Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Δευτερα 14 Μαιου 2018


Ο Ισημερινός προετοιμάζεται να παραδώσει τον Julian Assange  στο Ηνωμένο Βασίλειο, και τις ΗΠΑ
13:25 -  13.05.2018
Περισσότερο από έξι χρόνια μετά που ο Julian Assange κατεφυγε  στα όρια της πρεσβειας του κτιρίου του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, ο ιδρυτής του WikiLeaks βρίσκεται ξανά σε κίνδυνο.
Παρατηρήσεις που έγιναν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από την υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού της νεας δεξιας κυβερνησης Maria Fernanda Espinosa δείχνουν ότι η νεα δεξια κυβέρνηση του αναπηρου στο σωμα και στο μυαλο που παριστανει τον αριστερο  ενδέχεται να στερήσει από τον Assange το πολιτικό άσυλο που του χορήγησε το 2012 και να τον παραδώσει στους Βρετανους και στις ΗΠΑ, ανέφερε το Σάββατο η Παγκόσμια Σοσιαλιστική Ιστοσελίδα.
Σε συνέντευξή του την Τετάρτη, η Espinosa είπε ότι η κυβέρνηση του Ισημερινού και η Βρετανία "έχουν την πρόθεση και το ενδιαφέρον να επιλυθεί αυτό το θεμα".
Πρόσθεσε ότι οι δύο πλευρές εργάζονται για να επιτύχουν μια "οριστική συμφωνία" για τον Assange.
Τον Μάρτιο, η κυβέρνηση του Εκουαδόρ έκοψε τον τηλεφωνικό και ηλεκτρονικό σύνδεσμο του Assange με τον έξω κόσμο και εμπόδισε τους φίλους και τους υποστηρικτές του να τον επισκεφθούν.
Οι αρχές του Ισημερινού εξήγησαν τη δράση τους λέγοντας ότι «η συμπεριφορά του Assange, μέσω των μηνυμάτων του για τα κοινωνικά μέσα, θέτει σε κίνδυνο τις καλές σχέσεις που έχει αυτή η χώρα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την υπόλοιπη ΕΕ και άλλα έθνη».
Εάν ο Assange παραδοθεί στις βρετανικές αρχές, θα μπορούσαν ενδεχομένως να τον εκδώσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπίσει τη δίωξη της δημοσίευσης των Wikileaks σχετικά με διαρροή αμερικανικών στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων.
Πέρυσι, ο γενικός εισαγγελέας Jeff Sessions δήλωσε ότι η θέση του Assange σε δίκη για κατασκοπεία ήταν «προτεραιότητα» και, στη συνέχεια, ο διευθυντής της CIA Mike Pompeo, τώρα υπουργός Εξωτερικών, ισχυρίστηκε ότι το WikiLeaks ήταν μια «μη κρατική εχθρική υπηρεσία πληροφοριών».
Το 2010, το WikiLeaks δημοσίευσε πληροφορίες που διέρρευσε ο αμερικανός στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ που εξέθεσε εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, καθώς και χιλιάδες μυστικά διπλωματικά καλώδια των ΗΠΑ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΕΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ!
"Κάφροι" και "Μάου Μάου". Λέξεις που χρησιμοποιούνται υποτιμητικά για να προσδιορίσουν τους απολίτιστους, τους πρωτόγονους.
Οι πρώτοι είναι φυλή μαύρων στη Νότια Αφρική, που απέκτησαν "κακή φήμη" λόγω της σθεναρής αντίστασής τους στην εισβολή των Βρετανών αποικιοκρατών.
Οι δεύτεροι αποτελούσαν το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα της Κένυας, κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιγράφω την απάντηση του Μάνου Χατζηδάκη στις επικρίσεις ότι το τραγούδι του (και του Μ.Ροζάκη) που τραγούδησε η Μ.Κοχ, που μιλούσε για την εισβολή στην Κύπρο, με τον τίτλο "Παναγιά μου-Παναγιά μου", με το οποίο συμμετείχαμε για δεύτερη φορά στη Eurovision, το 1976, ήταν πολύ σοβαρό κ εκτός του κλίματος του διαγωνισμού:
