Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Παρασκευη 27 Απριλιου 2018




Οι ακτιβιστές πίσω από τις μεγάλες διαδηλώσεις του Μαρτίου έχουν ένα μήνυμα για τον κόσμο: " Ο Παλαιστίνιος λαός, ειδικά στη γάζα, δεν μπορεί να αντέξει πλέον την ισραηλινή πολιορκία," αναφέρει ο ναμπίλ diab της Εθνικής Επιτροπής για να σπάσει την πολιορκία της γάζας. " ο λαός της Παλαιστίνης είναι πρόθυμος να επιτύχει την ελευθερία του, την ανεξαρτησία του, και το δικαίωμά του να επιστρέψει στα χωριά όπου ήταν πριν από 70 χρόνια."



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η διαπιστωμένη είδηση ότι στον ελληνικό στρατό συνεχίζονται ασκήσεις καταστολής λαϊκών διαδηλώσεων. Tο τελευταίο ανάλογο περιστατικό συνέβη στην 113 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Μίκρα της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, δυνάμεις της 113 ΠΜ ασκήθηκαν σε σενάριο, βάσει του οποίου τη βάση προσεγγίζει ειρηνική διαδήλωση που εξελίσσεται σταδιακά σε “βίαιη”.
Σμηνίτης που υπηρετεί στη μονάδα διαμαρτυρήθηκε έντονα και καταδίκασε την άσκηση και το περιεχόμενό της, και η διοίκηση τον εξαίρεσε από την άσκηση. Πάντως, δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, καθώς, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το προσωπικό της 113 ΠΜ ασκείται τουλάχιστον μια φορά ετησίως στο τέτοιο σενάριο.
Η άσκηση της 113 ΠΜ έρχεται να προστεθεί στις αντίστοιχες ασκήσεις που πραγματοποιούν όλοι οι κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τα σενάρια αντιμετώπισης του “εχθρού λαού” εντάσσονται στα ετήσια προγράμματα άσκησης.
Είναι προφανές πως όλα αυτά εντάσσονται σε μια κατεύθυνση απροκάλυπτης πρακτικής και ιδεολογικής προετοιμασίας του στρατού για έναν ρόλο άμεσα κατασταλτικό, πολύ μακριά από το καθήκον της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και της εθνικής ανεξαρτησίας, στο πλαίσιο της γενικότερης μετάλλαξης του καθεστώτος, που προσλαμβάνει χαρακτηριστικά καθεστώτος έκτακτης ανάγκης με κοινοβουλευτικό μανδύα. Ως εκ τούτου, η αντίσταση στην απροκάλυπτη μετατροπή των ενόπλων δυνάμεων σε όργανο καταστολής των λαϊκών αγώνων συνιστά βασικό και αναγκαίο όρο για την υπεράσπιση της δημοκρατίας σ’ αυτόν τον τόπο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εγώ σε εκδήλωση στην οποία μιλάει ο Τζόζεφ Ντάχερ αποκλείεται να πήγαινα. Με ενοχλούν αφόρητα οι συνεργαζόμενοι με ινστιτούτα που επεξεργάζονται τη σφαγή των λαών της Μέσης Ανατολής.
Ούτε σε εκδήλωση με ομιλητή τον Δημήτρη Χριστόπουλο θα πήγαινα. Δεν έχω συνηθίσει να πηγαίνω σε εκδηλώσεις με ανθρώπους που συμμετείχαν σε ημερίδες του ΝΑΤΟ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ήταν 27 Απριλίου 1941 όταν οι ναζί κατακτητές εισήλθαν στην έρημη Αθήνα, οι κάτοικοί της οποίας κλείστηκαν στα σπίτια τους, αντιδρώντας έτσι στους εισβολείς. Ενώ ήδη είχε υπογραφεί η συνθηκολόγηση με όρους ατιμωτικούς για τον ελληνικό στρατό, από τους επικεφαλής του στρατηγούς (Τσολάκογλου, Μπάκο, Δεμέστιχα κ.