Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Παρασκευη 18 Μαιου 2018


Γαλλία: Πρόστιμο 750 ευρώ για το καμάκι. Επιτρεπονται μονο τα φιλια των gay και οι gay παρελασεις
Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, 16:29
Η Γαλλία ποινικοποιεί την παρενόχληση γυναικών στους δημόσιους χώρους, καθώς υπερψηφίστηκε στο κοινοβούλιό της σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει πρόστιμο για τους παραβάτες της τάξεως των 750 ευρώ, ενώ οι αρχικές σκέψεις της κυβέρνησης Μακρόν ήταν το πρόστιμο να ξεκινά από 90 και να φτάνει μέχρι τα 697 ευρώ.
Το νομοσχέδιο αφορά σε οτιδήποτε «παραβιάζει την ελεύθερη κυκλοφορία των γυναικών σε δημόσιους χώρους και υπονομεύει την αυτοεκτίμηση και το δικαίωμα στην ασφάλεια» και στόχος είναι η προστασία του γυναικείου πληθυσμού. Στο απόσπασμα μπαίνουν «σχόλια, συμπεριφορές ή πίεση σεξουαλικής ή σεξιστικής φύσης που υποβαθμίζουν, ντροπιάζουν, απειλούν ή είναι επιθετικές».
Το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται «πνευματικό παιδί» της υπουργού Ισότητας Μαρλέν Σιάπα. «Μιλάμε για τη στιγμή που ο άνδρας πλησιάζει από πίσω μια γυναίκα, της μιλάει και η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει τίποτε γιατί είναι μόνη της. Δεν καλεί σε βοήθεια γιατί πιστεύει ότι "θα συνεχίσω να περπατάω και θα ξεφύγω". Οι άνδρες πιστεύουν ότι είναι οι "Γάλλοι εραστές" και ότι "σιγά μωρέ, απλά σπάμε πλάκα". Εμείς λέμε "όχι"», δήλωσε η υπουργός.
Οι επικριτές του νομοσχεδίου κάνουν λόγο «ταφόπλακα» του έρωτα αλά γαλλικά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίρονται τα πρόσθετα μέτρα προστασίας του Ασάνζ
 Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, 07:55
Ο αληταρας χαφιες σακατης στο σωμα και στο μυαλο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο που εκλεχτηκε με τις ψηφους της αριστερας (σαν τον δικο μας τον Τζιφρα) διέταξε την Πέμπτη να αρθούν όλα τα επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας στην πρεσβεία της χώρας του στο Λονδίνο - καταφύγιο του ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ εδώ και σχεδόν έξι χρόνια - που είχε αποφασίσει να ληφθούν η κυβέρνηση του προκατόχου του, του Ραφαέλ Κορέα (2007-2017).
Ο αληταρας χαφιες σακατης Μορένο, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τον Ασάνζ «χαλίκι στο παπούτσι του», αποφάσισε την «άμεση άρση όλων των επιπρόσθετων μέτρων ασφαλείας στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο», τόνισε εκπρόσωπος της προεδρίας της λατινοαμερικανικής χώρας.
Στο εξής, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, τα μέτρα ασφαλείας στην πρεσβεία στο Λονδίνο θα είναι τα ίδια με εκείνα που εφαρμόζονται σε όλες τις άλλες πρεσβείες της χώρας σε διεθνές επίπεδο. Η απόφαση του αληταρα χαφιε σακατη Μορένο ακολουθεί τη δημοσίευση από τη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» μιας έρευνας, σε συνεργασία με τον ιστότοπο Focus Ecuador, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση του Ισημερινού όχι μόνο είχε αποφασίσει να προσφέρει φιλοξενία και άσυλο στον Τζούλιαν Ασάνζ, αλλά και ότι είχε διατάξει να διεξαχθεί ευρείας κλίμακας επιχείρηση των υπηρεσιών πληροφοριών της για την προστασία του.
Ο 46χρονος Αυστραλός προσέφυγε τον Ιούνιο του 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου οι αρχές σε συνεννοηση με τις ΗΠΑ  τον καταζητούσαν από τα τέλη του 2010 εξαιτίας των κατηγοριών σε βάρος του από δυο χαφιεδισες-πρακτορισες δηθεν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, τις οποίες φυσικα αρνείται αφου ποτε δεν εγιναν.
