Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Κυριακη 8 Απριλιου 2018




Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών λεει: Η Συρία Δεν Είναι Υπεύθυνη Για Τη Χημική Επίθεση Της Δούμα Είναι "Ψεύτικα Νέα"

ΜΟΣΧΑ, Ρωσία - Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει απορρίψει ως ψεύτικες ειδήσεις το Σαββατοκύριακο σχετικά με χημική επίθεση που δηθεν διεξήγαγαν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στο Ντούμα κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με την TASS.
"Οι ψεύτικες ειδήσεις σχετικά με τη χρήση χλωρίου ή άλλων χημικών παραγόντων από τις κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζονται", ανέφερε το υπουργείο. "Ένα άλλο κομμάτι από αυτές τις κατασκευασμένες πληροφορίες σχετικά με την εικαζόμενη χημική επίθεση στο Douma προέκυψε χθες."
"Ο στόχος αυτών των ψευδων εικασιων, που δεν τεκμηριώνονται από γεγονότα, είναι να καλύψουν τους τρομοκράτες και την ασυμβίβαστη ισλαμοφασιστική αντιπολίτευση, η οποία αντιτίθεται στην πολιτική διευθέτηση και ταυτόχρονα να προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν πιθανές εξωτερικές στρατιωτικές επιθέσεις", ανέφερε το υπουργείο.
"Είναι απαραίτητο να πείσουμε και πάλι ότι η στρατιωτική παρέμβαση κάτω από ψευδή και κατασκευασμένα πρότυπα στη Συρία, όπου οι Ρώσοι στρατιώτες παραμένουν κατόπιν αιτήματος της νόμιμης κυβέρνησης, είναι απολύτως απαράδεκτο και μπορεί να προκαλέσει τις πιο σοβαρές συνέπειες", ανέφερε το υπουργείο.
Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν έρευνες ή αποδεικτικά στοιχεία ότι η κυβέρνηση της Συρίας είναι υπεύθυνη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε μια άλλη πτωση του εγκεφάλου και σε μια σειρά από tweets προειδοποίησε ότι η Συρία, το Ιράν και η Ρωσία θα πληρώσουν ενα "μεγάλο τιμημα".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ: Σύριοι στο Ghouta Απαιτουν από τους Σαουδάραβες-παρέχονται στους ισλαμοφασιστες που ειναι  πίσω από χημική επίθεση
Ghouta, Συρία - Καθώς οι μηχανισμοί για μια στρατιωτική επέμβαση υπό τη διεύθυνση των ΗΠΑ στη Συρία συγκεντρώνουν ρυθμούς μετά την επίθεση χημικών όπλων της περασμένης εβδομάδας, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ενδέχεται να στοχεύουν τον λάθος ένοχο.
Συνεντεύξεις με ανθρώπους στη Δαμασκό και Γκούτα, προάστιο της πρωτεύουσας της Συρίας, όπου η ανθρωπιστική υπηρεσία Doctors Without Borders δήλωσε ότι τουλάχιστον 355 άνθρωποι είχαν πεθάνει την περασμένη εβδομάδα από αυτό που πιστεύεται ότι είναι νευροτοξικός παράγοντας, φαίνεται να δείχνουν τόσο πολύ.
Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία καθώς και ο Αραβικός Σύνδεσμος κατηγόρησαν την κυβερνηση του Συριου Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ για τη διεξαγωγή της επίθεσης χημικών όπλων, η οποία απευθύνεται κυρίως σε πολίτες. Τα αμερικανικά πολεμικά πλοία που σταθμεύουν στη Μεσόγειο Θάλασσα είναι ετοιμα για να ξεκινήσουν στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον της Συρίας σε τιμωρία για τη διεξαγωγή μαζικής επίθεσης χημικών όπλων. Οι ΗΠΑ και οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται να εξετάσουν οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία αντίθετα, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών John Kerry να λέει τη Δευτέρα ότι η ενοχή του Assad ήταν "μια κρίση ... ήδη σαφής στον κόσμο".
Ωστόσο, από πολυάριθμες συνεντεύξεις με τους γιατρούς, τους κατοίκους του Ghouta, τους μαχητές των ισλαμοφασιστών και τις οικογένειές τους, προκύπτει μια διαφορετική εικόνα. Πολλοί πιστεύουν ότι ορισμένοι ισλαμοφασιστες έλαβαν χημικά όπλα μέσω του επικεφαλής της Σαουδικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Prince Bandar bin Sultan, και ήταν υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή της επίθεσης αερίου.
