Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Πεμπτη 26 Απριλιου 2018



Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
Ποιός βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις στη Νικαράγουα;

Δεδομένου του επιπέδου οργάνωσης που παρουσιάστηκε, την έκταση των ζημιών και τη συμμετοχή εγκληματικών ομάδων, προκύπτουν βασικά ερωτήματα:
Ποια είναι η προέλευση των διαδηλώσεων; Ποιοι βρίσκονται πίσω από τις πιο βίαιες ομάδες;
Στη Νικαράγουα, αυτό που φαινόταν σαν μια απλή διαμαρτυρία πολιτών για την αύξηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε ένα κύμα βίας που αφήνει τουλάχιστον δώδεκα νεκρούς και εκατοντάδες εγκαταστάσεις καταστράφηκαν.
Δεδομένου του επιπέδου οργάνωσης που παρουσιάστηκε, την έκταση των ζημιών και τη συμμετοχή εγκληματικών ομάδων, προκύπτουν βασικά ερωτήματα: Ποια είναι η προέλευση των διαδηλώσεων; Ποιοι είναι πίσω από τις πιο βίαιες ομάδες ;

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στα μέσα της περασμένης εβδομάδας ως αντίδραση στη μεταρρύθμιση του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης της Νικαράγουα (INSS). Το μέτρο της Σαντινιστικής κυβέρνησης προέβλεπε την αύξηση της εισφοράς των εργαζομένων από 6,25% σε 7%, ενώ η εισφορά των εργοδοτών θα πήγαινε από το 19% σε 22,5%
Ο στόχος της απόφασης ήταν να καλυφθεί το έλλειμμα του INSS και να καταστεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα βιώσιμο.
Ομάδες φοιτητών και συνταξιούχων, οι οποίοι λαμβάνουν τις συντάξεις τους από αυτό το ταμείο, ήταν οι πρωταγωνιστές στην πρώτη δημόσια έκφραση δυσαρέσκειας, αλλά σε λίγες ώρες τα γεγονότα οδήγησαν σε μαζικές λεηλασίες και επιθέσεις εναντίον ασθενοφόρων, νοσοκομείων, κλινικών, καταστημάτων, αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων και κατοικιών οικογενειών.
Το σκηνικό των τελευταίων ημερών έρχεται σε αντίθεση με τις στατιστικές που εμφανίζουν τη Νικαράγουα σαν μία από τις πιο ασφαλείς ειρηνικές χώρες της Κεντρικής Αμερικής.
Οι αρχές των Σαντινίστας θεωρούν ότι αυτό που αντιμετωπίζει η Νικαράγουα, πάει πολύ πιο πέρα από μια απλή “διαμαρτυρία πολιτών”, είναι ένα σχέδιο της δεξιάς που με την υποκίνηση εγκληματιών επιδιώκει να αποκομίσει πολιτικά οφέλη μέσω της αστάθειας και της  δημιουργίας ενός σεναρίου τεχνητής έλλειψης βασικών προϊόντων.
Ο κομαντάντε Ντανιέλ Ορτέγκα δήλωσε την περασμένη Κυριακή ότι αυτοί που προκάλεσαν καταστροφές στα εμπορικά καταστήματα δεν ήταν “φτωχός λαός” αλλά “αυτοί που επιδιώκουν να προκαλέσουν το χάος”.
Η κυβέρνηση έκανε πίσω στο ζήτημα της μεταρρύθμισης της κοινωνικής ασφάλισης και επέδειξε την διάθεση να ξεκινήσει διάλογο για να βρεθεί λύση στο ζήτημα του ελλείμματος του INSS.
Ωστόσο, οι επικεφαλής των διαδηλώσεων δήλωσαν ότι δεν θα σταματήσουν τις ενέργειές τους. “Το ζήτημα δεν είναι πλέον η κοινωνική ασφάλιση, αλλά η ελευθερία έκφρασης, η διαφθορά και πολλά άλλα”, δήλωσε η πρόεδρος του Ευρύ Μετώπου για την Δημοκρατία (FAD), Βιολέτα Κρανέρα.
Όταν “μια μειοψηφία θέλει να επιβάλει την θέλησή της με την βία”, δήλωσε ο Κομαντάντε Ορτέγκα, “η αντιπολίτευση δεν είναι πλέον υγιής και μετατρέπεται σε παράγοντα αποσταθεροποίησης”.
