Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Δευτερα 9 Απριλιου 2018



Μπορεί οι ιστορίες για τον Αι-Βασίλη να μη συγκινούν τους ενήλικες ευρωπαίους πολίτες, αλλά καθόλου αδιάφοροι δεν μένουν μπροστά σε κορμοράνους της Αλάσκας που πνίγονται από το μαζούτ στο Ιράκ.
Έτσι, ούτε για πλάκα δεν θα κάτσουν μια στιγμή να σκεφτούν αν αληθεύει η "είδηση" πως η Συρία έριξε χημικά σε άμαχους. Και σίγουρα μεγάλο μέρος των Ευρωπαίων θα επικροτήσει την επίθεση του Ισραήλ με πυραύλους για την τιμωρία του Άσαντ.
Δυστυχώς και το Ισραήλ δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Αυτό τον καιρό είναι απασχολημένο με τις δολοφονίες παιδιών στη Γάζα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τί λέει η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ, των φιλων, των συμμαχων μας, για τα Σκόπια;;; Ιδού :
Δημοκρατία της Μακεδονίας
Η Δημοκρατία της Μακεδονίας καταχωρίζεται ως πγδμ,[36] το όνομα που χρησιμοποιήθηκε στην πρώτη του είσοδο στο Factbook κατά την ανεξαρτησία το 1992.[37] στην έκδοση του 1994, το όνομα της εισόδου εχει αλλάξει σε Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, όπως αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη (εν αναμονή ψηφίσματος για την ονομασία της Μακεδονιας).[38][39] Για την επόμενη δεκαετία, αυτό ήταν το όνομα που το εθνος ήταν καταχωρημένο. Τέλος, στην έκδοση του 2004 του Factbook, το όνομα της εισόδου άλλαξε πίσω σε Μακεδονια, μετά από απόφαση του Νοεμβρίου 2004 των ΗΠΑ να αναφέρεται στη χώρα χρησιμοποιώντας αυτό το όνομα.[40][41




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ουτε ανασταση ουτε αναταση ουτε επανασταση /μονο πολεμος φαινεται να ερχεται
Ο παγκόσμιος πόλεμος 3 έρχεται ...
Παρόλο που δεν υπήρξε μεγάλη μάχη μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, υπάρχουν τρία βασικά μέτωπα που αναδύονται και κάνουν την προοπτική μιας τρίτης παγκόσμιας σύγκρουσης ανησυχητικά νοητή
Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017
https://www.independent.co.uk/news/long_reads/world-war-3-is-coming-a7622296.html



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αφγανισταν........η κηδεια των 150 αγοριων -μαθητων που δολοφονηθηκαν απο Αμερικανικο βομβαρδισμο του θρησκευτικου σχολειου ...150 πτωματα παιδιων



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιπόν αδέλφια, το πραξικόπημα που ξεκίνησε με την αποπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ στη Βραζιλία ολοκληρώνεται σήμερα με το να χώσουν φυλακή τον Λούλα που ήταν σίγουρος νικητής και με πολύ ψηλό ποσοστό στις προεδρικές εκλογές του 18... '
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που πάει φυλακή ο Λούλα. Μια στη δικτατορία και μια τώρα. Τότε σαν αριστερός και τώρα σαν δήθεν διεφθαρμένος. Το πραξικόπημα το ξεκίνησε η δικαστική εξουσία και αυτή το συνεχίζει. Με μπροστάρη έναν Ευαγγελιστή ακροδεξιό δικαστή και όλα τα κανάλια την ελίτ νεοφιλελέδες και φασίστες. Ξεκίνησε με την γυναίκα του Λούλα που της επιτεθήκαν γιατί είχε αγοράσει ένα ποδήλατο θαλάσσης και επειδή ήταν βιομηχανικός εργάτης ο Λούλα, το θεώρησαν πολυτέλεια. Η γυναίκα του έπαθε καρκίνο απο αυτό και έξω απο το νοσοκομείο είχαν μαζευτεί χιλιάδες φιλελέδες χτυπώντας κατσαρόλες (για να μην μπορεί να ησυχάσει) και φωνάζοντας όλοι ρυθμικά : Ψώφα, ψώφα..... Και πέθανε τελικά....
Έπειτα όταν είδαν τα ποσοστά του εργατικού κόμματος να εκτοξεύονται είπαν ότι μπορεί να μην έχουν αποδείξεις ότι ένα σπίτι είναι στο όνομα του Λούλα (είναι στο όνομα άλλου άσχετου) αλλά φτάνουν οι ενδείξεις..... Και ένας εισαγγελέας είπε σε ένα κανάλι τύπου ΣΚΆΙ ότι το εργατικό κόμμα είναι κόμμα εγκληματιών και αρχηγός τους είναι ο Λούλα και θα πληρώσει για αυτό. Ο Λούλα έβγαλε έναν λόγο πολύ φορτισμένο συναισθηματικά του στύλ : Ένα λουλούδι να κόψουν δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν την άνοιξη, ότι το πραγματικό έγκλημά του είναι που έβαλε στα πανεπιστήμια φοιτητές απο τις φαβέλες που θα μπορούσαν να βγούν αυριανοί δικαστές και να σπάσουν την ελίτ (πράγμα που δεν θα του το συγχωρήσουν ποτέ), ότι έβγαλε πολλά εκατομμύρια κοσμου απο το όριο της φτώχειας, (έχει βραβευτεί από τον ΟΗΕ για αυτό) και φυσικά ότι ήταν ο μόνος πρόεδρος που δεν είχε χαρτί απο πανεπιστήμιο. Ο λαός της Βραζιλίας είναι στο πλευρό του αλλά με λουλούδια και κλάματα δεν γίνεται δουλειά. Στο μεταξύ και τα δικά μας κανάλια και οι ΕΡΤ αλλά και η εφημερίδα των συντακτών κ.λ.π. λένε την άποψη των φιλελέ και παρουσιάζουν τον Λούλα σαν εγκληματία που μάλιστα τον έχουν και σε VIP φυλακή (κοροϊδευτικά) Αυτά για να ξέρουμε ότι δεν είναι μόνο τα Σκάι και ΜΈΓΑ κ.λ.π. πουλημένα αλλά και οι ΕΡΤ και οι διάφορες υποτιθέμενες σκατοπροοδευτικές φυλλάδες...
Luiz Inácio Λούλα ντα Σίλβα
Ο Λούλα ξεκινά ποινή φυλάκισης στη Βραζιλία, αφού παραδοθηκε στην αστυνομια
Ο πρώην πρόεδρος δεσμεύεται να αποδείξει την αθωότητά του ως προς τη διαφθορά μετά τη λήξη μιας διχογνωμίας με τις αρχές
8/4/2018



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοί έποικοι,κατοικοι του παρανομου οικισμου Nahal Oz, στα συνορα με την Γαζα, εχουν ανεβει ψηλα σε ένα βαθρο και απολαμβανουν το θεαμα της σφαγης αμαχων Παλαιστινιων (Σχεδόν 600.000 Ισραηλινοί έποικοι ζουν σε σχεδόν 200 οικισμούς, κτισμένους κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