"Ο γιος μου ήρθε σε μένα πριν από δύο εβδομάδες για να ρωτήσω τι σκέφτηκα ότι ήταν τα όπλα που του ζητήθηκε να μεταφέρει", δήλωσε ο Abu Abdel-Moneim, ο πατέρας ενός ισλαμοφασιστών που αγωνίζεται εναντια στον Assad, ο οποίος ζει στο Ghouta.
Ο Αμπντέλ Μόνεϊμ δήλωσε ότι ο γιος του και άλλοι 12 ισλαμοφασιστες σκοτώθηκαν μέσα σε μια σήραγγα που χρησίμευε για την αποθήκευση όπλων που παρείχε ένας Σαουδάραβας ενοπλος, γνωστός ως Abu Ayesha, ο οποίος ήταν επικεφαλής ενός τάγματος μάχης. Ο πατέρας περιγράφει τα όπλα ως έχοντα "δομή που μοιάζει με σωλήνα" ενώ άλλοι ήταν σαν ένα "τεράστιο μπουκάλι αερίου".
Οι κάτοικοι Ghouta δήλωσαν ότι οι ισλαμοφασιστες χρησιμοποιούν τζαμιά και ιδιωτικά σπίτια για ύπνο, ενώ αποθηκεύουν τα όπλα τους σε σήραγγες.
Ο Abdel-Moneim είπε ότι ο γιος του και οι άλλοι πέθαναν κατά τη διάρκεια της επίθεσης χημικών όπλων. Την ίδια ημέρα, η μαχητική ομάδα Jabhat al-Nusra, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε ότι θα επιτεθεί και στους πολίτες στην καρδιά της κυβερνησης Assad στη Latakia στη δυτική ακτή της Συρίας, σε υποτιθέμενα αντίποινα.
«Δεν μας έλεγαν τι ήταν αυτά τα όπλα ή πώς να τα χρησιμοποιήσουν», παραπονέθηκε ένας θηλυκός μαχητής με το όνομα «Κ». "Δεν ήξερα ότι ήταν χημικά όπλα. Ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι ήταν χημικά όπλα. "
"Όταν ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας Μπαντάρ δίνει τέτοια όπλα στους ανθρώπους, πρέπει να τα δώσει σε όσους ξέρουν πώς να τα χειριστούν και να τα χρησιμοποιήσουν", προειδοποίησε. Αυτή, όπως και άλλοι Σύριοι, δεν θέλουν να χρησιμοποιούν τα πλήρη ονόματά τους για φόβο τιμωρίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των συσκευασιών τοξικών αερίων χλωρίου που έγιναν στη Γερμανία, κατασχέθηκαν από την εξουσία της Συριας σε απελευθερωμένη μέρος της Γκουτα το Πάσχα! Το ερώτημα είναι, ποια είναι η σχέση μεταξύ του γερμανικού εργοστασίου που παρήγαγε αυτά τα χημικά υλικά και τους μισθοφορους ισλαμοφασιστες τρομοκράτες στη Συρία?!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΗΠΑ Μιλησε ο νταβαντζης του πλανητη ....Ο Λευκος Οικος του παραφρονα ακροδεξιου Τραμπ,του πλανηταρχη μας ντε,δηλωσε οτι φταινε οι Παλαιστινιοι που σκοτωνονται διοτι στελνουν τα παιδια τους αοπλα να σκοτωθουνε
(εννοειται οτι ουτε κουβεντα ,ουτε κιχ για τους ισραηλινους σκοπευτες που πυροβολουν στο ψαχνο αμαχους διαδηλωτες που διαδηλωνουν κατα της κατοχης,του απαρχαιντ,της αργης γενοκτονιας των...)
(θα μου πεις τα χω ακουσει και απο ''ελευθεριακο-αριστερο-κατι''τετοια ''επιχειρηματα''..να καθησουν ησυχα ησυχα να πεθανουν οι Παλαιστινιοι,να πεθανουν χωρις σπιτια,χωρις νερο,χωρις ελιες,χωρις ρευμα,χωρις μερος να προσευχονται,χωρις νοσοκομεια,
χωρις τιποτα ,σαν ποντικια στην φακα ...