Ο Πρόεδρος επέκρινε επίσης την δεξιά της χώρας που αναζητά την υποστήριξη βορειοαμερικανών πολιτικών με στόχο ¨να χρηματοδοτήσουν τα σχέδια αποσταθεροποίησης”.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η κινητοποίηση για τις τελευταίες διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών πραγματοποιήθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων με μεθόδους που μοιάζουν πολύ με αυτές του “Ανορθόδοξου Πολέμου” (GNC- Μη Συμβατικός Πόλεμος) .
Μία από τις βασικές αρχές του GNC, που έχει τελειοποιήσει η Ουάσινγκτον για την ανατροπή μη αρεστών κυβερνήσεων, είναι η κοινωνία να έρχεται αντιμέτωπη με την κυβέρνηση με κάθε αφορμή, να ενισχύει τη σύγκρουση από το εξωτερικό και να εντείνει την πολιορκία σε διπλωματικό επίπεδο.
Στα πλαίσια των ενεργειών αποσταθεροποίησης, οι ΗΠΑ διέταξαν την Δευτέρα τις οικογένειες των διπλωματών τους να αποχωρήσουν από τη Μανάγκουα και μείωσε τις υπηρεσίες στην πρεσβεία της. Επίσης, το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ ανανέωσε σήμερα την ταξιδιωτική οδηγία προς τους πολίτες των ΗΠΑ, καλώντας τους να “επανεξετάσουν τα ταξίδια” στη Νικαράγουα.
Εν τω μεταξύ, οι κάτοικοι άρχισαν να οργανώνονται για την υπεράσπιση γειτονιών, καταστημάτων, κέντρων υγείας και δημόσιων χώρων ενάντια στον βανδαλισμό βίαιων ομάδων. Κατά τον ίδιο τρόπο, ο στρατός αναπτύχθηκε για να εξασφαλίσει την προστασία των κρατικών κτιρίων και εγκαταστάσεων ζωτικής σημασίας για τους πολίτες.
“Ο στόχος αυτών που διευθύνουν αυτά τα εγκληματικά σχέδια είναι να καταστρέψουν την εικόνα της Νικαράγουα", δήλωσε ο Κομαντάντε Ορτέγκα. Ωστόσο, εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι Νικαραγουανοί δεν θα επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος και θα επιλέξουν τον δρόμο του διαλόγου αντί του πολέμου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



πρεπει να εζησε μια κολαση η 22χρονη φοιτητρια που οχι μονο δεν ομολογησε τιποτα στην μητερα της (αυτο απο μονο του δειχνει την ατμοσφαιρα στο σπιτι)αλλα γεννησε μονη της ,μπορουσε να πεθανει επωδυνα και μαλιστα κατα πασα πιθανοτητα το μωρο να παρουσιασε προβλημα επειδη ακριβως δεν υπηρχε γιατρος ..
μην νομιζετε οτι ολοι συζητανε ανετα και εχουνε λυσει τα οποια θεματα τους οπως φαινεται οτι εχετε κανει ολοι εσεις οι ασπιλοι εδω μεσα ...αντε παλι δικαστηρια και αφορισμοι ...
το μονο σιγουρο ειναι οτι η κοπελα θα εχει πολλους δρακους να σκοτωσει μεσα της απο δω και μπρος ...πολυ βαρυ φορτιο
σχολιο.-  ούτε άστεγη, ούτε μετανάστρια, ούτε χωριάτισσα από κανα βουνό ήταν, όσο πρόβλημα και να αντιμετώπιζε κι όσο να την κατανοήσεις δεν είναι ότι δεν μπορούσε να ψάξει εναλλακτικές
σχολιο.-  Για τη Γάζα και την Υεμένη ισχύει το "μακριά από τον κωλο μας...", όσο για την 22χρονη ένας γρήγορος αφορισμος είναι η εύκολη λύση... Που να σκεφτώ τώρα... Θα μπορούσα να γράφω για καιρό... Η μοναξιά της όμως σε όλο αυτό (με επιφύλαξη πάντα) με τσακίζει...