HΠA Καταδικαστηκε σε 65 χρονια φυλακη ο μαυρος εφηβος (που δεν εχει καν αποδειχτει η ενοχη του),,,ο ιδιος γελαει οταν ακουει την καταδικη του σε ζωντανο θανατο
Because AmeriKKKa.....ΗΠΑ =η ''δημοκρατια''του Κλουξ Κλου Κλαν
Ο Λέιθμιθ Σμιθ πήρε 65 χρόνια για τον θάνατο ενός 16χρονου που σκοτώθηκε από την αστυνομία
7/4/2018
Στις αρχές Μαρτίου, ο Λέιλιθ Σμιθ, 18 ετών, καταδικάστηκε για δολοφονία κακούργημα, διάρρηξη και κλοπή για να βοηθήσει στη διάλυση των δύο κατοικιών στο Μίλμπρουκ, Αλά, το 2015.
Ο Λέιθλιτ ήταν μόλις 15 ετών όταν ο ίδιος και μια ομάδα  αντιμετώπισαν την αστυνομία αφού κατηγορήθηκαν ότι έσπασαν και εισήλθαν.
Ο φίλος του, A'Donte Ουάσιγκτον, σκοτώθηκε από την αστυνομία εκείνη τη νύχτα, πυροβόλησε τέσσερις φορές με φερόμενο όπλο.
Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης της Αλαμπάμα , ο Λέιθλιθ δεν προσπάθησε μόνο ως ενήλικας, αλλά κατηγορήθηκε για το θάνατο του A'Donte, αν και ήταν σφαίρα ενός μπάτσου που έκλεισε τη ζωή του 16χρονου.
Ο ακόμα ανώνυμος αξιωματικός αστυνομικος κρίθηκε δικαιολογημένος για τη δολοφονία από μεγάλη κριτική επιτροπή.
Την Πέμπτη, ο δικαστής Sibley Reynolds από το 19ο δικαστήριο δικαστηρίου της Αλαμπάμα χτύπησε τον Λέιλιθ με 30 χρόνια για δολοφονία, 15 χρόνια για διάρρηξη και 10 χρόνια για δύο καταδίκες κλοπής, που εξυπηρετούνται διαδοχικά.
Η USA Today αναφέρει ότι η Λέιθλιθ δεν έλαβε μια προσφορά μήνυσης 25 ετών. και μετά από να χάσει στη δίκη έλαβε τη βαρύ ποινή.
Ο εισαγγελέας δημιούργησε δημόσια σχόλια ότι ο Λέινιθ χαμογέλασε και γέλασε την καταδίκη και ο δικαστής φάνηκε ανυπόμονος ότι ο έφηβος δεν φάνηκε να λυπάται.
"Δεν νομίζω ότι ο κ. Σμιθ θα χαμογελάει πολύ όταν φτάσει στη φυλακή", δήλωσε ο εισαγγελέας CJ Robinson. "Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτή την πρόταση. Επειδή οι ποινές είναι διαδοχικές, θα είναι πολύς καιρός πριν έρθει για ακόμη και τη δυνατότητα εφεσης, τουλάχιστον 20 με 25 χρόνια."
Αλλά ο δικηγόρος της Λέιλιθ, η Τζένιφερ Χολτόν, είχε άλλη απόφαση.
"Ο αστυνομικός πυροβόλησε τον A'Donte, όχι τον Λέιθλιθ Σμιθ", αντιστάθηκε ο Χόλτον. "Ο Λέιθλιθ ήταν παιδί 15 ετών, φοβισμένος στο θάνατο. Δεν συμμετείχε στην πράξη που προκάλεσε το θάνατο του A'Donte. Ποτέ δεν πυροβόλησε κανέναν. "
Μερικές φορές φορούμε τη μάσκα. Μερικές φορές γελάνε για να μην κλαίνε.
https://www.theroot.com/alabama-teen-gets-65-years-for-death-of-friend-killed-b-1825071334



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον πόλεμο δεν υπάρχει ηθική. Απλά η μία πλευρά είναι πιο ανήθικη από την άλλη. Γι' αυτό είναι σίγουρο ότι τους άμαχους Σύρους τους σκότωσαν και την τέταρτη φορά με χημικά όπλα η πλευρά που κάνει προπαγάνδα με δάκρυα, οργή και θρήνο. Η πλευρά που θέλει αντίποινα!
Πριν 23 χρόνια οβίδες σκότωσαν στην αγορά Μαρκάλε του Σεράγεβο 67 ανθρώπους που αμέριμνα ψώνιζαν και τραυμάτισαν 142. Οι τηλεοράσεις είχαν πήραν φωτιά δείχνοντας τα ακρωτηριασμένα πτώματα από τους "Σέρβους δολοφόνους αμάχων". Το Διεθνές Δικαστήριο καταδίκασε τον ταγματάρχη του σεβροβοσνιακού στρατού, Γκάλιτς, στο άψε-σβήσε. Ο Κάρατζιτς επέμενε ότι οι βομβαρδισμοί έγιναν από την περιοχή που ήλεγχε ο μουσουλμανικός στρατός αλλά αυτός ήταν η "κακή πλευρά" της ιστορίας. Εξαιτίας του μακελειού στην αγορά Μαρκάλε το ΝΑΤΟ πρώτη φορά απείλησε τις σερβικές δυνάμεις με επίθεση.
Γίνεται και δεύτερη επίθεση με όλμους στην ίδια αγορά λίγους μήνες μετά και πάλι με δεκάδες αμάχους θύματα. Η επίθεση του ΝΑΤΟ ξεκίνησε με τα γνωστά αποτελέσματα.
Χρόνια αργότερα και αφού οι Δυτικοί έκαναν αυτό που ήθελαν βγήκε στην επιφάνεια ότι οι διεθνείς υπηρεσίες κρατών που επιτέθηκαν στο Σεράγεβο γνώριζαν ότι τα δύο μακελειά στην αγορά του Μάρκαλε έγιναν από άντρες του μουσουλμάνου ηγέτη της Βοσνίας, Αλίγια Ιζετμπέκοβιτς, του πρώτου πρόεδρου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, λατρεμένου του Μπιλ Κλίντον και όλης της Δύσης.
Δεν αλλάζουν την συνταγή διότι πάντα τους βγαίνει το αποτέλεσμα που θέλουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χούντα στη Βραζιλία. Καθαίρεσαν την εκλεγμένη πρόεδρο, διόρισαν έναν δικό τους καί τώρα φυλακίζουν τον άλλον υποψήφιο πρόεδρο που έχει δημοτικότητα 60%.
Αναταραχές στη Βραζιλία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της χώρας
8/4/2018



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την (για μια ακόμα φορά προαναγγελθείσα) προβοκάτσια με χημικά ακολουθεί ο βομβαρδισμός. Μένει να φανεί αν τον έκανε το σιωνιστικό κράτος ή οι ΗΠΑ. Κάτω τα χέρια από τη Συρία!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αηδία έχουν καταντήσει οι άτιμοι. Ούτε οι κλιφικοί δεν τους πιστεύουν πια!
 Αν δεις το λεφτ,ποσταρει πάλι για νεκρούς στην γουτα ,από βομβαρδισμό του κακού Άσαντ
Υποτίμησα τα αντι-αντι-ιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά των κλιφικών συντρόφων. Με το που άκουσαν για νέα προβοκάτσια με χημικά, πού πήγε το μυαλό τους; Να επιτεθούν στις συνεπείς διεθνιστικές αντιιμπεριαλιστικές απόψεις. Εύγε, σύντροφε Garotu! [Επιπλέον, εύχομαι καλές γιορτές. Και σου δίνω μια δωρεάν πληροφορία: μάθε πως η "Ταξιαρχία Λεόν Σέντοφ" δε βγήκε από τη φαντασία μας. Βγήκε από τη φαντασία δικών σου συντρόφων που υποστηρίζουν κάποια επανάσταση στη Συρία, και για να γίνει το παραμύθι τους πιο πιστευτό βάλανε και μια τροτσκιστική μπριγάδα να συμμετέχει σε αυτήν. Γκούγκλαρέ το ή πες μου να σου δώσω λινκ.]
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2027298360819452&set=a.1416790451870249.1073741827.100006179222870&type=3



