Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Σαββατο 7 Απριλιου 2018


Ειμαι η Παλαιστινη
*μια γυναικα προχωραει αναμεσα στα χορταρια,ανεμιζει την σημαια της Παλαιστινης και πυροβολειται εν ψυχρω απο Ισραηλινο ελευθερο σκοπευτη
Με το απλό γεγονός της ανύψωσης και  κουνώντας τη σημαία της γης της.
*ΓΑΖΑ. Μεγάλη Εβδομάδα.
Για δεύτερη εβδομάδα χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν στα ανατολικά σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ σαν μέρος της Μεγάλης Πορείας της Επιστροφής...
Ο Ισραηλινός στρατός έχει δολοφονήσει συνολικά 29 Παλαιστίνιους την περασμένη εβδομάδα και τραυματίσει πάνω από 1.600.
Σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου Ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές δολοφόνησαν άλλους 8 Παλαιστίνιους διαδηλωτές στα σύνορα της Γάζας...
Εκατοντάδες τραυματίες και στην εντατική νοσοκομείων είναι άλλοι 28 διαδηλωτές με σοβαρά τραύματα από τις ισραηλινές σφαίρες...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σάββατο, 7 Απριλίου 2018
Το Κουβανικό Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον παλαιστινιακό λαό

Αβάνα, Κούβα - Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας εξέφρασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την καταδίκη της νέας και εγκληματικής επιθετικότητας από τον ισραηλινό στρατό εναντίον του πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας, που προκάλεσε 17 θανάτους και περισσότερους από 1.400 τραυματίες.
Αυτή η βάρβαρη πράξη συνιστά σοβαρή και κατάφωρη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή και απομακρύνει τη δυνατότητα ειρήνης μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών.
Η Κούβα καλεί τη διεθνή κοινότητα στο σύνολό της, να ζητήσει την άμεση παύση της ισραηλινής επιθετικότητας εναντίον του παλαιστινιακού λαού και να θέσει τέρμα στις επεκτατικές πολιτικές της.
Κατά τον ίδιο τρόπο, το υπουργείο Εξωτερικών σχέσεων του νησιού εκφράζει στην κυβέρνηση και τον λαό της Παλαιστίνης την αλληλεγγύη και την ακλόνητη υποστήριξη ΤΟΥ για μια ευρεία, δίκαιη και διαρκή λύση στην Ισραηλινο-Παλαιστινιακή σύγκρουση, στη βάση των δύο κρατών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Yaser Murtaja,ενας Παλαιστινιος φωτορεπορτερ , πυροβοληθηκε σημερα στο στηθος απο ισραηλινο ελευθερο σκοπευτη στον φραχτη της Γαζας,και νοσηλευεται σε κρισιμη κατασταση ....
(ενω φορουσε το ειδικο γιλεκο που γραφει ''PRESS'')
*τελικα πεθανε σημερα στις 7/4/2-18 ... RIP Yaser ....



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



[...] Γιατί πείνασα και δε μου δώσατε να φάω, γιατί δίψασα και δε μου δώσατε να πιω, ξένος ήμουν και δε με περιμαζέψατε, γυμνός ήμουν και δε με ντύσατε, άρρωστος και στη φυλακή και δε με επισκεφθήκατε [...]
Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο.
Υ.Γ σκεφτομαι την συνεχιζομενη σφαγη των Παλαιστινιων,μπροστα στα ματια μας,στα ματια του πλανητη..ειναι τοσο φριχτο που δεν μπορω να σκεφτω..
πριν λιγο διαβασα για τον σκυλο στην Καλαματα που κατι τερατα του βαλανε κροτιδα στο στομα και το κρατησανε κλειστο..πεθανε απο μαρτυρικο θανατο ..
ακουω μαλιστα κατι κροτιδες απο κανενα επιταφιο εδω κοντα αυτη την στιγμη ..εχει μουδιασει το μυαλο μου,ουτε καν οργισμενη δεν ειμαι,δεν ξερω τι ειμαι ,περπαταω την μερα αναμεσα σε λουλουδια,μυριζει χαμομηλι και σταχυα και τριανταφυλλα και μαζι μυριζει αιμα και θανατο και πονο και πενθος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη Παρασκευή 1944. Η σφαγή των 120στο Αγρίνιο

Οι Γερμανοί φρόντιζαν να εφοδιάζουν τη στρατιά του Ρόμελ στη Β. Αφρική όχι μόνο μέσω της κεντρικής σιδηροδρομικής αρτηρίας Θεσσαλονίκης – Πειραιά, αλλά και άλλες βοηθητικές μαζί και τη σιδηροδρομική γραμμή δυτικής Στερεάς. Μετέφεραν στρατό, πολεμοφόδια, καύσιμα από την κεντρική Ευρώπη – Ήπειρο – Πάτρα – Καλαμάτα. Οι συγκοινωνιακοί αυτοί κόμποι αποτελούσαν πρωταρχικούς στόχους και για τον ΕΛΑΣ, που δρούσε σε συνεννόηση με το Στρατηγείο Μέσης Ανατολής. Στις 9 Απρίλη 1944 αντάρτες του ΕΛΑΣ από το Αρχηγείο του ΕΛΑΣ Μεσολογγίου έστησαν ενέδρα ανάμεσα στα χωριά Σταμνάς και Αγγελόκαστρο και ανατίναξαν την αμαξοστοιχία που κινούνταν από Κρυονέρι προς Αγρίνιο, εξουδετέρωσαν τη γερμανική συνοδεία του τρένου σκοτώθηκαν δεκάδες Γερμανοί, μεταξύ των οποίων ένας ταγματάρχης των SS και αφού πήραν τα όπλα και ό,τι άλλο μεταφερόταν, έβαλαν φωτιά και το έκαψαν.
