Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Τριτη 24 Απριλιου 2018


Παρά τον πόλεμο, η κυβέρνηση της Συρίας ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία για να παρέχει τροφή και νερό για τις πολλές αδέσποτες γάτες στις πόλεις της Συρίας.
Σχολιο.-  αυτή η γάτα στη φωτο είναι Assad apologist, γι' αυτό την ταίζουν, τις άλλες τις αφήνουν να πεθάνουν της πείνας (χαχαχαχαχα)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



70 χρόνια κατοχής
Το Ισραήλ σιωνιστές θα πρέπει να είστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά σας:
1. Εδραιωσαστε την πολιτεία σας σε μια χώρα που ανήκει στους παλαιστινίους. Δεν ήσουν ικανοποιημένος να μοιραστείς μαζί τους τη γη τους, οπότε έπρεπε να τους κάνεις έξωση για να έχεις την δική σου εβραϊκή πολιτεία. Το έκανες αυτό από σε βάναυση δύναμη, και σε μερικές περιπτώσεις σφαγές που παραμένουν ένα μαύρο σημείο στην ιστορία σου.
2. για τα πρώτα 2 χρόνια, σε αυστηρό στρατιωτικό κανόνα στη χώρα που έλεγχε κάθε πτυχή της ζωής των αρχικών ιδιοκτητών της γης που κατάφεραν να παραμείνουν στο πρόσφατο κράτος.
3. δώσατε στον εγχώριο παλαιστινιακό πληθυσμό υπηκοότητα, αλλά δεν είχαν τα ίδια δικαιώματα που είχε η εβραϊκή κοινότητα, ούτε οι πόλεις και τα σχολεία τους έχουν τα ίδια προνόμια και προϋπολογισμούς.
4. Επιπλέον, με κάποιο παράλογο νόμο, αυτός ο παλαιστίνιος πληθυσμός κατέληξε να είναι "παρών απών" που σημαίνει ότι ήταν απόντες όσον αφορά το δικαίωμά τους να διεκδικούν τα σπίτια και την περιουσία τους, αλλά ήταν παρόντες για την καταβολή φόρων στο πρόσφατα κράτος.
Τα τελευταία 50 χρόνια, στην υπόλοιπη παλαιστινιακή γη την οποία δεν κατάφερες να κατακτήσεις το 1948.
5. Οι κάτοικοι της δυτικής όχθης δεν έχουν πρόσβαση στην Ιερουσαλήμ, εκτός από ορισμένους σκοπούς και σε ορισμένες περιπτώσεις.
6. Οι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ δεν είναι πολίτες και η κατοικία τους μπορεί να ανακληθεί οποιαδήποτε στιγμή κάτω από διάφορους παράλογους κανονισμούς.
7. Οι κάτοικοι της Ιερουσαλήμ στερούνται της συμμετοχής των συζύγων τους σε περίπτωση που είναι από τη δυτική όχθη χωρίς να περάσουν από μια ατελείωτη διαδικασία οικογενειακής επανένωσης, η οποία κυρίως απορρίπτεται ακόμη και μετά από πολλά χρόνια γάμου.
8. Χρειάζεται για τα πάντα και μερικές φορές ποτέ για μια Ιερουσαλήμ που κατοικεί να πάρει άδεια δόμησης ενώ οι Εβραίοι οικισμοί έχουν παραβιάσει το μεγαλύτερο μέρος της γης της Ιερουσαλήμ και της δυτικής όχθης. Έτσι, η κατεδάφιση σπιτιών και η κατάσχεση γης στις παλαιστινιακές περιοχές είναι πολύ κοινή.
9. πάνω και πάνω έχετε ήδη πληθυσμό περίπου 9. εκατομμυρίων που ζουν υπό πολιορκία στη γάζα. Αν και  έχετε αποσυρθεί από τη γάζα συνεχίζεις να ελέγχεις τα σύνορά της, τη γη, τη θάλασσα και τον ουρανό.
10. λες ότι έχεις τον πιο ηθικό στρατό στον κόσμο, αλλά οι στρατιώτες σου κάνουν επιδρομή στα σπίτια τους τη νύχτα και παίρνουν παιδιά από τα κρεβάτια τους.
11. Έχετε ήδη 350 παιδιά στις φυλακές σας και-6500 άνδρες και γυναίκες, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται υπό διοικητική κράτηση χωρίς χρέωση ή δίκη, και περίπου 1000 από αυτούς είναι άρρωστοι.
12. Έχετε δύο νόμους για τους ίδιους σας τους πολίτες. Και αρνείσαι την είσοδο σε οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των Εβραίων, ακόμα και των ραβίνοι που δεν συμφωνούν με τις πολιτικές σου.
13. κάθε μέρα οι ένοπλοι άποικοι σας αρπάζουν νέες περιοχές με την προστασία του στρατού σας. Η γενναιόδωρη προσφορά του Μπάρακ με την οποία στον κόσμο και τους δικούς σου πολίτες ανέρχεται μόνο σε λίγο πάνω από το 15 % της ιστορικής Παλαιστίνης αντί του 22 % στο οποίο οι παλαιστίνιοι ήταν πρόθυμοι να δημιουργήσουν το νέο τους κράτος μετά το Οσλο Συμφωνία."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης Σαντινίστας (ισπ. Frente Sandinista de Liberación Nacional, FSLN) είναι ένα σοσιαλιστικό πολιτικό κόμμα της Νικαράγουας. Τα μέλη του είναι περισσότερο γνωστά ως Σαντινίστας. Πήρε το όνομά του από τον Αουγούστο Σέσαρ Σαντίνο που ηγήθηκε της Νικαραγουανής επανάστασης έναντι της Αμερικανικής κατοχής κατά τη δεκαετία του 1930.
Οι Σαντινίστας ανέτρεψαν τον δικτάτορα της χώρας Αναστάσιο Σομόσα Ντεμπάιλε το 1979 και εγκαθίδρυσαν μια επαναστατική κυβέρνηση. Μετά την ανάληψη της κυβέρνησης, οι Σαντινίστας κυβέρνησαν την Νικαράγουα από το 1979 έως το 1990, στα πλαίσια μιας Δημοκρατίας Εθνικής Ανασυγκρότησης. Μετά την παραίτηση ορισμένων κεντρώων μελών, οι Σαντινίστας κέρδισαν την απόλυτη εξουσία τον Μάρτιο του 1981. Εισήγαν μία πολιτική πλήρους αλφαβητισμού των κατοίκων της χώρας, βελτίωση του συστήματος υγείας και προήγαν την ισότητα των δύο φύλων. Το 1981 δημιουργήθηκαν οργανώσεις που αντιτίθενταν στους Σαντινίστας, οι λεγόμενοι Κόντρας, που στηρίζονταν από τη CIA. Οι εκλογές του 1984, στις οποίες κέρδισαν οι Σαντινίστας και περιγράφηκαν από ξένους παρατηρητές ως δίκαιες και ελεύθερες, αμφισβητήθηκαν από τους Κόντρας και συνέχισαν τις βίαιες επιθέσεις τους έναντι του κράτους και των πολιτών μέχρι το 1989. Οι Σαντινίστας έχασαν τις εκλογές του 1990 από τη Βιολέτα Τσαμόρρο των Κοντρας που ειχαν φτιαξει την Εθνική Ένωση Αντιπολίτευσης.
Οι Σαντινίστας με ποσοστο 67% αποτελούν ένα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, μαζί με την συνεχεια των Κοντρας το Συνταγματικό Φιλελεύθερο Κόμμα που εχει 14%, το 2016, ενώ είναι αυτή τη στιγμή το κυβερνών κόμμα της χώρας από το 2006, όταν ο Ντανιέλ Ορτέγα εξελέγη πρόεδρος της χώρας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικαραγουα Επιχειρειται ''πραξικόπημα'' με τις πλατες του ΝΑΤΟ στην Νικαραγουα. Η «ανεπιθύμητη» κυβέρνηση των Σαντινιατας δεχεται ενα οργανωμενο απο ακροδεξια και νατοικα στοιχεια κινημα στους δρομους..καρμπον μοντελο με το τι εγινε Ουκρανια,Λιβυη,Συρια,Βενεζουελα




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την υπεράσπιση της Νικαράγουα απέναντι στις ΗΠΑ και τους πραξικοπηματίες πράκτορές τους
23/04/2018
Διεθνής κοινή δήλωση για τη Νικαράγουα
Frente Comunista dos Trabalhadores – Βραζιλία
Socialist Fight – Βρετανία
Workers Socialist League – ΗΠΑ
Tendência Militante Bolchevique – Αργεντινή
Communist Revolutionary Action – Ελλάδα

Frente Comunista dos Trabalhadores (Κομμουνιστικό Εργατικό Μέτωπο) – Βραζιλία
Socialist Fight (Σοσιαλιστική Πάλη) – Βρετανία
Workers Socialist League (Εργατική Σοσιαλιστική Λίγκα) – ΗΠΑ
Tendência Militante Bolchevique (Αγωνιστική Μπολσεβίκικη Τάση) – Αργεντινή
Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση – Ελλάδα