Σύμφωνα με την έρευνα της «Guardian», που επικαλέστηκε έγγραφα των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισημερινού, το Κίτο διεξήγαγε μια επιχείρηση προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων δολαρίων (4,2 εκατ. ευρώ) με στόχο την «προστασία» και την «υποστήριξη» του Ασάνζ, η οποία όμως εξελίχθηκε σε συστηματική παρακολούθηση των κινήσεών του.
Η βρετανική εφημερίδα υποστήριξε επίσης ότι ο ίδιος ο Ασάνζ κατάφερε να παρεισφρήσει στο σύστημα πληροφορικής της πρεσβείας και να «υποκλέψει» τόσο «επίσημες» όσο και «προσωπικές επικοινωνίες» των στελεχών της. Ο ιστότοπος WikiLeaks διέψευσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος μέσω Twitter, καταγγέλλοντας μια απόπειρα «κατασυκοφάντησης» του Ασάνζ και διαμηνύοντας ότι θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πούτιν – Άσαντ: Τάσσονται υπέρ της αναβίωσης της «πολιτικής διαδικασίας»
 Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018, 23:38
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σύρος Προεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ τάχθηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας νεας συνάντησης στο Σότσι της Ρωσίας, υπέρ της αναβίωσης «του πολιτικού διαλόγου», με στόχο τον τερματισμό του επταετούς πολέμου και την έναρξη της διαδικασίας ανοικοδόμησης της χώρας.
Ήταν η πρώτη συνάντηση μεταξύ του επικεφαλής του ρωσικού κράτους και του Σύρου ομολόγου του έπειτα από ένα σύντομο τετ α τετ τον Δεκέμβριο στη ρωσική αεροπορική βάση Χμέιμιμ στη Συρία, κατά τη διάρκεια του οποίο ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την απόσυρση μέρους των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας.
Οι δύο πρόεδροι είχαν επίσης συναντηθεί τον Νοέμβριο, και πάλι στο Σότσι, το θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας, στη νότια Ρωσία.
«Σήμερα ο πρόεδρος Πούτιν είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, που μετέβη στο Σότσι για μια επίσκεψη εργασίας» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ρωσίας πρόβαλε λίγα πλάνα από τη συνάντηση των δύο ανδρών. Αύριο ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα κάνει δεκτή την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και σύντομα τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Πούτιν συνεχάρη τον πρόεδρο της Συρίας για τις «επιτυχίες των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας στη μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων» που επέτρεψαν «να δημιουργηθούν περαιτέρω οι συνθήκες για την αναβίωση της πολιτικής διαδικασίας σε ευρεία κλίμακα».
«Με την έναρξη της πολιτικής διαδικασίας, στην πιο ενεργή φάση της, οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις θα αποσυρθούν από τη συριακή επικράτεια» υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες «ξένες δυνάμεις» αναφερόταν.

«Σταθερότητα»
«Ο επόμενος στόχος είναι, βεβαίως, η οικονομική ανάκαμψη και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσμενή κατάσταση» συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Οι συνθήκες «σταθερότητας βελτιώνονται» στη Συρία, διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο Μπασάρ αλ Άσαντ, «ανοίγοντας την πόρτα στην πολιτική διαδικασία που ξεκινήσαμε πριν από κάποιο καιρό» είπε σε δηλώσεις, που μεταφράστηκαν από το Κρεμλίνο.
«Γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολο διότι ορισμένες χώρες δεν θέλουν η σταθερότητα να επικρατήσει εκ νέου στη Συρία. Εντούτοις, με εσάς και με άλλους εταίρους και φίλους, θα συνεχίσουμε να προχωράμε αποφασιστικά στη διαδικασία της διευθέτησης με στόχο την ειρήνη» τόνισε.