"Διάβασα πολλές επικρίσεις εναντίον της Ραδιοφωνίας για το ότι δεν εναρμονίστηκε με το επίπεδο της Eurovision και για το ότι δεν έγινε "δημοκρατικότερα" η επιλογή, ώστε "να πετύχουμε". Πουθενά δε διάβασα τη μόνη, τη μία και σωστή άποψη. `Οτι ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΗΛΙΘΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ και είμαστε μια χώρα που έχει τεράστια και ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Λάβαμε μέρος διότι ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Διαλέξαμε ένα τραγούδι που μας ταιριάζει και δεν μας έκανε εκ των υστέρων να ντραπούμε. Αν πετυχαίναμε, ίσως και να ντρεπόμουν, μια κι ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ πρώτη φορά συνειδητοποίησα ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΘΟΡΥΒΩΔΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ"
`Αλλοι καιροί, άλλα πρόσωπα, άλλα ήθη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι επαγγελματίες "αντιρατσιστές", οι "Welcome Refugees" είναι τσατσάδες του οργανωμένου εγκλήματος και του Σόρος!
ΣΟΚ!
Το 80% από τις 11.000 Νιγηριανές κοπέλες που μετέφεραν στην Ιταλία οι ΜΚΟ "ανοιχτά σύνορα" βιάστηκαν, υποχρεώθηκαν στην πορνεία και πουλήθηκαν στις μαφίες ως σκλάβες του σεξ.
Επίσημα στοιχεία και φυσικά κι οι αριθμοί (2016), μιας και κάθε ΜΚΟ που διαχειρίζεται μετανάστες-πρόσφυγες παντελονιάζει 1.350 ευρώ το κεφάλι κάθε μήνα.
Η "αριστερά" συνεισφέρει με όλες της τις δυνάμεις στην...
εισαγωγή απελπισμένων, στον πόλεμο μεταξύ φτωχών, στα φθηνά εργατικά χέρια για το κεφάλαιο.
Και με χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων κάνει και μια επικερδή "εργασία". Αν προσθέσουμε τα ποσοστά από την πορνεία, τη διακίνηση ναρκωτικών και σια... μάλλον συμφέρει να γίνουμε αλληλέγγυοι "αριστεροί".
Αλήθεια στην "κοινωνική κατάληψη" του City Plaza ποια ΜΚΟ δηλώνει και τι αριθμό "προσφύγων-μεταναστών", ώστε να αυξάνεται η κονόμα των "αριστερών" αλληλέγγυων;
Καλά το κράτος μπουρδέλο (με κάθε σεβασμό στους οίκους ανοχής που λειτουργούν καλύτερα από την αποικία Ελλαδιστάν) παίρνει ποσοστά; Οι δικαστές τι σκατά κάνουν; Απλώς κρίνουν αντισυνταγματικές τις δικές τους περικοπές και συνταγματικά τα μνημονιακά μέτρα εξαθλίωσης του λαού;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 37 οι νεκροί στα σύνορα της Γάζας σήμερα και χιλιάδες οι τραυματίες. Οι ισραηλινοί ελεύθεροι σκοπευτές συνεχίζουν να πυροβολούν με αληθινά πυρά άοπλους Παλαιστίνιους διαδηλωτές. Πρόκειται για σφαγή!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχεδόν όσοι νεκροί ήταν καταμετρημένοι για μήνες στην Γάζα, σήμερα μετρώνται σε μερικές ώρες, μην πούμε για τους τραυματίες.
Οι περισσότεροι παιδιά...
Ελάτε πείτε μου λίγο πάλι για το κοινωνικό μήνυμα που έστειλε η ισραηλινή τραγουδίστρια.
Στην Ιερουσαλήμ τα ανίερα.
Με πραγματικά πυρά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέχρι αυτήν τη στιγμή 31 νεκροί και 7ΟΟ τραυματίες στη Γάζα... Οσοι οικοδομούν συμμαχίες με κράτη - δολοφόνους είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως θα το πληρώσουν με αίμα.... Δυστυχώς, αίμα του λαού τους, όχι αυτών των κυβερνώντων που " μοιράζονται " κοινές αξίες" με τους Τραμπ και τους Νετανιαχου...
Υ.Γ.1 Αλήθεια, η κυβερνητική ΕΡΤ θα πάει του χρόνου στην " πρωτεύουσα" Ιερουσαλήμ?




