Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Πεμπτη 17 Μαιου 2018



εχουμε συνηθισει πιο πολλα καθαρματα σε σχεσεις εξουσιας αλλα ενιοτε εχουμε καθαρματα και γυναικειου φυλου,οι οποιες ειναι τρισχειροτερες ακομη

Η Nikki Haley βγαίνει από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς ο Παλαιστίνιος απεσταλμένος αρχίζει να μιλάει
Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 62 Παλαιστίνιους και η Nikki Haley δεν θα μείνει καθόλου στη συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών.
15 ΜΑΪ́ΟΥ 2018, 3:15 Μ.Μ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την ' ' εβραϊκή φωνή για ειρήνη ''
Από τη Noura Erakat: Θέλω να διευκρινίσω τα σχόλιά μου σχετικά με τη συνέντευξη του cbs σχετικά με τη χαμάς. Στην αρχή είπα ότι "... οι παλαιστίνιοι δεν θέλουν ούτε τη χαμάς..." ήταν λάθος εκ μέρους μου να το κάνω να φαίνεται ότι η κριτική της χαμάς είναι απολυταρχική. Ήθελα να πω, και θα έπρεπε να πω, " Δεν υποστηρίζουν όλοι οι παλαιστίνιοι τη χαμάς..." για να αποδείξουν ότι αυτό είναι ένα επιχείρημα  άκυρο και ένας περισπασμός από ό, τι συμβαίνει στο έδαφος. Μου ανήκει αυτό και είναι μια αντανάκλαση που εξακολουθώ να μαθαίνω να ανταποκρίνεται καλά και αποτελεσματικά υπό πίεση. Είθε όλοι να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να δουλεύουμε μαζί για την ελευθερία.
Κάντε στον εαυτό σας μια χάρη και ακούστε την Noura Erakat καθώς αυτή ανταποκρίνεται έξοχα στις ειδήσεις του cbs για τη γάζα και την κίνηση της πρεσβείας των ΗΠΑ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



(και ομως,αυτη της η κινηση μπορει να της κοστισει την καριερα της )
Η Λιβανέζα ηθοποιός, Manal Issa, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες δολοφονίες στη Γάζα, υψώνει γραπτό μήνυμα "Σταματήστε την επίθεση στη Γάζα", στην πρεμιέρα της ταινίας "Solo: A Star Wars Story", στις Κάννες.
Σχολιο.-  Στο φεστιβάλ των Καννών υπάρχει για πρώτη φορά Παλαιστινιακό περίπτερο. Μαζεύτηκε κόσμος, έκανε κύκλο και κράτησε ενός λεπτού σιγή για τις σφαγές στη Γάζα, μαζί τους κι ο ηθοποιός Μπενίσιο Ντελ Τόρο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Βασίλης Δημάκης (ο σπουδαστης φυλακισμενος που περασε πρωτος στη σχολη του και τωρατου αρνουνται να σπουδασει) αρχίζει και πάλι από σήμερα απεργία πείνας και δίψας. Καταγγέλλοντας το υπουργείο Δικαιοσύνης πως τον εξαπάτησε, προκειμένου να υποχωρήσει το κίνημα συμπαράστασης.
Ο Κοντονής έχει βαλθεί να επιβεβαιώσει τους χαρακτηρισμούς αλητάμπουρας και φασίστας, με τους οποίους θα τον θυμάται ένας κόσμος, όταν η κυβέρνηση των κοινωνικών δολοφόνων πάει στον απόπατο της ιστορίας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναμενόμενο το 0,95% που πήρε η κυβερνητική παράταξη στις φοιτητικές εκλογές. Ίσα με 0,95% είναι σε θέση να το τακτοποιήσει από τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις με θεσούλες. Άλλωστε, τα παιδιά αυτά ουδέποτε θα προκαλούσαν προβλήματα στην έννομη τάξη και στα σώματα ασφαλείας, όπως ετούτα 'δω στη φωτογραφία, έξω από το υπουργείο Παιδείας.
Που μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους έχουν να επιλέξουν αν θα παραμείνουν στη χώρα, δουλεύοντας ως ντελιβεράδες ή σε καμιά εταιρία με 10ωρα, 6ήμερα και 300 ευρώ τον μήνα, ή αν θα ξενιτευτούν
Σχολιο.- Συγκεντρωτικά αποελεσματα δεν εχουμε νομίζω όχι ακόμη. Ενδεικτικά από τις περισσότερες σχολές έχουμε.
Σχολιο.- Η ΔΑΠ πήρε 45% ποιος αποδοκιμάζεται…
Σχολιο.- Τα πρώτα αποτελέσματα που έφταναν από αριστερές παρατάξεις είναι από σχολές όπου έχουμε δύναμη. Το μόνο βέβαιο είναι πως η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ 1% έπαιρνε πέρσι, 1% πήρε και τώρα. Δυσκολεύονται να βάλουν πολύ κόσμο στα ΦΕΚ.
Σχολιο.- http://ekloges-spoudastes.gr/provoli.html#/Sygkentrotika/AEI
Σχολιο.-  Εξυπναδούλες ΚΝΕ ο πίνακας να μην θεωρεί ΕΑΑΚ σχήματα που λένε "είμαστε ΕΑΑΚ" και να τα βάζει χώρια ως "ΛΑΕ" υπονοώντας πως αυτά που βάζει ως "ΕΑΑΚ" είναι "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" λες και η ΕΑΑΚ έχει την ίδια λογική μονοκομματικού μονοχνωτισμού που έχει η ΚΝΕ
Σχολιο.- Δεν υπάρχουν σχήματα ΛΑΕ, εξάλλου. Οι φοιτητές μέλη της ΛΑΕ συμμετέχουν είτε στα ΕΑΑΚ είτε σε σχήματα που δεν ταυτίζονται με τη ΛΑΕ. Και σχεδόν όλα αυτά που αναφέρονται ως ΛΑΕ αποτελούν συνεργασία σχημάτων με κύρια δύναμη, συνήθως, τα σχήματα των ΕΑΑΚ.
Σχολιο.- Άλλωστε τα σχήματα της ΕΑΑΚ εκτός από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την ΛΑΕ τα στηρίζουν μικρότερες πολιτικές οργανώσεις και ένα σωρό ανεξάρτητος κόσμος. Το face control από τα Λιδλ που κάνουν οι φωστήρες του Περισσού στα σχήματα είναι απλά για γέλια.
Σχολιο.-https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10156846377245769&set=p.10156846377245769&type=3&theater




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χαστούκι στην κυβέρνηση των κοινωνικών δολοφόνων αλλά και στους παλιανθρώπους που υποστηρίζουν το ψέμα ότι δήθεν δεν βγαίνει σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία.
Λέγεται Ηλίας Βαγδούτης, είναι Βολιώτης ελεύθερος επαγγελματίας και το σπίτι, όπου ζει με την άνεργη μητέρα του, βγαίνει σε πλειστηριασμό σε συμβολαιογραφείο της Λάρισας, λόγω χρέους στην τράπεζα.
Σχολιο.- εκπλειστηριαστηκε!!!! Το σπιτι το πηρε η ιδια τραπεζα που του αρνηθηκε διακανονισμο....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



΄Όποιος ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ είναι το πλέον σύγχρονο υπόδειγμα κράτους απαρτχάιντ και έχει κάνει την εθνοκάθαρση, πέρα από εθνική ιδεολογία, επιστήμη, είναι αντισημίτης και εμμέσως αλλά σαφώς αρνητής του Ολοκαυτώματος , γιατί το «σχετικοποιεί».
Όποιος ισχυρίζεται ότι ο Σιωνισμός είναι το πρόσωπο της αποικιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού στην Μέση Ανατολή, μια εθνική ιδεολογία κατασκευασμένη από λευκούς –εβραίους ευρωπαίους που κατά δήλωση τους ζητούσαν να εγκατασταθούν στην Μέση Ανατολή για να παίξουν τον ρόλο του κυματοθραύστη απέναντι στην λαίλαπα της ασιατικής βαρβαρότητας, είναι αντισημίτης και αρνητής του Ολοκαυτώματος γιατί το «σχετικοποιεί».
Όποιος ισχυρίζεται ότι το κράτος του Ισραήλ είναι το σύγχρονο πρόσωπο του ιμπεριαλισμού στην Μέση Ανατολή, από την άποψη τόσο του χαρακτήρα του συγκεκριμένου κράτους όσο και από την άποψη της ιδιαιτερότητας της αποστολής του είναι αντισημίτης και αρνητής του Ολοκαυτώματος γιατί το «σχετικοποιεί».
Σε γενικές γραμμές όποιος βάζει ερωτήματα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Σοα από το κράτος του Ισραήλ είναι αντισημίτης. Επίσης αντισημίτης είναι αυτός που θεωρεί κατασκευή την εθνική ιδεολογία του Ισραήλ και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ολοκαυτώματος , ενώ αυτός που κάνει το ίδιο ακριβώς στην ελληνική περίπτωση είναι απλά διεθνιστής.
Τέλος, για να μην είμαστε αντισημίτες και αρνητές του Ολοκαυτώματος, πρέπει καταρχάς να το βουλώνουμε όταν το Ισραήλ βομβαρδίζει με λευκό φώσφορο την Γάζα. Κατόπιν οφείλουμε να χειροκροτήσουμε μια λύση για το παλαιστινιακό που νομιμοποιεί 100 σχεδόν χρόνια αποικιοκρατικής και ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην περιοχή, με ένα παλαιστινιακό «κράτος-μπανανία» σαν τα παπικά βασαλάτα του μεσαίωνα.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, με ότι μπορεί να σημαίνει η λέξη δικαιοσύνη για το κράτος του Ισραήλ και τη δυνατότητα του να κάνει πόλεμο.''