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν δηλητηρίασε τον τάδε διπλό πράκτορα και προσάρτησε την Κριμαία, ο Άσσαντ έριξε χημικά, ο Κιμ σέρβιρε τη θειά του τηγανητή στους Μαδούρο και Χαμενεΐ, η Αμερικη είναι δημοκρατια, κλπ κλπ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το παιχνιδι χοντραινει στη ΣΥΡΙΑ...Φυσικα μετα από τις "κατηγοριες" προς τη Συρια για "χημικα όπλα", από την πλευρα των αμερικανων...
υ.γ. αν κατι θυμιζουν αυτες οι "κατηγοριες", σωστα το θυμιζουν...το τραγικο ειναι οτι θυμιζουν και τι ακολουθησε σε Ιρακ, Λιβυη κλπ




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αεροπορικο πυραυλικό χτύπημα από ισραηλινους στη Συρία
 Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018, 08:05
Πύραυλοι έπληξαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας συριακό στρατιωτικό αεροδρόμιο, προκαλώντας πολλούς θανάτους και τραυματισμούς, λίγες ώρες αφότου ο Αμερικανός και ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύθηκαν ότι θα υπάρξει «ισχυρή και κοινή αντίδραση»στην «επίθεση με χημικά όπλα» η οποία στοίχισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων σε μια πόλη υπό τον έλεγχο ανταρτών κοντά στη Δαμασκό.
Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 μαχητές, μεταξύ των οποίων και Ιρανοί. Αρχικά, δεν ήταν γνωστή η προέλευση των πυραύλων που έπληξαν το στρατιωτικό    αεροδρόμιο Τ-4, που είναι γνωστό ως αεροπορική βάση Τίγιας. Αργότερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι την επίθεση διεξήγαγαν δύο αεροσκάφη F-15 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, τα συστήματα της συριακής αεράμυνας κατέρριψαν πέντε από τους οκτώ πυραύλους, όμως οι άλλοι τρεις έπληξαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο.
«Στις 9 Απριλίου από τις 03:25 (ώρα Ρωσίας και Ελλάδας) ως τις 03:53 δύο αεροσκάφη F-15 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εκτόξευσαν οκτώ κατευθυνόμενους πυραύλους εναντίον της αεροπορικής βάσης Τ-4 από το έδαφος του Λιβάνου χωρίς να εισέλθουν στον συριακό εναέριο χώρο. Οι μονάδες αεράμυνας των συριακών ενόπλων δυνάμεων κατέρριψαν πέντε κατευθυνόμενους πυραύλους», ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας.
Παράλληλα διευκρίνισε ότι κανείς από τους Ρώσους συμβούλους που βρίσκονταν στην αεροπορική βάση δεν έχει τραυματιστεί.
Η βάση αυτή είναι χτισμένη σε μια στρατηγικής σημασίας περιοχή της ερήμου, όπου βρίσκονται τα βασικά κοιτάσματα φυσικού αερίου της Συρίας. Ήταν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους μέχρι πέρυσι οπότε το ανακατέλαβε ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του με την ισχυρή στήριξη της Ρωσίας.
Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ακούστηκαν εκρήξεις στο αεροδρόμιο αυτό. «Ρωσικές, ιρανικές δυνάμεις και μέλη του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ» είναι ανεπτυγμένες στη βάση Τ-4, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. «Τουλάχιστον 14 μαχητές σκοτώθηκαν από την επίθεση στο αεροδρόμιο Τ-4, μεταξύ των οποίων και Ιρανοί», πρόσθεσε.
Το πρωί, το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι «Πολλοί πύραυλοι έπληξαν το αεροδρόμιο Τάιφουρ»,  προσθέτοντας ότι υπάρχουν «υποψίες για αμερικανική επίθεση», πριν αποσύρει οποιαδήποτε αναφορά στις ΗΠΑ.
Κατόπιν, έκανε λόγο για «νεκρούς και τραυματίες στα πυραυλικά πλήγματα» στη βάση, στην επαρχία Χομς, στην κεντρική Συρία. Το αμερικανικό Πεντάγωνο αντέδρασε διαψεύδοντας αυτόν τον ισχυρισμό και διαβεβαιώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή», οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις «δεν διεξάγουν αεροπορικά πλήγματα στη Συρία».
Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι ακούστηκαν εκρήξεις στο αεροδρόμιο αυτό, κοντά στην πόλη Χομς και στην αρχαία πόλη της Παλμύρας. Κατά την ίδια πηγή, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν οκτώ πυραύλους, όμως άλλοι έπληξαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο.
Στο αεροδρόμιο Τάιφουρ είναι ανεπτυγμένοι δεκάδες άνδρες των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων.
Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας με έδρα στην περιοχή δήλωσε στο Reuters ότι δεν αποκλείει να ευθύνεται το Ισραήλ για την επίθεση. Ερωτηθείσα σχετικά με την επιδρομή στη βάση, μια εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ισραήλ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Εξάλλου και ο γαλλικός στρατός ανακοίνωσε ότι δεν βομβάρδισε τη βάση Τ-4, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.
Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει πολλά πλήγματα εναντίον στόχων στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων βάσεων του συριακού στρατού, αφότου ξέσπασε ο πόλεμος το 2011: κυρίως οχηματοπομπές που μετέφεραν όπλα που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ή εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσαν οι σιίτες μαχητές της.
Λίγη ώρα νωρίτερα, αρχικά το Ελιζέ και κατόπιν ο Λευκός Οίκος δημοσιοποίησαν ανακοινώσεις στις οποίες γίνεται λόγος περί μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης ανάμεσα στους προέδρους της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο ηγέτες «καταδίκασαν σθεναρά τις επιθέσεις με χημικά όπλα την 7η Απριλίου εναντίον του πληθυσμού της Ντούμας, στην Ανατολική Γούτα». Η προεδρία της Γαλλίας στην ανακοίνωσή της δεν επέρριψε ρητά την ευθύνη στη συριακή κυβέρνηση.
Η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας έκανε λόγο περί «σθεναρής και κοινής αντίδρασης» στις επιθέσεις με χημικά όπλα.
Οι δύο ηγέτες «αντάλλαξαν πληροφορίες και αναλύσεις οι οποίες επιβεβαιώνουν τη χρήση χημικών όπλων» και «αποφάσισαν να συντονίσουν τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες (των δύο χωρών) τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», το οποίο πρόκειται να συνεδριάσει «τη Δευτέρα 9η Απριλίου στη Νέα Υόρκη» για να συζητήσει σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, προστίθεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
Το Παρίσι έχει καταστήσει σαφές πως θεωρεί «κόκκινη γραμμή» την ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και ο πρόεδρος Μακρόν έχει διαμηνύσει πως σε τέτοια περίπτωση, «θα χτυπήσουμε».
Την Κυριακή, ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ διεμήνυσε ότι η Δαμασκός θα «πληρώσει μεγάλο τίμημα» μετά τις καταγγελίες οργανώσεων αρωγής περί των θανάτων δεκάδων πολιτών, ανάμεσά τους πολλών παιδιών και γυναικών, από δηλητηριώδη αέρια στη Ντούμα.
Στην ανάρτησή του στο Twitter με την οποία ο Τραμπ έκανε την προειδοποίηση αυτή, χαρακτήρισε «ζώο» τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ κι έκανε λόγο περί «ευθυνών» της Ρωσίας και του Ιράν.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ουγγαρία: Μεγάλη νίκη για το Φίντες του πρωθυπουργού Όρμπαν
Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018, 03:41