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΤΗΤΗ ΤΟΥΣ )
* μιλησε και ο ακροδεξιος εγκληματιας υπουργος αμυνας του Ισραηλ..μα υπαρχουν πολλοι που ντυνονται με στολη δημοσιογραφου ,καλα εκανε ο Ισραηλινος στρατος που τον σκοτωσε,ειναι ο πιο ηθικος στρατος του κοσμου ...(σουρεαλιστικο )......
Σχολιο.- Εκωφαντικη και η "σιωπη" του ΟΗΕ.
Της παλαι ποτε "κοινωνιας των εθνων"
Σχολιο.- ''καταδικασαν''λεει και διεταξαν ερευνα που ομως ειχε το βετο του νταβατζη του πλανητη ...τις ΗΠΑ




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Το Τέλειο Τυφέκιο Ελεύθερου Σκοπευτή..Ειναι η αμερικανικη Remington M24 sniper long distance rifle,που πουλαει ο νταβατζης του πλανητη (οι ΗΠΑ)στο κρατος απαρχαιντ,το Ισραηλ και με αυτα σκοτωνουν οι Ισραηλινοι ελευθεροι σκοπευτες τους αοπλους Παλαιστινιους διαδηλωτες.Επισης εχουν εξελιγμένες σφαίρες, όπως οι μακρινοί πρόγονοί τους οι «ντουμ-ντουμ» που εκρήγνυνται και ανοίγουν σαν μανιτάρι όταν βρίσκουν «μαλακό στόχο» και αυτες προκαλουν ακρωτηριασμους αν οχι τον επωδυνο θανατο



Γάζα: Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί διαδηλωτές
7/4/2018
Στους 27 ανέβηκαν οι νεκροί στη Λωρίδα της Γαζάςμετά από τις συγκρούσεις της Μεγάλης Παρασκευής.
Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ και σκότωσε επτά Παλαιστίνιους, τραυματίζοντας άλλους 200 διαδηλωτές.
Περισσότεροι από 20.000 Παλαιστίνιοι βρίσκονται στην περιοχή και δέχονται πυρά από τους Ισραηλινούς.
Οι διαδηλωτές καίνε λάστιχα, πετούν μολότοφ και πέτρες στους στρατιώτες. την ώρα που το υπουργείο Υγείας της Γάζας ζητά απεγνωσμένα ιατρικές προμήθειες για να φροντίσει τους τραυματίες.
Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



α ναι ,πολυ ενδιαφερουσα αυτη η νεα προπαγανδα περι χημικων επιθεσεων του Ασαντ εναντιον των κατοικων της χωρας του ..που λετε,θα σκεφτηκε ο Ασαντ,εκει που κερδιζα τον πολεμο κατα του ΙΣΙΣ και της Αλ Καιντα ,σηκωθηκα ενα πρωι στα καλα καθουμενα και πεταξα χημικα οπλα μπροστα στον δυτικο μηντιακο κοσμο που περιμενε πως και πως για να επιβεβαιωσει οτι ειμαι ενας αιμοβορος στυγνος χασαπης...
καλα,μας περνανε για τελειως κρετινους ?
(θα μου πεις,πολυς κοσμος τα χαβει χρονια αυτα τα σεναρια)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί που καίγοντας τον Ιούδα εννοούν πως καίνε τον "Εβραίο" κι οι άλλοι που δεν κάνουν κέφι τον ιουδαιοχριστιανισμό (έτσι τον λένε), που κατέστρεψε, όπως λένε, τον πολιτισμό των Ελλήνων προγόνων τους, έχουν ταυτότητα άποψης ως προς το ποιος ευθύνεται για τα δεινά της ανθρωπότητας:
Ο Εβραίος!
Το 'χε πει και ο Αδόλφος!
Σχολιο.- Τότε γιατί ξεθεμελίωνε με μανία τους ναού των Ελλήνων ο Θεοδόσιος και γιατί απαγόρευσε τους αγώνες και τις τελετές, αν δεν γίνονται πια;
Σχολιο.-  Ήδη, κατά τον 3ο και 4ο αιώνα που ο χριστιανισμός διαδιδόταν στους Έλληνες, ο πολιτισμός της κλασικής αρχαιότητας και των ελλληνιστικών χρόνων ήταν παρελθόν.
