων του Χίτλερ στις 20 Απριλίου και της 75ης επετείου του σχηματισμού της 1ης Μεραρχίας Γαλικίας (1st Galician Division) που αποτελείτο αποκλειστικά από Ουκρανούς ναζιστες εθελοντές.
Ντυμένοι με ναζιστικές στολές εποχής και κρατώντας όπλα εποχής, οι Ουκρανοί νεοναζί εξτρεμιστές παίρνουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 6 Μαΐου.
Αλλά ακόμη και σε ορισμένα δυτικά Μέσα του συρμού που συνήθως καλύπτουν αποκλειστικά «ρωσικές δραστηριότητες στην Ουκρανία» περιγράφονται οι ενοχλητικές για όλους εκδηλώσεις εορτασμού για την ουκρανική μεραρχία των SS, η οποία μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνη για τον φόνο εκατοντάδων Πολωνών πολιτών στα χωριά Huta Pieniacka και Pidkamin το 1944.
«Οι Ουκρανοί στη Lviv [Lvov] γιορτάζουν την 14η επέτειο της ίδρυσης της ''Μεραρχίας Γαλικίας'' των Waffen SS, με σβάστικες, στολές εποχής κ.λπ.» γράφει ο Alec Luhn, ανταποκριτής της βρετανικής εφημερίδας «TheTelegraph» στη Ρωσία. Αλλά ανάλογα άρθρα δημοσιεύθηκαν και στην Guardian, στo Time, στο Politico, στη New York Times και στο Foreign Policy.
Στην «1st Galician Division» συμμετείχαν 80.000 εθελοντές, οι οποίοι υπάκουαν στις εντολές του Heinrich Himmler, αρχηγού των SS και εγκληματία πολέμου που είχε τοποθετήσει επικεφαλής Γερμανούς αξιωματικούς των SS.
Η Μεραρχία Γαλικίας είχε συμμετάσχει σε επιχειρήσεις εναντίον παρτιζάνων, στην Πολωνία και τη Σοβιετική (τότε ακόμη) Ουκρανία και σε διωγμούς εναντίον κομμουνιστών και Εβραίων, από τότε που σχηματίσθηκε την άνοιξη του 1944 έως τον Ιούλιο του 1944 που διαλύθηκε για να ενταχθεί στον ουκρανικό Φασιστικό Στρατό, στον πόλεμο εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, ως την παράδοση στους Συμμάχους, στις 10 Μαΐου 1945.
Τον περασμένο Δεκέμβριο η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ρωσική πρόταση καταδικάζοντας οποιαδήποτε προσπάθεια να «δοξάζεται ο ναζισμός και ο νέο ναζισμός κι άλλες εκφράσεις που προωθούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία».
Η πρόταση είχε εγκριθεί από 133 κράτη μέλη, με μόνες τις ΗΠΑ και την Ουκρανία να έχουν ψηφίσει εναντίον.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο υποψήφιος της Δεξιάς Μάριο Άμπντο εξελέγη πρόεδρος της Παραγουάης
 Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, 05:34
Νικητής των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Παραγουάη αναδείχθηκε ο υποψήφιος της Δεξιάς Μάριο Άμπντο Μπενίτες, συνεχίζοντας την ηγεμονία του κόμματός Κολοράντο, στα πολιτικά πράγματα της λατινοαμερικανικής χώρας.
«Ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι ο Μάριο Άμπντο Μπενίτες» δήλωσε ο πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής Χάιμε Μπεστάρντ, βάσει των αποτελεσμάτων, με το 96% των ψηφοδελτίων να έχει καταμετρηθεί.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι ο υποψήφιος συγκέντρωσε το 46,49% των ψήφων, έναντι 42,72% του κυριότερου αντιπάλου του, Εφρέν Αλέγκρε, υποψήφιου μιας συμμαχίας της Κεντροαριστεράς με επικεφαλης το κομμα της αξιωματικης αντιπολιτευσης, το Αυθεντικο Ριζοσπαστικο Φιλελλευθερο Κομμα.
Η ακροδεξια  παράταξη του Μάριο Άμπντο Μπενίτες κυβερνά τη χώρα σχεδόν αδιαλείπτως από το 1947. Από το 1947 μεχρι το 1989 κυβερνουσε ο ναζιστης δικτατορας Αλφρεντο Στρεσνερ, εφαμιλος του Πινοσετ της Χιλης, ο οποιος εκανε «εκλογες», «εκλεγοταν» με ποσοστα 91%, και ηταν «προεδρος» του κομματος Κολοραντο.   Μονο από το 2008 μεχρι το 2012 εκλεχθηκε προεδρος ο Φερναντο Λιουγκο, καθολικος ιερεας, οπαδος της θεολογιας της Απελευθερωσης, που προσπαθησε να κανει μερικες προοδευτικες μεταρρυθμισεις, πριν τον καταργησουν με αντισυνταγματικο πραξικοπημα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλή: Διαδήλωση εναντίον του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων της χώρας