*Για την υπεράσπιση της Νικαράγουα απέναντι στις ΗΠΑ και τους πραξικοπηματίες πράκτορές τους
Ένα νέο σημείο έντασης ανοίγει στο σημερινό ψυχρό πόλεμο, μια νέα επιχείρηση «αλλαγής καθεστώτος» βρίσκεται σε εξέλιξη, οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει τώρα να υποστηρίζουν μια εκστρατεία για να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Νικαράγουα.
Από τις 18 Απριλίου, ένοπλες δεξιές παραστρατιωτικές ομάδες έχουν εξαπολύσει ένα κύμα βίαιων επιθέσεων εναντίον δημόσιων οργανισμών, αριστερών διαδηλωτών και αστυνομίας,με σκοπό να δημιουργήσουν χάος και να προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο στη χώρα. 10 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 80 έχουν τραυματιστεί, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 30 αστυνομικών. Οι περισσότεροι από τους θανάτους έχουν προκληθεί από τη θανατηφόρα χρήση πυροβόλων όπλων από δεξιούς προβοκάτορες.
Η στρατηγική είναι παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία στη Λιβύη, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Ουκρανία, και ανεπιτυχώς στην Ταϊλάνδη, τη Συρία και τη Βενεζουέλα. Στην περίπτωση της Νικαράγουα, μετά το θρίαμβο του Ντανιέλ Ορτέγκα το 2007, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη χώρα αυτή ξεκίνησε ένα πρόγραμμα εντατικής υποστήριξης της δεξιάς αντιπολίτευσης, τη «Φιλελεύθερη Συμμαχία της Νικαράγουα» (ALN).
Η γεωπολιτική αιτία αυτού του κλιμακούμενου πραξικοπήματος βρίσκεται στις προσπάθειες των ΗΠΑ να ανακτήσουν την ηγεμονία τους πάνω σε αυτό που αντιλαμβάνονται ως «πίσω αυλή» τους, τη Λατινική Αμερική, μέσω της ανατροπής των μη υπάκουων κυβερνήσεων και την απομόνωση των «κρατών-παριών».
Οι ΗΠΑ θέλουν να βεβαιωθούν πως ο καθένας στη Λατινική Αμερική κατανοεί πως δεν υπάρχει εναλλακτική, και να τελειώσουν ακόμα και με την ανάμνηση πιθανών εναλλακτικών πορειών.
Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται επίσης να ανασταλεί εντελώς ο κίνδυνος της υλοποίησης του κινεζικού πρότζεκτ για την κατασκευή ενός μεγάλου καναλιού μεταξύ των δύο ωκεανών, πολύ μεγαλύτερου από την ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ διώρυγα του Παναμά.
Εάν υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο, το οποίο έχει προσωρινά ανασταλεί, αυτό θα επιτρέψει στην Κίνα να πραγματοποιήσει ένα άλμα στο παγκόσμιο
εμπόριο. Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ανοιχτό εμπορικό πόλεμο κατά της Κίνας, και θα κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν την κατασκευή του καναλιού αυτού από τους ανταγωνιστές τους.Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να επιβάλουν επιχείρηση αλλαγής καθεστώτος στη Νικαράγουα, προσπαθώντας να ανατρέψουν την κυβέρνηση των Σαντινίσταςκάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα.
Η δεξιά εξέγερση ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σαντινίστας για αναστολή των διαπραγματεύσεων με την οργάνωση εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα της Νικαράγουα, το ConsejoSuperiordelaEmpresa (COSEP). Η κυβέρνηση του FSLN προσπάθησε να συνάψει συμφωνία με τους εργοδότες για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Καθώς δεν υπήρξε συμφωνία, οι Σαντινίστας ανακοίνωσαν μονομερώς τις μεταρρυθμίσεις στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης της Νικαράγουα (INSS).
Το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης, το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ασφάλισης της Νικαράγουα
Ανάλογα με το συσχετισμό δυνάμεων, το μεγάλο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο και οι πράκτορές του στη Νικαράγουα μπορεί να είναι σε θέση να κάνουν ένα επιτυχημένο πραξικόπημα, να ανατρέψουν την κυβέρνηση του FSLN ή έστω να φτάσουν σε μια συμφωνία με τους Σαντινίστας για το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης σε βάρος των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων του ενεργού πληθυσμού.
Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης έχει έλλειμμα περίπου 75 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Η κυβέρνηση των Σαντινίστας και οι επιχειρηματίες έχουν διαφορετικές θέσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να εξισορροπηθεί το έλλειμμα.
Στη Νικαράγουα, το μεγάλο κεφάλαιο δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση των Σαντινίστας να διατηρήσει την ελάχιστη ηλικία των 60 ετών και το χρόνο συμμετοχής σε 750 εβδομάδες. Κατηγορούν το INSS ότι είναι έτοιμο να πτωχεύσει και πως πραγματοποιεί επενδύσεις χωρίς εμπορική απόδοση. Πριν από την εξέγερση, οι Σαντινίστας είχαν ήδη παραχωρήσει τη μείωση των συντάξεων κατά 5%. Η πολιτική αυτή των παραχωρήσεων στο μεγάλο κεφάλαιο ενάντια στο δίκιο των μαζών αποθαρρύνει την αριστερή εθνικιστική κυβέρνηση, δημιουργεί σύγχυση στους εργάτες και ευνοεί τη Δεξιά, όπως είδαμε στην περίπτωση του ΡΤ στη Βραζιλία.
Σύμφωνα με το Telesur*, η μεταρρύθμιση των Σαντινίστας υποστηρίζει τη σταδιακή αύξηση της συνεισφοράς των εργοδοτών κατά 3,25%• την αύξηση της συμβολής των εργαζομένων κατά 0,75%• την αύξηση της συνεισφοράς της κυβέρνησης στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα κατά 1,25%• την αναθεώρηση του ανώτατου μισθού, ώστε αυτοί που κερδίζουν υψηλούς μισθούς να πληρώνουν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης ανάλογα με το εισόδημά τους• αφαιρεί το 5% των συντάξεων των συνταξιούχων για να λαμβάνουν τα ίδια οφέλη για την υγεία με τους ενεργούς εργαζομένους (που σήμερα δεν λαμβάνουν)• τη διατήρηση του αριθμού των εβδομαδιαίων εισφορών, ώστε να δικαιούται κανείς πλήρη σύνταξη στις 750 εβδομαδιαίες εισφορές• τη διατήρηση της μειωμένης σύνταξης και της ελάχιστης σύνταξης• για τη διατήρηση του δώρου Χριστουγέννων• τη διατήρηση της αξίας των συντάξεων έναντι της ετήσιας υποτίμησης κατά 5%• τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα όλων των κλινικών του INSS.
Με τη σειρά τους, στη διαμάχη αυτή, τα αφεντικά θέλουν: αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από 60 σε 65 χρόνια• εξάλειψη της μειωμένης σύνταξης που καταβάλλεται στους συνταξιούχους που δεν μπόρεσαν να συμπληρώσουν τις 750 εβδομαδιαίες εισφορές που απαιτούνται για να λάβουν πλήρη σύνταξη• εξάλειψη της ελάχιστης σύνταξης που εγγυάται ότι κανείς δεν θα παίρνει σύνταξη χαμηλότερη από τον ελάχιστο μισθό των βιομηχανικώνεργατών•τη μη διατήρηση της σύνδεσης της αξίας της σύνταξης απέναντι στο εθνικό νόμισμα ως αντιστάθμισμα της ετήσιας υποτίμησης του 5% που εφαρμόζει η Κεντρική Τράπεζα• το διπλασιασμότου αριθμού των εβδομαδιαίων εισφορών για σύνταξη από 750 στις 1500•την ιδιωτικοποίηση των κλινικών του INSS.
Είναι απαραίτητο να κατανικήσουμε εντελώς τις προσπάθειες των πραξικοπηματιών του ιμπεριαλισμού, να συμπτύξουμε ενιαίο μέτωπο με το FSLN, συνδικάτα και λαϊκές και φοιτητικές οργανώσεις, να διευρύνουμε τις μαζικές επιτροπές αυτοάμυνας και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να εξοπλίσει το λαό για να συντρίψουμε τους νέους «Κόντρας». Πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από τα ιστορικά και επικίνδυνα όρια του Σαντινίσμο, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και πολιτική οργάνωση των μαζών για να απαιτήσουμε η αύξηση κατά 5% των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης να καταβάλλεται από τους εργοδότες. Είναι απαραίτητο να μην έχουμε εμπιστοσύνη σε καμιά συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της δεξιάς αντιπολίτευσης εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ως εκ τούτου, πρέπει να αντιταχθούμε στην ιδιωτικοποίηση της συνταξιοδότησης, την αύξηση της ελάχιστης ηλικίας συνταξιοδότησης και το χρόνο εισφορών, αγωνιζόμενοι για την εθνικοποίηση ολόκληρου του χρηματοπιστωτικού συστήματος και του συστήματος υγείας, κάτω από εργατικό έλεγχο, για να διασφαλισθείη διατήρηση του ελεγχόμενου από το κράτος συστήματος κοινωνικής ασφάλισης για τους χρήστες του, τους ενεργούς και συνταξιούχους εργαζομένους.
Η υπέρβαση του Σαντινίσμο από τους εργάτες είναι προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της σοσιαλιστικής επανάστασης
Η Δεξιά έχει αρκετές εφεδρείες, από τις πιο πολιτικές έως και τις πιο φασιστικές και στρατιωτικές. Οι επιχειρηματίες του COSEP και η δεξιά πτέρυγα της Καθολικής Εκκλησίας καθοδηγούν πολιτικά τις διαδηλώσεις, ενώ παράλληλα οργανώσεις όπως οι Πολίτες για την Ελευθερία (Citizens for Freedom) και η δεξιά διάσπαση των Σαντινίστας, το Σαντινιστικό Ανανεωτικό Κίνημα (Sandinistan Renovation Movement, MRS) είναι οι βασικοί ενορχηστρωτές των επιθέσεων. Η υποστήριξη που παρέχουν συγκεκριμένες ομάδες της σεχταριστικής Αριστεράς στις συμμορίες αυτές αποδεικνύει την αντιδραστική φύση των διαδηλώσεων. Τα τελευταία χρόνια, μια πολιτική οργάνωση που διεκδικεί διεθνώς την τροτσκιστική ταυτότητα, η LIT (IWL-FI) υπό την ηγεσία του βραζιλιάνικου PSTU, έχει υποστηρίξει και εξωραϊσει όλες τις εκστρατείες αλλαγής καθεστώτος και τα πραξικοπήματα του ιμπεριαλισμού.
Επομένως, η υποστήριξη που δίνει η LIT στις διαδηλώσεις στη Νικαράγουα, από κοινού με το Partido de los Trabajadores de Costa Rica και το PST- Onduras, έχοντας ως δεδομένο ότι έχει υποστηρίξει όλες τις πρόσφατες επιθέσεις του ιμπεριαλισμού σε Λιβύη, Συρία, Ουκρανία, Αίγυπτο και Βραζιλία είναι ένα σημείο που δείχνει ότι οι συγκεκριμένες διαμαρτυρίες είναι τμήμα ενός αντιδραστικού κινήματος πρακτόρων του ιμπεριαλισμού, με τους οποίους φαίνεται να μοιάζει όλο και περισσότερο η LIT. Όταν έχετε αμφιβολίες ως προς τη θέση που πρέπει να ακολουθήσετε σε κάθε περίπτωση, δείτε… Εάν η LIT είναι υπέρ, είμαστε αντίθετοι. Εάν είναι αντίθετη, είμαστε υπέρ.
Από το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα, οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν ανελλιπώς ένοπλες δεξιές ομάδες που έχουν διαπράξει τις χειρότερες φρικαλεότητες στη Νικαράγουα ενάντια στους εργαζομένους της χώρας. Η πιο γνωστή ομάδα θανάτου που χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ ήταν οι επαναστατικοί «Contras» που ξεκίνησαν ένα δεξιό αντάρτικο αφότου το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο των Sandinistas ανέτρεψε την κυβέρνηση της Εθνικής Φρουράς του δικτάτορα Anastasio Somoza το 1979. Καθ ‘όλη τη δεκαετία του ’80, οι Contrasεπέβαλαν το χάος για να αποσταθεροποίησαν την κυβέρνηση των Sandinistas μέχρι το 1990, που το FSLN έχασε τις εκλογές από τη Δεξιά. Μόλις το 2006 κατάφερε να ανακτήσει την κυβέρνηση με τον Daniel Ortega. Για άλλη μια φορά οι Sandinistas απειλούνται από μία βίαιη αντεπανάσταση. Μετά την εκλογή του Daniel Ortega το 2006 και την επανεκλογή του το 2011 και το 2016, η Δεξιά άρχισε να εξημερώνεται.
Αλλά η μεγαλύτερη αδυναμία του Σαντινισμού έγκειται στον αστικό, μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα του FSLN. Αυτό συμβαίνει επειδή οι Sandinistas αντιτίθενται στην πραγματοποίηση μιας πλήρους κοινωνικής επανάστασης στη χώρα, διαφωνούν με την απαλλοτρίωση των μέσων παραγωγής ολόκληρης της μεγάλης μπουρζουαζίας και του ιμπεριαλισμού, αντιτάσσονται στον εξοπλισμού όλου του εργαζόμενου λαού και τον πλήρη αφοπλισμό της φασιστικής δεξιάς πτέρυγας.
Η αδυναμία του Σαντινίσμο υπογραμμίζεται από την πρόσφατη ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι αποσύρει τη μεταρρύθμιση. Στις 22 Απρίλη, μετά από πέντε μέρες βίαιων κινητοποιήσεων, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει υποχωρήσει κάτω από την πίεση και τον εκβιασμό της Δεξιάς, ζητώντας από το COSEP να επιστρέψει στο τραπέζι για περαιτέρω διαπραγματεύσεις και με την Καθολική Εκκλησία ως εγγυητή της ειρήνης. Ακόμη και αν η κυβέρνηση υποχωρήσει εντελώς και αποδεχτεί πλήρως τις απαιτήσεις του ιμπεριαλισμού και της Δεξιάς σε μια προσπάθεια να τους κατευνάσει, το πρόσφατο ιστορικό του ιμπεριαλισμού στις επιχειρήσεις αλλαγής καθεστώτος -Ουκρανία, Συρία κλπ- δείχνει ότι αυτή η προσπάθεια είναι πολύ πιθανό να είναι μάταιη.
Την ίδια βδομάδα που έλαβε χώρα η αντιδραστική επίθεση στη Νικαράγουα, οι Ηνωμένες Πολιτείες διέταξαν τις κυβερνήσεις της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Χιλής, της Κολομβίας, του Περού και της Παραγουάης, οι οποίες υπάκουσαν,να αποχωρήσουν από την Unasur, την Ένωση των Χωρών της Νότιας Αμερικής, που ιδρύθηκε το 2008 από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες με σκοπό την αντιστάθμιση της κυριαρχίας των ΗΠΑ στην περιοχή.
Αν νικήσουν οι ιμπεριαλιστικές συμμορίες στη Νικαράγουα θα ενισχυθεί η δεξιά αντίδραση σε όλο τον κόσμο, θα ευνοηθεί ο αποκλεισμός της Κούβας, το δεξιό πραξικόπημα στη Βενεζουέλα και ο βομβαρδισμός της Συρίας.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπερασπίζουμε το FSLN από τις επιθέσεις των υποστηριζόμενων από τον ιμπεριαλισμό «Κόντρας», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υποστηρίζουμε τον Σαντινισμό και καλώντας την εργατική τάξη να υπερβεί τη λογική της ταξικής συνεργασίας και να αγωνιστεί για τα δικαιώματά της.
Η ήττα της δεξιάς στη Νικαράγουα θα αποδυναμώσει τον ιμπεριαλισμό καθώς και τις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως είναι η μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης, και θα αποτελέσει μια νίκη για τους εργαζόμενους που θα προωθήσει τον αγώνα για τον σοσιαλισμό.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*ΣΥΡΙΑ -ΧΑΛΕΠΙ Η δημοσιογραφος Carla Ortiz κανει ρεπορταζ στο Χαλεπι
Αυτό είναι το αρχηγείο στο #Χαλέπι των #whitehelmets (τα ''Λευκα Κρανη")οι άνδρες που τράβηξαν το βιντεο & ανέφεραν την υποτιθεμενη χημικη επιθεση ααπο τον Ασαντ στην Ντουμα(Αν Γουτα)
γνωρίστε τους και βγαλτε τα δικά σας συμπεράσματα!
Η οργάνωση «Λευκά Κράνη» (White Helmets) πλασάρεται στα διεθνή ΜΜΕ ως η Συριακή Πολιτική Προστασία (ή Πολιτική Άμυνα), δηλαδή ως εκείνη η οργάνωση διασωστών και πυροσβεστών που τρέχουν μέσα σε χαλάσματα και πυρκαγιές, ύστερα από βομβαρδισμούς ή άλλες φονικές επιθέσεις, και διασώζουν τραυματίες αμάχους στις πόλεις της Συρίας.
Ωστόσο, η συγκεκριμένη πολυδιαφημισμένη οργάνωση δεν έχει καμία σχέση με το συριακό κράτος, ούτε δημιουργήθηκε από Σύρους ακτιβιστές.
Τα «Λευκά Κράνη» δημιουργήθηκαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ το 2013.
Εθελοντές πολίτες, από περιοχές της Συρίας που είχαν καταλάβει οι δηθεν «επαναστάτες μετριοπαθείς» ισλαμιστές, πληρώθηκαν για να μεταβούν στην Τουρκία όπου έλαβαν εκπαίδευση σε επιχειρήσεις διάσωσης.
Το όλο πρόγραμμα διεύθυνε ο μισθοφόρος Τζέιμς Λε Μεσουριέρ (James Le Mesurier), πρώην Βρετανός στρατιωτικός και νυν ιδιώτης «εργολάβος» (οι εργολαβίες του είναι στρατιωτικής μισθοφορικής φύσεως) με έδρα το Ντουμπάι.
Αφού ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στην Τουρκία, επέστρεψαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως διασώστες στις εμπόλεμες ζώνες.
Σύντομα όμως αυτή η οργάνωση διασωστών έγινε παρακλάδι του Μετώπου Αλ Νούσρα, όπως ονομάζεται η Αλ Κάιντα στη Συρία, με πεδίο δράσης στη βορειοδυτική χώρα, στις περιοχές των επαρχιών Ιντλίμπ και Χαλεπιού που ελέγχονταν από τους τζιχαντιστές.
Ότι τα «Λευκά Κράνη» είναι διασώστες στις υπηρεσίες των τζιχαντιστων έχει καταγγελθεί από πολλές ανεξάρτητες δημοσιογραφικές φωνές.
Ωστόσο, τα περισσότερα δυτικά μέσα αποκρύπτουν την αλήθεια και τους παρουσιάζουν ως ήρωες.(το Χολυγουντ μαλιστα τους εδωσε και οσκαρ)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