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Ισως η σημαντικότερη στιγμή της χθεσινής δίκης ήταν όταν ο συνήγορος της Ηριάννας προσκόμισε για πρώτη φορά στην έδρα νέο έγγραφο-φωτιά, που αδειάζει την ακολουθούμενη διαδικασία ως «απαράδεκτη», καταλήγοντας εμφατικά ότι «δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα το δείγμα DNA να ταυτίζεται με της Ηριάννας».
Το σημαντικότερο είναι ότι η έκθεση δεν υπογράφεται από κάποιον τυχαίο πραγματογνώμονα, αλλά από τον πρώην διευθυντή της ΔΕΕ, δρα Νικόλαο Ταΐρη. Σοκαρισμένη η εισαγγελέας διάβασε αποσπάσματα με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, όπως «Η δρ Μεθενίτη μεροληπτεί υπέρ της ενοχοποίησης υπόπτου. Εισάγει πρωτόγνωρη τακτική που δεν υπάρχει στην επιστημονική κοινότητα. Αυτή η πρακτική είναι επικίνδυνη, κατακριτέα, ξένη σε κάθε δικαστικό κανόνα...». Η μάρτυρας αρκέστηκε να πει: «Τα λέει αφού είχε φύγει. Είναι πρώην».
«Αυτό που έχει κάνει η ΔΕΕ είναι σαν τον Τεξανό σκοπευτή, που, όπου πηγαίνει, το βέλος του ζωγραφίζει γύρω γύρω έναν στόχο και λέει “πέτυχα διάνα”», σχολίασε συνήγορος υπεράσπισης, φράση που περιέχεται σε έκθεση Ελβετού πραγματογνώμονα."