ά.) που θα σχηματίσουν αμέσως μετά την πρώτη κατοχική κυβέρνηση, τους ναζί, υποδέχεται στην πρωτεύουσα, στη διασταύρωση Κηφισίας και Αλεξάνδρας, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους διορισμένους από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου δημάρχους Αθήνας και Πειραιά, και τον νομάρχη Αττικοβοιωτίας, επικεφαλής της οποίας βρίσκεται ο φρούραρχος της πόλης υποστράτηγος Χρήστος Καβράκος, ο οποίος την παρέδωσε και τυπικά στους κατακτητές.
Έχοντας συμμετάσχει στους πολέμους της περιόδου 1912-22, ο τρικαλινός Χρήστος Καβράκος ήταν διοικητής του 5ου Συντάγματος Πεζικού της γενέτειράς του, όταν στις 2 Φεβρουαρίου 1925 έγινε η μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών της περιοχής με αίτημα τη διανομή χωραφιών, στην οποία συμμετείχαν και οι εργάτες και επαγγελματίες της πόλης των Τρικάλων. Ο Καβράκος ήταν αυτός που διέταξε τον στρατό να ανοίξει πυρ κατά των διαδηλωτών, δολοφονώντας εφτά συμπολίτες του, μεταξύ των οποίων και ένα δωδεκάχρονο κοριτσάκι, και τραυματίζοντας άλλους είκοσι πέντε
Για το έγκλημά του αυτό και για την προδοτική του στάση στις 27 Απριλίου 1941 και στη συνέχεια, ο Καβράκος εκτελέστηκε τον Δεκέμβριο 1944 από την ΟΠΛΑ.
Εντούτοις, η μνήμη του δολοφόνου εθνοπροδότη τιμάται από το ελληνικό κράτος. Το Στρατόπεδο του 5ου Συντάγματος στα Τρίκαλα, καθώς και μια οδός της πόλης φέρουν το όνομά του, ενώ υπάρχει και προτομή του για να θυμίζει τις υπηρεσίες του προς... ............το έθνος!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λουτρό αίματος από τους σιωναζι στη Γάζα
 Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018, 19:31
Τουλάχιστον 3 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις σφαίρες γαμημενων κωλοισραηλινοναζιστών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ για 5η συνεχόμενη Παρασκευή χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν κατά μήκος των συνόρων με το μορφωμα των ισραηλινοναζιστων, γνωστοποίησε το Παλαιστινιακο υπουργείο Υγείας της Γάζας.
Επίσης οι τραυματίες ανέρχονται σε εκατοντάδες, με μια πρώτη καταγραφή να κάνει λόγο για 349 ανθρώπους. Από αυτούς δε, οι 75 φέρουν τραύματα από πραγματικά πυρά των γαμημενων κωλοισραηλινοναζιστών και οι υγειονομικές αρχές των Παλαιστινίων εκτιμούν ότι ο κατάλογος των θυμάτων θα αυξηθεί. Μεταξύ των τραυματιών, συγκαταλέγονται και 3 δημοσιογράφοι (σ.σ. στα πρόσφατα γεγονότα έχασαν τη ζωή τους 2 ρεπόρτερ).
Ο ένας εκ των νεκρών ταυτοποιήθηκε και είναι ο 29χρονος Abdel-Salam Bakr.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα αποδεικνυει ότι ήταν σκηνοθετημένη η χημική επίθεση στη Ντούμα
 Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018, 20:43
Δεκαεπτά μάρτυρες της φερόμενης επίθεσης με χημικά όπλα στη συριακή πόλη Ντούμα παρουσίασε σήμερα η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι η επίθεση της 7ης Απριλίου ήταν σκηνοθετημένη.