Καθαρή νίκη στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στην Ουγγαρία κατήγαγε ο δεξιός εθνικιστής Βίκτορ Όρμπαν, εικόνισμα της ευρωπαϊκής λαϊκιστικής δεξιάς, εξασφαλίζοντας απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο καθώς η διχασμένη αντιπολίτευση, που υπέστη βαριά ήττα, εισέρχεται σε περίοδο ενδοσκόπησης.
Το Φίντες του Όρμπαν συγκεντρώνει ποσοστό 48,48% και 133 εδρες στις 199 της Βουλης, με το 95% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχει δημοσιοποιήσει μέχρι στιγμής η εθνική εκλογική επιτροπή. Τα ποσοστό του είναι κατά τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες υψηλότερο από εκείνο που εξασφάλισε το κυβερνών κόμμα πριν από τέσσερα χρόνια και θα επιτρέψει στον Όρμπαν να διατηρήσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων στην ουγγρική Βουλή, όπως και το 2010 και το 2014.
Η συμμετοχή έφθασε σε επίπεδο-ρεκόρ (69,26%, +7%) με ορισμένα εκλογικά τμήματα να παραμένουν ανοικτά τρεις ώρες μετά το πέρας του τυπικού χρονοδιαγράμματος της ψηφοφορίας, κάτι που δημιούργησε σε κάποιους την αίσθηση πως μπορεί να σημειωνόταν μια θεαματική ανατροπή. Αλλά ο εμφανώς ανακουφισμένος Όρμπαν εντέλει ανακοίνωσε την «ιστορική» νίκη της παράταξής του.
«Αυτή είναι μια ιστορική νίκη, που μας δίνει τη δυνατότητα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, να υπερασπιστούμε την Ουγγαρία», είπε ο 54χρονος πρωθυπουργός στο πλήθος των υποστηρικτών του που είχαν συγκεντρωθεί στην όχθη του Δούναβη.
«Ο Βίκτορ είναι ο μοναδικός δυνατός ηγέτης για την Ουγγαρία. Αυτό το αποτέλεσμα αποδεικνύει πως το έθνος τον στηρίζει. Δεν υπάρχει κανένας άλλος σαν αυτόν στη χώρα», δήλωσε εκστασιασμένη η Έβα Χάλας, μια 53χρονη ψηφοφόρος.