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



C.I.A.’s Rendition Program: Μυστική κράτηση, ανάκριση και βασανιστήρια
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 μέχρι και σήμερα, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (C.I.A.) και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. έχουν αξιοποιήσει ένα πρόγραμμα συλλογής πληροφοριών το οποίο αφορά στη μεταφορά ξένων υπηκόων που θεωρούνταν συμμέτοχοι σε τρομοκρατικές οργανώσεις, σε χώρες όπου είτε κρατούνται και ανακρίνονται από το προσωπικό των Η.Π.Α., είτε -εναλλακτικά- παραδίδονται στην επιμέλεια ξένων αντιπροσώπων για ανάκριση.
Το εν λόγω πρόγραμμα είναι γνωστό ως «έκτακτη παράδοση» (extraordinary rendition).
Και στις δύο περιπτώσεις εφαρμογής του, παρατηρείται η χρήση μεθόδων ανάκρισης οι οποίες δεν συμμορφώνονται με τις ομοσπονδιακές και διεθνείς νομοθετικές προβλέψεις (ACLU, Fact Sheet: Extraordinary Rendition).
Ιστορικό πλαίσιο



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νόρμαν Φιλκενστάιν:''για τις διαδηλωσεις στην ΓΑΖΑ δεν φταιει η Χαμας,φταιει η ισραηλινη κατοχη'΄'
*Είπε ο Νόρμαν Φιλκενστάιν για τη Γαζα το 2009 : «Πόλεμος δεν έγινε». Παρουσιάζοντας εκτενή στοιχεία και συνεντεύξεις Ισραηλινών στρατιωτών, καταλήγει στο συμπέρασμα πως «ούτε μια μάχη δεν δόθηκε».
Χίλιοι τετρακόσιοι Παλεστίνιοι σκοτώθηκαν τοτε το 2009
Τα 4/5 ήταν πολίτες. Μέσα σε αυτούς, 350 παιδιά. Από την άλλη, σκοτώθηκαν 13 Ισραηλινοί (10 στρατιώτες, οι τέσσερις από δικά τους πυρά, καθώς και τρεις πολίτες). «Η αναλογία στους μάχιμους ήταν 100 προς 1. Στους πολίτες 400 προς 1. Είναι αυτό πόλεμος ή είναι μακελειό;»
Το Ισραήλ, για να δικαιολογήσει τους εκατοντάδες άμαχους νεκρούς, υποστηρίζει πως η Χαμάς χρησιμοποιούσε τον άμαχο πληθυσμό ως ασπίδες.
«Μέχρι σήμερα, υπάρχουν 300 διαφορετικές αναφορές από ανθρωπιστικές οργανώσεις -μεταξύ αυτών και της Διεθνούς Αμνηστίας. Ολες οι αναφορές ερευνούν το ίδιο θέμα καθώς ήταν το βασικό άλλοθι του Ισραήλ. Ολες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα.
Δεν συνέβη. Δεν υπήρξε».
*Ο Νόρμαν Φίνκελσταϊν είναι από τους ανθρώπους που στην κυριολεξία έβαλαν το κεφάλι τους στη λαιμητόμο.
Στη λαιμητόμο των πανίσχυρων ομάδων του εβραϊκού λόμπι στην Αμερική και της δολοφονικής στρατιωτικής μηχανής του Ισραήλ.
Μέχρι στιγμής, τον σώζει η καταγωγή του.
Αν δεν ήταν απόγονος Εβραίων που επέζησαν από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, θα ήταν εξαιρετικά απίθανο να έχει επιβιώσει κοινωνικά και επαγγελματικά, γιατί η αντίθεσή του στις πολιτικές του Ισραήλ είναι τόσο δυνατή, βαθιά, ειλικρινής και εμπεριστατωμένη που προκαλεί σοβαρή αναστάτωση και τριγμούς στο οικοδόμημα της προπαγάνδας της φιλοπόλεμης παράταξης.
Το βιβλίο του «Η βιομηχανία του ολοκαυτώματος» (εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου) δημιούργησε σάλο. Με απόλυτη τεκμηρίωση απέδειξε πώς στήθηκε ένας τεράστιος μηχανισμός πάνω στο δράμα των Εβραίων, αναγορεύοντας το ολοκαύτωμα (και αποκλείοντας μεθοδικά όλα τα άλλα εκατομμύρια παθόντων, σλάβων, τσιγγάνων, κομμουνιστών κ.λπ.) σε μία παγκόσμια επιχείρηση που αποφέρει στους επιτήδειους μεγάλη εξουσία και -με εκβιασμούς, πλαστογραφίες, διαστρεβλώσεις και ψεύδη- πολλά χρήματα (τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονταν για τους επιζήσαντες των στρατοπέδων, οι οποίοι πήραν κάτι ψίχουλα) και στηρίζει τις εγκληματικές πολιτικές του Ισραήλ.
Καταστροφές των υποδομών (σχολεία, νοσοκομεία, ελιές, πηγάδια κ.λπ.), στη Γάζα, τη Δυτική όχθη και το Νότιο Λίβανο, αλλεπάλληλες επιδρομές των Ισραηλινών, μαζικές σφαγές αμάχων, βόμβες φωσφόρου και διασποράς, εξοντωτικός αποκλεισμός ενάμισι εκατομμυρίου ανθρώπων στη Γάζα, παράνομοι εποικισμοί στα κατεχόμενα, τείχος μήκους εκατοντάδων χιλιομέτρων, παρατεταμένος εγκλωβισμός δέκα χιλιάδων Παλαιστινίων σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, κατατρεγμός των Βεδουίνων, συστηματικά βασανιστήρια, κατεδαφίσεις χιλιάδων σπιτιών, υποβάθμιση των Αράβων πολιτών του Ισραήλ, διώξεις σε βάρος αντιπολεμικών εβραϊκών οργανώσεων, τραυματισμοί και δολοφονίες στελεχών της Παλαιστίνης στο εσωτερικό και το εξωτερικό (π.χ. στο Ντουμπάι), αλλά και Εβραίων ακτιβιστών από την Αμερική (π.χ. Ρέιτσελ Κόρι)…
Όλα αυτά συνθέτουν μία κατάσταση πρωτοφανούς φρίκης που ξεπερνάει σε διάρκεια και στόχευση ακόμα και τη ναζιστική θηριωδία.
Αυτή ακριβώς την κατάσταση αντιμάχεται ο Φίνκελσταϊν, έχοντας στο πλευρό του τον Τσόμσκι και πολλούς άλλους υπέρμαχους της ειρήνης και της δικαιοσύνης σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι, όπως επισημαίνει παρακάτω, δεν αφήνουν πλέον ανεπηρέαστη την κοινή γνώμη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



'Γιατί ξεχωρίζετε το Ισραήλ; Είναι η πρώτη αντίδραση όσων βλέπουν αντισημιτικά κίνητρα πίσω από κάθε κριτική στις ισραηλινές πολιτικές. Υπάρχουν πολλά κράτη, εξηγούν, που χρησιμοποιούν παρόμοιες ή και χειρότερες μεθόδους σε βάρος των αντιπάλων τους (πχ Τουρκία, Σαουδική Αραβία), χωρίς να προκαλούν ανάλογες αντιδράσεις. Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι αυτή η «διάκριση» σε βάρος του Ισραήλ δεν μπορεί παρά να είναι προϊόν αντισημιτισμού.
Πρόκειται φυσικά για σοφιστεία που στόχο έχει να απαξιώσει προληπτικά την κριτική στις εγκληματικές πολιτικές του Ισραήλ σπιλώνοντάς τη με τη ρετσινιά του ρατσισμού. Η ευαισθησία απέναντι στο Ισραήλ δεν προκύπτει από κάποιο λανθάνον μίσος εναντίον των Εβραίων αλλά από τον χαρακτήρα και τον ρόλο του συγκεκριμένου κράτους τις τελευταίες δεκαετίες.
1) Το Ισραήλ είναι σήμερα το μοναδικό ενεργά αποικιακό κράτος που συνεχίζει να εκτοπίζει μαζικά ανθρώπους από τις εστίες τους και να κλέβει τη γη τους. Η αποικιοκρατία είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας, όπως παραδέχονται ακόμη και τα πρώην αποικιακά κράτη. Η χώρα λοιπόν που συνεχίζει να την ασκεί θα δεχθεί εύλογα και δικαίως, σφοδρή κριτική. Είναι υποκρισία να καταδικάζεις τον εκτοπισμό και την εξόντωση των ιθαγενών Αμερικάνων από τους Ευρωπαίους πριν κάμποσους αιώνες αλλά να εθελοτυφλείς μπροστά στον ξεριζωμό των Παλαιστινίων σήμερα.
2) Το Ισραήλ εφαρμόζει εκτεταμένες πρακτικές απαρτχάιντ στο εσωτερικό του – τόσο σε βάρος των ισραηλινών πολιτών αραβικής καταγωγής, όσο κυρίως σε βάρος των Παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης οι οποίοι παραμένουν επί 51 χρόνια κατεχόμενος πληθυσμός χωρίς δικαιώματα, στο έλεος των ισραηλινών όπλων, σε συνθήκες φτώχειας και διαρκούς ταπείνωσης. Είναι υποκρισία να στηλιτεύεις το άλλοτε απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής αλλά να αδιαφορείς για το συνεχιζόμενο απαρτχάιντ στο Ισραήλ.
3) Το Ισραήλ λειτούργησε και λειτουργεί ως ο χωροφύλακας του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή (και όχι μόνο). Υπήρξε η πρώτη γραμμή της αντίδρασης σε κάθε προοδευτικό κίνημα, σε κάθε απόπειρα των λαών της περιοχής να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους. Από την επέμβαση κατά της Αιγύπτου (μαζί με Βρετανία, Γαλλία) το 1956, μετά την εθνικοποίηση της Διώρυγας του Σουέζ από τον Νάσερ, μέχρι τον επεκτατικό πόλεμο των έξι ημερών και την κατοχή της Δυτικής Όχθης, της Γάζας και των Υψιπέδων του Γκολάν, τη διαρκή υπονόμευση του Ιράν μετά την επανάσταση του 1979, την εισβολή και κατοχή για δεκαετίες του Νοτίου Λιβάνου, αλλά και ευρύτερα, την πολιτική και στρατιωτική υποστήριξη του καθεστώτος του Απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική και του ρατσιστή ηγέτη Ίαν Σμιθ της Ροδεσίας –νυν Ζιμπάμπουε, την ενίσχυση της δολοφονικής χούντας του Ελ Σαλβαδόρ και των Κόντρας της Νικαράγουας τη δεκαετία του 80, ο κατάλογος είναι κυριολεκτικά τεράστιος.
4) Και το κερασάκι στην τούρτα – το Ισραήλ εργαλειοποιεί το Ολοκαύτωμα για να νομιμοποιήσει τις επιθετικές του πολιτικές σε βάρος πληθυσμών που καμία σχέση δεν είχαν με τη Σοά. Την ίδια στιγμή ασκεί αυτές τις πολιτικές στο όνομα της δημοκρατίας και των διαφωτιστικών ιδεωδών επιχειρώντας να καταστήσει συμμέτοχους στα εγκλήματά του όλους όσοι αναφέρονται στις ίδιες αξίες. Από μία άποψη, το Ισραήλ, πράγματι, συνεχίζει τις δυτικές – ευρωπαϊκές παραδόσεις. Τις χειρότερες και επαχθέστερες από αυτές