εικονες της καταστροφης για τα τροπικά δάση που βρίσκονται κοντά στον Ισημερινό είναι γνωστά και με την ονομασίατροπικά δάση της βροχής ή υγρά τροπικά δάση.Το μεγαλύτερο δάσος βροχής στον κόσμο είναι το δάσος βροχής του Αμαζονίου..εδω βλεπουμε την καταστροφη στην χωρα των Παπουα.Εταιρειες αποψιλώνουν το τροπικό δάσος για να κάνουν μπίζνες.Για τη σφαγή του Αμαζόνιου υπεύθυνες είναι μεγάλες πασίγνωστες εταιρίες τροφίμων, μόδας και αθλητικών ειδών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγήκε κανένας χιούμαν ράιτς εντ αντι-ντικτέιτορ άκτιβιστ να καταγγείλει ως υποστηρικτές τής 21ης Απριλίου όσους δεν υποστηρίζουν τη αντιδικτατορική εξέγερση ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς των Σαντινίστας που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στη Νικαράγουα; Ή πάλι περιμενουν τα δολαρια του μισθου τους από την αμερικανικη πρεσβεια;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



εδω λοιπον στην Συρια του αιμοσταγη Ασαντ α οχι,ειναι στις ΗΠΑ του δημοκρατη και ζε σουι Τραμπ ..η κοπελα εκανε το λαθος να ρωτησει για το πλαστικο πηρουνι που της χρεωσαν ,ναι αλλα ειναι μαυρη Αμερικανιδα,οποτε καλεσαν την λευκη αστυνομια να καθαρισει ..αχ the land of freedom