Το ότι γίνονταν τελετες σε αρχαιους ναους ακόμη δεν σημαίνει πως είχαν και πλατιά λαϊκή αποδοχή. Ακριβώς γι' αυτό οι απαγορεύσεις δεν προκάλεσαν σοβαρές αντιδράσεις. Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων και ελληνόφωνων της νότιας Βαλκανικής, των νησιών και της Μικράς Ασίας ήταν χριστιανική ήδη από τα χρόνια του Μεγάλου Κωνστνατίνου -και ήταν αυτός ένας από τους λόγους της αναγνώρισης του χριστιανισμού, ενώ και η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στην Ανατολή (Κωνσταντινούπολη) όπου υπήρχαν συμπαγείς χριστιανικοί πληθυσμοί. Άλλωστε, η θρησκεία του λαού πριν τον εκχριστιανισμό του είχε απομακρυνθεί προ πολλού από την αρχαιοελληνική, έχοντας αναμιχθεί με στοιχεία του μιθραϊσμού κ.ά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμμόρφωση χωρίς μόρφωση: Η περίπτωση του κρατούμενου απεργού πείνας Βασίλη Δημάκη
7/4/2018
Ο Βασίλης Δημάκης βρέθηκε στη φυλακή πάνω στο πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωσή του. Μεγάλωσε μέσα στη φυλακή, αφού ζει εδώ και 20 χρόνια σχεδόν ως κρατούμενος. Κάποια στιγμή βρέθηκε ανάμεσα στην αυτοκτονία, την παραβατικότητα και τη μόρφωση. Επέλεξε να διαβάσει πολύ και όντας κρατούμενος πέρασε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τις 14 Μαρτίου, εδώ και 25 ημέρες, βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας το δικαίωμά του στη μόρφωση για το οποίο αγωνίστηκε. Ένα δικαίωμα που επιφυλάσσει η πολιτεία για τους κρατουμένους αλλά η ίδια της η γραφειοκρατία και η αδιαφορία έρχεται να το συνθλίψει.
Αυτό έμαθε στο σχολείο της φυλακής. Κι αυτό έκανε κι έξω
Ο Βασίλης Δημάκης γεννήθηκε το 1979.
Στις 28/08/1998 φυλακίζεται στο Κορυδαλλό στο τότε τμήμα Ε’ για ανήλικους ως προσωρινά κρατούμενος, για «έγκλημα τιμής», υπερασπιζόμενος τη θυματοποίηση της ανήλικης αδελφής του. Καταδικάστηκε και μεταφέρθηκε στις φυλακές Νέων Αυλώνα, από όπου, τρία χρόνια μετά, μεταφέρθηκε στην Κλειστή Φυλακή Αλικαρνασσού. Τους λίγους μήνες που παρέμεινε εκτός φυλακής από την ενηλικίωσή του και μετά, συνελήφθη για ληστείες που διέπραξε μόνος χωρίς πότε να ασκήσει σωματική βία εναντίον κάποιου ανθρώπου.  Πράξεις για τις οποίες εκτίει ακόμα βαρύτατες ποινές.
Αυτό «έμαθε στο σχολείο της φυλακής», κι αυτό έκανε, εξαιτίας της αδυναμίας του σωφρονιστικού συστήματος να παράσχει κάτι θετικό στο πλαίσιο του δήθεν επιδιωκομένου σωφρονισμού κατά τον εγκλεισμό.
Ο Βασίλης Δημάκης παρέμενε εκτός φυλακής μόνο για ελάχιστο χρονικό διάστημα μερικών μηνών, σε αντίθεση με τον συνολικό χρόνο εγκλεισμού του που αγγίζει τα δεκαεπτά χρόνια πραγματικής κράτησης. Χρόνος που, κατά τους κοινωνικούς επιστήμονες, είναι αδύνατον να υπάρξει οποιοδήποτε θετικό σωφρονιστικό αποτέλεσμα.
Αυτοκτονία ή μόρφωση
Έχοντας ήδη πατήσει τα 35 του χρόνια, συνειδητοποίησε όχι μόνο ότι έχει περάσει ολόκληρη την ενήλικη ζωή του έγκλειστος, αλλά ότι πρέπει να περάσει πολλά χρόνια ακόμα στη φυλακή εγκαταλείποντας κάθε όνειρο για κοινωνική συμβίωση, δημιουργία οικογένειας και επιστροφή στην κανονικότητα της επανένταξης.