Σε αντίποινα οι Γερμανοί με τους ταγματασφαλίτες του προδότη ταγματάρχη Γ. Τολιόπουλου, που είχαν την έδρα τους στο Αγρίνιο αφού έκαναν συλλήψεις και γέμισαν τις φυλακές της πόλης, προχώρησαν στην εκτέλεση 120 κρατουμένων.
Η κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο, εκείνη την ματωμένη Μεγάλη Παρασκευή του 1944. Διακρίνεται ο κρεμασμένος Αβραάμ Αναστασιάδης. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από τον Σπ. Ξυθάλη, παλιός γνωστός φωτογράφος του Αγρινίου.
Στις 14 Απρίλη 1944, ξημερώνοντας Μεγάλη Παρασκευή, ο Γερμανός αρχιφύλακας λοχίας Καρλ Βέρνερ φώναξε τα ονόματα τριών κρατουμένων στις φυλακές της Αγίας Τριάδας, τους οδήγησαν στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου την πλατεία Μπέλλου (σημερινή πλατεία Δημοκρατίας) και τους κρέμασαν. Ήταν οι αγωνιστές:
Σαλάκο Χρήστο του Νίκου, 23 χρόνων, από το Αγρίνιο, στέλεχος της ΕΠΟΝ. Τα τελευταία του λόγια ήταν: «Ζήτω η ΕΠΟΝ. Τ’ αδέλφια μου θα εκδικηθούν».
Σούλο Παναγιώτη, 22 χρόνων, από το Αγρίνιο, στέλεχος της ΕΠΟΝ.
Αναστασιάδη Αβραάμ του Αναστασίου, 52 χρόνων, από το Αγρίνιο, υπάλληλος της ΑΤΕ.
Ο Σαλάκος Χρήστος, αριστερά, ο Σούλος Παναγιώτης στο κέντρο και ο Αναστασιάδης Αβραάμ, δεξιά.
Άλλους 117 πήραν οι Γερμανοί από τις φυλακές και μερικούς από άλλα σημεία και τους εκτέλεσαν με τα πολυβόλα πίσω από την Αγία Τριάδα.
Στις 6 π.μ. επέστρεψε στις φυλακές Αγίας Τριάδας ο λοχίας Βέρνερ με τη φρουρά των τσολιάδων και διέταξε όλους να κατεβούν στο προαύλιο και να μπουν στη γραμμή. Εκεί ήταν δύο αξιωματικοί των Ες-Ες και ο υπολοχαγός των τσολιάδων Μπλέσσας, σύνδεσμος των Γερμανών.
Ο Γερμανός αξιωματικός φώναζε τον κατάλογο των μελλοθανάτων και μόλις συμπληρώνονταν η μία δεκάδα ο υπολοχαγός των ταγματασφαλιτών διάταζε απόσπασμα τσολιάδων να την παραλάβουν και να την οδηγήσουν «εκεί που ξέρουν»! Δηλαδή πίσω από την Αγία Τριάδα, στον τόπο της εκτέλεσης, Και συνεχίζονταν η εκφώνηση των ονομάτων της επόμενης δεκάδας. Την ώρα της ετοιμασίας της νέας δεκάδας ακούγονταν οι ριπές των πολυβόλων και οι ομοβροντίες της εκτέλεσης που πηγαινοέρχονταν από το χώρο της Αγίας Τριάδας στο χώρο που ήταν συγκεντρωμένοι οι κρατούμενοι περιμένοντας τη σειρά τους.
Οι τσολιάδες μάλιστα βιάζονταν, Ο ταγματασφαλίτης υπολοχαγός με σαδιστική απάθεια, ασυγκίνητος, έκανε παρατήρηση στους υποτακτικούς του πως αργούσαν και έπρεπε να κάνουν πιο γρήγορα γιατί είχαν πολλή δουλειά.