Λευκοί αστυνομικοί συνέλαβαν βίαια αυτή τη μαύρη γυναίκα - και άφησε το γυμνό της στήθος εκτεθειμένο - πάνω από ένα επιχείρημα σχετικά με τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛ /Βουλευτης του Ισραηλινου κοινοβουλιου Bazazel Smotrich :
«Λυπάμαι που είναι στη φυλακή» είπε, αναφερόμενος στη νεαρή παλαιστίνια Ahed Tamimi, που εκτίει ποινή 8 μηνών για «προσβολή στρατεύματος», επειδή χαστούκισε έναν ισραηλινό στρατιώτη, λίγο μετά που αυτός ή άλλοι όμοιοί του είχαν πυροβολήσει έναν ανήλικο ξάδελφό της στο κεφάλι.
«Λυπάται» λοιπόν ο ισρηαλινός φασίστας. Γιατί; «Θα έπρεπε να έχει φάει μια σφαίρα, έστω στο γόνατο. Θα την έκλεινα σε κατ’ οίκον περιορισμό για όλη της τη ζωή» ολοκλήρωσε.
*Τρίτη 24 Απρίλη. Απ’ τις 30 Μάρτη ως χτες έχουν δολοφονηθεί 39 παλαιστίνιοι διαδηλωτές και έχουν τραυματιστεί πάνω από 5.000, κυρίως από σφαίρες. Το κατόρθωμα ανήκει στον ισραηλινό στρατό. Και οι εδώ οπαδοί του (αυτοί που ευχαρίστως θα μας φύτευαν μια σφαίρα στο κεφάλι, για να μοιάσουν στα είδωλά τους) λένε ότι δεν πρέπει να χαρακτηρίζουμε το ισραήλ «κράτος δολοφόνο». Όχι. «Κράτος γεωπόνο» μήπως;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χούντα και Οικογενειοκρατία
1. Ο Παπαδόπουλος διόρισε όλα του τα αδέρφια σε επιτελικές θέσεις στο δημόσιο. Ο Κώστας Παπαδόπουλος Στρατιωτικός ακόλουθος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προεδρίας, Περιφερειακός Διοικητής Αττικής και Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ. Ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος από χαμηλόβαθμος δημόσιος υπάλληλος διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης
2. Οι χουντικοί διόριζαν τους συγγενείς τους στις δημόσιες υπηρεσίες. Όπως ο Μακαρέζος που διόρισε τον κουνιάδο του Α. Ματθαίου Υπουργό Γεωργίας και αργότερα Βορείου Ελλάδας από όπου και ακολούθησαν τα γνωστά σκάνδαλα με τα λεφτά των αγροτικών συνεταιρισμών. Ο Ι Λαδάς διοικητής της ΕΑΤ-ΕΣΑ, Γενικός Γραμματέας στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Τουρισμού και μετέπειτα Υφυπουργός Εσωτερικών - περιφερειακός διοικητής Θεσσαλίας και υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών ενεπλάκη σε δύο σκάνδαλα διαφθοράς: το ένα με τα θαλασσοδάνεια και το άλλο με τους διορισμούς δύο εξαδέλφων του. Συγκεκριμένα, ο ένας διορίστηκε στρατηγός και διοικητής της ΑΣΔΕΝ ενώ ο έτερος τοποθετήθηκε στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών
3. Άλλαξαν οι διοικήσεις των Οργανισμών και πληρώθηκαν από τους λεγόμενους νομιμόφρονες και ευσυνείδητους δημοσίους υπαλλήλους που όλως τυχαίως ήταν συγγενείς τους
4. Οι χουντικοί έδιναν τις εργολαβίες του δημοσίου σε δικά τους πρόσωπα. Από τα μεγαλύτερα έργα ανέλαβε ο γαμπρός του Παττακού, Α. Μεϊντάση, με τη συμβολή του Δήμου Αθηναίων. Είναι τα γνωστά σκάνδαλα Μεϊντάση με τις μελέτες, τα υπόγεια γκαράζ στην πλατεία Κλαυθμώνος και την οδό Λιοσίων, το Πνευματικό Κέντρο στην Ακαδημίας, τις επαύλεις, τις κατασκηνώσεις του Δ. Αθηναίων και άλλα.
5. Οι χουντικοί και οι συγγενείς τους έπαιρναν άτοκα δάνεια για να ανοίξουν επιχειρήσεις τις οποίες και δεν άνοιγαν ποτέ. Τα δάνεια της ΕΤΒΑ (1,5 δις δρχ) τα έδινε ο Παύλος Τοτόμης- στέλεχος του Τομ Πάπας (Esso Pappas κτλ), Υπουργός Δημόσιας Τάξης των χουντικών και μετέπειτα Πρόεδρος της ΕΤΒΑ
6. Οι χουντικοί τριπλασίασαν το μισθό του πρωθυπουργού και των υπουργών. Ενώ ο μέσος μισθός ενός εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα ήταν 3.500 δρχ την ίδια εποχή ο μισθός του Παπαδόπουλου έφτασε και τις 55.000 δρχ. Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έπαιρναν εκτός έδρας αποζημίωση με φωτογραφική διάταξη. 1000 δρχ για τον Πρωθυπουργό και 850 δρχ για τους υπουργούς-υφυπουργούς τους για κάθε μέρα που βρίσκονταν εκτός Υπουργείου!
7. Ο Παπαδόπουλος άλλαξε το νόμο διαζυγίων για λίγες ώρες προκειμένου να χωρίσει και να μπορέσει να νομιμοποιήσει τον δεσμό του με την γραμματέα της ΚΥΠ Δέσποινα Γάσπαρη. Ο νόμος του αυτόματου διαζυγίου έλεγε ότι όποιος ήταν εν διαστάσει για 7 συναπτά έτη τότε έβγαινε το διαζύγιο του αυθημερόν! Το βράδυ πέρασε το νόμο, τα ξημερώματα έκανε την αίτηση, το πρωί βγήκε η απόφαση και την ΙΔΙΑ ώρα κατήργησε το νόμο!
8. Με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών έδιναν ασυλία στα μέλη της κυβέρνησης και παρέγραφαν όποιο αδίκημα και αν είχαν τελέσει τόσο οι υπουργοί - υφυπουργοί όσο και τα ανώτερα στελέχη του δημοσίου που ήταν συγγενείς τους!
9. Νομοθέτησαν με τρίμηνη θητεία σε υπουργική θέση να λαμβάνει ο χουντικός την ανωτάτη σύνταξη ανεξαρτήτως της συντάξεως που θα ελάμβανε ως στρατιωτικός... διπλή σύνταξη!
10. Νομοθέτησαν το 1970 τη στεγαστική αποκατάσταση όλων των αξιωματικών "διαδραματισάντων εξέχοντα ρόλον" στο πραξικόπημα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήτανε 23η Απριλίου 1827 όταν ο γιος της καλογριάς πέρασε στο Πάνθεο των Ηρώων.
Στα 15 μέτρα απέναντι απ' το μνημείο του - εκεί κάτω στο Ν. Φάληρο και δίπλα στο γήπεδο του Ολυμπιακού - βρίσκεται αυτός ο τύμβος που βλέπετε.
Δεν υπάρχει ούτε μία επιγραφή που να λέει το λόγο που σωριάστηκαν αυτές τις πέτρες και στήθηκε ένας σταυρός πάνω τους.
Τι βρίσκεται εκεί ; …είναι θαμμένα τα οστά των συναγωνιστών του Γιώργου Καραϊσκάκη!,
των :
Λάμπρου Βεΐκου, Γεωργίου Δράκου, Κώνστα Διαμαντή, Ιωάννη Κριτσίκη, Συμεών Ζαχαρίτσα, Παναγιώτη Κραβαρίτη, Νικολάου Εμμανουήλ, Ιωάννη Σουλτάνη, Βούρβαχη (ή Μπούρμαχη), Παπά, Εμμανουήλ Γαλιάτση, Γεωργίου Τζαβέλλα, Χρήστου Μπέγα, Αθανασίου Τούσα, Χαράλαμπου Ιγγλέση, Δημητρίου Χουρμούδη (Κουρμούλη), Σπύρου Λαμπροπούλου, Στρατή Αινίτη, Ζάχου Καββαδία, Ιωάννη Νοταρά και Ισαυρίδη.
Ένα δάφνινο στεφάνι ως ελάχιστος φόρος Τιμής στους αφανείς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οπου Γιώργος κ μάλαμα;; Οχι ακριβώς! Ξερω παπού κ εγγονό που ξεπούλησαν την πατρίδα μας! Εσείς;;


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά τη Lafarge και ο γαλλικός όμιλος Thalès μέγας χορηγός των τρομοκρατών. Προμήθευσε τον Ισλαμικό Στρατό με συστήματα ραδιοεπικοινωνίας.
Ο γαλλικός όμιλος Thalès διοχέτευσε στους τρομοκράτες κατά τα φαινόμενα του Ισλαμικού Στρατού στο Ανατολικό Qalamoun συστήματα ραδιοεπικοινωνίας. Αυτό αποδείχθηκε αφότου οι τζιχαντιστές κατέθεσαν τον οπλισμό τους κατά την τελευταία εκκένωση. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το rfi 23.4.18 η γαλλική εταιρεία – τσιμεντοποιία Lafarge εν γνώσει της γαλλικής προεδρίας και των μυστικών της υπηρεσιών όπως προκύπτει από τη δικογραφία διοχέτευσε μεταξύ 2012-2014 περί τα 6 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία εκ των οποίων τα 500.000 δολάρια στους τζιχαντιστές της ISIS.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απρίλιος 24. Απομνημόνευση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, των ελληνικών και των ασσυρίων
"να θυμάσαι, αυτό είναι ένας βασικός σεβασμός σε αυτούς που πέθαναν"
Θυμηθείτε την αρμένιων, ελληνων και ασσυρίων γενοκτονία που ξεκίνησε στις 24 Απριλίου 1915 και συνεχίστηκε για σχεδόν μια δεκαετία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Προετοιμασία για αντιπαράθεση σε βάθος χρόνου
Όποιος έχει αυταπάτες ότι μετά τις εκλογές ο Ερντογάν θα σταματήσει τις προκλήσεις, μάλλον δεν έχει αντιληφθεί πως δεν είναι ούτε ο Ερντογάν ούτε οι ακραίοι εθνικιστικοί και κεμαλικοί αντίπαλοι του, αλλά η βεβαιότητα μέχρι εμμονής της Τουρκίας, πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιδράσει στην στρατηγική της επιλογή για ακρωτηριασμό στο Αιγαίο σε βάθος χρόνου και υποταγή της Κύπρου συντομότερα, λέει ο καθηγητής στη Σχολή Ευελπίδων και του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γρίβας στον 98.4 . Η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει από τώρα να προετοιμαστούν για μια χρόνια αντιπαράθεση με την Τουρκία με ή χωρίς Ερντογάν , αφού η γείτονα χώρα έχει επιλέξει να ξεδιπλώσει όλη την αναθεωρητική της πολιτική σε Θράκη –Αιγαίο και Κύπρο. Στη τελευταία μάλιστα ίσως πιο άμεσα περιλαμβάνοντας και το ρόλο κλειδί του Καστελόριζου, για την εφαπτομένη των ΑΟΖ Αιγύπτου-Κύπρου και Ελλάδας. Κανένας διεθνής σχηματισμός και καμία μεγάλη δύναμη ιδίως αυτή την περίοδο δεν πρόκειται να εμπλακεί σε μια διευθέτηση και η Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί γρήγορα ότι θετικές εξελίξεις με την Τουρκία , δεν θα πρέπει να αναμένει πλέον. Σημείωσε μάλιστα ότι όποιος έχει αυταπάτες ότι μετά τις εκλογές ο Ερντογάν θα σταματήσει τις προκλήσεις, μάλλον δεν έχει αντιληφθεί πως δεν είναι ούτε ο Ερντογάν ούτε οι ακραίοι εθνικιστικοί και κεμαλικοί αντίπαλοι του, αλλά η βεβαιότητα μέχρι εμμονής της Τουρκίας, πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιδράσει στην στρατηγική της επιλογή για ακρωτηριασμό στο Αιγαίο σε βάθος χρόνου και υποταγή της Κύπρου συντομότερα. "