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο βετεράνος Τανζανός επαναστάτης Issa Shivji στο τουίττερ: " Το παλαιστινιακό ζήτημα, δεν είναι Αραβικό ζήτημα. Οι Παλαιστίνιοι σήμερα βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή παλεύοντας ενάντια στην πιο λυσσαλέα και ξεδιάντροπη εκδήλωση του ιμπεριαλισμού και του ρατσισμού".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε αυτό το απύθμενης σάχλας, χυδαιότητας και ψευτογκλαμουριάς πανάκριβο παραμύθι που αποκαλείται ακόμα Eurovision, παρά τη συμμετοχή χωρών άλλων δύο ηπείρων (Ασίας: Ισραήλ και χώρες του Καυκάσου, Αυστραλίας! Θα ξεχάσουμε και τα ψήγματα γεωγραφίας που γνωρίζαμε), αποδείχτηκε για άλλη μια φορά το χοντρό πολιτικό παιχνίδι που παίζεται. Οι λεγόμενες «εθνικές επιτροπές» ήταν καλά δασκαλεμένες. Έπρεπε να βγει πρώτο το Ισραήλ, όχι μόνον επειδή φέτος, και μάλιστα στις 14 Μαΐου, γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του. Αυτό θα ήταν κάτι σχετικά αθώο, πάντα στο πλαίσιο της υπόδειξης. Όμως ο σκοπός αυτής της επιλογής ήταν ξεκάθαρος και τον βροντοφώναξαν οι χαριτωμένες κυράτσες-παρουσιάστριες στο τέλος: «του χρόνου στην Ιερουσαλήμ» (“Next year in Jerusalem”).
Κατά διαβολική σύμπτωση, τριάντα ώρες αργότερα, ανήμερα της ίδρυσης, θα μεταφερθεί η Πρεσβεία των ΗΠΑ από την επίσημη πρωτεύουσα της χώρας, το Τελ Αβίβ, στο νέο τμήμα της Ιερουσαλήμ, αυτό που περιβάλλει ασφυκτικά την κατεχόμενη παλαιά Ιερουσαλήμ, που είχε συμφωνηθεί να παραμείνει διεθνής πόλη (υπό διεθνές καθεστώς) και την κατέλαβε το Ισραήλ τον Ιούνιο του 1967. Έκτοτε, άρχισε η βίαιη ισραηλοποίηση του πανάρχαιου αστικού χώρου. Σε αυτό το σχέδιο μετείχε ενεργά και η Αρχαιολογία. Ανασκαφές επί ανασκαφών αφαιρούσαν τα νεότερα στρώματα της ζωής και «καθάριζαν» τα πάντα για να φτάσουν στο ρωμαϊκό επίπεδο της παλαιάς πόλης, το στρώμα δηλαδή της εποχής του Χριστού, όταν ακόμα η Ιερουσαλήμ κατοικείτο από Εβραίους πριν να διατάξουν οι Ρωμαίοι τον εβραϊκό πληθυσμό να εκκενώσει την πόλη. Κατ’ αυτό τον τρόπο ενώθηκαν σε αδιάλειπτη συνέχεια τα 2.000 χρόνια που μεσολάβησαν από το τότε μέχρι το σήμερα. Κι άλλα πολλά φρικτά έγιναν εκεί, μέσα στην τειχισμένη πόλη όπου βρίσκονται τα ιερά προσκυνήματα των Εβραίων, των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων. Οι υπό αυστηρότατη επιτήρηση παλαιστινιακές συνοικίες ξεδοντιάζονται, οι χριστιανικές έχασαν την πλειονότητα των κατοίκων τους, οι νεόδμητες εβραϊκές αυξάνονται και πληθύνονται χάρη και στα απανταχού ιδρύματα που οικοδομούν πολυτελή παραρτήματα στην κατεχόμενη πόλη.
Η απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να μεταφερθεί η πρεσβεία της υπερδύναμης στην εκτός των τειχών νέα Ιερουσαλήμ, δυο βήματα από το αίσχος που ντροπιάζει την ανθρωπότητα 51 χρόνια τώρα, ανήκει στη σφαίρα της εξωτερικής (πολιτικής. Το ξεδιάντροπο αποτέλεσμα της φετινής Eurovision κατέδειξε στο παγκόσμιο κοινό μέχρι πού φτάνουν τα πλοκάμια αυτής της πολιτικής. Ούτε υπαλληλίσκοι τρίτης κατηγορίας σε μυστικές υπηρεσίες δεν θα υπέκυπταν τόσο εύκολα στις επιταγές του διευθυντή τους. Υπηρέτησαν με τον χειρότερο τρόπο μια από τις χειρότερες κινήσεις του χειρότερου, κατά κοινή ομολογία, προέδρου της αμερικανικής δημοκρατίας. Και μετέβαλλαν τη γελοία «πανευρωπαϊκή» γιορτή σε βόμβα που θα πέσει στην καρδιά μιας εμπόλεμης ζώνης, στο ιερότερο σημείο των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών. “Next year in Jerusalem”, λοιπόν. Ωσαννά εν τοις υψίστοις!
 Δευτέρα 14 Μαΐου του 2018
ΥΓ Οι τρεις προηγούμενες τελικές Eurovision που έγιναν στο Ισραήλ, επειδή είχε βγει πρώτο, έλαβαν βεβαίως χώρα στην πρωτεύουσα Τελ Αβίβ... Πρόσθετη σημείωση-διόρθωση: Ευχαριστώ όσους είχαν την καλοσύνη να με ενημερώσουν ότι οι από τις τρεις προηγούμενες φορές που νίκησε το Ισραήλ, τις δύο (το 1979 και το 1999) οργάνωσε την εκδήλωση στην Ιερουσαλήμ και όχι στο Τελ Αβίβ. Ζητώ συγγνώμη για το λάθος. Αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία της φετινής εκλογής, που συμπίπτει με όλα τα πολιτικά γεγονότα, δηλαδή τους εορτασμούς των 70 χρόνων από την ίδρυση του κράτους και, ανήμερα, τα εγκαίνια της πρεσβείας που μεταφέρθηκε από την πρωτεύουσα στην ιερή πόλη, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις διεθνών οργανισμών. Αρκεί να διαβάσει τον λόγο του πρωθυπουργού Νετανιάχου στα εγκαίνια για να καταλάβει (αντιγράφω το ζουμί, όπως το τουίταρε ο ίδιος): “God bless Jerusalem, the eternal undivided capital of Israel”.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι τρελοί... "Βασικό δόγμα του χριστιανικού σιωνισμού είναι η πεποίθηση ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή είναι ουσιαστικά μέρος του σχεδίου του Θεού (επειδή φέρνει την Αποκάλυψη) και ότι ο Θεός θέλει το Ισραήλ να επιστρέψει στους Εβραίους κατά την περίοδο της χιλιετούς βασιλείας."