Αριστούχος μαθητής, αριστούχος φοιτητής
Παίρνοντας τη ζωή στα χέρια του ξανά μαζί με την μεγάλη απόφαση από το 2015 έως και το 2017, μέσα από ανυπέρβλητες δυσκολίες, και όντας κρατούμενος, συνεχίζει την δευτεροβάθμια εκπαίδευση αρχικά ως κατ’ ιδίαν διδαχθείς στη φυλακή Γρεβενών και -κατόπιν μεταγωγής του ένα μόλις μήνα πριν τις εξετάσεις στη Φυλακή Πατρών- στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο Πατρών, στα αντίστοιχα σχολικά έτη.
Την περίοδο της φοίτησής του στο σχολείο διακρίθηκε για τις μαθητικές επιδόσεις του, πετυχαίνοντας να βγάλει γενικό μέσο όρο 17.4. Το να μελετά κανείς στη φυλακή σε ένα κελί με άλλους 4 κρατούμενους μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Παρά τις διόλου ευκαταφρόνητες αντιξοότητες, όμως, ο Δημάκης αποφοίτησε με 19 και 9, όντας αριστούχος μαθητής.
Έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις πετυχαίνοντας την εισαγωγή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.). Κατάφερε μάλιστα να εισαχθεί δεύτερος σε κατάταξη, ανάμεσα σε όλους τους μαθητές των εσπερινών λυκείων της χώρας.
Μεσολάβησε η εκπαιδευτική μεταγωγή του, όπως προβλέπει ο νόμος, από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πάτρας στον Κορυδαλλό, ώστε να ξεκινήσει τη φοίτησή του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, επιτυχία για την οποία ο Δημάκης έλαβε και έπαινο από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.
Συμβούλιο Φυλακής ή φυλακισμένοι της γραφειοκρατίας;
Οι κρατούμενοι φοιτητές και φοιτήτριες μπορούν να λαμβάνουν εκπαιδευτική άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση, το γνωστό και ως «βραχιολάκι», για να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στα ΑΕΙ ή τα ΤΕΙ τους. Όσοι και όσες από τους κρατούμενους δε, παρακολουθούν με επιτυχία τα μαθήματα και τις σπουδές τους, απολαμβάνουν τον ευεργετικό υπολογισμό έκτισης της ποινής τους, που συνεπάγεται ότι κάθε μέρα ένταξης σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσμετράται ως τρεις μέρες έκτισης ποινής.
Δυστυχώς, όμως, το Συμβούλιο της Φυλακής απέρριψε τρεις φορές το αίτημα του Δημάκη, αρνούμενο τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση, στερώντας του έτσι το να παρακολουθεί τα μαθήματα, να επισκέπτεται τη βιβλιοθήκη, να έχει πρόσβαση σε συγγράμματα και σημειώσεις, απαραίτητα για τη μελέτη ή τις εργασίες του. Του αρνήθηκε συνολικά δηλαδή το δικαίωμα του να πηγαίνει στο Πανεπιστήμιο, όπως το δικαιούται, δικαίωμα για το οποίο το ίδιο σύστημα διέταξε την εκπαιδευτική μεταγωγή του και τον μετέφερε από την Πάτρα στον Κορυδαλλό για να είναι στις φυλακές με τη μικρότερη γεωγραφική απόσταση από τη σχολή του.
Σήμερα ο Βασίλης Δημάκης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 14 Μαρτίου διεκδικώντας το δικαίωμά του στη μόρφωση, δικαίωμα που η πολιτεία το επαινεί και το ανταμείβει και έπειτα αναίτια το εμποδίζει.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απειλές Τραμπ για πυραυλική επίθεση κατά της Συρίας
 Κυριακή, 8 Απριλίου 2018, 18:43
Με ιδιαίτερα σκληρά λόγια ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ καταδίκασε την καταγγελλόμενη με χημικά όπλα επίθεση στην πόλη Ντούμα της Συρίας που φέρεται να είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άτομα, ανάμεσα στα οποία γυναίκες και παιδιά.