Ο Όρμπαν, μοντέλο για τους δεξιούς λαϊκιστές στην Ευρώπη, όνειδος για εκείνους που καταγγέλλουν την αυταρχική του παρέκκλιση, δήλωνε πριν από τις εκλογές της Κυριακής ότι θέλει να καταστήσει «αμετάκλητες» τις αλλαγές που προώθησε αφότου επανήλθε στην εξουσία το 2010.
Θαυμαστής του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, πρωθιερέας μιας «ανεξαρτητης» δημοκρατίας, αιχμή του δόρατος του αγώνα εναντίον της έλευσης λαθρομεταναστών στην Ευρώπη, ο Όρμπαν από το 2010 ασκεί την εξουσία περιορίζοντας ελευθερίες εν ονόματι του «εθνικού συμφέροντος» και συγκεντρώνοντας στα δικά του χέρια τα κλειδιά τομέων-κλειδιών, από την οικονομία μέχρι τη δικαιοσύνη και τα μέσα ενημέρωσης.
Υπερασπιστής της «χριστιανικής Ευρώπης», ο Όρμπαν επιδόθηκε σε ακόμη εντονότερη αντιλαθρομεταναστευτική ρητορική στην προεκλογική του εκστρατεία, καταφερόμενος αέναα εναντίον του Τζορτζ Σόρος, του Aμερικανού επενδυτή, τον οποίο κατηγορεί ότι ενορχηστρώνει τη μαζική λαθρομετανάστευση προς την Ευρώπη.
«Μεγάλη και καθαρή νίκη του Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία: η ανατροπή των αξιών και η μαζική λαθρομετανάστευση που προωθεί η Ε.Ε. απορρίφθηκαν εκ νέου», πανηγύρισε μέσω Twitter η Μαρίν Λεπέν, η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας.
Ο δεξιός εθνικιστής πρωθυπουργός δεν έπαψε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του να επισείει τον κίνδυνο ήττας του Φίντες που εξίσωνε με το «χάος» της έλευσης μεταναστών, με τη νίκη του «εχθρού», που θέλει να «διώξει» τους Ούγγρους από τον τόπο τους.
Η αντιπολίτευση, τόσο το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα όσο και το εθνικιστικό κόμμα Γιόμπικ, από την πλευρά τους προεκλογικά κατήγγειλαν το πελατειακό κράτος, την αποσάθρωση των κρατικών υπηρεσιών, την ανεπαρκή αγοραστική δύναμη των Ούγγρων, που παρά το ότι η ανεργία βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό (3,8%) εξωθεί πολλούς να μεταναστεύουν. Αποπειράθηκε να εκμεταλλευθεί την αποστροφή μέρους τουλάχιστον του εκλογικού σώματος έναντι του Όρμπαν και του πολιτικού του λόγου. Αλλά ηττήθηκε.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το ακροδεξιό ναζιστικο Γιόμπικ, που κατέβαλε προσπάθειες να προβάλει πιο «κεντρώα» και μετριοπαθή εικόνα, δεν κατάφερε να βελτιώσει την προ τετραετίας επίδοσή του και περιορίζεται στο 19,54% των ψήφων και 26 εδρες (ειχε 23 εδρες και 20,2% το 2014). Ο ηγέτης του Γκάμπορ Βόνα υπέβαλε την παραίτησή του.
Το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα (MSZP-P) βλέπει το δικό του ποσοστό να περιορίζεται στο 12,4% και 20 εδρες (από 30 εδρες και 26%). Το προεδρείο του επίσης υπέβαλε την παραίτησή του, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών Γκιούλα Μόλναρ.
Το κόμμα των πρασίνων (LMP) συγκεντρώνει το 6,9% και 8 εδρες (από 5,3% και 5 εδρες).
Ο Δημοκρατικος Συνασπισμος (διασπαση του Σοσιαλιστικου κομματος) πηρε 5,58% και 9 εδρες.
Ο  συνασπισμος Μαζι (διασπαση Σοσιαλιστων) πηρε 0,63% και 1 εδρα.
Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, η συμμαχία Φίντες-KDNP αναμένεται ότι θα καταλάβει 133 έδρες στο επόμενο κοινοβούλιο (οσες ειχε και πριν δηλαδη), επί συνόλου 199, το Γιόμπικ 26 και οι Σοσιαλιστές 20.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Επικίνδυνη εξέλιξη η αεροπορική επιδρομή στη Συρία - Δεν βρέθηκε ίχνος χημικής ουσίας στην Ντούμα
 Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018, 13:43
Τα αεροπορικά πλήγματα που στόχευσαν νωρίς σήμερα το πρωί μια στρατιωτική βάση της Συριακης Δημοκρατιας στο κέντρο της Συρίας, την ευθύνη για τα οποία η Δαμασκός και η Μόσχα επιρρίπτουν στο Ισραήλ, συνιστούν μια «πολύ επικίνδυνη εξέλιξη», προειδοποίησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
«Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη της κατάστασης. Ελπίζω πως τουλάχιστον οι Αμερικανοί στρατιωτικοί και εκείνοι των χωρών που συμμετέχουν στον δυτικο αποικιοκρατικο συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών το αντιλαμβάνονται», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη Τύπου.
Ο Λαβρόφ είπε ακόμη ότι οι Ρώσοι ειδικοί που έκαναν έρευνα στην Ντούμα, όπου η  συριακη δημοκρατια κατηγορείται ότι εξαπέλυσε χημική επίθεση κατά των ισλαμοφασιστών, δεν βρήκαν «κανένα ίχνος» χημικής ουσίας.
«Οι στρατιωτικοί ειδικοί μας έχουν ήδη μεταβεί επί τόπου (...) Δεν βρήκαν ούτε ίχνος χλωρίου ή οποιασδήποτε χημικής ουσίας που να έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον των αμάχων», είπε.
Ρώσοι εμπειρογνώμονες που έκαναν έρευνα στην Ντούμα της Συριας δεν βρήκαν «κανένα ίχνος» χημικής ουσίας, δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Δαμασκός κατηγορεί το Ισραήλ για την επίθεση στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Χομς
 Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018, 11:38
Η Δαμασκός κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι διεξήγαγε την επίθεση σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στη Χομς στην κεντρική Συρία σήμερα τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 μαχητές μεταξύ των οποίων και Ιρανοί.
«Η ισραηλινή επίθεση εναντίον του αεροδρομίου Τ-4 εξαπολύθηκε από αεροσκάφη F-15 που εκτόξευσαν πολλούς πυραύλους πάνω από το έδαφος του Λιβάνου», σύμφωνα με στρατιωτική πηγή την οποία επικαλέστηκε το επίσημο πρακτορείο SANA.
Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι δύο αεροσκάφη F-15 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας διεξήγαγαν την επίθεση εναντίον του συριακού στρατιωτικού αεροδρομίου Τ-4 στη Χομς από το έδαφος του Λιβάνου.
Η Ρωσία έχει ήδη ζητήσει εξηγήσεις από το Ισραήλ για τους λόγους της επίθεσης μέσω του υπουργείο Άμυνας.
«Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τι ώθησε το Ισραήλ να κάνει αυτό το βήμα, ποιος ενδέχεται να άσκησε πιέσεις και αν επρόκειτο για μια ανεξάρτητη απόφαση», δήλωσε ο αναπληρωτή πρόεδρος της επιτροπής αρμόδιας για Εξωτερικές Υποθέσεις της άνω βουλής της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ντζαμπάροφ.
Από την πλευρά της η ισραηλινή πρεσβεία στη Ρωσία, όπως και ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν κέρδισε τέσσερα ακόμη χρόνια στην εξουσία
 Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018, 07:18
«Η χώρα είναι πορτοκαλί», το χρώμα του Φιντές, ανέφερε στην πρώτη του σελίδα το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα το Index.hu, ένας από τους μεγαλύτερους ειδησεογραφικούς ιστότοπους της Ουγγαρίας.
Οι Ευρωπαίοι εταίροι του δεν βιάστηκαν να συγχαρούν τον 54χρονο Όρμπαν, ο εθνικιστικός λόγος του οποίου κατά «της λαθρομεταναστευτικής εισβολής», της ιμπεριαλιστικης αποικιοκρατικης πολυπολιτισμικότητας και της απαραδεκτης  παρέμβασης «των Βρυξελλών» αποτελούν σπαζοκεφαλιά για κάποια κράτη μέλη της ΕΕ.
Όμως ο Όρμπαν δεν είναι μόνος. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός που το 2015 ύψωσε έναν φράχτη πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων για να εμποδίσει την είσοδο στη χώρα των προσφύγων, τους οποίους παρομοιάζει με «τρομοκράτες», εμφανίζεται ενδυναμωμένος από τη σκλήρυνση της μεταναστευτικής πολιτικής πολλών ευρωπαϊκών χωρών.
Ήδη σύμμαχος με πολλές χώρες της κεντρικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Πολωνία, στην εθνικιστική του σταυροφορία, έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με την Ιταλία και την Αυστρία, σχηματίζοντας μια συμμαχία των χωρών που αντιτίθενται στους μουσουλμάνους λαθρομεταναστες. Στη Βιένη βρίσκεται στην εξουσία από τον Δεκέμβριο ένας συνασπισμός των συντηρητικών και των ακροδεξιών. Στη Ρώμη η ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι είναι επικεφαλής ενός συνασπισμού της δεξιάς που κέρδισε στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.
«Η αντιστροφή των αξιών και η μαζική μετανάστευση που προωθεί η ΕΕ απορρίφθηκαν και πάλι», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Μαρίν Λεπέν επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο. Ο Ολλανδός Γκέερτ Βίλντερς, επικεφαλής του αντι-ισλαμικού ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία επίσης συνεχάρη τον Όρμπαν.
«Αυτό το παλιρροϊκό κύμα υπέρ του Φιντές δίνει στον Όρμπαν τεράστια νομιμοποίηση εξαιτίας του αυξημένου ποσοστού συμμετοχής», εκτιμά ο πολιτικός επιστήμονας Ντάνιελ Χέγκεντους του Freedom House, ο οποίος προβλέπει την εντατικοποίηση «των επιθέσεων ενάντια στην αποδυναμωμένη κριτική της κοινωνίας των πολιτών».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Άρχισαν να αποχωρούν από τη Ντούμα οι ισλαμοφασιστες της Τζάις αλ Ισλάμ
 Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018, 01:29
Δεκάδες μέλη της Τζάις αλ Ισλάμ, μέλη των οικογενειών τους, καθώς και πολλοί όμηροι και αιχμάλωτοι της συμμοριας των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατών, άρχισαν το βράδυ της Κυριακής να αποχωρούν από τη Ντούμα, τελευταία πόλη υπό τον έλεγχο των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων στην ανατολική Γούτα, μεταδίδουν συριακά κρατικά ΜΜΕ, κατ' εφαρμογή της συμφωνίας που συνήφθη με την κυβερνηση της Δαμασκού.
Σύμφωνα με το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, δύο λεωφορεία που μεταφέρουν μαχητές της συμμοριας Τζάις αλ Ισλάμ και μέλη των οικογενειών τους αναχώρησαν και κινούνται προς την κατεύθυνση περιοχών που ελέγχουν οι ισλαμοφασιστες των δυτικων αποικιοκρατων, στο βόρειο τμήμα της Συρίας.
Βάσει της συμφωνίας, που επετεύχθη με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, άρχισαν επίσης να φεύγουν όμηροι και αιχμάλωτοι που οι ισλαμοφασιστες υποσχέθηκαν να αφήσουν ελεύθερους, ανέφερε το Αποικιακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Συρια.
Η συμφωνία προβλέπει την απομάκρυνση χιλιάδων ισλαμοφασιστών με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των εκατοντάδων ομήρων και αιχμαλώτων πολέμου.
Η εφαρμογή της συμφωνίας, η οποία κλείστηκε έπειτα από νέες επιχειρήσεις του συριακού στρατού κατά τη διάρκεια των οποίων οι δυτικοι αποικιοκρατες τσαντισμενοι που χασανε άλλη μια πολη ειπανε για χρήση χημικών όπλων, κάτι που η Δαμασκός και οι σύμμαχοί της διέψευσαν αλλά η  δυτικη αποικιοκρατικη  κοινότητα βρηκε αφορμη παλι να μιλαει για εισβολη σε κυριαρχο κρατος, και η απειλη αναμένεται πως θα διαρκέσει αρκετά 24ωρα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela
City Plaza Πάσχα 2018. Καταπατημένο ξενοδοχείο με την κάλυψη της κυβέρνησης και χρεώνοντας τον ιδιώτη ιδιοκτήτη, που κινδυνεύει να φυλακιστεί για χρέη στο δημόσιο ακριβώς γι αυτό, και χάνει τα πάντα μέχρι και το σπίτι του ακριβώς γι αυτό.
Λεφτά πολλά μαζεύονται για το "εγχείρημα" από ξένες και ντόπιες ΜΚΟ.
Γι αυτό τους περισσεύουν για γλέντι ελληνικό.
Γιατί αν ο Μουσουλμάνος δεν τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό του και δεν ψήσει πολλά αρνιά στην Αχαρνών τι Πάσχα θα είναι;
Τόση αλητεία ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου.
Κάντε τώρα άλλη μια έκκληση για οικονομική βοήθεια γιατί τα φάγατε στ αρνιά! Τζάμπα είναι έτσι κι αλλιώς!
Καλό Πάσχα είπαμε; Τζάμπα είναι...
Σχολιο.- Έτσι είναι! Όταν είσαι μουσουλμάνος και γιορτάζεις το Πάσχα, ή άθεος "αναρχικός" και τρως-πίνεις γιορτάζοντας κι εσύ την ανάσταση, στην υγειά του κορόιδου, όλα καλά, όλα ανθηρά. Θα ξεχάσω τους καλούς μου τρόπους και θα πω μέρες που είναι, αφού πιστεύουν στο Χριστό, θα πιστεύουν και στο διάολο. Ας πάνε λοιπόν όλοι μαζί! Γιατί κι όσοι διαμένουν εκεί ακόμα και παριστάνουν τους κυνηγημένους, τα ίδια αρχίδια είναι με τα οικόσιτα "αναρχικά" - καταπατητές. Στο διάολο λοιπόν, μηδενός εξαιρουμένου.
Σχολιο.- Ε ναι, γιατί αν δεν πεί ο μουσουλμάνος Χριστός Ανέστη και δεν σουβλίσει κι ένα αρνί πως θα δείξει ότι ενσωματώθηκε;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είδα τα αποτελέσματα των ουγγρικών εκλογών. Είμαι πεπεισμένος πως η αστικη δημοκρατια είναι πλεον κυνηγημενη στον καπιταλισμο.  Και αυτό δεν μπορουν να καταλαβουν καποιοι νεοτροτσικιστες κομμουνιστες. Η αστικη δημοκρατια είναι κατακτηση του λαου.  Δεν παει μαζι με τον καπιταλισμο αγκαζε. Κατακτηθηκε με την Μεγαλη Γαλλικη Επανασταση του 1789. Εκτος αυτου, η σημερινη κατασταση πλεον στον κοσμο θυμιζει την εποχη του μεσοπολεμου  μεταξυ των δυο παγκοσμιων πολεμων. Ανοδος του φασισμου και του ναζισμου, επιχειρηση νεοαποικιοκρατιας με ανοιχτες πολεμικες επεμβασεις των δυτικων αποικιοκρατων που αναζητουν λυσσασμενα «ζωτικο χωρο», οξυμενος οικονομικος πολεμος που πλεον μια αφορμη μενει (την οποια κατασκευαζουν οι δυτικοι αμερικανοευρωπαιοι) για να γινει και στρατιωτικος πολεμος, και μαλιστα παγκοσμιος.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 9 Απριλίου 2018
Η Κούβα επαναλαμβάνει την στήριξή της στον Λούλα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Κούβας καταδικάζει την φυλάκιση με πολιτική σκοπιμότητα του συντρόφου Λουίς Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα που συνιστά ένα σοβαρότατο γεγονός στην απόπειρα εμπόδισης του πιο δημοφιλούς ηγέτη της Βραζιλίας να είναι υποψήφιος για την προεδρία αυτής της χώρας.
Το Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη του προς τον σύντροφο Λούλα ντα Σίλβα, θύμα μιας άδικης πολιτικής, δικαστικής και επικοινωνιακής δίωξης, που έχει στόχο να παρουσιάσει ως εγκληματία έναν εμβληματικό ηγέτη της Δικής μας Αμερικής και τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που ξεκίνησαν το δρόμο προς μια Βραζιλία πιο δίκαιη.
Φυλακίζοντας τον Λούλα φιλοδοξούν να ανατρέψουν οι κοινωνικές προόδους και κατακτήσεις των κυβερνήσεων του Κόμματος των Εργατών, μεταξύ αυτών το γεγονός ότι έβγαλαν από τη φτώχεια εκατομμύρια βραζιλιάνους.
Στον σύντροφο Λούλα και στον βραζιλιάνικο λαό δεν θα τους λείψει η υποστήριξη κυβερνήσεων, οργανώσεων, πολιτικών δυνάμεων και κοινωνικών κινημάτων σε πολυάριθμες χώρες σε όλες τις περιφέρειες.
Αβάνα, 7 Απρίλη 2018