Το «εσχατολογικό» θεολογικό υπόβαθρο πίσω από την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ
16/05/2018 - 12:18
Υπάρχει εσχατολογικό θεολογικό υπόβαθρο πίσω από την μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ;
Οσο κα αν φαίνεται απίστευτο, ακραίοι θρησκευτικοί κύκλοι στις ΗΠΑ ζουν για να φέρουν την Αποκάλυψη στον κόσμο για να εκπληρωθούν οι Γραφές και θεωρούν βασική προϋπόθεση για αυτό την την μετατροπή της Ιερουσαλήμ σε πρωτεύουσας του Ισραήλ!
Να προσθέσουμε ότι οι ευαγγελικοί κύκλοι είναι πιο κοντά στην αντίληψή τους προς την Παλαιά Διαθήκη παρά στην Καινή όπου δίνουν ιδιαίτερο βάρος οι Ορθόδοξοι όπως και οι Καθολικοί.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στις ΗΠΑ χρησιμοποιούνται κατά κόρον βιβλικά ονόματα όπως Τζον, Τζόζεφ, Σάμιουελ, Σάρα, Τζερεμάϊα, Τζέϊμς, Τζέϊκομπ, Έϊμπραχαμ, Αζάϊα, Μπέντζαμιν κ.λ.π και δεν είναι ότι δίνονται αποκλειστικά σε μέλη της εβραϊκής κοινότητας αλλά δίνονται σε μέλη προτεσταντικών ομάδων.
Ανάμεσά του υπάρχει μια ευαγγελικής φύσεως χριστιανική ομολογία η οποία αποκαλείται «born again» και είναι ιδιαίτερα πολυπληθής καθώς περιλαμβάνει περί τα 50.000.000 Λευκούς κυρίως Αμερικανούς.
"Το Ισραήλ έχει ευλογήσει αυτόν τον κόσμο δείχνοντας μας Εσένα, τον αληθινό Θεό, μέσα από το μήνυμα των προφητών του, των Γραφών και του Μεσσία".
Αυτά τα λόγια είπε στην προσευχή του στα εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα, ο Robert Jeffress (φωτό), ο ίδιος πάστορας που έκανε το "Make America Great Again" ύμνο.
Στην προσευχή του, ο Jeffress, που είναι πάστορας στην First Baptist Church στο Ντάλας, εξήρε επίσης τον Ντόναλντ Τράμπ ως εκείνον που «στέκεται στη σωστή  πλευρά μαζί Σου, Θεέ, όταν πρόκειται για το Ισραήλ».
Το 2014, ο Jeffress έγραψε ένα βιβλίο στο οποίο έλεγε ότι ο Ομπάμα ανοίγει το δρόμο για την έλευση του Αντίχριστου, αν δεν είναι ο ίδιος ο Αντίχριστος. Τον Τραμπ τον θεωρεί ως ένα είδος σύγχρονου βασιλιά Κύρου: έχει επιλεχθεί από τον Θεό ως ηγέτης που θα επιτελέσει ένα θεϊκό έργο.
Η επιλογή του Jeffress, που είναι ένα από τα πιο εξέχοντα μέλη του ανεπίσημου ευαγγελικού συμβουλευτικού συμβουλίου του προέδρου, για την προσευχή στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, είναι ίσως το πιο ξεκάθαρο νεύμα στις μακροχρόνιες προσπάθειες των χριστιανών σιωνιστών παγκοσμίως.
Πολλοί γνωρίζουν ότι η μεταφορά της αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ δεν είναι μόνο μια πολιτική κίνηση, αλλά είναι η πεμπτουσία της premillennial dispensationalist, της εσχατολογίας των αμερικάνικων ευαγγελικών και πεντηκοστιανών κύκλων που έχουν ενσωματώσει στην πίστη τους τον χριστιανικό σιωνισμό. Είναι ένα απαραίτητο βήμα για τις Έσχατες Ημέρες και την πραγματοποίηση της Αποκάλυψης.
Για να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο το Ισραήλ εντάσσεται στην premillennial dispensationalist θεολογία - που μεταφράζεται σε προχιλιαστική θεολογία της θεωρίας των θείων οικονομιών – πρέπει να διευκρινιστεί τι πρεσβεύει αυτή η θεολογία.
Είναι μια παράδοση που έγινε δημοφιλής μεταξύ των Άγγλων Πουριτανών τον 16ο και 17ο αιώνα, αλλά σήμερα συνδέεται στενότερα με την ευαγγελική αμερικανική παράδοση.
Το πιο βασικό στην θεωρία των Οικονομιών είναι ότι κεντρική θέση στο σχέδιο του Θεού έχει ο Ισραήλ και όχι η Εκκλησία. Η θέση της Εκκλησίας κατανοείται μόνο ως «μεγάλη παρένθεση» στο όλο θεϊκό σχέδιο.
Ο Ισραήλ αποτελεί τον επίγειο λαό του Θεού και στις έσχατες ημέρες θα εκπληρωθούν στο ακέραιο τα όσα αναφέρονται για αυτόν στην Αγ. Γραφή. Επίσης, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, είναι ότι ο λαός Ισραήλ της Βίβλου συνδέεται ή ακόμη ταυτίζεται με το σημερινό κράτος του Ισραήλ.
Οι dispensationalists πιστεύουν ότι ο Θεός έχει διαιρέσει την ανθρώπινη ιστορία σε "οικονομίες" - περιόδους που φωτίζουν διάφορες πτυχές του σχεδίου του Θεού για την ανθρωπότητα.
Για παράδειγμα, η περίοδος μεταξύ της παραλαβής των Δέκα Εντολών από τον Μωυσή και της Σταύρωσης του Ιησού Χριστού θεωρείται ως η περίοδος / οικονομία του "νόμου". Η περίοδος από τότε είναι η περίοδος / οικονομία της "χάριτος".
Στο τέλος, η τελική περίοδος της ανθρώπινης ιστορίας θα είναι η «χιλιετής βασιλεία»: μια περίοδος 1.000 χρόνων κατά την οποία ο Χριστός θα κυβερνά στη γη μέσα από την Ιερουσαλήμ, μετά την οποία θα λάβει χώρα η τελική κρίση του Θεού. (Το “premillennial” αναφέρεται στο γεγονός ότι οι υποστηρικτές της πιστεύουν ότι οι αληθινοί πιστοί θα αρπαχθούν στον ουρανό πριν έρθει αυτή η περίοδος).
Βιβλία όπως το “The Late, Great Planet Earth” του Hal Lindsey το 1970, καθώς και η εξαιρετικά δημοφιλής στο αμερικανικό κοινό σειρά εσχατολογικών μυθιστορημάτων “Left Behind”, έχουν επηρεάσει πολλούς ευαγγελικούς.
Σε γενικές γραμμές, αυτά τα εσχατολογικά σενάρια βασίζονται σε ερμηνείες χωρίων των βιβλίων της Αποκάλυψης και του προφήτη Δανιήλ. Ο δεύτερος ερχομός του Ιησού δεν θα συμβεί εάν πρώτα δεν ανοικοδομηθεί ο Ιουδαϊκός Ναός (του Σολομώντα) στην Ιερουσαλήμ και δεν αποκατασταθεί το Ισραήλ ως ένα αποκλειστικά εβραϊκό κράτος.
 Μέσα από μία τέτοια αντίληψη, η παγκόσμια πολιτική γίνεται ένα «σημάδι», ένα είδος καμπάνας για το θεϊκό σχέδιο. Αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή είναι σημαντικό στο βαθμό που δείχνει ότι η χιλιετής βασιλεία και η δεύτερη έλευση πλησιάζουν.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την τύχη της Ιερουσαλήμ. Για πολλούς φονταμενταλιστές ευαγγελικούς, μόνο μια πλήρως εβραϊκή Ιερουσαλήμ θα ικανοποιήσει τις προφητικές προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να επιβεβαιωθούν όσα πρόκειται να γίνουν στις έσχατες ημέρες.
Βασικό δόγμα του χριστιανικού σιωνισμού είναι η πεποίθηση ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή είναι ουσιαστικά μέρος του σχεδίου του Θεού (επειδή φέρνει την Αποκάλυψη) και ότι ο Θεός θέλει το Ισραήλ να επιστρέψει στους Εβραίους κατά την περίοδο της χιλιετούς βασιλείας.
Οι χριστιανοί σιωνιστές πιστεύουν ακράδαντα ότι η υπόσχεση που έδωσε ο Θεός στο βιβλίο της Γένεσης (12:3) στον Αβραάμ «και θέλω ευλογήσει τους ευλογούντάς σε, και τους καταρωμένους σε θέλω καταρασθή», εξάπαντος έχει μεταφερθεί στο Ισραήλ και μάλιστα πιο συγκεκριμένα κράτος του Ισραήλ. Δηλαδή, όποιο έθνος δεν συντάσσεται με τις επιλογές της εκάστοτε ισραηλινής κυβέρνησης, θα δεχθεί την «κατάρα του Θεού».
 Φυσικά, δεν υιοθετούν όλοι οι ευαγγελικοί τις θέσεις αυτές. Μια δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 65% μόλις, συνυπογράφει αυτή την κοσμοθεωρία.
Αλλά το σίγουρο είναι ότι η «κύρια γραμμή» είναι premillennial και από την άλλη είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτές οι βαθιά ριζωμένες απόψεις δεν ασκούν επιρροή στην αμερικάνικη εξωτερική πολιτική, ειδικά αυτής της κυβέρνησης.
Ο αντιπρόεδρος Pence πρεσβεύει τις θέσεις του «χριστιανικού σιωνισμού». Ακόμα και ο Bannon, ο πρώην σύμβουλος του Trump, ο οποίος εργαζόταν ακόμα στον Λευκό Οίκο, όταν ο Trump ανακοίνωσε αρχικά την απόφασή του να μετακινήσει την πρεσβεία, είχε πει επίσης ανοιχτά ότι ήταν χριστιανός σιωνιστής.
Ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ, που υποστηρίχθηκε από τους ευαγγελικούς κύκλους γιατί ήταν «αναγεννημένος», αναγνώρισε πως οι «φιλο-χριστιανο-σιωνιστικές» του πεποιθήσεις είχαν επηρεάσει την πολιτική του για την Μέση Ανατολή.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΤΑΚΤΟ 17/5/2018 – 1.15 Ο συριακός στρατός αιχμαλώτισε 60 γάλλους snipers στη Hasakah. Ένα ολόκληρο κομβόι με 20 τζιπ.Όλες οι λεπτομέρειες ...
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν  ότι ο SAA (Συριακος Αραβικος Στρατος) αιχμαλώτισε Γάλλους  snipers σε checkpoint στην επαρχία της Hasakah. Oι πηγές αναφέρουν ότι οι Γάλλοι   έφθασαν κατά λάθος σε αντίπαλο (από κυβερνητικές δυνάμεις ελεγχόμενο) checkpoint . Μια γαλλική αυτοκινητοπομπή συναντήθηκε με μια ομάδα συνοδών από τους SDF(ΚουρδικεςΔημοκρατικς Δυναμεις) . Μαζί προχώρησαν προς την κατεύθυνση του Αλ-Καμισλί (μεγαλύτερη πόλη της Συρίας στα σύνορα με την Τουρκία, χωρίζεται σε «ζώνες επιρροής» μεταξύ Κούρδων και των κυβερνητικών δυνάμεων, η οποία είναι σημαντική από την άποψη του αεροδρομίου).
Σύμφωνα με το Mail.ru το κομβόι εισήλθε στη Συρία από τα ιρακινά σύνορα και κατευθυνόταν προς την επαρχία της Hasakah. Το επεισόδιο συνέβη σύμφωνα με το site την 1η Μάη.
Τα 20 τζιπ Toyota Land Cruiser 200 με 60 γάλλους στρατιώτες εκπαιδευτές  έφτασε στην πόλη. Εκεί για άγνωστο λόγο εγκαταλείφθηκαν από τους SDF και ωστόσο το κομβόι με τους γάλλους συνέχισε.
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από το συριακό στρατό, οι Γάλλοι ανέφεραν ότι πήγαιναν στο Αλ-Καμισλί και ταξίδευαν κατά μήκος γραμμής οριοθέτησης. Προσθέτουμε από εμάς ότι είναι δύσκολο να σκεφτούμε μια πιο ανόητη ιδέα στις συνθήκες του πολέμου, όπου η πρώτη γραμμή δεν είναι σταθερή.
Μπήκαν στον παρακαμπτήριο δρόμο παράκαμψης και έτσι βρέθηκαν και έπεσαν  στο μόνο σημείο ελέγχου που ελέγχει ο SAA   έξω από το αεροδρόμιο.
Οι γάλλοι στρατιωτικοί  δεν είχε πρόβαλαν καμιά αντίσταση, επειδή ήταν σίγουροι ότι έφτασαν στο σημείο ελέγχου των sdf.
Οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών πληροφοριών της Συρίας τους φωτογράφησαν τους πήραν τα διαβατήρια και πιστοποίησαν ότι τα άσπρα  «Toyota» και οι πινακίδες παρέπεμπαν στο Ιράκ. Κατά την έρευνα των τζιπ, οι μαχητές του SAA βρήκαν οπλισμό, θερμικές κάμερες και άλλο ειδικό στρατιωτικό εξοπλισμό.
Kατά τις ανακρίσεις οι γάλλοι ισχυρίστηκαν ότι είναι σε συριακό έδαφος για την καταπολέμηση της ISIS. Mετά από 2ωρες διαπραγματεύσεις μεταξύ SAA και DSS αφέθηκαν ελεύθεροι.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία αναπηρος στο αναπηρικο καροτσακι με κομμενα τα δυο του ποδια, με την σφεντόνα (που εχασε τα ποδια του από τους σιωναζι, και τωρα τον δολοφονησαν οι σιωναζι), δεν είναι γενικώς και αορίστως ο «παλαιστινιακός λαός», είναι ο Fadi Hassan Abu Salmi (Abu Salah), 30 χρονών από την Khan Yunis, στέλεχος της Islamic Jihad, μιας από τις ισλαμικές οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης στην Λωρίδα της Γάζας. Η οργάνωση του δε, είναι μια από τις παλαιστινιακές οργανώσεις(όπως και το PFLP) που πολεμά στο πλευρό του Συριακού Αραβικού Στρατού. Έχασε τα πόδια του στη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών του 2008.
Οι Παλαιστίνιοι δεν είναι τίποτε ζώα όπως διατείνεται η προπαγάνδα του Ισραήλ είναι λαός έντονα πολιτικοποιημένος-και έντονα θρησκευόμενος δυστυχώς τις τελευταίες δεκαετίες-όχι όμως απαραίτητα με το περιεχόμενο-μέσα στο εύρος του οποίου-είναι πολιτικοποιημένος ένας Γάλλος ή ένας Γερμανός.
Η απάντηση βρίσκεται εν μέρει στην ιστορία του τόπου και στην προσφορά της «πράσινης σημαίας» στον αντιαποικιοκρατικό αγώνα. Η «πράσινη σημαία» μάλιστα, προηγήθηκε πολλά χρόνια της «κόκκινης σημαίας» σε αυτό το πεδίο. Το κομβικό σημείο όμως στον αραβικό κόσμο ήταν η δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, η νίκη του στον πόλεμο του 1948 και η νίκη του στον πόλεμο του 1967. Τα συντηρητικά αραβικά καθεστώτα με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να συνεπικουρούν έριξαν στην μάχη ενάντια στον αραβικό εθνικισμό το πολιτικό Ισλάμ, το οποίο απελευθέρωσαν από τις αιγυπτιακές φυλακές, χρηματοδότησαν και στήριξαν. Η ίδια η Χαμάς δεν θα είχε φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα, αν το κράτος του Ισραήλ δεν «μεροληπτούσε» υπέρ της τη δεκαετία του ’80, στήνοντάς την απέναντι στη Φατάχ.
Η ιδιομορφία της ιστορίας του τόπου που ανάγει το παλαιστινιακό ζήτημα σε ιδεοτυπικό για όποιον θέλει να κάνει αντίσταση στην Μέση Ανατολή-είτε είναι κοσμικός είτε είναι ισλαμιστής-επέτρεψε την μερική αυτονόμηση του φαινομένου του πολιτικού Ισλάμ από αυτούς που το προόριζαν για άλλους σκοπούς.
Η δεύτερη Ιντιφάντα ήταν της Χαμάς. Η Islamic Jihad είναι οργάνωση που προέκυψε από παλαιστίνιους μαοϊκούς, που προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ τη δεκαετία του ’70 , μέσα στις φυλακές του Ισραήλ.
Αυτές οι οργανώσεις κυρίως, είναι η Αντίσταση στην Λωρίδα της Γάζας. Όπως συμβαίνει λοιπόν και στους αγώνες που δίνουμε στη Δύση, του κινήματος στο Τείχος της Γάζας προΐσταται η Πολιτική του Πρωτοπορία. Μας αρέσει-δεν μας αρέσει, αυτή είναι.
Δεν θυμάμαι όμως να ήταν διαφορετική από την σημερινή, το 2008-2009 όταν συγκροτούνταν η πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα» που συμμετείχαν διάφοροι από αυτούς που σήμερα είτε σφυρίζουν κλέφτικα, είτε «καταδικάζουν την βία από όπου και αν προέρχεται», βάζοντας τον εαυτό τους στη θέση του προμαχώνα του κράτους του Ισραήλ.
Tον Abu Salah τον τιμάμε, όχι ως ανάπηρο-πληττόμενο, θύμα μιας άδικης επίθεσης ενός κράτους- δολοφόνου. Τον τιμάμε ως εικόνα και προσωποποίηση της Αντίστασης στην Παλαιστίνη, τον τιμάμε ως έναν από εμάς, ακόμη και αν είναι πολλά αυτά που μας χωρίζουν με το πολιτικό ρεύμα που εκπροσωπούσε.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ – ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!
https://secure.avaaz.org/campaign/el/gaza_end_the_massacre_loc/?fWwwJhb&fbogname=Magda
220.334 έχουν υπογράψει.

Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2018
Υπόγραψε το ψήφισμα προς τους υπουργούς Εξωτερικών, τους υπουργούς Εμπορίου και τους αρχηγούς των κρατών:
"Η καταπίεση του παλαιστινιακού λαού είναι λεκές στην παγκόσμια συνείδηση. Η στρατιωτική δικτατορία του Ισραήλ στην Παλαιστίνη είναι ένα βίαια κατασταλτικό και ρατσιστικό καθεστώς, που επιβάλλει απαρτχάιντ στους Παλαιστίνιους πολίτες. Όπως έγινε και με τη Νότια Αφρική, ήρθε η ώρα ο κόσμος να ξεσηκωθεί και να δράσει, για να επιβάλει κυρώσεις σε σημαντικές ισραηλινές βιομηχανίες, έως ότου παραχωρηθούν στους Παλαιστινίους πλήρη και ισότιμα πολιτικά δικαιώματα. Σας καλούμε να δείξετε ηθική ηγεσία -- οι πράξεις σας θα κριθούν από την Ιστορία."
Περισσότερες πληροφορίες:
Ισραηλινά στρατεύματα εκτέλεσαν 60 άοπλους διαδηλωτές μέσα σε Παλαιστινιακό έδαφος, και πυροβόλησαν άλλους 1.300. Οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι και πολλά παιδιά.
Είναι άλλο ένα παράδειγμα της βίαιης και ρατσιστικής δικτατορίας του Ισραήλ στην Παλαιστίνη -- μια δικτατορία που έχει κρατήσει πάνω από 50 χρόνια.
Φτάνει πιά. Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Οι κυρώσεις στη Νότια Αφρική βοήθησαν τους μαύρους πολίτες της να απελευθερωθούν απ' το απαρτχάιντ -- ήρθε η ώρα όλος ο κόσμος να απαιτήσει κυρώσεις για το Ισραήλ, έως ότου παραχωρηθούν στους Παλαιστινίους πλήρη και ισότιμα πολιτικά δικαιώματα.

https://secure.avaaz.org/campaign/el/gaza_end_the_massacre_loc/?fWwwJhb&fbogname=Magda




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος χρησιμοποιεί τελικά «ανθρώπινες ασπίδες»; Μαρτυρίες, φωτογραφίες και βίντεο
https://intifadagr.wordpress.com/2014/07/28/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%8E%CF%80%CE%B9%CE%BD/



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



#φταίει_η_Χαμάς, #φταίει_η_Χεσμπολάχ, να υποθέσω ότι πριν το 1985 που ιδρύθηκε η Χεσμπολάχ και πριν το 1987 που ιδρύθηκε η Χαμάς οι Παλαιστίνιοι περνούσαν ζωή και κότα?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πώς βοήθησε το Ισραήλ να δημιουργηθει η Χαμάς
https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2014/07/30/how-israel-helped-create-hamas/?noredirect=on&utm_term=.2af1836e7e84
κι όσον αφορά την άνοδο της χαμάς
είναι γεγονός ότι έτσι διέσπασαν την plo



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιά Διαθήκη: το σύνολο των ιερών βιβλίων της ιουδαϊκής θρησκείας και των ''ελευθεριακών'' που γουστάρουν Ισραήλ και εγκλήματά του.
το πρόβλημά μου είναι οι ''ελευθεριακοί'' που αγαπούν το Ισραήλ, θα σου πουν ότι δεν υπήρξε ο Ιησούς Χριστός, είναι φανταστικό πρόσωπο κι αυτά που εξιστορούν τα ευαγγέλια είναι μπαρούφες, όμως είναι απόλυτα σίγουροι ότι υπήρξε ο Μωυσής και οδήγησε το λαό του από την εν Αιγύπτω αιχμαλωσία στη Γη Χαναάν, με προβληματιζει η επιλεκτικότητά τους...
σχολιο.- Εντάξει,  εδώ λένε ότι οι ρουκέτες τους είναι ανθρωπιστικές και δεν υπήρξε επίθεση αλλά άμυνα στην απρόκλητη επίθεση της Χαμάς με σφεντόνες, τι ψάχνεις;
Σχολιο.- Και όταν τους λες ότι δεν έχουν Σύνταγμα αλλά είναι ένα ακραία θεοκρατικό κράτος, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι τους λες. και κελαηδούν αλλού.
Σχολιο.- To Iσραήλ το διαμόρφωσε ο σιωνισμός (και δη στην αναθεωρητική εκδοχή του). Δεν το διαμόρφωσε η Π.Δ. και το Ταλμούδ.
Να το πάρουμε κι αλλιώς: Αν πούμε ότι φταίει η Π.Δ., είναι σα να λέμε ότι φταίνε οι Εβραίοι, επειδή είναι Εβραίοι. (Ε, τι άλλο είναι ο αντισημιτισμός;) Κατά παρόμοιο τρόπο, αν πούμε ότι για τον ισλαμικό φονταμενταλισμό φταίει το Κοράνι, είναι σα να λέμε ότι φταίνε οι μουσουλμάνοι, επειδή είναι μουσουλμάνοι. (Τι άλλο λένε οι κάθε λογής ακροδεξιοί, σε αγαστή συμφωνία με τους απολογητές του Ισραήλ;)
Σχολιο.- τώρα σοβαρά, είδες,  καποιον αντισημτιτισμό σε αυτό που έγραψα?
και θα ρωτήσω και κάτι άλλο, είναι ιστορικά ντοκουμέντα τα ιερά κείμενα των διαφόρων θρησκειών? η υπουργός Τζίπι Χοτοβέλι σε αυτό που ανάρτησα πιο πάνω λέει ότι το ισραηλινό κράτος στηρίζει τις πολιτικές του στη Βίβλο, μόνο εμένα μου κάνει εντύπωση που διάφοροι ''ελευθεριακοί'' - άθεοι σχεδόν πάντα - στηρίζουν ένα κράτος που όπως παραδέχονται υπουργοί του βασίζεται σε κάποια ιερά θρησκευτικά κείμενα για τις πολιτικές που ασκεί?



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



'ήθελαν να παραβιάσουν τα σύνορα''
ο φράκτης μεταξύ Γάζας και ''Ισραήλ'' δεν ορίζει κάποια σύνορα διεθνώς αναγνωρισμένα, σύνορα υπάρχουν μεταξύ κρατών και η Λωρίδα της Γάζας δεν είναι κράτος, αν ήταν κράτος θα είχε στρατό, θα λειτουργούσαν τα λιμάνια και το αεροδρόμιό της, θα έκανε εμπόριο με όποιον ήθελε κλπ, η Λωρίδα της Γάζας είναι κατεχόμενη από το ''Ισραήλ'' περιοχή και πλήρως αποκλεισμένη από τον υπόλοιπο κόσμο. μέχρι το 2005 είχε ισραηλινό στρατό και εποίκους τους οποίους απέσυραν για να τη μετατρέψουν στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του πλανήτη και σε πεδίο δοκιμών των οπλικών τους συστημάτων.
οι περισσότεροι κάτοικοί της είναι πρόσφυγες από μέρη που σήμερα λέγονται Ασντότ και Άσκελον, εκεί είναι τα σπίτια τους και για τους νεώτερους τα σπίτια των μανάδων και των πατεράδων τους από τα οποία εκδιώχθηκαν για να εγκατασταθούν σε αυτά Ευρωπαίοι αποικιοκράτες.
και βλέπεις μετά κάτι ''ελευθεριακούς'' να υπερασπίζονται το σιωνιστικό μυθολογικό αφήγημα για ''τη γη που υποσχέθηκε ο Θεός στον περιούσιο λαό του'' αλλά αποκαλούν τρομοκράτες αυτούς που έγιναν πρόσφυγες πριν μόλις 70 χρόνια και θέλουν να γυρίσουν στα ΠΑΤΡΟΓΟΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



φανταστείτε αν είχαν δολοφονηθεί 55 ισραηλινοί έποικοι τι θα είχε γίνει, θα είχαν ισοπεδωθεί Γάζα, Νάμπλους, Τζενίν, Χεβρώνα (εκτός του κέντρου όπου ''φύτεψαν'' 800 εποίκους), Ραμάλα, Βηθλεέμ, Καλκίλια, Τουμπάς, Σαλφίτ, Ιεριχώ, οι παλαιστινιακές συνοικίες της Αν. Ιερουσαλήμ, δεν θα είχε μείνει ούτε παλαιστίνια γάτα ζωντανή, τώρα όμως που δολοφονήθηκαν 55 παλαιστίνιοι φυσικά #φταίει_η_Χαμάς, #είστε_αντισημίτες όσοι καταγγέλετε τις εκτελέσεις και #τα_θύματα_να_δείξουν_αυτοσυγκράτηση όπως λέει ο συριζα...