σχολιο.-   λοιπον κυριοι ,δεν συμφωνω.  ...εδω δεν καταδικαζω ουτε κρινω κουνωντας το δαχτυλο ...αφηστε σας παρακαλω τις μεγαλοστομες διακυρηξεις για το τι πρεπει να κανει μια γυναικα τρομοκρατημενη και πασιφανεστατα με θεματα να λυσει ...μα δεν μπορω να καταλαβω πως γινοται ολοι δικαστες και ειδικοι ψυχολογοι και βγαζουν πορισματα ...καντε περισσοτερη αυτοκριτικη και δειξτε μεγαλυτερη ενσυναισθηση και συμπονοια παρα ευκολη και ανεξοδη κριτικη ...το θεμα ειναι βαρυ,πολυ βαρυ και η κοπελα θα ζησει απο δω και περα με τρομερες τυψεις οταν συνηδητοποησει τι εζησε και τι εκανε μεσα στον πανικο της ...μονο να λυπηθω αφανταστα μπορω πραγματικα ,για την κολαση που περασε και για τα φαντασματα που θα κουβαλησει ...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κάτι τέτοιες στιγμές με τραγωδίες σαν αυτή της 22χρονης και του βρέφους κατανοώ, ότι τελικά εδώ μέσα πολύ εύκολα γινόμαστε χειρότεροι δικαστές από αυτούς που βρίζουμε και κατηγορούμε κατά καιρούς, γίνομαστε περισπούδαστοι ψυχιάτροι και ψυχολόγοι και το χειρότερο μετατρεπόμαστε σε θεατές και κριτές τραγωδιών. Σαν συμμετοχή σε κακέκτυπο ριάλιτι της δεκαετίας του '90.
Σχολιο.- Το χειρότερο είναι πως οι κριτές των πάντων πιστεύουν ότι ένας άνθρωπος που το μυαλό του είναι ΟΜΙΧΛΗ, αντιλαμβάνεται τα πράγματα όπως εκείνοι. Εχω βαρεθεί να βλέπω τα "τόσες γυναίκες λαχταράνε ένα παιδάκι, γιατί δεν το άφηνε κάπου", ναι, καλημέρα, μόνο εσύ ο φωστήρας το σκέφτηκες. Αν γινόταν να σκεφτεί λογικά, θα είχε σκεφτεί κι άλλα, εσένα περίμενε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εφοπλιστική αληταμπουρία που κάλυψε τον Σαρωνικό με μαζούτ επί ένα οχτάμηνο, κυκλοφορεί ελεύθερη και ούτε που ακήθηκε κάποια δίωξη εναντίον της.
Στον Βόλο συλλαμβάνεται κόσμος επειδή διαμαρτύρεται για το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας με την καύση σκουπιδιών, που πνίγει την πόλη στη μπόχα.
Τα καλαμάκια, όμως, πατάσσονται!
Πολλή υποκρισία!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



λοιπον το σκατοκρατος του Israhell των σιωναζι δικαιολογει την δολοφονια παιδιων διοτι λεει επρεπε να ναι σχολειο τα παιδια (οποτε ας τα πυροβολησουμε με μια σφαιρα στο κεφαλι αφου δεν ειναι στο σχολειο)
ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑΖΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ
και οποιος στηριζει το σκατοκρατος και τους ισραηλο-φασιστες να αυτοδιαγραφει,διοτι απο μενα αυτοματη διαγραφη φυσικα ..και ολα τα ποστ μοντερν τυπου κειμενα της δεκαρας βαλτε τα στην τουαλετα οπυ ανηκουν ξεπλενηδες δολοφονων ..το Ισραηλ ειναι λευκο αποικιοκρατικο εθνικιστικο γενοκτονικο κρατος απαρχαιντ και αν δεν ειχε προστατη τον νταβαντζη του πλανητη,τις ΗΠΑ ,παει καιρος που θα ειχε πνιγει στο ιδιο του το μισος και τον θανατο που σπερνει ...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Aliki Papachela
Διαβάζω ότι πλειστηριάστηκε κτηματάκι με τιμή εκκίνησης τα 39 ευρώ.
Και αναρωτιέμαι, όταν πλειστηριαστεί το City Plaza για κανά πενηντάευρο τι θα λένε κάποιοι...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτά τα κάνει μόνο νοσηρός φασιστικός νους:
Κόβουν το επίδομα των 360 ευρώ που δίνει ο ΟΓΑ σε όσους έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους και δεν έχουν τα ένσημα για να συνταξιοδοτηθούν κανονικά,αλλά...διαθέτουν δική τους κατοικία!
Δηλαδή βρε...λεβέντες για να λάβει κάποιος το επίδομα - αντίδωρο πρέπει...να μένει σε υπόνομο ή κάτω από γέφυρα???