Ανάμεσα στους μάρτυρες που παρουσίασε η Ρωσία και η Συρία ήταν ένας 11χρονος Σύρος, που παρουσιάσθηκε ως ο Χάσαν Ντιάμπ, ο οποίος νωρίτερα τον Απρίλιο σε συνέντευξη μαζί με τον πατέρα του στο ρωσικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rossia 24, υποστήριξε πως υποδύθηκε το θύμα χημικής επίθεσης σε βίντεο που γυρίσθηκε, σύμφωνα με το δίκτυο, από τη μη κυβερνητική οργάνωση Λευκά Κράνη, τους διασώστες που επιχειρούν σε ζώνες που ελέγχονται από τους αντάρτες και οι οποίοι επισήμαναν αυτή τη φερόμενη επίθεση.
Ο Ρώσος μόνιμος εκπρόσωπος στον ΟΑΧΟ Αλεξάντερ Σούλγκιν διαμήνυσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού στην Χάγη, ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να απειλεί τη Συρία με νέες επιθέσεις για τη φερόμενη χρήση χημικών όπλων από την Δαμασκό, αλλά η Μόσχα δεν θα επιτρέψει αυτό το συμβεί.
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι δεν έχουν εντοπιστεί θύματα, ανθρώπινες απώλειες, ή ακόμη ίχνη χρήσης χημικών όπλων στην Ντούμα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ
Νέο διπλωματικό επεισόδιο
Νέο διπλωματικό επεισόδιο δημιουργήθηκε ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ, σε συνέχεια των κυρώσεων και αντικυρώσεων που αφορούν στη μείωση των διπλωματικών υπαλλήλων των δύο χωρών. Την Τετάρτη, οι αμερικανικές αρχές παραβίασαν την κατοικία όπου διέμενε ο Ρώσος πρόξενος στο Σιάτλ.
Η ρωσική κυβέρνηση αντέδρασε έντονα, με τον επικεφαλής των προξενικών υπηρεσιών στην Ουάσιγκτον, Νικολάι Πουκάλοφ, να καταγγέλλει την αμερικανική κυβέρνηση «για βαρύτατη παραβίαση των συνθηκών των διπλωματικών και των προξενικών σχέσεων». Και συμπλήρωσε «η Ρωσία δεν έδωσε ποτέ άδεια για να εγκαταλειφθεί το διπλωματικό status από την ιδιοκτησία μας στο Σιάτλ και δεν δώσαμε ποτέ άδεια στις αμερικανικές αρχές να εισέλθουν στο κτίριο που είναι ιδιοκτησία του ρωσικού κράτους». Επίσης, δηλώνεται ότι εξετάζεται η νομική αντιμετώπιση του ζητήματος.
Επίσης, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Mαρία Ζαχάροβα, αποκάλεσε την έφοδο των αμερικανικών αρχών «εχθρική κατάληψη» και ζήτησε να επιστραφούν συνολικά 6 ιδιοκτησίες της Ρωσίας που παρείχαν προξενικές υπηρεσίες και έχουν κατασχεθεί. Είπε, επίσης, ότι πρόκειται για μια «κατάσταση απολύτως εξωφρενική, αηδιαστική και άνευ προηγουμένου, αφού τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία των διμερών σχέσεων» και κατέληξε: «Περιμένουμε από την παγκόσμια κοινότητα να δώσει προσοχή στην πραγματική ληστεία κράτους, στην οποία οι αρχές των ΗΠΑ έχουν κατρακυλήσει».
Η υπόθεση των απελάσεων διπλωματών ξεκίνησε το 2016 από την προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον Μπαράκ Ομπάμα, όταν απελάθηκαν 35 Ρώσοι, για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι ήταν κατάσκοποι και κατασχέθηκαν τα δύο διπλωματικά οικήματα, με το αιτιολογικό ότι συνδέονταν με την ηλεκτρονική πειρατεία κατά κομμάτων των ΗΠΑ στη διάρκεια της εκστρατείας για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. Η νέα κυβέρνηση συνέχισε τις απελάσεις και η Ρωσία ανταπάντησε με τον αντίστοιχο αριθμό.