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, 05:17
Περίπου 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τους οργανωτές της κινητοποίησης, διαδήλωσαν την Κυριακή στο Σαντιάγο για να απαιτήσουν να δοθεί τέλος στο ασφαλιστικό σύστημα και τον τρόπο υπολογισμού και χορήγησης των συντάξεων που είχε δημιουργηθεί επί των ημερών της στρατιωτικής δικτατορίας του Αουγκούστο Πινοτσέτ (1973-1990), επικρίνοντας τις ανεπάρκειές του.
Κρατώντας στα χέρια σημαίες και λάβαρα, υπό τους ήχους τρομπετών και ταμπούρλων, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας της Χιλής για να καταγγείλουν το σημερινό σύστημα, το οποίο ελέγχεται από τους Διαχειριστές των Συνταξιοδοτικών Ταμείων και χορηγεί συντάξεις ύψους 285 ευρώ τον μήνα κατά μέσον όρο.
«Αυτό το κίνημα επιδιώκει την αύξηση των συντάξεων που συνεχίζουν να πέφτουν στη Χιλή, ιδίως αυτές των γυναικών» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Λουίς Μεσίνα, ένας από τους οργανωτές της διαδήλωσης.
Είναι πάνδημο το αίτημα «να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις», πρόσθεσε ο ηγέτης αυτού του κινήματος που δημιούργησαν συνδικαλιστές πριν από πέντε χρόνια και στις κινητοποιήσεις του οποίου έχουν πάρει μέρος ακόμη και 100.000 πολίτες.
Το σημερινό σύστημα δημιουργήθηκε το 1981, επί των ημερών της στρατιωτικής δικτατορίας, και διαφημιζόταν από τους ακροδεξιους νεοφιλελε ως πρωτοπόρο παγκοσμίως, καθώς προωθούσε την ατομική κεφαλαιοποίηση και υποσχόταν να εξασφαλίζει στους δικαιούχους συντάξεις που θα ανέρχονταν στο 70% του μισθού τους. Στην πραγματικότητα, η αναλογία ήταν πολύ πιο χαμηλή.
Οι διαδηλωτές αξιώνουν να καταργηθεί αυτό το σύστημα και να αντικατασταθεί από ένα άλλο, στο οποίο οι ασφαλιστικές εισφορές στα συνταξιοδοτικά ταμεία δεν θα γίνονται μόνο από τους εργαζομένους, αλλά και από τους εργοδότες και το κράτος.
Η κυβέρνηση του πινοσετικου ακροδεξιού προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα, που ανέλαβε την εξουσία τον Μάρτιο, έχει εξαγγείλει πως θα παρουσιάσει το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους ένα σχέδιο μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος που προβλέπει τη συμμετοχή νέων παραγόντων, όπως οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, και τη δημιουργία ενός νέου Διαχειριστή Συνταξιοδοτικού Ταμείου, υπό κρατικό έλεγχο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικαράγουα: Ακυρώνεται η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος που πυροδότησε διαδηλώσεις
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, 01:02
Ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού συστήματος που πυροδότησαν πολυήμερες, πολύνεκρες διαδηλώσεις ακυρώνονται, καθώς προσπαθεί να τερματίσει μια από τις σοβαρότερες κρίσεις επί των ημερών του στην εξουσία στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Ορτέγκα τόνισε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος κοινωνικών ασφαλίσεων της Νικαράγουας τάχθηκε σε ψηφοφορία υπέρ της ανάκλησης των μέτρων που είχαν εγκριθεί την περασμένη εβδομάδα και προέβλεπαν μεταξύ άλλων την αύξηση του ηλικιακού ορίου για τη συνταξιοδότηση, την αύξηση των εισφορών εργοδοτών και ασφαλισμένων και μειώσεις συντάξεων.
Οι διαδηλώσεις που μαίνονταν όλη την εβδομάδα στη χώρα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 11 ανθρώπους, ενώ εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν.