Έγγραφο-"βόμβα": To δείγμα DNA δεν ταυτίζεται με της Ηριάννας!
12/5/2018
Κατάμεστη από κόσμο ήταν και χθες η αίθουσα του Εφετείου, όπου συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη της Ηριάννας και του Περικλή. Η υπόθεση των δύο νέων ανθρώπων που καταδικάστηκαν πρωτόδικα με βάση τον «τρομονόμο», με μόνο πειστήριο αμφισβητούμενα δείγματα DNA, έχει σημαδέψει την ελληνική κοινωνία, συσπειρώνοντας ένα πρωτόγνωρο κίνημα συμπαράστασης, με αίτημα την αποφυλάκισή τους.
Στο νεανικό κυρίως ακροατήριο ξεχώριζαν σαν τη μύγα μες στο γάλα οι πάνοπλοι κουκουλοφόροι των ΟΠΚΕ, μόνο με τα μάτια τους να διακρίνονται από τις μαύρες μπαλακλάβα - τις μάσκες «full face» πλήρους κάλυψης προσώπου. Αφαντος άλλη μια φορά ήταν ο μάρτυρας-πληροφοριοδότης της αστυνομίας, που φέρεται να ανακάλυψε και να ξέθαψε από υπαίθριο χώρο στην Πολυτεχνειούπολη, το 2011, τα περιβόητα κιβώτια με τα όπλα. Αν και πρόσωπο-κλειδί, ουδέποτε έχει εμφανιστεί στο δικαστήριο.
Η διαδικασία ξεκίνησε με την ολοκλήρωση της εξέτασης του συντρόφου της Ηριάννας -που έχει απαλλαγεί οριστικά από όλες τις κατηγορίες. «Συμφωνείτε ακόμα με το άρθρο που γράψατε στην “Εφ.Συν.;» τον ρώτησε η εισαγγελέας, κάνοντάς του παρατήρηση για τη δημοσιότητα που δόθηκε στην υπόθεση. «Μετά τα όσα “καφκικά” συνέβησαν στο πρωτόδικο δικαστήριο, έπρεπε να δοθεί δημοσιότητα για να μη συνεχιστεί ο παραλογισμός» απάντησε.
Περί βεβαιότητας
Την πολύωρη διαδικασία μονοπώλησε η κατάθεση και εξέταση της βιολόγου-αστυνομικού Αριστέας Μεθενίτη, διευθύντριας του εργαστηρίου ανάλυσης DNA της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) της ΕΛ.ΑΣ. Στην ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου για το ποσοστό επιτυχίας της μεθόδου εξέτασης DNA, αν «είναι 100% ή έχει αβεβαιότητα;», η μάρτυρας απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι «ανάγεται σε στατιστικές πιθανότητες».
Στις ενδελεχείς ερωτήσεις της υπεράσπισης, όπου κυριάρχησαν οι επιστημονικoί όροι, σε βαθμό το δικαστήριο να θυμίζει κάτι μεταξύ επεισοδίου του CSI και εντατικών μαθημάτων εγκληματολογίας, η μάρτυρας έπεσε συχνά σε αντιφάσεις, απαντώντας «δεν θυμάμαι» και «δεν ξέρω, αλλά αν θέλετε μπορούμε να το βρούμε».
Οπως παραδέχθηκε, δεν ήταν παρούσα σε κανένα χρονικό σημείο της περισυλλογής και εξέτασης του γενετικού υλικού, αλλά υπέγραφε τις πραγματολογικές εκθέσεις.
Οπως απρόθυμα επιβεβαίωσε, το εργαστήριο της αστυνομίας, την περίοδο που έγινε η έρευνα (2011-2012), δεν ήταν πιστοποιημένο, ούτε μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου εγκληματολογικών εργαστηρίων. Κυρίως αποδείχθηκαν σοβαρά χρονικά κενά και ελλείψεις στη περισυλλογή, μεταφορά και φύλαξη του γενετικού υλικού.
Ισως η σημαντικότερη στιγμή της χθεσινής δίκης ήταν όταν ο συνήγορος της Ηριάννας προσκόμισε για πρώτη φορά στην έδρα νέο έγγραφο-φωτιά, που αδειάζει την ακολουθούμενη διαδικασία ως «απαράδεκτη», καταλήγοντας εμφατικά ότι «δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα το δείγμα DNA να ταυτίζεται με της Ηριάννας».
Το σημαντικότερο είναι ότι η έκθεση δεν υπογράφεται από κάποιον τυχαίο πραγματογνώμονα, αλλά από τον πρώην διευθυντή της ΔΕΕ, δρα Νικόλαο Ταΐρη. Σοκαρισμένη η εισαγγελέας διάβασε αποσπάσματα με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, όπως «Η δρ Μεθενίτη μεροληπτεί υπέρ της ενοχοποίησης υπόπτου. Εισάγει πρωτόγνωρη τακτική που δεν υπάρχει στην επιστημονική κοινότητα. Αυτή η πρακτική είναι επικίνδυνη, κατακριτέα, ξένη σε κάθε δικαστικό κανόνα...». Η μάρτυρας αρκέστηκε να πει: «Τα λέει αφού είχε φύγει. Είναι πρώην».
«Αυτό που έχει κάνει η ΔΕΕ είναι σαν τον Τεξανό σκοπευτή, που, όπου πηγαίνει, το βέλος του ζωγραφίζει γύρω γύρω έναν στόχο και λέει “πέτυχα διάνα”», σχολίασε συνήγορος υπεράσπισης, φράση που περιέχεται σε έκθεση Ελβετού πραγματογνώμονα.
Το «ζουμί» της υπόθεσης συνόψισε η δικηγόρος Μαρίνα Νταλιάνη:
«Η μάρτυρας είπε ότι δεν έχει ιδέα αν έγινε επιμόλυνση των στοιχείων ή πού βρίσκονταν επί δύο ημέρες. Με αυτά τα δεδομένα, καθίσταται προφανές χωρίς αμφιβολία ότι δεν μπορούμε να προχωρούμε σε αξιολόγηση των δειγμάτων που σε τόσο αδιευκρίνιστες συνθήκες ελήφθησαν».
Στο τέλος της δίκης η Ηριάννα αποχαιρέτησε χαμογελαστή με ένα σύντομο αλλά ζεστό φιλί τον σύντροφο και τους συγγενείς της και αποχώρησε φρουρούμενη από τους κουκουλοφόρους αστυνομικούς, όπως και ο Περικλής.
Οι επόμενες δικάσιμοι ορίστηκαν στις 24 Μαΐου και 28 Ιουνίου. Το κοινό, που παρέμεινε πολυάριθμο παρά την κοπιαστική διαδικασία, αποχώρησε σε κλίμα αισιοδοξίας, ότι η δικαίωση και η αποφυλάκιση των δύο νέων δεν θα αργήσει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τρίτη 15/05 στις 19:30 έξω από την Ισραιλινή Πρεσβεία.
«Να σταματήσει τώρα η σφαγή των Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ – «Να σταματήσει τώρα η σφαγή των Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Τρίτη 15/05 στις 19:30 έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία.»