3 σχόλια:

e-h είπε...


New president vows to defend socialist revolution
Cuba’s new president, Miguel Diaz-Canel, began his term on 19 April with a promise to defend Cuba’s socialist revolution and said that the new period would be characterised by “modernisation of the economic and social model.”
“The mandate given by the people to this house is to give continuity to the Cuban revolution in a crucial historic moment,” Diaz-Canel, 57, told the country’s National Assembly in his first speech as president.
Stepping down as president, Raul Castro, delivered a speech in which he criticised US foreign, trade and immigration policy under President Trump. “Since the current president arrived in office, there has been a deliberate reversal in the relations between Cuba and the United States, and an aggressive and threatening tone prevails,” he said.


Ο νέος πρόεδρος δεσμεύεται να υπερασπιστεί την σοσιαλιστική επανάσταση
Ο νέος πρόεδρος της Κούβας, Miguel Diaz-Canel, ξεκίνησε τη θητεία του στις 19 Απριλίου με υπόσχεση να υπερασπιστεί την σοσιαλιστική επανάσταση της Κούβας και είπε ότι η νέα περίοδος θα χαρακτηρίζεται από "εκσυγχρονισμό του οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου".
"Η εντολή που δόθηκε από τον λαό σε αυτό το σπίτι είναι να δώσει συνέχεια στην κουβανική επανάσταση σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή", δήλωσε ο 57χρονος Diaz-Canel στην εθνική συνέλευση της χώρας στην πρώτη ομιλία του ως προέδρου.
Ο κ. Raul Castro προέβη σε ομιλία στην οποία επέκρινε την αμερικανική εξωτερική, εμπορική και μεταναστευτική πολιτική υπό τον Πρόεδρο Trump. "Από τότε που ο σημερινός πρόεδρος έφτασε στη θέση του, υπήρξε μια σκόπιμη ανατροπή στις σχέσεις μεταξύ Κούβας και Ηνωμένων Πολιτειών και επικρατεί ένας επιθετικός και απειλητικός τόνος", ανέφερε.




González, at CSC AGM
Saturday, 16 June 2018, 10am
Mabledon Place, London, WC1H 9BB
CSC is honoured to announce that Fernando González will be joining us at our AGM in June. Fernando is one of the Miami Five who spent 13 years in US jails for defending his country against terrorism emanating from the US. Other guest speakers, including the Cuban Ambassador, Teresita Vicente, and Gladys Ayllon European director of ICAP will all speak at the event.
The AGM is open to all, but only CSC members and affiliates are able to propose and vote on motions, and elect the 34 members of the National Executive Committee.


Από τους Πέντε του Μαϊάμι Πέντε ο ήρωας, Fernando González, στην CSC AGM
Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018, 10 π.μ.
Mabledon Place, Λονδίνο, WC1H 9BB
Η CSC έχει την τιμή να ανακοινώσει ότι ο Fernando González θα συμμετάσχει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση τον Ιούνιο. Ο Fernando είναι ένας από τους Πέντε του Μαϊάμι που πέρασε 13 χρόνια σε φυλακές των ΗΠΑ για να υπερασπιστεί τη χώρα του από την τρομοκρατία που προέρχεται από τις ΗΠΑ. Άλλοι προσκεκλημένοι ομιλητές, συμπεριλαμβανομένου της Πρεσβευτή της Κούβας, Teresita Vicente, και ο ευρωπαίος διευθυντής της ICAP, κ. Gladys Ayllon, θα μιλήσουν στην εκδήλωση.
Η Ετήσια Γενική Συνέλευση είναι ανοιχτή σε όλους, αλλά μόνο τα μέλη της CSC και οι θυγατρικές της μπορούν να προτείνουν και να ψηφίσουν προτάσεις και να εκλέξουν τα 34 μέλη της Εθνικής Εκτελεστικής Επιτροπής.


e-h είπε...

Tickets on sale for the 16th RMT Cuba Garden Party
Wednesday, 13 June 2018, 7pm ‘til late
RMT Maritime House, Old Town, London, SW4 0JW
A night of fantastic live bands, speeches, food, free bar and a chance to win flights to Cuba!
Superb Cuban salsa band led by Afro-Cuban jazz violinist Omar Puente
A special set from the Alabama 3,
plus speakers including Fernando Gonzalez Llort, Miami Five hero
Food and drinks included in ticket price


Εισιτήρια προς πώληση για τις 16 RMT Cuba Garden Party
Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018, 7μμ έως αργά
RMT Maritime House, Old Town, Λονδίνο, SW4 0JW
Μια νύχτα φανταστικών συγκροτημάτων ζωντανα, ομιλιών, τροφίμων, δωρεάν μπαρ και μια ευκαιρία να κερδίσετε πτήσεις στην Κούβα!
Εξαιρετική κουβανική σάλσα μπάντα με επικεφαλής τον αφρό-κουβανο τζαζ βιολί Omar Puente
Ένα ειδικό σετ από την Αλαμπάμα 3,
καθώς και ομιλητές όπως Fernando Gonzalez Llort, Miami Five hero
Τρόφιμα και ποτά περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου



Trump approves 20 million dollars for regime change programmes
Donald Trump has approved $20 million in funds for subversion within Cuba.
Although the US president had initially proposed to eliminate funding for such programmes and extensive cuts were made by the White House to the State Department, USAID and foreign aid programmes in other countries, following changes to his Cuba policy announced in June 2017, funding for such Cuba ‘regime change’ programmes have been maintained.
This is on top of the annual funding allocated to radio and TV broadcasts against Cuba and the money for the intelligence bodies in penetration and subversive activities.