Οι Γερμανοί και ο τσολιάς υπολοχαγός αφού επιθεώρησαν τον ομαδικό τάφο, όπου κείτονταν 117 νεκροί αγωνιστές, ανάμεσά τους δυο Ιταλοί αντιφασίστες κρατούμενοι και μια γυναίκα, η Κατίνα Χατζάρα (το γένος Βάγια) σύζυγος Αθανασίου Χατζάρα, από το Κομπότι Άρτας, κάτοικος Αγρινίου, γύρισαν στις φυλακές όπου ο τσολιάς υπολοχαγός μίλησε στους κρατουμένους εξυμνώντας το έργο των Γερμανών!!! και των τσολιάδων!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Διαβάζω για τον νεαρό στην Έδεσσα που του επέβαλαν πρόστιμο γιατί πούλαγε κουλούρια παράνομα

Οι συριζανελ τσακίζουν τη διαπλοκή
√ Έμποροι όπλων ελεύθεροι
√ Έμποροι ναρκωτικών ελεύθεροι
√ Λαθρέμποροι τσιγάρων
ελεύθεροι
√ Κλέφτες των ταμείων του
δημοσίου ελεύθεροι
√ Λαμόγια - κλεφτρονια πολιτικοί ελεύθεροι
√ Προδότες πολιτικοί ελεύθεροι
Άνεργος συμπολίτης μας πούλαγε κουλούρια για να βγάλει τα προς το ζην, συνελήφθη

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε νεαρό που πουλούσε κουλούρια έξω από εκκλησία της Έδεσσας
Μετά από μια οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας της Έδεσσας,άνδρες της κατάφεραν να προξενήσουν καίριο πλήγμα κατά του κυκλώματος του παρεμπορίου και των πλανόδιων πωλητών του. Έτσι λοιπόν,αργά εχθές το βράδυ μετά από συντονισμένη επιχείρηση έπιασαν έναν νεαρό,ο οποίος πουλούσε μεγάλη ποσότητα κουλουριών,χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη άδεια. Τα κουλούρια προφανώς έχουν κατασχεθεί από τις αρχές ως αποδεικτικό στοιχείο φοροδιαφυγής ,αλλά ο κίνδυνος να μπαγιατέψουν και να χαθούν πολύτιμα στοιχεία για την υπόθεση είναι ορατός. Να σημειώσουμε,ότι στον νεαρό επιβλήθηκε πρόστιμο αξίας 200 ευρώ και στον προμηθευτή του πρόστιμο αξίας 300 ευρώ.
Να σημειώσουμε επίσης,ότι στον νεαρό πολύ πιθανό να του επιβληθεί και η ποινή της ”ισοβίου”απομάκρυνσής του από τις εισόδους των εκκλησιών αφού είναι πιθανόν να διαπράξει πάλι το ίδιο αδίκημα στο μέλλον. Ανακουφισμένη η Μητρόπολη της Έδεσσας,αφού πια οι είσοδοι των εκκλησιών είναι άνετα προσβάσιμες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπουργείο οικονομικών ετοιμάζεται να απονείμει τα εύσημα σε όλους όσους κατέστειλαν το παρεμπόριο κουλουριών. Μετά από όλα αυτά,σίγουρα θα πρέπει να συγχαρούμε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία.!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



οι παλαιστίνιοι καίνε λάστιχα για να μη φαίνονται από τους ισραηλινούς σκοπευτές παρ' όλ'αυτά 8 νεκροί, ανάμεσά τους ένα 15χρονο παιδί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΊΑΣ ΑΠΈΡΡΙΨΕ ΤΗ ΡΩΣΙΚΉ ΠΡΌΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΗ ΔΙΆΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΉΣ ΤΗΣ ΆΓΚΥΡΑΣ
Στις 6 Απριλίου, ένας ανώνυμος ανώτερος αξιωματούχος της Συρίας δήλωσε στην εφημερίδα Lebanese al-Akhbar ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Ασαντ, απέρριψε μια ρωσική πρόταση να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Άγκυρας, η οποία έλαβε χώρα στις 4 Απριλίου.
Σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο, η Ρωσία διαβεβαίωσε τον al-Assad ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα τον καλωσορίσει αν συμφωνήσει να παραστεί στη σύνοδο κορυφής. Ωστόσο, ο συριακός πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη στη Ρωσία επειδή δεν συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής λόγω "πολλών λόγων", συμπεριλαμβανομένης της τουρκικής κατοχής ορισμένων περιοχών στη βόρεια Συρία.
Πολλοί αξιωματούχοι της Συρίας αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να αρνηθούν αυτούς τους ισχυρισμούς, σύμφωνα με τον Al-Akhbar. Ένας από τους αξιωματούχους είπε στην εφημερίδα του Λιβάνου ότι η κυβέρνηση της Δαμασκού δεν θα συμφιλιωθεί με καμία χώρα που συνεχίζει την "επιθετικότητα" της κατά της συριακής κυριαρχίας.