«Χάρη στις στρατιωτικές επιτυχίες, θα καταφέρουμε να εξομαλύνουμε την κατάσταση στη χώρα, γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή των συμπολιτών μας στα σπίτια τους» επισήμανε ο Άσαντ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ιουδαϊσμός δεν είναι Σιωνισμός, είναι Αντισιωνισμός
Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Ο Ιουδαισμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Σιωνισμος
Ο Ορθοδοξος Ραβινος Dovid Feldman της Neturei Karta International μιλάει σε μια φιλοπαλαιστινική διαδήλωση  για την Παλαιστινιακή Ημέρα Nakba, 12 Μαΐου 2018, στο Τορόντο του Καναδά
Οπως λεει και η Τορα (Παλαια Διαθηκη) στο Δευτερονομιο "Και ειπε ο Κυριος, Οι Εβραιοι εισαστε απογονοι σκλαβων, και δεν σας επιτρεπεται να εχετε σκλαβους".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελάτε να μιλήσουμε για Αντισημιτισμό
Γερμανική συνοδευτική επιστολή από τις 11 Ιανουαρίου 1941 που επισυνάπτεται στην περιγραφή μιας προσφοράς για συμμαχία με τη ναζιστική Γερμανία, αποδόθηκε στην Λεχί.
Στα μέσα του 1940, ο Στερν ήταν πεπεισμένος ότι οι Ιταλοί ενδιαφέρονται για την εγκαθίδρυση ενός φασιστικού εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη. Διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με τους Ιταλούς μέσω του διαμεσολαβητή Μωυσή Ροτστάιν και συνέταξε ένα έγγραφο που έγινε γνωστό ως η «Συμφωνία της Ιερουσαλήμ». Αντί για την αναγνώριση και την ενίσχυση της ιταλικής κυριαρχίας στην Παλαιστίνη, ο Στερν υποσχέθηκε ότι ο Σιωνισμός θα έμενε υπό την αιγίδα του ιταλικού φασισμού, με τη βάση της Χάιφα και την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ κάτω από τον έλεγχο του Βατικανού, εκτός από την εβραϊκή συνοικία. Σύμφωνα με τα λόγια του Χέλλερ, η πρόταση του Στερν ήθελε να μετατρέψει το « Βασίλειο του Ισραήλ »σε δορυφόρο «των δυνάμεων του Άξονα».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ο παππούς ήταν στο Αουσβιτς. Η γιαγιά μου στο στρατοπεδο συγκεντρωσης Ματζανεκ. Και οι δυο εξοντωθηκαν. Και οι δυο γονεις μου μεγαλωσαν στο γκετο της Βαρσοβιας. Ακριβώς αυτά που μας διδαξαν με κανουν σημερα να μην σωπαινω εναντια στα εγκληματα του Ισραηλ». Norman Finkelstein



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΑΖΑ ...Τι είναι οι «σφαίρες dum dum»; Αγγλική εφεύρεση, απ’ την εποχή της αποικιοκρατίας στην ινδία [ ] Δεν είναι απλές σφαίρες, δηλαδή ένας κώνος μολυβιού που κτυπάει την σάρκα και κάπου σφηνώνεται σ’ αυτήν. Είναι μικρές οβίδες: την ώρα που βρίσκουν το στόχο τους εκρήγνυνται, και καταστρέφουν μεγάλο μέρος του σώματος: όργανα, ιστούς… Οι «σφαίρες dum dum» δεν είναι εργαλείο της πρόθεσης «να σε σκοτώσω». Είναι εργαλεία της πρόθεσης «ακόμα κι αν δεν σε σκοτώσω, θα σε σακατέψω, τόσο πολύ που ακόμα κι αν ζήσεις θα είσαι ‘μισός άνθρωπος’ – για να θυμίζεις στους γύρω σου πόσο ικανός είμαι στον θάνατο».
Οι γιατροί στη Γάζα που περιθάλπτουν τέτοιους τραυματίες είναι πάντα σε απόγνωση. Μια μόνο σφαίρα dum dum («πεταλούδα» την λέει το Τελ Αβίβ, παίζοντας με τις λέξεις) καταστρέφει όργανα, προκαλεί ακατάσχετη αιμορραγία, κι όταν δεν σκοτώνει επιβάλλει ακρωτηριασμούς, για να σωθούν οι κτυπημένοι παλαιστίνιοι…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φεστιβάλ Καννών: Ο Μπενίσιο ντελ Τόρο στο πλευρό των Παλαιστινίων.