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει κατά καιρούς το υπουργείο οικονομικών η οποιαδήποτε μισθολογική μείωση υπαλλήλων του δημοσίου εξοικονομούσε στον ετήσιο τακτικό προϋπολογισμό περί του 1,2 δις..Σε έξι χρόνια μνημονίων το Ελληνικό δημόσιο χρεώθηκε και έχασε 45 δις για τις απάτες. και τις κομπίνες των διοικήσεων των τραπεζών..Πείτε μου εσείς ποια είναι η ορθολογική χρήση των μνημονίων;;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



« Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα τη μάνα που σας γέννησε.» Έτσι μας τα είπε ο συγγραφεας λογοτεχνιας και φιλόσοφος Ζοζέ Σαραμάγκου και είχε τελεσίδικα δίκιο!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες στην Υεμένη οι σαουδάραβες με τα αεροπλάνα τους δολοφόνησαν τουλάχιστον 40 καλεσμένους ενός γάμου και κομμάτιασαν άλλους 50. Από τα θύματα, τα 30 ήταν παιδιά. Μικρά παιδιά. Σήμερα αποκαλύφθηκε πως την προηγούμενη Πέμπτη, με τον ίδιο τρόπο, εκτέλεσαν και τον ηγετη της χώρας.

Το μαρτύριο του Σάλεχ , ηγετη της Υεμένης, και 6 από τους συντρόφους του με 3, χτυπηματα αέρος από ΗΠΑ - Σαουδική Επιθετικότητα στο hudeidah, την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, ενώ έκανε γενναία το καθήκον του.
Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όλο το ευγενές έθνος της υεμένης!
Λέμε για άλλη μια φορά, σ 'αυτή την ιερή ουρανια πορεία του ansarullah, μεγάλοι μάρτυρες πάντα θα πέφτουν σ' αυτό το μονοπάτι.
Όπως ο χάμζα ιμπν αμπντούλ μουτάλιμπ ήταν μάρτυρας.
Όπως και ο σαγίντ χουσεΐν αλ-Houthi ήταν μάρτυρας επίσης.
Θα συνεχίσουμε να περπατάμε μπροστά και μπροστά, μέχρι όλες οι αυτοκρατορίες της καταπίεσης να πέσουν και να εξαφανιστούν από ολόκληρο τον κόσμο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Α.Παπαρηγα «Οι οπορτουνιστές δεν μπορεί να γίνουν επαναστάτες, με τίποτα. Οι επαναστάτες δυστυχώς γίνονται και οπορτουνιστές»
Σχολιο.- το θέμα ειναι αν αυτός που τα λέει (Η Αλέκα) ειναι επαναστατης διαφορετικά όλα αυτα δεν εχουν καμιά αξία.
Το αν κάποιος είναι επαναστατης δεν αποδεικνυεται ούτε με την αυτοαναγόρευσή του, ούτε με το να κατηγοράει τους άλλους ως οπορτουνιστες, αλλά ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ!.
Συμβαινει αυτό με την Αλέκα?????
άρα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ένα από τα πιο επικίνδυνα - γιατί είναι αποτελεσματικό - από τα προπαγανδιστικά εργαλεία που χρησιμοποιεί η Δύση για να δικαιολογήσει στην κοινή γνώμη τα εγκλήματά της σε βάρος του αραβικού και μουσουλμανικού κόσμου είναι κάτι μουσουλμάνοι γεννημένοι και μεγαλωμένοι στη Δύση, ανωτέρας τάξεως, με σπουδές στα Γέιλ και στις Οξφόρδες, συνήθως ''δημοσιογράφοι'' που δεν έχουν αφήσει καθεστωτικό μέσο της Δύσης ή των συμμαχικών της χωρών στη Μ. Ανατολή για το οποίο να μην έχουν δουλέψει ή ''ακτιβιστές'' που συμμετέχουν σε δράσεις για την Παλαιστίνη (η Παλαιστίνη λειτουργεί ως δόλωμα εδώ) την ίδια ώρα που χαριεντίζονται με φιλοσιωνιστές πολιτικούς και τους οποίους πολύς κόσμος εμπιστεύεται γιατί σου λέει μουσουλμάνοι είναι, γιατί να θέλουν το κακό των μουσουλμανικών λαών? πετάνε και διάφορα ωραία περί women's rights και lgbtq rights και δένει το γλυκό! μπορεί ακόμη να είναι και σιίτες οπότε σου λέει γιατί στρέφεται ο σιίτης κατά του σιιτικού Ιράν και το θεωρεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο? κάτι θα ξέρει! την τύφλα τους ξέρουν, έμμισθα παπαγαλάκια είναι και τίποτα παραπάνω. όλα αυτά τα γράφω με αφορμή ένα κατάπτυστο κείμενο ενός Mehdi Hasan στο The Intercept, δεν θα βάλω τέτοιο σκουπίδι στον τοίχο μου, ψάξτε το όσοι ενδιαφέρεστε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



η Αυλωνίτου μου θύμισε σήμερα μια συζήτηση που είχα τις προάλλες με έναν φίλο για τους αγράμματους και ηλίθιους με διδακτορικά, κοίτα να δεις σύμπτωση...