Μήπως να εφαρμόσετε την "τελική λύση" του Αδόλφου για τους ηπερήλικες?Θα...κάνετε οικονομία από τις συντάξεις και τα επιδόματα που θα "γλυτώσετε"!
#ξεφτίλες #φασίστες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολύχρονow ansarullah μέλος και επαναστάτης ακτιβιστής μαχντι mohammed hussein al-Mashat ορκίστηκε επίσημα ως πρόεδρος της Yεμένης από το κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Ο Μαχντί Αλ-Μασάτ ορκίστηκε ως πρόεδρος της Υεμένης
SANA'A - Το μέλος  Ansarullah  ο επαναστατικός ακτιβιστής Mahdi Mohammed Hussein Al-Mashat, επί μακρόν, ορκίστηκε επίσημα ως πρόεδρος της Υεμένης από το κοινοβούλιο την Τετάρτη.
Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής, ο Mahdi Al-Mashat διορίστηκε επίσημα πρόεδρος του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου, η θέση του Σαλέχ Αλί Αλ Σαμάντ μέχρι τη δολοφονία του από τον Σαουδάραβικο επιτιθέμενο στις 19 Απριλίου.
Μετά το διορισμό του, ο νέος Πρόεδρος μίλησε στο έθνος μπροστά στο κοινοβούλιο, προσφέροντας τα συλλυπητήριά του σε όλους τους Υεμενίτες για το μαρτύριο του Προέδρου al-Sammad.
"Αυτός ο εχθρός έχει επιλέξει ανοιχτό πόλεμο", δήλωσε ο πρόεδρος Al-Mashat, προσθέτοντας ότι "ο εχθρός επιδεινώνει τα λάθη του (...) και διπλασιάζει το μέγεθος ομοιότητας μεταξύ αυτού [της Σαουδικής Αραβίας] και των συμμάχων του από την Αλ Κάιντα και την Νταίς , τη συμπεριφορά, την έννοια, την πρακτική, τη βαρβαρότητα και την ασχήμια. "
Ο Mahdi Al-Mashat κατηγόρησε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ότι είναι συνεργός στη δολοφονία, μέσω της υποστήριξής του στη μηχανή πολέμου της Σαουδικής Αραβίας. Πρόσθεσε ότι η πολιτική δολοφονία ενός πολιτικού ηγέτη αποτελεί σοβαρή παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Υεμένης βάσει του διεθνούς δικαίου.
Ο Mahdi Al-Mashat είναι μακρόχρονος μέλος του Ansarullah και επαναστατικός ακτιβιστής. Εργάστηκε για το αξίωμα του ηγέτη της επανάστασης, Sayyid Abdul-Malik Badreddin al-Houthi, μέχρι την επανάσταση του 21ου αιώνα το 2014. Το 2016, διαπραγματεύτηκε εξ ονόματος της επαναστατικής κυβέρνησης της Υεμένης κατά τις συνομιλίες για ειρήνη στο Κουβέιτ. Στις 16 Μαΐου, διορίστηκε στο Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο, το ανώτατο εκτελεστικό όργανο της Εθνικής Κυβέρνησης Σωτηρίας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το ότι σε περιπτώσεις σαν αυτή της κοπέλας που σκότωσε το μωρό της γινόμαστε όλοι ψυχίατροι και δικαστές πραγματικά με ξεπερνάει. οι περισσότεροι δεν κατανοούν καν τις δικές τους συμπεριφορές, δεν ψάχνονται μέσα τους, δεν αντιμετωπίζουν τα θέματά τους αλλά αναλύουν τους άλλους, πολύ Criminal Minds βλέπετε, να το προσέξετε...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΙΣ 24 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ, ΤΟ 2004
Συμπληρώνονται σήμερα δεκατέσσερα χρόνια από το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 και την απόρριψη του σχεδίου Ανάν από την πλειοψηφία του Κυπριακού Ελληνισμού.
Οι Έλληνες της Κύπρου τον Απρίλη του 2004, με τη συντριπτική πλειοψηφία του 76% στο δημοψήφισμα, διέσωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία και διατήρησαν την αξιοπρέπεια του τόπου μας, αποτρέποντας την μετατροπή της Κύπρου σε τούρκο-βρετανικό προτεκτοράτο.
Σαν σήμερα, με το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου του 2004, ο κυπριακός Ελληνισμός κλήθηκε να αποφασίσει το μέλλον του, υπερψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας το σχέδιο για λύση του Κυπριακού, του τότε γενικού γραμματέα του Ο.Η.Ε. Κόφι Ανάν.
