Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Τεταρτη 2 Μαιου 2018


Κτήριο Συνδικάτων, Οδησσός, 02.05.2014. Ορδές υποστηριζόμενων από το ΝΑΤΟ φασιστών δολοφονούν και καίνε ζωντανούς αντιφασίστες και αντιφασίστριες, συμπεριλαμβανομένων και εγκύων.
Τιμή και δόξα σε όσους έπεσαν στο δίκαιο αγώνα.
Δεν ξεχνάμε - δε συγχωρούμε!
Ο πλήρης ιστορικός λογαριασμός για όλα τους τα εγκλήματα θα παραδοθεί τόσο στους φασίστες δολοφόνους όσο και στους ιμπεριαλιστές πατρόνες τους.

Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από το ειδεχθέστερο φασιστικό έγκλημα του 21ου αιώνα, το ολοκαύτωμα δεκάδων αντιφασιστών/τριών στο Κτίριο των Συνδικάτων της Οδησσού, στις 2/5/2014, από τις φασιστικές ορδές των οπαδών του «κινήματος ΕυρωΜαϊντάν» της Ουκρανίας. Οι αντιφασίστες/τριες της Οδησσού δολοφονήθηκαν επειδή διαδήλωναν εναντίον του πραξικοπήματος που είχε λάβει χώρα στην Ουκρανία λίγους μήνες πριν, μη αναγνωρίζοντας το νέο καθεστώς, το οποίο προχωρούσε στον εκφασισμό της χώρας. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συμπολίτες και οι σύντροφοι των ανθρώπων που κάηκαν ζωντανοί κατά την πυρπόληση του Κτιρίου των Συνδικάτων ή δολοφονήθηκαν αγρίως βγαίνοντας απ’ αυτό ζητούν δικαίωση. Το ουκρανικό κράτος έχει κλείσει την υπόθεση και κανένας δεν έχει τιμωρηθεί. Η συνήθως λαλίστατη, για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας,  Ευρωπαϊκή Ένωση κι οι ΗΠΑ, πέρα από μια επιφανειακή καταδίκη των γεγονότων συναινούν και καλύπτουν δύο χρόνια τώρα το έγκλημα της Οδησσού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“ Οι εβραίοι στην Παλαιστίνοι είναι έξι εκατομμύρια άνθρωποι και είναι τρίτης γενιάς άποικοι. Σε άλλα μέρη του κόσμου, οι τρίτης γενιάς άποικοι, όπως στη Νότια Αφρική, δικαιούνται να έχουν εθνικά και πολιτικά δικαιώματα, όχι όμως εις βάρος του ντόπιου πληθυσμού.
Επιπλέον, πιστεύω ότι πολλοί εβραίοι στο Ισραήλ δεν αντιλαμβάνονται ότι ζουν στην αβεβαιότητα, ακόμα κι αν αισθάνονται πολύ ασφαλείς. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν είναι. Χρησιμοποιώ συχνά αυτή την μεταφορά για να περιγράψω την εβραϊκή κατάσταση στην Παλαιστίνη, δηλαδή ότι ακόμα κι αν βρίσκεσαι στην καλύτερη καμπίνα του Τιτανικού, και πάλι είσαι πάνω στον Τιτανικό. Αν το πλοίο βυθιστεί, βυθίζεσαι κι εσύ. Κι αυτό δεν το καταλαβαίνουν.
Κοιτάξτε, εγώ είμαι εβραίος ισραηλινός που γεννήθηκα στο Ισραήλ. Με νοιάζει για τους ανθρώπους. Η οικογένειά μου είναι εκεί. Το κάνω αυτό κυρίως επειδή πιστεύω ότι είναι ηθικά σωστό, αλλά γιατί πιστεύω επίσης ότι ωφελεί και το δικό τους μέλλον."
- Ιλάν Πάπε, ισραηλινός ιστορικός, συγγραφέας του "Η εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Άγνωστοι βεβήλωσαν με μία σβάστικα προτομή του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
 Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018, 09:44
Μία δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσε για τους κατοίκους της ισπανικής Γρανάδα το πρωινό της 1ης Μαΐου.
Οι κάτοικοι αντίκρισαν βεβηλωμένη με μία σβάστικα στο μέτωπο την προτομή του δολοφονημένου από τα όργανα του Φρανκισμού και διάσημου σε όλον τον κόσμο Ανδαλουσιανού ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, που κοσμεί την κεντρική αρτηρία της Κονστιτουθιόν.