O Πορτορικανός πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ Μπενίσιο ντελ Τόρο στάθηκε σήμερα στο πλευρό Παλαιστινίων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών για να διαμαρτυρηθούν όλοι μαζί για τους σκοτωμούς δεκάδων Παλαιστινίων από τους Ισραηλινούς στρατιώτες στα σύνορα με τη Γάζα.
Στους χώρους του Φεστιβάλ, που διοργανώνεται στη νότια Γαλλία, δεκάδες άνθρωποι σχημάτισαν έναν κύκλο κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, έξω από το περίπτερο της Παλαιστίνης.
«Είναι πραγματικά τρελό να βρισκόμαστε εδώ με τις ταινίες, τους δημιουργούς τους, να συζητάμε σχετικά με τα μελλοντικά σχέδιά μας ενώ τα παιδιά και οι οικογένειές μας υποφέρουν από την επίθεση των Ισραηλινών εναντίον τους» δήλωσε η Παλαιστίνια παραγωγός και σκηνοθέτης Μέι Όντεχ.
Για πρώτη φορά φέτος, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών του 2018, οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικό τους περίπτερο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πάρε μερικά γατάκια, χαριτωμένα μικρά γατάκια και βάλτα σ' ένα κουτί.Σφράγισε το κουτί και με όλο σου το βάρος χοροπήδα επάνω του μέχρι ν' ακούσεις το τελευταίο νιαούρισμα, τον ήχο που συνθλίβονται τα οστά.
Τώρα προσπάθησε να φανταστείς τι θα συνέβαινε αμέσως μετά τη διάδοση μιας τέτοιας σκηνής στον κόσμο.
Τη δικαιολογημένη περιφρονητική αντίδραση της παγκόσμιας κοινής γνώμης, τις καταγγελίες των φιλοζωικών οργανώσεων.
Το Ισραήλ έκλεισε εκατοντάδες άμαχους πολίτες όπως μέσα σε ένα κουτί, τα περισσότερα,παιδάκια,και μετά το έλιωσε με το βάρος των βομβών.
Και ποιες ήταν οι αντιδράσεις στον κόσμο; Σχεδόν τίποτα. Καλύτερα να είχαμε γεννηθεί ζώα παρά Παλαιστίνιοι.
Μόνον έτσι θα είχαμε μεγαλύτερη προστασία".
Τζαμάλ, χειρουργός στο Al Shifa,το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας το 2014 οταν βομβαρδιζοτανε η Γαζα για 50 μερονυχτα (500 νεκρα παιδια τοτε)




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Όταν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν στην αποκλεισμένη Γάζα, θα είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή»
«Αυτοί οι άνθρωπoι θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα κτήνη απ’ ότι είναι ήδη σήμερα, χωρίς την βοήθεια ενός τρελού φονταμενταλιστικού Ισλάμ. Η πίεση στα σύνορα θα είναι τρομερή. Θα γίνει ένας φοβερός πόλεμος. Έτσι, αν θέλουμε να παραμείνουμε ζωντανοί, θα πρέπει να σκοτώνουμε,να σκοτωνουμε και να σκοτώνουμε. Όλες τις μέρες, κάθε μέρα»
ο αληταρας σιωναζι Soffer σ’ έναν δημοσιογράφο που του πήρε συνέντευξη για την Jerusalem Post (11 Νοεμβρίου 2004).
Ο αληταρας σιωναζι δημογράφος Arnon Sofer του Πανεπιστημίου της Χάϊφας, είναι ο αρχιτέκτονας της τωρινής απομόνωσης της Γάζας.
Το 2004, συμβούλεψε την κυβέρνηση του Ariel Sharon να αποσύρει τις ισραηλινές δυνάμεις από το εσωτερικό της Γάζας, να σφραγίσει την περιοχή από τον εξωτερικό κόσμο και απλά να πυροβολεί οποιονδήποτε προσπαθεί να δραπετεύσει.
Πρόσθεσε ότι «το μόνο πράγμα που με ανησυχεί είναι το πως θα σιγουρευτούμε ότι τα αγόρια μας και οι άντρες μας που θα πρέπει να πραγματοποιούν τους σκοτωμούς θα μπορούν να γυρνούν σπίτι στις οικογένειές και να συνεχίσουν να είναι κανονικοί άνθρωποι»