Το σχέδιο ήταν βασισμένο στη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Ένα σχέδιο έκτρωμα, που ουσιαστικά νομιμοποιούσε την τουρκική βαρβαρότητα και την εισβολή του 1974, καθιστώντας τους φονιάδες των προγόνων μας κυρίαρχους στον βορρά και συγκυρίαρχους στον νότο.
Ο Κυπριακός Ελληνισμός, πιστός στην ιστορία του, απέρριψε στις 24 Απριλίου του 2004 το ξεπούλημα της πατρίδας μας και διατήρησε την ελπίδα για δίκαιη και βιώσιμη λύση. Ο Ελληνισμός της Κύπρου συνέτριψε τις ορέξεις των μεγάλων δυνάμεων, αλλά και των εχθρών εκ των έσω, οι οποίοι αποκαλύφθηκαν βγάζοντας τις μάσκες πριν από το δημοψήφισμα.
Σήμερα, 14 χρόνια μετά, δηλώνουμε ξεκάθαρα σε όλους τους... ΑΝΑΝοκουβαλητές, ότι δεν θα αποδεχτούμε ποτέ μια λύση παρόμοιου τύπου, Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και θα αγωνιζόμαστε για τη μόνη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος, που δεν είναι άλλη από την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.
ΟΧΙ ξανά, όσες φορές και αν χρειαστεί! Σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος της πατρίδας μας, θα μας βρίσκουν απέναντι τους!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάλεσμα σε συλλαλητήριο για την Κάνναβη, Σάββατο 5 Μάη 2018
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις ομάδες των ασθενών, τους ιατρούς, τους καλλιεργητές, τους χρήστες, τις οργανώσεις, τους φορείς και τους μεμονωμένους φίλους και υποστηρικτές της Κάνναβης να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο για την Κάνναβη το Σάββατο 5 Μάη 2018, στα πλαίσια της παγκόσμιας κινητοποίησης Global Marijuana March που συμβαίνει ταυτόχρονα σε 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο.
Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στις 12 το πρωί για ενημέρωση του κοινού και Συνέντευξη Τύπου συλλόγων ασθενών και άλλων φορέων στις 1 το μεσημέρι στην έξοδο του Μετρό. Αναχώρηση πορείας στις 4.20 το απόγευμα μέχρι το Θησείο όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ.
Έγινε ένα βήμα αλλά…
Οι συλλήψεις ασθενών και απλών χρηστών κάνναβης συνεχίζονται και έχουν επεκταθεί και στους νόμιμους παραγωγούς βιομηχανικής κάνναβης, αλλά και σε επιχειρηματίες που εμπορεύονται προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης.
Η Κάνναβη, οι ασθενείς και οι καταναλωτές της βρίσκονται σε ομηρία. Παρά τον πρόσφατο νόμο για τα φαρμακευτικά προϊόντα Κάνναβης, δεν έχει έρθει καμία ουσιαστική αλλαγή είτε στο άμεσο δικαίωμα των ασθενών να λαμβάνουν το φυσικό φάρμακο Κάνναβη σε όποια μορφή το επιθυμούν, αλλά ούτε και στο δικαίωμα των ενήλικων πολιτών αυτής της χώρας να κατέχουν και να χρησιμοποιούν υπεύθυνα την Κάνναβη.
Η χρήση και κατοχή Κάνναβης, όπως και η οικιακή καλλιέργεια για προσωπική χρήση εξακολουθούν να είναι παράνομες και να θεωρούνται πλημμέλημα κατά το νόμο. Η καινούργια νομοθεσία δεν αποποινικοποιεί την χρήση και κατοχή Κάνναβης από τον ασθενή/ χρήστη, θέτει σε ομηρία τους καλλιεργητές, τους καταναλωτές και τον εμπορικό κόσμο, νομιμοποιεί το φάρμακο που παρασκευάζεται από το φυτό χωρίς να νομιμοποιεί το ίδιο το φυτό.
Η νέα νομοθεσία δεν παρέχει ισότιμη προσβασιμότητα στην Κάνναβη σε όλους τους ασθενείς, δεν προβλέπει την συνταγογράφηση και την κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία, αφορά μόνο φαρμακευτικά σκευάσματα και όχι το φυτό στην φυσική του μορφή, ενώ καλύπτεται από έναν βαρύ μανδύα κρατικού προστατευτισμού.