σχολιο.- αυτο το αντισημιτες δε το καταλαβαινω...μα και οι παλαιστινιοι σημιτες δεν ειναι?
Σχολιο.-  Ο αντισημιτισμός δεν έχει καμμία σχέση με ταξινομήσεις φυλετικές όπως "σημίτες" διότι όταν εφευρέθηκε ως όρος τον 19ο αιώνα από αντι-εβραίους διανοούμενους αφορούσε αποκλειστικά τους Εβραίους. Αυτοί έκαναν το λάθος να θεωρούν σημίτες μόνο τους Εβραίους. Φυσικά είναι παράλογος όρος όταν εκτοξεύεται π.χ. σε Εβραίους αντιφρονούντες / αντι-σιωνιστές, ενώ το πιο επικινδυνο είναι η εξίσωση "αντι-σιωνισμός = αντισημιτισμός". Αλλά το να λέμε ότι αφορά και τους Αραβες είναι ανακριβές εννοιολογικά και ιστορικά...
 (άλλωστε και ο Χίτλερ δεν είχε κανένα πρόβλημα με τους Αραβες, αρκετοί εκ των οποίων υπηρέτησαν μια χαρά στα Ες-Ες, μεραρχία "Χαντζάρ" κι είχαν... φέσια με τον αγκυλωτό σταυρό με το κοράνι στην τσέπη τους. Ολη η ναζιστική θεωρία αφορούσε πόλεμο ειδικά κατά των Εβραίων, όχι κατά "σημιτών"...)
 Ο σημερινός "νέος ορισμός" του αντισημιτισμού ΕΙΝΑΙ παράλογος διότι ορίζεται (και) σαν "διακρίσεις κατά του ΚΡΑΤΟΥΣ των Εβραίων, δηλαδή κατά του Ισραήλ". Προπαγανδιστικό κόλπο βέβαια, ΚΑΙ παράλογο διότι δεν νοείται ρατσισμός κατά κράτους. Ο ρατσισμός αφορά φυλές ή πρόσωπα, ποτέ κράτη...
Καλά όλα αυτά αλλά ΟΣΟ διαιωνίζεις το κλασσικό λάθος να θεωρείς τον αντισημιτισμό παράλογο "επειδή είναι κατά σημιτών", (δηλαδή ΚΑΙ Αράβων) για ΤΟΣΟ διάστημα θα θεωρείσαι εύκολη λεία για τη μοχθηρή σιωνιστική προπαγάνα. Τα ευχολόγια και οι αντι-καπιταλιστικές αναλύσεις ΔΕΝ βοηθάνε ιδιαίτερα, έχουμε να κάνουμε με παράκρουση (όταν ο καθένας που κριτικάρει το Ισραήλ αυτομάτως βαφτίζεται "αντισημίτης"...)
"Αντικαπιταλιστικές συμμαχίες" στην περιοχή είναι όνειρα θερινής νυκτός όταν 93% των Ισραηλινών (ΚΑΘΕ κοινωνικής τάξης) χειροκρότησαν τις παλιές σφαγές στη Γάζα και 83% των ιδίων χειροκρότησαν τις πρόσφατες σφαγές. Εχουμε να κάνουμε με εκφασισμό μιας ολόκληρης κοινωνίας, όπως συνέβη και στη Γερμανία επί Χίτλερ...
Αύριο που θάχεις φρέσκο μυαλό  κάνε έναν κόπο να δεις και τις... ανίερες συμμαχίες μεταξύ των παλιών σιωνιστών και... φασιστών και ναζιστών. Ψάξε λήμμα "lehi", "Stern gang", κλπ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το ότι οι φασίστες είναι ανιστόρητοι δεν χρειάζεται αποδείξεις. Μάλιστα είναι τόσο ανιστόρητοι που καθίστανται γελοίοι.
Αυτό εδώ το είδα πριν λίγο, ως στοιχείο της συνεργασίας του ΕΑΜ με τους... Βούλγαρους!
Γραμματοσημα που γραφουν επανω με τα γραματα του φασιστα «Αυτοδιοικηση Εβρου ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, 5 Λεβα» και από κατω «ΕΛΛΑΣ Δρχ 25.000».
Πού να ξέρει αυτός που το συνέλαβε ως ιδέα κι αυτοί που το αναπαράγουν, ότι ο Έβρος δεν ήταν υπό βουλγαρική, αλλά υπό γερμανική κατοχή! Και ότι η αυτοδιοίκηση στις περιοχές της Ελεύθερης Ελλάδας είχε τον τίτλο "Λαϊκή Αυτοδιοίκηση". Και ότι ουδέποτε βγήκε κάποιο επίσημο κείμενο ή ανακοίνωση ή οτιδήποτε με την υπογραφή "ΕΑΜ-ΕΛΑΣ".
Ψύλοι στ' άχυρα αυτά για τους επιγόνους εκείνων που ορκίζονταν να πειθαρχούν στις διαταγές του Φύρερ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και ένα διπλό χαστούκι από την Εβραία Judith Butler.
Σ΄ αυτούς που για να συγκαλύψουν τη δική τους ευθυγράμμιση με ό,τι κοινωνικά συντηρητικό, βολεύονται να μιλάνε για επιλεκτική ευαισθησία όλων των ανθρώπων που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη διαφορετικότητα.
Και σ' εκείνους που διατυμπανίζουν τη ναζιστική θεωρία της συλλογικής ευθύνης.
Η ιδια κραταει μια πικετα που γραφει «Jews Say, Let Gaza Live».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζω πως ο Βούτσης υποχρεώθηκε σε εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο, προκειμένου να επισκεφτεί τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Και δέχτηκε τον εξευτελισμό, που δεν αφορά μόνο στο πρόσωπό του, αλλά και στον θεσμό και τη χώρα που εκπροσωπεί.
Πρόεδρος της Βουλής μιας χώρας είναι. Ουδέποτε υφίστανται τέτοια μεταχείριση πολιτικά πρόσωπα. Κίνηση ταπεινωτική εκ μέρους της Τουρκίας ήταν και όφειλε να την αρνηθεί.

Σχολιο.- κανείς δεν μπορεί να θεωρεί τον Πρόεδρο της Βουλής μιας χώρας (οποιασδήποτε χώρας), ύποπτο για τέλεση παράνομης πράξης κι ως εκ τούτου, να τον υποβάλλεις σε σωματικό έλεγχο!!! Αν υπάρχει έστω και η παραμικρή τέτοια υποψία, δεν του επιτρέπεις την πρόσβαση και το αιτιολογείς!!! Δεν τον εξευτελίζεις!!! Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι ο "Μουχαμέτης" (όπως τον λες), προχώρησε σε μία πράξη ταπεινωτική, εξευτελιστική!!! Το ερώτημα είναι, γιατί το δέχθηκε (και ναι μπορούσε να το αρνηθεί και να δημιουργήσει έτσι διπλωματικό επεισόδιο, αναγκάζοντας την Τουρκία να δώσει εξηγήσεις) ο Βούτσης;;;;
Σχολιο.-  Πρόσπαθούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν ομαλές σχέσεις με την Τουρκία. Ακόμη και σε περιπτώσεις εξευτελισμού. Γενικώς, δεν γίνεται σωματικός έλεγχος σε πολιτικούς εκπροσώπους άλλων χωρών, πουθενά στον πλανήτη. Θεωρείται ενέργεια ταπεινωτική.
Εδώ τα ελληνικά δικαστήρια δίνουν άσυλο στους τούρκους αξιωματικούς κι η κυβέρνηση κάνει αίτηση αναίρεσης!
Σχολιο.- Να μην ξεχνάμε δε, ότι "Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων είναι το τρίτο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης."!!!

Σχολιο.- "Η αμερικανική υπηρεσία Δημόσιων Υποθέσεων επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι όντως η διπλωμάτης υποβλήθηκε σε σωματική έρευνα κάτι που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της ινδικής πλευράς, αφού κάτι τέτοιο θεωρείται άκρως προσβλητικό."
Πόσο δε μάλλον, όταν γίνεται σωματικός έλεγχος, σ' έναν Πρόεδρο Κοινοβουλίου!!!

ΗΠΑ: Σε διπλωματικό επεισόδιο εξελίσσεται ο έλεγχος διπλωμάτη
Βάρβαρη χαρακτήρισε σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της Ινδίας τη μεταχείριση της γυναίκας
18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 - 10:06
Η σύλληψη και η σωματική έρευνα στην οποία υποβλήθηκε μία Ινδή διπλωμάτης στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα, έχει προκαλέσει σάλο καθώς ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας της Ινδίας χαρακτήρισε τη μεταχείριση της γυναίκας "επαίσχυντη και βάρβαρη".
Η Ντεβιάνι Χομπραγκάντε, 39 ετών, αναπληρώτρια γενική πρόξενος της χώρας στη Νέα Υόρκη κατηγορείται ότι υπέβαλε ψεύτικα έγγραφα με τα οποία ζητούσε να χορηγηθεί βίζα στην Ινδή οικιακή βοηθό της.
Ινδοί αξιωματούχοι είπαν ότι η γυναίκα συνελήφθη από αστυνομικούς οι οποίοι την περίμεναν έξω από το σχολείο της κόρης της και τη συνέλαβαν.
Η Χομπραγκάντε αφέθηκε ελεύθερη μετά από αρκετές ώρες με εγγύηση 250.000 δολαρίων.
Η αμερικανική υπηρεσία Δημόσιων Υποθέσεων επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι όντως η διπλωμάτης υποβλήθηκε σε σωματική έρευνα κάτι που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της ινδικής πλευράς, αφού κάτι τέτοιο θεωρείται άκρως προσβλητικό.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Νέου Δελχί, όπου η αστυνομία προέβη στην αφαίρεση προστατευτικών ασφαλείας μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ως αντίποινα στον τρόπο μεταχείρισης της Χομπραγκάντε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έκκληση από Βηρυτό της ΛΑ.Ε και της Επιτροπής για την Ειρήνη στη Συρία προς τον Α.Τσίπρα για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια στους τραυματισμένους παλαιστίνιους
17/05/2018
Έκκληση της  Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Βηρυτό  προς τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τον Υπουργό Εξωτερικό Νίκο Κοτζια και τον Υπουργό Υγείας  Αντρέα Ξανθό.
Η Ελληνική αντιπροσωπεία  που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Βηρυτό και  αποτελείται από τους Παναγιώτη Λαφαζάνη γραμματέα που Π.Σ. της ΛΑΕ και τους Κώστα Ήσυχο, Διονύση Φλαμιάτου μέλη του Π.Σ. της ΛΑΕ καθώς και τα στελέχη της διεθνούς επιτροπής για την ειρήνευση στη Συρία Βαγγέλη Πισσία και Μιχάλη Τικτόπουλο, έγινε δέκτης επιτακτικού ανθρωπιστικού αιτήματος απο σύσσωμες τιςΠαλαιστινιακές οργανώσεις, τις προοδευτικές δυνάμεις και προσωπικότητες της χώρας, προς την Ελληνική κυβέρνηση και προς την οποίαν μας ζήτησαν να την μεταφέρουμε.
Συγκεκριμένα το αίτημα επιτακτικής ανθρωπιστικής σημασίας αφορά την αποστολή από την Ελληνική κυβέρνηση αεροσκάφους για την μεταφορά σε Ελληνικά νοσοκομείαβαριά τραυματισμένων Παλαιστίνιων  στην Γάζα από πυρά του Ισραηλινού στρατού, οι οποίοι χρήζουν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, αναγκαίας για την ίδια την επιβίωση τους. Όπως μας αναφέρθηκε επισήμως από την Παλαιστινιακή πλευρά και έχει αναγραφεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Αίγυπτος προσφέρει το αεροδρόμιο Ελ Αρίς, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα Αιγύπτου – Γάζας στη Ράφα, σε κάθε χώρα και διεθνή οργανισμό που θα είχε την ευαισθησία να αποστείλει αεροσκάφος προκειμένου να παραλάβει αυτός που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη άμεσης  νοσηλείας για τη ζωή τους .
Απευθύνουμε από το Λίβανο στον όποιον  ζούμε εγγύτερα την τραγική κατάσταση που βιώνει αυτήν την ώρα ο Παλαιστινιακός λαός, θερμή έκκληση προς τον Πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα, τον ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζια και τον Υπουργό Υγείας Αντρέα Ξανθό να αναταποκριθούν στην πρόσκληση και το αίτημα αποστέλλοντας άμεσα Ελληνικό αεροσκάφος προκειμένου η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός να σώσουν με αυτήν την πρωτοβουλία τους ανθρώπινες ζωές, δίνοντας έτσι και ένα ευρύτερο ανθρωπιστικό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Ταυτόχρονα με το ίδιο αεροσκάφος θα ήταν δυνατόν και πολύ χρήσιμο να μεταβούν στη Γάζα εθελοντές γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και ιατροφαρμακευτικό υλικό και εξοπλισμός,  σύμφωνα με την έκκληση που απευθύνουν σε ολη την ανθρωπότητα οι Παλαιστινιακές αρχές.
Ελπίζοντας στην άμεση και επείγουσα ανταπόκριση σας στην έκκληση μας και στο Παλαιστινιακό αίτημα .
Παναγιώτης Λαφαζανης
Κωστας Ησυχος
Διονύσης Φλαμιατος
Βαγγελης Πισσιας
Μιχάλης Τικτοπουλος
Βηρυτός 17 Μαΐου 2018