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί όλες και όλους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ (Κηφισίας και Μουσών, Ψυχικό) αύριο Τρίτη 15/05 στις 19:30.
        Από νωρίς το πρωί έχουμε γίνει μάρτυρες, μίας άνευ προηγουμένου δολοφονικής επιχείρησης του Ισραηλινού στρατού εναντίων των Παλαιστινίων κάθε ηλικίας, που αντιτίθενται στην μετεγκατάσταση της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
        Οι ΗΠΑ αφού πρώτα έριξαν λάδι στη φωτιά αναγνωρίζοντας την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του ισραηλινού κράτους, αψηφώντας τις διεθνείς αντιδράσεις και το κοινό αίσθημα των λαών της Μέσης Ανατολής, τώρα οξύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα, εγκαινιάζοντας την πρεσβεία τους στην πόλη.
        Από την μεριά του, το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει με τον πιο βάρβαρο τρόπο την επιχείρηση «γενοκτονίας» του Παλαιστινιακού λαού. Ήδη έχουν βρει τον θάνατο από ισραηλινά πυρά τουλάχιστον 41 Παλαιστίνιοι αγωνιστές, ανάμεσα τους μέχρι και ανήλικα παιδιά 14 ετών και έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον άλλοι 1.000 Παλαιστίνιοι. Οι ισραηλινές δυνάμεις, πυροβολώντας «στο ψαχνό» με πραγματικά πυρά, έχουν μετατρέψει την λωρίδα της Γάζας σε ομαδικό τάφο Παλαιστινίων που αντιτίθενται στην απαράδεκτη απόφαση της ιμπεριαλιστικής κυβέρνησης Τραμπ και του στενότερου συμμάχου της, του Ισραήλ.
        Την ίδια στιγμή η Ελλάδα βυθίζεται στην αβεβαιότητα αλλά και στους κινδύνους της στρατηγικής συμμαχίας με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και ο Πρωθυπουργός ποζάρει ανερυθρίαστος και χαμογελαστός δίπλα – δίπλα με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον κύριο υπαίτιο της σφαγής και ενορχηστρωτή των δολοφονικών επιθέσεων του ισραηλινού στρατού εναντίον των Παλαιστινίων.
        Απαιτούμε την καταδίκη των Ισραηλινών επιθέσεων και ιδιαίτερα από την ελληνική κυβέρνηση και την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.
        Οι δολοφονίες αθώων Παλαιστινίων πρέπει να σταματήσουν άμεσα και το κράτος του Ισραήλ να λογοδοτήσει για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
        Λευτεριά στην Παλαιστίνη.
        Όλες και όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία του Ισραήλ (Κηφισίας και Μουσών, Ψυχικό) αύριο Τρίτη 15/05 στις 19:30.
Το γραφείο τύπου
14/05/2018