Σε όλο τον κόσμο η άγνοια, η προκατάληψη και η παραπληροφόρηση δίνουν την θέση τους στην επιστημονική γνώση, την υπευθυνότητα και την επιχειρηματικότητα. Η Κάνναβη προκαλεί λιγότερη βλάβη και εξάρτηση από τα νόμιμα αλκοόλ και καπνό, ενώ έχει πολλαπλή θεραπευτική δράση. Η χρήση και η κατοχή της αποποινικοποιείται, η αυτοκαλλιέργεια ρυθμίζεται, επιτρέπονται μικρής κλίμακας καλλιέργειες για συλλόγους, ενώ οι ασθενείς λαμβάνουν το φυσικό φάρμακο κάνναβη σε όποια μορφή και με όποιο τρόπο και μέσο το επιθυμούν.
Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό…
Σε Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ουρουγουάη, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία και σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις, αλλά κυρίως για τους ασθενείς και τους χρήστες.
Η Κάνναβη είναι ένα φυτό με χιλιάδες χρήσεις και πρέπει να ρυθμιστεί νόμιμα στο σύνολό του, αλλιώς μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που χρησιμοποιούν κάνναβη (τουλάχιστον το 12% του πληθυσμού) μένουν εκτεθειμένα στα πλοκάμια του οργανωμένου εγκλήματος και των διεφθαρμένων πολιτειακών παραγόντων που το συντηρούν.
Όσοι εξακολουθούν και υποστηρίζουν την απαγόρευση της Κάνναβης καταλήγουν να δουλεύουν προς όφελος του οργανωμένου εγκλήματος και εις βάρος των ασθενών και των πολιτών. Το πολιτικό κόστος είναι πλέον στις δικές τους πλάτες και όχι όσων ζητούν επιτέλους μια υπεύθυνη ρύθμιση.
Απαιτούμε:
Να σταματήσουν οι συλλήψεις ασθενών και χρηστών Κάνναβης, αλλά και παραγωγών και διανομέων προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης.
Αποποινικοποίηση της κατοχής Κάνναβης για προσωπική χρήση.
Νόμιμη και υπεύθυνη ρύθμιση της Κάνναβης για όλους τους ασθενείς και όλους τους ενήλικες πολίτες αυτής της χώρας.
Απρόσκοπτη συνταγογράφηση της Κάνναβης από όλες τις ειδικότητες ως πρώτη θεραπευτική επιλογή σε όλες τις μορφές της, ακόμα και για παιδιά, καθώς και κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Θέσπιση των ιατρικών και κοινωνικών λεσχών κάνναβης και της συλλογικής μη-κερδοσκοπικής καλλιέργειας μικρής κλίμακας.
Νομιμοποίηση της οικιακής καλλιέργειας συγκεκριμένων αριθμών φυτών για προσωπική χρήση.
Δημιουργία ανεξάρτητης αρχής, του Εθνικού Οργανισμού Κάνναβης που θα αναλάβει και θα συντονίσει όλες τις αρμοδιότητες όλες τις χρήσεις της κάνναβης (ιατρική, βιομηχανική, ευφορική) από τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Είναι άλλωστε υποχρέωση που προκύπτει από την Συνθήκη του ΟΗΕ για τις ναρκωτικές ουσίες.
Άμεση ανακατηγοριοποίηση της Κάνναβης από την κατηγορία Β στην κατηγορία Δ των ουσιών και διανομή από αδειοδοτημένα σημεία πώλησης στους ενήλικους πολίτες που το επιθυμούν.
Το 14ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ- 4η Γιορτή Κάνναβης είναι η μακροβιότερη και πιο συνεπής δημόσια διαμαρτυρία και διεκδίκηση για την Κάνναβη στην Ελλάδα από το 2005.
Πραγματοποιείται στα πλαίσια της παγκόσμιας δράσης για την Κάνναβη (Global Marijuana March) που βγάζει εκατομμύρια κόσμου στο δρόμο σε περισσότερες από 300 πόλεις κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου.
Διεκδίκησε δημόσια και επώνυμα τα αυτονόητα δικαιώματά σου, γιατί δεν πρόκειται να στα χαρίσει κανένας. Η λύση βρίσκεται στην φύση.
Η αλήθεια είναι η καλύτερη πρόληψη.
Στηρίζουν:
Δίκτυο Ηλιόσποροι, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης, Σύλλογος ΜΑΜΑΚΑ- Μαμάδες για την Κάνναβη, Ελληνικός Σύλλογος Θεραπευτικής Κάνναβης, Ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής Κάνναβης, Πρώτη Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης Θεσσαλονίκης, gr420info forum, KannaBio ΚΟΙΝΣΕΠ.