Ο Γκαρθία Λόρκα, ένας από τους σημαντικότερους βάρδους στην πολιτιστική ιστορία της Ισπανίας, δολοφονήθηκε στη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, εξαιτίας της υποστήριξης που είχε εκφράσει στη δημοκρατική κυβέρνηση, αλλά και, όπως υποστηρίζουν πολλοί ιστορικοί, λόγω της ομοφυλοφυλίας του.
Ο ποιητής είχε επιχειρήσει να αποφύγει τις διώξεις βρίσκοντας καταφύγιο στην κατοικία της οικογένειας Ροσάλες, όμως συνελήφθη από την αστυνομία. Όταν ο πολιτικός κυβερνήτης της Γρανάδα είχε ρωτήσει για την τύχη του δραματουργού και ποιητή τον διαβόητο για την ωμότητά του και τα εγκλήματα πολέμου στρατηγό Κέιπο ντε Λιάνο, ο οποίος σήμερα είναι ενταφιασμένος στη Βασιλική της Μακαρένα στη Σεβίλλη, του απάντησε συνθηματικά «δώσε του καφέ, πολύ καφέ».
Οι τελευταίες στιγμές του ποιητή καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου, αλλά κατά τα φαινόμενα τουφεκίσθηκε στις 05.00 το πρωί της 18ης Αυγούστου 1936, μαζί με τους αναρχικούς Φρανθίσκο Γαλαδί, Χοακίν Αρκόλιας και τον μαέστρο Διόσκορο Γαλίνδο. Οι σοροί τους εξακολουθούν να αγνοούνται, καθώς βρίσκονται μεταξύ των ενταφιασμένων στους περισσότερους από 2.000 ομαδικούς τάφους που βρίσκονται στην Ισπανία από εκείνην την εποχή.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελ Σαλβαδόρ: Συνεχιζεται η περίοδος «συγκατοίκησης» με κομματα του κεντρου μετά τη νίκη της ακροδεξιάς στις βουλευτικές εκλογές
 Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018, 04:52
Το νέο κοινοβούλιο, στο οποίο την πλειοψηφία εξασφάλισε η ακροδεξιά, συγκροτήθηκε σε σώμα και ανέλαβε τα καθήκοντά του την Τρίτη στο Ελ Σαλβαδόρ, συνεχιζοντας μια περίοδο «συγκατοίκησης» με κομματα του κεντρου με τον πρόεδρο της Aριστεράς, τον Σαλβαδόρ Σάντσες Σερέν, ο οποίος καλείται να αναζητήσει εκ νέου συμμαχίες για να συνεχίσει να ασκεί αποτελεσματικά την εξουσία.

Τα 84 μέλη του κοινοβουλίου του Σαλβαδόρ έχουν εκλεγεί στις 4 Μαρτιου 2018 για τριετή θητεία και η ισχυρότερη κοινοβουλευτική ομάδα είναι η εθνικιστική, ακροδεξιά συμμαχία ARENA (Εθνικιστικη Ρεπουμπλικανικη Συμμαχια), με 37 έδρες και 42,34% (από 32 εδρες και 38,7% το 2014).
Το κόμμα του προέδρου, το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης Φαραμπούντο Μαρτί (FMLN), διαθέτει πλέον 23 έδρες με 24,44% στο κοινοβούλιο (από 31 εδρες και 37,3% το 2014).
Η Μεγαλη Συμμαχια για την Εθνικη Ενοτητα (GANA) πηρε 11 εδρες με 11,45% (από 11 εδρες και 9,2%).
Το Κομμα Εθνικου  Συνασπισμου πηρε 8 εδρες με 10,78% (από 4 εδρες και 6,7%).
Το Χριστιανοδημοκρατικο Κομμα πηρε 3 εδρες με 3,78% (από 1 εδρα και 2,5%). Η Δημοκρατικη Αλλαγη 1 εδρα με 0,90% και εκλεχθηκε και ενας ανεξαρτητος.

«Θα επιδιώξουμε συμφωνίες με όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, αυτό είναι σημαντικό ώστε η χώρα να μπορεί να κυβερνηθεί» τόνισε ο γραμματέας επικοινωνιών της προεδρίας Ρομπέρτο Λορενσάνα.
Ο Σάντσες Σερέν, ο οποίος είχε εκλεγεί το 2014 για πενταετή θητεία, είχε ήδη αναγκαστεί να κλείσει συμφωνίες με κόμματα της μειοψηφίας για να εξασφαλιστεί η απλή πλειοψηφία των 43 εδρών.