Πολλοί παρατηρητές σημείωσαν ότι ο Ερντογάν είχε χρησιμοποιήσει μια πιο ανεκτική γλώσσα όταν μιλούσε για την κυβέρνηση της Δαμασκού κατά τη σύνοδο κορυφής στην Άγκυρα. Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις ενάντια σε κουρδικές ένοπλες ομάδες εντός της Συρίας.
Τους τελευταίους μήνες πολλοί Τούρκοι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων των συμμάχων του Ερντογάν, κάλεσαν την τουρκική κυβέρνηση να επαναφέρει τις σχέσεις με την κυβέρνηση της Δαμασκού προκειμένου να συντονίσει εναντίον του συνασπισμού υπό τη διεύθυνση των ΗΠΑ και των κουρδικών δυνάμεων.
Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι υπάρχει πιθανότητα να δούμε ο συριακός πρόεδρος μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του κατά τη διάρκεια της επερχόμενης συνόδου κορυφής Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην ιρανική πρωτεύουσα, την Τεχεράνη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Φαινόμενο "Έξοδος"
Διαπιστώνω συχνά με θλίψη μου πως η Έξοδος του Μεσολογγίου, ένα συγκλονιστικό γεγονός που έχει γίνει μόνο στην Ελλάδα, είναι άγνωστο στους Έλληνες. (Το γνωστό κλισέ «η Έξοδος του Μεσολογγίου» δεν λέει τίποτε – ηρωικές πράξεις έχουν γίνει σ΄ όλη την Ελλάδα). Και τους είναι άγνωστο, γιατίη πολιτεία δεν τους το έχει διδάξει στα σχολεία της, όχι στο μάθημα της ιστορίας αλλά σε ειδικό μάθημα ήθους, πολιτισμού και αξιοπρέπειας, που είχε την υποχρέωση να καθιερώσει. Και απορροφημένη απ΄ τη διαχρονική της διχόνοια, δεν φρόντισε, από καταβολής Ελληνικού Κράτους, να συντηρήσει και στο εξωτερικό την τρομερή συγκίνηση που είχε προκαλέσει σ΄ όλο τον πολιτισμένο κόσμο η μοναδική αυτή περίπτωση, ώστε και εκεί να μην ξεχαστεί ποτέ.
  Γιατί, στο άκουσμα της θυσίας του Μεσολογγίου, όλοι οι λαοί -που παρακολουθούσαν από μακριά το δράμα του Μεσολογγίου- συγκλονίστηκαν. Τη νύχτα που μαθεύτηκε στο Παρίσι η φοβερή είδηση, οι εργάτες και οι φοιτητές, κρατώντας αναμμένες δάδες, περικύκλωσαν τα ανάκτορα του Κεραμικού φωνάζοντας: «Το Μεσολόγγι δεν υπάρχει πια!» κι ανάγκασαν τον βασιλιά να ξυπνήσει, να βγει στον εξώστη και να τους υποσχεθεί πως θα βοηθούσαν την Ελλάδα. Και μαζί μ’ αυτόν «ξύπνησαν» κι όλοι οι ισχυροί της «Ιερής (ανίερης) Συμμαχίας» και βοήθησαν στο Ναυαρίνο. Και ο ιθύνων νους της, ο Μέτερνιχ, έστελνε μήνυμα στο Σουλτάνο: «Δεν θα μπορούμε στο μέλλον να σας βοηθήσουμε όπως πριν. Δυστυχώς μεσολάβησε το Μεσολόγγι».
Όσο για την απήχηση που το γεγονός αυτό είχε στην Τέχνη, εκεί είχαμε μια πραγματική έκρηξη σ’ όλο τον κόσμο: Μεγάλοι δημιουργοί (Γκαίτε, Ουγκώ, Πούσκιν, Λαμαρτίνος, Ντελακρουά, Ντελανσάκ, Νταβίντ ντ’ Ανζέ) εμπνεύστηκαν απ’ αυτό κι έγραψαν, ζωγράφισαν, σμίλεψαν, σπουδαία έργα. Στα θέατρα των μεγάλων πόλεων του εξωτερικού παίζονταν έργα με θέμα το δράμα του Μεσολογγίου και κυκλοφορούσαν χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα με σκηνές απ’ αυτό. Και δεν είναι τυχαίο που η πρώτη Ιστορία των πολιορκιών και της Εξόδου, που κυκλοφόρησε επτά μόλις μήνες από την Έξοδο, ήταν από έναν ξένο (Αύγουστο Φάμπρ).