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιατροφαρμακευτικό υλικό για να πολεμούν οι μισθοφόροι τους...
Το ιατροφαρμακευτικό υλικό (ισραηλινό, αμερικάνικο κι ευρωπαϊκό) στις αποθήκες των φονιάδων μισθοφόρων στην Ανατολική Γκούτα, δεν το διαθέτουν όλα μαζί τα νοσοκομεία της Συρίας...
Προσέχουν τους τρομοκράτες τ' αφεντικά τους... κρέας για σφάξιμο...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντούμα - Αν. Γκούτα: Η χαρά των ομήρων από τον αμερικανοσιωνιστικό "ισλαμοφασιστικό στρατό"... που φθάνουν στη Δαμασκό!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο θεός επικοινωνεί απευθείας κι αποκλειστικά με τον παιδόφιλο μονάρχη Σαούδ, που δολοφόνησε τον πατέρα του για να γίνει βασιλιάς κι εκείνος διορίζει βουλή. εκδίδει "νόμους", αποφασίζει για τα πάντα...
Εσχάτως είχαμε και κάλεσμα προς τους Παλαιστίνιους να σεβαστούν το δικαίωμα το Ισραήλ...
Κάτω από τον δικτάτορα-μονάρχη οι ιμάμηδες του, που υποτίθεται ερμηνεύουν το ιερό κοράνι, πάντα κάτω από τις οδηγίες του παιδόφιλου ανθρωπόμορφου κτήνους...
Ένας από τους ιμάμηδες της τρομοκρατίας είναι κι ο εικονιζόμενος (ντυμένος λευκά) με τις συζύγους του και τα παιδιά του, ο οποίος ζει στο Λονδίνο και ζει υπό τη χορηγία του αγγλικού κράτους σαν ιμαμης στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας που διέπει την "πολιτισμένη' δύση...
Εκεί, στο Λονδίνο, κοπιάζει για να μεταφέρει τη θέληση του θεού και να ερμηνεύει το κοράνι...
Αυτά τα κτήνη, κρατικοδίαιτοι από τις δυτικές κυβερνήσεις, αποφασίζουν πως ο Άσαντ είναι άπιστος μουσουλμάνος, πρέπει να θανατωθεί η σύζυγός του που σαν μουσουλμάνα έπρεπε να έχει τις ενδυματολογικές επιλογές του εικονιζόμενου ιμάμη και πάει λέγοντας...
Ε... να μην έχουν το δικαίωμα της άσκησης θρησκευτικών ελευθεριών οι "μετανάστες" μας;
Δεν προσβάλουν τους μουσουλμάνους αυτά τα κτήνη;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 22 Απριλίου στη Βαρυμπόμπη η συγκέντρωση κατά των διοδίων
Την Κυριακή 22 Απριλίου στις 11 το πρωί στη Βαρυμπόμπη, 3 μήνες μετά την υπογραφή από το υπουργείο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τους νέους σταθμούς διοδίων, θα γίνει τελικά η μεγάλη συγκέντρωση κατά των διοδίων που συνδιοργανώνουν οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σήμερα, την ώρα που η Γάζα, η μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου, βρίσκεται ξανά στο στόχαστρο, την ώρα που ο Λίμπερμαν βγάζει όλο τον κυνισμό του λέγοντας "δεν υπάρχουν αφελείς στη Γάζα", την ώρα που έποικοι μαζεύονται στα σύνορα και χαζεύουν τη δράση του στρατού λες και είναι έργο στο σινεμά, σήμερα η μνήμη μας γυρνάει εκεί που όλα ξεκίνησαν, στο Ντέι Γιασίν, το μικρό χωριό κοντά στην Ιερουσαλήμ όπου οι παραστρατιωτικοί της Ιργκούν του Μπέγκιν κατάσφαξαν ακριβώς 70 χρόνια πάνω από 100 άραβες κατοίκους του, σε ένα μοτίβο που θα επαναληφθεί ξανά και ξανά και ξανά... στα Κατεχόμενα, στη Γάζα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προς αναρχοελευθερακους XYG Contagion και λοιπούς, που πασχίζουν να επιβάλλουν την επίσημη ατζέντα των Σιωναζιστών από τα κάτω.
Ανοίξτε ρε κότες τα σχόλια στην σελίδα σας ή ελάτε στις γνωστές ομάδες, που παραπονιέστε πως δέχεστε bulling να τα πείτε.
Ύπουλες κότες, ΓΑΜΩ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΑΣ, βλάκες ξεπλένηδες του Ναζισμού