Αποκαλώντας τον πρόεδρο της Συρίας «ζώο Άσαντ» ο Τραμπ έκανε λόγο για «ανούσια θηριωδία» για την οποία ευθύνεται ο Πούτιν, η Ρωσία και το Ιράν που στηρίζουν τη Συρία.
«Ο Μπαζάαρ Αλ Άσαντ θα πληρώσει βαρύ τίμημα για την χημική επίθεση η οποία συνιστά άλλη μία ανθρωπιστική καταστροφή που έγινε χωρίς κανέναν απολύτως λόγο» τονίζει ο Τραμπ, σε ανάρτησή του στο twitter.
«Αυτές οι αναφορές, αν επιβεβαιωθούν, είναι τρομακτικές και απαιτούν την άμεση απάντηση της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ.

Μόσχα: Κατασκευασμένες οι πληροφορίες για τη χημική επίθεση
Από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως οι πληροφορίες για επίθεση με αέριο στη Συρία είναι ψευδείς και οποιαδήποτε ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη βάση τέτοιων «επινοημένων και κατασκευασμένων δικαιολογιών» μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες.
«Η διάδοση ψευδών ιστοριών για τη χρήση χλωρίου και άλλων δηλητηριωδών ουσιών από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εξακολουθεί. Άλλη μία κατασκευασμένη πληροφορία για μια φερόμενη χημική επίθεση στην Ντούμα εμφανίστηκε χθες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.
«Έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές πρόσφατα για αυτές τις επικίνδυνες προκλήσεις. Ο σκοπός τέτοιων παραπλανητικών συλλογισμών, που στερούνται οποιασδήποτε βάσης, είναι να προστατεύσει τους τρομοκράτες… και να προσπαθήσει να δικαιολογήσει ενδεχόμενη εξωτερική χρήση βίας».
Κατηγορηματική διάψευση από Δαμασκό  - Τεχεράνη
Η συριακή κυβέρνηση, που διαψεύδει ότι διέπραξε μια φονική επίθεση με χημικά στον τελευταίο θύλακα που ελέγχουν οι αντάρτες κοντά στη Δαμασκό, κατήγγειλε το ίδιο «ενοχλητικό τροπάρι», όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sana.
«Οι κατηγορίες περί χρήσης χημικών (όπλων) είναι πλέον ένα ενοχλητικό τροπάρι και δεν είναι πειστικές, παρά μόνο για κάποιες χώρες που (…) στηρίζουν την τρομοκρατία στη Συρία» επισήμανε μια πηγή του υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με το Sana.
Την ίδια ώρα, το Ιράν, σύμμαχος της Δαμασκού, κατήγγειλε σήμερα ότι οι κατηγορίες για χρήση χημικών όπλων από τον συριακό στρατό εναντίον της Ντούμας, στην ανατολική Γούτα, είναι μια νέα «συνωμοσία» εναντίον της κυβέρνησης.
«Τέτοιου είδους καταγγελίες και κατηγορίες από τους Αμερικανούς και ορισμένες δυτικές χώρες αποτελούν ένδειξη μιας νέας συνωμοσίας εναντίον της κυβέρνησης και του συριακού λαού και ένα πρόσχημα για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, που σίγουρα θα περιπλέξει περαιτέρω την κατάσταση στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή», σημειώνεται στο δελτίο τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

 Λευκός Οίκος: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος σύμβουλος ασφαλείας του Ν.Τραμπ δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα αποκλείσουν το ενδεχόμενο να εξαπολύσουν πυραυλική επίθεση σε απάντηση στις νέες πληροφορίες για τη χημική επίθεση στη Συρία.
«Δεν θα απέκλεια κανένα ενδεχόμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Εσωτερικής Ασφαλείας και Αντιτρομοκρατίας, Τόμας Μπόσερτ σε συνέντευξη στην εκπομπή «This Week» του τηλεοπτικού δικτύου ABC.