  Γιατί, πραγματικά, ήταν κάτι το πρωτοφανές αυτό που είχε συμβεί: Δεν ήταν  ηρωισμός ενός, ή δέκα, ή τριακοσίων ανθρώπων, που, όπως και σε πολλά άλλα μέρη της πολύπαθης Ελλάδας, πολέμησαν και σκοτώθηκαν. Ήταν η θυσία μιας  ολόκληρης πόλης. Και δεν ήταν ο ηρωισμός μιας στιγμής, όπου ο ήρωας ή οι ήρωες βρίσκονται ξαφνικά μπροστά στον κίνδυνο και τον αψηφούν και σκοτώνονται. Ήταν μια θυσία προμελετημένη και προαποφασισμένη επί ένα χρόνο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουλάχιστον 9 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένας δημοσιογράφος, νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Γάζα
 Σάββατο, 7 Απριλίου 2018, 11:07
Τουλάχιστον εννέα Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένας δημοσιογράφος, σκοτώθηκαν από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών στη μεθόριο μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ χθες, Παρασκευή, όταν χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες και έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων γεμίζοντας πυκνό μαύρο καπνό τον υπό ισραηλινό αποκλεισμό παλαιστινιακό θύλακα.
Ένας 20χρονος Παλαιστίνιος υπέκυψε επίσης στα τραύματά του, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.
Οι νέοι αυτοί θάνατοι αυξάνουν σε 31 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τα πυρά ισραηλινών ελεύθερων σκοπευτών και στρατιωτών από τότε που οι κάτοικοι της Γάζας άρχισαν, την περασμένη εβδομάδα, την "Πορεία της Επιστροφής", μια σειρά εβδομαδιαίων διαμαρτυριών στη μεθόριο, απαιτώντας το δικαίωμα της επιστροφής στη γη των προγόνων τους, εκεί όπου είναι σήμερα το Ισραήλ.
Ο παλαιστίνιος δημοσιογράφος Γιάσερ Μουρτάτζα που επλήγη από σφαίρα στην κοιλιά, κάλυπτε χθες τις διαδηλώσεις κοντά στη μεθόριο, στην περιοχή Χουζάα, την οποία κάλυπτε πυκνός μαύρος καπνός και όπου σημειώθηκαν μεγάλες διαδηλώσεις.
Ο δημοσιογράφος που εργαζόταν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ain Media, με έδρα τη Γάζα, ήταν σε απόσταση 100 και πλέον μέτρων από τη μεθόριο, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο με την ένδειξη "Press" και κρατούσε την κάμερα όταν πυροβολήθηκε. Δημοσιογράφοι βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς οι διαδηλωτές έριχναν ελαστικά στη φωτιά.
Βίντεο που ελήφθη τη στιγμή που ο τραυματίας μεταφερόταν προς ένα κέντρο υγείας, δείχνει τον δημοσιογράφο να φορά γιλέκο που έγραφε: "ΤΥΠΟΣ".
Ο ισραηλινός στρατός που δεν έχει προβεί επί του παρόντος σε σχόλιο, έχει δηλώσει ότι ανοίγει πυρ μόνο σε "υποκινητές" που εμπλέκονται σε επιθέσεις εναντίον στρατιωτών ή στο τείχος ασφαλείας.
Περίπου 500 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν επίσης χθες από πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο τείχος ασφαλείας που χωρίζει το ισραηλινό έδαφος από τον παλαιστινιακό θύλακα και συγκρούσεις ξέσπασαν σε αρκετούς τομείς. Διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα ώστε πυκνός καπνός πάνω από το τείχος ασφαλείας να παρεμποδίσει την ορατότητα του ισραηλινού στρατού και πέταξαν πέτρες σε στρατιώτες, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν στο σημείο αυτό. Οι στρατιώτες απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων και πραγματικών σφαιρών.
Στις 30 Μαρτίου, παρόμοιες διαμαρτυρίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 19 Παλαιστινίων, στην πιο αιματηρή ημέρα μετά τον πόλεμο του 2014 μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.
Το κίνημα διαμαρτυρίας που ονομάστηκε "Η Πορεία της Επιστροφής" προγραμματίζει συγκεντρώσεις και καθιστικές διαμαρτυρίες επί έξι εβδομάδες κάτω από το τείχος ασφαλείας στη μεθόριο, διεκδικώντας το "δικαίωμα της επιστροφής" για τους περίπου 700.000 Παλαιστίνιους που εκδιώχθηκαν από τη γη τους ή που διέφυγαν κατά τη διάρκεια του πολέμου που ακολούθησε την ίδρυση του Ισραήλ στις 14 Μαΐου 1948.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



*ΓΑΖΑ ο Επιταφιος

Ημέρα των Παθών!
3 νεκροί Παλαιστίνιοι και 252 οι τραυματίες,σημερα μέχρι τώρα, στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, από την σημερινή συγκέντρωση, ενώ "βρέχει" από τον ουρανό τοξικά χημικά μέσω ισραηλινών drones.