Μουσικοί:
16.20 – 17.00: Bredda Ahmed
17.00 – 18.00: Ηeviweit
18.00 – 19.00: A@H2O
19.00 – 20.00: Ψ
20.00 – 21.00: DJ Booker
21.00 – 22.00: Nomad Immune System
22.00 – 23.00: Rankin Johnny
23.00 – 00.00: Reggaewise selectors
Χορηγοί: Hempoilshop, Σποράδικο.gr, Canna Health Amsterdam, Cannabisos Seeds, TheSeedBank.gr.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαουδική Αραβία: 48 άνθρωποι εκτελέστηκαν μέχρι στιγμής το 2018
 Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018, 03:32
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) τόνισε την Τετάρτη ότι οι Aρχές στη Σαουδική Αραβία έχουν εκτελέσει 48 ανθρώπους μέχρι στιγμής εντός του 2018, οι μισοί εκ των οποίων καταδικάστηκαν στην εσχάτη των ποινών για εγκλήματα που δεν ήταν βίαια, κυρίως διακίνηση ή χρήση ναρκωτικών.
Πολλοί ακόμη άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για ναρκωτικά αναμένουν να εκτελεστούν, πρόσθεσε η οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Σάρα Λία Ουίτσον, διευθύντρια του τμήματος της HRW που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή, σημείωσε ότι για να «περιοριστούν οι εκτελέσεις για ναρκωτικά» θα χρειαστούν «βελτιώσεις στο σύστημα δικαιοσύνης, που δεν προσφέρει εγγυήσεις για δίκαιες δίκες».
Οι αρχές του σουνιτικού βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας έχουν εκτελέσει περίπου 600 θανατοποινίτες από τις αρχές του 2014, οι 200 εκ των οποίων είχαν καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, σημείωσε η ΜΚΟ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ
"Ενα μωρό που ξεψυχάει μόνο του, χωρίς κανέναν εκεί, μια μητέρα που γεννάει μόνη της, χωρίς κανέναν εκεί, ένας άντρας που αφήνει κάποια έγκυο και δεν είναι εκεί, ένας άλλος άντρας που έχει μια κόρη και δεν είναι εκεί 9 μήνες για να δει ότι η κόρη του εγκυμονεί και μια άλλη μητέρα που ενώ ήταν εκεί, δεν ήταν εκεί...
Τόσες απουσίες μαζεμένες γύρω από έναν ακάλυπτο..."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΛ.Για να καταλαβω.........τα ζευγαρια θα περνουν τα παιδια τα τεφαρικια....και τα ομοφυλα τον κατιμα!!!???!!Δηλαδη τολμαται να λεται οτι ετσι θα γινεται????/θα το γραφουμε κιολα!!???στο νομο ???και τι ειναι στην τελικη τα ομοφυλα ζευγαρια.....?κοινωνικος καιαδας????
(Ο νομος λεει ότι ένα τυφλο παιδι μπορει να υιοθετηθει από τυφλο ζευγαρι, η ομοφυλοφυλλο ζευγαρι)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



25 Απρίλη 1974: Η Επανάσταση των Γαρυφάλλων… (25 de Abril 1974 - Revolução dos Cravos)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικαράγουα... στο στόχαστρο των ΗΠΑ
Η αμερικάνικη CIA με τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποίησε εναντίον του Μαδούρο στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία και του Μοράλες στη Βολιβία, τώρα επιτίθεται στη Νικαράγουα των Σαντινίστας.
Ομάδες νεαρών με κουκούλες οργανωμένες από τη δεξιά και χρησιμοποιώντας μπαζούκας και μολότοφ πυρπόλησαν ένα πανεπιστημιακό κέντρο, δολοφονώντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας άλλους 28. Πυρπόλησαν το Υπουργείο Νεολαίας, μια Λαϊκή Κομούνα και πολιόρκησαν ένα νοσοκομείο.
Η δημόσια "αιτιολογία" αυτής της "νέας εξέγερσης" με βάση την παλιά συνταγή των ΗΠΑ είναι η αλλαγή στα ποσοστά εισφοράς-κρατήσεις προς το ταμείο των συνταξιούχων, που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να συνεισφέρουν 3%, ενώ τους εργαζόμενους 1%.