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδήλωση Ισραηλινών στο Τελ Αβίβ για συμπαράσταση στους Παλαιστίνιους της Γάζας.
Γαμώτο! Ήταν ανάγκη τώρα να μας χαλάσουν τα σενάρια περί συλλογικής ευθύνης;




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κίνα: «Δεν θα αφήσουμε να πετάξουν τις Φιλιππίνες στα σκυλιά»
 Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, 12:31
O Kινέζος ηγέτης Σι Τσινπίνγκ είχε πρόσφατα προσφέρει στον Ροντρίγκο Ντουέρτε προσωπικές διαβεβαιώσεις ότι το Πεκίνο «δεν θα επιτρέψει να πετάξουν τις Φιλιππίνες στα σκυλιά!».
Τώρα ο πρόεδρος των Φιλιππίνων δηλώνει πως «η πρώην αποικία των ΗΠΑ δεν θα γίνει εκ νέου πειθήνιο όργανο της Ουάσινγκτον».
Στις Φιλιππίνες, ο πρόεδρος επιτρέπεται να έχει μία και μόνη εξαετή θητεία, χωρίς δικαίωμα επανεκλογής. Ο Ντουέρτε είχε ορκισθεί 16ος πρόεδρος στις 30 Ιουνίου 2016 και είχε προειδοποιήσει ότι θα προκήρυσσε «επαναστατική κυβέρνηση» στην περίπτωση που επικριθεί η διακυβέρνησή του ή γίνει απόπειρα αποπομπής του.
Τον περασμένο μήνα, αστειευόμενος υποστήριξε πως η CIA ίσως προσπαθήσει να τον σκοτώσει μετά την απόφαση της Μανίλα να αποκτήσει όπλα από την Κίνα και τη Ρωσία.
Οι Φιλιππίνες επανειλημμένα είχαν ζητήσει από τις ΗΠΑ σύγχρονα όπλα για να αντιμετωπίσει τους τζιχαντοφασιστες του  Ισλαμοφασιστικού Χαλιφάτου. Αλλά οι ΗΠΑ είχαν αρνηθεί να εφοδιάσουν με παρόμοια όπλα την πρώην αποικία τους. Η Ουάσινγκτον είχε επικαλεσθεί «ανησυχίες» λόγω καταγγελιών για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνηση της Μανίλα στον συνεχιζόμενο πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών.
«Δεν χρειάζεται να ανεφοδιάζεσαι όπλα από μία και μόνη πηγή, επειδή τότε καθίστασαι αποικία εκείνου που σε ανεφοδιάζει με αυτά» δήλωσε ο Ντουέρτε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ελ Σαλβαδόρ: Παραπέμπεται σε δίκη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα ο πρώην ακροδεξιος πρόεδρος
 Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, 06:57
Δικαστήριο του Σαν Σαλβαδόρ αποφάσισε την Τετάρτη να παραπεμφθούν σε δίκη ο Ελίας Αντόνιο Σάκα, πρώην ακροδεξιος πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ (2004-2009) και έξι πρώην στελέχη της κυβέρνησής του, που είχαν συλληφθεί στα τέλη του 2016 καθώς τους βαρύνουν υποψίες για κατάχρηση τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων δολαρίων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Οι κατηγορίες που απήγγειλε ο δικαστής στον Σάκα και τα έξι άλλοτε στελέχη της κυβέρνησής του επισύρουν ποινές κάθειρξης ως και 25 ετών, διευκρίνισε ο εισαγγελέας Μάριο Ουέσο.
Ο 53χρονος Σάκα και τα πρώην κυβερνητικά στελέχη αντιμετωπίζουν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για «σύσταση και συμμορία» και «ξέπλυμα χρήματος», εξήγησε ο ίδιος.
Ο πρώην πρόεδρος και τα πρώην ανώτατα στελέχη του κρατικού μηχανισμού φέρονται να διασπάθισαν κεφάλαια από τα δημόσια ταμεία και να τα μετέφεραν σε διάφορους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, προς όφελος συγκεκριμένων προσώπων, εταιρειών που συνδέονταν με τον Σάκα, αλλά και προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την διαφημιστική προβολή του κόμματός του τότε, της ακροδεξιας Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Συμμαχίας (ARENA).
Ο Σάκα αποπέμφθηκε με ατιμωτικό τρόπο από την παράταξη αυτή το 2009, αφού κατηγορήθηκε από τον κομματικό μηχανισμό για «προδοσία», διότι υποτίθεται διευκόλυνε την ιστορική νίκη της αριστεράς στις προεδρικές εκλογές. Ο Μαουρίτσιο Φούνες, ο πρώτος υποψήφιος της αριστεράς που κέρδισε την προεδρία έπειτα από είκοσι χρόνια, διαδέχθηκε τον Σάκα στο αξίωμα του αρχηγού του κράτους (2009-2014).
Ο Σάκα δηλώνει αθώος. Ο δικηγόρος του, ο Μάριο Ματσάδο, δήλωσε ότι μελετά την απόφαση του δικαστηρίου.
Ο πρώην πρόεδρος είχε συλληφθεί μέσα σε πολυτελές εστιατόριο, στη γαμήλια δεξίωση ενός από τους γιους του.
Ο δικαστής αποφάσισε ο Σάκα και οι συκατηγορούμενοί του να παραμείνουν προφυλακισμένοι. Μεταξύ των άλλων κατηγορουμένων συγκαταλέγονται ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας του προέδρου, ο Χούλιο Ρανκ, 65 ετών, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της δημόσιας επιχείρησης ύδρευσης, ο Σέσαρ Φούνες, 46 ετών.
Η παραπομπή του πρώην προέδρου Σάκα σε δίκη είναι εξέλιξη χωρίς προηγούμενο στη μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής, όπου η βία των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί γάγγραινα.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γερμανία: Αντιδράσεις σιωναζι για γελοιογραφία της Sueddeutsche Zeitung με πρωταγωνιστή τον Νετανιάχου
Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, 00:51
Έντονες αντιδράσεις, μεταξύ άλλων του εντεταλμένου της γερμανικής κυβέρνησης για την δικαιολογηση του σιωναζισμου, προκάλεσε η γελοιογραφία που φιλοξενεί η Sueddeutsche Zeitung και στην οποία παρουσιάζεται ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ντυμένος με το κοστούμι της νικήτριας του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, Νέτα Μπαρζιλάι, να χρησιμοποιεί την δική της φράση «Του χρόνου στην Ιερουσαλήμ», κρατώντας έναν πύραυλο, ενώ στην επιγραφή «Eurovision» το «v» έχει αντικατασταθεί από το εβραϊκό σύμβολο του αστεριού του Δαυίδ, το οποίο απεικονίζεται επίσης πάνω στον πύραυλο.
Οπως δήλωσε στην «Bild» ο εντεταλμένος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Φέλιξ Κλάιν,  «Η γελοιογραφία έχει ξεκάθαρα αντισημιτικά χαρακτηριστικά. Ξυπνούν συσχετισμοί με τα αφόρητα σχέδια της ναζιστικής προπαγάνδας. Ακόμη και αν οι γελοιογραφίες θέλουν να ειρωνευτούν και να προκαλέσουν, εδώ έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές».
Σύμφωνα μάλιστα με την Bild, υπήρξαν αντιδράσεις από τους σιωναζι, και από μέλη της συντακτικής ομάδας της Sueddeutsche Zeitung πριν καν το σκίτσο δημοσιευθεί. Μετά τις σιωναζιστικες αντιδράσεις πάντως το σκίτσο αποσύρθηκε από την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, η οποία ζήτησε συγγνώμη από τους αναγνώστες της.
«Η γελοιογραφία έχει προκαλέσει συζητήσεις εντός και εκτός της εφημερίδας. Ο γελοιογράφος Ντίτερ Χάνιτς λέει ότι με την παρουσίασή του ήθελε απλώς να δείξει ότι η επόμενη διοργάνωση της Eurovision θα φιλοξενηθεί στην Ιερουσαλήμ, αλλά ο τρόπος που επέλεξε μπορεί να παρεξηγηθεί», δήλωσε ο αρχισυντάκτης της SZ Βόλφγκανγκ Κραχ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυρώσεις επέβαλαν η ναζιστικη ηγεσια της Ουάσινγκτον και οι σουνιτοφασιστικες χώρες του Κόλπου στην ηγεσία της Χεζμπολάχ
 Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018, 22:38
Οι ναζιστικες Ηνωμένες Πολιτείες και οι σουνιτοφασιστες καθυστερημενοι εμιριδες σύμμαχοί τους στον Κόλπο επέβαλαν σήμερα επιπρόσθετες κυρώσεις στην ηγεσία της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, στοχοθετώντας κυρίως τον ηγέτη της, Σαγιέντ Χασάν Νασράλα και τον υπαρχηγό του, τον Ναΐμ Κάσεμ.
Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αναφέρεται επίσης ότι επιβάλλονται κυρώσεις σε άλλα τέσσερα πρόσωπα.
Από την πλευρά τους, η σουνιτοφασιστικη καθυστερημενη Σαουδική Αραβία και οι  αληταραδες εμιριδες από τις άλλες αραβικές χώρες του Κόλπου έβαλαν δέκα ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ στον κατάλογο των προσώπων που θεωρούν τρομοκράτες, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Arabiya TV. Μεταξύ των δέκα ονομάτων είναι και αυτά του Νασράλα και του Κάσεμ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ για Γάζα: «Βλασφημία» να παραλληλίζονται οι άμαχοι με τρομοκράτες
 Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018, 20:32
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε σήμερα «βλασφημία» να παραλληλίζονται με τρομοκράτες οι ειρηνικοί διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων παιδιά και βρέφη, που σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Γάζα.
«Είναι μια βλάσφημη δήλωση, με στόχο να αποφευχθεί μια σοβαρή συζήτηση για τα προβλήματα στη Μέση Ανατολή», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την υπουργό Εξωτερικών του Ισημερινού Μαρία Φερνάντα Εσπινόσα.
Την Τρίτη, η πρέσβειρα του Ισραήλ στο Βέλγιο, Σιμόνα Φράνκελ, χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τα θύματα στη Γάζα, διαβεβαιώνοντας ότι η αντίδραση του ισραηλινού στρατού δεν ήταν δυσανάλογη.
Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στη Γάζα «έντονα ανησυχητική» ο Λαβρόφ προσπαθωντας να κρατησει μια διφορουμενη φιλοσιωναζιστικη σταση για τα συμφεροντα της καπιταλιστικης πουτινικης Ρωσιας, κατηγόρησε «εξτρεμιστικές ομάδες» ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν «αμάχους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων οι οποίες κινδυνεύουν πασιφανώς να εξελιχθούν σε συγκρούσεις».
Ο Ρώσος υπουργός ζήτησε επίσης να υπάρξει «απευθείας διάλογος» μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ. «Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε αναγκαία βοήθεια» για να ξεκινήσει ένας τέτοιος διάλογος, πρόσθεσε.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018
Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον Παλαιστινιακό Λαό

Ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, παραχώρησε την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου σε εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης στην πολιτεία Μπολίβαρ, όπου εξέφρασε την άνευ όρων αλληλεγγύη του προς τον λαό της Παλαιστίνης μετά τα βίαια επεισόδια που διαπράχθηκαν στη Γάζα από την κυβέρνηση του Ισραήλ.
Σημείωσε επίσης ότι ο εβραϊκός λαός έχει τη δύναμη να σταματήσει τη σφαγή του παλαιστινιακού πληθυσμού, "με τη συνείδηση και την κινητοποίησή του, μπορεί να σταματήσει αυτή τη σφαγή εναντίον των Παλαιστινίων που βρίσκονται στη Γάζα".
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας κατέκρινε τη σιωπή που τηρείται από ορισμένα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και από τους προέδρους και τους αρχηγούς των κρατών του κόσμου.