Η τεχνολογία στην υπηρεσία του θανάτου.
Επιτάφιος θρήνος..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μισθοι πεινας στον ιδιωτικο τομεα.
Με 382 ευρω το μηνα αμοιβονται  657.542 εργαζομενοι.
Αυτό προκυπτει  από το δελτιο ΕΦΚΑ για την απασχοληση τον Οκτωβριο 2017


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ελευθερια δεν χαριζεται, ουτε ανταλλασσεται, κατακτιεται.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νευροτοξικά χημικά αέρια χρησιμοποιούν οι ναζί του σιωναζιστικού κατοχικού καθεστώτος της Παλαιστίνης και η δύση σαν πόρνη σιωπά!
Οι σιωνιστές-ναζί δολοφονούν στη Γάζα κι ο Αμπάς ανακαλεί την αποστολή ιατροφαρμακευτικής βοήθειας...
Οι σιωνιστές-ναζί δολοφονούν στη Γάζα κι ο Αμπάς παύει την πληρωμή των δημοσίων υπαλλήλων στη Γάζα...
Σαν να έχουμε τραγική δικαίωση του Φαρούκ Καντούμι, του ΥΠΕΞ του Αραφάτ και δεξί του χέρι, που έχει καταγγείλει τον Αμπάς για συνεργό στη δολοφονία του Γιάσερ Αραφάτ...
"Ενότητες" με σιωναζιστικό καπέλο δεν χρειάζεται ο λαός της Παλαιστίνης!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H μεγαλύτερη φυλακή του πλανήτη έσπασε τα συρματοπλέγματα!
Η μαρτυρική Γάζα... από το 2006 αποκλεισμένη από αέρα, γη και θάλασσα ξεσηκώνεται!
Σήμερα οι διαδηλωτές έσπασαν τα συρματοπλέγματα του σιωνιστικού-ναζιστικού κατοχικού καθεστώτος...
3 νεκροί ως πριν από λίγο...
Κι ο Αμπάς συγκαλεί την ΟΑΠ στη Ραμάλα, καλώντας τα μέλη των Παλαιστινιακών οργανώσεων να έρθουν αφού θα συνεννοηθεί με το Ισραήλ για την είσοδό τους!
Θα τρελαθούμε μ' αυτόν τον κύριο Αμπάς...
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, η Τζιχάντ, η Χαμάς τον καλούν να γίνει η συνεδρίαση στην Ιορδανία ή την Αίγυπτο, να μην κρίνει ο κατακτητής ποιος θα μπει στη Ραμάλα και ποιος όχι...
Μήπως αυτή η "ενότητα" κάτω από την μπότα του κατακτητή είναι ώρα να τελειώνει;
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
* Για τις ευαίσθητες δημοσιογραφικές πόρνες, ακόμη και Παλαιστίνιους "αναλυτές" της Μοσάντ που υπερανησυχούν για το περιβάλλον από τα λάστιχα που καίνε οι κολασμένοι φυλακισμένοι της Γάζας... ανησυχούν για την "τρύπα του όζοντος"... να τους πούμε να πάνε να γαμηθούνε μαζί με τ' αφεντικά τους!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανένδοτη η «εγγυήτρια» Βρετανία δεν καταδικάζει την 3η τουρκική εισβολή!
Ερωτήσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων για Κύπρο και Ελλάδα - Ανένδοτη η εγγυήτρια Βρετανία δεν καταδικάζει την 3η τουρκική εισβολή!
Παρόλο που η εκστρατεία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μεγάλης Βρετανίας είχε ως αποτέλεσμα κοντά 3,000 ηλεκτρονικά μηνύματα να φθάσουν στο Φόρειν ΄Οφις μέσα σε δύο εβδομάδες, καλώντας την...βρετανική κυβέρνηση να καταδικάσει την (νέα) τουρκική εισβολή στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας που ξεκίνησε στις 9 Φεβρουαρίου 2018, διαφοροποίησε μεν την αρχική θέση του Φόρειν ΄Οφις, αλλά δεν ώθησε την βρετανική κυβέρνηση να καταδικάσει την παράνομη τουρκική εισβολή στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αποδείχτηκε στις 27 Μαρτίου 2018.