Αυλωνίτου: Έχω τον συνδυασμό που "σκοτώνει"- Είμαι ωραία και μορφωμένη- Κομπλεξικός ο Λαζόπουλος-
«Προφανώς δεν με ήξερε και πριν. Δεν με ήξερε ούτε ποια είμαι, ούτε πως ντύνομαι, ούτε τι κάνω στη ζωή μου. Ας ήταν ικανοί να κάνουν το δικό μου διδακτορικό το οποίο είναι άριστο και είναι στη βιβλιοθήκη του Washington DC και κομμάτι του οποίου έχει χρησιμοποιηθεί και στη NASA και μετά ας λένε ό,τι θέλουν. Έχουν δυσκολία να δεχτούν μια ωραία γυναίκα, η οποία είναι και πολύ μορφωμένη και έχει και πολιτικό λόγο", ανέφερε στην εκπομπή του Epsilontv "Φτιάξε καφέ να στα πω" η Ελένη Αυλωνίτου, σχολιάζοντας την αναφορά στο πρόσωπό της στους "Δέκα Μικρούς Μήτσους" του Λάκη Λαζόπουλου.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Συρία: Η Δαμασκός σχεδιάζει την ανάκτηση ισλαμοφασιστοκρατούμενου θύλακα στη Χομς
Τρίτη, 24 Απριλίου 2018, 17:40
Η συριακή δημοκρατικη κυβέρνηση σχεδιάζει να ανακτήσει τον έλεγχο σε έναν ισλαμοφασιστοκρατούμενο θύλακα βόρεια της πόλης Χομς μόλις ολοκληρώσει συμφωνίες παράδοσης με ένοπλες συμμοριες γύρω από την πρωτεύουσα Δαμασκό, δήλωσε ένας Σύρος υπουργός.
Ανακαταλαμβάνοντας την ανατολική Γούτα στις αρχές Απριλίου, ο συριακός στρατός και οι συμμαχικές του δυνάμεις βρίσκονται κοντά να αποκαταστήσουν τον κυβερνητικό δημοκρατικο έλεγχο στις περιοχές που τελούν ακόμη υπό τον έλεγχο ισλαμοφασιστικών δυνάμεων γύρω από την πρωτεύουσα.
Οι φιλοκυβερνητικές δημοκρατικες δυνάμεις βομβαρδίζουν έναν θύλακα τζιχαντοφασιστών στη νότια Δαμασκό, όπου το κανιβαλικο Ισλαμοφασιστικό Κράτος ελέγχει μια περιοχή δίπλα σε μια άλλη που κρατούν παρατάξεις κανιβαλων ισλαμοφασιστών, δουλων των αμερικανων.
Τις πρόσφατες μέρες, ισλαμοφασιστες σε δύο άλλους θύλακες βορειοανατολικά της Δαμασκού, την Ντουμαίρ και την ανατολική Καλαμούν παραδόθηκαν και συμφώνησαν να μεταφερθούν με λεωφορεία σε περιοχές που ελέγχουν οι δυνάμεις των ισλαμοφασιστων στη βόρεια Συρία.
Ο Αλί Χάινταρ, ο Σύρος υπουργός, αρμόδιος για εθνική συμφιλίωση, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στην ανάκτηση μιας ισλαμοφασιστοκρατούμενης περιοχής, βόρεια της πόλης Χομς, αφού διασφαλίσει τον έλεγχο περιοχών γύρω από τη Δαμασκό.
«Η απόφαση για το ζήτημα δεν θα καθυστερήσει έπειτα από μια τελική λύση στην Καλαμούν», τόνισε ο Χάινταρ.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έριξε φυλλάδια και επικοινώνησε με ισλαμοφασιστες στις ισλαμοφασιστοκρατούμενες πόλεις Ράσταν, Ταλμπισέ και Χούλα στη βόρεια επαρχία Χομς.
«Σήμερα υπάρχει σοβαρή δουλειά σε αυτή την περιοχή».
«Ένοπλες συμμοριες περιμένουν να αισθανθούν τη σοβαρότητα και την αποφασιστικότητα της στρατιωτικής δράσης του κράτους πριν προσεγγίσουν μια σοβαρή συζήτηση μιας συμφωνίας συμφιλίωσης».
Ο Χάινταρ σημείωσε ότι τέτοιες συμφωνίες συμφιλίωσης έχουν προταθεί επίσης σε ισλαμοφασιστες στη βόρεια Συρία, σε μια ζώνη αποκλιμάκωσης που ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν πέρσι.
«Οι επιλογές είναι ανοιχτές: πλήρης συμφιλίωση ή στρατιωτική δράση όπου κριθεί απαραίτητο», είπε χαρακτηριστικά.
Εντούτοις υπέδειξε ότι η ανακατάληψη περιοχών γύρω από τη Δαμασκό και τη Χομς - τις τελευταίες ισλαμοφασιστοκρατούμενες περιοχές που ανέκτησαν πλήρως οι δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις - αποτελούν προτεραιότητα.
Την Παρασκευή, κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ισλαμοφασιστες παραδόθηκαν στον νότιο θύλακα της Δαμασκού, που περιλαμβάνει τον παλαιστινιακό καταυλισμό Γιαρμούκ, την περιοχή αλ Χάτζαρ αλ Ασουάντ και γειτονικές περιοχές. Εντούτοις οι φιλοκυβερνητικές δημοκρατικες δυνάμεις εξακολουθούν μέχρι σήμερα να βομβαρδίζουν την περιοχή.
Ο υπουργός είπε ότι οι ισλαμοφασιστες αρνήθηκαν έπειτα τη συμφωνία και εφαρμόζεται πλέον η στρατιωτική επιλογή.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι ακριβώς συμβαίνει με τις γαλλικές φρεγάτες
 Τρίτη, 24 Απριλίου 2018, 10:31
Απόλυτος αιφνιδιασμός επικράτησε πριν από μερικά 24ωρα στο Hotel Brienne (γαλλικό Υπουργείο Άμυνας), όταν έσκασε η είδηση ότι η Ελλάδα προτίθεται να χρονομισθώσει δύο φρεγάτες τύπου FREMM με πλήρη εξοπλισμό, βαθέος στρατηγικού πλήγματος.
Είχε προηγηθεί μια δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας της Ελλάδας Φώτη Κουβέλη πως η Αθήνα συμφώνησε με το Παρίσι για την ενοικίαση με τη μέθοδο leasing των δύο φρεγατών.
Πέρα από τις νομικές περιπλοκές, το ζήτημα εξαρχής επικεντρώθηκε στα οπλικά συστήματα που φέρουν αυτές οι δύο φρεγάτες, δηλαδή στους πυραύλους MdCN (MBDA), oι οποίοι για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν στην πρόσφατη επίθεση κατά της Συρίας από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Μ. Βρετανία.
Πρόκειται για ένα σύστημα Naval Cruiser, εμβέλειας 1.000 χιλιομέτρων, που εκτοξεύονται από πολεμικά σκάφη κατά στόχων επιφανείας και αποτελούν την αιχμή του δόρατος της γαλλικής δύναμης βαθέος στρατηγικού πλήγματος.
Ταυτόχρονα, πάντα κατά τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Φώτη Κουβέλη, η Ελλάδα θα προχωρούσε στην παραγγελία άλλων δύο πολεμικών σκαφών, γαλλικής τεχνολογίας. Πρόκειται για μία φρεγάτα τύπου FTI και μια ενδιάμεση εκδοχή μεταξύ φρεγάτας και κορβέτας, το λεγόμενο ψηφιακό σκάφος τύπου BELH@RRA. To «@ - παπάκι» στην ονομασία του σκάφους παραπέμπει στην ψηφιακή εκδοχή. Αυτό το σκάφος δεν έχει πλεύσει ακόμη και, άρα, δεν έχει δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες θάλασσας αλλά και σε προσομοίωση μάχης.
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, στο Hotel Brienne επικράτησε αιφνιδιασμός και η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε προ τριημέρου πως το ζήτημα των φρεγατών δεν είναι του παρόντος.
Δεν υπήρξε καμία άλλη πληροφορία πλην των δημοσιευμάτων στα ελληνικά ΜΜΕ που αναφέρονταν με επιμονή σε τηλεφωνική συνομιλία - συμφωνία μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και του Αλέξη Τσίπρα για την παραχώρηση των δύο φρεγατών.
Κατά τα ελληνικά ΜΜΕ, αυτή η συνομιλία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε. Όμως, στην υπόθεση παρενέβη και ο αρχηγός του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, ναύαρχος Christophe Prazuck, ο οποίος ξεκαθάρισε πως στόχος του Π.Ν. της Γαλλίας είναι μέχρι το 2023 να έχει θέσει σε λειτουργία 18 σύγχρονες φρεγάτες τύπου FREMM. Αυτήν τη στιγμή διαθέτει μόνον 15, εκ των οποίων οι πέντε πρόκειται να ενσωματωθούν στην αμυντική δομή εντός των επομένων μηνών.
Με λίγα λόγια, εάν το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται 18 φρεγάτες και διαθέτει μόνον 15 μέχρι το 2023, τότε πώς είναι δυνατόν να παραχωρήσει στην Ελλάδα δύο από αυτές; Πρόκειται για ένα ερώτημα που χρήζει άμεσης απάντησης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να φύγουν από τη Συρία
 Τρίτη, 24 Απριλίου 2018, 09:25
Σε σημερινές του δηλώσεις, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εκτίμησε πως οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από τη Συρία.
Παράλληλα, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας εξέφρασε την ελπίδα οι επαφές που θα έχει με Γάλλους αξιωματούχους να ξεκαθαρίσουν τη συνεργασία ανάμεσα στη χώρα του και τη Δύση αναφορικά με την εξεύρεση λύσης στην κρίση στη Συρία.
«Πολλές χώρες προωθούν ανοικτά την πολιτική τους του διχασμού της Συρίας. Οι ΗΠΑ επιμένουν ότι μοναδικός τους στόχος ήταν να εκδιώξουν τους τρομοκράτες από τη Συρία και να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Όμως, παρά τις υποσχέσεις τους, παρά τις δηλώσεις του (Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ) Τραμπ, οι ΗΠΑ στην πραγματικότητα εδραιώνουν την παρουσία τους στην ανατολική όχθη του Ευφράτη και δεν πρόκειται να αποσυρθούν από εκεί (…) Παρεμπιπτόντως, ενθαρρύνονται από τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι (…) ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός πρέπει να παραμείνει μέχρις ότου αποκατασταθεί η τάξη στη Συρία, η τάξη που συμφέρει τις δυτικές χώρες» σημείωσε ο Λαβρόφ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο.
«Ελπίζω έπειτα από τις συζητήσεις μας με τους Γάλλους συναδέλφους μας να ξεκαθαρίσουμε πώς θα συνεργαστούμε για την επίλυση της συριακής κρίσης» πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.
«Χθες ο Ρώσος και ο Γάλλος πρόεδρος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας ο Βλαντίμιρ Πούτιν περιέγραψε την προσέγγιση της Ρωσίας και επιβεβαίωσε την ετοιμότητά μας να συντονίσουμε τη δράση μας με τους Γάλλους εταίρους μας» κατέληξε ο Λαβρόφ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ανώτατος πολιτικός ηγέτης των Χούθι σκοτώθηκε στην Υεμένη σε αεροπορική επιδρομή της Σ. Αραβίας
 Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, 20:17
Ο πλέον υψηλόβαθμος πολιτικός εκπρόσωπος των ανταρτών στην Υεμένη, ο Σάλεχ αλ Σάμαντ, σκοτώθηκε σε σαουδαραβικη αεροπορική επιδρομή, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι αλ Μασίρα που πρόσκειται στους Χούθι.
Οι αντάρτες κατηγορούν τη Σαουδική Αραβία για την επιχείρηση αυτή.
Ο θάνατος του αλ Σάμαντ, του ανώτατου πολιτικού ηγέτη θεωρείται ισχυρό πλήγμα για τους αντάρτες που μάχονται κατά των δοσιλογων προδοτων  της Υεμένης και εναντίον του δυτικου αποικιοκρατικου  συνασπισμού στον οποίο μετέχουν οι εμιριδες από πολλές αραβικές χώρες με επικεφαλής τη καθυστερημενη ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία.
Στην ανακοίνωσή τους οι αντάρτες Χούθι ανέφεραν ότι ο Σάμαντ, ο επικεφαλής του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου της Επανάστασης "έπεσε μάρτυρας" στις 19 Απριλίου, στην επαρχία Χοντέιντα.
Στις αρχές Απριλίου ο Σάλεχ αλ Σάμαντ είχε κηρύξει το 2018 "κατ' εξοχήν βαλλιστικό έτος", αναφερόμενος στις πυραυλικές επιθέσεις των ανταρτών εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, σαν απαντηση στους σαουδαραβικους αεροπορικους βομβαρδισμους που εχουν σκοτωσει 10.000 αμαχους πολιτες της Υεμενης. Από τον Νοέμβριο οι Χούθι έχουν εκτοξεύσει πολλούς πυραύλους εναντίον της γειτονικής χώρας, όμως σχεδόν όλοι αναχαιτίστηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα.
Ο ανώτατος ηγέτης των ανταρτών Χούθι, ο Άμπντελ Μάλεκ αλ Χούθι, εμφανίζεται πολύ σπάνια δημοσίως και καλλιεργεί την εικόνα ενός "πνευματικού ηγέτη".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νέα εγκλήματα σιωναζι σε βάρος των Παλαιστινίων
Τουλάχιστον 47 οι νεκροί στη Γάζα από τις 30 Μάρτη. Τελευταίο θύμα και ένας 15χρονος
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Μακραίνει συνεχώς η ατέλειωτη λίστα των Παλαιστινίων που δολοφονούνται ή τραυματίζονται σοβαρά κατά χιλιάδες, από τα πυρά των ισραηλινοναζιστών στρατευμάτων που έχουν αναπτυχθεί στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, ιδιαίτερα αφότου ξεκίνησαν στις 30 Μάρτη οι παλαιστινιακές κινητοποιήσεις με κεντρικό αίτημα το δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους.
Χτες, άλλοι δύο νεαροί Παλαιστίνιοι 18 και 20 χρόνων, που είχαν τραυματιστεί σοβαρά την Παρασκευή από τις σφαίρες ισραηλινοναζιστών ελεύθερων σκοπευτών του στρατού, εξέπνευσαν σε νοσοκομείο της Γάζας, ανεβάζοντας σε τουλάχιστον 47 τον αριθμό των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους από την έναρξη των κινητοποιήσεων. Στις 20/4 τα ισραηλινοναζιστικά πυρά είχαν στερήσει τη ζωή σε άλλους τέσσερις Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους και ένας μαθητής μόλις 15 ετών, ο Μοχάμεντ Αγιούμπ, που παρακολουθούσε τις κινητοποιήσεις μακριά από τους στρατιώτες και δολοφονήθηκε με σφαίρα στο κεφάλι!