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλους αυτούς τους νεκρούς στη Γάζα, τα τόσα ποσταρίσματα και την οργή γι’αυτό που για άλλη μια φορά συμβαίνει στην ματωμένη Παλαιστίνη, ας τα χουμε οδηγό κι όταν κάποιοι δήθεν πολιτισμένοι λένε γραφικούς και φανατισμένους, όσους ζητούν από καλλιτέχνες και σε καιρούς υποτιθέμενης «ηρεμίας» στην περιοχή, να μην επισκεφτούν το Ισραήλ. Θυμίζω τον Κότσιρα, την Τσαλιγοπούλου, τον Θαλασσινό, για να μην αναφέρω τα όσα άκουσε ο Γουότερς όταν δικαίως επιτέθηκε στον Νικ Κέιβ.
Οι ίδιοι «πολιτισμένοι» με ύφος διδακτικό τονίζουν ότι η τέχνη ενώνει και δημιουργείται εχθρικό κλίμα χωρίς λόγο.
Οι Παλαιστίνιοι απαγάγονται, φυλακίζονται, εκτοπίζονται, ζουν σε υπαίθρια φυλακή, στερούνται τα πάντα, δολοφονούνται καθημερινά, αλλά δεν πειράζει, αρκεί να γίνεται με σχέδιο και σιωπηλά.
Αν πρέπει ανά δυο τρεις μήνες να σκοτώνονται σε ζωντανή μετάδοση δεκάδες Παλαιστίνιοι για να μας θυμίζουν σε τι συνθήκες ζουν, στο τέλος δεν θα μείνει κανείς, να μας θυμίσει, ότι συντελείται εδώ και δεκαετίες καθαρή γενοκτονία στην περιοχή.
Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν του χρόνου στη Γιουροβίζιον στο Ισραήλ, (όσο πανυγηράκι κι αν είναι ο διαγωνισμός, μια χαρά προωθεί συγκεκριμένη πολιτική όταν θέλει, όπως είδαμε και φέτος και πέρσι) θα χουν το αίμα των Παλαιστινίων στα χέρια τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής συνεχίζεται. #Nakba.
Τουλάχιστον 37 νεκροί, συμπεριλαμβανομένων 2 παιδιών και ενός διαδηλωτή σε αναπηρική καρέκλα με ακρωτηριασμένα άκρα
- Anas Qudiah, 21ετών
- Musab Abu Leila, 28 ετών
- Obaida Farhan, 30 ετών
- Mohammed Abu setta, 26 ετών
- Belal Abu Daqqa, 26 ετών
- Izz Eldeen Sammak, 14 ετών
- Izz Eldeen Aweity, 23 ετών
- Fadi Abu Salah, 28 ετών
- Jihad Farra, 30 ετών
- Ahmad Oud, 24 ετών
- Mohammad Adb Alal, 20 ετών
- Muatasem Abu Louli, 20 ετών
- Ahmed Tater
- Ahmed Sha'er, 16 ετών
- Mohammad Maqdad
- Ali Khafajah
- Ahmad Awadallah
(οι υπόλοιποι δεν έχουν ακόμη να ταυτοποιηθεί)
Περισσότεροι από 1700 τραυματίες, εκατοντάδες από αληθινά πυρά, μεταξύ των οποίων 9 δημοσιογράφοι.
Ενημέρωση 15:35 - Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν τώρα τη Γάζα.
Ενημέρωση 15:45 - 37 νεκροί από αληθινά πυρά




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλιά όταν εκτιζαν ένα σπίτι, έσφαζαν στα θεμέλια ένα κόκκορα . Με τον πολιτισμό, άλλαξε, αυτό το βαρβαρο εθιμο.Σημερα στα εγκαίνια της Αμερικανικής πρεσβείας, έσφαξαν εκατοντάδες αθώους Παλαιστηνιους.
Το Ιστραηλ, έχει πρωτεύουσα το Τελ αβιβ,δεν θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Καουμποηδες, πάντα θα είμαστε με το πλευρό, των Ινδιάνων.
Όσους χαρτες και ν'αλλαξετε, όσο αίμα και αν χυθεί, πρωτευουσα των Παλαιστηνιων, θα είναι πάντοτε η Ιερουσαλήμ.
Φονιάδες των λαών Αμερικανοί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14/5/2018 – 20.15
Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν σήμερα επίσημα την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, εν μέσω κλεισμένων οδών και βαριάς αστυνομικής παρουσίας, ενώ στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας τουλάχιστον 52 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ως τώρα και περισσότεροι από 2.410 τραυματιστήκαν. Ο ισραηλινός στρατός έκανε χρήση αληθινών πυρών και δακρυγόνων στους άοπλους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος του φράκτη με το Ισραήλ.
Από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις στις 30 Μαρτίου, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 116 Παλαιστίνιους και τραυματίσει κοντά στους 10.500.
Η διαδηλώσεις πραγματοποιούνται με αφορμή την ημέρα της Νάκμπα (15 Μαΐου 1948) όταν ιδρύθηκε το κράτος του Ισραήλ μετά από μια βίαιη εκστρατεία που οδήγησε στον διωγμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τα χωριά τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γιαρμούκ ελεύθερο! Πάμε παρακάτω... Οι αμερικανοσιωνιστές, οι Κούρδοι λακέδες των ιμπεριαλιστών... λαμβάνουν το μήνυμα;
Ο Ali Mihoub, εκπρόσωπος του Αραβικού στρατού της Συρίας για την Απελευθέρωση του Γιαρμούκ!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