O κυπριακής καταγωγής βουλευτής των Εργατικών κ. Πάμπος Χαραλάμπους στις 27 Μαρτίου 2018 έκανε παρέμβαση για το Κυπριακό στα πλαίσια συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων για θέματα εξωτερικής πολιτικής,  όπου παρών ήσαν τόσο ο Υπουργός Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Μπόρις Τζόνσον όσο και ο Σερ Άλαν Ντάνγκαν Υφυπουργός για θέματα Ευρώπης και Αμερικής. Η ερώτηση του κ. Χαραλάμπους, όπως καταγράφτηκε στα επίσημα πρακτικά της Βουλής (Hansard Report)  αποτελείτο από δύο μέρη,  το δεύτερο ήταν ερώτηση. Είπε ο βουλευτής (σε ελληνική μετάφραση):
«Οι τουρκικές ενέργειες στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου δεν δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για επανένωση. Εντάσσεται ο Υφυπουργός μαζί μου στο να καταδικάσει τις ενέργειες της Τουρκίας και να την καλέσει να αποσύρει τα πολεμικά της πλοία από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, όπου βρίσκονται από τις 9 Φεβρουαρίου; »



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανοτσόγλανε Κοτζιά... η Μέρκελ διατηρεί πρεσβεία της Συρίας στο χασάπη Άσαντ στο Βερολίνο...
Η πρεσβεία της σοσιαλιστικής Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας... στο Βερολίνο
...κι εσύ νεοταξίτη, όπως ο Αβραμόπουλος κι ο Βενιζέλος, πιο αμερικανός από τους αμερικανούς!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Από τροχαίο και όχι από κροτίδες το κουτάβι με το σπασμένο σαγόνι
Σάββατο, 7 Απριλίου 2018, 21:03
Σε κακή πληροφόρηση οφείλεται η είδηση για το κουτάβι που δήθεν κάποιοι άνθρωποι κυριολεκτικά ανατίναξαν ζωντανό, βάζοντάς του κροτίδες στο στόμα. Στην πραγματικότητα, το σκυλί, το οποίο χρειάστηκε να του κάνουν ευθανασία, έπεσε θύμα τροχαίου.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Θάρρος» της Καλαμάτας απ ΄όλου προήλθε η είδηση: «Είναι από τα λάθη που μπορώ να πω ότι χαίρομαι, επειδή δεν επιβεβαιώνεται ότι συνάνθρωποί μας στην τοπική μας κοινωνία βασάνισαν βάναυσα τον σκύλο που του έγινε ευθανασία λόγω της συνθλιβής των σιαγόνων. Το περιστατικό είναι αποτέλεσμα τροχαίου και όχι κροτίδας, όπως αναφέρθηκε σε σχόλιο που αναμετέδωσα. Οφείλω να το διορθώσω ευθαρσώς, καθώς έπεσα θύμα κακής πληροφόρησης και ελλιπούς διασταύρωσης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



27 Ιανουαρίου 2017
Με αφορμή της ημέρας μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ψάχνουμε να βρούμε τις διαφορές στις φωτογραφιες  ανάμεσα στην Ναζιστική Γερμανία και το Κράτος Κατοχής των Σιωναζι του Israhell.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και επειδή νομίζετε πως έχουμε κάτι να φοβηθούμε Σιωνιστές της Ελλάδας. Επειδή νομίζετε πως φοβόμαστε να πάρουμε θέση, ας δούμε και αυτό το ζήτημα.
Όντως φαίνεται πως πραγματικά έχει αναρτηθεί σημαία με την Ναζιστική σβάστικα κατά την διάρκεια των διαμαρτυριών στην νεκρή ζώνη της Λωρίδας της Γάζας, κατά την διάρκεια των επεισοδίων. Αυτή είναι μία πράξη κατακριτέα, που να την καταδικάσουμε είναι το μόνο εύκολο και το αυτονόητο .
Όμως αν πρέπει να μπούμε στην διαδικασία να αναλύσουμε και τους λόγους που έχει συμβεί, μάλλον θα καταλήξουμε σε μία αλήθεια που τελικά δεν σας συμφέρει καθόλου.
Οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας ζουν αποκλεισμένοι και πολιορκημένοι από ένα Κράτος Κατοχής(το Ισραήλ) το οποίο πλέον έχει και την αβάντα από τις άλλες χώρες που συνορεύουν με την Γάζα και αποτελούν πιστούς συνεργάτες του(Ιορδανία, Αίγυπτο).
Οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας ζουν σε άθλιες συνθήκες όπως είναι το να μένουν χωρίς ρεύμα ή ακόμα χωρίς νερό, ζουν με το να τους ψεκάζετε και να τους καταστρέφετε τις καλλιέργειες για να μην έχουν τροφή, ζουν με το να βλέπουν να τους μολύνετε τα νερά για να μην μπορούν να ψαρέψουν, ζουν με κάθε οικογένεια να έχει τουλάχιστον από έναν νεκρό από τις επεμβάσεις του Ισραήλ, ζουν χωρίς να έχουν την δυνατότητα να βγουν λίγο παραέξω από τα χωρικά ύδατα που τους έχετε επιτρέψει να κινούνται.