Οι τραυματίες από την έναρξη των κινητοποιήσεων έως την Κυριακή είχαν ξεπεράσει τα 4.300 άτομα, γεμίζοντας ασφυκτικά τα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας, που διαθέτουν πλέον ελάχιστα μέσα για την περίθαλψή τους...
Η δολοφονία του παιδιού προκάλεσε την αντίδραση του σιωπηλού έως τότε απεσταλμένου του ΟΗΕ στη Μ. Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ, που σχολίασε ότι «είναι εξωφρενικό να πυροβολείς παιδιά», τα οποία «θα έπρεπε να προστατεύονται από τη βία, όχι να εκτίθενται» σε αυτήν.
Εκπρόσωπος της ΕΕ αντέδρασε υποτονικά στη δολοφονία του εφήβου, λέγοντας: «Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών στη Γάζα χρησιμοποιώντας αληθινές σφαίρες (...) σκοτώνοντας τέσσερις Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλικίας 15 ετών. Είναι απαραίτητη μια πλήρης έρευνα».
Κροκοδείλια δάκρυα από τον ειδικό απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή, Τζέισον Γκρίνμπλατ, ενώ ο ισραηλινός σιωναζι υπουργός Αμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν είπε ότι θεωρεί «μοναδικούς υπεύθυνους για τα βίαια επεισόδια και για το θάνατο του Παλαιστίνιου εφήβου τους ηγέτες της "Χαμάς"».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΕΜΕΝΗ
Βομβαρδισμών συνέχεια
ΣΑΝΑΑ.--
Βομβαρδιστικά της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της που στηρίζουν την ιμπεριαλιστική αποικιοκρατικη επίθεση στην Υεμένη, φέρεται πως σκότωσαν τον πιο υψηλόβαθμο πολιτικό εκπρόσωπο των πατριωτών ενόπλων Σιιτών Χούτι, Σάλεχ αλ Σάμαντ, στη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης. Σε ανακοίνωσή τους, οι Χούτι επιβεβαίωσαν την εξέλιξη, αναφέροντας ότι ο Σάμαντ, που ήταν επικεφαλής του «Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου της Επανάστασης», «έπεσε μάρτυρας» στις 19 Απρίλη, στην επαρχία Χοντέιντα.
Το Σαββατοκύριακο οι δυνάμεις της Σ. Αραβίας και των συμμάχων της αιματοκύλισαν γαμήλιο γλέντι σε βορειοανατολική επαρχία της Υεμένης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 20 αμάχους (ανάμεσά τους και ο γαμπρός) και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι είναι όμως οι «Μη Κυβερνητικές» οργανώσεις; Πρόκειται για «ιδιωτικά» εργαλεία άσκησης κρατικών πολιτικών, χρήσιμα για να μη χρεώνεται μια πολιτική ο πραγματικός φορέας της και φυσικά να αποκλείεται ο λαϊκός έλεγχος. Είναι ολιγομελή σχήματα που, ανάλογα με τη νομοθεσία της χώρας ίδρυσης και της χώρας στόχου, μπορεί να έχουν σωματειακή ή εταιρική μορφή. Όταν χρηματοδοτούνται από πηγές που δεν απαιτούν νομική προσωπικότητα, είναι ακόμη και άτυπες ενώσεις προσώπων, οπότε δρουν με απόλυτη αδιαφάνεια και δεν υπάγονται σε κανέναν κανόνα.
Η ιστορία τους έχει πλέον αρκετό βάθος. Ξεκίνησαν από τις ΗΠΑ στη δεκαετία του ’50, συνήθως ως «ιδρύματα» που χρηματοδοτούσαν διανοούμενους, επιχειρηματίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα κλπ με στόχο τη διαμόρφωση φιλοαμερικανικών τάσεων στην κοινή γνώμη. Αφού δεν υπήρχε ανάμιξη κρατικών αρχών ήταν ευκολότερη η συγκάλυψη των πραγματικών στόχων της χρηματοδότησης – εξαγοράς.[1]
Στην Ελλάδα οι ΜΚΟ οργανώθηκαν σε μαζικό και κεντρικά ελεγχόμενο επίπεδο επί Γιώργου Παπανδρέου ως υπουργού Εξωτερικών, στον οποίο υπήχθη η χρηματοδότησή τους. Δημιουργήθηκε γι’ αυτό μια ειδική υπηρεσία του ΥΠΕΞ, σε επίπεδο διεύθυνσης, η ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας), με επικεφαλής τον περιβόητο Αλεξ Ρόντος [2]. Η ΥΔΑΣ τηρεί ειδικό μητρώο «εγκεκριμένων» ΜΚΟ, ιδιαίτερα αυτών που εκτελούν αποστολές στο εξωτερικό και φροντίζει για τη χρηματοδότησή τους. Αργότερα δημιουργήθηκαν ανάλογες υπηρεσίες – μητρώα ,στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στο υπουργείο Υγείας, όπου είναι καταγραμμένες οι ΜΚΟ που δρουν κυρίως στο εσωτερικό. Σκοπός αυτών των υπηρεσιών όπως και των αντίστοιχων σε κοινοτικό επίπεδο είναι η υλοποίηση πολιτικών μέσω δημιουργίας ή διακίνησης «προγραμμάτων» και των αντίστοιχων χρηματοδοτήσεων.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ρόντος αθώος κι ΟΛΟΙ οι άλλοι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ με αναστολή από το σκάνδαλο με τη ΜΚΟ για νάρκες. Πλήρωνε εσύ Έλληνα τα κλεμμένα για να μην χάσεις το σπιτάκι σου ... γιατί έχουμε κράτος δικαίου ... που λέει κι ο Αλέξης. 9 εκατομμύρια ευρώ εξαφανισμένα , κανένας έλεγχος στις ΜΚΟ των ημετέρων και από τον περιπτερά ... θέλουν απόδειξη για κάθε τσίχλα.
---Ομόφωνα αθώος και με απαλλακτική εισαγγελική πρόταση κηρύχθηκε το πρωί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου, πρέσβης της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής, Άλεξ Ρόντος για την υπόθεση της ΜΚΟ "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης", η αυλαία της οποίας έπεσε μετά από 3 χρόνια. Για την υπόθεση είχε προκληθεί σάλος μετά τις αποκαλύψεις για "πάρτι" εκατομμυρίων που γινόταν στις ΜΚΟ και μάλιστα ήδη έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν συγκεκριμένα πρόσωπα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, πολλές από τις οποίες εκκρεμούν στην εισαγγελία κατά της διαφθοράς.
Το "κόλπο"
Στη δίκη, πέραν του Άλεξ Ρόντου κατηγορούνταν ακόμα 7 άτομα και η υπόθεση αφορά την επιχορήγηση από το ΥΠΕΞ αλλά και τη διαχείριση μεγάλων κονδυλίων, περίπου 9 εκατ. ευρώ, που εισέπραξε η ΜΚΟ "Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης" την περίοδο 2000¬-2004 για να εξουδετερώσει ναρκοπέδια σε διάφορες ξένες χώρες και συγκεκριμένα στον Λίβανο, στο Ιράκ, στη Βοσνία¬-Ερζεγοβίνη. Η ΜΚΟ εξασφάλισε επιχορηγήσεις ύψους 9 εκατ. ευρώ για 8 προγράμματα αποναρκοθέτησης σε Βοσνία, Λίβανο, Ιράκ.
Το δικαστήριο:
-Αθώωσε ομόφωνα τον Αλ. Ρόντο καθώς αποδέχτηκε τον ισχυρισμό των συνηγόρων του Γ. Μαντζουράνη και Ι. Μαγκανιάρη πως αυτός υπέγραφε τελευταίος, αφού προηγουμένως είχαν υπογράψει οι υφιστάμενοί του πρέσβεις, και αυτός αποδεχόταν, καλόπιστα πως έπρατταν σωστά το καθήκον τους. Αποδέχτηκε ακόμα πως απουσίασε διαρκώς στο εξωτερικό σε σημαντικές αποστολές του ΥΠΕΞ και δεν είχε άμεση εποπτεία της υπηρεσίας. Αποδέχτηκε επίσης ότι δεν δυο περιπτώσεις η υπογραφή του Ρόντου, πλαστογραφήθηκε.
-αθώωσε επίσης 3 υπαλλήλους υπουργείων που είχαν εμπλακεί.
-καταδίκασε σε 16 χρόνια κάθειρξη τον δημοσιογράφο, πρόεδρο της ΜΚΟ Κων. Τζεβελέκο και τη συζυγό του Μαρία¬-Αναστασία Μακρυνιώτη σε κάθειρξη 5 ετών.
-καταδίκασε επίσης τους πρέσβεις Νικ. Τσαμαδό σε κάθειρξη 12 ετών και Νικ. Μπάζα σε κάθειρξη 14 ετών.
Το δικαστήριο αναγνώρισε σε όλους τους καταδικασθέντες τα ελαφρυντικά του προτέρου έντιμου βίου και καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, ενώ αποδέχτηκε τα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης των ποινών και τους άφησε ελεύθερους. Στον κ. Τζεβελέκο απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται στο ΑΤ της περιοχής του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα γεγονότα στη νικαράγουα την περασμένη εβδομάδα είναι καθαρά σύμφωνα με το είδος των U. S.- LED, αλλαγή του καθεστώτος που το ΝΑΤΟ  πέτυχε στη Λιβύη, την ακτή ελεφαντοστού και την Ουκρανία, αλλά μέχρι στιγμής έχει αποτύχει στην ταϊλάνδη, τη Συρία και τη Βενεζουέλα. Σε εθνικό επίπεδο, οι διαμαρτυρίες πρέπει εναντια στις κατηγορίες επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα που υπερασπίζονται το ποσοστό κέρδους τους έναντι των σοσιαλιστών πολιτικών για την υπεράσπιση των εργαζομένων με χαμηλό εισόδημα και των ανθρώπων στις συντάξεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λέσβος: Η «αριστερά» ΑΠΕΝΑΝΤΙ από το λαό…
Στη Λέσβο οι ιδεολογικοί ροπαλοφόροι του αντιρατσισμού, το πλήθος των «αριστερών» ποικιλιών από κοινού με τις δημοσιογραφικές πόρνες, διακρίνουν τα «φασιστικά» στοιχεία που κτυπούν τους λαθρομετανάστες και ΟΧΙ το ΣΥΝΟΛΟ του λαού της Λέσβου που έχει ξεσηκωθεί εναντίον της λαθρομεταναστευτικής λαίλαπας που σαρώνει το νησί…
Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί χορηγοί των αλλοδαπών εισβολών
δεν διακρίνουν ακόμα ότι η Λέσβος ασφυκτιά και στενάζει από τις... «προσφυγικές» εισβολές (εισβολές λαθρομεταναστών) και «εισβολές» ποικίλων κερδοσκοπικών ΜΚΟ (ομάδες κρούσης του Σόρος και των μαφιών του χρήματος) που αλωνίζουν ασύστολα…
Η «αριστερά» των αντιρατσιστικών μυθολογιών (μυθολογίες του χρηματιστηριακού κεφαλαίου), θεωρεί την κατάληψη της Λέσβου από τις συστηματικές και μεθοδευμένες εισβολές λαθρομεταναστών, όπως και το κερδοσκοπικό εμπόριο των ΜΚΟ, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ καταστάσεις!!!
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ θεωρεί και τις ποικίλες βιαιότητες των λαθρομεταναστών!!!
Την ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ των λαού της Λέσβου θεωρεί ΒΙΑ και «ανωμαλία»: Ρατσισμός εναντίον του ελληνικού λαού στο όνομα του «αντιρατσισμού»…
Και εδώ επιστρατεύει, αυτή η «αριστερά», το γνωστό τέχνασμα της δολιότητας: Το χρήσιμο σκιάχτρο της Χρυσής Αυγής…
Έτσι επικαλύπτεται και αποκρύπτεται ο ΓΕΝΙΚΟΣ ξεσηκωμός του λαού της Λέσβου και τα πάντα επικεντρώνονται στους φασίστες και τη Χρυσή Αυγή: Η γνωστή ΑΠΑΤΗ…
Σίγουρα η Χρυσή Αυγή δεν αφήνει ανεκμετάλλευτες τις καταστάσεις όταν βρει πρόσφορο και πολύ γόνιμο έδαφος…
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι, όμως, το έδαφος, ούτε μπορεί να δημιουργήσει ΠΟΤΕ τέτοιο έδαφος για δημαγωγική εκμετάλλευση.
Ιδιαίτερα στη Λέσβο ένα νησί υπεράνω υποψίας, δηλαδή παραδοσιακά «κόκκινο»…
Αυτά τα «αριστερά» τεχνάσματα δαιμονοποίησης της Χρυσής Αυγής αποσκοπούν στη συγκάλυψη και αλλοίωση της πραγματικότητας: Δηλαδή ότι το ΣΥΝΟΛΟ του λαού της Λέσβου ξεσηκώθηκε εναντίον του λαθρομεταναστευτικού εφιάλτη.
Και αυτό το ομολογεί και ο δήμαρχος της Λέσβου:
«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται, όμως μην κάνετε το τραγικό λάθος να θεωρείτε ότι το αίτημα της αποσυμφόρησης του νησιού και της απελευθέρωσης της πλατείας Σαπφούς προέρχεται από ακραία στοιχεία. Είναι ένα πάνδημο αίτημα όλων των πολιτών της Λέσβου, οι οποίοι νιώθουν απροστάτευτοι μπροστά στην κατάληψη δημόσιων χώρων, τις καθημερινές κλοπές και τις συχνές συγκρούσεις στις περιοχές γύρω από το Κ.Υ.Τ Μόριας αλλά και στη πόλη της Μυτιλήνης…».
Και ο δήμαρχος είναι κι αυτός υπεράνω υποψίας. Είναι αυτός που στήριζε τις «προσφυγικές» εισβολές στο παρελθόν και έλεγε χαρακτηριστικά:
«Πρέπει να εντάξουμε τους λαθρομετανάστες στην κοινωνία μας».
Σήμερα κάτω από την ασφυκτική πίεση της ΓΕΝΙΚΗΣ λαϊκής κατακραυγής αναγκάζεται να ομολογήσει τον ΓΕΝΙΚΟ ξεσηκωμό του λαού της Λέσβου…
Η «αριστερά» συνειδητά επικαλύπτει την αλήθεια για το τι γίνεται στη Λέσβο και ουσιαστικά ταυτίζει την ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ του λαού της Λέσβου με τους φασίστες και τη Χρυσή Αυγή…
Εδώ φυσικά διαπράττει και άλλο ΕΓΚΛΗΜΑ: Πριμοδοτεί πολιτικά τη Χρυσή Αυγή και ταυτόχρονα απομονώνεται η ίδια από τις λαϊκές αντιστάσεις ενάντια στο νεοταξικό οδοστρωτήρα των λαθρομεταναστευτικών εισβολών…
Το λαθρομεταναστευτικό αποτελεί, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, τον τάφο αυτής της «αριστεράς».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