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Στις 9 Απρίλη του 1948 περίπου 120 παραστρατιωτικοί των σιωνιστικών ομάδων της Ιργκούν και της Λεχί(Συμμορία του Στερν) εισβάλουν στο παλαιστινιακό χωριό Ντέϊρ Γιασίν και δολοφονούν πάνω από 200 αμάχους μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Χαρούμενες παιδικές φωνές υποδέχονταν τη νέα ημέρα που όμως έμελλε να είναι και η τελευταία για 251 άνδρες, γυναίκες, παιδιά και γέρους που κατοικούσαν στο χωριό. Ένοπλοι της ακροδεξιάς σιωνιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης «Ιργκούν» μαζί με το Φασίστικο τάγμα της Λεχί, έκαναν επιδρομή στο χωριό και τους κατακρεούργησαν. Οι Σιωνιστές τρομοκράτες ήταν και οι ίδιοι που παρουσίασαν στον υπόλοιπο κόσμο, μέσω του τύπου, τις σορούς των θυμάτων. Μία τακτική κίνηση των κατακτητών στα πλαίσια της πρόθεσης που είχαν εξ’αρχής, που ήταν η κατάκτηση της Παλαιστίνης. Τη σκυτάλη παρέλαβε η τρομοκρατική «προειδοποίηση» στην Τζάφα και άλλες αραβικές κοινότητες. Με μεγάφωνα τοποθετημένα σε φορτηγά διαλαλούσαν ότι ο πληθυσμός είχε δύο επιλογές: να εγκαταλείψει την περιοχή, παίρνοντας τον δρόμο της προσφυγιάς, ή να έχει το τέλος των κατοίκων του Ντέιρ Γιασίν. Κάπως έτσι ο Αραβικός πληθυσμός αναγκάστηκε να υποστεί τον μεγάλο διωγμό και να εγκαταλείψει τα σπίτια του.
Επικεφαλής των σφαγέων του Ντέιρ Γιασίν, της «Ιργκούν», ήταν ο Χασάπης Μεναχέμ Μπέγκιν, ο άνθρωπος που έμελλε να γίνει πρωθυπουργός του Ισραήλ το 1977. Ένας εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας ο οποίος τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης! Ο Μπέγκιν που ήταν πρωθυπουργός του Κράτους Κατοχής της Παλαιστίνης όταν τα ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν στον Λίβανο το 1982, καταγράφοντας στο «ένδοξο ενεργητικό τους» 18.000 νεκρούς αμάχους.

Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «ΓΑΣΣΑΝ ΚΑΝΑΦΑΝΙ», με αφορμή αυτή την ημέρα υπενθυμίζει σε όλους, πως ο Σιωνισμός ήρθε στην Παλαιστίνη για να επιβάλλει την κυριαρχία του στην περιοχή και να κατακτήσει την Παλαιστίνη. Οι Σιωνιστές κατακτητές υπό την καθοδήγηση των Ιμπεριαλιστών και την στενή τους συνεργασία με τα Ιμπεριαλιστικά κέντρα αλλά και με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι ακόμα και με τους Ναζί(Συμφωνία της Χάαβαρα), δεν είχαν ποτέ την πρόθεση να πάνε στην περιοχή και να συμβιώσουν ειρηνικά με τους Αραβικούς πληθυσμούς της περιοχής.
Υπενθυμίζουμε σε όλους πως η ειρήνη στην Παλαιστίνη περνάει μέσα από την δικαιοσύνη και εγκλήματα σαν αυτό που διαπράχθηκε στο χωριό Ντερ Γιασίν δεν μπορούν να μείνουν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και να διαγραφούν από την μνήμη μας. Όπως δεν μπορεί να ξεχαστεί η αυθαίρετη παραχώρηση της Παλαιστίνης στους Σιωνιστές από τους Βρετανούς με την «Διακήρυξη του Μπάλφουρ» ή τις δολοφονικές επεμβάσεις στην Λωρίδα της Γάζας και το Κράτος Απαρτχάιντ.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Τσάμπα» εργαζόμενοι στην Ελλάδα – Στο μισό το μισθολογικό κόστος σε σχέση με την ΕΕ
9/4/2018
Το ανά ώρα κόστος της εργασίας (μισθολογικό και μη μισθολογικό) ανήλθε στην Ελλάδα το 2017 στα 14,5 ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (EUROSTAT). Στην ευρωζώνη ήταν κατά μέσο όρο στα 30,3 ευρώ, ενώ μεταξύ των κρατών της ΕΕ το μικρότερο εργατικό κόστος είχαν η Βουλγαρία με 4,9 ευρώ, η Ρουμανία με 6,3 ευρώ, η Λιθουανία με 8 ευρώ, η Λετονία με 8,1 ευρώ, και η Ουγγαρία με 9,1 ευρώ.
Στον αντίποδα, το μεγαλύτερο ανά ώρα κόστος εργασίας στην ΕΕ εμφάνισαν για το 2017 η Δανία με 42,5 ευρώ, το Βέλγιο με 39,6 ευρώ, το Λουξεμβούργο με 37,6 ευρώ, η Σουηδία με 36,6 ευρώ και η Γαλλία με 36 ευρώ.
Όπως αναφέρει η EUROSTAT οι εν λόγω εκτιμήσεις προέρχονται από επιχειρήσεις που απασχολούσαν κατ’ ελάχιστον 10 εργαζόμενους, ενώ δεν λαμβάνονται υπόψη οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Διοίκηση.
Το 2008 το ωριαίο κόστος της εργασίας στην Ελλάδα ήταν, όπως αναφέρεται, στα 16,8 ευρώ. Το 2015 είχε πέσει στα 14,1 ευρώ ενώ το 2016 ήταν στα 14,2 ευρώ. Το μη μισθολογικό κόστος της εργασίας (κυρίως για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα) ήταν το 2017 στην Ελλάδα στο 25,7% του συνολικού κόστους, δηλαδή περίπου όσο ήταν κατά μέσο όρο και στο σύνολο της ευρωζώνης (25,9%).
Στην Ελλάδα, τέλος το μεγαλύτερο ωριαίο κόστος εργασίας ήταν στον βιομηχανικό τομέα με 15,3 ευρώ. Στον τομέα των υπηρεσιών ήταν στα 14,3 ευρώ, ενώ στον τομέα των κατασκευών ήταν στα 10,2 ευρώ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 Απριλίου του 1847 γεννήθηκε ο Τζόζεφ Πούλιτζερ: Ο πατέρας της κίτρινης δημοσιογραφίας στου οποίου το όνομα δίνονται τα ξακουστά βραβεία εξαιρετικής δημοσιογραφίας