Εδώ αναλαμβάνουν ρόλο οι "εξεγερμένοι" εκδημοκρατιστές και τα ΜΜΕ της δημοσιογραφικής πορνείας, μεταφέροντας σ' όλο τον πλανήτη τις ειδήσεις: "Φοιτητές του κινήματος ειρήνης διαδηλώνουν στις πλατείες και τους δρόμους εναντίον του τυράννου προέδρου"...
Φυσικά "διαφεύγει" στα διεθνή ΜΜΕ να επισημάνουν πως οι "φοιτητές του ειρηνιστικού κινήματος" που αγωνίζονται για "δημοκρατία" είναι εξοπλισμένοι με μπαζούκας.
Η δημοσιογραφική πορνεία, αρχής γενομένης από εκείνη της Νικαράγουας όπου τα μεγάλα συγκροτήματα των ΜΜΕ είναι στα χέρια της ολιγαρχίας, μεταδίδουν με πηχυαίους τίτλους: "25 νεκροί... 67 τραυματίες στους δρόμους... η αραβική άνοιξη φθάνει στη Νικαράγουα...".
Το ίδιο αυθεντικό σενάριο, οι ίδιες εικόνες που είδαμε πριν 3 μήνες στη Βενεζουέλα του Νικόλας Μαδούρο και στη Βολιβία του Έβο Μοράλες.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος, Κομαντάντε Σαντινίστας Ντανιέλ Ορτέγκα δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας, αν κι αυτό δεν γίνεται γνωστό στα διεθνή ΜΜΕ, με δήλωση στο... κρατικό ραδιόφωνο:
"Αυτοί οι δολοφόνοι φθάνουν με πολεμικά όπλα κι όταν συγκρούονται με την αστυνομία επικαλούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όμως, όταν δολοφονούν παιδιά, Σαντινίστες και παραγωγούς, τότε τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχουν.
Έχουν όλα τα δικαιώματα άσκησης κριτικής, όμως δεν έχουν το δικαίωμα να συνωμοτούν για την καταστροφή και να μεταβαίνουν στις ΗΠΑ για να λάβουν υποστήριξη από τις εξτρεμιστικές ομάδες της αυτοκρατορίας και κυρίως είναι ρατσιστές.
Αυτές οι ομάδες φοιτητών είναι καθοδηγούμενες από κοινωνικά δίκτυα και οργανώσεις της άκρας δεξιάς που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και μαζί με το ναρκεμπόριο και το οργανωμένο έγκλημα προωθούν βίαιες διαδηλώσεις".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα όλη η Νατοϊκή παρκαρατική "Αριστερά" έχει την τιμητική της.
Όλο το σκουπιδαριό που έχουν εκθρέψει οι ΗΠΑ και το Ισραήλ μέσα στα σπλάχνα του Κινήματος με οδηγό το ΣΥΡΙΖΑ, διοργάνωσαν εκδήλωση- προπαγάνδα των Ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην Μέση Ανατολή και τον διαμελισμό της Συρίας για το Μεγάλο Ισραήλ.
Γιαννόπουλος(Δίκτυο), Ανδρουλιδάκης(Ροσινάντε/City Plaza), Σκυφτούλης(ΑΚ) και Κυριλλου[ΣΕΚ]μαζί με τον πράκτορα Ζοζέφ Ντάχερ και χορηγούς επικοινωνίας(εκτός από τις επίσημες Πρεσβείες) να είναι το Elaliberta και η "Εφημερίδα των Σιωνιστών"(και του ΣΥΡΙΖΑ).
Αν μιλούσαμε για τα χρόνια που μας πέρασαν, αυτή η εκδήλωση θα αποτελούσε ένα μεγάλο πρόβλημα αφού αυτές οι δυνάμεις, για λογαριασμό της στημένης Κυβέρνησης, για πολύ καιρό κρατούσαν τα ηνία στα από κάτω.
Τώρα όμως, η πικρή αλήθεια για όλους αυτούς είναι, πως τουλάχιστον για τον κόσμο του Κινήματος, αποτελούν μία μαύρη σελίδα της ιστορίας της Αριστεράς που πλέον δεν βρίσκει καμία ανταπόκριση. Ότι ακουμπάνε διαλύεται και εξασθενεί.
Πουθενάδες μισθοφόροι και Νατοϊκοί που απλά υπάρχουν ακόμα για να δικαιολογήσουν τα τελευταία τους παρακρατικά ένσημα