Ο Trump εγκρίνει 20 εκατομμύρια δολάρια για προγράμματα αλλαγής καθεστώτος
Ο Ντόναλντ Τράμπ έχει εγκρίνει 20 εκατομμύρια δολάρια σε funds για την ανατροπή στην Κούβα.
Παρόλο που ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αρχικά προτείνει την εξάλειψη της χρηματοδότησης τέτοιων προγραμμάτων και οι εκτεταμένες περικοπές έγιναν από το Λευκό Οίκο στο Υπουργείο Εξωτερικών, στα προγράμματα USAID και ξένης βοήθειας σε άλλες χώρες, μετά από αλλαγές στην πολιτική του για την Κούβα που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2017, τα προγράμματα αλλαγής καθεστώτος της Κούβας έχουν διατηρηθεί.
Αυτό είναι πάνω από την ετήσια χρηματοδότηση που διατίθεται για ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές κατά της Κούβας και τα χρήματα των οργανισμών συλλογής πληροφοριών για διείσδυση και ανατρεπτικές δραστηριότητες.

e-h είπε...


‘Warmonger’ Bolton will advance hardline as National Security Advisor
Cuba has warned against US warmongering following the recent appointments of Mike Pompeo to Secretary of State and John Bolton to National Security Advisor by US President Donald Trump.
CubaDebate website said that with the appointments Trump was appealing to the “‘hard power’ (strong power) and imperial blackmail as main tools of his foreign policy.”
Bolton has also urged that stronger sanctions be imposed on Cuba. During his term as undersecretary of state, he named the island on his "axis of evil" list, claiming that Havana was making biological weapons and passing them on to terrorists.


Ο "Warmonger" Bolton θα προωθήσει την σκληρή γραμμή ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας
Η Κούβα προειδοποίησε ενάντια στις αμερικανικές αλλαγες στη κυβερνηση μετά από πρόσφατους διορισμούς του Mike Pompeo σε υπουργό Εξωτερικών και John Bolton σε Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.
Ο ιστότοπος CubaDebate ανέφερε ότι με τις αλλαγες ο Trump θελει την «σκληρή δύναμη» (ισχυρή εξουσία) και τον αυτοκρατορικό εκβιασμό ως κύρια εργαλεία της εξωτερικής πολιτικής του ».
Ο Μπόλτον προέτρεψε επίσης να επιβληθούν ισχυρότερες κυρώσεις στην Κούβα. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υφυπουργού, ονόμασε το νησί στον κατάλογο του "άξονα του κακού", ισχυριζόμενος ότι η Αβάνα έκανε βιολογικά όπλα και τα έφερνε σε τρομοκράτες.




Cuba-US Relations: Back to the future with Donald Trump? Arnold August Tour 28 May - 13 June 2018
Canadian author and Cuba specialist, Arnold August will visit 14 British cities this summer to speak on Cuba–US relations from Obama through to Trump, and Cuba’s future following the election of their new president this April.
Arnold is speaking in London, Norwich, Brighton, Wellingborough, Canterbury, Leicester, Sheffield, Birmingham, Manchester, Glasgow, Edinburgh, Oxford, Bristol and Cardiff.


Σχέσεις Κούβα-ΗΠΑ: Επιστροφή στο μέλλον με τον Donald Trump; Arnold August Tour 28 Μαΐου - 13 Ιουνίου 2018
Ο καναδός συγγραφέας και ο ειδικός της Κούβας, ο Άρνολντ Αύγουστος θα επισκεφθεί 14 βρετανικές πόλεις αυτό το καλοκαίρι για να μιλήσει για τις σχέσεις Κούβα-ΗΠΑ από τον Ομπάμα μέχρι τον Τράμπ και το μέλλον της Κούβας μετά την εκλογή του νέου προέδρου τον Απρίλιο.
Ο Άρνολντ μιλάει στο Λονδίνο, στο Norwich, στο Brighton, στο Wellingborough, στο Canterbury, στο Λέστερ, στο Σέφιλντ, στο Μπέρμιγχαμ, στο Μάντσεστερ, στη Γλασκόβη, στο Εδιμβούργο, στην Οξφόρδη, στο Μπρίστολ και στο Κάρντιφ.