Με την ανάληψη των καθηκόντων των μελών του νέου κοινοβουλίου του Ελ Σαλβαδόρ, η κυβέρνηση καλείται εκ νέου να αναζητήσει συναινέσεις με μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης για να εγκρίνονται αποφάσεις που απαιτούν απλή πλειοψηφία. Θα χρειαστεί να κλείνει συμφωνίες με το ARENA μονο για να εγκριθούν σχέδια νόμου που απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία 56 εδρών, όπως συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΑΝΘΗ
Mεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο της «Sunlight»
Φόβοι για τις επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν στο περιβάλλον, στους εργαζόμενους και τους   κατοίκους της περιοχής, συνολικά στη δημόσια υγεία, από τα τοξικά αέρια και τα βαρέα μέταλλα (μόλυβδος) που έχουν εκλυθεί στην ατμόσφαιρα, από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στο εργοστάσιο μπαταριών «Sunlight» του ομίλου εταιρειών «Γερμανός», στο Ολβιο Ξάνθης, εκφράζουν κάτοικοι, επιστημονικοί φορείς και εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης.
Η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε λίγα λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι χτες Πρωτομαγιά στο κεντρικό κτίριο των εγκαταστάσεων και η κατάσβεσή της ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς καίγονταν εύφλεκτα υλικά που κατά διαστήματα προκαλούσαν μικρές εκρήξεις, ενώ έπνεαν και ισχυροί άνεμοι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά κατέστρεψε το κεντρικό κτίριο κατασκευής μπαταριών υποβρυχίων και formation και έκαιγε υγρά μπαταριών και πλαστικά. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.
Το εργοστάσιο, όπου απασχολούνται συνολικά περίπου 700 εργαζόμενοι, χτες, βρισκόταν σε μερική λειτουργία. Εξαιτίας των πυκνών καπνών, ένας από τους εργαζόμενους και ένας πυροσβέστης οδηγήθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο Νοσοκομείο της Ξάνθης που είχε τεθεί σε ετοιμότητα.
Μέσα σε λίγο χρόνο, ο καπνός άρχισε να σκεπάζει την περιοχή, σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και οι αρχές συνέστησαν προληπτική εκκένωση οικισμών, όπως το Ολβιο, ο Αγιος Αθανάσιος, η Θαλασσιά, η Κοσμητή, το Τύμπανο, οι Τοξότες καθώς και ο χώρος αναψυχής του Νέστου. Οι κάτοικοι επέλεξαν να παραμείνουν στα σπίτια τους με τις πόρτες και τα παράθυρα ερμητικά κλειστά.
Χτες αργά το απόγευμα, μετά από πολύωρες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που κινητοποίησε πολυάριθμο προσωπικό από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η φωτιά είχε οριοθετηθεί στο χώρο εκδήλωσής της. Αποφεύχθηκε ο κίνδυνος να επεκταθεί στη βόρεια πλευρά των εγκαταστάσεων, όπου υπάρχουν δεξαμενές προπανίου και επικίνδυνων χημικών.
Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Ξάνθης, με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, ειδικών για τα θέματα της ρύπανσης, εκπροσώπων των δήμων, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας αλλά και της εταιρείας, με αντικείμενο την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τις υπηρεσίες της, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, θα διεξαγάγει εντατικές μετρήσεις, τα πρώτα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής.
Μέχρι την ανακοίνωση των πρώτων μετρήσεων, συστήνεται να αποφευχθεί για δύο μέρες η επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον στις περιοχές βορειοανατολικά του εργοστασίου στο Ολβιο. Συγκεκριμένα, σε Ν. Ολβιο, Κρεμαστή, Θαλασσιά, Αγ. Αθανάσιο, Τοξότες, Τύμπανο, Πετροχώρι, Εύμοιρο, Εξοχή και τις λοιπές ενδιάμεσες περιοχές, ενώ κλειστά θα παραμείνουν και τα σχολεία στους παραπάνω οικισμούς.
Τα μέτρα τα οποία προτείνονται για τις επόμενες 48 ώρες είναι:
-- Πλύσιμο του περιβάλλοντος χώρου και του εξωτερικού των σπιτιών με άφθονο νερό.
-- Το εσωτερικό των σπιτιών να μείνει όσο το δυνατόν απομονωμένο από το εξωτερικό περιβάλλον (πόρτες και παράθυρα ερμητικά κλειστά). Ο κόσμος και τα παιδιά να παραμένουν, ει δυνατόν, τον περισσότερο χρόνο σε εσωτερικό χώρο. Να αποφεύγονται αγροτικές (βόσκηση και συγκομιδή κηπευτικών, κ.λπ.) και λοιπές εργασίες σε εξωτερικό χώρο.
Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία επιχειρεί να καθησυχάσει το λαό της περιοχής, ισχυριζόμενη ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων». Σημειώνουμε ότι η εταιρεία, που παρουσίασε 25% αύξηση της κερδοφορίας της το 2017, έχει παγκόσμια παρουσία στον τομέα των ολοκληρωμένων λύσεων Ενέργειας και ειδικεύεται στην ανάπτυξη, στην παραγωγή και τη διάθεση μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης Ενέργειας για βιομηχανικές, καταναλωτικές εφαρμογές και εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
«Οχι» στις πιέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ
Πάνω από 50 οι νεκροί στη Γάζα
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Με «σκληρά μέτρα» προειδοποίησε τη Δευτέρα ΗΠΑ και Ισραήλ ο 83χρονος Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, κατά τη σπάνια συνεδρίαση του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου στη Ραμάλα, με φόντο την (προ πέντε μηνών) απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει εκεί την πρεσβεία της χώρας του μέσα στο επόμενο 15ήμερο.
Δεν θα αποδεχθούμε τη συμφωνία που προσφέρουν οι ΗΠΑ ούτε το ρόλο τους να είναι ο μοναδικός μεσολαβητής στις συνομιλίες με το Ισραήλ, τόνισε ο Παλαιστίνιος ηγέτης, διαψεύδοντας εμμέσως πλην σαφώς τις φήμες που κυκλοφόρησαν περί αποδοχής της συμφωνίας. Σε άλλο σημείο εξήρε «τα αδέλφια μας στη "Χαμάς"» που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ειρηνικής αντίστασης στη Λωρίδα της Γάζας.
Συνεχίζονται οι φονικές επιθέσεις των Ισραηλινών στρατιωτών, που έχουν ακροβολιστεί στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, κατά Παλαιστίνιων διαδηλωτών που διεκδικούν την επιστροφή των προσφύγων. Εως τώρα έχουν σκοτώσει πάνω από 50 νέους κυρίως (ανάμεσά τους και έφηβους 13 και 14 ετών!) και τραυματίσει χιλιάδες. Αυτό το νέο έγκλημα του Ισραήλ ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, χαρακτήρισε «νόμιμη αυτοάμυνα».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ
Παρέλαβε νέα παρτίδα αμερικανικών όπλων
ΚΙΕΒΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
Την παράδοση όπλων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία επιβεβαίωσε χτες ο Φασιστας ουκρανός «πρόεδρος», Πέτρο Ποροσένκο, και συγκεκριμένα αντιαρματικών πυραύλων τύπου «Javelin».
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, παραδόθηκαν περίπου 36 φορητές μονάδες εκτόξευσης και πάνω από 200 ρουκέτες, αξίας 38 εκατ. ευρώ.Παλιότερα η φασιστρο ουκρανή πρέσβης στις ΗΠΑ, Μαρία Γιοβάνοβιτς, είχε υπολογίσει την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς την ουκρανία του Κιεβου στα 800 εκατ. ευρώ από την αρχή των συγκρούσεων μεταξύ του φασιστικου «ουκρανικού» στρατού και των αντιφασιστων πολιτοφυλακών των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην Ανατολική Ουκρανία.