Σιώνια όλη αυτή η πραγματικότητα, πόσο εύκολα πιστεύετε πως μπορεί να διαχειριστεί; Και αν οι Σιωνιστές το ξέρουν, γιατί είναι συνειδητοί δολοφόνοι και κατακτητές, τότε όλοι οι υπόλοιποι που το βλέπετε γιατί απορείτε;
Αυτός που το έχει κάνει αυτό δεν ξέρω αν είναι στημένος ή όχι, είναι σίγουρα ένας μεγάλος προβοκάτορας. Δείχνει όμως και κάτι ακόμα από την στιγμή που δεν είναι στημένος. Το που μπορεί να οδηγήσει ανθρώπους με έλλειψη συνείδησης, που για λόγους πρόκλησης προς τον κατακτητή τους, ασυνείδητα προχωράνε σε προβοκάτσια κατά του ίδιου του αγώνα τους.
Η Ιστορική αλήθεια όμως παραμένει σκληρή και σε πολύ κόσμο ακόμα άγνωστη.
Το Σιωνιστικό Κίνημα, συνεργάστηκε με τους Ναζί για την ασφαλή και οργανωμένη μεταφορά των Εβραίων στην Παλαιστίνη, την στιγμή που ήδη είχαν ξεκινήσει τα Ναζιστικά Πογκρόμ. Η "Συμφωνία της Χάαβαρα" δεν μπορεί να κρυφτεί άλλο και είναι αποστομωτική για την συνωμοσία που στήθηκε απέναντι σε Εβραίους και Άραβες.
Το Σιωνιστικό Κίνημα, δεν μπορεί να κρύψει επίσης, πως μεγάλο μέρος της επίτευξης της δημιουργίας του Σιωνιστικού Κράτους, το οφείλει στην δράση της φασίστικης Λεχί, η οποία ήταν σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις του Άξονα και δολοφονούσε για λογαριασμό του, Βρετανούς αξιωματικούς. Δεν μπορεί να το κρύψει γιατί την Λεχί την τιμούν με όλες τις τιμές, σαν θεμελιωτή του φασίστικου κράτους που δημιούργησε ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός και το Παγκόσμιο κεφάλαιο που εκφράζεται μέσα από αυτόν.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινή συγκέντρωση στηρίζει τη Γενοκτονία των Παλαιστινιων: από το 2016. " θάνατος στους Άραβες ", " σκοτώστε τους όλους ", πείτε για απαρτχάιντ της πολιτείας.
 Χιλιάδες Ισραηλινοί παίρνουν στους δρόμους που καλούν για παλαιστινιακή γενοκτονία
Ένας δημοσιογράφος στη σκηνή παρατήρησε ότι φαινόταν "περισσότερο σαν εορτασμός της δολοφονίας από οτιδήποτε άλλο"
06 Οκτωβρίου 2016
Το ράλι που διοργάνωσε το Τελ Αβίβ για να υποστηρίξει έναν Ισραηλινό στρατιώτη που δολοφόνησε έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο πυροβολώντας τον στο κεφάλι καθώς το θύμα βρισκόταν στην πλάτη του - χαρακτηρίστηκε από ψαλμωδίες και πανό που ζητούσαν μαζική δολοφονία.
Οι μαζικές συγκεντρώσεις και οι εκστρατείες του Facebook που καλούν για παλαιστινιακή γενοκτονία αγνοούνται από τα mainstream media και το Facebook, παρά τις ανησυχίες και τις συνεργασίες που στοχεύουν στην παύση των "κλήσεων στη βία".
Από τον περασμένο Οκτώβριο , η ισραηλινή κυβέρνηση κατηγόρησε τους Παλαιστινίους και τους συμμάχους τους ότι «υποκινούν βία» κατά των Ισραηλινών, παρά το γεγονός ότι μόνο 34 Ισραηλινοί πέθαναν σε αυτό το χρονικό πλαίσιο σε σύγκριση με 230 Παλαιστίνιους. Η άνοδος της βίας αποδόθηκε σε μια διεθνώς καταδικασμένη ισραηλινή καταπάτηση των παλαιστινιακών εδαφών στην αμφισβητούμενη Δυτική Όχθη.
Η ανησυχία της ισραηλινής κυβέρνησης για την πρόσφατη βία τους οδήγησε στη σύλληψη Παλαιστινίων για περιεχόμενο κοινωνικών μέσων ενημέρωσης που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε εγκλήματα. Μέχρι στιγμής, 145 Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν φέτος για «προ-εγκληματικότητα» μέσω υποκίνησης των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ». Αυτή η πρακτική τελικά οδήγησε σε συνεργασία μεταξύ του Facebook και της ισραηλινής κυβέρνησης , της οποίας η κοινή προσπάθεια περιορισμού της« υποκίνησης »των κοινωνικών μέσων οδήγησε την απαγόρευση διαφόρων λογαριασμών Facebook των παλαιστινίων δημοσιογράφων και πρακτορείων ειδήσεων.