MKO ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ UNICEF... το 1,2 εκατομμύρια για τη Γάζα σε ποιες τσέπες βρίσκονται;
 Ούτε δεκάρα τσακιστή στη Unicef, τους απατεώνες επαγγελματίες "φιλανθρώπους", "αντιρατσιστές" και λαμόγια ΜΚΟ! Η μαρτυρική Γάζα... σήμερα και οι απατεώνες στην Ελλάδα που "εξαφάνισαν τα χρήματα του τηλεμαραθώνιου (2009)...

Παράνοια!
Η Συριζαία νυν πρόεδρος της Unicef καταγγέλλει για ατασθαλίες το προηγούμενο ΔΣ, του οποίου ήταν αντιπρόεδρος!! Και μελος του ΔΣ ηταν ο Γιωργος Κατρουγκαλος.

Έστω και τώρα... 1,2 εκατομμύρια ευρώ για τηα παιδιά της Γάζας να βρεθούν και να σταλούν!
NICEF της απάτης εξαφάνισε μαζί με άλλους φορείς (ακόμη και με τη ΓΕΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ) το 1,2 εκατομμύρια ευρώ που έδωσαν από το υστέρημά τους οι Έλληνες πολίτες στον Τηλεμαραθώνιο για τα Παιδιά της Γάζας (2009). Τότε στη μεγάλη σφαγή παιδιών κι αθώων πολιτών, όταν βομβάρδιζαν τη Γάζα οι κατοχικές δυνάμεις της Παλαιστίνης (Ισραήλ το λένε αυτοί). Ούτε ένα σεντς, όχι ευρώ, δεν πήγε στη Γάζα κι όλοι σιωπούν ένοχα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρμενική Γενοκτονία... Ο Hagop Melkumian εκδικείται τον σφαγέα των Αρμενίων...
Ο σύντροφος Hagop Melkumian, στις 4 Αυγούστου 1922, Διοικητής του Αρμενικού Τάγματος στον Κόκκινο Στρατό, καατροπώνει και εκτελεί τον Τούρκο Enver Bey (επονομαζόμενο "σφαγέα των Αρμενίων") στην Baldzuhan του Τουρκμενιστάν. Παίρνει εκδίκηση για τον λαό του κι οικοδομεί τη Δημοκρατία της Αρμενίας, που κατόπιν θα ενταχθεί ως αυτόνομη εθνότητα στην ΕΣΣΔ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πατριωτισμός δεν υπάρχει μόνον στα λόγια. Πατριωτισμός σημαίνει ότι ανήκουμε σ ' αυτή τη γη και την υπερασπιζόμαστε... κι ο καθένας εργάζεται κι απολαμβάνει τους κόπους του ασχέτως θρησκεύματος ή εθνικότητας..."
Ο Πρόεδρος Άσαντ, το λιοντάρι της Συρίας την παραμονή της 103 επετείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στη διάρκεια συνάντησης με τους κοινωνικούς εκπροσώπους της Αρμένικης Κοινότητας του Χαλεπίου.
Αυτή είναι η Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Θυμίζουμε κι επαναλαμβάνουμε κι ας γίνουμε κουραστικοί... Τη Γενοκτονία των Αρμενίων από τους Νεότουρκους -όπως κι αυτές των Πόντιων, των Ασσυρίων, του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας- πραγματοποίησαν οι σφαγείς των Τούρκων οι Τσέτες (τουρκικα στρατιωτικα σωματα ατακτων) με αντίτιμο το πλιάτσικο των πτωμάτων κι ούτε καν τις περιουσίες των θυμάτων, που εκεί το πλιάτσικο ανήκε στις τουρκικές ορδές.
Οι Αρμένιοι βρήκαν άσυλο, προστασία στη Συρία των Άσαντ... μεγαλούργησαν και μεγαλουργούν στη Συρία... Η οικονομία της βιομηχανικής πρωτεύουσας, το Χαλέπι, είναι στην πλειοψηφία της στα "χέρια" των Αρμενίων...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



103 χρόνια από την Αρμενική Γενοκτονία...
Στις 24 Απριλίου του 1915, δηλαδή πριν ακριβώς 100 χρόνια, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, ο τουρκικός στρατός σταύρωσε γυμνές τις γυναίκες των Αρμενίων




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μετά τις πλαστικές σακούλες ακολουθούν και τα καλαμάκια. Οι εταιρείες αλκοολούχων ποτών σταματούν άμεσα τη χρήση τους και καλούν και τους υπόλοιπους κλάδους να κάνουν το ίδιο.
Αυτά τα καλαμάκια σε λίγο καιρό θα αποτελούν παρελθόν. Την αρχή κάνουν οι εταιρείες- μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών που σταματούν τη χρήση τους. Ο λόγος ότι κάνουν πολλά χρόνια να διασπαστούν ενώ χρησιμοποιούνται μόνο μια φορά.
Σε πρώτη φάση η Ένωση θα καταργήσει τα πλαστικά καλαμάκια στις εκδηλώσεις, διαφημίσεις και προωθητικές ενέργειες. 
Πριν μια εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως σκοπεύει να καταργήσει τα πλαστικά καλαμάκια μέχρι το τέλος του χρόνου. Όπως υπολογίζουν, στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο πάνε στον κάλαθο των αχρήστων 8,5 δισεκατομμύρια καλαμάκια.

Καταργούν σταδιακά τα πλαστικά καλαμάκια και τους αναδευτήρες ποτών οι εταιρείες-μέλη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών, στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμευσης για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Τα μέλη της ΕΝΕΑΠ παύουν να χρησιμοποιούν μη βιοδιασπώμενα πλαστικά καλαμάκια και αναδευτήρες ποτών στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες– είτε πρόκειται για εταιρικές εκδηλώσεις, είτε για διαφημίσεις ή προωθητικές ενέργειες- με σκοπό την σταδιακή κατάργησή τους.

Εχουνε παλαβωσει τελειως!!!Οτι μαλακια τους ερθει  στο σκατοκεφαλο τους, την κανουν νομο!!!