«Εξετάζουμε την επίθεση σε αυτό το σημείο», είπε και πρόσθεσε πως οι φωτογραφίες από το συμβάν είναι «φρικτές».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Δεκάδες Σουδανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα ανταρτών
 Κυριακή, 8 Απριλίου 2018, 05:03
Δεκάδες άνδρες των αληταραδικων ενόπλων δυνάμεων του Σουδάν, κράτους-μέλους της αποικιοκρατικης σουνιτοφασιστικης συμμαχίας υπό την ηγεσία της καθυστερημενης Σαουδικής Αραβίας που ενεπλάκη στον πόλεμο στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015 υπέρ των από των δυτικων αποικιοκρατων  αναγνωρισμένης δοσιλογης προδοτικης «κυβέρνησης», σκοτώθηκαν σε ενέδρα που έστησαν σιίτες πατριωτες αντάρτες στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές το Σάββατο.
Κατά πηγές προσκείμενες στις προδοτικές δυνάμεις της Υεμένης, αυτές ήταν οι βαρύτερες απώλειες που έχουν υποστεί οι αληταραδικες κατοχικες ένοπλες δυνάμεις του Σουδάν μέχρι σήμερα αφότου αναπτύχθηκαν στην εμπόλεμη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου το 2015.
Οι αληταραδες Σουδανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής από τις σφαίρες και τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που χρησιμοποίησαν οι πατριωτες αντάρτες Χούθι. Η ενέδρα είχε στηθεί στα στενά αλ Νασίμ, κοντά στην πόλη Μίντι, στην επαρχία Χάτζα, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.
«Δεκάδες αληταραδες Σουδανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην ενέδρα», σύμφωνα με τη μία από τις πηγές, που δεν έδωσε ακριβή απολογισμό.
Οι πατριωτες Χούθι που μαχονται εναντια στους σουνιτοφασιστες και τα αφεντικα τους τους δυτικους αποικιοκρατες αναφέρθηκαν επίσης στην επίθεση αυτή μέσω ενός από τους ιστοτόπους τους, του Αλ Μασίρα. Έκαναν και αυτοί λόγο για δεκάδες νεκρούς στις τάξεις των ανδρών του στρατού του Σουδάν και ανέφεραν ακόμη ότι στην ενέδρα «καταστράφηκαν θωρακισμένα».
Η σαουδαραβική διοίκηση της αποικιοκρατικης συμμαχίας, όπως και η κυβέρνηση του αληταρα δικτατορα στο Χαρτούμ, δεν έχον επιβεβαιώσει τους θανάτους.
Οι σουδανικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στη Χάτζα πριν από έναν χρόνο.
Γενικά ο στρατός του Σουδάν σπανίως αναφέρεται στις επιχειρήσεις του στην Υεμένη. Τον Απρίλιο του 2017, είχε ανακοινώσει τον θάνατο πέντε στελεχών του στην Υεμένη, τον Ιανουάριο του 2016 τον θάνατο ενός στρατιωτικού.
Την Πέμπτη, αξιωματικοί των προδοτικών δυνάμεων ανέφεραν πως η αποικιοκρατικη αληταραδικη συμμαχία άρχισε επιχειρήσεις στη Σαάντα, μια επαρχία κοντά στη Χάτζα, προπύργιο των Χούθι στη βόρεια Υεμένη. Από τη Σαάντα έχουν εκτοξευθεί από τους Χούθι οι περισσότεροι βαλλιστικοί πύραυλοι που έχουν στοχοθετήσει τη καθυστερημενη σουνιτοφασιστικη Σαουδική Αραβία δουλα των δυτικων αποικιοκρατων.
Εκατοντάδες αληταρδες σαουδάραβες και σουδανοί στρατιώτες στάλθηκαν στην πρώτη γραμμή για να ενισχύσουν τις προδοτικές δυνάμεις στη Σαάντα, κατά τους αξιωματικούς αυτούς. Οι δυνάμεις των προδοτων και της αποικιοκρατικης συμμαχίας έχουν προελάσει πολλά χιλιόμετρα, συμπλήρωσαν.
Όμως η συμμαχία αδυνατεί να προελάσει στα μέτωπα στη Μαρίμπ (κεντρική Υεμένη) και στη Χοντάιντα (δυτικά).
Στην τελευταία φάση της σύρραξης στην Υεμένη έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 10.000 άνθρωποι κι έχει προκληθεί ανθρωπιστική κρίση που ο ΟΗΕ θεωρεί τη χειρότερη στον κόσμο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΩΡΑ! Μεγάλη γιορτή στην Αδούλωτη κι Αδέσποτη Δαμασκό!
Επέστρεψαν στρατιώτες και πολίτες μετά από χρόνια φυλάκισης στη Ντούμα...