Πρόσθεσε ότι η Βενεζουέλα θα στείλει έναν εκπρόσωπο στην επόμενη συνάντηση του Κινήματος των Αδέσμευτων Χωρών (Mnoal), για να εκφράσει την αλληλεγγύη του με τους μουσουλμανικούς λαούς και τον λαό της Παλαιστίνης.
Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας τόνισε ότι «σύντομα η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη επειδή της αξίζει ειρήνη, η ελευθερία της και η γη της».
Από την άλλη πλευρά, ο αρχηγός του κράτους ερωτήθηκε για την πιθανότητα διαλόγου με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να αποκατασταθούν οι διπλωματικές σχέσεις τους και ανέφερε ότι «η Βενεζουέλα είναι διατεθειμένη να συζητήσει με αξιοπρέπεια και σεβασμό ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά της δημοκρατικής μας χώρας".
Τέλος, κατήγγειλε ότι στον Λευκό Οίκο υπάρχει ένα επικοινωνιακό λόμπι που ασκεί πίεση στην Μπολιβαριανή Επανάσταση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες βράδυ ο Βασιλης Δημακης καταγγέλει την πολιτεία, τους εισαγγελείς, τους πάντες ότι τον κορόϊδεψαν και δεν του έδωσαν ότι του υποσχέθηκαν  για να σταματήσει την απεργία πείνας/δίψας,  και ως εκ τούτου ξεκινάει νέα απεργία πείνας/δίψας.
Σήμερα το μεσημέρι αναγγέλει με χαρά ότι επιτέλους φοράει το περιώνυμο βραχιολάκι και κατεβάζει την ανάρτηση στην οποια  κατήγγειλε και έλεγε ότι ξεκινάει νέα απεργία πείνας/δίψας από 17/5!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκεντρωτικά ΑΕΙ: ΝΔ 41%, ΚΚΕ 22%, ΠΑΣΟΚ 13%, ΛΑΕ 6%, Εξ. Αριστερά 7%, ΣΥΡΙΖΑ 0,95%...
Το ΚΚΕ λεει πως η ΛΑΕ στα πανεπιστημιακες εκλογές για τους φοιτητικούς συλλόγους πήρε 6% και η Εξ. Αριστερά πήρε 7%.
ΛΑΕ δεν υπάρχει στα πανεπιστήμια. Υπάρχει μόνο ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΟΥ 13%. Αυτές οι ψευτιές περί ΛΑΕ και Εξ. αριστεράς είναι του αμερικανοπουλημένου ΚΚΕ!
ΛΑΕ δεν υπάρχει στα πανεπιστήμια, και οι ίδιοι το λένε. Η μόνη παράταξη που παιρνει 13% είναι τα ΕΑΑΚ που ανήκουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το νεοτροτσικιστικό ΚΚΕ προσπαθεί για το μαγαζάκι του, και γιαυτό επιτίθεται στην νεοτροτσικιστική ΑΝΤΑΡΣΥΑ. (Όπου ακούς νεοτροτσικιστές, είναι αμερικανοπληρωμένοι). Το νεοτροτσικιστικό πλέον ΚΚΕ για να συντηρήσει το μαγαζάκι του, έχει πάρει όλες τις βλαμμένες ιδέες της νεοτροτσικιστικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έχει αποκηρύξει το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και την Κομμουνιστική διεθνή, όπως είχε κάνει πρώτη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν υπάρχει πια αριστερά στην Ελλάδα. Γιαυτό περνάνε όλα τα μνημόνια το ένα πίσω από το άλλο, και δεν κουνιέται φύλλο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεψηφίστε τα!
Ο Αινείας, όταν κλήθηκε να διασώσει ό,τι πολυτιµότερο μπορούσε από την κατεστραµµένη Τροία, χωρίς δεύτερη σκέψη επέλεξε να πάρει στους ώµους του το γέροντα πατέρα του.
Στην Αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε µεγαλύτερη καταισχύνη από την...
αναλγησία απέναντι στο γέροντα.
Στον κόσµο της ιησουίτικης ηθικής
των εγχώριων και διεθνών «σωτήρων» απαράβατος –υποτίθεται– κανόνας είναι το «τίµα τον πατέρα σου και τη µητέρα σου».
Ας έρθουμε τώρα στην Ελλάδα της ΕΕ, του ΔΝΤ, των Μνημονίων και της… «εξόδου» από αυτά. Αυτό που συμβαίνει με τους συνταξιούχους είναι αισχρό. Δεν φτάνει που πρώην και νυν κυβερνώντες τους έχουν πιεί το αίμα, τώρα τσακώνονται ψηφοθηρικά μεταξύ τους ποιος τους το ήπιε «λιγότερο» ή «περισσότερο», ποιος τους είπε τα «λιγότερα» ή τα «περισσότερα» ψέματα!
Ωσάν η μέχρι τώρα αφαίμαξη πλέον των 65 δις από τους γέροντες να θεωρείται «δεδικασμένη» και «παραγεγραμμένη» (!), οι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ… μαλώνουν μεταξύ τους για τα επόμενα, για τις νέες περικοπές που έχουν ψηφιστεί για το 2019. Και ποιοι… μαλώνουν; Αυτοί που ψήφισαν τις νέες περικοπές με τους άλλους που δεν ψήφισαν, αλλά δήλωσαν ότι θα εφαρμόσουν τα νέα μέτρα διότι «το κράτος έχει συνέχεια»!
Όμως, το μόνο που έχει συνέχεια σε αυτό τον τόπο είναι η κοροϊδία. Σε αντίθετη περίπτωση, αντί να ψηφοθηρούν θα έκαναν κάτι πιο απλό: Θα τα ξεψήφιζαν! Αντε, λοιπόν, αφού τόσο νοιάζεστε και οι δυο για τους συνταξιούχους, προχωρήστε: Ξεψηφίστε τα!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι ένα πάθος στην καρδιά μου...
 το 2008, το δεύτερο χρόνο δολοφονικού αποκλεισμού της μαρτυρικής Γάζας από θάλασσα, γη κι αέρα, για να δείξει τι συμβαίνει:
«"Πάρε μερικά γατάκια, χαριτωμένα μικρά γατάκια και βάλτα σ' ένα κουτί"... μου λέει ο Τζαμάλ, χειρούργος στο... Al Shifa, το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας, ενώ ένας νοσοκόμος ακουμπάει στο πάτωμα μπροστά μας δύο χαρτοκούτια με μεγάλες κηλίδες αίματος.
"Σφράγισε το κουτί και με όλο σου το βάρος χοροπήδα επάνω του μέχρι ν' ακούσεις το τελευταίο νιαούρισμα, τον ήχο που συνθλίβονται τα οστά".
Καρφώνω με τα μάτια έκπληκτος τα κουτιά κι ο γιατρός συνεχίζει... "Τώρα προσπάθησε να φανταστείς τι θα συνέβαινε αμέσως μετά τη διάδοση μιας τέτοιας σκηνής στον κόσμο. Τη δικαιολογημένη περιφρονητική αντίδραση της παγκόσμιας κοινής γνώμης, τις καταγγελίες των φιλοζωικών οργανώσεων...".
Ο Τζαμάλ συνεχίζει να μιλάει κι εγώ δεν κατορθώνω να μετακινήσω το βλέμμα μου από εκείνα τα κουτιά που είναι ακουμπισμένα στα πόδια μου... "Το Ισραήλ έκλεισε εκατοντάδες άμαχους πολίτες σε ένα σχολείο όπως μέσα σε ένα κουτί, τα περισσότερα παιδάκια και μετά το έλιωσε με το βάρος των βομβών. Και ποιες ήταν οι αντιδράσεις στον κόσμο; Σχεδόν τίποτα. Καλύτερα να είχαμε γεννηθεί ζώα παρά Παλαιστίνιοι. Μόνον έτσι θα είχαμε μεγαλύτερη προστασία".
Σ' αυτό το σημείο ο γιατρός σκύβει μπροστά στο ένα κουτί και μου το ανοίγει κατάμουτρα. Μέσα στο κουτί είναι είναι ακρωτηριασμένα άκρα, χέρια και πόδια από το γόνατο και κάτω, από το σχολείο Al Fakhura που λειτουργεί με την ευθύνη του ΟΗΕ, στη Τζαμπαλία. Περισσότεροι από 5ο οι νεκροί ως αυτή την ώρα.
Προσποιούμαι στον Τζαμάλ πως έχω ένα επείγον τηλεφωνικό ραντεβού και φεύγω, αλλά για την αλήθεια τρέχω στις τουαλέτες, διπλώνομαι στα δύο και κάνω εμετούς».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ισλαμοφασιστικό καθεστώς των Σαουντ έβαλε 10 ηγέτες της Hezbollah στην λίστα των τρομοκρατών

Το ισλαμοφασιστικό καθεστώς των Σαουντ με τις εκατοντάδες εκτελέσεις (δημόσιους αποκεφαλισμούς) κάθε χρόνο έβαλε 10 ηγέτες της Hezbollah στην λίστα των τρομοκρατών. Ποιοι, αυτοί που έδωσαν κάθε βοήθεια στο «Ισλαμοφασιστικό Κράτος» σκοτώνουν παιδιά στην Υεμένη, εκμεταλλεύονται εργάτες από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές με τον στυγνότερο τρόπο κόβουν κεφάλια και χέρια για το τίποτε. Βλέπετε η εκλογική επιτυχία της Hezbollah στις πρόσφατες εκλογές του Λιβάνου πόνεσε πολύ. Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν το έκαναν για να ευαρεστήσουν τον «μεγάλο τους σύμμαχο» Νετανιάχου. Σίγουρα ο Χασάν Νασράλα και ο Ναΐμ Κάσεμ δεν πρέπει να αισθάνθηκαν κανένα κνησμό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή είναι η Γυναικεία ομάδα βόλεϊ στην  Mahardah της βόρειας Συρίας των 17.000 κατοίκων, όπου οι γυναίκες “καταπιέζονται από το αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ" που απαγορεύει τη σαρία και τις μπούργκες!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προλάβαμε τα Σκόπια! Νέα νίκη! Καλωσορίζουν τους επιβάτες στο αεροδρόμιο ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' της Θεσσαλονίκης!
Iσχύει οτι οι αεροπορικές εταιρείες δεν καλωσορίζουν πλέον τους επιβάτες στο αεροδρόμιο ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' της Θεσσαλονίκης, αλλά αναγγέλλουν το αεροδρόμιο ως ''ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ'' ;
Αναμένω απο φίλους πιλότους μου της AEGEAN για την πληροφορία που έχω...