Αυτά ενώ ο φασιστας νεοφιλελε βιομηχανος «πρόεδρος» της ουκρανίας του Κιεβου έχει ήδη εξαγγείλει ότι από το Μάη θα δυναμώσει τη δύναμη πυρός στη λεγόμενη «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στις ανατολικές μη ελεγχόμενες από την φασιστικη ουκρανία του Κιεβου περιοχές. Η επιχείρηση θα έχει πλέον την επωνυμία «επιχείρηση ανάκτησης της φασιστικης κυριαρχίας». Επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτε στη συνεχιζόμενη σύγκρουση. Οι συγκρούσεις και οι παραβιάσεις της λεγόμενης συμφωνίας εκεχειρίας του Μινσκ (από το Φλεβάρη του 2015), ειδικά από την πλευρά του φασιστικου «ουκρανικού» στρατού και των ναζιστικών ταγμάτων θανάτου που τον συνδράμουν, είναι στην ημερήσια διάταξη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΝΑΤΟ καλύπτει την Τουρκία
Αλλη μια απόδειξη ότι το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν προστατεύει την κυριαρχία των κρατών - μελών και μη (όπως διατείνονται αστοί πολιτικοί κάθε απόχρωσης), αλλά αντίθετα την ποδοπατά κατάφωρα, αποτελεί η κίνηση της λυκοσυμμαχίας να προχωρήσει σε παραβίαση του νοτιοδυτικού τμήματος του FIR Λευκωσίας για τη διενέργεια κατασκοπευτικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Και μάλιστα, αυτό γίνεται με κάλυψη της Τουρκίας, που με την παράνομη ΝΟΤΑΜ Ν0092/18 που εκδόθηκε από το ψευδοκράτος, δεσμεύει σήμερα και αύριο εναέριο χώρο στην περιοχή για τη δράση του Συστήματος Εγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Airborne Warning and Control System), τα γνωστά AWACS, στο πλαίσιο της επιχείρησης του ΝΑΤΟ με την ονομασία «Φύλακας των Θαλασσών». Επίσης, προτρέπεται η διεθνής Αεροπορία να μην πραγματοποιεί πτήσεις στη «δεσμευμένη» περιοχή σε ύψος μεταξύ των 28.000 ποδών και των 31.000 ποδών και έκτασης κάπου 11.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων περίπου.
Και βέβαια, στη συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετέχουν εκτός της Τουρκίας και η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γερμανία, ενώ συντονίζεται από τη Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ στη Βρετανία. Οπως η Τουρκία με τη στήριξη του ΝΑΤΟ έχει κάνει «σουρωτήρι» το Αιγαίο, έτσι και μέσω επιχειρήσεών του και παράνομων ΝΟΤΑΜ, ανοίγει το δρόμο για κατοχύρωση δικαιωμάτων της Τουρκίας στην περιοχή σε βάρος της Κύπρου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Al Jazeera... το κανάλι της τρομοκρατίας! Όπως η Διεθνης Αμνηστία, η βικιπαιδεια, τα "λευκά κράνη", ολες οι ΜΚΟ, μαζι με τους  "γιατρους χωρίς σύνορα" & cia...
Στην Ανατολική Γκούτα εντοπίστηκε ένα υπερσύγχρονο κέντρο μετάδοσης του σιωνιστικού καναλιού Al Jazeera, που απλώς επιβεβαιώνει ότι
πρόκειται για το επίσημο ΜΜΕ της τρομοκρατίας.
Οι Παλαιστινιακές δυνάμεις μαζί με το Συριακό στρατό ανακάλυψαν τεχνολογικό υλικό που μπορούν να λειτουργήσουν πολλά τηλεοπτικά δίκτυα: hardware δορυφορικών εκπομπών, δορυφορικά συστήματα εκπομπής, υπερσύγχρονες φωτογραφικές μηχανές και κάμερες κινηματογράφησις, αμέτρητους σκληρούς δίσκους με σημαντικά στοιχεία, υπολογιστές κ.α.π...
Αυτός ο υπερσύγχρονος τηλεοπτικό σταθμός του Καταριανού Al Jazeera βρισκόταν στην πάντα υπό έλεγχο των μισθοφόρων τρομοκρατών Tahrir al-Sham (Αλ Κάιντα) στην Ανατολική Γκούτα…
Οι ιμπεριαλιστές έχουν στη διάθεσή τους ένα τεράστιο δίκτυο μαζικής παραπληροφόρησης με πλήρη συντονισμό...
Το είπε τη τηλεόραση, το γράφει η βικιπαιδεια, το κατήγγειλε η διεθνής αμνηστία και οι γιατροί, δημοσιογράφοι "χωρίς σύνορα", η ΕΡΤ προβάλει ντοκιμαντέρ για το "ανθρωπιστικό" έργο της οργάνωσης της Cia "λευκά κράνη", η ιμπεριαλιστική "αριστερά" στηρίζει την "προδομένη επανάσταση", δηλαδή τους φονιάδες αποκεφαλιστές λακέδες των ιμπεριαλιστών και σε βομβαρδίζει για τον "κουρδικό λαό"... κ.ο.κ. Ε... ο πολίτης γίνεται παθητικός δέκτης!