46 δολοφονημένοι στη Γάζα κι ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει ότι είναι ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός γελοίων!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αύριο 15 Μαη... πορεία στην αμερικανική και ισραηλινή πρεσβεία,Τρίτη 15 Μάη
Προσυγκεντρωση στο Μεγαρο Μουσικης  (Μετρο)
Πορεια στην αμερικανικη και ισραηλινη πρεσβεια 6μ.μ.
Πρωτουλια Αλληλεγγυης στον Παλαιστινιακο Λαο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ροσάριο - Αργεντινή. Στις 14 Μάη 1928 (η πραγματική ημερομηνία γέννησης του Τσε), γεννιέται το πρωτότοκο παιδί ενός μποέμ ζευγαριού...
''το πιο ολοκληρωμένο πλάσμα που έχω γνωρίσει'' θα πει για αυτόν ο Ζαν-Πολ Σαρτρ...
(Ενενήντα χρόνια, από τη γέννηση του Τσε)


3 σχόλια:

e-h είπε...


The death toll in Gaza is rising literally as I write - 38 people have been killed already today. By the time you’re reading this, I don’t even want to guess.
Meanwhile the US Embassy officially opened in Jerusalem: a cynical, dangerous celebration of annexation.
This is the Nakba (“catastrophe”) happening before our very eyes. All of it - the Embassy move; the very fact that 2 million people in Gaza, mostly refugees, live in essentially unlivable conditions; the sniper attacks on unarmed demonstrators and journalists.
It’s not just a 70th year anniversary: Palestinian human rights are being trampled at this very moment. Palestinians are being killed for defending those rights, as we speak.
Can you take 3 minutes to call your congresspeople and tell them what you think:
CLICK HERE TO ACT.
Take your pick of emotional reactions: rage, sadness, shame, despair - they all make sense.
Our representatives need to hear our hurt and outrage now, and they need to commit to stop Israeli attacks on unarmed demonstrators.
For my part, I want to respond with hope and resolve. It might be small, but I know I have a degree of power in this situation. And I am going to flex it.
We all have power. And we all need to be using it.
Can you take 3 minutes and click here to tell your Members of Congress what you think?
I commit to you that everyone else at JVP is working as fast and well as we can to mount a principled and effective response - changing US policy, pressuring Jewish institutions, and organizing thousands of people who will (finally) leap off the sidelines today.
No matter where you live, we are going to create ways for you to make a difference. Today, of course, tomorrow as the actual 70th year of the Nakba arrives, and as long as it takes.
But the most important thing is that we start acting now. We need to keep it simple, impact-oriented, and principled. So please, join me and call your representatives and tell them to do something to stop Israeli violence and respect basic Palestinian human rights.
Can you take 3 minutes and click here to tell your Congressperson what you think?
We’ll have a lot more to share in the coming hours and days - ways to be out in the streets, more focused legislative work, and support for reaching the people in your families and communities.

Onward,
Ari
Ari Wohlfeiler
Deputy Director
PS: Ready for the next step? Visit jvp.org/nakba-at-70 for a map of JVP actions nationwide and many many more resources.

e-h είπε...


Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα αυξάνεται κυριολεκτικά καθώς γράφω - 38 άνθρωποι έχουν ήδη σκοτωθεί σήμερα. Μέχρι τη στιγμή που διαβάζετε αυτό, δεν θέλω καν να μαντέψω.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική πρεσβεία άνοιξε επίσημα στην Ιερουσαλήμ: ένας κυνικός, επικίνδυνος εορτασμός της προσάρτησης.

Αυτό είναι το Nakba ("καταστροφή") που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. Όλα - η κίνηση της Πρεσβείας. το γεγονός ότι 2 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γάζα, κυρίως πρόσφυγες, ζουν σε ουσιαστικά μη βιώσιμες συνθήκες. οι επιθέσεις του ελεύθερου σκοπευτή σε άοπλους διαδηλωτές και δημοσιογράφους.

Δεν είναι μόνο μια 70η επέτειος: τα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται αυτή τη στιγμή. Οι Παλαιστίνιοι σκοτώνονται για την υπεράσπιση αυτών των δικαιωμάτων, όπως μιλάμε.

Μπορείτε να διαλέξετε 3 λεπτά για να καλέσετε τους συναδέλφους σας και να τους πείτε τι σκέφτεστε:

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΑΣΕΤΕ.

Πάρτε την επιλογή σας συναισθηματικές αντιδράσεις: οργή, θλίψη, ντροπή, απελπισία - όλα έχουν νόημα.

Οι εκπρόσωποί τους πρέπει τώρα να ακούσουν το κακό μας και την οργή μας και πρέπει να δεσμευτούν να σταματήσουν τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον άοπλων διαδηλωτών.

Από την πλευρά μου, θέλω να απαντήσω με ελπίδα και αποφασιστικότητα. Μπορεί να είναι μικρό, αλλά ξέρω ότι έχω κάποια εξουσία σε αυτή την κατάσταση. Και θα το φτιάξω.

e-h είπε...

Όλοι έχουμε την εξουσία. Και όλοι πρέπει να τη χρησιμοποιούμε.

Μπορείτε να διαρκέσετε 3 λεπτά και κάντε κλικ εδώ για να πείτε στα μέλη του Κογκρέσου τι σκέφτεστε;

Σας δεσμεύομαι ότι όλοι οι άλλοι της JVP εργάζονται όσο πιο γρήγορα και καλά μπορούμε για να επιτύχουμε μια αρχή με βάση την αρχή και την αποτελεσματική ανταπόκριση - αλλάζοντας την αμερικανική πολιτική, πιέζοντας τα εβραϊκά θεσμικά όργανα και διοργανώνοντας χιλιάδες ανθρώπους που τελικά θα πηδήσουν από το περιθώριο.

Ανεξάρτητα από το πού ζείτε, θα δημιουργήσουμε τρόπους για να κάνετε τη διαφορά. Σήμερα, φυσικά, αύριο, όπως φθάνει η πραγματική 70η χρονιά του Nakba, και όσο χρειάζεται.

Αλλά το πιο σημαντικό είναι να αρχίσουμε να ενεργούμε τώρα. Πρέπει να το διατηρήσουμε απλό, προσανατολισμένο στις επιπτώσεις και με βάση τις αρχές. Σας παρακαλώ λοιπόν να έρθετε μαζί μου και να καλέσετε τους εκπροσώπους σας και να τους πείτε να κάνουν κάτι για να σταματήσουν τη βία του Ισραήλ και να σεβαστούν τα βασικά παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα

Μπορείτε να πάρετε 3 λεπτά και κάντε κλικ εδώ για να πείτε στο Congressperson σας τι σκέφτεστε;

Θα έχουμε πολλά περισσότερα για να μοιραστούμε τις ερχόμενες ώρες και μέρες - τρόπους να βρεθείτε στους δρόμους, πιο επικεντρωμένο νομοθετικό έργο και υποστήριξη για την προσέγγιση των ανθρώπων στις οικογένειες και τις κοινότητές σας.


Προς τα εμπρός,

Ari

PS: Έτοιμοι για το επόμενο βήμα; Επισκεφθείτε το jvp.org/nakba-at-70 για έναν χάρτη των ενεργειών JVP σε εθνικό επίπεδο και πολλών περισσότερων πόρων.