Γιορτάζουν γιατί τώρα μπορούμε να πούμε πως η μετάσταση του καρκίνου των Νατοϊκών φονιάδων-μισθοφόρων τελειώνει...
Μετά από 7 χρόνια η Δαμασκός τώρα αναπνέει ελεύθερα!
Σημείωση: βλέπετε τις σημαίες τις Παλαιστίνης ή είναι οπτασία;
Οι Παλαιστίνιοι τώρα όσο ποτέ γνωρίζουν πως μόνον η Συρία παραμένει στον αγώνα για την επιστροφή... κι αυτό τρομοκρατεί τα σιωνιστικά ανθρωπόμορφα κτήνη!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γιάσερ δεν πέθανε... δολοφονήθηκε!
Δεν είναι πόλεμος... Είναι Γενοκτονία!

"Με λέγανε Γιασέρ Μουρτγια και δεν έχω ταξιδέψει ποτέ μου!
Η φωτογραφική μου μηχανή ήταν ένα άλλο μάτι στη Γάζα. Είμαστε στο έλεος των ισραηλινών, μας δολοφονούν μέχρι την εξαφάνισή μας.
Γεννήθηκα, μεγάλωσα, έζησα πάντα εδώ στη Γάζα, φωτογραφίζοντας ή κινηματογραφώντας τους ανθρώπους μου, αυτές τις άθλιες συνθήκες ζωής κι αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος ζωής.
Ακόμη και μετά τα συντρίμμια, την τελευταία κηδεία, έρχονται τα... χαμόγελα, κυρίως εκείνα τα παιδικά χαμόγελα που είναι ασυγκράτητα και γεμάτα ευτυχία.
Εμείς χαμογελάμε παρά τη βία και το μίσος.
Κι αυτό το χαμόγελο θέλουν να μας το ξεριζώσουν από το στόμα.
Σήμερα φόρεσα το αλεξίσφαιρο γιλέκο μου όπου έχει τυπωμένο με μεγάλα γράμματα τη λέξη PRESS [Τύπος]. Κι όμως με πυροβόλησαν. Είδα για πρώτη φορά το αίμα μου, πάρα πολύ αίμα κι ένιωσα για πρώτη φορά τον πόνο, το δικό μου πόνο.
Κατόπιν ήρθε ο τρόμος: δεν θα ξανάβλεπα το γιο μου, δεν θα μύριζα την όμορφη μυρουδιά που αναδίδει. Ούτε τη γυναίκα μου.
Έπεσα καταγής, κοίταξα τα σύννεφα που για ακόμη μια φορά ήταν σταθερά εκεί στον ουρανό, όπως είμαι εγώ στη Γάζα, αλλά ερχόντουσαν ποιος ξέρει από που, διαψεύδοντας με για ακόμη μια φορά
Yaser Murtaja, Γάζα, 7 Απρίλη 2018"

Ο Γιάσερ μας άφησε μετά από ώρες αγώνα για ζωή. Μία σφαίρα ενός σιωνιστή ελεύθερου σκοπευτή τον βρήκε στην κοιλιά, εκεί ακριβώς που τελείωνε το αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Ήταν φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφος, έκανε τη δουλειά του στη Γάζα.
Κι όμως τα ΜΜΕ κι οι δημοσιογραφικές πόρνες της "πολιτισμένης" δύσης μας λένε πως πέθανε σε "συγκρούσεις". Ποιες συγκρούσεις; Ένας άοπλος λαός εναντίον οπλισμένων δολοφόνων;
Αφήνει τη γυναίκα του και δύο παιδιά.
Μοναδική του επιθυμία -που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω της σιωνιστικής κατοχής και του διεθνούς αποκλεισμού από το 2006- ήταν να ταξιδέψει...
Λέτε οι συνάδελφοί του στην Ελλάδα την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί ο εγκληματίας πολέμου, ο δολοφόνος Νετανιάχου το φίλο του πρωθυπουργό Τσίπρα, θα τολμήσουν ως ελάχιστη αλληλεγγύη στον Γιάσερ να μην καλύψουν δημοσιογραφικά και φωτογραφικά την επίσκεψη ενός φονιά στην πατρίδα μας;
Δυστυχώς θα ήταν όνειρο θερινής νυχτός...