Μετά σου λένε για τον χασάπη Άσαντ, τον ισλαμιστή Νασράλα της Χεζμολάχ, τον τρελό Κιμ, το δικτάτορα Μαδούρο, την Κούβα που πούλησε το σοσιαλισμό, τον άξονα του κακού Ιράν-Συρία-Χεζμπολάχ, τις ενδοιμπεριαλιστικές αντιθέσεις, τους Ρώσους ιμπεριαλιστές την ανάγκη εισαγωγής παράνομων μεταναστών, στήριξης του ΝΑΤΟ και του 4ου Ράιχ και δεν αντιδράς!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Συρία, οι κάτοικοι της απελευθερωμένης πόλης βρίσκονται σε αναμονή για να πάνε στον στρατό

ER-RAHIB (Συρία), Μάιος 1 - RIA Novosti. Στα σημεία  για την πρόσληψη εθελοντών στις ένοπλες δυνάμεις της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας που άνοιξαν στις πόλεις του ανατολικού θύλακα  Καλαμούν και ιδιαίτερα  στην πόλη   Ayr-Rujeib στον κινητό σταθμό στρατολόγησης υπάρχει μια ουρά, δήλωσε  ο ανταποκριτής της RIA Novosti από την εκδήλωση.
Οι εν ενεργεία  αξιωματικοί των κυβερνητικών στρατευμάτων σε  στρατιωτικές σκηνές διεξάγουν ανάκριση των  υποψηφίων. "Ξέρεις ότι το Ανατολικό Καλαμούν ήταν εδώ και πολύ καιρό κάτω από την κυριαρχία των  τρομοκρατών  και σήμερα, όταν οι στρατιώτες μας και ο ρωσικός στρατός τους έδιωξαν από εδώ, αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε ... βλέπετε πόσα άτομα ήρθαν σήμερα εδώ , κανείς δεν τους αναγκάζει, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν ακόμη μέρη στη Συρία όπου υπάρχουν τρομοκράτες, αλλά δεν πρόκειται να τους ανεχθούμε πια και θέλουμε αυτή η μόλυνση να μην παραμείνει στη χώρα μας ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του δήμου του Er Ruhayb,  Muhammad Tuckman στους δημοσιογράφους.
Την Τετάρτη 25 Απριλίου, ο στρατός της κυβέρνησης της Συρίας και η ρωσική στρατιωτική αστυνομία εισήλθαν στο ανατολικό Καλαμούν, συμπεριλαμβανομένων των οικισμών όπως το Dumayr, ο Jairud και το Ruhayb. Προηγουμένως, αυτή η επικράτεια ελέγχονταν από εννέα ισλαμικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Jays al-Islam *.
Το έδαφος του θύλακα εγκαταλείφθηκε από 5.500 μαχητές και μέλη των οικογενειών τους. Αφήνοντας το ανατολικό Calamun, οι τρομοκράτες παραδόθηκε μια μεγάλη παρτίδα τεθωρακισμένων οχημάτων στα συριακά στρατεύματα – τανκς και  πολεμικά οχήματα.  Επίσης  άφησαν πίσω τους όλμους ,  πυρομαχικά και τα αυτοπαρασκευασμένες νάρκες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα πληρώνουμε κερατιάτικα σε επιδοτήσεις ΑΠΕ και δεν θα έχουμε πάντα ρεύμα
Όταν δεν φυσαει δεν θα εχουμε ρευμα
Όταν φυσαει θα το χαριζουμε σε γειτονες
 Οι ΑΠΕτζηδες  εχουν  τις επιδοτησεις για αυτοσκοπο
Οι μοναδες αεριου δεν αντεχουν πολλη κουτουρου μεταβλητοτητα
Με τις συμβασεις take or pay  δεν μπορουμε καν να εξοικονομουμε αεριο



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα φαίνεται ξεκάθαρα και πέφτουν οι Μάσκες Τους! Οι Ενορχηστροτές της "ΑΡΑΒΙΚΉΣ ΑΝΟΙΞΗΣ" επειδή Δάγκωσαν Γρανίτη στην Συρία ... Ξεσάλωσαν! Τα πέζουν ΟΛΑ ΓΙΑ ΌΛΑ!!!
ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΥΣΗ"! ΟΥΔΕΙΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ! ΣΧΕΔΟΝ 50 ΑΟΠΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ και ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΟΠΛΟΙ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ-ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΙΚΡΆ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΚΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΥΣΗΣ";;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ";;;
ΟΛΟΝΩΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΑΙ ΤΟ ... ΚΟΚΑΛΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ-ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ!!!
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΑΙ!!! ΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΌΛΑ ΓΙΑ ΌΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ;;; ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΜΕ ΚΟΝΤΡΑ!!! ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ-ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ!!!
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ Ο ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ Ο ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΜΟΣ Ο ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΟΠΛΑ!!!
ΆΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΟΠΛΑ!!!
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!!!