Στις 10 Απριλίου του 1847, γεννήθηκε ο Τζόζεφ Πούλιτζερ, ο Ουγροαμερικανός εκδότης που έγινε γνωστός για τη θέσπιση των δημοσιογραφικών και λογοτεχνικών βραβείων με το επώνυμό του. Ο Πούλιτζερ θεωρείται επίσης εκ των ιδρυτών της «κίτρινης δημοσιογραφίας».
Γεννέτηρά του η Ουγγαρία. Από τα 17 του επιχείρησε να ενταχθεί στον Αυστριακό στρατό, στη Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων και στο βρετανικό στρατό στην Ινδία διαδοχικά αλλά απορρίφθηκε λόγω εύθραυστης φυσικής κατάστασης αλλά και του νεαρού της ηλικίας του. Εν τέλει κατάφερε να τον δεχθούν στο Ιππικό Λίνκολν, στις ΗΠΑ, σε ηλικία 18 ετών.
Με τη λήξη του αμερικανικού Εμφυλίου, μετά από αρκετές δυσκολίες, ο Πούλιτζερ εγκαταστάθηκε στο Μιζούρι, όπου αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στον αγώνα για την επιβίωση του. Η αγάπη του για το διάβασμα και η γενικότερη ευρυμάθειά του έκαναν τους φίλους του να τον αποκαλούν αστειευόμενοιShakespeare.
Το 1867 έγινε Αμερικανός πολίτης και το 1868 η γερμανόφωνη εφημερίδα Westliche Post του πρόσφερε εργασία σε θέση δημοσιογράφου. Αφοσιώθηκε με πάθος στη νέα του εργασία, αναφέρεται ότι δούλευε 16 ώρες ημερησίως. Έγινε μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και προτάθηκε ως υποψήφιος, λόγω έλλειψης άλλου, στο Πολιτειακό Νομοθετικό Σώμα του Μιζούρι το 1869. Η νίκη του ήταν εντυπωσιακή – αλλά τόσο ο ίδιος όσο και τα άλλα μέλη του κόμματος που τον πρότειναν είχαν παραβλέψει ότι ο νεαρός Πούλιτζερ ήταν μόλις 22 ετών και άρα νεότερος απ’οτι όριζε ο νόμος για τους υποψήφιους. Σύντομα όμως ο Πούλιτζερ εγκατέλειψε του ρεπουμπλικάνους και τάχθηκε με τους Δημοκρατικούς.

Το 1872 αγόρασε την εφημερίδα Post για 3.000 δολάρια, την οποία μεταπώλησε το 1878. Το 1979 αγόρασε την St. Louis Dispatch και την St. Louis Post για 2.700 δολάρια, συγχωνεύοντας τις δύο εφημερίδες για να δημιουργηθεί ηSt. Louis Post, η οποία παραμένει μέχρι σήμερα η καθημερινή εφημερίδα του St. Louis. Σύντομα ήταν ανταγωνιστής του γνωστού εκδότη Γουίλιαμ Χίρστ.
Το 1883 είναι πλέον εύπορος και εξαγοράζει για 346.000 δολάρια την New York World. Αποφάσισε να αλλάξει τη γραμμή της εφημερίδας, επικεντρώνοντας σε ανθρώπινες ιστορίες, σκάνδαλα και θέματα που προκαλούν αίσθηση. Προσέλαβε την διάσημη ερευνήτρια δημοσιογράφο Nellie Bly ενώ το εξαιρετικά δημοφιλές κόμικ The Yellow Kidτου Richard F. Outcault έγινε το πρώτο έγχρωμο κόμικ σε εφημερίδα. Η κυκλοφορία της New York World υπό τον Πούλιτζερ, από 15.000 φύλλα, ανέβηκε στις 600.000 φύλλα.
Η υγεία του Πούλιτζερ έφθινε και σύντομα εγκατέλειψε την καθημερινή διαχείριση της εφημερίδας. Το 1895 ο αντίπαλός του Γουίλιαμ Χιρστ εξαγόρασε την εφημερίδα New York Journal, κάτι που προκάλεσε πόλεμο στο χώρο του ημερήσιου Τύπου. Ο ανταγωνισμός με τον Χιρστ, αλλά και η κάλυψη του Ισπανο-αμερικανικού πολέμου για την απελευθέρωση της Κούβας συνέδεσαν το όνομα του Πούλιτζερ με την «κίτρινη» δημοσιογραφία.

Το 1909, όταν η εφημερίδα του Πούλιτζερ αποκάλυψε την παράνομη πληρωμή 40 εκατ. δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση προς την French Panama Canal Company, απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του για λιβελογραφήματα κατά του Τ. Ρούσβελτ και του J. P. Morgan. Οι κατηγορίες απορρίφθηκαν στο δικαστήριο.
Το 1892 ο Πούλιτζερ είχε προσφέρει χρήματα στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια για να δημιουργήσει την πρώτη σχολή δημοσιογραφίας του κόσμου. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου απέρριψε την πρόταση τότε, όμως με την αλλαγή προέδρου στο ίδρυμα, το 1902, η αντιμετώπιση προς την ιδέα του Πούλιτζερ άλλαξε. Ωστόσο, το όραμά του για μια σχολή δημοσιογραφίας υλοποιήθηκε μετά το θάνατό του στις 29 Οκτωβρίου το 1911.
Τα βραβεία Πούλιτζερ απονεμήθηκαν το 1917, όπως όριζε ο ίδιος στη διαθήκη του. Σήμερα θεωρούνται η ύψιστη διάκριση για την έντυπη δημοσιογραφία, ενώ σημαντικό θεωρείται και το ομώνυμο λογοτεχνικό βραβείο. Σύμφωνα με το κληροδότημα προβλέπονται οκτώ βραβεία που απονέμονται σε κατηγορίες που σχετίζονται με τη δημοσιογραφία, (καλύτερου ρεπορτάζ, άρθρου, γελοιογραφίας κ.ά.) καθώς και τέσσερα για τις τέχνες και τα γράμματα. Από το 1943 βραβείο Πούλιτζερ απονέμεται επίσης και για την καλύτερη μουσική σύνθεση.