1 σχόλιο:

e-h είπε...


My name is Lily Clifford, and I'm a Starbucks barista in Los Angeles. And I've seen with my own eyes how these stores are racially policed.
Just two days before Rashon Nelson and Donte Robinson where arrested for being Black at Philadelphia Starbucks, a white customer came up to me with her daughter and told me “There’s a scary man in the bathroom.” I stepped away from the bar and looked into the open bathroom – inside was a Black man washing his face. What made her scared? What would have happened if I had taken her fear at face value, and called the police?

We desperately need to be having these conversations.
But when I heard that Starbucks was partnering with the ADL for its big anti-bias training, my first thought was, “We can do better than this.” My family fled Odessa in 1905 amidst anti-Jewish violence, and so I want to live in a world where I can take a firm stance against violence to Palestinians.

But the ADL doesn't see things that way. In fact, the ADL is committed to a world view that pits Jews - specifically white Jews - against Arabs and Muslims and especially Palestinians. It doesn't have to be that way.
Please read the note from JVP's Executive Director below, and tell Starbucks to Drop the ADL!



Το όνομά μου είναι η Lily Clifford και είμαι στα Starbucks barista στο Λος Άντζελες. Και έχω δει με τα μάτια μου πώς αυτά τα καταστήματα είναι ρατσιστικά.
Μόλις δυο μέρες πριν ο Ράσον Νέλσον και ο Ντόντ Ρόμπινσον, όπου συνελήφθησαν επειδη ειναι Μαύροι, στη Φιλαδέλφεια σταStarbucks, ήρθε μια λευκη πελάτης μαζί με την κόρη της και μου είπε: "Υπάρχει ένας τρομακτικός άνδρας στο μπάνιο." Εφυγα από το μπαρ και κοίταξα το ανοιχτό μπάνιο - μέσα του ήταν ένας Μαύρος που επλενε το πρόσωπό του. Τι την έκανε να φοβάται; Τι θα συνέβαινε εάν είχα πάρει το φόβο της και τις αξίες της και ειχα καλεσει την αστυνομία;

Πρέπει απεγνωσμένα να έχουμε αυτές τις ομιλίες.

Αλλά όταν άκουσα ότι η Starbucks συνεργάζονταν με την ADL για την μεγάλη κατάρτιση κατά των προκαταλήψεων, η πρώτη μου σκέψη ήταν: «Μπορούμε να κάνουμε καλύτερα από αυτό». Η οικογένειά μου έφυγε από την Οδησσό το 1905 εν μέσω της αντιεβραϊκής βίας και έτσι θέλω ζείτε σε έναν κόσμο όπου μπορώ να πάρω μια σταθερή στάση εναντίον της βίας στους Παλαιστινίους.

Αλλά η ADL δεν βλέπει τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Στην πραγματικότητα, η ADL έχει δεσμευτεί σε μια παγκόσμια άποψη, η οποία καταστρέφει τους Εβραίους - ειδικά λευκούς Εβραίους - εναντίον Αράβων και Μουσουλμάνων και ιδιαίτερα Παλαιστινίων. Δεν χρειάζεται να είναι έτσι.

Διαβάστε παρακάτω τη σημείωση από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της JVP και πεστε στο Starbucks να απορριψει το ADL!